ایرانگردی @irangardi Channel on Telegram

ایرانگردی

@irangardi


کانال ایرانگردی دارای آرشیو کاملی از عکسهای زیبا ایران بهمراه توضیحات کامل .

ایرانگردی (Persian)

ایرانگردی یک کانال تلگرامی است که دارای آرشیو کاملی از عکسهای زیبا ایران بهمراه توضیحات کامل می‌باشد. اگر به فرهنگ، تاریخ، طبیعت و زیبایی‌های ایران علاقه‌مندید، این کانال برای شما ایده‌آل است. در اینجا شما قادر خواهید بود عکسهای زیبا و شگفت‌انگیزی از نقاط مختلف ایران را مشاهده کنید و با توضیحات کامل همراه شده، بیشتر در مورد تاریخ و معماری هر منطقه آگاهی پیدا کنید. ایرانگردی به عنوان یک منبع اطلاعاتی معتبر و البته سرگرم‌کننده، به همه علاقه‌مندان به زیبایی‌های ایران توصیه می‌شود. پس همین حالا به کانال ایرانگردی بپیوندید و زیبایی‌های فراموش نشدنی این سرزمین را کشف کنید!

ایرانگردی

14 Feb, 12:01


🔰هر درخشانی طلا نیست

🔷صنعت شیشه‌سازی هلنیستی نتیجه‌ی ترکیب دو سنت متفاوت یونانی کلاسیک و ساخت ظروف دربار حکومت هخامنشی بود
ساخت ظروف شیشه‌ای تجملی هلنی از ظروف ایرانی از جنس طلا، نقره، سنگ‌های نیمه‌قیمتی و به‌ویژه سنگ کریستال الهام گرفته‌است
پارچ شیشه‌ای یونانی به رنگ آبی شفاف، با دسته‌ای به همانرنگ و دنباله‌ها و حباب‌هایی به رنگ زرد مات و فیروزه‌ای کمرنگ، اواسط سده‌ای چهارم پیش از میلاد ساخته شده‌است.

✴️در گوشه ای از خاورمیانه کشوری وجود دارد:
مملو از...
لباس های محلی رنگ با رنگ...
غذا های متنوع از هر قوم...
و با تنوع ده ها گویش و لهجه شیرن...
و هزاران تنوع زیست محیطی...
این ایران است...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Feb, 15:34


🔺پادشاهی شاه سلطان حسین

🔰 شاه سلیمان هفت پسر داشت که اکبر آنها سلطان حسین میرزا بود. امرا پس از فوت پادشاه این شاهزاده را به علت ضعف نفس و حلم و حجب به سلطنت برداشتند تا در سایه بی کفایتی او هر اسبی را که میخواهند بتازند با وجود توصیه شاه سلیمان زیر بار پادشاهی پسر دیگر او مرتضی میرزا که جوانی عاقل و با کفایت بود نرفتند. سلطان حسین میرزا بنام شاه سلطان حسین در ۱۱۰۶ به جای پدر بر تخت پادشاهی نشست و اولین حرکت زشتی که از او سر زد نصب شاهنوازخان گرجی بود به حکومت قندهار و این حاکم بدسیرت همان است که به لقب گرگین خان معروف شده و موجبات عصیان افاغنه و انقراض سلسلهٔ صفوی را فراهم ساخته است.

💠داستان ایران ما...
غم انگیز است...
عاشقانه است...
غالب شدنه است...
مغلوب شدن است...
و در نهایت ایستادن است...
ما در تاریخ نگار روایت تاریخ ایران را میکنیم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

12 Feb, 12:26


🔰صنعت‌زنانه

🔶پارچه، از جمله کالاهایی بود که تجارت پررونقی داشت، و در این صنعت بیشنر زنان شاغل بودند.
مطابق اسناد تاریخی، این صنعت، صنعت پیشرفت‌ای بود، به عنوان مثال، بر روی کوزه‌ای یونانی که متعلق به ۵۵۰ سال پیش از میلاد است، نوعی دستگاه نساجی دیده می‌شود
جزئیات این کوزه نشانگر تارهای پارچه با وزنه‌هایی در پایین نگه داشته شده و پود از میان تارها رد شده و در نهایت محکم می‌شوند
نمونه‌ی سفالی همین وزنه‌های داخل تصویر، از عصر سلوکی و در بابل پیدا شده که نشان‌دهنده‌ی بومی‌سازی همین صنعت است.

🔷من زاده‌ی این خاک هستم...
و تا زمانی که در رگ‌های من خون است...
ایران وطن من است...
و عاشقانه به او عشق میورزم...
مثل کودکی که به مادر خود عشق میورزد..
به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

10 Feb, 18:50


🔰ایران، فرش بافته شده از هزاران تار و پود تاریخی.
از آریایی‌ها تا ساسانیان و از صفویان تا قاجار، با ما همراه شوید تا به تاریخ پربار و متنوع این سرزمین پهناور بپردازیم و به ریشه‌های مشترکمان پی ببریم.
🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

09 Feb, 17:08


🔷امتیاز دارسی

🔰 یکی از تأثیرگذارترین و مهمترین امتیازات در تاریخ معاصر ایران «امتیاز دارسی»است. در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی امتیاز بهره برداری نفت ایران به یکی از اتباع انگلیسی به نام «ویلیام ناکس دارسی» داده شد. در این قرارداد بهره برداری از پنج استان ،آذربایجان ،گیلان، مازندران، استرآباد و خراسان استثنا شده بود و بهره برداری دارسی از نفت دیگر نقاط کشور مانعی نداشت. طبق این قرارداد پس از ایجاد شرکت و بهره برداری از نفت، بیست هزار لیره استرلینگ به صورت نقدی بابت شانزده درصد از درآمد نفت به ایران داده میشد علاوه بر این دارسی میبایست سالانه دوهزار تومان نیز به دولت می پرداخت. در ابتدا هیچ یک از دو طرف این قرارداد را جدی نمی گرفتند؛ زیرا کارشناسان دارسی هرچه میکوشید به چاه نفتی دست نمییافتند. کم کم زمزمه هایی برای انصراف از امتیاز به گوش می‌رسید که اتفاقی تاریخ ساز روی داد. در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی و در منطقهٔ مسجد سلیمان یک چاه نفت کشف شد.
پس از کشف ذخایر نفتی فراوان در جنوب ایران دولت انگلستان براساس منافع سیاسی و اقتصادی اش تصمیم گرفت امتیاز دارسی را از او بخرد و مستقیما در این پروژه شرکت کند. بر مبنای امتیاز دارسی در لندن شرکت نفت ایران و انگلیس تشکیل شد. این شرکت در دولت انگلستان نقش بزرگی را از نظر اقتصادی ایفا میکرد که امروزه با نام بریتیش پترلیوم فعالیت میکند و یکی از چهار شرکت بزرگ نفتی جهان است؛ اما تحولات تاریخی در ایران و ملی شدن صنعت نفت در دوران مصدق باعث شد فعالیت خود در ایران را متوقف کند.

♦️هنوز زمین میگرید...
از شکست آریو برزن
هنوز پرندگان می نالند...
به یاد قتل نادر شاه
هنوز خون می جوشد از حمام فین...
به یاد اعدام امیر
و این تاریخ نگار است که این ها را روایت می‌کند.
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

06 Feb, 19:01


🔰رسید خرید گوسفند

🔶 رسید دریافت نقره برای گرفتن گوسفند، در بابل زمان حکومت کمبوجیه حکاکی شده است
بابل محل حکومت کمبوجیه قبل از سلطنت و در آغاز سلطنت بود کوروش بود سپرد
کمبوجیه بعد از ثبات سلطنت از این شهر راهی مصر شد

♦️ پدرنمان برای ما تجارب زیادی به ارث گذاشتند
که اگر آنان رو پیشه بگیریم
چه بسیار تغییر های که نه بلکه در زندگی خود خواهیم دید
چه بسا که این امر موجب تغییر جهان نیز شود

به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

06 Feb, 12:12


🔷مرگ محمّد شاه قاجار

🔰 در اواخر سال ۱۲۶۴ ناخوشی نقرس که پیوسته شاه را آزار میرساند شدّت کرد و محمد شاه که از جهات دیگر نیز علیل بود بالاخره در شب ششم شوال در قصر جدید خود در مغرب تجریش فوت نمود در حالی که از عمرش قریب چهل و دو سال گذشته بود ایام سلطنت محمد شاه چهارده سال و سه ماه طول کشیده است محمد شاه بر روی هم پادشاه خوبی نبود. ضعف نفس و بی تدبیری او معروفست. ارادت فوق العاده ای که از او نسبت به حاج میرزا آقاسی ظاهر میشد غالباً کارها را خراب می‌داشت. چه در تمام مدت سلطنت او قدرت حاجی به منتهی درجه بود و اگر از او و از کسان او به شاه شکایتی میرسید محمد شاه اعتنا نمی‌کرد. حتی شاه ضعیف النفس به کراماتی نیز جهت حاجی قائل بود و گفته و رأی او را از همه جهت محترم و مقبول می شمرد و حاجی نیز به خیال خود سیاستی در آباد کردن و دفاع مملکت داشت و به این قصد بیشتر عایدات دولتی را با بی صبری صرف ریختن توپ و کندن قنوات کرد و این کار جز صرف پول گزاف ثمری دیگر نبخشید...

♦️تاریخ تنها یک مطلب درسی نیست
تاریخ یک علم...
علم غیب گویی...
علمی که با دانستن و تعمیم میتوانیم آینده بهتر را تجربه کنیم

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

05 Feb, 19:16


🔰همه همراه کمبوجیه، علیه مصر

🔷حمله‌ی کمبوجیه به مصر با بیست و ششمین فرمان‌روای مصر، یعنی آماسیس همزمان بود. مصر در آن دوران به دلیل رونق تجارت با یونانی ها در وضعیت خیلی خوبی قرار داشت.
پولوکراتس، حاکم جزیره‌ی یونانی، هنگامی که متوجه عزم کمبوجیه برای فتح مصر شد، ناگهان اتحاد خود را با آماسیس دوم شکست و به کمبوجیه پیوست. پولوکراتس حدود چهل ناو به ارتش ایران داد، مدتی بعد با مرگ آماسیس دوم، اوضاع مصر در آستانه‌ی حمله ایرانیان به هم ریخت.
پسامتیک سوم، که جانشین آماسیس دوم بود در شرایطی به تخت نشست که فینیقی‌ها و قبرسی‌ها به کمبوجیه پیوستند، و سپس مادامی که سپاهیان ایرانی در مسیر بیابانی شمال جزیرةالعرب نیز با اعراب پیمان دوستی بستند تا به آن‌ها برای عبور از بیابان کمک کنند.
درحالی که سپاهیان ایرانی حلقه‌ی محاصره‌ی مصر را تنگ تر می‌کردند، پیوستن فانس از فرماندهان یونانی، متحد سابق مصر، با انبوهی از اطلاعات نظامی مصر، ضربه‌ی محلکی به پسامتیک سوم زد، وضربه‌ی نهایی هنگامی به پیکر نیمه جان مصر خورد که اوجاهورسنت فرمانده‌ی نیروی دریایی مصر به کمبوجیه پیوست.
مصر در سال ۵۲۵ پیش از میلاد پس از چند درگیری به دست ایران افتاد، و پسامتیک سوم اسیر کمبوجیه شد.

💠جای زیاده گویی نیست
فرصتی برای اتلاف نیست
پدران ما راه هایی را تکمیل کرده اند که ما از آنان درس خواهیم گرفت
شما را برای داشتن صندلی در کلاس درس تاریخ ایران دعوت میکنم

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

05 Feb, 13:12


💠خوارزمشاهیان (۴۹۰_۶۲۸)

🔰 تاریخ تأسیس و ابتدای کارخوارزمشاهیان فرزندان انوشتکین غرجه هستند. اولین ایشان یعنی قطب الدین محمّد در تاریخ سال ۴۹۰ بر دست امیر حبشى بن التونتاق حکمران خراسان به سمت خوارزمشاهی معین شد و این مقام از این تاریخ به بعد در خاندان قطب الدین محمّد بن انوشتکین موروثی گردید. پس سال ۴۹۰ ابتدای تأسیس سلسلهٔ خوارزمشاهی و قطب الدین محمد اولین خوارزمشاه از این خاندان است.

🔷ای وطن، ای حبِ تو آیین من
دوستی ات کیش من و دین من
دولت و اقبال تو پاینده باد
نام بلندت به جهان زنده باد
به تاریخ نگار بپیوندید
با ارادت و احترام.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

04 Feb, 17:21


🔰ذوالقرنین در قرآن کیست؟

♦️ذوالقرنین لقبی به معنای " دارنده‌ای دو شاخ است"، طبق تعریف در قرآن ذوالقرنین شاهی بود که بر شرق و غرب عادلانه برپا می‌کند و با بستن سدی مانع نفوذ قوم یاجوج و ماجوج می‌شود
در فهرست بلند‌بالای افرادی که احتمال ذوالقرنین بودنشون بالاست، اسکندر مقدونی و کوروش محتمل‌تر از ما بقی هستند، و اما شاهان دیگری که مظنون به ذوالقرنین بودند، که شامل شاهان یمن و حیره می‌باشد، به طور کامل از ظن ما خارج می‌شوند، چرا که هیچ یک از مناطق برشمارده شده شاهانی نداشتند که بتوانند شرق و غرب را فتح کنند
اصل روایت ذوالقرنین در قرآن، پیرو پاسخ سوالی است که یهودیان از پیامبر پرسیده‌اند، ذوالقرنین در نزد یهودیان جایگاه منجی‌ای بسیار بالای داشته، درست همانند کوروش
در کتاب دانیال در عهد عتیق، دو قوم پارس و ماد را به دو شاخ جدا نشدنی از هم تمثیل کرده‌است، و از طرفی پیش تر گفته شده که ذوالقرنین کسی است که دارنده دو شاخ است و کوروش هم کسی بود که این دو قوم را متحد نمود، پس با ترکیب این دو داستان ما پی‌ می‌بریم که کوروش که ماد و پارس دوتا شاخ هستند که کوروش دارنده هردوی آنها است، و ذوالقرنین را کوروش می‌خوانیم

🔷ما نگهبان هستیم...
نگهبان منشور کوروش...
نگهبان فداکاری های بابک...
نگهبان جانفشانی های رستم فرخزاد...
شما را برای نگهبانی از تمدن و هویت ایرانی به تاریخ نگار دعوت میکنم

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

03 Feb, 13:26


✴️پایان زندگی ملکشاه سلجوقی

♦️بعد از قتل خواجه نظام الملک، ملکشاه از کرمانشاه به بغداد آمد و در ۲۴ رمضان به آنجا رسید و تاج الملک را به جای خواجه سمت وزارت داد و کمی بعد یعنی در نیمۀ شوال این سال او را به وضعی که کسی ندانست مسموم کردند و ظاهراً این کار به دست غلامان نظامیه و طرفداران خواجه، که سلطان را در قتل مخدوم خود سهیم میدانستند انجام یافته و چون ملکشاه مُرد مردم چندان از مرگ او متأثر نشدند و مرگ او را پس از قتل خواجه نظام الملک چندان مهم نشمردند.

