موسسه مطالعاتی تحریریه @tahririeh Channel on Telegram

موسسه مطالعاتی تحریریه

@tahririeh



بررسی تخصصی موضوعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی روز ایران و جهان توسط نخبه‌ترین تحلیلگران ایران، در موسسه مطالعاتی تحریریه

تلگرام تحریریه⬇️
@tahririeh_admin
سایت تحریریه⬇️
https://tahririeh.com/
کانال یوتیوب تحریریه⬇️
youtube.com/@tahririehplus

موسسه مطالعاتی تحریریه (Persian)

موسسه مطالعاتی تحریریه یک کانال تلگرامی است که با هدف بررسی تخصصی موضوعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی روز ایران و جهان توسط نخبه‌ترین تحلیلگران ایران تاسیس شده است. این موسسه تلاش دارد با ارائه تحلیل‌های عمیق و کارآمد، به افزایش دانش عمومی و فهم بهتر از رویدادهای جاری کمک کند. کانال تلگرامی تحریریه شامل مقالات، تحلیل‌ها، ویدیوها و مطالب متنوع دیگر است که توسط اعضای فعال و متخصص این موسسه ارائه می‌شود. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر و بررسی محتوای کانال، می‌توانید به سایت رسمی تحریریه و کانال یوتیوب آن نیز مراجعه کنید. برای عضویت در کانال تلگرامی تحریریه و دسترسی به آخرین مطالب و تحلیل‌ها، می‌توانید به آدرس @tahririeh_admin مراجعه کنید. پس از عضویت در این کانال، با مطالب تازه و مفیدی در زمینه‌های مختلف روبه‌رو خواهید شد.

موسسه مطالعاتی تحریریه

22 Nov, 02:34


هجوم غربی‌ها به گوگل برای سرچ موشک «اروشینک» روسیه

🔹خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که طبق داده‌های گوگل، پس از اعلام آزمایش موفق موشک میان‌برد «اورشینک» از سوی پوتین، بسیاری در کشورهای غربی برای شناخت ماهیت این موشک اقدام به سرچ کلمه «موشک اورشینک» در گوگل کرده‌اند.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

22 Nov, 02:15


🔺قطعنامه جدید در وضعیتی متفاوت!

قطعنامه تروئیکای اروپایی با حمایت آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران در شورای حکام تصویب شد. تصویب قطعنامه فارغ از محتوای آن، به معنای نادیده گرفتن هشدارها و تهدیدهای مکرر تهران بود.

این قطعنامه دومین از نوع خود علیه ایران ظرف شش ماه اخیر است که با 19 رای موافق، 12 ممتنع و 3 مخالف کشور به تصویب رسید. علی رغم تحرکات گسترده دیپلماتیک ایران در دو روز اخیر، اما تغییر معناداری نسبت به قطعنامه قبلی در آرای موافق، مخالف و ممتنع رخ نداد؛ تنها با این اختلاف که قطعنامه ماه ژوئن با یک رای بیشتر (20 رای) تصویب شد و 12 رای ممتنع و 2 رای مخالف (یک رای کمتر) داشت.

قطعنامه جدید از مدیر‌کل آژانس می‌خواهد که تا نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس آینده گزارش جامعی از وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارايه دهد. همچنین از ایران خواسته است که «اقدامات ضروری و فوری» برای حل و فصل مسائل اختلافی پادمانی (دو سایت) انجام دهد.

تهران نیز فورا واکنش نشان داده و رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه‌ متنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

اما ایران در عین حال بر تداوم همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس و آمادگی خود برای «تعامل سازنده» تاکید کرده است.

در حالی که تهدیدهای مکرر ایران به «پاسخ قاطع» در صورت صدور قطعنامه در سنگین‌تر شدن فضا به ویژه در داخل کشور سهیم بود، اما با اطمینان از قطعی شدن تصویب قطعنامه و پس از آن، تلاش شد از اهمیت آن کاسته شود.

هر چند محتوای قطعنامه تفاوت محتوایی چندانی با چند قطعنامه قبلی ندارد و فعلا خواستار اقدامات عملی چون ارجاع پرونده به شورای امنیت نشده است، اما تصویب آن در کنار دور تند تحریم‌ها و مواضع اروپا را نباید واکنشی انفعالی چه در پرونده هسته‌ای چه دیگر پرونده‌ها مانند جنگ اوکراین پنداشت، بلکه به نظر می‌رسد که خروجی راهبرد جدید و حساب شده طرف‌های غربی در قبال ایران است که با گام‌های تصاعدی عملیاتی می‌شود. از این رو هم ممکن است که این روند تا فعال شدن مکانیسم ماشه تداوم یابد؛ مگر این که در میانه راه اتفاقی خارق العاده مانع آن شود.

