تاسیسات برقی فشارضعیف @lowvolt Channel on Telegram

تاسیسات برقی فشارضعیف

@lowvolt


سیستم های نیرو، ارتینگ و همبندی- برقگرفتگی و ایمنی برق- حفاظت صاعقه و حفاظت گذرا

محمد جعفری

@Mohamadjafari60

@lowvolt

تاسیسات برقی فشارضعیف (Persian)

با عرض سلام و احترام به تمامی علاقمندان به تاسیسات برقی فشارضعیف! اگر به دنبال یک کانال تلگرامی هستید که اطلاعات مفید و قابل اعتماد در زمینه سیستم های نیرو، ارتینگ و همبندی، برقگرفتگی و ایمنی برق، حفاظت صاعقه و حفاظت گذرا را ارائه دهد، کانال @lowvolt کاملا مناسب شماست. تاسیسات برقی فشارضعیف تحت نظر مدیریت کارشناس برق با تجربه، محمد جعفری، ارائه شده است. nnمحتوای این کانال به صورت آموزشی و اطلاع رسانی درباره مباحث مرتبط با تاسیسات برقی ارائه می‌شود. با پیوستن به این کانال، شما فرصتی دارید تا از تجربیات و دانش فنی حرفه ای مدیر کانال بهره مند شوید و بهبود دانش خود در این زمینه را تقویت کنید. nnبا دنبال کردن کانال @lowvolt، می‌توانید با آخرین اخبار و تکنولوژی های جدید در حوزه تاسیسات برقی آشنا شوید و از تحولات بازار آگاهی پیدا کنید. همچنین امکان ارتباط مستقیم با مدیر کانال و سایر اعضا جهت پرسش و پاسخ و تبادل نظرات فنی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. nnبنابراین، اگر به دنبال یک منبع معتبر و قابل اعتماد برای آگاهی از مباحث تاسیسات برقی هستید، کانال @lowvolt گزینه ای عالی برای شماست. پس دیر کردن نکنید و به جمع اعضای این کانال بپیوندید تا از فواید و اطلاعات ارزشمند آن بهره مند شوید. منتظر حضور گرم شما در کانال تاسیسات برقی فشارضعیف هستیم!

تاسیسات برقی فشارضعیف

08 Nov, 07:51


یک مقاله خوب از IET در مورد RCD و دلایل عملکرد ناخواسته آن

تاسیسات برقی فشارضعیف

08 Nov, 07:47


👌 بدانیم
در شکل طرح پیشنهادی SP energy برای سیستم زمین یک پست توزیع کامپکت (پست توزیع زمینی با بدنه فلزی) نشان داده شده است. اجرای یک هادی افقی مدفون در خاک با فاصله مناسب (۱ متر از بدنه) بدین منظور الزامی است (ارت بصورت رینگ بسته). جهت کاهش امپدانس سیستم زمین ممکن است اجرای ارت راد نیز ضروری باشد( برای نمونه در چهار کنج ارت افقی اجرا شده در دورتادور پست).
نکته دیگر اتصال الکترودهای زمین به میلگردهای بتن مسلح فونداسیون است که حداقل در دونقطه مطابق شکل (ترجیحاً در چهار کنج) انجام شده است. واضح است به عنوان همبندی بدنه فلزی پست حداقل در چهار کنج( یا حداکثر در فواصل ۲۰ متر در پستهای بزرگ) به شبکه زمین متصل می شود (تابلوها و بدنه ترانسفورماتور نیز باید دارای اتصال مناسبی با شبکه زمین باشند)

تاسیسات برقی فشارضعیف

25 Oct, 08:30


👌 بدانیم
شرط استفاده از میلگردهای بتن مسلح به عنوان هادی پایین رو سیستم حفاظت صاعقه
۱- پیوستگی الکتریکی به گونه ای که اتصالات میلگردهای عمودی بصورت جوش باشند (با همپوشانی حداقل ۲۰ برابر قطر میلگردها)
۲- با تست پیوستگی مقاومت الکتریکی بین بالاترین نقطه ساختمان و سطح زمین کمتر از ۰/۲ اهم باشد (اندازه گیری با دستگاه ۴ پراب و جریان حدود ۱۰ آمپر).
در صورت عدم رعایت هر دو شرط فوق لازم است هادی پایین رو نصب گردد.

تاسیسات برقی فشارضعیف

12 Oct, 15:35


the only reason to employ an
equipotential bonding conductor is to eliminate or reduce potential differences in the case of faults. However, an erroneous application of this concept may induce designers to bond each and every metal part in the vicinity of equipment. An undue link between ECPs and metal objects, which are not required to be bonded, causes the safety to decrease, because the fault potential arising within the ECP may be transferred to that metal part.

