کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی @pistachiospecializedchannel Channel on Telegram

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

@pistachiospecializedchannel


رسالت مهم این کانال صرفا اطلاع رسانی، آموزش و بررسی موضوعات مختلف مرتبط با محصول پسته است. همراهان عزیز چنانچه در موضوعات مختلف پسته سوالی دارند،با اینجانب مهندس رضا صباغی(مدیر کانال) با شماره های 09120437450 و 09105778318 مطرح نمایند.

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی (Persian)

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی یک منبع اطلاعاتی برای علاقمندان به پسته است. این کانال با هدف اطلاع رسانی، آموزش و بررسی موضوعات مختلف مرتبط با محصول پسته تاسیس شده است. اگر شما هم از دنیای پسته علاقه‌مندید و سوالات یا نیاز به آموزش در این زمینه دارید، می‌توانید با مهندس رضا صباغی که مدیر این کانال می‌باشد، تماس بگیرید. شماره‌های تماس ایشان عبارتند از 09120437450 و 09105778318. منتظر حضور شما در کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی برای یادگیری و شناخت بیشتر از دنیای این محصول خوشمزه هستیم.

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

11 Nov, 14:18


🔺به خیار سم با دوره کارنس ۲۱ روزه می‌زنند، سلامت مردم در خطر است، وزارت جهاد سکوت کرده است!
مظفر عبدالله، تولیدکننده بزرگ کنسرو و رب گوجه فرنگی: خیار را با سموم ۲۱ روزه تولید می‌کنند، به عبارت دیگر، سم ۲۱ روز توسط مردم مصرف می‌شود و سلامت مردم در خطر است، وزارت جهاد در مقابل این مسئله سکوت کرده است.

👈 اوضاع گلخانه های ایران از نظر مصرف سموم آفت کش فاجعه هست و در حقیقت شما سم می‌خورید نه گوجه و خیار و فلفل و...!

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

10 Nov, 07:54


فسفر بالا در پسته مساوی است با:

👌سرشاخه های قوی و سطح برگ بزرگ


اگر در باغات پسته خود با ریز برگی و یا سرشاخه های نازک مواجه هستید، یکی از عناصری که در این ارتباط نقش مهمی دارد، بدون شک فسفر است.


مهم ترین کارکرد فسفر در گیاهان افزایش ریشه زایی و در ابتدای فصل در فرآیندهای زایشی و گلدهی پسته نقش موثری دارد.


👌داده های ما از سطح باغات تحت نظارت نشان می دهد باغاتی که از منابع با کیفیت فسفر استفاده می کنند، چنانچه سرشاخه ها نازک و یا ریز برگی داشته باشند، طی بازه زمانی دو سال به شرط تامین آب کافی و عناصر میکرو(بویژه روی و آهن که این دو هم در سطح برگ و سرشاخه نقش دارد)، سطح برگی متفاوت و عالی خواهید داشت.


👌یکی دیگر از تجربیات ما در باغات در این سالها نشان می دهد پلت مرغی با کیفیت که با عناصر میکرو و ماکرو غنی شده باشد و سورس ماده آلی خوب و با کیفیتی داشته باشد و به روش های استاندارد فرآیند کمپوستینک را طی کرده باشد، در رشد عالی سرشاخه ها و سطح برگ و استارت عالی و پر قدرت درختان پسته نقش فوق العاده ای دارد.


https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

10 Nov, 07:53


قوی ترین و با کیفیت ترین ترکیب فسفر بالای مارکت ایران بدون شک اکو اسید شرکت اکین تاریم ترکیه است ......


اکواسید یک ترکیب وارداتی از کشور ترکیه و شرکت اکین تاریم ترکیه

🌺اکواسید یک ترکیب مایع فسفره با پی اچ پایین(اسیدی: PH=2) است.

🌺این ترکیب صرفا نیاز فسفر را تامین نمی کند، بلکه علاوه بر تامین فسفر، باعث کاهش پی اچ خاک می شود.

🌺در نتیجه موارد فوق، باعث کمک به جذب سایر عناصر غذایی از خاک های آهکی که غنی از مواد غذایی هستند می شود.

🌺این ترکیب در سیستم های آبیاری تحت فشار باعث باز شدن گرفتگی نازل ها می شود.

