جرعه از چاهی | امین جباری @jabbariamin Channel on Telegram

جرعه از چاهی | امین جباری

@jabbariamin


ارتباط با ادمین از طریق پیج زیر:
@aminjabbari400

جرعه از چاهی | امین جباری (Persian)

اگر به دنبال یک کانال تلگرامی دسترسی دارید که شما را به دنیای سخنرانی‌های الهام‌بخش و انگیزشی ببرد، کانال 'جرعه از چاهی | امین جباری' مناسب شماست. این کانال توسط امین جباری، یک انگیزه‌بخش و سخنران معروف، برای ارتباط با طرفداران و هوادارانش ایجاد شده است. با عضویت در این کانال، شما به آخرین ویدیوها، مطالب، و محتواهای مرتبط با انگیزش و موفقیت دسترسی خواهید داشت. ادمین کانال امین جباری از طریق پیج زیر در دسترس است: @aminjabbari400

جرعه از چاهی | امین جباری

11 Nov, 19:39


جهان معاصر جهان ِ ویترینی زیستن و جلوه‌گری‌هاست؛ جهانی است که بیش از آنکه به هسته و معنا و عمق منزلت دهد، به پوسته، قالب و سطح، و نشان دادنشان بها می‌دهد و از این رو "جلوه‌گری و فاش کردن" را، نه که صرفا ارزش، بلکه به لایف استایل و سبک زیست مبدّل کرده است. در این میان البته غالبِ ما آدمیانِ این زیست بومِ معاصر، در دام ِ این رویّهِ جدیدِ این‌جهانی گرفتار می‌شویم، برخی‌ها کم، برخی‌ها بیش؛ و این چنین، تو گویی هر روز، نسبت به دیروز، از اصیل و عمیق زیستن، دور و دورتر می‌شویم.
در سنت عرفانی مولوی به درستی خاطر نشان می‌کرد که "خانه اسرار تو چون دل شود| آن مرادت زودتر حاصل شود!" و برای این گزارهِ توصیفی و توصیه‌ای، ابتدا استشهادی از سنت دینی نیز می‌آورد که : "گفت پیغمبر که هر که سِر نَهُفت | زود گردد با مُراد خویش جُفت." و سپس جهت اثباتِ صدقِ این توصیه، شاهدی از دل طبیعتِ عینی را نیز ضمیمه و همراهِ این حکم خِرد پسند می‌کرد که: "دانه چون اندر زمین پنهان شود | سِر او سرسبزی بستان شود!" و در سنت فلسفی، رنه دکارت به کیاست دریافته و ابراز می‌نمود که "آنکه خوب پنهان شد، خوب زندگی کرد!"

البته باید پذیرفت - و می‌پذیرم - که جهان معاصر، جهان عرفانِ کلاسیک یا فلسفی نیست بل جهانی است مدرن با بُن‌مایه ارتباطات و از این رو نمی‌توان حاشا کرد که در این جهان کمتر امکان این وجود دارد که به کنجی تماما خلوت و خصوصی خزید و هر نام و نشانی از خود را از نظر‌ها و نگاه‌ها دور و پنهان کرد، اما باورم این است که دست‌کم میتوان در این جهان به گونه‌ای زیست که در آن، جلوه‌گری، ارزش و سبک زیستیِ غایی،صِرف و نهایی ما نباشد و با ایجاد توازن و تعادل ما بین جنبه‌های عمومی و شخصی و خصوصی زندگی‌، سهم زندگی اصیل را نیز پرداخت و اینهمه گرفتار ویترین‌ها و ویترینی زیستن‌ها نشد.

امین جباری

@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

21 Oct, 04:48


برهان قاطع!!

