جامعه‌شناسی روز @sociologychannel Channel on Telegram

جامعه‌شناسی روز

@sociologychannel


💠نگاهی به آمارهای اجتماعی
💠برگزیده ای از تحلیلهای منتخب اجتماعی
💠یادداشتی بر مسائل روز جامعه و فرهنگ
💠معرفی کتاب
💠 اخبار کنفرانسها و سمینارها
ارتباط با ما:
@majma_official
[email protected]

جامعه‌شناسی روز (Farsi)

با خوشحالی ما راه‌اندازی کانال تلگرامی "جامعه‌شناسی روز" را به شما معرفی می‌کنیم. این کانال به بررسی آمارهای اجتماعی می‌پردازد و تحلیل‌های منتخبی از مسائل اجتماعی را ارائه می‌دهد. هر روز با یک مطلب جدید و جذاب در مورد مسائل روز جامعه و فرهنگ به شما خدمت می‌رسانیم. همچنین، در کانال ما می‌توانید با معرفی کتب مختلف در زمینه جامعه‌شناسی آشنا شوید و از آخرین اخبار کنفرانس‌ها و سمینارهای مرتبط با این حوزه مطلع شوید. برای ارتباط با ما و ارسال پیشنهادات و نظرات خود می‌توانید به ایدی @majma_official در تلگرام پیام دهید یا از طریق ایمیل به [email protected] با ما تماس بگیرید. پس از تجربه این کانال، شما بهترین دیدگاه‌ها و اطلاعات مرتبط با جامعه‌شناسی را در اختیار خواهید داشت. شما نیز به جمع همکاران ما پیوسته و از این تجربه مفید بهره‌مند شوید.

جامعه‌شناسی روز

12 Mar, 20:50


https://youtu.be/LVn6eQeXl_4?si=oUs53It3CyjgrTon

جامعه‌شناسی روز

10 Mar, 18:51


نتیجه پیمایش‏‌ها محافظه‏‌کارانه‏‌تر از واقعیت است

محسن گودرزی، جامعه‌‏شناس و ناظر علمی موج چهارم پیمایش ارزش‏‌ها و نگرش‏‌های ایرانیان:


🔹موج چهارم آن است که در زمان آقای دکتر صالحی، وزیر قبلی شروع شد. آن زمان دکتر سلگی، مدیریت پژوهشگاه را برعهده داشت. مدیریت علمی این موج پیمایش برعهده آقای دکتر سراج‌زاده بود و من هم ناظر علمی آن بودم. بخش اصلی کار در همان زمان انجام شد و آماده پیش‌آزمون بود. با تغییر دولت‌، حدود دو سال وقفه افتاد تا در تابستان امسال (1402) که پیش‌آزمون انجام شد و درنهایت پرسشنامه نهایی آماده و برای اجرا و گردآوری داده‌ها به ارشاد داده شد. از این مرحله به‌بعد یعنی مراحل اجرایی مثل نمونه‌گیری یا عملیات تکمیل پرسشنامه، ما (مدیر و ناظر) در جریان کار قرار نگرفتیم و کار از مسیر دیگری پیش رفت.

🔹وزارت ارشاد در سال‌های 1384 تا 1392، انجام این پیمایش‌ها را متوقف کرد. موج سوم در سال 1394 و با روی کار آمدن دولت یازدهم و با تلاش دکتر جوادی‌یگانه و دکتر غفاری، انجام شد. خوشبختانه پیمایش‌ها در این دوره متوقف نشد و ادامه پیدا کرد و این ارزشمند است و باید از این اقدام درست، دفاع کرد.

🔹روال متداول پیمایش‌ها این است که مجموعه این نوع اطلاعات را در قالب گزارش‌های فنی مستقل منتشر کنند. در مورد این پیمایش هنوز چنین گزارش‌هایی منتشر نشده و نمی‌توانیم دقت و صحت داده‌ها را ارزیابی کنیم. ما نمی‌دانیم خصوصیات جمعیت چیست یا توزیع متغیرهای اصلی مثل سن و جنس چگونه است، از کدام جامعه آماری و به چه‌نسبتی نمونه را انتخاب کرده‌اند.مجموعه شواهد موجود نشان می‌دهند که روندها هم‌چنان ادامه دارد و عللی در کار نیست که روندها را معکوس کرده باشد.

🔹یک راه دیگر برای ارزیابی داده‌ها این است که آنها را در یک «فضای داده‌‌ای» یا مجموعه‌ای از داده‌ها قرار دهیم و تناسب و سازگاری آن را بررسی کنیم. در این حالت، می‌توانیم بگوییم داده‌ها قابل‌قبول است تا زمانی که ارزیابی روند تولید داده‌ها، امکان‌پذیر شود. ما با این نوع ارزیابی درباره صحت داده‌ها قضاوت نمی‌کنیم، بلکه اطمینان نسبی پیدا می‌کنیم که داده‌ها با شواهد دیگری سازگارند و با توجه به این سازگاری می‌توان آنها را قابل‌قبول دانست.

🔹درباره دینداری، کسی یا کسانی نشسته‌اند و خودشان جدولی را با درصدها درست کرده‌اند و همه این سازگاری‌هایی را که گفتم، دارد. اگر ما هیچ اطلاعی از نحوه تولید داده‌ها نداشته باشیم، می‌توانیم بگوییم این داده‌ها قابل قبول‌اند، چون با اطلاعات دیگر سازگارند، اما نمی‌توانیم بگوییم صحت دارند؛ چون ارزیابی صحت داده‌ها به فرآیند تولید برمی‌گردد.

🔹وقتی مراسم رونمایی برگزار می‌شود، قصد دارند کتاب را به صورت عمومی‌ در دسترس همگان قرار دهند. وگرنه رونمایی برای کار محرمانه که معنا ندارد.محرمانه شدن باعث شکل‌گیری و طرح تفسیرهای تندتر خواهد شد و همواره این سوءظن وجود دارد که ببینید چقدر اوضاع ناجور است که اینقدرش منتشر شده و حتماً داده‌های بدتری هم وجود دارد که منتشر نشده‌ است.