🌺شوری خاک را کاهش می دهد

🌺باعث بهبود توسعه سیستم ریشه می شود.

🌺با تمام ویژگی های فوق باعث گلدهی و تامین فسفر مورد نیاز درخت می شود.


🌺این ترکیب در گالن های ۵ و ۲۰ لیتری قابل عرضه است.


تجزیه ضمانت شده:

ازت کل: ۵ درصد

ازت آمونیومی(NH4): 2/5 درصد

ازت نیتراتی(NO3): 2/5 درصد

فسفر به فرم P2O5 :

بیست و پنج درصد

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

جهت کسب اطلاعات فنی و ثبت سفارش؛

شهرستان مه ولات، فیض آباد، قطب پسته کاری استان خراسان رضوی-

👈 مهندس رضا صباغی، کارشناس تخصصی پسته


📞 09120437450

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

10 Nov, 07:47


مهم ترین عوامل موثر در استارت عالی(سبز شدن جوانه ها) و بموقع درختان درختان پسته


مهندس رضا صباغی، کارشناس ارشد گیاهپزشکی و کارشناس تخصصی پسته

🌺🌺🌺🌺🌺🌺


1- تامین نیاز سرمایی، درختانی که نیاز سرمایی آنها بر طرف شده باشد و یا اگر برطرف نشده باشد، با روغن ولک تیمار شده باشند، استارت بموقع خواهند داشت.

اهمیت این موضوع تا حدی است که ممکن است شما تمام کارهای هرس، چالکود، تغذیه را خوب و عالی انجام داده باشید، ولی اگر روغن ولک با دوز مناسب استفاده نشود، فرآیند گلدهی و خوشه بندی کاملا مشکل پیدا کند و محصول قابل قبولی نداشته باشید.

مهم ترین کارکرد روغن در اینجا؛ ایجاد همزمانی در سبز شدن درختان نر و ماده و ایجاد شرایطی که گرده افشانی درختان ماده بخوبی صورت می گیرد، در واقع روغن باعث زود سبز شدن درختان ماده شده و محیط پر از گرده است و از ایجاد خوشه های ناهماهنگ و شترگربه جلوگیری می کند.


2 - بحث تغذیه چالکود و بویژه سال گذشته خیلی مهم است، اگر در سال گذشته تغذیه خاکی و محلول پاشی خوبی شده باشند، اندام های چوبی ذخیره خوبی دارند، لذا در اول فصل با قدرت و بموقع و همزمان کل شاخه های یک درخت سبز خواهند شد.


3- وضعیت بار دهی سال گذشته، درختانی که سال گذشته محصول کمی داشته اند، سال جاری استارت قوی تری میزنند، چون تخلیه عناصر در آنها در سال گذشته بدلیل کم محصول بودن، کمتر صورت گرفته است.


4- برخی کودهای که در اسفند ماه استفاده می شود، در استارت بموقع درختان بسیار موثر هستند، ترکیباتی که خاصیت اسیدی دارند و با کاهش پی اچ، باعث آزاد سازی عناصر بلوکه شده در خاک می شوند، در استارت بموقع دختان بسیار اهمیت دارند، مهم ترین آنها، ترکیبات فسفر بالا که همراه با ازت هستند، همراه دو عنصر ازت و فسفر در آخرین آب اسفند ماه، تاثیر خوبی در فرآیند سبز شدن بموقع درختان دارند.

مهم ترین و معروف ترین این ترکیبات می توان به اکواسید(ترکیب فسفر بالای همراه با ازت تولید کمپانی شرکت اکین تاریم ترکیه) و اوره فسفات ها اشاره کرد.
در شهرستان مه ولات، قطب پسته کاری استان خراسان رضوی در چند سال گذشته ترکیب اکواسید شرکت اکین تاریم ترکیه، نتایج بسیار خوبی داشته و این نتایج موفق در سنوات متوالی تکرار شده است و این ترکیب را به یک کود معروف و پر طرفدار در آخرین آبیاری اسفند ماه باغات پسته تبدیل کرده است.

5- یکی از ترکیبات مورد نیاز درختان پسته، ماده آلی است، چندین نوع کود دامی وجود دارد که هر کدام کارکردهای متفاوتی دارند، به عنوان مثل کود گاوی برای اصلاح خاک و نگهداری رطوبت و افزایش ظرفیت کاتیونی در خاک بسیار عالی است، ولی از جنبه تغذیه ای نسبت به سایر کودهای آلی مثل مرغی، ضعیف است.

