جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر @pjahad Channel on Telegram

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

@pjahad


ارسال خبر،گزارش،تصاویر و نظرات t.me/kam99
سوالات کارشناسی👇
مهندس علی پور(مدیر شهرستان) t.me/koupar
مهندس رستمی(مرکز حومه)t.me/Rostami2927
مهندس احمدنژاد (مرکز لاجان)t.me/Ahmadnejad59
مهندس پیشان(مرکز کوپر)t.me/Gpishan76

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر (Persian)

با کانال تلگرام جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد و جامع در زمینه کشاورزی و فعالیت‌های کشاورزی در منطقه آشنا شوید. این کانال به منظور ارسال اخبار، گزارش‌ها، تصاویر و نظرات مربوط به امور کشاورزی در شهرستان پیرانشهر تاسیس شده است. با دنبال کردن این کانال، شما می‌توانید از آخرین اطلاعات و تحولات در زمینه کشاورزی در این منطقه مطلع شوید و از تجربیات و دیدگاه‌های کارشناسان معتبر این حوزه بهره‌مند شوید. همچنین، امکان پرسش و پاسخ با کارشناسان مختلف این حوزه نیز در این کانال وجود دارد. اگر سوالاتی در زمینه کشاورزی در شهرستان پیرانشهر دارید، می‌توانید از مهندس علی پور (مدیر شهرستان)، مهندس رستمی (مرکز حومه)، مهندس احمدنژاد (مرکز لاجان) و مهندس پیشان (مرکز کوپر) سوال بپرسید و جواب‌های لازم را دریافت کنید. پس از عضویت در این کانال، از تجربیات و اطلاعات مفید زیادی بهره‌مند خواهید شد و در جهت توسعه و بهبود کشاورزی در شهرستان پیرانشهر قدم بردارید.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

15 Nov, 19:57


🔺پلیس فتا: اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل فرمایید تا مبلغ برداشت شده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود‌

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

15 Nov, 10:34


بازدید معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان. مدیریت باغبانی ومدیرجهادکشاورزی شهرستان پیرانشهر از کارخانه وبررسی وضعیت و روند دریافت چغندرقند کشاورزان

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

14 Nov, 19:37


سال۱۳۴۷ کارخانە قند پیرانشهر

تحویل چغندرقند

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

14 Nov, 19:35


نکته👌👌👌👌
💥💥💥روش ساده جهت شناسایی کود مایع هیومیک اسید واقعی از تقلبی💥💥💥

مقدار 1.5سانتیمتر از ارتفاع لیوان شیشه ای شفاف را از مایع مورد نظر ریخته و داخل لیوان را کم کم با جوهر نمک پر میکنیم و کامل بهم میزنیم،بعد از آن به مدت 45دقیقه در مکان ثابت ساکن نگه میداریم اگر مایع مورد نظر دارای هیومیک اسید وفولویک اسید باشد ته لیوان به رنگ قهوه ای مایل به سیاه  شده و ته نشین میشود و بالای آن مایع زرد رنگی که حاوی فولویک اسید است قرار میگیرد ولی اگر مایع مورد نظر فاقد هیومیک اسید و فولویک اسید باشد هیچگونه تغییری نمی کند.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

14 Nov, 19:31


ریشه درختان میوه:

وسعت رشد عرضی ریشه ها معمولا در حدود سایه انداز درخت بوده اما عوامل دیگر همچون
میزان رطوبت خاک
نوع بافت خاک
مواد غذایی خاک
و نوع پایه می تواند در گسترش عرضی و عمقی ریشه تاثیر داشته باشد .

👈رشد ریشه ها به دمای خاک نیز بستگی دارد و در طی زمستان اگر دمای خاک چند سانتی گراد بالاتر از صفر باشد به رشد خود ادامه خواهد داد.
ریشه هایی که به طور افقی در نزدیکی سطح خاک رشد می کنند معمولا به علت رسیدن اکسیژن کافی , فعال تر بوده و در جذب مواد غذایی نقش مهمی دارند .
ریشه هایی که به صورت عمودی در عمق خاک قرار می گیرند اکثراً در جذب آب و برخی مواد کم مصرف نقش دارند . ریشه اصلی دارای ضخامت بیشتر بوده و به عمق بیشتری از خاک نفوذ می کند. 
سیستم گسترش درختان میوه در خاک به رشد و گسترش ریشه های فرعی اولیه بستگی دارد و به طور کلی به سه گروه زیر تقسیم بندی می شوند:
1 سیستم عمیق
2نیمه عمیق
3 سطحی

👈معمولا ریشه های سیب , گوجه , به , زیتون , گلابی و هلو تا عمق 1.5 الی 2 متری خاک
👈ریشه های زرد آلو , بادام و گردو تا عمق 2 الی 3 متری خاک گسترش می یابند .
در خاک هایی که بافت سبک دارند،
ریشه ها تنفس کافی انجام می دهند . در خاک های سنگین و یا در خاکهایی که زه کشی کافی نداشته باشند ، ریشه ها با کمبود اکسیژن روبرو خواهند شد.

ریشه برخی از درختان میوه از جمله هلو , گیلاس , زرد آلو , بادام و مرکبات به کمبود اکسیژن حساسترند.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

14 Nov, 19:21


آدمهای خوب ...
مثل درخت پرشکوفه اند
لگد هم که بهشون بزنی
با باران شکوفه شرمندت میکنند

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

14 Nov, 17:25


بازدید مدیر کل بازرسی استان بهمراه فرماندارشهرستان، معاونت بهبود تولیدات گیاهی مدیر باغبانی استان وهمکاران امور اراضی سازمان بهمراه مدیرجهادکشاورزی شهرستان از روند بازسازی گلخانه سروکانی پیرانشهر

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

13 Nov, 18:12


در پاسخ به برخی باورها یا تبلیغاتی که در پیج ها و گروه‌ها شاهد هستیم 👇

🔻گاها توصیه می شود فلان کود را استفاده کنید برای فلان هدف یا با عناوین گمراه کننده ای مثل معجزه، شوک، بهبود دهنده ، زیاد کننده و.... تبلیغ می شوند !
کوددهی اصولاً باید بر اساس نیاز گیاه (که با آزمایش  مشخص می شود) و مطابق با وضعیت آب و خاک باشد، نه اینکه عنصر شیمیایی را ولو اینکه در متابولیسم گیاه مفید هم باشد بدون محاسبه آن در محیط داخل و خارج گیاه ، توصيه و مصرف شود که در اینصورت موجب بهم خوردن تعادل واکنش های شیمیایی طبیعی گیاه شده و شاهد عوارض منفی در محصول و زیست گیاه خواهیم شد. به توصيه کنندگان عزیز ، باید گفته شود آیا شما حاضر هستید ، قرص يا شربت فسفر میل کنید تا هوش تان بیشتر شود ؟؟ یا قرص آهن می خورید برای اینکه خون شما را زیاد کند ؟؟!!