🔹در زمانی که اولین پیمایش‌ها انجام می‌شد، منابع اندکی برای شناخت افکار عمومی ‌داشتیم و اگر این یافته‌ها منتشر نمی‌شدند، جامعه از منبعی مهم برای شناخت محروم می‌شدند اما امروزه برای آگاهی از افکار عمومی یا وضعیت اجتماعی، پیمایش‌ها یکی از منابع است. راه‌های متعددی برای شناخت وضعیت اجتماعی وجود دارد و انواعی از روش‌های مختلف تحقیق را می‌توان به کار گرفت. محرمانه‌شدن اطلاعات پیمایش، مانع شناخت نمی‌شود.

🔹اهمیت نظرسنجی در پیوند آن با افکار عمومی است و صرفاً افکار عمومی را بازتاب نمی‌دهد، بلکه قدرت افکار عمومی را هم اعمال می‌کند. در بسیاری از این جلسات وقتی گزارش پژوهش‌ها ارائه می‌شود، گاهی برخی به‌راحتی و بدون آنکه تخصصی داشته باشند، آن را انکار می‌کنند. اما وقتی نتایج نظرسنجی‌ها منتشر و درباره آن گفت‌وگو می‌شود، به‌عنوان یک واقعیت اجتماعی جا می‌افتد، قدرت پیدا می‌کند و از این طریق می‌تواند موثر باشد.

🔹افزایش مجتمع‌های آپارتمانی متوسط و بزرگ، راهیابی پرسشگران را به این مجموعه‌ها به‌شدت محدود کرده است. بسیاری از ساکنان آنها با خودروی شخصی در شهر رفت‌وآمد می‌کنند و در خیابان و میادین هم کمتر در دسترس‌اند. ساکنان آپارتمان‌ها دوست ندارند افراد غریبه به مجموعه آنها وارد شود، به‌ویژه با اخباری که هر روز درباره سرقت و جنایت منتشر می‌شود، این نگرانی و احتیاط بیشتر می‌شود. عموماً این نگرانی در مناطقی که اقشار و طبقات متوسط و بالا زندگی می‌کنند بیشتر است و درنتیجه دسترسی به آنها بسیار دشوارتر است. میزان امتناع از پاسخگویی در این مناطق بیشتر است. به‌همین‌دلیل پرسشگران ترجیح می‌دهند برای پرسشگری در این نوع مناطق، انتخاب نشوند. معمولاً میزان نارضایتی از وضعیت کشور، در این گروه‌ها بیشتر است.

@hammihanonline

جامعه‌شناسی روز

07 Mar, 08:53


مرکز آموزش تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران ایران با همکاری مدرسه دقیقه برگزار می‌کند:

دوره آموزشی تحلیل داده با R
(با کاربردهایی در علوم اجتماعی، اقتصاد و سلامت عمومی)


تاریخ شروع : ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ پایان دوره: ۳ تیر ۱۴۰۳
روز‌های کلاس: یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها ( ۹ هفته ۵۰ ساعت)
ساعت کلاس: ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۴۵

▫️اطلاعات بیشتر و لینک ثبت نام:

d-learn.ir/rcss

🔴 مهلت ثبت نام با تخفیف تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۲

پشتیبانی و ثبت نام:
۰۹۳۳۱۰۷۹۰۱۴
۰۲۱-۸۸۳۴۹۲۴۴
@isa_ctc
@dlearn_ir

جامعه‌شناسی روز

25 Feb, 06:08


سخنان دردمندانه دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان

#چند_ثانیه
@chandsanieh

جامعه‌شناسی روز

05 Jan, 19:45


معدل امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۲- استان‌ها

اخیراً وزارت آموزش‌وپرورش گزارشی از معدل امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۲ منتشر کرده که در این باره باید به چند نکته توجه داشت:
تقریباً در دهۀ اخیر معدل امتحانات نهایی در محدودۀ ۱۱.۵ تا ۱۲.۵ بوده است؛ در رشته‌های تجربی و ریاضی کمی بالاتر و در رشته‌های علوم انسانی و معارف کمی پایین‌تر. روند افت کیفیت آموزش عمومی در جزییات نتایج کنکور و در آزمون‌های بین‌المللی هم مشاهده می‌شود.

در سال‌های اخیر، هم در محتوای امتحانات نهایی و هم در فرم سؤالات و نحوۀ تصحیح برگه‌های آزمون تغییرات زیادی اعمال شده است. برای مثال امسال در برخی درس‌ها ۸۰ سؤال با بارم ۰.۲۵ طراحی شده بود و هر برگه را چند آموزگار از مدارس و شهرهای مختلف در سامانه تصحیح می‌کردند. شواهدی هم از سوی آموزگاران ارائه می‌شود که بعضاً اختلال‌هایی در فرایند تصحیح وجود داشته که چه‌بسا بر نمرۀ دانش‌آموز هم تأثیرگذار بوده است. به نظر می‌رسد خود نهاد آموزشی با این تغییرات منطبق نشده است. نکتۀ مهم دیگر این است که نقشۀ وضعیت معدل استان‌ها تاحدزیادی منطبق با نقشۀ فقر کشور است.
@omidi_reza

جامعه‌شناسی روز

02 Dec, 09:42


ادامه پست قبلی 👆

🔻تبیین جامعه شناختی بیماری های روانی: به سوی روانشناسی مردم مدار - ۲


2. دلالت های تبیین جامعه شناسانه برای نقش روانشناسی
اگر بیماری روانی تبیین اجتماعی شود، پس نقش روان شناسان و پزشکان چه خواهد بود؟ 
به نظر من تبیین جامعه شناسانه بیماری های روانی و جسمی یا دیدگاه سرزنش نظام به جای سرزنش فرد، نمی تواند و نباید نقش دانش پزشکی و روانی برای درمان افراد را نادیده بگیرد و با به رسمیت نشناختن نقش روانشناسان و پزشکان به یک منازعه حرفه ای و تخصصی فرساینده و بی حاصل دامن بزند.
به هر حال مبتلایان و گرفتاران نیاز به درمان دارند و درمان آنان را نباید و نمی توان به حل اساسی ترتیبات نهادی و تغییر شرایط وساختارهای اقتصادی اجتماعی احاله کرد. پزشکان و روانشناسان بر اساس دانش خود به افراد مبتلا و گرفتار کمک می کنند و از درد و رنج آنها می کاهند. با وجود این نقش آنها نمی تواند در همین چارچوب محدود بماند.
آنجه من با مفهوم روانشناسی مردم مدار (Public psychology) مطرح می کنم، ناظر به جنبه دیگری از فعالیت روانشناسی است و نوع متمایزی از روانشناسی کلاسیک را پیشنهاد می کند:

اشاره ای بکنم به مبنای این مفهوم و ترکیب. مایکل بورووی جامعه شناس چپ گرای آمریکایی مفهوم جامعه شناسی مردم مدار را درمقاله ای با همین نام مطرح میکند و به طور خلاصه منظور او نوعی جا معه شناسی است که به مسئولیت اجتماعی جامعه شناس برای تغییر و بهبود جامعه توجه دارد و به همین دلیل علاوه بر فعالیت های آکادمیک، در بیرون از دانشگاه هم در حوزه عمومی و جامعه مدنی در پویش ها و جنبش های اجتماعی برای تغییر، کنشگری و فعالیت رهایی بخش دارد.    