"امام فخرالدین رازی" برمنبر لعنت و نفرین برملاحده (فدائیان الموت ) می‌داد. یک فدایی مامور می شود تا او را گوشمالی دهد وبه راه صواب گرداند. فدایی به مکتب به شاگردی امام می نشیند. داستان مفصل است .خلاصه ، فدایی درفرصتی مناسب اورا گیر می اندازد وبرسینه اش می نشیند و دشنه ای را به اونشان می دهد که؛ اگر همچنان بر آنچه می گویی اصرار ورزی سر و کارت بااین دشنه است. ازسینه تا نافت را بشکافم وامام فی الفور《توبت》فرمودند ودیگر برمنبر برملاحده لعنت و نفرین نفرستادند . روزی یکی از پیروان از امام فخرالدین می پرسد ؛چرا دیگر برمنبر ملاحده را نفرین نمی کنید!
امام در پاسخ  می گوید:
ای یار، ایشان برهان قاطع دارند. (برگرفته ازگزارش رشیدالدین فضل الله همدانی مورخ جامع التواریخ)

📍 #حکایات ۲

🔻 پی‌نوشت:
همانگونه که این واقعه تاریخی نشان می‌دهد، بسیاری از پذیرش‌ها، نفی‌ها و روایت‌ها از سر استیلا و غلبه و اجبار روی می‌دهند و نه از سر اختیار؛ و به این معنا قالبی و ظاهری‌اند و نه قلبی و باطنی. اساسا آنجا که زور حاکم است و بقا به خطر می‌افتد و آدمی به تعبیر فخر رازی مرعوب برهانِ قاطعِ منبعِ استیلا و ستیز و قدرتِ نامشروع و عریان می‌شود، امور اخلاقی و ایمانی و اندیشه‌ای، معمولا از بن‌مایه‌های اصیل خود تهی شده و اصالت به کسوف رفته و ازاین روست که در آن هنگامه، به تعبیر حافظ چون نیک بنگری -شاهدی که- همه تزویر می‌کنند!
امین جباری

💠 کانال جرعه از چاهی:
@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

17 Oct, 18:35


︎ #تک_گفتار

که در خبر است که هیچ شهید فاضل‌تر از آن نبُوَد که بر سلطان ظالم حِسبَت -(حساب خواستن| نقد کردن)- کند و او را بُکشَند.

کیمیای سعادت غزالی | مدخل امر به معروف و نهی از منکر

📍 @jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

15 Oct, 06:42


︎ #تک_گفتار

و وحی آمد به عیسی (ع) که "یا پسر مریم، نخست خویشتن را پند ده : اگر بپذیرد آنگاه دیگران را پند می‌ده، و اگر نه از من شرم دار!"

کیمیای سعادت محمد غزالی | مدخل امر به معروف و نهی منکر

جرعه از چاهی | امین جباری

04 Oct, 06:56


︎ #تک_گفتار

| قسمت کرد حق تعالی چیزها را بر خلق: اندوه را نصیب جوانمردان نهاد. ایشان نیز قبول کردند.
بایزید بسطامی |

🦋 @jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

03 Oct, 06:52


سُبحانَکَ وَ بِحمدک َ عَلی حِلمِکَ بَعدَ عِلمِکَ سُبحانَکَ و بِحَمدِکَ علی عَفوکَ بَعدَ قُدرَتِکَ.
پاکا، و ستایش تو را بر حلم تو از پی دانشِ تو، و ستایش تورا بر بخشایش تو از پیِ توانش تو!

دعای توصیه ای پیر بُلقسم ابوالقاسم بِشْرِیاسین عارف و شاعر و محدث بزرگ خراسان در قرن چهارم متوفی ۳۸۰ در مهینه به بوسعید ابوالخیر زمانی که کودک بود. وی از نخستین آموزگاران روحانی ابوسعید ابوالخیر بوده است.

