طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط) @tcotslar Channel on Telegram

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

@tcotslar


شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی. طاهرمحمدی

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط) (Persian)

با عضویت در کانال "طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)" اطلاعات جامع و مفیدی در زمینه قوانین و مقررات نظام صنفی و دیگر قوانین مرتبط را دریافت خواهید کرد. طاهرمحمدی، مدیر این کانال، با ارائه شرحی دقیق و کامل از موارد مختلف، به شما کمک می‌کند تا با قوانین و مقررات مربوط به حرفه یا صنعت خود آشنا شوید. اگر به دنبال اطلاعات به‌روز و قابل اعتماد در این زمینه هستید، این کانال برای شما انتخاب بسیار مناسبی است. با دنبال کردن این کانال، می‌توانید به روز با تغییرات قوانین صنفی و مقررات مرتبط باشید و از اطلاعات لازم برای اداره بهتر کسب و کار خود بهره‌مند شوید. پس از عضویت در این کانال، شما خواهید دید که چگونه با داشتن اطلاعات صحیح و قانونی، می‌توانید از فرصت‌های موجود بهترین استفاده را برده و مشکلات به وجود آمده را به شکل صحیح و قانونی حل نمایید.

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

05 Nov, 19:23


#آرای هیأت عمومی

#آیامیدانید
در مورد شکایت با خواسته ابطال مصوبات در دیوان عدالت اداری،بدواً نیاز به تقاضا از دستگاه مربوطه نیست؛
مستنداًبه رای وحدت رویه شماره۹۰۱۰مورخ۲۷/۰۶/۱۴۰۳هیات عمومی دیوان عدالت اداری،طرح دعوای ابطال تصمیم اداره ناظر برآن دسته ازدعاوی است که شاکی درصددابطال تصمیم اتخاذشده دستگاه اجرایی است تابالغو این تصمیم دردیوان عدالت اداری محدودیت یاممنوعیت ایجادشده توسط اداره رامرتفع نماید.لیکن درمورادی که خواسته شاکی الزام اداره به اتخاذیک تصمیم،منع اداره ازاستمراریک رویه،صدورمجوزویامورادمشابه باشدومستقیماًناظربر لغویک تصمیم نباشد،دراین صورت،طرح دعوادردیوان عدالت اداری برای الزام اداره به فعل یاترک فعل،مستلزم تشریفات مندرج درتبصره۴ماده۱۶قانون دیوان عدالت اداری است.لازم به ذکراست تصمیماتی که مراجع شبه قضایی همچون رسیدگی به تخلفات،حل اختلاف ومواردمشابه، اتخاذکرده ومحتوای آن عزل،توبیخ، برائت،محرومیت ازحقوق اجتماعی و ابطال انتخابات حسب شکایت شاکی که موضوع بند۲ماده۱۰قانون دیوان عدالت اداری است،مشمول تبصره۴ماده۱۶نبوده وشخص ذینفع میتواند مستقیماً دردیوان عدالت اداری طرح دعوانماید.

https://t.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

05 Nov, 18:12


فهرست برخی از موسسات و شرکت‌های غیردولتی خارج از صلاحیت دیوان عدالت اداری > دیوان عدالت اداری
https://divanedalat.eadl.ir/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/ID/10792/10792


 فهرست موسسات و شرکت های مذکور به شرح ذیل است :
1 بانک‌های خصوصی، مانند مهر اقتصاد، ملت، صادرات، تجارت، قوامین، رفاه
2 شرکت توزیع نیروی برق
3 سازمان نظام پزشکی
4 شرکت‌های آب و فاضلاب و شرکت آب و فاضلاب روستایی
5 دانشگاه آزاد اسلامی
6 سازمان نظام مهندسی ساختمان
7 اتاق اصناف
8 شرکت ایران خودرو
9 صندوق حمایت و بازنشستگی آینده

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

01 Nov, 17:19


https://t.me/tcotslar
#آیامیدانید
بخشنامه ممنوعیت ارسال اظهارنامه برای مقامات ابطال شد

#رای هیأت عمومی؛

براساس ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹: «هرکس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به‌وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر این که موعد مطالبه‌ رسیده باشد. به‌ طور کلّی هرکس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به ‌طور رسمی به‌ وی برساند ضمن‌ اظهارنامه به‌ طرف ابلاغ نماید. ‌اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاه ها ابلاغ می‌شود»وبه موجب تبصره این ماده : «اداره ثبت اسناد و دفتر دادگاه ها می‌توانند از ابلاغ اظهارنامه‌هایی‌که حاوی مطالب خلاف اخلاق و خارج از نزاکت باشد، خودداری نمایند.» با عنایت به این که ارسال اظهارنامه براساس حکم فوق به واحدهای دولتی و مأموران آنها منع قانونی ندارد و در جریان دادرسی به عنوان یکی از ادله اثبات دعوا می‌توان بدان استناد کرد، بنابراین...