اما در کنار آن نباید از نظر هم دور داشت که هدف دیگر تصویب قطعنامه علیه ایران می‌تواند به نوعی بسترسازی و آماده کردن فضای بین‌الملل برای اقداماتی علیه برنامه هسته‌ای ایران نیز باشد. از این رو می‌توان گفت که از هم اکنون تا دستکم در دو سال اول دولت ترامپ، تنش غرب و ایران بسیار جدی‌تر و شدیدتر از قبل پیش رود.

تصویب قطعنامه پس از تهدیدهای بیشتر ایران نسبت به گذشته و همین سفر گروسی به تهران بیانگر این است که مدل سنتی مدیریت و کنترل تنش چه بسا دیگر جواب نمی‌دهد و تاثیری در محاسبات طرف مقابل نداشته است.

گویا دریافت طرف غربی با شمول آمریکا و اروپا این است که زمانه تشدید جدی فشار بر ایران و بکارگیری اهرم‌های فشار است. به همین خاطر هم بعید است که «فعلا» برای دیپلماسی و مذاکره جدی و بر اساس قواعد قبلی مذاکراتی اراده‌ای داشته باشد. از این منظر، احتمالا طرف‌های غربی قبل از شروع مذاکراتی جدی، در صرافت تشدید گام‌های خود و در انتظار تاثیر آن بر محاسبات طرف ایرانی با هدف عقب‌نشینی  جدی در پرونده‌های متعدد مورد مناقشه است. 

اما قابل توجه این که اروپا قبل از شروع به کار ترامپ و رونمایی از نسخه دوم فشار حداکثری او، این فشار را به سبک خود آغاز کرده است؛ در حالی که در دور اول ریاست جمهوری ترامپ هر چند عملا نتوانست در مقابل خروج او از برجام بایستد، اما دستکم مواضع اعلامی انتقادی گرفت؛ اما اکنون در دو بعد اعلامی و اعمالی از او پیشی گرفته است.

در این میان گویا برخی طرف‌های منطقه‌ای مانند عربستان نیز به این جمع‌بندی رسیده‌اند که ممکن است که تنش در منطقه دستکم در یکی دو سال آینده وارد مراحل پیشرفته‌ای شود و به همین خاطر از اکنون برای دور ماندن از ترکش‌های این تنش، مواضع خود را هدفمند تنظیم می‌کنند.

اما چنان که قبلا نیز گفته شد، این تنش ممکن است تا سر حد جنگ پیش برود، اما بعید است که  ترامپ به دنبال جنگی منطقه‌ای در خاورمیانه باشد و چه بسا اگر دیپلماسی معطوف به تفاهمات و توافقی نیز شکل گیرد در لب پرتگاه جنگ و در لحظه‌ای حساس و سرنوشت‌ساز با هدف مهار اوضاع و جلوگیری از وقوع آن باشد. با این حال، قبل از شروع دوره ترامپ باید دید این مقطع زمانی دو ماهه تا آمدن او چگونه و به چه شکلی سپری می‌شود.
صابر گل عنبری
@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

22 Nov, 02:06


کدام کشورها امشب علیه ایران رأی دادند؟

آرای موافق قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: (۱۹)
آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه

آرای مخالف: (۳)
روسیه، چین، بورکینافاسو

آرای ممتنع: (۱۲)
آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر

ونزوئلا به دلیل بدهی، از حق رأی برخوردار نبود.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

22 Nov, 02:05


پاسخ ایران به قطعنامه آژانس: راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته

بیانیه مشترک وزارت خارجه ایران و سازمان انرژی اتمی ایران:
🔹سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

🔹رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

🔹همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

22 Nov, 02:04


قطعنامه سیاسی آژانس علیه ایران تصویب شد

🔹قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس علیه ایران با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف تصویب شد.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 20:41


برای نخستین بار؛
🔥 موشک‌های حزب‌الله به پایگاه هوایی حتسور رسید

1⃣ حملات متنوع موشکی و پهپادی به تجمع سربازان اسرائیلی در شهر و حومه الخیام( یازده حمله)، کفاریوفال، متولا، عین زیتیم، المناره و یرؤون.
2⃣ دو حمله سنگین موشکی به پایگاه‌های شراغا(مقر اداری تیپ گولانی) در عکا.
3⃣ حمله پهپادی دقیق به پایگاه دریایی حیفا(وابسته به نیروی دریایی و محل استقرار ناوگانی از قایق‌های موشکی و زیردریایی‌ها).
4⃣ حمله با انبوهی از موشک‌ها به پایگاه هشدار اولیه یسرائیلی( مرکز اصلی جمع‌آوری اطلاعات لشکر جولان ۲۱۰) در جولان اشغالی برای نخستین بار.
5⃣ رهگیری و فراری دادن یک پهپاد هرمس ۹۰۰ دشمن با شلیک موشک زمین به هوا.
6⃣ با ندای لبیک یا نصرالله و برای نخستین بار؛ حمله موشکی گسترده و دقیق به پایگاه هوایی حتسور(بخش اصلی نیروی هوایی شامل تشکیلات مراقبت هوایی و جنگنده‌ها) در شرق شهر اشغالی اشدود و 150 کیلومتری مرزهای لبنان.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 18:06


پوتین: فدراسیون روسیه با موشک بالستیک مافوق صوت که فاقد تسلیحات هسته ای بود به سایت یوژماش حمله کرد.

