صنعت و اقتصاد @industromy Channel on Telegram

صنعت و اقتصاد

@industromy


به روزترین مباحث تحلیلی، صنعتی و اقتصادی ایران و جهان

instagram.com/industromy
twitter.com/industromy

مشاوره در خصوص صنعت، معدن، تجارت و توسعه پایدار :
https://zil.ink/industromy

admin : @armahdieh

صنعت و اقتصاد (Persian)

صنعت و اقتصاد یک کانال تلگرامی است که به بررسی و بحث جدیدترین مباحث تحلیلی، صنعتی و اقتصادی در ایران و جهان می‌پردازد. این کانال منبعی ارزشمند برای هر کسی است که علاقه‌مند به یادگیری درباره تحولات جاری صنعتی و اقتصادی است. با پیوستن به این کانال می‌توانید از آخرین اخبار و تحلیل‌های قابل اعتماد در این زمینه‌ها آگاه شوید. علاوه بر این، در این کانال امکان مشاوره در رابطه با موضوعاتی همچون صنعت، معدن، تجارت و توسعه پایدار نیز وجود دارد. اگر به دنبال دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد و به‌روز در حوزه‌های صنعت و اقتصاد هستید، حتما به کانال تلگرامی صنعت و اقتصاد ملحق شوید. برای برقراری ارتباط مستقیم با مدیر کانال می‌توانید با آیدی @armahdieh تماس برقرار کنید.

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 12:07


🔴 ایران را از درون می‌پوسانید

محمد فاضلی



👈 اصرار بر اجرای قانون حجاب و عفاف، آگاهانه یا ناآگاهانه، اقدامی برای فرسودن و پوسانیدن ایران است. توضیح می‌دهم که چرا اجرای این قانون ایران را از درون فرسوده می‌کند. 

یک. محتوای این قانون، مردم ایران را رو در روی هم قرار می‌دهد. از راننده اسنپ تا صاحب مغازه و کسب‌وکار، مکلف شده‌اند با انتخاب‌کنندگان پوشش اختیاری درگیر شوند، فیلم و عکس آن‌ها را در اختیار فراجا قرار دهند، یا تن به جریمه شدن بدهند. 

شهروندان در چارچوب این قانون رو در روی هم می‌ایستند و برای نان‌شان مجبور به آدم‌فروشی می‌شوند.

تعجب نکنید! آدم‌فروشی واژه‌ای است که به سرعت با اجرای این طرح رایج می‌شود و آدم‌ها را درگیر عذاب وجدان می‌کند و از این‌که برای نان‌شان پنجه به صورت هم‌وطن خود می‌کشند، از درون حس بی‌اخلاقی خواهند کرد. 

دو. بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای، ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز شهروندانش در کنار یکدیگر است. مسائل را می‌توان با زندگی مسالمت‌آمیز حل کرد، همکاری را توسعه داد و در کنار هم برای زندگی بهتر تلاش کرد. این قانون مردم را رو در روی هم، و همگان را رو در روی نظام سیاسی قرار می‌دهد. 

این قانون به جای محبت، مولد نفرت است. نفرت همه آن چیزی است که برای به تخریب ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز نیاز است. 

سه. میلیون‌ها انسان برگزیده‌اند که گونه دیگری زندگی کنند. شمشیر قانون و چماق جریمه را بالای سر این میلیون‌ها انسان – عمدتاً از نسل جوان و آینده‌سازان این کشور – چرخاندن و لاف قدرت زدن، جز ناامید کردن، متنفر ساختن و پیام نشنیدن صدای جوانان دادن هیچ معنایی ندارد. این کار به معنای تشویق ایشان به مهاجرت است. نه فقط مهاجرت، بلکه فرار توأم با تنفر است. 

چهار. آن‌ همه جریمه که در قانون برای کسب‌وکارها در نظر گرفته شده تا آن‌ها را به همکاری در آدم‌فروشی وادار کند، دادن پیام بی‌ثباتی و ضدیت با توسعه کسب‌وکارهاست. سیاست‌گذار آشکارا به کسب‌وکارها پیام بی‌ثباتی و درافتادن با توسعه اقتصادی می‌دهد. 

پنج. وقتی جامعه‌ای با انواع مشکلات از خاورمیانه درگیر خون و آتش و تهدید، تا رکود و تورم، تا بحران ارزی، بانکی، محیط‌زیستی، ناترازی انرژی، خاموشی، مهاجرت و ... درگیر است؛ و سیاست‌گذار کلاً و فقط به ذهنش رسیده بر اجرای قانونی برای درگیر کردن مردم با یکدیگر متمرکز شود، پیام خیلی روشنش به نسل جوان، به مردم و به هر ایرانی این است که این سیاست‌گذار اصلاً و ابداً نگران وضعیت ایران است؛ دنبال منافع خودش است و شاید تشدید این وضعیت و زوال بیشتر را می‌طلبد. 

