اروین دی یالوم | Irvin D Yalom @irvindyalom Channel on Telegram

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

@irvindyalom


#یالوم_خوانان گرامی؛ درود
هدف این کانال گردآوری و خواندن نکات مهم و آموزنده از مجموعه آثار ارزشمند دکتر #اروین_دی_یالوم است.

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom (Persian)

خوش آمدید به کانال تلگرامی اروین دی یالوم! این کانال با نام کاربری @irvindyalom با هدف گردآوری و اشتراک نکات مهم و آموزنده از مجموعه آثار ارزشمند دکتر اروین دی یالوم ایجاد شده است. اگر از آثار این نویسنده و روانشناس برجسته لذت می‌برید یا به دنبال دسترسی به تحول‌دهنده‌ترین تجربیات او هستید، این کانال یک فرصت عالی برای شماست. در اینجا می‌توانید با خواندن نقل قول‌ها، تحلیل‌ها و نکات کلیدی از آثار یالوم، به عمق افکار و اندیشه‌های این نویسنده بزرگ پی ببرید. پیوستن به این کانال برای علاقمندان به روانشناسی و ادبیات، فرصتی مناسب برای افزایش دانش و شناخت است. پس از یالوم خواندن، شما بهترین نکات و آموزه‌ها را از زندگی خود به دست خواهید آورد. شما را به پیوستن به #یالوم_خوانان دعوت می‌کنیم تا با هم به اکتشاف جوانب جدید و جذاب دنیای ارواح و عقاید بپردازیم.

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

18 Jul, 17:54


«خودشیفتگی» چنان در فرد یکدست و یکپارچه است که اغلب بیمار قادر نیست «جای‌پایی» خارج از «استثنا بودن» خویش در آن بیابد تا بر آن بایستد و به خود بنگرد.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

21 Apr, 17:52


هر شکوه و لذتی که در ذهن بی‌ادراک فردی ابله نقش بندد، در قیاس با تخیل #سروانتس هنگامی که در زندانی ناراحت، دن‌کیشوت را می‌نوشت، بسیار ناچیز است. نیمه‌ی عینی زندگی و واقعیت، در دست سرنوشت است و از این‌رو تغییر می‌کند. نیمه‌ی ذهنی خود ما هستیم و علت اینکه نیمه‌ی ذهنی به طور عمده تغییرناپذیر است، همین است.
بنابراین، زندگی هرکس با همه‌ی تنوع بیرونی، به‌طور مستمر دارای ماهیتی ثابت است و می‌توان آن را به سلسله‌ای از واریاسیون‌ها روی یک تم تشبیه کرد. هیچ‌کس نمی‌تواند از حیطه فردیت خویش بیرون رود. حیوان را تحت هر وضعیتی قرار دهند، در همان دایره‌ی تنگی که طبیعت برای او قاطعانه معین کرده است، محدود می‌ماند و از این‌رو مثلا کوشش برای شادکردن حیوانی که دوستش داریم، درست به علت همان مرزهای طبیعت و شعور حیوانی، ناگزیر همواره در محدوده‌ای تنگ باقی می‌ماند. این گفته در مورد انسان‌ها نیز صادق است. مقدار سعادتی که هرکس می‌تواند به دست آورد، در اثر فردیت‌اش پیشاپیش معین شده است، به ویژه، محدودیت‌های ذهنی، توانایی آدمیان را در کسب لذت از آغاز تا پایان عمر مقرر کرده است.

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

24 Feb, 17:38


دو هفته پیش تجربه‌ی جالبی را از سر گذراندم. شفا نه، دست‌کم آغازی برای درمان بود. این مرد لکنت زبان داشت و من از او خواستم لکنتش را تشدید کند. همین‌طور که با لکنت حرف می‌زد، پرسیدم چه حسی در گلویش دارد و او پاسخ داد: «انگار دارم خودم را خفه می‌کنم.» پس بازویم را به او دادم و گفتم: «حالا مرا خفه کن.» گفت: «خدای من، می‌توانم بکُشمت!» حقیقتا با خشمش ارتباط برقرار کرده بود و بلند حرف می‌زد، بدون اینکه کمترین مشکلی در صحبت کردن داشته باشد. به این ترتیب به او نشان دادم یک انتخاب اگزیستانسیال در پیش رو دارد: مردی عصبانی باشد یا مردی الکن. می‌دانید یک الکن چطور می‌تواند شکنجه‌تان کند و به چهارمیخ بکشدتان. هر خشمی که ابراز نشود و آزادانه جریان نیابد، به آزارگری، سائق قدرت و سایر ابزار شکنجه بدل می‌شود.


روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

24 Nov, 18:35


فردی با استعدادهای والا و نادر ذهنی که به حرفه‌ای صرفا مفید گمارده شود، مانند یک ظرف باارزش تزئین‌شده با زیباترین نقش‌هاست، که به‌جای دیگ آشپزخانه استفاده شود.

درمان شوپنهاور
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

31 Oct, 19:37


اگر بنا بود که کودکان تنها بر اساس عقل سلیم و با رجوع به منطق به دنیا بیایند، آیا تضمینی برای تداوم نسل بشر وجود می‌داشت؟ آیا انسان بر آن نسل بعد که می‌باید بار هستی را بر دوش کشد بسیار دل نمی‌سوزاند؟ در هر حال قادر نبود و بر خود هموار نمی‌کرد که آن بار را با خونسردی بر نسل بعد تحمیل کند.

جهان و تاملات فیلسوف
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

08 Sep, 17:30


قمار خطرناک است. چرا؟ چون فرد ممکن است ببازد. قمار نکردن زیرکانه است. با این‌حال چیزی که از دست‌دادنش در مخاطره‌آمیزترین قمارها مشکل است، با قمار نکردن به آسانی از دست می‌رود. آن‌چیز خود «انسان» است. زیرا وقتی به اشتباه ریسکی می‌کنم، بسیار خوب، زندگی با گوشمالی‌هایش به دادم می‌رسد. ولی اگر اصلا ریسک نکنم، چه‌کسی به دادم می‌رسد؟ به‌علاوه، با اصلا قمار نکردن در والاترین معنا (که قمار در والاترین معنا دقیقا عبارت است از آگاهی یافتن از خویش) همه‌ی مزایای زمینی را از آن خود می‌کنم و خود را می‌بازم. پس چه فایده‌ای دارد؟
ریشه‌ دواندن در دیگری و «قمار نکردن» فرد را در معرض بزرگترین مخاطرات قرار می‌دهد که همانا باختن خویش و ناتوانی در اکتشاف یا رشد استعدادهای پیچیده و چندگانه‌ی درون خویش است.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

17 Aug, 08:27


بر صحنه‌ی نمایش، یکی نقش امیر، دیگری نقش دیوان‌سالار و سومی نقش خادم یا سرباز یا فرمانده لشکر را ایفا می‌کند. اما این تفاوت‌ها فقط در ظاهر وجود دارند. واقعیت درونی و هسته‌ی این نمودها نزد همه‌ی آدمیان یکی است و این واقعیت عبارتست از بازیگری بینوا در نمایشی خنده‌آور با همه‌ی مصیبت‌ها و گرفتاری‌هایش. در زندگی نیز همین‌طور است؛ تفاوت‌هایی که از حیث مقام و ثروت وجود دارند، به هر کس نقشی می‌دهند، اما این نقش با تفاوت‌هایی که از بابت سعادت و خرسندی آدمیان وجود دارد، به هیچ‌وجه مطابقت نمی‌کند، بلکه در اینجا هم هرکس در واقع همان بیچاره‌ی نادان با گرفتاری‌ها و عذاب‌های خویش است؛ گرفتاری‌هایی که از حیث موضوع با هم تفاوت دارند، اما از نظر شکل، یعنی از حیث ماهیت واقعی، بیش‌وکم نزد همگان یکسانند. درجه‌ی این گرفتاری‌ها متفاوت است اما به هیچ‌وجه تابع طبقه‌ی اجتماعی و ثروت شخصی، یعنی تابع نقشی که ایفا می‌کند، نیست.