با الهام از این بحث، می توان گفت، پزشکان و روانشناسان به عنوان شهروندان دارای مسئولیت اجتماعی و به عنوان بخشی از قشر روشنفکر جامعه همواره باید به زمینه های اجتماعی و ترتیبات نهادی ایجادکننده و افزاینده ی بیماری های روانی و تنی توجه داشته باشند و این توجه و آگاهی را در بیماران خود و به خصوص در جامعه ایجاد کنند تا بدین ترتیب بخشی از نیروی اجتماعی رهایی بخش برای تغییر شرایط اجتماعی برای بهبودی و بهروزی مردم باشند و به کاهش میزان اختلالات و ابتلائات و مسائل اجتماعی کمک کنند. 
و نیرویی نباشند که با تاکیدی که بر سرزنش فرد دارند، به ایجاد غفلت نسبت به ترتیبات نهادی مسئول مشکلات فردی و اجتماعی کمک کنند.   
  
یک مثال ساده این بحث را روشن تر می کند؛ اگر یک منشاء آلودگی آب در محله ای وجود دارد و افراد را دچار بیماری می کند، مسئولیت پزشک البته درمان مبتلایان هست اما مسئولیت دیگری هم دارد و آن این است که به منشاء آلودگی آب که افراد را بیمار می کند هم توجه کند و بخشی ازنیروی اجتماعی برای شناسایی منشاء آلودگی و برطرف کردن آن باشد. بدین ترتیب پزشکی و روانشناسی مردم مدار برساخته می شود.

-------‐-------------------------------------------
ایتزن، دی استانلی و دیگران (1396) مسائل اجتماعی ازدیدگاه انتقادی، ترجمه هوشنگ نایبی، تهران: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات.
بورووی، مایکل (1386) درباره جامعه شناسی مردم مدار، مجله جامعه شناسی ایران، 8 (1): 168-201. 
میلز، چارلز رایت (1402) بینش جامعه شناختی: نقدی بر جامعه شناسی امریکایی، ترجمه عبدالمعبود انصاری، تهران: شرکت سهامی انتشار.

@SHSerajzadeh

جامعه‌شناسی روز

02 Dec, 09:42


🔻تبیین جامعه شناختی بیماری های روانی: به سوی روانشناسی مردم مدار - ۱

سیدحسین سراج زاده،
دانشیار جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی 

خلاصه ای از بحث ارائه شده در نشست "فرهنگ جامعه و سلامت روان" در نهمین گنگره انجمن روانشناسی ایران (24 تا 26 آبان 1402).

آدرس فایل تصویری در آپارات هم در ادامه به اشتراک گذاشته می شود.


با نام و یاد خداوند بزرگ و مهربان

در بحث خود با عنوانی که عرض کردم به دو موضوع و پرسش می پردازم:
1. چگونه بیماری روانی یا تنی می تواند یک مسئله اجتماعی باشد و به صورت جامعه¬شناسانه تبیین شود؟
2. تبیین اجتماعی بیماری روانی چه دلالتی برای روانشناسی و نقش روانشناسان دارد؟ 

1. چگونه بیماری روانی یا تنی می تواند یک مسئله اجتماعی باشد و به صورت جامعه شناسانه تبیین شود؟
ابتدا به داده های جدید پیمایش های سلامت روان اشاره می کنم:

پیمایش های سلامت روان که توسط روانشناسان انجام شده است نشان می دهد، در سال 1400 شیوع اختلالات روان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور 30 درصد برآورد شده است. 
این نسبت در تهران 37 درصد بوده است.
در سال 1390 حدود 24 درصد در کشور دچار اختلال روان بوده اند
در سال 1380 این نسبت 21 درصد بوده است. 
یعنی در یک بازه زمانی 20 ساله با حدود 9 درصد رشد در اختلالات روانی در بین بزرگسالان روبرو بوده ایم و در شهر تهران میزان شیوع حدود 7 درصد بیش از میانگین کشوری است   

