RNA Biology @rna_biology Channel on Telegram

RNA Biology

@rna_biology


اینجا #دنیای_RNA است، DNA فقط در آن زندگی می‌کند!

این کانال، شخصی است.

دکتر شریف مرادی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان

🔴 Other channels: @pluricancer, @MolBioMed

🔴 Email: [email protected]

🔴 Instagram: https://www.instagram.com/RNA_Biology

RNA Biology (Persian)

با ورود به کانال #RNA_Biology به دنیای جذاب RNA و زندگی آن دست پیدا خواهید کرد! این کانال توسط دکتر شریف مرادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان، اداره می‌شود. در این کانال، علاقمندان می‌توانند با مطالب و اخبار جدید در زمینه زیست‌شناسی RNA آشنا شوند و از آخرین تحقیقات و مطالب علمی همیشه اطلاعات به‌روز داشته باشند. همچنین، می‌توانید از دیگر کانال‌های مرتبط با زیست‌شناسی مولکولی و سرطان نیز بهره‌مند شوید. برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با مدیر کانال، می‌توانید با ایمیل [email protected] و یا از طریق اینستاگرام https://www.instagram.com/RNA_Biology در تماس باشید. پس از پیوستن به این کانال، دنیای جذاب RNA را کشف کنید و به جمع افرادی پیوسته که به پیشرفت علم زیست‌شناسی علاقه‌مند هستند.

RNA Biology

15 Nov, 15:06


🔺 دانشمندان از یادگیری ماشین برای تمایز سلول‌های سرطانی ریه و غیر سرطانی استفاده می‌کنند.

تشخیص زودهنگام سرطان برای بهبود این بیماری ضروری است و در سال‌های اخیر، توسعه ابزارهای تشخیصی برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه توجه زیادی را به خود جلب کرده است. سلول‌های سرطانی از microRNA(miRNA)های خاص برای تنظیم بیان ژن و پیشرفت تشکیل تومور استفاده می‌کنند. درحالی‌که miRNAهای در حال گردش، نشانگرهای زیستی خوبی هستند، شناسایی miRNAهای مرتبط با سرطان در خون و سایر مایعات بدن یک چالش باقی مانده است.

در این راستا، در مطالعه‌ای که به تازگی در نشریه Analytical Chemistry به چاپ رسیده است، محققان موسسه علوم توکیو، تلاش خود را بر استخراج miRNA مبتنی بر نانوسیم و تجزیه و تحلیل یادگیری ماشینی (ML) برای شناسایی miRNA‌های مرتبط با سرطان در ادرار متمرکز کرده‌اند.

مولکول‌های miRNA‌ در حال گردش در خون عمدتاً در وزیکول‌های خارج سلولی (EV) محصور شده‌اند و حاوی اطلاعات تنظیمی حیاتی هستند. این miRNAها بین افراد سالم و مبتلا به سرطان متفاوت است. این محققان با استفاده از نانوسیم‌های اکسیدِ روی (ZnO) برای جمع‌آوری و استخراج miRNA‌ها در ادرار، تلاش کرده‌اند که یک ابزار غیرتهاجمی تشخیص سرطان ایجاد کنند.

در ابتدا، این دانشمندان از نانوسیم‌های ZnO برای گرفتن EV در نمونه‌های ادرار و از فناوری microarray برای شناسایی توالی‌های ژنی خاص در miRNA‌های محصور شده با EV استفاده کردند. نتایج نشان داد که EVهای حاوی miRNAها، از جمله زیرگروه‌های منحصر به فرد اگزوزوم‌های EVs با اندازه‌های 40 نانومتر تا 200 نانومتر، به‌طور موثر بر روی نانوسیم‌ها گرفته شده‌اند. علاوه بر این، حضور 2486 گونه miRNA طی تجزیه و تحلیل پروفایل 200 نمونه ادرار تایید شد.

