🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷 @iraninrussia Channel on Telegram

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

@iraninrussia


/کانال اطلاع رسانی بخش رسانه‌ای سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه - مسکو
برای ارتباط با ادمین کانال:
@Press_Section
تماس: 79033631477

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷 (Persian)

با خوش آمدید به کانال اطلاع رسانی بخش رسانه‌ای سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه - مسکو. این کانال به عنوان منبعی معتبر برای اطلاع‌رسانی درباره اخبار، رویدادها و فعالیت‌های مختلف سفارت ایران در روسیه می‌باشد. اگر علاقه‌مند به دنبال کردن آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایران در روسیه هستید، این کانال مناسب شماست. برای ارتباط با مدیران کانال و ارسال نظرات و پیشنهادات خود، می‌توانید با ادمین کانال به آدرس @Press_Section تماس بگیرید یا با شماره تماس 79033631477 تماس بگیرید. پس از پیوستن به این کانال، شما به روزترین اطلاعات مرتبط با فعالیت‌های سفارت ایران در روسیه را دریافت خواهید کرد. منتظر حضور شما در این کانال مفید و ارزشمند هستیم.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 17:55


به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، این روزها تصویر یک پدر و پسر ایرانی که در روزهای پرالتهاب دمشق دنبال بازگشت به وطن بودند، در شبکه‌های اجتماعی در حال بازنشر است.
این شهروندان کشورمان پس از انتقال از پایگاه هوایی حمیمیم روسیه در سوریه ، به مسکو منتقل و به سفارت کشورمان تحویل داده شدند.
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه پس از میزبانی از این پدر و فرزند در سفارت کشورمان در مسکو، اهتمام به حل مشکل شهروندان ایرانی در خارج کشور را از موضوعات مورد توجه و پیگیری وزارت امور خارجه عنوان کرد و یادآور شد که پیگیری وضعیت آقای «علی اکبر ابوطالب اصفهانی» و فرزندش در دمشق با رعایت ملاحظات و در سکوت خبری انجام شد.
سفیر کشورمان ، هجمه‌ها به مسئولان به خاطر آنچه بی‌توجهی به این شهروندان ایرانی نسبت داده شد را ناروا خواند و گفت:‌ دلیل پیگیری وضعیت این شهروندان کشورمان این بود که ما نگران جان ایشان بودیم.
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: اقدامات برای نجات جان این دو شهروند پیش از رسانه‌ای موضوع از طریق کانال‌های ارتباطی ویژه آغاز شده بود و اگر می‌خواستیم از روز اول اقدامات در دست انجام را علنی کنیم ، جان این شهروندان ایرانی در معرض خطر و تهدید قرار می‌گرفت ، در نتیجه تلاش کردیم، کار علنی نباشد و در این فرایند نهادهای امنیتی ، وزارت امور خارجه و بویژه شخص وزیر امور خارجه شخصا پیگیر موضوع بودند.
جلالی ضمن قدردانی از همکاری دولت روسیه افزود‌: در این زمینه رایزنی‌هایی با مقامات کشور روسیه داشتیم و با همکاری نهادهای مختلف دو کشور ، موضوع انتقال دو شهروند ایرانی در دستور کار قرار گرفت و به سرانجام رسید.
سفیر ایران در روسیه گفت : آقای ابوطالب اصفهانی و فرزندش در وضعیت نامناسبی در سوریه بود و قبل از انتقال به پایگاه حمیمیم برخوردهای بدی با وی شده بود، با این حال، وی فرد توانمند، ریشه‌دار و مسلط به زبان‌های خارجی است که سرانجام فرایند انتقال وی به سمت وطن شکل گرفت.
جلالی تأکید کرد: هیچ مأموریتی از نظام و کشور بر عهده آقای ابوطالب اصفهانی نبود که برخی تصور کردند وی مأموریت ویژه‌ای داشته باشد و به نوعی متصل به نظام و مسئولان باشد ، در حالیکه وی به عنوان یک شهروند ایرانی همراه با فرزند خود به سوریه سفر کرده بود.
سفیر ایران در روسیه در ادامه گفت: از دولت روسیه به خاطر همکاری بسیار زیادی که برای انتقال شهروندان ایرانی انجام دادند، سپاسگزاریم و در واقع، انتقال آنها با همکاری طرف روس محقق شد.
————-
اظهارات :
۱-علی‌اکبر ابوطالب اصفهانی ، شهروند ایرانی
۲-کاظم جلالی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 17:55


ماجرای گرفتار شدن شهروندان ایرانی در سوریه و تحویل آنها به سفارت ایران

دو شهروند ایرانی که پس از وقایع اخیر سوریه ، در این کشور گرفتار شده بودند ، بعد از انتقال به مسکو ، به سفارت جمهوری اسلامی ایران منتقل و بزودی راهی میهن خواهند شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 16:59


روایت تلاش برای بازگشت امن دو شهروند ایرانی از سوریه
فیلم/ «پیرمرد شجاع» در آغوش وطن
مسکو- ایرنا- آنچه می‌بینید روایتی است از تلاش‌ها برای بازگشت «علی‌اکبر ابوطالب‌اصفهانی» و فرزندش از سوریه؛ شهروند ایرانی که گفت و شنود شجاعانه‌اش با افراد مسلح سبب شد در شبکه‌های اجتماعی عنوان «پیرمرد شجاع ایرانی» به خود بگیرد. او با تلاش‌های مجموعه دستگاه دیپلماسی و نیروهای امنیتی کشورمان و همکاری کشور روسیه، از پایگاه هوایی حمیمیم به مسکو منتقل شد تا رهسپار وطن شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 16:44


مسکو- ایرنا- شهروند ایرانی که در روزهای پرالتهاب سوریه در تکاپوی بازگشت به کشور بود و گفت و شنود شجاعانه وی بر روی ویلچر با افراد مسلح سبب شد در شبکه‌های اجتماعی عنوان «پیرمرد شجاع ایرانی» به خود بگیرد، با تلاش‌های مجموعه دستگاه دیپلماسی و نیروهای امنیتی کشورمان و همکاری کشور روسیه، از پایگاه هوایی حمیمیم به مسکو منتقل شد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، «علی اکبر ابوطالب اصفهانی» و فرزند ۱۳ ساله‌اش «محمد جواد» در زمان انتشار این خبر، مسکو را به مقصد تهران ترک کرده‌اند و در ساعات آینده به کشور بازخواهند گشت.

روایت سفیر از ۱۲ روز تلاش برای نجات دو شهروند ایرانی
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه پس از میزبانی و تکریم این شهروندان در سفارت کشورمان در مسکو، اهتمام به حل مشکل شهروندان ایرانی در خارج کشور را از موضوعات مورد توجه و پیگیری وزارت امور خارجه عنوان کرد و یادآور شد که پیگیری وضعیت آقای «علی اکبر ابوطالب اصفهانی» و فرزندش در دمشق با رعایت ملاحظاتی در سکوت خبری انجام شد.

پیگیری در سکوت به خاطر حفظ جان شهروندان ایرانی
این دیپلمات کشورمان، هجمه‌ها به مسئولان به خاطر آنچه بی‌توجهی به این شهروندان ایرانی نسبت داده شد را ناروا خواند و به خبرنگار ایرنا گفت:‌ دلیل پیگیری وضعیت این شهروندان کشورمان این بود که ما نگران جان ایشان بودیم.

وزیر امور خارجه شخصا پیگیر وضعیت بود
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: اقدامات برای نجات جان این دو شهروند، از پیش از رسانه ای شدن موضوع از طریق کانال‌های ارتباطی ویژه آغاز شده بود و اگر می‌خواستیم از روز اول از اقدامات مان نام ببریم این شهروندان ایرانی در معرض خطر و تهدید قرار می‌گرفتند. در نتیجه تلاش کردیم کار علنی نباشد و در این فرایند هم نهادهای امنیتی نظامی زحمت کشیدند و هم وزارت امور خارجه؛ در این میان وزیر امور خارجه شخصا پیگیر موضوع بودند. از سوی دیگر هم ما رایزنی‌هایی با مقامات کشور روسیه داشتیم.

انتقال شهروندان ایرانی از طریق پایگاه نظامی روسیه به مسکو
جلالی اظهار داشت:‌ به طور مشخص ۱۰ تا ۱۲ روز دوستان من در سفارت، وزارت امور خارجه و نهادهای امنیتی درگیر این موضوع بودند که دو شهروند ایرانی از پایگاه حمیمیم وارد مسکو شوند و تلاش کردیم که خبر انتقال آنها تا زمانی که وارد روسیه و سپس کشورمان نشوند، اعلام نشود.

آقای ابوطالب اصفهانی به عنوان یک شهروند عادی در سوریه بود
سفیر ایران در روسیه یادآور شد: آقای ابوطالب اصفهانی و فرزندش در وضعیت نامناسبی در سوریه بود و قبل از انتقال به پایگاه حمیمیم برخوردهای بدی با وی شده بود، با این حال، وی فرد توانمند، ریشه‌دار و مسلط به زبان‌های خارجی است که سرانجام فرایند انتقال وی به سمت وطن شکل گرفت.
جلالی تأکید کرد: هیچ مأموریتی از نظام و کشور بر عهده آقای ابوطالب اصفهانی نبود که برخی تصور کردند که مأموریت ویژه‌ای داشته باشد و به نوعی متصل به نظام و مسئولان باشد. وی به عنوان یک شهروند ایرانی همراه با فرزند خود در سوریه حضور یافته بود.

تشکر از همکاری دولت روسیه
سفیر ایران در روسیه در ادامه گفت: از دولت روسیه به خاطر همکاری بسیار زیادی که برای انتقال شهروندان ایرانی انجام دادند، سپاسگزاریم و در واقع، انتقال آنها با همکاری دوستان روس محقق شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 16:44


انتقال امن «پیرمرد شجاع ایرانی» از سوریه به روسیه؛ روایت سفیر از تلاش‌ها + فیلم

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 08:34


توازن در متن موافقت‌نامه رعایت شده است

خبرنگار ایرنا در ادامه از جلالی پرسید: با توجه به تجارب تاریخی در مناسبات ما و روس‌ها، برخی در کشور در زمینه رعایت توازن در متن موافقت‌نامه نگرانی‌هایی دارند،‌ آیا شما به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران این اطمینان را می‌دهید که این جنبه در موافقت‌نامه رعایت شده است؟

سفیر ایران در روسیه پاسخ داد: به نظرم، (این موضوع به صورت) کامل رعایت شده است. امروز از وضعیت کارشناسان حقوقی قوی و خوبی برخوردار هستیم. از طرف دیگر، امروز جمهوری اسلامی ایران،‌ یک قدرت محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: مثل دوران قبل نیست که در گذشته برای امضای توافق‌نامه‌ها در موضع ضعف و شکست بودیم. (حاکمان وقت) برخی اوقات بعد از جنگ‌ها توافقنامه‌ها را نوشتند و برخی مواقع از استقلال یا از بصیرت در حاکمیت برخوردار نبودند؛ امروز موضع ما متفاوت است.

جلالی گفت: امروز ایران و روسیه در بسیاری از حوزه‌ها همگرا و شریک هستند و ما نیز در موضع ضعف نیستیم. اتفاقا در خصوص این موافقت‌نامه، متن اولیه را ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران نوشتیم و پیشنهاد دادیم.

سفیر ایران در روسیه گفت: موضوع محرمانه‌ای هم نیست. موافقت‌نامه پس از آن که امضا شد در زمانی که مسئولان صلاح بدانند،‌ لایحه می‌شود و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد. همچنانکه مجلس در سال ۲۰۰۱ موافقت‌نامه کنونی را بررسی کرد و بند بند آن در صحن مجلس قرائت شد، و نهایتا تصویب شد. این هم در مجلس تصویب می‌شود و موضوع پیچیده و محرمانه‌ای نیست.

احترام به تمامیت ارضی در بند سه موافقت‌نامه

خبرنگار ایرنا در ادامه پرسید: با توجه به مواضع اخیر برخی مقامات کشور روسیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس، آیا در موافقت‌نامه جامع، درباره احترام به تمامیت ارضی ایران نیز مطلبی درج شده است؟

جلالی در پاسخ گفت: در ماده سه این موافقت‌نامه، ‌احترام به تمامیت ارضی، گنجانده شده است و انتظار داریم که کشورهای شریک و رفیق ما به تمامیت ارضی ما احترام بگذارند.

سفیر ایران در روسیه در پایان گفت: در مجموع این موافقت نامه شامل ۴۷ ماده و یک مقدمه است که هر زمان دولت محترم صلاح بداند، آن را برای تصویب در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار می‌دهند . من در این گفت وگو، بیشترین مفاد این موافقت نامه را برشمردم.

جلالی تأکید کرد: می توان گفت که در این موافقت‌نامه برای همکاری متقابل، متوازن در حوزه‌های متعدد مناسبات دوجانبه و همراهی دو کشور در عرصه بین‌المللی ریل‌گذاری لازم صورت گرفته است.
بنا بر اعلام سفارت ایران در روسیه، دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در سفر به مسکو علاوه بر دیدار و رایزنی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور و دیگر مقامات عالی روسیه، معاهده جامع همکاری‌های راهبردی دو کشور را امضا خواهد کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 08:34


مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد: موافقت‌نامه جامع همکاری‌های دو کشور که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است، همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در بر می‌گیرد و در نگارش آن، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور مورد توجه بوده است.

کاظم جلالی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مسکو درباره روند نگارش و تأیید این موافقت‌نامه افزود: پیش از این، ایران و روسیه توافقنامه جامع همکاری‌ها را امضا کردند که در سال ۲۰۰۱ در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد. این موافقت‌نامه عملا ۲۰ ساله بود و در سال ۲۰۲۱ میلادی، مدت زمان اجرای آن به پایان رسید.

وی ادامه داد: در این موافقت‌نامه، فرایند تمدید خودکار به مدت پنج سال پیش‌بینی شد که اگر طرفین قبل از اتمام مهلت پایان اجرای آن نقطه نظری نداشتند، خود به خود، تمدید می‌شود، بنابراین، این موافقت‌نامه تا ۲۰۲۶ تمدید شده است.

این دیپلمات کشورمان گفت:‌ با این وجود، رهبران دو کشور به این نظر رسیدند که موافقت‌نامه کنونی بروز نیست و مسائل امروز روابط را نمی تواند پوشش دهد؛ روابط امروز ما نسبت به ۲۴ سال پیش خیلی گسترش پیدا کرده است و از این رو، مقرر شد که با توافق رهبران، این موافقت‌نامه را بروزرسانی کنیم.

پیش‌نویس موافقت‌نامه جدید را ایران تهیه کرد

جلالی گفت: برای بروزرسانی و نگارش موافقت‌نامه جدید نیز وزیران خارجه دو کشور توافق شد که جمهوری اسلامی ایران، پیش‌نویس را تهیه کند. ما پیش‌نویس را تهیه کردیم و در اختیار طرف روس قرار دادیم، حدود دو سال و نیم تا سه سال وقت برد،‌ رفت و آمدهای زیادی شد، اصلاحات زیادی صورت گرفت تا در نهایت، موافقت‌نامه حاصل شد.

نگاهی به مفاد موافقت‌نامه جدید

سفیر ایران در روسیه گفت: این موافقت‌نامه همه جوانب حوزه‌های روابط دو جانبه را در برمی‌گیرد؛ از جمله روابط سیاسی، ‌اینکه در ساختار قدرت، دیدگاه‌هایمان چگونه است و چگونه باید حرکت کنیم. در مجامع بین‌المللی، چگونه باید حرکت داشته باشیم. تا برسد به حوزه‌ اقتصادی و اینکه همکاری‌های استانی، ‌انجام پروژه‌ها و همکاری‌ها در قالب دو و چند جانبه چگونه باید باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و روسیه دارای منابع انرژی هستند، همکاری دو کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی نیز پیش بینی شده است.

جلالی با بیان اینکه همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری های نوین،‌ امنیت اطلاعات و سایبری نیز در موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه آمده است،‌ گفت:‌ همکاری در بخش انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی دیگر از مفاد این موافقت‌نامه را تشکیل می‌دهند.

جنس توافق روس‌ها با ایران متفاوت است

خبرنگار ایرنا در ادامه از سفیر ایران در مسکو پرسید: با توجه به اینکه روس‌ها در سال ۲۰۲۴ میلادی توافق‌های امنیتی و راهبردی با بلاروس و کره‌شمالی امضا کرده‌اند، آیا توافق آنها با ایران هم از این جنس است؟

جلالی در پاسخ گفت: جنس این توافق، متفاوت است؛ آنها (روس‌ها در توافق‌های جداگانه خود با آن دو کشور) مشارکت‌هایی در یکسری حوزه‌ها برای خود تعریف کرده‌اند که ما خیلی وارد آن حوزه‌ها نشده‌ایم.

سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: استقلال و امنیت کشورمان و خوداتکایی، عناصر بسیار مهمی است و خیلی علاقه مند نیستیم که در حوزه اردوگاهی وارد شویم.

وی تأکید کرد: استقلال کشور برای جمهوری اسلامی ایران، مقوله بسیار مهمی است. به هر حال ما ۴۵ سال است برای آن هزینه پرداخت کرده ایم.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Jan, 08:33


سفیر ایران در مسکو در گفت و گو با ایرنا مطرح کرد؛

جزئیات تازه از موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه؛ از رعایت توازن تا احترام به تمامیت ارضی

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

10 Jan, 15:30


بررسی جزئیات سفر دکتر پزشکیان به مسکو در دیدار سفیر ایران با معاون وزیر خارجه روسیه

دکتر کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور کشورمان به روسیه انجام گرفت، ترتیبات تشریفاتی و جزئیات برنامه ها مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه تاکید شد که اولین سفر رسمی دو جانبه دکتر پزشکیان به مسکو، یک رویداد تاریخی خواهد بود که مناسبات دو کشور را وارد مرحله جدیدی خواهد کرد.

در این دیدار همچنین اهمیت سند معاهده جامع همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه یادآور شد که با امضای آن سطح تعاملات دو طرف ارتقاء یافته و زمینه پیشبرد همکاری‌ها تسهیل خواهد شد.

