سلامت @salamatweekly Channel on Telegram

سلامت

@salamatweekly


پرتیراژترین هفته نامه ایران
@weeklysalamat
www.salamat.ir

سلامت (Persian)

با خوش آمدگویی به کانال "سلامت"! این کانال پرتیراژترین هفته‌نامه ایران است که به موضوعات مرتبط با سلامت و بهبودی اختصاص دارد. اگر به دنبال مطالب سلامتی علمی و کاربردی هستید، این کانال مناسب برای شماست. با دنبال کردن کانال @weeklysalamat، می‌توانید از آخرین اخبار و مقالات مربوط به سلامتی با خبر شوید. همچنین می‌توانید به وب‌سایت www.salamat.ir مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری راجع به مطالب منتشر شده در این هفته‌نامه کسب کنید. اگر به بهبودی و رعایت سلامتی خود علاقه‌مند هستید، حتما این کانال را دنبال کنید تا از مطالب مفید و کاربردی برای بهبود سلامتی خود بهره‌مند شوید.

سلامت

13 Nov, 07:09


⏺️ دبیر علمی کنگره تخصصی پیشرفت های نوین در جراحی پلاستیک و زیبایی:

⏹️ به جوانان یاد ندادن خودشان را همانطور که هستند دوست داشته باشند

◀️ دبیر علمی کنگره تخصصی پیشرفت های نوین در جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: نوع عمل های زیبایی در کشورهای مختلف با هم متفاوت است این در حالی است که سطح دانش جراحی پلاستیک به خصوص در کشور ما بسیار زیاد شده است.

دکتر محمد باقر حیدری دبیر علمی کنگره تخصصی پیشرفت های نوین در جراحی پلاستیک و زیبایی در افتتاحیه این کنگره گفت: مسائل فرهنگی در نوع عمل های زیبایی متفاوت است و در چند سال اخیر بیشترین عمل زیبایی در کشور ما انجام عمل زیبایی بینی بوده است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7913

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

12 Nov, 09:38


⏺️ سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل برگزار می شود

⏹️ ایران کشور پیشرو در ساختار طب سنتی

◀️ رئیس سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل در نشست خبری با بیان اینکه ایران کشور پیشرو در ساختار طب سنتی است، گفت: این سمپوزیوم از ۳۰ آبان تا ۳ آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت برگزار می‌شود.

دکتر آرمان زرگران با تاکید بر اهمیت این رویداد، اظهار داشت: هدف اصلی این سمپوزیوم، معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ایران در حوزه طب ایرانی و انتقال تجربیات بین کشورهای مختلف است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7912

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

12 Nov, 05:44


در شیراز پرستاران معترض خواسته های خود را در دیدار با علی جعفریان، جانشین وزیر بهداشت، در میان گذاشتند.
@sepidonline

سلامت

11 Nov, 18:46


چرا پویش "من هم تست اچ آی وی می دهم" در کشور اجرا می شود؟

رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت:
بیماریابی را باید افزایش دهیم و به سه شاخص ۹۰، ۹۰، ۹۰ در اچ آی وی برسیم


@sepidonline

سلامت

11 Nov, 14:00


⏺️ ایران در رتبه چهارم تولید علم طب سنتی قرار دارد

⏹️ صدور مجوز ۵ هزار فرآورده طبیعی

◀️ ایران در رتبه چهارم تولید علم طب سنتی قرار دارد

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران بعد از چین، هند و آمریکا رتبه چهارم تولید علم طب‌های سنتی در دنیا را دارد که نشان‌دهنده عزم متخصصان ایرانی برای تولید علم در این حوزه است.

⏮️ نفیسه حسینی یکتا روز دوشنبه در نشست خبری که در دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: از سال ۱۳۸۶ تاکنون که بستر آموزش طب سنتی در دانشگاههای کشور فراهم شده است، بیش از ۵۰۰ نفر در رشته های مرتبط از دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند و حتی امروز دانشجویانی در دوره دکتری آن تحصیل می‌کنند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7911

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

11 Nov, 09:24


⏺️ آغاز پویش «من هم تست HIV می‌دهم»

⏹️ آزمایش رایگان و محرمانه HIV در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری + آدرس این مراکز

◀️ بنابر اعلام وزارت بهداشت، پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳در سراسر کشور برگزار می‌شود. در این پویش آزمایش اچ آی وی، پس از مشاوره و تنها با رضایت فرد به صورت رایگان و محرمانه انجام می‌شود.

در سراسر دنیا توجه ویژه به برنامه‌ریزی جهت ارتقا کمی و کیفی خدمات تشخیص اچ‌آی‌وی که منجر به تشخیص به هنگام بیماری شود یکی از محورهای اصلی برنامه کنترل اچ‌آی‌وی است. جلب مشارکت گیرندگان خدمت و تمرکز بر مشارکت اجتماعی در این امر یکی از راهکارهای موثر در دستیابی به اهداف پیشگیری و تشخیص است و بی‌شک پایان اپیدمی اچ‌آی‌وی در گرو فراهم کردن امکان دسترسی همگان به خدمات مطلوب پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان بیماری است.

مشروح مطلب:

https://sepidonline.ir/7/32923--hiv-.html

@sepidonline

روبیکا/واتساپ⁦⁧

سلامت

11 Nov, 08:27


⏺️ توریسم سلامت در حوزه جراحی زیبایی می‌تواند ارزآوری داشته باشد

⏹️ امسال کنگره پیشرفت های نوین در جراحی پلاستیک و زیبایی ویژه فوق تخصصان جراحی پلاستیک در حالی در کشور ما برگزار می شود که جراحی پلاستیک ایران در دنیا شناخته شده است و در صورتی که زیرساخت های لازم برای جذب توریسم سلامت در این بخش مهیا شود می تواند جزو ارزاورترین درآمدهای کشور در بخش توریسم سلامت باشد.

◀️ بابک نیکومرام رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران و نماینده ایران در انجمن بین‌المللی جراحان پلاستیک و زیبایی گفت: پزشکان ایرانی در حوزه جراحی پلاستیک و زیبایی بسیار متبحر و به نام هستند و حتی ریاست انجمنهای جراحان پلاستیک و زیبایی مطرح در دنیا را بر عهده دارند. جراحان پلاستیک ایرانی هر ساله بخش زیادی از درآمد خود را صرف تبادل دانش و شرکت در کنگره های معتبر دنیا کرده و از هیچ شرکتی و یا ارگان دولتی نیز کمکی دریافت نمیکنند، برای همین به دانش روز دنیا مسلط بوده و در جراحی پلاستیک و زیبایی سرآمد و خوشنام میباشند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7910

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

11 Nov, 06:27


⏺️ محققان پی بردند؛

⏹️ رژیم‌ غذایی برای کند شدن پیری مغز

◀️ رژیم غذایی مدیترانه ای سبز شامل مواد گیاهی بیشتری نسبت به رژیم مدیترانه ای سنتی است.

رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاه محورتر از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنل بالاتری دارد.

⏮️ تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که هر دو رژیم غذایی ممکن است به تنظیم قند خون و پیری کندتر مغز کمک کند، و نوع سبز آن احتمالاً نتایج بهتری ارائه می‌دهد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7909

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

10 Nov, 09:32


⏺️ مصرف مکمل‌ ویتامین D در بارداری و تاثیر بر سلامت استخوان فرزند

⏹️ تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که در دوران بارداری از مکمل‌های ویتامین D استفاده می‌کنند ممکن است فرزندشان استخوان‌های قوی‌تری داشته باشند.

◀️ مطالعه محققان دانشگاه ساوتهمپتون بریتانیا نشان می‌دهد کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری مکمل‌های ویتامین D مصرف می‌کردند در سن ۷ سالگی استخوان‌های قوی‌تر و متراکم‌تری نسبت به بچه‌های زنانی داشتند که این مکمل‌ها را مصرف نمی‌کردند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7908

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

10 Nov, 07:07


⏺️ آیا ویتامین C در زمان بیماری به ما کمک می‌کند؟

⏹️ ویتامین C از سیستم ایمنی ما حمایت می‌کند، به بدن کمک می‌کند تا زخم‌ها را التیام بخشد، از مفاصل ما محافظت می‌کند و نقش مهمی نیز در تشکیل کلاژن دارد.

◀️ ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به محافظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. رادیکال‌های آزاد زمانی تولید می‌شوند که بدن شما در معرض مواد سمی و سرطانی مانند دود سیگار و اشعه‌های خورشید قرار گیرد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7907

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

09 Nov, 09:21


⏺️ توصیه‌های سبک زندگی برای بهبود تاری دید

⏹️ افراد با افزایش سن یا به دلیل برخی بیماری‌ها ممکن است دچار تاری دید شوند.

◀️ این عارضه‌ی چشمی مشکل شایعی است که از کاهش وضوح دید و عدم توانایی در مشاهده دقیق اشیاء ناشی می‌شود. این مشکل ممکن است به صورت تدریجی یا ناگهانی ایجاد شود و دلایل مختلفی داشته باشد. همچنین تاری دید می‌تواند بر هر دو چشم تاثیر بگذارد یا فقط در یک چشم رخ دهد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7906

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

09 Nov, 07:18


⏺️ رئیس انجمن علمی طب سنتی:

⏹️ تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله داریم

◀️ دکتر روشنک مکبری نژاد رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران در خصوص ورود علمی طب سنتی به دانشگاه گفت: از سال ۱۳۸۶ اولین گروه پزشکی تخصصی طب سنتی به دانشگاه وارد شدند و به طور رسمی طب سنتی به صورت آکادمی به پزشکان تدریس شد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7905

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

09 Nov, 06:50


شماره 957 هفته‌نامه سلامت منتشر شد

دانلود PDF

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

09 Nov, 06:49


شماره 957 هفته‌نامه سلامت منتشر شد
salamat.ir

دانلود شماره ۹۵۷  شنبه نوزدهم آبان ماه ۱۴۰۳👇


https://salamat.ir/d/archive/1403/08/19/957.pdf

@Salamatweekly

سلامت

08 Nov, 09:04


⏺️ روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟

⏹️ طبق مطالعه موسسه سلامت دانشگاه «هاروارد» اگر هدف شما ساخت عضله است، اضافه کردن پروتئین بیشتر به برنامه غذایی می‌تواند به رشد و ترمیم بافت‌های ماهیچه‌ایِ بدن‌تان کمک کند.