این محققان این فرضیه را مطرح کردند که اکثر miRNAهای موجود در خون می‌توانند در طی فرآیند فیلتراسیون در کلیه‌ها به ادرار منتقل شوند. متعاقبا، آن‌ها با استفاده از ML، مجموعه‌های miRNA ادراری مرتبط با سرطان ریه را شناسایی کردند. این یافته‌ها یک مجموعه miRNA ادراری خاص، متشکل از 53 گونه miRNA را نشان داد که می‌تواند افراد سرطانی و غیر سرطانی را با ویژگی و حساسیت بسیار بالا در مراحل اولیه سرطان متمایز کند.

این رویکرد پیشگام برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه می‌تواند تشخیص را متحول کند و امید جدیدی را برای بهبود نتایج بیماران و آینده‌ای روشن‌تر در مراقبت از سرطان ارائه دهد.
 
✍🏻 تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی پژوهشگاه رویان

📝 لینک مقاله

Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

15 Nov, 15:06


🔺 تشخیص سرطان در ادرار: جذب microRNAهای مبتنی بر نانوسیم

ادامه در پست بعدی👇🏻

Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

02 Nov, 17:35


نکات مفید و کوچولو برای کار با نمونه‌های RNA

Quick tips for handling RNA samples

لطفاً هر ۱۰ اسلاید را به دقت ملاحظه فرمایید. 😊

با سپاس از توجه شما،
تیم میراث 🌺🌸🌺

Join us:
🆔 @miRasBiotech

RNA Biology

07 Oct, 12:06


خبر جذاب امروز😍

باز هم نوبل پزشکی و باز هم RNAi🥳

🔺 کاشفان microRNA، ویکتور امبروز و گری رووکن، برنده جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۴ شدند.

این محققان اولین بار این مولکول‌های تنظیم‌کننده ژن را در کرم‌های C.elegans کشف کردند. بعد از آن، نقش miRNAها در یوکاریوت‌ها نیز اثبات شد.

با جستجوی کلمه microRNA در این کانال می‌توانید به مطالعات بی‌شماری که در زمینه نقش این مولکول ها در موجودات مختلف انجام شده است، دست پیدا کنید.

Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

24 Sep, 19:04


مژده مژده😍

به مناسبت شروع سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، شرکت زیست‌فناوری #میراث پرفروش‌ترین محصولات الیگونوکلئوتیدی خود را به مدت یک ماه از اول مهرماه تا اول آبان‌ماه با تخفیف #۲۵_درصدی ارائه‌ می‌دهد.

این محصولات پرفروش عبارتند از:
مولکول‌های siRNA
مولکول‌های microRNA
مولکول‌های آنتاگومیر (الیگوهای سرکوبگر microRNA)
الیگوی کنترل scramble
الیگوی Delivery-Check (برای تأیید انتقال و تعیین بازده تحویل الیگوی مدنظر شما به سلول‌ها یا وزیکول‌های خارج سلولی تان)
الیگونوکلئوتیدهای CpG (به عنوان ادجوانت برای مطالعات واکسن)

محصول مدنظر شما جزء محصولات فوق نیست؟ با ما ارتباط بگیرید، تلاش می‌کنیم نظر شما را حتی‌المقدور تأمین کنیم. 😊

👈 همین امروز سفارش بدهید تا محصولات میراث را در کوتاه‌ترین زمان و با بهترین کیفیت دریافت کنید.😍

برای سفارش دادن می‌تونید بهمون زنگ بزنید:
02122338248

یا اینکه به سایتمون سر بزنید:
http://www.miras-biotech.com

هر سوالی هم داشتید ما پاسخگو هستیم:
@miRasAdmin
@miRasPR

🔺میراث؛ فناوری جهانی، نوآوری ایرانی🇮🇷
Join us:
🆔 @miRasBiotech

RNA Biology

21 Sep, 07:59


🔺 بدنه جدید siRNA توسعه یافته در UMass Chan پایداری و تداوم درمان مبتنی بر siRNA را برای بافت‌های خارج کبدی افزایش می دهد.

