گلخانه داران ایران زمین @iranzaminagri Channel on Telegram

گلخانه داران ایران زمین

@iranzaminagri


گلخانه داران ایران زمین



👈 سوالات خود را از متخصصین این حوزه بپرسید !
🍃 گلخانه ، فضای باز ، باغداری و زراعت


🍃کانال آرشیو مطالب
👉 Iranzaminagri

گلخانه داران ایران زمین (Persian)

با خوش آمدید به کانال گلخانه داران ایران زمین! این کانال یک فضای تخصصی برای افراد علاقمند به گلخانه‌داری، فضای باز، باغداری و زراعت است. اگر سوالاتی در این زمینه دارید، می‌توانید از متخصصین حوزه مربوطه در این کانال پرسش کنید. اینجا همچنین یک آرشیو ارزشمند از مطالب مربوط به این حوزه برای شما فراهم شده است. اگر علاقه‌مند به گلخانه‌داری و کشاورزی هستید، به کانال Iranzaminagri بپیوندید و از تجربه و دانش تخصصی اعضای دیگر بهره‌مند شوید!

گلخانه داران ایران زمین

13 Nov, 02:52


زمان مورد نیاز برای جذب عناصر غذایی بعد از محلول‌پاشی برگی

گروه گلخانه داران ایران زمین
https://t.me/Iranzaminagri

زمان مورد نیاز برای جذب 50 درصد عناصر غذایی بعد از محلولپاشی برگی به درون بافت گیاه، بدین صورت می‌باشد:
نیتروژن (اوره): 30 دقیقه تا 2 ساعت
فسفر: 5 تا 10 روز
کلسیم: 1 تا 2 روز
منیزیم: 2 تا 5 ساعت
گوگرد: 8 روز
روی: 1 تا 2 روز
منگنز: 1 تا 2 روز
مولیبدن: 10 تا 20 روز
آهن 10 تا 20 روز
پتاسیم: 10 تا 24 ساعت
لینک عضویت در گروه تلگرامی 👇👇👇👇
@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

02 Nov, 04:49


مدیریت تلفیقی و کنترل #مگس سفید (سفید بالک)  در #گلخانه

🔴رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه
🔻حذف کامل بقایای گیاهی
🔻حذف علفهای هرز داخل گلخانه
🔻حذف علفهای هرز اطراف (خارج) گلخانه
🔻ضدعفونی سالن قبل از کشت
🔻کشت نشاء یا نهال سالم و عاری از آفت
🔻استفاده از توری با مش مناسب برای پنجره ها
🔻نصب توری درب ورودی
🔻عدم ورود و تردد افراد متفرقه به گلخانه
🔻تعویض لباس کارگرها قبل از ورود به گلخانه و ...

🔴نصب کارت زرد جهت ردیابی، پیش آگاهی و سنجش جمعیت آفت (مونیتورینگ)
🔴نصب کارت زرد و نوار زرد به عنوان جذب کننده جهت کاهش جمعیت آفت

🔴آفت کشهای طبیعی
🔻بایو2
🔻تنداکسیر
🔻انوع روغنهای گیاهی مانند روغن منداب و ...

🔴استفاده از دشمنان طبیعی (کنترل بیولوژیک)
🔻زنبور Encarsia formosa (ان اس تریپ)
🔻کنه شکارگر Amblyseius sweirskii (سورسکی مایت)
🔻قارچ Beaveria bassiana (ناتورالیس)
🔻قارچ Verticillium lecanii (مایکوتال)
🔻بالتوری سبز
🔻انواع کفشدوزک و ...

🔴 کنترل شیمیایی
🔻استامی پراید
🔻استارکل
🔻بیسکایا
🔻افوریا
🔻اپلاود
🔻نیمازین
🔻پروتئوس
🔻اویسکت
🔻ابرون
🔻مموری
🔻موونتو
🔻آدمیرال
🔻دیکلروس
🔻مالاتیون و ...

❗️افزودن روغن یا صابون مناسب به مخزن سمپاش، سمپاشی درصبح زود یاعصر، سمپاشی زیربرگی (ترجیحا با لانس سرکج) جهت افزایش کارایی سم توصیه میشود.
❗️جهت جلوگیری از مقاومت آفت به سموم تناوب در مصرف سموم رعایت شود.
❗️❗️❗️ سم مناسب با توجه به نوع گیاه، مرحله رشدی آن و لحاظ نمودن 🔻دوره کارنس سم🔻 انتخاب گردد.

https://t.me/Iranzaminagri

لینک عضویت در گروه گلخانه داران ایران زمین

@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

31 Oct, 16:13


هرس و تربیت گیاه

کنوپی گیاهی

فلفل گیاهی است که دارای رشد نامحدود بوده که ساقه و برگهای آن دایما در حال رشد و تولید برگ و ساقه جدید هستند. به این دلیل مرتبا برگها و ساقه های آن برای کنترل رشد و برداشت محصولی خوب، هرس میشود. بوته فلفل دارای دو ساقه اصلی است. در نتیجه در هر مترمربع که در ابتدا 3 بوته کاشته بودیم پس از رشد، تراکم آن به 6 ساقه در هر مترمربع می رسد.


کلیات هرس فلفل


یکی از نکات کلیدی تولید فلفل گلخانه ای اینست که بوته فلفل را هر دو هفته یکبار، هرس میکنند. باید برگها و جوانه هایی که از اطراف گره های جدید بروی ساقه اصلی شروع به رشد کرده اند را V شکل (سیستم آلمانی) هرس کرد. بوته فلفل از محل گره ها شروع به گلدهی می کند. یک هفته پس از کاشت نهالها در گلخانه، بوته ها دارای 2 تا 3 شاخه می شوند. در این هنگام باید بجز دو تنه اصلی، دیگر برگها و شاخه های اضافی را هرس کرد. هریک از تنه های اصلی تا ارتفاع 4 متر رشد میکنند و لذا نیاز به تکیه گاهی دارند تا از آن بالاتر روند بدین منظور از سیم هایی قیم که از سقف آویزان هستند بعنوان تکیه گاه استفاده میشود.

