ایران میش @iranmish Channel on Telegram

ایران میش

@iranmish


آموزش بهداشت و پرورش گوسفند و بز
با هدف ارتقاء بهره وری گله های ایران
www.iranmish.com

مدیر کانال: دکتر حسین اسماعیلی
هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

ارتباط با مدیر کانال 👇
@hosseinesmaeilivet

ایران میش (Persian)

آیا به دنبال یادگیری راه های بهبود بهره وری گله های گوسفند و بز هستید؟ اگر چنین است، کانال تلگرام ایران میش یک منبع عالی برای آموزش بهداشت و پرورش این دام های مهم در ایران است. با مدیریت دکتر حسین اسماعیلی، عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، این کانال به شما مطالب آموزشی و کاربردی ارائه می دهد تا به بهترین شکل ممکن مراقبت و پرورش این دام ها را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با مدیر کانال، می توانید به آدرس www.iranmish.com مراجعه کنید یا مستقیما با مدیر کانال در تلگرام به آی دی @hosseinesmaeilivet پیام دهید. پیوستن به این کانال، قدمی مهم برای بهبود صحت و بهره وری گله های شما خواهد بود. از این امکان بی نظیر استفاده کنید و اطلاعات لازم را به دست آورید.

ایران میش

18 Nov, 16:16


سلام دکتر وقت بخیر

از اعضای کانال تلگرام هستم

به ما مقدار ۱۳ کیلوگرم گوشت گوسفندی دادن از روستا میگن که بخاطر سرخک یا آبله سر بریدن قبل مرگ

میشه استفاده کرد یا الان کنار مواد غذایی تو یخچال گذاشتیم مشکلی داره؟

پاسخ:
سلام. نه نباید این گوشت را مصرف کرد. یکی از موارد منع مصرف گوشت، لاشه های تب دار است که در آبله هم تب بالا داریم.

ایران میش

12 Oct, 17:34


کارآموزی تابستانه انجمن علمی دانشجویی بیماریهای گوسفند و بز دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
در محل موسسه تحقیقاتی دانشکده
تابستان ۱۴۰۳

ایران میش

19 Aug, 14:48


پشم خوری حریصانه در گوسفندان رفتاری است که در پاسخ به استرس های پرورش متراکم و عدم دسترسی به علوفه در گوسفندان بروز میکند.
گوسفندان به طور غریزی تمایل به کندن علوفه با کمک لب بالایی متحرک و دندانهای پیشین فک پایین خود و با حرکت سریع سر به عقب دارند. دقیقاً مثل همین رفتاری که این میش لاکن در کندن پشم هم گروهی گرفتار خود در گردن گیر دارد.
وقتی گوسفندان را مثل ماشینِ تولید و بدون در نظرگرفتن رفاه آنها و تنها با محاسبه ی متراژ مورد نیاز برای خوابیدن، در سالن های متراکم پرورش میدهیم چنین ناهنجاری‌های رفتاری در آنها شکل می‌گیرد. آنها با چریدن در علفزار‌ها و نشخوارهای طولانی پس از آن، حرکات دهانی و تحریک نشخوار زیادی داشته اند و اینک با کنسانتره و تی ام آر های نرم، نه میتوانند رفتار علف کَنی داشته باشند و نه زمان چندانی را صرف نشخوار میکنند و در این شرایط، تنها چیزی که برای تقلید رفتار چریدن دَمِ دستشان است، همین کندن پشم یکدیگر است.
البته این رفتار با پیکا که در اثر کمبود و سوءتغذیه می‌باشد متفاوت است و همانطور که در فیلم قابل مشاهده است، بسیار حریصانه و شبیه چریدن است. در این گله ها اگر گوسفندی به هر دلیلی اعم از لنگش، زمین گیری یا گیرکردن در گردن گیر قادر به فرار نباشد، توسط پشم خواران کاملاً لخت می‌شود.
اما راه حل آن است که اولاً آسایش گله از طریق امکان دسترسی به بهاربند، بسترهای راحت غیر پالت و کاهش تراکم بهبود یافته و ثانیاً رول ها یا پِرِس های متراکم علف یا یونجه علفی برای ارضاء میل به چریدن طبیعی و کشیدن و قطع کردن علوفه در اختیار دام ها قرار گیرد.
پ ن: گوسفندها گوسفند نیستند، دل دارند. گاو هم نیستند که همینطور بریزیم توی دامداری و خوراک بدیم و لاینقطع آبستن شون کنیم تا شیر بیشتری بگیریم.
حقوق و رفاه حیوانات را باید جدی گرفت،بیچاره ها گرفتار چه اشرف مخلوقاتی شدند.
#دست_در_دست_هم_دهیم_به_مهر_میهن_خویش_را_کنیم_آباد