یک پیشرفت بیوشیمیایی با استفاده از اتم‌های کربن توسط دکتر Yamada و دکتر Khvorova به طور چشمگیری پایداری و کارایی یک پلتفرم درمانی الیگونوکلئوتیدی را در موش بهبود بخشیده است. این تحقیق که در Nature Biotechnology منتشر شده است، این پتانسیل را دارد که دوام داروهای الیگونوکلئوتیدی، از جمله siRNA را بهبود ببخشد و برای اولین بار این درمان ها را به انواع سلول های خارج از کبد بیاورد.

الیگونوکلئوتیدها در حالت طبیعی خود بسیار ناپایدار هستند. نوکلئازها خیلی سریع در سلول‌های زنده عمل می‌کنند و به داروها زمان محدودی برای دستیابی به اثر درمانی می‌دهند. در نتیجه، دانشمندان برای طراحی داربست‌های شیمیایی که می‌توانند باعث تثبیت، حفظ و افزایش طول عمر داروهای الیگونوکلئوتیدی لازم برای دستیابی به موفقیت درمانی در بافت‌های زنده، به‌ویژه سلول‌هایی غیر از سلول‌های کبدی شوند، به چالش کشیده شده‌اند.

این محققان با استفاده از یک تغییر نسبتا ساده یعنی گسترش ستون RNA با تک اتم‌های کربن، توانستند مدت ماندگاری الیگونوکلئوتیدها در سلول‌ها را با پنهان کردن مؤثر آن ها از آنزیم های تجزیه کننده، به طور قابل توجهی بهبود ببخشند.

اکثر اصلاحات الیگونوکلئوتیدی بر تغییر فسفورتیوات ها یا مولکول های قند موجود در ستون الیگونوکلئوتید تمرکز دارند. این محققان، با این حال، رویکرد متفاوتی در پیش گرفتند و مولکول‌های کربن در ساختار ستون الیگونوکلئوتید را مورد بررسی قرار دادند.
آن ها دریافتند که یک اتم کربن دیگر که در امتداد نوکلئوزید، مولکول‌های الیگونوکلئوتید را از تخریب توسط آنزیم نوکلئاز پنهان می‌کند. این منجر به ایجاد یک الیگونوکلئوتید پایدارتر و کارآمدتر شد که به آن اسید نوکلئیک توسعه یافته یا exNA می گویند که 32 برابر بیشتر از همتایان اصلاح شده با فسفورتیوات خود پایداری دارد. البته همه چیز به این بستگی دارد که کجا و چگونه کربن را اضافه کنند.

این محققان بیان کردند که اگر بتوانند 10 برابر افزایش ماندگاری ایجاد کنند، دوز یا زمان درمان بالینی از هر دو هفته یک بار به هر پنج ماه یک بار کاهش می یابد. افزایش ماندگاری 32 برابری در مدل های موش بسیار دلگرم کننده است.
 
✍🏻 تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی پژوهشگاه رویان

📝 مطالعه بیشتر
Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

09 Sep, 11:16


🔺 شرکت Novartis داروی Leqvio  را برای کاهش کلسترول در بیماران قلبی معرفی می‌کند

 بیماری قلبی عروقی (CVD) زندگی صدها میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است و بیشتر از سرطان، بیماری مزمن ریوی و دیابت جان انسان ها را در سراسر جهان می گیرد. با توجه به عواملی که باعث CVD می شوند، می توان از حدود 80 درصد از مرگ های زودرس CVD جلوگیری کرد. بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) که حدود 85 درصد از کل مرگ و میرهای CVD را تشکیل می دهد، به دلیل ایجاد و رشد پلاک ها در پوشش داخلی رگ ها ایجاد می شود. پلاک آترواسکلروتیک عمدتاً از کلسترول لیپوپروتئین (LDL-C) تشکیل شده است که در طول زمان انباشته می شود. قرار گرفتن در معرض تجمعی با LDL-C می تواند خطر بروز حوادث قلبی عروقی مانند حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد.

داروی Leqvio اولین و تنها درمان siRNA برای کاهش LDL-C است. تزریق این دارو که زیر جلدی است، با دوز اولیه، یک تزریق در سه ماهگی و سپس هر شش ماه یکبار انجام می شود. Leqvio در نزدیک به 100 کشور از جمله ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن و چین تایید شده است.