🔷هنوز زمین میگرید...
از شکست آریو برزن
هنوز پرندگان می نالند...
به یاد قتل نادر شاه
هنوز خون می جوشد از حمام فین...
به یاد اعدام امیر
و این تاریخ نگار است که این ها را روایت می‌کند.
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

02 Feb, 14:58


پاسخ به سوالات شما؛ یکی از مخاطبان ارجمند ما با فرستادن این دو عکس درباره‌ی چیستی آن سوال کردند

🔰پاسخ:

🔶بنای تخت گوهر، سکوی سنگی در میانه راه محوطه نقش رستم به تخت جمشید است. این بنا در ۵۰۰ متری غرب آثار ساسانی نقش رجب (نقش قهرمانان) قرار دارد، که سده هاست برای پژوهشگران شناخته شده است. این سکوی سنگی دو پله‌ای که به طرح، اندازه و سبک و شیوه چیدمان قطعه‌های سنگی، به دو پلکان نخست آرامگاه کورش بزرگ در پاسارگاد می‌ماند در نوشته‌ها به نام‌های مختلفی همچون تخت رستم، تخت گوهر و تخت طاووس نامیده شده است.
با توجه به شواهد باستان شناختی، معماری و پژوهش‌های تاریخی این اثر تاریخی، بنایی نیمه تمام بوده که به انگیزه‌های گوناگون، هیچ گاه در زمان خود کامل ساخته نشده است.

🔱پاسخ به سوالات شما موجب افتخار ما است:
@Ad_tarikhnegarrr

✴️ادبیاتی به فاخری فردوسی...
قدرتی به اندازه نادر...
دادگری همچون کوروش...
انسانیتی به مانند کریم خان...
و فرهنگی به وسعت هزاران سال تمدن...
درست فهمیدید این ایران است ایران هزار رنگ...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

01 Feb, 17:31


♦️سلاجقه کرمان (آل قاورد)

💠آلب ارسلان شش پسر داشت. ملکشاه بنابر وصیت و تعیین پدر به مقام او رسید. ایاز و تکش و بوری برس و تُتُش و ارسلان ارغو هر کدام سهمی از مملکت پدری داشتند. ملکشاه که با پدر خود در لشکرکشی به ماوراء النهر همراه بود پس از ضربت دیدن و وفات آلب ارسلان با خواجه نظام الملک و سپاهیان خود به خراسان برگشت و برادر خود ایاز را در بلخ گذاشت و چون شنید که عمش عمادالدوله قاورد به ادعای سلطنت برخاسته و عازم تسخیر ری و بلاد جبل است به عجله خود را به ری رساند و به یاری امرای عرب حله و موصل در نزدیکی همدان با سپاهیان قاورد روبرو شد و بالاخره بر او غلبه کرد و قاورد را گرفت و شبانه او را به صوابدید خواجه نظام الملک کشت، لیکن کرمان را به پسر او کرمانشاه واگذاشت و کرمان و عمان و سواحل دریا همچنان به ارث تا سال ۵۸۳ در خاندان قاورد بود و به این ترتیب این خاندان را سلاجقه کرمان می‌خوانند.

✴️ادبیاتی به فاخری فردوسی...
قدرتی به اندازه نادر!
دادگری همچون کوروش...
انسانیتی به مانند کریم خان!
و فرهنگی به وسعت هزاران سال تمدن...
درست فهمیدید این ایران است ایران هزار رنگ
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

01 Feb, 12:22


🔰تارگی‌تائوس و فریدون

🔷سکا‌ها افسانه‌ای داشتند که بر اساس آن فردی به نام تارگی‌تائوس که فرزند زئوس بود، سه فرزند به نام‌های لیپوکسائیس، آرپوکسائیس و کولاکسائیس داشت("ئیس" واژه‌ای برای نشان دادن قدرت شهریاری است که کاملا واژه‌ای ایرانی می‌باشد)
این سه برادر روزی که در صحرا مشغول شکار بودند، که ناگهان از بهشت اجسامی مانند: جام، تبر، دوتیغه و خیش به زمین افتادند، دو برادر بزرگ‌تر مادامی که سعی کردند به اجسام بهشتی نزدیک شوند، آن اجسام آتش گرفتند، اما برادرکوچک‌تر به راحتی اجسام را برداشت
و دو برادر بزرگ‌تر که متوجه مفهوم ماجرا شده‌بودند سلطنت را به برادر کوچک‌تر سپردند.
این افسانه انطباق عجیبی با داستان فریدون دارد، فریدون سرزمین ایران را برای سه فرزند خود به سه بخش تقسیم می‌کند و برای آنکه حاکم سرزمین اصلی را از میان سه فرزند خود پیدا کند، خود را به اژدهای‌آتش‌افروز تبدیل می‌کند و تنها پسر‌کوچکش ایرج از پس شکست اژدها بر می‌آید.
به نظر می‌آید که سکاها را می‌توان با تورانیان در روایت‌های اساطیری ایرانی قابل قیاس دانست و آن‌ها را فرزندان یکی از پسران شکست‌خوردهٔ فریدون تعبیر کرد.
سکاها معتقد بودند افسانه‌ای مذکور حدود هزار سال قبل از حکومت داریوش بزرگ هخامنشی رخ داده است.

✴️تاریخ بخشی از دارایی ماست...
شعر بخشی از سرمایه ماست...
هنر بخشی از ثروت ماست...
و از همه مهم تر...
وطن همه چیز ماست...
برای اطلاع از تاریخ خودتون به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

31 Jan, 19:00


💠واکسيناسيون کی وارد ايران شد؟

✴️واکسیناسیون در ایران سابقه‌ای ۲۰۰ ساله دارد. دکتر جان کورمیک، پزشک انگلیسی مخصوص عباس میرزا، فرزندان عباس میرزا را با مایه گاوی آبله کوبید. این اقدام در آن زمان برای خواص انجام می‌شد.
امیرکبیر برای اجرای سراسری طرح آبله‌کوبی در میان مردم به دلاکان و سلمانی‌ها اجازه می‌داد تا عمل تلقیح را انجام دهند. سلمانی و حمام از مکان‌های عمومی پرمشتری بودند که فرهنگسازی برای آبله‌کوبی میان مردم انجام می‌شد.همزمان با فراخوان امیرکبیر برای لزوم آبله‌کوبی، جمعیت تهران در حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر بود که با همه تبلیغات انجام شده در ۲۸ روز از ربیع‌الاول ۱۲۶۷ قمری فقط ۳۳۰ نفر در این طرح شرکت می‌کنند و بقیه از آبله‌کوبی سر می‌پیچند.

♦️ما نگهبان هستیم...
نگهبان منشور کوروش...
نگهبان فداکاری های بابک...
نگهبان جانفشانی های رستم فرخزاد...
شما را برای نگهبانی از تمدن و هویت ایرانی به تاریخ نگار دعوت میکنم

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

31 Jan, 12:29


🔰منم کوروش!

🔷منشور کوروش از لحاظ نوع بیان به دو بخش تقسیم می‌شود، در آغاز روایت به شکل سوم شخص است و بعد از خط بیستم لحن متن به روایت اول شخص مفرد ادامه پیدا می‌کند
🔹در بخش اول که با ذکر نام مردوک خدای بابلیان آغاز می‌شود، شرح مختصری از تاریخچه‌ی وقایع فتح بابل را بازگو میکند؛ نکاتی مانند این که اداره‌ای امور بابل به فردی فرو مایه واگذار شده بود، و شرایط نادرستی که عقاید مذهبی مردمان بابل در آن قرار داشت و در نهایت با این موضوع که کوروش توسط مردوک برای سامان دادن به شرایط، برگزیده شده، این بخش خاتمه پیدا می‌کند
🔶بخش دوم این منشور بدین شکل آغاز می‌شود که:
"منم کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه مقتدر، شده بابل، شاه سومر و اکد، شاه چهار گوشه‌ی جهان"
القاب کوروش تا خط بعدی نیز ادامه پیدا می‌کند و سپس تبار شاهی او نیز ذکر می‌شود
🔸این بخش به خوبی بیانگر سیاست‌های تبلیغاتی پارسیان است و در ادامه از زبان خود کوروش می‌شنویم که چگونه یوغی که بر بابلیان نهاده شده و برقراری صلح و آرامش و بازگرداندن مجسمه‌ی خدایان با معابدشان و بازسازی دیوار بابل سخن می‌گوید

♦️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

30 Jan, 10:23


🔰پدری که پسر را نشناخت

♦️داستانی غم‌انگیز...
داستان مرگ یک پسر...
اما نه مرگی عادی، مرگی که به دست پدرش رقم خورد
به راستی چرا رستم سهراب را کشت؟
جواب این سوال در این ویدیو پیدا می‌شود
🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

29 Jan, 22:05


✴️کاخی برای زنان شاه

💠کاخ عشرت‌آباد براساس طراحی و معماری ایرانی بنا شد. طبقه چهارم شیروانی بود و در واقع عمارت عشرت آباد از جمله نخستین بناهایی در تهران بود که از شیروانی استفاده شد ناصرالدین شاه قاجار دستور می‌دهد تا در کنار عمارت عشرت آباد یا عمارت کلاه‌فرنگی، حوض گرد بزرگی ساخته شود. آب قنات حوض را پر می‌کرد. دور تا دور این حوض ۳۰خانه کوچک که هر کدام  ۲ اتاق داشتند، ساخته شد و در هر خانه یکی از زنان شاه سکنی گزید.

🔷ایران سر شار است از زیبایی ها...
زیبایی های جغرافیایی...
زیبایی تاریخی...
زیبایی انسانی...
زیبایی فرهنگی...
برای آشنایی با تمام این زیبایی ها به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

29 Jan, 10:58


🔰قاشق هخامنشی

🔷 دسته قاشق نقره‌ای به طول ۱۰ سانتی‌متر که در پاسارگاد یافت شده است
روی این دسته سه حیوان محبوب هخامنشی دیده می‌شود
سر گرد یک گاو است و بدنه آن اردکی است که از دهان شیر بیرون زده این دسته قاشق با این ظرافت از ظروف خوان شاهی بوده است.

♦️پدرنمان برای ما تجارب زیادی به ارث گذاشتند
که اگر آنان رو پیشه بگیریم
چه بسیار تغییر های که نه بلکه در زندگی خود خواهیم دید
چه بسا که این امر موجب تغییر جهان نیز شود

به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

28 Jan, 20:46


♦️آثار و بنا های ایلخانان

💠از آثار و ابنیه عهد ایلخانان آنچه هنوز به جاست اگرچه به
حال خرابی است و قسمت عمده آنها محو شده ابنیه زیر قابل اعتناست:
١_مقبرۀ معروف به مقبرۀ دختر هولاکو در مراغه
۲_ بقایای رصدخانه مراغه
٣_مسجد ورامین از اولجایتو
۴_ قسمتی از مسجد جامع اصفهان از اولجایتو
۵_گنبد سلطانیه از اولجاتیو
۶_بنائی از ابوسعید در مراغه
و در میان این ابنیه آنکه از همه مهمتر و در عصر ایلخانان آخری در عالم شهرتی به سزا داشته هنوز نیز قسمت مهمی از آن برپاست گنبد سلطانیه یعنی مقبرۀ سلطان محمد اولجایتوست که آن ایلخان آن را خود در حیات خویش در ضمن بنای شهر سلطانیه که از ۷۰۵ تا ۷۱۳ طول کشیده ساخته است.

🔷من ایران را دوست دارم...
چون شعر دارد...
هنر دارد...
تاریخ دارد...
وسوسه ماندن دارد
وطن در دل آدمی بایستی باشد
برای دانستن تاریخ وطن خودتون به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

28 Jan, 11:59


🔰قوچ جنگی

🔶 گرز قوچ‌نشان، گرزی برای خرد کردن سپر یا دفاع حریف در جنگ تن‌به‌تن به کار می‌رفت و استفاده از آن به عضلات قوی نیاز داشت
ساختن یک گرز معمولی با نصب چند میخ بر سر یک چماق هم ممکن بود ولی گرزهای اسواران معمولاً به شیوه‌ی هنرمندانه‌تری ساخته می‌شد
این گرز برنزی ۵۶/۷ سانتی متری که سر آن سه قوچ ده می‌شد که از شاخ‌هایش به هم متصل هستند

💠ایران یعنی...
دادگری کوروش...
شهامت سورنا...
هیبت شاپور...
عدالت انوشیروان...
تبر نادر...
و مردمان نیک اندیش آن
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

27 Jan, 16:54


♦️مرگ یعقوب لیث صفاری

❇️در سال ۲۶۴ یعقوب در جندی شاپور خوزستان به تهیۀ سپاه برای حملهٔ بغداد مشغول بود که به درد قولنج مریض افتاد. معتمد در این تاریخ رسولی پیش او فرستاد و به طریق تملق به او پیغام داد که اکنون ما را معلوم شده که تو مردی ساده بودی و به سخن این و آن فریفته شدی و قصد ماکردی. اینک که خداوند ما را بر تو غلبه داده گناه ترا بخشودیم و برای اینکه مرحمت خود را بار دیگر تجدید کنیم ترا کماکان به امارت خراسان و فارس می گماریم. یعقوب امر داد تا قدری نان خشک و ماهی و تره و پیاز بر طبق چوبین نهاده پیش آوردند رسول خلیفه را گفت به مخدوم خود بگو من رویگر زاده ام و از پدر رویگری آموخته ام. خوراک من نان جوین و پیاز و ماهی و تره بود و این دولت و شوکت که میبینی از راه دلاوری و شیرمردی به دست آورده ام، نه از میراث پدر و نعمت تو، تا خاندانت بر نیندازم از پای ننشینم. اگر مردم از جانب من خواهی آسود اگر ماندم سروکارت با این شمشیر است و اگر مغلوب شدم به سیستان باز میگردم و به این نان خشک و پیاز بقیهٔ عمر را به انجام می‌رسانم. رسول خلیفه به بغداد برگشت که پیغام یعقوب را بگزارد لیکن قبل از وصول او خبر مرگ امیر دلاور سیستانی رسید و خلیفه از ناحیهٔ حریف زورآور مدبری مثل یعقوب آسوده خاطر گردید. وفات یعقوب در دوشنبه بیستم شوال سال ۲۶۵ در جندی شاپور خوزستان اتفاق افتاد و او را همانجا به خاک سپردند مدت امارت او از محرم ۲۴۷ تا بیستم شوال ۲۶۵ قریب هفده سال و ده ماه بود.