🔻توصیه سموم و سمپاشی بر اساس فنولوژی گیاه و وجود سابقه آفت و بیماری باشد و توصیه تقویمی سموم ،به اینصورت که گفته شود فلان تاریخ بر علیه خوشه خوار، فلان سم را سمپاشی کنید ؛چه بسا ، باغ ، بدون اون آفت باشد ، یا مرحله رشد گیاه بعلت سرد و گرم بودن هوا ،با مرحله زیستی آفت مطابقت نداشته باشد و.....

🔻 برخی پیج ها توصیه میشود یا برخی عزیزان اعتقاد دارند که کود فقط کود حیوانی است !

ما عرض می کنیم کود حیوانی فقط اصلاح کننده خاک است و اصلا نمی تواند عناصر مورد نیاز  تغذیه گیاه را تامین بکند ... و البته لازم هست ولی کافی نیست

🔻یا همینطور تبلیغ میشود که محلول پاشی برای تغذیه گیاه  کافیه!

👈ما عرض می کنیم محلولپاشی فقط باعث رفع کمبود کوتاه مدت مواد غذایی در درختان میشود و اثر ماندگار و طولانی ندارد و در واقع جبران نقیصه کوددهی خاکی هست و اگر کوددهی از خاک براساس  نتیجه آزمایش و بموقع و به اندازه صورت گیرد چه بسا نیازی به محلولپاشی نخواهد بود

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

13 Nov, 18:07


🔘آبهای دارای PH بالا باعث کاهش کارایی کودها و سموم میشوند.

🔹آبی که از اغلب چاههای کشاورزی كشور بیرون می آید بشدت قلیایی بوده و PH آن بشدت بالاست. بررسی ها نشان داده اند که PH بالای آبی که بمنظور محلولپاشی و پر کردن تانکرهای سم پاش استفاده میشود متأسفانه موجب شکسته شدن فرمولاسیون سموم و کودهای مورد استفاده و کاهش تاثیر آنها بر روی آفت میشود. در PH های بالاتر از 7 (آب های قلیایی) تاثیر بسیاری از سموم ارگانوفسفات و کربامیدی روی آفت کاهش پیدا میکند. کاهش یافتن اثر سموم در نتیجه PH بالای آب را اصطلاحاً هیدرولیز شدن یا شکسته شدن آلکالینی(Alkaline Hydrolysis) می نامند. واکنش هیدرولیز شدن بستگی به چند فاکتور اساسی از جمله میزان حساسیت سم  و کود مورد نظر نسبت به آب دارای PH بالا، مدت زمانی که سم و کود با آب تماس دارد (بهتر است سم و کود اضافه شده به آب سریعاً استفاده شود)، درجه حرارت محلول  و درجه PH خود سم و کود  دارد. در PH های بالاتر از 8، سم و کود به سرعت توسط آب هیدرولیز میشود. نکته جالب اینجاست که به ازای هر 1 درجه افزایش PH آب، میزان شکسته شدن سم و کود 10 برابر افزایش پیدا میکند. برخی آفتکشها و کودها به محض اضافه شدن به آب دارای PH بسیار بالا، به سرعت تجزیه میشوند. در این شرایط، حتی قبل از شروع محلولپاشی، سم کُشنده  و کود با کیفیت، به یک ماده بی اثر بدل می شوند. در بسیاری از نواحی دنیا که کشاورزی پیشرفته و مکانیزه دارند کشاورزان قبل از محلولپاشی PH  تانکر حاوی محلول را توسط دستگاهی بنام PH متر كنترل می کنند تا از میزان تأثیر سم یا کود اطمینان حاصل نمایند. متأسفانه ماکزیمم PH آب كشاورزی در تابستان، درست در فصل اوج نیاز به محلولپاشی رخ میدهد. مطالعات نشان داده اند بهترین PH برای آب سمپاشی بین 4 تا 7 است. این محدوده PH آب در بسیاری از نواحی كشور یک رؤیاست و بهترین راه حل، آن است که قبل از اضافه نمودن سم یا کود به تانکر PH  آب داخل تانکر توسط PH متر کنترل شود و در صورت وجود PH بالا، با استفاده از بافرهای (مواد شیمیایی) مخصوص، PH  را به زیر 7 کاهش داده و پس از آن سم یا کود را به آب اضافه کرده و محلولپاشی را انجام داد.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

13 Nov, 17:48


فرآورده‌های حاصل از زنبورداری معاف از مالیات شد

🔺طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، فرآورده‌های حاصل از زنبورداری و نوغانداری معاف از مالیات شد.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

12 Nov, 17:02


🔰گام بزرگ برای خودکفایی ایران در تامین کودهای فسفات برداشته شد

🔸مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی گفت: با راه‌اندازی پروژه‌های تولید داخلی کود فسفات در کشور، علاوه بر بی‌نیازی از تامین از منابع خارجی، ایران تبدیل به صادر کننده این کالای استراتژیک خواهد شد.

