انواروِب @anvarweb Channel on Telegram

انواروِب

@anvarweb


کانال رسمی حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد.

انواروِب (Persian)

کانال رسمی حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد، یک جامعه مجازی فرهنگی و علمی برای افراد علاقمند به دانش و آموزش است. در این کانال، شما می‌توانید به آخرین اخبار و مقالات علمی در زمینه‌های مختلف از جمله فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، ریاضیات و دیگر حوزه‌های علمی دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این، مطالب آموزشی و پژوهشی ارزشمندی نظیر ویدیوها و مقالات تخصصی نیز در این کانال به اشتراک گذاشته می‌شود

انوارالعلوم خیرآباد یکی از پیشگامان در ترویج دانش و فرهنگ علمی است و با تشویق افراد به کشف و یادگیری، به منظور توسعه دانش جامعه کمک می‌کند. با عضویت در این کانال، شما فرصتی منحصر به فرد برای دسترسی به منابع علمی و آموزشی برتر خواهید داشت و می‌توانید با افراد دیگری که علاقه‌مند به دانش هستند، ارتباط برقرار کنید

به امید اینکه این کانال بتواند نقش مهمی در ارتقای سطح دانش افراد ایفا کند و با ارائه محتواهای متنوع و کیفی، همگان را برای شناخت بهتر دنیای علمی الهام بخشد. پس حتما به کانال رسمی حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد، با نام کاربری "anvarweb" بپیوندید و از تجربه یادگیری و کشف جدید لذت ببرید.

انواروِب

18 Nov, 08:12


برگزاری نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با ائمه جمعه و علمای اهل سنت شهرستان‌های تربت جام، تایباد، صالح آباد و باخرز

به گزارش انواروب، نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با ائمه جمعه و علمای اهل سنت شهرستان‌های تربت جام، تایباد، صالح آباد و باخرز دیروز یکشنبه 27 آبان در محل دفتر استانداری برگزار شد.
علمای منطقه در این دیدار، به بیان مطالبات و خواسته‌های مردم پرداختند.
«استفاده از علمای اهل سنت برای امامت نماز در مدارس ابتدایی و متوسطه در مناطق سنی نشین»، «انتخاب و به کارگیری نخبگان اهل سنت به عنوان فرماندار، رئیس آموزش و پرورش، بخشدار و... در این مناطق»، «استفاده از افراد و جوانان بومی در گمرک دوغارون»، «صدور مجوز برای برخی مساجد اهل سنت که تا کنون مجوز صادر نشده است» و «دو بانده شدن جاده تربت‌جام ـ تایباد» از مهمترین خواسته‌های علمای حاضر در جلسه بود.
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان این که ما مکلف هستیم از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و قدمی برای توسعه و آبادانی کشور برداریم، گفت: اگر قرار است توسعه‌ای اتفاق بیفتد مردم باید از آن بهره ببرند.
🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

17 Nov, 06:28


💢 گذری بر زندگی نامه خواجه عبیدالله احرار -رحمه الله-(5)/بخش پایانی

✍🏾: عصمت الله پورمحمد تیموری

▪️آثار برجای مانده

آثار برجای مانده از خواجه عبیدالله را به سه دسته تقسیم نموده اند:
الف: آثاری که به قطع و یقین از خود خواجه عبیدالله است که عبارتند از:
فقرات: این کتاب با یک مناجات طولانی شروع شده و بیشتر مطالب آن درباره عقاید اهل سنت و جماعت می‌باشد.
والدیه:این کتاب یک رساله کوتاه است با موضوع سخنان اهل الله نگاشته شده است و خواجه این کتاب را به دستور پدرش به رشته تحریر درآورده و از همین رو آن را «والدیه» نام نهاده است..
حورائیه: این رساله شرحی بر یک رباعی برجای مانده از ابوسعید ابوالخیر می باشد.

ب: آثاری که به او نسبت داده شده و اما درجه انتساب آنها به خواجه عبیدالله به یقین نرسیده است و آنها عبارتند از: انیس السالکین، تحفة الاحرار و رساله کلیات.

ج: آثاری که بدو منتسب شده اما با تحقیق مشخص شده که از وی نیستند همانند: انفاس نفسیه، تذکره خواجه عبیدالله، ذوقیات، شرح اشعار مشکل فصوص الحکم، صدای دل و نور وحدت.

خواجه عبیدالله در باب عقاید می نویسد: اعتقاد راست آن که، در عبادت خود دیگری را شریک ندانی و شریک نگردانی. معبود جز یکی ندانی و جز یکی نگیری.، بلکه جز یکی نبینی. این دولت، که فوق همه دولت هاست وقتی دست دهد که در محبت با حق سبحانه هیچ چیز را شریک نگردانی. تا ترقی کنی به جایی که در نظر بصر و بصیرت جز حق سبحانه هیچ نیاید. از اینجا اگر ترقی کنی، نه بصر ماند و نه بصیرت. این سعادت جز متابعت حضرت محمد -صلی الله علیه وعلی آله وسلم- دست ندهد بر طریق اهل سنت و جماعت.

در جایی دیگر در باب دولت معنوی می نویسد: دولت معنوی آن نیست که کسی بر عرش نشیند. دولت معنوی آن است که دل خود را خالی سازد از شواغل کَونیه که «قلب المومن عرش الله الاعظم.» و بعد از آن که دل خود را فارغ نمود و پاک گرداند از آنچه نمی شاید و نمی باید. خواه به عرش برندش و خواه به فرش. بلکه آنجا که اوست نه عرش است و نه فرش. اصل کار تصفیه محل است از شواغل و موانع، تا قابل قبول مواهب گردد.

