RC/PT Slabs: Aids & Concepts

@mehabb_str


ارایه مطالب و ابزارهایی در موضوع طراحی سازه‌های بتن مسلح یا پیش‌تنیده و سایر مطالب مورد علاقه نویسنده. لطفا نقطه نظرات و ابهامات خود را از طرق زیر با نویسنده در میان بگذارید.

[email protected]
یا
@WFS_info
عبدالمهدی عباسی

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

12 Sep, 05:49


توضیح:

- قبل از اجرای این برنامه، ETABS را RUN نمایید
- این برنامه از روش دوم پیشنهادی کارگروه بتن کمیته ایرانی نرم افزارهای مهندسی استفاده می‌کند
- برای استفاده از این برنامه، الگوهای بارگذاری جانبی را انتخاب نمایید (الگوهای چند گامی فعلا قابل استفاده نیست)

برنامه تکمیلی:

- در صورت استفاده از هر روش دیگر برای ایجاد فایل 25 درصد، مقایسه برش پایه هر یک از طبقات با برش پایه همان طبقه در فایل اصلی ضروری است برای سهولت بررسی می‎توانید از برنامه کمکی زیر استفاده نمایید. این برنامه نیازی به نصب ندارد.

توجه:
- هنگام استفاده از هر برنامه جانبی نتایج را ارزیابی و حتی الامکان با روش‌های ساده تر یا دستی مقایسه و تایید نمایید. نرم افزارها در بهترین حالت فقط یک ابزار هستند نه چیزی بیشتر.
.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

12 Sep, 05:34


در این پست:
https://t.me/mehabb_str/106
ابزاری برای بررسی و ایجاد سیستم دوگانه معرفی شد. با توجه به بازخوردهای دریافتی و نیز پاره‌ای ملاحظات دیگر نسخه به‌روز شده برنامه با تغییراتی ارایه می‌شود.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

08 Aug, 14:36


📝بررسی نیروها در سیستم های دوگانه

سیستم‌های دوگانه بنا به وضعیت پیکربندی و نحوه اندرکنش اجزای اصلی آن (قاب و دیوار) در تحمل برش پایه به دو دوسته اصلی قابل تقسیم می‌باشند:
الف. سیستم دوگانه با رفتار غالب قاب خمشی
ب. سیستم دوگانه با رفتار غالب دیوار سازه‌ای
در سیستم‌های بند الف بیشتر برش پایه (بیش از 50 درصد) توسط قاب تحمل می‌شود و در سیستم‌های بند ب بیشتر برش پایه توسط دیوار سازه‌ای.
دسته بندی دقیق‌تری برای این موضوع در آیین نامه‌های اروپایی وجود دارد.

در ساختمان‌های کوتاه مرتبه بررسی نسبت برش پایه تحمل شده با دیوار سازه‌ای نسبت به کل برش پایه (در هر طبقه) نشان می‌دهد که در مساحت‌ها و تعداد قاب‌های کم بیش از 90 درصد برش پایه ممکن است توسط دیوار تحمل شود حتی اگر قاب برای تحمل 25 درصد نیروی زلزله طراحی شده باشد. در این حالت رفتار واقعی سیستم ممکن است دوگانه نباشد.

گرچه از سیستم‌های دوگانه به صورت گسترده در سازه‌های چند طبقه استفاده می‌شود ولی، نتایج آزمایشگاهی معتبر در مورد رفتار آنها (چه استاتیکی، چه شبه دینامیکی و چه روی میز لرزه ) راجع به رفتار لرزه ای آنها پراکنده است [Paulay, T & Priestly, M.J.N 1992] بیشتر دیدگاه فعلی راجع به رفتار آنها براساس بررسی مدلهای ریاضی و مشاهدات رفتاری در زلزله های اخیر حاصل شده است [Crainic @ Munteanu 2013]

بنابراین بررسی مقدماتی وضعیت توزیع برش پایه لرزه‌ای یا نیروی محوری ناشی از بارهای ثقلی خصوصا در مورد سازه‌های با تعداد طبقات کم حائز اهمیت است تا انتخاب سیستم سازه ای بین دوگانه، دیوار باربر یا قاب ساختمانی به درستی صورت گیرد.

ابزار پیوست کمک می‌کند که به سرعت وضعیت توزیع نیروها در طبقات بنابه تشخیص طراح بررسی و تصمیم بهتری در مورد سیستم سازه‌ای اتخاذ شود.

🔧کاربرد:
الف. مدل سازه ای را تکمیل کنید. خصوصا تعاریف Pier ها به درستی انجام شده باشد.
ب. برنامه را در حالی که مدل در ETABS باز شده است اجرا کرده اجازه دهید یکبار مدل توسط برنامه تحلیل شود.
ج. بسته به پارامتر مورد نظر جهت بررسی؛ نیروی محوری یا برش پایه را انتخاب کنید
د. طبقه مورد نظر را انتخاب کنید.
ه. حالت بارگذاری که مایلید براساس آن بررسی انجام شود را انتخاب نمایید (دقت کنید تنها حالت بارگذاری ساده و غیر چند گامی انتخاب شود. بررسی این حالات کافیست.)
و. دکمه Run را کلیک نموده؛ نتایج را بررسی کنید.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

25 Jul, 11:06


📃چک لیست کنترل مدلسازی قابهای خمشی

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

18 Jul, 19:20


دانلود #ابزار کاربردی 🛠

برنامه های تحلیل و طراحی مدل ریاضی سازه مثل ETABS یا SAFE در فرایند عملکرد خود فایل ‌های جانبی زیادی تولید می‌کنند. علاوه بر این در صورت استفاده از مش بندی یا به واسطه وضعیت خود سازه ممکن است حجم این فایل‌ها قابل توجه نیز باشد. پس از اتمام پروژه یا گذشت زمان ممکن است این فایل‌های غیر ضروری حجم قابل توجهی از فضای دیسک را اشغال کرده باشد. با استفاده از برنامه کوچک پیوست می‌توانید فقط فایل‌های ضروری را نگه داشته، سایر فایل‌ها را حذف نمایید.

