🛰️ NASA_IRAN 🚀 @nasa_iraan Channel on Telegram

🛰️ NASA_IRAN 🚀

@nasa_iraan


🔆 After tasting the sky, Your
gaze will be up forever🌙

👥gp: @nasairangp
👤admin: @nasa_iraanbot
#مهسا_امینی

🔆 After tasting the sky, Your gaze will be up forever 🌙♾ (Persian)

آیا علاقه‌مند به فضانوردی، اخبار فضایی و کاوش‌های ناسا هستید؟ آیا می‌خواهید از زیبایی‌های فضا و ستاره‌شناسی لذت ببرید؟ اگر پاسختان بله است، کانال تلگرامی NASA_IRAN مناسب‌ترین مکان برای شماست. در این کانال، شما به روزترین اخبار و تصاویر فضایی، ویدیوهای منتخب از کاوشگران فضایی ناسا، و اطلاعات جذاب درباره نجوم و فضانوردی را خواهید یافت. nnعلاوه بر این، با پیوستن به این کانال، فرصت دسترسی به گروه تخصصی ما و ارتباط با مشترکان دیگر را خواهید داشت. ما با افزایش اطلاعات‌تان در زمینه فضانوردی، به شما اجازه می‌دهیم که زیر ماه تاریک احساس آزادی کنید و با دنیایی جدید و جذاب آشنا شوید. nnگروه تلگرامی ما با نام کاربری @nasairangp منتظر حضور شماست. برای هر گونه پرسش یا مشکلات، با مدیریت کانال با نام کاربری @nasa_iraanbot تماس بگیرید. همچنین می‌توانید از هشتگ #مهسا_امینی برای اشتراک گذاری نظرات و تجربیات خود استفاده کنید. پس با ما همراه شوید و دنیای فضایی را در کانال تلگرامی NASA_IRAN کاوش کنید.

🛰️ NASA_IRAN 🚀

15 Nov, 18:45


امروز ۲۵ آبان، دومین سالگرد درگذشت کیان پیرفلک بود.🖤

🛰️ NASA_IRAN 🚀

06 Nov, 11:32


آرزومه که بخندم دوباره از تهه قلبم...

🛰️ NASA_IRAN 🚀

28 Oct, 04:30


۷ آبان روز بزرگداشت کوروش بزرگ گرامی باد.

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

25 Oct, 10:16


چهارم آبان زادروز شاه شاهان #محمدرضا_پهلوی فرخنده باد

🆔 @nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

21 Oct, 02:18


🔸بارش شهابی شکارچی امشب به اوج خود می‌رسد؛ هدیه‌ای از دنباله‌دار هالی

🔹بارش شهابی شکارچی (Orionids) دوشنبه، ۳۰ مهرماه، به اوج خود می‌رسد و بهترین زمان برای مشاهده آن از ساعات ابتدایی یکم آبان‌ماه تا قبل از طلوع آفتاب است؛ البته اگر نور ماه دیدتان را مختل نکند!


🔹این بارش شهابی زیبا هرساله از 25 مهر تا 5 آبان‌ (۱۶ تا ۲۶ اکتبر) رخ می‌دهد اما امشب، دوشنبه‌شب، 30 مهرماه به اوج خود می‌رسد. نقطه تابش این بارش شهابی در صورت فلکی اوریون (شکارچی) است؛ به همین دلیل بارش شهابی Orionids یا شکارچی نام دارد.

🔺نقطه تابش بارش شهابی: به نقطه‌ای در آسمان گفته می‌شود که به‌ نظر می‌رسد شهاب‌ها از آن‌جا منشأ می‌گیرند. اگر خطوط حرکت شهاب‌ها را به‌سمت عقب دنبال کنید، به این نقطه می‌رسید.

🔹به‌طورکلی، نرخ ساعتی سمتی بارش شکارچی در زمان اوج بارش بین ۱۰ تا ۲۰ شهاب در ساعت است. تعداد شهاب‌هایی که هر ناظر می‌تواند در شرایط مطلوب و آسمان تاریک مشاهده کند، حداکثر حدود ۲۰ شهاب در ساعت است. پس‌ازآن، تا ۵ آبان‌، به‌تدریج تعداد شهاب‌ها تا حدود ۵ شهاب در ساعت کاهش می‌یابد.

