تذکره @tazkere_channel Channel on Telegram

تذکره

@tazkere_channel


تذكره = آنچه موجب یادآوری شود. (فرهنگ معين)

تذکره (Persian)

به کانال تلگرامی تذکره خوش آمدید! این کانال به عنوان یک فضای مجازی برای یادآوری و تفکر در مورد مفاهیم مختلف شناخته شده است. تذکره در زبان فارسی به معنای آنچه موجب یادآوری شود است و در این کانال می‌توانید با مطالب متنوع و الهام‌بخشی در ارتباط با این مفهوم آشنا شوید. از نقل قول‌های معروف تا داستان‌های کوتاه و انگیزشی، تذکره یک منبع عالی برای افزایش دانش و شناخت شماست. اگر به دنبال یک جایگاه برای تفکر و تامل در موضوعات عمیق و پویا هستید، این کانال برای شماست. بپیوندید به تذکره و با ما همراه باشید در سفری به دنیای اندیشه و یادآوری.

تذکره

22 Jan, 07:56


اگر چه دل نگران ، ولی آرام است.
انتظارکسی که همه جا هست یعنی چه ؟!
انتظارکسی که درمن هم هست،یعنی چه؟!
يعني: من جای شما را تنگ کرده ام ؟
«بأبي أنت و أُمي و نفسي و ولدي و مالي»
یعنی: هنوز در من جایی هست که شما در آن نیستید ؛ منیّت من.
« مگر تو عفو کنی ورنه چیست عذر گناه؟»

📘 ویرگول ص۲۶

تذکره

16 Jan, 03:10


《ام المصائب》بودن عمه، حضرت زینب کبری سلام الله علیها فقط برای آن نبود که انواع مصائب بر ایشان تحمیل شد،بلکه برای آن بود که مانند مادری که رنج فرزند،او را بیش از خود فرزند آزرده میکند،به دلیل حضور ولائی در جمع- به جز مصیبت خود- رنج مصیبت تک تک آنان را بیش از خودشان نیز داشت، حتی رنج مصیبت غیبت امام زمان علیه السلام را نیز؛الله اکبر!

باب الحسین۴ص۳۱۹

تذکره

15 Jan, 12:46


🔹به مناسبت ۱۵رجب؛ روز رحلت وجود مقدّس حضرت فاطمه صغرا؛ حضرت زینب کبرا علیهاالسّلام

مصیبت واقعه ی کربلا اعظم مصیبت هاست، و در آن واقعه، وجود مبارک حضرت زینب کبرا، نگران و مراقب همه بودند: برادر؛ برادر زاده ها؛ قبل از شهادت، و در اسارت.
وبرترین و گران بهاترین عنایت ایشان در آن واقعه، خصوصاً در اسارت، «سکینه»ای بود که از ایشان، آنان را در بر می گرفت؛ «سکینه»ای متناسب با آن مصیبت عظما.

«سکینه» مسکن معرفت، ایمان وصبر است، و از این جا می شود گفت که سکینه ی جاری از ناحیه ی مقدّسه ی آن حضرت، افضل سکینه هاست؛

پس: اگر کسی طالب نوشیدن از چشمه ی چشمه های «سکینه» است، مسکنت خویش به ناحیه ی مقدّسه ی ایشان برد.

ودیگر این که با این همه هیچ کدام از مخدّرات و از جمله خود ایشان، بعد از واقعه، بیش از دو سال طاقت نیاورده و زنده نماندند و به شهدا پیوستند -صلو‌ات الله علیها و علیهن.

تذکره

13 Jan, 05:10


امیر من، امیر تو، امیر او
امیر ما، امیر تان، امیر آنان

🔸همه ی خوبی ها و زیبایی ها از آنِ نفس نفيس رسول الله صلى الله عليه واله؛ يعنى:

امیرالمومنین علیه السلام است، جلوه هایی از مقام نورانی ایشان است، درخشش هایی از ایشان در ظلمت عالم است؛
پس مال ایشان هم هستند؛ پس برای داشتن آن ها و رسیدن به آن ها، آن ها را از خود ایشان باید طلب کرد.
فرموده اند: وقتی دعا می کنید، مثل گرسنه ای دعا کنید که غذا طلب می کند؛ گرسنه ای که مسکین است؛ «مسکیناً و یتیماً و اسیراً»؛
هیچ چیز ندارد، هیچ پناهی ندارد، هیچ چیزی برایش باقی نمانده، فاقد همه چیز است و در این حالت به کسی رسیده که همه چیز مال اوست؛ او با چه حالی طلب می کند و میخواهد؟ با همان حال بخواهید.

اگر بخواهید این خواسته موثرتر بوده باشد، با «محبّت» ایشان، ایشان را باید صدا کرد.

او نازنین خدای متعال و حبیب خداست؛ ناز کردن حقّ ایشان است، نیاز کردن هم وظیفه ی ماست.
اصلا «نادعلی» قصه اش همین است.

حضرت جبرئیل علیه السلام از طرف خدای متعال در گرفتاری جنگ، خدمت رسول الله صلی الله علیه و آله مشرّف شد؛
عرض کرد که این گرفتاری باید به دست امیرالمومنین حل بشود، اگر شما می خواهید امیرالمومنین تشریف بیاورند، اینطور صدایشان کنید:

نادِ علیّاً مظهر العجائب
تَجِدهُ عَوناً لکَ فی النّوائب
کلّ همّ و غمّ سَیَنجَلی
بولایَتِکَ یا علیُّ یا علیُّ یا علیُّ (مصباح کفعمی: ۱۸۳)

نام مبارک ایشان هم مشکل گشاست. شهریار چه زیبا می گوید:
یا علی نام تو بردم نه غمی ماند و نه همّی
بابی انت و امّی

قصه خلقت و شریعت، متن و منتهایی به جز ایشان ندارد؛ لذا هر دلی و دلِ هر صاحب دلی، فقط وقتی که به محضر مبارک ایشان وارد شده باشد و قرار گرفته باشد، قرار و اطمینان پیدا می کند و راحت می شود.

تذکره

10 Jan, 16:37


: 🔷شگفت انگیزترین عنایت الهیه در ولایت وجود مبارک حضرت امام جواد علیه السلام

🔸السلام علیک یا محمد بن علی الجواد



تقوای هر کدام از اهل بیت علیهم السلام را داشتن، و با هر کدام بسر برده و زندگی کردن ، و همراه بوده و مجالس شدن ، بجز نتایج کلی تقوا و پاسداری از آنان علیهم السلام ، نتایج خاص مربوط بهر کدام را نیز دارد . و اینک بمناسبت میلاد مسعود وجود مبارک امام جواد علیه السلام عرض می شود :

از  امیرالمومنین سلام الله علیه نقل شده که فرمودند:
« من احب ان یلقی الله و قد رفعت درجاته و بدلت سییاته حسنات فلیتول محمدا الجواد سلام الله علیه » ؛

« هرکس دوست دارد خدا را ملاقات کند در حالیکه مقام و مرتبه اش بلند گشته و گناهانش به حسنات تبدیل شده، بایستی  تولیت جواد الائمه سلام الله علیهم اجمعین را قبول کند » ( فضائل ابن شاذان : ۱۶۶ ) ؛

یعنی: روی  دل ، سوی حضور احاطی ایشان در خود و بر خود داشته ، و آنرا به تمنای قبول تولیت ایشان ؛ یعنی: اولویت یافتن ایشان بر خود و میل خود ، تقدیم خاک سر کوی وی کند ؛ آمین رب العالمین.

و نکته بسیار مهم و قابل توجه اینکه،بر خلاف تصور بعضی، تبدیل سیئات به حسنات بخشوده شدن آنها نیست؛ بلکه تبدیل شدن همان گناهان و زشتیها به ثواب ها و زیبایی ها است.

و این به این معنی است که وجود مبارک
ایشان بمثابه اکسیر می باشند که بمحض ملاقات با فلز آن را طلا می کند؛ لذا: در توجه به حضور احاطی معظم له نسبت به خود، مس وجود و اعمال منسوب به خود، طلا می شوند؛ الحمد لله کما هو اهله و مستحقه.

