وطن یولی 🇮🇷 راه وطن @vatanyolii Channel on Telegram

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

@vatanyolii


نشریه وطن یولی(راه وطن) تلاش دارد در جهت معرفی فرهنگ و تاریخ راستین ایران زمین و تقویت همبستگی ملی حرکت کند.
وطن یولی به هیچ فرد و گروهی وابسته نیست و مواضع و نگاه مستقل خود را در موضوعات ملی و قومی دارد.

صاحب امتیاز و مدیرمسوول:داود دشتبانی
@dashtbanii

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن (Persian)

وطن یولی یک نشریه آنلاین است که با هدف معرفی فرهنگ و تاریخ اصیل ایران زمین و تقویت همبستگی ملی فعالیت می‌کند. این نشریه به وسیله داود دشتبانی تأسیس شده است و دارای مواضع و نگاه مستقل خود در موضوعات ملی و قومی می‌باشد. وطن یولی هیچ‌گونه وابستگی به فرد یا گروهی ندارد و تنها به منظور انتقال دقیق و صادق اطلاعات و معرفی فرهنگ ایرانی به جامعه فعالیت می‌کند. اگر شما به دنبال یک منبع معتبر برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ کشور خود هستید، وطن یولی بهترین گزینه برای شماست. بپیوندید و از مطالب متنوع و جذاب این نشریه لذت ببرید. پیوند به کانال: @vatanyolii

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

21 Nov, 04:50


🔵 کانون جهان ایرانی دانشگاه تهران با همکاری گروه تاریخ خانه اندیشمندان علوم انسانی و موسسهٔ آتوسا برگزار می‌کند:

🔹#نشست شوروی و غائلهٔ آذربایجان در سال های 26-1325
🔹سخنرانان:
دکتر جهانگیر کرمی، استاد گروه مطالعات روسیه دانشگاه تهران
دکتر گودرز رشتیانی، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران
دکتر محمدعلی بهمنی قاجار، پژوهشگر حقوق بین‌الملل
🔹دبیر نشست:
دکتر محمدامین معتقدی فرد، پزشک و پژوهشگر تاریخ ایران دوره اسلامی
🔹زمان:
دوشنبه 5 آذرماه 1403 _ ساعت 15:30
🔹مکان:
تالار استاد عباس اقبال آشتیانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران
🔴 ورود برای عموم آزاد می‌باشد.

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

02 Nov, 11:39


👈عصر دوشنبه‌های بخارا

🏷به مناسبت انتشار کتاب "امر ملی و تمامیت ارضی: واقعیت مؤثر در کشورداری"  نوشته حسین سیف الدینی، بیست و هشتمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به نقد و بررسی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه چهاردهم آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور حمید احمدی، محمدرضا پاسبان، حسین سیف الدینی و علی دهباشی برگزار می‌شود.
کتاب حاضر سعی دارد با تکیه بر مفهوم واقعیت مؤثر، به بررسی برخی از مهم‌ترین مسائل نظری در زمینه کشورداری و دولت بپردازد. نویسنده، «امر ملّی» را به عنوان یک مفهوم «سیاسی» برونداد تداوم طبیعی امر ایرانی به عنوان یک مفهوم «تاریخی» می‌داند. از نظر او امر ملّی چیزی نیست که با چشم سر دیده شود بلکه مفهومی است که در مصداق‌های عمل سیاسی در طول تاریخ جاری است.
این نشست روز دوشنبه چهاردهم آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

🏛 مکان: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک هشت.
.
نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
👆