ملاحظات هنگام هرس

در هنگام هرس کردن باید دقت داشت که جوانه انتهایی تنه اصلی کور نشود و همچنین از محلی که دیگر شاخه های اصلی رشد کرده، آنرا هرس نکنیم. در هنگام هرس کردن باید دستان و قیچی هرس را به محلول شیرخشک آغشته کنیم. پروتئین موجود در شیرخشک با پروتئین موجود در ساختمان ویروسها ادغام شده و از تکثیر بیماریهای ویروسی گیاهی، جلوگیری می کند.

هرس در سیستم اسپانیایی

در تربیت با سیستم اسپانیایی، اصولا هرس انجام نمیشود بلکه شاخه ها و برگها بوسیله ی شبکه توری نگهداری میشوند. توجه داشته باشید که سیمها نباید محکم به تنه بسته شوند که در هنگام رشد و عریض شدن تنه به آنها آسیبی برسد. روش دیگر در استفاده از سیمها این است که قبل از انتقال نشاها به داخل کیسه های حاوی خاک اره، آنها را در کیسه ها قرار دهیم. همانطور که ریشه ها شروع به رشد می کنند سیمها را در خود محکم نگه می دارند. سیمها را چندان محکم نکشید و بگذارید مقداری شل باشد تا در هنگام رشد تنه در طول سال بتواند به دور آن بچرخد.

شاخه های فرعی

دلیل باقی گذاشتن این برگ بروی شاخه فرعی، افزایش تعداد برگها و ایجاد سایبان برای استفاده بهتر از نور خورشید و همچنین ایجاد سایه برای رشد میوه ها می باشد. در اواسط اردیبهشت تا اوایل خرداد می توان اجازه داد تا برگ سوم نیز پیرامون یکی از ردیفها رشد کنند. گیاهانی که در کنار دیوارها قرار گرفته اند نور بیشتری را جذب می کنند و برگهای اضافی آنها سایه لازم را برای رشد میوه ها در حالی که میزان تولید فتوسنتز آنها افزایش می یابد فراهم می کنند. برای پرهیز از کور کردن محل های رشد بر روی تنه اصلی قبل از جدا کردن شاخه های فرعی اجازه دهید تا آنها 1تا 2/5 سانتیمتر رشد کنند. این عمل به ما اجازه می دهد تا بتوانیم به راحتی شاخه های فرعی هرس شده را تشخیص دهیم. همچنین مطمئن شویم که محل رشد در تنه اصلی دست نخورده باقی مانده است.از کانال پیام سبز

اهمیت هرس کردن

از نکات کلیدی تولید فلفل گلخانه ای اینست که با رشد گیاه، هرس کردن صحیح آن بسیار مهم می باشد. در صورت تعویق هوس، از آنجایی که برگها و شاخه های زیادی شروع به رشد می کنند دیگر نمی توان بدون از دست دادن قسمتی از محصول آنرا جبران کرد. برای اطمینان از جدا شدن برگها و شاخه های اضافی و پرهیز از صدمه زدن به تنه اصلی از انگشتان یا قیچی های کوچک استفاده کنید.

گل و تشکیل میوه

هرس کردن و تربیت برگها و ساقه ها به ایجاد تناسب بین رشد رویشی و تشکیل میوه کمک می کند. دمای بالای 30 درجه سانتیگراد، باعث کاهش میزان باردهی میشود. افزایش نور بیش از حد در تابستان، بطور قابل توجهی باعث کوچک شدن حجم میوه میشود. سایه اندازی در گلخانه می تواند به مقدار زیادی تاثیر نور شدید را در طول تابستان، کاهش و یا خنثی کند.


#هرس
#فلفل_دلمه


@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

31 Oct, 16:13


افزایش میانگین دمایی


میوه های کامل رسیده که هنوز رنگ آنها پس از گذشت 8 هفته کامل نشده، به دلیل پایین بودن میانگین دمایی شبانه روز می باشد. افزایش میانگین دما در طول شبانه روز به میزان 5/0 درجه سانتیگراد می تواند به اصلاح این مسئله کمک کند.

تکامل میوه

میوه هایی که رنگ گرفتن آنها، کامل شده است اما به رشد کافی نرسیده اند. تولید این میوه های کوچک، معمولا نشان دهنده تولید بیش از حد میوه است. این نقص معمولا بدلیل زیاد بودن منابع برای تولید میوه و در اختیار نداشتن انرژی و منابع لازم برای تکامل میوه است. راه حل؛ کاهش دما در شب به اندازه 1 تا 2 درجه سانتیگراد می تواند در اصلاح آن و رشد گیاه و افزایش طول میانگره ها کمک کند. میوه هایی که در چین دوم بروی شاخه های فرعی رشد می کنند از آنهایی که در چین اول از تنه اصلی برداشت شدند کوچکتر هستند.

سیاه شدن انتهای میوه

عارضه بعدی، سیاه شدن انتهای میوه و شکوفه است. این مشکل ممکن است در انتهای شکوفه و یا در یک طرف میوه ظاهر شود. پوسیدگی گلگاه میوه مربوط به کمبود کلسیم و یا نرسیدن کلسیم به میوه ها است. این عمل ممکن است در اثر کاهش تعرق یا کمبود آب بوجود آید. علایم این اختلال بصورت لکه ها و نقاط لهیده بروی میوه است . این لکه ها به تدریج به پوسیدگی های قهوه ای و حاشیه مشخص بین بافت سالم و آسیب دیده تبدیل میشود. این نقاط و لکه ها معمولا در قسمت انتهایی میوه دیده میشود. راه حل این مشکل؛ استفاده از کلرید کلسیم است.
آفتاب سوختگی

در تابستان بر اثر تابش مستقیم خورشید به بوته، برگها و میوه ها دچار آفتاب سوختگی میشود. نشانه های آفتاب سوختگی همانند پوسیدگی هایی است که در شکوفه ها و میوه ها ظاهر میشود. برای حل این مشکل می توان از برگها برای ایجاد سایه و محافظت میوه ها از نور مستقیم خورشید استفاده کرد. لذا هنگام هرس باید دقت کافی داشت که تا گیاه بصورتی هرس شود که همیشه برگ کافی جهت ایجاد سایه بروی میوه ها وجود داشته باشد.

