سرزمین سر سبز @shoulamchannel1 Channel on Telegram

سرزمین سر سبز

@shoulamchannel1


مدیران:


@Noora5s

@Ashouriiiiii

سرزمین سر سبز (Persian)

باور کنید یا نه، سرزمین سر سبز یک کانال تلگرام فوق‌العاده است که شما را به دنیایی پر از آرامش و زیبایی می‌برد. اگر به دنبال یک محیط آرام و دل‌پذیر برای خواندن مطالب متنوع و جذاب هستید، این کانال برای شماست. با نام کاربری @shoulamchannel1، این کانال توسط مدیران با استعداد و خلاق به نام‌های Noora5s و Ashouriiiiii اداره می‌شود. با ورود به این کانال، شما با تصاویر زیبا، موزیک‌های آرامش‌بخش و متن‌های جذاب روبرو خواهید شد. اینجا جایی است که شما می‌توانید از زندگی لذت ببرید و از استراحت و آرامش بی‌نهایت لذت ببرید. سرزمین سر سبز، به عنوان یک پنجره‌ای باز به دنیایی متفاوت، شما را به سفری فوق‌العاده و شگفت‌انگیز دعوت می‌کند. بنابراین اگر دنیایی پر از آرامش و زیبایی را تمایل دارید تجربه کنید، این کانال را از دست ندهید!

سرزمین سر سبز

20 Nov, 17:44


مردمان ان روزگار بر خلاف مردم این دور و زمانه که هر قدمی می خواهند برای کسی بردارند مزد و اجرت طلب میکنند، و یا با انواع و اقسام بهانه ها از زیر بار کمک شانه خالی می کنند و یا با هزار منت انجام می دهند ،  از روی همدلی و همیاری، برای انجام هرکاری بدون هیچ چشمداشتی با هم همکاری و به هم کمک می کردند.
خانه ها با کمک هم ساخته می شد مزرعه ها با یاری هم درو می شد و.......
متاسفانه طبق همان قانون و جبر تاریخ که می گوید هرچیزی و هرمکانی عمری دارد، کم کم ان فداکاری ها، ان شخصیتها و  مکان کارخانه و کانکای ما به تاریخ پیوست و تنها  یاد و خاطره اش باقی ماند .
اینک هیچ اثر و نشانی از ان بزرگان جز مزار شریفشان و  نام نیکشان باقی نمانده و  از کارخانه برنجکوی و مغازه های همجوار ان هیچ اثری نیست و بر جایشان درخت و علف روییده است.

پایان

تحقیق، تهیه و گرد اوری:

#عاشوری_شیرمحمد

#کانال_سرزمین_سرسبز

ابان ماه سال یکهزار و چهارصد و سه
۱۴۰۳/۸/۳۰

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 17:44


قسمت ۳
تاریخچه حصول برنج با دنگ و پادنگ و کارخانه برنجکوبی شولم.

چیزی که لازم است گفته شود این است که برای حصول برنج از شلتوک با کوبیده شدن چکش دنگ، نیاز بود که جو و شلتوک کاملا خشک باشند.
چون جو یا شلتوک تر، زیر ضربات دنگ می شکست و خرد می شد. برای همین در خانه های قدیمی در اتاق همکف که بیشتر ایام سرد سال در ان به سر می بردند به ارتفاع دو یا سه متر از کف اتاق یک طبقه که نصف یا یک سوم اتاق را اشغال میکرد و به ان چپراز یا چپر میگفتند با چوب و تخته درست میکردند. بعضی ها شلتوکهایشان را در تشتی به نام کابله که از پهن گاو درست می شد میریختند و با نردبان به بالای چپراز میبردند و میگذاشتند و برخی هم با گونی میبردند و در کف ان پخش میکردند در کنار دیوار سوراخی هم درست میکردند که پس از خشک شدن جو از ان سوراخ ان را به پایین می ریختند و داخل گونی میکردند.
برای خشک شدن جو در اتاق اتش روشن می کردند و مدت دو هفته این شلتوکها در چپر یا چپراز می ماند تا کاملا خشک شود و پوسته ان راحت جدا گردد این اولین نکته بود که خدمت شما رساندیم.

چند نکته جالب هم در مورد  کارخانه برنجکوبی( کانکا)  که با مشارکت مرحومان برارجان توسطی، قنبر محبی و حاج حسین گنجی مقدم تاسیس شد وجود دارد که شنیدنش خالی از لطف نیست.
نخست به دیوارهای این کارخانه می پردازیم.
تا ان زمان اسکلت بناهای روستای شولم کلاً از چوب درختان بود بخصوص درختان بزرگ کرَف ، مازو( بلوط) و لیلیکی.
اما در ساخت دیوارهای کارخانه برنجکوبی روستای شولم ابتکار جدیدی به کار رفت.
این ابتکار تهیه خشتهای گلی ۴۰×۴۰ سانتی متری به شکل مکعب های مربع بود.
برای تهیه این خشتها لازم بود فرد کار بلدی کار ساخت ان را انجام بدهد.
این خشتها از گل زرد تهیه میشد و برای ساخت ان قالب های چوبی درست کرده بودند که وقتی داخل ان می ریختند، خوب به ان ضربه می زدند و فشار می اوردند تا سفت و بهم چسبیده شوند و سپس از قالب در می اوردند.
این خشت های گلی در حرارت افتاب یا گرمای اتش قرار می دادند تا خشک شود.
کل ساختمان کارخانه از همین خشتهای گلی ۴۰× ۴۰ مکعبی شکل ساخته شد.
متاسفانه هرچه پرس و جو کردیم نام بنایی که با این خشت و گل ها ساختمان کارخانه را ساخت نتوانستیم به دست بیاوریم اما این را می دانیم که بومی نبود و از جای دیگری اورده بودند.
اما چوب های به کار رفته در قسمت فوقانی کارخانه هم شاید باور کردنی نباشد.
طبق اطلاعات به دست امده نود و پنج درصد چوب این کارخانه از یک درخت عظیم و تناور مازو( بلوط) که در منطقه چاکه ژیه حوالی خانه قدیمی مرحوم قنبر محبی و مرحوم  حبیب رادمنش وجود داشت تهیه شد.
این نشان از عظمت و بزرگی و تناوری درختهای دست نخورده و بکر ان زمان دارد.
ان درخت  را هم با اره فلزی بریدند. اره های الوار بر، اره هایی با دندانه های تیز و بدنه ای دراز بودند و در هر سرش دسته ای برای کشیدن اره تعبیه شده بود.
یک نفر این سر اره را می کشید یک نفر هم ان سر اره را.
تمام الوارها و تخته های مورد نیاز کارخانه با همین اره از ان درخت بریده و تامین شد.
در مورد هویت اره کش ها هم متاسفانه نتوانستم اطلاعات دقیقی کسب کنم و بفهمم چه کسانی بودند اما این اطلاع را به دست اوردم که گسکره ای بودند و احتمالا سال ها از فوتشان می گذرد اما از ان اره کشها یکی که ان زمان جوانتر بود و کمک می کرد  تا این اواخر زنده بود و امیدواریم در صحت و سلامت باشد
این بازمانده نامش مهدی است که تا این اواخر در امامزاده عبدالله کلرم  به خواست مردم و با گرفتن مبلغی بر سر مزار متوفیانشان قران میخواند.
متاسفانه مدتی است که دیگر پیدایشان نیست و امیدواریم که سلامت باشند.
کارخانه برنجکوبی شولم با همین خشتهای گلی و تخته ها و چوبهای محکم درخت مازو( بلوط) زمینهای چاکه ژیه، سالها در برابر باد، برف و باران، طوفان ، زمین لرزه ها و  اموج صدا و لرزش حاصل از کار دستگاههای سنگین کارخانه محکم و مقاوم پابرجا ماند و ایستادگی کرد.
متاسفانه در سالهای بعد از انقلاب اسلامی با تاسیس کارخانه های جدید در شولم و حسین کوه و اطراف روستا و اسفالته شدن راهها و وجود خودروهای سنگین و نیمه سنگین برای حمل برنج به کارخانه های  دلخواه  و مدرنتر و از همه مهمتر مستهلک و قدیمی شدن قطعات و دستگاه های کارخانه، کم کم این کارخانه رو به اضمحلال و فراموشی و تخریب گذاشت. ان هایی که سن و سالی دارند از محوطه این کارخانه و دکان های همجوار ان حتماً خاطرات زیادی در یادشان باقی مانده است.
برگذاری جشنهای دولتی زمان شاه، جمع شدن کشتی گیرها برای کشتی گرفتن، لافند بازی و خیلی خاطرات دیگر را بسیاری از پیران محل از این مکان دارند.
نکته پایانی که نمی توان به سادگی از کنار ان گذشت حضور معتمدین و شخصیتهای ممتاز در روستای شولم بود. شخصیت نافذ این افراد و حرف شنوی روستاییان از خیر و صلاحی که این بزرگان برای روستا قایل بودند قابل توجه است.

سرزمین سر سبز

20 Nov, 17:43


سرزمین سر سبز:
تاربخجه حصول برنج از شلتوک ، از دنگ آبی و پادنگ گرفته تا تاسیس کار خانه برنجکوبی.

قسمت اول:

پایان دهه ۱۳۳۰ و اغاز دهه ۱۳۴۰ و بخصوص ۱۳۴۱ مصادف با واقعه خوبی برای روستای شولم شد.
ان زمان، روستای شولم، روستای بکر و دست نخورده ای بود.
با در ختهایی کهنسال و چشمه ها ، رودخانه ها و جویبارهای کوچک و بزرگ پر آب و انواع پرندگان زیبای فراوان.
روستایی بود  بدون راه ارتباطی ماشین رو با شهر و روستاهای اطراف.
رفتن به شهر فومن، ماسوله و روستاهای همجوار فقط با پای پیاده و یا با اسب میسر بود.
شولمی ها که کار اصلیشان دامداری و کشاورزی بود، بخصوص شالیکاری، هنگام حصول برنج از شلتوک دچار زحمت می شدند.
یا باید برنجها را با هزار زحمت و گرفتاری به نزدیکترین کارخانه خارج از روستا می بردند و یا اینکه با دنگ ابی و یا پادنگ برنجشان را از پوسته در می اوردند.
استفاده از دنگ و پادنگ ابی باعث می شد برنج سفید خوبی به دست نیاید چون با ضربه چکش بزرگ و چوبی ( دنگ) بیشتر دانه های برنج شکسته می شد.و به اصطلاح "اوشکور" می شد.
برای همین بیشتر کشاورزان شولم برنج چمپا کشت می کردند.
برنج چمپا دو خاصیت داشت اول اینکه ساقه ها و برگ ساقه هایش پهن و نرم بود و وقتی خشک میشد علوفه زمستانی خوبی برای دامها بود دوم اینکه دانه برنج چمپا کوتاه و پهن تر و سفت تر از دیگر انواع برنج بود.
تنها ایرادی که داشت پخت آن بود.
این برنج نسبت به صدری و سایر برنجها خوش پخت و خوش طعم نبود و در حالت پخت دیمی، دانه هایش کمی چسبنده می شد و پلوی حاصل شده نرم در می آمد.