مریضی و وفات
ایشان در ابتدای ماه محرم سال 895 مریض شدند و روز بروز حالش وخیم تر گشت. و نهایتا در 29 ربیع الاول 895 در ده کمانگران جان به جان آفرین تسلیم نمودند.


منابع:
1. نوشاهی، عارف، احوال و سخنان خواجه عبیدالله احرار، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، اول، 1380
2. نوشاهی، عارف، رسائل خواجه عبلیدالله احرار، هرات، احراری، اول، 1394
3. نوراحراری، عبدالعلی، امیر علیشیر نوایی، هرات، 1393،
4. وفایی، عباسعلی، سیمای فرهنگی ازبکستان، المهدی، تهران، 1384
5. حداد عادل، غلامعلی، دانشنامه جهان اسلام، تهران
6. قصاب زاده، محمد رضا، از بوژگان تا بخارا، تربت جام، شیخ الاسلام احمد جام، اول، 1403
8. خواند میر، تاریخ حبیب السیر، مقدمه: جلال الدین همائی، تهران، خیام
9. جامی، نورالدین عبدالرحمان، یوسف و زلیخا، تصحیح ناصر نیک بخت، تهران، آوای نور 1377


🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

16 Nov, 07:58


💢 گذری بر زندگی نامه خواجه عبیدالله احرار -رحمه الله-(4)

✍🏾: عصمت الله پورمحمد تیموری

▪️ ارتباط با دربار و امراء

یکی دیگر از علل تفاوت خواجه با دیگر معاصرانش ارتباط او با دربار بود.
خواجه عبیدالله بر خلاف قشر عظیمی از منتسبین به تصوف از دربار کناره نمی‌گرفت بلکه با دربار و درباریان و امیران در ارتباط بود. و این ارتباط بیشتر از ارادت حکمرانان به وی سرچشمه می گرفت چرا که حاکمان تیموری دلبسته و وابسته به وی بودند.

یکی از بارزترین صفات خواجه عبیدالله حمایت از مظلومین و ستمدیدگان بود. و از رابطه خود با دربار تیموریان در همین راستا بهره می برد. گرچه عده ای از معاصرین بخاطر داشتن این خصیصه بر وی خرده می گرفتند اما او می گفت: اگر کسی بتواند با عمل و مداخله، مسلمانان را از ظلم ستمکاران برهاند بر او روانیست که از این کار مهم بپرهیزد و در دل کوه به عبادت مشغول گردد.
اوتا آنجا بدین نکته باورمند بود که حتی زین الدین خوافی و بهاءالدین عمر را بخاطر گوشه گیری و عدم مداخله در امور مسلمین و از اینکه چرا نزد شاهرخ میرزا نرفته و او را به شریعت امر نمی کنند، نکوهش می کرد.
نفوذ عرفانی و معنوی شیخ احرار بر دامنه قدرت و اختیارات او افزوده بود چنانکه زمانی ابوالقاسم بابر قصد حمله و خونریزی به سمرقند را داشت و درصدد براندازی حکومت ابوسعید گورکانی بود، این خواجه عبیدالله بود که پا در میان گذاشت و آنان را به مصالحه و آشتی فراخواند و نگذاشت یک جنگ ویرانگر دامن مردم سمرقند را بگیرد و سمرقند در دست ابوسعید ماند

سیطره‌ی اجتماعی خواجه عبیدالله وزنه‌ی سنگینی به موقعيت اجتماعي او بخشیده بود تا آنجا که حتی حکام و امرا برای خود چاره‌ای جز اطاعت و حرف شنوی از خواجه عبیدالله نمی دیدند. و حتی گاها برای دیدن او متوسل به خلفا و مریدان او می گشتند.
به خواجه عبیدالله خبر رسید که احمد مشتاق حاکم بلخ اموال مردم را غارت نموده و همه را با خود برده است، او نامه ای به احمد مشتاق نوشت و از او خواست تا تمام مال مردم را بی کم و کاست به آنها بازگرداند، و احمد نیز چنین کرد.
خواند میر در تاریخ حبیب السیر در مورد نفوذ سیاسی خواجه عبیدالله می نویسد: سلاطین زمان و خواقین نافذ فرمان از بدایت بلاد ترکستان تا نهایت امصار عراق و آذربایجان نسبت بدان جناب ارادت و اخلاص تمام داشتند و هر سخنی که از وی می شنودند، مانند درّ مکنون زیب گوش هوش ساخته خلاف رأی صواب نمایش را محال می پنداشتند.

یکی از کسانی که سخت شیفته او گشته بود امیرعلی شیر نوایی بود. امیر علیشیر مراوده و رابطه تنگاتنگی با خواجه عبیدالله داشته است. امیر علیشیر عادت داشت نامه‌هایی که بین او و بزرگان رد و بدل می‌شود را در آلبوم خاصی جمع می کرد و تا سال 1304 هجری شمسی خبری از این آلبوم نبود تا اینکه شریف جان مخدومی قاضی القضات اسبق بخارا دیده از جهان فروبست و در میان میراث برجای مانده از او آلبومی کشف شد . این آلبوم همان آلبوم امیر علیشیر نوایی بوده است در این آلبوم 594 نامه دست نویس وجود دارد که 128 نامه متعلق به خواجه عبیدالله احرار است که با خط و امضای خود وی برجای مانده است و این خود بیانگر وابستگی عمیق امیر نوایی به خواجه می باشد.

♦️ ادامه دارد....

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

14 Nov, 15:13


بازدید جمعی از اساتید دانشگاه و فرهنگیان افغانستان از حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد

به گزارش انواروب، جمعی از اساتید دانشگاه و فرهیختگان افغانستان امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ با حضور در حوزه علمیه انوارالعلوم، از این مدرسه دینی دیدار و با اساتید و مدیر حوزه گفتگو و تبادل نظر کردند.
در این دیدار، پروفسور مرتضی‌حامد، استاد دانشگاه کابل، نکاتی در اهمیت تقریب و همبستگی مطرح نمود.
بعد از اقامه نماز ظهر نیز ایشان برای طلاب سخنرانی کردند و بر اهمیت علم و عمل و مقام حافظ قرآن و عالم دین تاکید کردند.
مهمانان از بخش‌های مختلف حوزه و همچنین کتابخانه مرکزی انوارالعلوم بازدید نمودند.

