🔴 خبرگزاری خبرآنلاین:
🔴 مشکلی به نام ساختار قانون اساسی
سیدحسین مرعشی با تاکید بر اینکه نتیجه و کارکرد را مطلوب ارزیابی نمیکنم زیرا علت مفصل است، گفت: ولی میتوانم دو سه مورد کوتاه بگویم. اولین مساله به ساختار قانون اساسی برگردد. در ساختار قانون اساسی برخلاف عرفی که در دنیا وجود دارد، قدرت با مسئولیت همراه نیست. در تمام دنیا هر کس که قدرت اصلی کشور است و نامش نخستوزیر ژاپن یا پاکستان یا صدراعظم آلمان یا رئیسجمهوری آمریکا یا فرانسه و … هر کس که قدرت اصلی را دارد، رئیس کابینه است. یعنی مسئولیت اداره کشور دارد.
🔴 موضوعی به نام قوه قضائیه یا قوه مقننه وجود ندارد
مرعشی با جمعبندی این سه مساله گفت: از داخل ساختار ما در قانون اساسی، تفکیکقوایی بیرون آمده است که در هیچ جای دنیا نیست. به نظرم اگر این طراح قانون از خاک بیرون بیاید و وضعیت ایران را ببیند، عذرخواهی میکند و میگوید، چنین قصدی نداشته است. موضوعی به نام قوه قضائیه یا قوه مقننه وجود ندارد. چنین رسمی در دنیا نیست. در قوه قضائیه قاضی مستقل است، ولی قوه قضائیه جدا از دولت نیست. وزیر دادگستری در دولت است. فرمانده کل قوا خودش رئیس دولت است.
🔴 چه کسی گفته که مجلس این مقدار اختیارات را داشته باشد؟
سیدحسین مرعشی ادامه داد: هر کس رئیس قوه قضائیه است، شورایی درست میکند و مانند دولت جلسه مسئولان قضا میگذارد. در دنیا قاضی مستقل است. چه کسی گفته که قوه قضائیه از حاکمیت جداست؟ چه کسی گفته که مجلس این مقدار اختیارات را داشته باشد؟
🔴 اتفاق مثبت بهار عربی
مرعشی به این گزاره که همه دوست دارند بگویند اتفاق سوریه سریع افتاد، اشاره و ادامه داد: یک عده میگویند، اتفاق سوریه ۱۳ سال با تاخیر رخ داد. ۱۳ سال این پرونده باز بوده است. در مواجهه با سوریه در داخل سیاستمداران ایران، اختلاف دیدگاه از ابتدا وجود داشته است که ایران چقدر به مساله ورود کند. به گفته او در بهار عربی، یک اتفاق خیلی مثبت رخ داد که هیچکس به آن نپرداخت. مراکش اولین تظاهراتی که راه افتاد؛ پادشاه ۵۰ نفر از معارضین را دعوت کرد و گفت، قانون اساسی جدید بنویسید.
🔴 نباید سیاست را به نهاد نظامی سپرد
نکته دیگری که دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران مطرح کرد که باید از قضیه سوریه درس گرفت این بود که نیروی نظامی و نیروی مسلح به خصوص نیروی مسلحی که مانند سپاه ایدئولوژیک بوده و قدرت و عزتش قدرت همه ماست، در اینکه باید قوی و نیرومند باشد و نیازهایش تامین شود نباید تردید کرد. ولی هیچوقت نباید سیاست را به نهاد نظامی سپرد.
🔴 ۱۹ سال است اقتصاد ایران گروگان پرونده هستهای است
سیدحسین مرعشی در انتهای نشست افزود: نکته آخر این است که یادتان باشد اقتصاد، صحنههای جنگ را هم تحت تاثیر قرار میدهد. در تحلیل بودجه ایران برای جنگ، خیلی عجیب بود که در ۶ سال از ۸ سال دفاع مقدسمان، بودجه زیادی به جنگ نداده بودیم. چون به اندازه کافی مهمات خریداری شده در دهه ۵۰ را استفاده میکردیم. دو سال آخر که مجبور شدیم مهمات و سلاح بخریم، در جنگ کم آوردیم. امروز هم میگویم تحریمهای اقتصادی ایران، کاهش درآمدی ایران و بحرانی که برای روسیه در اوکراین پیش آمده در سقوط اسد نقش تعیینکننده داشت. اقتصاد مهم است.
🔴 ادامه مطلب 👇
saazandegi.ir/تحول-در-دکترین-نظام/
✅ t.me/seyedhoseinmarashi