سفر رئیس جمهور کشورمان به مسکو در تاریخ ۲۸ دی ماه انجام می شود که طی آن علاوه بر دیدار و رایزنی دکتر پزشکیان با ولادیمیر پوتین و دیگر مقامات عالی روسیه، معاهده جامع همکاری‌های راهبردی دو کشور نیز به امضا خواهد رسید.

🇮🇷 بخش سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران، مسکو

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

08 Jan, 11:06


آخرین وضعیت تبادل کالا در کریدور
سفیر ایران در روسیه ضمن اشاره به تلاش‌ها برای اجرای طرح خط ریلی رشت – آستارا که مذاکرات برای تنظیم موافقت‌نامه اجرایی آن ادامه دارد، به ارائه گزارشی از وضعیت تبادل کالا در مسیر کریدور شمال – جنوب پرداخت.
وی ادامه داد: در سال 2024 میلادی، در مسیر شرق کریدور شمال – جنوب که از روسیه، قزاقستان و ترکمنستان به ایران می‌آید، تصور بر این است که یک میلیون و 800 هزار تا دو میلیون تن کالا حمل شده باشد. ظرفیت این مسیر، 15 میلیون تن است.
این دیپلمات کشورمان یادآور شد: تردد کالا در این مسیر از سال 2023 آغاز شد و کالای مبادله شده در این مسیر در سال نخست 650 هزار تن بود. البته آمارهای نهایی سال 2024 استخراج نشده است.
وی افزود:‌ ظرفیت حمل بار از مسیر ترکیبی زمینی دریایی از مسیر دریای خزر نیز 12 میلیون تن است که اکنون بین هشت تا 10 میلیون تن از این ظرفیت در حال استفاده است و علاوه بر این در مسیر زمینی شاخه غربی کریدور از مسیر جمهوری آذربایجان، سالانه سه میلیون تن کالا در حال حمل است.
وی با اشاره به مشکلات گمرکات سه کشور در شاخه غربی کریدور شمال – جنوب گفت: با توجه به بازدید اخیر خود،‌ می‌توانم بگویم که مشکلات در گمرکات روسیه کمتر شده است، هرچند هنوز در آستراخان این مشکلات ادامه دارد. هماهنگی بیشتری نیز با جمهوری آذربایجان نیاز است که هر سه کشور،‌مشکلات در این بخش را حل کنیم.
جلالی از کمبود کشتی‌های مناسب حمل کالا در مسیر دریای خزر به عنوان یکی از موانع توسعه تجارت در مسیر میانی کریدور شمال – جنوب یاد کرد و گفت: باید ناوبری دریایی و بنادر ایران و روسیه تقویت شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

08 Jan, 11:06


کاظم جلالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو در پاسخ به این پرسش که آیا پیش‌بینی حجم چهار و نیم تا پنج میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال 2024، رقمی مطلوب محسوب می‌شود، افزود: قطعا این رقم راضی کننده نیست چرا که ظرفیت همکاری‌های ما بیش از اینها است؛ موانع پنج‌گانه‌ شامل عدم شناخت، مشکلات حمل و نقل، گمرکات، پولی و مالی و لجستیک در وضعیت کنونی مؤثر است.

دلیل نخست، مذاکرات هیأت‌های بلندپایه در سفر رئیس‌جمهور به مسکو

این دیپلمات کشورمان با اشاره به سفر 28 دی‌ماه 1403 دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به مسکو، از مذاکرات وزیران مرتبط با طرح‌های دوجانبه در حضور رؤسای جمهور دو کشور و امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌های دو کشور به عنوان گام‌های مهم در برداشته شدن موانع تجارت و توسعه مناسبات دو کشور در بخش‌‌های مختلف یاد کرد.

دلیل دوم، تغییر نگاه روس‌ها در پی شرایط ژئوپلیتیکی
سفیر ایران در روسیه از تغییر نگاه روس‌ها در پی شرایط ژئوپلیتیکی به عنوان یکی از زمینه‌های جهش تجارت دو کشور یاد کرد و گفت:‌ در گذشته، روسیه کشور ما را به عنوان شریک اقتصادی در نظر نداشت و مناسبات با ما را بیشتر در حوزه امنیتی و سیاسی تعریف کرده بود.
وی افزود: بعد از جنگ اوکراین از 24 فوریه 2022 (اسفند 1400)، موضوع ارتقای مناسبات اقتصادی با ایران نیز مورد توجه روس‌ها قرار گرفت و تلاش روسیه در سه سال گذشته این بود که مسیرهای حمل و نقل کالا را هموار کنند و اینکه از مسیر ایران، چه کالاهای نیاز این کشور را تأمین کند و چه اینکه کالاهای خود را صادر کند.
جلالی با تأکید بر اینکه باید موانع پنج گانه فراروی توسعه مبادلات تجاری دو کشور از میان برداشته شود، گفت: ظرفیت اقتصادی بالایی در ایران داریم و می‌توانیم خیلی بیشتر از آنچه امروز فعال هستیم در بازار روسیه فعال باشیم.

دلیل سوم، اجرایی شدن گام‌های بعدی پیمان پولی ایران و روسیه
سفیر ایران در روسیه با اشاره به اجرایی شدن گام نخست از پیمان پولی ایران و روسیه و فراهم شدن امکان برداشت روبل از کارت‌های بانکی ایران در خودپردازهای بانک‌های روسی گفت:‌ طبق زمان بندی، گام‌های دوم و سوم (امکان خرید شهروندان روسی و ایرانی با کارت بانکی خود در ایران و روسیه) نیز در نیمه‌های اول و دوم سال 2025 اجرایی خواهد شد.
وی اظهار داشت: سال 2025 سال گشایش مسائل پولی و مالی در مناسبات دوجانبه تهران - مسکو خواهد بود. چرا که مذاکرات بانک‌های مرکزی دو کشور به خوبی جلو رفته است و امید است که در سال 2025 خیلی از تلاش‌ها به ثمر بنشیند.

دلیل چهارم، اجرایی شدن قرارداد تجارت آزاد
جلالی در ادامه از اجرایی شدن قرارداد تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال 2025 و حذف تعرفه گمرکی حدود 9 هزار قلم کالا در تجارت متقابل، به عنوان فرصت طلایی برای جهش در تجارت کشورمان و روسیه به عنوان یکی از اعضای این اتحادیه یاد کرد.
وی یادآور شد:‌ موافقت‌نامه لغو تعرفه ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا نخستین‌بار آبان 98 اجرایی شد و قرار بود ظرف سه سال مذاکرات مربوط به انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد را به ثمر برسانیم و فرض بر این بود که باید سال 1401 اجرایی می‌شد. نهایتا سال 1402 توافقنامه تجارت آزاد را نهایی کردیم و در دی‌ماه 1402 در سن پترزبورگ، این توافقنامه امضا شد.
سفیر ایران در روسیه گفت:‌ این توافقنامه برای اجرایی شدن باید در مجالس کشورهای طرف قرارداد به تصویب برسد که تاکنون مجالس پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا آن را تصویب و نهایی کرده‌اند؛ با پیگیری‌های زیادی که از نواحی مختلف انجام شد، مجلس شورای اسلامی هم کلیات این لایحه را به تصویب رساند و امیدواریم در ادامه هم شورای نگهبان هر چه سریعتر نهایی کند.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن این موافقت‌نامه تعرفه گمرکی حدود 9 هزار کالا در تجارت میان ایران و کشورهای عضو این اتحادیه صفر می‌شود.
جلالی افزود:‌ با توجه به اینکه بزرگترین اقتصاد در اتحادیه اوراسیا، کشور روسیه است و با اجرای قرارداد تجارت آزاد،‌ تعرفه 87 درصد کالاها صفر می‌شود، سال 2025 فرصت مناسبی برای افزایش حجم تجارت هم با روسیه و هم دیگر اعضای این اتحادیه خواهد بود.

وی در پیش بینی از وضعیت مناسبات تجاری دو کشور در دهه‌ آینده گفت:‌ با تلاش‌های صورت گرفته، مشکلات ما در حوزه پولی و بانکی کاهش خواهد یافت، خط ریلی رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده شاخه غربی کریدور نیز احداث و وضعیت گمرکات بهبود خواهد یافت؛ در این شرایط، اقتصادهای دو کشور می‌توانند در هم تنیده شوند و از این طریق به تقویت حجم مبادلات تجاری دو کشور کمک شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

08 Jan, 11:05


سفیر ایران در روسیه تشریح کرد:‌
چهار دلیل برای پیش‌بینی جهش تجارت ایران و روسیه در سال 2025

مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه از مذاکرات آتی رؤسای‌جمهور دو کشور، اجرایی شدن گام‌های بعدی پیمان پولی و بانکی دوجانبه، آغاز تجارت آزاد کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شرایط ژئوپلیتیکی به عنوان زمینه‌های جهش تجارت دو کشور یاد کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

07 Jan, 09:25


نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳، بخش بیست و چهارم و پایانی
در خصوص آثار و اهمیت موافقتامه میان  ایران و روسیه

موافقتنامه میان ایران و روسیه ابعاد مختلفی دارد. بخش مهمی از این موافقتنامه حوزه‌های اقتصادی، تجاری، همکاری در زمینه انرژی، محیط زیست و مباحث مرتبط با حوزه دفاعی و امنیتی هست.

البته در جریان هستید که شروع روند تدوین این موافقتنامه به سال‌ها قبل برمی‌گردد.  از اواخر دهه ۱۳۹۰ - ۱۳۹۹-۱۳۹۸ شروع شد و روند مذاکراتی مرتبط با این سند در دولت های مختلف ادامه پیدا کرده است.

این سند در واقع به نوعی به روز رسانی موافقتنامه بلندمدت همکاری است که اواخر دهه ۱۳۷۰ - ۱۳۷۹-۱۳۷۸ به تایید و به امضای دو کشور رسید. از سال ۱۳۸۱ که آن موافقتنامه اجرایی شد یک دوره زمانی ده ساله داشت تا ۱۳۹۱ و بعد هم در فواصل زمانی پنج ساله به صورت خودکار این سند تمدید شده است.  در حال حاضر هم آن سند مبنای همکاری ایران و روسیه است. بنابراین سند جدید به نوعی تکمیل کننده و تشریح کننده و به روز رسانی سند قبلی است.

این سند از اوایل تابستان حدوداً به تایید دو کشور رسیده بود. در عین حال ما دنبال زمانی برای امضای سند بودیم. در جلسات قبل هم این موضوع مطرح شد و ما گفتیم که در مورد زمان مناسب برای امضای این دو سند توسط دو رئیس جمهور مشغول بررسی هستیم که زمان الان مشخص شده است.

ایران و روسیه طی این دو سه دهه همکاری‌های‌شان را در حوزه های مختلف و در همه حوزه‌های اقتصادی، تجاری و انرژی گسترش داده‌اند. بنابراین طبیعی است که با توجه به مقتضیات زمانی و با توجه به سطح و گستره روابط ما نیاز به این داشتیم که سند قبلی را روزآمد کنیم.  این یک سندی است دو جانبه و برای تقویت مناسبات و روابط دوجانبه بین ایران و روسیه است.
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

07 Jan, 09:25


نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳، بخش بیست و چهارم و پایانی
در خصوص آثار و اهمیت موافقتامه میان ایران و روسیه

@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Jan, 17:10


نشست سخنگوی وزارت امورخارجه با اصحاب رسانه، ۱۷ دیماه ۱۴۰۳، بخش چهاردهم
در خصوص محورهای موافقتنامه همکاری جامع ایران و روسیه
و در مورد مسائل مرتبط با گذرها یا کریدورها

موافقتنامه همکاری ایران و روسیه موافقتنامه جامعی است و بخش‌های متعدد و گوناگونی را در بر می‌گیرد. اقتصاد و انرژی مثلاً که شما اشاره کردید یکی از موضوعاتی است که در این موافقتنامه دیده شده است و علی‌الاصول با توجه به اینکه یکی از موضوعاتی است که برای ما مهم هست راجع به گسترش زیرساخت‌های ما در رابطه با برق و انرژی یکی از موضوعات پیش‌بینی شده در این موافقتنامه است.

فکر می‌کنم که اگر همان موافقتنامه جامع و بلندمدت همکاری ۱۳۷۹ را شما مبنا قرار بدهید، می‌توانید تقریبا به بخش عمده موافقت‌نامه جدید هم اشراف پیدا بکنید. آن موافقت‌نامه‌ای است که طی دو دهه گذشتهتجربه شده و اعمال و اجرا شده است، مبنای خوبی بوده برای اینکه ما جاهایی که لازم هست آن را تکمیل کنیم. جاهایی که با توجه به روند رو به گسترش روابط ایران و روسیه ضرورت داشته به روز رسانی بکنیم و احیاناً اگر مواردی هم نیاز داشته که اصلاحاتی صورت بگیرد این کار هم انجام شده است. بنابراین این موافقتنامه جامع ادامه همان موافقتنامه است.

در مورد مسائل مرتبط با گذرها یا کریدورها موضع جمهوری اسلامی ایران موضع ثابتی است. ما در عین اینکه همیشه از گسترش همکاری در حوزه‌های ترابری و مواصلاتی بین کشورهای منطقه استقبال کرده‌ایم، تاکید کرده‌ایم که باید به حقوق حاکمیت همه کشورها احترام گذاشته بشود و مراقبت بشود که این همکاری‌ها هیچ اثری یا عواقبی برای مباحث ژئوپولیتیک نداشته باشد.
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Jan, 17:10


نشست سخنگوی وزارت امورخارجه با اصحاب رسانه، ۱۷ دیماه ۱۴۰۳، بخش چهاردهم
در خصوص محورهای موافقتنامه همکاری جامع ایران و روسیه
و در مورد مسائل مرتبط با گذرها یا کریدورها
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Jan, 07:08


مسکو- ایرنا- سفیر کشورمان در فدراسیون روسیه گفت: سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران به مسکو با هدف امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌ها توسط رؤسای جمهور دو کشور و مذاکرات دوجانبه برای ارتقای سطح مناسبات، تاریخی خواهد بود.

کاظم جلالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو با اشاره به برنامه‌ریزی انجام شده برای امضای موافقت‌نامه جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ توسط مسعود پزشکیان و ولادیمر پوتین رؤسای جمهور دو کشور خاطرنشان کرد:‌ مناسبات تهران و مسکو بر پایه دو عنصر همسایگی و رویکردهای مشترک در قبال مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در مسیر رو به جلو در حال پیشرفت است.
وی با اشاره به عنصر همسایگی در روابط ایران و روسیه گفت: دو کشور در طول تاریخ با یکدیگر، مناسبات داشته‌اند و البته این مناسبات، با فراز و فرودهایی همراه بوده که قابل انکار نیست.

رویکردهای مشترک ایران و روسیه
جلالی در ادامه رویکردهای مشترک دو کشور در مسائل منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم را یادآور شد و با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران که پس از انقلاب اسلامی نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری را در نظام بین‌الملل مطرح کرده است، گفت: این گفتمان، طرفدارانی در دنیا پیدا کرده است و امروز نیز روسیه بر استقلال خود تأکید می‌کند.
وی ادامه داد: آقای پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در مصاحبه نتایج سال ۲۰۲۴ خود چندین بار این موضوع را مطرح کردند که ما بر روی استقلال خودمان تأکید داریم.

روند مناسبات در سال ۲۰۲۴

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه سطح مناسبات دو کشور در عرصه سیاسی در سطح بسیار بالایی است، گفت:‌ رفت‌وآمدهای بسیاری میان مقامات دو کشور صورت گرفته است که آخرین مورد، سفر همزمان دو معاون نخست‌وزیر روسیه به تهران و پیش از آن،‌ سفر نخست‌وزیر روسیه به کشورمان و سفر وزیران امور خارجه در سال ۲۰۲۴ بوده است.

وی افزود: رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از این آبان‌ماه ۱۴۰۳ با هدف شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس به کازان روسیه سفر کردند و در آینده نزدیک نیز بنا به دعوت رسمی همتای خود به مسکو سفر خواهند داشت.

جلالی ادامه داد: سیر مناسبات دو کشور در سایر عرصه‌ها از جمله امنیتی،‌ دفاعی، فرهنگی و اقتصادی نیز رو به جلو است.


پیش‌بینی رشد ۱۵ درصدی تجارت ایران و روسیه در سالی که گذشت

وی با بیان اینکه حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۴ روندی صعودی را داشته است، گفت: آمار نهایی تجارت دو کشور در این سال هنوز از سوی گمرک روسیه استخراج نشده است اما مسئولان روس، پیش‌بینی افزایش حدود ۱۵ درصدی تجارت دو کشور را دارند.
این دیپلمات کشورمان افزود: پیش‌بینی می‌شود که آمار رسمی مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۴ بین چهار و نیم تا پنج میلیارد دلار باشد.


امیدواری به آماده شدن ۲ موافقت‌نامه همکاری حمل و نقل و گاز

سفیر ایران در روسیه با اشاره به طرح مشترک دو کشور برای ساخت راه آهن رشت – آستارا که پیش‌تر طرفین در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ توافقنامه آن را امضا کرده‌اند، گفت: مذاکرات خوبی در حال انجام است و امیدواریم موافقت‌نامه اجرایی این طرح نیز تا سفر رئیس‌جمهور به روسیه به نتیجه برسد و آماده امضای رؤسای جمهور در سفر آتی دکتر پزشکیان باشد.

وی خاطرنشان کرد:‌ در مذاکرات انتقال گاز هم مذاکرات خوبی داشتیم که اگر یک موضوع باقیمانده هم حل شود، موافقت‌نامه اجرایی طرح انتقال گاز هم انشالله نهایی خواهد شد.