در آغاز این دیدار، مولوی عبدالواحد مومنی (علیبایی) استاد انوارالعلوم ضمن خیرمقدم به مهمانان، بر اهمیت تقریب و گفتگو میان فرهیختگان مذاهب اسلامی و ضرورت گسترش این گفتگوها که زمینه‌ساز تقریب است، تاکید نمودند.
هماهنگی این هیئت دانشگاهی بر عهده جناب آقای طهرانی‌مقدم از مجمع التقریب مذاهب اسلامی تهران بود که ایشان نیز توضیحاتی پیرامون برنامه‌ریزی این سفر به حاضران ارائه کردند و تاکید نمودند که سفرهایی بیشتری با همین هدف در آینده برگزار خواهد شد.

انواروِب

14 Nov, 07:36


💢 گذری بر زندگی نامه خواجه عبیدالله احرار -رحمه الله-(3)

✍🏾: عصمت الله پورمحمد تیموری

▪️ محل مصرف عایدات

خواجه احرار همت بر این داشت تا درآمد بدست آمده از کشاورزی را صرف خدمت به جامعه و کارهای اجتماعی نماید.
خواجه از طریق کشاورزی ثروت زیادی بدست می آورد، ولی زندگی اش زاهدانه و ساده بود تا آنجا که حتی به نزدیکانش اجازه اسراف یا اضاف خرجی را نمی داد و بسختی با این مسئله برخورد می کرد. آمده: حضرت ایشان به نسبت خویشان به مقدار عفاف و کفاف مایحتاج تعیین فرمودند و عنایت و رعایت بسیار تجویز نمی فرمود.

تاریخ گزارش‌های زیادی از بذل و بخشش‌ها و دهش‌های خواجه عبیدالله بیان نموده است که به برخی از آنها بصورت گذار اشاره خواهد شد.
او در زمینه خدمات اجتماعی بسیار گشاده دست بود.

وی در راستای رفاه مسلمانان و آسوده شدن آنها از پرداخت مالیات چندین مرتبه مبالغ گزافی روانه بیت المال کرد تا حکومت چیزی از مردم نگیرد. نقل شد که یک مرتبه 10 هزار تنکه سفید و یک مرتبه 250 هزار دینار و یک مرتبه دیگر 70 هزار دینار به دربار فرستاد و خواست که خراج افراد ضعیف و تنگدست لغو گردد و حتی یک مرتبه از ابوسعید خواست تا خراج مردم سمرقند و بخارا را لغو نماید و حتی مدتی بعد درخواست لغو تمام خراج ماوراء النهر را کرد و ابوسعید خواسته او را بر دیده‌گان گذاشت وحکم خراج آن سامان را لغو نمود.
یک مرتبه میرزا عمر والی تاشکند، مالیات سنگینی بر مردم وضع کرد، شیخ خود شخصا به آنجا رفت و مبلغ هنگفتی به حکومت کمک کرد و خواستار لغو مالیات شد و چنین نیز شد.
روایت شده که خان وسلاطین قزاق قصد حمله به شهر را داشتند، شیخ احرار برای آنکه آتش طمع و حرص آنان را برای خون ریزی و غارت فروبنشاند، شصت هزار دینار به عنوان تحفه فرستاد تا آنان از اراده خود عقب نشستند. و نقل شده که یکدفعه ازبکان به تاشکند یورش بردند و جمع زیادی از زنان و کودکان ومردان مسلمان را به اسارت بردند شیخ راهی تاشکند شد و هزار جامه کرباس به آنان دادند و اسرای مسلمان را از دست متجاوزین ازبک آزاد ساختند.

برخی از مریدان و ارادتمندان وقتی چنین بذل و احسان او را دیدند، علت را از او جویا شدند، او گفت: مال ما برای فقراست، این چنین مال را خاصیت این است.
شیخ احرار در کتاب فقرات خود در باب دنیا می‌نویسد: از انفاس قدسیه بزرگواران این امت است که: جمله دنیا فضولی است مگر پنج چیز: نانی که سدّ رمق کند، آبی که تشنگی ببرد، لباسی که ستر شود، علمی که به آن عمل کنند و مسکنی که در او ساکن باشد.

در این میان برخی از هم‌قطاران و معاصران وی سعی می کردند تا ثروت او را نشانه دنیاپرستی و ثروت اندوزوی نشان دهند چنانکه شیخ زاده الیاس، تجارت و زراعت شیخ را منتفی شریعت می دانست و حتی دشمنانش تا آنجا پیش رفتند که درصدد قتل وی برآمدند گرچه در این نقشه خود موفق نگشتند.

اما زندگی ساده‌ی شیخ احرار همچون سطل آبی بر آتش کینه و عداوت و اندیشه‌ای پلید آنان بود و نمی گذاشت آنان از روی حسادت و دشمنی کاری پیش ببرند.

♦️ ادامه دارد....

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

13 Nov, 04:50


💢 گذری بر زندگی نامه خواجه عبیدالله احرار -رحمه الله-(2)

✍🏾: عصمت الله پورمحمد تیموری


مدتی شیفته قاسم انوار شد اما زمانی که دید پیروان او چندان پایبند به شریعت نیستند و مرتکب منکرات می‌شوند، مجالست با او را ترک گفت. تا اینکه دست تقدیراو را دوان دوان و کشان کشان به سمت شیخ یعقوب چرخی گسیل داشت. و در حلقه نقشبندیه منتسب به شیخ بهاء الدین نقشبند درآمد.