🔸تا سال‌های اخیر تامین کودهای فسفات و پتاس به طور کامل از منابع خارجی انجام می‌شد. برای دستیابی به اهداف تعریف شده در طرح خودکفایی کشور در کودهای کشاورزی، ۳۰ پروژه تولید انواع کودهای فسفات، پتاس و سایر کودهای آلی، زیستی، ترکیبی و... و توسعه بهره‌برداری از معادن خاک فسفات و پتاس، تعریف و تصویب شد.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

12 Nov, 16:28


مزایای کشت مستقیم

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

11 Nov, 16:22


دلایل ترکیدگی میوه روی درختان و روش های پیشگیری از آن
فهرست عناوین مقاله
علت ترک خوردن میوه چیست و چطور باید جلوی آن را به صورت علمی بگیریم؟
قطعا شما هم بارها شاهد آن بودید که میوه‌های شما مانند ارقام هسته‌دار و مرکبات ترک خورده و کیفیت آنها به طور کامل از بین می‌رود. جدای از افت کیفیت محصول، میوه‌ها در برابر آفات و بیماری‌ها هم مقاومت خود را از دست داده و به طور کلی دیگر قابل مصرف نخواهند بود.
در این مقاله قصد داریم به صورت کامل، ابتدا درباره دلایل ترک خوردن میوه ها با شما صحبت کرده و سپس روش‌های پیشگیری از آن را هم مطرح کنیم تا در نهایت بتوانید محصولاتی بسیار با کیفیت و مرغوب داشته باشید.
عوامل موثر بر ترک خوردن میوه ها
چندین عامل بسیار مهم هستند که باعث می‌شوند تا میوه‌ها ترک بخورند. ابتدا عوامل محیطی و زراعی  را بررسی کرده و سپس به صورت تخصصی در مورد ارقام میوه صحبت می‌کنیم.
عوامل محیطی:
اولین علت ترک خوردن میوه می‌تواند نوسانات بارندگی باشد. زمانی که درخت میوه‌دار در معرض کم آبی شدید قرار داشته و یکباره در معرض باران‌های شدید قرار بگیرد، به طور طبیعی شروع به جذب مقدار زیادی آب خواهد کرد؛ به همین دلیل فشار زیادی از داخل میوه به پوست وارد شده و باعث ترک خوردن خواهد شد.
عامل بعدی تغییرات ناگهانی دما است. وقتی که درخت در اواخر برداشت میوه قرار داشته باشد، تغییر ناگهانی دما باعث باعث انقباض و انبساط پوست میوه شده و ممکن است منجر به ترک خوردن شود.
در مناطقی که نور خورشید بسیار شدید باشد، آب داخل میوه شروع به تبخیر شدن کرده و باعث می‌شود تا سطح  الاستیسیته پوست میوه کاهش پیدا کرده و احتمال ترک خوردن را افزایش دهد.
بادهای بسیار شدید هم ممکن است در برخی از موارد باعث ترک خوردن پوست میوه شوند که خیلی شایع نیست، اما وجود دارد.

عوامل زراعی:
پوست میو‌ه‌ها برای داشتن ضخامت و استحکام به یکسری عناصری مانند کلسیم، بور و پتاسیم نیاز دارند؛ اگر این عناصر به خوبی برای درخت تامین نشده باشد،‌ باعث ترک خوردن میوه خواهد شد.
نوع آبیاری شما هم بسیار مهم است؛ یعنی اگر به صورت منظم این کار را انجام ندهید، به دلیل دریافت بیش از حد آب،‌ پوست میوه ممکن است ترک بخورد.
علت ترک خوردن میوه می‌تواند برخی از آفات و بیماری‌ها نیز باشد. این دو می‌توانند پوست میوه را ضعیف کرده و مستعد ترک خوردن کنند.
برخی از ارقام میوه به طور طبیعی نسبت به ترک خوردگی حساس‌تر هستند که باید در مورد آنها با احتیاط بیشتر برخورد شود.
دلایل ترکیدگی میوه در ارقام هسته دار
علت ترک خوردن سیب درختی:
نوسانات دمایی در دوره رشد و بخصوص زمان نزدیک شدن برداشت سیب
آبیاری نامنظم
کمبود کلسیم
دلیل ترک خوردن میوه به:
حساسیت ژنتیکی برخی از انواع درخت به
کمبود بور (بور نقش مهمی در تشکیل دیواره سلولی و حفظ ساختار پوست میوه دارد.)
علت ترک خوردن میوه گلابی:
بارندگی‌های شدید، نزدیک برداشت محصول
استفاده بیش از حد از کودهای ازته
دلیل ترک خوردن هلو انجیری:
بارندگی‌های شدید، نزدیک برداشت محصول
کمبود پتاسیم

علت ترک خوردن میوه زردآلو و سایر آلوها:
عدم آبیاری منظم
حساسیت داشتن ژنتیکی برخی از انواع درخت آلو
استفاده بیش از حد از کودهای ازته
دلیل ترک خوردن شلیل:
تغییرات ناگهانی دما، بخصوص وقتی نزدیک به زمان برداشت میوه باشد.
کمبود کلسیم
علت ترک خوردن آلبالو:
عدم آبیاری منظم
حساسیت داشتن ژنتیکی برخی از انواع درخت آلبالو
دلایل ترکیدگی میوه در مرکبات

دلیل ترک خوردن پرتقال روی درخت و سایر مرکبات می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد.
شرایط آب و هوایی و آبیاری نامنظم
عدم تغذیه صحیح درخت
نوع رقم
آفات و بیماری‌ها

برای انواع مرکبات و بخصوص پرتقال شرایط آب و هوایی بسیار مهم است؛ به خصوص زمانی که این مرکبات در مناطق شرجی و گرم کاشته می‌شوند. زیرا دمای بالا می‌تواند باعث تبخیر آب داخل میوه و نازک کردن پوست شود. از طرفی آبیاری بسیار نامنظم و باران‌های ناگهانی شدید می‌تواند یک شوک به درخت وارد کرده و باعث شود تا درخت آب زیادی جذب کرده و از داخل به پوست میوه فشار زیادی وارد کند.
کمبود برخی عناصر غذایی مانند کلسیم، بور و پتاسیم می‌تواند باعث کاهش مقاومت پوست میوه و افزایش احتمال ترک خوردگی شود.  چون کلسیم نقش مهمی در استحکام دیواره سلولی و حفظ ساختار پوست میوه دارد. بور هم در کنار کلسیم برای تشکیل دیواره‌های سلولی و حفظ ساختار میوه بسیار حائز اهمیت است. کمبود آنها علت ترک خوردگی میوه ها و مرکبات خواهد بود.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