لذا برای برای شروع به رشد قوی و ترکه های خوب، حتما بایستی از یک ماده آلی مثل کودهای مرغی و یا پلیت مرغی در کنار کود گاوی استفاده کنید.

در این خصوص، برخی کودهای مرغی و ماهی مایع هم در استارت اولیه درختان تاثیر خوبی داشته است.

👇👇👇👇

https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

10 Nov, 07:44


راز سرشاخه های قوی در پسته

با سلام و احترام،

یکی از مهم ترین فاکتورهای تعیین کننده تولید سال بعد در درختان پسته، رشد سرشاخه‌های قوی و بطبع پوندهای زایشی روی آنها است که نوید محصولی عالی در سال آینده است.

نقطه مقابل شرایط فوق، که حتما شما کشاورزان عزیز در باغات خود مشاهده می کنید، سرشاخه های نازک و علفی است، قطعا پوندهایی هم که روی چنین سرشاخه هایی تشکیل می شوند، ضعیف بوده و به راحتی در اثر عوامل تغذیه ای یا محیطی و یا آفت ریزش پیدا خواهند کرد.

اما سوال است که چه عنصر یا عناصری باعث می شود، چنین سرشاخه های قوی داشته باشیم؟

طبق بررسی منابع و همچنین تجارب گذشته، اگر چه در یک فرآیند همه عناصر نقش دارند، اما با مقایسه باغات و بررسی شرایط از جمله های مختلف، به نظر می رسد می توان با قطعیت نقش فسفر را در این امر پر رنگ تر دانست.

باغاتی که از لحاظ فسفر در انتهای زمستان و همچنین اولین آبیاری به طور کامل و عالی تامین شده اند، یک سر و گردن از بقیه باغات بهترتد. به عنوان مثال کشاورزانی که از مقدار مناسب اکواسید اکین تاریم و یا اوره فسفات استفاده کرده اند، رشد و قطر سرشاخه های عالی و متفاوتی دارند.

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

10 Nov, 06:14


🔴 آیا خوردن روزانه یک مشت پسته به بهبود سلامت چشم کمک می‌کند؟

بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه تافتس، خوردن ۵۶ گرم پسته بدون نمک در روز به مدت ۱۲ روز به طور قابل توجهی سلامت چشم را بهبود می‌بخشد.

ماکولا ناحیه کوچکی در مرکز شبکیه در پشت چشم است. این ناحیه مسئول دید مرکزی و ثبت جزئیات بصری ظریف است. این بخش مهم از چشم، نور آبی مضر را فیلتر می‌کند و در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن (AMD) که یکی از علل اصلی نابینایی در افراد مسن است، نقش محافظتی دارد.

این عارضه می‌تواند باعث تاری بینایی مرکزی شود. AMD کوری کامل ایجاد نمی‌کند، اما از دست دادن دید مرکزی باعث ایجاد مشکل در دیدن چهره افراد، خواندن، رانندگی یا کارهایی مانند آشپزی یا تعمیر وسایل خانه می‌شود. ماکولا در برخی افراد بسیار کند و در برخی دیگر سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

این مطالعه در مجله "Nutrition" منتشر شده است.

پسته به طور غیرعادی سرشار از لوتئین است؛ رنگدانه گیاهی که از ماکولا در برابر آسیب نور آبی محافظت می‌کند. نتایج این تحقیق نشان داد که سطح لوتئین خون پس از مصرف ۱۲ روز پسته دو برابر می‌شود.

لوتئین همچنین یک آنتی‌اکسیدان محلول در چربی است که تحقیقات نشان می‌دهد به دلیل ماهیت ضد التهابی و توانایی آن در کاهش استرس اکسیداتیو می‌تواند علاوه بر سلامت چشم، از سلامت پوست، مغز و قلب محافظت کند.