برای  احداث دنگ ابی نیاز به یک جریان تند ابی بود که بتواند پره های توربین چوبی را که اوستاهای محل می ساختند بگرداند.
این توربینها پره هایشان از الوارهای پهنی بود که از درختان جنگلی و با استفاده از ابزارهای نجاری ان زمان  تهیه میشد و به شکل مثلث بود.
از این دنگها در چند نقطه شولم استفاده می شد.
طبق تحقیقات انجام گرفته نخستین دنگ ابی( ابدنگ) در سالهای دهه ۱۳۳۰توسط مرحوم شیرین وحدتی معروف به اگله شیرین، نیای وحدتی های فعلی شولم  در محلی که رودخانه کوچک ان الان از محل پشت مدرسه راهنمایی شولم در جریان است ساخته شده بود و ان دنگ به نام سازنده اش به شیرنی دنگ معروف بود.
اب این رودخانه ان زمان با استفاده از شعبه ابی که از رودخانه گازو روار در سرحدات شولمروار منشعب می شد تامین می گردید.
یکی دیگر  از این دنگها در پایین خانه قدیمی مرحوم رضاعلی رنجبر بود.
اگر بخواهیم از سمت بازار فعلی روستای شولم به سمت شولمروار برویم می توان جایگاه قدیمی ان را مجسم کرد.
محل استقرار این توربین و دنگ ابی جایی بود بعد از مغازه مرحوم نجفعلی شاکریان و قبل از منزل مرحوم رضاعلی رنجبر.
ابی که جریانش تند و  قدرت ان را داشته باشد که بتواند این توربین و دنگ بزرگ ان را که شبیه چکش بود به کار بیندازد همانطور که گفتم منشاء ان از رودخانه گازو روار و از سرحدات شولمروار تامین می شد،  یک جوی بزرگ از این رودخانه را منشعب کرده بودند.همان جوی ابی که قبل ترها توربین و دنگ ساخته شده توسط مرحوم وحدتی را به کار می انداخت.
چون مسیرش شیب داشت سرعت حرکت اب از جنوب به شمال خیلی تند بود و قدرت زیادی داشت.
ان زمان البته رودخانه گازو روار پر اب تر از حال حاضر بود ومشکل کمبود اب نداشت.
این جوی اب خروشان و شتابان تا منزل مرحوم رضاعلی رنجبر می رسید و از انجا به شکل ابشار درمی امد و از ارتفاع کم بر روی پره های توربین می ریخت ، به حرکتشان در می اورد و می چرخاند.
انچه در بالا  گفتیم از دنگ ابی( ابدنگ) بود که با حرکت توربین چوبی که از طریق فشار اب می چرخید  و چکش چوبی بزرگی که تنه یک درخت بود کار جدا کردن پوست شلتوک و حصول برنج را انجام می داد. یک وسیله دیگر هم بود که به ان پادنگ می گفتند. فرق پادنگ با دنگ ابی( ابدنگ) این بود که پادنگ با فشار پا که بر انتهای چکش وارد می شد بالا و پایین می رفت و به دانه های شلتوک ضربه می زد. پادنگ خسته کننده تر از دنگ بود چون به نیروی جسمی و بدنی نیاز داشت، بر عکس دنگ که با نیروی چرخش توربین که اب ان را می جرخاند بالا و پایین می رفت.
داستان فن و هنر استفاده از  دنگ ابی و پادنگ سرانجام در ابتدای دهه ۱۳۴۰ وارد یک رنسانس و دگرگونی شد.

سال ۱۳۴۱ نقطه عطفی شد برای کشاورزان و برنجکاران روستای شولم.
در ان سال فرد متمولی به نام  برارجان توسطی ایده احداث کارخانه برنجکوبی در شولم را مطرح و با شراکت دو مرد معتمد از روستای شولم به نام های مرحوم حاج قنبر محبی و مرحوم حاج حسین گنجی مقدم شالوده ساخت ان را پایه گذاری کردند.
سر انجام این بزرگان تصمیم گرفتند که دست به کار بشوند و در مرکز شولم که در گذشته جای ابادتری بود کارخانه برنج کوبی تاسیس کنند.

پایان قسمت اول

تحقیق , تهیه و گرد اوری:

#عاشوری_شیرمحمد

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 17:43


قسمت ۲
تاسیس اولین  کارخانه برنجکوبی در شولم


در ان زمان مرکز شولم جایی بود واقع در قبل از سه استخری که جاده اسفالته کنونی از کنار ان به دیلمبجار کشیده شده است.
این زمین بین مزارع مرحوم عسکر روزه دار واقع شده بود و شاید هم از طرف ایشان برای ساخت کارخانه وقف یا واگذار شده بود و یا اینکه یک تکه زمین بی صاحب بود دراین مورد  اطلاعات دقیقی نداریم.
حمل قطعات سنگین دستگاه برنج کوبی کار شاقی بود، چون همانطور که گفتم هیچ راه ماشین رویی که با شولم در ارتباط باشد وجود نداشت.
راه های موجود و مالروها هم راه های درست و حسابی برای حمل این دستگاههای سنگین نبودند.
از طرف دیگر ابتدا باید ساختمان کارخانه را متناسب برای نصب دستگاهها  درست می کردند تا وقتی قطعات دستگاه برنجکوبی به انجا حمل شد مشکلی برای نصب ان پیش نیاید.
دنبال یک نجار خوب بودند که سر انجام فردی به مرحوم مشهدی ابراهیم، پسر خاله مرحوم سید حسن حقی که نجار ماهری بود و ساکن امامزاده تقی را پیدا میکنند و با او قراداد می بندند که کار نجاری اصولی این کار خانه را انجام بدهد و ایشان هم  قبول می کند و کارهای مربوط به نجاری را با چند شاگرد از شولمی ها بر عهده می گیرد.
لازم بود کف کارخانه جهت جلوگیری از نشست کردن و محکم بودن و پایداری در برابر وزن دستگاهها با شن و ماسه پوشیده شود و سیمانکاری شود( بتونه شود). کار برداشت و حمل شن و ماسه و سنگ از رودخانه شولم با مدیریت و همکاری مرحوم حشمت گلریز و مرحوم صفر غلامپور انجام گرفت و به پایان رسید.
سقف کارخانه هم  با حلب پوشیده شد .
این کارخانه از معدود بناهای موجود در شولم بود که سقفش حلبی بود زیرا اکثر خانه ها جز خانه چند ادم متشخص بقیه از کاه و فوکَه پوشیده شده بود.
حمل قطعات کارخانه برنجکوبی کار شاقی بود . همانطور که در ابتدا گفتم راه مناسبی برای رفت و امد و تردد وجود نداشت.
تنها راه نزدیک برای حمل قطعات و دستگاه برنجکوبی از طریق دارباغ به کرفه کوه و از انجا به دیلمبیجار و سرانجام به نقطه مورد نظر یعنی ساختمان کارخانه بود. این یعنی باید از جنگل و کوه حایل میان این روستا ها رد می شدند.
این کار شاق با فراخوان مردم از طریق معتمدین شولم منجمله مرحوم قنبر محبی و مرحوم حاج حسین گنجی مقدم و بقیه انجام گرفت و مردم با یک خیزش و همکاری دست جمعی و استفاده از اسب و قاطر  قطعات این دستگاه را تا شولم حمل کردند. ناگفته نماند موتور دیزل کارخانه ۱۶ اسب بخار بود و سایر قطعات هم از چدن یا فولاد بودند و خیلی سنگین .
به هر حال وقتی مردم از جان و دل همکاری کنند هر کار مشکل و ناممکنی حل و ممکن می شود.
سر انجام با سلام صلوات قطعات کاملا به محل کارخانه رسید.
برای نصب قطعات دستگاه و راه اندازی نیاز به مکانیک وارد به این کار بود.
اولین میکانیک  فردی بود به نام سیا صفر که تجربه این کار را داشت بعد از سیاصفر، حسین علیزاده و سپس مرد جوانی به نام حسن احمد  پروین اهل کردمحله( که گویا الان هم زنده است و در گشت زندگی می کند) پس از روزها تلاش و کار طاقت فرسا نصب وراه اندازی دستگاههای  کارخانه را انجام دادند .
سپس برای خنک کردن موتور با شن و ماسه  در قسمت غربی و شمالی کارخانه نزدیک دیوار ان حوض کوچک سه در سه متری با عمق دو یا سه متر  احداث کردن که اب ان چرخشی بود یعنی از طریق یک پمپ مکیده میشد و از طریق یک لوله فلزی دوبار بر گشت میخورد و از ارتفاع دو و نیم یا سه متری به حوص ریخته می شد.
این فرایند با روشن شدن موتور کارخانه  خود به خود انجام می گرفت.
بالاخره نخستین صدای  تاپ تاپ تاپ تاپ تاپ  موتور کارخانه که با هندل دستی روشن می شد در روستا طنین انداز شد و از ان سال به بعد دنگها و پادنگها منسوخ شدند و به تاریخ پیوستند.
شولمی ها به این کارخانه "کانکا" می گفتند.
یعنی اگر می خواستند برنجشان را به کارخانه ببرند می گفتند .
'چمه برزی ببرم کانکا دره بکوئَم"( برنجمان را ببریم کارخانه بکوبیم)
بعد از مدت کوتاهی در کنار و چسبیده به کارخانه برنجکوبی ، دو باب مغازه هم ساخته شد که اولی مال اقای قنبر گنجی مقدم بود که یک خوار بار فروشی بود . دومی هم که کوچکتر و در بخش جنوبی بود متعلق به اقای اسماعیل لری بودکه در انجا خیاطی و لباس دوزی می کرد.
با افتتاح کارخانه و این دو مغازه انجا به نوعی تبدیل به مرکز شولم شد.
هم برای خریدن مایحتاج ، هم کوبیدن برنج و هم دوختن لباس مردم به انجا رفت و امد داشتند .
البته ناگفته نماند ساخت توربینهای ابی، دنگها و پادنگها هم نشان دهنده هنرمندی نیاکان ما و تلاش و پشتکار انها برای نو اوری با دستهای خالی بوده است.
یاد و نام همه ان عزیزان جاودان و روحشان شاد باد.



ابان ماه سال یکهزار و چهارصد و سه

۱۴۰۳/۸/۲۹
تهیه و تحقیق :

#عاشوری_شیرمحمد

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 16:16


هر روز یک مطلب در مورد تالشان.