11 Nov, 16:22


توجه داشته باشید که برخی از ارقام مرکبات به طور طبیعی نسبت به ترک خوردگی حساس‌تر هستند. همچنین برخی از آفات و بیماری‌ها می‌توانند به پوست میوه آسیب برسانند و آن را در برابر ترک خوردگی آسیب‌پذیرتر کنند.
زمان ترک خوردن میوه ها
در ابتدای تشکیل میوه، سرعت تقسیم سلولی بسیار بالاست و میوه به سرعت در حال بزرگ شدن است. در این مرحله، پوست میوه هنوز نازک و انعطاف‌پذیر است. بنابراین خطر ترک خوردگی در این مرحله کمتر است اما وجود دارد.
با نزدیک شدن به زمان رسیدن میوه، سرعت رشد کم می‌شود، اما همچنان آب و مواد مغذی به داخل میوه وارد می‌شوند. در این مرحله، پوست میوه نازک‌تر و حساس‌تر شده و میزان قند موجود در آن زیاد‌تر. به همین دلیل در این مرحله میوه در برابر ترک خوردگی آسیب‌پذیرتر می‌شود.
در مرحله رسیدن کامل، میوه به حداکثر اندازه خود رسیده است و پوست آن نازک و شکننده خواهد شد. پس هرگونه تغییر ناگهانی در شرایط محیطی که پیش‌تر به آنها اشاره کردیم می‌توانند علت ترک خوردن میوه روی درخت شوند.

روش های جلوگیری از ترکیدگی میوه ها
آبیاری را کامل مدیریت کنید. آبیاری منظم و کافی در طول دوره رشد میوه، به ویژه در مراحل پایانی رشد، بسیار مهم است. از آبیاری بیش از حد و یا خشکی کشیدن درختان خودداری کنید. سعی کنید از آبیاری‌های نوین مانند آبیاری قطره‌ای استفاده کنید. حتما فواصل آبیاری را به صورت حساب‌شده و دقیق انجام دهید. سعی کنید در دوره سوم زیاد آبیاری نکنید.
به صورت اصولی و حساب‌شده از کودها استفاده کنید. حتما از مواد مغذی مانند کلسیم، بور، پتاسیم و … به صورت کامل استفاده کنید. 
سعی کنید از ارقام مقاوم استفاده کنید. برای اینکار می‌توانید از سایر باغداران منطقه یا کارشناسان با تجربه کشاورزی مشاوره بگیرید.
سعی کنید درختان را در برابر شرایط بد محیطی محافظت کنید.
سعی کنید در مراحل اولیه رشد، میوه‌های ضعیف و نارس را جدا کنید تا گیاه بتواند روی میوه‌های سالم‌تر انرژی و مواد مغذی را استفاده کند.
به صورت اصولی از آفت‌کش‌ها استفاده کنید.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

11 Nov, 10:04


اجرای مانور سراسری بازدید از داروخانه های گیاهپزشکی سطح شهرستان در تاریخ یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ توسط اکیپ بازرسی متشکل از نماینده جهادکشاورزی ،صمت ،نظام مهندسی .
موارد مورد بررسی شامل کنترل پروانه های بهره برداری ومسئولین فنی ،درج قیمت، صدور فاکتور، سموم تقلبی،خارج از شبکه ،ممنوعه و سنواتی.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

10 Nov, 04:38


کدام رب سالم‌تر است؛ رب خانگی یا صنعتی؟🍅

الهه عسکری، عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان:
🔹حرارت‌دهی طولانی در فرآیند تولید رب گوجه خانگی ممکن است باعث کاهش محتوای لیکوپن، ویتامین سی، ارزش آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی آن شود.
🔹رب گوجه‌ صنعتی بیشتر از رب گوجه‌ خانگی دارای ریزمغذی‌هایی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است.
🔹در ضمن رب صنعتی چون pH اسیدی دارد، پاستوریزه می‌شود و نمک هم دارد پس نیاز به نگهدارنده ندارد.
🔹در مجموع به نظر می‌رسد رب گوجه صنعتی استاندارد (غیر تقلبی) نسبت به رب خانگی برای سلامتی مناسب‌تر است.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

09 Nov, 17:59


‼️ابتلای ۱۴.۱۵ درصد جمعیت کشور به دیابت

معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

🔹هفت میلیون و ۵۰۰ نفر در کشور دیابت دارند که ۳۱ درصد بیماری‌ آنها کنترل شده است و چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز پوشش درمان دیابت دارند.

🔹برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت از سال ۱۳۸۳ در نظام سلامت ادغام شد و غربالگری و بیماریابی در جمعیت بالای ۳۰ سال در فواصل سه ساله انجام می‌شود.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

09 Nov, 17:56


#شبکه_آموزش_کشاورزی

نام دوره: ارقام مناسب کشت گندم دیم

نام مدرس: غلامرضا خلیل زاده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت ۱۰ تا ۱۱/۱۵

محل برگزاری: شبکه آموزش کشاورزی
https://vc.areeo.ac.ir/ch/westazch
ورود با انتخاب گزینه میهمان

روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

09 Nov, 17:55


🔰هرگونه مجوز ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مرغوب ممنوع است

سازمان امور اراضی کشور:
🔸اراضی کشاورزی مرغوب بستر تولید و تأمین امنیت غذایی کشور است و باید با هرگونه ساخت و سازهای غیرمجاز در این اراضی مقابله شود.

🔸ضوابط ابلاغی اجازه تغییر کاربری دراراضی شالیزاری و کلاس یک و دو را نمی‌دهد.

🔸به استان‌ها اعلام شده که‌ از طرح پرونده‌های این‌گونه در کمیسیون‌های تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری خودداری کنند.