◀️ میزان توصیه‌شده مصرف پروتئین (RDA) برای هر فرد، ۰/۳۸ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که مثلا برای فردی با وزن ۶۸ کیلوگرم، حدود ۵۴ گرم پروتئین در روز می‌شود.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7904

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

07 Nov, 18:35


با حکم وزیر بهداشت ، دبیر و اعضای شورای تدابیر ویژه و رصد دارویی منصوب شدند

🔹دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در احکام جداگانه ای، دکتر ابوالحسن احمدیانی را به عنوان دبیر و دکتر حمیدرضا جمشیدی، دکتر داوود دانش جعفری، دکتر عبدالمجید چراغعلی و دکتر غلامرضا اصغری را به عنوان اعضای شورای تدابیر ویژه و رصد دارویی منصوب کرد.

کارشناسان معتقدند شایسته تر آن بود یک نفر از میان همین گروه، به عنوان رییس سازمان غذا و دارو انتخاب شوند.
@sepidonline

سلامت

07 Nov, 13:53


سید موید علویان، معاون اسبق وزارت بهداشت در نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار پیگیری قاطع و دقیق و شفافیت در اطلاع رسانی در پرونده فوت بمیاران دیالیزی شد.
‎به نام خدای کاشف حقیقت

‎جناب آقای دکتر ظفرقندی
‎وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

‎با سلام و احترام

‎این اولین نامه اینجانب به حضرتعالی در دوران وزارت است و ضمن قدردانی از قبول این مسئولیت خطیر، برایتان آرزوی موفقیت در بهبود و اعتلای نظام سلامت کشور دارم.

‎در روزهای اخیر، اخبار نگران‌کننده‌ای درباره مرگ ناخواسته تعدادی از بیماران دیالیزی به دلیل مشکلات در کیفیت و تأمین داروهای مورد نیاز منتشر شده است که باعث واکنش‌های فراوان و نگرانی‌های عمیق در میان مردم و جامعه پزشکی شده است. از آنجایی که تجربه‌های گذشته نشان داده است که برخوردهای پنهان‌کارانه و عدم شفافیت می‌تواند به بی‌اعتمادی عمومی و آسیب‌های بیشتر منجر شود، ضروری است این‌بار با شفافیت کامل، مسئولیت‌پذیری و جدیت به این موضوع پرداخته شود.

‎برای درک بهتر اهمیت شفافیت و برخورد قاطع با چنین مواردی، مروری بر تجربه‌های گذشته می‌تواند مفید باشد. در سال‌های ۱۳۷۵ و ۱۳۷۶، هنگامی که برای نخستین‌بار آزمایش تشخیص هپاتیت سی در دسترس قرار گرفت، ما در درمانگاه هپاتیت انتقال خون ایران (که در آن زمان، تنها مرکز تخصصی کشور بود)، این آزمایش را برای بیماران هموفیلی انجام دادیم و با کمال تاسف متوجه شدیم که بیش از ۵۰ درصد از این بیماران به ویروس هپاتیت سی آلوده شده‌اند. اما به‌جای رسیدگی و درمان بیماران، دستور تعطیلی این درمانگاه صادر شد که این عملاً به معنی پاک کردن صورت مسئله به‌جای حل آن بود.

‎این مشکل بی‌پاسخ باقی ماند و با تشکیل دادگاه‌ها و پرونده‌های متعدد، آسیب‌های مالی و اعتباری بزرگی به نظام سلامت وارد شد. سرانجام در سال ۱۳۸۴، بنده در سمت معاون سلامت و با مشورت وزیر وقت، تصمیم به پذیرش رسمی مسئولیت این موضوع گرفتیم. در نتیجه، با عذرخواهی رسمی از بیماران، پرداخت دیه به آن‌ها انجام شد و خدمات لازم در دولت‌های بعدی برای جبران این مسئله ادامه یافت. خوشبختانه، اکنون می‌توانیم با افتخار بگوییم که شاهد حذف هپاتیت سی در این گروه خاص از بیماران هستیم.

‎با توجه به این تجربه، درخواست‌های زیر از حضرتعالی به منظور مدیریت بهتر حادثه اخیر و بازسازی اعتماد عمومی مطرح می‌شود:

‎پاسخگویی مسئولین مرتبط: حادثه اخیر در دوره وزارت قبلی رخ داده. وزیر وقت و معاون محترم فعلی غذا و دارو که از منصوبان وزیر قبلی است، باید نسبت به عملکرد و نظارت در حوزه دارو پاسخگو باشد. شفاف‌سازی این موضوع و معرفی مسئولین واقعی می‌تواند از سردرگمی در میان مردم و کادر درمانی جلوگیری کند.

‎تعیین آمار دقیق جان‌باختگان و دلایل آن: درخواست می‌شود به‌طور شفاف تعداد بیماران دیالیزی فوت‌شده به علت این حادثه اعلام شود تا جامعه و کادر درمان از ابعاد دقیق آن مطلع شوند.

‎جبران خسارت و دیه به خانواده‌های داغدار: پیشنهاد می‌شود بررسی‌های لازم جهت پرداخت دیه و جبران خسارت به خانواده‌های جان‌باختگان صورت گیرد. تدوین دستورالعملی شفاف در این زمینه، ضمن نشان‌دادن مسئولیت‌پذیری وزارت بهداشت، می‌تواند به حمایت مادی و روانی از خانواده‌های آسیب‌دیده کمک کند.

‎تأمین و تضمین کیفیت داروهای دیالیز و اصلاحات در زنجیره تأمین دارو: با توجه به اهمیت داروهای دیالیز و تأثیر آن‌ها بر حیات بیماران، لازم است نظام نظارت و کنترل کیفی داروها به‌ویژه در بخش داروهای حیاتی مانند دیالیز تقویت شود. این مسئله می‌تواند با بهبود کنترل‌ها و افزایش دقت در نظارت، به کاهش حوادث مشابه کمک کند.

‎بررسی و برخورد با تخلفات احتمالی: چنانچه در این حادثه، سهل‌انگاری، تخلفات یا قصوری از سوی هر یک از افراد یا نهادهای مرتبط صورت گرفته باشد، تقاضا می‌شود که به‌طور شفاف و بدون اغماض اعلام و برخورد قاطع صورت گیرد. شفاف‌سازی و اعلام نتایج به مردم می‌تواند در بازسازی اعتماد به نظام سلامت کشور اثرگذار باشد.

‎اطلاع‌رسانی دقیق و مستمر به جامعه و کادر درمان: در راستای جلوگیری از شایعات و سوء‌تفاهم‌ها، اطلاع‌رسانی شفاف و منظم به کادر درمان و جامعه امری ضروری است. این اقدام از طریق کانال‌های رسمی به بازسازی اعتماد عمومی و آرامش خاطر بیماران و خانواده‌هایشان کمک می‌کند.

‎انتظار می‌رود که با پیگیری قاطع و دقیق، اقدامات لازم برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی در آینده صورت گیرد. این مسئله، علاوه بر تأمین سلامت بیماران، گامی در جهت حفظ اعتبار و اعتماد نظام سلامت کشور خواهد بود. در پایان، موفقیت حضرتعالی را در این عرصه حساس از خداوند متعال مسئلت دارم.

‎ارادتمند شما،
‎دکتر سید موید علویان
‎استاد بازنشسته دانشگاه
@sepidonline

سلامت

06 Nov, 05:07


شان پرستاری و رضایتمندی پرستاران باید دیده شود

ظفرقندی، وزیر بهداشت: تا نتوانیم رضایتمندی پرستاران و جامعه سلامت را جلب کنیم، رضایتمندی مردم هم حاصل نمی شود.

◀️ در این دو ماه، کاهش مشکلات پرستاران از اولویت های ما در وزارت بهداشت بوده است.

حداقل ۵ بار مشکلات رفاهی پرستاران از جمله پرداخت معوقات، نرخ اضافه کار و کمبود پرستار را در جلسه دولت مطرح کرده ام و دکتر پزشکیان هم به طور جدی پیگیر بوده است.


@sepidonline

سلامت

04 Nov, 08:31


⏺️ چگونه گلودرد را درمان کنیم؟

⏹️ وقتی گلودرد دارید، سوزش و احساس ناراحتی ناشی از آن می‌تواند نوشیدن یا خوردن را سخت کند.

◀️ مصرف غذاهایی که نرم هستند و قورت دادن آنها بسیار آسان است، در صورت داشتن گلودرد، بیشتر توصیه می‌شود. بافت نرم به محدود کردن میزان تحریک گلو کمک می‌کند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7903

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

03 Nov, 07:22


⏺️ محققان استرالیایی پی بردند؛

⏹️ شب‌ها زیر نور نخوابید!

◀️ یک تحقیق نشان داد قرار گرفتن در معرض نورهای روشن در شب و روزهای تاریک تر با افزایش خطر مرگ مرتبط است.

محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی، بیش از ۱۳ میلیون ساعت داده جمع‌آوری شده از حسگرهای نوری را که توسط ۸۹۰۰۰ نفر استفاده شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7902

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

02 Nov, 07:04


2/4
امروز نا ترازی بودجه، کمبودهای بیمه و تمایل به تسلط و در اختیار داشتن اعتبارات بخش درمان تامین اجتماعی سه عاملی هستند که دست‌به‌دست هم داده و منجر به این شده‌اند که این خواسته به مصوبه دولت تبدیل شود. البته نظر وزارت رفاه در این مصوبه دریافت نشده و چون جابه‌جایی اعتبارات یک دستگاه به دستگاه دیگر است علی‌الاصول باید دو دستگاه باهم به تفاهم برسند. ظاهراً گفته می‌شود که این تفاهم حاصل نشده و بیانیه و نامه‌ای که وزیر رفاه بعد از این موضوع صادر کرد، نامه تندی بود و این موضوع در جامعه کارگری با انعکاس‌های نامطلوبی مواجه شده است.
این موضوع با توجه به فشار تورم و گرانی‌های اخیر و نیز هزینه‌های زندگی بر دوش خانوار و خصوصاً خانواده‌های دستمزد بگیر و کارگران، احساس فشار مضاعفی را ایجاد کرده مبنی بر اینکه حداقل خدماتی که از درمان دریافت می‌کردیم هم به وزارت بهداشت منتقل خواهد شد و منجر به اعتراضات و نارضایتی گسترده‌ای در سطح جامعه کارگری شده ‌است.
نتیجه‌ هم بیانیه‌ای شده که وزارت رفاه منتشر کرده و حالت تهدید دارد مبنی بر اینکه ما دیگر صورت‌حساب‌های وزارت بهداشت را پرداخت نخواهیم کرد. درمجموع به نظر می‌رسد این موضوع نشان‌دهنده نوعی عدم هماهنگی و کشمکش بین دو دستگاه دولتی است که در شرایط موجود واقعاً پسندیده نیست و امیدواریم که با درایت وزرای بهداشت، رفاه و معاون اول رئیس‌جمهور مرتفع شود.

⏺️ نظرات در خصوص این تصمیم دو دسته‌ است یک عده معتقدند که این اتفاق باید می‌افتاد و با توجه به توضیحاتی هم که شما فرمودید نیاز بود که منابع نظام سلامت تجمیع شود. در مقابل عده‌ای هم معتقدند که مصوبه دولت غیرقانونی است و خاطر جامعه کارگری را مکدر کرده و باعث شده آنها فکر کنند که همین آب‌باریکه درمان را هم قرار است از آنها بگیرند. شما این دو دیدگاه را چطور می‌بینید و با کدام موافق هستید؟
سیاست‌های کلی به‌منظور هماهنگی و مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی‌هایی در حوزه بهداشت و درمان بر عهده وزارت بهداشت است، اما این سیاست‌های کلی به خودی خود شرایط اجرا را فراهم نمی‌کند، بلکه باید به قانون تبدیل شود. وزارت بهداشت بایستی در طول این سال‌ها لایحه‌ای تنظیم می‌کرد و مصادیقش را مشخص می‌کرد و آن را به مجلس می‌فرستاد سپس توسط نمایندگان مجلس تصویب و به قانون تبدیل می‌شد و شورای نگهبان تایید می‌کرد و رئیس‌جمهور ابلاغ می‌کرد تا لازم‌الاجرا شود. این مفهوم که تولیت بهداشت و درمان با وزارت بهداشت است امری روشن و مشخص است، اما اینکه آیا این تولیت شامل بیمه تامین اجتماعی و حق بیمه کارگران هم می‌شود یا نمی‌شود؟ و آیا آنها جزء بخش دولتی تلقی می‌شوند یا غیردولتی هستند؟ آیا سنت‌های کلی در بودجه‌ و اعتبارات سازمان تامین اجتماعی دایر است؟ این‌ها را باید قانون تعیین می‌کرد؛ لذا بایستی لایحه اصلاحی این موضوع مدت‌ها قبل تنظیم می‌شد. متاسفانه سیاست‌های‌ کلی بعد از اینکه تنظیم می‌شود و توسط مقام معظم رهبری ابلاغ می‌شود دیگر تحقیقی درباره آنها صورت نمی‌گیرد و قوانین اجراکننده این سیاست‌ها تدوین نمی‌شود و به مجلس نمی‌رسد.
به نظر بنده ریشه مشکل در این است که مصادیق این تولیت و مصادیق تجمیع منابع قانونا مصوب نشده و اگر این قانون تصویب می‌شد این موضوع می‌توانست با شفافیت تعیین تکلیف شود. کما اینکه در قضیه انتقال سازمان بیمه سلامت از وزارت رفاه به وزارت بهداشت چون قانونی شد، اتفاقی رخ نداد و طبیعتاً اعتبارات بیمه سلامت همگی به وزارت بهداشت منتقل شد. حال سوال این است که آیا مسئله حل خواهد شد؟ باید دقت کرد که مطالبات اهمیت دارند و اگر اعتبار کافی برای پرداخت مطالبات وجود نداشته باشد چه وزارت بهداشت مسئول پرداخت باشد چه وزارت رفاه در ماهیت مسئله تفاوتی نخواهد بود. کما اینکه بعد از اینکه بیمه سلامت به وزارت بهداشت منتقل شد ما نمی‌بینیم که پرداخت‌ها منظم‌تر شده باشد یا اعتبارات به‌روز بیمارستان‌ها رزرو شده ‌باشد و کماکان کسر بودجه بیمه و عدم تامین منابع وجود دارد.
تراز شدن منابع و مصارف در سازمان‌های بیمه‌ای احتیاج به پیاده شدن و تحقق موارد دیگری نظیر خرید راهبردی خدمات، پیشگیری، آموزش‌های سلامت، آموزش‌های خانوار و سیاست‌های پیشگیرانه دارد تا هزینه‌ها کاهش پیدا کند وگرنه اینکه پرداخت توسط کدام دستگاه انجام شود تاثیری در وضعیت مطالبات بیمارستان‌ها و واحد‌های ارائه‌کننده خدمت نخواهد داشت.


@Salamatweekly

ادامه 👇👇

سلامت

02 Nov, 07:04


1/4
گفت وگوی هفته نامه «سلامت » با دکترمحمدرضا واعظ مهدوی رئیس انجمن اقتصاد سلامت درباره مصوبه ۹ درصد از سهم درمان تأمین اجتماعی
جابه جایی اعتبارات دستگا ه‌ها نیازمند تفاهم است
علی ابراهیمی
رئیس انجمن اقتصاد سلامت ایران می‌گوید: «سابقه اختلاف‌نظر در هزینه‌کرد سهم درمان بیمه تامین اجتماعی بسیار طولانی است. در سال‌های دهه 60 تصویب شد که این سهم از تامین اجتماعی به وزارت بهداشت منتقل شود و سال‌ها اعتبارات تامین اجتماعی تحت نظر وزارت بهداشت بود تا اینکه مجدداً در اواسط دهه 70 این اعتبارات به تامین اجتماعی منتقل شد. امروز این سهم حدود 25 سال است که در اختیار تامین اجتماعی است و بار دیگر این رویه در حل تغییر است.»
به گزارش سلامت؛ اول آبان ماه هیئت‌وزیران، سازمان تامین اجتماعی را مکلف کرد که ۹ درصد از سهم درمان موضوع ماده ۲۹ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ را در حساب جداگانه‌ای نزد خزانه‌داری کل کشور با عنوان بیمه درمان مشمولان تامین اجتماعی متمرکز کرده و منابع وصولی را مطابق بندهای (الف) و (ب) ماده ۳ و ماده ۲۹ قانون تامین اجتماعی هزینه کند و در صورت عدم بدهی سازمان تامین اجتماعی به ارائه‌دهندگان خدمت و کالا، مانده‌حساب سهم درمان در پایان سال مالی به حساب ذخایر موضوع ماده ۵۲ قانون تامین اجتماعی واریز شود.
در همین راستا وزارت رفاه طی اطلاعیه‌ای نسبت به این مصوبه واکنش نشان داد و اعلام کرد که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه ‌به پیچیدگی‌های اجرای این قانون که از سال ۱۳۵۴ تاکنون مسکوت مانده، در دولت با آن مخالفت کرده است زیرا از نظر ایشان اجرای قانون نیازمند طراحی فرایند دقیق میان ارائه‌دهندگان خدمات درمانی در بخش دولتی و خصوصی، خزانه‌داری و سازمان تامین اجتماعی است و با توجه ‌به تصویب این پیشنهاد در هیئت‌وزیران، باید به‌صراحت اعلام کنیم که در صورت اجرای این مصوبه سازمان تامین اجتماعی امسال و سال‌های بعد دیگر پولی به‌حساب بیمارستان‌های دولتی پرداخت نخواهد کرد و تسویه بدهی دولت به‌صورت مستقیم توسط سازمان برنامه از محل بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی انجام می‌شود.
حال برای بررسی چندوچون این موضوع و راهکار برون‌رفت از بن‌بست فعلی به گفت‌وگو با دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس انجمن اقتصاد سلامت ایران نشسته‌ایم تا نظرات ایشان را با شما به اشتراک بگذاریم.