💠چی شد سرود رودکی؟
کجاست شعر مولوی؟
چی شد شکوه شاهنامه؟
زبان پهلوی؟
همشون با اقتدار در تاریخ نگار هستند

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

26 Jan, 18:21


🔰سوارانی غیر قابل توقف

🔷 تفاوت اصلی ارتش ساسانی با پیشینیان خود یعنی اشکانیان در این نکته بود که ارتش اشکانی سواران کماندار، نیروی اصلی و عمده بودند ولی در ارتش ساسانی سوار‌نظام سنگین‌اسلحه یا اسوارها‌، این سواران معمولاً از کسانی انتخاب می‌شدند که استعداد و مهارت رزمی استثنایی از خود نشان می‌دادند
این سواران معمولاً اولین نیروی عمل کننده بودند و با حمله مهیبشان صف ارتش مقابل را به هم می‌زدند.
سلاح اصلی آنها نیزه بود و به خاطر پوششی که داشتند در برابر تیرها معصوم بودند و فقط با نبرد تن‌به‌تن ممکن بود متوقف شوند

♦️شمشیری خواهیم ساخت...
شمشیری از جنس تاریخ...
از جنس شعر...
از جنس هنر...
از جنس فرهنگ...
شمشیری که رعشه بیندازد بر جان دشمنان ایران
برای داشتن این شمشیر تنها کافیست در کانال زیر عضو شوید

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

26 Jan, 15:05


🔰پشتیبانان، چه کسانی بودند؟

🔷 پشتیبانان، گارد زبده‌ی سلطنتی سوار نظام ساسانی بودند که وظیفه محافظت از خاندان شاهی را بر عهده داشتند
احتمالاً سوارانی که در جنگ آمد همراه شاپور دوم بودند و آمیانوس مارسلینوس آنها را دیده بود مین پشتیبانان بودند که چهره خود را با ماسک‌های فلزی ظریف سخت و زیبایی شبیه به چهره انسان پوشانده بودند.

✴️ما شیر مردان پارسیم...
در رگ ما خون رستم در جریان است...
در سر ما فکر خیام است...
بازوان ما از جنس بازوان آرش است...
و تاریخ نگار همیشه در پی پاسداشت از آنان است...
هر آن کس که شیفته ادبیات پارسی و یا تاریخ ایران است همراه شدن با ما برایش مفید خواهد بود.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

26 Jan, 12:27


♦️میرزا آقاخان نوری

💠میرزا آقاخان نوری که پس از عزل امیرکبیر به صدارت رسید و لقب او اعتمادالدوله بود به هیچ وجه کفایت و کاردانی امیرکبیر را نداشت و لایق خیالات عالیه و اقدامات صالحهٔ آن مرد زیرک دوربین نبود. در قدم اول اعتمادالدوله غالب حکام ولایات و کارفرمایان منصوب امیر را معزول نمود و آشنایان و بستگان خود را به جای ایشان گماشت و مقداری از مستمریات و مواجب های بیجا را که امیر به صلاح خزانۀ دولت قطع کرده بود برقرار ساخت و از این راه و از راههای دیگر اکثر اصلاحات امیرکبیر محو شد یا متوقف ماند.

✴️ایران باغی با وسعت بسیار پهناور است...
اما با دیوار های کوتاه
این دیوار کوتا سبب شد که هر احدی بدون توجه به وسعت باغ از دیوار بالا برود
اما تاریخ نگار اینجاست...
اینجاست که این دیوار ها را همچون داریوش شاه مستحکم سازد
و همچون نادر شاه متجاوزان را بیرون راند
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

25 Jan, 15:13


✴️آلب ارسلان با وجود سعایتی که غالباً مدعیان از خواجه میکردند هیچگاه از او صرف نظر نکرد و همواره به رأی و کفایت دستور کاردان خویش میرفت .

ایرانگردی

25 Jan, 15:13


قتل آلب ارسلان( دهم ربیع الاول ۴۶۵)

🔵 طمغاج خان ابراهيم، پادشاه توران در اواخر عمر، سلطنت را به پسر خویش شمس الملک نصر واگذاشت و چون او به سال ۴۶۰ وفات یافت شمس الملک مستقل گردید و با سلاجقه از در عصیان درآمد. در ابتدای سال ۴۶۵ الب ارسلان برای سرکوبی شمس الملک با ۲۰۰۰۰۰ سپاهی از جیحون درگذشت. در صبح ششم ربیع ۴۶۵ قلعه بان یکی از قلاع را که یوسف خوارزمی نام داشت و مصدر تقصیری شده بود دست بسته پیش سلطان آوردند چون یوسف با سلطان درشتی کرد الب ارسلان به نگاهبانان گفت که او را رها کنند تا خود به تیر هلاکش سازد. تیر سلطان خطا کرد و یوسف با کاردی که همراه داشت زخمی کاری بر الب ارسلان زد و چهار روز بعد سلطان از آن زخم مرد و نعش او را در مرو به خاک سپردند. مدت سلطنت او نه سال و نیم بود و در تمام مدت وزارت او را خواجه نظام الملک طوسی داشت.

🔷ایران فرهاد است و عشق راستین...
ایران فردوسی است و حماسه...
ایران حافظ است و عشق...
ایران مولوی است و معرفت...
و تاریخ نگار است با روایت آنان.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

24 Jan, 06:50


🔰جنگ در سه مرحله

🔶 آمیانوس مارسلینیوس که خودش در زمان شاپور دوم سه نوبت با ارتش ایران مواجه شده بود، در مورد سواران سنگین ساسانی چنین می‌گوید:
اسواران ساسانی بسیار سهمگین بودند، اما زمان طولانی نمی‌توانستند پایداری کنند. احتمالاً این به خاطر سنگینی تجهیزاتشان بوده به همین دلیل حملات ساسانی الگویی سه مرحله‌ای داشت که با آموزش، هماهنگی و زمانبندی دقیق محتاج بود.
طبق این الگو‌؛ ابتدا اسواران به صفوف دشمن حمله می‌بردند و با نیزه‌هایشان دشمن را متلاشی می‌کردند سپس اسواران کنار می‌کشیدند موج دوم حمله با تیراندازان ماهر ساسانی بود موج سوم حمله با پیاده نظام یا مجدداً اسواران شکل می‌گرفت که این روش گاهی چندین مرتبه تکرار می‌شد

♦️ما شیر مردان پارسیم...
در رگ ما خون رستم در جریان است...
در سر ما فکر خیام است...
بازوان ما از جنس بازوان آرش است...
و تاریخ نگار همیشه در پی پاسداشت از آنان است...
هر آن کس که شیفته ادبیات پارسی و یا تاریخ ایران است همراه شدن با ما برایش مفید خواهد بود.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

23 Jan, 14:00


🔰ارتشی ضعیف، یا خیلی هوشمند

🔶 ارتش ساسانیان خودشان هیچ‌وقت سواره‌نظام سبک تشکیل ندادند و در طی چهار قرن حکومت خود تنها اسواران سنگین سوار داشتند و برای رفع این کمبود نیروهای قبایل جنگجو را زیر نظر روسای خود می‌گماشتند، این گماشته‌ها معمولا به عنوان متحد یا مزدور به کار می‌رفتند. مثال مهارت دیلمی‌ها در کار با خنجر و شمشیر، آنها را به سربازان ارزشمندی در نبردهای تن‌به‌تن بدل کرده بود، این در حالی است که اعراب برای جنگ در صحرا کارآمد بودند

♦️ایران یعنی...
قله پر غرور دماوند...
شوکت تخت جمشید...
هیبت تمام نشدنی بیستون...
نام پرآوزه خلیج فارس...
ما در تاریخ نگار همواره سعی بر پاسداری از تمدن ایران داریم
عضویت شما در تاریخ نگار موجب دلگرمی ما میشه.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

23 Jan, 05:17


🔰اتابکان آذربایجان (۶۲۶-۵۴۱)

شمس الدین ایلدگز مؤسس سلسله اتابکان آذربایجان اصلاً از غلامان قبچاقی بود که در دستگاه سلطان مسعود سلجوقی اهمیت و اعتباری حاصل کرد و چون مسعود زن برادر متوفای خود طغرل ثانی را نیز به زوجیت به او داد و اتابکی ارسلان شاه پسر صغیر طغرل هم به او واگذاشته شد روز به روز کوکب سعادتش اوج گرفت تا آنجا که مسعود در سال ۵۴۱ حکومت آذربایجان و اران را به او سپرد و ایلدگز در حقیقت به جهاد در مقابل گرجیان عیسوی که دائم به این ثغور تعرّض میکردند مأموریت یافت امارت آذربایجان از تاریخ ۵۴۱ در خاندان ایلدگز موروثی گردید و این حال تا ۶۲۶ برقرار بود.

🟢ایران یعنی...
قله پر غرور دماوند...
شوکت تخت جمشید...
هیبت تمام نشدنی بیستون...
نام پرآوزه خلیج فارس...
ما در تاریخ نگار همواره سعی بر پاسداری از تمدن ایران داریم
عضویت شما در تاریخ نگار موجب دلگرمی ما میشه.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

20 Jan, 11:46


🔶 #ماهنامه_تاریخ_نگار
١۴٠٣/١١/١

ایرانگردی

18 Jan, 15:21


✴️تجزیه دولت سلجوقی

♦️ با اینکه برکیارق رسماً جانشین ملکشاه و الب ارسلان بود لیکن جز بر بلاد جبل و اصفهان و عراق عرب بر قسمتی دیگر از ممالک وسیعه سلجوقی مستقیماً حکم نداشت و سایر نواحی اگر هم به ظاهر از سلطان اطاعت میکردند فقط اسمی بود و در حقیقت مستقل بودند. شام را پسر تاج الدوله تتش اداره میکرد و بلاد روم را فرزندان سلیمان بن قتلمش و کرمان را اولاد قاورد. دیار بکر در سال ۴۹۵ و ارمنستان در ۴۹۳ به توسط اتابکان و امرای سلجوقی از حوزه اقتدار او به در رفت. ممالک شمال سفیدرود گیلان را هم چنان که گفتیم برادرش غیاث الدین محمد و ایران شرقی و ماوراء النهر را هم برادر دیگرش سنجر تحت امر خود داشتند. مخصوصاً محمّد و سنجر که هر کدام خود را در قلمرو خویش پادشاه مطلق العنان میدانستند چندان به شأن برکیارق اعتنائی نمیکردند و این کیفیت در حقیقت دولت عظیم سلاجقه را تجزیه کرد و دیگر هیچ گاه آن صورت اتحادی را که در عهد طغرل و البارسلان و ملکشاه داشت به خود ندید مگر اندک زمانی در ایام سلطنت سلطان سنجر.

🔷داستان ایران ما...
غم انگیز است...
عاشقانه است...
غالب شدنه است...
مغلوب شدن است...
و در نهایت ایستادن است...
ما در تاریخ نگار روایت تاریخ ایران را میکنیم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

16 Jan, 20:10


🔰آب پران

🔷 گارگویل یا آب پران به شکل موجودی عجیب ابتدایی فواره آب یا بر سر ناودان‌ها نصب می‌شد تا آب از دهان آن به بیرون فوران کند که در معماری هلنیستی رواج داشت
🔶 در ایران نیز از دوره سلوکی و بعداً در دوره اشکانی استفاده از آب پران رواج پیدا کرد

♦️هر کجا که حرف از انسانیت باشد...
نام کوروش میدرخشد
هر کجا حرف از شعر وادب باشد...
نام مولانا و سعدی میدرخشد
هر کجا که حرف از شهامت است...
نام نادر شاه میدرخشد
و در آخر...
هر کجا که حرف از تاریخ تمدن باشد....
نام ایران میدرخشد.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

15 Jan, 17:52


❇️آداب مغول

♦️ طوایف مغول و تاتاری که تحت سرکردگی چنگیزخان به ممالک آسیای شرقی و مرکزی و غربی حمله کردند و بعدها دامنهٔ استیلای خود را به حدود دریای مدیترانه و اروپای شرقی و مرکزی نیز بسط دادند، از قبایل مختلفه بودند و این قبایل که همه به نژاد زرد و شعب مختلفهٔ آن تعلق داشتند قبل از ظهور چنگیز و استقرار یافتن در ممالک متمدنه آباد به بدویت و چادرنشینی و انتقال دائم از محلی به محل دیگر سر میکردند و زندگانی ایشان در نهایت سادگی و سختی و پستی میگذشت.

✴️درگیر جنگ شدیم..
بارها و بارها...
از اعراب تا مغول ها...
از اسکندر تا بعثی ها...
اما تمام آنها رفتند...
ولی ایران پا برجاست...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Jan, 17:40


🔰امپراتور در سرزمین شاهان

🔶 امپراتوری سلوکی چهارچوبی بود که انبوهی از اقوام و زبان‌ها را در بر می‌گرفت، مذهب رسمی وجود نداشت و اقوام، ادیان و خدایان متفاوتی داشتند
سلوکوس و پسرش از بافت امپراتوری خود به‌خوبی آگاه بودند و از ضعف مواضعشان در سرزمین‌های وسیع ناشناخته‌ای که ناگهان به دست آوردند خبر داشتند، آنها با پر کردن آسیا از شهرها و روستاهای یونانی‌نشین درصدد تقویت موقعیت خود برآمدند
ارزش‌ها و باورهای آنان همان ارزش‌های افلاطون و ارسطو مبنا بر دوگانه‌ای هلنی‌ها و بربرها بود که اعتقاد داشت هر آسیایی فردی وحشی و بربر است لازم است برتری یونانیان را بپذیرد سلوکی‌ها این را هم اضافه کردند که برتری یونانیان سودمند است

♦️داستان ایران ما...
غم انگیز است...
عاشقانه است...
غالب شدنه است...
مغلوب شدن است...
و در نهایت ایستادن است...
ما در تاریخ نگار روایت تاریخ ایران را میکنیم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Jan, 11:25


♦️اتابکان فارس

💠فارس را سلاطین سلجوقی بعد از آنکه از تصرف دیالمه بیرون آوردند به دست حکامی که از جانب خود میفرستادند اداره میکردند و به این ترتیب قریب هشتاد و پنج سال دوام داشت و در این فاصله پنج نفر از عهد الب ارسلان تا عهد ملکشاه ثانی یعنی تا تاریخ ۵۴۳ از طرف سلاجقه به حکومت فارس آمده بودند و این جماعت که همه از بندگان و بنده زادگان سلاطین سلجوقی بودند به لقب اتابک خوانده می‌شدند. از این حکام آخرین اتابکی که از جانب سلاجقه بر فارس حکومت داشته بوزابه است که اتابک محمدبن محمود برادرزاده سلطان مسعود سلجوقی بود و او در سال ۵۴۱ بر سلطان یاغی شده در همان سال به دست سلطان مسعود در اصفهان به قتل رسید.

✴️جای زیاده گویی نیست
فرصتی برای اتلاف نیست
پدران ما راه هایی را تکمیل کرده اند که ما از آنان درس خواهیم گرفت
شما را برای داشتن صندلی در کلاس درس تاریخ ایران دعوت میکنم

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Jan, 11:25


🔷بوزابه برادر زاده ای به اسم سنغر بن مودود که به کینه خواهی عمّ خود قیام کرد و پدر او مودود را بوزابه وقتی که به جنگ سلطان مسعود می رفت در غیاب خود در شیراز گذاشته بود چون بوزابه به قتل رسید مودود و سنغر مخفی شدند و در این موقع محمّدبن محمود سلجوقی برفارس استیلا داشت در سال ۵۴۳ سنغر به فارس برگشت و محمّد را از آنجا راند و خود برآن بلاد تسلط یافت.