وی یادآور شد: علاوه بر این حوزه‌ها، همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های فناوری،‌ پزشکی، تجهیزات پزشکی و دارویی در حال گسترش است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Jan, 07:02


جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Jan, 13:45


همزمان با سالروز شهادت امام هادی(ع) مراسم پنجمین سال شهادت سردار سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران مقاومت در مرکز اسلامی مسکو و مسجد خاتم‌الانبیاء(ص) این شهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، صدها تن از مسلمانان اهل تسنن و تشیع روسیه و اتباع آذری ، ایرانی ، افغانستانی ، لبنانی و عراقی ، بمناسبت سالروز شهادت امام هادی(ع) و نکوداشت یاد و نام سردار سپهبدشهیدحاج قاسم سلیمانی ، شهید ابومهدی المهندس و سرداران مقاومت ، در مرکز اسلامی مسکو و مسجد خاتم‌الانبیاء (ص) این شهر گردهم آمدند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این مراسم با تسلیت شهادت امام هادی(ع) ، پنجمین سال شهادت سردار دلها و سالگرد شهادت جمعی از زائران مرقد شهید سلیمانی در گلزار شهدای کرمان گفت : جبهه حق همیشه پیروز و مقاومت شکست‌ناپذیر است ، چراکه این مکتب بر قلوب مردم و آزادیخواهان جهان حکومت می‌کند.
نیزامی بالوگلانوف ، رئیس جمعیت اهل بیت(ع) مسکو نیز ، حضور میلیونها نفر در مراسم تشییع پیکر مطهر شهید سلیمانی و برپایی آئین‌های عزا در سراسر جهان را نشانی از عالمگیر بودن مکتب سردار دلها دانست.
دمیر ساخادوف ، معاون بین‌الملل اداره آسیایی مسلمانان اهل سنت روسیه هم گفت : ژنرال قاسم سلیمانی بعنوان یک قهرمان واقعی ، در برابر تروریست‌های مورد حمایت آمریکا ایستاد ، به همین دلیل مورد غضب آمریکایی‌ها بود و در نهایت به طرز ناجوانمردانه‌ای ایشان را ترور کردند.
محمد صلاح الدینوف ، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمانان اهل سنت روسیه ، شهیدقاسم سلیمانی را قهرمان مردم روسیه همه ملت‌های مظلوم و تحت ستم در عالم دانست.
فامیل جعفروف ، رئیس سازمان دینی شیعیان مسکو نیز گفت : رهبرمعظم انقلاب اسلامی فرمودند که حاج قاسم سلیمانی یک مکتب است و اکنون وظیفه همه آزادیخواهان ، پیروی از مکتبی است به مظلومان جهان آموخت که تنها راه قطع دست ظالمان و اشغالگران ، مقاومت و ایستادگی است.
در مسجد خاتم‌الانبیاء(ص) مسکو هم ایرانیان مقیم روسیه در سوگ امام هادی(ع) اشک ماتم ریختند و یاد و خاطره سردار حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشتند.
ناخدایکم ستاد رضا خسروی مقدم ، وابسته نظامی سفارت کشورمان در این مراسم گفت : اصل اساسی برای شهید سلیمانی ، وحدت حول محور انقلاب ، مبارزه بی‌امان با ظلم و بی‌عدالتی و دفاع از مظلومان عالم بود.
————
اظهارات :
۱- کاظم جلالی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه
۲-محمد صلاح الدینوف ، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمانان اهل سنت روسیه
۳-دمیر ساخادوف ، معاون بین‌الملل اداره آسیایی مسلمانان اهل سنت روسیه
۴-فاطیما یژووا ، مدیر پایگاه اطلاع‌ رسانی محور مقاومت
۵-فامیل جعفروف ، رئیس سازمان دینی شیعیان مسکو

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Jan, 13:45


بزرگداشت سردار سلیمانی و شهدای محور مقاومت در روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 20:53


گزارش تصویری مراسم بزرگداشت پنچمین سالروز شهادت شهید سلیمانی با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، جمعی از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی، علاقمندان و ایرانیان مقیم مسکو در مرکز اسلامی مسکو

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 20:44


مسکو- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به حضور پرشور و گسترده مردم در آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهید سپهبد قاسم سلیمانی در کرمان، گفت: جبهه حق همیشه پیروز است و مقاومت، شکست‌ناپذیر است، زیرا بر ایمان و قلوب مردم استوار است.

به گزارش ایرنا، کاظم جلالی شامگاه جمعه در آیین پنجمین سالگرد شهادت سرداران رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس در مرکز اسلامی مسکو با بیان اینکه ولایت و شهادت، دو عنصر دارای جایگاه ویژه در مکتب ما هستند، گفت:‌ ولایت به منزله چراغ راه مسیر درست و حق است و شهادت به عنوان نمودی از اطمینان خاطر و ایمان به حقیقت مسیر تا جایی که انسان‌ها بزرگترین سرمایه وجود خود را عطا می‌کنند.

وی ادامه داد:‌ اگر در شخصیت حاج قاسم سلیمانی، سید حسن نصرالله و دیگر شهدای مقاومت دقت کنیم، این دو عنصر را در آنها می‌بینید: ولایت پذیری و مسیر درست وعنصر دوم، ایمان به مسیر تا جایی که جان باختن در این مسیر برای آنها، یک آرزو بوده است.

سفیر ایران در مسکو با تسلیت سالروز شهادت امام علی النقی (ع) اظهار داشت:‌ انسانی که در مسیر ولایت حرکت می‌کند و آرمانش شهادت است، هیچ‌گاه احساس شکست نمی‌کند و همواره با نشاط است، چون هم در دنیا پیروز است یا به شهادت رسیده است که با توجه به آیات قرآن کریم به منزله پیروزی نهایی است.

این دیپلمات کشورمان با اشاره به رهنمودهای امام خمینی و مقام معظم رهبری، بر تداوم مسیر جریان مقاومت تا برچیده شدن بساط ظلم و بی‌عدالتی در جامعه بشری تأکید کرد.

وی با بیان اینکه جنگ حق و باطل همواره در تاریخ بشری وجود داشته است، گفت:‌ در روز عاشورا، جریان باطل تصور می‌کرد که کار تمام است و به پیروزی رسیده است اما در روزگار ما، سالانه ده ها میلیون نفر جمعیت به عشق امام حسین (ع) به کربلا می‌روند که به نشانه تداوم حیات مکتب حسینی است.

جلالی با اشاره به اقدام آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، یادآور شد: آنها، یک سرباز امام حسین (ع) را به شهادت رساندند.

وی حضور گسترده مردم در گلزار شهدای کرمان در سالگرد شهادت سردار سلیمانی را یادآور شد و گفت:‌ حضور مبتنی بر عشق و ایمان مردم گویای آن است که قلوب ما متحد است و مقاومت، شکستنی نیست چرا که بر فطرت انسان استوار است.

https://www.irna.ir/news/85709335/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 20:43


سفیر ایران در روسیه: حضور مردم نشان داد که مقاومت شکست‌ناپذیر است

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 17:28


اسپوتنیک: سلیمانی مبارزی مقدس علیه امپریالیسم، صهیونیسم و ​​تروریسم بود

مسکو- ایرنا- خبرگزاری روسی اسپوتنیک با انتشار تحلیلی همزمان با پنجمین سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، از وی به عنوان مبارزی مقدس علیه امپریالیسم، صهیونیسم و تروریسم تکفیری ساخته و پرداخته شده توسط آمریکا یاد کرد.

به گزارش ایرنا، در این مطلب که روز پنجشنبه به قلم ایلیا تسوکانوف به زبان انگلیسی منتشر شد، آمده است:‌ حدود ساعت یک بامداد سوم ژانویه ۲۰۲۰ به وقت محلی، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله پهپاد آمریکایی در فرودگاه بین‌المللی بغداد جان باخت (به شهادت رسید) اما امروز با گذشت پنج سال از این واقعه، ثمره تلاش‌های او و پیامدهای اقدام آمریکا به ترور وی همچنان در سراسر خاورمیانه موج می زند.

تحلیلگر خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به تاریخچه‌ای از زندگی سردار سلیمانی و نقش‌آفرینی وی در دوران دفاع مقدس به دستاوردهای نیروی قدس سپاه پاسداران در دوران فرماندهی وی از سال ۱۹۹۸ تا زمان شهادت پرداخت.

این رسانه روس نوشت:‌ سردار سلیمانی در سال‌های منتهی به حمله اسرائیل به لبنان در سال ۲۰۰۶، کمک‌هایی از جمله آموزش جنگ چریکی به حزب‌الله ارائه کرد که ارتش اسرائیل را با تحقیر مواجه کرد و آن را مجبور به امضای آتش‌بس تحقیرآمیز کرد.

در این تحلیل با اشاره به نقش ایران در مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از رزمندگان مقاومت اسلامی در غزه با وجود اختلاف مذهبی، اظهارات یک مقام ارشد حماس را نقل قول کرد که گفته است: شبکه‌های تونلی که امروز غزه را به باتلاقی برای نیروهای رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است، تا حد زیادی زائیده افکار «سلیمانی» بوده است.

اسپوتنیک در ادامه با اشاره به نقش‌آفرینی مشاوره‌ای و پشتیبانی ایران از عملیات ضدتروریسم در دمشق، نقش سردار سلیمانی در مشارکت روسیه در فرایند مبارزه با گروه تکفیری تروریستی داعش در سوریه را یادآور شد.

این رسانه روس افزود: هماهنگی و آموزش نیروهای بسیج مردمی عراق که نقش مهمی در عملیات زمینی برای سرکوب گروه تفکیری داعش داشتند، از دیگر فعالیت‌های ژنرال سلیمانی بود.

در این تحلیل آمده است: نیروی قدس سپاه پاسداران در دوران فرماندهی «سلیمانی» به رهایی جوامع سنی و شیعه خاورمیانه از بلای افراط گرایی تکفیری و نجات اقلیت ها، از مسیحیان و کردها گرفته تا ایزدی ها و علوی ها، نقش‌آفرینی کرد.

تحلیلگر اسپوتنیک با بیان اینکه سلیمانی یکی از چهره‌های شاخص محور مقاومت محسوب می‌شود، گفت: اتحاد کشورها و رزمندگان در مبارزه با امپریالیسم جهانی آمریکا که از آن به عنوان استکبار جهانی یاد می‌کنند، در وقایع اخیر و پس از عملیات طوفان الاقصی، ائتلاف اسرائیل و ایالات متحده آمریکا را در یک جنگ هفت‌جانبه پرهزینه گرفتار کرده است.

این رسانه روس در ادامه تصویری از آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور شهید ایران هنگام سخنرانی در هفتاد و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد منتشر کرد که عکس از سردار شهید قاسم سلیمانی را در دست گرفته بود.

اسپوتنیک در ادامه نوشت: ایران بارها تأکید کرده است که عاملان ترور سردار سلیمانی را به دست عدالت بسپارد. در اواخر سال ۲۰۲۳، دادگاه تهران به دولت آمریکا و ده‌ها فرد و نهاد متهم به توطئه برای ترور فرمانده سپاه قدس، به عنوان بخشی از یک دعوای دسته جمعی، به پرداخت نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار غرامت برای «خسارت مادی، معنوی و کیفری» محکوم کرد.

به نوشته این رسانه روس، دادگاه، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت، مایک پمپئو وزیر خارجه سابق، آژانس امنیت ملی، سازمان جاسوسی آمریکا و ۳۸ فرد، سازمان و نهاد دیگر را مسئول ترور سلیمانی اعلام کرد.

ایران همچنین به دنبال تعقیب مقامات آمریکایی با استفاده از مکان‌های قضایی و حقوقی بین‌المللی بوده و دو بار در ژوئن ۲۰۲۰ و ژانویه ۲۰۲۱ برای صدور حکم بازداشت اینترپل علیه ترامپ و دیگران تلاش کرده است و در این میان، اینترپل با ادعای ماهیت "سیاسی" پرونده از اقدام در این زمینه خودداری کرد. https://www.irna.ir/news/85708609/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 07:44


مراسم سوگواری شهادت امام هادی (ع) و بزرگداشت یاد و خاطره سردار دلها سپهبد شهید سلیمانی شامگاه دیروز (پنجشنبه ۱۳ دی) با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، جمعی از شخصیت‎‌ها و شیعیان و ایرانیان مقیم مسکو در مسجد خاتم الانبیا (ع) این شهر برگزار شد.

ناخدا یکم ستاد رضا خسروی مقدم، وابسته نظامی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو در این مراسم با بیان اینکه شهید سلیمانی نه تنها در میان دوستان شخصیت محبوب بود، بلکه در نگاه دشمنانش نیز یک نظامی استراتژیت بود، گفت: بهترین و قویترین گزاره درباره سردار دلها که نام وی جهان را درنوردیده و حیرت جهانیان را برانگیخته، همان مکتب سلیمانی است که مقام معظم رهبری بیان کردند.

وی افزود: شهید سلیمانی گستره عظیمی در بعد مقاومت ایجاد کرد، تاکتیک‌های نوآورانه و استراتژی‎‌های پیچیده و چند وجهی وی در منطقه خاورمیانه و حتی فراتر از منطقه موجب شد که به عنوان یک چهره شاخص معرفی شود و حتی دشمنان و تحلیلگران نظامی جهان او را به عنوان دشمن دانا تکریم کردند.

وابسته نظامی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو در ادامه با اشاره به مولفه‌های مکتب سلیمانی، نبوع نظامی، سلحشوری، جنگندگی، شهادت‌طلبی، اخلاص، ارادت و تمسک به اهل بیت (ع)، ولایتمداری، تعبد، معنویت و فرامرزی بودن را از جمله این مولفه‌ها عنوان کرد.

وی با اشاره به نقش بی‌بدیل این فرمانده فرامرزی در ایجاد محور مقاومت از افغانستان، یمن، عراق، لبنان و غیره، یادآور شد: سردار سلیمانی به اذعان تحلیلگران غربی، ژئوپلتیک مقاومت را در خاورمیانه ایجاد کرد و امروز به تعبیر مقام معظم رهبری، این سیر تحول، به فرهنگ مقاومت رسیده است.

وابسته نظامی سفارت کشورمان در مسکو، علاقه به فرهنگ و هنر، روحیه انقلابی، اعتدال، پرهیز از افراط و تفریط را از دیگر عناصر مکتب سلیمانی برشمرد و گفت: شهید سلیمانی رویکردی هم افزایانه داشت و از ورود به حاشیه‌ها پرهیز می‎کرد، در نگاه سردار دلها جامعه ایرانی با هر سلایقی زیر خیمه انقلاب هستند، از این رو در رویکردها مشترکات، حفظ وحدت و انسجام را مبنا قرار می‌داد و به افتراقات توجهی نمی‌کرد.

خسروی مقدم ایفای نقش به عنوان یک دیپلمات ماهر را از دیگر مولفه‌های مکتب سلیمانی عنوان و خاطرنشان کرد: مجموع روحیات شهید سلیمانی از جمله تسلط به آداب و فنون مذاکره، ارتباط با مقامات کشورها و باور عمیقی که به اقناع‌سازی داشت، موجب ایفای نقش موفق در عرصه دیپلماسی شد، سفر به مسکو و مذاکره با آقای پوتین، یکی از نمونه‌های موفق این نقش‌آفرینی بود.

وی در پایان، کارآمدی، ارتباط با جوانان، خوش خلقی، ارتباط خوب با خانواده، صله ارحام، تجلیل از خانواده شهدا، دستگیری از محرومان، سختکوشی، خستگی‌ناپذیری، نظم و انضباط در کار، سرعت عمل و به هنگام بودن اقدامات و بیان تاثیرگذار را از دیگر عناصر مکتب سلیمانی عنوان کرد.

مداحی و سوگواری شهادت امام هادی (ع) و سالروز شهادت سردار دلها، برپایی دعای کمیل از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Jan, 07:43


در مراسم بزرگداشت سردار دلها شهید سلیمانی:

شهید سلیمانی، جامعه ایرانی را با هر سلایقی در زیر خیمه انقلاب می‎دید/ برای سردار دلها اشتراکات، وحدت و انسجام مبنا بود نه افتراقات

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

27 Dec, 12:28


اطلاعیه: با سلام به اطلاع می‌رساند که بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران در مسکو روز شنبه، 28 دسامبر پذیرای مراجعه‌کنندگان گرامی است.

لازم به‌ ذکر است به مناسبت آغاز سال جدید میلادی، بخش کنسولی سفارت در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه (1 لغایت 3 ژانویه) تعطیل است.