برعکس شدن پهنک

عارضه دیگر، برعکس شدن پهنک بروی ساقه و دمبرگ است. این حالت بیشتر هنگام کاشتن نشاها و همچنین کاشتن گیاهان خارج از ردیف ها دیده میشود. این نقص بیشتر مربوط به تبخیر زیاد هنگام انتقال گیاهان از نهالستان به گلخانه با رطوبت پایین است.

لوله ای شدن برگ ها

لوله ای شدن حاشیه برگها، عارضه دیگری است که بیشتر در برگهای پیر دیده میشود. ولی مشکل چندانی به حساب نمی آید. اگر لوله ای شدن بطور گسترده در برگهای جوانتر دیده شود می تواند نشان دهنده استفاده بی رویه از علفکش ها باشد.

زردی بین رگبرگ ها

زردی بین رگبرگها، عارضه دیگری است که معمولا با افزایش سن برگها که عمر سه ماه دارند افزایش می یابد. نتیجه افزایش سن و پیر شدن برگها، کوتاه شدن عمر مفید گیاه و میوه هاست. گیاه می تواند برگهای خود را از بین ببرد یا مواد غذایی سرگردان را برای استفاده در دیگر قسمتها بکار گیرد. کلروز یا زردی در صورتی که بین رگبرگهای برگهای جوان مشاهده شود می تواند نشان دهنده مشکلی در جذب مواد غذایی میباشد. میتوانید از کود هیومیک اسید ۸۰ درصد ویگورهیومیک به میزان 100 گرم در 1000 لیتر آب به صورت محلول پاشی یا یک کیلوگرم در آب آبیاری استفاده کنید. همینطور احتمال دارد دمای محیط ریشه ها بیش از 23 درجه سانتیگراد باشد.از کانال پیام سبز

کوچک شدن برگ ها

وجود برگهای کوچک نشان دهنده تولید بیش از حد میوه است. اگر مدت زمان رسیدن میوه ها طولانی و اندازه آنها کوچک باشد این نشان دهنده فعالیت بیش از حد اندام تولیدکننده میوه است. همزمان با کاهش میانگین دما در طول شبانه روز در اواخر تابستان، استفاده از محلول نیتروژن آمونیومی توصیه میشود. این عمل به اصلاح روند رشد رویشی گیاه کمک می کند.

برگهای فوق العاده بزرگ، نشان دهنده رشد بیش از حد شاخ و برگ هاست. اگر روند رشد میوه ها مناسب باشد ، هیچ مشکلی بوجود نخواهد آمد.



#فلفل_دلمه


@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

31 Oct, 16:13


نکات کلیدی تولید فلفل گلخانه ای 

هنگام گلدهی

رشد زایشی شدید

هنگامی که صورت گلها به سمت بالا است، نشان دهنده رشد زایشی شدید گیاه است. بعنوان راه حل؛ دما را در شب و میانگین دما در طول شبانه روز به اندازه یک درجه سانتیگراد کاهش دهید. این کار باعث میشود تا رشد شاخ و برگهای گیاه زیاد باشد.

رشد بیش از حد

گلهای بزرگ و دمبرگهای ضعیف و گل هایی که به سمت پایین باز شده اند و میوه ها می افتند و شکل نامناسبی به خود میگیرند. این مسئله نشان دهنده رشد بیش از حد شاخ و برگهای گیاه است. برای حل این مشکل، افزایش دما در شب و افزایش میانگین دما در شبانه روز به میزان یک تا 2 درجه سانتیگراد انجام میشود.

افتادن میوه

افتادن بیشتر میوه هایی که نارس از درخت می افتند ظرف یک هفته پس از باردهی بوته نشان دهنده بی میلی گیاه به حفظ میوه هایش میباشند. یکی از دلایل آن، رشد بیش از حد شاخ و برگها و تمایل به رشد رویشی زیاد، میباشد. در نتیجه باید با افزایش میانگین دما در طول شبانه روز به اندازه یک درجه، بوته آماده باردهی و حفظ میوه خود کنیم. همینطور، ممکن است بخاطر تولید بیش از حد باشد در نتیجه، میوه های جوان و تازه آن می افتند. راه حل آن، کاهش میانگین دما به اندازه 1 تا 2 درجه سانتیگراد در طول شبانه روز میباشد.

بدشکلی میوه

بدشکلی میوه ها، یکی از دیگر مشکلات میباشد که علت آن، دمای پایین در طول دوره گلدهی میباشد. معمولا زمانی که دمای هوا کمتر از 14 درجه سانتیگراد است پس در فصل زمستان بیشتر به چشم میخورد. دلیل دیگر آن، حشره ای بنام لیگوس است که شیره میوه را می مکد و چنانچه گیاه در حال رشد باشد، قسمتهای مکیده شده که خشک شده اند، پاره میشود

دلایل محیطی بدشکلی میوه

یکی از نکات کلیدی تولید فلفل گلخانه ای ، بدشکلی میوه مربوط به شرایط نامطلوب، در طی دوره گلدهی یا گرده افشانی می باشد. گاهی اوقات ایجاد شرایط دمایی بسیار سرد یا بسیار گرم نیز می تواند سبب بروز چنین حالتی گردد. برای جلوگیری از ایجاد چنین حالتی باید موانع موجود در طی مرحله گلدهی و گرده افشانی حذف شده و از تغییرات دمایی شدید جلوگیری نمود.

خال و یا لکه روی میوه

ایجاد خال و یا لکه بروی میوه، عارضه دیگری است که بصورت لکه های بسیار کوچک در قسمت زیرسطحی میوه می باشد و مربوط به میزان زیاد کلسیم در گیاه است که در نهایت تبدیل به کریستالهای اگزالات کلسیم می گردد. ایجاد شرایطی که سبب افزایش فشار ریشه ای می گردد نیز می تواند سبب بروز چنین حالتی شود. از کانال پیام سبز

ترک میوه

از دیگر مشکلات، ترک بروی میوه و ترک پوست میوه است، دلیل این عارضه، هنگامی که رطوبت نسبی هوای گلخانه بیشتر از 85 درصد باشد. همچنین دلیل دیگر، در اثر فشارهای زیادی که بر ریشه ها وارد می شود. هنگامی که دمای هوا در شب پایین و دمای ریشه ها بالا باشد، فشار زیادی بر ریشه ها وارد میشود و باعث ترک برداشتن میوه ها میشود. راه حل این مشکل، باید آبیاری منظم باشد و دمای محیط گلخانه دچار نوسان نشود.

