🌿ـ﴿اَوْ هُمْ قَائِلُونَـ﴾🌿
ـ(اين مطلبـ) به مناسبت سؤال كنجكاوانه رأفت از واژه ـ﴿قَائِلُونَـ﴾ در آيه جليلهي ـ﴿اَوْ هُمْ قَائِلُونَـ﴾ ـ(اعراف:٤ـ) نوشته شد؛ زماني كه او در زندان بعد از نماز صبح مانند ديگران به خواب ميرفت و دچار سستي و رخوت ميگرديد، ـ(نوشته شدـ) تا از معطل شدن قلم چون الماس او ممانعت گردد.
📌 خواب سه نوع است:
1⃣ اول: خواب غيلوله است كه از فجر تا پايان وقت كراهت را شامل ميشود.
اين خواب بر اساس حديث موجب نقصان در رزق و بيبركتياش ميشود؛ لذا خلاف سنت است، زيرا مناسبترين زمان براي تأمين مقدمات در مسير جد و جهد براي بهدست آوردن رزق وقت خنكيست.
بعد از گذشت زمان مذكور، نوعي سستي عارض ميشود؛ همچنان كه به تلاش آن روز و در نتيجه به رزق ضرر ميرساند براساس تجربيات فراوان موجب از بين رفتن بركت نيز ميشود.
☘2⃣دوم: خواب فيلوله است كه پس از زمان عصر تا مغرب ميباشد.
اين خواب موجب نقصان عمر ميشود، يعني به سبب از كار افتادن عقل و خرد بر اثر خواب، عمر آن روز فرد را خوابآلوده و كوتاه كرده و نقصانيتي مادي ايجاد ميكند؛ علاوهبر آن از نظر معنوي نيز چون نتيجه مادي و معنوي آن روز حيات، غالباً از زمان عصر به بعد بروز و ظهور مييابد، خواب آلوده بودن در آن وقت به معناي نديدن نتيجه خواهد بود و گويي فرد در آن روز زندگي نكرده است.
3⃣سوم: خواب قيلوله است و آن سنت سَنيّه ميباشد.
از نيمروز تا كمي بعد از ظهر است.
اين خواب از آنجا كه موجب ميشود فرد بتواند براي نماز شب برخيزد سنت است و علاوه بر اين، در جزيرة العرب، در گرمترين زمان روز كه وقت الظهر خوانده ميشود و باعث ميشود مردم به كارهايشان وقفهيي دهند و اين امر عادتي قومي و محيطي شده، سنت سَنيّه پر رنگتر شده است.
خواب قيلوله موجب افزايش عمر و رزق ميشود، زيرا نيم ساعت قيلوله معادل دو ساعت خواب شبانه است؛ به عبارت ديگر اين خواب روزانه يك ساعت و نيم به عمر فرد اضافه ميكند؛ به همين ترتيب يك ساعت و نيم تلاش براي رزق را نيز از چنگ خواب كه برادر مرگ است رها ساخته و به زمان سعي و كوشش اضافه ميكند.
🌹سعيد نورسي
🌿(لمعه بيست و هشتم)🌿
📕رسائل نـــ✨ـــــور، لمعات - 360
🌹#مولف: استاد بدیع الزمان سعید نورسی (رضی الله عنه)