ایرانگردی

12 Jan, 08:38


🔰خدای چشمه‌ها

🔶 دینور در مسیر کرمانشاه به سنقر قرار دارد و به خاطر تاکستان‌ها و اسب‌هایش شهرت داشته است، در این محل یک ظرف بزرگ سنگی از دوره سلوکی کشف شده که با تندیس نیم تنه خدایان یونانی تزیین شده است
🔷 این ظرف در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود ی این سنگ تصاویری از ساتی‌ها و سیلن‌ها نقل شده که در افسانه خدایان یونان از یاران دیونیسوس خدای شراب بوده‌اند
🔸 نقش برجسته سنگی سیلنوس، خدای چشمه سارها و رودهای دینور کرمانشاه بوده است

♦️ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاه‌دار بودند

به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

10 Jan, 10:14


♦️حسن صباح، فرشته‌ی در لباس شیطان...
شیطانی که برای حفظ زبان فارسی کوشید...
شیطانی که بیماری تاعون را از پای درآورد...
شیطانی که بزرگ ترین لشکریان هم عصرش از گروهی که او پایه گذاری کرده بود، در هراس بودند...

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

08 Jan, 19:44


💠مرگ تیمور ( ۱۷ شعبان ۸۰۷)

در مراجعت به سمرقند تیمور چندین تن از نوادگان خود را زن داد و به شادی این امر و فتوحاتی که او را نصیب شده بود جشن های مفصل گرفت و مهیا شد که برای فتح چین که قبل از لشکرکشی به هند نیز در خیال آن بود به لشکرکشی به آن جانب بپردازد.
بعد از تهیهٔ ۲۰۰۰۰۰ پیاده و همین اندازه سواره تیمور با چند نفر از سرداران و نوادگان خویش در ۲۳ جمادی الاولی سال ۸۰۷ به کنار سیحون حرکت نمود، اتفاقاً در این سال زمستان بسیار سخت شدو تیمور که تازه از ناخوشی برخاسته بود در محل اترار(فاراب قدیم) در کنار سیحون سرما خورد و چون در شرب عرق افراط کرده بود به حالی خطرناک بیمار افتاد و در آنجا به تاریخ ۱۷ شعبان ۸۰۷ به سن ۷۱ جان سپرد و جسد او را به سمرقند آوردند و در آنجا دفن کردند.

♦️اگر ادبیات جهان توانست نام بلند...
رودکی...
فردوسی...
مولانا...
حافظ...
مانند این است که خورشید دیگر بر زمین نتابه
ما در تاریخ نگار وظیفه نقل تاریخ ایران رو داریم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

08 Jan, 05:29


🔰خلیج کویت یا جزیره‌ی فیلکه

🔷 این جزیره در دوره هخامنشیان آباد شد و بعدتر در سده‌ی چهارم پیش از میلاد یونانیان باستان خلیج کویت را کلنی اسکندر مقدونی کردند. یونانیان باستان سرزمین اصلی کویت را ایکاروس نامیدند
در دوره هلنیستی، معبد آرتمیس در جزیره این ساخته شد، حیوانات وحشی که در جزیره به الهه تقدیم شده بودند، هیچکس نباید به آنها آسیب می‌رساند

♦️ای مادر...
ای ایران...
چشم هایت را نبند خودت را نشکن...
بخند و بمان...
چون عشق ما به تو هرگز نمی میرد...
باور کن عشق ما مردنی نیست...
عشق رفتنی هم نیست...
عشق جاویدان است...
همانند نامت...
همانند تاریخ و فرهنگ و تمدنت...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

06 Jan, 05:31


♦️معاهدات ترکمانچای( ۵ شعبان ۱۲۴۳)

🔵 پس از آنکه فرستاده عباس میرزا تقاضای متارکه جنگ را از جانب ولیعهد به اطلاع پاسکیویچ رساند، پاسکیویچ این عمل را موکول به شرایط ذیل کرد:
۱_ دولت ایران ایروان و نخجوان و اردوباد که در تصرف روسیه است به این دولت واگذارد و ارس سرحدبین مملکتین باشد
٢_ طالش و موقانرا که به موجب معاهده گلستان به روسیه واگذار شده سپاه ایران خالی کنند
۳_ بیست کرور تومان پول طلا از طرف ایران به عنوان خسارت جنگ به روسیه پرداخته شود.
۴_ بعد از انجام صلح نایب السلطنه یا پسرش محمد میرزا به عنوان عذرخواهی از نقض معاهده گلستان رسماً از طرف دولت ایران به پایتخت روسیه فرستاده شوند.

🔷تاریخ شناسی در بقیه ای کشورها تنها یک علم است...
اما در ایران دانستن تاریخ واجب است...
چون ایران جایی است که در آن...
کوروش...
شاپور...
اردوان...
در آن قدم گذاشتن...
پس ما باید با درس از گذشته به سویی آینده قدم برداریم...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

04 Jan, 10:30


🔰معبدی برای ملکه

🔷 معبد لائودیکه(لائودیسه) تنها معبد یونانیان در ایران است که در سده دوم پیش از میلاد در نهاوند بنا شد
در دوران سلوکی شاهان و برخی ملکه‌ها پرستشگاه‌های ویژه، پرستش می‌شدند لائودیکه سوم بیشترین کتیبه و مجسمه آیینی را در سراسر قلمرو سلوکی داراست
کتیبه‌ای که در این بنا وجود داره در ابعاد ۴۵ در ۸۵ سانتی‌متر موزه ملی ایران نگهداری می‌شود
با توجه به آثار کشف‌شده از بافت قدیمی منطقه‌ی دو خواهران در نهاوند به نظر می‌رسد محل معبد در همین ناحیه بوده است.

♦️ما اینجا هستیم تا در رابطه با نیاکانتان و نیاکانمان حرف بزنیم
و با افتخار به آنها...
با درس گرفتن از آنها...
با نگاهی به گذشته...
به سوی آینده قدم بر میداریم
شما در این راه به ما ملحق شوید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

02 Jan, 18:38


🔷مرگ کریم خان زند( ۱۳ صفر ۱۱۹۳)

♦️کریم خان در اواخر عمر به مرض سل مبتلا گردید و چون سنّ او در این تاریخ قریب به هشتاد بود روز بروز ضعف و انکسار بر مزاج او راه یافت. واقعهٔ قتل علی محمدخان و شورش اعراب و بعضی انقلابات دیگر که در پاره ای از ولایات بر اثر انتشار خبر دروغی مرگ او بروز کرده بود، کریمخان را روز بروز نحیف تر و افسرده تر میکرد تا آنکه در سیزدهم صفر قولنجی سخت بر او دست داد و خان بلندنظر زند از همین مرض در تاریخ مذکور در شیراز فوت نمود. مدّت کر و فر و حکومت کریم خان مجموعاً بالغ بر سی سال و هشت ماه بود.
کریم خان بر روی هم رفته یکی از پادشاهان خوب و خوش سیرت ایران است. مردی بود رعیت دوست و خوش رفتار و خالی از حس کینه کشی و سخت کشی. بسیار ساده میزیست و به تکلفات زندگانی و دستگاه و جاه و جلال سلطنتی زیاد علاقه نداشت حتی از قبول عنوان پادشاه و سلطان نیز احتراز میجست و خود را در تمام عمر وکیل الرعایا خواند. از بناهای او در تهران عمارتی بوده است به نام خلوت کریم خانی و در شیراز بازار و مسجد و حمام وکیل و بعضی عمارات دولتی که اگرچه از جهت و استحکام بنا بی اهمیت نیستند لیکن هیچ یک اعتباری صنعتی ندارند و نمایندۀ دورۀ تنزّل هنرکاشیکاری و معماری در آن عصر می‌باشند. از سادگی زندگانی و خوش رفتاری و سعی کریم خان در خوش گذشتن به مردم حکایات و افسانه های بسیار در افواه هنوز باقی است.

💠ای مادر...
ای ایران...
چشم هایت را نبند خودت را نشکن...
بخند و بمان...
چون عشق ما به تو هرگز نمی میرد...
باور کن عشق ما مردنی نیست...
عشق رفتنی هم نیست...
عشق جاویدان است...
همانند نامت...
همانند تاریخ و فرهنگ و تمدنت...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

01 Jan, 06:02


🔰کاشف استوانه‌ی کوروش

🔷هرمزد رسام باستان‌شناس عاشوری‌تبار اهل انگلیس متخصص کشف الواح و آثار تاریخی به خصوص در میانرودان بود علاوه بر کشف استوانه کوروش در ۵۳ سالگی در سال ۱۸۷۹ الواح گیلگمش را نیز پیدا کرد

💠در گوشه ای از خاورمیانه کشوری وجود دارد:
مملو از...
لباس های محلی رنگ با رنگ...
غذا های متنوع از هر قوم...
و با تنوع ده ها گویش و لهجه شیرن...
و هزاران تنوع زیست محیطی...
این ایران است...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

30 Dec, 19:44


🔰قتل اعتماد الدوله (حاج ابراهیم کلانتر)

✴️در اواخر سال ۱۲۱۵هـ ق فتحعلی شاه نسبت به حاج ابراهیم کلانتر که قریب چهارده سال در دستگاه جعفرخان و لطفعلی خان و آغامحمدخان و فتحعلی شاه به قدرت تمام زمامداری کرده و در این مدت برادران و بستگان متعدد دیگر خود را در حکومت ولایات و امور دیگر دیوانی برقرار نموده بود بدگمان شد. از یک طرف جمعی از نزدیکان شاه جوان او را از نفوذ کلانتر و کسان او ترساندند و از طرفی دیگر ظلم و اجحافی که از بستگان صدراعظم در ولایات به مردم وارد میشد باعث شکایات
بسیار شده بود.
شاه برای قطع دست تسلط اعتمادالدوله و کسان او امر داد که در یک روز وزیر و عموم متعلقان او را دستگیر نمودند، بعضی را کشتند و بعضی را نیز از حلیه بصر عاری کردند. اعتمادالدوله را نیز با وجود نهایت کفایتی که در رساندن فتحعلی شاه به سلطنت خرج داده بود به امر شاه کور کردند و زبانش را نیز بریدند و به این وضع ناگوار به قزوین فرستادند تا در آنجا وفات یافت. پس از عزل اعتمادالدوله فتحعلی شاه مقام صدارت خود را در عهدۀ میرزا محمد شفیع مازندرانی از مستوفیان دربار گذاشت .

💠هر کجا که حرف از انسانیت باشد...
نام کوروش میدرخشد
هر کجا حرف از شعر وادب باشد...
نام مولانا و سعدی میدرخشد
هر کجا که حرف از شهامت است...
نام نادر شاه میدرخشد
و در آخر...
هر کجا که حرف از تاریخ تمدن باشد....
نام ایران میدرخشد.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

28 Dec, 20:01


🔰کوروش در مصر

🔷 یک سنگ‌افراشت از جنس سنگ خارای سرخ، کوروش نام برده شده است
این سنگ‌نوشته را در تل مسکوت در مصر یافتند که یادبود ساخت آبراه، توسط داریوش است.
متن آن به خط هیروگلیف وشته شده و بخش‌هایی از آن شکسته شده برای همین معلوم نیست چه ارتباطی میان کوروش و ساخت آبراه داریوش وجود داشته است
ما چنین گمان می‌رود که داریوش از برای احترام به کوروش چنین کاری کرده است

♦️پارسی تنها یک زبان نیست!
پارسی،
تاریخ ماست...
تمدن ماست...
هویت ماست...
تاریخ نگار همیشه سعی به این دارد که پاسداری باشد از زبان کهن پارسی
برای کمک به ما به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

28 Dec, 11:00


🔷عهدنامه گلستان (٢٩ شوال ١٢٢٨ هـ ق)

💠به موجب عهدنامۀ گلستان ایران قبول کرد که جمیع ولایاتی را که تا آن تاریخ روسها ضبط کرده بودند ملک ایشان بشناسد، به این ترتیب گرجستان و ولایات ساحلی بحر سیاه و باکو و دربند و شروان و قراباغ و شکی و گنجه و موقان و قسمت علیای طالش به روسیه واگذار شد به علاوه حق کشتیرانی در بحر خزر از ایران سلب گردید. در عوض روسیه تعهد کرد که نیابت سلطنت عباس میرزا را در ایران به رسمیت بشناسد و رساندن او را به سلطنت متعهد شود. شکست اصلاندوز و عقد عهدنامۀ گلستان و شورشهایی که مقارن این احوال در ایران روی کرد ضعف دولت را به منتهی درجه رساند و متعاقب همین اوضاع بود که سرگور اوزلی طرح معاهده شوم دیگری را بین ایران و انگلیس ریخت و سال بعد یعنی در ۱۲۲۹ الس سفیر تازه انگلیس آن را هم به امضای فتحعلی شاه رساند و ایران را از لحاظ سیاسی آلت دست دربار لندن قرار داد.

✴️درگیر جنگ شدیم..
بارها و بارها...
از اعراب تا مغول ها...
از اسکندر تا بعثی ها...
اما تمام آنها رفتند...
ولی ایران پا برجاست...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

26 Dec, 08:52


🔰کشف تاریخ

🔷تصویر بالا نقاشی کاوش‌های آستن هنری لایارد دیپلمات و باستان شناس بریتانیایی در خرابه‌های نینوا را نشان می‌دهد

اکتشافات صورت گرفته در میان‌رودان نه تنها به کشف تمدن‌های کهن این منطقه بلکه به فهم بهتر ما از حکومت‌های همسایه آن به ویژه هخامنشیان و کوروش منجر شد.

💠پارسی تنها یک زبان نیست!
پارسی،
تاریخ ماست...
تمدن ماست...
هویت ماست...
تاریخ نگار همیشه سعی به این دارد که پاسداری باشد از زبان کهن پارسی
برای کمک به ما به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

25 Dec, 21:13


✴️ قراختائیان کرمان

💠تأسیس سلسله قراختائیان در کرمان به تفصیلی که میدانیم کار براق حاجب از امرای بزرگ سلطان غیاث الدین پسر سلطان محمد خوارزمشاه است و چون براق به لقب قتلغ خانیه ملقب بوده سلسلهٔ قراختائیان را سلسلهٔ قتلغ خانیه هم نیز می‌گویند. براق حاجب در موقعی که چنگیزخان به خراسان رسیده بود به اجازه سلطان غیاث الدین به کرمان آمد و در ۶۱۹ بر آنجا مستولی شد و او که در تمام مدت سلطنت مطیع چنگیزخان بود در ۶۳۲ فوت کرد. کسان براق حاجب تا سال ۷۰۳ در کرمان سلطنت کردهاند و هیچگاه هم از خود استقلالی نداشته بلکه همواره مطیع و منقاد ایلخانان بودهاند.