📍 پی‌نوشت: ابوسعید از کودکی روحی عارف و کاشف داشت. در کتاب اسرار التوحید آمده و مشهور است که پدر او از دوستداران سلطان محمود بود و در سراسر خانه دستور داده بود که ذکر خدم و حشم و پیلان و مراکب محمود را بنگارند. بوسعید کودک، از پدر خواهشی کرد که "مرا در این سرا خانه‌ای بنا کن چنان که آن خانه خاصه من باشد و هیچکس را در آن هیچ تصرف نباشد." و پدر چنین کرد. سپس بوسعید دستور داد که خادمان اینبار بر در و دیوار و سقف خانه‌ای که مختص بوسعید بود بنویسند: "الله،الله،الله." و چنین کردند. چون پدر بوسعید این را دید و پرسید که "یا پسر!این چیست؟!" از بو سعید پاسخ شنید که "هرکسی بر دیوار ِ خانه خویش،نام ِ امیر خویش نویسد!" و این خود درسی بود از کودکی به پدری، که پدر را از آنچه کرده بود پشیمان ساخت و دستور داد که ذکر و مدح سلطان محمود را از در و دیوار خانه خویش بردارند.

امین جباری

🦋 @jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

01 Oct, 04:33


مَِلک گفت: مصلحت آن بینم که تو را از قلعه به زیر اندازم تا دیگران نصیحت پذیرند و عبرت گیرند. گفت: ای خداوند جهان، پرورده نعمت این خاندانم و این گناه نه تنها من کرده‌ام -(یعنی این‌گناه را صرفا من نکرده‌ام بل دیگران نیز انجامش داده‌اند)-، دیگری را بینداز تا من عبرت گیرم!
ملک را خنده گرفت و به عفو از خطای او در گذشت و متعندان را که اشارت به کشتن او همی کردند گفت:

هر که حمال عیب خویشتنید
طعنه بر عیب دیگران مزنید!

گلستان سعدی، باب پنجم، حکایت ۲۰

#با_سعدی ۶

@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

26 Sep, 16:33


︎حرف ِ حساب

یکی از وزرای بصره خانه ای بنا نهاده بود. به همسایگی او پیرزنی خانه‌ای داشت که زیاده از بیست اشرفی نمی‌ارزید و زیاده از دویست اشرفی به قیمت آن می‌دادند اما قبول نمی‌کرد. به او گفتند حاکم شرع تو را حجر خواهد کرد. -(یعنی حکم به دیوانگی تو خواهد داد)- زیرا که تو دویست اشرفی را برای بیست اشرفی ضایع می‌کنی.
زن گفت: چرا حاکم بر مشتری حجر نکند به جهت آن که دویست اشرفی می‌دهد و چیزی را که قیمت آن بیست اشرفی نباشد می‌گیرد؟!

زهرالربیع، سید نعمت‌الله جزایری
معارف اللطائف، به همت محمد علی مجاهدی

📍 #حکایات ۱

🔻 زین پس یکی از فرازهای کانال بخش "حکایات" خواهد بود. در این بخش تلاش خواهم کرد که حکایت‌های خاص و نکته‌دار و درس‌آموزی را که خوانده یا می‌خوانم را به حکم ِ "ای برادر قصه چون پیمانه است، معنی اندر وی بسان دانه است." برای استفاده عموم مخاطبین گرامی، به اشتراک گذارم.
با تجدید احترام: امین جباری

کانال جرعه از چاهی:
@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

24 Sep, 05:00


شروع کتابِ "گاه ِ ناچیزی ِ مرگ" عجیب و تکان دهنده است. سِفر ِ اول کتاب با این جمله از ابن عربی شروع می‌شود که " کانت الارحام او طاننا فَاغتربنا عنها بالولاده ؛ زهدان‌ها، وطن ِ ما بودند و با زاده شدن، از آن‌ها دور شدیم."

و سپس داستان چنین روایت می‌شود که:

خداوند به من دو برزخ داد، یکی پیش از تولد و دیگری بعد از آن. در درد ِ اوّلی، مادری را دیدم که مرا می‌زاید و در درد دومی، پسری که دفنم می‌کند. پدرم را دیدم خندان ِ مژده‌ی ِ پسر بودن ِ نخستین فرزند؛ و همسرم را بی‌تاب ِ دوباره بیوه شدن خویش.