آمده: مهم ترین کس که در حلقه مریدان او (یعقوب چرخی) راه یافت عبیدالله احرار بود.

وجود عبیدالله احرار برای یعقوب چرخی یک برگ برنده بود. و بمثابه ماهی بود که در دامان او جای گرفت. و عبیدالله احرار آن چنان نام‌آور شد که حتی مرشد خود چرخی را تحت الشعاع خود قرار داد.
عبدالرحمن جامی در مثنوی یوسف و زلیخا در میان طریقه نقشبندیه احرار را بی همانند می داند

شاهباز تیزپرواز عبیدالله احرار در آسمان عرفان آن چنان اوج گرفت و بالا رفت که سرآمدان و نام آوران روزگار شیفته‌ی کمال و حشمت و هیبت او گردیدند، از آن میان می توان افراد زیر را برشمرد: عبدالرحمان جامی، علیشیر نوایی، فخرالدین علی کاشفی، سلطان محمد دوم فاتح، و ....
سلطان محمد فاتح با وجود اینکه موفق به دیدار خواجه عبیداله نگشت اما از آنجا برایش هدیه می فرستاد. حتی یک مرتبه یک تصویرگرا به محضر مولانا فرستاد تا تصویری از چهره وی را برایش ترسم نماید. و علیشیر نوایی وزیر دانشمند و فهیم دربار تیموریان ارادت زاید الوصفی به شیخ احرار داشت.

او نهایتا در سال 835 به تاشکند بازگشت و همچون پدرانش به کشاروزی را پیشه خود ساخت.

علل تفاوت

خواجه عبیدالله پایبند به طریقه صوفیه نقشبندیه بود و آن را برای خودش مایه عز و شرف می دانست و چنانکه برای بدست آوردن طریقه‌ای که عطش باطنی و شیفتگی معنوی او را سیراب کند، سفرهای زیاد کرد و به حلقه‌ها و خانقاه‌های متعددی پیوست. علل تفاوت شیخ در چند چیز بود؛ یکی اشتغال او به کشاورزی آنهم نه در حد بخور و نمیر بلکه در حد وسیع و دوم صرف هزینه تمام عایدات کشاورزی در مسیر خدمت به خلق و سوم رابطه او با دربار

چرا کشاورزی؟!!
خواجه عبیدالله، کشاورز بودن و کشاورز زاده بودن را نه تنها مایه ننگ و عار نمی‌دانست بلکه بدان افتخار می‌کرد و خود را یک کشاورزاده می دانست از او نقل شده که گفته است: هر که بالنقد از صحبت و هم‌نشینی ما نفعی دارد، او را مبارک باد و اگر منتظر است که از ما چیزی به او خواهد رسید، بیهوده اوقات می گذراند، ما مردم دهقانیم، غیر دهقانی هیچ ندانیم.
علت روی آوری وی به کشاروزی را می توان زاییده دو علت جست: اول همانطور که پیشتر بیان شد، پدران وی کشاورز پیشه بودند و او می پسندید تا همچو آنان باشد و علت دوم را این می توان دانست زمانی که او در هرات بود، می دید که برخی از مشایخ و عرفا و یا علما وابسته به دربار و فرمانروایان می باشند و برای امرار معاش خود وابسته‌ی دربار و حکومت هستند، لذا این کار آنها موجب رنجش خاطر او می گشت لذا برای اینکه وابسته به کسی یا دربار نباشد و بتواند در معیشت و درآمد خود مستقل باشد، کشاورزی را شروع کرد.
او حتی دیگران را هم تشویق به کشاورزی و کسب و کار می نمود.

و به نقل از متون تاریخی او بواسطه کشاورزی و یا تحفه‌ی ارادتمندان زمین های کشاورزی زیادی داشته است. چنانکه سلطان احمد میرزا سی روستا را برای او وقف کرد. و در گردش ایام زمانی رسید که خزانه سلطان احمد میرزا خالی شد و او درصدد تحمیل مالیات مضاعف و گزاف بر مردم شد، اما خواجه برای رفاه مردم مبالغ زیادی به او کمک نمود.
در رشحات آمده که تعداد مزارع او بیش از یک هزار و سیصد قطعه بوده است.

مولانا جامی در مثنوی یوسف و زلیخا می نویسد:

هزارش مزرعه در زیر کشت است
که زاد رفتن راه بهشت است
درین مزرع فشاند تخم و دانه
در آن عالم نهد انبار خانه
زمین با همتش یک مشت خاک است
ز مشت خاکش اندر ره چه باک است

و نقل شده حتی وی تعداد زیادی دکان؛ کارگاه داشت.
خوجه عبیدالله نه تنها چنین دنیایی را نکوهش نمی کرد بلکه آن را می ستود و آن را پیمایش راه بزرگان و نیاکان می دانست: او می گوید: در من هیچ عیبی نیست جز آنکه دنیا پیدا می کنم. اگر دیده بصیرت از غبار هوس پاک باشد، توان دید که این نوع پیدا کردن مال دال است بر حقیقت طریقه خواجگان.

♦️ ادامه دارد....

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

12 Nov, 07:53


#جرعه:

💢 گذری بر زندگی نامه خواجه عبیدالله احرار -رحمه الله-(١)

✍🏾: عصمت الله پورمحمد تیموری

خانواده نیکو و صالحی بودند. محمود پدر خانواده، انسانی اهل ذوق و خوش مشرب بود. نسب پدر این خانواده به خلیفه رسول الله صدیق اکبر سیدنا ابوبکر-رضی الله عنه- می رسید. و از حسن قضا مادر این خانواده از نسل امیرالمؤمنین حضرت عمر فاروق-رضی الله عنه- بود. چه خانواده خوش نصیبی که چتر صداقت سیدنا ابوبکر و عدالت عمر فاروق بر آن سایه گسترانیده است.
محمود کشاورز بود و در خرید و فروش غله و محصولات کشاورزی هم دستی داشت. شُهره‌ی بازار نبود اما برای خرده فروشان شناخته شده بود.