مشاهده متن کامل رای کانال تلگرام 👇👇👇

https://t.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

20 Oct, 17:27


https://t.me/tcotslar
#آیامیدانید 
#ممنوعیت فعالیت اقتصادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای تشکل های صنفی؛
بر اساس ماده (۱۸) قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، «هر نوع فعالیت اقتصادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای کلیه دستگاههای مندرج در بندهای (الف)، (ب) و (ج) ماده (۲) این قانون که در وظایف و اختیارات قانونی آنها فعالیتهای اقتصادی پیش‌بینی نشده، ممنوع است.»
از آنجایی که تشکلهای صنفی بر اساس تبصره (1) ماده (21) و تبصره (1) ماده (32) قانون نظام صنفی موسسه غیر انتفاعی بوده و... ادامه 👇👇
https://t.me/tcotslar
طاهرمحمدی؛

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

11 Oct, 17:54


https://t.me/tcotslar
#آیامیدانید 

#اسقاط شرایط بازرس اتحادیه ها تابع شرایط ده گانه آیین نامه اجرایی نحوه برگزاری انتخابات هیات مدیره وبازرسان اتحادیه های صنفی خواهدبود؛

#رای هیات تخصصی صنایع و بازرگانی دیوان عدالت اداری؛
براساس ماده ۲۲ قانون نظام صنفی کشور، بازرس عضوهیات مدیره اتحادیه صنفی است ولذا حکم مقرر در نامه شماره ۱۵۵۳۱۹/۶۰ مورخ ۱۳۹۷/۶/۱۲ دبیرهیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی که براساس آن اعلام شده است که نحوه اسقاط شرایط داوطلبان عضویت بازرسی اتحادیه‌های صنفی تابع ماده ۲۰آیین‌نامه اجرایی نحوه برگزاری انتخابات هیات مدیره وبازرسان اتحادیه صنفی است، درحدودصلاحیت مرجع صادرکننده آن بوده و خلاف قانون نیست ولذا به استنادبند(ب) ماده۸۴قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال۱۳۹۲رای به ردشکایت صادرو اعلام می‌کند.این رای مستندبه ماده۹۳قانون دیوان عدالت اداری(اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰)در رسیدگی وتصمیم‌گیری مراجع قضایی و اداری معتبروملاک عمل بوده وظرف مدت بیست روزازتاریخ صدورتوسط رییس دیوان عدالت اداری ویاده نفر ازقضات دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.
 
کانال تلگرام          
👇👇👇👇👇
https://t.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

09 Oct, 17:16


https://t.me/tcotslar

مبانی قانونی اخذ وجوه سامانه مطالبات تشکل های صنفی؟؟؟؟!!!!

با توجه به اینکه راه اندازی سامانه وصول مطالبات در تبصره (۲) ماده (۲۰) مکرر قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب ۱۴۰۳ به اتاق اصناف ایران تکلیف شده؛ آیا استمرار دریافت وجوه از باب خدمات غیرموظف از تشکل‌های صنفی همچنان وجاهت قانونی دارد یا این وجوه و هزینه راه اندازی سامانه و نگهداری از آن باید از محل بودجه اتاق اصناف ایران تامین گردد؟!