🔶 السلام علیک یا محمد بن علی الجواد.🔹صلوات بر حضرت جوادالأئمّة علیه السلام، منقول از حضرت عسکری علیه السلام

توصیه می شود این صلوات را در شب و روز میلاد حضرت جواد الأئمّه علیه السّلام، به نیابت از مولایمان حضرت صاحب الزّمان علیه السّلام خوانده شود:‏

«اللّهم صل على محمّد بن علي بن موسى، علم التّقى، و نور الهدى، و معدن الوفاء، و فرع الْأزكياء، و خليفة الأوصياء، و أَمينك على وحيك.
اللّهم فكما هديت به من الضّلالة، و استنقذت به من الحيرة، و أَرْشدت به من اهتدى، و زكّيت به من تزكّى، فصل عليه أفضل ما صلّيت على أحد من أَوليائك و بقيّة أَوصيائك، إِنّك عزيز حكيم.»

(جمال الاسبوع، ص۴۹۱)

تذکره

10 Jan, 07:52


تحفه رجبیه
در روایت معراجیه که اخیرا گذشت ، پروردگار متعال فرمود : « معرفت یقین را ( به جا می گذارد) .»
توضیح اینکه :
« معرفت » یافتن حقیقت است ،
و « تقوا » داشتن حقیقت ،
و « یقین » در مسیر « الی الله المصیر » بهره مند شدن از این صیرورت است.
لذا فرموده اند که در دل صاحب « یقین » کمترین شک و تردیدی راه ندارد .
و یادمان باشد « الله » اسم خدای متعال است ، نه خود او . و « اسم » به معنی نشانه است ؛ نشانه از مسمی ، نه خود آن ؛ و هر اسمی در رابطه با مسمای خود چنین است.

و نشانه معرفت خدای متعال و یافتن او در موطن نفس ، انفعالات نفسی در این واقعه است ؛ همان معانی که در لفظ جلاله « الله » است: حیرت ، ذلت ، محبت ، به همراه صمت و سکینه و سکوت: آرامش و ارام گرفتن ذهن و دل .

تذکره

07 Jan, 10:43


رُوِيَ عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام أَنَّ النَّبِيَّ صلی الله علیه و آله سَأَلَ رَبَّهُ سُبْحَانَهُ لَيْلَةَ الْمِعْرَاجِ ..... يَا رَبِّ مَا أَوَّلُ الْعِبَادَةِ قَالَ أَوَّلُ الْعِبَادَةِ الصَّمْتُ وَ الصَّوْمُ قَالَ يَا رَبِّ وَ مَا مِيرَاثُ الصَّوْمِ قَالَ الصَّوْمُ يُورِثُ الحِكْمَةَ وَ الحِكْمَةُ تُورِثُ الْمَعْرِفَةَ وَ الْمَعْرِفَةُتُورِثُ الْيَقِين‏(ارشادالقلوب1: 203)
: روایت شده از امیرالمومنین عليه السلام که پيامبر صلى الله عليه و آله در شب معراج از پروردگارش سوال کرد.....
پروردگارا اول ( برترین )عبادت کدام است ؟ فرمود : اول عبادت، سکوت و روزه است.
عرضه داشت: پروردگار من ! ميراث ( ماترک و بازمانده از ) روزه چيست؟
خدای فرمود : روزه، حكمت را از خود بجا مى گذارد و حكمت، معرفت را.و معرفت یقین را .

تذکره

04 Jan, 13:47


به اطلاع می رساند، نسخه الکترونیکی بسیاری از کتاب های انتشارات شمس الهدی (شمس الضحی) در نرم افزار طاقچه با هزینه ای بسیار کمتر از نسخه چاپی، قابل دسترس است و مابقی عناوین نیز تا پایان ماه آینده در طاقچه بارگزاری می شود.

https://taaghche.com/publisher/انتشارات-شمس‌الهُدی

تذکره

03 Jan, 15:14


🔸امام هادی علیه السلام در حدیث لوح:

از  رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم، از خدای متعال: 

... وختمت بالسعادة لابنه علي (الهادي) وليي وناصري والشاهد في خلقي وأميني على وحيي... .

(الكافي ۵۲۸:۱؛ الإمامة والتبصرة ۹۹؛ الغيبة للنعماني ۶۵؛ كمال الدين ۳۱۰:۱؛ عيون أخبار الرضا علیه السلام ۴۴:۱؛ الإختصاص :۲۱۲؛ الغيبة للطوسي:۱۴۶)

پس: بولایت و عنایت الهیه وجود مبارک امام هادی علیه السلام به سادگی می توان به نهایت سعادت نایل شد؛ البته این امکان در ولایت هر کدام از اهل بیت علیهم السلام هست، اما تصریح به آن در مورد ایشان شاید به دلیل سهولت این امر در ساحت مقدسه ایشان باشد.

تذکره

02 Jan, 08:06


🔹ماه رجب ، ماه امیرالمؤمنین علیه السلام

قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام: شَهْرُ رَمَضَانَ شَهْرُ اللَّهِ، وَ شَعْبَانُ شَهْرُ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله، وَ رَجَبٌ شَهْرِي. (المقنعة، ص373-374)
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ماه رمضان، ماه خدا؛ ماه شعبان، ماه رسول خدا صلّی الله علیه وآله؛ و ماه رجب، ماه من است؛
یعنی: در این سه ماه حضور خدای متعال در ماه مبارک رمضان ، حضور رسول الله صلی الله علیه و آله در ماه مبارک شعبان و حضور امیرالمومنین سلام الله علیه در ماه مبارک رجب اسان تر از هر زمان دیگر وجدان می شود؛ یافته می شود ؛ و به تعبیر عوامانه: احساس میشود ؛ گویا فضا مشحون از حضور آنان است.
حال فهمیدی در این سه ماه چطور باید نفس کشید و به راحتی بیشترین بهره را برد؟!
امیر المؤمنین سلام الله علیه فرمودند:
«شَمّةٌ مِن المَعرفةِ، خيرٌ مِن كَثيرِ العَمَلِ؛ يعنى: يك بار به نفس كشيدن خداى متعال ، يا وليّش ،خيرٌ مِن كثيرِ العمل ؛ ( نثر اللآلئ: 76 ) ؛ يعنى: دمى كه درآن خداى متعال ، ويا، حبيب او باشد، خيرٌ مِن كثيرِ العَمَلِ و نفس کشیدن  آسان ترین فعل  انعکاسی است که در  عین حال اختیاری نیز می تواند باشد.
حالا فهمیدی در این سه ماه چطور باید نفس کشید؟!

تذکره

01 Jan, 16:08


باعرض سلام و ادب و تبریک حلول ماه مبارک رجب ، در تکمیل فرمایش نورانی جناب مستطاب سید بن طاووس قدس الله نفسه الزکیه : آنچه فرموده اند رفتاری است که بنده در محضر مولا و موالیان خود، اعم از خدای متعال و رسول اکرم صلی الله علیه و آله ، و امیرالمومنین و أئمه اطهار علیه و علیهم السلام باید همیشه آن را داشته باشد ؛ نه فقط در بعضی اوقات ؛ انان طبق آیه شریفه « انما » ( مائده ۵۵ ) ولایت یکسان برخلایق دارند ؛ لذا: موالیان آنان هستند ، و وظیفه رعیت و بنده و غلام سعی در دوام توجه به مولی و رعایت ادب محضر او و طاعت از ایشان می باشد.