این میزان از شیوع و آهنگ رشد آن یک مسئله اجتماعی است. یعنی مشکلی است که دیگر علت آن را نباید فقط در نارسایی ها و کاستی های افراد دید و آنرا تبیین فردی کرد. 
سی رایت میلز جامعه شناس مشهور و تاثیرگذار آمریکایی با طرح مفهوم "تخیل جامعه شناختی" (Sociological imagination) وظیفه جامعه شناسی را این می داند که نشان دهد وضعیت افراد به صورت اجتناب ناپذیری به ساختارهای جامعه پیوند خورده است و مشکل افراد را نباید محدود به خود آنها دانست و فقط با روش های فردی برای آن چاره چویی کرد. 
مشکل افراد را باید در ترتیبات نهادی و شیوه های سازماندهی اجتماعی و با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و تاریخی دید که او را احاطه کرده اند و این مشکل را برای او و برای دیگران فراهم کرده اند. مشکلاتی مثل نابرابری ها وتبعیض ها، نظام های اداری و سیاسی فاسذ و سرکوبگر و محدودیت آفرین، نظام های آموزشی ناکارآمد و ... 
بر این مبنا فرد گرفتار در یک مشکل (چه این مشکل بیکاری باشد یا بیماری و اختلال روانی و حتی تنی) را نباید به عنوان یک فرد تنها دید بلکه باید یکی از انبوه گرفتارانی دید که به خاطر ترتیبات اجتماعی نابسامان و بی سازمان مبتلا و گرفتار این مشکل شده اند. 
ایتزن جامعه شناس دیگر انتقادی آمریکایی دیدگاه سی رایت میلز را با مفاهیم
سرزنش فرد یعنی مسئله را ناشی از آسیب های فردی دانستن.  
و سرزنش نظام یعنی مسئله را ناشی از شرایط و وضعیتی که افراد گرفتار آن هستند،
توضیح می دهد و گرایش جامعه شناسی و به خصوص به سرزنش نظام متمایل می داند.  
تبیین جامعه شناسانه ی بیماری یا سلامت روان، به نرخ های مشکلات فردی توجه می کند. برآنها تاکید می کند، می خواهد در افراد و جامعه نسبت به ترتیبات نهادی و نارسایی های نظام اجتماعی که ایجاد کننده و افزاینده این مشکلات فردی است، خودآگاهی ایجاد کند. به عبارتی که ایتزن به کار می برد توجه آنها را از سرزنش فرد به سرزنش نظام اجتماعی معطوف کند و از این رو چنین تبیینی انتقادی و رهایی بخش است.
انتقادی است از این جهت که ترتیبات و سازماندهی موجود اجتماعی را به چالش می کشد و آنها را مسئول مشکلات افراد می داند، ورهایی بخش است از این رو که برای حل مسئله، به کنش جمعی و کنش گری مسئولانه عاملان برای تغییر شرایط اجتماعی دعوت می کند و فرد گرفتار را در مجموعه انبوه گرفتارانی قرار میدهد که پتانسیل اقدام مشترک برای حل مشکلات خود را دارند.

ادامه در پست بعدی 👇
@SHSerajzadeh

جامعه‌شناسی روز

02 Dec, 07:06


🔻برگزاری همایش «مسؤولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی»

موضوع مسؤولیت اجتماعی علم، برای علوم انسانی و اجتماعی همواره بسیار با اهمیت بوده است؛ به نحوی که همه سنت‌های علوم اجتماعی و انسانی "هدف ها یا غایت هایی اجتماعی و تاریخی" نیز برای علم در نظر گرفته، و سازمان علم  و همچنین سبک کنش اهل علم را بدان وابسته نموده‌اند.
اثربخشی اجتماعی علم در گرو فهم ما از فلسفه، مفهوم و آموزۀ مسؤولیت اجتماعی علم، راه های تحقق این مسؤولیت و توجه به ضرورت ها و اقتضائات آن، ازجمله استقلال نسبی دانشگاه‌ها و آزادی‌های آکادمیک است. این موضوعات همواره چالش برانگیز و مجادله آميز بوده‌اند.

نظر به اهمیت نظری و کاربردی این موضوعات، اتّحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران،
به مناسبت روز علوم اجتماعی، نخستین همایش سالانه خود را با موضوع «مسؤولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی» با همکاری شماری از انجمن‌های عضو اتحادیه برگزار می‌کند.

برنامه نشست ها و سخنرانی ها به زودی اعلام خواهد شد.

زمان: عصر چهارشنبه و پنجشنبه ۱۵ و ۱۶ آذر ۱۴۰۲ از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۲۰.

مکان: خانه اندیشمندان علوم انسانی ایران

t.me/uissa1400

جامعه‌شناسی روز

19 Oct, 19:10


✔️ روایت کنشگری و تجربه های زیسته مدنی

( درس آموخته هایی برای سازمانهای مردم نهاد و پژوهشگران اجتماعی )

با سخنرانی:

👈 دکتر رضا ایرانمنش(پژوهشگر و  مدرس مخاطرات طبیعی و عضو شورای شبکه کمک)

👈 دکتر بهنام لطفی (عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان)

👈 دبیر نشست شهره مجمع (دبیر گروه جامعه شناسی مردم مدار)

🔹 زمان؛ شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲
ساعت ۱۹-۱۷

🔹 مکان؛ خانه اندیشمندان علوم انسانی سالن حافظ

ورود برای عموم آزاد است

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

جامعه‌شناسی روز

19 Oct, 03:34


📔روایت کنشگری و تجربه های زیسته مدنی

سخنرانان:
#دکتر_محمد_ایرانمنش
#دکتر_بهنام_لطفی

دبیر نشست:
#شهره_مجمع

🗓 شنبه 29 مهر 1402، ساعت 17

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن جامعه شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht

جامعه‌شناسی روز

10 Sep, 13:21


🔸بیانیه ۷ انجمن علمی در ارتباط با اخراج گسترده اساتید و برخوردهای امنیتی با دانشجویان