♦️ما شیر مردان پارسیم...
در رگ ما خون رستم در جریان است...
در سر ما فکر خیام است...
بازوان ما از جنس بازوان آرش است...
و تاریخ نگار همیشه در پی پاسداشت از آنان است...
هر آن کس که شیفته ادبیات پارسی و یا تاریخ ایران است همراه شدن با ما برایش مفید خواهد بود.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

23 Dec, 16:01


🔰استوانهٔ کوروش، تنها سند نوشتاری از کوروش نیست!

🔷امروز کوروش را بیشتر با استوانههٔ مشهور او می‌شناسند، اما استوانه کوروش تنها سند نوشتاری از وی نیست بلکه صدها کتیبه از او در دست است که کمتر شناخته شده هستند. این نوشته‌ها مستقیماً به کوروش مربوط می‌شوند و یا با نام کوروش تاریخ گذاری شده اند، نخستین نوشته‌های باستانی ترجمه شده از کوروش، نوشته‌های کنده کاری شده در کاخ پاسارگاد، پایتخت کوروش بودند که به سه خط زبان فارسی باستان ایلامی و بابلی چنین نوشتهٔ: « من کوروش، شاه هخامنشی» دیده می‌شود.

♦️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

22 Dec, 18:50


♦️قتل قائم مقام فراهانی

🔰 محمدشاه پس از آنکه به استعانت و تدبیر قائم مقام بر اکثر مدعیان فایق گردید و برکرسی سلطنت مستقر گردید همان راهی را رفت که پدرش در قتل اعتمادالدوله حاجی میرزا ابراهیم کلانتر پیش گرفته بود و پسرش در کشتن میرزاتقی خان امیرکبیر پیروی نموده به این معنی که به قتل قائم مقام ثانی مدبر امور و بانی اساس سلطنت خود دست زد و علت این امر علاوه بر اصلاحات مالی که قائم مقام به آنها اقدام کرده و برخلاف میل غالب اعیان درباری بود. اینکه شخص قائم مقام نیز تا حدى مغرور و مستبد به رأی محسوب میشد و درکارها به رعایت رأی محمد شاه که مردی ضعیف النفس و بی تدبیر بود اعتنائی نداشت.
مخالفان قائم مقام با حاجی میرزا عباس یعنی حاجی میرزا آقاسی که خود را عارف و مرشد نیز میدانست و به همین سبب و به علت سابقهٔ معلمی در مزاج شاه نفوذی داشت همدست گردیدند و به وسیلۀ او شاه را نسبت به کسی که حقوقی مسلم بر پدر و شخص او داشت بر سر خشم آوردند شاه در روز ۲۵ صفر ۱۲۵۱ قائم مقام را از باغ لاله زار(در جنب خیابان لاله زار حاليه تهران که در آن وقت در خارج شهر قرار داشت) به باغ نگارستان احضار نمود و قائم مقام بدون آنکه به حضورشاه برسد تا شب سلخ صفر در آنجا محبوس بود تا آنکه در این شب او را در آنجا به حکم محمّد شاه در یکی از اطاقهای بالای عمارت نگارستان خفه کردند و بعدها جسد آن مرد فاضل یگانه در جوار مزار حضرت عبدالعظیم به خاک سپرده شد.

🔷هنوز زمین میگرید...
از شکست آریو برزن
هنوز پرندگان می نالند...
به یاد قتل نادر شاه
هنوز خون می جوشد از حمام فین...
به یاد اعدام امیر
و این تاریخ نگار است که این ها را روایت می‌کند.
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

21 Dec, 16:50


🔰کوروش در کلیسا

🔷 نقاشی خیالی از کوروش، کلیسای جامع سنتپل لندن، اثر ویلیام بلیک نقاش و هنرمند بریتانیایی است. برای خلق این تصویر ویلیام از دو آیه‌ی اشعیای نبی در عهد عتیق الهام گرفته است. تا پیش از پیدا شدن مدارک باستان شناسی جدید در مورد کوروش منابع کلاسیک و کتاب مقدس منابع اصلی اطلاعات درباره این شاه هخامنشی بودند.

♦️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

19 Dec, 06:54


🔱شب یلدا...

شبی به خندانی یک پسته...

🔰شبی به شیرینی یک قاچ هندوانه...

🏵شبی طولانی، به اندازه‌ای دیوان حافظ...

🏆تاریخ‌نگار، آرزو دارد که این شب، به تعداد
دانه‌های یک انار، برای شما سرشار از شادی باشد.

✳️تاریخ‌نگار، روایتی متفاوت از تاریخ ایران
❇️@tarikhnegarrr

ایرانگردی

19 Dec, 06:29


میراث های معنوی ایران در یونسکو. ازنوروز تا شب یلدا

@irangardi

@tarikhnegarrr

ایرانگردی

17 Dec, 14:29


🔰آخرین غزل مولانا...

🔶مادامی که مولانا در بستر مرگ بود، احوالات خیلی بدی داشت، اما شب آخر حالش نسبت با شب‌های قبل بهتر بود، برای همین به پسرش سلطان‌ولد میگه برو، و بخواب، و آخرین غزل زندگیش را طوری به پایان می‌رساند که شمس را می‌بیند که دارد مولانا را به سمت خود فرا‌می‌خواند.
🔷آن غزل:
رو سر بِنِه به بالین، تنها مرا رها کن

تَرک من خراب شب‌گرد مبتلا کن

ماییم و موج سودا، شب تا به روز تنها

خواهی بیا ببخشا، خواهی برو جفا کن

از من گریز تا تو هم در بلا نیفتی

بگزین ره سلامت، ترک ره بلا کن

ماییم و آب دیده، در کنج غم خزیده

بر آب دیدهٔ ما، صد جای آسیا کن

خیره‌کُشی است ما را، دارد دلی چو خارا

بُکْشد، کسش نگوید، تدبیر خون‌بها کن

بر شاه خوب‌رویان، واجب وفا نباشد

ای زردروی عاشق، تو صبر کن وفا کن

دردی است غیر مردن، آن را دوا نباشد

پس من چگونه گویم، کاین درد را دوا کن

در خواب دوش پیری، در کوی عشق دیدم

با دست اشارتم کرد، که عزم سوی ما کن

گر اژدهاست بر ره، عشقی است چون زمرّد

از برقِ این زمرّد هین دفع اژدها کن

بس کن که بی‌خودم من، ور تو هنرفزایی

تاریخ بوعلی گو، تنبیه بوالعلا کن

🔱مسیر پیشرفت سخت است و دشوار...
اما هموار می‌شود وقتی...
که بدانی چه چیزهایی در انتظارت است و یا بدانی در برابر حوادث چگونه با صلابت رفتار کنی
ما تاریخ نمی‌خوانیم که قصه خوانده باشیم
ما تاریخ می‌خوانیم چون هر آنکس که تاریخ نخواند محکوم به تکرار آن است.


@tarikhnegarrr

ایرانگردی

16 Dec, 08:53


🔰یلدا یا چله؟

🔶اکثر افراد بر این باور هستند، که یلدا کلمه‌ی عربی است. اما این اشتباهی رایج است.
در اصل ریشه‌ای این کلمه، ریشه آرامی است که در دوارن هخامنش یکی از زبان‌های مهم دربار به شمار می‌آمده
یلدا به معنایی تولد است، شب یلدا شب تولد اهورا بانوی خورشید میترا است.
شب چله در اصل اشاره دارد به چله زمستان که تا ۱۰ بهمن هم ادامه دارد
به دیگر سخن ما در ۳۰ آذر ماه در اصل دو جشن را برپا میکنیم، یکی جشن تولد میترا، و دیگری چله‌ای زمستانی است

🔷ایران است فرهنگ...
فرهنگ برپایی جشن...
چه بسیار جشن‌ها داریم که سرشار از عشق، شادی و علم است...
اینقدر این فرهنگ وسیع است، که شب یلدا و چله بخش کوچکی از آن هستند
به تاریخ‌نگار بپیوندید
❇️@tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Dec, 08:51


سيده خاتون اولین زن حکومت گر بعد از اسلام

🔰 سیده ملک‌خاتون یا شیرین دختِ اسپهبد رستمِ طبری ملقب به ام‌الملوک ملکه و از فرمانروایان آل بویه بود. او اولین زن حکومت‌گر شیعی مذهب در تاریخ ایران و از خاندان باوندیان طبرستان بود. وی همسر فخرالدوله دیلمی و همچنین مادر دو تن از شاهان آل بویه به نام‌های شمس‌الدوله دیلمی و مجدالدوله دیلمی بود. پس از مرگ همسرش در شعبان ۳۸۷ قمری، دو پسر او به پادشاهی ری و همدان رسیدند و به سبب اینکه هنوز در سنین خردسالی به سر می‌برند، ادارهٔ امور و نیابت سلطنت به ملکهٔ فخرالدوله واگذار شد. او از شعبان ۳۸۷ تا مرگ‌اش در ۴۱۹ هجری قمری رسماً ۳۲ سال حکومت را کامل در دست داشت و به‌ صورت قانونی بر پادشاهی بوییان حکومت می‌کرد. جالب است بدانید که سیده خاتون زنی بود که محمود غزنوی حریفش نشد و تنوانست به ری لشگرکشی کند!

ایران بانو مادر تمامی ایرانیان است
مادری با توصیفات زیر:
دلی به وسعت تهران
چشمانی به رنگابارنگی شیراز
لبی به سرخی انار های ساوه
دلی دل تنگ از مردان غیور تنگستان
و به دوش میکشد درد خوزستان
غروری به سان ایل قشقایی
و تو رگهاش خون کردستان
به تاریخ نگار بپیوندید

@tarikhnegarrr

ایرانگردی

11 Dec, 07:40


🔰ساسانیان چگونه سنگ‌نگاره‌های با آن عظمت، می‌تراشیدند؟

🔷برای خلق یک نقش‌برجسته، قبل از هرکاری، جای مناسب را انتخاب می‌کردند. انتخاب محل به موقعیت سیاسی آن، تقدس، در معرض دید بودنش و نیز جنس و ساختار و بی‌رگه بودن صخره بستگی داشت. بعد صخره می‌تراشیدند تا به سطحی صاف برسند
🔶سپس طرح اولیه را روی این سطح و بر لایه‌ای از گچ می‌کشیدند، بعد اطراف نقش را با اسکنه و چکش می‌تراشیدند. دست آخر، نقش‌های برجسته را با سنگ‌های ساینده و سوهان و سوهان صیقل می‌دادند
🔺مقایسه‌ی بین اولین نقش‌برجسته‌های ساسانی با نقوش بعدی نشان از پیشرفت حجاران این عصر دارد

🏆ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاه‌دار بودند

به تاریخ نگار بپیوندید
@tarikhnegarrr

ایرانگردی

10 Dec, 19:14


🔰تیر‌انداز‌هایی که از شیرخوارگی مهارت تیر‌انداختن داشتند

🔷به قول یک افسر رومی تیر اندازان ایرانی از شیرخوارگی مهارت تیر انداختن داشتند
🔶معمولا پشت سر سواران می‌رفتند و بارانی از تیر به
سر حریف ناز می‌کردند

🔱ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

@tarikhnegarrr

ایرانگردی

07 Dec, 15:44


♦️خسرو آواز ایران

🔷امروز قرار است درباره مردی صحبت کنیم که تاریخ موسیقی سنتی ایران زمین را در زمان حیات خویش دگرگون ساخت و همچین از وی به عنوان استاد آواز ایران یا خسرو آواز ایران نیز یاد می‌شود.

✴️از حافظ تا اخوان ثالث...
از سعدی تا ابتهاج...
از باربد تا شجریان...
نام‌داران این مرز و بوم بسته به تاریخ و زمان نیستند...
اینجا ایران است
ایران سرزمین بزرگان...

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

05 Dec, 10:55


🔰اشکانیان، چگونه سنت هخامنشیان را حفظ کرده‌اند؟

🔷پادشاهان اشکانی، به خصوص آن‌ها که ایران‌گراتر بودند، خود را به هخامنشیان متصل می‌کردند. مهرداد دوم خودش را با چهارنفر، درست کنار کتیبه‌ی داریوش بزرگ در بیستون نقش کرد. گودرز دوم هم صحنه‌ی پیروزی بر یکی از مدعیان تاج و تخت را کنار نقش‌برجسته‌ی او. این نقوش به رغم کیفیت هنری پایین، تصویر‌گری تمام رخ را به هنر حجاری افزودند.
نقوش برجسته‌ی ساسانی وارث چنین سنت دور و درازی بود.

♦️شمشیری خواهیم ساخت...
شمشیری از جنس تاریخ...
از جنس شعر...
از جنس هنر...
از جنس فرهنگ...
شمشیری که رعشه بیندازد بر جان دشمنان ایران
برای داشتن این شمشیر تنها کافیست در کانال زیر عضو شوید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

02 Dec, 17:47


🔰چگونه از تلفات یک جنگ با خبر شویم؟

🔷در ارتش ساسانیان برای آمارگیری تلفات هر جنگ این طور است...
پیش از شروع جنگ، سپاهیان از برابر شاه می‌گذرند و هرکدام تیری در سبد می اندازند.
در پایان جنگ باز شاه از سرباز‌ها سان می‌بیند، با این فرق که این بار هر سرباز یک تیر از درون همان سبد‌ها بر می‌دارد تا این طوری آمار تلفات جنگ مشخص شود.

♦️ای وطن، ای حبِ تو آیین من
دوستی ات کیش من و دین من
دولت و اقبال تو پاینده باد
نام بلندت به جهان زنده باد
به تاریخ نگار بپیوندید
با ارادت و احترام.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

01 Dec, 19:20


🔹 دژ ساسانیِ دَربَند در داغستان

♦️قباد دوم ساسانی این شهر را تجدید بنا کرد و در دوره خسرو یکم استوار گردید.
این دژ، شهر دربند و منطقه داغستان در دوران ننگین قاجاریه به تصرف روسیه درآمد و بر اساس قرارداد ننگین گلستان در سال ۱۸۱۳ از
ایران جدا شد.

❇️تاریخ شناسی در بقیهٔ کشورها تنها یک علم است...
اما در ایران دانستن تاریخ واجب است...
چون ایران جایی است که در آن...
کوروش...
شاپور...
اردوان...
قدم گذاشته اند...
پس ما باید با درس از گذشته به سویی آینده قدم برداریم...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

30 Nov, 11:58


🔱این شما و این معنوی ترین شعر دنیا...

♦️پادشاه ممالک اشعار هستیم...

اشعار خیام احکام ماست...

اشعار مولانا کلام ماست...

اشعار فردوسی قلمرو ماست...

🔷 #کوچه_شعر

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

25 Nov, 18:58


🔰ایزد شراب

🔷اوریپید، نمایشنامه نویس بزرگ آتنی بود، که نمایشنامه‌ی "کاهنه‌های باکوس" شاهکار او است.
بر اساس این نمایشنامه:
دیونیسوس، ایزد شراب از آسیا به یونان می‌رسد و قصد دارد که آیین خود را در آن‌جا معرفی کند.
او با ظاهر یک مرد مقدس آسیاییِ کاریزماتیک ظاهر شده است.
او انتظار دارد که ابتدا در تِبِس پذیرفته شود، اما تبسی‌ها الوهیت او را رد کرده و از پرستش او سر باز می‌زنند. تبلیغات دیونیسوس موجب شد که حاکم جوان شهر، پنتئوس، سعی کند که او را دستگیر کند اما در پایان دیونیسوس، پنتئوس را دیوانه میکند و او را به کوه می‌برد.

