زیاد گفته اند و شنیده ایم که در یک جامعه مردسالار، هنر اصلی تربیت دخترانی به اصطلاح «فمینیست» نیست، بلکه تربیت پسرانی فمینیست، به همان اندازه (اگر نه بیشتر) مهم است. ما معمولا تلاش می کنیم دختران را توانمند و آگاه به حقوق خود رشد دهیم، ولی از کاری که فرهنگ مردسالار با پسران می کند غافل می مانیم.
یک فرهنگ جنسیت زده و مردسالار، همانطور که بروز احساساتی مثل خشم، عصیان کردن یا روحیه مبارزه طلبی داشتن را برای زنان مطلوب نمی داند، مردان را هم از بروز احساسات بیشماری منع می کند. پسر جوانی تعریف می کرد در کودکی، آوردن وسایلی را از زیرزمینِ تاریکِ خانه، به او محول می کرده اند؛ البته که پسربچه از تاریکی زیرزمین می ترسیده، اما از نظر والدینش او «حق نداشته» که بترسد چون «مرد که نمی ترسه»! همانطور که پسربچه ها را با «مرد که گریه نمی کنه» از بروز احساس اندوه و ناراحتی منع می کنند، مردان از بروز احساس های دیگری مثل ترس و دلهره، محبت و دلسوزی، تردید و نگرانی، اشتیاق و علاقه و ده ها حس و هیجان طبیعیِ انسانی دیگر، منع می شوند. معمولا از مردان همیشه انتظار می رود که شجاع، مصمم، قاطع و جدی باشند و با بروز احساس و هیجاناتی مثل علاقه و محبت و دلسوزی از خود ضعف نشان ندهند، یا با نشان دادن ترس و تردیدشان، شخصیتی غیرقابل اتکا و متزلزل به نظر نرسند. این بروز احساسات و هیجان ها، هنگامی که مردان در رابطه با زنان قرار می گیرند، از قواعد پیچیده تری هم پیروی می کند. فرهنگی که تسلط پیدا کردن بر زنان را برای مردان مطلوب و ارزشمند می داند، اولا که می تواند بسیاری از رفتارهای غلط را برای مردان طور دیگری جلوه دهد؛ مثلا «کنترلگری» را نوعی محبت و توجه بسیار زیاد معرفی کند، «محدود کردن» را غیرت داشتن، یا انواع آزارهای روانی و کلامی را، شکلی از صمیمیت یا رک بودن! دوما که بروز احساساتی که برای زنان از کودکی عادی به نظر می رسیده و حتی به بروز آنها تشویق می شده اند، برای مردان نوعی ضعف یا رفتار غیرعادی که «مردانه» نیست معرفی شده؛ بنابر این در چنین جامعه ای با انبوهی از زنانی روبرو می شویم که همگی به اتفاق، از مردان «بی احساس»ی گله می کنند که نمی توانند مطمئن باشند که آیا واقعا دوستشان دارد؟
نمی توان فرهنگی را نادیده گرفت که بروز احساساتی از جمله نشان دادن محبت را، اینطور «دستکاری کرده» و افراد را از مسیر عادی بروز احساسات انسانی شان منحرف کرده.
#چرا_به_فمینیسم_نیاز_داریم
#کلیشه_جنسیتی #تربیت_پسران #تربیت_دختران
@WhyWeNeedFeminism