تذکره

01 Jan, 15:10


#

🔴 فضیلت احیاء گرفتن در شب اول #ماه_رجب


▪️حضرت امام جعفرصادق  " سلام الله علیه " فرمود:

حضرت اميرالمؤمنين‏ عليهم السلام دوست داشتند كه فارغ سازد خود را چهار شب در تمام سال يعني اِحيا بدارد آن شبها را به عبادت و آن چهار شب: شب اوّل رجب و شب نيمه شعبان و شب عيد فطر و شب عيد قربان بود. شگفت انگيز بود كه در اين شبها بيكار بماند1 (و عبادت نكند)


▪️سيد بن طاوس رضوان الله عليه در اقبال در توضيح احياي شب هاي توصيه شده مي فرمايد: «مراد از احياي شب هاآن است که تمامي حرکات و سکنات و خواسته ها و ناخوشاينديهايت در اين شبهاي فرخنده با نيت وعبادت خالص براي درگاه مقدس و بلند الهي ، انجام شود. همانگونه که اگر در حضور بزرگ ترين پادشاه هستي حضور بيابي، در همه ي احوال خود اعم از ايستادن و نشستن و خوردن و آشاميدن و خواستن و دوست داشتن، به خشنودي اوميل و رغبت نشان مي دهي، خداوند نيز از تو به چيزي که توان آن را نداري مکلف نساخته است، بلکه از تو به انجام آن چه در برابر پادشاهاني که مملوک او و از نيازمندترين نيازمندان به او هستند، به جا آورده مي شود، راضي است و اگر خواب بر تو غلبه کرد، خواب تو همانند انسان هاي مودب در پيشگاه پروردگار جهانيان باشد ، آنان که نيتشان از خواب، نيرو گرفتن بر انجام طاعت و کوشش بيشتر است»



📚اقبال الاعمال  ج۲  ص۶۳۴

تذکره

29 Dec, 19:33


سرورم!

ما از شدت پوست کُلُفتی و منیّت و جهالت؛ پشتمان تنگی می کند که پیش شما تذلّل و تضرع کنیم و با ادب و تواضع تمنا کنیم که محبت خودتان را در دل ما زیاد کنید آنقدر که دلمان برای شمابسوزد وازفراق شما بنالد و چشممان گریه کند و هَمّمان، هَمّ واحد و آن غم شما باشد و نفس هایمان، آهِ محبّت شما.

📘سرورانه ها ص۴۵

تذکره

26 Dec, 11:53


۷۸۶
کمی توضیح برای یادداشت کوتاه بالا

نکته ای طلائی برای کسانی که دل در گرو محبت و معرفت صاحب الزمان علیه السلام دارند:

در قرآن مجید می فرماید :
« الا بذکر الله تطمئن القلوب»، ( رعد: ۲۸ )
و « اطمینان » همان آرام گرفتن و سکینه با دوام است که خدای متعال همچون وحی که بر انبیا نازل می کند ، بر مؤمنین نازل می فرماید : ( فتح: ۴ ).

واز طرفی می فرمایند:
« نحن ذکر الله»، ( کافی۴: ۵۹۴ از امام باقر علیه السلام ).

و از انحاء تشرف به محضر مبارک صاحب الزمان علیه السلام ، یافتن ( وجدان ) حضور آن حضرت است ؛ و به تعبیر عادی ؛ احساس حضور ایشان می باشد . پس؛
لحظه های سکینه قلب نشانه حضور وجود مبارک آن حاضر غایب در موطن نفس و دل و معرفت آن وجود مبارک می باشد ؛ که:
« افضل فرائض » است، ( کفایه الاثر: ۲۶۲ از امام صادق علیه السلام ).

در کتاب « بر سر سفره انعام معرفت » لحظه های سكینه و معرفت را عرض کرده ام :
مدتی قبل و بعد نمازها ؛
سحر ؛
بین الطلوعین ؛
بین غروب و مغرب ؛
هنگامی که اذان گفته می شود؛
و هر وقت که دلت بی بهانه می گیرد ،
و خود نمازها ؛ اگر با طمأنینه و آرامش و با توجه به حضور حقیقت خود نماز خوانده شود که وجود مبارک امام و ائمه علیه و علیهم السلام می باشد که ذکر الله هستند و خدای متعال امر به اقامه چنین نمازی فرموده ؛ آنجا که میفرماید :
« اقم الصلاة لذکری »، ( طه: ۱۴ )؛
یعنی : با او و برای او ؛
یعنی : به ولایت او .

و این یافتن حضور و معرفت عظیم وقتی اعظم و اعلی خواهد بود که توأم با وجدان حضور حضرت صدیقه طاهره ، حضرت زهرای مرضیه سلام علیها باشد که خود فرمود:
« و فی ابنة رسول الله صلی الله علیه و آله لی اسوة حسنه »، ( غیبة طوسی: ۲۸۶ و احتجاج۲: ۴۶۷ ).

تذکره

24 Dec, 13:02


🔹«الحق معکم و فیکم و منکم و الیکم و انتم اهله و معدنه(جامعه ی کبیره) » لذا اگر ادای حقی ، یا تضییع حقی باشد، اولا متوجه این ظرف و مظروف گسترده ی آن در خلقت است. به قول حکیم صفای اصفهانی: «غیر از تو نه حقی نه پناهی نه ملاذی»

🔹پس رضا و غضب او همان رضا و غضب حق تعالی است که او مصداق اسم الله است و نشان از خدای متعال میدهد نه نشان از خود، لذا اگر وارث و خلیفه و صاحب آن حقیقت، غیبت اختیار کرده و عالم را از نور ظهور خود محروم کرده ، به دلیل آزردگی کسی است که: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: ان الله تعالی یغضب لغضب فاطمه و یرضی لرضاها. همانا خدای متعال به خشم فاطمه، خشمگین می شود و به خوشنودی او خوشنود میشود. (امالی شیخ صدوق: ۳۸۴) بنابراین، اگر ظهوری باید، به امضا و عنایت ایشان شاید.

فطرت، خلقت و دیانت ج۳ص۳۴۷

تذکره

23 Dec, 03:55


سرورم!
اولین مشکل ما این است که توجه نداریم به این که شما ما را می بینید یا اصلاً گمان نداریم که ما در محضر شما هستیم وگرنه «غلط» بکنیم که جرأت به خود بدهیم در محضر شما «غلط» بکنیم.
دومین مشکل ما بی حیایی خاموش ماست پناه بر خدا از این مهلکه ی هولناک.

📘سرورانه ها ص۱۰۱

تذکره

22 Dec, 08:18


کتاب جنةالعاصمة،  در تاریخ ولادت و حالات حضرت فاطمه علیها السلام، تالیف آیة الله علامه میرجهانی، به مناسبت میلاد با سعادت حضرت صدیقه طاهره تا آخر هفته با تخفیف ویژه ۲۵۰ هزار تومانی، عرضه می گردد.

اهمیت بی بدیل معرفت ساحت قدس فاطمی سلام الله علیها در مجموعه معارف الهیه برای عالمان و طالبان آن علوم پوشیده نیست. منزلت ایشان در خلقت، نور صادر اول، نسبت ایشان با روح قدسی، مسکن آن نور و منزل وحی، فضائلی است که برای درک اصالت آن ساحت مقدس در خلقت الهیه اولاً بایستی فهم شود . جایی که تکامل انبیاء علیهم السلام در نبوت خود موکول به معرفت آنان به آن ساحت مقدسه است چه جای غیر آنان؟!

از مهم ترین و جامع ترین و عمیق ترین آثاری که در زمینه شرح احوال حضرت زهراء مرضیه سلام الله علیها به نگارش در آمده کتاب حاضر می باشد که مؤلف آن، خود عالمی ربانی، جامع علم و عمل و بهره مند از معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام بوده است.