♦️در گوشه ای از خاورمیانه کشوری وجود دارد:
مملو از...
لباس های محلی رنگ با رنگ...
غذا های متنوع از هر قوم...
و با تنوع ده ها گویش و لهجه شیرن...
و هزاران تنوع زیست محیطی...
این ایران است...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

24 Nov, 06:14


❇️جنگ دوازده ساله

♦️ در زمان منوچهرشاه نبردی میان ايرانيان و تورانیان در می گیرد و منجر به محاصره شدن ایرانیان بمدت دوازده سال می‌شود، اما این محاصره بدست تیر و کمان یکی از نامی ترین پهلوانان ایران زمین شکسته می‌شود. پهلوانی که تمام زور و جان خود را در تیر و کمانی می‌گذارد که قرارست سرنوشت مرز های ایرانی را مشخص کند.

✴️آرش...
آرش مردی نامیرا...
مردی افسانه‌ای...
مردی که به تنهایی سینه سپر کرد علیه نامردان...
مردی که هرگز از یادها نمی‌رود

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

23 Nov, 10:33


🔷قحطی ۱۲۹۸–۱۲۹۶ هجری خورشیدی ایران

❇️این دوران که همزمان با جنگ جهانی اول بود علی‌رغم اعلام بی‌طرفی در جنگ از سوی حکومت ایران بخش‌هایی از ایران توسط نیروهای روسیه، عثمانی و بریتانیا اشغال شد و در همین زمان درگیری‌های داخلی نیز قدرت مرکزی را در ایران تضعیف کرده بود. در مورد شیوع بیماری در ایران اطلاعات دقیقی در دست نیست و تعداد ایرانیانی که در این زمان کشته شدند محل مناقشه است. متخصصان تاریخ‌نگاری چنین پیشنهاد می‌کنند که مجموعه ای از قحطی، وبا، دنیاگیری ۱۹۱۸ آنفلوانزای اسپانیایی و اعتیاد فراگیر به تریاک سبب مرگ و میر در ایران شده بود. درباره رقم کشته‌ها بین مورخان اجماعی وجود ندارد ولی رای غالب بین یک تا سه میلیون نفر در سراسر ایران است.

✴️درگیر جنگ شدیم..
بارها و بارها...
از اعراب تا مغول ها...
از اسکندر تا بعثی ها...
اما تمام آنها رفتند...
ولی ایران پا برجاست...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

22 Nov, 13:02


🔰ترکیب "هرکول" و "بهرام"

🔶 در کتیبه کتیبه‌ها از شخصی به نام کلئومنس با لقب فرمانده بزرگ یاد می‌شود که در نبرد‌های مبارزه با مهرداد اول اشکانی شرکت داشته و توانسته خود را از گرفتاری‌های جنگ برهاند و برای یاد‌بود نجات خود از این مخمصه دستور به ساخت این مجسمه را داده‌است.
در اساطیر قدیم یونان درباره‌ی پیروزی‌های هرکول داستان‌های مفصلی بیان شده است، که یکی از آن‌ها کشتن شیر و درست کردن تن پوشی از پوست آن برای خود است. هرکول قطعا شخصیتی یونانی است اما در هنر یونانی با تیر و کمان دیده‌ نمی‌شود هرکول در ایران با بهرام، خداوندگار جنگ که سلاحش تیر و کمان بود پنداشته شده‌است.

❇️ایران فرهاد است و عشق راستین...
ایران فردوسی است و حماسه...
ایران حافظ است و عشق...
ایران مولوی است و معرفت...
و تاریخ نگار است با روایت آنان.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

21 Nov, 10:37


🔶 #ماهنامه_تاریخ_نگار
۱۴۰۳/۹/۱

🔰@tarikhnegarrr

ایرانگردی

20 Nov, 14:32


🔷پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

#کوچه_شعر

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

20 Nov, 03:16


🔰چرا نام این محله دروازه غار است؟

✴️در برخی کتب تاریخی آمده که سیدی علوی در حال فرار از دست مأموران در روستایی با نام «جال کولی» به طرز معجزه‌آسایی در غاری ناپدید می‌شود.
برخی می‌گویند  نام این محله برگرفته از ماشین معروف دودی است که به زبان فرانسه به ایستگاه، گار(gare) می‌گفتند. دربرخی کتاب‌های جغرافیای تاریخی، همچون معجم‌البلدان یاقوت حموی،آمده که نام غار از قرن‌ها قبل از عهد قاجار بر این روستاها اطلاق می‌شده است.

❇️خانه ای داریم بسی مستحکم...
خانه ای با دیوار های از جنس تاریخ...
باغچه ای با درختانی از جنس شعر...
سقفی زیبا از جنس تمدن...
این خانه، خانه ای است که نیاکان ما آن را با خون خود ساخته اند...
برای محافظت از میراث نیاکانمان به لینک زیر مراجعه کنید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

19 Nov, 17:29


🔰 "ناموس" و "دینار"

🔷 "دراخما" و یا "دناریوس" واژگانی یونانی هستند که ما در پارسی آنان را دینار، به عنوان ارزش‌های اصلی پول در زبانمان میدانیم
برخی از از نام‌گذاری‌های وزن و اندازه‌ی یونانی وام گرفته‌شده‌است، واژهٔ سیم به معنی نقره و اسامی بسیاری از سنگ‌های قیمتی چون الماس، زمرد، مروارید، یاقوت در زبان فارسی از یونانی گرفته شده‌اند. کلمه‌ی نوموس در کاربرد امروزی، ناموس هم جزء این کلمات است

✴️ایران سر شار است از زیبایی ها...
زیبایی های جغرافیایی...
زیبایی تاریخی...
زیبایی انسانی...
زیبایی فرهنگی...
برای آشنایی با تمام این زیبایی ها به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

18 Nov, 18:58


🔰هرکول در ایران

🔷در بیستون پای کوهی به نام پرآو در شاهراه شرق و غرب قرار گرفته و دارای آب و هوای معتدل است و از دیر‌باز محل توقفگاه کاروانیان بوده است. بنابراین موقعیت مناسبی داشت تا شاهان هخامنشی و اشکانی آثاری از خود بر سنگ های این کوه عظیم به یادگار بگذارند
بزرگ‌ترین یادگارشان:
مجسمه‌ ای از هرکول است که جزئیات آن به این شکل است که مجسمه‌ی هرکول، عریان در حالت استراحت روی پوست شیر با یک پیاله‌ی نوشیدنی در دست را نشان می‌دهد و همچنین یک گرز و چرمی که ترکش و کمان در آن قرار گرفته و به درخت زیتون آویزان است را نشان میدهد.

♦️کشور ما کشور ایران بوَد
مسکن شیران دلیران بوَد
پادشاه اش دارا و کوروش بوَد
و ما حالا میراث دار میراث آنان هستیم
برای آشنایی با تاریخ ایران به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

17 Nov, 18:54


❇️قلعه اَمامه یا قلعه مازیار

♦️روستای اَمامه یکی از روستاهای خوش آب و هوای و زیبای اطراف تهران و شهرستان شمیرانات است که آثار باستانی ارزشمندی را نیز جای داده است. قلعهٔ اَمامه و یا در اصل قلعهٔ مازیار، از جمله همین آثار باستانی است که قدمت آن به بیش از هزار سال پیش باز می گردد که شاید کمتر کسی از وجود آن اطلاع داشته باشد.
بنابر مستندات تاریخی موجود، به دست مرداویج یا همان مازیار زیاری یکی از حاکمان وقت، در زمان حکومت سلطنتی زیاریان ساخته شده است. اَمامه در زمان های قدیم به سبب داشتن راهی صعب العبور اما استوار، پناهگاهی مناسب به حساب می آمده و جایگاهی برای پناه گیری خیلی از حاکمان محسوب می شده است.

🔶هر کجا که حرف از انسانیت باشد...
نام کوروش میدرخشد
هر کجا حرف از شعر وادب باشد...
نام مولانا و سعدی میدرخشد
هر کجا که حرف از شهامت است...
نام نادر شاه میدرخشد
و در آخر...
هر کجا که حرف از تاریخ تمدن باشد....
نام ایران میدرخشد.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

17 Nov, 10:58


🔰هلنی‌شدن

🔷به طور کلی معنی کلمه هلنیسم یعنی پذیرش فرهنگ یونانی توسط افراد غیر یونانی
🔶از فتوحات اسکندری تا سه سده بعد دوران هلنیستی یا هلنی‌مآبی می‌شناسند. این عبارت را یوهان گوستاو درویزِن (تاریخ‌نگار آلمانی) برای اشاره به نفوذ فرهنگ یونانی به سرزمین‌های شرق فتح‌شده توسط اسکندر
🔹 ترکیب این دو فرهنگ و باعث ظهور مسیحیت از دل آن بود
🔸این عصر اوج‌گیری ارتباطات فرهنگی و اقتصادی و تبادلات پیچیده‌ی فرهنگی از غری مدیترانه تا اقیانوس هند بود که عناصر یونانی و ایرانی مهمی داشت

🔱ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاه‌دار بودند

به تاریخ نگار بپیوندید
@tarikhnegarrr

ایرانگردی

16 Nov, 09:49


♦️نخستین زن پزشکی قانونی در ایران

❇️دکتر نصرت الملوک کاشانچی(۱۲۹۳–۱۳۶۹) اولین زن پزشک قانونی ایران بوده و جزء نخستین زنانی بود که موفق به راه‌یابی به دانشگاه و تحصیل در رشته پزشکی گردید.شخصیت او در سریال شبکه مخفی زنان توسط باران کوثری به تصویر کشیده شد.
نصرت الملوک کاشانچی فرزند تاجر معروف علینقی کاشانچی بود. در سال ۱۲۹۳ به دنیا آمد. او در سن ۱۴ سالگی و بعد از پایان دوره دبستان به عقد پسرعمویش درآمد که این موضوع به طلاقی زودهنگام انجامید. حاصل این ازدواج تنها فرزند بود و بعد از آن دکتر کاشانچی ازدواج نکرد.او بعد از اتمام دوره دبیرستان ابتدا دوره مامائی را در دانشگاه تهران خواند سپس به برلین و پاریس رفت و تحصیلات خود را در رشته مامایی تکمیل نمود.
بعد از مراجعت به ایران وارد دانشگاه تهران شده و در رشته پزشکی موفق به اخذ مدرک دکترا گشت.

✴️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

16 Nov, 09:49


🔶نصرت الملوک کاشانچی پس از اخذ مدرک پزشکی اقدام به تأسیس پلی‌کلینیکی تخصصی زنان و مامایی در جنوب تهران و در یکی از املاک پدری کرد و سپس با کمک تجار و خانواده پدری بیمارستان «بازرگانان» را در خیابان ری پایه‌گذاری کرد.
او سپس به استخدام وزارت دادگستری و پزشکی قانونی درآمد و مسؤولیت نظارت بر ساخت بیمارستان دادگستری بود و ریاست آن برعهده گرفت. او در پزشکی قانونی نیز بخش زنان را پایه‌گذاری کرد.

ایرانگردی

14 Nov, 16:37


🔷پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

#کوچه_شعر

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

12 Nov, 17:32


🔷موزهٔ فرش ایران یکی از موزه‌های استان تهران است. این موزه در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ به وسیلهٔ گشوده شد. این موزه در ضلع شمالی پارک لالهٔ تهران واقع شده‌است. در این موزه فرش‌های بسیار نفیس از سراسر ایران که حاصل کار هنرمندان مشهور است به نمایش گذاشته شده‌است. هدف از تشکیل این موزه را می‌توان پژوهشی در سوابق، تحصیلات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش خاصهٔ فرش ایرانی دانست. این موزه شامل سایر محصولات از قبیل گلیم هم می‌شود.

✴️ایرانیان در جهان همواره در همه شاخه های هنری استاد بوده و هستند...
از جمله شعر سرودن و فرش بافتن...
تاریخ نگار امروز این دو را با هم ترکیب کرده‌ ، و در مقابل دیدگان مخاطبین خود قرار داده است...
به تاریخ نگار بپیوندید

#گردشگری_با_تاریخ_نگار

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

09 Nov, 18:40


🔰 قرارداد 1919 از آن دست قراردادهایی است که در تاریخ معاصر ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است. چرا که برای درک این قرارداد و چرایی امضا شدنش لازم است که از دو قرارداد قبلی که قراردادهای 1907 و 1915 بودند آگاهی یابیم زیرا می توان گفت که پیش زمینه اصلی بسته شدن قرارداد 1919 دو قرارداد قبلی بود. حتی می توان تعدادی از وقایع مهم بعد از قرارداد 1919، از جمله کودتای 1299 را مربوط به این قراداد تلقی کرد، چرا که انگلیس بعد از شکست در اجرای قرارداد 1919 دست به کارهای گوناگونی زد تا ایران را تحت الحمایه خویش قرار دهد، به همین دلیل کودتای 1299 را ترتیب داد تا از راه نخست وزیری و با شخصی بنام سید ضیاءالدین طباطبایی راه نفوذش را در ایران گسترش دهد.

🔷ضحاک مار به دوش هزار سال حکومت کرد...
و در انتها با روشن‌گری کاوه پایه‌های حکومت ضحاک مار به دوش را متزلزل کرد و در انتها گرز گاوسر فریدون ضحاک را در بند اسیر کرد.
پس دانستن و مطالعه، وضع ما را از وضعی که داریم بهبود میبخشد...
تاریخ نگار مرجعی برای مطالعه تاریخ در دسترس شماست

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

07 Nov, 17:41


❇️رمزگشایی از نام‌محله منیریه

🔻منیرالسلطنه یکی از همسران ناصرالدین شاه قاجار بود. او دختر محمدتقی خان معمارباشی آذربایجانی بود که ساختمان دارالفنون را ساخت و رئیس اداره بنای دیوان اعلی بود. گویا در اثر رفت‌وآمد محمدتقی خان معمارباشی در دربار قاجار، ناصرالدین شاه، دخترش منیرالسلطنه را به‌عنوان یکی از همسرانش انتخاب کرد. منیرالسلطنه مادر کامران میرزا،  زنی نیکوکار بود و ثروت فراوانش را وقف امور خیریه می‌کرد.  مسجد منیریه در کنار بقعه امامزاده نصرالدین هم یکی دیگر از بناهایی است که به دستور منیرالسلطنه ساخت شد.