⏺️نظر شما در خصوص مصوبه دولت چیست؟
سابقه اختلاف‌نظر در هزینه‌کرد سهم درمان بیمه تامین اجتماعی بسیار طولانی است. در سال‌های دهه 60 تصویب شد که این سهم از تامین اجتماعی به وزارت بهداشت منتقل شود و سال‌ها اعتبارات تامین اجتماعی تحت نظر وزارت بهداشت بود تا اینکه مجدداً در اواسط دهه 70 این اعتبارات به تامین اجتماعی منتقل شد. امروز این سهم حدود 25 سال است که در اختیار تامین اجتماعی است و بار دیگر این رویه در حل تغییر است.
تامین اجتماعی در دو بخش برای درمان بیمه‌گذاران خود هزینه می‌کند. یک قسمت از این هزینه‌ها هزینه‌های درمان مستقیمی است که در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و واحدهای ارائه‌کننده خدمات سازمان در سطح کشور انجام می‌شود. بخش دوم هزینه‌های درمان غیرمستقیم سازمان است که از واحدهای دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکزی اعم از دولتی یا واحدهای خیریه یا وابسته به سایر نهادها و بعضاً بخش خصوصی خرید خدمت می‌کند.
در سالیان اخیر شاهد افزایش هزینه‌های پیرامونی بودیم که افزایش نرخ ارز، حذف ارز ترجیحی و بالا رفتن قیمت دارو و تجهیزات پزشکی عملاً باعث شد بیمه‌ها نتوانند صورت‌حساب‌های خود را به‌موقع پرداخت کنند. البته تاخیر در پرداخت صورت‌حساب‌ها از سوی بیمه‌ها سابقه دیرینه‌ای دارد، ولی شرایط جدید آن را تشدید کرد و امروز می‌شنویم که مطالبات فراوانی وجود دارد. برای مثال در یک مورد حدود 30 همت (هزار میلیارد تومان) مطالبات شرکت‌های پخش از بیمارستان‌ها و واحدهای ارائه‌کننده خدمت است.
سوال این است که بیمارستان‌ها چرا نمی‌توانند صورت‌حساب‌های شرکت‌های پخش و واحدهای تجهیزات پزشکی را پرداخت کنند؟ پاسخ این است که به دلیل اینکه بیمه‌ها صورت‌حساب‌هایشان را به‌موقع پرداخت نمی‌کنند. به همین دلیل تاخیر در پرداخت سابقه‌ای تقریباً طولانی‌مدت دارد.
از گذشته در وزارت بهداشت این تفکر وجود داشته که در تنظیم بودجه سازمان تامین اجتماعی بهای اصلی به درمان مستقیم داده می‌شود و پرداخت هزینه‌های بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تملیکی تامین اجتماعی زودتر پرداخت می‌شود و وزن درمان غیرمستقیم کمتر است. شاید بتوان گفت که در طول 10 سال اخیر این موضوع هم واقعیت داشته؛ یعنی مقدار وزن هزینه‌های درمان مستقیم نسبت به درمان غیرمستقیم بیشتر شده است.

@Salamatweekly
ادامه 👇👇

سلامت

02 Nov, 07:04


3/4
⏺️ برخی معتقدند که دولت فرار به جلو کرده و به‌جای اینکه سهم 3 درصدی خود در بحث بازنشستگی را که سال‌ها باید به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کرد، بپردازد به نحوی پیش‌دستی کرده و می‌خواهد با گرفتن حق درمان تامین اجتماعی بدهی خود را به سازمان تهاتر کند. این دیدگاه را قبول دارید؟
این دیدگاه اصلاً درست نیست. ردیف‌های بودجه‌ای به طور کلی با 3 درصد متفاوت است. موضوع 9 درصد به درمان مربوط است و طبق این مصوبه مبلغ را به وزارت بهداشت منتقل کرده است. 3 درصد مربوط به بخش بازنشستگی و کل مطالبات تامین اجتماعی است و حسابشان از هم کاملاً جدا است و مصارفشان هم جدا است؛ پس این پول به حساب وزارت بهداشت می‌رود نه به خزانه که بخواهند مطالبات تامین اجتماعی را با آن تهاتر کنند.
مطالبات تامین اجتماعی از دولت مربوط به 3 درصد بازنشستگی و 5 درصد حق بیمه کارگاه‌های زیر 5 نفر است و نیز مربوط به برخی قوانین تکلیفی نظیر قانون بازنشستگی یا بعضی تکالیف دیگر همچون پرداخت حق بیمه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است که دولت‌ها در طول سالیان دراز به آنها داشته‌اند و پرداخت مابه‌التفاوت آن را به تامین اجتماعی تقبل کرده‌اند و بدهی از آن محل حاصل شده است؛ بنابراین مطالبات بیمارستان‌ها اصلاً قابل تهاتر با این بدهی‌ها نیست. البته شاید بگوییم چون بیمارستان دولتی است به‌نوعی مطالبات دولت است ولی بیمارستان با آن مبلغ باید تمام هزینه‌ها را بدهد و اگر این دو بدهی با هم تهاتر شود، هزینه‌های بیمارستان‌ها بلاتکلیف باقی می‌ماند و قطعاً وزارت بهداشت زیر بار چنین چیزی نخواهد رفت.
وزارت بهداشت نمی‌تواند چنین چیزی را تقبل کند چون در حال حاضر مطالباتی از تامین اجتماعی دارد که امید به وصولش دارد، اما اگر دولت این مطالبات را با بدهی‌های دیگر تهاتر کند دیگر امید به وصول آن مطالبات هم وجود نخواهد داشت. وزارت بهداشت نمی‌خواهد مشکلاتش را دوچندان کند. چنین کاری با توجه به نیازهای و مصارف این دو بخش اصلاً موضوعیت ندارد.

⏺️ برخی معتقدند با توجه به عقلانیتی که در حال حاضر در کشور حاکم است و نیز اشراف شخص رئیس‌جمهور به حوزه سلامت، چنین مصوبه‌ای از دولت بعید بود و اگر دولت دیگری چنین مصوبه‌ای ارائه می‌داد می‌توانستیم بپذیریم که چون ایشان حوزه سلامت را نمی‌شناسند این تصمیم قابل‌قبول است، اما در شرایط فعلی پذیرفته شده نیست. به نظر شما شخص رئیس‌جمهور با این مصوبه همراهی کرده‌ است؟ شما دلیل این تصمیم را چه می‌دانید؟
بالاخره رئیس‌جمهور قبلاً وزیر بهداشت بوده است. همانطور که عرض کردم این نگرش که باید بخش درمان تامین اجتماعی تحت نظر وزارت بهداشت باشد و اعتبارات بخش درمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت داده شود کمابیش در وزارت بهداشت وجود داشته است؛ لذا ممکن است الزاماً اینطور نباشد که رئیس‌جمهور با آن مخالف باشد و ممکن است چنین فرایندی مورد تایید ایشان هم بوده باشد.

⏺️ وزیر بهداشت چطور؟
همانطور که عرض کردم من به لحاظ نهادی صحبت می‌کنم و به افراد اشاره ندارم. به لحاظ نهادی، ساختار وزارت بهداشت علاقه‌مند و طرفدار این موضوع است.

⏺️ آیا فکر می‌کنید با توجه به این‌که معاون اول هم مصوبه را ابلاغ کرد ممکن است دولت از تصمیم خود برگردد؟
ممکن است تفاهم کنند. در شرایط فعلی که وزارت رفاه مخالف است و می‌گوید که من در آن نقشی نداشتم و وزارت بهداشت هم در این موضوع اظهارنظر مشخصی نکرده است، این مصوبه خیلی قابلیت اجرایی پیدا نخواهد کرد.

⏺️ پیش‌بینی می‌کنید که طی روزهای آینده دولت این مصوبه را پس بگیرد؟
ممکن است که مصوبه اصلاح شود. البته این اصلاح ممکن است به معنای پس گرفتن نباشد و به تفاهم برسند و چهارچوبی برای اعتبارات درمان غیرمستقیم در نظر بگیرند و تمهیداتی سنجیده شود برای آنکه تامین اجتماعی هم بتواند تعهدات بهداشتی - درمانی و واحدهای ارائه‌دهنده خدمت را به‌موقع بپردازد و یا اینکه مصوبه به طور کلی تغییر خواهد کرد.

@Salamatweekly
ادامه 👇👇

سلامت

02 Nov, 07:04


4/4
⏺️ در ماجرای انتقال بیمه سلامت دیدیم که وزارت بهداشت که متصدی اصلی نظام سلامت کشور است تا حدودی به اوضاع پرداختی‌ها سروسامان بخشید. به نظر شما با اجرای این مصوبه آیا این امید وجود ندارد که اتفاقات خوبی در پرداختی‌ها رخ دهد؟ البته در طرف مقابل عده‌ای ظاهراً از احساسات عامه مردم که بیمه‌گذار هستند سوءاستفاده می‌کنند. آیا می‌توان این اطمینان را به مردم داد که تجمیع منابع نظام سلامت وضعیت درمان آنها را بهتر خواهد کرد و ارائه خدمت در مراکز دولتی برای آنها بیشتر خواهد شد؟
جامعه کارگری منابع تامین اجتماعی را متعلق به خود می‌داند. چه اوضاع بهتر شود چه بدتر، جامعه کارگری ناراضی خواهد بود. ضمن اینکه دولت‌ها به دلیل کمبود منابعی که دارند، مرتب تمایل دارند به منابع تامین اجتماعی دست‌اندازی کنند و اگر باب این دست‌اندازی باز شود، امروز دولت در سهم درمان دخالت می‌کند و فردا حق بیمه‌ها و روزهای دیگر به اموال و کارخانجات و ... و نظامات بازنشستگی را دچار مشکل می‌کند. به همین دلیل نظامات تامین اجتماعی چنین توصیه‌ای نمی‌کند که دولت‌ها به منابع آنها دست بزنند. منابع نظام تامین اجتماعی حق‌الناس تلقی می‌شود و درست این است که استقلال نظام تامین اجتماعی در برابر دولت‌ها حفظ شود. ممکن گاهی قراردادی بنویسند یا تفاهمی انجام دهند مثلاً فروش یک بیمارستان یا مسائلی از این قبیل که موضوع دیگری است، اما اینکه دولت هر جا پولی کم آورد بخواهد از منابع تامین اجتماعی بردارد مشکلات جدی به دنبال خواهد داشت.

⏺️ سوال پایانی؛ دلیل و ریشه اختلاف میان یک نهاد در ظاهر خصوصی که بیمه‌گذار آن مردم عادی هستند و سال‌ها است حق بیمه را از محل درآمد خودشان پرداخت می‌کنند با نهاد دولت چیست؟ چرا همیشه یک طرف بدهکار است و یک طرف طلبکار؟ آیا در این تقابل حق بیمه‌گذاران ضایع نمی‌شود؟
به نظر من ریشه در تفکری است که بیشتر به تصدی‌گری در دولت می‌پردازد تا به سیاست‌گذاری. متاسفانه اغلب مدیران ما مسئله مهم سیاست‌گذاری را درک نکرده و نتوانسته‌اند اهمیت و قدرت سیاست‌گذاری را لمس کنند و برایشان معین شود؛ بنابراین وقتی می‌خواهند اختیاراتی داشته باشند تمایل دارند آن دستگاه زیر نظر خودشان باشد.
مدیریت کلان را با تصدی‌گری اشتباه می‌کنند درحالی‌که اگر واقعاً دستگاه اجرایی ما به این نتیجه برسد که سیاست‌گذاراست چه وزارت بهداشت چه وزارت رفاه، باید از طریق سیاست‌گذاری دستگاه‌ها و واحدهای مختلف را هدایت کنند و باید تصدی و اجرا را به واحدهای استانی و مدیریت‌های استانی بسپارند و تفویض اختیار کنند. آن ‌وقت این احساس که برای انجام وظایف باید واحدها مستقیماً زیر نظر ما باشند کاهش پیدا خواهد کرد.