ایران میش

05 Jul, 08:24


سلام آقای دکتر شستن دام چقدر در خوراج تأثیر داره؟ آخه میگن برای کنترلش در سال چهار وعده بهار تابستان و‌پاییز و بعضاً زمستان گله را با آب+ جرمی ساید اگر شسشتو بدیم شدیدا آمار غده چرکی کم میشه. خواستم نظر شما رو بدونم.

پاسخ: سلام ما در روشهای کنترل یا درمان بیماریها چیزی به نام شستشوی دام نداریم. در خوراج یا همون غده چرکی یا لمفادنیت پنیری هم شستشوی دام هیچ تأثیری بر بیماری نداره. ضمن اینکه شستشوی دام در زمستان خطرناک هم هست.
لباس کثیف نیست که بخواهید با شستشو اون رو تمیز کنید😁

ایران میش

06 Jun, 19:35


سلام جناب دکتر ما یه مشکلی تو گله بز سانن داریم به این شکل که مفصل پاهای جلویی شون متورم میشه و سفت میشه ولی چشم هاشون سفید نمیشه مایه شون هم خراب نیست. بعد یه مدت هم دست هاشون کج میشه. هم تایلوزین زدیم و هم چندبار واکسن شیر باد ولی خوب نمیشن. علت چیه بنظرتون؟!

پاسخ:
سلام این بیماری به احتمال زیاد شیرباد(آگالاکسی) نیست چون در آگالاکسی هم پاسخ به درمان خوبی در مراحل اولیه داریم و هم معمولاً با واکسیناسیون منظم، از گله بیرون می‌ره.
بدون معاینه نمیشه نظری داد و حتماً دامپزشک باید معاینه کنه. با توجه به پاسخ ضعیف به درمان و واکسن،یکی از احتمال ها میتواند آنسفالیت آرتریت بزی(CAE) باشد که در آزمایشگاه میتواند تشخیص داده شود.

ایران میش

24 May, 09:26


وضعیت پرورش گوسفند و بز در ایران. دکتر اسماعیلی.pdf

ایران میش

13 May, 11:54


سلام آقای دکتر من در یخدون یخچالم خراب شده بود و امروز دیدم واکسن انتروتوکسمی که توی یخچال گذاشته بودم و نو بود یخ زده. با توجه به اینکه بازش نکرده بودم تا حالا، میتونم ازش استفاده کنم یا نه؟

پاسخ:
سلام واکسن های محلول مثل انتروتوکسمی، وقتی یخ میزنن دیگه قابل استفاده نیستند و باید دور بندازید. به هیچ عنوان به دام تزریق نکنید

