تذکره

@tazkere_channel


تذكره = آنچه موجب یادآوری شود. (فرهنگ معين)

تذکره

13 Oct, 16:44


به مناسبت رحلت صدیقه طاهره مطهره  حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها

  در هر دوره‌ای از زمان از ثری تا ثریا، حقیقت هر خیری؛ از دین مأثور تا کتاب مسطور، و از باطن حیات تا معنای همۀ حسنات و برکات، حقیقت و معنای ولیّ الهی آن دوره و زمان است و تعالی و تربیت بندگان در آن دوره به تولیت و تکفّل آن حضرت می‌باشد؛ لذا: هر خوبی در هر زمانی شیعه و شعاعی از مقام نورانی امام آن زمان است، و آن برکت و نعمت عظمای صادره از ناحیۀ مقدّسه حضرت ثامن ضامن، و آن جلوۀ جمیل جامع ایشان، وجود مبارک و مطهّر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها می‌باشند؛ جلوۀ عجیب و عظیمی از ناحیۀ مبارکۀ امام رضا علیه‌السّلام؛ لذا: زائر به زیارت ایشان در واقع امام رضا علیه‌السّلام را زیارت می‌کند، همچنان که خود فرمودند. 
با زیارت ایشان، زائر سزاوار بهشت شده، بهشت از آنِ او می‌شود و به بهشت درمی‌آید.
امام رضا علیه‌السّلام فرمودند:
«مَن زارها فلَهُ الجنَّة». (کامل الزیارات: ۳۲۴. عیون اخبارالرضا علیه‌السّلام۲: ۲۶۷)
هر کس او را زیارت کند، پس برای اوست بهشت.
امام صادق علیه‌السّلام فرمودند:
«....فمَن زارها وَجبت لَهُ الجنَّة». (بحارالانوار۵۷: ۲۱۷.)
...پس هر کس ایشان را زیارت کند، سزاوار بهشت شده، به آن درآید.
آری به بهشت درآید، نه فقط در آینده و آخرت، که در حال؛ لذا به تعبیر دیگری، امام رضا علیه‌السّلام فرمودند:
«انَّ زیارتها تعادل الجنَّة». (بحارالانوار۵۷: ۲۱۹.)
زیارت ایشان با بهشت برابری می‌کند.
آن علیامخدره کسی هستند که مقام منیع ایشان در میان اقرانشان از امام زادگان علیهم‌السّلام، بی‌بدیل می‌نماید.
همان که زیارتنامۀ ایشان که از ناحیۀ مقدّسۀ امام رضا علیه‌السّلام شرف صدور یافته تنها زیارتنامۀ مأثور بین امثال خود می‌باشد. (بحارالأنوار ۹۹: ۲۶۵. از حضرت رضا علیه السلام)
زیارتنامه‌ای که درواقع زیارت جامعه است. و یک معنی مستفاد از این امر این است که آنچه در هر زیارتی عائد زائر می‌تواند شد، در زیارت ناحیۀ مقدّسۀ ایشان عائد زائر می‌تواند شد.

تذکره

11 Oct, 17:30


حضرت‌ امام موسی کاظم علیه السلام می فرمایند:
🔸 طوبی لِشيعَتِنا المُتَمَسِّكينَ بِحَبلِنا فِي غَيبَةِ قائِمِنا (عَجَّلَ اللهُ تَعالی فَرَجَه) ، الثّابِتينَ عَلی مُوالاتِنا وَ اَلبَراءَةِ مِن أعدَائِنا ، اُولئِكَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم .
🔹 خوشا به حال شیعیان ما در زمان غیبت قائم ما (عجل الله فرجه) که به ریسمان ما تمسّک جسته‌اند و بر موالات ما و بیزاری از دشمنان ما ثابت قدم مانده‌اند. آنان از ما هستند و ما از ایشانیم.
اعلام الوَری ، صفحه ۴۰۷

تذکره

11 Oct, 17:20


🔸 امام عسکری علیه السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل فرمودند:

هر بنده ای که در نماز خویش از خدا غافل شود و به غیراو توجه کند، خداوند به او می فرماید:

بنده من !
به چه کسی توجه می کنی؟
و چه کسی را طلب می نمایی؟
آیا پروردگاری جز من می خواهی؟
یا مراقب و پاسبانی غیر از من می طلبی؟
و یا بخشنده ای جز من می جویی؟
در حالی که من ارجمندترین ارجمندان،
بخشنده ترین بخشندگان
و برترین دهندگان هستم.