شش. اجرای این قانون، سرمایه اجتماعی دولت را می‌سوزاند و اندک امیدها برای شکل دادن به عزمی ملی برای همراهی در انجام اصلاحات ضروری اقتصادی را نابود می‌کند. 

نتیجه
ایرانی که آدم‌هایش رو در روی هم قرار بگیرند، کسب‌وکارهایش احساس بی‌ثباتی و ناامنی کنند، جوانانش با تنفر به دنبال مهاجرت باشند، و دولتش در فقدان اعتماد و سرمایه اجتماعی قادر به اجرای اصلاحات اساسی نباشد؛ ایرانی که در آن ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز کاهش یابد؛ از درون می‌پوسد. 

آن‌ها که این گونه ایده‌ها را مطرح و پیگیری می‌کنند، عاقبت ممنوعیت ویدئو، ماهواره، اینترنت و ... را دیده‌اند. می‌دانند چنین قوانینی اجرا نمی‌شوند. لذا با صراحت باید گفت این کار، هر چه هست، نادانی و از سر نادانی نیست.

#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:56


🔴 آلاینده‌ ترین کشورهای جهان

👈 درحال‌حاضر چین و با اختلاف زیادی، بیشترین میزان آلودگی‌های زیست‌محیطی را در جهان تولید می‌کند.

بعد از چین آمریکا و هند قراردارند که روند آلایندگی ایالات‌متحده کاهشی بوده ولی هند و همانند چین، روندی افزایشی دارد.

#محیط_زیست

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:44


🔴 کاهش واردات نفت چین

👈 واردات نفت خام چین کمتر شده و کاهش 3.4 درصدی را در 10 ماهه سال 2024، به ثبت رسانده است.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:33


🔴 تاثیر ترامپ بر بیت‌کوین

👈 با پیروزی دونالد ترامپ و افزایش قیمت بیت‌کوین، به طور خالص 6.2 میلیارد دلار پول جدید وارد ETF های بیت‌کوین در آمریکا شده و رکورد 6 میلیاردی ماه فوریه، شکسته شده است.

#ارزمجازی

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:23


🔴 تولید اورانیوم در جهان

👈 کشورهای قزاقستان، کانادا و استرالیا، بزرگترین تولیدکنندگان اورانیوم در دنیا هستند و در سال‌های گذشته میزان تولید این ماده معدنی و بعلت شرایط عرضه و تقاضا، کاهش یافته است.

#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:04


🔴 صادرات کانادا به آمریکا

👈 کانادا بعد از اتحادیه اروپا و مکزیک و قبل از چین، صادرکننده اصلی کالا به ایالات‌متحده است و انرژی، خودرو و کالاهای مصرفی، مهم‌ترین موارد صادراتی کانادا به آمریکا می‌باشد.

حالا دونالد ترامپ قصد دارد برروی اقلام وارداتی از کانادا و مکزیک، تعرفه 25 درصدی اعمال کند که می‌تواند بر میزان و شرایط صادرات کانادا و نیز مکزیک، تاثیرگذار باشد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 10:48


🔴 کابل کشی اینترنت در دنیا

👈 بخشی از این کابل کشی توسط شرکت‌های بزرگی چون گوگل انجام می‌شود و جهت ترانزیت اختصاصی داده‌هاست تا اینگونه گوگل بتواند سرویس‌های باکیفیت‌تری را ارائه دهد.

شرکت متا هم می‌خواهد یک کابل کشی عظیم و پرظرفیت به طول 40 هزار کیلومتر در سراسر دنیا شروع کند تا بتواند ترانزیت و اولویت‌بندی ترافیک بهتری در جهان داشته باشد.

این پروژه که بودجه آن 10 میلیارد دلار است احتمالا از اوایل سال 2025 شروع می‌شود و نتیجه آن سرعت و ظرفیت بیشتر سرویس‌های متا مثل اینستاگرام و واتساپ و بقیه سرویس‌های این شرکت‌ها مثل خدمات سرور و رایانش ابری خواهد بود.

در نهایت درست است که این خطوط به شکل خصوصی برای این شرکت‌های آمریکایی استفاده می‌شوند ولی بخش بزرگی از سرویس‌های دنیا دارند از خدمات این شرکت‌ها استفاده می‌کنند، برای مثال سرویس‌های بزرگی امروزه بر بستر سرورهای گوگل هستن و سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در ترانزیت داده کمک زیادی به رشد اینترنت در دنیا می‌کند.