@Salamatweekly
پایان

سلامت

02 Nov, 06:53


1/3
در گفت وگوی هفته نامه «سلامت » با دکترمحمد رئیس زاده رئیس کل نظام پزشکی کشور عنوان شد
احتساب دستیاری به عنوان شغل امیدها را زنده کرد
علی ابراهیمی
با اعلام خبر تصویب احتساب دوره دستیاری تخصصی پزشکی به‌عنوان شغل به نظر می‌رسد امیدها برای تحقق آرزوی دیرینه دستیاران پزشکی در حال تحقق است.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با اعلام این خبر گفت: «در جلسات فشرده تنظیم لایحه بودجه، پیشنهاد احتساب دوره دستیاری به‌عنوان شغل در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و اعضای دولت تصویب شد و امیدواریم مجلس نیز این موضوع را تصویب کند.»
وی با بیان اینکه ۲۰ سال است که موضوع شغل بودن دستیاری پزشکی مطرح بوده است، تصریح کرد: «که این موضوع سرانجام پس از دو دهه در دولت چهاردهم حل شود.»
حال هفته‌نامه سلامت در ادامه بازتاب واکنش‌ها به مصوبه دولت به‌منظور احتساب دوره دستیاری تخصصی پزشکی به‌عنوان شغل به سراغ دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران رفته تا نظر او را به‌عنوان نماینده بزرگ‌ترین صنف پزشکی جویا شود که در ادامه متن این مصاحبه را می‌خوانید.
در حال حاضر چه تعداد دستیار پزشکی در کشور داریم و سالانه چند نفر در رشته‌های تخصصی پذیرش می‌شوند؟
سالانه 4 تا 5 هزار نفر در رشته‌های مختلف تخصصی پزشکی پذیرش می‌شوند که دوره تخصصی آنها 4 ساله است؛ بنابراین به‌طور متوسط امروز بین 16 تا 20 هزار دستیار تخصصی پزشکی در کشور در حال تحصیل در رشته‌های مختلف هستند.
در آیین‌نامه‌ آموزشی دستیاری مدت زمان این دوره‌ها 4 تا 6 سال ذکر شده است، دلیل این تفاوت در چیست؟
علت این تفاوت در نوع رشته تخصصی است. در برخی رشته‌ها حتی 3 سال هم داریم و در برخی دیگر 4 سال و 5 سال و 6 سال ولی عموماً این دوره 4 ساله است منتها برخی رشته‌ها ممکن است به دلیل سختی کار 5 ساله هم بشود. البته در گذشته این مدت زمان بیشتر هم بوده است.
برای مثال در زمان ما رشته جراحی عمومی 4 ساله بود ولی بیمارستان شهدای تجریش تصمیم گرفته بود که دوره ما 5 ساله شود. خوشبختانه در حال حاضر تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای ازاین‌دست کمتر شده و وضعیت نسبت به گذشته تغییر کرده است و وزارت بهداشت در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کند.
زمان ورود دانشجویان به بیمارستان‌ها از چه زمانی است آیا از همان ابتدای قبولی در دوره دستاری باید در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی مشغول شوند یا ابتدا دروس تئوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی سپری می‌کنند؟
دانشجویان از ابتدای دوره تخصصی دستاری وارد بخش‌های بیمارستانی می‌شوند. البته ممکن است در ماه‌های ابتدایی کارگاه‌های آموزشی برای آنها برگزار شود، اما از همان روز اول به بخش معرفی می‌شوند و به‌صورت جدی شروع به کار می‌کنند.
با توجه به مصوبه دولت و امیدواری به تصویب این مصوبه در مجلس به نظر شما چه مدت طول خواهد کشید که این قانون به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ و به مورد اجرا گذاشته شود؟
بر اساس آنچه وزیر محترم بهداشت در مجمع عمومی نظام پزشکی عنوان کردند این مصوبه در قالب ‌بندهای لایحه بودجه سال 1404 تصویب شده و به مجلس ارسال گردیده است. ازاین‌رو مجلس محترم در زمان بررسی لایحه بودجه در این خصوص تصمیم‌گیری کند و طبیعی که پس از تصویب در مجلس قانون از ابتدای سال آینده به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
به نظر شما این مصوبه «عطف به‌ماسبق» هم خواهد شد به این مفهوم که دستیاران سال‌های قبل را هم شامل شود یا نه؟
بنده در این خصوص اطلاع دقیقی ندارم و نمی‌توانم قضاوت کنم، اما علی‌القاعده باید تمامی دانشجویانی که در حال حاضر در دوره رزیدنتی هستند را شامل شود. ممکن است امروز دانشجویی یک سال از دوره خود را گذرانده باشد و یا دیگری یک سال به اتمام دوره زمان داشته باشد؛ بنابراین باید همه دانشجویان مشمول این قانون شوند.
اینکه عنوان می‌شود دوره دستیاری تخصصی باید شغل محسوب شود به چه معنا است؟ آیا در گذشته عنوان دیگری برای این منظور مطرح بود؟
نگاهی در این بخش وجود دارد که دستیار تخصصی را به شکل دانشجویی می‌بیند که کار هم می‌کند و یک حق‌الزحمه به او داده می‌‌شود. امروز وضعیت به این صورت است که دستیار در ضمن گذراندن دوره دانشجویی به‌عنوان یک متخصص در بیمارستان کار درمانی هم می‌کند و حق‌الزحمه‌ای به او داده می‌شود؛ لذا در حال حاضر این مبلغ تحت عنوان حق‌الزحمه به دانشجویان پرداخت می‌شود و رقم مشخص و ثابتی ندارد.

@Salamatweekly
ادامه 👇👇

سلامت

02 Nov, 06:53


2/3
در حال حاضر میزان دریافتی دستیاران تخصصی چقدر است؟
رقم دریافتی دانشجویان متفاوت است. تا قبل از شروع به کار دولت چهاردهم این عدد بین 10 تا 14 میلیون تومان بود و قرار بر این است که افزایش پیدا کند، اما هنوز پرداختی جدید صورت نگرفته و باید با حقوق مهرماه پرداخت شود. البته در سال‌های گذشته این عدد بین 3 تا 4 میلیون تومان بود که در دولت سیزدهم این عدد به 7 تا 8 میلیون و در انتهای آن دولت به حدود 14 میلیون رسید. با شروع به کار دولت چهاردهم و تلاش‌های وزیر محترم بهداشت آقای دکتر ظفرقندی این عدد به 20 تا 25 میلیون در ماه رسیده است. البته پرداختی بر اساس مجرد یا متاهل بودن و نیز پایه تحصیلی متفاوت خواهد بود؛ اما این عدد همچنان در قالب حق‌الزحمه خواهد بود و مشمول سنوات و بیمه و سایر مزایای قانون کار نخواهد شد.
اگر این مصوبه به قانون تبدیل شود قرار بر این است که پرداختی‌ها از این ببعد در قالب قانون کار باشد و بایستی در قالب قرارداد مشخص کار و در چارچوب آن بین مرکز درمانی و دانشجو منعقد شود. از این ببعد عددها بر اساس قانون کار و افزایش حقوق سالیانه بالاتر هم خواهد رفت و اگر مشمول قانون کار شود سنوات را هم شامل شده و نظام‌مندتر خواهد شد.
امروز یکی از گلایه‌های دستیاران تخصصی پزشکی ساعت کار بالای آنهاست. با شغل محسوب شدن این دوره آیا این رویه اصلاح خواهد شد؟
اگر این دوره مشمول قانون کار شده و مصوبه دولت تبدیل به قانون شود باید ساعات موظفی یک فرد طبق قانون کار در خصوص این افراد هم لحاظ شود و مازاد بر آن در صورت درخواست بیمارستان و مرکز درمانی به‌عنوان اضافه‌کار به این افراد پرداخت شود که این امر می‌تواند انگیزه آنها برای کار را هم بیشتر کند.
به نظر شما می‌توان با اجرای این قانون اجازه تاسیس مطب هم به دانشجویان رزیدنتی داد یا نه؟
بنده صراحتاً با این موضوع مخالف هستم و معتقدم که ما باید در دوره دستیاری تخصصی دانشجو را از نظر مالی تامین کنیم تا یک زندگی بی‌دغدغه داشته و تمام‌وقت در خدمت آموزش و درمان باشد. به باور من این لازمه آموزش قوی و هدفمند است، اما اگر اجازه دهیم که دستیار برای جبران هزینه‌های زندگی اقدام به تاسیس مطب کرده یا در یک مرکز درمانی خارج از چارچوب آموزش فعالیت کند دیگر نمی‌توان دستار قوی و با دانش و تجربه تربیت کرد. مفهوم واژه رزیدنت (مقیم) هم این است که فرد باید تمام‌وقت در اختیار بیمارستان باشد و تمام ذهن و وقت جسم و توانمندی خود را در خدمت کسب آموزش و ارائه خدمت سپری کند؛ بنابراین ما نباید رویه علمی را تغییر دهیم. درست این است که دانشجوی تخصصی را از نظر مالی تامین کنیم و او بدون دغدغه به‌صورت تمام‌وقت مقیم بیمارستان باشد.
اگر این مصوبه به قانون تبدیل شود تاثیری بر ماندگاری پزشکان در مناطق محروم کشور خواهد داشت؟ آیا انگیزه خدمت را در متخصصین برای ارائه خدمت بالا خواهد برد؟
به نظر می‌رسد هدف از این تصمیم تلاش برای ایجاد انگیزه جهت ادامه تحصیل و پر کردن صندلی‌های خالی دوره‌های تخصصی است زیرا امروز در این بخش با یک مشکل بزرگ مواجه هستیم و حتماً این اتفاق خواهد افتاد. البته بعد از تحقق این تلاش باید برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم یک اقدام جهادی دیگر انجام شود.
ما اگر می‌خواهیم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را داشته باشیم باید برای آن هم یک برنامه ویژه طراحی کنیم والا این تصمیم تاثیر چندانی بعد از فارغ‌التحصیلی در ماندن پزشکان در مناطق محروم نخواهد داشت.
امروز به‌شدت در برخی رشته‌ها دچار کمبود دستار تخصصی هستیم و با این رویه آینده کشور در بحث تامین متخصص دچار مشکل خواهد شد.
به نظر شما علاوه بر این مصوبه چه برنامه دیگری می‌توان برای ایجاد انگیزه در دانشجویان پزشکی جهت ورود به دوره‌های تخصصی داشت؟
باید آینده پزشکی را امیدوارانه‌تر طراحی و ترسیم کرد. امروز علاوه بر اینکه بایستی دوره دستیاری یک دوره مطلوب شده و دغدغه دانشجویان از نظر مالی برطرف شود قوانین آموزشی و فشارها نیز باید منطقی و تعدیل شود تا پزشکان به آینده امیدوار شوند. لذا اگر ما بتوانیم این امیدواری را در دوره طرح و بعد از آن در پزشکان ایجاد کنیم و آنها این انگیزه را داشته باشند که در رشته خودشان به ارائه خدمت بپردازند و زندگی مطلوبی داشته باشند قطعاً انگیزه و امیدواری در دانشجویان دوره‌های عمومی برای ادامه تحصیل بیشتر خواهد شد.