با تاسف و درد این روزها جامعه علمی ایران با پدیده اخراج گسترده و برخوردهای امنیتی با دانشجویان مواجه است. اقداماتی که بیش و پیش از هرچیز استقلال و توانمندی نهاد دانشگاه و نهایتا امکان توسعه علمی کشور را به مخاطره انداخته است. این اقدام، اتفاقی منفرد و مقطعی نیست بلکه به نظر می‌رسد در تکمیل فرایندی است که هدف آن کنترل تام و تمام نهاد علم از سوی مراکز قدرت و تغییر ساختار و نقش دانشگاه و مولفه‌های آموزشی و پژوهشی و مدنی آن نهاد است. اکنون رویکرد امنیتی و سیاسی در این سلسله اقدامات پرده‌پوشی نمی‌شود بطوری که به جای پاسخگویی وزارت علوم به پرسش‌های گسترده جامعه در این خصوص، وزارت کشور در باره آن بیانیه صادر می‌کند.
لغو و عدم تمدید قراردادها، بازنشستگی اجباری استادان برجسته و منتقد و اعمال فشار و محدودیت بر دانشجویان و اخراج آنها در کنار سیاستگذاری‌ و برنامه‌ریزی برای وارد کردن افراد خاص به دانشگاه‌ها بدون رعایت شایستگی‌ها و ارجحیت‌های علمی، زوال سرمایه انسانی و نظام نخبگی کشور را به دنبال داشته و افق توسعه و الزاما توسعه همه جانبه را تیره می‌کند. همراه با این فرایند اجرایی تلاش‌هایی نیز برای تبلیغ و رشد شبه‌علم در حال انجام است که حلقه‌های متعدد برنامه‌های کنترل همه جانبه نهاد علم و معرفت علمی را تشدید می‌کند. امری که در دولت‌های نهم و دهم آغاز شده بود و اکنون در این دولت با شدت و جدیت بیشتر دنبال می‌شود.
اعمال کنترل بر نهاد علم و استحاله آن از رشته‌های علوم انسانی آغاز گشت ولی اکنون به رشته‌های فنی و پزشکی هم گسترانده شده است. به این‌ها باید ایجاد تضیقات عدیده برای فعالیت انجمن‌های علمی و نظام‌های صنفی علمی همچون نظام روانشناسی را هم اضافه کرد که در این دولت ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است. این برنامه‌ها هجومی همه جانبه به نهاد علم در کشور است. این اقدامات حتی آنجا که زبان اداری و قانونی به خود می‌گیرد نتیجه‌ای جز وادار کردن نهاد علم به تبعیت کامل از قدرت و تبدیل کردن سازمان دانشگاه به محلی برای تبلیغ سیاسی یک گرایش نوخاسته ندارد.
اضمحلال تدریجی و در حال حاضر شتابناک نهاد علم نه فقط ناکارآمدی اسف‌بار کنونی نظام حکمرانی را تشدید می‌کند بلکه اثرات زیان‌بار آن به مهاجرت نخبگان و جوانان دامن می‌زند، و در نتیجه همه قشرهای جامعه به خصوص طبقات فقیر و کم‌درآمد را که استطاعت مالی برای تحصیل و کار فرزندانشان در خارج کشور را ندارند تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، متخصصانی که ارج و احترام لازم را دریافت نمی‌دارند و با ناامنی شغلی هم روبرو هستند، زندگی در کشورهای دیگر و حتی کشورهای پیرامون را به ماندن ترجیح خواهند داد.
خالی کردن نهاد علم و دانشگاه از منابع انسانی با کیفیت منجر به تحلیل رفتن ظرفیت و توان توسعه‌ای کشور می‌شود. امروز دفاع از نهاد علم صرفاً به معنای دفاع از دانشگاه نیست بلکه دفاع از علم دفاع از جامعه، کشور و آینده ایران است. از این رو، از همه استادان، شخصیت‌های علمی و فرهنگی درخواست می‌کنیم در بیان اهمیت نهاد علم و دفاع از حریم دانشگاه فروگذار نکنند و برای مردم و مسئولان توضیح دهند که چرا وارد کردن منطق قدرت به نهاد علم آن را ناکارآمد می‌سازد و ناکارآمدی علم یعنی ناکارآمدی نظام حکمرانی که دود آن به چشم همگان خواهد رفت. به گواه تاریخ و تجربه دانشگاه در جوامع دیگر روشن است که چنین اقداماتی در نهایت نتیجه‌ای برای طراحانش که هدف‌شان در سیاست فقط کنترل است، نخواهد داشت.
با دستور و حکم و تهدید نمی‌توان مرزهای حقیقت را تعیین و دانشمندان را به انکار «گرد بودن زمین» وادار کرد. اگر خرافات، باورهای شبه علمی رواج یابند، و دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود و یا به چشم محلی برای توزیع امتیاز برای وفاداران به نظام سیاسی نگاه شود، حاصلی جز تشدید ناامیدی و نابرابری، خالی شدن ظرفیت انسانی جامعه و در نهایت ضعیف شدن کشور نخواهد داشت.
ما به رغم همه تضییقات و محدودیت‌هایی که در سال‌های اخیر برای انجمن‌های علمی ایجاد شده است و با ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرنوشت کشور وظیفه خود می‌دانیم که چنین هشداری را با صدای بلند اعلام کنیم و امید داریم که نهاد علم در جامعه ما آن‌چنان قدرتمند شود که بتواند از ارزش‌های بنیادین و هویت و موجودیت خود دفاع کند و راه را بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بنیان‌سوز و مخرب ببندد.
انجمن انسان‌شناسی ایران
انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری
انجمن آیرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
انجمن جامعه‌شناسی ایران
انجمن جمعیت‌شناسی ایران
انجمن حقوق‌شناسی ایران
انجمن حقوق اساسی ایران
@SHSerajzadeh

جامعه‌شناسی روز

20 Aug, 09:46


مهدی خویی: (https://twitter.com/mahdi_khoei/status/1692188006424141961)

«من مهدی خویی، معلم جامعه‌شناسی در‌ دانشگاه علامه که به کسی باجی نداد و خدایش می‌داند که خود را تنها و فقط به مردم و دانشجو متعهد می‌دید، بعداز ۷ سال تدریس نامه‌ی قطع همکاری (اخراج) گرفته‌ام و از خانه‌‌ام یعنی دانشگاه درحال رانده شدن هستم و مستأصلم که از این ظلم شکایت به کجا برم.»

🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻


متاسفانه اخراج  استادان با سواد و توانمند علوم انسانی و اجتماعی که با اخراج محمد فاضلی و رضا امیدی در تابستان سال گذشته آعاز شد، ادامه پیدا کرده و دامن دیگرانی همچون آرمین امیر، مهدی خویی و چه بسا دیگرانی را که هنوز خبرش منتشر نشده، گرفته است.

فاجعه بار اینکه، این استادان از باسواد ترین و متعهد ترین استادان جوان هستند، که اتفاقا بر اساس همین دانش و تعهد خود، کار علمی و دانشگاهی خود را با مسائل اجتماعی بحرانی جامعه ایران مرتبط کرده و درباره این مسائل مشفقانه و مصلحانه سخن کارشناسانه و طبعا انتقادی می گویند و نمونه های بسیار خوبی از ایده "ارتباط دانشگاه با جامعه" هستند که در دانشگاه ها برایش دفتر و دستک راه انداخته ایم و شعارش را می دهیم.

متاسفانه با استقرار این دولت، استقلال نهاد علم و دانشگاه بیش از گذشته در مخاطره قرار گرفته و دانشگاه بیش از پیش تابع و سرسپرده دستگاه دولت شده است.

همه دانشگاه شناسان و دانشگاهیان می دانند که کشورهایی که از علم کارآمد و مفید به حال جامعه برخوردار و دانشگاه های پیشرفته و پر رونق دارند، از استقلال نسبی آکادمیک برخوردارند و این امر برای رشته های علوم انسانی و اجتماعی بیش از رشته های دیگر ضرورت دارد.