Сообщение
Свидетельствуем свое уважение и имеем честь сообщить о том, что Консульский отдел Посольства Исламской Республики Иран в Москве будет принимать посетителей в субботу, 28 декабря 2024 года.
Следует отметить, что Консульский отдел Посольства Исламской Республики Иран в Москве не будет работать с 01 по 03 января 2025 года в связи с началом Нового христианского 2025 года.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

27 Dec, 11:16


مسکو- ایرنا- معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین کشورمان گفت: روند تقویت همکاری ایران با این اتحادیه در تجارت آزاد و اعطای موقعیت ناظر، می‌تواند زمینه‌ساز جهش اساسی در تجارت کشورمان باشد.
به گزارش ایرنا، محمدعلی دهقان دهنوی شامگاه پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن‌پترزبورگ با استقبال از تصویب اعطای موقعیت ناظر به کشورمان در این اتحادیه، افزود: میزان کنونی تجارت در میان کشورهای عضو این اتحادیه رقمی در حدود 900 میلیارد دلار است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم تجارت خارجی ما حدود 100 تا 110 میلیارد دلار است، حجم تجارت در اتحادیه اوراسیا حدود 9 برابر این رقم است و از این رو، اگر ما بتوانیم تنها پنج تا 10 درصد این حجم تجارت را به خودمان اختصاص دهیم، می‌تواند جهش اساسی در تجارت کشورمان ایجاد کند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با توجه به محصولاتی که تولید یا مصرف می‌کنند، مکمل خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شوند.
وی درباره مزایای عضویت ناظر ایران در این اتحادیه نیز گفت: این وضعیت، امکان دسترسی ما به روندها و اطلاعات اتحادیه را فراهم می‌کند و سبب می‌شود از فرصت‌های همکاری در این چارچوب مطلع شویم و بتوانیم گام‌های مناسب برای مشارکت در آنها را برداریم؛ از این منظر، عضویت ناظر ایران،‌ اتفاقی خوب در تجارت کشورمان محسوب می‌شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

27 Dec, 11:16


معاون وزیر صمت‌: همکاری با اوراسیا زمینه‌ساز جهش اساسی در تجارت است

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

27 Dec, 07:57


سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا عصر پنجشنبه به امضاء سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید و جمهوری اسلامی ایران بطور رسمی عضو ناظر و شریک اصلی تجاری کشورهای عضو این اتحادیه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن‌پترزبورگ ، این سند در مراسم پایانی دهمین نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، با حضور سران پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا و سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در سن‌پترزبورگ برگزار شد، توسط سران کشورهای عضو امضا شد.
در این آیین، بیش از ۲۰ سند از جمله تصمیم برای اعطای وضعیت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد.
سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز پنجشنبه جلسات خود را در قالب های محدود و گسترده برگزار کردند
وزیر صمت ایران نیز در سخنانی در جمع سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رویکرد جمهوری اسلامی ایران را توسعه مبادلات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها و همچنین در چارچوب همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد.
سفیر ایران در روسیه و رئیس سازمان توسعه تجارت، وزیر صمت را در این آیین همراهی می کردند.
رئیس‌جمهور روسیه در سخنانی در آغاز به کار این نشست گفت:‌ روسیه برای همکاری با شرکای خود در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارزش قائل است و علاقه مند به تقویت همکاری هاست.
ولادیمیر پوتین افزود: فعالیت های اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گسترش تجارت و تعمیق همکاری ها کمک می کند و امکان رشد پایدار اقتصاد در منطقه را فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا خود را به عنوان یکی از مراکز مستقل و خودکفا در جهان چندقطبی در حال ظهور، تثبیت کرده و در حال توسعه است
سران کشورهای عضو این اتحادیه در جلسات روز پنجشنبه خود در مورد رفع موانع و محدودیت ها در بازار داخلی، هماهنگ سازی قوانین در بخش مالی و آزادسازی بازار بخش خدمات و همچنین تشکیل بازار مشترک گاز، نفت و فرآورده های نفتی تبادل نظر کردند.
رهبران پنج کشور عضو، رویکردهای فعالیت های بین المللی اتحادیه برای سال ۲۰۲۵ و بودجه این سازمان را تصویب خواهند کرد.
از ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی، ریاست دوره‌ای اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ارمنستان به بلاروس منتقل می‌شود.
————
اظهارات :
۱-ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه
۲-سیدمحمد اتابک ، وزیر صنعت ، معدن و تجارت
۳-محمدعلی دهقان دهنوی ، رئبس سازمان توسعه تجارت ایران

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

27 Dec, 07:57


عضویت ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا و گشایش‌های تازه اقتصادی

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 21:04


مسکو- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تصویب اجرایی شدن توافق تجارت آزاد و اعطای موقعیت ناظر به ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نشست سران این پیمان، این اقدامات را خبری خوب برای فعالان اقتصادی برشمرد.
به گزارش ایرنا، سید محمد اتابک که با هدف شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به سن‌پترزبورگ سفر کرده بود، شامگاه پنجشنبه در پایان این سفر یادآور شد: در نشست مجمع اقتصادی اوراسیا که با حضور دکتر عارف معاون اول رئیس‌‌جمهور (در ارمنستان) برگزار شد، عضویت ناظر ایران به تصویب مقامات ارشد در آن نشست رسید و با تلاش‌هایی که توسط رئیس‌جمهور، سایر مسئولان و کارشناسان صورت گرفت، امروز به تصویب سران رسید.
وزیر صمت گفت: عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌تواند زمینه‌ساز تأثیرات خوبی در اقتصاد کشور ما باشد، از این پس، ایران در جلسات این اتحادیه حضور خواهد داشت و در دبیرخانه آن حضور خواهد داشت و مفاد تصمیمات و برنامه‌های اتحادیه تبادل خواهد شد.
وزیر صمت گفت: تلاش‌های برخی کشورها برای اینکه ایران را به انزوا بکشند و از بازار بزرگ جهانی محروم نگه دارند، یکی پس از دیگری ناکام می‌شود و شاهد بودیم که نتیجه تلاش‌های رئیس‌جمهور و پیگیری‌های سایر مسئولان و کارشناسان امروز به بار نشست و ایران موقعیت ناظر اتحادیه اوراسیا را پیدا کرد.
اتابک ادامه داد: با توافقات صورت گرفته میان طرفین،‌اگر بازرگانان دو کشور نیز وارد بازار اتحادیه اوراسیا شوند، می‌توانند از مزایای حضور بدون تعرفه گمرکی 87 درصد کالاها و صادرات به بازاری 240 میلیون نفری استفاده کنند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 21:04


خبر خوب وزیر صمت از سن‌پترزبورگ برای فعالان اقتصادی

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 20:54


وزیر صمت در سن‌پترزبورگ مطرح کرد
اعلام آمادگی ایران برای اتصال اتحادیه اقتصادی اوراسیا به بازارهای هدف


مسکو- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تصویب توافقنامه تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجالس پنج عضو آن اتحادیه و مجلس شورای اسلامی، گفت: با اجرایی شدن منطقه تجارت آزاد بین این 6 کشور، فصل جدیدی از تبادلات تجاری گشوده خواهد شد و در گام بعدی، آماده گسترش همکاری‌ها در حوزه حمل‌‌ونقل هستیم.
به گزارش ایرنا، سید محمد اتابک پنجشنبه در سخنانی در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن پترزبورگ روسیه، از تصمیم این اتحادیه در اعطای موقعیت ناظر به ایران استقبال کرد و افزود:‌ اطمینان دارم این نشست، نقطه عطفی در تاریخ روابط رو به گسترش تهران و این اتحادیه خواهد بود.
وزیر صمت خاطرنشان کرد:‌ جمهوری اسلامی ایران با وجود چند دهه تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه، با رویکردی مسئولانه در مناسبات چندجانبه حضور دارد و همواره نشان داده است یک شریک قابل اعتماد و اثرگذار در این سازوکارها است.
اتابک ادامه داد: نمونه موفق این رویکرد فعالانه و مسئولانه، همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله اجرای موفق موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در پنج سال گذشته است.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: آسیب‌هایی که یکجانبه‌گرایی افسارگسیخته آمریکا در حوزه‌های مختلف به منافع فردی و جمعی کشورها وارد کرده است، بیش از هر زمانی، ضرورت اتحاد و همگرایی دولت‌های مستقل در قالب سازوکارهای همکاری چندجانبه را عیان کرده است.
وی یادآور شد: در سال‌های اخیر شاهد گسترش دامنه تحریم‌های آمریکا به منطقه اوراسیا و اعمال فشار بر فعالان اقتصادی کشورهای این منطقه بوده‌ایم.
اتابک اظهار داشت: تسلیحاتی شدن اقتصاد در عرصه بین‌المللی، ضرورت هم‌افزایی اقتصادی کشورهای مستقل و در حال توسعه را به امری اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است.
آمادگی ایران برای توسعه همکاری در سایر عرصه‌ها
وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است با غنیمت شمردن تحول مثبت در زمینه اجرای توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا در آینده نزدیک و کسب موقعیت ناظر در این اتحادیه، همکاری‌ها را به سایر حوزه‌ها از جمله حمل و نقل و ترانزیت و نیز امنیت انرژی گسترش دهد.
وی اظهار داشت: بدون تردید، همکاری‌های طرفین علاوه بر کمک به رشد، توسعه و رفاه پایدار برای مردم عزیزمان، باید تاب‌آوری کشورهایمان را در قبال شوک‌های احتمالی در آینده تقویت کند؛ ما آماده هستیم که توانمندی‌های خود در عرصه‌های مختلف را در خدمت تحقق این اهداف قرار دهیم.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد ظرفیت‌های ترانزیتی خود را برای اتصال اتحادیه اوراسیا به بازارهای هدف در خلیج فارس، جنوب و جنوب شرق آسیا در اختیار این اتحادیه قرار دهد.
محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی
وزیر صمت که در این نشست از سوی سفیر ایران در روسیه و رئیس سازمان توسعه تجارت همراهی می‌شد، در بخش آغازین سخنان خود همچنین گفت: سال 2024 را در حالی به پایان می‌بریم که جهان کماکان شاهد بی‌عملی سازوکارهای موجود جهانی در مواجهه با جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و حامیانش در 15 ماه گذشته است. از فرصت استفاده کرده و این جنایات را به شدت محکوم می‌کنیم.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 20:54


وزیر صمت در سن‌پترزبورگ مطرح کرد
اعلام آمادگی ایران برای اتصال اتحادیه اقتصادی اوراسیا به بازارهای هدف

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 19:03


مسکو- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه گفت و گو کرد.

به گزارش شامگاه پنجشنبه ایرنا، توسعه و همکاری‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی بین دو کشور و نیز در قالب اتحادیه اوراسیا از موضوعات مطرح در این گپ و گفت بود.

وزیر صمت در گفت و گویی در پایان این اجلاس که در سن‌پترزبورگ برگزار شد، گفت: در این دیدار، از همکاری کشور روسیه در تصویب عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا قدردانی کردیم.

سید محمد اتابک افزود: آقای پوتین نیز در این دیدار بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های فراهم شده در راستای توسعه مبادلات تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران و افزایش فعالیت‌ها در این عرصه تأکید کرد.

دیدار با نخست‌وزیر روسیه

وزیر صنعت، معدن و تجارت که با همراهی کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان در این اجلاس شرکت کرده بود، همچنین با الکسی اورچوک معاون نخست وزیر روسیه دیدار و درباره ترسیم نقشه راه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بین ایران و روسیه رایزنی کرد.

به گفته اتابک، طرفین در این دیدار درباره تسهیل فرایندها و حل مشکلات در پایانه‌های مرزی تبادل نظر کردند.

سایر دیدارها
اتابک همچنین به صورت جداگانه با معاون نخست وزیر ارمنستان و وزیر توسعه تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا دیدار و گفت‌وگو کرد.

باگیت جان ساگینتایف رئیس هیات اجرایی کمیسیون اقتصادی اوراسیا نیز روز پنجشنبه در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در حاشیه اجلاس سران این اتحادیه در سن‌پترزبورگ از رشد ۱۲.۸ درصدی مبادلات تجاری پنج کشور عضو این پیمان با جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ ماه نخست سال جاری (۲۰۲۴) میلادی ابراز خرسندی کرد.

وزیر صمت همچنین در سخنانی در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، با قدردانی از تصمیم این اتحادیه در اعطای وضعیت ناظر به کشورمان، رویکرد جمهوری اسلامی ایران را توسعه مبادلات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها و همچنین در چارچوب همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد.

سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا عصر پنجشنبه ششم دی‌ ماه ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید.

سازوکار عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گونه‌ای تدوین شده است که تعهداتی را به کشور ناظر تحمیل نمی‌کند اما در عین حال، به کشور ناظر اجازه می‌دهد که در چارچوب‌های کاری این اتحادیه مشارکت و اطلاعاتی درباره فعالیت‌ها در اختیار داشته باشد.

یک بند دیگر مصوبات این نشست مربوط به توافقنامه تجارت آزاد با ایران بود.

پارسال در چنین روزهایی در سن پترزبورگ، ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده بودند که به دنبال تصویب این توافقنامه در مجالس کشورهای عضو این اتحادیه و تصویب کلیات آن در مجلس شورای اسلامی، سران اتحادیه اوراسیا در نشست روز پنجشنبه خود موافقت خود را با اجرای این توافقنامه اعلام کردند.

دو ماه پس از طی مراحل قانونی تصویب این توافقنامه در مجلس شورای اسلامی، این قرارداد عملیاتی می‌شود و حدود ۸۷ درصد صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشورها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.

این توافقنامه پارسال بین طرفین امضا شده و اجرایی شدن آن منوط به تصویب در همه مجالس کشورهای طرف قرارداد بود. مجالس پنج کشور عضو اتحادیه ، پیش تر این توافقنامه را تصویب کرده اند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 19:02


گفت‌وگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا + فیلم

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Dec, 18:47


گزارش تصویری از حضور هیات جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن پطرزبورگ. در این اجلاس که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و سفیر ج.ا.ایران در روسیه برگزار شد، ایران به عضویت ناظر این اتحادیه انتحاب شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 17:26


دیدار نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه با وزیر امور خارجه

میخائیل بوگدانوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور غرب آسیا و آفریقا که برای رایزنی با مقام‌های کشورمان به تهران سفر کرده است، عصر روز سه شنبه با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه در این دیدار با اشاره به روابط بسیار خوب دو کشور، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای تقویت بیش از پیش همکاری‌ها در حوزه‌های دوجانبه و جندجانبه تاکید کرد.

وی با اشاره به سفر هیات عالیرتبه اقتصادی روسیه به تهران، ابراز امیدواری کرد این سفر به توسعه بیش از پیش روابط دوجانبه کمک کند.

دکتر عراقچی همچنین وضعیت ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا را ناشی از اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی دانست و نسبت به گسترش دامنه درگیری‌ها به کل منطقه هشدار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: حمایت‌های همه‌جانبه سیاسی و نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی موجب ادامه قتل عام مردم بی‌دفاع در غزه و لبنان شده است.

در این دیدار نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در مورد وضعیت بحرانی منطقه و افزایش دامنه درگیری‌ها ابراز نگرانی کرد و بر لزوم توقف فوری جنگ در غزه و لبنان تاکید نمود.

وی همچنین با ارائه گزارشی از  سفر هیات عالیرتبه اقتصادی کشورش به تهران، از روند گسترش مناسبات میان دو کشور ابراز خرسندی کرد‌.
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 17:26


دیدار نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه با وزیر امور خارجه
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 10:22


دیدار نماینده ویژه پوتین در امور خا‌ورمیانه و افریقا با مشاور ارشد وزیر خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی

میخائیل بوگدانوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا با علی اصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرد.

طرفین در این دیدار پیرامون آخرین تحولات منطقه غرب آسیا، غزه ، لبنان، سوریه و یمن بحث و تبادل نظر کردند.

دو طرف در این دیدار نسبت به افزایش روزافزون تنش.ها و بحرانی شدن شرایط منطقه ابراز نگرانی کرده و خواستار برقراری آتش بس فوری در غزه و لبنان شدند.

طرفین همچنین حملات هوایی به یمن را موجب گسترش ناامنی و‌بی ثباتی در منطقه برشمردند.

خاجی در این دیدار با اشاره به تحرکات اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی در حمایت از گروه‌های تروریستی و تجزیه طلب در سوریه با هدف ناامن کردن مجدد این کشور ابراز نگرانی کرد و خواستار توقف ابن مداخلات و احترام به حاکمیت این کشور شد.

بوگدانوف در این دیدار با اشاره به شرایط منطقه آن را بسیار نگران کننده توصیف کرد و خواستار توقف درگیری ها و تنش ها در منطقه شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 09:04


اینفوگرافیک جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در #غزه پس از عملیات #طوفان_الاقصی به زبان روسی:

_شهادت بیش از ۴۴۰۰۰ نفر

_قتل عام بیش از ۱۷۰۰۰ کودک
_بیش از ۱۰۰۰۰۰ مجروح

_قتل عام بیش از ۱۷۰ خبرنگار و روزنامه نگار
_قتل عام بیش از ۹۳۰ نفر از کادر پزشکی
_بیش از ۲ میلیون آواره
_قتل عام بیش از ۱۱۵ استاد دانشگاه
_حمله به بیش از ۱۳۰ آمبولانس

_عدم اجازه به کودکان مجروح جهت خروج برای درمان

_تخریب کامل بیش از ۱۲۰ مدرسه و دانشگاه

_قتل عام بیش از ۲۳۰ نفر از کارکنان آنروا

_تخریب کامل بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی

https://x.com/IranembinRussia/status/1859157021762691125?t=Gcx6C8u8lAaKEGBK6JaJlA&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 08:17


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، سیدکمال هادیانفر، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی کشورمان که به دعوت معاون وزیر حمل و نقل روسیه برای شرکت در هجدهمین گردهمایی و نمایشگاه بین‌المللی هفته حمل و نقل روسیه به مسکو سفر کرده است، در پایان مذاکرات دوجانبه با همتای روسی خود از توافقات جدید در صنعت حمل و نقل خبر داد.
سیدکمال هادیانفر با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران و روسیه در تمام زمینه‌های حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی همکاری‌های مشترک دارند افزود: در دیدار با معاون وزیر حمل و نقل روسیه درباره همه این موضوعات، از جمله برخی رفع موانع و مشکلات مذاکره شد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی کشورمان افزود: برخی موانع از سمت کشور روسیه است و برخی موانع نیز در پیچ و خم‌های اداری وجود دارد که باید به سرعت اصلاح شود، اما در مجموع توافقات خوبی صورت گرفت.
وی تکمیل گذرگاه شمال-جنوب را جدی‌ترین طرح در دست اجرا بین ایران و روسیه دانست و گفت: تکمیل قطعه ۱۶۲ کیلومتری رشت - آستارا برای هر دو کشور، اولویت اساسی است.
وی با تمجید از تلاش‌های رئیس جمهور کشورمان برای رفع سریع موانع و مشکلات پیش روی اجرای این طرح مهم گفت: بحث تملک اراضی و رفع برخی موانع اداری در داخل کشور سرعت گرفته و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد و ششصد میلیون دلاری روسیه، این طرح بزودی وارد مرحله اجرایی خواهد شد.
سیدکمال هادیانفر به چشم‌انداز افزایش حجم حمل و نقل کالا اشاره کرد و گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، باید حجم مبادلات کالا از شانزده میلیون تن کنونی به ۴۰ میلیون تن افزایش پیدا کند و یکی از زیرساخت‌های اصلی آن، تکمیل گذرگاه‌های ریلی، از جمله راهگذر شمال-جنوب است. خانم ناتالیا زادونسایا، مدیر سازمان گذرگاه‌های حمل و نقل بین‌المللی روسیه نیز در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به ضرورت تکمیل گذرگاه ریلی شمال-جنوب گفت: توسعه و تکمیل گذرگاه ریلی حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب در حال حاضر یکی از دستور کار‌های جدی دولت روسیه در راستای تحکیم روابط اقتصادی با همسایگان و بویژه ایران است.
وی با بیان اینکه تکمیل این گذرگاه یکی از موضوعات اولویت‌دار برای روسیه است افزود: طرح تکمیل راهگذر شمال - جنوب و اتصال شمال اروپا به شبه قاره هند، از سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شده، اما از سه سال پیش، دولت روسیه توجه خود را به تسریع در تکمیل آن جلب کرده است.
مدیر سازمان گذرگاه‌های حمل و نقل بین‌المللی روسیه گفت: در مسیر این راهگذر کشور‌های دیگری هم وجود دارند، اما شریک اصلی گذرگاه حمل و نقل شمال - جنوب برای روسیه، جمهوری اسلامی ایران است.
در هجدهمین گردهمایی و نمایشگاه بین‌المللی هفته حمل و نقل روسیه که از روز سه‌شنبه در مسکو آغاز شده، صد‌ها شرکت بزرگ از روسیه و ۱۴ کشور جهان، تازه‌ترین دستاورد‌های خود در زمینه حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، دریایی و هوایی را عرضه کرده‌اند. https://www.iribnews.ir/fa/news/4385995/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 08:13


توافق‌های جدید ایران و روسیه در زمینه صنعت حمل و نقل
ایران و روسیه در زمینه بر توسعه همکاری‌ها در صنعت حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، دریایی و هوایی به توافق‌های تازه‌ای دست پیدا کردند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 07:16


معاون اول رئیس‌جمهور گفت عزم جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت،‌ دکتر محمدرضا عارف در دیدار «سرگئی تسیویلیف» وزیر انرژی و رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو‌کشور، با اشاره به اینکه ‌ظرفیت‌های زیادی برای گسترش هر چه بیشتر روابط دو‌ کشور در زمینه اقتصادی وجود دارد، اظهار کرد:‌ بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها برای افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و ‌روسیه، مهم است و‌ در این راستا بر اجرای توافقات حاصله در روابط دو‌کشور تاکید می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رایزنی های مستمر دو‌ کشور بویژه در شرایط کنونی منطقه و جهان، افزود: دیدارهای مقامات عالی ایران و روسیه، نشانگر اراده دو‌ کشور برای ارتقای سطح روابط است.