🔸دستگاه‌های اجرایی صادر کننده پروانه تأسیس و موافقت اصولی نیز باید مجوزی برای تغییر کاربری در زمین‌های کشاورزی مرغوب صادر نکنند.

↪️

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

07 Nov, 17:51


🍁 برخی از عملیات‌هایی که در پاییز و پس از برداشت محصول باغات باید انجام داد:

🍁 تا زمانی که برگ‌ها سبز بوده و فعال هستند، حتی‌الامکان یک نوبت آبیاری و محلولپاشی فروت ست سپس:
1️⃣ حذف شاخه‌های شکسته و بیمار و رسیدگی به بهداشت باغ مثل جمع آوری برگ‌های خزان شده و میوه‌های زمین ریخته و علاوه بر موارد فوق، تدابیری جهت جلوگیری از آسیب جوندگان و سرما؛
2️⃣ آماده سازی زمین جهت کاشت احتمالی، مبارزه با علف‌های هرز و شروع تعمیرات و نگهداری ادوات؛
3️⃣ پیچیدن دور درختان با گونی یا کارتن برای جمع آوری فرم زمستان گذران برخی آفات باغ؛
4️⃣ تخلیه لوله‌ها و سیستم فیلتراسیون جهت جلوگیری از یخ زدگی - سرویس کامل ادوات از جمله ضد یخ ترموستات، کم کردن درجه غلظت روغن موتور، گریس کاری ادوات، سرویس علف زن‌ها، آماده کردن اره موتوری‌ها و ادوات هرس، سرویس کلیه ادواتی که در فصل رشد آتی مورد استفاده هستند مثل روتیواتور و ... ؛
5️⃣ شستشوی سمپاش‌ها بعد از آخرین سمپاشی؛ چون سموم اثر خورندگی دارند.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

07 Nov, 17:50


فواید و مزایای حفر چالکود

🍀 کاهش و جلوگیری از خشکیدگی سرشاخه های درختان

🍀افزایش رشد و توسعه ریشه درختان

🍀افزایش سطح برگ درختان

🍀افزایش نفوذپذیری آب به داخل خاک

🍀در دسترس قرار گرفتن کودهای شیمیایی
غیرمتحرک توسط آب

🍀افزایش کارایی مصرف کود

🍀کاهش مقدار مصرف کود

🍀کاهش مشکلات علفهای هرز

* نکته مهم: کودهای شیمیایی غیر متحرک در خاک به راحتی توسط جریان آب در دسترس ریشه درخت قرار می گیرند.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

04 Nov, 21:14


❇️ دستاورد دانشمند ایرانی: اختراع گیاه مصنوعی که هوای داخل خانه را تصفیه و برق تولید می‌کند

🟢 «مریم رضایی»، دانشجوی دکتری دانشگاه بینگهمتون آمریکا همراه پروفسور «سئوکهون چوی» (Seokheun Choi) گیاهی مصنوعی اختراع کرده‌اند که می‌تواند هم‌زمان هوای داخل خانه را تصفیه و برق کافی برای تأمین انرژی یک گوشی هوشمند فراهم کند.

🟢 این گیاه مصنوعی از نور داخل خانه برای فتوسنتز استفاده می‌کند و می‌تواند ۹۰ درصد کربن‌دی‌اکسید داخل خانه را از ۵۰۰۰ به ۵٠٠ ppm کاهش دهد که بسیار بیشتر از کاهش ۱۰ درصدی گیاهان طبیعی است؛ به‌عبارتی این گیاه مصنوعی ۹ برابر بیشتر از گیاهان طبیعی در حذف CO2 مؤثر است.

🟢 این گیاه مصنوعی دارای ۵ برگ ساخته‌شده با سلول‌های خورشیدی بیولوژیکی و باکتری‌های فتوسنتزکننده است؛ همچنین نیازهایی مشابه گیاهان طبیعی دارد و باید به آن آب و مواد مغزی رساند. علاوه‌براین، مثل هر گیاه دیگری، به نور خورشید متکی است. البته در نسخه‌های آینده می‌توان انتظار داشت این گیاه مستقل‌تر عمل کند و به نگهداری کمتری نیاز داشته باشد/دیجیاتو

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

04 Nov, 21:13


🔰 کسب رتبه برتر کشوری جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در زمینه اجرای موفق طرح جهش تولید در دیمزار‌ها

📌تجلیل از خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی توسط مسعود پزشکیان رئیس جمهور

🌾در آیین تجلیل از برگزیدگان طرح جهش تولید در دیم‌زارها از رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به عنوان استان برتر در زمینه اجرای موفق طرح جهش تولید در دیمزار‌ها توسط رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی تجلیل و قدردانی شد.

✍️به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ،در این مراسم از فعالان طرح جهش تولید شامل کشاورزان، مدیران، روسای سازمان جهادکشاورزی استان‌های برتر و محققان نمونه با اهدای تندیس و جوایز از سوی رییس جمهوری تقدیر شد.

لازم به ذکر است که رهبر معظم انقلاب پس از دریافت گزارش عملکرد چهار ساله اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهاتوسط وزیر جهاد کشاورزی، از زحمات تلاش‌ها و زحمات همه کشاورزان و دست‌اندرکاران اجرای این طرح در کشور قدردانی کردند.

🗓14 آبان ماه 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

04 Nov, 21:12


❇️ هشدار محققان: افزایش چشمگیر مصرف آب در جهان برای تولید محصولات کشاورزی

🟢 تحقیقات جدید دانشگاه توئنته هلند نشان می‌دهد مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی جهان، علی‌رغم پیشرفت‌های بهره‌وری به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

🟢 این افزایش مصرف که به دلیل تغییرات در الگوی مصرف و رشد اقتصادی به وجود آمده، می‌تواند اثرات زیست‌محیطی و اجتماعی بیشتری به دنبال داشته باشد.