متأسفانه با این میزان محدود کردن و سرسپردگی دانشگاه ها به اراده دولت و حکومت و طرد و حذف استادان با سواد و متعهد، نهاد علم به شدت ضربه می خورد، دولت و حکومت از منتقدان کارشناس و شجاع و متعهد بیش از پیش محروم می شود، فرصت طلبان متظاهر که در اجتماع علمی جایگاه شایسته ای ندارند و به تعهد و اخلاق علمی و حرفه ای وفادار نیستند میدان دار می شوند، و حکومت با ادامه مسیرهای نادرست و سرمایه سوز بیشتر گرفتار بحران ناکارآمدی و عدم مقبولیت می شود، و بحران های اقتصادی اجتماعی که جامعه ایران گرفتار آنهاست، گسترده تر می شوند؛ و البته روند فرار سرمایه های انسانی و مهاجرت نخبگان که همین حالا هم به مرزهای بحرانی رسیده، تشدید می شود.

دانشگاه برای حفظ حد اقل های الزامات کار حرفه ای علمی و مفید فایده برای جامعه بودن، نیازمند حفظ استقلال نسبی در امور علمی از دستگاه دولت است، و بهرمندی از این استقلال نسبی علمی نیازمند شجاعت علمی استادان  برای کنش گری علمی بر اساس اخلاق حرفه‌ای است؛ و شجاعت علمی در بیان مشکلات اجتماعی یک فضیلت اخلاق علمی است و به فرموده مولا علی (ع)، عهدی است که خداوند از عالمان گرفته است (خطبه سوم نهج البلاغه).

شرایط وفای به این عهد را بر دانشگاهیان دشوار و پر هزینه نکنید که کثیری آن را بجا نیاورند و ملک و ملت آسیب ببیند.


@SHSerajzadeh

جامعه‌شناسی روز

16 Jul, 10:12


🟣🟡رادیو
اینجا تهران است، صدای ایران


پنجشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۰ الی ۱۳
به روایت رضا مختاری اصفهانی (نویسنده و پژوهشگر تاریخ)

با بازدید از موزه موسیقی
و باغ موزه هنر ایرانی


«اینجا تهران است، صدای ایران» این اولین صدایی است که از طریق امواج رادیو در اردیبهشت ۱۳۱۹ به گوش مردم ایران رسید.
تاریخ رادیو در ایران، تنها روایت تحولات این رسانه نیست، بلکه روایت تحولات اجتماعی و سیاسی کشور است. فکر تأسیس رادیو که از سال ۱۳۱۶ به وجود آمد، تا چهارم اردیبهشت ۱۳۱۹ طول کشید. رادیو پیش از تولدش در ایران ماجراها داشت. سلطنت پهلوی از این رسانه برای عمومی‌کردن ایدئولوژی خود و ایجاد هویت جدید برای ایرانیان انتظار داشت. این رسانه همچنین از نظر سلطنت پهلوی و دولت‌های آن، قدرت نرم بود که گاه در بعضی وقایع سیاسی و اجتماعی در مقابل افکار عمومی قرار می‌گرفت. رادیو اما در حوزه فرهنگ و در موضوعاتی چون موسیقی رسانه‌ای موفق بود.
در این برنامه ضمن بررسی تاریخ تحولات رادیو، به تأثیر این رسانه در سیاست و اجتماع ایران پرداخته می‌شود. همچنین درباره واقعه سی تیر سال ۳۱ به عنوان حادثه‌ای مهم که مخالفان دولت بدون بهره از رادیو موفق شدند، از نقش رادیو در تاریخ معاصر ،تأثیر آن در موسیقی و روند ذهنیت مدرن شدن ایرانیان از طریق رادیو خواهیم گفت.

در این برنامه در باغ موزه هنر ایرانی روایت رضا مختاری خواهیم شنید و سپس از موزه موسیقی بازدید خواهیم داشت

🔸هزینه برنامه با پرداخت ورودیه و پذیرایی: ۲۸۰ هزار تومان

ثبت نام:
۰۹۱۲۵۴۷۴۸۸۹
(تصویر پوستر:نخستین نشانه رادیو تهران طراح؛ محمود جوادی پور ۱۳۳۹)

این برنامه با همکاری باغ موزه هنر ایرانی برگزار میشود

در این برنامه امکان تهیه کتاب رادیو توسعه و تحولات سیاسی اجتماعی با امضای نویسنده و تخفیف میسر میباشد

@parsehayeshahri

https://t.me/parsehayeshahri/962

جامعه‌شناسی روز

04 Jul, 18:59


دیدار با یکی از پیشگامان مطالعات و پژوهش‌های قنات و نظام آبیاری در ایران

♦️گروهی از جامعه‌شناسان و دانشگاهیان کشور به عیادت استاد جواد صفی‌نژاد رفتند

♦️جواد صفی‌نژاد یکی از برجسته‌ترین جغرافی‌دانان کشور و از پیشگامان نظام‌های آبیاری و قنات در ایران و جهان است. پژوهش‌های دکتر صفی‌نژاد در حوزهٔ اقوام و عشایر ایرانی شناخته‌شده‌است.

♦️صفی‌نژاد برای نگارش اثری تحت‌عنوان کاریز در ایران و شیوه‌های سنتی بهره‌گیری از آن برگزیدهٔ نخست دهمین دورهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی فارابی و نیز برگزیدهٔ کتاب سال ایران شد.​

♦️صفی‌نژاد کاشف شیوه سنتی کشاورزی ایران«بُنه» است. کتاب بنه او به چند زبان از جمله آلمانی ترجمه شده است. او همچنین در سال ۱۳۴۵با همکاری نادر افشار نادری بخش مستقل مطالعات و تحقیقات عشایری را پایه‌گذاری کرد.

♦️او از پیشگامان مطالعات و پژوهش‌های «قنات» در ایران است. مردم‌شناسی ایلات و عشایر لُر و قشقایی از تخصص‌های اوست

@hammihanonline

جامعه‌شناسی روز

03 Jun, 09:22


در جست‌وجوی ریشه‌‏های طردشدگی

محسن گودرزی
پژوهشگر افکار عمومی

♦️شخصیت سیاسی افروغ تا حدی بر شخصیت علمی او سایه افکنده است، به‌نحوی‌که دیدگاه‌های سیاسی او بیشتر از دیدگاه‌ها و آثار علمی‌اش مورد توجه قرار گرفته‌اند. مدت‌هاست برخی از آثار علمی او در بازار کتاب نایاب شده‌اند، ولی ناشران برای تجدیدچاپ آنها اقدام نکرده‌اند. برش‌های کوتاهی که از سخنرانی‌ها و نوشته‌های او در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شوند، بیشتر مواضع و دیدگاه‌های سیاسی او را بیان می‌کنند.