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

20 Oct, 14:29


۱. تا پیش از سده بیستم میلادی،  تنها دولت مستقل  موجود در خلیج فارس دولت ایران بوده و شیخ نشین های خلیج فارس از منظر حقوق بین الملل،  دولت نبوده و فاقد شخصیت حقوقی بین المللی بودند تا بتوانند بر سرزمینی حاکمیت داشته باشند .
۲. شیخ نشین های راس الخیمه و شارجه که بعدها با تحریک بریتانیایی ها مدعی حاکمیت بر جزایر سه گانه شدند هیچ گاه دولت مستقل و دارای حاکمیت سرزمینی نبودند و به عنوان‌ واحدهای ایلیاتی و عشیره ای فاقد مرزهای ملی و مشخص بودند، تا بتوانند بر جزایر سه گانه اعمال حاکمیت نمایند .
۳. حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه تا ۱۹۰۴ میلادی بلامنازع استمرار داشته و دولت های ثالث از جمله بریتانیا در اسناد و نقشه های رسمی به این حاکمیت اذعان داشته اند وجزایر سه گانه جزئی از شهرستان بندر لنگه بود و به وسیله فرمانداران بندر لنگه که تابع دولت ایران بودند اداره می شد.
۴. اشغال جزایر به وسیله بریتانیایی ها با اعتراض مستمر و بی وفقه ایران مواجه شد و ایران هیچ گاه از حق حاکمیت خود بر این جزایر صرفنظر نکرد و بیش از ۴۰ یادداشت اعتراض به دولت بریتانیا در این باره در سال‌های متمادی ارسال کرد .
۵. آزادسازی جزایر سه گانه در سال ۱۹۷۱ با تمکین عملی بریتانیا به حاکمیت ایران همراه بود .
۶. شیخ نشین شارجه به عنوان طرفی که از سوی بریتانیایی ها مدعی حاکمیت بر جزیره ابوموسی مطرح شده بود با امضای یادداشت تفاهم ۱۹۷۱ با ایران و پذیرش ضمایم این یادداشت ، اعمال حاکمیت ایران بر جزیره ابوموسی را مورد پذیرش عملی قرار داده و با استقرار مظاهر حاکمیت ایران بر جزیره از جمله ارتش ایران و انحصار حضور نیرو نظامی در ابوموسی به ارتش ایران و نیز اهتزاز پرچم ایران در ابوموسی در قبال شریک شدن در بخشی از درآمد حوزه نفتی مبارک و استمرار حضور اتباع شارجه در نزدیک به یک پنجم جزیره ،‌موافقت کرده است.
۷. جامعه جهانی در زمان اعمال حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ، این اقدام را به عنوان عملی مشروع و قانونی مورد پذیرش قرار داده و جز ۴  کشور تندرو عربی، هیچ کشوری به این موضوع اعتراض نکرده و در هنگام مطرح شدن مساله جزایر در شورای امنیت ملل متحد  خود دولت امارات متحده عربی هم با مسکوت گذاشتن این موضوع و حل مساله ادعایی از طریق مذاکره دوجانبه و بدون دخالت هیچ طرف ثالثی مخالفت نکرد ،  اعضای دائم شورای امنیت نیز هیچ گونه نظری درباره اشغالگرانه یا تجاوزکارانه بودن اقدام ایران ابراز نداشتند.
۸.موضع گیری اتحادیه اروپا علیه حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه و حمایت کامل این اتحادیه  از ادعای امارات و اشغالگر دانستن ایران و درخواست رفع اشغال جزایر ، یک اقدام بی سابقه و نامشروع و غیر قانونی و مغایر با حقوق بین الملل و اصل احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورها به عنوان قاعده آمره حقوق بین الملل است .ایالات متحده آمریکا و روسیه و چین اگرچه با اعلام موضع مبنی بر درخواست از ایران جهت ارجاع مساله جزایر به دیوان بین المللی دادگستری،  در عمل علیه ایران موضع گرفتند اما هیچ گاه نه امارات را مالک این جزایر دانستند و نه ایران را اشغالگر ،در سابقه اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی نیز هیچ پیشینه ای مبنی بر چنین حمایت یک طرفه ای از ادعای امارات وجود ندارد،حداکثر موضع کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا و فرانسه و ایتالیا درباره مساله جزایر ، درخواست از ایران برای گفتگو دوجانبه جهت رفع اختلاف و یا احاله موضوع به دیوان بین المللی دادگستری بوده است. افزون بر این اصولا در روابط بین الملل ، حمایت یک طرفه از یک ادعا آن هم ادعایی که به تمامیت ارضی کشورها مرتبط است ، متعارف و متداول نیست،  بسیاری از کشورها با یکدیگر اختلاف ارضی دارند اما کشورهای ثالث از ورود به این اختلافات و اعلام موضع درباره آن خودداری می ورزند .موضع گیری  اروپایی ها  قطعا سیاسی و غیر حقوقی است وگرنه اروپایی ها با چه ساز وکاری توانسته اند،  در موضوع اختلافی به این‌ درجه حساسی و با ابعاد تاریخی و حقوقی گسترده به چنین نتیجه گیری برسند؟  آیا آنان مرجع قضایی یا داوری هستند که ابراز نظر قضایی کرده و ایران را اشغالگر می دانند یا اینکه بانقض اصول حقوقی رفتار سیاسی در قبال سرزمین ایران در پیش گرفته اند !

🔹️در پایان کانون وکلای دادگستری مرکز باردیگر اعلام می نماید که این نوع بیانیه ها هیچ خدشه ای بر حق حاکمیت مسلم ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک وارد نخواهد کرد ودفاع از حاکمیت ملی ایران بر این جزایر یک بایسته ملی و مورد تاکید همه ایرانیان از هر گروه و جمعیتی است وایران از حق حاکمیت خود بر این جزایر به هر ترتیبی دفاع خواهدکرد و هیچ مرجع بین المللی نیز صلاحیت ورود به این مساله را که ناقض تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران است رانداشته و نخواهد داشت.