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

20 Oct, 02:35


اسپیس‌ایکس تصاویر جذابی از پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ منتشر کرد

☑️چند روز قبل پس از کش‌وقوس‌های فراوان دریافت مجوز پرتاب، بالاخره اسپیس‌ایکس پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ را با موفقیت انجام داد. اکنون این شرکت تصاویر جذابی از این راکت غول‌پیکر منتشر کرده است که در ادامه می‌بینید.

☑️اسپیس‌ایکس در شبکه اجتماعی ایکس چند تصویر جذاب از موتورهای بوستر هوی و دیگر بخش‌های استارشیپ منتشر کرده است. در تصویر بالا رانش پرقدرت 33 موتور رپتور بوستر سوپر هوی با جزییات خیره‌کننده‌ای ثبت شده است.

☑️یکی از خیره‌کننده‌ترین لحظات پرواز اخیر استارشیپ، بازگشت بوستر 70 متری آن به برج پرتاب بود. بسیاری از افراد و حتی خود «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس چندان امیدوار نبودند که در اولین آزمایش، بتوان بوستر را با موفقیت در برج پرتاب فرود آورد، بااین‌حال حدود هفت دقیقه پس از پرتاب، این بوستر به زمین برگشت و توسط بازوهای رباتیک در برج پرتاب مستقر شد.


@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

08 Oct, 06:48


پرتاب مأموریت «اروپا کلیپر» ناسا به‌ علت طوفان در فلوریدا عقب افتاد

مأموریت 5 میلیارد دلاری اروپا کلیپر قرار بود پنجشنبه، 10 اکتبر (19 مهرماه)، با راکت فالکون هوی اسپیس‌ایکس از مرکز فضایی کندی (KSC) ناسا در جزیره مریت فلوریدا پرتاب شود. اما طوفان میلتون باعث شد این پرتاب لغو شود.

براساس اعلام ناسا، به‌دلیل شرایط طوفانی پیش‌بینی‌شده در سواحل فلوریدا، این آژانس همراه اسپیس‌ایکس از پرتاب مأموریت اروپا کلیپر آژانس در پنج‌شنبه منصرف شد. انتظار می‌رود طوفان میلتون این هفته از خلیج مکزیک به‌سمت پایگاه فضایی کندی حرکت کند. اکنون فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا در آشیانه اسپیس‌ایکس قرار دارد تا از این طوفان ایمن باشد.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، کلیپر سال 2030 به مشتری خواهد رسید. کاوشگر دور این سیاره غول‌پیکر گازی می‌چرخد، اما هدف اصلی آن قمر اروپا است. به باور محققان، اقیانوس عظیمی از آب مایع زیر پوسته یخی اروپا وجود دارد و ممکن است مکانی باشد برای زندگی بشر. طبق اندازه‌گیری‌های قبلی، عمق اقیانوس اروپا بین 50 تا 150 کیلومتر تخمین زده می‌شود. ضخامت پوسته یخ نیز احتمالاً 5 تا 40 کیلومتر است.

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

05 Oct, 08:41


🔻چین از لباس فضانوردان خود برای فرود روی ماه رونمایی کرد

🔸آژانس فضایی مأموریت‌های سرنشین‌دار چین (CMSA) به‌تازگی از لباس فضانوردان این کشور که قرار است با آن روی ماه فرود بیایند، رونمایی کرده است.

🔹به گزارش نشریه SpaceNews، چین تا قبل از پایان این دهه طرحی بلندپروازانه برای فرود روی ماه دارد و امیدوار است به اولین کشوری تبدیل شود که بعد از سال ۱۹۷۲ موفق به فرود روی ماه شده. رونمایی از لباس فضانوردان نیز بخشی از همین پروژه است و فضانوردان چینی هنگام فرود و پیاده‌روی روی ماه از این لباس مخصوص استفاده خواهند کرد.

🔸در ساخت و طراحی این لباس از عناصر باستانی و سنتی چینی نیز الهام گرفته شده است؛ برای مثال، خطوط قرمز از هنر چینی الهام گرفته شده و البته نماد حزب حاکم این کشور است. همچنین طراحی کلی لباس برگرفته از یونیفرم‌های نظامی این کشور است. فضانوردان به‌راحتی می‌توانند در داخل لباس حرکت کنند، خم شوند یا حتی چمباتمه بزنند.

