انجمن حسابداران حکیم نیا @accounting_hakim Channel on Telegram

انجمن حسابداران حکیم نیا

@accounting_hakim


دپارتمان حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن آوران حکیم نیا
محتوای آموزشی و اطلاع رسانی حسابداری
https://fhakim.ac.ir

انجمن حسابداران حکیم نیا (Persian)

به انجمن حسابداران حکیم نیا خوش آمدید! این کانال تلگرام وابسته به دپارتمان حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن آوران حکیم نیا است. در این کانال، شما می‌توانید از محتواهای آموزشی و اطلاعات مرتبط با حسابداری بهره‌مند شوید. اگر به دنبال آخرین اخبار و تحولات در زمینه حسابداری هستید، این کانال بهترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود.برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به وبسایت موسسه آموزش عالی آزاد فن آوران حکیم نیا به آدرس https://fhakim.ac.ir مراجعه کنید.

انجمن حسابداران حکیم نیا

14 Nov, 07:21


انجمن حسابداران حکیم نیا pinned «»

انجمن حسابداران حکیم نیا

10 Nov, 06:49


ذخیره مالیات بر درآمد

یکی از مواردی که در شروع سال مالی باید به آن توجه کنید ، ذخیره مالیات بر درآمد است که به دلیل اختلاف بین قوانین مالیاتی و اصول حسابداری ایجاد میشود. بدهی مالیاتی تا زمان قطعی شدن آن ماهیتی بدهکار دارد و معمولا به عنوان ذخیره مالیات ثبت میشود و یکی از بدهی های واحدهای تجاری محسوب می شود و لذا تغییر مبلغ سال جاری در سال بعدی به عنوان تغییر در برآورد محسوب می شود.

🔻مالیات تکلیفی چیست ؟
مالیات تکلیفی بخشی از مالیات بر درآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق احکام قانونی مربوطه در برخی منابع مالیات بر درآمد به عهده پرداخت کنندگان وجوه می باشد ( برای مثال همان مالیاتی که کارفرما از حقوق کارگر کسر و به اداره مالیات می پردازد )




🌐fhakim.ac.ir

@accounting_hakim |

انجمن حسابداران حکیم نیا

07 Nov, 06:42


تخفیفات و انواع آن

در خصوص مبحث تخفیفات و انواع آن میتوان تخفیفات را به ۴ دسته متفاوت تقسیم بندی کرد.

۱. تخفیفات تجاری
۲. تخفیفات توافقی
۳. تخفیف به علت عیب یا عدم تطابق کالا
۴. تخفیفات نقدی

اول- تخفیفات تجاری:

▪️این نوع تخفیف در واقع شامل تخفیفی است که معمولا فروشنده کالا تخفیف خاصی را برای عده ای از مشتریان و یا شرایط فروش متفاوت در نظر می گیرد .مثلا بیان می دارد خریدارانی که بیش از مقدار مشخصی کالا خریداری نمایند مبلغ مشخصی تخفیف دریافت می کنند.

▪️از آنجایی که این نوع تخفیفات قبل از تحقق درآمد و احراز مالکیت کالا ، از سوی خریدار مشخص و تعیین می شوند در دفتر ثبت نمی گردند .و قیمت خرید یا فروش کالا پس از کسر تخفیفات در دفاتر درج می شوند.

دوم- تخفیفات توافقی:

▪️این نوع تخفیف در واقع بر اساس چانه زدن بین خریدار و فروشنده و آن هم در زمان انجام معامله صورت می گیرد . و توجه به این نکته ضروری است که از طبق اصل قیمت تمام شده: درآمد حاصل از فروش به مبلغی بیش از ارزش واقعی و همچنین خالص پرداخت نقدی خرید ، بیش از مبلغ واقعی خرید نمی تواند در دفاتر ثبت گردد. لذا این گونه تخفیفات نیز قابل ثبت در دفاتر نیستند.

سوم- تخفیف به علت نقص و یا عدم تطابق کالا:

▪️ هر گاه خریدار بخواهد تمام یا بخشی از کالای خریداری شده را به علت معیوب بودن یا عدم تطابق و ... عودت دهد و فروشنده حاضر باشد جبران خسارت خریدار را بر عهده گیرد. به وجهی که فروشنده به خریدار پرداخت می نماید عنوان تخفیفات فروش داده می شود و باید در دفاتر ثبت شوند.

▪️ همانطور که میدانیم حساب تخفیفات فروش مانند حساب برگشت از فروش دارای ماهیت یکسان و هر دو کاهنده فروش هستند و همواره دارای مانده بدهکار از این رو معمولا تلفیق این دوحساب را در کدینگهای متفاوت می توان مشاهده نمود.

چهارم- تخفیفات نقدی:

▪️در هنگام انجام معاملات غیر نقدی (نسیه) معمولا فروشنده مایل است طلب خود از خریدار را زود تر از موعد مقرر دریافت نماید، از این رو امتیازاتی را برای خریدارانی که زودتر از موعد مقرر بدهی خود را پرداخت می نمایند قائل می شود که از آن جمله تخفیف می باشد، به این گونه تخفیفات، تخفیفات نقدی فروش گفته می شود.