دکتر عارف تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، همکاری دراز مدت و همه جانبه با روسیه را حائز اهمیت می‌داند.

«سرگئی تسیویلیف» وزیر انرژی و‌ رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت توسعه روابط دو‌ کشور در زمینه‌های مختلف اقتصادی، به تشریح برخی از این زمینه‌ها پرداخت و تاکید کرد: دیدارهای مقامات عالی دو کشور، موجب تسهیل و‌ تعمیق این روابط می‌شود.

وزیر انرژی روسیه، فعالیت کمیسیون مشترک اقتصادی دو‌ کشور را حائز اهمیت برشمرد و گزارشی از اقدامات انجام شده در چارچوب این کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور ارائه کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 07:16


معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر انرژی و‌ رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک اقتصادی:
عزم جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Nov, 07:11


دیدار وزیر انرژی روسیه با معاون اول رییس جمهور
سرگئی سیویلف، وزیر انرژی روسیه در جریان سفر به تهران با محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور دیدار و رایزنی کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

14 Nov, 15:34


جمعی از اندیشمندان، علماء، فعالان سیاسی و اجتماعی روسی، لبنانی، آذری و ایرانی به مناسبت گرامیداشت یاد شهدای محور مقاومت، در مرکز اسلامی مسکو گردهم آمدند.
در این نشست حضوری و برخط، که خانواده برخی از شهدای اخیر لبنانی هم حضور داشتند، حامیان محور مقاومت تاکید کردند، اندیشه مقاومت و مکتب شهید سیدحسن نصرالله، با بمب و موشک و کودک‌کشی نابود نخواهد شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

14 Nov, 15:31


*اندیشه مقاومت با بمب و موشک نابود نمی‌شود*
اندیشمندان و فعالان سیاسی و اجتماعی حامی محور مقاومت در نشستی تخصصی به میزبانی مرکز اسلامی مسکو تاکید کردند، اندیشه مقاومت ، با بمب و موشک و کودک‌کشی نابود نخواهد شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما اندیشمندان و فعالان سیاسی و اجتماعی حامی محور مقاومت در نشستی تخصصی به میزبانی مرکز اسلامی مسکو تاکید کردند ، اندیشه مقاومت ، با بمب و موشک و کودک‌کشی نابود نخواهد شد.


https://www.iribnews.ir/fa/news/4381332/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

13 Nov, 06:08


نماهنگ حضور کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه، هادی گودرزی، رایزن علمی ج.ا.ایران در روسیه، بلاروس و آسیای میانه و علی محقق، رایزن مطالعاتی سفارت ج.ا.ایران در نشست دانشجویان ایرانی دانشگاه روم (سماشکو سابق).

نماهنگ نشست با دانشجویان؛ کاری از دانشجویان ایرانی دانشگاه روم.

این نشست به مناسبت مراسم آغاز سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۵ و به همت انجمن دانشجویان ایرانی این دانشگاه برگزار شد.

نزدیک ۱۵۰۰ دانشجوی ایرانی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

12 Nov, 16:14


دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با وزیر امور خارجه

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با دکتر عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.

سفیر کشورمان در این دیدار گزارشی از آخرین وضعیت محل ماموریت خود و روند توسعه روابط دو کشور در عرصه های مختلف بویژه اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری ارائه کرد.

وزیر امور خارجه در این دیدار بر اهتمام ویژه کشورمان برای توسعه روابط دوجانبه و اجرای توافق‌های صورت گرفته بین مقام‌های ارشد دو کشور تاکید کرد.

دکتر عراقچی همچنین با اشاره به مواضع مشترک دو کشور در بسیاری از مسایل منطقه‌ای و جهانی، ضرورت تداوم رایزنی و همکاری بین دو کشور در راستای تامین منافع متقابل و کمک به تامین امنیت و ثبات منطقه و جهان را یادآور شد.
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

12 Nov, 10:24


کاظم جلالی - سفیر ایران در فدراسیون روسیه - در این مراسم رونمایی از اتصال شبکه شتاب و میر گفت: یکی از هدف‌های جذاب اقتصادی و گردشگری برای کشور ما می‌تواند کشور روسیه باشد و فدراسیون روسیه می‌تواند برای بازار ایران بسیار موثر باشد.

وی افزود: شناخت ما از بازار روسیه بسیار کم است و نیازمند این هستیم که تجار ما با این کشور تعامل و رفت و آمدهای بیشتری داشته باشند. با این حال آنگونه که باید تجار ما در رابطه با روسیه فعال نیستند. همچنین در حوزه گمرکی این نیاز وجود دارد تا به سمت دیجیتالی شدن گمرک میان دو کشور پیش برویم.

سفیر ایران در روسیه گفت: موضوع دیگر بحث ترانزیت است که نیازمند تکمیل کریدورهای اقتصادی و همچنین حمل و نقل هستیم. خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات زیادی برای تکمیل کریدور شمال و جنوب انجام شده است.

جلالی خاطرنشان کرد: با این حال عامل مهمتر مربوط به حوزه پولی و بانکی است و خوشبختانه مفاهیم جدیدی در حوزه پولی و بانکی میان دو کشور ایجاد شده و امروز بخش بزرگی از موانع پولی و بانکی میان دو کشور برداشته شده و از کارهای دیگری که باید در این رابطه انجام دهیم جذب گردشگران روسی است.

وی گفت: اگر بتوانیم موانع پولی و بانکی را هم در حوزه گردشگری و هم در حوزه تجاری برداریم می‌توانیم تجارت خود را با کشور روسیه به میزان قابل توجهی افزایش دهیم. امروز بر اساس آخرین آمار در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۹۷ میلیارد دلار تجارت خارجی روسیه بوده است. با این حال ما سهم بسیار بالایی در تجارت خارجی با کشور روسیه نداریم، اما در این رابطه می‌توانیم نقش بسیار بزرگی ایفا کنیم. بنابراین ما باید از این بازار بزرگ استفاده کنیم و امیدواریم با اراده بانک مرکزی بتوانیم در این حوزه موفقیت‌های بسیار مناسب و مطلوبی کسب کنیم.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

12 Nov, 10:23


نماهنگی از مراسم رونمایی از اتصال شبکه شتاب بانکی به میر روسیه گامی در مسیر دیجیتالی شدن گمرک ایران و روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Nov, 22:12


گزارش تصویری مراسم رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) با حضور محمد رضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه و مقامات شبکه بانکی کشور در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳)

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Nov, 21:27


روش برداشت اسکناس از دستگاه خودپرداز روسی با کارت شتاب بانکی ایران از زبان هموطن ایرانی مقیم روسیه در میدان سرخ مسکو

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Nov, 21:12


نخستین گام برای اتصال شبکه شتاب بانک ایران به شبکه‌های شتاب بین‌المللی با اتصال شبکه شتاب بانکی به شبکه میر روسیه برداشته شد. با این گام یک معضل بزرگ از پیش پای گردشگران ایرانی در خارج از کشور برداشته می‌شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Nov, 20:10


کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه در مراسم رونمایی از طرح اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه: یکی از کارهای بسیار بزرگی که ما انجام دادیم، جذب گردشگران روسی در داخل کشورمان هست، البته در این حوزه هم پیشرفت‌های خوبی انجام شد؛ اما ظرفیت‌های ما بسیار بیشتر از این می‌تواند باشد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

11 Nov, 20:03


با پیگیری سفارت ج.ا.ایران در روسیه: شبکه میر روسیه به شبکه بانکی ایران وصل شد

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Nov, 07:54


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ، بامداد سه‌شنبه ، دو ماهواره تمام ایرانی «هدهد» و «کوثر» با استفاده از پرتابگر سایوز روسی ، پس از پرتاب موفقیت‌آمیز از پایگاه فضایی «وستوچنی» روسیه ، در مدار ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین قرار گرفت ، تا صفحه‌ای جدید در همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه علم و فناوری و صنعت هوا فضا رقم بخورد.
این دو ماهواره سنجشی و تحقیقاتی ، نخستین ماهواره‌هایی لقب گرفتند که بدست متخصصان شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی ایران طراحی و تولید شده‌ است.
گئورگی علیموف ، مشاور فنی سازمان فضایی روسیه ، در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما ، پرتاب این دو ماهواره ایرانی به فضا را بیانگر پیشرفت چشمگیر ایران در دستیابی به فناوری‌هایی ارزیابی کرد که تا پیش از این فقط در اختیار تعداد معدودی از کشورها بود.
وی گفت : ایران به همه نشان داده که می‌توان به بالاترین قله‌های علمی دست پیدا کرد و در عین‌حال تسلیم زورگویی نشد. همکاری روسیه و ایران در این حوزه بدون تردید آمریکا و غرب را نگران می‌کند.
جان استوارت دورانت ، کارشناس صنعت هوافضا نیز گفت: آنچه ایران و روسیه مربوط می‌شود، اراده‌ای جدی و تزلزل ناپذیر برای توسعه علمی و همکاری تنگاتنگ در حوزه‌های فناورانه از جمله هوافضا ، ماهواره و تحقیقات علمی است.
این کارشناس صنعت هوافضا افزود : پرتاب این دو ماهواره تمام ایرانی با ماهواره‌بر روسی ، نمونه تعمیق همکاری‌های دو کشور در این مسیر است.
آقای دورانت تاکید کرد : روسیه و ایران به‌عنوان دو کشور مستقل و قدرتمند در صحنه جهانی ، همکاری‌های نزدیک و سودمندی را در حوزه‌های مختلف ، از جمله در صنعت هوافضا آغاز کرده‌اند که می‌تواند در راستای پایان بخشیدن به انحصار و یکجانبه‌گرایی آمریکا ، بسیار موثر باشد.
ویچسلاو ریباکوف ، کارشناس تحقیقات علمی سازمان فضایی روسیه نیز با اشاره به اینکه توسعه هر عمیق‌تر همکاری بین روسیه و ایران به چندجانبه‌گرایی کمک خواهد کرد افزود : این امر به طور خاص برای کشورهای مستقل جهان مفید است.
وی گفت : امروزه فضا و هوش مصنوعی ، عرصه رقابت جدی بین کشورهای پیشرفته است. روسیه و ایران نیز در سال‌های اخیر گام‌های مهمی برداشته‌اند و با سرعت بخشیدن به پیشرفت‌های علمی و فنی ، نشان داده‌اند که نمی‌خواهند این عرصه را به رقبا واگذار کنند. https://www.iribnews.ir/fa/news/4374256/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

06 Nov, 07:53


صنعت هوافضا، عرصه‌ نوین همکاری‌های ایران و روسیه*
پرتاب موفقیت‌آمیز دو ماهواره ایرانی «هدهد» و «کوثر» به فضا ، با استفاده از پرتابگر سایوز روسی ، که بدست متخصصان شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی ایران طراحی و تولید شده‌ بود ، بیانگر توسعه و تعمیق تعاملات ایران و روسیه در صنعت هوافضا و نیز عرصه‌ای نو در مسیر همکاری علمی و فناورانه است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

05 Nov, 20:42


نخستین اطلاعات هدهد و کوثر به ایران رسید/ سفیر ج.ا.ایران در روسیه در شبکه ایکس با اعلام خبر مسرت بخش دریافت نخستین سیگنال‌ها از دو ماهواره بخش خصوصی در مدار زمین، به جامعه علمی ایران تبریک گفت:

"ساعاتی پس از تزریق موفق ماهواره‌های کوثر و هدهد به مدار ۵۰۰ کیلومتری، لحظاتی پیش اولین سیگنال‌های تله‌متری این دو ماهواره در ایستگاه‌های زمینی بومی مستقر درخاک ج.ا.ایران دریافت شد.

اینجانب این موفقیت بزرگ را به جامعه علمی و متخصصین با انگیزه وتوانمند کشورمان از جمله شرکت امیدفضا و همچنین به یکایک فعالان حوزه فناوری تبریک می‌گویم و امیدوارم با توسعه روزافزون همکاری‌های فناورانه دوجانبه بین ج.ا. ایران و فدراسیون روسیه، بیش از پیش شاهد اینگونه اخبار مسرّت‌بخش باشیم؛ البته که این مهم جدّیت بیش ازپیش نهادهای حاکمیتی و حمایتی حوزه فناوری را طلب می‌کند.

#کوثر
#هدهد"

https://x.com/KazemJalali4/status/1853899122719227985?t=djnXiDej2UqtM0RqTWYNTQ&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853899125407760387?t=7IwiFPeDcIZ--MS_bh605A&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853899128763261077?t=89xFmUm5ggBGru82pZFYUQ&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

05 Nov, 16:39


کاظم جلالی سفیر ج.ا.ایران در روسیه امروز (سه‌شنبه 15 مرداد)، این جمله را در دیدار با ایگور لویتین دستیار رییس جمهور روسیه اعلام کرد.

جلالی افزود: در جریان سفر رییس جمهور به روسیه جهت شرکت در اجلاس سران بریکس و پس از دیدار دوجانبه با آقای پوتین، ایشان تاکید کردند که با توجه به اهمیت کریدور شمال - جنوب در توسعه روابط دوجانبه و منطقه ای، تفاهمات فیمابین در کوتاه ترین زمان نهایی شود.
سفیر ج.ا.ایران در روسیه در این چارچوب پیشنهاد کرد تا هیاتی از روسیه جهت ادامه مذاکرات به تهران سفر نمایند تا اسناد مرتبط با این پروژه جهت امضا نهایی شود.

لویتین نیز در این دیدار با اشاره به مذاکرات یک ساله طرفین در خصوص این پروژه، آمادگی طرف روسی جهت سفر به تهران و ارائه گزارشات در خصوص جزییات این پروژه را اعلام کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

05 Nov, 16:38


سفیر ج.ا.ایران در روسیه خبر داد: تاکید دکتر پزشکیان بر نهایی شدن توافقات تهران - مسکو در خصوص کریدور شمال - جنوب

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

05 Nov, 09:20


دیدار سفیر ج.ا.ایران در مسکو با معاون وزارت امور خارجه روسیه

«کاظم جلالی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران با «میخائیل باگدانف»، معاون وزیر امور خارجه در امور خاورمیانه و شمال آفریقا دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار، علاوه بر موضوعات مربوط به روابط دوجانبه، آخرین تحولات منطقه‌ای بویژه ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Nov, 23:31


رشته توییت کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه به مناسبت پرتاب موفقیت‌آمیز دو ماهواره "هدهد" و "کوثر" در شبکه ایکس + فیلم

"به حول و قوه الهی ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد که ساخته دست مهندسان توانمند و جوان شرکت دانش‌بنیان امید فضا هستند، لحظاتی پیش توسط ماهواره‌بر سایوز ۲.۱ ب از پایگاه فضایی واستوچنی روسیه به سمت مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد.
تا ساعاتی دیگر این دو ماهواره که یکی با هدف سنجش از دور زمین و دیگری کاربری اینترنت اشيا در پهنای باند باریک طراحی شده به مدار تزریق خواهند شد."

https://x.com/KazemJalali4/status/1853579101740663136?t=9cSIEpivN7GNKTzrMhF2gQ&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853579103489630574?t=gg3H8RZfZ_35w9frbaaoKg&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853579106320863509?t=-YU_wZcEVl-klneokypkcQ&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Nov, 11:29


کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، امروز (دوشنبه ۱۴ آبان) در سمپوزیومی با عنوان "آینده جهان چند قطبی" شرکت کرد.