آدرس محصول در سایت:
https://shamsulhoda.ir/product/jonat

آدرس سایت:
🌐 www.shamsulhoda.ir

تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073

آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

21 Dec, 18:48


💢 #دعای_حضرت_فاطمه سلام الله علیها و #ملائکه در قنوت


🔻السيد المرعشي: و من الأدعية الّتي أكّد أرباب كتب السنن بقراءتها في القنوت: ما أرويه عن والدي العلاّمة و غيره، عن العلاّمة جمال السالكين الحاجّ السيد مرتضى الرضوي الكشميري، بطرقه إلى قدوة الناسكين مولانا السيد رضيّ الدين بن طاووس الحسني، بطرقه: أنّ سيّدتنا الزهراء البتول - روحي لها الفداء - كانت تدعو في القنوت بهذا الدعاء:

مرحوم مرعشی نجفی قدس سره:
و از ادعیه ای که صاحبان کتب سنن به قرائت آن در قنوت تاکید کرده اند دعایی است که از پدرم و غیر او از مرحوم سید مرتضی کشمیری به طرق خود از مرحوم سید بن طاووس قدس سرهم به طرق خود روایت می کنم:
همانا سیده ما زهرای بتول روحی لها الفداء همیشه در قنوت این دعا را می خواندند:

«اللهُمَّ إنّي أسْألُكَ بِحَقِّ فاطِمَةَ وَ أَبيها وَ بَعلِها وَ بَنيها وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فيها أَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَفعَلَ بي ما أنتَ أهلُهُ وَ لا تَفعَل بي ما أنَا أَهلُهُ بِرَحمَتِكَ يا أَرحَمَ الرّاحِمينَ»

و قال: إنّ هذا دعاء الملائكة في قنوتاتهم.

و فرمود: همانا این دعا، دعای ملائکه در قنوت هایشان است.

📚العروة الوثقی و التعلیقات علیها ج۷ ص۴۴۰

تذکره

20 Dec, 17:41


۷۸۶

در شب یلدا، به مناسبت زیاد شدن یک دقیقه به زمان، کلّی خرج میوه و آجیل و هندوانه و خنده کرده؛ ولی همان یک دقیقه ها را در طول عمر مانند علف خرس با بی توجّهی تلف می کنیم.

این مناسبت، در اصل شاید برای تذکّر به مردمان به ارزش بی حدّ و حصر عمر ولحظات آن باشد، که متاسّفانه، شدّت نکبت غفلت از آخرت و مشغولیت به دنیا، آن را به سنّت لغو و بی معنا ولوسی تبدیل کرده است. به قول سیّد علی صالحی:
چه آسان تماشاگر سبقت ثانیه هاییم
وبه عبورشان می خندیم
چه آسان لحظه ها را به کام هم تلخ می کنیم
وچه ارزان می فروشیم لذّت با هم بودن را
چه زود دیر می شود
ونمی دانیم که؛ فردا می آید
شاید ما نباشیم

تذکره

20 Dec, 03:33


❇️ ظهور حضور ولائی او ،
شیوه‌ای که خدای متعال، عالمیان را خدایی می‌کند.
خدای متعال از هنگامه ی ظهور چنین خبر می‌دهد که:«وَأَشۡرَقَتِ ٱلۡأَرۡضُ بِنُورِ رَبِّهَا »
و ذیل آن فرموده‌اند: یعنی«بِنورِ الاِمَام».

🍃یعنی هنگامه ی ظهور بر زمین،
شمشیر و نیزه نمی‌بارد؛
بلکه بر آن نور می‌بارد و خود نور می‌تابد؛
به قول حافظ :جهان پرفتنه خواهد شد از آن چشم و از آن ابرو؛ لذا:
🍃زمین و هر چه و هر که در آن است جلوه‌گاهِ وجودِ مبارک امام علیه السلام خواهد شد؛ ایشان رامتذکر شده ؛
و آن حضرت را تعریف می‌کند.

📘بی چارگی ها و چاره ها ۲۵۱:۳

تذکره

19 Dec, 18:26


از امام باقر علیه السلام نقل شده که در مورد آیه شریفه « ذلک دین القیمة ؛ بینة ۵» ( آن همان دین پایدار است ) فرمودند: آن دین همان فاطمه علیها السلام است ؛ ( بحار الانوار۲۳ : ۳۶۹ )
پس اقتضای درست انجام دادن دین الهی ، انجام دادن آن به معرفت و ولایت فاطمی است.

تذکره

17 Dec, 11:12


سرورم!

یاد شما آرام دل است اما با این همه باز چرا در لحظه های آرامش، نا آرامی گنگ و غمگین و نگرانی هست؟! این حس چشم به راه غمگین نگران هشیار از کجاست؟ چه کسی است؟! آرام بودن ولی دل باز نبودن؟!
ما سرمان را زیر برف کرده و زندگی می کنیم ولی شما ملکوت هر نامردمی را می بینید و تحمل میکنید.وقتی شما ظهورنکرده باشید خوبی ها هم خوب نیستند ،نماز میزان است. از نماز خوب تر، فقط شما هستید و نمازهای ما که هی زور می زنیم بلکه خوب باشند،توهین به خود نماز است تا چه برسد به صاحب قبله ی آن.

📘سرورانه ها ص۱۰۷

تذکره

15 Dec, 03:19


شهادت حضرت ام‌البنین علیها‌السلام توسط بنی‌امیه...

▪️حضرت ام البنین سلام الله علیها با فصاحت و بلاغتی که داشت در مقام افشاگری از ظلم و تعدی بنی امیه بر آمد و با اشعار جانسوز و بلیغ و عزاداری‌های مستمر مردم را متوجه ظلم و بی‌لیاقتی حکام وقت می‌نمود لذا آن بانو را با عسل زهرآگین مسموم و به شهادت رساندند. چنانکه مورخ نامی حاج شیخ علی فلسفی در کتاب «زنان نابغه» و جناب عبد العظیم بحرانی در کتاب «ام‌البنین» نگاشته‌اند که بنی امیه، همسر امیرالمومنین علیه‌السلام، ام‌البنین سلام‌الله علیها را مسموم و به قتل رساندند.

▪️ در کتاب  اختیارات از اعمش نقل شده است که می‌گوید: روز سیزدهم جمادی الثانی که مصادف با روز جمعه بود نزد امام زین العابدین علیه‌السلام بودم که ناگهان جناب فضل بن عباس علیهما‌السلام وارد شد و در حالی که گریه می‌کرد گفت: جده‌ام حضرت ام‌البنين علیها‌السلام از دنیا رفت.

📜الدرجات الرفیعة فی وقایع الشیعة، نوشته رفیع الدین رفیعی، ص٨٥

تذکره

15 Dec, 03:09


تذکره:
▪️ آینه حضرت أم البنین علیها السلام

حضرت_ام_البنین سلام الله علیها وقتی خبر شهادت هر ۴ فرزندش را شنید چنین فرمود :

«أولادي و من تحت الخضراء کلهم فداء لأبي عبد اللّه الحسين عليه‌السلام»؛

فرزندانم و هر کسی که در زیر این آسمان است فدای ابی عبدالله الحسین (سلام الله علیه).

(شرح الاخبار ۱۸۶:۳)

▪️امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
ام جعفر کلابیه ( حضرت_ام_البنین) دائما بر حسین عليه السلام  ندبه و گریه میکرد تا اینکه چشمانش را از دست داد، ومروان والی مدینه شبانگاهان به صورت ناشناس می آمد و می ایستاد و به گریه ی ام البنین گوش فرا میداد.


▪️قَالَ  أبو عبد الله سلام الله علیه :
وكَانَت أمُّ جَعْفرٍ الكِلابِيَّة تَنْدُبُ الُحسَين عليه السلام وتَبكِيهِ وقَد كَفَّ بَصَرُها، فَكانَ مَروانْ وهُو وَالِ المَدينَةِ يَجيءُ مُتَنَكِّراً بِاللَّيْلِ حَتّى يَقِف، فَيَسْمَع بُكاءَها ونَدبَها..

📚الأمالي الخميسية للشجري:۲

تذکره

24 Nov, 07:44


کتاب فاطمیات
گفته ها وناگفته هایی درباره ساحت مبارکه صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها.

به مناسبت ایام شهادت صدیقه طاهره، حضرت زهرای مرضیه علیهاالسلام، می توانید این کتاب را با ۴۰هزار تومان تخفیف به قیمت ۱۸۰ هزار تومان از لینک زیر متن، خریداری نمایید.