روسیه بر این باور است که حق دارد از تسلیحات علیه اهدافی در کشورهایی استفاده کند که اجازه استفاده از تسلیحات خود را علیه اهداف روسیه می‌دهند.

سامانه‌های پدافند هوایی ناتو قادر به مقابله با جدیدترین موشک‌های روسی مانند موشک اوریشنیک نیستند.

روسیه قاطعانه و به تشدید تنش پاسخ خواهد داد.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 17:42


🔰حیرت پنتاگون از قدرت نظامی یمن، چرا ایران نمی تواند؟

🔸«اکسیوس» اعتراف کرد که توان تسلیحاتی و زرادخانه انصارالله یمن، مقام های ارشد وزارت دفاع آمریکا و حتی مشتریان پنتاگون را شوکه کرده است.

https://youtu.be/YCzTPr6ETH0

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 16:46


حکم دادگاه لاهه چه تأثیری بر سیاست‌ خارجی اسرائیل دارد؟

دیوان بین‌المللی کیفری امروز در اقدامی تاریخی، حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی صادر کرد؛ این حکم می‌تواند پیامدهای بزرگی بر روابط خارجی اسرائیل داشته باشد؛ به‌خصوص نگرانی‌هایی از تأثیر این تصمیم بر مقامات نظامی ارشد و همچنین تأمین سلاح برای این رژیم وجود دارد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود، این حکم در آینده نزدیک تأثیر زیادی بر روابط خارجی اسرائیل داشته باشد. هرچند واکنش‌ها در بین کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا متفاوت است.

پس از صدور این حکم، که موجی از محکومیت‌ها و انتقادات شدید در اسرائیل را به دنبال داشت، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری «الزام‌آور است و باید توسط همه اعضای دادگاه، از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، محترم شمرده و اجرا شود».
@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 16:43


مشاور امنیت ملی ترامپ، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد:
🔹دادگاه لاهه هیچ اعتباری ندارد و این ادعاها توسط دولت آمریکا رد شده است. اسرائیل به طور قانونی از مردم و مرزهای خود در برابر تروریست‌ها دفاع کرده است. شما باید منتظر پاسخ قوی به تعصبات یهودستیزی دادگاه لاهه و سازمان ملل در ژانویه باشید.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:57


الحوثی: کشورهای غربی مانند قوانین جنگل عمل می‌کنند

🔹‌دبیرکل جنبش انصارالله یمن درباره تحولات منطقه: کسانی که دنباله‌رو آمریکا، اسرائیل و کشورهای غربی هستندفراموش کردند غربی‌ها بودند که تاریخ، رفتار و رویکردهایی در اوج جنایتکار و وحشی‌گری روی زمین و بشریت به جا گذاشتند.

🔹‌کسانی که از غربی‌ها حمایت می‌کنند و حامی‌ شعارهای آنها هستند فراموش کردند خوی و خصلت غربی‌ها مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس که کارنامه از جنایت‌های مختلف دارند. مانند قوانین جنگل عمل می‌کنند.

🔹‌کارنامه جنایتکارانه اسرائیل و کشورهای غربی قتل بشریت است. آنها به شکل فجیعی کشتار را انجام می‌دهند.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:56


دکتر ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، ( ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ ) :

📌 وقتی در کشورهایی چون سوریه هزینه کردیم و شهید دادیم چرا در بازارها و اقتصاد آنها نباشیم؟

📌 چرا در پروژه های عمرانی، زیربنایی، تاسیساتی، معدنی، ریلی و ... در این کشورها حضور نداشته باشیم؟ این نیازمند این است که تجارت را تسهیل کنیم.
📌 تجارت آزاد بین دو کشور و پیمان های دوجانبه تجاری و بازرگانی حداقل کار است و فعلا به عنوان اولین کشور مقاومت، سراغ سوریه رفتیم.

📌سهم ایران در تجارت با کشورهای مقاومت شاید 2-3 درصد نباشد و این خیلی کم است.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:54


خبرنگار خبرگزاری TACC :

🔹درحال حاضر کرملین هدف خود را تغییر داده است؛پایگاه دفاع موشکی آمریکا در لهستان مدت‌هاست که در میان اهداف اولویت‌دار برای نابودی کامل، توسط نیروهای روسی بوده است.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:40


🔵تداوم گفت‌وگوهای تلفنی سیدعباس عراقچی با وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای حکام

🔹سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تماس‌های تلفنی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز با وزرای خارجه غنا (رئیس شورا)، مصر، ارمنستان و تایلند گفت‌وگو کرد.