و همین شروع بنظرم نشان از آن است که این کتاب می‌تواند در خور خوانش و تامل و تکان دهنده باشد.

جرعه از چاهی | امین جباری

24 Sep, 04:04


📍 #معرفی_کتاب

@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

21 Sep, 19:49


گرچه در این زمانه، نگون بختانه به تعبیر تلخ فردوسی "هنر خوار شده است و جادویی ارجمند" ، و گرچه دنائت طبع و خودشیفتگی آدمی صحه بر حکم ِ توصیفی سعدی می‌گذارد که " همه کس را عقل خود به کمال بیند و فرزند خود به جمال!" اما باز در نهایت با نگاه به ارزش و حقانیت‌هایِ کیفی در تقابل با حضور و وجود‌های ِ کمّی، می‌توان معترف بود که این پیر ِ افصح ِ متکلّمین سعدی در گلستان ِ معانی خویش چه به درستی گفته است که : "توانگری به هنرست و نه مال، و بزرگی به عقل است نه به سال!"


امین جباری

#با_سعدی ۵

@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

19 Sep, 09:36


نَردیست جهان که بُردنش باختن است!
نرّادی او بنقش کم ساختن است
دنیا بِمَثَل چو کعبتین نردست
برداشتنش برای انداختن است!

با این رباعی از شکیبی اصفهانی چند لحظه قبل در کتابی بسیار قدیمی مواجه شدم که آیینهِ تمام نمایِ عافیت سوزِ این جهان ِ فانی است، جهانی که به سختی می‌دهد و به آسانی می‌ستاند!

به تعبیر حافظ،
جهان پیر است و بی‌بنیاد، از این فرهاد کُش فریاد
و
مجو درستیِ عهد از جهانِ سست نهاد
که این عجوزه عروس ِ هزار دامادست!
نشان عهد و وفا نیست در تبسمِ گل
بنال بلبل بی دل که جای فریادست!

ا.ج

جرعه از چاهی | امین جباری

05 Sep, 05:59


🔻 تورم نطق، آفت اساسی یک سخنرانی 🔺️

در عموم سخنرانی‌هایی که شاهد آن ایم، خطای اساسی از جانب سخنران، عدم توجه او به مفهوم ِ "تورم نطق" است. سخنران غالبا توجه ندارد که بزرگترین بیماری و نابخشوده‌ترین گناه محتوایی یک سخنرانی، طولانی بودن، زیاده بودن و بیش از حد بودن یک سخنرانی است که باعث میشود ملال مستمع افزاید و النهایه گلوله نطق او به هدف غایی خود نخورد. سخنران اساسا باید به یک نکته مغفول اما بسیار مهم توجه کند که در واقع زمان نطق یک سخنران، متعلق به خود او نیست بلکه متعلق به مخاطبین و مستمعان اوست و از این رو او موظف است "در یک محدوده زمانی خاص و تعریف شده و ترجیحا موجز"، توجه حضار را به سمت ایده و سخنان خود جلب کند. در همین محور حدیث مشهور و خردپسندی از نبی اکرم نیز وجود دارد که بطور جامع و مانعی، وافی به مقصود این بحث است که "خَيْرُ الْـكَلامِ مَا دَلَّ وَ جَلَّ وَ قَلَّ وَ لَمْ يُمِلَّ؛
بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد."
از این رو توجهّ به مفهوم تورم نطق و تلاش هوشمندانه برای اجتناب از آن، از بایسته‌های حرفه‌ای و حتی اخلاقی یک صاحب سخن است.

امین جباری.