⚠️ در سفارشات بالای 100 عدد امکان چاپ رنگی متن هدیه نیز بدون افزایش هزینه وجود دارد.

https://shamsulhoda.ir/product/fatemiyat

تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073

آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

24 Nov, 07:01


پیام قبر مطّهر پنهان

غیبت صاحب الزمان صلوات الله علیه چنان رسا و با صدا با شیعیان سخن می‌گوید که،قبر مطهر پنهان صدیقه ی کبری،حضرت زهرا صلوات الله علیها با مسلمانان.
چرا نمی‌شنویم؟!...

فاطمیات ص۱۶۰

تذکره

23 Nov, 19:15


☑️ صلوات کبیره ی فاطمیّه سلام الله علیها
▫️از آثار انواع صلوات، جلب برکات و گشایش در مشکلات و برآورده شدن حاجات می‌باشد و از مؤثرترین آنها "صلوات کبیره ی فاطمیّه" است که در عین حال که ناظر بر ساحت مقدّسه آن صدّیقه کبری می‌باشد، جامعیّتی در مورد همه منسوبین درجه اوّل ایشان دارد.
"صلوات کبیره ی فاطمیّه" صلوات مشهوری از امام عسکری علیه السلام است که هم در مقامات ایشان، هم به اصطلاح در وقایع مربوط به ایشان، شرافت ایشان، فوق العاده است و صلوات جامعی است.

▪️اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدّیقَةِ فاطِمَةَ الزَّکِیَّةِ حَبیبَةِ حَبیبِکَ وَنَبِیِّکَ وَاُمِّ اَحِبّائِکَ وَاَصْفِیائِکَ الَّتِى انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلى نِسآءِ الْعالَمینَ اللّهُمَّ کُنِ الطّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها وَکُنِ الثّائِرَ اَللّهُمَّ بِدَمِ اَوْلادِها اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَها اُمَّ اَئِمَّةِ الْهُدى وَحَلیلَةَ صاحِبِ اللِّواءِ وَالْکَریمَةَ عِنْدَ الْمَلاَءِ الأعْلى فَصَلِّ عَلَیْها وَعَلى اُمِّها خَديجةَ الكُبرى صَلاةً تُکْرِمُ بِها وَجْهَ اَبیها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّ بِها اَعْیُنَ ذُرِّیَّتِها وَاَبْلِغْهُمْ عَنّى فى هذِهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَالسَّلامِ.

📓کتاب دعا :۸۴

تذکره

22 Nov, 14:34


در زیارت روز جمعه خطاب به صاحب الزمان علیه السلام:
《السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ الْحَيَاةِ》
سلام بر تو اى چشمه حيات
پس به میزانی که هر کسی قلب عالم خلقت را قلب خود قرار دهد یا در قلب خود قرار دهد و خود را در جنب و جوار حضرتش بداند، *زنده دل* می شود ؛ چرا که آن حضرت 《عین الحیات》 است ؛ مصداق اسم اعظم «حی ّ قیّوم » خدای متعال است؛ لذا با حضور حضرتش در موطن نفس، شخص زنده دل شده و در موطن نفسش در اصلاح و تربیت خود اقتدار می یابد.

📚 تقوا ج ۳؛ ص ۱۴۶.

تذکره

20 Nov, 14:49


وجوب و لزوم بيعت با ساحت مقدس ولي الله صلوات الله عليه كه خليفة الله است ،همين است: واگذار كردن خود به ايشان براي يافتن وجود مبارك ايشان در خود:
( اللّهمَّ إنّي أُجَدِّدُ لَهُ في صبيحةِ يَوْمي هٰذا وَما عِشْتُ مِنْ أيَّامِ حَياتي عَهْداً و عَقْداً وَ بَيْعَةً لَهُ في عُنُقي ، لا أحول عَنها و لا أزول أبداً
خدايا من صبح امروز و هر روز كه زنده باشم ، با او، پيمان ، تازه ميكنم و خود را به او وابسته و واگذار ميكنم ؛ پيماني كه هميشه به گردنم باشد و از آن هيچ گاه برنگردم.

به سمت اسماء/٢٧٨

تذکره

18 Nov, 11:31


سرورم!
وقتی فرمودند:
«أَخْلِصِ الْعَمَلَ فَإِنَّ النَّاقِدَ بَصِير: عمل را خالص انجام بده، کسی که سره از ناسره را تمییزمی دهد بیناست.»
آن ناقد هم وجود مبارک ولی الله است که عین الله هم هست.تصور آن که شما تا ته نادیدنی ما و اعمال ما را می بینید انسان را بیمناک می کند. کاش یادمان نرود!
📘سرورانه ها ص۶۶

تذکره

14 Nov, 13:24


معرفت فاطمى

با توجه به نقش اولی و اصلی مودّت صدیقه طاهره و آل اطهر ایشان علیهم‌السّلام در بهره‌مندی از دین رسول الله صلی الله علیه و آله - که اخیرا گذشت  -
به عرض می‌رساند :
به فرموده وجود مبارک امام‌صادق علیه‌السّلام :
« محبّت فرع معرفت است » ( مصباح الشریعه: ۱۱۹ ) ،
و نیز
« معرفت صنع خداست » ( توحید صدوق: ۲۲۷ از امام‌صادق علیه‌السلام)؛
لذا :
در یافتن و داشتن آن دو ، خود شخص ، هیچ نقشی نمی تواند داشته باشد الّا به جا آوردن احکام و روش هایی که به فضل خدای متعال بهانه‌ای برای ترحّم و تفضّل خدای متعال در ایجاد آنها باشد.

حال توصیه‌هایی برای طلب تشدید محبّت به ساحت مقدّسه‌ی صدّیقه کبری سلام الله علیها؛ كه اهميّت منحصر بفرد آن بدلالت آيه مباركه "مودّت"(شوری: ۲۲)؛ اخيراً توضيح داده شد.

به فرموده رسول اکرم صلّی الله علیه و آله ، آن حضرت روح و قلب ایشانند؛ (کشف الغمه۱: ۴۶۶)، لذا : جان ایشان‌اند. و کسی نزدیک‌تر از جان به جانان نیست :

اقامه‌ی عزا برای ایشان نه فقط در فاطمیّه بلکه همچون مصیبت کربلا همیشه و هر گاه و بی گاه.

مصیبت کربلا اگر چه اعظم است ولی مصیبت در و دیوار و مسمار سوزناک‌تر است، ( عوالم العلوم۱۱: ۱۱۸۵).

مداومت به خواندن حدیث کساء.

توجّه به حضور معظّمٌ لها در نمازها ، خصوصا نمازهای ظهر و مغرب.

خواندن سوره‌ی قدر در یکی از رکعات هر نماز با توجّه به این که فرمودند: « اللیله فاطمه » ، (تفسیر فرات کوفی: ۵۸۱ از امام صادق علیه السّلام ).
ونیز اینکه :
افضل سوره‌ه‍ا برای خواندن در نماز ، قدر و توحید است ، (کافی۶: ۱۵۵ از امام هادی علیه السلام ) .

خواندن نماز جناب جعفر طیّار به نیابت از ایشان به تمنّای محبّت حضرتش ؛ خصوصاً در اوّلین روز هر ماه قمری.

رسیدگی و دستگیری از سادات نیازمند از طرف ایشان.

گریه بر سیّدالشّهدا علیه‌السّلام از طرف ایشان.

مواظبت بر صلوات کبیره فاطمیّه که در اواخر مفاتیح در ضمن صلوات بر حجج طاهره علیهم‌السّلام نقل شده است.

انجام اعمال صالحه و خیرات و مبرّات نیابتاً از طرف ایشان و هدیه به ساحت مقدّس امام‌زمان علیه‌السّلام.

و در هر حال معرفت و محبّت ايشان متعلّق به خود ايشان است؛ لذا آن را بايد از خود ايشان تمنا كرد، به هر زبان و بياني كه موثرتر بوده باشد كه موفّقيّت در دعا مرهون صداقت و سماجت در آن است.