در رمضان سال 805هـ.ق در خانه اش نوری شروع به تابیدن کرد که بعد از قرن‌ها هنوز محمود از نور آن چراغ بهره می برد. پسرکی دیده به جهان گشود. و نام او را عبیدالله یعنی «بنده‌ی کوچک خدا» گذاشتند.
کودک آنقدر دلکش و شیرین بود که هر کس با دیدنش او را در آغوش می گرفت.

همین که عبیدالله قدرت پیدا کرد تا بیل به دست بگیرد و کار کند، همراه پدر به زمین‌های کشاورزی می رفت تا پیشه‌ی پدری و نیاکانش را یاد بگیرد و برای امرار معاش دست‌نگر دیگران نباشد.
در همان سنین خردسالی بود که برخی با دیدن او گفتند: در پیشانی این کودک ماه بلندی نهفته است.
مادر هم نهایت توجه را به فرزندش داشت تا مبادا فرزند او چیزی خلاف ادب بیاموزد و یا راهی را بپیماید که نجابت نسب و شرافت نسل‌شان را لکه‌دار نماید.

لطف خدا، توجه پدر و تربیت مادر؛ عبیدالله را جوانی تنومند، با وقار و با هیبت ساخته بود. او آنقدر قوی شده بود که در گود کشتی رقیبی نداشت، و در حمام براحتی نزدیک به بیست نفر را ماساژ می داد و دَم نمی‌زد.

دایی‌اش ابراهیم شاشی اهل علم بود و در مکتب خانه‌ی تاشکند حلقه‌ی تعلیم داشت. او وقتی به خانه می‌آمد علاوه بر آنچه که در مکتب به خواهرزاده‌اش آموخته بود، دوباره برای او چیزهای دیگری آموزش می داد. در سال 828 هـ.ق او را به سمرقند برد اما قیل و قال درس و مکتب، طبع بلند عبیدالله را قانع و سربه زیر نمی کرد. تا اینکه روزی به دایی‌اش گفت: بیش از این نمی توانم درس بخوانم، اگر بیشتر فشار آوری هلاک می شوم.

گرچه عبیدالله زیاد زانوی تلمذ نزد اما ذهن گیرا و فهم والایش، او را از سرآمدان آن روزگار کرده بود. چنانکه خواجه ابواللیث می گوید: می‌دانیم که ایشان از علوم رسوم چیزی بغایت کم خوانده‌اند، اما کم روز باشد که در تفسیر قاضی (تفسیر بیضاوی) شبهه‌ای پیش ما نیارد که همه ما از آن عاجز نیاییم.
این گفته خواجه ابواللیث دلالت بر علم و فهم زیاد خواجه احرار دارد.

علت اصلی ترک تحصیل خواجه دلداگی به عارفان و بزرگان ماوراءالنهر بود. او برای دیدار عارفان و مشایخ به شهرهای زیادی مسافرت کرد، که از آن میان می‌توان، سمرقند، بخارا، هرات، بلخ، شبرغان، چغانیان و ... را نام برد او حتی در برخی شهرها چند سال زندگی می کرد مثلا بیش از چهار سال ساکن هرات شد و در حلقه مشایخ زیادی شرکت جست. از میان عرفایی که شیخ احرار موفق به دیدار آنها شد می‌توان، شیخ برهان‌الدین آبریز، یعقوب چرخی، شیخ بهاء الدین عمر، حسام الدین پارسا، حسام الدین بخاری، زین الدین خوافی، شیخ عمر ماتریدی، شاهزاده قاسم انوار و ....را نام برد.

♦️ ادامه دارد....

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

11 Nov, 02:50


💠یکی از اساتید حوزه‌ علميه احناف خواف به رحمت حق پیوست

انا لله و انا الیه راجعون

مولوی غلام‌احمد برآبادی از شاگردان مرحوم‌ مولانا خواجه شمس‌الدین مطهری و استاد حوزه علمیه احناف خواف، شامگاه یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه پس از تحمل دوره‌ای بیماری در سن ۸۰ سالگی به رحمت حق پیوست.

مولوی برآبادی سال‌ها در کسوت معلمی در عرصه تعلیم و تربیت نیز خدمت کردند.




🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

07 Nov, 06:43


سوئیس از سال ۲۰۲۵ میلادی قانون «ممنوعیت برقع» را اجرا می‌کند

انواروب| دولت سوئیس روز چهارشنبه اعلام کرد که قانون ممنوعیت پوشاندن صورت در مکان‌های عمومی را که بطور گسترده با عنوان «ممنوعیت برقع» شناخته می‌شود، از اول ژانویه ۲۰۲۵ در سال پیش‌رو اجرا خواهد شد.
این قانون که در سال ۲۰۲۱ میلادی در پی برگزاری یک همه‌پرسی در سوئیس به تصویب رسید، از سوی انجمن‌های مسلمانان این کشور محکوم شده است.
پیشنهاد تصویب این قانون از سوی همان گروهی داده شده بود که پیش از این در سال ۲۰۰۹ میلادی خواستار ممنوعیت ساخت مناره‌های جدید شده بودند.
شورای فدرال سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که با آغاز اجرای این قانون، هر کسی که از آن سرپیچی کند با جریمه‌ای تا سقف هزار فرانک سوئیس (۱۱۴۴ دلار) روبرو خواهد شد.
دولت سوئیس اعلام کرد این ممنوعیت در هواپیماها یا در اماکن دیپلماتیک و کنسولی اعمال نمی‌شود و می‌توان چهره‌ها را در مکان‌های عبادت و سایر اماکن مقدس نیز پوشاند.