جرعه از چاهی | امین جباری

18 Aug, 09:43


💠 لینک کانال جرعه از چاهی:
@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

17 Jul, 08:48


درس آموزی از منطق امام حسین در عاشورا |
✍️ امین جباری

در بادی امر، اساسا چنین بنظر می‌رسد که آدمی دورویکردِ عمدهِ معنایی در قِبَلِ مقولهِ "زیستن و زنده بودن" دارد:
۱. یک اینکه نفس زیستن و زنده‌بودن باهر کیفیتی و شرایطی ارجمند و ارزشمند است و از این رو باید پاسدار آن بود و
۲. دو اینکه زیستن و زنده‌بودن بااینکه غالبا واجد ارجمندی و ارزش است اما اگر شروط و شرایطی را از آن کسر کرد -(مثل فضیلتِ عزت و کرامت نفس)-، آنگاه اصل ِ زیستن از معنای ِ اصیل آن تهی و بی‌ارزش شده و اتفاقا در اینصورت است که نمی‌ارزد به هر قیمتی پاسدار زنده‌بودن و بهره‌مندی از زندگی بود.

🔻 با این نگاه، در واقعه تراژیک، تلخ و عافیت‌سوز عاشورا آنچیزی که بنظرم موجب ِ "ابهت ِ تاریخی" حسین شده است صحه گذاشتن به رویکرد پرهزینه دوم است. به تعبیری دیگر ،در زمین کربلا، وقتی که زمان آبستن واقعه‌ای می‌شود که جام شرابش را برای خلق فاجعه‌ای هولناک که مرگ در درون آن لانه و کمین کرده است بالاگرفته است، و حسین باید بین دو کورراه زیستنِ با فروتری و ذلت، و مرگ با برتری و عزت، یکی را برگزیند، با انتخاب شجاعانه راه دوم و رجحان دادن به مرگ در مقابل زندگی با ذلت و مرعوبیّت، نشان می‌دهد که عرض و کیفیت زیستن از طول و کمیت آن بسیار ارزشمندتر است و به تعبیر عیسوی کلمه "نمی‌ارزد که جهان را بگیری ولی در مقابل آن روح خویش را بفروشی."
انتخاب شجاعانه و معناداری که حتی فارغ از هر قید و بند دینی و ایدولوژیک، توان این را دارد که جان ِ هر انسان منصف و آزاده‌ای را با خود درگیر کند و عشق و محبت فاعل این انتخاب را، با جان و جهان او سرشته گرداند.

📍 در تجربه‌های گوناگون زندگی اعم از مسائل پیرامون عادی تا مباحث مربوط به زیست قدرت، از منطق برجسته حسین می‌توان آموخت. او آنچه برگزید، مرگ با عزت خود و عزیزانش در مقابل زندگی بی عزت بود ، انتخابی بس دشوار و عافیت سوز و به تعبیری دقیق‌تر دشوارترین انتخاب ممکن! غالب ما اما اگر اهل چنین حدِ شدت یافتهِ پرهزینه‌ای از انتخابها نیستیم ، دست کم که میتوانیم در مقابل هر "بهره‌مندی" که با شرطِ حفظِ عزت ما بدست نمی‌آید و عدم بهره‌مندی ، دومی را برگزینیم و به تعبیری آب را به قیمت آبرو بدست نیاوریم! از مسائل و بهره‌مندی‌های ابتدایی زندگی‌مان تا جاییکه میتوانیم در مسائل و بهره‌مندی‌های پیشرفته و دیریاب آن. بنظرم این بزرگترین درسی است که می‌توان از منطق حسین در عاشورا، آموخت.