تذکره

11 Nov, 09:28


در ميان واجبات دين، «نماز» جامع تمام اصول و فروع دین می باشد و بنا به فرمايش اميرالمؤمنين صلوات الله عليه، نماز، موقف و موقع زيارت خداى متعال و وصول به او و به کرامت، غفران و رضوان اوست. و به دليل سهولت، سرعت و شدّت رساندن نمازگزار به اين مقصد، برترين اعمال و عبادات است.
انجام درست و کامل اين فريضۀ شگفت انگيز الهى، در گرو رعايت احکام ظاهرى و قالبى آن و رعايت احکام باطنى و قلبى آن مى باشد؛ نماز بدون رعايت احکام قالبى، باطل و بدون رعايت احکام قلبى و بدون حضور قلب، نامقبول است.

🔸کتاب «نماز و نجوای بعد ازآن» قسمتی از کتاب دعا بوده که به صورت مستقل در قطع کوچک برای همراه داشتن و در کنار سجاده گذاشتن، به چاپ رسیده است و از لینک زیر قابل تهیه است.

⚠️ در سفارشات بالای 100 عدد امکان چاپ رنگی متن هدیه نیز بدون افزایش هزینه وجود دارد.

https://shamsulhoda.ir/product/najva


تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073

آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

10 Nov, 07:39


۷۸۶

«دین خدائی »

دین الهی هم بیان همه حقایق الهیّه است ، و هم روشهای دستیابی به آنها ؛
و آیه « مودّت » هم جان آن حقایق است
و هم جامع آن روشها :
« قل لا أسئلُکم علیه إجراً الاالمودّةَ فی القُربی » ؛ ( شوری: ۲۳ )

« ود » حبّ شدید است ؛ حال عاشق دل سوخته است ؛ محبتی است که صاحب آن نه فقط دل به محبوب داده بلکه تن خود را هم در خدمت فرمان او قرار داده ؛ لذا: هر چه او گوید آن کند،
« مودّت » دوست داشتن نیست ، دوستی کردن است ؛ تقیّد به دوست داشتن است ؛ جان و تن را در خدمت محبوب قرار دادن است ؛
« مودّت » ؛ حبیب است ؛ عابس است ؛ زهیر است ؛ هفتاد و سه بار غلام سیاه روسیاه است که چون روی نگاه کردن به چشم ارباب را ندارد ، صورت به جای پای او می گذارد و به تمنای رضایت او از ته دل گریه می کند .
« مودّت » هر چه باشد تن و جان و جانان دادن به آن خاتونی است که نزدیک ترین به حضرت رسول الله است صلّی الله علیهما و آلهما ؛ حبیبه حبیب الله است؛
آینه ای در برآبر آینه ؛
بیکران در بیکران؛
بی حدّ در بی حد؛
بی نهایت در بی نهایت؛
الله اکبر ؛ الله اکبر ؛ الله اکبر ؛
چنین است که فرمود :
« انّما سُمیّت فاطمه لِانَّ الخلقَ فُطِموا عن معرفتِها» ؛ (تفسیرفرات کوفی: ۵۸۱ از امام صادق علیه السلام)
و چنین است که به او فرمود :
« و ما ادراک ما لیلة القدر »
دیگران چه میدانند که تو چه میدانی که او کیست؟!
چه شگفت انگیز است فهم تو از آن حقیقت شگفت انگیز الهی!

تذکره

05 Nov, 19:38


هدیه ای به یمن روز نزول اجلال وجود مبارک علیا مخدره؛ حضرت زینب کبرا به دنیا؛ نماز توسل مشگل گشائی ، برای همه و برای هر حاجتی ؛ به نقل از مرحوم آیه الله سید محمد تقی اشکوری( از شاگردان برجسته عالم ربانی مرحوم سید موسی زرآبادی اعلی الله مقامه الشریف )

دو رکعت نماز نیابتا از امام سجاد علیه السلام: رکعت اول  حمد و سوره توحید؛ رکعت دوم حمد و سوره کوثر ؛ بعد از سلام دو دست را بلند کرده و این دعا را بخواند:

*الهی آمَنتُ بِالعزّهِ و الجَبَروتِ و کَفَرتُ بِالجِبتِ و الطّاغوتِ و تَوَکّلتُ عَلَی الحَیِّ الّذی لا یَموتُ بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ*.

بایستد و دعا را دوباره بخواند، سپس به سجده رفته حاجت خود را بخواهد، بعد از آن نشسته و بلافاصله 100 صلوات هدیه به حضرت زینب سلام الله علیها بفرستد.

تذکره

05 Nov, 19:36


زینب کبری سلام الله علیها تشریف آورده اند تا رود سکینه و محبّت را میان کربلائیان و بازماندگان از محبّین آنان جاری گردانند ،
و اینان را به آنان پیوند دهند؛
شاید به این دلیل باشد که واسطه‌ی ورود به عالم مبارک کربلا، هم ایشان هستند.

تذکره

05 Nov, 19:36


به منآسبت ولادت حضرت فاطمه صغرا ؛ حضرت رینب کبرا سلام الله علیها:

تذکره

04 Nov, 16:54


دغدغه مشترک فطری همه انسانی ها این است که: حالا که خواسته و نخواسته و به هر دلیلی در اینجا و متن زندگی واقع شده ام، من چیستم؟ کیستم؟ اینجا کجاست؟ چه باید بکنم؟ آینده ام چگونه و به کجاست؟
حکایت فطرت و خلقت ما و دیانت الهی که مناسب و متناسب آن است، حکایت از این ماجراست.
در این کتاب طرح «مجموعه ای» از حقیقت فطرت و خلقت و دیانت بر اساس رهنمودهای صاحبان عصمت الهیه که در پرتو روشنائی و روشنگری عقل فهم می شود، گفته شده است.
امید آنکه طالبان معرفت و معارف الهیه را راه گشا باشد.

🔸این کتاب در ۴ جلد، با قیمت ۱/۲۰۰/۰۰۰ تومان به چاپ رسیده که برای مدت محدودی با ۳۰ درصد تخفیف، با قیمت ۸۴۰ هزار تومان از آدرس زیر قابل تهیه است:

https://shamsulhoda.ir/product/fetrat


تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073
آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

03 Nov, 16:57


در میان متون زیارات وارده در زیارت ناحیه مقدّسه سید الشّهداء صلوات الله علیه، زیارت عاشورا، منزلت و فضیلت خاصی دارد؛ این زیارت حدیث قدسی است که جبرئیل امین آن را از حضرت باریتعالی بر حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله نازل فرموده است و ائمّه معصومین صلوات الله علیهم اجمعین بر مداومت و مواظبت هر روزه به آن از دور و نزدیک توصیه و تأکید فرموده‌‌اند.

این کتاب تأملی در برخی از فرازها و فضائل این زیارت است و نیز طریقه کامل خواندن و ختم آن که فضائل اتم و اکمل این زیارت از آن انتظار می رود.
این کتاب سابقا در انتشارات شمس الضحی عرضه شده بود که با ویرایش جدیدو در شکلی نو در انتشارات شمس الهدی مجدداً به چاپ رسیده و از لینک زیر قابل سفارش می باشد:
https://shamsulhoda.ir/product/ziaratashora

تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073
آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

02 Nov, 18:41


اعمال و آدابی برای ایّام فاطمیّه

از اوّل جمادی الاولیٰ تا آخر دهه روزی 100 صلوات هدیه به مخدّرات عیادت‌کننده از حضرت صدّیقه‌‌ی طاهره سلام‌الله‌علیها.

روزی 786 مرتبه «بسم الله الرّحمن الرّحیم» و 132 مرتبه «صلوات» (بیست و دوم جمادی الاولیٰ تا ده روز) بعد از نماز حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها.

از روز دهم جمادی الاولیٰ تا روز بیستم به مدّت یازده روز، روزی 1111 مرتبه صلوات.