رنگ پذیری میوه

عارضه دیگر، فلفل به رشد کامل خود رسیده اما میوه به رنگ کامل در نمی آیند. ریزش یا افتادن میوه های رنگ نگرفته، شروع میشود. این مشکل در اوایل فصل برداشت بیشتر به چشم میخورد. به نظر می رسد که راه حل این مشکل؛ برطرف کردن کمبود عنصر بور در غذای گیاه است. تولیدکنندگانی که از خاک اره استفاده می کنند با در نظر داشتن نکات کلیدی تولید فلفل گلخانه ای باید از مواد غذایی با میزان بور بیشتر از حد استاندارد استفاده کنند. 


@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

15 May, 05:11


کمبود کلسیم در فلفل🫑

⭕️ علت : نبود کلسیم در خاک یا عدم جذب توسط گیاه

⭕️ موانع جذب کلسیم 👇
گرمای زیاد
آبیاری نامنظم
رطوبت زیاد
شوری خاک

⚠️علایم مقداری شبیه آفتاب سوختگیه،اشتباه نگیرید
#کشاورزی #فلفل #کمبود

🌱اینجا یاد بگیر🌱👇


👇👇👇👇
@iranzamingreenhouse

🙂

گلخانه داران ایران زمین

15 Apr, 12:35


🔸صحیح ترین راه تعیین قابلیت اختلاط_پذیری سموم کشاورزی رجوع به برچسب و یا بروشور سموم است. در صورتی که اطلاعات به‌طور کامل درج نشده است می‌توانید از این روش استفاده کنید.

🍃 مقدار مشخصی از سموم و موادی که می‌خواهید در مخزن سمپاش مخلوط شود را درون یک  لیوان بریزید؛

🍃 سپس تا نصف لیوان را از مواد حامل (معمولا  آب) پر کنید و هم بزنید؛

🍃 لیوان را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در جایی ثابت قرار دهید.

🔔 و موارد زير را بررسی كنيد:

1️⃣ ظرف حاوی دو سم نبايد گرم شود؛

2️⃣ ظرف حاوی دو سم نبايد رسوب كند؛

3️⃣ ظرف حاوی دو سم نبايد دو لايه گردد (امولسيون شكسته شود)؛

4️⃣ ظرف حاوی دو سم نبايد دارای ذرات كريستاله باشد؛

5️⃣ ظرف حاوی دو سم نبايد تغيير رنگ زياد دهد.

🔸️ در اختلاط سموم موارد كلی نيز بايد رعايت گردد از جمله اينكه:

1️⃣ سموم اسيدی با سموم قليائی مخلوط نگردد؛

2️⃣ سموم با تركيبات مسی با ساير سموم مخلوط نگردد؛

3️⃣ سموم با تركيبات گوگردی با ساير سموم مخلوط نگردد؛

4️⃣ در صورت امكان سموم حشره‌كش با علف كش‌ها مخلوط نگردد.

_

👇👇👇👇

دوستان خوب و همکاران گرامی
لینک عضویت در گروه تلگرامی گلخانه داران ایران زمین

https://t.me/iranzamingreenhouse

و آدرس پیج اینستاگرام گروه
Instagram.com/iranzaminagri


در گروه تلگرامی با حضور چند هزار نفری گلخانه داران و متخصصین این حوزه از تجربه های گلخانه داران ایران زمین استفاده کنید و در پیج اینستاگرام از آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با گلخانه داری ایران و همچنین به برخی نکات آموزشی در این حوزه دسترسی دارید .

گلخانه داران ایران زمین

16 Nov, 02:32


🔴 دلیل عدم کارایی سمها

بسیار پیش می آید که دو یا چند کشاورز از یک سم که تولید یک شرکت است استفاده می کنند، اما تعدادی نتیجه می گیرند و تعدادی نتیجه نمی گیرند.
در بسیاری از موارد دیده شده است که کشاورز کل مشکل را از سم می داند و بدون بررسی کافی بلافاصله سم را تعویض نموده و احتمالاً باز هم نتیجه نمی گیرند.

مهم ترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود.

1- استفاده در دماهای پایین یا بالا
به عنوان مثال بیشتر علف کشهای سیستمیک در دماهای بین 17 تا 30 درجه اثر می کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد به این معناست که هنوز جریان شیره آوندی به خوبی برقرار نشده و مشاهده می شود که در روزهای متوالی ابری و بارانی در بهار که دما هم پایین است رشد گیاهان و علفهای هرز کمتر است. پس بهتر است قبل از سم پاشی به گزارشهای هواشناسی در مورد هوای روزهای آینده توجه داشت. در صورتی که در آفتاب داغ سم پاشی انجام شود و دما بالاتر از 32 درجه باشد، قبل از این که محلول وارد سیستم آوندی شود، آب آن تبخیر شده و ماده موثره وارد سیستم آوندی نخواهد شد.

2. دریچه نازلهای سم پاش را باز کرده و سم با فشار زیاد به برگها برخورد کرده و به زمین می ریزد. این حالت از سمپاشی به خصوص در مورد حشره کشهای تماسی بدترین حالت ممکن است چون سم به پشت برگها نمی رسد و حشرات مستقر در آن مکان را کنترل نمی کند. پس بهتر است که درچه نازل بسته شود تا سم با قطرات ریز و به صورت مه بر روی برگها بنشیند. از این نظر سمپاش های خرطومی یا توربولاینر بهترین حالت ممکن هستند. زیرا ذرات محلول سم را بسیار ریز کرده و حتی دارای بار الکتریکی می کنند.