اداره روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

20 Oct, 14:29


🔹️بیانیه کانون وکلای دادگستری مرکز در محکومیت تهدید تمامیت ارضی ایران به وسیله اتحادیه اروپا


🔹️اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای مشترک با شورای همکاری خلیج فارس،  ضمن حمایت یک طرفه و یک جانبه از ادعای واهی امارات متحده عربی علیه حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک ، این جزایر را بخشی از خاک امارات متحده عربی دانسته و از ایران درخواست کرده که به‌ اشغال این جزایر پایان دهد!حال آنکه جزایر سه گانه ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک ، بخشی جدایی ناپذیر از خاک ایران بوده و خواهدبودو موضع گیری ثالث یعنی اتحادیه اروپا در این باره،  تهدید علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران و مغایر با قاعده آمره حقوق بین الملل در احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورها و نقض منشور ملل متحد و به طور خاص نقض بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد است .بی شک موضع گیری و بیانیه اتحادیه اروپا  فاقد شان و آثار حقوقی است و نمی تواند خدشه ای بر حق حاکمیت مسلم ایران بر جزایر وارد نماید .

🔹️در این راستا کانون وکلای دادگستری مرکز ضمن محکومیت تهدید تمامیت ارضی ایران به وسیله اتحادیه اروپا ،  بر موارد ذیل تاکید می نماید:

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

19 Oct, 02:47


💠 رمز جاودانگی سرود ای ایران

از میان آهنگ‌ها و سرودهایی که برای ایران ساخته شده، هیچ‌کدام محبوبیت «ای ایران ای مرز پرگهر» را ندارند؛ به گونه‌ای که می‌توان آن را سرود ملی غیررسمی یا بهتر بگوییم غیرحکومتی و مردمی ایران دانست. چنین می‌نماید که افزون بر آهنگ زیبا و حماسی این سرود که از ساخته‌های روح‌الله خالقی است، سه ویژگی مهم در شعر «ای ایران» تأثیر بسزایی در فراگیری و محبوبیت آن داشته است.

در این شعر که سروده حسین گل گلاب است، هیچ نشانه‌ای از هیچ مذهب، ایدئولوژی و قومیت یا هر نوع گرایش فکری و سیاسی دیده نمی‌شود. این شعر، بیان احساسات یک ایرانی نسبت به ایران است. ایرانی به معنای کسی که زاده و پروده این سرزمین است و بدان عشق می‌ورزد؛ نه ایرانی مسلمان یا زرتشتی یا مسیحی یا بی‌دین؛ کرد یا ترک یا بلوچ یا گیلک؛ مشروطه‌خواه یا جمهوری‌خواه؛ و طرفدار یا مخالف حکومت مستقر؛ بلکه همه این‌ها صرفا از آن‌رو که ایرانی‌اند.

ویژگی دوم که برآمده از ویژگی اول است، آن است که شعر «ای ایران» ورای زمان است؛ یعنی در همه روزگاران تا زمانی که ایران باقی است، دارای ارزش و اعتبار است. در حالی که وقتی در سرودهای مشابه، اشاره‌ای به نام یا آرمان‌های رژیم سیاسی خاصی می‌شود؛ آن سرود تا وقتی مصرف دارد که آن رژیم برقرار باشد.

ویژگی سوم شعر «ای ایران» این است که زبانی به غایت ساده و همه‌فهم دارد؛ به گونه‌ای که درک آن نیازمند هیچ آگاهی پیشینی نیست. برای مثال، اگر در شعری ایران را سرزمین آرش و پرچم آن را پرچم کاوه آهنگر خوانده باشند یا دشمنانش را به ضحاک تشبیه کرده باشند، فهم این شعر نیازمند شناخت آرش، کاوه و ضحاک و دانستنِ داستان آن‌هاست؛ در حالی‌که در سرود «ای ایران» چنین تشبیهات و استعاراتی به چشم نمی‌خورد.

