داشتم جزوه استادم و مطالبی که تدریس کرده بود رو بازیابی میکردم که با خودم گفتم یه قسمتیش رو باهاتون به اشتراک بذارم:
تو بدن ما انسانها کلی هورمون وجود داره که دوتا از این هورمونها، هورمون ملاتونین و سروتونین هست.
در حالت طبیعی در طی شب هورمون ملاتونین ترشح میشه تا خواب بهتر و مفیدتری داشته باشیم و وقتی که کم کم به صبح نزدیک میشیم ترشح هورمون ملاتونین کمتر و ترشح هورمون سروتونین افزایش پیدا میکنه تا انرژی و خلقوخوی بهتری داشته باشیم.
حالا زمانیکه هورمون ملاتونین در طی شب ترشح نشه یا چرخهی طبیعی ترشح هورمونهای ملاتونین و سروتونین تغییر کنه، خواب مطلوبی نخواهیم داشت و انرژی ما کاهش پیدا میکنه و خلقوخوی بدی هم در انتظارمونه و بهمرور دچار افسردگی و استرس میشیم و این پیامدها باعث میشه که وضعیت یادگیری و بازیابی ما که مهمترین عناصر موفقیت تو کنکوره کاهش پیدا کنه و ما نتونیم از پتانسیلهایی که داریم استفاده کنیم.
نور با هورمون ملاتونین رابطه مستقیم داره. گفتیم تو حالت طبیعی این هورمون در طی شب و حدودا از ساعت ۱۱ نیازه ترشح بشه ولی اگه ما در طی شب تو محیطی قرار بگیریم که نور زیاد داشته باشه یا مثلا از گوشی استفاده کنیم؛ این نوری که به چشممون میخوره باعث میشه هورمون ملاتونین که هورمون خوابه، ترشح نشه و به جاش هورمونهای دیگه مثل هورمون سروتونین که مربوط به بیداریه ترشح بشه.
اگه صبح اتاقمون خیلی تاریک باشه و هیچ نوری وارد اتاق نشه، ملاتونین بیشتر ترشح میشه و این باعث میشه که بیدار شدن برامون سخت و دشوارتر باشه و همچنان احساس خستگی و خوابآلودگی کنیم.
@Konkur_Hammasir