3. استفاده از سم بدون مویان یا سورفکتانت. به دلیل کوتیکولی بودن سطح برگ و وجود لایه مومی قطرات سم به طور یکدست سطح برگ ها را خیس نکرده و کارایی سم بسیار کاهش می یابد. پس لازم است از روغنها و سورفکتانت استفاده شود تا سم به طور یکدست کل برگ را خیس نماید و چسبندگی و نفوذ لازم به درون کوتیکول را داشته باشد.

4. استفاده از آبهای ناخالص یا بعضاً گل آلود رودخانه ها یا جویبارهای فصلی. در این شرایط ذرات یا کم یا زیاد می شود که می تواند اثر منفی روی گیاهان داشته باشد. پس بهتر است از آب خالص مانند آب چشمه استفاده کرد که املاح و ذرات کلوییدی کمتری دارند.
#سم

معتبرترین گروه گلخانه و کشاورزی کشور

https://t.me/iranzamingreenhouse

👈 سوالات خود را از متخصصین این حوزه بپرسید !
🍃 گلخانه ، فضای باز ، باغداری و زراعت
🔴 تبلیغات فقط روزهای جمعه یکبار تا ساعت 17 مجاز است.



🍃کانال آرشیو مطالب
👉 @iranzaminagri

گلخانه داران ایران زمین

09 Nov, 20:35


دلایل کمبود عناصر گیاهان  
🔺سرد بودن خاک : در این حالت پتاسیم موجود در خاک جذب ریشه نمیشود. 
🔺 غرقابی بودن خاک: #آهن، #مس و #کلسیم در خاک غرقابی جذب نمیشوند. به عنوان مثال #آبیاری پی در پی در خاک، شرایط احیاء و اکسیداسیون در خاک را فعال نموده و عناصری مثل #آهن و #منگنز به خاطر اکسیده شدن غیر قابل جذب میگردند. 

🔺اسیدیته ( pH) نامناسب: در خاکهای خیلی اسیدی، منگنز و روی و در خاکهای قلیایی آهن، منیزیم و بُر جذب نمیشود. 

🔺 اثر متقابل و منفی عناصر نسبت به یکدیگر: در این حالت حضور یک عنصر باعث عدم جذب عنصر دیگر می شود. مثلاً حضور پتاسیم بیش از حد باعث کمبود منیزیم می شود و یا حضور بیش از حد ازت باعث رشد سبزینه ای گیاه شده و تعادل مصرف برخی عناصر مورد نیاز در گیاه را به هم میزند.

🔺شستشوی خاک بویژه در خاکهای سبک که باعث
@iranzamingreenhouse
کمبود عناصر محلول در خاک مثل ازت و منیزیم میشود. در شرایط اسیدی خاک، این حلالیت برای آهن و کلسیم بروز کرده و شسته میشوند و در شرایط قلیایی شستشوی #پتاسیم اتفاق می افتد. 

🔺با فشرده شدن خاک و عدم تبادلات گازی در خاک، گاز دی اکسید کربن محبوس شده و با کربناتهای خاک تشکیل بی کربنات داده و رسوب کلسیم میدهد و شرایط قلیایی ایجاد شده در خاک، منجر به کمبود برخی عناصر میشود. کانال پیام سبز
@iranzaminagri

🔺مصرف کود حیوانی نپوسیده در ابتدا باعث میشود تا #ازت موجود در خاک صرف پوسیدن #کود شده و در نتیجه گیاه با کمبود ازت مواجه شود و از طرفی با مصرف کود حیوانی، میزان بعضی از عناصر، در خاک چندین برابر افزایش یافته و منجر به کمبود جذب دیگر عناصر موجود در خاک میشود.
 
🔺استفاده از کودهای شیمیایی پر مصرف و عدم کاربرد کودهای شیمیایی کم مصرف، منجر به کمبود آنها در خاک شده که لزوم یک مدیریت صحیح در مصرف کودهای پر مصرف و کم مصرف در #خاک ضروری به نظر میرسد. 

🔺در زمان خشکی و تبخیر بیش از حد ازسطح خاک، برخی نمکهای محلول مثل کلرور پتاسیم و سدیم و کمی هم #کلسیم و #منیزیم و یا ترکیبات نیترات به سطح خاک آمده و در نتیجه جذب این عناصر برای ریشه امکان پذیر نمیباشد.
@

گلخانه داران ایران زمین

19 Oct, 01:18


روش کمپوست کردن کود حیوانی و بقایای گیاهی با روش سنتی و افزودن EM ای ام ❤️❤️❤️

برای فراهم شدن اکسیژن جهت فعالیت باکتریها ،باید معادل یک پنجم  کود دامی از بقایای گیاهی مثل برگ درختان و لاشه علفهای هرز و چوبهای ریز شده در لابه‌لای محموله استفاده گردد ،رطوبت مناسب برای فعالیت باکتریهای حدود 25درصد است که با آبپاشی روی کود و بهم زدن کود این امر میسر میگردد.
معادل دو درصد بقایای گیاهی از کود اوره برای تسریع در پوسیدن استفاده می گردد ؛ در صورتیکه بقایای گیاهی وجود نداشت همراه با بهم زدن کود به ازاء هر تن کود 2کیلو اوره به آن اضافه شود.
مثال ،برای ده تن کود حیوانی  مقدار دو تن بقایای گیاهی که با 40کیلو کود اوره مخلوط شده به آن اضافه میگردد ،
در شرائط رطوبت مناسب دو الی سه ماه طول می کشد تا کمپوست تهیه گردد
در صورتیکه روی محموله EM به ازاء هر تن 4لیتر مخلوط با آب پاشیده شود ، همچنین به ازاء هر تن کود 2الی3کیلو کود اوره روی محموله پاشیده شود ؛کمپوست بعد از سه الی چهار هفته فراهم می گردد ،

در صورتیکه لازم بود مقداری کودهای شیمیایی. و گوگرد بنتونیت دار با نظر کارشناس  ،بعد از تهیه کمپوست به آن اضافه گردد ،.
در فرایند کمپوست سازی ؛جهت تخمیر نیمه هوازی و یا غیر هوازی ،روی محموله با ماسه یا پلاستیک پوشیده شود ؛خصوصا در صورت کاربرد EM پوشش پلاستیک روی محموله برای یک ماه توصیه می گردد.
@iranzaminagri

تغییر رنگ محموله و نداشتن بوی آمونیاک مشخصه انجام صحیح فرایند کمپوسینگ بعد از متوسط 4 هفته است .