توجه مهم. این برنامه فایل‌ها را به صورت دائمی حذف می کند.


_______________________________________
- کتاب پس‌کشیدگی در سازه‌های ساختمانی
https://t.me/mehabb_str/131
- ویرایش سوم جزوه طراحی دال‌های وافل
https://t.me/mehabb_str/116

.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

23 Jun, 15:58


راهنمای مقدماتی مدلسازی دال‌های PTدر ETABS

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

22 Jun, 21:07


فصل 11. راهنمای مدلسازی دال‌های PT در ETABS

این فصل از کتاب را به صورت آنلاین از لینک زیر مطالعه نمایید:

http://www.mehabb.ir/PT-modeling-in-ETABS

در صورت تمایل به آگاهی از روش دریافت نسخه چاپی کتاب به ID زیر پیام ارسال فرمایید:

@WFS_info

.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

13 Jun, 14:03


به اطلاع همکاران علاقمند می‌رساند ترجمه آخرین کتاب آقای دکتر اعلامی توسط اینجانب به پایان رسید (CRC Press, 2023) و در آستانه انتشار است. ترجمه کتاب به رویت ایشان رسانده شد و با بزرگواری و لطف ایشان به بنده، اجازه کتبی آقای دکتر اعلامی جهت انتشار کتاب در ایران اخذ گردید.

در این کتاب مفاهیم پایه طراحی دال‌های پس‌کشیده به شکلی کاربردی و روشن بیان و چگونگی کاربرد این اصول با استفاده از aci 318-19 نیز طی مثال‌های متعددی آموزش داده شده است.

علاوه بر این در فصل انتهایی کتاب، توسط مترجم اصول اولیه مدلسازی این دال‌ها با استفاده از برنامه ETABS توضیح داده شده است.

چگونگی دریافت نسخه الکترونیک و چاپی کتاب از طریق همین کانال اطلاع رسانی خواهد شد


فهرست کتاب و فصل نخست کتاب به پیوست می‌باشد.
.

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

04 Apr, 17:25


یادداشت 2: مدلسازی دو مرحله ای برای #برش_پانچ در دیوارهای سازه‌ای

در ادامه بحث محاسبه #برش_پانچ دیوارهای سازه ای در محل فونداسیون در فایل پیوست یک روش دو مرحله ای برای مواجهه با این مسئله پیشنهاد شده است. نحوه پیاده سازی یکی از این روش ها نیز به صورت خلاصه در فایل دوم آمده است. این روش به رغم سادگی دقت خوبی دارد. جزییات تکمیلی به همراه پیاده سازی روش fib درآینده ارایه خواهد شد

RC/PT Slabs: Aids & Concepts

20 Feb, 16:16


یادداشت 1: نگاهی مجدد به مسئله #برش_پانچ در دیوارهای سازه‌ای

مسئله برش پانچ در اتصال دیوارهای برشی، دیوارهای تیغه‌ای و ستونهای عریض به فونداسیون و دال تخت طبقات موضوع بااهمیتی است که کمتر به آن پرداخته شده است. این مهم خصوصا در دالهای پس‌کشیده که به نسبت طول دهانه، ضخامت کمی دارند بسیار حائز اهمیت و شایسته توجه است. گرچه در سایر انواع دال نیز بنا به مورد موضوعی مهم است. این، جدا از ابهامات موجود در روش درست مواجهه با آن در طرح برشی فونداسیون‌هاست.

چندی پیش همکار ارجمندمان، جناب دکتر قدرتی در کانال خود سه پایان‌نامه درباره موضوعاتی که در کاربردهای حرفه‌ای همواره توام با ابهاماتی است به اشتراک گذاشتند. لینک مطلب:
https://t.me/PBD_ir/2977

یکی از این مدارک فنی، ضمن بررسی دقیق رویکردها و تحقیقات انجام شده در زمینه برش پانچ در دیوارهای برشی، پیشنهاداتی برای چگونگی انجام محاسبات در این مورد مطرح نمود که تعدادی از آنها قبلا در این کانال بررسی شده بود. علاوه بر این، این مدرک فنی، یک بخش بسیار مهم در مورد نحوه استخراج برش طرح (برش تقاضا) از تحلیل اجزا محدود داشت که به اعتقاد اینجانب موضوع بسیار مهم و البته جالبی است (صرفنظر از دشواری نسبی پیاده سازی آن که فرصت دیگری برای بحث درباره آن لازم است). به منظور آشنایی همکاران گرامی با این مدرک مهم، مجددا اصل سند مذکور به همراه خلاصه‌ای از روش پیشنهادی تحقیق و نیز موضوع استخراج تقاضا از تحلیل اجزا محدود -چنانکه اشاره‌ای بدان رفت- پیوست کرده‌ام.

1,786

subscribers

21

photos

3

videos