یکی دیگر از رنگدانه‌های گیاهی که می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد زآگزانتین است؛ یک آنتی‌اکسیدان محلول در چربی که در فلفل نارنجی، کلم پیچ و نخود سبز یافت می‌شود.@PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 09:31


سوال کشاورز محترم

می خواستم بدونم با توجه به اینکه قراره کود دامی وریز مغذی ها رو بصورت چالکود به باغ پسته بدم گچ رو به چه روشی به باغ پسته بدم بهتره؟ همراه با کود دامی وریز مغذی ها چال بشه یا روی زمین بریزم و رتیواتور بشه؟



پاسخ:


بهتر است خاک گچ ابتدا روی سطح خاک کاملا پهن و با عمقی مناسب با خاک مخلوط شود و یک آبیاری سنگین صورت گیرد و به هیچ به عنوان گچ را با کودهای دامی و کودها مخلوط نکنید.


بعد از استفاده از گچ و آبیاری سنگین، سپس اقدام به چالکود با استفاده از کودهای دامی و سایر کودهای مورد نیاز انجام دهید.


👇👇👇👇


https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 09:28


آیا میتوان از گچ ساختمانی برای اصلاح خاک باغات استفاده کرد؟


گچ یا ژیپسgypsum همان سولفات کلسیم است. البته در طبیعت سه نوع سولفات کلسیم داریم که فقط یک نوع آن مناسب استفاده در کشاورزی بطور مستقیم می باشد.
این سه فرم شامل:


1- سولفات کلسیم بدون آب یا unhaydrate است. در معادن سنگ گچ این شکل سولفات کلسیم مربوط به قسمتهای عمقی که در معرض هوادیدگی قرار نگرفته اند و آبی جذب نکرده اند میباشد. البته گچ ساختمانی هم که از کوره بیرون می آید همین فرم است. این گچ چنانچه به خاک داده شود بلافاصله بعد از جذب آب سخت و محکم میشود. بنابراین نباید در باغ استفاده بشود.


2-دومین شکل گچ یا سولفات کلسیم همان گچ آبدارCaSO4.2H2O گچ کشاورزی agricultural gypsum است. این شکل گچ همان گچی است که برای اصلاح خصوصیات نامطلوب خاک و آب توصیه میشود.

3-سومین شکل سولفات کلسیم یک فرم بینابینی دو نوع فوق الذکر است.این فرم سولفات کلسیم را سمی هیدرات ژیپسومsemihydrate gypsum. میگویند. فرمول آن CaSO4.0.5 H2O است. خیلی کمتر در طبیعت یافت میشود. به عنوان یک محصول واسطه ای بین آنهیدرات و گچ کشاورزی است. در صورت موجود بودن بهتر است به عنوان ماده اصلاحی استفاده نشود.


👇👇👇👇👇

https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 08:02


پلت مرغی گوانو

- منبعی غنی از مواد آلی، عناصر میکرو و ماکرو

- ترکیبی کامل کودی قابل مصرف در مزارع و باغات

*کمپوستینگ و تجربه دمایی بالای 50 درجه سانتیگراد طی دو نوبت جزو لاینفک پروسه تولید پلت مرغی گوانو است که آلودگی های میکروبی و بذرهای علف هرز را تا حد زیادی از بین می برد.

*کود پلت مرغی گوانو منبعی سرشار از مواد آلی شامل کربن آلی و عناصر میکرو(آهن، روی، منگنز، مس، مولیبدن و بور) و ماکرو(ازت، فسفر و پتاسیم) و همچنین عنصر کلسیم و گوگرد است.

این پلت در دو فرمول گوانوپلت(2-2-3) و گوانو پلت کمپاند(3-2-4) عرضه می گردد. *


جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش:


رضا صباغی، کارشناس ارشد گیاهپزشکی


📞09120437450

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 07:58


در داخل پلاستیک نمونه خاک باغ، روی یک برگه اطلاعات زیر را قرار دهید:

نام باغدار

نام محصول

رقم درختان

سن درختان

منطقه نمونه برداری

تاریخ نمونه برداری

شماره تماس

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:47


مواردی که بایستی در نمونه برداری رعایت کنید:


1- قبل از نمونه برداری باید اطمینان حاصل نمود که سطح خاک آغشته به کودهای آلی و شیمیایی نباشد(از زمین کود خورده بایستی جداگانه نمونه برداری شود).


2- زمین به هنگام نمونه برداری باید به اندازه کافی رطوبت کافی داشته باشد و بهترین موقع زمانی است که حالت گاو رو باشد(در مواقع استثنایی می توان از زمین خیلی مرطوب و خشک نمونه گیری نمود).