@jabbariamin

جرعه از چاهی | امین جباری

28 Jun, 17:17


🔻 باید مراقب حربه خبرسازی‌های ناکام کننده بود!🔺️

📍 با اینکه طبق گزارش‌هایی که در افواه می‌پیچد چنین بنظر می‌رسد که به نحوه اغلبی و اکثری سهم دکتر پزشکیان از آرای ریخته شده به صندوق‌های رای تاکنون مثبت ۵۰٪ است با این وجود اخبار جدید از میزان مشارکت نگران کننده است. رقبا بطور غیرصادقانه‌ای میخواهند چنین القا کنند که مشارکت گسترده‌ای در جریان است تا انگیزه رای دادن را از شهروندان اهل دغدغهِ معتقد به تغییرِ کماکان از طریق انتخابات، بگیرند. به این حربه در کمپیین های انتخاباتی می‌گویند "خبر سازی‌های ناکام کننده!" خبرهایی که در ظاهر به کام جریان مقابل است -(بسان اینکه بگویند رقیب -در اینجا دکتر پزشکیان- در حال پیشی گرفتن و پیروزی است)- اما در باطن و نهایتا به ناکامی جریان رقیب -(در اینجا کمپین انتخاباتی دکتر پزشکیان)- می‌انجامد چرا که حامیان این جریان، دیگر درونا نیازی به حضور شخصی خود در بحث انتخابات نمی‌بینند چون حس ِ کاذب پیروزی به آنها، از طریق این نوع خبرسازی های کاذب القا شده است . لطفا دوستان فعال، آحاد نزدیکان و آشنایان خویش را از این حربه آگاه کنند و آنها را در این لحظات باقی مانده مهم، بطور جدی‌تری به حضور موثر در پای صندوق‌های رای دعوت نمایند. 📍

✍️ امین جباری
مسئول روابط عمومی کمیته نمایندگان ادوار ستاد مرکزی دکتر پزشکیان

💠 @barayeiranpezeshkian

جرعه از چاهی | امین جباری

10 Jun, 07:52


📍 تحلیل انتخاباتی روز | نگاهی به جامعه رای گسترده دکتر پزشکیان 📍

با نگاهی موشکافانه و تحلیلی به تنوع و کثرتِ طبقه‌ها و پایگاههای رای دکتر پزشکیان میتوان به سهولت دریافت و به این نکته اذعان داشت که وی جدی‌ترین کاندیدا برای رسیدن به نهاد ریاست جمهوری در پاستور است. به اختصار و ایجاز میتوان حدودی از این پایگاه‌‌های آرای پزشکیان را به صورت ذیل صورتبندی کرد:

🔻 ۱. پایگاه رایِ اغلبیِ جامعه شهری و روشنفکری ایرانی: پزشکیان در بین اقشار متوسط شهری و همچنین روشنفکری در جای جایِ ایران، بخاطر مواضعی روشن، صریح و شجاعانه‌ای که در سخنرانی‌های خود با تمرکز روی مفاهیم عدالت‌خواهی، مبارزه با تبعیض و همچنین ارج آزادی اندیشه و در یک کلمه آزادی‌خواهی و آزادگی داشته است، دارای دو گونه آرای روشن و هدفمند و همچنین آرای خاکستری بسیار از این طبقات کثیر است. همچنین به حکم گزاره منطقی، این اجتماع شهری و روشنفکری، لزوما اصلاح‌طلب نیست.

🔻 ۲. جامعه رای حداکثری اصلاح‌طلبی: در مورد جامعه رای تشکیلاتی اصلاح‌طلبی نیز ناگفته پیداست که پزشکیان اصلی‌ترین و بل تنها گزینه ای است که این جامعه تشکیلاتی میتواند منویات و مطالبات مدنی خود را با رای دادن به وی، پی‌گیری کند کمااینکه تشکیلات اصلاح طلبی به روشنی حمایت حداکثری و مختصّه و انحصاری خود از دکتر پزشکیان را اعلام نموده‌اند.

🔻۳. جامعه رای اصولگراهایِ غیر تشکیلاتی: جالب آنکه پزشکیان بخاطر اشتهار او در مواضع اش علیه فساد و همچنین تسلط او در مفاهیم دینی و ارزشی که در زندگی شخصی و خاصه در پاکدستی‌ وی در تجربه زیسته‌اش نیز متجلی بوده است، دارای آرای خاکستری از طبقه‌ای از اصولگراهای ِ متنوعی است که بخاطر نقد رویکرد برخی افراد ِ به ظاهر اصولگرا که بااینکه مسئولیت داشته‌اند اما آنگونه که باید مومن به ارزش‌های بنیادین دینی نبوده اند، دیگر "تشکیلاتی" رای نمی‌دهند و از این رو ترجیح خواهند داد به فردی چون پزشکیان رای دهند که در گفتار و کردار به آن ارزشهای بنیادین اولیه اصولی معتقد و مومن بوده است.