تذکره

13 Oct, 16:44


به مناسبت رحلت صدیقه طاهره مطهره  حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها

  در هر دوره‌ای از زمان از ثری تا ثریا، حقیقت هر خیری؛ از دین مأثور تا کتاب مسطور، و از باطن حیات تا معنای همۀ حسنات و برکات، حقیقت و معنای ولیّ الهی آن دوره و زمان است و تعالی و تربیت بندگان در آن دوره به تولیت و تکفّل آن حضرت می‌باشد؛ لذا: هر خوبی در هر زمانی شیعه و شعاعی از مقام نورانی امام آن زمان است، و آن برکت و نعمت عظمای صادره از ناحیۀ مقدّسه حضرت ثامن ضامن، و آن جلوۀ جمیل جامع ایشان، وجود مبارک و مطهّر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها می‌باشند؛ جلوۀ عجیب و عظیمی از ناحیۀ مبارکۀ امام رضا علیه‌السّلام؛ لذا: زائر به زیارت ایشان در واقع امام رضا علیه‌السّلام را زیارت می‌کند، همچنان که خود فرمودند. 
با زیارت ایشان، زائر سزاوار بهشت شده، بهشت از آنِ او می‌شود و به بهشت درمی‌آید.
امام رضا علیه‌السّلام فرمودند:
«مَن زارها فلَهُ الجنَّة». (کامل الزیارات: ۳۲۴. عیون اخبارالرضا علیه‌السّلام۲: ۲۶۷)
هر کس او را زیارت کند، پس برای اوست بهشت.
امام صادق علیه‌السّلام فرمودند:
«....فمَن زارها وَجبت لَهُ الجنَّة». (بحارالانوار۵۷: ۲۱۷.)
...پس هر کس ایشان را زیارت کند، سزاوار بهشت شده، به آن درآید.
آری به بهشت درآید، نه فقط در آینده و آخرت، که در حال؛ لذا به تعبیر دیگری، امام رضا علیه‌السّلام فرمودند:
«انَّ زیارتها تعادل الجنَّة». (بحارالانوار۵۷: ۲۱۹.)
زیارت ایشان با بهشت برابری می‌کند.
آن علیامخدره کسی هستند که مقام منیع ایشان در میان اقرانشان از امام زادگان علیهم‌السّلام، بی‌بدیل می‌نماید.
همان که زیارتنامۀ ایشان که از ناحیۀ مقدّسۀ امام رضا علیه‌السّلام شرف صدور یافته تنها زیارتنامۀ مأثور بین امثال خود می‌باشد. (بحارالأنوار ۹۹: ۲۶۵. از حضرت رضا علیه السلام)
زیارتنامه‌ای که درواقع زیارت جامعه است. و یک معنی مستفاد از این امر این است که آنچه در هر زیارتی عائد زائر می‌تواند شد، در زیارت ناحیۀ مقدّسۀ ایشان عائد زائر می‌تواند شد.

تذکره

11 Oct, 17:30


حضرت‌ امام موسی کاظم علیه السلام می فرمایند:
🔸 طوبی لِشيعَتِنا المُتَمَسِّكينَ بِحَبلِنا فِي غَيبَةِ قائِمِنا (عَجَّلَ اللهُ تَعالی فَرَجَه) ، الثّابِتينَ عَلی مُوالاتِنا وَ اَلبَراءَةِ مِن أعدَائِنا ، اُولئِكَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم .
🔹 خوشا به حال شیعیان ما در زمان غیبت قائم ما (عجل الله فرجه) که به ریسمان ما تمسّک جسته‌اند و بر موالات ما و بیزاری از دشمنان ما ثابت قدم مانده‌اند. آنان از ما هستند و ما از ایشانیم.
اعلام الوَری ، صفحه ۴۰۷

تذکره

11 Oct, 17:20


🔸 امام عسکری علیه السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل فرمودند:

هر بنده ای که در نماز خویش از خدا غافل شود و به غیراو توجه کند، خداوند به او می فرماید:

بنده من !
به چه کسی توجه می کنی؟
و چه کسی را طلب می نمایی؟
آیا پروردگاری جز من می خواهی؟
یا مراقب و پاسبانی غیر از من می طلبی؟
و یا بخشنده ای جز من می جویی؟
در حالی که من ارجمندترین ارجمندان،
بخشنده ترین بخشندگان
و برترین دهندگان هستم.

تو را پاداشی دهم که به قدر و اندازه در نیاید.
به من روی کن که من به تو روی کرده ام و فرشتگان من نیز به تو توجه دارند.

پس از آن، اگر بنده غافل از غفلت خویش منصرف شود و به خداوند توجه کند، گناه غفلتی که از او سر زده است بخشیده می شود
و اگر برای بار دوم از خدا غافل شود و به غیر او توجه کند، خداوند سخن یاد شده را تکرار می کند؛

پس اگر از غفلت خویش باز گردد و به خدا توجه کند، خداوند گناه بی توجهی او را می بخشد و از وی در می گذرد

و اگر برای بار سوم ازخدا غافل شود، خداوند باز فرموده خویش را تکرار می کند؛ پس اگر از حال غفلت به توجه باز گردد، خداوند گناه غفلت او را می بخشد.

ولی اگر برای بار چهارم از خدا غافل گردد، خداوند از او روی بگرداند و فرشتگان نیز چنین کنند.

آن گاه خداوند به چنین نماز گزاری گوید:

ای بنده من! تو را به همان چیزی که بدان روی کردی واگذار نمودم.

تفسیر امام حسن عسکری  علیه السلام :۵۲۴

تذکره

06 Oct, 18:03


چه آرایه زیبایی است
از نسل حسن باشی
و زیارت روی ماهت،
ثواب زیارت حسین
در کربلا را داشته باشد

با توجه به فرارسیدن سالروز بزرگداشت حضرت عبدالعظیم علیه السلام و تکریم این روز، به مدت یک هفته کلیه کتابهای موجود در سایت انتشارات شمس الهدی، با تخفیف ۲۰ درصد به علاقه مندان حضرتش، عرضه می گردد.

کد تخفیف: abdolazim
مدت اعتبار: تا ۲۲ مهرماه

آدرس سایت:
🌐 www.shamsulhoda.ir

تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073

آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

06 Oct, 13:55


از عبدالعظیم بن عبداللّه حسنی علیه السلام نقل شده که فرمودند:

بر سرورم علی بن محمّد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب صلوات الله علیهم  وارد شدم. چون مرا دیدند فرمودند:

ای ابا القاسم! خوش آمدی، تو به راستی از آن ما و برای مایی.
عرض كردم: ای فرزند رسول خدا! می خواهم دینم را بر شما عرضه كنم تا اگر پسندیده است تا هنگام دیدار خداوند عز و جل، بر آن پایداری ورزم.
امام علیه السلام فرمودند:عرضه كن ای ابا القاسم.
عرض كردم: من اعتقاد دارم: خدای متعال یكی است و چیزی مانند او نیست. و از دو حدّ ابطال و تشبیه بیرون است( یعنی: نمی شود گفت نیست، و نه می شود گفت چیست)، نه جسمی دارد و نه صورتی و نه عَرَضی و نه جوهری. بلكه اوست كه به اجسام، جسمیّت و به صورتها، صورت می بخشد ، و اَعراض و جواهر را می آفریند  و پروردگار و مالك و آفریننده و پدید آورنده هر پدیده ای است( یعنی: او هیچ سنخیت، و شباهت، و عینیت با غیر خود که مخلوقات او هستند ، ندارد) ، و این كه محمّد صلی الله علیه و آله و سلم  بنده و رسول او، خاتم پیامبران است و تا روز رستاخیر پیامبری پس از او نخواهد بود، و شریعت او شریعت پایانی  تا روز قیامت است، دینی پس از آن نخواهد بود.
من معتقدم امام و جانشین و ولیّ امر پس از او، امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و سپس حسن و آن گاه حسین و علی بن حسین و محمّد بن علی و جعفر بن محمّد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمّد بن علی(صلوات الله علیهم اجمعین) و سپس تویی ای سرورم(؛ یعنی: از طرف حق تعالی شما هادی و سرور و صاحب ما و کار ما هستید).
امام هادی علیه السلام فرمودند: پس از من، فرزندم حسن علیه السلام، جانشین من خواهد بود، ولی جانشین او در میان مردم چگونه خواهد بود؟
عرض كردم: چگونه خواهد بود سرورم؟
فرمودند: شخص او دیده نمی شود و روا نیست نامش برده شود تا خروج كند و زمین را همان گونه كه از ظلم و ستم آكنده بود از داد و برابری پر كند.
عرض كردم: بدان اقرار می كنم.  و من معتقدم: یار و یاور و وابسته آنان ، یار و یاور و وابسته خدا ، و دشمن آنها، دشمن خداست، فرمانبری از آنان ، فرمانبری از خدا و سركشی از آنان ، سركشی از خداست. به اعتقاد من، معراج و سؤال و جواب قبر و بهشت و دوزخ و رستاخیز، حقّ است و تردیدی در آن نیست و خداوند هر آن كه را در قبرخفته ،برخواهد انگیخت.
به اعتقاد من، فرائض واجب پس از ولایت( یعنی:اولین فریضه و واجبترین آنها ولایت ؛ یعنی تسلیم و وابسته بودن به شما است ؛ آنچنان  که به گردانیدن و چرخانیدن  شما گردیدن  وچرخیدن ؛  سپس )، نماز و زكات و روزه و حج، جهاد و امر به معروف و نهی از منكر هستند.
علی بن محمّد علیهما السلام فرمودند: ای ابا القاسم! به خدا سوگند این همان دینی است كه خداوند برای بندگانش برگزیده است. بر آن پایدار باش، خداوند تو را بر این عقیده استوار داشته ، و در دنیا و آخرت بر آن پایدار بدارد؛(امالی شیخ صدوق:۳۳۸؛توحید:۸۱؛صفات الشیعه:۴۸؛ کمال الدین۲ : ۳۷۹).

تذکره

06 Oct, 13:53


🔸 به مناسبت ایام مسعود ولادت سیدالکریم؛ حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام؛ ۴ ربیع الثانی.

گاهی بعضی از دوستان که تذکر به سیره و سنت معصومین علیهم السلام داده می شوند، برای فرار از قبول و تن دادن به آن بهانه آورده و می گویند: «ما کجا وآنان!؟مگر نفرموده اند: لایقاس بنا أحد؛ کسی را نمی شود با ما مقایسه کرد» ؛ والبته راست می گویند، در حالیکه همه راست بیش از این است: نمی شود مثل آنان شد، ولی می شود ولیّ آنان شد؛ مرضی آنان شد؛ مثال آنان شد؛ نشان آنان  شد.

وحضرت عبدالعظیم علیه السلام نه فقط آنچنان است ، بلکه در این وادی، او میزان و شاقول نیز هست؛ یعنی: هر شیعه ای می تواند در مقایسه خود با او، خود را محک زند: «آیا اعتقادات من هم چون اوست؟» اعتقاداتی که مقبول و مرضی ساحت مقدسه امام علیه السلام است.

فرمودند: «هر کس ایشان را زیارت کند، گویا امام حسین علیه السلام را زیارت کرده»؛ ( ثواب الاعمال:۹۹). آیا ما در زیارت ایشان احساس زیارت امام حسین علیه السلام را داریم؟
اگر چنین احساسی داشتیم، به میزان شدت آن احساس، ما واجد معرفت امام حسین علیه السلام هستیم. ودر منطق الهی اهل بیت علیهم السلام، هر کسی بمیزان معرفت به امام حسین علیه السلام، اهل هدایت و نجات است.


واینک عقاید ایشان:

تذکره

04 Oct, 00:15


از نکته های معرفتی -  مهدوی

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا مولای یا صاحب الزمان ؛ السلام علیک بجوامع السلام


سوال بی جواب خیلی ها این است که مگر دنیا پر از ظلم و جور نیست، پس چرا شما تشریف نمی آورید؟! و کسی نیست به آن ها بگوید که خدای متعال از روز اوّل با مردمان عهد کرده که برای شما باشند نه شما برای آنان. و شما خود فرمودید که جهت یاد آوری این تعهّد و تکلیف با همین عنوان به شما عرض سلام و ادب شود: ِ
▫️السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ‏ اللَّهِ‏ الَّذِي أَخَذَهُ وَ وَكَّدَه‏
▫️سلام و سلامتی و تسلیم از ما بر شما که همان عهدالاهی هستید که خدای متعال از ما پیمان بر آن گرفته و تأکید بر آن فرموده است. (زیارت ال یس)

ولی ما «سُرنا را از سر گشادش زدیم»؛ شمارا برای خود خواسته و می خواهیم و می خواهیم اگر شما تشریف آوردید مشکل ما مردمان را حل کنید و حالا کسی نمی گوید که اگر شما تشریف بیاورید، این مردم با چنین تلقّی پای شما نخواهند ایستاد و گوش بفرمان شما نخواهند بود؛ آنان شما را برای خود و برآورده شدن امیال خود می خواهند، نه خود را برای شما و میل شما. آنان همین رفتار را در زیارت های خود نیز دارند؛ به زیارت مشاهد مشرّفه، مشرّف می شوند و گمان دارند باید خواسته های خود را از آقا بگیرند و هر چه لازم دارند از او بخواهند؛ ولی نمی گویند:
«آقا! خدای متعال هر چه به ما داده به طفیل شما و صدقه سر شما و به وسیله ی شما به ما داده. شکر خدای متعال و تشکّر از شما. و العفو العفو که در مقابل این همه احسان، ما به جز قصور و تقصیر در حقّ شما کاری نکردیم.»
البته مانعی ندارد که خادم نیازهای خود را از صاحب و سرور خود تقاضا کند، ولی مودّبانه نیست که خادم بدون باور داشتن خادم بودن خود و انجام خدمت، فقط ابراز ما یحتاج خود به آقا کرده و اصرار در برآورده شدن آن ها داشته باشد. تلقّی او از شما، چنین باشد که ما باید زندگی خود را بکنیم، بدون آن که کاری به شما داشته باشیم ولی هر وقت گرفتار شدیم به سراغتان بیاییم اگر چه شما به لطف و کرم و رأفت خود هیچ سائلی را از درِ خود نا امید بر نمیگردانید.

خودمانیم ؛ تأخیر در ظهور اگر فقط یک علّت داشته باشد آن هم سستی ما در امر امامت وجود مبارک امام زمان علیه السّلام است.

از القاب مبارک آن حضرت «غریب» است  و به فرمایش امیرالمومنین صلوات الله علیه:
▫️الْغَرِيبُ‏ مَنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ حَبِيب‏
▫️غریب کسی است که دوست واقعی ندارد (تحف العقول: ٨٤)

این فرمایش در واقع حکایت حال ما با وجود مبارک امام زمان علیه السّلام است.
سیّدنا العفو العفو

تذکره

02 Oct, 10:01


با توجه به تقاضای مکرر دوستان و علاقه‌مندان جهت خرید اقساطی از انتشارات شمس الهدی، درگاه فروش «اسنپ پی» در سایت راه اندازی شد.
پرداخت در ۴ قسط و بدون سود بوده و تمام مراحل اعتبارسنجی و تخصیص اعتبار توسط شرکت اسنپ، صورت می گیرد.
پس از دریافت اعتبار از اسنپ، محصولات مورد نظر خود را به سبد خرید در سایت انتشارات اضافه کرده و در قسمت پرداخت، «درگاه اقساطی اسنپ پی» را انتخاب و مراحل را دنبال کنید.
برای آشنایی با فرایند تخصیص اعتبار در اسنپ پی، لینک زیر را ملاحظه بفرمایید:

https://snapp.ir/snapp-credit/

1,187

subscribers

1,324

photos

73

videos