امروز :
تالش های غرب گیلان

قسمت پنجم

دو نام سیاهمزگی و احمد نیلاش در تاریخ سالوک با دو جاینام نیلاش و سیاهمرد در شاندرمن ارتباطات تنگاتنگی را به ذهن نگارنده متبادر
می سازد .
زیرا هم اکنون نیلاش (نیلش) نام روستای قدیمی در شاندرمن و تیره ای ریشه دار در ایل شاندرمن ،و نلش نام منطقه ای در سیاهمزگی شفت محسوب می شود و در باره روستای سیاهمرد این که ،معمرین معتقدند گذشتگان آنها از سیاهمزگی شفت ،سیاهرود ویا سند فومن به محل فعلی مهاجرت کرده اند .
ذکر این نکته ضروری است که میر ظهیرالدین مرعشی در تاریخ گیلان و دیلمستان در سال های ۸۳۳,۸۳۴ قمری از دونفر به نام سیامردجلال و سیامرد جلال لیلی نام می برد که اولی را به قتل رساندند و دومی به عنوان سپهسالار سمام ( سمام دهستانی در بخش رانکوه شهرستان املش منصوب شده بود. .
نام روستای سیاهمرد شاندرمن که توسط اهالی آنجا سامرد و سیامرد تلفظ میشود ،با سامرد جلال مورد اشاره در نوشته ظهیرالدین مرعشی احتمال دارد مرتبط باشد . البته در مرآت  البدان نیز در بخش تواریخ متعلق به چالوس از شخصی به نام سالم ملقب به سیاهمرد نام برده می شود که از طرف عبدالله بن حازم در چالوس حکمرانی می کرد .
مهدوی لاهیجانی در رجال دو هزار ساله گیلان از شخصی به نام سیامردبن پل جعفر دیلمانی در سال ۳۹۹ قمری نام می برد که در عصر بهاءالدوله دیلمی در کرمان و در حدود آنجا حکمرانی می کرده و پسری به نام ابو داود داشته است .
در بخشی از تاریخ سالوک معلم به قرآن حضرت علی اشاره شده است که به احتمال قوی قرآن معروف روستای کچا باشد ،بدینصورت که :
القصه در بحر کثیر روایت شده است که چون سلطان سالوک معلم به رحمت حق تعالی پیوست یک جلد کلام الله ملک علامه که حضرت امیر المومنین علی بن ابی طالب در دست مبارک خود نوشته بود به همراه سلطان سالوک معلم بود و نشان سرپنجه حضرت شاه مردان شیر یزدان علی بن ابی طالب بود و ان کلام الله را سلطان سالوک معلم از خود جدا نمی کرد و وصیت نموده بود بعد از فوت من خویشان من شیخ محیط الدین و شیخ خیرالدین و ابراهیم برادر من این کلام الله را از خود جدا نکنند و بعضی املاک زرخرید خود را وقف اولاد خود نمود هرکس مانع املاک وی بشود به لعنت خدا ونفرین رسول خدا گرفتار شود القصه چنان روایت کرده اند که یکی شیخ به
کوه پایه سراوان کهدم وطن ساخته بود و منزل ایشان کیجای کهدم (کچای رشت ) می باشد .آن کلام الله که قبل از این مذکور شد در کیجای سراوان من توابع کهدم به خانواده آن مشایخ است ،و در بحر کثیر است که آن کلام ملک تا زمان حضرت امام مهدی صاحب عصر و زمان امانتا به خانواده‌ آن مشایخ است در آنجا سپرده اند .
در ادبیات از زیادی از نظم این تاریخ به مناطق گیلان و تالش به ویژه مناطق تالش شفت ازجمله ملک تالش ،ماسوله ،تیمورکول (تیمورکوه ،کوهی در فومن ) احمد گوراب ،بداو ،چوبر ،چماچا ،لپاوند (لپندون،لپوندان ) کولوان ،کوره فومن،لاسک  ،طالقان ،افیر ،صد بنده ،گسکر ،خسرو آباد و..... اشاره شده است .
در جای نام صد بنده ذکر این نکته ضروری است که سادات اشکوری از گورستانی به همین نام در جنوب شرقی روستای حیدره لات در فومن نام می برد . سخایی نام آنها را به زبان اهالی منطقه حیدره لات «سربنده » نوشته است
غلامی کفته رودی از پژوهشگران گیلانی از جایی به نام ماسوله صحرا در دهستان پیر بازارنام
می برد. که اقامتگاه تابستانی مهاجران ماسوله ای بوده است

پایان قسمت پنجم

منبع: کتاب تالشان در گذر زمان فصل سوم جغرافیای تاریخی و سیاسی ص۱۳۶,۱۳۷

نوشته :مهندس سید مومن منفرد چماچار
ارسال متن از : مجید نعمتی سیاهمزگی( تالشه خله)

سرزمین سر سبز

20 Nov, 11:17


پیام یک مخاطب
قابل توجه مسئولین محترم روستا .
ضمن بررسی موضوع به خواست این هم محلی ما توجه فرمایند.
منظور مخاطب از" این پیام" همان پیام مربوط به سیم کشی کوچه شهید حبیب فرید می باشد
باتشکر

1403/8/30

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 10:42


همراهان عزیز کانال سرز مین سر سبز.
ضمن تشکر مجدد از حضور شما و تشکر و سپاس صمیمانه از عزیزانی که این چند روزه با ارسال پیامهای پر از مهر بابت خاطرات درج شده در کانال ما را مورد لطف و مهربانی و تفقد خودشان قرار دادند. قسمت سوم و پایانی امروز تقدیمتان می شود.
برای اینکه این سه قسمت به هم پیوستگی داشته باشند دو قسمت قبلی را مجدداً قبل از قسمت سوم در اینجا می گذارم و سپس قسمت سوم ارایه خواهد شد.
با تشکر از همه شما بزرگواران .

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 10:23


💠آغاز ثبت‌نام سهام نوزادان متولد ۱۴۰۲ به مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

با اعلام دولت مطابق ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ مبلغ  ۲ میلیون ۳۰۰ هزار تومان سهام در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعطا می‌شود.

صندوق‌ سهامی انار و صندوق سهامی سرو جزو پر‌سود ترین صندوق‌های سهامی بودند که مورد استقبال والدین متولدین سال ۱۴۰۱ نیز بوده است.

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

20 Nov, 07:06


تقدیم به اهل فرهنگ و ادب👇👇👇



جامه صبر

خیاط حیله گر زمانه با تو اَم،
قیچی کهنهِ کندت بهانه است،
مرا به فردای دیگری حواله مکن.
دیگر نمی رود به قامتم لباس صبر
بی خود بر این حریر رنگی دوز و کلک مریز
طرحِ قامتِ خم شده نگاه مرا
به فردای بی افق.
نجوا مکن به گوش من اهنگ صبر را
دیگر برای شنیدن وعده هایت کَرَم


#عاشوری_شیرمحمد
۱۴۰۳/۸/۳۰

سرزمین سر سبز

20 Nov, 06:07


#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 20:33


باسلام
نصب تیرو سیم مخابرات کوچه شهید  حبیب فرید
در چهار فاصله  که انشالا تا روز پنج شنبه ارتباط مشترکین این کوچه به صورت کامل وصل خواهد شد

خسته نباشید به آقای شهبازی مسئول مخابرات روستای شولم که همکاری لازم در این زمینه را داشتند

دهیاری روستای شولم
سعید آرور
💚سرزمین_سرسبز_شولم💚
👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 17:50


🇮🇷هفته بسیج روز بزرگ داشت حماسه آفرینی مردان پاکباز لشکر ایمان را به بسیجیان عرصه جهاد و مجاهدت های شورآفرین و حماسه ساز انقلاب اسلامی بلاخص فرمانده بسیج وبسیجیان شولم تبریک و تهنیت عرض می نماییم...🌺
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷

💚سرزمین_سرسبز_شولم💚
👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 17:02


💠اجرای  نصب روشنایی معابر با کابل خودنگهدار در نقاط مختلف روستای شولم ازاقدامات اعضای شورا ودهیارمحترم بود که امروز۲۹آبان با حضورکارکنان اداره برق شهرستان فومن انجام گردید

📸تصویربردار:امین مودتی

💚سرزمین_سرسبز_شولم💚
👉
@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 16:37


سلام و عرض ادب و ارادت خدمت اعضاء محترم کانال سرزمین سرسبز شولم .

دو قسمت از سابقه تهیه برنج با استفاده از  ابدنگ، پادنگ و نیز تاسیس کارخانه برنجکوبی را خدمت شما رساندیم.
چند موضوع فرعی دیگری هم که خواندش خالی از لطف نیست و دانستنش در مورد اولین کارخانه برنجکوبی  می تواند جالب باشد را در قسمت سوم به استحضار شما اعضاء گرامی کانال سرزمین سرسبز شولم خواهیم رساند.
پس منتظر سومین قسمت بمانید
باتشکر از اینکه ما را همراهی می کنید

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 13:19


قسمت ۲
تاسیس اولین کارخانه برنجکوبی در شولم


در ان زمان مرکز شولم جایی بود واقع در قبل از سه استخری که جاده اسفالته کنونی از کنار ان به دیلمبجار کشیده شده است.
این زمین بین مزارع مرحوم عسکر روزه دار واقع شده بود و شاید هم از طرف ایشان برای ساخت کارخانه وقف یا واگذار شده بود و یا اینکه یک تکه زمین بی صاحب بود دراین مورد  اطلاعات دقیقی نداریم.
حمل قطعات سنگین دستگاه برنج کوبی کار شاقی بود، چون همانطور که گفتم هیچ راه ماشین رویی که با شولم در ارتباط باشد وجود نداشت.
راه های موجود و مالروها هم راه های درست و حسابی برای حمل این دستگاههای سنگین نبودند.
از طرف دیگر ابتدا باید ساختمان کارخانه را متناسب برای نصب دستگاهها  درست می کردند تا وقتی قطعات دستگاه برنجکوبی به انجا حمل شد مشکلی برای نصب ان پیش نیاید.
دنبال یک نجار خوب بودند که سر انجام فردی به مرحوم مشهدی ابراهیم، پسر خاله مرحوم سید حسن حقی که نجار ماهری بود و ساکن امامزاده تقی را پیدا میکنند و با او قراداد می بندند که کار نجاری اصولی این کار خانه را انجام بدهد و ایشان هم  قبول می کند و کارهای مربوط به نجاری را با چند شاگرد از شولمی ها بر عهده می گیرد.
لازم بود کف کارخانه جهت جلوگیری از نشست کردن و محکم بودن و پایداری در برابر وزن دستگاهها با شن و ماسه پوشیده شود و سیمانکاری شود( بتونه شود). کار برداشت و حمل شن و ماسه و سنگ از رودخانه شولم با مدیریت و همکاری مرحوم حشمت گلریز و مرحوم صفر غلامپور انجام گرفت و به پایان رسید.
سقف کارخانه هم  با حلب پوشیده شد .
این کارخانه از معدود بناهای موجود در شولم بود که سقفش حلبی بود زیرا اکثر خانه ها جز خانه چند ادم متشخص بقیه از کاه و فوکَه پوشیده شده بود.
حمل قطعات کارخانه برنجکوبی کار شاقی بود . همانطور که در ابتدا گفتم راه مناسبی برای رفت و امد و تردد وجود نداشت.
تنها راه نزدیک برای حمل قطعات و دستگاه برنجکوبی از طریق دارباغ به کرفه کوه و از انجا به دیلمبیجار و سرانجام به نقطه مورد نظر یعنی ساختمان کارخانه بود. این یعنی باید از جنگل و کوه حایل میان این روستا ها رد می شدند.
این کار شاق با فراخوان مردم از طریق معتمدین شولم منجمله مرحوم قنبر محبی و مرحوم حاج حسین گنجی مقدم و بقیه انجام گرفت و مردم با یک خیزش و همکاری دست جمعی و استفاده از اسب و قاطر  قطعات این دستگاه را تا شولم حمل کردند. ناگفته نماند موتور دیزل کارخانه ۱۶ اسب بخار بود و سایر قطعات هم از چدن یا فولاد بودند و خیلی سنگین .
به هر حال وقتی مردم از جان و دل همکاری کنند هر کار مشکل و ناممکنی حل و ممکن می شود.
سر انجام با سلام صلوات قطعات کاملا به محل کارخانه رسید.
برای نصب قطعات دستگاه و راه اندازی نیاز به مکانیک وارد به این کار بود.
اولین میکانیک  فردی بود به نام سیا صفر که تجربه این کار را داشت بعد از سیاصفر، حسین علیزاده و سپس مرد جوانی به نام حسن احمد  پروین اهل کردمحله( که گویا الان هم زنده است و در گشت زندگی می کند) پس از روزها تلاش و کار طاقت فرسا نصب وراه اندازی دستگاههای  کارخانه را انجام دادند .
سپس برای خنک کردن موتور با شن و ماسه  در قسمت غربی و شمالی کارخانه نزدیک دیوار ان حوض کوچک سه در سه متری با عمق دو یا سه متر  احداث کردن که اب ان چرخشی بود یعنی از طریق یک پمپ مکیده میشد و از طریق یک لوله فلزی دوبار بر گشت میخورد و از ارتفاع دو و نیم یا سه متری به حوص ریخته می شد.
این فرایند با روشن شدن موتور کارخانه  خود به خود انجام می گرفت.
بالاخره نخستین صدای  تاپ تاپ تاپ تاپ تاپ  موتور کارخانه که با هندل دستی روشن می شد در روستا طنین انداز شد و از ان سال به بعد دنگها و پادنگها منسوخ شدند و به تاریخ پیوستند.
شولمی ها به این کارخانه "کانکا" می گفتند.
یعنی اگر می خواستند برنجشان را به کارخانه ببرند می گفتند .
'چمه برزی ببرم کانکا دره بکوئَم"( برنجمان را ببریم کارخانه بکوبیم)
بعد از مدت کوتاهی در کنار و چسبیده به کارخانه برنجکوبی ، دو باب مغازه هم ساخته شد که اولی مال اقای قنبر گنجی مقدم بود که یک خوار بار فروشی بود . دومی هم که کوچکتر و در بخش جنوبی بود متعلق به اقای اسماعیل لری بودکه در انجا خیاطی و لباس دوزی می کرد.
با افتتاح کارخانه و این دو مغازه انجا به نوعی تبدیل به مرکز شولم شد.
هم برای خریدن مایحتاج ، هم کوبیدن برنج و هم دوختن لباس مردم به انجا رفت و امد داشتند .
البته ناگفته نماند ساخت توربینهای ابی، دنگها و پادنگها هم نشان دهنده هنرمندی نیاکان ما و تلاش و پشتکار انها برای نو اوری با دستهای خالی بوده است.
یاد و نام همه ان عزیزان جاودان و روحشان شاد باد.