♦️این درحالی‌است که خود افروغ در نوشته‌ها، سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای رسانه‌ای‌اش اصرار داشت که موضع‌گیری‌اش درباره موضوعات روز بر بنیان‌های نظری خاصی استوار است و سخن‌اش بیشتر از آنکه جنبه سیاسی و تعلق‌خاطر به جناح‌های سیاسی داشته باشد، نتیجه تحلیل‌های علمی اوست.

♦️اگر بخواهیم نظریه افروغ را به‌صورت خیلی مختصر بیان کنیم ـ و البته خطر ساده‌سازی را در این نوع مختصرگویی بپذیریم ـ می‌توان گفت از دید افروغ، جامعه ایران دو خصوصیت مهم ساختاری دارد. یکی اینکه قدرت سیاسی سرچشمه ثروت است و هر کس در کانون قدرت یا نزدیک‌ به آن است، مقرب‌تر، ثروتمندتر و برخوردارتر است. دوم آنکه جامعه ایران یک جامعه طیفی و متکثر است و تحمیل یکپارچگی و دو‌قطبی، انکار این خصوصیت جامعه است و به واکنش و مقاومت می‌انجامد.

♦️از نظر افروغ در جامعه ایران، به‌عللی تاریخی ـ اجتماعی، رابطه «قدرت ـ ثروت» در کار است و نه برعکس آن، یعنی رابطه «ثروت ـ قدرت». منظور او این است که این دسترسی به قدرت است که موجب ثروت می‌شود و نه بر عکس. هر فرد و گروهی که به کانون قدرت نزدیک‌تر باشد، از مواهب ثروت و دیگر منابع ارزشمند بیشتر برخوردار می‌شود.

♦️او با طرح تئوری خود هم وضعیت موجود را تبیین می‌کند، هم خطوط کلی تغییرات لازم را بیان می‌کند و هم نشان می‌دهد کدام کنشگر جمعی باید چنین تحولاتی را آغاز کند.

♦️به گمان من مهم‌ترین ویژگی تئوری افروغ در این است که هم ابزاری برای توصیف و تحلیل وضعیت جامعه ایران فراهم می‌کند، هم نتیجه منطقی تئوری او این است که تغییر بنیادین از تغییر رابطه قدرت ـ ثروت آغاز می‌شود. چنین تغییری در گرو پذیرش تکثر یا به‌تعبیر افروغ «وحدت در کثرت و کثرت در وحدت است».
@sociologychannel
https://b2n.ir/k31585
#هم‌میهن
@hammihanonline

جامعه‌شناسی روز

07 May, 18:22


ما دانشجویان قدیم و جدید هرکدام قصه ای داریم با استادمان. دوست داشتیم یک روز کنارش جمع شویم و بگوییم و بشنویم و باهم لحظاتی فارغ شویم از روزمرگی ها... تنفس کنیم در خاطرات یادگیری و اخلاقمندی، لمس کنیم حظ باهم بودگی را و شاید شروعی باشد برای تجربه های جدید.

برای همه کسانی که تجربه خوشِ بودن کنار دکتر فراستخواه را تجربه کرده اند، آغوش گشوده ایم.

📆 زمان: چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

ساعت: ۱۶ تا ۱۹

🌏 مکان: مدرسه دارالفنون واقع در خیابان امام خمینی، خیابان ناصرخسرو، پلاک ۲۶۶

دسترسی با مترو و بی آرتی آسان است. امکان استفاده از پارکینگ مهیاست.

جامعه‌شناسی روز

01 May, 19:06


درگذشت دکتر سید یعقوب موسوی

دوست و همکار دیگری از میان ما رفت. انسانی اخلاق‌مدار و دانشمند که چهره‌ای شاد و خندان داشت و در سخت‌ترین شرایط از او حس خوب می‌گرفتیم. یار نزدیک مرحوم دکتر قانعی‌راد در گروه علم و معرفت انجمن، همکار صمیمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه الزهرا و همسر و پدری مهربان برای خانواده. چقدر پرکشیدن این عزیزان در اوج شکوفایی تجربه و دانش سخت است. صمیمانه عروج این عزیز را تسلیت گفته و برای خانواده محترم، دوستان و همکارانش صبر و بردباری بر این مصیبت را خواستاریم
هیات مدیره انجمن جامعه‌شناسی ایران

جامعه‌شناسی روز

30 Apr, 19:25


کارگاه میدانی دیدن شهر
۶| بناهای فرهنگی ارامنه و زرتشتیان خیابان سی تیر
(ظرفیت محدود)

🔹مدرس:مریم میرزایی(تهران پژوه و نویسنده کتاب سرگذشت یک خیابان)

🔸زمان : پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

🔸کارگاه تئوری ساعت ۱۰:۳۰-۹ (محل دانشگاه علمی کاربردی افق)

🔸کارگاه عملی ساعت ۱۳-۱۱
با بازدید از :
☑️باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات(بازدید اختصاصی)
مجتمع فرهنگی واچه هوسپیان
ساختمان انجمن خیریه بانوان ارامنه
موزه آرداک مانوکیان
ساختمان روزنامه آلیک
☑️ساختمان مجموعه پذیرایی انجمن زرتشتیان
و ساختمان سازمان زنان زرتشتی(بازدید اختصاصی)
کتابخانه یگانگی
ساختمان مجله هوخت