#تکنولوژی
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:33


🔴 مس، چالش‌های موجود و راهکارهای آینده

علیرضا مهدیه



👈 مس یک فلز اساسی و بسیار مهم است و انسان از دوران ماقبل تاریخ به آن وابستگی بسیاری داشته و به دلیل شکل‌ پذیری، چکش خواری و رسانا بودن، کاربردهای زیادی در صنایع قدیم و جدید داشته و دارد.

مس رسانای عالی جریان الکتریسیته بوده و هنوز هم هست و به عنوان یک ماده ضروری برای تولید و انتقال انرژی‌های پاک در نظر گرفته می‌شود.

تقریبا در تمامی فناوری‌هایی که مرتبط به گذار انرژی و صنعت سبز هستند و نیز صنایع جدید، کاربرد مس حیاتی و کلیدی است و از مس به میزان زیادی استفاده می‌شود.

تولید پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی، کامپيوتر، تلفن همراه و صنایع بزرگی چون صنعت برق، صنعت الکترونیک، صنعت ساختمان و صنعت خودرو، به مس اتکای زیادی دارند و برآورد شده که هر آمریکایی برای حفظ استاندارد زندگی خود، به ۱۲ پوند مس در سال نیاز دارد.

و اما با توجه به تغییرات در بازارهای جهانی و نیازهای فزاینده به انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، چالش‌های مختلفی در حال و آینده این صنعت راهبردی وجود دارد:

اول افزایش تقاضا می‌باشد که با گسترش صنایع الکتریکی و الکترونیکی و افزایش تولید خودروهای برقی، تقاضا برای مس به شدت افزایش یافته و افزایش بیشتری هم خواهد یافت.

تخمین زده شده که تقاضای مس برای رسیدن به هدف انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰، به میزانی است که تابحال تولید نشده و عجیب‌تر اینکه طی ۲۷ سال آینده، تقاضای مس دنیا تقریبا دو برابر حجمی خواهد بود که در ۳۰۰۰ سال گذشته تولید شده است.

دوم کاهش ذخایر قابل استخراج است و منابع با کیفیت در حال کاهش هستند و استخراج این ماده از ذخایر کم کیفیت، هزینه‌های فنی زیادی به همراه خواهد داشت.

در چشم‌انداز فعلی مس، مکان‌یابی و استخراج ذخایر به طور فزاینده‌ای چالش‌برانگیز شده و با یافتن ذخایر در اعماق زمین، دسترسی به منابع، پرهزینه‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و در نهایت بر قیمت مس، تأثیر مستقیم می‌گذارد. 

آخرین اکتشاف بزرگ که در سال ۲۰۲۰ انجام شد، در عمق ۶۰۰ متری قرار دارد، درحالیکه معدن بزرگ آندینا در شیلی که در سال ۱۹۵۵ کشف شد، اینگونه نبود و اکتشاف بزرگ اسکوندیدا نیز که در عمق نسبتا کم و تنها ۴۰ متر در سال ۱۹۸۱ یافت شد، به شدت با یافته‌های جدیدتر و عمیق‌تر مانند رزولوشن در آمریکا که در سال ۲۰۰۲ و در عمق ۱۲۸۰ متری کشف شده، در تضاد می‌باشد. 

سوم تاثیرات زیست‌محیطی و اینکه استخراج و فرآوری مس می‌تواند به آسیب‌های زیست‌محیطی منجر شود و فشارهای اجتماعی و سیاسی حال‌حاضر جهانیان و برای بهبود شرایط زیست‌محیطی، ممکن است هزینه‌های تولید را افزایش دهد.

هرچه به قیمت مس افزوده شود، شرایط پیچیده‌تر خواهد شد و تقابل ارزش مس و طلا که در بازارهای جهانی و بصورت منظم رصد می‌شود، توان این را دارد که بر بازار کامودیتی‌ها، تأثیر شدید بگذارد.

چهارم نوسانات سیاسی و اقتصادی در کشورهای تولیدکننده بزرگ مس مانند شیلی، پرو، کنگو و زامبیا است که شاخص‌های توسعه‌یافتگی بالایی نیز ندارند و می‌توانند بر بازار این ماده مهم معدنی، تأثیر زیادی بگذارند.

کشور شیلی با ۲۷ درصد تولید مس جهانی، بزرگترین تولید کننده مس در جهان است و پرو بر تولید ۱۰ درصد مس دنیا  تسلط دارد و سهم جمهوری دموکراتیک کنگو و زامبیا ۸ و ۴ درصد می‌باشد که برروی هم، حدود ۵۰ درصد بازار جهانی را در اختیار دارند.