در این کنفرانس سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه فدراسیون، ماکسیم آرشیکین، مشاور رئیس جمهور فدراسیون روسیه، کارین کنایسل، وزیر خارجه اسبق اتریش و جمعی از مقامات کشوری و سفرای مقیم، بویژه نمایندگان کشورهای بریکس حضور داشتند.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با اشاره به روندهای سیاسی-تاریخی پس از جنگ جهانی دوم از جمله جنگ سرد، موج‌های گسترش ناتو به سمت شرق، رخداد درگیری های محدود و گسترده، افزایش تهدیدات و چالش های جهانی بر اهمیت نقش مجموعه بریکس در ساخت جهان چندقطبی، نظام عادلانه جهانی، رشد برابر کشورها بر اساس منشور سازمان ملل و عدم تحمیل اراده از سوی قدرت ها به کشورهای ضعیف تاکید کرد.

وی ایجاد تغییرات در نظم جهانی را اجتناب ناپذیر خواند و گفت: اعضای بریکس به دنبال رشد و توسعه بر اساس منافع جمعی هستند و تاکنون ظرفیت و توانمندی زیادی در عرصه بین‌المللی از خود نشان نداده‌اند.

ماکسیم آرشکین نیز از رشد قابل توجه اقتصادی اعضای بریکس در سال‌های گذشته گفت و تاکید کرد: تفاوت‌های جغرافیایی، جمعیتی، فرهنگی و تمدنی در بریکس منجر به هم افزایی شده و تلاش کشورهای عضو را برای رسیدن به ایدآل‌های جمعی در حوزه‌های فناوری، اقتصادی و لجستیکی بیشتر کرده است.

در این سمپوزیوم با تاکید بر ضرورت استقلال در حوزه‌های فناوری و هوش مصنوعی، اعلام شد: رشد و توسعه کشورها در سال های پیش رو وابسته به پیشرفت آنها در حوزه های فناوری و هوش مصنوعی خواهد بود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Nov, 11:25


حضور سفیر ج.ا.ایران در روسیه در سمپوزیوم "آینده جهان چندقطبی"/ لاوروف: رخدادهای جهانی بر اهمیت بریکس می‌افزاید

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

04 Nov, 06:22


رشته توییت کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه درباره پرتاب ماهواره "هدهد" و "کوثر" به عنوان نخستین تجربه بخش خصوصی کشورمان":

دو ماهواره ایرانی "کوثر" و "هدهد" در ادامه توسعه همکاری‌های علمی و فناوری ایران و روسیه، سه‌شنبه ۱۵ آبان (۵ نوامبر) ساعت ۲:۴۸ بامداد به وقت تهران از سوی ماهواره‌بر "سایوز" در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار خواهند گرفت.

این دو ماهواره توسط جوانان نخبه ایرانی شرکت دانش بنیان "امید فضا" طراحی و ساخته شده و با حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سازمان فضایی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه آماده پرتاب شده‌است.

امید است با پرتاب این دو ماهواره، نخستین گام ورود بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران به عرصه فضا محکم و با صلابت برداشته شود.

https://x.com/KazemJalali4/status/1853320017602834792?t=-0RFiprU2r8J2f_usKCi2w&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853320020010353054?t=PNmB6lvgrxRUDhqfWADVvA&s=19

https://x.com/KazemJalali4/status/1853320023093223559?t=qgknmQt0J1MMTQR8ElbFKA&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Nov, 17:54


روایت توییتری سفیر ج.ا.ایران در روسیه از سفر به روستای تاریخی "مسکین‌جا"+ مستند

"مسکین‌جا"، از کهن‌ترین سکونتگاه‌های انسانی است، هموطنان از قرن پنجم به این خطه مهاجرت کرده‌اند. سفری بالگردی به این منطقه با ۵ هزار سکنه و ۱۳۰۰ خانوارشیعی داشتم، حضور ایرانیان، ۱۳ مسجد و کتابخانه نسخ خطی فارسی، نگین ایرانی در جمهوری داغستان و بیانگر اشتراکات ایران و روسیه است.

https://x.com/KazemJalali4/status/1853128235208376623?t=ycKVzqL3WDlVEMegWFMDjw&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Nov, 14:11


مسجد شیعیان در شهر تاریخی "دربند" که به نام "همشهری" معروف شد

کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه که به جمهوری داغستان سفر کرده، در این نماهنگ، از دلایل شهرت مسجد قدیمی این شهر با عنوان "همشهری" می‌گوید.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

03 Nov, 13:55


بازدید سفیر ایران در روسیه از کتابخانه نسخ خطی فارسی و مسجد جمعه در روستای تاریخی "مسکین‌جا"


کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه شنبه (۱۲ آبان) در ادامه سفر خود به جمهوری داغستان، با یک فروند بالگرد به روستای تاریخی مسکین‌جا سفر و از کتابخانه نسخ خطی فارسی، مسجد تاریخی جمعه و مسجد جدید در حال ساخت این روستا بازدید کرد.

در حال حاضر ۱۵۰۰ خانوار در این روستای تاریخی، زندگی می‌کنند که همه شیعه هستند.

بر اساس اظهارات امام جماعت مسجد جمعه، مردم روستای مسکین‌جا؛ حتی پیش از دوران سلطه حکومت کمونیستی در کشور شوراها نیز مسلمان بودند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

01 Nov, 07:16


بازدید سفیر ایران از بندر ماخاچ قلعه جمهوری داغستان

کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه در اولین برنامه خود در سفر به جمهوری داغستان، در ۱۰ آبان با حضور در بندر ماخاچ قلعه از نزدیک از زیرساخت های این بندر بازدید کرد.

این بندر که تنها بندر خزری روسیه در دریای خزر است، نقش مهمی در کریدور شمال - جنوب دارد و در حال حاضر حدود ۹۸ درصد از فعالیت‌های حمل بار توسط کشتی در این بندر مربوط به ایران است.

در حال حاضر مهمترین کالاهایی که بین این بندر و‌بنادر ایران جابجا می‌شود، شامل سیمان، غلات و چوب است.

یکی از مهمترین برنامه‌های توسعه ای این بندر که طبق برنامه تا پایان سال ۲۰۲۶ به اتمام می رسد، اتصال مسیر جاده‌ای بندر به جاده‌های فدرال و افزایش ظرفیت جابجایی کالا از طریق ریل متصل به بندر به میزان ۶ میلیون تن در سال است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

01 Nov, 06:20


کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با جمال علی‌اف، رییس بندر ماخاچ قلعه دیدار و درباره آخرین وضعیت توسعه زیرساخت‌های بندری و همکاری با ایران بحث و تبادل نظر کرد.

جلالی در این دیدار کریدور شمال - جنوب را یک مسیر طلایی در دورنمای جریان کالا در این منطقه برشمرد و آنرا برای همه کشورهای مسیر و منطقه یک پروسه برد - برد ارزیابی کرد.

سفیر ایران که پیش از این در سال ۱۴۰۱ نیز از این بندر بازدید کرده بود، روند توسعه و بازسازی زیرساخت‌های بندر را رو به رشد دانست و افزایش جریان کالا در این مسیر را در محور همسایگی ایران و روسیه مهم دانست.

علی‌اف نیز دیدار گفت: بودجه قابل توجهی از سوی دولت فدرال، دولت محلی و بخش خصوصی با هدف اتصال بندر به جاده‌های فدرال و توسعه زیرساخت‌های ریلی اختصاص یافت و طبق برنامه تا چند سال آینده حجم بار در این مسیر به ۱۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت.

وی ضمن تاکید بر این نکته که ایران از لحاظ ژئوپلتیک برای روسیه مهم است، ایران را دروازه‌ای برای ورود به کشور هند دانست.

رییس بندر ماخاچ قلعه، همسان‌سازی تعرفه‌های حمل و نقلی را زمینه مناسبی برای توسعه همکاری‌ها در این بخش ارزیابی کرد.

بندر ماخاچ قلعه، تنها بندر خزری روسیه است که با بنادر شمالی ایران از جمله امیرآباد و انزلی همکاری‌های خوبی در سال‌های اخیر داشته است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

01 Nov, 06:19


توسعه همکاری‌ها در زمینه حمل و نقل دریایی محور گفتگوی‌های سفیر ایران در روسیه با رییس بندر ماخاچ قلعه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

01 Nov, 05:56


نماهنگ بازدید سفیر ج.ا.ایران در روسیه از مسجد خامنه‌ای‌های ماخاچ قلعه در جمهوری داغستان

این مسجد را ۱۲۰ سال پیش دو برادر شیعه اهل خامنه ایران ساختند.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

31 Oct, 21:23


توییت سفیر ج.ا.ایران در روسیه به زبان روسی درباره مسجد شیعیان ماخاچ قلعه، مرکز جمهوری داغستان؛

"مسجد خامنه‌ای‌های شیعیان ماخاچ قلعه جلوه‌ای از هزاران اشتراکات ایران و روسیه است. امروز طی سفری به قلب جمهوری داغستان روسیه در جمع امام جماعت و نمازگزاران این مسجد زیبا حضور یافتم و با آنان به گفتگو نشستم. این مسجد ۱۲۰ ساله، یادگار دو برادر خوشنام اهل خامنه ایران است."

https://x.com/KazemJalali4/status/1852091339493498898?t=Doo23x9q2IGYJXqgU1SaSw&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

31 Oct, 20:02


شرکت سفیر ج.ا.ایران در نماز جماعت مسجد خامنه‌ای‌های شهر ماخاچ قلعه

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در جریان سفر خود به شهر ماخاچ قلعه، مرکز جمهوری داغستان روسیه با حضور در مسجد شیعیان ماخاچ قلعه بنام مسجد خامنه‌ای‌ها در جمع شیعیان این شهر حضور یافت.

مسجد خامنه ای حدود 120 سال قبل توسط دو برادر به نام اسدالله و لطف الله خامنه ساخته شده است.

این مسجد پس از جنگ جهانی دوم و شروع جنگ سرد میان آمریکا و شوروی و به تبع آن ترویج ایدئولوژی کمونیسم، به باشگاه ورزشی تبدیل شد و عملا به عنوان مسجد فعال نبود اما پس از  فروپاشی شوروی، این مسجد مجددا توسط شیعیان فعال شد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 14:18


در دیدار سفیر ج.ا.ایران در روسیه با مقامات روسی عنوان شد: تاکید ایران و روسیه بر سرعت بخشیدن به ساخت کریدور شمال ـ جنوب/ رکورد جدید در حوزه حمل و نقل

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 14:18


دکتر کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه روز دوشنبه (7 آبان) با دیمیتری ازبروف، معاون وزیر حمل و نقل روسیه و پاولوف قائم مقام رییس راه آهن این کشور دیدار کرد. طرفین در این دیدار بر تسریع اجرای مفاد موافتنامه ساخت راه آهن رشت ـ آستارا به عنوان حلقه مفقوده کریدور شمال ـ جنوب از طریق سفرهای متقابل مقامات و هیات‌های کارشناسی دو کشور تاکید کردند.

جلالی با اشاره به سفر موفقیت‌آمیز دکتر پزشکیان، رییس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه به شهر کازان روسیه برای شرکت در نشست سران بریکس و ملاقات سودمند دو جانبه روسای جمهور ایران و روسیه، بر اهتمام دولت دکتر پزشکیان در خصوص اجرایی شدن کلیه تفاهمات و موافقتنامه های موجود فیمابین از جمله کریدور تاکید کرد و در این راستا خواستار تبادل هیات های کارشناسی و مقامات دو کشور به منظور سرعت بخشیدن به کلیه تفاهمات شد.

ازبروف نیز ضمن ارزیابی سفر دکتر پزشکیان به کازان را به عنوان سفر تاریخی در عرصه روابط فیمابین، بر بهره برداری هر دو کشور به عنوان اعضای اصلی بریکس از فرصت‌های بدست آمده در راستای تقابل با کشورهایی که علیه دو کشور اقداماتی انجام می دهند، تاکید کرد.

وی در راستای پیشنهاد جلالی، آمادگی طرف روسی را جهت تبادل هیات های کارشناسی و عالیرتبه اعلام کرد.

معاون وزیر حمل و نقل روسیه در ادامه با اشاره به افزایش حمل و نقل و ترانزیت بار از طریق دو کشور، خاطرنشان کرد: تا پایان سال بیش از 8 میلیون تن کالا در مسیر دریای خزر جابجا می شود و این افزایش رکورد جدید در روابط دو کشور خواهد بود.

پاولوف، قائم مقام رییس راه آهن روسیه نیز ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری با طرف ایرانی به منظور توسعه حمل و نقل ریلی، از آمادگی این کشور برای همکاری با ایران درباره مسیر ترانزیت اطلاعات در راستای شمال ـ جنوب از هند تا اروپا خبر داد و در این دیدار پیشنهاداتی برای پیشبرد این طرح ارایه کرد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 13:41


ما با همسایگان خودمان در منطقه قفقاز ارتباط بسیار خوبی داریم، حرف شما رو هم تایید می‌کنم که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها برای همه مناطق دنیا از جمله قفقاز نقشه دارند، بنابراین همیشه به همسایگان خودمان در منطقه قفقاز گفتیم که باید مکانیزم ها و ساز و کارهایی را ایجاد کنیم که خودمان مسائل خودمان را در منطقه حل کنیم. حضور نیروهای خارجی در منطقه ما نه تنها مسائل ما را حل نمی کند، بلکه پیچیده تر می کند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران، مکانیسم سه به علاوه سه را پیشنهاد کرد. یعنی ایران، روسیه و ترکیه به علاوه آذربایجان، ارمنستان و گرجستان. چند نشست نیز برگزار شد، یک جلسه موفقی هم در تهران داشتیم و جلسه آینده نیز در تهران برگزار می شود، همه تلاش ما این است که بتوانیم در این مکانیسم مسائل را حل کنیم. همیشه با همسایگانمان از جمله ارمنستان روابط خوب داشتیم و همیشه هم به آنها گفتیم که حضور آمریکا و اروپا در منطقه بر پیچیدگی امور می افزاید. با همسایه دیگر یعنی آذربایجان نیز روابط بسیار خوبی داریم و رفت و آمدهایمان نیز زیاد است و به آنها نیز تاکید کردیم که باید مسائل را در مکانیسم های بومی حل و فصل کنیم و گفتیم که غربی ها و آمریکایی ها برای این منطقه نقشه دارند. ما نه تنها نباید ذیل نقشه های آنها حرکت کنیم، بلکه باید راهکارهای خودمان را نیز اجرا کنیم. امیدواریم که سه به علاوه سه در ترکیه برگزار شود و همین ساز و کار بتواند مسائل را در منطقه قفقاز ساماندهی کند.
***این گفتگو اواخر مهر ماه سال جاری انجام شده است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 13:41


گفتگوی المیادین با سفیر ج.ا.ایران در روسیه (بخش چهارم): آنچه در قفقاز اتفاق می افتد بر ایران و روسیه تأثیر می گذارد، به ویژه تغییرات اخیر در سیاست ارمنستان و پایان بحران قره باغ. روابط خود با ارمنستان و آذربایجان را که کریدور شمال-جنوب از آن می گذرد، چگونه ارزیابی می کنید؟

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 13:18


-آقای دکتر عراقچی به همه کشورهای منطقه سفر می‌کنند. مثلا اولین سفرشان به لبنان، سوریه، عمان و عراق بود. بعضی از این کشورها وابسته به آمریکا نیستند، بعضی‌هایشان هم دوست آمریکا هستند. طبعا این سفرها اهداف مختلفی دارد. ما به برخی از کشورها مثل لبنان، سوریه، عراق می‌رویم که بدانند از آنها حمایت می‌کنیم. به برخی از کشورها مثل کشورهای همسایه مثل عمان و قطر نیز سفر می‌کنیم چون روابطمان دوستانه است، به برخی از کشورها نیز سفر می‌کنیم و به آنها گفته می‌شود مراقب باشند. طبعا اگر آنها بخواهند در حمله اسرائیل و آمریکا به ایران همراهی و همکاری داشته باشند؛ برای منطقه می‌تواند عواقب داشته باشد. ما نمی‌خواهیم منطقه ما دچار خطر شود و کشورهای اسلامی دچار خطراتی شوند، ما همه امت اسلام را در کنار همدیگر می‌خواهیم و تلاش می‌کنیم تا این اتفاق بیافتد، پیام سفر آقای دکتر عراقچی، همگرایی است.

***این گفتگو اواخر مهر ماه سال جاری انجام شده است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 13:12


گفتگوی المیادین با سفیر ج.ا.ایران در روسیه (بخش سوم): به سفرهای اخیر وزیر خارجه ایران به کشورهای عربی بپردازیم. کشورهای حوزه خلیج فارس روابط خوبی با آمریکا و روسیه دارند. نقش آنها در درگیری کنونی در خاورمیانه چیست؟

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 13:08


بخش دوم گفتگوی المیادین با سفیر ج.ا.ایران در روسیه: چه چیزی مانع امضای توافقنامه بین روسیه و ایران است و آیا در کازان امضا می‌شود؟

-درباره امضای موافقت‌نامه همکاری جامع، امروز اساس این موافقنامه برای امضا آماده است. این موافقنامه که جامع است و همه ابعاد روابط ما را شامل می‌شود، آماده است که در کازان هم امضا شود؛ اما روسای جمهور دو کشور در عشق آباد با یکدیگر توافق کردند که در قالب سفر دوجانبه امضا شود. در نتیجه جناب آقای پوتین از جناب آقای دکتر پزشکیان برای یک سفر دوجانبه به مسکو دعوت کردند. جناب آقای دکتر پزشکیان نیز پذیرفتند، انشالله پس از اجلاس سران بریکس، برای این سفر دوجانبه برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

***این گفتگو اواخر مهر ماه سال جاری انجام شده است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 12:54


پرسش خبرنگار المیادین: با حمله به ضاحیه لبنان، دبیرکل سید حسن نصرالله کشته [شهید) شد. توانایی حزب‌الله در مقاومت در مقابل تجاوزات اسرائیل را چگونه ارزیابی می‌کنید و ایران چگونه به محور مقاومت کمک می کند؟

-فکر می کنم نیاز به گفتن ندارد و هر کسی می‌تواند حزب‌الله را قضاوت کند. اسرائیلی‌ها ابتدا با شهادت شهید بزرگ مقاومت سید حسن نصرالله جشن گرفتند؛ این جشن به این دلیل بود که فکر می‌کردند فاتحه حزب الله خوانده شد. حزب الله بعد از شهادت سید حسن نصرالله دچار ضرباتی شدند که خودشان گفتند که ما این ضربات و حملات را بی سابقه می‌دانیم، اینها خیال می کردند با چند ضربه که به حزب الله زدند، حزب الله از هم پاشیده است. اول ضربه پیجرها و بعد ضربه بیسیم‌ها بود و سپس ضربه سوم شهادت سید حسن نصرالله بود. دیدند که اتفاقی نیافتاد و حزب الله زنده است و سامانش را حفظ کرده. چرا مقاومت، حزب الله و حماس زنده هستند، مگر این همه انسان کشته نشد، دلیل این زنده بودن، در جنایات اسرائیل است. غزه اکنون دو میلیون جمعیت دارد که یکسال به چشم خود جنایت‌ها را دیدند و در اینجا فرزندانی هستند که پدر و مادرشان شهیده شده شد. غذا، آب، بهداشت، برق ندارند و بمب بر سر آنها می ریزند، آیا اینها در آینده ساکت خواهند بود. چند تا لشگر از دل همین دو میلیون نفر در می آید؟ حالا مرتب بیایند ایران را محکوم کنند. نقش ایران چیست؟ شما با جنایات خودتان این مردم را تحریک می کنید. مقاومت از دل این جنایت و اعمال غیر انسانی بیرون می‌آید. اصلا چطور حزب الله در لبنان شکل گرفت. اسرائیل بیروت را تصرف کرد. همین رزمندگانی که امروز به شهادت می‌رسند، آن زمان کودک بودند. بزرگ که شدند مسلح شدند. اسرائیل باید بداند که خودش ضد خودش است. مقاومت در دل کشتار، بی رحمی و ترور ایجاد شده است. اینکه اسرائیل خیال کند که اگر مقاومت نابود شود، اسرائیل می‌تواند زندگی کند، این را به گور خواهد برد.