برای عضویت در گروه تلگرامی گلخانه داران ایران زمین لینک زیر را دنبال کنید..
@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

10 Oct, 21:07


#آموزشی_مگس_مینوز_تریگارد

معتبرترین گروه گلخانه و کشاورزی کشور

https://t.me/iranzamingreenhouse

👈 سوالات خود را از متخصصین این حوزه بپرسید !
🍃 گلخانه ، فضای باز ، باغداری و زراعت
🔴 تبلیغات فقط روزهای جمعه یکبار تا ساعت 17 مجاز است.

🍃کانال آرشیو مطالب
👉 @iranzaminagri

گلخانه داران ایران زمین

09 Oct, 03:03


اهمیت عناصر ریزمغذی در گیاهان
گروه گلخانه داران ایران زمین
@iranzamingreenhouse
@Iranzaminagri
Instagram.com/Iranzaminagri

گلخانه داران ایران زمین

09 Oct, 02:59


چه عواملي موجب مي‌شود كمبود آهن بوجود آید؟☝️☝️☝️☝️

۱) آهكي بودن خاك‌ها؛ ( PH قليايي)
🌸 به ازاء هر يك واحد افزايش PH، حلاليت تركيبات آهن هزار مرتبه كاهش پيدا مي‌كند.
يعني در PH بالاتر از ۷ حلاليت آهن، براي تأمين آهن مورد نياز گياه كافي نيست!

۲) تهويه نامناسب خاك؛

۳) كمي مواد آلي در خاك؛

۴) كيفيت نامناسب آب آبياري؛
به خصوص غلظت زياد يون بي‌كربنات ، كه در جذب آهن و انتقال آن در داخل گياه ايجاد مي‌كند ؛

5) مصرف زياد كودهاي فسفري؛

@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

08 Aug, 18:02


📢چرا سم پاشی میکنیم اما نتیجه نمیگیریم 📢
@iranzamingreenhouse
1) آب شور گاهی باعث خنثی شدن سم میشود
2) اکثر سم ها در آبهای قلیایی تجزیه میشوند و خاصیتشان از بین میرود
3) زمان سم پاشی خیلی مهم است بعضی از حشرات با سم پاشی صبح زود و بعضی با سم پاشی غروب از بین میروند
4) تقریبا سمی نیست که روی تخم حشرات اثر بگذارد
5) با توجه به درخت مناسب ترین زمان برای سم پاشی را پیدا کنید
6) سم باید متناسب با آفت و بیماری باشد
7) سم قارچ کش قرار نیست کرم و شته را از بین ببرد
8) سم پاشی بی رویه باعث مقاوم شدن آفات میشود و دیگر هیچ سمی روی آنها اثر نمیگذارد
9) سم با کیفیت تهیه کنید سم های تقلبی باعث مقاوم شدن آفت میشوند
10) از یک سم برای تمام سم پاشی ها استفاده نکنید
11) شما با تغذیه کودی مناسب خیلی راحت مقاومت گیاهتان را در برابر آفات بالا ببرید
12) استفاده هر ساله از گوگرد معدنی به دلیل خاصیت قارچ کشی و ارگانیک بودنش و با توجه به اینکه دافع حشرات هست به مرور نیازتان به سم را کم میکند.
گلخانه داران ایران زمین

گلخانه داران ایران زمین

27 Jul, 19:45


"بهترین زمان انتقال نشاء برخی گیاهان سبزی پس از بذر کاری"
@iranzamingreenhouse
🔹دوره مورد نیاز برای رشد نشاء در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصول نقش بسزایی دارد.

گلخانه داران ایران زمین

29 Jun, 02:55


🔴 علائم مسمومیت گیاهان در اثر مصرف بی رویه کودها
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇

کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب می‌شود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهار با درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ یا گلخانه انجام گردد....


گروه گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse

علائم مصرف بی رویه عناصردر گیاه
نام عنصر : ازت (N)
علائم :
در مراحل ابتدایی سوزش نوک برگ ها و اگر خیلی شدید باشد همه برگ ها به حالت قهوه ای سوخته در آمده و در نهایت خشک شده و بـــرگ ها می ریزند میوه درختانی که مقدار زیادی ازت به آن ها داده باشند ولی به درجه مسمومیت نرسیده باشد درشت تر از معمول باسنج صاف و خیلی نرم و خیلی زود در انبار در معرض گندیدگی فیزیولوژیکی قرار گرفته و فاسد می شوند. برگ ها سبز تیره ، ضخیم و خشن هستند.
درمان :
احتراز از دادن کودهای ازته برای مدتی و تنظیم هرس
افراط در مصرف کود ازت
نام عنصر: منیزیم ( Mg )
علائم :
قهوه ای شدن ریشه ها و آوندهای داخـل چوب و توقف رشد ریشه ها ، از بین رفتن ریشه های موئی و بعدا ً تمام ریشه ها و سپس برگ ها
درمان :
این حالت با عمل متقابل آهک و خنثی کردن آن قابل ترمیم است.
نام عنصر: مس
علائم :
مانند کمبود آهن و بروز علائم مربوط به آن
درمان :
افزودن مقداری آهک به محلول های مسی که جهت مبارزه با امراض قارچی بصورت سالیانه مصرف می شود.
نام عنصر: منگنز (Mn )
علائم :
در اثر زیادی منگنز در درختان سیب یک حالت خاص که به آن اصطلاحاً (سرخچه سیب) می گویند بـروز می کند و آن عبارت است از ظاهر شدن تعداد زیادی شاخه های کوتاه و سیخ مانند که شبیه جوش زدن پوست انسان در اثر مرض سرخچه در روی شاخه ها خودنمایی می کند.
نام عنصر : پتاسیم ( K )
علائم :
در مرکبات زیادی پتاسیم موجب می شود برگ ها بریزند و پوست میوه کلفت و نسج آن خشن و کم آب شود همچنین موجب بـــروز کمبود منیزیم در گیاه می شود.
نام عنصر : گوگرد
علائم :
افراط در مصرف مواد سولفوره در درختان زردآلو و سیب موجب زرد شدن برگ ها پیش از موعد و خزان بی موقع و توقف رشد میوه ها خواهد شد و همچنین باعث جذب بیش از حد مواد قلیل ، مانند مس ، آهن و منیزیوم شده که خود سیب بروز عوارض ناشی از مصرف زیادی عناصر مذکور خواهد گردید.
نام عنصر : بر
علائم :
در گردو علائم مسمومیت از بُر ابتدا با قهوه ای شدن کناره برگ ها شروع می شود، بعدها در ماه های شهریور و مهر، فاصله بین رگبرگ ها نیز به این رنگ در می آیند این قبیل برگ ها خیلی زود خزان می کنند.