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

03 Oct, 11:14


بعد از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل وزارت OFAC آمریکا تحریم های جدیدی در راستای ابلاغ به شرکت های VPN در دستور کار قرار داده !!!

متاسفانه از این به بعد تمامی شرکت های VPN موظف هستند که سرویس هاشون را روی ایران ببندند نمونه‌ش Privado VPN هست که به ‌‌طور کلی 99 درصد خدمات و سرور هاشو روی ایران بسته. و این قانون بزودی شامل ویندسکرایب، پیا، اکسپرس، سورفشارک و ... میشه !!!

چه میشه گفت...

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

01 Oct, 07:41


🔴وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی امسال به صورت حلقوی/این پدیده در ایران و آسیا قابل مشاهده نیست

🔺مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع خورشیدگرفتگی حلقوی خبر داد که در قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا قابل مشاهده نیست.

▪️مهندس مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: دو هفته پس از گرفت ماه در بامداد چهارشنبه، ۲۸ شهریور امسال، خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی رخ خواهد داد که ساکنان امریکای جنوبی در روز چهارشنبه، ۱۱ مهر جاری شاهد آن خواهند بود.

▪️وی افزود: این گرفت ساعت ۱۵ و ۴۲ دقیقه و ۵۹ ثانیه به وقت جهانی آغاز می‌شود و ۲۱ و ۴۷ دقیقه به وقت جهانی پایان می‌یابد.

▪️عتیقی خاطر نشان کرد: مسیر گرفت حلقوی خورشید از اقیانوس آرام شروع می‌شود و پس از درنوردیدن خاک کشورهای آمریکای جنوبی، از شیلی و آرژانتین عبور خواهد کرد و در اقیانوس اطلس پایان می‌پذیرد.

▪️مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: بخش‌هایی از قطب جنوب، برخی از جزایر اقیانوس آرام و اطلس و تعدادی از کشورهای امریکای جنوبی، این گرفت را به صورت جزئی مشاهده می‌کنند.

@nasa_iraan

🛰️ NASA_IRAN 🚀

01 Oct, 07:39


❗️ابراز نگرانی ناسا در مورد نشتی خطرناک ایستگاه فضایی بین‌المللی

🔻در گزارش جدید ناسا که روز پنجشنبه منتشر شد، بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی که در معرض «ترک‌ها و نشت‌های هوا» قرار دارد، به عنوان «خطر زیاد برای ایمنی» دسته‌بندی شده است.

🔸این نشتی که در داخل تونلی که به یک ایستگاه اتصال وصل می‌شود پیدا شده است، از سال ۲۰۱۹ تحت نظارت بوده و در اسناد رسمی سال ۲۰۲۱ ذکر شده است. با این حال، ناسا در ماه فوریه گذشته «افزایش نرخ نشت» را شناسایی و در گزارش این هفته بیان کرد که علت اصلی نشتی ناشناخته باقی مانده است.

🔹به نقل از نیویورک پست، ‌ ایالات متحده در حال همکاری با برنامه فضایی روسیه، روسکاسموس، برای تعیین منشا آن است. این گزارش خاطرنشان کرد که هر دو آژانس در حال حاضر تمرکز خود را بر روی جوشکاری‌های داخلی و خارجی محدود کرده‌اند.

🔸در بدترین سناریو، روس‌ها ممکن است نیاز داشته باشند که به طور دائم ناحیه دریچه اطراف نشتی‌ها را ببندند و بخش خود را تنها با نقطه اتصال باقی بگذارند.

🔹نشتی در ماه ژوئن بالاترین سطح تهدید را در «ماتریس خطر» ایستگاه فضایی از نظر احتمال و عواقب به خود اختصاص داده است. در همان زمان، ایستگاه فضایی بین‌المللی و روسکاسموس برای رفع «نگرانی‌های تشدید شده در مورد افزایش نرخ نشت» با یکدیگر ملاقات کردند.

🔸روس‌ها اطمینان دارند که پیش از رسیدن نرخ نشت به سطح غیرقابل دفاع، همه چیز را تحت کنترل خواهند داشت.

@nasa_iraan