***این گفتگو اواخر مهر ماه سال جاری انجام شده است.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

28 Oct, 12:52


گفتگوی شبکه المیادین در مسکو با دکتر کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه/ بخش اول: سرنوشت حزب الله پس از شهادت شهید سید حسن نصرالله

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Oct, 19:50


رشته توییت دکتر ‌کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران به زبان روسی درباره توصیف اجلاس سران بریکس با نخستین تجربه حضور رسمی ایران:


https://x.com/KazemJalali4/status/1850259798559777041?t=a9Ep8CsVVQYOcIalaTZiHw&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Oct, 19:41


توییت دکتر ‌کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در توصیف اجلاس سران بریکس با نخستین تجربه حضور رسمی ایران:

اجلاس سران بریکس، الگوی موفقی از همنشینی تمدن‌های کهن، همدلی، تنوع، مشارکت‌ و چندجانبه‌گرایی به نمایش گذاشت. هدف بریکس تقویت چندجانبه‌گرایی است. بازبینی، بازسازی و بازآرایی الگوهای همکاری در نظام بین‌الملل، فرآیند امیدآفرین برای جهانی است که در سرپنجه‌های یکجانبه‌گرایی گرفتار شده است.

https://x.com/KazemJalali4/status/1850259810337579195?t=z0tsQ9jxFQNV6htxiBCRQQ&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Oct, 18:07


توییت دکتر کاظم جلالی، سفیر ج.ا.ایران در روسیه در واکنش به تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران:

مدافعان آسمان کهن دیار جهان، ققنوس‌وار پرکشیدند. آسمان سرزمین اهورایی ایران زمین از سپیده دم تاریخ تاکنون عرصه سیمرغ‌ها، ققنوس‌ها و همای سعادت بوده است. این مزرع سبز فلک، جولانگاه مگس‌های صهیونیسم نیست. نام و یاد ققنوس‌های مدافع آسمان کهن دیار، سرگرد شهید حمزه جهاندیده، استوار شهید مهدی شاهرخی، سرگرد شهید سجاد منصوری و گروهبان یکم شهید مهدی نقوی را گرامی می‌داریم.

#ایران
#شهیدجهاندیده
#شهیدشاهرخی
#شهیدمنصوری
#شهیدنقوی

https://x.com/KazemJalali4/status/1850235804657786967?t=ryXnkdEJjrlbb2_ndpJntQ&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

26 Oct, 09:28


بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی

بسم الله الرحمن الرحیم

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه چند مرکز نظامی در ایران را به عنوان نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، به ویژه اصل منع تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی کشورها، دانسته و به شدیدترین وجه محکوم می‌کند.

همانطور که بارها توسط مراجع صلاحیت‌دار جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است، جمهوری اسلامی ایران با ابتنای بر حق ذاتی دفاع مشروع، که در ماده ۵۱ منشور ملل متحد نیز منعکس شده است، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌داند.

جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر استفاده از همه توانمندی‌های مادی و معنوی ملت ایران برای دفاع از امنیت و منافع حیاتی خود، و نیز با وقوف به وظایف خود در قبال صلح و امنیت منطقه ای، مسئولیت فردی و جمعی همه کشورهای منطقه برای حراست از صلح و ثبات منطقه را خاطرنشان می‌کند و از همه کشورهای صلح‌ دوست در منطقه و سایر کشورها که با درک شرایط خطیر موجود از اقدام تجاوزکارانه رژیم اشغالگر اسرائیل ابراز انزجار نموده و آن را محکوم کرده‌اند، قدردانی می‌کند.

بی‌تردید استمرار اشغالگری، اقدامات غیرقانونی و جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه، به ویژه نسل کشی مردم فلسطین و تجاوزگری علیه لبنان - که در سایه حمایت همه جانبه تسلیحاتی و سیاسی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی تداوم یافته است- عامل اصلی تنش و ناامنی در منطقه است.

جمهوری اسلامی ایران با یادآوری مسئولیت تک‌تک دولت‌های عضو سازمان ملل متحد، دولت‌های عضو 'کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی' و دولت ‌های عضو 'کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹'، برای اقدام عاجل و جمعی در برابر نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، کنوانسیون منع نسل کشی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی که همزمان به مثابه نقض جدی صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌آیند، بر ضرورت تحرک فوری و عاجل جامعه جهانی برای توقف نسل‌کشی، جنگ و تجاوز علیه غزه و لبنان و مهار جنگ‌ افروزی رژیم صهیونیستی تاکید می‌نماید.
@MFAIran

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

25 Oct, 07:08


رئیس جمهور کشورمان پس از سه روز بحث و رایزنی با سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس کشورهای عضو گروه بریکس و  نشست مشترک با شرکای این گروه ، موسوم به «بریکس پلاس» در حالی به تهران بازگشت که این سفر دستاوردهای مهمی در حوزه دوجانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو اصلی بریکس و نیز نشست اعضای این گروه با کشورهای علاقمند به همکاری و شراکت ، موسوم به بریکس‌پلاس ، پس از سه روز در شهر قازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه ، با صدور بیانیه‌ای ۱۳۰ ماده‌ای به پایان رسید و دکتر مسعود پزشکیان با دستاوردهای مهمی در حوزه دوجانبه ، منطقه‌ای و بین‌المللی به میهن بازگشت.
این نخستین حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو رسمی و دائمی در اجلاس گروه بریکس بود.
رئیس جمهور علاوه بر سه سخنرانی در اجلاس سران بریکس و گروه بریکس‌پلاس و نیز دیدار و مذاکره با روسای جمهور روسیه ، چین ، مصر ، آفریقای جنوبی ، بولیوی ، ونزوئلا ، بلاروس ، نخست وزیر هند ، نخست وزیر ارمنستان و نخست وزیر اتیوپی ، شامگاه پنجشنبه با بدرقه رستم مینیخانوف ، رئیس جمهوری تاتارستان روسیه ،  فرودگاه فازان را به مقصد تهران ترک کرد.
  پزشکیان در گفت‌وگو با صداوسیما تاکید کرد : وحدت در مقابل یکجانبه‌گرایی، رهاورد شرکت در اجلاس بریکس بود.
رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: رهاورد حضورم در اجلاس سران بریکس در کازان، انجام مذاکرات و گفت و گوها با هدف ایجاد وحدت و انسجام میان کشورها در مقابل تمامیت خواهی و یکجانبه گری که آمریکا و کشورهای خاصی به دنبال آن هستند، بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قازان ، دکتر مسعود پزشکیان قبل از عزیمت به تهران، این سخنان را در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رهاورد نخستین سفر وی به روسیه بیان کرد.
وی اظهار داشت: در مجموع تلاش‌های هیأت ایرانی و کشورهای عضو بریکس در راستای برون رفت از یکجانبه‌گرایی در جهان بود.
رئیس‌جمهور گفت: دیدار و تبادل نظر با سران کشورهای عضو گروه بریکس همچنین منجر به تقویت ارتباطات دوجانبه کشورها از نظر اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، علمی و امنیتی با یکدیگر می‌شود.
پزشکیان درباره رهاورد دیدار دوجانبه خود با رئیس‌جمهور روسیه که با تکرار دعوت پوتین از وی برای سفر رسمی به روسیه همراه بود نیز گفت: بنا بر این است که همه تفاهم‌نامه‌های در دستور کار همکاری میان دو کشور، آماده شود تا زمانی که به روسیه سفر کردیم، همه آنها به امضا برسند.
———-
اظهارات :
۱-مسعود پزشکیان ، رئیس جمهور
۲-تورسون بیک‌آخمون ، رئیس مجلس مدنی قرقیزستان
۳-سیدعباس عراقچی ، وزیر امورخارجه
۴-کاظم جلالی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

25 Oct, 07:03


دستاوردهای نخستین حضور رسمی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بریکس

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

24 Oct, 21:19


گزارش تصویری از دیدارهای دکتر پزشکیان در روز دوم اجلاس و عزیمت به تهران

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

24 Oct, 21:01


گزارش تصویری از سخنرانی و دیدارهای دکتر پزشکیان در روز دوم اجلاس کازان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 14:43


استقبال از رئیس جمهور محترم و هیات همراه در فرودگاه کازان روسیه

دکتر مسعود پزشکیان در صدر هیات سیاسی با استقبال نخست وزیر تاتارستان و دکتر کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه وارد کازان شد.

هواپیمای حامل جناب آقای دکتر پزشکیان لحظاتی پیش بر باند فرودگاه عبدالله توکای به زمین نشست.

اجلاس بریکس از صبح روز ۲۳ اکتبر آغاز می‌شود. در این روز دو نشست با موضوع تقویت چندجانبه گرایی برگزار می شود. به ویژه، اعضای هیئت‌ها در قالبی محدود، حل و فصل درگیری‌های منطقه‌ای، تعامل مالی در بریکس و سناریوهایی ممکن برای افزایش اعضا را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 14:25


استقبال مینخانف، رئیس جمهوری تاتارستان روسیه و دکتر کاظم جلالی از دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهوری در فرودگاه عبدالله توکای کازان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 14:24


لحظه ورود دکتر پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان به کازان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 14:22


لحظه استقبال از دکتر پزشکیان، رئیس جمهور محترم در فرودگاه کازان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 12:58


توییت دکتر کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه:

اجلاس بریکس با حضور آقای دکتر پزشکیان از فردا در کازان آغاز می‌شود. جهان به طور جدی تغییر کرده است. مجموعه بریکس مسیر بعدی تاریخ را تعیین خواهد کرد. اجلاس بریکس در کازان روسیه اولین نشست با ترکیب اعضای جدید است که به افزایش سطح تعامل میان همفکران کمک خواهد کرد.

https://x.com/KazemJalali4/status/1848705746755592682?t=E4NK0i33nemNi0SK_rzNaA&s=19

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 09:24


کازان- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در آستانه آغاز به کار شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس گفت: دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان، پیشنهادهایی را در راستای تقویت همگرایی بین کشورهای عضو این گروه و تحقق جهانی عادلانه‌تر در این اجلاس مطرح خواهند کرد.

کاظم جلالی سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روسیه در دوره ریاست خود بر گروه بریکس در سال جاری میلادی، حدود ۲۷۸ رویداد را تعریف کرده است که بخش بزرگی از آن برگزار شده است.
وی اظهار داشت: روسیه، فرصت بسیار خوبی را در دوره ریاست‌ خود ایجاد کرد و با حضور فعالانه کشورهای بریکس، همگرایی خوبی ایجاد شد.
این دیپلمات ایرانی با بیان اینکه بریکس، سازمانی نوبنیاد و تازه تأسیس است، یادآور شد: بسیاری از ساختارهای بریکس باید شکل بگیرد و جمهوری اسلامی ایران در این راستا در یک سال گذشته، پیشنهادهای خوبی را به کشورهای عضو در این راستا ارائه کرد.
وی به عنوان نمونه به پیشنهادهای اخیر ایران به گروه بریکس در زمینه پولی و بانکی و نیز انرژی در سفرهای اخیر رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر نیرو به روسیه اشاره کرد.

جلالی گفت: امسال در رویدادهای بریکس، گفت‌وگوهای بسیار خوب و مناسبی انجام و زمینه‌هایی فراهم شد که همکاری‌ها را گسترش دهیم.
وی ادامه داد:‌ اصلی‌ترین تصمیم‌گیری در گروه بریکس در اجلاس رؤسای جمهور صورت می‌گیرد و در این زمینه، دکتر پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، پیشنهادهای کشورمان را مطرح خواهد کرد.
سفیر ایران در روسیه گفت: مسیر بریکس در طرح‌ریزی سازوکار عادلانه مناسبات میان کشورها ادامه خواهد داشت و ضرورت دارد که کشورهای عضو این گروه، الگوهایی را برای مباحثی همچون اف ای تی اف ارائه کنند.
وی افزود: در موضوعات دیگر نیز همچون ضدتروریسم، پولی و بانکی و پیام‌رسان‌ها نیز غرب ضوابطی را بر استانداردهای سوگیرانه خود ترسیم کرده است که کشورهای عضو بریکس هم در این حوزه‌ها می‌توانند استاندارد عادلانه‌ای را برای کشورهای خود و دیگر کشورهای علاقه‌مند به همکاری تعریف کنند.
جلالی خاطرنشان کرد:‌ دستیابی به نتیجه در این حوزه‌ها مستلزم رایزنی‌های مستمر و ادامه روندی است که آغاز شده است و می‌توان در سال‌های آینده، موفقیت‌هایی را در این عرصه‌ها برای گروه بریکس متصور بود.
وی تأکید کرد:‌ ما نباید خودمان را مجبور کنیم که بر اساس استانداردهایی که غربی‌ها تعریف کرده‌اند و به ضرر کشورهای حوزه جنوب جهانی است، حرکت کنیم چرا که استانداردهای غربی نفع یکطرفه این کشورها را لحاظ کرده است.
وی تأکید کرد:‌ ساختار جدیدی که بریکس شکل می‌دهد باید همراه با تعیین شاخص‌هایی باشد که بر خلاف نهادهای غربی، سوگیری و جهت‌گیری خاصی نداشته باشد و عادلانه باشد.

http://www.irna.ir/xjRTjn

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 08:52


سفیر ایران در مسکو در گفت و گو با ایرنا:
پیشنهادهای پزشکیان به بریکس ارائه خواهد شد؛ لزوم تعریف عادلانه استانداردها در جهان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 08:04


سران و مقامات بلندپایه ۱۰ کشور عضو گروه بریکس و ۲۸ کشور علاقمند به همکاری با این گروه ، از روز سه‌شنبه در کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه ، مذاکرات داغ و فشرده‌ای درباره مهمترین مسائل اقتصادی ، سیاسی ، امنیتی و تحولات بین‌المللی را کلید می‌زنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، از صبح سه‌شنبه هیات‌های رسمی ۳۸ کسور جهان ، شامل ۱۰ کشور عضو اصلی و ۲۸ کشور همسو و علاقمند به همکاری با گروه بریکس وارد کازان ، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه شده‌اند تا در دو نشست سران بریکس و اجلاس موسوم بریکس‌پلاس شرکت کنند.
رئیس جمهور کشورمان نیز عصر روز سه‌شنبه در صدر هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی وارد کازان خواهد شد و از بدو ورود ، مذاکرات و رایزنی‌های خود را با مقامات شرکت کننده در اجلاس آغاز خواهد کرد.
این نخستین حضور جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو دائمی و رسمی گروه بریکس است.
سال گذشته و در جریان برگزاری اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی ، شهید آیت‌الله رئیسی ، به منظور رایزنی و مذاکره درباره پیوستن کشورمان به بریکس در نشست شرکت کرده بود.
دکتر مسعود پزشکیان علاوه بر شرکت و سخنرانی در نشست بریکس ، اجلاس کشورهای دوست ، موسوم به «بریکس‌پلاس» و دیدار و مذاکره با مقامات کشورهای شرکت کننده ، موضوعات دوجانبه با روسیه را نیز پیگیری خواهد کرد.
نشست سران ۱۰ کشور بریکس از جمله روسیه ، جمهوری اسلامی ایران ، چین ، هند ، برزیل ، آفریقای جنوبی ، مصر ، اتیوپی ، عربستان و امارات متحده عربی از روز چهارسنبه و روز پنجشنبه نیز اجلاس «بریکس پلاس» با مشارکت اعضای اصلی و روسای جمهور و مقامات عالیرتبه ۲۸ کشور همسو و علاقمند به همکاری با این سازمان برگزار خواهد شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست کسب و کارهای بریکس با اشاره نقش و جایگاه بریکس در آینده جهان گفت :
بریکس به علت حجم و رشد نسبتا زیاد خود، بخش اعظم رشد اقتصادی جهان را طی سالیان آینده محقق خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین افزود : فعالیت بریکس برضد هیچ کسی نیست بلکه هدفش تنها روی یک کار ، یعنی توسعه پایدار و شکوفایی کشورهای عضو معطوف است.
ایگور لویتین ، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه ، کذرگاه ریلی شمال-جنوب را یکی از از مهمترین طرح‌های مشترک بین ایران و روسیه دانست و گفت : با تکمیل آن ، شمال اروپا به شبه قاره هند متصل می‌شود و تامین کننده منافع دو کشور در حال و آینده است.
وی ابراز امیدواری کرد ، سفر رئیس جمهور ایران به روسیه و توافقات ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان زمینه‌ساز سرعت بخشیدن به روند اجرای این طرح منجر شود.
یوری سادیتف ، مدیر همکاری‌های بین‌المللی وزارت انرژی روسیه نیز گفت : همکاری‌های مشترک در حوزه انرژی بین ایران و روسیه وجود دارد.
وی گفت : پیش بینی می‌شود دو رئیس جمهور به توافقات مهمی برسند و در وهله نخست ، ایران به هاب و کانون اصلی گازی در منطقه تبدیل شود.
————
اظهارات :
۱-ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه
۲-یوری سادیتف ، مدیر همکاری‌های بین‌المللی وزارت انرژی روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

