Bilim Otağ @otagbilim Channel on Telegram

Bilim Otağ

@otagbilim


Bilim Otağ (Turkish)

Bilim Otağ, Telegram’a bilimi ve keşifleri seven herkes için bir buluşma noktası sunan bir kanaldır. Kanalda, akıllara takılan soruların cevapları, ilginç bilimsel keşifler, güncel teknoloji haberleri ve daha birçok bilim ve teknoloji içeriği bulabilirsiniz. Bilim Otağ, hem bilim meraklılarına hem de bilim dünyasına ilgi duyan herkese hitap etmektedir. Bilim Otağ kanalı, güvenilir kaynaklardan derlenen bilgilendirici ve eğlenceli içeriklerle doludur. Burada paylaşılan bilgiler, hem uzmanlar hem de meraklılar tarafından keyifle okunabilir ve paylaşılabilir niteliktedir. İster kendi bilgi düzeyinizi artırmak isteyin, ister sadece merakınızı gidermek ve öğrenmek isteyin, Bilim Otağ kanalı sizin için ideal bir kaynaktır. Kanalı takip edenler, her gün yeni bir bilgiyle karşılaşmanın heyecanını yaşayacak ve sürekli olarak bilgi dağarcıklarını genişleteceklerdir. Ayrıca, kanal üzerinden diğer kullanıcılarla etkileşime geçerek, bilgi ve fikir alışverişinde bulunabilir, bilim dünyasına dair gelişmeleri anlık olarak takip edebilirsiniz. Bilim Otağ, hem eğlenceli hem de öğretici içeriğiyle sizi bilim ve teknoloji dünyasına davet ediyor. Kanalı takip ederek, güncel ve ilginç bilimsel konular hakkında bilgi sahibi olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bilim Otağ kanalıyla, bilimin büyülü dünyasına bir adım daha yaklaşın ve her gün yeni bir keşfe yelken açın!

Bilim Otağ

02 Jul, 21:19


Resmi kayıtlara göre bir meteor'un isabet ettiği bilinen ilk insan Ann Elizabeth Hodges, 30 Kasım 1954.

Alabama'ya düşen Sylacauga göktaşının greyfurt büyüklüğünde bir parçası talihsiz kadının evinin çatısından girerek uyuduğu kanepede ağır yaralanmasına sebep olsa da; 34 yaşındaki kadın dünya çapında yankı getiren bu olaydan sonra iyileşerek hayatına daha ünlü olarak devam etti.

Kendisine çarpan meteor parçacığına Hodges Meteoru ismi verildi ve bu şekilde de olsa tarihe geçmiş oldu.

Bilim Otağ

02 Jul, 18:21


Potasyum Klorat ile Tepkimeye Giren Jelibon Ayıcık!

Bilim Otağ

01 Jul, 18:36


Kaotik Hareket Sarkacı

Halkalı ve çubuklu çift sarkaç, sezgilere meydan okuyan şaşırtıcı bir şekilde sallanır. Sarkaç, harekete geçirildikten sonra enerjisi sürekli olarak dağılan sönümlü bir mekanik osilatöre benzer

Bilim Otağ

01 Jul, 12:16


İstatistiklerine göre şu anda okyanuslarımızda 5.25 trilyon plastik parça ve her 6 metre karesinde 46.000 parça bulunmaktadır.
Bunun yanında her gün yaklaşık 8 milyon parça plastik okyanuslarımıza girmeye ve savunmasız hayvanları öldürmeye devam ediyor.

Okyanuslardaki plastik kirliliğinden en çok deniz kaplumbağaları, yunuslar, balıklar, köpekbalıkları,
yengeçler ve deniz kuşları etkileniyor.

Oysaki bu gidişatı değiştirmek tamamen bize bağlı. Sadece çocuklarınıza değil, kendiniz dahil diğer tüm canlılara daha iyi bir yaşam imkanı sunmak için harekete geçin.

Bilim Otağ

30 Jun, 21:14


Atlantik Deniz Papağanına Yakından Bir Bakış!

Bilim Otağ

30 Jun, 19:29


Erkekten kadına cinsiyet değiştirme ameliyatı

Bilim Otağ

30 Jun, 14:49


24 Haziranda gerçekleşmiş olan büyük gezegen geçit töreni

Bilim Otağ

29 Jun, 10:41


Yüzeyinde yabancı maddeler bulunan bir suya biraz sabunla dokunulduğunda Marangoni etkisi oluşur. Marangoni etkisi, iki sıvının farklı yüzey gerilimleri neticesinde birbirleri arasındaki kütle transferine verilen isimdir.

Bilim Otağ

29 Jun, 08:25


Gereksiz Nobel

Ig Nobel ödülleri, Harvard Üniversitesi ve bilimsel mizah dergisi 'Annals of Improbable Research’ tarafından her yıl Aralık ayında verilen, Nobel ödüllerinin parodisi olarak ortaya çıkan ödüllerdir.
Hiçbir para ödülü içermeyen ve hayal gücünü onurlandırmak için verilen ödüllerde kazanan bütün araştırmaların gerçek veriler içeriyor olması ve prestijli bilim dergilerinde yayımlanmış olması gerekmektedir.
2006 yılında ödül kazanan birkaç araştırma ve dalları
•Bir grup fotoğrafında herkesin gözünün açık çıkmasını kesin olarak garantilemek için kaç fotoğraf çekilmelidir? Matematik dalında,
•Yazı tahtasına sürülen tırnağın sesi neden bu kadar rahatsız edicidir? Akustik dalında,
•Ağaçkakanlar günde 12 bin kez gagasını ağaca vurduğu halde neden baş ağrısı çekmezler? Ornitoloji dalında ödüle layık görülmüştür.

Bilim Otağ

28 Jun, 20:09


Ülkelere Göre İnternette Gülüş Şekilleri!

Bilim Otağ

28 Jun, 16:33


Jupiter'in Güney Kutbunda meydana gelen 6 siklon

Siklonlar, atmosferde alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgârların oluşturduğu fırtınalardır.

Bilim Otağ

28 Jun, 14:07


Anonychia Nedir?

Tırnakların embriyonal gelişimsel sürecinde az gelişmiş olması hyponchiaya olarak tanımlanırken hiç gelişmemesine anonychia denilmektedir. Keratinize trınak plağı yok yerine matrix ve tırnak yatağı nornal skuamöz deri ile kaplı görünmektedir.

Bilim Otağ

28 Jun, 10:28


Kuru buz üzerine erimiş bakır dökülünce yüzey etkisi kuru buzu koruyor. Leidenfrost etkisine benzer bir olay burada gerçekleşiyor. Erimiş bakır metali çok hızlı bir şekilde karbondioksitin katı hali olan kuru buzun yüzeyini terk ediyor.

Kaynak: Fizikist

Bilim Otağ

26 Jun, 11:22


📍Muğla, Marmaris. 4.500 hektarlık bir alanda etkili olan orman yangınından sonra ilk görüntüler...

Yeşil ve mavinin ahengini içeren yuvamız, Dünya, gerek dolaylı gerekse direkt insanoğlunun tehditi altında. Karbon salınımı ve ortalama sıcaklığın buz çağından sonra hiç olmadığı kadar yüksek olduğu şu dönemde nefes kaynağımız, akciğerlerimiz hiç olmadığı kadar önem arz ediyor.

Ek olarak, asırlar öncesinde gezip gördüğü ve ayak basılan yerde ormanlar fışkıran yani yeşil bir cennet olan Anadolu'yu anlatan Evliya Çelebi'den; şimdi büyük bir kısmını yitirdiğimiz, çölleşme tehditi içeren ve her gün söndürülemeyen alevler içinde yer alan yurdumuza baktığımız zaman söylenecek pek de bir sözün kalmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Bilim Otağ

26 Jun, 08:48


MRI Sırasında Göz Hareketler

Manyetik rezonans (MR) görüntüleme, nükleer manyetik rezonans görüntüleme veya manyetik rezonans tomografi, canlıların iç yapısını görüntüleme amacıyla daha çok tıpta kullanılan bir yöntemdir. Yüksek düzeyde manyetizmayla canlı doku, yansıtma yöntemiyle görüntülenir. Farklı özelliklerinden dolayı hastalıkların tespitinde bilgisayarlı tomografiden de destek alınabilir.

Genel anlamda MR diye bilinen bu işlem, aslında nükleer manyetik rezonans görüntülemedir. Dokudaki hidrojen atomlarının yoğunluklarına ve hareketlerine göre görüntü oluşturur. MR’da radyasyon kullanılmaz, onun yerine manyetik alanla vücuttaki hidrojen atomlarının çekirdeklerindeki proton uyarılır. Alıcılara ulaşan sinyaller bilgisayar analizleriyle siyah beyaz görüntülere

Bilim Otağ

25 Jun, 14:04


Kabızlık, bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu oluşan ve sık görülen bir sorundur. Bunun sonucunda çıkan dışkı çok sert ya da çok küçük olabilir. Ayrıca tuvalet yaparken zorlanma hissi de mevcuttur. Haftada üç seferden az dışkılama ihtiyacı duyulması kabızlık olarak adlandırılır.

Bilim Otağ

24 Jun, 20:06


1800-2100 yılları arasında Dünya ülkelerinin nüfus sıralaması!

Bilim Otağ

24 Jun, 18:13


Hidrofobik geko derisi🦎🦎

Su aslında spinül adı verilen küçük kıl kökleri arasında sıkışan hava ile temas ettiğinde deriye değmiyor.

📽️: @ty_rex0.1