🟢 براساس پژوهشی که توسط محققان دانشگاه توئنته منتشر شده آب مصرفی برای تولید محصولات کشاورزی اصلی جهان به حدود ۶.۸ تریلیون مترمکعب در سال ۲۰۱۹ رسیده است. این میزان برابر با حدود ۲۴۰۰ لیتر آب در روز به ازای هر فرد در جهان است. این تحقیق، مصرف آب سبز (آب باران) و آبی (آب آبیاری) را در تولید ۱۷۵ محصول اصلی طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ تحلیل کرده است/دیجیاتو

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

04 Nov, 20:59


🔰مزایای سرشماری کشاورزی چیست؟

🔸️سرشماری کشاورزی به عنوان یک ابزار مهم در جمع‌آوری اطلاعات دقیق و جامع درباره بخش کشاورزی کشورها شناخته می‌شود. این سرشماری معمولا به صورت دوره‌ای صورت می‌گیرد و اطلاعات مربوط به زمین‌های کشاورزی، نوع محصولات، تعداد بهره‌برداران و سایر عوامل مؤثر در تولید کشاورزی را جمع‌آوری می‌کند. اطلاعات به‌دست‌آمده از سرشماری کشاورزی، راهنمای دولت‌ها و نهادهای مربوطه برای تدوین و اجرای سیاست‌های مؤثر در راستای توسعه کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان است.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

03 Nov, 17:01


🔰سهم بیمه محصولات کشاورزی در بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟

🔸️وزیر جهاد کشاورزی: در تدوین بودجه سال آینده رقم‌های قابل توجهی به عنوان کمک‌های اساسی به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی پیش‌بینی کرده‌ایم.

🔸️برای بیمه محصولات کشاورزی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کشور، ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

🔸️در لایحه بودجه سال آینده کل کشور همچنین اعتبار بسیار خوبی برای حمایت از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است.

🔸️تا سال گذشته تسهیلات به روستاییان و عشایر کشور نیز در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ بوده است؛ در لایحه بودجه سال آینده کشور تمهیدات و تسهیلات خوبی برای روستاییان و عشایر دیده‌ایم تا صرفاً برای این بخش هزینه شود.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

01 Nov, 15:30


🔴 سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان‌ماه لغایت ۳۰ آذر ۱۴۰۳ در شهرستان پیرانشهر همزمان با سراسر كشور آغاز خواهد شد.

🔹با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی و ضرورت برنامه‌ریزی و آینده‌نگری در زمینه امنیت‌غذایی، توسعه زنجیره غذایی و توجه به اقتصاد کشاورزی، ارائه اطلاعات دقیق به مامورین سرشماری کشاورزی فرصت برنامه‌ریزی بهتر و متناسب‌تر را با توجه به داده‌های آماری برای دست‌اندرکاران و تصمیم‌گیران فراهم خواهد آورد.

🔹این سرشماری هیچ ارتباطی با قطع یارانه، مالیات و سایر موضوعات نداشته و کلیه اطلاعات بهره‌برداران کاملا محرمانه خواهد بود.

🔹لازم به ذکر است کلیه برنامه‌ریزی‌های شهرستان‌ پیرانشهر در حوزه کشاورزی و دام‌پروری از جمله تخصیص سوخت، تسهیلات اشتغال‌زایی، تامین و برآورد نیازهای کشاورزان، کود مورد نیاز و ... با استفاده از اطلاعات دقیق این سرشماری در آینده صورت خواهد پذیرفت که ضروریست مردم نهایت همکاری با ماموران آمارگیر که بزودی به محل زندگی‌تان در روستاها مراجعه می کنند، داشته باشند.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

30 Oct, 18:28


برگزاری دومین روز مانور سراسری بازدید از داروخانه های گیاهپزشکی سطح شهرستان توسط اکیپ بازرسی و بررسی وضعیت سموم تاریخ مصرف گذشته ، سموم قاچاق و... در تاریخ 9 آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

29 Oct, 20:51


بازدید اکیپ بازرسی از داروخانه های گیاهپزشکی سطح شهرستان متشکل از نماینده جهاد کشاورزی و اداره صنعت در تاریخ 8آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

27 Oct, 10:35


برگزاری کلاس آموزشی ترویجی بذرمال کردن و استفاده از بذور گواهی شده در راستای طرح جهش تولید در دیمزارها در مرکز خدمات جهاد کشاورزی حومه شهرستان پیرانشهر روز یکشنبه 6 آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

27 Oct, 10:35


برگزاری کلاس آموزشی ترویجی بذرمال کردن و استفاده از بذور گواهی شده در راستای طرح جهش تولید در دیمزارها در مرکز خدمات جهاد کشاورزی لاجان روز یکشنبه 6 آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

26 Oct, 05:38


بازدید از داروخانه های گیاهپزشکی سطح شهرستان توسط مسئول حفظ نباتات و کارشناس شبکه بهداشت در تاریخ 3 آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

26 Oct, 05:38


🌳قابل توجه باغداران محترم 🌳

اطلاعیه آموزشی و ترویجی

در مورد پیشگیری از سرمازدگی رعایت اقدامات زیر ضروری است :

1-خودداری از مصرف کودهای ازته مانند اوره و...بعد از مرداد ماه وقبل از خواب درختان

2-قطع بموقع آب درختان در پاییز جهت توقف رشد رویشی ( غیر از درختانی مانند سیب و به که کمی دیرتر برداشت می شوند)

3-استفاده از کودهای پتاسه بعد از برداشت میوه جهت خشبی شدن شاخه ها و ایجاد مقاومت

4-محلولپاشی درختان با ترکیب فروتست بعداز برداشت محصول ،قبل از زردشدن برگها

5-اندود تنه درختان جوان و شانکر دار با ترکیب کائولن و ترکیبات مسی
(رنگ مخصوص تنه)

6-خودداری از هرس درختان در پاییز قبل از شروع دوره خواب (جز هرس بیماری که باید قسمتهای آلوده حذف وبه بیرون از باغ انتقال داده شوند)

7-پوشاندن تنه درختان جوان با استفاده از فوم ، کاه و کلش ، گونی ، مقوا تا انشعاب شاخه.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

23 Oct, 11:48


پیش بینی 3 روز آینده )

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

23 Oct, 11:46


🔴 جاده های آذربایجان غربی لغزنده است
رئیس پلیس راه آذربایجان غربی از بارش باران و لغزندگی محور‌های مواصلاتی استان خبر داد و از رانندگان خواست از عجله و شتاب پرهیز کنند.

