پادکست پاراگراف @paragraphpodcast Channel on Telegram

پادکست پاراگراف

@paragraphpodcast


تاریخ مثل قصه‌ست، قصه‌ها کمک می‌کنند ما عمیق‌تر زندگی کنیم.

لینک‌های دسترسی:
https://zil.ink/paragraphpodcast

پادکست پاراگراف (Persian)

پادکست پاراگراف یک کانال تلگرامی است که به ترویج هنر نویسندگی و ادبیات می‌پردازد. در این پادکست، شنوندگان به دنیای داستان‌ها و قصه‌های مختلفی که زندگی را عمیق‌تر می‌کنند، سفر می‌کنند. اگر علاقه‌مند به خواندن داستان‌های شگفت‌انگیز و معنوی هستید، پادکست پاراگراف گزینه‌ی مناسبی برای شماست. با گوش دادن به این پادکست، به دنیایی پر از زیبایی‌ها، احساسات و مفاهیم عمیق و الهام‌بخش خواهید رفت.

با عضویت در کانال تلگرام پادکست پاراگراف، شما به روز با آخرین قصه‌ها و داستان‌های منتشر شده خواهید بود. پادکست پاراگراف به شما این امکان را می‌دهد که زمان‌های خالی خود را با گوش دادن به داستان‌ها و قصه‌هایی که بیشتر از هر چیز ما را به تأمل و تفکر وادار می‌کنند، پر کنید.

برای دسترسی آسان‌تر به آخرین قصه‌ها و داستان‌ها، می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید:
https://zil.ink/paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

03 Nov, 09:04


🔹امروز می‌خوام یه تشکر ویژه بکنم از شما رفقایی که توی تمام سال‌ها و ماه‌های گذشته با حمایت‌های مالی‌تون بهمون دلگرمی دادید.

می‌دونید، هر بار به این فکر می‌کنیم که تعدادی از شنونده‌های پاراگراف به قدری از محتوایی که به رایگان در اختیارشونه راضی هستن که حاضر می‌شن به‌خاطرش مبلغی پرداخت کنن، بیشتر از هر چیزی برای ادامۀ کار انگیزه می‌گیریم. این روزا که همه‌مون با چالش‌ها و دغدغه‌های زیادی سروکار داریم، این حمایت‌ها واقعاً برامون دلگرم‌کننده‌ست.

خیلی ازتون ممنونیم که کنارمون هستید و قدردان این همراهی هستیم.

حالا که داستان رنسانس به پایان رسیده، شما هم می‌تونید با هر مبلغی که دوست دارید حامی مالی پاراگراف بشید.

برای حمایت ریالی از داخل ایران

برای حمایت ارزی از خارج از ایران (PayPal)


@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

31 Oct, 14:47


ما قصۀ رنسانس رو با هنر و ادبیات شروع کردیم و با علم، فلسفه و سیاست ادامه دادیم. حالا در اینجا به اصلاحاتی می‌رسیم که رنسانس در کلیسا به وجود آورد؛ اصلاحاتی که در نهایت تحولاتی بزرگ ایجاد کرد و به پایان عصر رنسانس انجامید. به آخرین قسمت این قصه خوش اومدید.

منابع اصلی:
The Civilization of the Renaissance in Italy by Jacob Burckhardt; The Renaissance: A Short History by Paul Johnson; The Reformation: A History by Diarmaid MacCulloc; Renaissance Thought and Its Sources edited by Paul Oskar Kristeller; Engineering An Empire: Italy's Rise from Darkness to Renaissance; The Renaissance - The Age of Michelangelo and Leonardo da Vinci

پشتیبانی از پادکست پاراگراف:
حمایت ریالی (برای ساکنان ایران)
حمایت ارزی (برای ساکنان خارج از ایران)
 
موسیقی تم پادکست: امیرحسین درفشه
طراحی لوگو و هویت بصری: سعید فروتن

پاراگراف در: توییتر | اینستاگرام
تماس با ما:
[email protected]

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

29 Oct, 15:13


از رنسانس اروپا گفتیم، در پنج اپیزود.
اگر هنوز دست‌به‌کار شنیدنِ این مجموعه نشدید، حالا بهترین وقته.
راستی، پاراگراف رو به دوستان‌تون هم
معرفی کنید.

پادکست پاراگراف در اسپاتیفای

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

23 Oct, 12:01


🟠 ماجراهای طولانی پاراگراف و کست‌باکس

اول سلام؛

یه مسئله‌ای که طی این چندماهی که از بازگشت پاراگراف می‌گذره حسابی ناراحت‌ و کلافه‌مون کرده اینه که متوجه شدیم به‌خاطر مشکلی در ساختار کست‌باکس، تعداد زیادی از رفقامون که پاراگراف رو در این اپلیکیشن گوش می‌کنن، اپیزودهای جدید رو نمی‌بینن و به همین‌خاطر، خیلی‌ها اصلاً در جریان ادامۀ فعالیت‌های ما بعد از دو سال وقفه و انتشار اپیزودهای جدید نیستن.

این ایراد عجیب متأسفانه از طرف کست‌باکس پیش اومده و با وجود گفتگوهای طولانی با پشتیبانی‌شون هنوز وجود داره.

پادکست پاراگراف مثل همیشه در اپلیکیشن کست‌باکس قابل شنیدنه؛ اما اگر اپیزودهای جدید براتون نمایش داده نمی‌شه، لازمه یه زحمت کوچیک بکشید:

📌 لطفاً اول کانالی که از پادکست پاراگراف دارید رو unsubscribe کنید. حالا دوباره اسم پاراگراف رو در کست‌باکس جستجو کنید و در کانالی که بهتون نمایش می‌ده عضو بشید.

♦️ یا روی این لینک کلیک کنید که شما رو به کانال درست می‌بره:
https://castbox.fm/vc/5546595


ممنون می‌شیم در مورد این مشکل به دوستان‌تون اطلاع‌رسانی کنید. آرزوی ما اینه که به‌زودی تمامِ شنونده‌ها و مخاطبان قدیمی پاراگراف بدونن که ما دوباره برگشته‌ایم.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

22 Oct, 07:38


و تمام!
ما قصۀ رنسانس رو با هنر و ادبیات شروع کردیم و با علم، فلسفه و سیاست ادامه دادیم. حالا در اینجا به اصلاحاتی می‌رسیم که رنسانس در کلیسا به وجود آورد؛ اصلاحاتی که در نهایت تحولاتی بزرگ ایجاد کرد و به پایان عصر #رنسانس انجامید.
به آخرین قسمت این قصه خوش اومدید.

از اینجا بشنوید.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

22 Oct, 07:35


احتمالن چندباری توی اپیزودهای رنسانس، اسم فرانسیس بیکن به گوشتون خورده. بیکن یکی از مهم‌ترین فیلسوف‌ها و سیاستمدارهای دورۀ رنسانس بود که ایده‌هاش مسیر علم رو برای همیشه تغییر داد. چیزی که بیکن رو از سایر متفکرهای زمان خودش متمایز می‌کرد، تمرکز شدیدش روی تجربه و مشاهده بود. او معتقد بود برای فهمیدن دنیای اطرافمون، باید به جای تکیه بر نظریه‌های قدیمی، خودمون دست به تجربه بزنیم و از طبیعت درس بگیریم.
تو کتاب معروفش “ارغنون نو” (Novum Organum)، بیکن یه روش جدید برای شناخت جهان معرفی می‌کنه: روش علمی. این روش بر پایهٔ مشاهده، آزمایش و نتیجه‌گیری استوار بود و به نوعی پایه‌گذار روشی شد که امروز هم در تحقیقات علمی به کار می‌ره.
یکی از ایده‌های جذاب بیکن این بود که “دانش قدرت است”، اما این قدرت باید با مسئولیت‌پذیری اخلاقی همراه باشه. بیکن هشدار می‌داد که اگر انسان‌ها بدون در نظر گرفتن پیامدهای اخلاقی، از علم و تکنولوژی استفاده کنن، ممکنه به جای پیشرفت، به فاجعه ختم بشه.
رنسانس دوره‌ای بود که اروپا از قرون وسطی عبور کرد و به سمت یک دنیای مدرن‌تر و علمی‌تر حرکت کرد. بیکن با ترویج روش علمی و نقد باورهای قدیمی، به این تحول سرعت داد. او معتقد بود که علم باید همیشه در حال پیشرفت باشه و نباید به باورهای ثابت و غیرقابل تغییر تکیه کرد.
امروز، هر بار که به یک آزمایش علمی نگاه می‌کنیم یا از یک تکنولوژی جدید استفاده می‌کنیم، در واقع داریم از میراث بیکن بهره می‌بریم. بیکن راهی رو باز کرد که دانشمندان بتونن به صورت نظام‌مند و دقیق به مطالعهٔ جهان بپردازن و به کشف‌های جدید برسن.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

22 Oct, 07:35


فرانسیس بیکن (۱۵۶۱-۱۶۲۶)

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

07 Oct, 16:24


🔔 این تبلیغ، اسپانسر نیست!

احتیاج به گفتن نداره که ابزارها و سرویس‌های هوش مصنوعی، امروز جای محکمی تو زندگی و کار روزمرۀ خیلی از ما پیدا کرده‌ان. از تحلیل داده‌ و خلاصه‌نویسیِ متون گرفته تا یادگیری زبان و توسعۀ ایده‌های خلاقانه.

من مدتیه که با پلتفرم AvalAI آشنا شده‌ام و دارم ازش استفاده می‌کنم و به نظرم انصافن سرویس بدردبخور و مناسبیه. مزیت AvalAI در اینه که با خرید یک اشتراک، به نسخه‌های پیشرفته و پولیِ:

• ChatGPT-4 Omni, o1 mini
• Gemini 1.5 Pro
• Claude 3.5 Sonnet, 3 Opus
• Mistral Large 2
• Llama

به صورت یک‌جا دسترسی دارید. علاوه بر اون، نسخۀ ChatGPT 4-o mini هم هست که استفاده‌اش برای همه رایگانه و اشتراک نیاز نداره.

❗️لازمه اینو بگم که AvalAI اسپانسر پاراگراف نیست، ولی چون خودمون از خدماتشون استفاده می‌کنیم و راضی هستیم، تصمیم گرفتیم با پشتیبانی‌شون تماس بگیریم و با همکاری‌شون یک کد تخفیف مخصوص شما مخاطبان پادکست پاراگراف ایجاد کنیم.

اگر تصمیم به تهیۀ اشتراک AvalAI گرفتید، می‌تونید کد هدیۀ زیر رو وارد کنید تا از ۲۰درصد تخفیف (معادل ۱۲۰ هزار تومان) برخوردار بشید.

🔑 کد تخفیف:
paragraph

🌐 وب‌سایت AvalAI

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

04 Oct, 17:03


تصاویری از کتاب آندرئاس وسالیوس

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

04 Oct, 17:01


صبح‌های سرد قرن ۱۶ میلادی، یه مرد جوون توی سرزمین بلژیک امروزی، شال و کلاه می‌کرد و می‌رفت به سمت میدون اعدام. اسمش آندرئاس وسالیوس بود؛ طبیب و عاشق آناتومی بدن انسان. ولی کاری که اون می‌کرد، با چیزی که از یه طبیب انتظار می‌رفت خیلی فرق داشت! وسالیوس می‌رفت سراغ جنازه‌های تازه اعدام‌شده یا حتی از قبرهای تازه‌مرحومین جسد می‌دزدید. چرا؟ چون می‌خواست بفهمه بدن انسان واقعاً چطوری کار می‌کنه.
اون موقع، تشریح بدن انسان بر اساس آموزه‌های کلیسا گناه کبیره بود. پزشک‌ها مجبور بودن به جای بدن انسان، از حیوانات استفاده کنن تا بفهمن توی بدن ما چه خبره. ولی وسالیوس این محدودیت‌ها رو کنار گذاشت و با جسارت تمام، شروع به تشریح بدن انسان کرد. هرچی می‌دید، دقیق می‌نوشت و نقاشی می‌کرد.
یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای وسالیوس، رد کردن نظریات جالینوس بود. جالینوس، پزشک باستانی که قرن‌ها پزشکی رو تحت تأثیر قرار داده بود، بیشتر مطالعاتش رو روی حیوانات انجام داده بود و خیلی از چیزهایی که درباره‌ی بدن انسان می‌گفت، اشتباه بود. وسالیوس با بررسی دقیق بدن انسان، این اشتباهات رو کشف کرد و در کتابش «در باب ساختار بدن انسان» به اون‌ها اشاره کرد. این کتاب دنیای پزشکی رو زیر و رو کرد و پر از تصاویر دقیق و علمی از اندام‌های داخلی بدن انسان بود که تا اون زمان بی‌سابقه بود.
اما وسالیوس بعد از انتشار کتابش، با مخالفت‌های زیادی از طرف کلیسا و سنت‌گرایان روبرو شد و مجبور شد بلژیک رو ترک کنه. اون به اسپانیا رفت و پزشک دربار فیلیپ دوم شد. در نهایت، در سال ۱۵۶۴، وقتی که داشت از یه سفر زیارتی به اورشلیم برمی‌گشت، کشتی‌اش دچار طوفان شد و تو جزیره زاکینتوس در یونان درگذشت.
وسالیوس با جسارت و نبوغش تونست یکی از پایه‌های مهم پزشکی مدرن رو بنا کنه. از اون به بعد، پزشک‌ها تونستن با دقت بیشتری بدن انسان رو بشناسن و درک بهتری از عملکردش داشته باشن. حالا آناتومی بدن یکی از درس‌های پایۀ همه‌ی پزشک‌هاست، ولی این درس رو مدیون مردیه که روزهای سرد بلژیک رو به دنبال جنازه‌ها می‌گشت!
ما داریم قصۀ تحولات اروپا در دورۀ رنسانس رو در این اپیزودهای پادکست پاراگراف تعریف می‌کنیم. حتمن ما رو در اپلیکیشن‌های پادگیر دنبال کنید.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

04 Oct, 17:01


آندرئاس وسالیوس: مردی که بدن انسان رو دوباره کشف کرد!

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

24 Sep, 17:46


بیاین برگردیم عقب. توی قرن ۱۲، وقتی اولین دانشگاه‌ها راه‌اندازی شدن، دروس به زبان لاتین تدریس می‌شد. اما این لاتین، با اون چیزی که رومی‌ها صحبت می‌کردن خیلی فرق داشت.
انسان‌گرایان رنسانس که دلشون می‌خواست فلسفه و هنر باستان رو به زبون اصلی‌اش بخونن، تصمیم گرفتن به دنبال «لاتین کلاسیک» برن و اون رو احیا کنن.

حالا داستان از اینجا جالب می‌شه! این نویسنده‌ها به کتابخونه‌های زیادی رفتن و شروع کردن به جستجو. فکر می‌کردن با پیدا کردن کتاب‌های قدیمی، می‌تونن به دنیای رومی‌ها برگردن. اما چه اتفاقی افتاد؟ به جای اینکه به لاتین کلاسیک برسن، به متونی از قرن ۹ میلادی رسیدن که به رسم‌الخط عصر کارولنژی نوشته شده بود. این خط، که خیلی شبیه الفبای امروزی ماست، به اشتباه به‌عنوان همون لاتین کلاسیک پذیرفته شد و همه‌جای دنیا پخش شد.

اما الفبای لاتین راه خیلی درازتری رو طی کرده. حروف لاتین از دورۀ نیاسینایی شروع شده و بعد به فنیقی رسیده. بعدش به یونانی باستان منتقل شده و بعد به لاتین باستان و رومی تبدیل شده و در نهایت به لاتین مدرن که ما امروز می‌شناسیم، رسیده.

این داستان هم بهمون نشون می‌ده که تاریخ زبان و نوشتار چقدر جذابه، هم اینکه چطور اشتباهات می‌تونن مسیر تاریخ رو تغییر بدن.

پس دفعه بعد که به کیبوردتون نگاه کردین، یادتون باشه که این حروف، داستان طولانی و پیچیده‌ای دارن!

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

24 Sep, 17:45


می‌دونستید که حروف روی کی‌بردتون به‌خاطر یه اشتباهه که این‌شکلیه؟

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

19 Sep, 10:21


چی شد که اروپا وارد عصر اکتشافات شد؟ توی این اپیزود، از رقابت سنگین بین پرتغالی‌ها و اسپانیایی‌ها برای پیدا کردنِ مسیرهای جدید به هند و سرزمین‌های شرقی می‌‌گیم. از محاسبات اشتباه و کشف‌های پیش‌بینی‌نشده تا حمله‌های دیوانه‌وار اروپایی‌ها به قارۀ جدید.

منابع اصلی:
The Civilization of the Renaissance in Italy by Jacob Burckhardt; The Renaissance: A Short History by Paul Johnson; The Reformation: A History by Diarmaid MacCulloc; Renaissance Thought and Its Sources edited by Paul Oskar Kristeller; Engineering An Empire: Italy's Rise from Darkness to Renaissance; The Renaissance - The Age of Michelangelo and Leonardo da Vinci

شما می‌توانید اسپانسر این اپیزود باشید
 
موسیقی تم پادکست: امیرحسین درفشه
طراحی لوگو و هویت بصری: سعید فروتن

پاراگراف در: توییتر | اینستاگرام
تماس با ما:
[email protected]

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

18 Sep, 06:00


داریم از رنسانس اروپا حرف می‌زنیم، اما همۀ این قصه توی اروپا نمی‌گذره.
چهارمین بخش از داستان رنسانس منتشر شد و از همین لحظه اینجا قابل شنیدنه.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

16 Sep, 10:37


وقتی دادگاه تموم شد، گالیله پاش رو زمین کوبید و گفت: «هنوز هم داره می‌چرخه.» شاید این فقط یه افسانه باشه، اما به نمادی تبدیل شد برای تمام کارهایی که از روی اجبار و برخلاف باور قلبی‌مون انجام می‌دیم؛ حرف‌هایی که زیر فشارهای بیرونی می‌زنیم، ولی ذره‌ای بهش اعتقاد نداریم.

منابع اصلی:
The Civilization of the Renaissance in Italy by Jacob Burckhardt; The Renaissance: A Short History by Paul Johnson; The Reformation: A History by Diarmaid MacCulloc; Renaissance Thought and Its Sources edited by Paul Oskar Kristeller; Engineering An Empire: Italy's Rise from Darkness to Renaissance; The Renaissance - The Age of Michelangelo and Leonardo da Vinci

حمایت از پادکست پاراگراف
 
موسیقی تم پادکست: امیرحسین درفشه
طراحی لوگو و هویت بصری: سعید فروتن

پاراگراف در: توییتر | اینستاگرام
تماس با ما:
[email protected]

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

16 Sep, 09:23


اگر فکر می‌کنید دلقک‌های دربار توی قرون وسطی و رنسانس فقط برای خندوندن پادشاه و اشراف بودن، باید بگیم که اشتباه می‌کنید. این دلقک‌ها، یا همون “احمق‌های درباری”، خیلی بیشتر از یه سرگرم‌کننده بودن. در واقع، خیلی از اون‌ها آدم‌های باهوش و زیرکی بودن که با طنز و شوخی، حرف‌هایی می‌زدن که هیچ‌کس دیگه جرأت گفتنش رو نداشت.

تصور کنید توی یه دربار پر از اشراف و سیاستمدارای جدی، یه نفر با لباس‌های رنگارنگ و کلاه زنگوله‌دار بیاد و با شوخی و بذله‌گویی، تصمیمات پادشاه رو نقد کنه. این دلقک‌ها با استفاده از طنز، فضایی رو ایجاد می‌کردن که می‌شد درباره موضوعات حساس و حتی جنجالی صحبت کرد، بدون اینکه کسی از مجازات بترسه. به‌نوعی، اونا می‌تونستن حقایقی رو بگن که بقیه نمی‌تونستن و این باعث می‌شد که خیلی وقت‌ها به عنوان مشاورای غیررسمی پادشاه‌ها عمل کنن.

یکی از معروف‌ترین این دلقک‌ها، تریبوله بود؛ دلقک دربار پادشاه لویی دوازدهم و فرانسوای اول فرانسه. تریبوله فقط یه دلقک نبود، بلکه با شوخی‌ها و بازی‌های زبانی هوشمندانه‌اش، گاهی حتی در تصمیمات مهم دربار هم تأثیر می‌ذاشت.

این نقش دلقک‌ها فقط محدود به دربارهای اروپایی نبود. توی ایران هم شخصیت‌هایی به نام تلخک توی دربار شاهان حضور داشتن که کارشون نه‌تنها سرگرم کردن، بلکه نقد و بیان حقایق با زبان طنز بود. تلخک‌ها هم مثل دلقک‌های اروپایی، جایگاه خاصی داشتن و گاهی با شوخی‌هاشون نقشی کلیدی توی تصمیم‌گیری‌های دربار ایفا می‌کردن.

لباس‌های رنگارنگ، کلاه‌های بامزه و مهارت‌هایی مثل ژانگولر بازی و آکروبات‌بازی، فقط یه بخش از کارشون بود. ولی چیزی که اونا رو واقعاً خاص می‌کرد، هوش و بینشی بود که از طریق طنز و شوخی به نمایش می‌ذاشتن. به‌نوعی، این دلقک‌ها نشون می‌دادن که گاهی وقت‌ها، حقیقت رو می‌شه پشت یه لبخند و شوخی پنهان کرد.

@paragraphpodcast

پادکست پاراگراف

16 Sep, 09:23


دلقک‌های دربار یا احمق‌های درباری

@paragraphpodcast