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

07 Nov, 06:33


واکنش حماس به پیروزی ترامپ: ترامپ باید از اشتباهات بایدن درس بگیرد


انواروب| حماس و اعضای ارشد آن به خبر پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا واکنش نشان دادند.

حماس در بیانیه‌ای با تأکید بر اینکه دولت‌های پیاپی در آمریکا همواره «بزرگ‌ترین حامی» اسرائیل در تمام زمینه‌ها بوده‌اند، نوشت: «موضع ما در برابر دولت جدید آمریکا مبتنی بر مواضع و رفتار عملی آن در قبال ملت فلسطین و حقوق مشروع و مساله عادلانه آن‌ها است.»
در ادامه این بیانیه تصریح شده است که «ملت ما هرگز هر مسیری را که به حقوق مشروع آنها در آزادی، استقلال، تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس خدشه وارد کند، نخواهد پذیرفت.»
در سال ۲۰۱۷، ترامپ به‌عنوان رئیس جمهور وقت آمریکا به‌طور رسمی به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل توسط آمریکا را اعلام کرد.
سامی ابوزهری، عضو ارشد حماس نیز در این خصوص گفت ترامپ در مقام رئیس‌جمهور باید به وعده انتخاباتی خود برای پایان دادن به جنگ غزه در مدت چند ساعت عمل کند.
او شکست حزب دموکرات را بهای طبیعی موضع رهبران «جنایتکار» این حزب در قبال غزه توصیف کرد و گفت ترامپ باید از اشتباهات بایدن درس بگیرد.


🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

06 Nov, 05:17


#جلسه‌ـاصلاحی-مخصوص-علماء

🎙فایل صوتی
▫️جلسه چهارم
♻️استاد مفتی عبدالاحد حنفی
🔸حوزه علمیه انوارالعلوم خیرآباد
15 آبان ماه ۱۴۰۳

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

02 Nov, 02:53


🔸مذهب را دولتی نکنید
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تأکید کردند: توصیه ما بسیاری اوقات این بوده که اصلِ دین را نگه دارید و به دنبال نگهداری مذهب نباشید. سیاست نگه‌داری دین همین است که برای دین هزینه نکنید و سیاست نگه‌داری مذهب این است که آن را دولتی نکنید. این‌ها اعتقادات بنده هستند و اگر کسی این اعتقادات بنده را رد می‌کند بکند، اما مذهب باید استقلال خود را داشته باشد و وابسته نباشد؛ چراکه اولین آسیب وابسته‌شدن همین است که نمی‌تواند حرف حق را بگوید. استقلال امور دینی و مذهبی می‌تواند سبب بقا باشد.

🔹برای رفع فسادی که در کشور ریشه دوانده باید «اقدام انقلابی» صورت گیرد
ایشان در ادامه اظهار داشتند: الآن مهمترین خواسته ملت «اقتصاد» است. فسادی که در کشور ریشه دوانده تنها با دستگاه‌های قضایی و امنیتی حل نمی‌شود، بلکه باید یک اقدام انقلابی در این زمینه صورت بگیرد تا تمام سوءاستفاده‌های مالی ریشه‌کن بشوند. تمام ارگان‌ها، نهادها و اشخاصی که در این منابع ملی منافعی دارند باید از منافع خود دست بکشند و آن را به خزانۀ ملی برگردانند، زیرا هیچ حقی مهم‌تر و سنگین‌تر از حق ملت بر گردن نظام و مسئولان نیست. وقتی ملت گرسنه باشد جایز نیست امکانات را در جایی دیگر هزینه کنیم. این ضرب‌المثل که «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است» قابل درک است.

🔹ما رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم
مولانا عبدالحمید تأکید کردند: ما امیدواریم همه کارها در جهت رضایت ملت انجام شود. ما خواهان رضایت قوم خودمان نیستیم بلکه رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم. ما خود را از ملت ایران جدا نمی‌دانیم و در رنج‌ها و غم‌هایشان شریک هستیم.
ایشان افزودند: الحمدلله ما در استان سیستان‌وبلوچستان هیچ اختلافی نداریم و تمام قومیت‌هایی که در این استان هستند؛ اعم از سیستانی و بلوچ و یزدی و بیرجندی و تهرانی و... همه عزیزان ما هستند و ما به رعایت حقوق همه توصیه می‌کنیم. ما حتی اگر روزی از بسیاری از حقوق مهم خودمان گذشت کنیم برای منافع ملت ایران گذشت خواهیم کرد.
ایشان در ادامه گفتند: مردم ما در استان از بعضی از اقداماتی که اخیرا صورت گرفته است خوشحال هستند و انتظار اقدامات مثبت بیشتری را دارند. ما امیدواریم که ادارات و سازمان‌ها خودشان در راستای بکارگیری افراد شایسته اقدام کنند. مدیران ضعیف از هر قومیتی که باشند فاتحه حکومت و ملت را می‌خوانند.

🔹رسیدگی به مشکلات مردم هزینه‌های تامین امنیت را کاهش می‌دهد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: یک حرکتی که آغاز شده و در راستای رفع نابرابری‌هاست که امیدواریم این حرکت به سرمنزل مقصود برسد و یک حرکت دیگر آن است که در جهت تامین منافع ملت ایران صورت بگیرد. بنده بسیار خوشحال شدم که جناب آقای دکتر پزشکیان دستور داده است به خانواده‌های عزیزانی که در حادثۀ معدن طبس جان خود را از دست داده‌اند، یک باب منزل داده شود.
ایشان افزودند: اقدامات اخیری که در راستای رفع نابرابری‌ها انجام گرفته‌اند و اقدامات دیگری که در آینده انجام می‌شوند و مکمل این اقدامات هستند مطمئناَ هزینه‌های امنیت را در کشور به شدت کاهش می‌دهند. کارهای اساسی و رسیدگی به مشکلات و خواسته‌ها هزینه‌های امنیت را در استان سیستان‌وبلوچستان که با چند کشور هم‌مرز است، به صفر می‌رساند و رضایت و حمایت مردم حاصل می‌شود.