ابان ماه سال یکهزار و چهارصد و سه

۱۴۰۳/۸/۲۹
تهیه و تحقیق :

#عاشوری_شیرمحمد

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 12:35


قسمت دوم و پایانی
تاریخچه حصول برنج از شلتوک، از دنگ ابی و پادنگ گرفته تا تاسیس کارخانه برنجکوبی در روستای شولم.

👇👇👇👇👇👇👇👇

سرزمین سر سبز

19 Nov, 12:31


هر روز یک مطلب در مورد تالشان
امروز تالش های غرب گیلان

قسمت چهارم

در اسناد سال ۱۳۳۴ قمری از ده قضیه تالش در فومن نام برده شده که روستای پیشتیر فومن یکی از آنها بوده است .
در این سند محمد باقر ,فرزند میرزا هادی ساکن پیشتیر دو جریب از ده قصبه تالش فومن ملکی از همان قریه را به مدت پنج سال اجاره کرده است .
این سند نشان می دهد قصبه تالش خیلی وسیع بوده که دو هکتار از  آن اجاره داده شده .قصبات تالش به احتمال قوی باید جز تالشستان فومن باشد که عبدالفتاح فومنی در دوره صفویه از آن نام برده است .
ستوده به نقل از صریح الملک در موقوفات مزارشیخ صفی الدین از مناطقی در گسکر نام می برد :
روستای صالح سرا،ازولایت گسکر،وقف امیره
حاجی بن امیره سالوک ،در ربیع الاول ۸۱۰ قمری
عماد آباد از گسکر ،وقف در سال ۷۴۷ قمری
روستای جونان از اعمال مواضع دربندان از تحوم لونه سر از گسکر ،وقف ذچدر سال ۷۳۱ قمری ،
اراضی اورمانی و کرومر از گسکر ،وقف در سال ۷۵۳ق ،بازارگاه  و موتل و پیرسرا از گسکر ،
قریه قلاعی ،وقف امیر حسام بن امیر ملک بن امیر حسام ساکن قلاغلو قلعه ،مشهور به قلعه حسام وقف در سال ۷۹۸ قمری
ژوبر که در دوره فتحعلی شاه قاجار به ایران آمده از مناطقی چون گسکر ،ماسوله ،لنکران،استارا ،فومن،انزلی،لاهیجان،لنگرود و رشت و.....ناممی برد و می نویسد:
در قضیه گسکر ۳۰۰ تا۴۰۰ خانوار زندگی می کنند که همه از تیره تالش ها هستند .تالش ها وقراچورها در مازندران و قراباغ ،ولایتی که در ملتقای،دو رود ارس و کور جای دارد مسکن دارند .
فریدون نوزاد ،نویسنده تاریخ سالوک معلم را شخصی به نام ابوالقاسم معرفی می کند که به دو گونه نثر و نظم نوشته شده است .در این تاریخ از جماعت توالش شفت گیلان و فومن و ایمن آباد و گسکر و لواحق و توابع لکه کوه پایه گیلان
،سوار زرین کفش ( زرین کفا نام منطقه ای در کشور شاهرود خلخال ،نرزدیک ییلاقات شاندرمن)
سیاه کوه (در جنوب شفت قرار دارد و بر قله اش بقعه امامزاده اسحاق و خواهرش خیرالنسا به خواب ابدی رفته اند ) جماعت سفید مزگی و سیاهمزگی ،چیشه جان کهدم (جیشجان در تاریخ گیلان و دیلمستان ظهیرالدین مرعشی )
ملک مژده لاسکی ،ملک الماس سفید مزگی ،کوره شفت ،کرکره پیشت،(کورکوره پشته یا لشکرگاه از ییلاقات شفت ) لشکر گاه شفت ،ملک عباس بن مژده لاسکی ،ملک دولت بن الماس سفید مزگی ،ماسوله ،کهنه گوراب ،خسرو آباد ،خیرسنگ (کوهی در شفت ) رزآش( مدفن سالک معلم ) تالش فومن ،نالش لات فومن ،احمد نیلاش ،مزارصدبنده در لات قله روخون (حیدره لات فومن ) و.... نام میبرد تاریخ کتابت تاریخ سالوک معلم که مصحح آن را تصحیح کرده ۱۲۲۱ قمری است

پایان قسمت پنجم

منبع: کتاب تالشان در گذر زمان فصل سوم جغرافیای تاریخی و سیاسی ص ۱۳۴؛۱۳۵

نوشته: مهندس سید مومن منفرد چماچار
ارسال : مجید نعمتی سیاهمزگی( تالشه حله)

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

19 Nov, 06:26


🌿💚💚🌿

🌸سلام صبح بخیر 🌸


🌷امام حسن (ع) می‌فرمایند: خوش‌رفتاری با مردم ، رأس خرد است.

امروز سه‌شنبه
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۷ جمادی الاول ۱۴۴۶
۱۹ نوامبر ۲۰۲۴

ذکر امروز «یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ» ۱۰۰ مرتبه
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
💚با ما همراه باشید💚

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 18:55


🏐🏐🏐🏐🏐🏐🏐🏐🏐🏐

خوشبختانه با خبر شدیم با پیگیری مسئولان محترم شورا و دهیار و شورای ورزش جوانان شولم حیاط مدرسه ابتدایی شولم در اختیار والیبال دوستان عزیز شولمی قرار گرفت.
به شهادت اخبار گذشته موجود در ارشیو، کانال سرزمین سرسبز اولین منبع و مرجعی است  که از سالها پیش تا کنون مستمراً  این خواسته ها را به مسیولین محترم روستای شولم منتقل و خواهان پیگیری ان تا حصول نتیجه بوده است.
دست کسانی که تلاش کردند تا این امکانات برای جوانان عزیز و خونگرم و دوست داشتنی شولم فراهم گردد درد نکند.
بسیاری از جوانان ما همچنین خواهان تعبیه یک عدد میز بتونی با روکش شیشه ای ثابت در کنار بازار شولم می باشند .
مزایای این میز این است که نیاز به سقف و جایگاه مسقف ندارد و می شود در فضای باز گذاشت زیرا  برف و باران وافتاب در ان تاثیری ندارد و خراب نمی شود.
باتشکر از شورای اسلامی، دهیار و شورای ورزش شولم.
اقایان فرهاد درستان، سیما عاشوری، نادر معصومی، سعید ارور و نیز جناب مرتضی درستان مسئول شورای ورزش جوانان شولم.

اجرکم عندالله

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

🏓🏓🏓🏓🏓🏓🏓🏓

سرزمین سر سبز

13 Nov, 17:28


ارسال از جناب زاهدی
👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 17:08


با عرض سلام و احترام خدمت جناب سرهنگ خلبان، اقای ولی رحمانی. مجاهد فی سبیل الله در راه محرومیت زدایی.
خوشامد و خیر مقدم عرض می نماییم خدمت ایشان .

#کانال_سرزمین_سرسبز

.@shoulamchannel1
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

سرزمین سر سبز

13 Nov, 15:28


 💠دیداراعضای شورای اسلامی شولم بارئیس ومعاون اداره  بنیادمسکن فومن
 

💠طی دیدار رئیس ونائب رئیس شورای اسلامی شولم از توابع شهرستان فومن با رئیس ومعاون اداره بنیاد مسکن فومن مشکلات این روستارا بررسی نمودند. در این جلسه مبلغ اعتباردرنظرگرفته برای بازارچه وخیابان وحدت  یک میلیارد وهفتصدمیلیون تومان برآوردشد

💠درپایان مهندس عابدینی  اظهار داشت پروژه های نیمه کاره برای روستای شولم درمرحله تکمیلی قراردارد.وی افزود بنیاد مسكن به عنوان متولی امرساخت و ساز و اجرای طرح هادی در روستاها تلاش دارد تا با تعامل دهیارو اعضای شورای اسلامی شولم در جهت توسعه و تقویت این روستا وسایرروستاها قدم موثر بردارد....
 
این دیدار درتاریخ ۲۲آبانماه برگزارشد

📸تصویربردار:آقای امین مودتی

👉
@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 12:59


💠حضور سبزمهمان ارجمند سرهنگ خلبان دکترآقای ولی رحمانی فرمانده محترم دانشکده هوانیروز, ومجری طرح های محرومیت زدایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به کانال سرزمین سرسبز(گرامی می داریم)

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

💠باتشکر از آقای نادرمعصومی عضوشورای اسلامی شولم که این دعوت ارزشمند را انجام دادند❤️
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

👉
@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 11:23


*همسان سازی حقوق بازنشستگان به روایت تصویربا تشکیل کارگروه های فوق تخصصی*

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 10:55


🔴پزشکیان:
هیچ یک از اهداف فیلترینگ محقق نشده/ طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست


رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت:

🔸نتایج ارزیابی‌های علمی و تحلیل اثرات اجتماعی فیلترینگ نشان می‌دهد که هیچ یک از اهداف این طرح محقق نشده بلکه مضرات و مشکلات دیگری نیز ایجاد کرده، اما تعجب‌آور است که ما همچنان نسبت به ادامه این روند پرضرر و بی‌نتیجه اصرار داریم.