به حکم تکلیف مذکور در بند (ج) هفتاد و نهمین جلسه هیات مقررات زدایی سامانه مدیریت مطالبات تشکل‌های صنفی کشور توسط اتاق اصناف ایران راه‌اندازی گردید. غرض از این یادداشت البته پرداختن به مصوبه مذکور و نحوه اجرای آن نیست، فقط مختصر توضیح آن که در مرحله نخست با توجه به صلاحیت‌های هیات مقررات زدایی در ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، این موضوع که نحوه وصول حق عضویت سالانه جزو حدود صلاحیت‌های هیات مذکور هست یا خیر محل ابهام است. گذشته از این موضوع چنانچه هیات را دارای صلاحیت بدانیم مطابق حکم آن، اتاق اصناف ایران * مکلف است * سامانه مدیریت مطالبات صنفی را راه اندازی نماید. سوال آن است که وقتی مرجعی بر فرض قانونی تکلیفی بر عهده اتاق ایران قرار داده آیا آن اتاق مجوز قانونی برای اخذ وجوه از باب اجرای این وظیفه در قالب خدمات غیرموظف دارد یا خیر؟ حتی از پاسخ این سوال نیز عبور میکنیم که آیا امکان ارائه خدمات غیرموظف به صورت اجباری به اتاق‌ها وجود دارد؟
اما همان گونه که اشاره شد به نظر پس از تصویب اصلاحیه قانون نظام صنفی ابهام و سوال سومی در این خصوص ایجاد گردیده است و لازم است شفاف سازی در این خصوص صورت پذیرد.
مطابق تبصره (۲) ماده (۲۰) مکرر قانون اصلاح قانون نظام صنفی کشورمصوب۱۴۰۳؛ کلیه پرداخت­های واحدهای صنفی اعم از وجوه قانونی و سایر کمکهای دریافتی صرفاً از طریق سامانه ای که توسط اتاق اصناف ایران با تأیید دبیرخانه هیأت عالی نظارت تهیه می­شود، صورت می­گیرد و دریافت هرگونه وجه خارج از سامانه مذکور تخلف محسوب می­شود.

با توجه به اینکه راه اندازی سامانه وصول مطالبات در تبصره مذکور به اتاق اصناف ایران تکلیف شده آیا استمرار دریافت وجوه از باب خدمات غیرموظف از تشکل‌های صنفی همچنان وجاهت قانونی دارد یا این وجوه باید از محل بودجه اتاق اصناف ایران تأمین گردد؟!
طاهرمحمدی

https://t.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

23 Sep, 16:49


https://t.me/tcotslar

#آیامیدانید

پروانه کسب قائم به شخص است و قابل واگذاری به غیر نیست و تنها محل کسب است که قابل واگذاری است،

#عدم قابلیت واگذاری پروانه کسب
(تبصره۳ماده 6 آیین نامه اجرایی آموزشگاه های رانندگی: پروانه کسب قابل واگذاری به سایر اشخاص نیست.)
براساس ماده 18 قانون نظام صنفی کشور اصلاحی مصوب 1392 مقرر گردیده: «در صورتی که دارنده پروانه کسب بخواهد محل کسب خود را به دیگری ‌واگذار کند، باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه تسلیم نماید. اتحادیه در صورتی که فرد معرفی شده را واجد ‌شرایط قانونی بداند با رعایت سایر مقررات، پس از ابطال پروانه کسب قبلی، پروانه جدیدی به نام فرد معرفی شده صادر می‌ کند.»، لذا پروانه کسب قائم به شخص است و قابل واگذاری به غیر نیست و تنها محل کسب است که قابل واگذاری است، چرا که اعطای پروانه کسب با بررسی و احراز شرایط و صلاحیت های متقاضیان از سوی نهادهای ذی صلاح صورت می گیرد و اعطای پروانه کسب به شخصی که واجد شرایط تشخیص داده می شود، حقی مبنی بر انتقال این پروانه به افراد غیر برای وی ایجاد نمی نماید.
طاهرمحمدی
کانال تلگرام     👇👇👇👇👇👇👇👇
https://t.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

19 Sep, 19:29


http://Telegram.me/tcotslar

#آیامیدانید
#صلاحیت کمیسیون نظارت:
«تصمیم‌گیری در مورد ادغام اتحادیه‌ها یا تقسیم یک اتحادیه به دو یا چند اتحادیه، تعیین رسته‌های صنفی و موافقت با تشکیل اتحادیه جدید در صورت تشخیص ضرورت یا با کسب نظر از اتاق اصناف شهرستان»
#رای هیات عمومی
برمبنای بند (الف) ماده ۴۹ قانون نظام صنفی کشور (اصلاحی مصوب ۱۳۹۲/۶/۱۲)، «تصمیم‌گیری در مورد ادغام اتحادیه‌ها یا تقسیم یک اتحادیه به دو یا چند اتحادیه، تعیین رسته‌های صنفی و موافقت با تشکیل اتحادیه جدید در صورت تشخیص ضرورت یا با کسب نظر از اتاق اصناف شهرستان»، از و‌ظایف و اختیارات کمیسیون نظارت است و برمبنای مصوبه یکصد و یازدهمین جلسه هیأت عالی نظارت بر سازمان های صنفی، صلاحیت مزبور درخصوص ادغام اتحادیه‌های دارای فعالیت همگن و فاقد بنیه مالی باید اعمال شود و مصوبه شماره ۲۳۵۱۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۴/۵ کمیسیون نظارت کرمان در چهارچوب صلاحیت فوق و با رعایت شرایط مقرر تصویب شده و لذا ابطال نشد. این رای براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.
👇👇👇
http://Telegram.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