تو را پاداشی دهم که به قدر و اندازه در نیاید.
به من روی کن که من به تو روی کرده ام و فرشتگان من نیز به تو توجه دارند.

پس از آن، اگر بنده غافل از غفلت خویش منصرف شود و به خداوند توجه کند، گناه غفلتی که از او سر زده است بخشیده می شود
و اگر برای بار دوم از خدا غافل شود و به غیر او توجه کند، خداوند سخن یاد شده را تکرار می کند؛

پس اگر از غفلت خویش باز گردد و به خدا توجه کند، خداوند گناه بی توجهی او را می بخشد و از وی در می گذرد

و اگر برای بار سوم ازخدا غافل شود، خداوند باز فرموده خویش را تکرار می کند؛ پس اگر از حال غفلت به توجه باز گردد، خداوند گناه غفلت او را می بخشد.

ولی اگر برای بار چهارم از خدا غافل گردد، خداوند از او روی بگرداند و فرشتگان نیز چنین کنند.

آن گاه خداوند به چنین نماز گزاری گوید:

ای بنده من! تو را به همان چیزی که بدان روی کردی واگذار نمودم.

تفسیر امام حسن عسکری  علیه السلام :۵۲۴

تذکره

06 Oct, 18:03


چه آرایه زیبایی است
از نسل حسن باشی
و زیارت روی ماهت،
ثواب زیارت حسین
در کربلا را داشته باشد

با توجه به فرارسیدن سالروز بزرگداشت حضرت عبدالعظیم علیه السلام و تکریم این روز، به مدت یک هفته کلیه کتابهای موجود در سایت انتشارات شمس الهدی، با تخفیف ۲۰ درصد به علاقه مندان حضرتش، عرضه می گردد.

کد تخفیف: abdolazim
مدت اعتبار: تا ۲۲ مهرماه

آدرس سایت:
🌐 www.shamsulhoda.ir

تلفن های فروشگاه:
📞 02136831845
📞 02136830073

آدرس:
🛍️ میدان قیام، زیر پل ری، خ ادیب الممالک، پلاک ۲۷ (۹ الی ۱۸:۳۰)

تذکره

06 Oct, 13:55


از عبدالعظیم بن عبداللّه حسنی علیه السلام نقل شده که فرمودند:

بر سرورم علی بن محمّد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب صلوات الله علیهم  وارد شدم. چون مرا دیدند فرمودند:

ای ابا القاسم! خوش آمدی، تو به راستی از آن ما و برای مایی.
عرض كردم: ای فرزند رسول خدا! می خواهم دینم را بر شما عرضه كنم تا اگر پسندیده است تا هنگام دیدار خداوند عز و جل، بر آن پایداری ورزم.
امام علیه السلام فرمودند:عرضه كن ای ابا القاسم.
عرض كردم: من اعتقاد دارم: خدای متعال یكی است و چیزی مانند او نیست. و از دو حدّ ابطال و تشبیه بیرون است( یعنی: نمی شود گفت نیست، و نه می شود گفت چیست)، نه جسمی دارد و نه صورتی و نه عَرَضی و نه جوهری. بلكه اوست كه به اجسام، جسمیّت و به صورتها، صورت می بخشد ، و اَعراض و جواهر را می آفریند  و پروردگار و مالك و آفریننده و پدید آورنده هر پدیده ای است( یعنی: او هیچ سنخیت، و شباهت، و عینیت با غیر خود که مخلوقات او هستند ، ندارد) ، و این كه محمّد صلی الله علیه و آله و سلم  بنده و رسول او، خاتم پیامبران است و تا روز رستاخیر پیامبری پس از او نخواهد بود، و شریعت او شریعت پایانی  تا روز قیامت است، دینی پس از آن نخواهد بود.
من معتقدم امام و جانشین و ولیّ امر پس از او، امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و سپس حسن و آن گاه حسین و علی بن حسین و محمّد بن علی و جعفر بن محمّد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمّد بن علی(صلوات الله علیهم اجمعین) و سپس تویی ای سرورم(؛ یعنی: از طرف حق تعالی شما هادی و سرور و صاحب ما و کار ما هستید).
امام هادی علیه السلام فرمودند: پس از من، فرزندم حسن علیه السلام، جانشین من خواهد بود، ولی جانشین او در میان مردم چگونه خواهد بود؟
عرض كردم: چگونه خواهد بود سرورم؟
فرمودند: شخص او دیده نمی شود و روا نیست نامش برده شود تا خروج كند و زمین را همان گونه كه از ظلم و ستم آكنده بود از داد و برابری پر كند.
عرض كردم: بدان اقرار می كنم.  و من معتقدم: یار و یاور و وابسته آنان ، یار و یاور و وابسته خدا ، و دشمن آنها، دشمن خداست، فرمانبری از آنان ، فرمانبری از خدا و سركشی از آنان ، سركشی از خداست. به اعتقاد من، معراج و سؤال و جواب قبر و بهشت و دوزخ و رستاخیز، حقّ است و تردیدی در آن نیست و خداوند هر آن كه را در قبرخفته ،برخواهد انگیخت.
به اعتقاد من، فرائض واجب پس از ولایت( یعنی:اولین فریضه و واجبترین آنها ولایت ؛ یعنی تسلیم و وابسته بودن به شما است ؛ آنچنان  که به گردانیدن و چرخانیدن  شما گردیدن  وچرخیدن ؛  سپس )، نماز و زكات و روزه و حج، جهاد و امر به معروف و نهی از منكر هستند.
علی بن محمّد علیهما السلام فرمودند: ای ابا القاسم! به خدا سوگند این همان دینی است كه خداوند برای بندگانش برگزیده است. بر آن پایدار باش، خداوند تو را بر این عقیده استوار داشته ، و در دنیا و آخرت بر آن پایدار بدارد؛(امالی شیخ صدوق:۳۳۸؛توحید:۸۱؛صفات الشیعه:۴۸؛ کمال الدین۲ : ۳۷۹).

تذکره

06 Oct, 13:53


🔸 به مناسبت ایام مسعود ولادت سیدالکریم؛ حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام؛ ۴ ربیع الثانی.

گاهی بعضی از دوستان که تذکر به سیره و سنت معصومین علیهم السلام داده می شوند، برای فرار از قبول و تن دادن به آن بهانه آورده و می گویند: «ما کجا وآنان!؟مگر نفرموده اند: لایقاس بنا أحد؛ کسی را نمی شود با ما مقایسه کرد» ؛ والبته راست می گویند، در حالیکه همه راست بیش از این است: نمی شود مثل آنان شد، ولی می شود ولیّ آنان شد؛ مرضی آنان شد؛ مثال آنان شد؛ نشان آنان  شد.

وحضرت عبدالعظیم علیه السلام نه فقط آنچنان است ، بلکه در این وادی، او میزان و شاقول نیز هست؛ یعنی: هر شیعه ای می تواند در مقایسه خود با او، خود را محک زند: «آیا اعتقادات من هم چون اوست؟» اعتقاداتی که مقبول و مرضی ساحت مقدسه امام علیه السلام است.

فرمودند: «هر کس ایشان را زیارت کند، گویا امام حسین علیه السلام را زیارت کرده»؛ ( ثواب الاعمال:۹۹). آیا ما در زیارت ایشان احساس زیارت امام حسین علیه السلام را داریم؟
اگر چنین احساسی داشتیم، به میزان شدت آن احساس، ما واجد معرفت امام حسین علیه السلام هستیم. ودر منطق الهی اهل بیت علیهم السلام، هر کسی بمیزان معرفت به امام حسین علیه السلام، اهل هدایت و نجات است.