🔹خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مرزها بسته هستند و بسیاری از مردم استان برای امرار معاش با مشکلات مواجه‌اند. خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند. احتیاطی که مسئولان در رابطه با امنیت کرده‌اند، ما امیدواریم روندی که اکنون در این دولت آغاز شده به افزایش آرامش و امنیت کمک می‌کند. در حوادث اخیر که مأموران انتظامی شهید شده‌اند و بعضی دیگر از افراد بی‌گناه در سایر اتفاقات جان خود را از دست داده‌اند تمام این حوادث برای ما دردناک هستند.

🔹مردم چابهار، کنارک و دشتیاری از «کمبود آب»، «وضعیت بهداشت نامناسب» و «نبود امکانات آموزشی» رنج می‌برند
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان با اشاره به سفر اخیرشان به جنوب سیستان‌وبلوچستان، به برخی از مشکلات مردم این مناطق اشاره کردند و گفتند: در سفری که به شهرستان‌های چابهار و کنارک و دشتیاری داشتیم چیزی که ما را بسیار آزار داد مسئله کمبود آب، وضعیت بهداشتی نامناسب و آموزش‌وپرورش ضعیف در این مناطق بود.
ایشان با یادآوری اینکه این مسائل نسبت به گذشته شدیدتر شده‌اند، از دولت دکتر پزشکیان و مسئولان مربوطه خواستند به این مشکلات مردم رسیدگی کنند.

https://sunnionline.us/farsi/2024/11/30231

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

انواروِب

02 Nov, 02:53


مولانا عبدالحمید:
🔷 انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ برای سیستان‌وبلوچستان را به فال نیک می‌گیریم

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۳، در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان، با قدردانی از «گام‌های مثبتی» که در زمینه حقوق اقوام و مذاهب از جمله انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان از سوی رئیس‌جمهور برداشته شده، آن‌ها را «اولین‌ قدم‌ها» دانستند و ابراز امیدواری کردند که این اقدامات ادامه پیدا کنند.
به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: اتفاقات بسیار خوبی در کشور افتاده است. آقای پزشکیان تلاش کرده است برخی از وعده‌هایی را که در زمان انتخابات داده است عملی کند. لازم است هر کسی که می‌خواهد به مردم خدمت کند و در جهت عدالت و انصاف و احقاق حق گام بردارد مردم با او همکاری و در حقش دعای خیر کنند تا او بتواند کارش را انجام بدهد.
ایشان افزودند: وعده‌های آقای پزشکیان زیاد بودند که ازجملۀ آن‌ها توجه به اقوام و مذاهب بود که الحمدلله قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته است؛ هرچند اولین قدم‌های ایشان هستند و مسیر طولانی را در پیش دارند و دعا کنیم که در این مسیر موفق باشند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزودند: آقای دکتر پزشکیان از اهل‌سنت معاون رئیس‌جمهور و تعدادی از معاونین وزرا را منصوب کرده‌اند. در استان کردستان از نیروهای اهل‌سنت آن منطقه استاندار گذاشته‌اند و در خوزستان نیز استانداری از برادران عرب ما انتخاب کرده‌اند و اخیرا استاندار سیستان‌وبلوچستان از میان اهل‌سنت بلوچ منصوب شده است و ما این اقدام را به فال نیک می‌گیریم. استانداری که برای این استان انتخاب شده است فرد شایسته و توانمندی است.

🔹مردم ایران سرمایه‌های این کشور هستند/ استفاده از شایستگان همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود
مولانا عبدالحمید گفتند: همۀ مردم ایران که سرمایه این کشور هستند و همۀ اقوام و مذاهب، ایرانی‌الاصل هستند. اقوام، مذاهب و زبان‌ها همه نشانه قدرت خداوند هستند. هر کشوری دارای یک ملت است و ما هیچ تفاوتی بین ملت قائل نیستیم.
ایشان افزودند: استفاده از افراد توانمند و شایسته همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود و رضایت الله را به همراه دارد. دین با نام محقق نمی‌شود. دین بدون انصاف و عدالت معنی ندارد.

🔹«رفع تبعیض»، «اجرای عدالت»، «تامین آزادی‌ها» و «بهبود وضعیت اقتصادی» خواسته‌های محوری ملت ایران هستند
مولانا عبدالحمید گفتند: ملت ایران زیاده‌خواه نیست. آنچه همه مردم ایران انتظار دارند انصاف و عدالت و رفع تبعیض است. اقدام در جهت رفع تبعیض به معنای برآورده‌کردن خواسته همه ایرانیان اعم از شیعه و سنی و مسلمان و غیرمسلمان است.
ایشان تصریح کردند: از خواسته‌های مهم و محوری که تمام ملت ایران بر آن اتفاق‌نظر دارند رفع تبعیض، آزادی بیان و قلم، تامین آزادی‌های مذهبی و بهبود وضعیت اقتصادی است.