@Salamatweekly
ادامه 👇👇

سلامت

02 Nov, 06:53


3/3
نکته پایانی؟
از نظر بنده بعد از بهبود وضعیت دستیاران پزشکی بلافاصله باید به وضعیت اساتید و هیئت‌علمی بخصوص هیئت‌علمی‌های جوان و جدید رسیدگی جدی شود. رسیدن حقوق دستیار به رقم 25 میلیون تومان اقدام بسیار ارزشمندی است، اما به یک استادیار نباید به میزان حقوق دانشجو حقوق داده شود و این قابل‌قبول نیست. پس گام بعدی باید ارتقا و بازبینی حقوق و دستمزد اعضای هیئت‌علمی باشد و این اقدام باید به‌سرعت انجام شود تا اساتید به آینده امیدوارتر شوند و همین امیدواری را به دانشجویان هم منتقل کنند.

@Salamatweekly
پایان

سلامت

02 Nov, 06:42


⏺️ در گفت وگوی هفته نامه «سلامت » با دکترمحمد رئیس زاده رئیس کل نظام پزشکی کشور عنوان شد

⏹️ احتساب دستیاری به عنوان شغل امیدها را زنده کرد

◀️ با اعلام خبر تصویب احتساب دوره دستیاری تخصصی پزشکی به‌عنوان شغل به نظر می‌رسد امیدها برای تحقق آرزوی دیرینه دستیاران پزشکی در حال تحقق است.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با اعلام این خبر گفت: «در جلسات فشرده تنظیم لایحه بودجه، پیشنهاد احتساب دوره دستیاری به‌عنوان شغل در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و اعضای دولت تصویب شد و امیدواریم مجلس نیز این موضوع را تصویب کند.»

⏮️ وی با بیان اینکه ۲۰ سال است که موضوع شغل بودن دستیاری پزشکی مطرح بوده است، تصریح کرد: «که این موضوع سرانجام پس از دو دهه در دولت چهاردهم حل شود.»

⏮️ حال هفته‌نامه سلامت در ادامه بازتاب واکنش‌ها به مصوبه دولت به‌منظور احتساب دوره دستیاری تخصصی پزشکی به‌عنوان شغل به سراغ دکتر محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی ایران رفته تا نظر او را به‌عنوان نماینده بزرگ‌ترین صنف پزشکی جویا شود که در ادامه متن این مصاحبه را می‌خوانید.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7900

@Salamatweekly

سلامت

02 Nov, 06:38


⏺️ حمایت ویژه از دستیاران با تعریف جایگاه شغلی

سرمقاله هفته‌‌نامه سلامت دکتر علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی

یکی از مواردی که همه ما در طول سال‌ها با چالش‌هایش روبه‌رو بودیم و درباره‌اش صحبت زیادی می‌شد بحث دستیاری در رشته پزشکی است. گروه دستیاری رشته پزشکی قسمتی از کادر درمان هستند که دوره پزشکی عمومی را تمام کرده‌ و در حال گذراندن مقطع تخصصی هستند. این افراد در بیمارستان‌های آموزشی درعین‌حال که قسمت عمده‌ای از خدمات درمانی را انجام می‌دهند، آموزش‌های تخصصی رشته خودشان را هم فرا می‌گیرند. گروه دستیاران همیشه به دلیل آنکه در حال آموزش گرفتن بودند به‌عنوان دریافت‌کننده آموزش فراگیر و دانشجو تلقی می‌شدند. ولی بخشی که این گروه در بیمارستان‌های درمانی کار انجام می‌داد عملاً دیده نمی‌شد. به همین دلیل از پرداختی دستیاران هم همیشه با عنوان «کمکی» نام برده‌ می‌‌‌شد و در سابقه هم محسوب نمی‌شد.
جنس پرداخت این گروه کمک‌هزینه بود و تابع ضابطه‌ای نبود و دولت همیشه برحسب منابعی که داشت حقوق ناچیزی را به این افراد پرداخت می‌کرد. در چند سال اخیر این موضوع جدی‌تر عنوان شد که گروه دستیاری در حال خدمت در عین آموزش هستند. پس باید دیده شوند و به همین دلیل در یکی - دو نوبت در طول چند سال گذشته من‌جمله امسال پرداختی دستیاران از نظر ریالی افزایش قابل توجهی پیدا کرد. موضوع دیگری که می‌خواستیم جا بیفتد این بود که دستیاری به عبارتی کار موقت است و واقعیت این است که دستیار ما در حال انجام کار است مثل پزشک متخصص و هر کسی که دارد فعالیت درمانی انجام می‌دهد. درمانگاه دارد، کشیک دارد، ویزیت می‌کند و مثل هر کسی که در حال کار است و درواقع آموزششان ضمن ارائه خدمت در حال انجام است.
چیزی که در لایحه بودجه 1404 آمده که با تلاش آقای دکتر ظفرقندی و همراهی و مساعدت دولت تصویب شده این است که مزایای شغل برای دوره دستیاری محاسبه شود؛ به این معنا که از نظر حقوق، بیمه درمانی و بازنشستگی دستیار همان مزایایی را داشته باشد که بقیه مشاغل دارند. درواقع ما با رعایت آیین‌نامه‌های آموزشی موجود، دستیاری را همان شغل حساب کنیم. البته نهادی به نام شورای آموزشی پزشکی و تخصصی جایی است که ضوابط دستیاری را تعیین می‌کند که قانونی بسیار مترقی است و مربوط به سال 60 می‌شود. آن زمان وزارت علوم و وزارت بهداشت یک واحد بودند و متوجه شدند که گروه‌های پزشکی مسائلی دارد که فقط آموزشی نیست و ضوابط آموزش دوره‌های دستیاری را به «شورای آموزش پزشکی و تخصصی» سپردند و این شورا بر اساس قانون مجلس تشکیل شد و آیین‌نامه‌هایی دارد که ضوابط آموزشی دوره دستیاری را مشخص می‌کند.
چیزی که در لایحه بودجه دولت آمده این است که دستیار تا زمانی که طبق آیین‌نامه‌های دستیاری حرکت می‌کند و دستیار است، به‌عنوان شغل موقت تلقی ‌شود و حقوق، بیمه درمانی و بازنشستگی شامل این دوره خواهد شد. اهمیت موضوع این است که دستیاران ما اولاً به‌طور رسمی و به‌عنوان افرادی که خدمت ارائه می‌کنند و فقط فراگیر نیستند بلکه فراگیرانی هستند که ضمن فعالیت آموزش می‌گیرند، شناخته می‌شوند. درعین‌حال به حمایت ما از این گروه که بسیار زحمت‌کش هستند کمک می‌کند. این افراد عمدتاً جزء افراد نخبه گروه پزشکی هستند که به‌عنوان دستیار پذیرفته می‌شوند. خصوصاً در رشته‌هایی که رقابتی است و درواقع این اقدامات نوعی تأمین بهتر آنها‌ هم خواهد بود. برای کاری که ما از آنها می‌خواهیم در بیمارستان‌های آموزشی سراسر کشور انجام دهند باید شرایط زندگی آنها را تسهیل کنیم و فشاری که به این گروه از جوانان نخبه ما وارد می‌شود را کاهش ‌دهیم و فرصتی را فراهم ‌کنیم که دستیاران فراغ خاطر بیشتری برای انجام راحت‌تر کارشان داشته باشند.
به طور خلاصه دستیاری بر اساس پیشنهاد دولت و آنچه در لایحه آمده به‌عنوان یک شغل موقت محسوب می‌شود که مزایای حقوق، بیمه درمانی و بازنشستگی شامل آن خواهد شد و تعریفش هم آن چیزی است که مصوب شورای آموزشی و تخصصی کرده و آن کسی که دستیار تلقی می‌شود مشمول این موارد خواهد بود.
امیدواریم اقدامی که شاید بیش از دو دهه است که همه دست‌اندرکاران گروه پزشکی می‌خواستند برای حمایت از دستیاران انجام شود و در دولت چهاردهم به نتیجه رسید و تصویب شد در مجلس شورای اسلامی هم تصویب شود تا درنتیجه گام بلندی برای بهتر تأمین کردن معیشت این گروه از فراگیران نخبه‌ فراهم شود و مسائلی که در سال‌های اخیر درباره این گروه مطرح بود و فشارهایی که به آنها وارد می‌شد، مشخصاً قسمتی که مربوط به مسائل معیشتی بود با این مصوبه دولت برطرف شود و شرایط آنها بهبود پیدا کند تا انگیزه‌‌ها برای ورود به دستیاری و ادامه این دوره بهتر از قبل شود و ما تعداد صندلی‌های خالی کمتری را در دوره دستیاری در سال‌های آینده شاهد باشیم.