Ref: Electrical Safety of Low Voltage Systems
Dr. Massimo A. G. Mitolo

تنها دلیل برای بکارگیری هادی همبندی هم پتانسیل کننده برای حذف یا کاهش اختلاف پتانسیل در خطاها است. با این حال، استفاده نادرست از این مفهوم ممکن است طراحان را وادار کند که کلیه قطعات فلزی را در همبندی هم پتانسیل کننده مشارکت دهند. اتصال نامناسب و نابجا بین ECP و اجسام فلزی که نیازی به اتصال همبندی ندارند، باعث کاهش ایمنی می شود، زیرا پتانسیل خطای ناشی از ECP ممکن است به آن قطعه فلزی منتقل شود.

تاسیسات برقی فشارضعیف

04 Oct, 11:30


👌 بدانیم
در اتوکاروانها،کمپهای موقت،کانکسهای اهدای خون، کانکسهای خرده فروشی،تابلوهای تبلیغاتی و سایر مکانهای مشابه استفاده از سیستم نیروی TN-C-S مجاز نیست ( متاسفانه به این مشترکین و الزامات ایمنی و حفاظتی آنها کمتر توجه شده است😏) و لازم است از سیستم نیروی TT استفاده شود. در شکل فوق این مهم نشان داده شده است.توجه به نکات زیر اهمیت دارد:
۱- الکترود زمین سیستم TT ایجاد شده باید مجزا از الکترودهای زمین سیستم TN باشد و اقلا ۲ متر از آن فاصله داشته باشد.
۲- در استفاده از RCD با جریان عامل ۳۰ میلی آمپر در شکل فوق بحثی نیست لیکن بکارگیری RCD نوع S با جریان عامل ۱۰۰ میلی آمپر نیز نقش بسیار مهمی دارد. (نقش آن چیست و چه ضرورتی برای آن وجود دارد؟!🤔)

تاسیسات برقی فشارضعیف

04 Oct, 11:28


👌 بدانیم
قبلاً در مورد طول موثر الکترود زمین در بحث طرح شبکه زمین سیستمهای حفاظت صاعقه و جریانهای گذرای صاعقه صحبت کردیم. به طور خلاصه موضوع این است که در الکترود افقی افزایش طول الکترود از حدی مشخص باعث نمی شود که امپدانس زمین کاهش یابد. به این مقدار حدی از طول الکترود زمین طول موثر گفته میشود. در شکل فوق امپدانس زمین یک الکترود افقی که در خاکی با مقاومت ویژه ۱۰۰۰ اهم متر و در عمق نیم متری نصب شده است نشان داده شده. همانطور که ملاحظه می‌شود مطابق تعریف طول موثر این الکترود اندکی بیش از ۴۰ متر است. اهمیت موضوع در این است که چنانچه طول الکترود را بیش از این مقدار انتخاب کنیم عملا پول خود را هدر داده ایم! اگر لازم باشد طول الکترود زمین یک سیستم حفاظت صاعقه بیش از مقدار طول موثر الکترود باشد به ناچار باید از چند الکترود افقی با طولهای کمتر از طول موثر به جای یک الکترود طویل استفاده کنیم.

تاسیسات برقی فشارضعیف

04 Oct, 11:26


👌 بدانیم
حلقه کنترل پتانسیل یا Grading ring یک حلقه بسته مدفون در خاک است که جهت کاهش ولتاژ تماس در مکانهایی که خطر ولتاژ تماس وجود دارد بکار میرود. در دستورالعملهای فنی عمومأ عمق دفن این حلقه بسته ۳۰ سانتیمتر تعیین شده است ( لازم به ذکر است هدف از نصب این حلقه بسته استفاده از آن به عنوان الکترود زمین و کاهش مقاومت زمین نیست بلکه هدف آن است تا جای ممکن شیب توزیع گرادیان ولتاژ در سطح زمین کاهش یابد و بدینوسیله اختلاف پتانسیل بین دست و پا و به تبع آن ولتاژ تماس کاهش یابد). در شکل فوق میزان کاهش ولتاژ تماس بر حسب مقدار EPR ( EPR : افزایش پتانسیل الکترود زمین در اثر عبور جریان از آن) در اطراف یک حلقه کنترل پتانسیل با شعاع ۱ متر با نصب در عمقهای مختلف ( از ۰.۱ متر تا ۰.۵ متر ) نشان داده شده است. در این مثال با نصب الکترود حلقه بسته با شعاع ۱ متر در عمق ۰.۳ متر ولتاژ تماس حدود ۲۲ درصد EPR است. با افزایش عمق نصب تاثیر این حلقه در کاهش ولتاژ تماس کم میشود و لذا در عمل عمق ۳۰ سانتیمتر جهت نصب آن تعیین میشود.

1,462

subscribers

1,388

photos

21

videos