ایران میش

10 Apr, 20:40


آمیخته گری بز در ایران.
اول: قدیمی ترین آمیخته گری بز مربوط به نژاد سانن می‌باشد. از آنجا که رنگ سفید سانن غالب است، آمیخته های سانن با بزهای ایرانی عموما به رنگ سفید یا روشن می‌باشند . اما این آمیخته ها هرگاه با نژادهای موبلند مثل ترکی قشقایی یا مهابادی بوده، نیمی از بدن آمیخته ها نیز مودار می‌باشد. اما نکته اصلی در تفریق آمیخته های سفید با بومی ها، شکل و پیچ شاخ هاست.
دوم: آمیخته گری ها با آلپاین بیشتر در مراکز اصلاح نژادی انجام شده و بین دامداران نیز این قول متواتر است که مقاومت آلپاین از سانن بیشتر است و ترجیحی برای آمیخته گری با آلپاین وجود دارد درحالیکه چنین نیست. آمیخته های آلپاین یا بزهای ایرانی، کمتر رنگ آلپاین را به خود گرفته و طیف رنگی وسیعی دارند.
اما تولید شیر آمیخته های آلپاین یا سانن یا بزهای ایرانی تولید شیری بین دویست و پنجاه تا سیصد و پنجاه کیلوگرم در یک دوره دویست و ده روزه دارند ولی طعم شیر آنها بسیار خوشمزه تر از سانن و آلپاین خالص است.‌ اما باید به این نکته دقت کرد که آمیخته های سانن و آلپاین به هیچ عنوان مناسب سامانه های مرتعی و باز نیستند، چرا که قادر به راهپیمایی و مقاومت بیابانی نبوده و چوپان را بیچاره میکنند.
البته از آن سو، مقاومت و ماندگاری بسیار بالاتری در مقایسه با ساتن و آلپاین خالص در سامانه های بسته دارند و در تکانه های تغذیه‌ای و استرس های مدیریتی، کمتر اذیت می‌شوند.
سوم: آمیخته های با مورسیا خیلی رواج ندارد هرچند آنها نیز ماندگاری خوبی در مرتع ندارند.
چهارم: آمیخته های بوئر که یک نژاد گوشتی است، در سامانه بسته و نیمه بسته وجود دارند و البته نسبت به نژادهای شیری کمتر در ایران توسعه پیدا کرده اند. این آمیخته ها در اکثر مواقع به رنگ بوئر خالص بوده اما اندازه گوش و فرم شاخ را از مادران بیشتر به ارث میبرند. آمیخته های پنجاه درصد بوئر همراهی خوبی با گله های مرتعی داشته و وزن گیری آنها بیشتر میباشد. رفتار بسیار آرام و میش مانند بوئر، در آمیخته ها نیز مشاهده می‌شود و طعم گوشت خوبی نیز دارد.

از لحاظ طعم گوشت، آمیخته های هر چهار نژاد لذیذ و مطلوب هستند و طعم بوئر و مورسیای خالص از سانن و آلپاین خالص بسیار بهتر است.
نکته مهم در آمیخته گری این چهار نژاد با بزهای ایرانی، افزایش ضریب زایش است که در شرایط تغذیه خوب به عدد یک و نیم می‌رسد.

تصویراول و دوم: آلپاین- رائینی کرمان
سوم: آلپاین -عدنی بوشهر
سوم و چهارم: آلپاین- مهابادی
پنجم و ششم: سانن و؟؟
هفتم: سانن - ترکی قشقایی
هشتم: بوئر- بومی بوشهر

#العلم_سلطان
#بز
#دامپزشکی
#آمیخته_گری

ایران میش

16 Mar, 16:31


سلام استاد. بره ای داشتم که اسهال شده بود ولی تب نداشت که به توصیه ادمین یکی از گروه ها بهش دو روز چند مشت پودر بافری دادم چون اونجا همیشه میگن که اگر اسهال بدون تب باشه یعنی عفونی نیست و تغذیه‌ای است. خوب نشد تا بردم پیش دامپزشک که برام سرم زد و آنتی بیوتیک داد که خدارو شکر خوب شد. برای موارد بعدی میپرسم که آیا تب ملاک درستی برای تعیین عفونی یا غیر عفونی بودن اسهال هست یا نه؟

پاسخ:
سلام هر چند تب در موارد عفونی وجود دارد ولی اگر اسهال یا بیماری دیگری تب نداشت، نمی‌توانیم بگوییم این غیر عفونی است. ضمناً توجه داشته باشید که عمده اسهال نوزادان یا عفونی است یا تغذیه‌ای هایی است که دچار عفونی میشوند پس بهتر است درمان ها با نظر دامپزشک انجام شود.
اما در رابطه با اینکه اگر تب نبود یعنی غیر عفونی است، این یک صحبت کاملاً اشتباه است

ایران میش

02 Mar, 11:43


درود بر دکتر عزیز. سوالم این بود که برای مکمل های ویتامینی و مواد معدنی بهتره که اونها رو به شکل تزریقی استفاده کنیم یا خوراکی؟
خدا از بزرگی کمتون نکنه 🌺

پاسخ:
سلام.‌ چون مکمل ها باید عموماً به شکل طولانی مدت مصرف شوند،برای رساندن مکمل های مختلف بهتر است که آنها را در شکل خوراکی به دام برسانیم. در ترکیب کنسانتره، یا برای نوزادانی که شیر دستی میدهید،‌به شکل اضافه کردن به شیر.
در برخی موارد که نیاز به درمان فوری می‌باشد، به تشخیص دامپزشک می‌توان از تزریق ها استفاده کرد.

2,507

subscribers

226

photos

26

videos