22 Oct, 07:43


ایران و بریکس، همکاری‌های متقابل و منافع مشترک

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 17:04


نقش بریکس در آینده تحولات اقتصادی ، سیاسی و امنیتی جهان


اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس از روز سه‌شنبه در حالی به میزبانی شهر کازان روسیه آغاز می‌شود که نقش این سازمان در آینده تحولات اقتصادی ، سیاسی و امنیتی جهان ، روز به روز افزایش می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو ، نشست سران ۱۰ کشور بریکس از جمله روسیه ، جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، عربستان و امارات متحده عربی از روز سه‌شنبه آغاز می‌شود و شهر کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه به محل رایزنی و مذاکرات داغ سران کشورهای عضو بریکس و نیز روسای جمهور و مقامات عالیرتبه ۲۸ کشور همسو و علاقمند به همکاری با این سازمان تبدیل خواهد شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست کسب و کارهای بریکس با اشاره نقش و جایگاه بریکس در آینده جهان گفت:
بریکس به علت حجم و رشد نسبتا زیاد خود، بخش اعظم رشد اقتصادی جهان را طی سالیان آینده محقق خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین افزود: فعالیت بریکس برضد هیچ کسی نیست بلکه هدفش تنها روی یک کار ، یعنی توسعه پایدار و شکوفایی کشورهای عضو معطوف است.
دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان نیز برای شرکت در این اجلاس روز سه‌شنبه وارد روسیه خواهد شد.
این نخستین حضور جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو رسمی و دائمی در گروه بریکس است.
سال گذشته و در جریان برگزاری اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی، شهید آیت‌الله رئیسی، به منظور رایزنی و مذاکره درباره پیوستن کشورمان به بریکس در نشست شرکت کرده بود.
دکتر مسعود پزشکیان علاوه بر شرکت و سخنرانی در نشست بریکس، اجلاس کشورهای دوست، موسوم به «بریکس‌پلاس» و دیدار و مذاکره با مقامات کشورهای شرکت کننده، موضوعات دوجانبه با روسیه را نیز پیگیری خواهد کرد.
ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه ، کذرگاه ریلی شمال-جنوب را یکی از از مهمترین طرح‌های مشترک بین ایران و روسیه دانست و گفت: با تکمیل آن ، شمال اروپا به شبه قاره هند متصل می‌شود و تامین کننده منافع دو کشور در حال و آینده است.
وی ابراز امیدواری کرد، سفر رئیس جمهور ایران به روسیه و توافقات ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان زمینه‌ساز سرعت  بخشیدن به روند اجرای این طرح منجر شود. 
یوری سادیتف ، مدیر همکاری‌های بین‌المللی وزارت انرژی روسیه نیز گفت : همکاری‌های مشترک در حوزه انرژی بین ایران و روسیه وجود دارد.
وی گفت: پیش بینی می‌شود دو رئیس جمهور به توافقات مهمی برسند و در وهله نخست، ایران به هاب و کانون اصلی گازی در منطقه تبدیل شود.  
————
اظهارات:
۱-ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
۲-کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه
۳- ولادیمیر یف‌سیف، مدیر سازمان همگرایی کشورهای مشترک‌المنافع

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 17:04


نقش بریکس در آینده تحولات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهان

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 09:53


سفیر ایران در روسیه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد

فصل نو دیپلماسی و اقتصاد در نخستین حضور رسمی ایران در اجلاس سران بریکس


https://www.irna.ir/news/85634193/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 09:03


در واکنش به شایعات درباره طرح ساخت راه آهن رشت - آستارا

جلالی: روس‌ها از خط ریلی عقب‌نشینی نکرده‌اند؛ زمین‌ باید تملک شود

www.irna.ir/xjRT45

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 08:56


اجلاس سران ۱۰ کشور عضو گروه بریکس و ۲۸ کشور همسو و علاقمند به همکاری با این گروه در حالی از فردا در شهر کازان روسیه آغاز می‌شود که نخستین بار ، جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو رسمی و دائمی بریکس در این نشست بین‌المللی مشارکت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کازان ، سران و مقامات عالیرتبه ۱۰ کشور عضو بریکس شامل روسیه ، جمهوری اسلامی ایران ، چین ، هند ، برزیل ، آفریقای جنوبی ، مصر ، اتیوپی ، عربستان و امارات متحده عربی از روز سه‌شنبه در شهر کازان ، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه دور هم جمع می‌شوند تا درباره چشم‌انداز همکاری‌های اقتصادی ، تقویت چندجانبه‌گرایی ، تعامل سازنده در راستای شکوفایی و پیشرفت مبتنی بر عدالت جهانی را بررسی و برنامه جامع میان‌مدت و بلندمدت این گروه را تدوین کنند.

سران ده کشور عضو بریکس ، روز چهارشنبه نیز نشستی مشترک با کشورهای همسو و علاقمند به همکاری با بریکس ، موسوم به «بریکس‌پلاس» برگزار می‌کنند.

دکتر مسعود پزشکیان ، رئیس‌جمهور کشورمان نیز روز سه‌شنبه در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به کازان سفر خواهد کرد تا ضمن سخنرانی در نشست بریکس و اجلاس بریکس پلاس ، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و سران دیگر کشورهای شرکت کننده ، درباره تقویت و تحکیم مناسبات مذاکره کند. 

در حالیکه پیشتر اعلام شده بود ، در حاشیه این اجلاس موافقتنامه جامع همکاری‌های بلندمدت ایران و روسیه به امضاء روسای جمهور دو کشور خواهد رسید ، اما سفیر جمهوری اسلامی ایران ، با اشاره به فشردگی بیش از حد برنامه‌ها و ملاقات‌های دو و چندجانبه در مدت دو روز برگزاری این نشست‌ها گفت : این موافقتنامه تمام مراحل خود را پشت سر گذاشته و اکنون آماده امضاء است ، اما با درخواست طرف روسی ، مقرر شد سندجامع همکاری‌های دو کشور در یک دیدار دوجانبه به امضا برسد.

کاظم جلالی به فرمان اخیر رئیس جمهور روسیه مبنی بر موافقت دولت این کشور با امضاء موافقتنامه اشاره کرد و افزود : در دیدار اخیر روسای جمهور ایران و روسیه در عشق‌آباد ترکمنستان ، ولادیمیر پوتین از دکتر مسعود پزشکیان دعوت کرد علاوه بر شرکت در اجلاس سران بریکس به میزبانی کازان ،  در تاریخ مورد توافق به مسکو سفر کنند تا موافقتنامه جامع بلندمدت بین دو کشور در دیداری دوجانبه به امضاء برسد.

سفیر ایران افزود ، این پیشنهاد با موافقت رئیس جمهور کشورمان همراه شد و در حال حاضر بررسی درباره زمان سفر دکتر پزشکیان به مسکو و امضاء این سند راهبردی جریان دارد.   
 
در آستانه برگزاری نشست سران بریکس در کازان نیز نمایندگان ملی کشورهای بریکس موسوم به «شرپا - سوشرپا» در کازان گردهم آمدند تا نظرات کشورهای متبوع خود درباره مهمترین موضوعات در دستور کار سران گروه بریکس را بررسی کنند.

دراین نشست، موضوعات مربوط به توسعه و امنیت جهانی از دیدگاه بریکس و نیز شیوه مشارکت کشورهای علاقمند به همکاری با گروه بریکس بررسی شد.

آقای صمد زاده صابر، معاون نماینده ملی ایران در بریکس که در راس هیاتی در این نشست حاضر بود، ابراز امیدواری کرد این نشست بتواند  بیان کننده صدای واحد گروه بریکس باشد.

نشست سران بریکس از اول تا سوم آبان ماه در شهر کازان برگزار خواهد شد.
———-
اظهارات :
۱-داود میرزاخانی ، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در تاتارستان
۲-ولادیمیر یف‌سیف ، مدیر انستیتو همگرایی کشورهای مشترک‌المنافع
۳-کاظم جلالی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه

https://www.iribnews.ir/fa/news/4360869/

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

21 Oct, 08:55


مذاکرات رئیس جمهور در اجلاس سران بریکس از فردا در روسیه کلید می خورد

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 21:57


نخستین تجربه حضور ایران به عنوان عضو اصلی در اجلاس سران بریکس/ رئیس جمهور روز سه‌شنبه به کازان سفر می‌کند

شانزدهمین اجلاس سران بریکس از یک تا سه آبان ماه با حضور دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در شهر کازان برگزار می‌شود.

کشورمان برای اولین بار به عنوان عضو اصلی در نشست سران بریکس حضور خواهد یافت.

سران بریکس در این نشست که با شعار «تقویت چندجانبه‌گرایی برای توسعه و امنیت جهانی» برگزار می‌گردد، مواضع کشورشان را در خصوص وضعیت جهان بیان می‌کنند.

علاوه بر سران کشورهای بریکس، سران و مقامات عالی‌رتبه از بیش از سی کشور و سازمان بین‌المللی نیز در این نشست حاضر خواهند بود.

سخنرانی در جمع سران بریکس، سخنرانی در جمع بیش از چهل رییس جمهور و مقامات عالی از سراسر جهان و انجام ملاقات‌های دوجانبه بخشی از برنامه‌های دکتر پزشکیان در سفر به روسیه خواهد بود.

گفتنی است، اجلاس سران کشورهای عضو بریکس از شامگاه روز سه شنبه (یک آبان) تا روز پنج شنبه (۳ آبان) در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود.

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 21:42


گزارش تصویری از نشست‌های هماهنگی و برنامه‌ریزی سفر ریاست محترم جمهوری و هیات همراه به شهر کازان با حضور دکتر کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، میرزاخانی، سرکنسول کشورمان در کازان، هیات پیش‌روی ریاست جمهوری و دیپلمات‌های ایرانی مقیم روسیه

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 21:16


▫️جلالی در خصوص ارزیابی کلی از ریاست روسیه بر بریکس گفت: "روسیه  در سال 2024 که البته تا دسامبر هم ادامه خواهد داشت، ریاست بریکس را برعهده دارد. به نظرم روسیه خیلی فعالانه و مسئولانه تلاش کرد که مسئولیت های خودش را در مورد ریاست بریکس به خوبی انجام داده و اعضای این سازمان را فعال نماید، انرژی بسیاری صرف شد و جلسات متعددی در‌ حوزه های مختلف چه در قالب مسئولین سیاسی از جمله جلسات وزرای خارجه کشورهای عضو، چه در حوزه اقتصادی مانند جلسات وزرای اقتصاد و همچنین روسای بانک های مرکزی و همچنین در حوزه فرهنگی با حضور فعالان رسانه ای برگزار شد."

به نظر من فعالیت روسیه در یک سال گذشته چشمگیر بود، کمااینکه ما به عنوان سفارت ایران در روسیه و تنظیم کننده برنامه های طرف ایرانی حجم کار را مشاهده کرده و دیدیم که روسیه اهتمام جدی در موارد مختلف مربوط داشت.

ارزیابی من از عملکرد روسیه در دوران ریاست بریکس ارزیابی بسیار مثبتی است.

▫️جلالی در خصوص دستاوردهای ایران از عضویت در این سازمان در یک سال اخیر نیز تاکید کرد، امسال سال اول عضویت ایران بود، و در سال اول عضویت ایران، روسیه به عنوان کشور دوست و همراه و همسایه ریاست بریکس را برعهده داشت و جمهوری اسلامی ایران هم تلاش کرد هم به دلیل اینکه سال اول عضویت بود و هم به دلیل اینکه روابط ویژه ای با روسیه دارد در همه حوزه های همکاری با بریکس و رویدادهای مهم در عالی ترین سطح حضور داشته باشد.

طبعا اگر بخواهیم به گزاره مبنایی تشکیل بریکس توجه کنیم، بریکس نوع اعتراض است به ساختار فعلی قدرت بین المللی و این اتحاد به دنبال این است که بتواند دنیای مبتنی بر پلورالیزم قدرت رو حاکم کرده و حتی شاید برخی از اعضای بریکس مثل ایران بیشتر نگاهشان به ایجاد یک نوع عدالت در مدیریت نظام بین المللی است و اینکه همه کشورها بتوانند به میزان وزن خودشان در عرصه جهانی برای اداره دنیا سهم داشته باشند.

▫️جلالی ادامه داد: "درحالی که در وضعیت دنیای تک قطبی همه باید خود را با ارزش های آمریکایی و یا لیبرال دموکراسی منطبق بکنند و ما امروز می بینیم که چه خسارت هایی به خاطر این رویکرد بد در دنیا به وجود آمده است. بر این اساس ما فکر می کنیم که جمهوری اسلامی ایران طبعا یک سری انتظاراتش انتظارات سیاسی است مثل همان انتظاراتی که روسیه و چین هم دارند."

ما‌ کشورهای بریکس باید دست در دست یکدیگر برای تعریف دنیای جدیدی که در حال شکل گیری است تلاش خود را انجام دهیم.

▫️سفیر ایران در روسیه اضافه کرد: "الان غربی ها تمام معیارهای دنیایی که در آن هستیم را تعریف کرده و حتی سازمان های بین المللی را بر اساس میل و سلیقه خودشان تشکیل دادند. چرا بریکس نیز این رویه را پیش نگیرد، به عنوان مثال روابط بانکی خود را تعریف کند و به جای سوئیفت، پیام رسان محرمانه بانکی خود را داشته باشد و یا در حوزه اف ای جی اف یا حوزه اپک و یا حتی حوزه ضد تروریسم. "

▫️وی افزود: "در‌کنار کارهای بزرگی که در‌ بحث سیاسی میتوان انجام‌ داد، کشورهای عضو بریکس پتانسیل اقتصادی بالایی از لحاظ تولید ناخالص جهانی دارند. از لحاظ انرژی بزرگترین صادرکنندگان و واردکنندگان انرژی عضو‌ برکیس هستند، بنابراین در بحث انرژی، قیمت گذاری و انتقال انرژی کارهای بزرگی می توان انجام داد. "

▫️جلالی گفت: "در کنار این‌ موارد اقتصادهای کشورهای بریکس می توانند اقتصادهای مکمل هم باشند، لذا باید روی این مکمل بودن اقتصادهای کشور ها شروع به کار کرد و‌ بوسیله آن توسعه اقتصادی را به پیش برد. می توان برخلاف غربی ها که تلاش در توسعه خود دارند به قیمت توسعه نیافتن دیگران، می توانیم توسعه متوازنی را میان کشورهای خود به وجود بیاوریم. "

▫️ سفیر ایران در روسیه در خصوص انتظارات از نشست آینده بریکس در‌ کازان روسیه به اسپوتنیک گفت: "امیدوار هستیم که گفتگوهای سران بریکس در کازان بتواند منجر به نتایج خوبی برای جهان شود. "

وی اضافه کرد: "موضوع حاد مهمی که باید به دنبالش باشیم، موضوع فلسطین و لبنان و کشتارهای بی رحمانه رژیم صهیونیستی است که باید همه کشورهای عضو‌ بریکس برای آن نیز چاره اندیشی داشته باشند.“

▫️لازم به یادآوری است، نشست آتی بریکس روزهای 22-24 اکتبر در‌ کازان روسیه برگزار می شود، در این نشست  مقامات بلند پایه ای از بیش از بیست کشور جهان از جمله مسعود پزشکیان رییس جمهور ایران حضور خواهند داشت.

منبع اسپوتنیک

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 21:13


سفیر ایران در روسیه به اسپوتنیک: ایران در کنار روسیه، چین و‌ دیگر کشورهای بریکس سعی در تعریف دنیای جدیدی دارد

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 19:39


Channel photo updated

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 19:39


Channel photo removed

🇮🇷سفارت ج.ا.ایران - مسکو🇮🇷

20 Oct, 09:54


سفیر ج.ا.ایران در روسیه؛

زنده یاد پورحکمت تجسم صفات بارز ایرانی بود

مراسم هفتمین روز درگذشت خادم اهل بیت علیهم‌السلام، زنده‌یاد، حمیدرضا پورحکمت از هموطنان مقيم مسكو با حضور دکتر كاظم جلالي، سفیر جمهوری اسلامی در روسيه و حجت الاسلام والمسلمین بخت آور، رئیس مرکز اسلامی مسکو و جمعی از شخصیت‌های فرهنگی و ایرانی‌های مقیم روسیه در مسجد خاتم الانبیاء (ع) برگزار شد.

جلالی در این مراسم با برشمردن صفات بارز و سجایای اخلاقی، گفت: روحیه خیرخواهی، وطن پرستی و دستگیری از هموطنان مقیم روسیه زبانزد خاص و عام بود.

وی افزود: ایشان سالیان مدیدی در مسکو اقامت داشتند، اما همواره پیوند قلبی خویش را با فرهنگ و مردم ایران را حفظ کرد و در ترویج آداب و رسوم وخصائل نیک ایرانیان کوشا بود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کار و زندگی زنده‌یاد پور حکمت تجسم آداب و رسوم ایرانی بود، تاکید کرد: ایشان فردی بدون حاشیه بود و تلاش برای حفظ اصالت ایرانی در زندگی‌شان مشهود بود.

حجت‌الاسلام بخت‌آور نیز در این مراسم ضمن تجلیل از زنده‌یاد پور حکمت، یاد و خاطره وی را گرامیداشت.