🔺تلگرام و اینستاگرام ناف تهرون @nafetehroonn

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

17 Oct, 18:08


http://www.irna.ir/xjRRBz

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

17 Oct, 05:34


🔸 اقدام غیرقانونی شرکت هواپیمایی آتا؛ در خدمت قومگرایی یا وحدت ملی؟

شرکت آتا که متعلق به مالک تیم پرحاشیۀ تراکتور است، همان تیمی که بارها در حاشیۀ آن پرچمهای برخی دولت‌های صهیونیستی همجوار برافراشته شده و علامت بزقورد ( کرم یا گرگ خاکستری!) از نشانه‌های پانترکیسم ضدایرانی توسط هواداران آن نشان داده‌می‌شود، اخیرا در اقدامی مشکوک، در خوشامدگویی هواپیماهای آتا- که تاخیرهای آن معروف است- زبان ترکی را هم استعمال کرده است.
پس از انتشار خبر آن، توسط برخی فعالان قومگرای مجازی و ماهی‌گیران انتخاباتی به مسئله دامن زده می‌شود. افرادی مانند رسول برگی (عضو شورای شهر)، روح الله متفکر آزاد، نوین (نمایندگان مجلس از تبریز)، حسین حاتمی (مسئول اسبق سپاه کلیبر) در موضع‌گیری، کار شرکت آتا (زنوزی) را محکم تایید کرده‌اند و رسول برگی هم‌ با ادبیاتی که با لباس او همخوان نیست، مخالفان موضع خود را «کثیف و‌کوروش پرست» نامیده است.
موضع‌گیری این افراد که در مورد مسائل فرهنگ و ادب و زبان هیچ تخصصی ندارند، به مخاطبان القا می‌کند که گویی مخالفت با خوشامدگویی در هواپیما به زبان ترکی، یعنی مخالفت با ترکها (تورکها؟). آیا به واقع چنین است؟؟

۱- طبق قوانین بین‌المللی هواپیمایی، در هواپیما به یک زبان بین المللی (انگلیسی) و زبان رسمی هر کشور (در ایران، زبان فارسی) به مسافران خوشآمد گفته می‌شود. در ایران نیز همین قانون اجرا می‌شود.

۲- مخالفت با قانون، چه از سوی شرکت یک سرمایه‌دار که سابقا به عنوان بزرگترین بدهکار بانکی معرفی می‌شد، و چه از سوی افرادی مانند عضو شورا و نمایندۀ مجلس که باید بیش از همه در مقابل قانون خاضع و تسلیم باشند، کاری غیرقانونی و قبیح است.

۳- متاسفانه نمایندگان به علت موضع‌گیریهای غیرقانونی مورد پیگرد قضایی قرار نمی‌گیرند!

۴- در کشور بزرگ ما ایران، اقوام مختلفی زندگی می‌کنند: آذری، کرد، بلوچ، عرب، لر، تالش، قشقایی، ترکمن، تات، گیلک و دهها زبان و گویش محلی دیگر از شیرازی و اصفهانی و حتی گرجی و بندری و...
حال اگر قرار باشد، به زبانها و‌گویشهای قومی مناطق مختلف ایران در هواپیماها خوشآمد گفته شود، چه وضعی پیش می‌آید؟

۵- شرکت هواپیمایی آتا اقدامی خودسرانه و غیرقانونی مرتکب شده و برخی نماینده‌های غیرمتخصص و گردانندگان صفحات مجازی، به جای روشنگری در راستای وحدت ملی و دفاع از قانون‌ و‌ حریم زبان ملی کشور، این‌موضوع را به دستمایۀ تحریک قومیتی قرار داده‌اند. واقع این است که این تحریکات به زیان کشور و ملت و به سود کسانی است که در انتخابات پا به دوش عوام‌ نهاده و بالا می‌روند!
خبری از واکنش مسئولان امنیتی و قضایی هم شنیده نشده است!
@Engelabi60

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

13 Oct, 19:57


رییس تلویزیون دولتی ترکیه تی آر تی می گوید باید ایران را آشفته کنیم. این در شرایطی ست که ایران در جنگ با دشمن اول اسلام یعنی صهیونیسم به سر می برد. این نگاه ترک ها به ایران است. یعنی ترکیه خائن به ایران و اسلام و مسلمین است...

این را بگذارید کنار کار عده ای جوانک خام و خود متفکر پندار و التقاطی در آذربایجان که با اغراض قومگرایانه و رسوبات پانترکی_اخوانی_امتی در ذهن، مستند برای مرحوم اربکان می سازند و بی سر و صدا اردوغان و حاکمیت فعلی ترکیه را لای زرورقی از نام نیک مرحوم اربکان می پیچند و به خورد بچه حزب اللهی های ترکزبان می دهند. من ته و توی این ها را شناخته ام. اسم خودشان را حزب اللهی گذاشته اند و در خدمت ناسیونالیسم ترکی و منافع ترکیه و باکو هستند.

یک خیانت فرهنگی و یک موریانگی با جمهوری اسلامی ایران در مناطق شمالغرب کشور با بودجه های فرهنگی جمهوری اسلامی در حال روی دادن است.

@zahrdaroo

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

28 Sep, 11:45


▪️گزارش تصویری از نشست «بررسی ابعاد حقوقی، سیاسی، اقتصادی و ژئوپلتیک دالان زنگزور»

با حضور:

▫️عبّاس آخوندی
▫️امین ترفع
▫️محمّدعلی بهمنی قاجار
▫️احمد کاظمی
▫️مدیر نشست: داود دشتبانی



https://t.me/imessiran

وطن یولی 🇮🇷 راه وطن

27 Sep, 06:10


My دکتر امین ترفع کریدور زنگزور.m4a