🔴 سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران پیشنهادهایی به رئیسجمهوری ارائه کرد. او گفت: جناب آقای پزشکیان موفقیت شما و دولتتان یک ضرورت ملی است و صرفنظر از انتقاداتی که به انتصابات شما وجود داشته باشد اما همه این نقدها در سایه موفقیت جنابعالی برای اداره مطلوب کشور و به سرانجام رسیدن امور کشور رنگ خواهد باخت. در کشور به لطف خداوند یک امید غیرقابل وصفی در اثر انتخاب شما به عنوان رئیسجمهور ایجاد شده که این امید، سرمایه آینده ایران است و نباید به ناامیدی تبدیل شود و تنها امری که میتواند این امید را در دل مردم زنده نگه دارد، موفقیت شماست. ما متوجه شرایط سخت کار شما هستیم و در این دوره کوتاه هم شما توانستهاید با تدبیر جلوی رفتن ایران به شرایط بحرانی منطقه را بگیرید. متوجه این نقش هستیم و امیدواریم در سایر امور کشور هم شاهد جهش در حل مشکلات و معظلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باشیم.
🔴 مرعشی همچنین به رئیسجمهوری گفت: شعار جنابعالی وفاق است. دو پیشنهاد مشخص برای امر وفاق داریم. احیای تکنوکراسی کشور؛ در دولت اول و دوم آیتالله هاشمیرفسنجانی شاهد این بودیم که سیاست کمترین مداخله را در امور اقتصادی، فنی و اجرایی کشور داشته اما متاسفانه در دولت احمدینژاد، تکنوکراسی به سخره گرفته شد و سیاست همه امور اقتصادی و اجرایی کشور را تحت تاثیر قرار داد و دموکراسی دچار فروپاشی شد و متاسفانه دکتر روحانی هم نتوانست به صورت شایسته، تکنوکراسی را بازسازی کند.
🔴 دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران افزود: باید در اجرای شعار وفاق و همدلی پستهای سیاسی احصا و محدود شده و مشخص شود چه پستهایی سیاسی و کدام فنی، اجرایی و اقتصادی و تابع نظامات فنی خود است. مثلاً حتماً استانداران و معاونان سیاسی آنها پستهای سیاسی هستند اما حتماً معاونت زراعت جهاد کشاورزی، معاونت درمان وزارت بهداشت، مدیرعامل شستا یا مدیریت هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس سیاسی نیستند. باید رئیسجمهور جلوی دستاندازی مجلس و دولت در پستهای فنی و اجرایی را بگیرد تا همه شئونات تغییر مجلسها و دولتها سبب غیرفنی و غیراصولی شدن این پستها نشود. شما علاوه بر اینکه کمک میکنید انتخابات در کشور حزبی شود، انتخابات تناسبی را در کشور مرسوم کنید. به این معنی که توجه شود در انتخاباتی چون شورای شهر و مجلس به همان اندازه که اکثریت مهم است و احزاب و جناحها اکثریت را در اختیار دارند اما اقلیت نیز به همان نسبت مهم است و حاکمیت اکثریت نباید به معنی حذف اقلیت باشد.
🔴 مرعشی در این دیدار یادآوری کرد: در کشور ۸۵ میلیونی با ۲۰۰ نفر برای احزاب استانی و برای احزاب ملی با ۳۰۰ نفر اجازه تاسیس حزب میدهیم. درحال حاضر ۱۵۰ حزب ثبت شده در کشور داریم و برای اینکه آن را مدیریت کنیم، نهادی تحت عنوان خانه احزاب تشکیل دادهایم که مشابه آن در دنیا وجود ندارد. شما لایحهای را تقدیم مجلس کنید که حداقل افراد حامی برای تشکیل یک حزب بالای یک میلیون نفر باشند که هر کس با کد ملی خود برای عضویت در این حزب ثبتنام کرده باشد، در غیر این صورت بهتر است که حزبی وجود نداشته باشد. ارتقای جایگاه احزاب و حزبی کردن انتخابات و برگزاری انتخابات تناسبی در دولت جنابعالی انشاالله مورد توجه اقدام قرار بگیرد.
🔴 وی همچنین به نقش نفت در اقتصاد ایران پرداخت و آن را نقش فوقالعادهای دانست و گفت: بعد از پیدایش نفت شاهد تحولات زیادی در اقتصاد کشور بودهایم. اما مساله این است که باید منابع درآمدی ناشی از تولیدات نفتی را صرف دیوانسالاری ناکارآمد کشور کنیم یا صرف توسعه کنیم که این موضوع همیشه محل مناقشه بوده و کارشناسان اظهارنظر روشنی در این باره کردهاند. این نفت با همه اهمیت روزبهروز به وسیله انرژیهای پاک تحدید میشود و حتماً ۲۰ سال دیگر جایگاه نفت جایگاه امروز نخواهد بود.
🔴 مرعشی در آخر سخنان خود تاکید کرد: ما پیشنهادی تدوین کردیم که از آخرین شانسهای ایران است تا بتوان به وسیله نفت زیرساختهای کشور را ارتقا داد و گامهای جدی در جهت صنعتی شدن و جایگزینی نفت با انرژیهای پاک را برداریم. با این پیشنهاد، ریلگذاری برای دوره ۲۰ ساله اقتصاد ایران، نرخ رشد بالای ۱۰ درصد و تورم زیر ۱۰ درصد را میتوان به سرانجام رساند. ما آمادگی داریم چنانچه در دستور کار ستاد اقتصادی دولت قرار بگیرد از این پیشنهاد دفاع کنیم. شما فرصت دارید با ابتکارات و تعریف زمینهای جدید برای بازی اقتصاد خود و دولت متبوع، موفقترین دولت ایران باشید.
✅ @seyedhoseinmarashi