حس مکان هر خیابان در بر گیرنده کلیه عوامل کالبدی، عملکردی- فعالیتی، ادراکی بصری و اجتماعی موجود در خیابان است ایجاد و شناخت حس مکان در خیابان‌ها می‌تواند زمینه ساز حضور شهروندان و افزایش تعاملات بین آن‌ها شود. خیابان "سی تیر و میرزا کوچک خان" یکی از خیابان های تاریخی شهر تهران است که میتواند در ایجاد و تقویت حسن مکان مردمان شهر تاثیر بسزایی داشته باشد.
این خیابان از ابتدای شکل گیری تا کنون میزبان مکان تاریخی و فرهنگی  مرتبط ادیان مختلف چون ارامنه و زرتشتیان بوده است. در این خیابان در کنار عبادتگاه ها، حضور بناها و مراکز فرهنگی، سازمانها و انجمنها، دفاتر نشریه و روزنامه بخشی از گذشته تاریخی-فرهنگی این خیابان را نشان میدهد.
در محوطه کلیسای حضرت مریم؛ مجتمع فرهنگی واچه هوسپیان(۱۳۵۱)، موزه آرداک مانوکیان و انجمن خیریه بانوان ارامنه (1284) قرار دارند. باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات(۱۳۳۲) و ساختمان روزنامه آلیک کمی آنطرف تر نیز حاکی از تجمع مراکز فرهنگی ارامنه در این خیابان است.
مجموعه پذیرایی انجمن زرتشتیان، سازمان زنان زرتشتی (۱۳۲۹)، کتابخانه یگانگی(۱۳۳۶) و دفتر مجله هوخت نیز به عنوان مراکز فرهنگی مهم زرتشتیان حضور دارند.
در این کارگاه ضمن بررسی سیر شکل گیری و تاریخچه هر یک از این مراکز فرهنگی در بخش عملی از باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات و مجموعه پذیرایی انجمن زرتشتیان بازدید اختصاصی خواهیم داشت و بصورت پیرامونی سایر مراکز فرهنگی را مشاهده و درباره هر یک میشنویم.

🔸ویژه عموم علاقمندان

🔸هزینه کارگاه با ارائه گواهینامه از دانشگاه جامع علمی کاربردی افق: ۳۵۰ هزار تومان

ثبت نام:
۰۹۱۲۵۴۷۴۸۸۹

https://t.me/parsehayeshahri/863

@parsehayeshahri

جامعه‌شناسی روز

24 Apr, 04:46


کارگاه میدانی دیدن شهر
۵| میدان توپخانه

مدرس: رضا فیضی(مرمتگر و پژوهشگر تاریخ شهر)
(ظرفیت محدود)

زمان پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

کارگاه نظری: ساعت ۱۰:۳۰-۹
🔘با پخش فیلم میدان بی حصار

کارگاه عملی ساعت : ۱۳-۱۱
🔸پیاده روی در میدان توپخانه و بازدید ویژه از بانک شاهی

🔸ویژه عموم علاقمندان

میدان های شهری از جمله فضاهای عمومی و جمعی هستند که به عنوان یک عنصر هویت بخش در شهرها همواره نقش مهمی را در خاطرات جمعی مردم ایفا کرده اند. میدان توپخانه یکی از این میدان ها و مهمترین میدان شهر تهران است. بخش بزرگی از تاریخ معاصر ایران در میدان توپخانه گذشته. تاریخی که حکایت گر جنگ بین سنت و مدرنیته بوده.
از دید کالبدی، میدان توپخانه تنها میدانی است که ۶ خیابان منتهی به آن هنوز هم به همان شکل باقیمانده.
هویت این میدان هم ناشی از تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و هم تاریخ شهری.
در این کارگاه اتفاقات کالبدی و غیر کالبدی این میدان مهم را بصورت تئوری و عملی بررسی میکنیم.
در بخش تئوری ضمن بررسی دیدگاه های شهری، فیلم «میدان بی حصار» را نمایش خواهیم داد.
سپس در بخش عملی وارد میدان توپخانه شده و تغییرات آن را ۳۶۰ درجه مشاهده میکنیم.

🔸در پایان برنامه از بانک شاهی بعنوان یکی از نمادهای اولیه مدرن اقتصادی، بازدید اختصاصی خواهیم داشت.

هزینه کارگاه نظری و عملی: ۳۵۰ هزار تومان

در این کارگاه به شرکت کنندگان گواهینامه از مرکز آموزش علمی کاربردی افق ارائه خواهد شد.

برای ثبت نام به شماره : ۰۹۱۲۵۴۷۴۸۸۹
در واتس اپ، تلگرام یا اس ام اس پیام ارسال نمایید

https://t.me/parsehayeshahri/850

@parsehayeshahri

جامعه‌شناسی روز

05 Mar, 04:00


🔹گزارش نشست “خاندان اتحادیه به نوعی امانتدار تاریخ سرزمین خود هستند/ خانه اتحادیه بخشی از حافظه جمعی مردم ایران"

محمد بهشتی گفت: به خاطر دارم روزی با استاد باستانی پاریزی در مورد نوشتن تاریخ سخن می‌گفتیم. چگونه تاریخ ایران را بنویسیم؟ باستانی پاریزی در این مورد گفت: من بعد از عمری جست‌وجو فهمیدم که باید به اسناد خاندان‌های بزرگ مراجعه کنیم. خاندان‌هایی که از فرهیختگی برخوردار بودند. خاندان‌هایی همچون خاندان اتحادیه به نوعی امانتدار تاریخ سرزمین خود هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)نشست «فضا و حافظه جمعی (مطالعه موردی: خانه اتحادیه» همراه بزرگداشت منصوره اتحادیه (نظام مافی) پنجشنبه ۱۱ اسفندماه در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دکتر منصوره اتحادیه (نظام مافی)، دکتر سیدمحمد بهشتی، دکتر یاسر جعفری و دکتر نعمت‌الله فاضلی و شهره مجمع از سخنرانان مراسم بودند.
شهره مجمع، به عنوان دبیر این نشست در ابتدا گفت: ما نیاز داریم که دوباره به سرچشمه ماندگاری و رازهای بقای خودمان برگردیم. این خاطرات باید در آگاهی جمعی ما زنده شوند. برای ما داستان‌ها و خاطره‌هایمان مهم است. خانه اتحادیه یکی از این خاطره‌هاست و این مهم است که افرادی آگاهانه درباره این مسائل حرف بزنند. بهتر می‌بود که این مراسم در خانه اتحادیه برگزار می‌شد اما هر چه تلاش کردیم، نشد.

گزارش کامل این نشست را روی سایت انجمن جامعه‌شناسی ایران بخوانید.

yun.ir/hf3xg4

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران