مروری بر آلبوم «سبز در سبز» اثری از محسن رمضاننژاد
📀 ناشر: #سار_و_صدا
🖋 نیما نوری
◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️
آلبوم «سبز در سبز» را میتوان به دو بخش تقسیم کرد. بخش نخست آلبوم (حدوداً ۴۵ دقیقه) به ارائهی دستگاه شور و آوازهای ابوعطا و دشتی با گروهی متشکل از سهتار، عود، کمانچه، نی و سازهای کوبهای میپردازد. اگر از شیار سوم این بخش (که در آن از سازهای الکترونیک استفاده شده) صرفنظر کنیم، میتوان این بخش را در دستهی آثار ردیفی-دستگاهی قرار داد. این بخش شروعی گیرا داشته و با پیشدرآمدی از «ارسلان درگاهی» آغاز میشود که بهویژه استفاده از ساز بِندیر بر جذابیت آن افزوده است. اما اثر در ادامه دچار تکرار ایدههای موسیقایی میشود. توجه بیشتر به ایجاد تنوع در ریتم و تُندای قطعات و نیز بیان گزیدهای از مطالب ارائه شده در مدت زمانی متناسب با ایدههای در دسترس، میتوانست گیرایی مذکور را به بخشهای بیشتری از این بخش تسرّی بخشد.
ارتباط موسیقایی بخش دوم اثر (تقریباً ۲۲ دقیقه) با بخش نخست مشخص نیست. این بخش را قطعاتی با محوریت سهتار و با همراهی سازهای الکترونیک تشکیل میدهند. در یکی از این قطعات، که یادآور تجربیات مسعود شعاری در «سِیر» است، سازهای الکترونیک با اصواتی مُمتد به فضاسازی پرداخته و سهتار در فضای مینور نغمهپردازی میکند. در باقی قطعات از سازهای الکترونیک بیشتر به صورت ماشینِ دِرام استفاده شده است.
در مجموع، با توجه به ارتباط اندک این دو بخش با یکدیگر، اختصاص آلبوم به تنها یکی از این دو و طبعاً تمرکز بر ارائهی بهینه و جاافتادهتر ایدههای موسیقایی بخش مذبور، احتمالاً میتوانست بر اثرگذاری و یکپارچگی آلبوم بیفزاید.
◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️
#مرور
@noisereviews