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

02 Nov, 05:51


شماره 956 هفته‌نامه سلامت منتشر شد

دانلود PDF

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

02 Nov, 05:48


شماره 956 هفته‌نامه سلامت منتشر شد
salamat.ir

دانلود شماره ۹۵۶  شنبه دوازدهم آبان ماه ۱۴۰۳👇


https://salamat.ir/d/archive/1403/08/12/956.pdf

@Salamatweekly

سلامت

31 Oct, 16:55


⏺️ در شانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران مطرح شد؛

⏹️ آمار سکته مغزی در کدام استان‌ها بیشتر است

◀️ دبیر انجمن سکته مغزی ایران گفت؛آخرین مطالعات نشان می دهد آمار سکته مغزی در استان های البرز، چهار محال و بختیاری و گلستان بالاتر است.

دکتر بابک زمانی متخصص مغز و اعصاب و رئیس انجمن سکته مغزی در شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی که در هتل قلب برگزار شد، درباره استفاده از هوش مصنوعی در جلوگیری از بروز سکته مغزی بیان کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در ایران است اما در کشورهای قابل پیشرفته دنیا این بیماری پنجمین عامل مرگ و میر شناخته می شود.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7899

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

30 Oct, 04:44


⏺️ چگونه از هدفون‌ بدون آسیب رساندن به گوش استفاده کنیم؟

⏹️ وقتی به عوامل احتمالی کاهش شنوایی فکر می‌کنید، شاید دلایل گوناگونی چون تصادفات، صداهای بلند یا مواد منفجره به ذهن‌تان خطور کند با این حال، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی این روزها استفاده از هدفون است.

◀️ کارشناسان در این باره تاکید می‌کنند راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید از گوش خود در برابر آسیب احتمالی ناشی از هدفون محافظت کنید.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7898

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

29 Oct, 16:32


⏺️ جزئیات افزایش اضافه کار پرستاران

⏹️ معاون اجرایی رئیس‌جمهور:

◀️ مصوب شد اضافه کار پرستاران چند برابر شود؛ بنابراین اگر ۲۵ هزار تومان بوده به ۸۰ هزار تومان برسد.

@sepidonline

روبیکا/واتساپ⁦⁧

سلامت

24 Oct, 14:28


@sepidonline

سلامت

24 Oct, 06:11


تعامل وزارت بهداشت و مجلس: وفاق یا مداخله

سرمقاله هفته نامه سلامت به قلم امیرعباس فتاح‌زاده، مدیرمسئول

پس از انتخاب آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور اسلامی ایران و تشکیل دولت چهاردهم، تلاش ستودنی ایشان برای استقرار گفتمان وفاق و پرهیز از تضاد و تنش بین جناح‌های سیاسی و نیز پیگیری برای هم افزایی قوای سه‌گانه در جهت تقویت سرمایه‌های اجتماعی و تقویت حاکمیت ملی، سبب شد تا در دل کسانی که همواره از برخوردهای افراطی جناح‌ها رنج می‌بردند بارقه امید بدرخشد. نخستین ثمرات این گفتمان در تشکیل دولت با حضور افرادی از سلیقه‌های سیاسی متفاوت ظاهر شد که جای تقدیر دارد.
اما در این میان، تبیین ناقص مفهوم وفاق و هماهنگی، و برداشت‌های همواره افراطی از موضوعات مختلف سبب شده تا در برخی موارد، اصل تفکیک قوا و عدم مداخله قوای سه‌گانه در وظایف یکدیگر که مورد تصریح مقام معظم رهبری هم بوده و اخیرا هم در نشست ایشان با نمایندگان محترم مجلس مجددا تاکید فرمودند تحت‌الشعاع این برداشت‌ها قرار گیرد تا جایی که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، انتصاب روسای دانشگاه‌ها موکول به «احراز موافقت نمایندگان محترم مجلس در منطقه ذیربط با کاندیدای پیشنهادی وزارت بهداشت» شده است و همین امر باعث شده تا در بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی، عملا تصمیمی اتخاذ نشود. به نظر می‌رسد چند نکته مهم در آسیب‌شناسی این فرآیند خطرناک و پیامدهای آن در اقتدار و مسوولیت‌پذیری روسای انتصابی با این فرایند وجود دارد:
1- بسیاری از نمایندگان محترم مجلس شناخت مستقیمی از عملکرد بسیاری از کاندیداهای ریاست دانشگاه‌های علوم پزشکی ندارند و معمولا به صورت غیرنظام‌مند اطلاعاتی را از افراد مورد وثوق خودشان که معلوم نیست آنها هم چقدر از عملکرد و توانمندی‌ها و صلاحیت‌های هر یک از کاندیداهای پیشنهادی مطلع باشند کسب اطلاع می‌کنند، بنابراین عموما افراد مناسبی برای مشورت کلی در مورد توانمندی و صلاحیت‌های تخصصی کاندیداهای ریاست دانشگاه که جایگاهی تخصصی و فنی است به شمار نمی‌روند. البته این به معنی نفی مشورت با نمایندگان نیست بلکه نوع و دامنه اطلاعاتی که می‌توان از ایشان با اطمینان کسب نمود را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
2- کسب اطلاع از نظر نمایندگان عموما به صورت مذاکره شفاهی، و اغلب با نمایندگان محترمی که صدای بلندتری دارند صورت می‌گیرد، در حالی که اگر کسب اطلاع و نظر خواهی ضروری باشد باید اطمینان حاصل شود که صدای همه شنیده شده است
3- در فرایند کسب اطلاع، معمولا نظر و قضاوت نمایندگان سوال می‌شود و نه اطلاعات عینی که بر مبنای آن به قضاوت و نتیجه‌گیری مورد نظرشان دست یافته‌اند. این نکته بسیار در تصمیم‌گیری و ارزشیابی عملکرد افراد اهمیت دارد چرا که در بسیاری موارد، ممکن است با توضیح اطلاعات عینی، مشخص شود که قضاوت انجام شده قضاوت درستی نبوده است.
3- صرف نظر از مشکلات فوق که در روش نظرخواهی، نوع و فرآیند تبادل اطلاعات بین نمایندگان محترم و ستاد وزارت وجود دارد، مهمترین اشکال مبنایی در مورد پیوستار توافق بین دولت و مجلس به جای خود باقی است. آیا نمایندگان باید رئیس دانشگاه را تعیین کنند؟ یا فقط نظر آنها به عنوان یکی از منابع اطلاعاتی پرسیده شود و اگر با استدلال و شواهدی معتبر با فردی موافق نبودند این عدم موافقت مورد توجه وزیر محترم قرار گیرد؟ رییس دانشگاهی که نمایندگان محترم وی را مدیون مرحمت خود می‌دانند، چگونه می‌تواند در موارد مختلف استقلال دانشگاه را حفظ کند و درگیر داد و ستدهای مفسده‌زا در سطح شهرستان‌ها نشود؟ و نماینده محترم چگونه می‌تواند وظایف نظارتی خود را در استقلال کامل از مجریان انجام دهد در حالی که باید پاسخگوی انتصابی که نقش تعیین‌کننده در آن داشته است نیز باشد؟ آیا حقوق عامه مردم وجه‌المصالحه این توافق نخواهد شد؟
در پایان پیشنهاد می‌شوداهداف و فرآیند کسب نظر از نمایندگان مورد بازبینی جدی قرار گیرد تا ضمن کسب اطلاع از دیدگاه‌ها و استدلال‌ها و شواهدی که نمایندگان محترم دارند، و همراهی با ایشان، تفکیک قوا و عدم مداخله نمایندگان محترم در امور اجرایی تضمین شود و در عین حال، نظارت مستمر ایشان بر عملکرد منصوبین وزارت بهداشت، و پاسخگویی منصوبین در برابر سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت متبوع نیز مخدوش نگردد.
@salamatweekly

سلامت

24 Oct, 03:24


شماره 955 هفته‌نامه سلامت منتشر شد

دانلود PDF

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

24 Oct, 03:21


شماره 955 هفته‌نامه سلامت منتشر شد
salamat.ir

دانلود شماره ۹۵۵ 👇


https://salamat.ir/d/archive/1403/08/02/955.pdf

@Salamatweekly

سلامت

23 Oct, 05:40


⏺️ یک توصیه در مورد خشک‌ کردن موها

⏹️ در سال‌های اخیر توصیه به خشک‌ کردن موها به صورت طبیعی به یکی از روش‌های محبوب افرادی تبدیل شده که به سلامت موهایشان اهمیت می‌دهند.

◀️ بر همین اساس اکنون این باور غالب است که اگر فرصت دهیم موها بعد از شست‌وشو به شکل طبیعی خشک شوند یعنی بدون استفاده از سشوار، این امر می‌تواند باعث تقویت و سالم‌تر شدن تارهای مو شود.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7891

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

22 Oct, 12:15


⏺️ یک فوق تخصص سکته مغزی بیان کرد

⏹️ مهم ترین عوامل بروز سکته مغزی

◀️ سکته مغزی نیاز به مراقبت حاد دارد

یک فوق تخصص سکته مغزی گفت: تشخیص و دانستن علائم سکته مغزی برای همه افراد، اهمیت بالایی دارد زیرا سکته مغزی علارغم شایع بودن و ناتوان کننده بودن، درمان های قدرت‌مندی دارد، در صورتی که آن درمان ها در چند ساعت اول، اجرا شود.