گروه گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse

گلخانه داران ایران زمین

15 Jun, 18:39


🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇

کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب می‌شود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهار با درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ یا گلخانه انجام گردد....


اینستاگرام ادمین :
Instagram.com/azadiabbas
گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse گروه

گلخانه داران ایران زمین

29 May, 15:17


2 – ترکیب را مدت 24 ساعت در یک مکان آفتابی یا در یک مکان گرم قرار دهید.


3 – رنگ ترکیب را چک کنید. در حالت مطلوب، آفت کش به رنگ چای کمرنگ باید باشد. اگر بیش از حد تیره شد آن را با آب رقیق کنید و اگر خیلی کمرنگ به نظر می رسید آن را چند ساعت اضافه تر در آفتاب قرار دهید.

 

4 – سه قاشق غذاخوری صابون ظرفشویی مایع را به این ترکیب اضافه کنید و کاملا آن را مخلوط کنید.

5 – ترکیب را یه یک آب پاش منتقل کنید. ترکیب داخل آب پاش را یک بار دیگر تکان دهید تا بهتر مخلوط شوند.
6 – آفت کش را روی قسمت های آلوده گیاه اسپری کنید و همچنین می توانید آن را روی قسمت هایی از گیاه که در وضعیت خوبی هستند نیز اسپری کنید. 

روش پنج: استفاده از پرتقال برای درست کردن آفت کش

1 – پوست یک پرتقال را جدا کنید. اگر پرتقال تازه در دسترس ندارید می توانید از 1/5 قاشق چایی خوری تفاله مرکبات خشک شده استفاده کنید یا می توانید از 15 میلی لیتر آب تغلیظ شده پرتقال استفاده کنید. مرکبات در از بین بردن آفاتی مثل حلزون ها، شته ها، قارچ ها خیلی قوی هستند. همچنین این آفت کش در برابر مورچه ها و سوسک ها نیز کار می کند.

2 – پوست پرتقال را در یک ظرف شیشه ای بریزید و 2 فنجان آب جوش به آن اضافه کنید. محلول به مدت 24 ساعت در یک جای گرم قرار دهید.

3 – محلول را از یک صافی عبور دهید و پوست ها را جدا کنید و دور بریزید و آب را در یک ظرف بریزید.

4 – چند قطره صابون کاستیل به آب به دست آمده اضافه کنید. نعنای موجود در صابون کاستیل بسیار موثر است. ترکیب را کاملا مخلوط کنید .

5 – ترکیب را به درون یک آب پاش منتقل کنید و آن را مستقیما روی قسمت های آلوده گیاه اسپری کنید.

روش شش: استفاده از گل داوودی برای درست کردن آفت کش

1 – ½ فنجان (113 گرم) گل داوودی خشک شده را با یک لیتر (4 فنجان) آب مخلوط کنید. گل های داوودی دارای یک بخش به نام pyrethrum هستند که این ترکیب می تواند بسیاری از حشراتی که گیاهان را آلوده می کنند را فلج کند.

2 – اجازه دهید مخلوط گل و آب به مدت 20 دقیقه بجوشد. جوشاندن مخلوط باعث رها سازی pyrethrum به درون آب می شود

 

3 – پس از جوشیدن، مخلوط گل و آب را از یک صافی عبور دهید و گل ها را جدا کنید و دور بریزید و آب را به یک ظرف منتقل کنید.


4 – آب به دست آمده را به درون یک آب پاش بریزید و آن را روی گیاه اسپری کنید. روی قسمت هایی از گیاه که بیشتر آسیب دیده تمرکز کنید. آفت کش را به کل گیاه شامل زیر برگ ها اسپری کنید. این ترکیب را می توانید به مدت دو ماه نگه داری کنید، بعد از گذشت این مدت دیگر موثر نیست.

روش هفت: استفاده از روغن چریش برای درست کردن آفت کش

1 – 15 میلی لیتر روغن چریش را با ½ قاشق چایی خوری صابون ظرفشویی مایع ملایم مخلوط کنید. بسیاری معتقدند روغن چریش که از برگ های تلخ یک درخت به دست می آید، یکی از موثرترین آفت کش های موجود است .
2 – مخلوط روغن و صابون را به 2 لیتر آب گرم اضافه کنید. ترکیب را کاملا و به آرامی هم بزنید.
3 – آفت کش را به یک آب پاش منتقل کنید و آن را به کل گیاه خصوصا قسمت های آلوده و آسیب دیده اسپری کنید و بیشتر روی این نقاط تمرکز کنید.

گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse گروه

گلخانه داران ایران زمین

29 May, 15:17


درست کردن آفت کش های طبیعی
گروه تخصصی گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse
شته ها، کنه ها، عنکبوت ها و دیگر آفات می توانند آسیب جدی به گل ها، میوه ها و سبزیجات وارد کنند. این موجودات به گیاهان حمله می کنند و باعث تخریب و ایجاد بیماری در آن ها می شوند. بسیاری از آفت کش های شیمیایی وجود دارند که ثابت شده است باعث تخریب محیط زیست می شوند و همچنین باعث می شود...
***دوستانی که مایل به مطالعه بیشتر راجع به سموم کشاورزی میباشند میتوانند مجموعه آموزشی سموم کشاورزی ونحوه استفاده از آن را دانلود نمایند  میوه ها و سبزیجات نیز برای مصرف نا امن شوند. با این حال بسیاری از آفت کش های خانگی ارگانیک برای مبارزه با حشرات و آفات وجود دارد که می توان آن ها را به سادگی در خانه درست کرد. در این متن چگونگی درست کردن آفت کش های ارگانیک خانگی گفته شده است.
روش اول: استفاده از سبزیجات برای درست کردن آفت کش

1 -  ½ فنجان فلفل تند را با ½ فنجان حبه سیر یا پیاز مخلوط کنید. همچنین می توان هم از پیاز و هم از سیر استفاده کرد. همه سبزیجات باید قبل از استفاده خرد شوند.