19 Sep, 19:26


مکاتبه دبیرخانه هیات عالی نظارت به شماره ۳۲۰۶۶۳۸ مورخ ۱۴۰۳/۵/۶

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

15 Sep, 18:23


http://Telegram.me/tcotslar

#آیامیدانید

فقدان وجاهت قانونی تفویض صلاحیت اجلاس اتاق اصناف به هیأت رییسه اتاق اصناف؛

#تفویض صلاحیت

در ادبیات حقوق اداری، اصل بر آن است که وظایف محوله قائم به شخص است و نمی توان اجرای آن را به شخص دیگر محول کرد. از آنجایی که در ماده 37 قانون نظام صنفی و آیین نامه اجرایی ماده 36 همان قانون، وظایف و صلاحیتهای هیأت رئیسه و اجلاس اتاق اصناف به تفکیک و تفصیل بیان شده است و از سوی دیگر، اجلاس نهاد ناظر بر هیأت رئیسه قلمداد و در مواردی باید عملکرد هیأت رئیسه را تأیید نماید، لذا امکان تفویض صلاحیت از اجلاس به هیأت رئیسه اتاق وجود ندارد و این امر با روح قانون مغایرت دارد. به همین دلیل، مکاتبه دبیرخانه هیات عالی نظارت به شماره 3206638مورخ 06/05/1403 از این جهت، صادر شده است.
طاهرمحمدی

http://Telegram.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

06 Sep, 17:22


http://Telegram.me/tcotslar
#آیامیدانید

امکان حضور روسای اتحادیه های صنفی که مدت اعتبار اعتبارنامه آنها منقضی شده به عنوان داوطلب و رأی دهنده در انتخابات اتاق اصناف؛

#آرای دیوان عدالت اداری

رای ﺷﻤﺎره ۲۱۲ ﻣﻮرخ 14/06/1394 هیأت ﺗﺨﺼﺼﯽ اﻗﺘﺼﺎدی، ﻣﺎﻟﯽ و اﺻﻨﺎف دﯾﻮان ﻋﺪاﻟﺖ اداری

طاهرمحمدی

کانال تلگرام 👇👇👇👇👇
http://Telegram.me/tcotslar

طاهرمحمدی.شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی (و سایر قوانین و مقررات مرتبط)

03 Sep, 17:23


http://Telegram.me/tcotslar

#آیامیدانید

"تشکیل کمیسیون های اتاق اصناف"
تعیین تعداد اعضای کمیسیونهای اتاق اصناف کمتر از 3 نفر و یا بیش از 5 نفر
فاقد وجاهت قانونی است

#تعداداعضای کمیسیون های اتاق اصناف

بر اساس ماده (18) آیین نامه اجرایی ماده (36) قانون نظام صنفی،«پس از انتخاب هيأت‌رئيسه، اعضاي اجلاس از بين خود و ساير اعضاي هيأت‌مديره اتحاديه‌ها، اعضاي کميسيون‌هاي اتاق را با پيشنهاد هيأت‌رئيسه براي همان دوره انتخاب مي‌کنند. تعداد اعضاي کميسيون‌ها حداقل 3 نفر و حداکثر 5 نفر می باشد. هر کميسيون داراي يک نفر رييس، يک نفر نايب رييس و مابقي عضو مي‌باشند. تعیین سمت براساس اکثریت آراء ماخوذه و در صورت توافق کلیه اعضای کمیسیون به صورت انتخابات داخلی خواهد بود.»
بر این اساس، اعضای هر یک ازکمیسیون های اتاق اصناف بین 3 تا 5 نفر است و تشکیل کمیسیون با تعداد بیشتر از 5 نفر یا کمتر از 3 نفر  فاقد وجاهت قانونی است.

طاهرمحمدی؛
کانال شرحی بر قانون و مقررات نظام صنفی و سایر قوانین و مقررات مرتبط
                            کانال تلگرام
👇👇👇👇👇
http://Telegram.me/tcotslar