⏮️ پوریا مشیدی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر اجرایی شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای 9 الی 11 آبان ماه در مرکز همایش های هتل قلب تهران، اظهار کرد: اهمیت کنگره سکته مغزی از اهمیت خود سکته مغزی بیرون می آید؛ این بیماری بسیار شایع است و تا ۱۰ درصد افراد مسن را مبتلا می کند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7890

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

22 Oct, 10:36


⏺️ رژیم غذایی با پروتئین بالا برای کاهش وزن

⏹️ داشتن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا ممکن است به شما کمک کند گرسنگی خود را مهار کنید و در نتیجه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

◀️ شما می‌توانید تاثیر این نوع رژیم غذایی را با افزودن مقداری پروتئین اضافی به وعده‌های غذایی خود امتحان کنید. یک هفته به خود فرصت دهید و به تدریج پروتئین را افزایش دهید.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7889

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

22 Oct, 10:18


⏺️ نوشابه گازدار جذب کلسیم غذا را مختل و زمینه پوکی استخوان را ایجاد می کند

⏹️ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی روزانه، مصرف بی رویه نمک و نوشابه گازدار را زمینه ساز پوکی استخوان عنوان کرد.

◀️ احمد اسماعیل زاده با اشاره به پویش ملی پیشگیری از پوکی استخوان، بر حفظ تراکم استخوانها در طول زندگی تاکید کرد و افزود: برای کمک به قوی نگه داشتن استخوان‌ها و کاهش سرعت کاهش تراکم استخوان، باید ورزش منظم انجام دهید. فعالیت بدنی و ورزش به قوی و سالم ماندن استخوان ها در طول زندگی کمک می‌کند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7888

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

21 Oct, 06:50


⏺️ تفاوت غذاهای فراسودمند و غذاهای دارویی

⏹️ کارشناس غذایی سازمان غذا و دارو گفت: غذاهای فراسودمند و غذاهای دارویی هر دو نقش مهمی در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها دارند؛ اما باید توجه داشت که این دو دسته غذا از نظر هدف و نحوه مصرف تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند.

◀️ زهره پوراحمدی اظهار داشت: غذاهای فراسودمند، غذاهایی هستند که علاوه بر تامین نیازهای تغذیه‌ای روزانه، خواص بهداشتی و درمانی دارند و می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌ها کمک کنند. به عنوان مثال، محصولات پروبیوتیک، ماهی‌های چرب و مغزهای خشک (مانند گردو) نمونه‌هایی از این غذاها هستند. این نوع غذاها به دلیل ترکیبات مفیدشان می‌توانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش التهاب و سلامت قلب و عروق کمک کنند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7887

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

20 Oct, 06:24


⏺️ چگونه عوارض نشستن طولانی‌مدت در محل کار را جبران کنیم؟

⏹️ اگرچه ثابت شده که نشستن درازمدت برای سلامتی مضر است اما آیا می‌توان با ایستادن آن را جبران کرد؟ متخصصان به این پرسش پرداخته‌اند و پاسخ آنها ممکن است برای برخی ناامیدکننده باشد.

◀️ شهروندان آلمانی در طول روزهای کاری به طور متوسط بیش از ۹ ساعت در روز می‌نشینند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز هشدار داده است که نشستن طولانی‌مدت می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7886

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

19 Oct, 07:54


⏺️ نزدیک‌بینی در کودکان؛ توصیه‌هایی برای استفاده از دستگاه‌های دیجیتال

⏹️ بررسی‌های اخیر دولت ژاپن نشان می‌دهد که میوپیا (myopia) یا نزدیک‌بینی در میان کودکان این کشور در حال افزایش است.

◀️ از آنجایی که نزدیک‌بینی در کودکان احتمالاً سریعتر از بزرگسالان پیشرفت می‌کند، اقدامات کنترلی اولیه ضروری است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7885

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

19 Oct, 07:05


شماره 954 هفته‌نامه سلامت منتشر شد
salamat.ir

دانلود شماره ۹۵۴  شنبه بیست‌وهشتم مهرماه ۱۴۰۳👇


https://salamat.ir/d/archive/1403/07/28/954.pdf

@Salamatweekly

سلامت

19 Oct, 05:30


⏺️ مکمل‌هایی که سرطان مغز را فراری می‌دهند

⏹️ تغذیه در سرطان از جمله فاکتورهای اساسی در پیشگیری و درمان است. بیماران مبتلا به سرطان در معرض سوء‌تغدیه بوده و نقش تغذیه و نحوه استفاده از مکمل‌های غذایی در این بین، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این اینفوگرافیک به مهمترین نکات در خصوص راه‌های پیشگیری از سرطان و استفاده مکمل‌ها اشاره شده است.

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

17 Oct, 06:21


به گزارش سپیدانلاین محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت خبر داد:

روز گذشته هیات دولت تصویب کرد در سال 1404، دستیاری پزشکی بعنوان شغل در نظر گرفته شود.

@sepidonline

سلامت

16 Oct, 07:04


⏺️ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل:

⏹️ سمپوزیوم بین‌المللی طب سنتی؛ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های ایران در عرصه جهانی و تبادل تجربیات

◀️ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت برگزاری سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل را فرصتی مناسبی برای تبادل تجربیات بین کشورهای مختلف و معرفی ایران به عنوان یکی از قطب‌های مهم طب سنتی در جهان دانست.

دکتر نفیسه حسینی یکتا با اشاره به پیشینه غنی طب ایرانی و به رسمیت شناخته شدن آن در عرصه بین‌المللی، بر ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت‌ غنی این مکتب طبی تاکید کرد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7884

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

16 Oct, 06:50


⏺️ سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر افراد در کشور

⏹️ کنگره سکته مغزی از ۹ تا ۱۱ آبان برگزار می شود

◀️ دبیر انجمن سکته مغزی ایران با بیان اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر افراد در کشور است گفت: سن سکته مغزی در کشورمان از متوسط جهانی حدود ۱۰ سال جوان تر است همچنین شیوع و بروز سکته مغزی در ایران حدود ۱.۵ برابر متوسط جهانی است.

احسان شریفی پور دبیر انجمن سکته مغزی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران در روزهای 9 الی 11 آبان ماه در مرکز همایش های هتل قلب تهران ، اظهار داشت: این کنگره با حضور بیش از هزار نورولوژیست و اساتید برجسته سراسر کشور، متخصصین رشته های طب اورژانس، قلب و عروق، توانبخشی همچنین پرستاران، تکنیسین های اورژانس، کارشناسان رشته های فیزیوتراپی، کاردرمانی و تغذیه و دانشجویان پزشکی از سراسر کشور برگزار می شود.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7883

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

15 Oct, 05:49


⏺️ «ای‌دی‌اچ‌دی» در بزرگسالان را جدی بگیرید

⏹️ اختلال نقص توجه/بیش فعالی - که به عنوان «ای‌دی‌اچ‌دی» (ADHD) نیز شناخته می‌شود - معمولاً به عنوان یک بیماری دوران کودکی در نظر گرفته می‌شود.

◀️ با این حال برخی از بزرگسالان نیز ممکن است متوجه شوند که عدم توجه و تمرکز و افزایش بی‌قراری در آنها می‌تواند ناشی از ADHD باشد. یک نظرسنجی ملی جدید از ۱۰۰۰ بزرگسال آمریکایی که توسط کالج و مرکز پزشکی «وکسنر» دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد، نشان می‌دهد که ۲۵ درصد از بزرگسالان اکنون مشکوک هستند که ممکن است ADHD تشخیص داده نشده داشته باشند. اما چیزی که کارشناسان بهداشت روان را نگران می‌کند این است که تنها ۱۳ درصد از پاسخ دهندگان در نظرسنجی شک خود را با پزشک خود در میان گذاشته‌اند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7882

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

14 Oct, 09:09


⏺️ ۵ موردی که می‌توانند دلیل خستگی شما باشند

⏹️ همه ما در طول روز با خستگی آشنا هستیم اما خستگی‌های زیاد و طولانی می‌تواند دلایل مهمی دیگری داشته باشند.

◀️ خستگی یک علامت رایج است که می‌تواند توسط مجموعه ای از عوامل مانند شرایط پزشکی و استرس یا خواب ضعیف ایجاد شود. البته در بسیاری از موارد می توانید تغییراتی ایجاد کنید که به بازگرداندن انرژی شما کمک می کند، اما برای درمان آن باید ریشه مشکل را پیدا کنید.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7881

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

14 Oct, 07:06


⏺️ افراد مسن باید چه مقدار ویتامین D دریافت کنند؟

⏹️ ویتامین D برای سلامت استخوان، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی ضروری است و با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

◀️ دستورالعمل‌های جدید انجمن بین‌المللی غدد درون‌ریز توصیه می‌کند که افراد ۷۵ ساله و بالاتر باید مصرف مکمل‌های ویتامین D را در نظر بگیرند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7880

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ

سلامت

12 Oct, 13:01


⏺️ پیشرفت داروسازی و تقویت بیمه‌ها کلید دسترسی عادلانه به داروهای نوین است

⏹️ دسترسی عادلانه به داروهای نوین با حمایت بیمه و توانمندی صنعت داروسازی

◀️ سعید کلباسی، رئیس هیئت‌ مدیره انجمن دیابت ایران، با بیان این مطلب که برگزاری نمایشگاه هایی مانند «ایران فارما» می‌تواند به هم‌افزایی صنعت دارویی کشور کمک کند، گفت: به طور کلی در هر رشته‌ای، لازم است افرادی که در آن زمینه کار می‌کنند به طور مداوم با جدیدترین روش‌ها و ایده‌ها آشنا شوند و تبادل اطلاعات صورت گیرد. در صنعت داروسازی نیز لازم است که داروسازان، پزشکان بالینی، شرکت‌های دانش‌بنیان و همه افراد مرتبط با این رشته با برگزاری نمایشگاه‌هایی مانند ایران فارما از جدیدترین محصولات دارویی و راه‌های درمان اطلاع پیدا کرده یا اطلاعات خویش را به اشتراک بگذارند تا گامی مهم در جهت سلامت افراد جامعه برداشته شود.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7879

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