کانال دکتر علی فاخر @alifakherchannel Channel on Telegram

کانال دکتر علی فاخر

@alifakherchannel


مباحث حرفه ای در مهندسی ژئوتکنیک و سازه های دریایی و گاهی مباحث عمومی مهندسی

کانال دکتر علی فاخر (Persian)

کانال دکتر علی فاخر یک پلتفرم بسیار مفید برای علاقمندان به حوزه مهندسی ژئوتکنیک و سازه های دریایی است. این کانال توسط دکتر علی فاخر، یک متخصص و پیشرو در این حوزه، اداره می‌شود. در این کانال، علاقه‌مندان به مهندسی می‌توانند با مباحث حرفه‌ای در این زمینه آشنا شوند و از تجربیات و دانش دکتر علی فاخر بهره‌مند شوند. علاوه بر مباحث تخصصی، در این کانال گاهی نیز مباحث عمومی مهندسی مطرح می‌شود تا افرادی که به این حوزه علاقه‌مند هستند، بتوانند دایره دانش خود را گسترش دهند. اگر شما یک دانشجو، شغل‌های مهندسی ژئوتکنیک و سازه های دریایی دارید یا حتی به عنوان یک علاقه‌مند به این حوزه فعالیت می‌کنید، کانال دکتر علی فاخر مناسب ترین جای برای شماست. پیوستن به این کانال به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به روز با جدیدترین مباحث و تکنولوژی‌های مهندسی ژئوتکنیک و سازه های دریایی باشید.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:19


.
بحث در مورد گزارش ژیوفیزیک ارسال را تمام نمیکنیم. کلیه همراهان گرامی کماکان میتوانند کامنت بدهند.

قبل از اینکه به مباحث بعدی مرتبط با پروژه هتل اسپیناس بپردازیم، بد نیست یادآوری شود که در ممالک پیشرفته همچون کالیفرنیا و نیوزیلند، که دستورالعمل دارند، اطلاعات خوبی در مورد محل گسل توسط سازمان های دولتی مطالعه میشود و در اختیار عموم قرار میگیرد. حتی مالک زمین میتواند اطلاعات و مطالعات گسل در زمین های همسایه را از شهرداری اخذ کند.

ما باید روش های ساده ای برای شناسایی محل ‌گسل داشته باشیم که توسط مالکین در ترکیب با اطلاعات بزرگ مقیاس سازمان های دولتی به کار رود.

نگاهی به اطلاعات تهیه شده توسط سازمان های دولتی برای منطقه این پروژه خواهیم داشت.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:06



کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


.
در فایل اکسل ارسال شده، دو شیت وجود دارد:

🔹 در شیت اول، جدول مختصات محل سونداژهای ژیوالکتریک به ترتیب از s1 تا s10 آورده شده است.

🔹 در شیت دوم، جدول مختصات نقاط بر اساس پروفیل های عمودی و افقی , فاصله سونداژها dis و طول پروفیل ها dis-sum میباشد. در شیت contor سطر اول طول جریان ab/2 یا به عبارتی برگه سونداژ صحرایی است و از سطر دوم به بعد مختصات و شماره سونداژ به همراه مقاومت ظاهری یا همان داده های خام برداشت صحرایی می باشد.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


سلام آقای دکتر
ممنون از پیگیری و توضیحات شما و همکاران محترم
دیتای خام رو نگاه میکنم
متوجه محدودیتها و سطح دقت مورد نظر مطالعه شدم
🙏

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


فایل اکسل داده های خام ژیوالکتریک ⬇️

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


.
♦️ توضیحات کارشناس ژیوفیزیک ⬇️

با سلام به دوستان و اساتید محترم

لازم به توضیح است در پروژه اسپیناس با توجه به حفرگمانه، چاهک و گالری در اعماق مختلف در داخل زمین پروژه و آنومالی هایی که توسط کارشناسان محترم تکتونیک و زمین شناسی رویت شده بود، با برگزاری جلسات متعدد و همفکری کارشناسان ژئوفیزیک تصمیم به اجرای راهکاری عملی و قابل اجرا جهت آشکار سازی ناپیوستگی ها گردید.