🔹رئیس پلیس راه استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه بارش باران و برف در محور‌های مواصلاتی استان سبب لغزندگی سطح محور‌ها شده است از رانندگان خواست: از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند.

🔹سرهنگ رضا پناهی مقدم با تاکید بر ضرورت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در هوای بارانی و برفی افزود: رانندگی در روز‌های بارانی نسبت به دیگر روز‌ها دشوارتر و قدری پیچیده است و خیس بودن زمین، زاویه دید محدود و کاهش سرعت رفت و آمد، همگی دست به دست هم می‌دهند تا طاقت رانندگان پایین آمده و رانندگی در روز‌های بارانی برای آنها از کاری لذت بخش به کاری خسته کننده تبدیل شود.

🔹رئیس پلیس استان تاکید کرد: اگر در چنین شرایطی خودرو شروع به لغزیدن کرد به آهستگی پا را از روی پدال گاز برداشته و فرمان را در جهتی که می‌خواهید جلوی ماشین حرکت کند، قرار دهید.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

23 Oct, 08:22


📣قابل توجه دامداران محترم شهرستان پیرانشهر و حومه

برابر نامه مورخه ۱۴۰۳/۰۷/۰۷ معاونت محترم توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر کیلوگرم شیر خام با چربی ۳/۲٪ درب دامداری به مبلغ ۱۸۰/۰۰۰ ریال تعیین و ابلاغ می گردد.

روابط عمومی جهاد کشاورزی پیرانشهر

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

22 Oct, 19:26


برگزاری کارگاه آموزشی کشاورزی حفاظتی در طرح جهش تولید در مرکز جهاد کشاورزی لاجان جهت آموزش کشاورزان تحت پوشش مراکز حومه و لاجان توسط آقای مهندس علیوند مدیر مکانیزاسیون و ماشین آلات سازمان و اداره هماهنگی ترویج و آموزش در تاریخ 1آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

22 Oct, 19:26


برگزاری دوره مهارتی تغذیه غلات برای کشاورزان تحت پوشش مراکز حومه و لاجان در مرکز جهاد کشاورزی لاجان توسط آقای مهندس علیپور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و اداره هماهنگی ترویج و آموزش در تاریخ 1آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

22 Oct, 19:26


کیل گیری از مزرعه چغندر قند آقای حمزه شیخا چغندر کار نمونه شهرستان پیرانشهر واقع در روستای سروکانی توسط جناب آقای دکتر عزیزی نماینده مرکز تحقیقات و آموزش، جناب آقای مهندس معلمی کارشناس مدیریت ترویج و سرکار خانم مودت کارشناس مدیریت زراعت سازمان و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر در سطح 80هکتار در تاریخ 1آبان 1403

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

22 Oct, 17:10


اطلاعیه مهم ترویجی: قابل توجه کشاورزان و بهره بردارن عزیز نحوه کنترل علفهای هرز حبوبات( نخود و عدس)

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

22 Oct, 17:09


اطلاعیه مهم ترویجی: قابل توجه کشاورزان و بهره بردارن عزیز استفاده از بذور گواهی شده جهت جلوگیری از شیوع عوامل خسارتزا

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 18:27


رطوبت اشباع خاک:

رطوبت اشباع خاک به حالتی اشاره دارد که در آن تمام فضاهای خالی در خاک با آب پر شده‌اند. این وضعیت معمولاً در زمان بارش‌های شدید یا آبیاری‌های زیاد اتفاق می‌افتد. رطوبت اشباع برای کشاورزی و مدیریت منابع آب بسیار مهم است، زیرا تأثیر مستقیمی بر رشد گیاهان، نفوذ آب و کیفیت خاک دارد.

🔹 عوامل مؤثر بر رطوبت اشباع خاک

1. نوع خاک:
- خاک‌های رسی: این نوع خاک‌ها دارای ذرات ریز و چسبنده هستند و می‌توانند آب را به خوبی نگه دارند. ظرفیت نگهداری آب در خاک‌های رسی بالاست و معمولاً رطوبت اشباع بیشتری دارند.
- خاک‌های شنی: این خاک‌ها دارای دانه‌های بزرگ‌تر و فضای خالی بیشتری هستند. به همین دلیل، آب را سریع‌تر از دست می‌دهند و رطوبت اشباع کمتری دارند.
- خاک‌های لومی: ترکیبی از خاک‌های رسی و شنی هستند و معمولاً بهترین شرایط را برای نگهداری آب دارند.

2. ساختار خاک:
- ساختار خاک به چگونگی چیدمان دانه‌ها و فضای خالی بین آن‌ها اشاره دارد. خاک‌های با ساختار خوب (مانند خاک‌های دانه‌دار) می‌توانند آب را بهتر نگه دارند و نفوذپذیری بهتری دارند.

3. محتوای آلی:
- مواد آلی مانند کمپوست و کودهای طبیعی می‌توانند به بهبود ساختار خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب کمک کنند. این مواد به خاک خاصیت چسبندگی می‌دهند و می‌توانند آب را در خود نگه دارند.

4. عناصر غذایی:
- نیتروژن (N): نیتروژن به رشد ریشه‌ها کمک می‌کند و ریشه‌های قوی‌تر می‌توانند به نفوذ بهتر آب در خاک کمک کنند.
- فسفر (P): فسفر به توسعه سیستم ریشه‌ای کمک می‌کند و ریشه‌های قوی‌تر می‌توانند آب و مواد مغذی را بهتر جذب کنند.
- پتاسیم (K): پتاسیم به تنظیم تعادل آب در گیاهان کمک می‌کند و می‌تواند به بهبود مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های آبی کمک کند.
- کلسیم (Ca) و منیزیم (Mg): این عناصر به بهبود ساختار خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب کمک می‌کنند.
- عناصر ریزمغذی: عناصر ریزمغذی مانند آهن و روی نیز می‌توانند بر روی سلامت گیاهان تأثیر بگذارند و در نتیجه بر روی ظرفیت نگهداری آب و رطوبت اشباع خاک تأثیرگذار باشند.