واینک عقاید ایشان:

تذکره

04 Oct, 00:15


از نکته های معرفتی -  مهدوی

بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا مولای یا صاحب الزمان ؛ السلام علیک بجوامع السلام


سوال بی جواب خیلی ها این است که مگر دنیا پر از ظلم و جور نیست، پس چرا شما تشریف نمی آورید؟! و کسی نیست به آن ها بگوید که خدای متعال از روز اوّل با مردمان عهد کرده که برای شما باشند نه شما برای آنان. و شما خود فرمودید که جهت یاد آوری این تعهّد و تکلیف با همین عنوان به شما عرض سلام و ادب شود: ِ
▫️السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ‏ اللَّهِ‏ الَّذِي أَخَذَهُ وَ وَكَّدَه‏
▫️سلام و سلامتی و تسلیم از ما بر شما که همان عهدالاهی هستید که خدای متعال از ما پیمان بر آن گرفته و تأکید بر آن فرموده است. (زیارت ال یس)

ولی ما «سُرنا را از سر گشادش زدیم»؛ شمارا برای خود خواسته و می خواهیم و می خواهیم اگر شما تشریف آوردید مشکل ما مردمان را حل کنید و حالا کسی نمی گوید که اگر شما تشریف بیاورید، این مردم با چنین تلقّی پای شما نخواهند ایستاد و گوش بفرمان شما نخواهند بود؛ آنان شما را برای خود و برآورده شدن امیال خود می خواهند، نه خود را برای شما و میل شما. آنان همین رفتار را در زیارت های خود نیز دارند؛ به زیارت مشاهد مشرّفه، مشرّف می شوند و گمان دارند باید خواسته های خود را از آقا بگیرند و هر چه لازم دارند از او بخواهند؛ ولی نمی گویند:
«آقا! خدای متعال هر چه به ما داده به طفیل شما و صدقه سر شما و به وسیله ی شما به ما داده. شکر خدای متعال و تشکّر از شما. و العفو العفو که در مقابل این همه احسان، ما به جز قصور و تقصیر در حقّ شما کاری نکردیم.»
البته مانعی ندارد که خادم نیازهای خود را از صاحب و سرور خود تقاضا کند، ولی مودّبانه نیست که خادم بدون باور داشتن خادم بودن خود و انجام خدمت، فقط ابراز ما یحتاج خود به آقا کرده و اصرار در برآورده شدن آن ها داشته باشد. تلقّی او از شما، چنین باشد که ما باید زندگی خود را بکنیم، بدون آن که کاری به شما داشته باشیم ولی هر وقت گرفتار شدیم به سراغتان بیاییم اگر چه شما به لطف و کرم و رأفت خود هیچ سائلی را از درِ خود نا امید بر نمیگردانید.

خودمانیم ؛ تأخیر در ظهور اگر فقط یک علّت داشته باشد آن هم سستی ما در امر امامت وجود مبارک امام زمان علیه السّلام است.

از القاب مبارک آن حضرت «غریب» است  و به فرمایش امیرالمومنین صلوات الله علیه:
▫️الْغَرِيبُ‏ مَنْ لَمْ يَكُنْ لَهُ حَبِيب‏
▫️غریب کسی است که دوست واقعی ندارد (تحف العقول: ٨٤)

این فرمایش در واقع حکایت حال ما با وجود مبارک امام زمان علیه السّلام است.
سیّدنا العفو العفو

تذکره

02 Oct, 10:01


با توجه به تقاضای مکرر دوستان و علاقه‌مندان جهت خرید اقساطی از انتشارات شمس الهدی، درگاه فروش «اسنپ پی» در سایت راه اندازی شد.
پرداخت در ۴ قسط و بدون سود بوده و تمام مراحل اعتبارسنجی و تخصیص اعتبار توسط شرکت اسنپ، صورت می گیرد.
پس از دریافت اعتبار از اسنپ، محصولات مورد نظر خود را به سبد خرید در سایت انتشارات اضافه کرده و در قسمت پرداخت، «درگاه اقساطی اسنپ پی» را انتخاب و مراحل را دنبال کنید.
برای آشنایی با فرایند تخصیص اعتبار در اسنپ پی، لینک زیر را ملاحظه بفرمایید:

https://snapp.ir/snapp-credit/