قابل ذکر است که V-MONO اولین کارآزمایی است که درمان با siRNA  را ارزیابی می کند که به عنوان درمانی برای کاهش LDL-C در بیماران مبتلا به ASCVD استفاده می شود. چند روز گذشته، Novartis که در همکاری با Alnylam Pharmaceuticals (شرکت پیشرو در درمان RNAi) است، نتایج مثبتی از Leqvio (inclisiran) در مطالعه فاز سوم V-MONO اعلام کرد که به نقطه پایانی خود رسیده است. محققان به نتایج معنی داری از کاهش کلسترول لیپوپروتئین (LDL-C) در مقایسه با دارونما با داروی Leqvio در بیمارانی که در معرض خطر ASCVD  قرار داشتند، دست یافتند.
 
✍🏻 تهیه مطب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی، پژوهشگاه رویان

📝 لینک خبر

Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

04 Sep, 18:53


در سال‌های اخیر، چندین داروی الیگونوکلئوتیدی توسط سازمان FDA تایید شده‌اند. از این داروها، پنج دارویی مبتنی بر siRNA شامل:
- داروی patisiran
- داروی givosiran
- داروی lumasiran
- داروی inclisiran و
- داروی vutrisiran

توسط FDA آمریکا تأیید شده و به فهرست رو به رشد داروهای الیگونوکلئوتیدی اضافه شده‌اند.

شرکت زیست‌فناوری #میراث به عنوان نخستین شرکت طراحی و تولیدکننده الیگونوکلئوتیدها در ایران، افتخار دارد که تاکنون برای مراکز دانشگاهی و پژوهشی متعددی انواع الیگونوکلئوتیدها را طراحی و عرضه کرده و راه را برای ورود محققان ارزشمند کشورمان به این زمینه راهبردی هموار کرده است. اکنون دانشجویان، پژوهشگران و اساتیدی که قصد ورود به این حوزه کلیدی را دارند، می‌توانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن محصول #الیگونوکلئوتیدی موردنظر خود را دریافت نمایند. پرمصرف‌ترین محصولات الیگونوکلئوتیدی که تاکنون توسط مجموعه میراث ارائه شده است، عبارتند از مولکول‌های siRNA، مولکول‌های miRNA، آنتاگومیرها و محصول Delivery-Check Oligo!

با ما تماس بگیرید:
@miRasAdmin

🔺میراث؛ فناوری جهانی، نوآوری ایرانی🇮🇷

Join us:
🆔 @miRasBiotech

RNA Biology

22 Aug, 09:05


ضمن تشکر از سرکار خانم پهلوان، این مطالعه نشان می‌دهد که مولکول‌های siRNAای که از خارج سلول به درون آنها منتقل می‌کنیم، باید از قبل پایدارسازی شده باشند.

مرادی

توضیحات بیشتری در این جا داده شده است:
@miRasBiotech

RNA Biology

22 Aug, 07:53


🔺 مطالعه کرم‌های لوله‌ای راه را برای درمان بیماری‌های انسانی با داروهای مبتنی بر RNA هموار می‌کند.

درمان‌های مبتنی بر RNAi برای بیماری‌های مختلف از جمله اختلالات ژنتیکی، عفونت‌های ویروسی و سرطان، توجه زیادی را در تحقیقات بالینی به خود جلب کرده است. این درمان‌ها می‌توانند ژن‌های بیماری‌زا را با دقت بالا هدف قرار داده، خاموش کرده، اثرات خارج از هدف را به حداقل رسانده و نتایج درمان را بهبود ببخشند. با گسترش تعداد مطالعات درمانی مبتنی بر RNAi، به سوالاتی نظیر اینکه اثرات RNAi چقدر می‌تواند دوام داشته باشد و اینکه آیا تنظیم دقیق RNAi امکان‌پذیر است، باید پاسخ داده شود.