▪️ این حساب هم همانند حساب برگشت فروش و تخفیفات حسابی موقت و کاهنده فروش و همواره داری مانده بدهکار می باشد.

🔻 برای ثبت تخفیفات نقدی ۳ راه وجود دارد که عبارتند از:

۱. فروش پس از کسر تخفیفات نقدی در دفاتر ثبت می شوند ، در این روش عملا تخفیفات نقدی ثبت نمی گردند.

۲. تخفیفات نقدی به عنوان هزینه در دوره مالی شناسایی می شوند و ثبت میگردند.

۳. تخفیفات نقدی به عنوان کاهنده حساب فروش ناحالص ثبت می شوند و در دفتر نشان داده می شوند.


🌐fhakim.ac.ir

@accounting_hakim | کانال آموزشی حسابداران حکیم نیا

انجمن حسابداران حکیم نیا

03 Nov, 06:23


انجمن حسابداران حکیم نیا pinned «»

انجمن حسابداران حکیم نیا

29 Oct, 07:29


قانون مالیات های مستقیم

▪️ماده ۱۷۸ :
در مواردی که اظهارنامه مالیاتی یا سایر اوراقی که مودی مالیاتی به موجب مقررات مکلف به تسلیم آن می باشد به وسیله اداره پست واصل میگردد تاریخ تسلیم به اداره پست در صورت احراز تاریخ تسلیم به مراجع مربوط تلقی خواهد شد.

▪️بخشنامه مالیاتی شماره ۵۸۷۷۲ مورخ ۲۴/ ۱۱/ ۱۳۷۸ : نظر به اینکه برخی از مودیان مالیاتی اعتراض خود نسبت به برگ تشخیص یا آراء هیاتهای حل اختلاف مالیاتی را با پست ارسال می نمایند، لذا بدینوسیله یادآور می شود تاریخ تسلیم اعتراضیه به پست تاریخ تسلیم  مرجع مالیاتی ذیربط محسوب و در صورتیکه احراز شود اعتراضیه در مهلت قانونی به پست تسلیم شده است، اعتراضات واصله با رعایت سایر مقررات قابل رسیدگی خواهد بود. مفاد این بخشنامه به تایید هیات عمومی شورای عالی مالیاتی رسیده است.

▪️بخشنامه مالیاتی شماره ۷۴ مورخ ۲۸/ ۷/ ۱۳۹۴ : با اتخاذ ملاک از بخشنامه شماره ۵۸۷۷۷-۱۳۱۶۷-۴-۳۰ مورخ ۲۴/ ۱۱/ ۱۳۷۸ و ... لذا مودیانی که پرونده آنها در اجرای ماده ۲۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم مورد حسابرسی واقع گردیده است، در صورتی که گزارش حسابرسی مالی و مالیاتی را در تاریخ مقرر به وسیله پست به اداره امور مالیاتی تسلیم نمایند، تاریخ تسلیم به اداره پست، تاریخ تسلیم به مراجع مربوط (اداره امور مالیاتی) تلقی می گردد.



🌐fhakim.ac.ir

@accounting_hakim | کانال آموزشی حسابداران حکیم نیا

انجمن حسابداران حکیم نیا

28 Oct, 06:46


🌐 چکیده قانون تجارت

▫️بسیار کاربردی برای آزمون های کارشناس رسمی دادگستری-مشاور رسمی مالیاتی - حسابدار رسمی و...



🌐fhakim.ac.ir

@accounting_hakim | کانال آموزشی حسابداران حکیم نیا

انجمن حسابداران حکیم نیا

27 Oct, 07:58


انجمن حسابداران حکیم نیا pinned «»

انجمن حسابداران حکیم نیا

20 Oct, 09:08


فوق العاده نوبت کاری و نحوه محاسبه آن

✏️ نوبت کاری عبارت است از کاری که در طول ماه گردش دارد به نحوی که نوبتهای آن در صبح یا عصر یا شب واقع گردد. دربراساس قانون کار ، فوق العاده نوبت کاری به صورت زیر منظور می شود.

✏️ در نوبت کاری:

۱) "عصر و شب" و "صبح و شب" 22/5% علاوه برمزد عادی فوق العاده نوبت کاری پرداخت می گردد.

۲) صبح و عصر و شب 15% عالوه بر مزد عادی فوق العاده نوبت کاری پرداخت می گردد

۳) صبح و عصر 10% علاوه بر مزد عادی فوق العاده نوبت کاری پرداخت می گردد.

✏️ در مؤسسات تولیدی فوق العاده های نوبت کاری نیز به حساب سربار ساخت منظور می شود. بنابراین برای منظور نمودن هزینه حقوق و دستمزد مؤسساتی که به صورت نوبت کاری فعالیت می نماید مراحل زیر صورت می پذیرد.

✏️ حساب کالای در جریان به مبلغ دستمزد عادی ساعات کار بدهکار می گردد.

✏️ حساب کنترل سربار ساخت بابت فوق العاده نوبت کاری بدهکار می شود.

✏️ حساب کنترل حقوق و دستمزد بابت حقوق عادی و فوق العاده نوبت کاری بستانکار می گردد.



🌐fhakim.ac.ir

@accounting_hakim | کانال آموزشی حسابداران حکیم نیا

3,064

subscribers

93

photos

14

videos