🔻 ۴. جامعه رای مذهبیون غیرِ اصولگرا : از دیگر جامعه هدف آرای پزشکیان ، جامعه مذهبی اعم از غیر سیاسی و حتی سیاسی اما غیرِ اصولگرایی است. قابل مشاهده است که در جامعه متنوع و گسترده ایرانی، بسیاری از مذهبیون محترمی وجود دارند که از مناسبات و دغدغه های سیاسی چه از نوع اصولگرایی و چه غیر آن، اغلبا بدور و فارغ‌اند اما مذهب و مذهب فهمی در زندگی اجتماعی آنها نقشی محوری دارد. پزشکیان بخاطر تسلطش به ادبیات مذهبی و فهم موثرش از مذهب، و همچنین باورش به ارزش‌های بنیادین مذهبی و دینی، برای جذب آرای این قشر بیشترین شانس را نسبت به رقبای خود خواهد داشت.

🔻۵. طبقه رای جامعه زحمتکشان و کارگران شریف: اُس و اساس مطالبه‌های به حق جامعه زحمتکشان و کارگران ، مبارزه با جرثومه تبعیض و زدودن و حداقلی کردن آثارِ سو آن در زندگی عینی اجتماعی آنان است. پزشکیان چون خود همیشه راوی تبعیض‌ها و از این سبب پرچم‌دار مبارزه علیه این جرثومه فسادانگیز بوده است، جامعه کارگری و زحمتکش احساس قرابت و همدلی معنا داری با گفتمان پزشکیان در نسبت با رقبای او خواهند داشت. البته قابل حدس است که ساده زیستی و همچنین دردسترس بودن پزشکیان در تشدید این همدلی‌ها با او، بسیار موثر واقع خواهد شد.

🔻۶. پایگاه رای حداکثری ترک زبانان ایران : ناگفته پیداست که عِده و عُده ترک زبانان غیور ایران، بسیار زیاد و میلیونی است و نقش آنان خاصه مواقع‌ای که اجماع عمومی‌شان حول شخصیتی صورت گیرد، می‌تواند تعیین کننده و محوری باشد. بیراه نیست که بگوییم این اجماع بخاطر حضور و تجربه مثبت پزشکیان در سپهر سیاسی ایران ،که از سویی موجب سرافرازی ترک‌زبانان ایران نیز گشته است، با محوریت پزشکیان صورت گرفته و محقق خواهد شد.

🔻 ۷. پایگاه رای اغلبی کرد زبانان ایران: پزشکیان با اینکه اصالتا ترک زبان است اما چون بنا به شغل پدری مدتی از دوران کودکی خود را در مناطق کرد زبان سپری کرده است، با زبان و فرهنگ کردهای عزیز ایران آشنا شده و همواره با احترام و فهم متقابل با آن برخورد کرده است. این خصیصه باعث احترام متقابل کردهای عزیز بدو شده و او را اکنون به کاندیدایی مبدل کرده است که میتواند بطور اغلبی و اکثری آرای این اجتماع تاثیرگذار را نیز به خود جلب کند.

♦️لذا باتوجه به رئوسی که در بالا آمد میتوان چنین داوری‌ کرد که پتانسیل بالقوه دکتر پزشکیان در اخذ آرا از پایگاهای متنوع اجتماعی، بی‌گمان او را تبدیل به جدی‌ترین کاندیدای ریاست جمهوری برای رسیدن به ساختمان پاستور می‌کند.

✍️ امین جباری