5. دما:
- دما بر روی تبخیر آب از سطح خاک تأثیر می‌گذارد. در دماهای بالاتر، تبخیر بیشتر می‌شود و ممکن است رطوبت اشباع کاهش یابد. همچنین، دما می‌تواند بر روی فعالیت میکروبی و تجزیه مواد آلی تأثیر بگذارد.

6. بارش و آبیاری:
- میزان بارش و روش‌های آبیاری تأثیر زیادی بر رطوبت اشباع خاک دارند. آبیاری مناسب و به موقع می‌تواند به حفظ رطوبت اشباع کمک کند. همچنین، بارش‌های شدید می‌توانند باعث اشباع سریع خاک شوند.

7. زمان:
- زمان نیز می‌تواند بر روی رطوبت اشباع تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، در طول فصل بارانی، رطوبت اشباع معمولاً بالاتر است. همچنین، در طول فصل‌های خشک، رطوبت خاک کاهش می‌یابد.

8. پدیده‌های هیدرولوژیکی:
- چرخه آب و نحوه حرکت آب در خاک می‌تواند به فهم بهتر رطوبت اشباع کمک کند. نفوذ آب به داخل خاک، جریان آب زیرزمینی و تبخیر از سطح خاک همگی در این فرآیند نقش دارند.

9. تأثیرات انسانی:
- فعالیت‌های انسانی مانند کشاورزی، ساخت و ساز و تغییرات در پوشش گیاهی می‌توانند بر رطوبت اشباع خاک تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، تغییر در نوع کشت یا استفاده از روش‌های آبیاری نامناسب می‌تواند منجر به کاهش رطوبت اشباع شود.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 18:23


پوکی استخوان در نیمی از جمعیت کشور

رئیس اداره بیماری‌های عضلانی_اسکلتی وزارت بهداشت:

🔹پوکی استخوان یک بیماری خاموش است.

🔹پوکی استخوان در روند افزایش سن رخ می‌دهد.

🔹تصور می‌کنیم که بیش از نیمی از جمعیت کشور به پوکی استخوان دچار باشند.

🔹حدود یک‌پنجم افرادی که دچار شکستگی لگن ناشی از پوکی استخوان می‌شوند، فوت می‌کنند.

🔹پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است.

🔹با کمبود دستگاه‌های تراکم سنجش استخوان روبرو هستیم.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 18:22


🔺🔺سرعت فرسایش خاک در ایران، ۶ برابر میانگین جهانی


▪️فرسایش خاک در ایران با سرعتی نگران‌کننده در حال افزایش است و میانگین آن به ۱۵.۴ تن در هکتار در سال رسیده که سه برابر متوسط آسیا و ۶ برابر میانگین جهانی است. این مسئله، به همراه بهره‌برداری نادرست از منابع طبیعی و آب، به‌طور جدی امنیت غذایی و محیط زیست کشور را تهدید می‌کند. کارشناسان معتقدند که اگر اقدامات فوری و برنامه‌های جامع آبخیزداری اجرا نشود، پیامدهای ناگواری مانند گسترش بیابان‌ها، کاهش اراضی قابل کشت و افزایش کانون‌های ریزگرد، به دنبال خواهد داشت.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 12:31


📌📌اطلاعیه
🔔🔔هشدار هواشناسی کشاورزی

🌨 باغداران، گلخانه داران و کشاورزان گرامی: با توجه به نفوذ جبهه هوای سرد به استان هر چه سریعتر نسبت به برداشت محصولات خود از جمله سیب و انگور و جمع آوری آنها و انتقال به انبار یا سردخانه همچنین نسبت به بازبینی وسایل حرارتی و کنترل دمای شبانه در گلخانه ها اقدامات لازم را اعمال کنند.

🇮🇷روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان پیرانشهر 🇮🇷

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 12:28


بزرگ‌ترین باغ زرشکی جهان

🔹بزرگ‌ترین باغ زرشکی جهان (افین زیرکوه)، در فاصلۀ ۱۵ کیلومتری شهر حاجی‌آباد خراسان‌جنوبی قرار دارد.

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 12:27


21 اکتبر ، روز جهانی پیشگیری از اختلالات کمبود ید

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

21 Oct, 07:56


اطلاعیه
باغداران، گلخانه داران و کشاورزان گرامی: با توجه به نفوذ جبهه هوای سرد به استان هر چه سریعتر نسبت به برداشت محصولات خود از جمله سیب و انگور و جمع آوری آنها و انتقال به انبار یا سردخانه همچنین نسبت به بازبینی وسایل حرارتی و کنترل دمای شبانه در گلخانه ها اقدامات لازم را اعمال نمایید.
«روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی»

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

20 Oct, 20:13


نمایشگاه تخصصی ماشین آلات و ادوات کشاورزی آذربایجان غربی زمان : ۸لغایت ۱۱ آبان ساعت بازدید : ۱۵ الی ۲۱. مکان : محل دائمی نمایشگاه های بین المللی شهرستان ارومیه. تهیه شده در : مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

18 Oct, 18:26


🔺️هوای سرد اسکاندیناوی در راه کشور/ اواسط هفته آینده آب و هوا دگرگون می شود

🔹️بارش های سنگین در راه نوار شمالی کشور افت محسوس دما و سرمای سراسری در کل کشور

جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر

18 Oct, 12:10


بازدید از گلخانه بازسازی شده و شروع فعالیت این گلخانه در سطح 4000متر مربع در روستای سروکانی توسط نماینده مرکز تحقیقات ، مدیریت هماهنگی ترویج و آموزش سازمان، مدیریت باغبانی استان، اداره هماهنگی ترویج و آموزش شهرستان و مرکز جهادکشاورزی لاجان در تاریخ 27مهر 1403

1,856

subscribers

2,913

photos

151

videos