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

03 Aug, 16:30


پذیرش بی‌چون‌وچرای درستی و حقانیت «جلو زدن» در فرهنگ ما ریشه دوانده است. چندی‌پیش برای تعطیلات، به ساحل کارائیب رفته بودم. در حین مطالعه، گاهی نگاهم‌ به میخانه‌دار می‌افتاد که با حالی نزار و وارفته به دریا خیره شده بود. پیش خود گفتم درست مثل مارمولکی‌ در حال‌ آفتاب گرفتن است. مقایسه‌ای که میان او و خودم انجام دادم، باعث شد احساس خوبی نسبت به خودم پیدا کنم. او بیکار بود و در واقع فقط وقت تلف می‌کرد؛ در صورتی‌که من داشتم یک‌کار مفید انجام می‌دادم. مطالعه می‌کردم و چیزی یاد می‌گرفتم. خلاصه اینکه داشتم جلو می‌زدم. همه‌چیز به خوبی می‌گذشت تا اینکه بچه‌جنی درونی این سوال وحشتناک را مطرح کرد: «داری از چی جلو می‌زنی؟ چطور؟ و (از همه بدتر) چرا؟!»

این سوالات، عمیقا نگران‌کننده و دلهره‌آور بود و هنوز هم هست. آنچه از آن تعطیلات با خود به خانه آوردم، این فکر فوق‌العاده نیرومند بود که چگونه دارم خودم را با هذیانی مرگ‌شکنانه و با پرتاب مداوم خود به آینده تسکین می‌دهم. من آن‌طور که یک مارمولک وجود دارد، وجود ندارم؛ ترکیب می‌شوم، تبدیل می‌شوم و دائم در گذارم.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

06 Jul, 10:01


تفاوت بین «چگونه همه‌چیز هست» و «همه‌چیز هست»

#هایدگر توضیحی دیالکتیک آورد که این پارادوکس را روشن می‌کند. او دو شیوه در زندگی را پیشنهاد کرد: شیوه‌ی روزمره و شیوه‌ی هستی‌شناسی. در شیوه‌ی روزمره، شما کاملا مجذوب محیط اطراف می‌شوید و در شگفت که چگونه همه‌چیز در دنیا هست؛ در حالی‌که در شیوه‌ی هستی‌شناسی، شما معجزه‌ی خود «هستی» را مرکز توجه قرار می‌دهید، از معجزه‌ی بودن قدردانی می‌کنید و در شگفت که همه‌چیز هست و شما وجود دارید.

بین این دو، تفاوت بسیار مهمی است. وقتی کاملا در روزمرگی غرق می‌شوید، حواس شما دور چیزهای ناپایدار و گذرا می‌چرخد، همچون صورت، ظاهر، مد، ثروت و شهرت. برعکس در شیوه هستی‌شناسی، شما نه‌تنها از زندگانی و فناپذیری و دیگر جنبه‌های غیر‌قابل‌تغییر در زندگی بیشتر آگاه می‌شوید، بلکه با اشتیاق و آمادگی بیشتر، آن تغییرات بنیادی را پی می‌گیرید. شما وادار می‌شوید با آنچه وظیفه‌ی اصلی یک انسان است، مواجه شده، با آن دست‌وپنجه نرم کنید تا بتوانید در کار و حرفه و ارتباطات انسانی، صاحب اعتبار و اصیل باشید و در زندگی معنادار خود به شکوفایی برسید.

خیره به خورشید نگریستن
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

16 Jun, 19:37


جهانی که هر کس در آن زندگی می‌کند، عمدتا به شیوه‌ی نگرش خود او وابسته است. بنابراین؛ به تفاوت ذهنی اشخاص بستگی دارد و متناسب با این تفاوت؛ فقیر، پوچ و سطحی یا غنی، جالب‌توجه و پرمعنا می‌گردد. مثلا بعضی‌ها به علت اتفاقات جالبی که در زندگی کسی رخ داده است، بر او رشک می‌برند، اما می‌بایست به نحوه‌ی ادراک او حسرت برند که به آن رویدادها چنان اهمیتی داده است که توصیفش توجه آدمی را جلب می‌کند. زیرا رویدادی که ذهنی پرمایه را به‌شدت به‌خود جلب می‌کند، در ادراک ذهن تیره‌ی فردی عادی، چیزی جز صحنه‌‌ای پوچ از زندگی روزمره نیست.