❇️من شیفته زبان پارسی هستم...
چرا که خواندن و یاد گرفتن آثار با شکوه ایران واجب است...
همگان بر حذر باشند که خورشید تمدن و فرهنگ از ایران طلوع کرده است!
به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

07 Nov, 11:52


🔰مولانا و قوانین فیزیک


🔷بر اساس قوانین فیزیک اگر آهن را در میدان مغناطیسی قرار دهیم ، پس از مدت کوتاهی آنرا به آهنربا تبدیل می‌کند

🔶 مولانا هم بر همین اساس می گوید :

تا درطلب گوهر کانی، کانی

تا در هوس لقمه نانی، نانی

این نکتهٔ رمز اگر بدانی، دانی

هرچیز که در جستن آنی، آنی!

❇️ای ایران...
تو درد ها و رنج ها را بارها و بارها به چشم دیده ای
تو آمدن و رفتن بیگانگان را بارها و بارها حس کرده ای
تو با سوز...
و زخم...
با ظلم و ستم...
با خون و فریب...
با بحران و جنگ...
بیگانه نیستی...
تاریخ نگار با همراهان نیکویی که دارد همواره مرهمی است برای زخمانت.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

06 Nov, 12:23


🔰امتیاز دارسی

🔺یکی از تأثیر گذارترین و مهمترین امتیازات در تاریخ معاصر ایران «امتیاز دارسی» است. در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی، امتیاز بهره برداری نفت ایران به یکی از اتباع انگلیسی به نام «ویلیام ناکس دارسی» داده شد. در این قرارداد بهره برداری از پنج استان آذربایجان ،گیلان ،مازندران،استرآباد و خراسان استثنا شده بود و بهره برداری دارسی از نفت دیگر نقاط کشور مانعی نداشت. طبق این قرارداد پس از ایجاد شرکت و بهره برداری از نفت بیست هزار لیره استرلینگ به صورت نقدی بابت شانزده درصد از درآمد نفت به ایران داده میشد علاوه بر این دارسی میبایست سالانه دوهزار تومان نیز به دولت میپرداخت. در ابتدا هیچ یک از دو طرف این قرارداد را جدی نمی گرفتند؛ زیرا کارشناسان دارسی هرچه میکوشیدند به چاه نفتی دست نمییافتند. کم کم زمزمه هایی برای انصراف از امتیاز به گوش میرسید که اتفاقی تاریخ ساز روی داد. در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی و در منطقهٔ مسجد سلیمان یک چاه نفت کشف شد.
پس از کشف ذخایر نفتی فراوان در جنوب ایران دولت انگلستان براساس منافع سیاسی و اقتصادی اش تصمیم گرفت امتیاز دارسی را از او بخرد و مستقیما در این پروژه شرکت کند. بر مبنای امتیاز دارسی در لندن شرکت نفت ایران و انگلیس تشکیل شد این شرکت در دولت انگلستان نقش بزرگی را از نظر اقتصادی ایفا میکرد که امروزه با نام «بریتیش پترلیوم» فعالیت میکند و یکی از چهار شرکت بزرگ نفتی جهان است؛ اما تحولات تاریخی در ایران و ملی شدن صنعت نفت در دوران مصدق باعث شد فعالیت خود در ایران را متوقف کند .

🔷داستان ایران ما...
غم انگیز است...
عاشقانه است...
غالب شدن است...
مغلوب شدن است...
و در نهایت ایستادن است...
ما در تاریخ نگار روایت تاریخ ایران را میکنیم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

04 Nov, 18:59


🔰پادشاه ممالک اشعار هستیم...
اشعار خیام احکام ماست...
اشعار مولانا کلام ماست...
اشعار فردوسی قلرو ماست...

🔸 #کوچه_شعر
@tarikhnegarrr

ایرانگردی

03 Nov, 17:47


🔰بُخت‌النصر

💠نبوپلسر حاکم بابل با ماد‌ها علیه آشوری‌ها متحد شدند و نتیجه این شراکت به فتح نینوا، پایتخت آشوری‌ها و در آخر براندازی حکومت آشوری بود. او برای تحکیم اتحادش با ماد‌ها، آمتیس دختر هوخشتره شاه ماد را برای پسرش نبوکدنصر یا بُخت‌النصر به زنی گرفت. نْبوکَدنَصَر پس از مرگ پدر جانشین او شد و سلطنتش که در حدود چهل سال بود به یکی از معروف ترین سلطنت های عهد نو بدل شد.
نْبوکَدنَصَر، قلمرو بابل را تا سواحل دریای مدیترانه رساند و شامات فلسطین را فتح کرد.
او در جریان سرکوب شورش اورشلیم هزاران یهودی را از این شهر به بابل فرستاد.

🔺جایگه شاه جهان اردشیر
آن که به گاه جنگ بُدی همچو شیر
پادشه عادل انوشیروان
گشته پر آوازه ز عدلش جهان
چون جم و خسرو، شه والا بُوَد
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

31 Oct, 10:33


🔰برادر‌ زن و شوهر خواهر شکست خورده

🔷رابطهٔ میان امپراتور ماد و امپراتور لیدیه بسیار دوستانه بود بدین شکل که آستیاگ پدر بزرگ کوروش بزرگ با خواهر کرزوس ازدواج کرد. لیدیه در سال ۵۴۷ پیش از میلاد سقوط کرد و کرزوس تسلیم کوروش شد و خزانه لیدیه را در اختیار کوروش گذاشت اما خب این بار اولی نبود که کوروش امپراتوری بزرگ را از بین برد بلکه در سال ۵۵۰ پیش از میلاد برای آستیاگ یا شوهر خواهر کرزوس هم همین سرنوشت رقم خورد. طبق گفته هردوت کوروش پس از پیروزی قصد داشت کرزوس را آتش بزند تا ببیند که شایعه‌ی نیروی آسمانی او درست است یا نه و وقتی دید چنین نیست دستور داد تا آتش را خاموش کنند.

❇️ما نگهبان هستیم...
نگهبان منشور کوروش...
نگهبان فداکاری های بابک...
نگهبان جانفشانی های رستم فرخزاد...
شما را برای نگهبانی از تمدن و هویت ایرانی به تاریخ نگار دعوت میکنم

🔶 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

31 Oct, 04:23


🔰پیشگویی، غلط یا درست؟

🔷در جریان جنگ‌های میان ایران و لیدیه شاه لیدیه کروزس پیشگویی را فرا میخواند تا نتیجه نبرد را از پیش تعیین کند
پیشگو هم با جوابی دو پهلو کرزوس را قانع میکند که " در این جنگ امپراتوری بزرگی سقوط میکند". اما در این طرف میدان کوروش بجای استفاده از پیشگو یا رمال در پی همراه کردن شهر های یونانی نشین سواحل غربی آناتولی را با خود متحد کند که چندان هم موفقیت‌آمیز نبود، و برای همین پیشنهاد صلح را به کرزوس میدهد، اما کروزس با داشتن پشتیبانانی همچون مصری‌ها و اسپارت‌ها این پیشنهاد کوروش را رد میکند و در مقابل متحدان لیدیه بابل با پادشاهی نبونئید ترجیح داد تا خارج از گود به تماشایی نبرد بنشیند.
دو سپاه در منطقه‌ای به نام پتریا در کاپادوکیه با هم جنگیدند که نتیجه خاصی در پی نداشت اما کروزس از آنجایی که با نزدیک شدن به فصل زمستان تصمیم گرفت که به سارد برگردد تا در فصل بهار به کمک متحدانش کوروش را شکست دهد
💠ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

31 Oct, 04:23


♦️به همین دلیل نیرو‌هایش را مرخص کرد تا به قرارگاه هایشان بروند اما آنچنان که کرزوس تصور میکرد کوروش به پارس برنگشت و با تمام سپاه خود به سمت سارد حرکت کرد تا مانع تجدید قوای کرزوس شود.و این غافلگیری سبب شد که امپراتوری لودیه تبدیل به یک ایالت ایران شود

ایرانگردی

28 Oct, 18:17


♦️هر آنکس که گوید کوروش فردی از گذشته است...
مطلقا اشتباه میکند...
هر گاه حاکمی توانست...
به دادگری او...
به منش او...
به سیاست او...
حکومت کند، آنگاه کوروش به گذشته می‌پیوندد
تا آن زمان...
کوروش مال آینده است
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

28 Oct, 18:06


♦️هر آنکس که گوید کوروش فردی از گذشته است...
مطلقا اشتباه میکند...
هر گاه حاکمی توانست...
به دادگری او...
به منش او...
به سیاست او...
حکومت کند، آنگاه کوروش به گذشته می‌پیوندد
تا آن زمان...
کوروش مال آینده است
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

26 Oct, 16:48


🔷جشن آبانگان یکی از جشن های کهن ایران زمین است که هرساله در چهارمین روز از ماه آبان جشن گرفته‌ می‌شود. دلایل گوناگونی را برای پاسداشت و جشن گرفتن این روز برشمرده اند که ما امروز قرار است این دلایل را برای شما بازگو کنیم؛
با ما همراه باشید...

✴️ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاهدار بوده اند.

به تاریخ نگار بپیوندید
🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

25 Oct, 08:03


🔷پس از ابراهیم خان صحاف باشی و روسی خان افراد دیگری هم دست به کار تأسیس سینما شدند. اما از ساخت فیلم در ایران خبری نبود. فیلم سازی در ایران در سال ۱۳۰۸ ه.ش با ساخت فیلم آبی و رابی توسط اوانس اوهانیان آغاز شد.

ایرانگردی

25 Oct, 08:03


♦️تاریخچه سینما در ایران

🔰 با وقوع نهضت مشروطیت هنر سینما هم به میان مردم راه یافت. در سال ۱۳۲۲ ه.ق. نخستین سالن سینما در ایران تأسیس شد.این سالن را میرزا ابراهیم خان صحاف باشی راه انداخت و در آن فیلمهای کمدی کوتاه را پشت سر هم نمایش میداد. مدتی بعد" مهدی روسی خان" که پدرش انگلیسی و مادرش روس بود، یک دستگاه سینماتوگراف تهیه کرد. او در آغاز در حرمسرای محمدعلی شاه فیلم نمایش میداد اما مدتی بعد در خیابان علاء الدوله (فردوسی) یک سالن سینما بر پا کرد. روسی خان از طرفداران استبداد بود و با محمدعلی شاه رابطه ای داشت و این ویژگی باعث پیشرفت کار او میشد. گفته اند با بالا گرفتن درگیری های مستبدان و مشروطه خواهان سالن سینمای روسی خان را یک شب مشروطه خواهان مسلحانه اشغال میکردند و فیلم می دیدند و شب بعد قزاق های روس تصرف میکردند و به تماشا می نشستند.

❇️ایران آرش است و رهایی...
ایران دار است و سربداران...
ایران ابوعلی است و دانش...
ایران امیر کبیر است و درایت...
و تاریخ نگار است که تمام آنان را نقل میکند

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

24 Oct, 18:06


🔰 "اورگت" و "سوتر"

🔷سلوکیان برای مدیریت بهتر شهرها از سیاست «حمایت» استفاده می‌کردند، و از همین رو به شاهانی القابی مثل "اورگت" به معنی خیر‌رسان و "سوتر" به معنی نجات دهنده، را میدادند. درجوامع افراد ثروتمند و رده‌بالا با اهدای بخشی از ثروتشان به جامعه به توسعه آن کمک می‌کردند و این کار موجب پیشرفت نهاد‌های مدنی و عمومی شد. به همین دلیل افراد، دسته‌ها و گروه‌های قوی امتیازاتی مانند مصونیت از مالیات، تجهیزات نظامی، مواد غذایی، کسب حمایت جهت ساخت و تجهیز بناهای شهری چون معبد و امثال آن به دست می آوردند. به این ترتیب شاه اتحادی میان خود و دربار و لایه‌های اجتماعی امپراتوری ایجاد می‌کرد و سبب شد که سلوکیان توانایی ترویج حکومت خود را داشته باشند.

✴️خانه ای داریم بسی مستحکم...
خانه ای با دیوار های از جنس تاریخ...
باغچه ای با درختانی از جنس شعر...
سقفی زیبا از جنس تمدن...
این خانه خانه ای است که نیاکان ما آن را با خون خود ساخته اند...
برای محافظت از میراث نیاکانمان به لینک زیر مراجعه کنید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

23 Oct, 18:29


💠قطب الدين شیرازی

♦️قطب الدین بزرگترین شاگرد نصیرالدین طوسی، در شیراز در خاندانی از پزشکان به دنیا آمد. در آنجا نخستین تعلیمات طبی را فرا گرفت و همچنین تحت تأثیر پدر به جهان تصوف در آمد. سپس به مراغه رفت و در آنجا پیش نصیر الدین به تحصیل پرداخت که او را به تحقیق در ریاضیات و نجوم برانگیخت. در ایران و شامات و آسیای صغیر به سفر پرداخت و در قونیه به تحصیل علوم تصوف در نزد صدرالدین قونوی، شاگرد محیی الدین بن عربی
مشغول شد. سپس به مصر سفر کرد و در آنجا مدتی مقیم شد، آنگاه به ایران بازگشت و در تبریز رحل اقامت افکند در همین شهر نیز از دنیا رفت. قطب الدین بزرگترین شارح آثار طبی ابن سیناست. یکی از پرخواننده ترین شرح ها را بر قانون نوشت و کتاب های متعددی در علم مناظر و هندسه و نجوم و جغرافیا و فلسفه و علوم دینی تصنیف کرد. وی شناخته شده ترین شارح عقاید اشراقی سهروردی ،است و خود مؤلف چندین اثر دایرة المعارفی درباره مهم فیزیکی و نجومی بوده است.

✴️چه شد سرود رودکی؟
کجاست شعر مولوی؟
چه شد شکوه شاهنامه؟
زبان پهلوی؟
همه آنها با اقتدار در تاریخ نگار هستند

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

22 Oct, 17:36


🔶 #ماهنامه_تاریخ_نگار
١۴٠٣/٨/١

ایرانگردی

21 Oct, 17:40


❇️گواهينامه مخصوص درشکه رانی

🔹نخستین قوانین راهنمایی و رانندگی، اواخر دوران قاجار وضع و شرکت درشکه‌رانی تهران سال۱۲۶۹ راه‌اندازی شد.وقتی فعالیت درشکه و کالسکه‌ها در محله‌ها رواج پیدا کرد، اداره نظمیه در ۲۵آبان سال۱۲۹۹ اقدام به امتحان‌گیری از درشکه‌چی‌ها برای اعطای گواهینامه به آنها کرد. برای دریافت تصدیق درشکه‌رانی، شرط‌هایی وجود داشت، از جمله اینکه سن درشکه‌چی نباید کمتر از ۲۰سال و سوء‌سابقه و فساد اخلاقی نداشته باشد. او باید توانایی کافی برای تعویض چرخ‌ها را داشته باشد و موقع حمل مسافر، اجازه غذا یا چای خوردن و استعمال دخانیات نداشت.