با در نظر گرفتن محدودیت ها از جمله (i) توپوگرافی محل، (ii) وجود دکل برق فشار قوی، (ii) وجود ساختمان ها و (iv) وجود راه های آسفالته و تردد اتومبیل ها، از بین روش های "ژئورادار" ، "لرزه" ، "توموگرافی دوبعدی" و "سونداژ قائم ژیوالکتریک" اقدام به برداشت سونداژ به صورت محدود مورد نیاز در پروژه گردید.

تفسیر داده ها به صورت سونداژ به سونداژ و جهت آشکار سازی ناپیوستگی و رفتار منحنی بر روی گسل میباشد که در  مقاطع به صورت شماتیک نمایش داده شده است.

متذکر میشوم که هدف از این پروژه با این روش و تعداد محدود سونداژها، صرفا آشکار سازی ناپیوستگی و اثرات آن در محدوده پروژه بوده و تعیین شیب و ابعاد گسل و تعیین فرادیواره و فرودیواره در قالب این مطالعه نمیگنجید.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


جناب دکتر الهی
با سلام

ضمن تشکر مجدد از بررسی گزارش به اطلاع می‌رسانم که:

(اولا) همکاران ژیوفیزیک پروژه داده ها و سوابق را پیدا کرده و توضیحاتی ارسال خواهند کرد.

(ثانیا) بنده سوالات شما را در زیر تکرار کرده و توضیح مختصری میدهم

♦️ ۱- از دیتای خام ژئوالکتریک چگونه ساده‌سازیهایی نظیر سه شکل آخر گزارش استخراج شده است (پروفیلهای اصلی برداشت شده ژئوالکتریک ارایه شود)

ج ۱. همکاران ژیوفیزیک پروژه پروفیل های اصلی برداشت شده را ارسال خواهند کرد.


♦️ ۲- آیا جابجاییهایی درحدود ۱۰ تا ۲۰ متر (مطابق شکلهای مقاطع p1,2,3) در مرز لایه‌ها (که معرف محل گسل است)، منطقی و موجه است؟

ج ۲. مقدار جابجایی در مرز دقیق نیست زیرا سطح توپوگرافی مفروض برای سطح زمین دقیق نیست. این تصاویر فقط برای شناخت محل گسل مناسب است.


♦️ ۳- اگر از دیتاهای دیگری، نظیر رخنمون سطحی گسلش یا برونزد لایه های زمین شناسی یا ... در کنار دیتای ژئوالکتریک استفاده شده، آیا آنها هم با شکل و تصویر مناسب، تشریح شده‌اند؟

ج ۳. رخنمون سطحی در پروژه مشاهده نشد. البته از مطالعات زمین شناسی و اطلاعات کتابخانه ای استفاده شد‌. در نهایت نیمرخ طراحی با استفاده از نتایج ژیوالکتریک در ترکیب با اطلاعات زمین شناسی تهیه گردید.


♦️ ۴- آیا پس از شناسایی محدوده برخورد به گسل در پروفیلهای اولیه ژئوالکتریک، امکان برداشتهای تکمیلی در پروفیلهایی با تمرکز بیشتر در محدوده گسل و با زوایای مختلف در پلان برای شناسایی دقیقتر محل و بویزه شیب آن در عمق وجود نداشته (ندارد)؟

ج ۴. همیشه امکان مطالعات تکمیلی وجود دارد ولی (اولا) گسل در خارج زمین و در فاصله بیش از setback تشخیص داده شد (ثانیا) شناسایی در خارج زمین با محدودیت های اجرایی مواجه است.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


دکتر الهی عزیز
خوشحالم که گزارش را ملاحظه کردید. امیدوارم امشب توضیح بدهم.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