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

28 May, 10:23


دیگر هیچ‌چیز نمی‌تواند او را بترساند یا متاثر کند. همه‌ی آن هزاران ‌رشته‌ی میل و اشتیاق که ما را به دنیا وصل می‌کند و با رنجی مداوم (لبریز از اضطراب، ولع، خشم و ترس) به این‌سو به آن‌سو می‌کشاند، همه و همه را بریده است. لبخند می‌زند و با آرامش به خیالات گذرای این دنیا می‌نگرد. دنیایی که اکنون به بی‌اعتنایی یک شطرنج‌باز در پایان بازی، در برابر او ایستاده است.

درمان شوپنهاور
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

06 May, 11:32


فرد «معتاد به‌کار» کسی است که وسواس کارکردن دارد و خودش را با کار از پای درمی‌آورد. یک ویژگی بارز فرد معتاد به‌کار این است که بی‌چون و چرا باور دارد در حال «جلو زدن»، «پیشرفت» و «ترقی» است. زمان دشمن اوست، نه فقط به این دلیل که پایان‌پذیر است، بلکه به این دلیل که یکی از پایه‌های هذیان استثنا بودن (این باور که فرد تا ابد در حال پیشرفت است) را مورد تهدید قرار می‌دهد.

شیوه‌ی زندگی فرد معتاد به‌کار، وسواسی و ناکارآمد است؛ او کار می‌کند و پشتکار به خرج می‌دهد، نه به خاطر اینکه دلش این‌طور می‌خواهد، بلکه به این دلیل که مجبور است. فرد معتاد به‌کار، گاه بی‌رحمانه و خارج از محدودیت‌های انسانی از خود کار می‌کشد. هنگام استراحت، هنگام اضطراب است و اغلب دیوانه‌وار با فعالیتی پر می‌شود که تصور حصول به نتیجه و دستاوردی را در او به‌وجود می‌آورد. بنابراین، زندگی با «تبدیل شدن» یا «انجام دادن» برابر می‌شود؛ زمانی که به «شدن» صرف نشود جزیی از «زندگی» نیست، بلکه زمانی است که به انتظار آغاز زندگی سپری می‌شود.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

03 May, 18:56


همان‌طور که هر فرد در محدوده‌ی پوست خود قرار دارد، از حیطه‌ی شعور خود نیز نمی‌تواند بیرون رود و درست در همین محدوده زندگی می‌کند. از این‌رو نمی‌توان از بیرون، چندان کمکی به افراد کرد.

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

17 Apr, 17:28


نیروی جنسی، برای ایجاد مزاحمت به وسیله‌ی مهملات خود و مختل کردن گفت‌وگوی سیاست‌مداران و کندوکاو دانشمندان، هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهد. روزی نیست که ارزشمندترین روابط را نابود نکند. در واقع، وجدان را از کسانی که پیش‌تر آبرودار و شرافتمند بوده‌اند، می‌رباید.

درمان شوپنهاور
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

09 Apr, 10:23


شامفور: «خوشبختی به آسانی دست یافتنی نیست: یافتن آن در درون خود دشوار است و در جای دیگر ناممکن.»

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

06 Apr, 12:19


دوستان خوبم؛ مطالب کانال اروین دی یالوم و مجله کافه زیتون، کاملا توسط سردبیر کانال تولید محتوا می‌شود. در برخی موارد برای درک بهتر مخاطبین، عبارات ثقیل، اصلاحات یا برخی ابهامات که ناشی از ترجمه‌ی اشتباه است، اصلاح و سپس در کانال به اشتراک گذاشته می‌شود.‌ ضمن اینکه هیچ‌یک از مطالب کانال، کپی شده از سایر کانال‌ها یا به طور کل فضای مجازی نیست.
بنابراین کپی مطالب بدون حذف مشخصات کانال و بصورت فوروارد آزاد است. سپاسگزار خواهم شد از حذف نقاشی‌ها و جایگزینی آن‌ها خودداری فرمایید.