🔸طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنای رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه موجب توسعه و تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از آن خواهد شد.

🔸بنای دولت توسعه آموزش و تولید محتوا‌های فرهنگی به ویژه برای نوجوانان و جوانان و نیز افزایش خدمات دولتی بر بستر شبکه‌های اجتماعی است که منجر به استفاده بهینه از اینترنت خواهد شد.

🔸دولت به دنبال ایجاد نگاه مشترک با دیگر نهادهای حاکمیتی درباره رفع فیلترینگ است.

🔸تسریع در اجرای مصوبه جلسه شورای‌عالی فضای مجازی و تشکیل کارگروه ویژه به منظور بررسی ابعاد مختلف این موضوع، رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این زمینه و ارائه نتیجه به جلسه بعدی این شورا برای تصمیم‌گیری نهایی ضروری است.

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 10:53


سلام وارادت.
روزشما به خیر،سلامتی و لبریز از شور و نشاط.

عصر پنجشنبه ۲۴آبان، راس ساعت ۱۵، آیین رونمایی کتاب"مجموعه مقالات همایش ملی عبدالفتاح فومنی"،تاریخ نگار برجسته تاریخ محلی ایران دوره صفویه، به همراه برنامه های متنوع فرهنگی وهنری درسالن اجتماعات اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان فومن برگزار می شود.درهمین ساعت وهمین مکان،نمایشگاه عرضه کتب مربوطه به گیلان هم دایر
می باشد
لطفا به پاس احترام این بزرگمرد تاریخ نگار گیلانی،خود وخانواده دراین آیین، تشریف داشته باشید.

"ورود برای همه افراد علاقمند آزاد و رایگان‌است".

ایران و فرزندانش را، از یاد نبریم!


#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 10:39


ارسال از جناب نعمتی سیاهمزگی

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 10:03


💠شنیده ها از منابع محلی حکایت از ثبت نام قریب الوقوع یکی از چهره های مطرح و پرطرفدار برای شرکت در انتخابات دوره هفتم شورا ازحوزه روستای شولم دارد

#نکته:بصورت مستقل نمی توان این شنیده راتایید ویاردکرد..

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 09:45


🔰جهت تاریخ زدن مراسمات شادی و عروسی دقت لازم را داشته باشید که در تاریخ های ذیل مراسمی جهت حفظ حرمت مادر سادات گرفته نشود 👇👇

(فاطمیه اول بنابر سیزدهم جمادی الاولی)

⚠️چهارشنبه:  ۱۴۰۳/۸/۲۳⛔️
⚠️پنج شنبه:  ۱۴۰۳/۸/۲۴⛔️
⚠️جمعه:  ۱۴۰۳/۸/۲۵ (روز شهادت)⛔️
⚠️شنبه:  ۱۴۰۳/۸/۲۶⛔️
⚠️یک شنبه:  ۱۴۰۳/۸/۲۷⛔️

(فاطمیه دوم بنابر سوم جمادی الثانی) 👇

💠سه شنبه:  ۱۴۰۳/۹/۱۳⛔️
💠چهارشنبه:  ۱۴۰۳/۹/۱۴⛔️
💠پنج شنبه:  ۱۴۰۳/۹/۱۵ (روز شهادت)⛔️
💠جمعه  :  ۱۴۰۳/۹/۱۶⛔️
💠شنبه:  ۱۴۰۳/۹/۱۷⛔️

پیشاپیش از کلیه مومنین و مومنات جهت دقت در تاریخ مراسمات جشن و شادی در این ایام سپاسگزاریم
اجرکم عندالله

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

13 Nov, 04:45


🌿💚💚🌿

🌸سلام صبح بخیر 🌸

امیرالمؤمنین امام علی(ع) می‌فرمایند: نشانه ايمان آن است كه راست گويي با اينكه تو را زيان رساند و دروغ نگويي با اينكه تو را سودي رساند.

امروز چهارشنبه
۲۳ آبان ۱۴۰۳
۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۶
۱۳ نوامبر ۲۰۲۴

«یا حَیُّ یا قَیّوم» ۱۰۰ مرتبه
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
💚با ما همراه باشید

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

12 Nov, 20:02


مامورین یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فومن به استناد دستور دادستانی محترم و حکم عدم اثبات مالکیت در دو فقره اقدام به آزاد سازی اراضی شرح ذیل را نموده اند‌
❇️ رفع تصرف و آزاد سازی مقدار مساحت ۵۰۰۰ مترمربع در روستای گشت رودخان  ۳۴۱۶۶۱_۴۱۱۱۷۳۳به ارزش ریالی 100٬000٬000٬000

❇️ رفع تصرف و آزاد سازی مقدار مساحت ۱۲۰۵  مترمربع  در روستای شولم   ۳۴۲۵۷۱_۴۱۱۴۰۵۴ به ارزش ریالی 6٬025٬000٬00

مامورین یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فومن به استناد دستور دادستانی محترم و حکم عدم اثبات مالکیت در دو فقره اقدام به آزاد سازی اراضی شرح ذیل را نموده اند‌
❇️ رفع تصرف و آزاد سازی مقدار مساحت ۵۹ مترمربع در روستای پیشحصار ۳۴۵۵۵۴_۴۱۱۹۱۲۷ به ارزش ریالی 1٬180٬000٬000

❇️ رفع تصرف و آزاد سازی مقدار مساحت ۶۳۰ مترمربع  در روستای شکالگوراب ۳۴۷۳۰۶_۴۱۱۸۳۳۴  به ارزش ریالی 12٬600٬000٬00

روابط عمومی اداره  منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فومن

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

12 Nov, 18:00


💠جلسه مسائل حوزه راه روستایی

💠دیداراعضای شورای اسلامی روستای شولم با رئیس اداره راه شهرستان فومن

💠این جلسه که صبح امروز درمحل ساختمان اداره راه وشهرسازی فومن برگزارشد
آسفالت خیابان صالح سرا.خیابان مسجد .خیابان شهیدفرید وآسفالت خیابان امام خمینی .خیابان دکترعلی آزادتا انتهای شولم رودباروخیابان عاشور محور گفتگو اعضای شوراشولم با رئیس اداره راه وشهرسازی شهرستان فومن نیزبود..

👉 @shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 16:04


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 12:49


این ویدئو پنجره ای از دگرگونی جهان است!
در این کانسپت می‌توانید نسل جدید عینک واقعیت ترکیبی را با قدرت هوش مصنوعی پیشرفته مشاهده کنید که به زودی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره مردم تبدیل می شود!
فناوری ک با AI ترکیب شده و چشم‌انداز هر عصر و هر جهان خیالی همه در دسترس شماست.


.@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 12:45


سعید احمدعباسی به عنوان برترین بازیکن سال 2023 فوتسال آسیا انتخاب شد.

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 12:15




آن چیز که بر زبان می آورید آن‌چیز که می اندیشید آن چیز که می شنوید و آن‌چیز که عمل می کنید همه اینها شما را در مدار ارتعاش خاص خودتان قرار میدهد.
واین شما هستید که انتخاب می کنید چه ارتعاشی داشته باشید مثبت باشید و روی حس خوب و یا منفی باشید و روی حس بد...
حواستان به آن چه می گویید به آن‌چه می شنوید و آن چه که انجام میدهید باشد تا آگاهانه مواردی را که دوست دارید جذب کنید و ارتعاشات مثبت داشته باشید

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 07:15


اطلاعیه


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 07:10


فتبارک الله احسن الخالقین 😄

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 06:43


هرروز یک مطلب درمورد تالشان


اتحاد کوروش با کادوس ها(تالشان باستان)

گزنفون در جلد 5 فصل 3 می نویسد:
" رییس کادوسیان که در پس قراول قشون کوروش بود، چون مورد تعقیب واقع نشده بود خواست کاری کند که موجب خوشنودی کوروش گردد و بی آنکه  ازاو اجازه گرفته باشد، سپاه خود را برداشته به طرف بابل رفت. پادشاه بابل که در شهری چنان که گذشت پنهانده بود، همین که دید عده کمی از دشمن در حوالی شهر پراکنده اند، با سپاه خود بیرون آمد و به جنگ شروع کرد، در نتیجه رییس کادوسیان کشته شد. بعضی دستگیر یا نابود شدند و جمعی فرار کردند. چون این خبر به کوروش رسید با سپاه خود به استقبال فراریان شتافت ، آن ها را به اردو آورده امر کرد به معالجه زخمی ها بپردازند و خود نیز تمام شب را به عیادت و پرستاری مجروحان مشغول شد. بعد سران متحدان خود و کادوسیان را خواسته به آن ها گفت:" این قضیه نباید موجب حیرت باشد، زیرا انسان خاطی است، ولی ما باید درس عبرت ازاین واقعه بیاموزیم و هیچ گاه یک عده قلیل تا کاملا ارتباط خود را با دسته های دیگر قشون مرتب و محکم نکرده، نباید حمله برد، گاهی لازم می شود یک عده ی کم حمله کنند ولی باید این حمله جزو نقشه ی تمان قشون باشد و کمک هایی که مقتضی است در موقع خود به آن عده بشود.
کادوسیان (تالشان باستان) درنزد کوروش ازاعتبار و ارزش ویژه ای برخوردار بودند، حتی در موقع مرگ، کوروش، سرزمین کادوسیان(تالشان باستان) را به فرزند کوچکتر خود بخشید.
منبع کتاب جستارهایی در تاریخ تالش
جلد اول
نوشته آقای عبدالکریم آقاجانی تالش
فصل دهم اتحاد کوروش با کادوس ها (تالشان باستان)
ص 111-112
ارسال از :
استاد مجید نعمتی سیاهمزگی( تالشه خله)

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

29 Oct, 06:22


صبحتان به خیر .

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 16:38


سخنگوی دولت:
مشکل فیلترینگ حل می‌شود

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 09:24


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 09:18


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 09:18


گشتی در بازار ماهی فروشان رشت. ریروز غروب.

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 09:01


‎‌‌‌

پشت پگاه پنجره محصور خانه ای
خاتون قصه های بلند شبانه ای

بی آفتاب می گذرد روزهای سرد
خالیست از تو کوچه پری زاد خانه ای

بر شاخه ای که سر کشد از لابلای برف
تنها ترین پرنده بی آب و دانه ای

مغشوش از خیال تو خواب دریچه هاست
گنجشک بامداد کدامین کرانه ای؟

روئیده بر لبان تو وحشی ترین تمشک
از روزگار گمشده در من نشانه ای

روح تو آن پرنده که محفوظ مانده است
از دستبرد کودکی من به لانه ای

آنسوی دره های سکوت صدای آب
در برفپوش بدبده,تیهو ترانه ای

تکرار از تو می شود آواز آبی ام
بر آبگیر خاطره ها سنگدانه ای

وقتی ستاره بر سر پل تاب می خورد
تشویش ماه در سفر رودخانه ای

تصویری سرشک روان منی,اگر
تا نا کجای دربدری ها روانه ای

از دودمان شعله ام اما چه بی تو سرد
در آتشم نشانده هوای زبانه ای

هر غنچه ای به دیده من زخم تازه ای
هر شاخه ای به شانه من تازیانه ای

ای شعر ای گلوله که در قلب شیونی
این خوشتر از تو بر دل سنگش کمانه ای


شیون_فومنى

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 07:46


⭕️کشف و ضبط پراید سرقتی

🔺صبح امروز،توسط دهیاری و شورا و با همکاری بسیج روستای شکالگوراب بالا، پراید بدون پلاک مذکور توقیف؛ و تحویل مقامات قضایی شد.
/کانال شکالگوراب بالا

به نقل از اخبار فومن

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

28 Oct, 06:39


هر روز یک مطلب در مورد تالشان .