آقای دکتر
راستش من نتونستم از دیتای ارایه شده در گزارش درست استفاده کنم.
شاید دلیلش اینه که چشمم عادت به کانتورهای خام مقاطع عمودی ژئوالکتریک داره درحالیکه تو این گزارش مقاطع افقی (در چند عمق) و مقاطع عمودی ساده سازی یا نتیجه‌گیری شده، ارایه شده است.
بهرحال فک کنم یکی از مهمترین مراحل بررسی تاثیر گسل در پروژه مورد نظر، همین مرحله شناساییست. شاید بد نباشه یکی از دوستان ژئوفیزیکی کمی توضیحات جزییتر در خصوص موارد زیر در این گزارش ارایه دهد :
۱- از دیتای خام ژئوالکتریک چگونه ساده‌سازیهایی نظیر ۳ شکل آخر گزارش استخراج شده است (پروفیلهای اصلی برداشت شده ژئوالکتریک ارایه شود)
۲- آیا جابجاییهایی درحدود ۱۰ تا ۲۰ متر (مطابق شکلهای مقاطع p1,2,3) در مرز لایه‌ها (که معرف محل گسل است)، منطقی و موجه است؟
۳- اگر از دیتاهای دیگری، نظیر رخنمون سطحی گسلش یا برونزد لایه های زمین شناسی یا ... در کنار دیتای ژئوالکتریک استفاده شده، آیا آنها هم با شکل و تصویر مناسب، تشریح شده‌اند؟
۴- آیا پس از شناسایی محدوده برخورد به گسل در پروفیلهای اولیه ژئوالکتریک، امکان برداشتهای تکمیلی در پروفیلهایی با تمرکز بیشتر در محدوده گسل و با زوایای مختلف در پلان برای شناسایی دقیقتر محل و بویزه شیب آن در عمق وجود نداشته (ندارد)؟

با سپاس فراوان 🙏

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


.
اگر اطلاعات بیشتر نیاز باشد، بفرمایید که از همکاران متخصص ژیوفیزیک در این پروژه اخذ شود.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


.
🔴 گزارش مطالعات ژیوالکتریک هتل اسپیناس ولنجک

متن گزارش ⬇️

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


.
گزارش کامل ژیوالکتریک خدمت شما و سایر همراهان گرامی قرار می‌گیرد. ⬇️

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 18:01


اقای دکتر
امکانش هست مقطع خروجی برداشت ژئوالکتریک p2 رو ارایه کنید ؟ 🙏

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:52


.
آقای دکتر حمیدرضا الهی نیز گزارش ژیوفیزیک ارسالی را بررسی کردند. ⬇️

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:31



کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:31


.
قطعا از پیشنهادات خانم دکتر ابطحی برای ارائه داده ها استقبال میشود. همانطور که قبلا عرض شد ما نیاز به یک روش ساده و قابل اجرا در پروژه های شهری داریم. نه تنها انجام این آزمایش ها باید ساده و ارزان باشد بلکه ارائه داده ها باید بگونه ای انجام شود که توسط طیف گسترده تری از مهندسان (غیر ژیوفیزیک) استفاده گردد.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:30


.

🔹 در ضمن خانم دکتر ابطحی اضافه کردند:

در تکمیل این مشاهده،  بهتر است مقاطع هم مقاومت ویژه ظاهری تهیه شود. در مقاطع ژئوالکتریک مقادیر مقاومت ویژه حقیقی، بعد از تفسیر، در زیر هر سونداژ در داخل لایه های مشخص شده، آورده شود. جدول مقاومت حقیقی برای تفکیک لایه ها، در این منطقه خاص ارایه شود. بعد از موارد فوق، تفکیک دقیق تر لایه بندی ها و گسل احتمالی بهتر میسر خواهد بود.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:27


.
🔹 خانم دکتر ابطحی
از شرکت صحراکاو نوشته اند:

گزارش را به همراه یکی از همکاران بررسی کردیم. با توجه به روند نمودارهای سونداژهای برداشت شده، حضور گسل احتمالی دیده میشود.

.

کانال دکتر علی فاخر

22 Nov, 17:25


عرض کردم که این روزها در حال همکاری نزدیک با شرکت صحرا کاو در یک کار شناسایی ژیوفیزیکی دقیق و پیچیده هستیم. در نتیجه خواهش کردیم خانم دکتر مهشید ابطحی نجف آبادی از مدیران شرکت صحراکاو گزارش ژیوفیزیک پروژه هتل اسپیناس را مرور کرده و در مورد محل گسل نظر دهند. اظهار نظر ایشان را ببینید. ⬇️

6,493

subscribers

2,620

photos

179

videos