از همراهی شما فرهیختگان، جویندگان دانش و دوستداران هنر بسیار خرسندم.

🕊 @IrvinDYalom

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

27 Mar, 12:30


روان‌درمانی اگزیستانسیال در پنج مورد خلاصه می‌شود:

١- درک اینکه گاهی زندگی بی‌انصاف و ستمگر است.
٢- درک اینکه در نهایت از بعضی از رنج‌های زندگی و از مرگ نمی‌توان گریخت.
٣- درک اینکه هر قدر هم به دیگران نزدیک شوم، باز باید به‌تنهایی با زندگی مواجه شوم.
۴- مواجهه با مسایل اساسی زندگی و مرگ تا بتوانم صادقانه‌تر زندگی کنم و کمتر خود را درگیر جزئیات کنم.
۵- درک اینکه هر چقدر هم از دیگران راهنمایی و حمایت گرفته باشم، در نهایت مسئولیت شیوه‌ی زندگی‌ام برعهده خودم است.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_‌یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

18 Mar, 11:16


برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم، زیرا این تنها واقعیتی‌ست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازی‌های فکر. ولی می‌شود آنرا بزرگ‌ترین بی‌خردی هم نامید؛ زیرا آنچه تنها برای یک لحظه هست و بعد همچون رویایی ناپدید می‌شود، هرگز به کوششی جانفرسا نمی‌ارزد./۱۲۳

درمان شوپنهاور
#اروین_دی_‌یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

01 Mar, 20:00


یک ضرب‌المثل ژاپنی می‌گوید: «دانستن و عمل نکردن، با ندانستن یکی‌ است.» آگاهی از مسئولیت به‌خودی‌خود معادل تغییر نیست؛ بلکه نخستین گامی‌ است که در فرآیند تغییر برداشته می‌شود. برای اینکه فرد متحول شود، ابتدا باید مسئولیت بپذیرد: باید خود را به انجام یک عمل متعهد کند. واژه‌ی «مسئولیت یا پاسخ‌گویی responsibility» خود به توانایی اشاره دارد: «پاسخ response» + «توانایی ability» که به معنای توانایی پاسخ‌گویی است.

روان‌درمانی اگزیستانسیال
#اروین_دی_یالوم

🕊 @OliveCafeMag

اروین دی یالوم | Irvin D Yalom

17 Feb, 18:31


به‌طور کلی نود درصد سعادت ما فقط مبتنی بر سلامت ماست. همه‌چیز در صورت وجود سلامت مایه‌ی لذت می‌گردد؛ برعکس، بدون سلامت، هیچ موهبت بیرونی نیست که لذت‌بخش نباشد و حتی موهبت‌های ذاتی دیگر، خصوصیات ذهنی و خلق و مزاج در اثر رنجوری کاهش می‌یابند و بسیار ضعیف می‌شوند. پس بی‌دلیل نیست که به‌هنگام دیدن یکدیگر نخست جویای سلامت هم می‌شویم و برای یکدیگر آرزوی سلامت می‌کنیم، زیرا سلامت، برای سعادت انسان از هر چیز دیگر اساسی‌تر است.

بنابر آنچه گفته شد، نتیجه می‌گیریم که بزرگترین حماقت، قربانی کردن سلامت خویش است؛ حال به هر منظور که باشد، چه در راه کسب و کار، چه برای ارتقاء مقام، چه به منظور دانش و شهرت، چه رسد به قربانی کردن ملامت در راه کسب لذت‌های حسی و گذرا. پس باید هرچیز دیگر را از لحاظ اهمیت پس از سلامت قرار داد./۳۵

در باب حکمت زندگی
#آرتور_شوپنهاور

🕊 @OliveCafeMag