امروز :

اتحاد کوروش با کادوس ها ( تالشان باستان)

در کتاب ایران باستان آمده:" مادی ها در ابتدا گیلان یا حوالی آن را داشته و در اواخر دوره، این ولایت از دولت ماد جدا شده چنان که در اواخر دوره هخامنشی هم، کادوسی ها نیم استقلالی یافتند.
گزنفون مورخ یونانی(430 تا 352 ق.م.) و از جمله شاگردان سقراط و یکی از سرداران یونانی که در جنگ کوروش کوچک با اردشیر دوم هخامنشی شرکت داشته، بعد از جنگ (کوناکسا) با عقب نشینی به موقع توانست ده هزار یونانی را به سلامت به یونان بازگرداند، درباره ایران سه کتاب دارد.
او در فصل دوم از دفتر پنجم کتاب خود می نویسد:" کوروش از گبریاس ( فرمانده 2300 سوار هیرکانی[ گرگانی] که به او پیوسته بودند) در مقام مشاوره راجع به متحد نیرومندی می پرسد که در تسخیر قلعه آشوری و شکست بابلیان بتوان روی او حساب کرد و می پرسد: آیا مردمانی هستند که با آسوری ها بد باشند و بتوان آن ها را جلب کرد؟ رییس گرگانی ها گفت: دو مردم اند که با آشوری ها دشمنند زیرا آسوری ها آن هارا خیلی آزار کرده اند یکی کادوسیان و دیگری سکاها. کوروش پرسید: پس چرا آن ها به ما ملحق نمیشوند؟"
گزنفون در ادامه می نویسد: کوروش گبریاس را خواسته گفت: باید تدبیری کنیم تا قلعه ای که آشوری ها برای حفاظت بابل از باختری ها و سکاها ساخته اند، به دست ما افتد بعد کوروش، خود نقشه تصرف قلعه را می ریزد و بنا به پیشنهاد باختریان در نشستی که به اتفاق متحدین خود، باختری ها، کادوسی ها، سکاها و گاواتاس تشکیل می دهند، راجع به نحوه تصرف قلعه مذاکره کرده و در تصرف قلعه به نتیجه  و توافق می رسند و به تحکیم اتحادشان پیمان می بندند.
این اقدام باعث شد که پیروان مزبور با حرارت بیش تر و بیش از سابق مردان جنگی برای کوروش تهیه کردند.
کادوسیان تقریبا بیست هزار سپاهی سبک اسلحه و چهار هزار سوار فرستادند.سکاها ده هزار کماندار پیاده و ده هزار سوار، باختری ها دوهزار سوار و آن قدر پیاده که می توانستند حرکت دادند.
منبع:
کتاب جستارهایی در تاریخ تالش
جلد اول
نوشته آقای عبدالکریم آقاجانی تالش
فصل دهم اتحاد کوروش با کادوس ها(تالشان باستان)
ص 110-111

ارسال متن :
جناب استاد مجید نعمتی سیاهمزگی( تالشه خله)

#کانال_سرزمین_سرسبز

@shoulamchannel1

1403/8/7

سرزمین سر سبز

28 Oct, 06:21


صبح زیبایتان به خیر.
هرچه انرژی خوب در کاینات است نصیب شما

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

27 Oct, 19:26


سرنوشت پیکر کوروش بزرگ!

سه گزارش چه‌ می‌گویند!؟

درباره‌ی پایان کار کوروش دوم، معروف به کوروش«بزرگ»، سه گزارش بنیادین در دست است، نوشته‌های هرودوت در کتاب یکم از کار خود برپایه‌ی شنیده‌های خیابانی، نوشته‌های کتسیاس که رونوشتی از نبشته‌های بایگانی رسمی تاریخ‌نگاری پارسی بودند و نوشته‌های گزنفون که از بایگانی‌ای نزدیک به آن‌چه کتسیاس بهره برده، به قلم خود نویسنده‌ی یونانی‌زبان رونوشت شده‌اند. پیش‌تر و در سال 93 خورشیدی، در هفته‎نامه‎ی امرداد، نقشه‎ای درپیوند با «زندگی‌نامه‌ی کوروش»، به چکیده‌ای از داده‌های این سه نوشتار بنیادین پیرامون سرنوشت کوروش بزرگ و پیکرش اشاره شد. در این‌جا به صورت ویژه آن داده‌ها را واکاوی می‌کنیم.

آن‌چه هرودوت می‌گوید
پیرو نوشته‌های هرودوت، کوروش درگیر یک نبرد با یک گروه سکایی با نام «ماساگت» می‌شود. زنی با نام «تُموریس» یا «تُمیریس» بر آن‌ها فرمان می‌راند. پس از گزینش کمبوجیه به جانشینی، کوروش و سپاهش از سیردیا گذشتند، نخست نبردهایی بی‌نتیجه درگرفت، سپس بخشی از سپاه پارس از میان رفت، شهریار کشته شد، تموریس بر پیکر کوروش دست یافت، سر او را (اشاره‌ای به بریدن سر نشده)، در تشتی از خون کرد (کتاب 1، بندهای 214-204). هرودوت خود نوشته که گزارش دلخواه خود را از میان دیگر گزارش‌ها آورده است (همان، بند 214). گزارشی که با مانده‌های باستان‌شناختی امروزه و نیز دو گزارش‌ موازی، ناهم‌خوان است.

آن‌چه کتسیاس می‌گوید
برپایه‌ی رونوشت کتسیاس از روی بایگانی‌های رسمی امپراتوری ایران هخامنشی، کوروش به سوی سرزمین «دربیکِس‌ها» رفت، کسانی که زیر فرمان‌روایی مردی به نام «آمورایُس» و از مردمانی سکایی یا هندی‌تبار بودند. دربیکس‌ها در پی پیوندهایی با هندوستان، دارای فیل بودند، سواران کوروش را گریزاندند. اسب کوروش، شهریار را انداخت و سپس با زوبین یک سرباز دشمن، بالای ران وی زخم برداشت. ایرانیان، کوروش را به اردوگاه بردند. نزدیک به 10 هزار تن از دو سو کشته شدند. در نبرد سپسین، ایرانیان پیروز شدند و سرزمین دربیکس‌ها از آن کوروش شد. اما شهریار زخمی، رو به مرگ بود. او کمبوجیه را جانشین خود کرد و بردیا را نیز به فرمان‌داری بلخ، خوارزم، پارت و کرمان گماشت. پس از شماری سفارش، آرزو و نیایش، سه روز پس از زخمی شدن، درگذشت (کتسیاس، خلاصه‌ی فوتیوس، کتاب‌های 8-6).

آن‌چه گزنفون می‌گوید
گزارش گزنفون که سرشار از رونوشت‌هایی از گفت‌وگوهای بایگانی شده‌ی برجسته‌ی سیاسی و اخلاقی بزرگان مادی و پارسی است، درون‌مایه‌‎ای میان گزارش هرودوت و گزارش کتسیاس را دارد. گزنفون همانند کتسیاس و نوشته‌های بایگانی رسمی پارسِ، نوشته است که کوروش به بستر مرگ افتاد و چند روز، سرگرم سفارش و پند بوده و وصیت‌نامه‌ی خود را نیز در همین بستر گفت. اما وارون آن دو، خبری از جنگ نداده است، گویا در گزارش گزنفون، رخدادهای نبرد با سکاها را زدوده‌اند. روی هم رفته، گزارش گزنفون، دارای جزییات بیشتری از دو گزارش پیشین است، کوروش در لابه‌لای سخنان پایانی خود، پسر بزرگ‌ترش کمبوجیه را به این سفارش می ‌کند که به زور دل‌خوش نسازد و دوستی‌ها را نگه دارد. هم‌چنین اداره‌ی کارهای کشور، بایستی به دست هم‌تباران باشد و نه بیگانگان از سرزمین‌ها و خونی جدا. او میهن خود را «عزیز و گرامی» خوانده و درخواست می‌کند تا پیکرش در تابوت جای داده نشود تا جزیی از خاک را پدید آورد. در پی چند سخن دیگر، سرانجام در آرامش و در بستر در می‌گذرد (کوروش‌نامه، کتاب هشتم، فصل هفتم).

#سورنافیروزی کارشناس ارشد ژنتیک و باستانشناسی

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

27 Oct, 14:01


خب، انشالله یکی از روزهای هفته بعد در خدمت شما خواهیم بود. این داستان ( شایدم افسانه) به صورت قلمی در دفتر کاهی قدیمی نوشته شده است .
باید تایپ شود و کمی هم رنگ و بوی داستان حقیقت پذیر به ان داده شود دارای پیرنگ و موضوع باشد.
ان شالله

سرزمین سر سبز

27 Oct, 13:57


پایان نظر سنجی.
۸۰درصد موافق
بیست درصد مخالف.

سرزمین سر سبز

23 Oct, 21:03


شبتان خوش عزیزان
به امید فردایی خوب و پر برکت برای شما.
در پناه حق باشید

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 18:04


به یک نفر نیروی کار مجرب آقا،
برای کاردر کلوچه پزی، واقع در جنب ترمینال فومن نیازمندیم.(حقوق وبیمه طبق قانون کار)
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل نمایید.


09119294700

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 17:51


از شکالگوراب بالا خبر رسیده که به علت بالا امدن اب رودخانه جاده عبور و مرور بسته شد

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 17:47


افتخار آفرینان دبیرستان شاهد شهید کدیور فومن
در کنکور سراسری ۱۴۰۳


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 17:38


‍ لالایی در گیلان با واژه‌ی “گافره‌سری”
به معنای آوازی که سر گهواره می‌خوانند، شناخته می‌شود.  گیلانی ها دو نوع لالایی دارند. یکی «گافره سری» لالایی هایی که بر سر گهواره (گافره) خوانده می شود و دیگری «هلونه گردانی» ترانه هایی که بر سر هلونه (ننو) خوانده می شود.
بخشی از ترانه ها و آوازهای محلی برگرفته از لالایی های مادران و زمزمه های زنان گیلانی به هنگام کار در مزارع برنج و باغات چای است، و این جایگاه زنان تالش و گیلک را علاوه بر سایر بخش های فرهنگ وتاریخ گیلان ، در موسیقی گیلان بیش از پیش نمایان می کند.
باید به این نکته اشاره داشت که لالایی در آهنگ و ریتم و حتی در مضمون چون تمام "ترانه ها ی کار" است. ریتمش در متر آزاد برای کاستن ازطول مدت کار و خستگی ناشی از آن و آرامش بخش است مضمون لالایی ها در عین حال که به فعالیتی در حال انجام مربوط می شود بیشتر حدیث نفس مادر است و از آنجا که در لحظه های تنهایی و خلوت مادر و نوزاد ترنم می شود سخن از رنج درد ، نا امیدی ،آرزوها ورویاهای مادر دارد.دقت در مضمون لالایی های اقوام مختلف و طبقه بندی آنها می تواند ما را در شناخت فرهنگ عمومی اقوام و مردم مناطق و به طور خاص زندگی و نوع نگاه زنان آن جامعه کمک کند.