🔹سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تماس‌های تلفنی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز با وزرای خارجه غنا (رئیس شورا)، مصر، ارمنستان و تایلند گفت‌وگو کرد و خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با قطعنامه ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی و ممانعت از تبدیل شورای حکام به سکویی برای پیشبرد مطامع سیاسی آنها شد.

🔹عراقچی ضمن تبیین رویکرد سازنده جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تفاهم‌های صورت گرفته با آژانس در جریان سفر اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را یادآور شد و تصریح کرد که تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:39


🔰دادگاه کیفری بین المللی هیچ اعتباری ندارد!

مشاور امنیت ملی ترامپ در واکنش به حکم دادگاه کیفری بین‌المللی مبنی بر بازداشت نتانیاهو و گالانت گفت: منتظر پاسخ قوی به دادگاه کیفری بین‌الملل و سازمان ملل در ژانویه آینده باشید

▪️دادگاه کیفری بین المللی هیچ اعتباری ندارد و دولت آمریکا این ادعاها را رد کرده است.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 15:35


🔰 طرح روی جلد شماره جدید هفته نامه اکونومیست

🔹 اختلال گر اعظم؛ همگامی ترامپ و ماسک به کجا خواهد انجامید؟

🔹 ترامپ در سخنرانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، از طرفداران و دست اندر کاران ستاد انتخابات خود تشکر و از همسر و فرزندانش قدردانی کرد. او قول داد به وعده هایی که داده عمل کند اما بیش از همه، او از ایلان ماسک سخن گفت. هفده درصد سخنان او در آن سخنرانی یعنی همان میزان که درباره برنامه های دوران ریاست جمهوری اش صحت کرد به ایلان ماسک اختصاص داشت. او از ماسک بسیار ستایش کرد و حالا این سوال مطرح است که این دو چه تحولاتی در آمریکا و جهان ایجاد خواهند کرد؟ برنامه هایی که تاکنون از سوی ماسک اعلام شده نگران کننده بوده و سبب ابهام و کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران شده است. این نگرانی وجود دارد که ترامپ بیش از حد از ماسک تاثیر بپذیرد و اقدامات ماسک اثرات بزرگ و پایدار منفی بر آمریکا و جهان باقی بگذارد.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 14:56


خبرگزاری فرانسه: قطعنامه ضد ایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود

🔹خبرگزاری فرانسه گزارش داده سه کشور اروپایی و آمریکا به صورت رسمی قطعنامه‌ توبیخی خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس اتمی کرده‌اند.

🔹دیپلمات‌های غربی گفته‌اند انتظار می‌رود این قطعنامه امشب به رأی گذاشته شود.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 14:55


🔰هلند اولین کشور اروپایی که آماده دستگیری نتانیاهو شد

دیوان کیفری بین‌المللی طی اطلاعیه‌ای حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد.

به دنبال این حکم، هلند اولین کشور اروپایی است که اعلام کرد به دستورات دادگاه کیفری بین‌المللی پایبند خواهد بود و متعهد شد که اگر نتانیاهو پا به این کشور بگذارد، دستگیر خواهد شد.

وزیر امور خارجه هلند امروز اعلام کرد که این کشور به تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) برای صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل، نتانیاهو، احترام می‌گذارد و اگر او به هلند سفر کند، دستگیر می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد که هلند تمامی ارتباطات غیرضروری با دولت اسرائیل را که مقامات ارشد آن به ارتکاب جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی در نوار غزه متهم شده‌اند، قطع خواهد کرد.

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 14:52


🔰پیروزی خاویر میلی بر تورم و بی ثباتی ارزی و درس هایی برای معترضان ایرانی!

🔸بعد از روی کار آمدن خاویر میلی سیاستهای اقتصادی در آرژانتین تغییر کرد و ابرتورم این کشور رفته رفته کاهش یافت. این درحالی است که در ایران بعد از حدود 6سال از شروع مجدد سیاست ارز چند نرخی، هنوز دولت بر این سیاست ویرانگر اصرار دارد.

https://youtu.be/dABqAIZh81U

@tahririeh

موسسه مطالعاتی تحریریه

21 Nov, 14:51


🔰ترامپ آمد و چین خرید نفت از ایران را متوقف کرد؟

🔸درحالیکه که تشدید سیاست های ضدایرانی در دولت ترامپ، واقعیتی آشکار است اما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گامی را در جهت آمادگی برای آینده، تقویت تقویت روابط با قدرت های شرقی و کم کردن از آسیب های فشار حداکثری کاخ سفید بر نمی دارد.

https://youtu.be/dfIvxdSxVfc

@tahririeh