3- سطحی که نمونه برداری می گردد باید عاری از خرده سنگ، آشغال، تکه های چوب، علف های هرز و یا ریشه محصولات مختلف در زمین باشد.


4- نمونه برداری از اطراف و حاشیه ی زمین و اطراف جوی های آب نباشد(حواشی زمین معمولا خطای آزمایشی دارند).


5- نمونه بایستی از کناره گودال تراشیده شود و برداشتن نمونه از کف گودال یکی از انواع خطاهای نمونه برداری است.


6- وسایل نمونه برداری نباید آغشته به کودهای آلی و شیمیایی باشد.
https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:45


انتخاب محل مناسب برای حفر گودال جهت نمونه برداری از خاک در سایه انداز درخت( تصویر اصلی از رضا صباغی). دقیقا روبروی درخت و در محل سایه انداز درخت

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:44


نحوه نمونه برداری، از جداره های پروفیل در سرتاسر جداره نمونه برداری کنید(تصویر اصلی از رضا صباغی).

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:40


تصویر شماره 3.

محل پروفیل برای نمونه برداری از خاک از زوایه دیگر

👌 که کشاورزان عزیز بدانند از کجا نمونه برداری نمایند.

پروفیل را تا عمق 1/5 متر حفر کنید مطابق شکل

و از سه عمق ذیل جداگانه نمونه برداری کنید:

عمق صفر تا ۴۰

عمق ۴۰ تا ۸۰

عمق ۸۰ تا ۱۲۰

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:23


اما حالت دوم ممکن است خاک از عمق صفر تا ۱۲۰ کلا یکدست و یک نوع خاک باشد، برای مدیریت هزینه برای کشاورز محترم، به این شکل عمل می کنیم؛

فرض می کنیم یک باغ یک همکاری داریم(طبق توضیحات تا ۵ هکتار اگر شرایط خاک یکسان باشد، قابل تعمیم است):

مثل تصویر شماره ۱، به صورت زیگزاکی حرکت کرده و مثلا ۳ تا ۴ نقطه را انتخاب و پروفیل به عمق حداقل ۱۲۰ سانتی متر حفر می کنیم.

از عمق صفر تا ۱۲۰، از دیواره های پروفیل نمونه خاک می گیریم و کل جداره پروفیل از بالا تا پایین حدود ۲ کیلو گرم نمونه می گیریم.

فرض کنیم ۳ نمونه از یک باغ تهیه کردیم، این سه نمونه را روی یک سطح تمیز با هم مخلوط می کنیم، اگر حالت کلوخه داشت نرم کرده و در نهایت از مخلوط آنها یک نمونه ۲ کیلوگرمی برای آزمایشگاه ارسال می کنیم.

توجه کنید، نام و نام خانوادگی، محل نمونه برداری، سن و رقم درخت، عمق و تاریخ نمونه برداری در یک کاغذ یادداشت و داخل پلاستیک نمونه قرار می دهیم.

این پروتکل ساده نمونه برداری خاک برای محصول پسته است.


با احترام، رضا صباغی

https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:22


نحوه نمونه برداری

محل حفر پروفیل نمونه برداری؛ محدود سایه انداز درخت و محل عبور آب و قرار گیری ریشه های درخت است.

نحوه کار به این صورت است که در یک باغ، طبق تصویر قبلی به صورت زیگزاگ چند نقطه را انتخاب(تعداد نمونه در هر باغ بستگی به سطح آن باغ دارد) و نمونه برداری از تمام پروفیل ها انجام و نمونه ها با یکدیگر مخلوط و در پایان یک نمونه که نماینده شرایط خاک آن باغ است به آزمایشگاه ارسال می شود.

نکته مهم در اینجا؛

اگر لایه های خاک پروفیل از لحاظ رنگ و بافت خیلی متفاوت باشند، بهتر است نمونه برداری از هر لایه جداگانه گرفته شود، به عنوان مثال فرض می کنیم از عمق صفر تا ۵۰ یک بافت خاک سبک داریم و از ۵۰ تا ۱۰۰ بافت خاک کلا متفاوت می شود، رنگ و شکل هم متفاوت می شود، لذا در اینجا بهتر است دو نمونه از عمق های مذکور به آزمایشگاه ارسال گردد.

https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:20


تصویر شماره 1:

نحوه حرکت در زمین و نمونه برداری از باغ یا مزرعه

https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

09 Nov, 06:19


طرز صحیح نمونه برداری از خاک:


1- زمین مورد نظر برای نمونه برداری به قطعات یکنواخت، از لحاظ بافت، رنگ، شیب، میزان فرسایش، کشت سالهای قبل، تناوب، نوع محصول و غیر تقسیم بندی می شود.

2- هر نمونه آزمایشگاهی، با توجه به وضعیت زمین و تناوب زراعی حداکثر از یک مساحت 5 هکتاری تهیه می شود و برای مساحت های بیشتر، به همان نسبت تعداد نمونه ها بیشتر می گردند.


3- عمق نمونه برداری بستگی به نوع محصول، میزان رشد و عمق ریشه محصول دارد.


محصولات زراعی:

اکثرا در محصولات زراعی و صیفی از عمق صفر تا 30 سانتی متری نمونه برداری صورت می گیرد.


باغات میوه:

در باغات میوه از سه عمق صفر تا 50، 50 تا 100 و 100 تا 150 سانتی متری نمونه گیری می شود.


در موار د ضروری می توان پروفیل خاک را بر اساس طبقات خاک نمونه برداری نمود.

5- در قطعات نمونه برداری می توان به صورت زیگزاکی(تصویر 1) نقاطی را انتخاب و از آنها نمونه برداری کرد.


👇👇👇👇
https://t.me/PistachioSpecializedChannel

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

07 Nov, 06:23


آزمایش خاک و شروعی فصلی دیگر در باغداری پسته


حقیقتا به زبان ساده می توان این جمله را گفت که کشاورزی که از هم اکنون یعنی نیمه پاییز به فکر انجام آزمایش خاک و تعیین میزان عناصر غذایی در خاک است، از همین ابتدا 3 بر هیچ از سایر کشاورزان جلوتر است.

اول علم و بعد منطق حکم می کند که با این هزینه بالای کودها در این روزها، باید ما از وضعیت عناصر و سایر پارامترهای خاک برای برنامه ریزی تغذیه باغات، اطلاع داشته باشیم.

من همیشه این مثال را در بازدیدها گفته ام، اگر دقت کرده باشید، معمولا پزشکان متخصص، برای تشخیص بیماری و درمان یک بیماری، حتما آزمایش و ...از بیمار طلب می کنند، برای تشخیص دقیق تر، همین امر در کشاورزی هم صادق است،

👈ما بر اساس برخی ویژگی های ظاهری رشدی درختان کمبود ها را تشخیص می دهیم، منتها حد دقیق کمبودها صرفا و صرفا با آزمایش خاک و تکمیلی آن آزمایش برگ مشخص می شود.


پس توصیه اکید می کنم برای اینکه جواب بگیرید و بهینه هزینه کنید و آنچه واقعا درختان نیاز دارند، استفاده کنید، حتما از نیمه پاییز به بعد آزمایش خاک بگیرید و بر اساس آن جلو بروید.

کانال تخصصی پسته مهندس رضا صباغی

04 Nov, 07:53


بهداشت باغ:

در بهار و تابستان دنبال راهکار فضایی برای مبارزه با پسیل نباشید!!

👈 باغ را در فصل زمستان به شکل فوق تمیز و برگها رو جمع آوری و فراوری و مجدد به خاک برگردانید، با یک تیر دو نشان.

بخش زیادی از حشرات کامل پسیل زمستانگذران روی برگها و زیر کلوخه ها زمستانگذارنی می کنند، با جمع آوری برگها، جمعیت زمستانگذران پسیل بشدت کاهش پیدا می کند و اول فصل شاهد جمعیت کمی از این آفت خواهیم بود و حداقل مراحل حساس رشدی خوشه با جمعیت بالای پسیل مواجه نخواهند شد.

کارایی چنین روشهای زراعی مبارزه با آفات چنانچه به صورت همگانی باشد، تاثیر گذاری بهتری خواهد داشت، ولی با توجه به تنبل بودن حشرات کامل پسیل زمستانگذران، هر کشاورزی که در باغ خوش این عملیات جمع آوری برگها را انجام دهد، باز هم تاثیر گذار خواهد بود