شالی شالی ترا دردی بگیرای‌ / می جان شیرینا خوابی بگیرای‌ / شالی شالی ترا مرگای بگیرای‌ / می عزیز جان کوچیکا خوابی بگیرای‌ / شالی شالی تو شالان امیری‌ / دور خانه موجی مرغانا گیری‌ / شالی شالی بوشو آواره بوبو / می عزیز جان کوچیکا آرام بگیرای‌

برگردان:

شغال،ای شغال!درد به جانت بیفتد،تا آرام جان من،بخوابد.
شغال،ای شغال!الهی تو بمیری،عزیز کوچک من خوابش بگیرد
شغال،ای شغال!تو امیر شغالان هستی،دور خانه می‌گردی تا مرغها را شکار کنی
شغال،ای شغال!برو آواره شو،تا عزیز کوچک من آرام بگیرد.

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 09:15


ان شاءلله شعر بعدی در وصف محله شهید نوروزپور خواهد بود

سرزمین سر سبز

23 Oct, 09:14


شعری در وصف شولمروار( شولمَه روار )یکی از محلات باصفای شولم
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️

خطهِ شولمروار و کشتزار و سبزه زار
مردمانی سخت کوش و مهربان و اهل کار

پشتشان بر کوه و رو بر دشت حاصلخیز و  سبز
پُر بُوَد در سرزمینش رمز و راز روزگار

بوی عطر برگ چای و بوی یاس و بوی رُز
بوی افرا و بلوط و غنچه ها بر شاخسار

بلبلان نغمه خوان و سارها و بازها
جلوه گاهی از بهشت و دلنواز اندر بهار

اسمانی پاک و دشتی سبز و کوهی سبز تر
عشق بازانِ حریمش عاشقان بی قرار

#ش_م_عاشوری

۱۴۰۳/۸/۲

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 08:56


خب، نزدیک ناهار است، خسته نباشید. این کلیپ کوتاه را ببینید و خستگیتان را برطرف کنید.

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 06:56


ماه   آبان  آمد و   دلشاد  میخواهم تو را
از  تمام درد و غم  آزاد   میخواهم  تو را

روزگارت  چون سفیدیهای  برف فصل  دی
شاد و خرم  خانه ات   آباد  میخواهم تو را

عاری از  هر  غصه ی ،دنیا وشادی آن  تو
دل پراز   نور و قد شمشاد  میخواهم تو را

غصه ات بر باد و دنیایت  سراسر پر ز شور
گرمی و مهرت فزون خرداد  میخواهم  تو را

هم جهانت عاری از رنگ وریا وجنگ و کین
مهر آن یکتا  خدا، در یاد  میخواهم تو را

شعر از:
#غلامرضانوروزی_لاسکی

ارسال:
جناب نوروزی


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 06:37


هر روز یک مطلب در مورد تالشان .
امروز:
اوضاع تالش قبل از مشروطه و تاثیر عهد نامه ترکمنچای بر بافت اجتماعی تالش.

قبل از مشروطه زندگی مردم در جلگه تالش از طریق زارعی و کشت برنج می گذشت .
در کوهپایه ها هم گندم و جو و کمی ابریشم و عسل به عمل می آوردند و باغداری و صیفی کاری و دام داری می کردند.
.مناطق جنگلی و کوهستان تالش شمالي و ایلات و عشایر کلاهان الارلو قفقازی( ایلات و عشایر کوهستانی آقاجان خان تالشی مشهور شده در جریانات خیزش دهقانی کرگانرود ۱۹۰۵ میلادی مشروطیت ، که طوایف شناسنامه ای بعد از قانون ۱۳۰۴ ش پهلوی اول  چندین تیره و عشیره بزرگ با شهرت آقاجانی در تالش پدید آمد .)
حوزه استقرار ایلی آنان کوهستان و جنگل بود و  کارشان پرورش احشام ،دامپروری ،تربیت اسب بود .اما در مشاغل حرفه ای و صنعتی افراد غیر بومی در منطقه مشغول بکار بودند . عده ی هم در کناره دریا به ماهیگیری ،تعدادی به هیزم شکنی و تولید ذغال مشغول بودند . به استثنای بیک و روسای ایلات و عشایر سایر صنوف در نزد حاکم ،رعیت محسوب می شدند . خان و حکمران به فراخور میل و خواسته خویش مالیات تعیین می کرد ،فراوانی  محصول،  پرباری یا کم حاصلی رعیت در تعیین مالیات تفاوتی ایجاد نمی کرد 
.برای اینکه خان دارای دیوان خانه عریض و طویلی بود و تمام هزینه های او و دیوانخانه اش و هزینه تحف و هدایا به بالا دست ها هم  از جیب رعیت پرداخت می گردید .
در سال ۱۲۸۶ خورشیدی محصول برنج در کرگانرود  به دلیل هجوم ملخ ها به مزارع زیان دید و در همان سال هزاران راس گاو و سایر احشام در اثر بیماری در تالشدولاب و کرگانرود تلف شدند ،اما حاکم مقتدر  تالش مالیات و مطالبات خود را مطابق سنوات قبل ولو با توقیف و تصاحب اموال ،از رعایا اخذ کردند ،علاوه بر مالیات سرانه اقسام پیشکش را تالشان ساکن جلگه و روستا باید  به مقر حاکم وخان سرازیر می کردند .خان کرگانرود حتی مبالغی نیز از  خانواده عروس ها و داماد ها به عنوان حق اذن تاهل  دریافت می کرد .
سردار امجد مبالغ هنگفتی نیز به اسم حق مرتع و چراگاه از حشم داران خودی و مهاجر می گرفت ،در زمانی که زنان و مردان تالشی از شدت فشار و تنگی معاش تاب و توان از دست می دادند ،چوپانان سیاه کولی کرگانرود شمالی با عشایر ایل نشين کوهستانی با دیوانخانه ساده و خودمانی، استقلالی کامل از خان جلگه  داشتند . هر چند در مواقع اضطرار و دعوی مرتع دارن شبانان منجر به دیدارو مذاکره می انجامید گاهی برای تعامل هدایای نیز رد وبدل می شد اما افراد ایل، دیگر از فرامین خان اطاعت نمی کردند و در مقابل نیرو ها و گماشتگان خان کرگانرودمقاومت می کردندو با وارد کردن ضرباتی با آنها در کوهستان پنهان می شدند . اما از اقا جان خان تالش اطاعت بی چون وچرا  داشتند آنها حادثه فاجعه بار جدایی بخشی از سرزمین خود را بیاد داشتند . از زمانی که پای محمد حسن خان قاجار پدر اقا محمد خان به تالش باز شد و سلاطین قاجار به حکومت رسیدند .پیامدش برای تالشان عهد نامه شوم ترکمانچای و فاجعه جبران ناپذیر جدایی چندین ایل و عشایرتالش از جمله سیاه کلاهان الارلو قفقازی از پاره های اصلی تالش شمالي و کاهش ده ها هزار نفر از نفوس تالش بود
.این چوپانان کوه و جنگل کرگانرود، فرزندان همان مردان پیکار جوی تالش در رکاب عباس میرزا شاهزاده دلیر قاجار بودند ‌.اجداد آنان آبشنگ خان سیا کلاه الارلو قفقازی در چندین پیکار
بی  امان با تلفات  جانی وخسارت مالی  ومصیبت فراوان ،تاراج اموال و سوزاندن املاک طعم تلخ هجران به عشیره اش را تجربه کرد تا نام  نسل نجیب و اصيل قوم تالش مریدان طریقت خانقاه شیخ خواجه علی سیاه پوش ،قزلباشان سرسپرده خانقاه ارشادی و فدائیان جنگ های شاه اسماعیل صفوی، علویان اناتولی مسلگ در کرگانرود شمالي ماندگار شوند
پایان
منبع ماهنامه تالش شماره ۱۷۵ ص۲۰
نویسنده مطلب اقای شهرام پور جمشید
انتخاب متن گروه تالشه خله مجید نعمتی سیاهمزگی.
ارسال متن:
جناب مجید نعمتی سیاهمزگی

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

23 Oct, 06:25


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 18:23


مرثیه ای برای فوتبال

روزی روزگاری، ان زمانها که ما بازیکنانی مثل غفورجهانی، اندرانیک اسکندریان، حسن نظری، غلامحسین مظلومی، نصرالله عبدالهی، ناصر حجازی، رصا عادلخانی، علی پروین، حسن روشن، ایرج دانایی فرد و....را داشتیم عرب ها وقتی روز مسابقه وارد زمین می شدند از ترس تنشان می لرزید و خدا خدا می کردند با گلهای کمتر بازی را ببازند.
ما یک ورزشگاه شیرودی داشتیم که وقتی نام فوتبال به میان می امد همه یاد ان ورزشگاه می افتادند، وقتی ورزشگاه ازادی( اریامهر سابق) و سپس تختی( فرح سابق)  ساخته شد عربها هیچی نداشتند جز چند ورزشگاه محقر.
به جایی رسیدیم که بر عکس شده اوضاع .تیمهای ما وقتی برای مسابقه با عربا وارد زمین می شوند خدا خدا میکنیم که زیاد کل نخوریم. چه بر سر فوتبال ما امده است؟
مدیرانی که برای فوتبال تعیین شدند شایسته مدیریت در فوتبال نبوده اند و نیستند.
زمینهای اصلی فوتبال ما هنوز همان زمینهای عهد عتیق است که کیفتشان را هم از دست داده اند.
فوتبال ما فاسد شده است و با این مدیران به هیچ جا نخواهیم رسید. نسل جدید دلش به خواندن کری برای تیم مقایل خوش است.
یک عده زیر پرچم ابی سینه می زنند یک عده هم زیر پرچم قرمز. این میگه ارتش ابی اون میگه ارتش سرخ.
بابا جمع کنید این مسخره بازی ها را.
ارتشمون کجا بود؟
ما فوتبال نداریم، مربیان ما به درد هیچی نمی خورند همین قلعه نوئی هم در تیم ملی کاره ای نیست ان دسته از بازیکنایی که زیر دست مربی های خارجی کار کرده اند با نبوغ خود بازی را در می اورند ، مثل طارمی، مثل ازمون. 
گاریدو که توی پرسپولیس است چه سابقه درخشانی تو اروپا داشته.
نکونام چه حالیشه مربیگری یعنی چه، بختیاری زاده کجا جام گرفته و چه رزومه ای دارد؟.
ما امکانات خوب، زیر ساختهای خوب، مربیان درجه یک خارجی خوب، زمینهای تمرینی برای استعدادها، مربیان استعداد یاب و....‌لازم داریم وگرنه همین هست که هست و بدتر هم خواهد شد.
پرسپولیس دیشب با یک گل به السد قطر باخت، السد کجای فوتبال دنیا است؟.
سپاهان امروز با سه گل  به الشارجه امارات باخت یعنی چه اخه ؟
استقلال هم که یک بر صفربه النصر عربستان باخت تیمی که مربی اش مربی اس میلان ایتالیا بوده، یعنی چه که مقایل این تیم  هشتاد و پنج دقیقه همش دفاع کنی؟
بیچاره فوتبال ما.

#عاشوری

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 11:05


سال ۱۳۸۵ یا ۸۶ بود.
فصل نشای برنج بود و کشاورزان شولم سر گرم کار و تلاش برای نشای برنج بودند.
کار نشای مزرعه ما تقریباً تمام شده بود و یک مقدار کمی برای نشا باقی مانده بود.