🔹دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده باید قطع شود
🔹 از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود

مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مردم ایران می‌خواهند تمام دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده‌اند قطع شوند. منابع ملی باید وارد بیت‌المال شود و منافع آن‌ها برای اشخاص هزینه نشود بلکه باید برای مردم هزینه شود.
ایشان افزودند: به همین دلیل ما همواره توصیه کرده‌ایم که از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود و ما در طول این چند دهه برای حوزه و مسجد کمکی از دولت درخواست نکردیم. حتی زمانی که از سوی یکی از دولت‌های اسبق به ما پیشنهاد داده شد که حاضر است به مسجد کمک کند ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و گفتیم در برنامۀ کاری ما آن است که از هیچ دولتی کمک دریافت نکنیم و مردمی که در این مسجد نماز می‌خوانند باید برای ساخت آن کمک کنند. اگر روزی مردم کمک نکنند ما حوزه را تعطیل می‌کنیم و اگر نتوانیم هزینه هزار طلبه را تامین کنیم صد طلبه را نگه می‌داریم.
ایشان افزودند: بعضی به بنده گفتند شما برای ساخت مسجد از کدام کشور پول می‌گیرید و بنده از این سخن خنده‌ام گرفت، زیرا اعتقاد ما این است که نباید از هیچ کشور و حکومتی برای مسجد و حوزه کمک بگیریم. توصیه ما به مسئولان هم این است که حتی یک ریال از پول بیت‌المال را برای مذهب خرج نکنید. علما هم چنین پول‌هایی را تحویل نگیرند. اگر مردم کمک کردند علما کار می‌کنند وگرنه هیچ مسئولیتی ندارند.👇🏽

انواروِب

02 Nov, 02:46


◀️مقام سابق اسرائیلی:
دولت نتانیاهو نه تنها به دنبال توقف جنگ نیست، بلکه به دنبال طولانی کردن آن است


سرلشکر "یسرائیل زیو" رئیس سابق شعبه عملیات ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگو با کانال 12 گفت دولت کنونی بر خلاف تمامی دولت‌های سابق که برای کاهش زمان جنگ فشار می‌آوردند، به دلایل سیاسی فشاری برای پایان جنگ وارد نمی‌کند و حتی از ایجاد اهدافی واضح و جدولی زمانی برای جنگ خودداری می‌کند.

زیو اظهار داشت که دولت نتانیاهو علیرغم حجم بالای تلفات، ضربه سنگین به اقتصاد و بحران‌ها و مشکلات داخلی، برای طولانی کردن جنگ فشار می‌آورد.

وی گفت مشکل اصلی این است که علیرغم نبود یکی استراتژی از پیش تعریف شده، دولت نیز هیچگونه تصمیم سیاسی فراتر از تصویب اقدامات نظامی اتخاذ نکرده است و عملا هیچ چشم‌انداز، دکترین یا تعریفی از اهداف استراتژیک و سیاسی وجود ندارد.


🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

02 Nov, 02:44


بورل: ممنوعیت فعالیت «آنروا» توسط اسرائیل با اصول اولیه انسانی در تضاد است

🔹مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که مصوبه پارلمان اسرائیل (کنست) درباره ممنوعیت فعالیت آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی (آنروا) در فلسطین اشغالی، با قوانین بین‌المللی و اصول اولیه انسانی در تضاد است./ایرنا

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

انواروِب

31 Oct, 03:18


🔸 بیش از یک‌هزار نویسنده از سراسر جهان بزرگترین کارزار تحریم صنعت نشر اسرائیل را امضا کردند

بانواروب| یش از یک‌هزار نویسنده با آغاز یک بایکوت گسترده علیه ناشران اسرائیلی، مخالفت خود را با سلب مالکیت فلسطینیان به دست دولت اسرائیل اعلام کردند.
آنها با امضای نامه‌ای که در تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان) منتشر شد، توضیح داده‌اند که صنعت نشر با «عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی در قرن بیست و یکم» روبروست. نویسندگانی از جمله برندگان جایزه نوبل، جایزه پولیتزر و سالی رونی این کارزار را امضا کرده و به بزرگترین بایکوت فرهنگی تاریخ علیه صنعت نشر اسرائیل پیوسته‌اند.
این نامه توسط جشنواره ادبیات فلسطین و همراهی گروه‌های دیگری مانند «کتاب علیه نسل‌کشی» و «کتاب‌های عاری از سوخت فسیلی» تهیه شده و به وضعیت غزه می‌پردازد. «کتاب‌های عاری از سوخت فسیلی» همان گروهی است که بایکوت چندین جشنواره ادبی را به‌دلیل روابط مالی آن‌ها با شرکت‌های مرتبط با جنگ و مسائل تغییرات آب و هوایی درخواست کرده است.
در این نامه آمده است: «اسرائیل غزه را زیست‌ناپذیر کرده است. شمار دقیق فلسطینیان کشته شده از اکتبر (۲۰۲۳) تاکنون مشخص نیست زیرا اسرائیل تمامی زیرساخت‌ها، از جمله امکانات آمارگیری و دفن کشته‌شدگان را نابود کرده است. با این حال، می‌دانیم که اسرائیل دست‌کم ۴۳,۳۶۲ فلسطینی را از اکتبر تاکنون در غزه کشته است و این بزرگ‌ترین جنگ علیه کودکان در قرن حاضر است.»
این نامه می‌افزاید: «ما نقشی داریم که باید ایفا کنیم. ما نمی‌توانیم با وجدان راحت با مؤسسات اسرائیلی بدون بررسی رابطه آن‌ها با آپارتاید و کوچ اجباری (فلسطینیان) همکاری کنیم» و به تأثیر تحریم‌های ادبی مشابه علیه رژیم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید اشاره می‌کند.

شمار امضاکنندگان این نامه تا این زمان از هزار نفر فراتر رفته است. امضاکنندگان اولیه شامل برخی از بزرگ‌ترین نام‌های ادبیات معاصر در جهان هستند. / یورو نیوز

🌿🌿🌿🌿🌿
www.anvarweb.net
http://t.me/anvarweb

1,496

subscribers

4,360

photos

494

videos