🔺خانه ای داریم بسی مستحکم...
خونه ای با دیوار های از جنس تاریخ...
باغچه با درختانی از جنس شعر...
سقفی زیبا از جنس تمدن...
این خانه خانه ای است که نیاکان ما آن را با خون خود ساختن...
برای محافظت از میراث نیاکانمان به لینک زیر مراجعه کنید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

21 Oct, 11:20


🔷بنیانگذار جراحی نوین کشور

🔰 یحیی عدل،  سال ۱۲۸۷ شمسی در تبریز متولد شد.پدرش یوسف عدل او را برای ادامه تحصیل به فرانسه فرستاد. دکتر یحیی عدل با وجود درخشش در غرب، پس از اتمام تحصیلات به وطن بازگشت. پدر جراحی نوین ایران، معتقد بود هیچ بیماری نباید به خاطر نداشتن پول از خدمات درمانی جا بماند به‌همین دلیل دانشجویان بسیاری را برای تحصیل طب به خارج از کشور فرستاد.
یحیی عدل در ۱۴ بهمن ۱۳۸۱ در سن ۹۴ سالگی درگذشت و در بهشت زهرای تهران آرامگاه شماره ۶۹۰ به خاک سپرده شد. خانه موروثی یحیی عدل به عنوان یکی از آثار ملی ثبت و بازسازی شده‌است.

❇️هر کجا که حرف از انسانیت باشد...
نام کوروش میدرخشد
هر کجا حرف از شعر وادب باشد...
نام مولانا و سعدی میدرخشد
هر کجا که حرف از شهامت است...
نام نادر شاه میدرخشد
و در آخر...
هر کجا که حرف از تاریخ تمدن باشد....
نام ایران میدرخشد.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

20 Oct, 12:08


🔰آذربایجان

🔷آتروپات سرداری ایرانی بود که در جنگ گئوگملا که میان داریوش سوم و اسکندر رخ داد، در سپاه ایران فرمانده مادها بود. این سردار پس از شکست ایران از سوی اسکندر به حکومت ماد منصوب شد چرا که دخترش به ازدواج پردیکاس یکی از مشاوران اسکندر در آمده بود. پس از مرگ اسکندر جانشینان او شهرب مادها را به دو قسمت ماد کوچک و ماد بزرگ تقسیم کردند که حکومت ماد کوچک با آتروپات بود. چندی نگذشت که آتروپات دست به استقلال خواهی زد و این سرزمین مستقل را "ماد آتروپاتن" نامید، که این نام بعداً در فارسی میانه آتورپاتکان، و بعد آذُربادگان و در فارسی نو آذربایجان تغییر یافت. ماد آتروپاتن توانست تا سده‌ی سوم پیش از میلاد درجه استقلال خود را حفظ کند تا آنکه در سلسله اشکانی حل شود. این سرزمین، سنت‌های زرتشتی را حفظ کرد و آتشکده‌ی آذرگشسب یکی از سه آتش اصلی دین زرتشت را در خود داشت.

❇️تاریخ بخشی از دارایی ماست...
شعر بخشی از سرمایه ماست...
هنر بخشی از ثروت ماست...
و از همه مهم تر...
وطن همه چیز ماست...
برای اطلاع از تاریخ خودتون به تاریخ نگار بپیوندید

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

19 Oct, 20:27


🔷بعدها وی خود بزرگترین استاد منطق شد و منطقی و فیلسوف بزرگی چون یحیی بن عدی مسیحی از میان شاگردان او برخاست.فارابی، پس از آنکه مدت بیست سال در بغداد اقامت داشت عازم دربار سیف الدوله در حلب شد و باقی عمر را در این شهر گذراند و در عین احترام و افتخار زیاد از دنیا رفت.

ایرانگردی

19 Oct, 20:27


✴️ابونصر الفارابی

🔰 فارابی به لاتینی الفارابيوس [Alfarabius]، دومین فیلسوف مشائی برجسته پس از کندی در فاراب ماوراءالنهر به دنیا آمد که نیمه اول زندگی خود را در آنجا گذراند. پدرش از سرداران سپاه بود و توانست که بهترین آموزگاران را به تعلیم و تربیت او بگمارد. نخست به تعلیم علوم دینی و لغوی پرداخت و مهارت فراوان کسب کرد. مورخان بعد نوشته اند که تقریباً همه زبانها را میدانست و این بدان معنی است که وی به احتمال قوی چندین زبان میدانسته است؛ محققاً عربی، فارسی، ترکی و محتملا بعضی از لهجه های آسیای مرکزی و زبانهای محلی.پس از جوانی به فلسفه و علوم دلبستگی پیدا کرد و بر خلاف بسیاری از چهره های مشابه تاریخ اسلام به پزشکی علاقه مند نشد عازم بغداد شد که در آن زمان مرکزیت علمی داشت و در خدمت ابو بشر متی بن يونس مسیحی استاد مسلم منطق به آموختن این فن پرداخت.

🔺ایران تنها یک کشور نیست...
ایران مادر تاریخ جهان است...
ایران بانی فرهنگ است...
تمدن از ایران آغاز شد...
و ما ادامه دهنده راه آنانی هستیم که این ها را آغاز کردند.
برای میراث داری از تاریخ خودتان به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

18 Oct, 09:12


🔰در ادامه بخش اول زندگینامه عباس میرزا امروز در بخش دوم به یکی از نبرد های این شاهزاده قاجاری با روس ها و همچنین مرگ وی خواهیم پرداخت.

❇️ما اینجا هستیم تا در رابطه با نیاکانتان و نیاکانمان حرف بزنیم
و با افتخار به آنها...
با درس گرفتن از آنها...
با نگاهی به گذشته...
به سوی آینده قدم بر میداریم
شما در این راه به ما ملحق شوید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

16 Oct, 17:35


💠افغانی‌ها ابدالی

🔺یکی از گروه هایی که در زمان سلطان حسین صفوی سر به شورش برداشتند، افاغنه ابدالی بودند. این دسته از شورشیان هرات را از ایران جدا کردند و نیروی نظامی شاه سلطان حسین را که برای سرکوب آنها روانه شده بود شکست دادند. طایفهٔ ابدالی با این که افغان بودند با افغان های قلجایی دشمنی داشتند. در زمان حکمرانی محمود افغان بر قندهار جنگی میان قلجایی ها و ابدالی ها روی داد که پیروزی با قلجایی ها بود. در نهایت نادرشاه افشار ابدالی ها را سرکوب کرد و هرات را به تصرف خود درآورد.

🔷درگیر جنگ شدیم..
بارها و بارها...
از اعراب تا مغول ها...
از اسکندر تا بعثی ها...
اما تمام آنها رفتند...
ولی ایران پا برجاست...
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

15 Oct, 10:41


✴️ایران زمین همواره مهد دانشمندان بزرگ و اندیشمندان خوش فکر بوده است. چه در دوران باستان و چه در دوران بعد از اسلام ایرانیان بدنبال دانش و بدست آوردن مکارم اخلاق بوده اند.
حال لازم از اهمیت فرا گرفتن دانش را از زبان حکیم ابوالقاسم فردوسی بشنویم:

بپرسیدم از مرد نیکو‌سخن

کسی کاو به سال و خرَد بُد کهن

که از ما به یزدان که نزدیک‌تر‌؟

که‌را نزد او راه باریک‌تر‌؟

چنین داد پاسخ که دانش گزین

چو خواهی ز پروردگار آفرین

که نادان فزونی ندارد ز خاک

به دانش بسنده کند جان پاک

به دانش بود شاه زیبای‌تخت

که داننده بادی و پیروزبخت

❇️اگر ادبیات جهان توانست نام بلند...
رودکی...
فردوسی...
مولانا...
حافظ...
مانند این است که خورشید دیگر بر زمین نتابد
ما در تاریخ نگار وظیفه نقل صحیح تاریخ ایران را داریم
به تاریخ نگار بپیوندید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

15 Oct, 10:37


🔹لشکر محمود غزنوی

🔰 هسته مرکزی لشکر محمود غزنوی از غلامانی تشکیل می شد که با طلا و سکه خریداری شده بودند. محمود به این غلامان نظم و انضباط خاصی داده بود و با استفاده از آنها لشکر کشی های پیروزمندانه ای را به هند انجام داد. به جز غلامان ترک محمود از داوطلبانی که به غازیان یا مبارزان راه دین مشهور بودند نیز استفاده می کرد. جذبِ نیروهای غازی تنها برای شرکت در جنگ نبود، بلکه محمود از جذب این نیروها سیاستی اجتماعی را دنبال می کرد. محمود با فریب روستاییان فقیر و بی زمین و امیدوار کردنشان به کسب غنایم جنگی آنها را به صف سربازان خود می افزود و نارضایتی مردم از اختلاف طبقاتی را کاهش می داد.

🔺شمشیری خواهیم ساخت...
شمشیری از جنس تاریخ...
از جنس شعر...
از جنس هنر...
از جنس فرهنگ...
شمشیری که رعشه بیندازد بر جان دشمنان ایران
برای داشتن این شمشیر تنها کافیست در کانال زیر عضو شوید

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

14 Oct, 11:32


🔶نیروی قزاق چگونه در ایران تشکیل شد؟

🔰به درخواست ناصرالدین شاه نیروی نظامی قزاق در ایران تشکیل شد. او در سفر به اروپا تشکیلات نظامی قزاق های روس را پسندیده بود و از روس ها تقاضا کرد تشکیلاتی مشابه آن را در ایران سازماندهی کنند. این تشکیلات بعدها مهم ترین ابزار نفوذ روسیه بشمار می رفت. نیروی قزاق در ایران به ریاست سرهنگ دومانتویچ تشکیل شد. فرماندهی این نیرو بر عهدهٔ یک افسر قزاق روسی تحت فرمان شاه بود. افسران ایرانی این نیرو از میان فرزندان خان ها انتخاب می شدند. این نیرو آرام آرام به منظم ترین و قدرتمند ترین نیروی نظامی ایران تبدیل شد و فرماندهان آن نقش های تاثیر گذاری در تاریخ ایران ایفا کردند

✴️ای ایران...
تو درد ها و رنج ها را بارها و بارها به چشم دیده ای
تو آمدن و رفتن بیگانگان را بارها و بارها حس کرده ای
تو با سوز...
و زخم...
با ظلم و ستم...
با خون و فریب...
با بحران و جنگ...
بیگانه نیستی...
تاریخ نگار با همراهان نیکویی که دارد همواره مرهمی است برای زخمانت.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

13 Oct, 12:58


💠کوروش با خزانهٔ ماد در هگمتانه به پاسارگاد برگشت و بعدها نقش پررنگی که مادها در ساختار نظامی کوروش داشتند این حس را که ماد از پارس جدا نیست بیشتر به ماد القا کرد.

ایرانگردی

13 Oct, 12:58


🔰جنگ‌های ماد و پارس

🔷کوروش در سال ۵۵۹ پیش از میلاد حاکم انشان شد. روایت موجود در باب این که آستیاگ آخرین حاکم ماد آغازگر نبرد های ماد و پارس بوده می‌تواند نشانه‌ای برای سیاست‌های توسعه‌طلبانه‌ی حاکم جدید پارس‌ها باشد
که افزایش احتمالی قدرت کوروش باعث شد که آستیاگ برای سرکوب کوروش از هگمتانه پایتخت ماد روانه‌ی انشان شود. نبرد های ماد و پارس تا حدود سه سال طول کشید و در جنگ‌های سه‌گانه‌ی سنگینی به خصوص در انشان و نزدیکی پاسارگاد پایتخت کوروش رخ داد پیروز همه آنها آستیاگ بود اما در نبرد های نهایی که با حمایت زنان و کودکان پارسی رخ داد ورق برگشت و آنچنان شکستی به آستیاگ تحمیل شد که مجبور به عقب نشینی به سمت هگمتانه شد. با وجود پیوستن تعداد زیادی از سربازی مادی به سپاه کوروش هگمتانه از آنچه آستیاگ تصور میکرد زود تر سقوط کرد و خود او هم اسیر شد، ولی کوروش اصرار بر این داشت که حکومت جدید دنباله و استمرار پادشاهی مادهاست.

✴️تاریخ بخشی از دارایی ماست...
شعر بخشی از سرمایه ماست...
هنر بخشی از ثروت ماست...
و از همه مهم تر...
وطن همه چیز ماست...
برای اطلاع از تاریخ خودتون به تاریخ نگار بپیوندید

🔸@tarikhnegarrr

ایرانگردی

12 Oct, 16:37


♦️مسئله جانشینی یا همان انتخاب ولیعهد از اول تاسیس سلسله قاجاریه یکی از معضلات آن بود. از اول تشکیل آن با آغا محمد خان تا انحلال آن با احمد شاه قاجار. اما در این بین جای یکی از شاهزادگان برای تکیه زدن بر تخت طاووس خالیست. فردی که پیش از پدرش درگذشت و کرسی سلطنت نه به او بلکه به فرزندش محمد میرزا رسید.
آن فرد کسی نبود جز عباس میرزا، ولیعهدی شایسته از سلسله قاجار که مرگ، فرصت رسیدن به پادشاهی را از او گرفت. کسی نمی داند که اگر او به پادشاهی می رسید چه اتفاقات دیگری می توانست رخ دهد؟ شاید با وجود وی قاجار ها آنقدر بدنام نمی شدند. امروز قرارست بصورت دقیق تری به زندگی عباس میرزا بپردازیم و از اقدامات و سرگذشت وی اطلاعت بیشتری کسب کنیم.( این مستند در دو بخش بارگزاری خواهد شد)

❇️ایرانی بودن مهم است چون...
ما...
شما...
وارث منش کوروش هستیم...
وارث تبر نادر هستیم...
وارث درایت داریوش هستیم...
و از همه مهم تر...
ما وارث ایرانی هستیم که برایمان هزاران سال نگاه‌دار بوده اند...
به تاریخ نگار بپیوندید.

🔸 @tarikhnegarrr

ایرانگردی

11 Oct, 14:59


🔰 مُهر کوروش

🔷بر روی برخی از الواح تخت جمشید اثر مُهری دیده میشود که بر روی آن مُهر، متنی به زبان عیلامی دیده میشود که این چنین میگوید:
"کورَش انزانی، پسر‌ِ ششبش" این واژگان که بر روی این مُهر دیده میشود همان نام های "انشان" و چیش‌پیش هستند. البته که این مهر برای دوران کوروش بزرگ نیست. شاید شما الان فکر کنید که برای کوروش اول(پدربزرگش) هست، که این مورد هم رد میکنیم. اما بنا بر پاره‌ای ملاحظات وقایع‌نگارانه نمی‌توان آن را با اطمینان پدربزرگ کوروش بزرگ دانست و حتی از آنجای که کلمه شاه بر روی این مُهر دیده نمی‌شود میتوان حتی این موضوع را در نظر گرفت که شخص بر روی مهر شاه نباشد. باز هم این دلیل قاطعی نیست. اما میدانیم که داریوش شاه که بر ارتباط با تبار کوروش تاکید داشت از این مهر در الواح تخت جمشید استفاده می‌کرد

❇️ایران کوروش است و آزادگی و صلح و دوستی...
ایران داریوش است و اقتدار و سازندگی...
ایران آریو برزن است و ایستادگی...
ایران سورنا است و دلاوری...
و تاریخ نگار است و روایت آنان

🔸 @tarikhnegarrr