✍🏻کریم بخش کردی تمندانی
۲آذر ۱۴۰۳
🔹اولین روز آذر ۱۴۰۳ *دکتر پزشکیان* به سیستان و بلوچستان سفر نمود. مردی که روزی بعنوان سپاه ترویج به استان آمد و با خدمت در روستای *کلوخی* با استان ما آشنا شد، امروز بعنوان رییسجمهور به استان آمد، تا حداقل به دو وعده خود عمل کرده باشد؛ انتخاب استانداری بومی آشنا به مشکلات استان، و اولین سفر به استانی که بیشترین رای را به او دادند. سخنان او ساده بود قابل درک برای همه مردم بود، و سخنان او یک نکته مهم داشت که؛« *قدرت در سیاست همیشه دچار لغزش می شود به سمت دیکتاتوری ممکن است سوق داده شود ولی مردم با مطالبه گری مدنی می توانند از رفتن قدرت و حاکمیت به سمت دیکتاتوری جلوگیری کنند و راه باریک آزادی را پیدا کنند* ».
🔹فرصتی بود تا در دو نشست ؛ *متنفذین، فرهیختگان ، نخبگان و فعالین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی* که یکی در تالار فردوسی و دیگری در سالن امام رضا دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار گردید، شرکت داشته باشم.
🔹سخنرانان زیادی که بیشتر مدیریت زمان را رعایت نمی کردند، در این دو نشست صحبت و از دیدگاههای مختلف به مشکلات استان پرداختند.
⬅️همه از انتخاب *استاندار بومی* رضایت داشتند و تاکید بر حمایت استاندار داشتند تا بتواند در توسعه استان موفق باشد و دولت به اختیارات دهد تا استاندار در سایه ایی وجود نداشته باشد.
⬅️در هر دو نشست تقریبا بیشتر سخنرانان از وضعیت نابسامان *آموزش و پرورش* گلایه داشتند و این نشان می داد که جامعه نگران آینده و نسل آینده است و می داند که اولویت و اساس توسعه آموزش و پرورش است.
⬅️بیشتر خواهان مدیریت قوی، فارغ از قومیت و مذهب و ... از شایستگان، و افراد پاکدست و داری برنامه برای استان بودند تا توسعه اتفاق افتد.
⬅️وضعیت *آب* را یک بحران می دانستند و همه نگران مایه حیات بودند .
⬅️ *امنیت* هم دغدغه همه بود و تاکید بر اینکه امنیت را مردم می توانند بر قرار و امنیت بیشتر باید نرم افزاری، فرهنگی و با گفتمان باشد تا خشونت.
🔹در تالار فردوسی اتفاقات خوبی افتاد؛ *شیح الاسلام* در این نشست شرکت و سخنرانی نمود و مطالبات او بیشتر ملی بود، تا قومی و مذهبی و همه هنگام ورود او به احترام او از جا برخاستند .
بعد از سخنرانی، شیخ الاسلام یک پاکت به رییسجمهور دادند که حتما مطالبات مردم بوده و دارای نکات و مطالب مهمی و مهمتر از همه، برقراری یک ارتباط با دولت و حاکمیت بود و رییس جمهور آن را در جیب خود گذاشت .
⬅️بعد از سخنرانی شیخ الاسلام ،استاندار هم کاری زیبا و قابل تحسین نمود و از شیخ الاسلام خواست که در کنار رییس جمهور به جای او بنشیند و من که تقریبا نزدیک به آنان بودم، شاهد گفتگوهای صمیمانه شیخ الاسلام با رییسجمهور بودم.
⬅️دکتر شهریاری از جمع نمایندگان هنگام ورود شیخ الاسلام همانند روز تودیع و معارفه استاندار از جای خود بلند و به سمت ورودی به استقبال مولانا عبدالحمید رفت و مولانا را در آغوش گرفت و بعد از مراسم، فرصتی بود تا دکتر شهریاری را ملاقات و این اقدام او را ستودم، او لبخندی زد و گفت این اقدام او هدفمند و به جا و درست بوده است و ادامه خواهد داشت .
⬅️بعد از نشست به مسجد دانشگاه رفتیم و نماز عصر را به امامت شیخ الاسلام خواندیم و مولانا با دیدن من از تفتان گفت و اینکه در نشست علما که قبل از این نشست بوده، در باره تفتان، محیط زیست و نگرانی های مردم بصورت خاص با رییس جمهور صحبت نموده است.
🔹نشست هم در تالار فردوسی و هم تالار امام رضا نشستی امید بخش و نشان از تغییر نگاه داشت، تغییر نگاهی هم در سطح ملی و هم در سطح استان بود، شاید هم بلوچ و سیستانی و هم شیعه و سنی به این باور رسیده اند که اختلاف و تفرقه قومی و مذهبی به سود نه مردم است و نه سیستان و بلوچستان و دولت وفاق ملی و حاکمیت هم تا حدودی پذیرفته است که بی عدالتی و تبعییض و به سود وحدت ملی و اسلامی نیست، و بهتر است حقوق همه اقوام و مذاهب رعایت شود.
🔹 روز جمعه مولانا عبدالحمید در مصلای شهدای زاهدان هم از این سفر بخاطر اینکه رییسجمهور سخن از عدالت و انصاف می زد استقبال نمودند، و تاکید بر اینکه امنیت هم با اجرای عدالت و انصاف برقرار می شود نه با زور اسلحه.
🔹این سفر فرصتی مغتنم است تا حداقل *تغییر* ایجاد شود، *تغییر در نگاه نسبت به اقوام و مذاهب* ، تغییر در بسیاری از مسائل که عامل عقب ماندگی استان در همه شاخص های توسعه شده است، و *تغییر در هر جامعه ایی را همیشه مردم مطالبه گر و آگاه به حقوق شهروندی ایجاد می کنند* .