2 – سبزیجات خرد شده را در مخلوط کن برقی بریزید تا به حالت یک رب غلیظ برسند.
 

3 – دو فنجان آب گرم (500 میلی لیتر) به ترکیب اضافه کنید و به طور کامل آن ها را با هم مخلوط کنید.

4 – ترکیب را در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی بریزید و آن را به مدت 24 ساعت در یک مکان آفتابی یا یک مکان گرم قرار دهید. بهتر است که در مکان آفتابی نگه داشته شود.


5 – مخلوط را از یک صافی عبور دهید و آب به دست آمده را به یک ظرف دیگر منتقل کنید. این آب آفت کش شما می باشد.

6 – آفت کش خود را به درون یک آب پاش بریزید. قبل از این که آفت کش را به درون آب پاش بریزید، آب باش را با آب و صابون بشویید تا آلودگی نداشته باشد.


7 – از این آفت کش می توان برای درمان گیاهان آلوده هر 4 یا 5 روز یکبار استفاده کرد. پس از 3 یا 4 بار استفاده، آفات از بین می روند. 

روش دوم : استفاده از روغن برای درست کردن آفت کش

1 – از یک صابون ظرف شویی مایع ملایم استفاده کنید. از صابون های معطر آنتی باکتریال (ضد باکتری) و دیگر صابون های تخصصی استفاده نکنید زیرا ممکن است به گیاهان شما آسیب برسانند.


2 – یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با یک فنجان روغن پخت و پز در یک کاسه مخلوط کنید. از روغن کانولا یا روغن های گیاهی استفاده کنید.

3 – 12 میلی لیتر (2/5 قاشق چایی خوری) از این ترکیب را به یک فنجان آب اضافه کنید و آن را به خوبی مخلوط کنید.


4 – ترکیب جدید و باقی مانده ترکیب قبلی را به درون یک آب پاش بریزید و با هم مخلوط کنید.
 

5 – آفت کش را روی بخش کوچکی از گیاه امتحان کنید. با این کار مطمئن می شوید که آسیب بیشتری به گیاه وارد نمی شود. اگر قسمتی از گیاه که آفت کش را روی آن امتحان کرده اید پژمرده شد و یا تغییر رنگ داد از صابون های معمولی دیگر برای درست کردن این آفت کش استفاده کنید.
6 – در صورتی که گیاه به این آفت کش حساسیت نداشت آن را به کل گیاه خصوصا زیر برگ ها اسپری کنید . بر نقاطی که حشره تخم گذاری کرده است تمرکز کنید زیرا این آفت کش تخم حشرات و حشرات نابالغ را خیلی سریع از بین می برد.

روش سوم : استفاده از صابون ظرف شویی مایع برای درست کردن آفت کش

1 – یک صابون ظرف شویی مایع ملایم انتخاب کنید. با استفاده از صابون های خفیف تر احتمال ایجاد اثرات مضر روی گیاه کمتر می شود. از صابون های تخصصی، ضد باکتری و صابون های معطر نباید استفاده شود.
2 – 10 تا 15 میلی لیتر صابون را به 4 لیتر آب اضافه کنید و آن ها را به خوبی با هم مخلوط کنید.

3 – ترکیب را درون یک آب پاش بریزید. ممکن است همه مخلوط آب و صابون در یک آب پاش جای نگیرد بنابراین باید از یک آب پاش بزرگ استفاده کنید و تا جایی که ممکن است مخلوط را درون آن بریزید.

4 – آفت کش را روی قسمت کوچکی از گیاه که آلوده شده است تست کنید و به مدت یک روز آن را تحت نظر داشته باشید،  اگر پژمرده نشد یا تغییر رنگ نداد بی خطر است.
5 – آفت کش را روی کل گیاه اسپری کنید و بر مناطقی که به نظر می رسد آلودگی زیاد تر است بیشتر تمرکز کنید. این آفت کش حشرات را فلج می کند و آن ها دیگر قادر به غذا خوردن نخواهند بود و در نتیجه از بین می روند.
6 – هر دو یا سه روز یک بار آفت کش را روی گیاه اسپری کنید و این کار را به مدت 2 هفته انجام دهید. به دلیل این که این آفت کش رقیق است ادامه برنامه تنها راهی است که اطمینان حاصل می شود آلودگی از بین رفته است.

روش چهارم: استفاده از تنباکو برای درست کردن آفت کش
1 – یک فنجان تنباکو را با 4 لیتر آب مخلوط کنید. تنباکو برای از بین بردن شته ها، کرم ها و هزارپا مفید است ولی برای گیاهانی مثل فلفل، گوجه، بادمجان یا دیگر اعضای این خانواده مضر است.

گلخانه داران ایران زمین

17 May, 04:19


👈 آهک

آهک یکی از پارامترهای مهم در خاک میباشد.

اگر بعد از آزمون خاک متوجه میزان بالای آهک در خاک باغ یا مزرعه خود شدید با راهکارهای زیر میتوانید درصد آهک خاک را کاهش دهید 👌👇

1⃣ استفاده از مواد معدنی از جمله گوگرد و گچ
2⃣ اضافه کردن بقایای گیاهی
3⃣ استفاده از کود سبز( کشت جو و کلزا)
4⃣ اضافه کردن کودهای آلی از جمله ورمی کمپوست ، اسید هیومیک و ...
5⃣ استفاده از باکتری های تجزیه کننده گوگرد ، فسفر ، پتاسیم و نیتروژن

گلخانه داران ایران زمین
@Iranzaminagri کانال
@iranzamingreenhouse گروه