مقداری از انچه را که از اینجا می خوانید از زبان مادرم که بعدها به زحمت برایم تعریف کرد را برای شما نقل می کنم و بعد دوباره خودم شرح می دهم.
مادرم گفت:
خسته بودم، دیگر اخرهای کار نشا بود.
چیز زیادی نمانده بود که کارمان تمام شود. من ان روز به تنهایی رفتم مزرعه که ان یک تکه باقی مانده را هم نشا کنم و تمام کنم کار را.
یکی دو روز بود که احساس سر درد می کردم.
زیاد به ان اهمیت ندادم و پیش خودم گفتم بخاطر خم و راست  شدن های زیاد در بجار و خستگی است.
ان روز که رفتم قسمت باقیمانده مزرعه را نشا کنم پس از یک ساعت کار که دیگر چیزی به پایان کار نمانده بود همینکه توم را داخل بجار فرو کردم و تا خواستم کمرم را راست کنم ناگهان احساس کردم که انگار  محکم به سرم کوبیدند .
بدنم کنترل نداشت و بیهوش شدم و داخل چل و گل مزرعه افتادم
نمی دانم چند لحظه همانطور گذشت.
ناگهان از تکانهایی که می خوردم چشمم باز شد و دیدم پهلوان ایرج زاهدی و اقای داوود ارور دارند مرا از مزرعه به لب جاده می برند. مردم جمع شدند، من چانه ام کج شده بود و نمی توانستم حرف بزنم چون سکته مغزی کرده بودم

از اینجا خودم بقیه ماجرا را میگویم:

وقتی مادرم را به هر زحمتی بود به بیمارستان پور سینای رشت رساندند به من که تهران و در جایی  مشغول کار بودم خبر دادند که مادر سکته کرده است.
سریع خودم را به گیلان و بیمارستان پورسینای رشت رساندم.
وقتی بالای سر مادرم رفتم هنوز در  پنجه ها و ناخنش گل های بجار بود.
مادرم فقط مرا نگاه میکرد و در ان شرایط نمی توانست حرف بزند و هزار جور حرف در نگاهش بود.
خدا را شکر مادرم  زنده ماند و او را به خانه بردیم اما دیگر آن توان و نیرو را برای حرکت و کار کردن نداشت.
مادر زمینگیر شده بود .
ما دلمان خوش بود از اینکه پدرمان سر پا بود و به بقیه کمک می کرد اما روزگار با ما سر سازگاری نداشت و از بدِ روزگار پس از سه چهارماه که از سکته مادرمان میگذشت ، پدر مبتلا به سرطان شد و بر غمهای ما افزود، عمر پدر پس از ابتلا به سرطان کوتاه بود و در میان غم و اندوه ما دار فانی را وداع گفت.
یک روز قصد کردم که مادرم را سر قبر پدرم ببرم.
از کنار خانه نعمت نقره ای مادرم را کول گرفتم و تا سر مزار پدرمان در مسجد سرکَه بردم. گفتم مادر جان این قبر بابای ما مرحوم عزیز است. با صدایی که به زحمت شنیده می شد گفت پس قبر من کجا است!.
برای پدر فاتحه خواندم و طلب رضایت و حلالیت کردم و دوباره مادر را روی کول گرفتم و باز تا دم خانه نعمت رساندم و از انجا سوار ماشینم کردم و بردم خانه.
مادر، مدت ده سال با همان وضع و ناتوانی در خانه ماند تا اینکه متاسفانه طاقتش تمام شد و یک روز در بستر بیماری فوت کرد و برای همیشه رفت.
در طول ان مدتی که مادرم زمینگیر شده بود  برادرهایم عباس، نادر و خواهرم که همسر اقای قنبر شهاب هستند با جان و دل از مادرم نگهداری کردند.
در اینجا لازم میدانم از پهلوان خوبمان اقای ایرج زاهدی و جناب داوود آرور و کسانی که ان روز زحمت کشیدند و مادرم را به بیمارستان رساندند صمیمانه تشکر کنم.

ا. عابدین پور
تهران
۱۴۰۳/۷/۳۰

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 11:00


خاطره امروز که در واقع شبیه یک غم نامه است از طرف دوست عزیزمان اقای ا. عابدینپور برایمان بازگویی شده است. با تشکر از این بزرگوار .
خدا پدر و مادرشان را قرین رحمت خود کند و روحشان شاد.👇👇👇

سرزمین سر سبز

22 Oct, 08:26


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 08:02


روز پر ماجرای ورزشی
برای دوستانی که مایلند ساعت و زمان پخش ان را بدانند👇

کشتی فرنگی امیدهای جهان
ساعت 12:00
🖥شبکه ورزش

لیگ قهرمانان آسیای 2
⚽️شارجه🆚سپاهان
ساعت 17:30
🖥شبکه ورزش

لیگ نخبگان آسیا
⚽️استقلال🆚النصر
ساعت 19:30
🖥شبکه 3

کشتی فرنگی امیدهای جهان
ساعت 19:30
🖥شبکه ورزش

لیگ نخبگان آسیا
⚽️الغرافه🆚الوصل
ساعت 19:30

لیگ قهرمانان اروپ‍ا
⚽️میلان🆚کلوب بروژ
ساعت 20:15

لیگ قهرمانان اروپ‍ا
⚽️رئال مادرید🆚دورتموند
ساعت 22:30
🖥شبکه 3

لیگ قهرمانان اروپ‍ا
⚽️آرسنال🆚شاختار دونتسک
ساعت 22:30
🖥شبکه ورزش

لیگ قهرمانان اروپ‍ا
⚽️یوونتوس🆚اشتوتگارت
ساعت 22:30

لیگ قهرمانان اروپ‍ا
⚽️پاری‌سن‌ژرمن🆚آیندهوون
ساعت 22:30

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 07:17


خاطره های قدیمی زبان گویای زمان های گذشته هستند .
هر چه خاطره ها قدیمی تر باشند جذابیتشان بیشتر و اما درکشان برای نسل نو سخت تر است.
چیزی شبیه افسانه می ماند .
گرد اوری خاطره های قدیمی خیلی سخت است و نیاز به دسترسی به بزرگانی دارد که یا ان زمانها بوده اند که از آن ها یا به صورت نقل قول و داستان با افزودن یا کم کردن زبان به زبان به دست ما ها رسیده است.
مثل داستان فرد ییلاق و قشلاق نشینی به نام غلامعلی که راهش را در کوهستان گم می کند و سر از عروسی جنیان در می اورد که شبیه افسانه است .
اما خاطرات نسل معاصر باور پذیر تر و ملموس تر است چون خودما هم درکش می کنیم و این واقعیات را گاه از نزدیک و به چشم خود دیده ایم.
ان شاء لله تا عصر خاطره یکی از عزیزان را برای شما در این کانال پست و درج خواهیم کزد .

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 07:05


هر روز یک مطلب در مورد تالشان

امروز
اوضاع تالش قبل از مشروطه و تاثیر عهد نامه ترکمنچای بر بافت اجتماعی تالش .

قسمت اول

پس از قتل ناصرالدین شاه در ۱۷ ذیقعده ۱۳۱۳ /۱۲۷۵ خورشیدی ناتوانی و بی کفایتی دولت در سیاست خارجی، داخلی ،امور مالی ،سلطه بیگانه بخصوص روس و انگلیس  در امور کشور پیش از پیش آشکار گردید .
مظفرالدین شاه قاجار چندین نخست وزیر را برای بهبود و اصلاح امور عوض نمود ،صدراعظم امین السلطان برای کنترل مالی مملکت وام از بانک استقراضی روس گرفت تا ۷۵ ساله برگردانده شود .
پشتوانه این وام گمرکات ایران به استثنای گمرکات جنوب بود ،اما این وام به جای عمران و آبادانی کشور صرف مسافرت مظفرالدین شاه به اروپا شد.
در ادامه مسیو نوز مستشار بلژیکی طرفدار سیاست روس برای سر وسامان امور مالی و گمرکات به ایران آمد.
قراداد سال ۱۹۰۱ میلادی بین امین السلطان و سفیر روس منعقد طی آن وام دوم به مبلغ پنج میلیون تومان تحویل ایران شد .
شرط اعطای وام این بود که از کالاهای روسی حق گمرکی کمتری  گرفته شود.
(در مقابل قرار داد ۱۹۰۱ میلادی به روسیه ،قرارداد دارسی  ۱۹۰۰ میلادی استخراج نفت جنوب به انگلیس داده شد ،در این تحقق و بررسی چون تاثیر قرار داد دارسی بین ایران و انگلیس بر سیاست کلی ایران و میدان عمل آن بیشتر بر مناطق جنوب و غرب مد نظر بود توضیح داده نمی شود  ).
در سال ۱۹۰۷ میلادی ایران به سه منطقه نفوذ شمال در سلطه روسیه ،منطقه جنوب در اختیار انگلیس ،منطقه مرکزی بی طرف تقسیم شده بود .
حکومت تزار هیچکونه مانعی برای اعزام نیرو به گيلان و تالش نمی دید از سال های قبل در منطقه قوا و خبر چین و جاسوس داشت و سر کنسول روس در رشت خود را حاکم خود مختار در ایالت گيلان می پنداشت و از طرفی محمد علی شاه طرفدار مطلق روس بود گارد حکومتی پادشاه را در تهران را قزاقان روسی به فرماندهی بریگادقزاق سرهنگ لیاخوف به عهده داشتند .
(انقلاب مشروطه ایران نوشته مهدی ملک‌زاده ) .

اوضاع گيلان در رشت به درجه تهدید کننده و خطرناک رسیده بود .روس ها احساس خطر کرده بودند .پنجاه نفر قزاق را برای حفظ کنسولگری رشت فرستادند ،
عده ای سرباز با مسلسل و اتومبیل و دو عراده توپ با کشتی جنگی به انزلی برای حفاظت کشتی جنگی  حامل قشون و مهمات فرستادند .
پس از شروع جنگ جهانی اول بین روس و انگلیس ،معاهده سری دیگری به نام ۱۹۱۵ میلادی علیه ایران امضا شد و منطقه بی طرف از بین رفت ،همچنان روسیه حق داشتن یک لشکر از قوای ایرانی به نام قزاق تشکیل، و فرماندهی و ریاست آن را با بودجه و و مخارج دولت  ایران را گرفت و....

پایان قسمت اول

منبع
ماهنامه تالش شماره ۱۷۵ ص ۱۸

نویسنده مطلب اقای شهرام پور جمشید

انتخاب متن گروه تالشه خله مجید نعمتی سیاهمزگی

ارسال متن: استاد مجید نعمتی سیاهمزگی

@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

22 Oct, 06:58


@shoulamchannel1

سرزمین سر سبز

21 Oct, 19:43


روان شناسی میگه :
آدم سالم ، آدميه كه با خودش و با آدمهاى اطرافش در حال جنگ و ستيز نيست، نتيجتاً حضورش به آدم انرژى ميده.
بيشتر از اينكه انتقادگر باشه، مشوقه!
بيشتر از اينكه منفى باشه، مثبته!
بيشتر از اينكه متكبر باشه، متواضعه!
بيشتر از اينكه بخواد خودنمايى كنه، دوست داره در يك فضاى اشتراكى، ديگرانو ببينه و همينطور خودش ديده بشه


@shoulamchannel1