در مطالعه‌ای که به تازگی در نشریه eLife به چاپ رسیده است، محققان دانشگاه مریلند از کرم‌های لوله‌ای میکروسکوپی به عنوان مدلی برای بررسی مکانیسم‌های RNAi و چگونگی بهینه‌سازی آن‌ها برای درمان بیماری‌های انسانی استفاده کردند. محققان دریافتند که اثرات خاموش کردن ژن می‌تواند به مرور زمان از بین برود، اما از اینکه این اثرات در نهایت حتی در سلول‌های غیرقابل تقسیم ناپدید می‌شوند، شگفت‌زده شدند.

سلول‌هایی که به طور مداوم تقسیم می‌شوند می‌توانند در نهایت داروی مبتنی بر RNAi را رقیق کنند. اما نکته اصلی این است که چگونه اثربخشی دارو حتی در سلول‌هایی که تقسیم نمی‌شوند، از بین می‌رود. با کمال تعجب، این امر حتی در کرم‌ها نیز صدق می‌کند، جایی که RNA‌ها تقویت می‌شوند و اساساً غلظت دارو را بیشتر می‌کنند. پس باید مکانیسمی وجود داشته باشد که اثرات RNAi را در طول زمان کاهش دهد و محققان باید این مکانیسم را در هنگام دوزیابی برای داروهای RNAi در نظر بگیرند تا بتوانند اثربخشی این گونه داروها را تا زمانی که موردنیاز است، حفظ کنند.

این یافته‌ها نیاز به در نظر گرفتن مقاومت دارویی را در هنگام توسعه درمان‌های مبتنی بر RNAi نشان می‌دهد. همان‌طور که باکتری‌ها می‌توانند به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شوند، انسان نیز ممکن است به مرور زمان نسبت به خاموش شدن ژن مقاوم شود. در نتیجه، باید مقاومت به دارو در همان ابتدای تولید آن در نظر گرفته شود، به گونه‌ای که دارو تا زمانی که موردنیاز است، موثر باقی بماند.

این مطالعه همچنین بینش‌های جدیدی را در مورد اینکه چگونه پروتئین‌های تنظیم‌کننده مختلف در سلول‌های کرم‌ها با هم برای کنترل خاموشی ژن کار می‌کنند، ارائه کرد. این تیم سه پروتئین تنظیم‌کننده مهم را که بر خاموشی ژن‌ها تأثیر می‌گذارند، معرفی کردند و دریافتند که این پروتئین‌ها مسیرهای به هم پیوسته متعددی را برای کنترل ژن‌های هدف خاصی، فراهم می‌کنند. برای محققان، درک بهتر این شبکه‌های برهم‌کنشی می‌تواند منجر به پیشرفت‌هایی در تنظیم دقیق درمان‌های RNAi برای حداکثر اثربخشی در بیماران شود. دانستن اینکه چگونه این پروتئین‌ها با یکدیگر برای تأثیرگذاری روی ژن‌ها کار می‌کنند، می‌تواند در طراحی داروهای متناسب با یک فرد تفاوت ایجاد کند.

این تیم بیان کردند که هدف نهایی آن‌ها تسریع پیشرفت به سمت درمان‌های خاموش‌کننده ژن قوی‌تر و بادوام‌تر برای طیف وسیعی از بیماری‌ها است.
 
✍🏻 تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی پژوهشگاه رویان

📝 مطالعه بیشتر:
https://elifesciences.org/reviewed-preprints/97487v1

Join us:
🆔 @RNA_Biology

RNA Biology

13 Aug, 15:55


❇️ آمار صادرات دارویی ایران در سال ۱۴۰۲

🔺۱۰ شرکت برتر ایرانی در حوزه صادرات:
۱) آریوژن
۲) سیناژن
۳) زاگرس دارو
۴) اکتوورکو
۵) نانوالوند
۶) نانودارو پژوهان
۷) سبحان آنکولوژی
۸) مِهر دارو
۹) نوآوران دارو کیمیا
۱۰) پرسیس ژن

🔺۱۰ کشور اصلی مقصد داروهای ایرانی:
۱) عراق
۲) سوریه
۳) افغانستان
۴) روسیه
۵) ونزوئلا
۶) بلاروس
۷) عمان
۸) پاکستان
۹) ترکیه
۱۰) سریلانکا

Join us:
🆔 @MolBioMed