ورود وزارت کشور به مساله " تأمین امنیت آزمونها " مبنای قانونی ندارد . بیشتر حکایت از ناتوانی نظام تعلیم و تربیت دارد !
صدای معلم منتشر می کند ؛
گروه گزارش/
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در گردهمایی رؤسای نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان گفته است : « برای اولینبار، تأمین امنیت آزمونها به عهده وزارت کشور سپرده شده است و این موضوع در شورای تأمین استانها و شهرستانها نیز پیگیری میشود » .
آن چه در زیر می آید گفت و شنود « صدای معلم » با « احمد عابدینی » در خصوص این موضوع و ابعاد آن است .
* فکر می کنم این مساله در مصوبه مربوط به فن آوری مورد تاکید قرار گرفته است. اما این امنیت را می توانیم از طریق ابزارهای فنی و هوش مصنوعی فضای قابل کنترل که داریم برقرار کنیم و یا از طریق نرم افزاری انجام دهیم .
اگر قرار است امنیت آزمون ها تامین شود ؛ سازمان سنجش خیلی بالاتر است و گسترده تر هم می تواند این کار را انجام دهد تا این که نهادهایی مانند ارتش و سپاه و نیروی انتظامی را در این مساله دخیل کند که این خیلی با اصل موضوع منطقی نیست.
اما این که حتما باید تصریح کرده باشد و یا قانون یا اجازه داده باشد که به فرض وزارت آموزش و پرورش از یک حوزه نظامی و انتظامی کمک بگیرد اصلا قانون چنین رویکردی ندارد و شورای عالی آموزش و پرورش هم اصلا ورود پیدا نکرده است تا جایی که من از این موضوع اطلاع دارم.
* ما در مصوبات مان بارها تاکید کرده ایم در جاهای مختلف بر اعتبار آموزش و پرورش پافشاری کردیم که حتی اگر مشکلی هم وجود داشته باشد نیروی انتظامی حق ورود به حوزه تعلیم و تربیت را نداشته باشد ، ندارد و نباید داشته باشد چه برای معلم چه برای دانش آموز.
فضای تعلیم و تربیت جایگاه خاصی دارد و ما نباید آن را به این مسائل آلوده کنیم ؛ ناتوانی خودمان را به گردن دیگران بیندازیم و از ابزارهایی استفاده کنیم که شان و جایگاه تعلیم و تربیت را زیر سوال ببرد.
در هر مرجعی هم تصویب شده باشد که احتمال خیلی ضعیف می دهم در یک مرجعی تصویب شده باشد بیشتر ممکن است نظر شخصی آن فرد باشد و یا در آن فضا برداشت درستی از صحبت ها نشده باشد چون تحلیل است.
من واقعا نمی دانم چه اتفاقی افتاده است ولی این تفکر بسیار غلطی است که ما به هر بهانه ای تاکید می کنم به هر بهانه ای بیاییم ناتوانی و ضعف خودمان را بخواهیم با ابزارهای غیر تعلیم و تربیتی جبران کنیم .
در حال حاضر آن قدر فن آوری در دنیا توسعه پیدا کرده و ما می توانیم از این فرصت استفاده کنیم و نیازی به این گونه تصمیم ها نیست .
* هم ضعف است و هم فهم .
اگر فردی کوچک ترین عِرقی نسبت به آموزش و پرورش داشته باشد و درست آن را بفهمد و کارکرد تعلیم و تربیت را در حوزه فرهنگ خوب بفهمد به جد از ورود حوزه های نظامی و انتظامی به حوزه ی فرهنگ نه تنها استقبال نمی کند بلکه جلوگیری می کند .
اگر هم چنین چیزی مطرح شود خودش مانع آن می شود .
ورود از بیرون از آموزش و پرورش به چنین موضوعاتی اصلا به صلاح نیست و حتی اگر آموزش و پرورش در چنین مسائلی ضعف داشته باشد باید که خودش رشد کند و خودش ضعف هایش را برطرف کند .
این وضعیت در طولانی مدت کاملا به ضرر تعلیم و تربیت تمام می شود .
متن کامل مصاحبه را در لینک زیر مطالعه فرمایید :
https://sedayemoallem.ir/گزارش-گفت-گو/item/25046-/ورود-وزارت-کشور-به-مساله-تأمین-امنیت-آزمونها-مبنای-قانونی-ندارد-بیشتر-حکایت-از-ناتوانی-نظام-تعلیم-و-تربیت-دارد
https://t.me/joinchat/AAAAADu4dHJZbt42l9eLGw