و در آن سو، چین بزرگترین واردکننده مس در دنیاست و ۷۰ درصد مس مصرفی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده جهان از واردات تامین می‌شود و چالش فوق، به کل مردم دنیا لطمه خواهد زد.

و پنجم شرایط رقابت با سایر فلزات می‌باشد که با پیشرفت‌های تکنولوژیک، ممکن است بعضی از فلزات بعنوان جایگزین‌های مس مطرح شده و مورد استفاده قرار گیرند که می‌تواند تاثیرات مهمی بر عرضه و تقاضا داشته‌ باشد.

جایگزینی آلومینیوم به جای مس در چین نمونه خوبیست که طی آن شرکت چینی State Grid، بعنوان بزرگترین خریدار مس در جهان، خرید سیم مسی خود را در سال جاری کاهش داده و خرید سیم آلومینیومی که ارزان‌تر است را افزایش داده است.

اگرچه این موضوع واکنشی طبیعی به افزایش قیمت مس بوده، اما این تغییر بحثی را برانگیخته و احتمال جایگزینی در مقیاسی بزرگتر را هم نوید خواهد داد که هر کجا امکانش باشد، مس جایگزین داشته باشد.

ولی در قبال این چالش‌ها که گاها فرصت هم هستند، می‌شود راهکارهایی را هم مطرح کرد که تحول در فناوری‌های بازیافت و افزایش ظرفیت‌های بازیافت پذیری، یکی از آنهاست و بازیافت مس می‌تواند به کاهش تقاضا برای استخراج مس جدید یاری رساند و جذب نوآوری‌ها و دانش فنی‌های مرتبط، افزایش یابد.

متن کامل سرمقاله

#معدن
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:30


🔴 اخلال‌گر

👈 اکونومیست به خطراتی که ایلان ماسک می‌تواند برای ترامپ داشته باشد اشاره دارد و اعلام می‌کند که شاید هدف نهایی این ثروتمند معروف، حکومت آمریکا باشد.

در سال 2017، ایلان ماسک، دونالد ترامپ را فریبکار نامید ولی اکنون او در مارآلاگو به عنوان عمو ایلان شناخته می‌شود و در حلقه داخلی رئیس‌جمهور منتخب قرار دارد.

اتحاد این دو نفر می‌تواند قدرتی ایجاد کند که هر دو می‌خواهند از آن و برای یک اثر انفجاری استفاده کنند.

آمریکا نیازمند تعمیرات اساسی است اما آنچه ترامپ بدنبال آن است در هم ریختن آمریکاست و ایلان هم در کنار دونالد، نقش ارشد بهم ریزنده را بازی می‌کند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:22


🔴 تولید نفت آمریکا از زمین‌های خصوصی

👈 آمریکا بزرگترين تولیدکننده نفت دنیاست و تولید نفت ایالات‌متحده به 13.4 میلیون بشکه در روز رسیده و جالب است که 73.3 درصد این میزان نفت، از زمین‌های خصوصی و شخصی بدست می‌آید.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 07:52


🔴 کاهش سهم خودروهای ژاپنی از بازار چین

👈 سهم خودروهای ساخت ژاپن از بازار چین کم شده و این برندها با خودروهای چینی و بویژه محصولات BYD، جایگزین شده‌اند.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:58


🔴 سقوط ارزش روبل

👈 پس از آنکه ایالات‌متحده گازپروم روسیه را برای دسترسی به پرداخت‌های بین‌المللی تحریم کرد، ارزش هر دلار آمریکا تا 107 روبل افزایش پیدا کرد و روبل در مقابل دلار، به کمترین میزان در 32 ماه اخیر رسید.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:34


🔴 بزرگترین دارندگان بیت‌کوین

👈 از بین 10 شرکت برتر دارنده بیت‌کوین و از لحاظ ارزش کل بیت‌کوین های موجود، شرکت MicroStrategy با اختلاف زیاد در رتبه اول قرار دارد.

این شرکت آمریکایی، بیش از 380 هزار بیت‌کوین با ارزش 31.6 میلیارد دلار در اختیار خود دارد و این مقدار حدودا 2 درصد از کل عرضه موجود حال‌حاضر می‌باشد.

ارزش بیت‌کوین در سال 2024 بیش از دو برابر شده و به لطف همین اتفاق، سهام MicroStrategy در مدت مشابه بیش از 500 درصد افزایش یافته است.

شرکت خودروسازی تسلا و با مالکیت عمده ایلان ماسک نیز جزو دارندگان مهم بیت‌کوین محسوب می‌شود و 9720 بیت‌کوین در اختیار دارد.

#ارزمجازی
#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:11


🔴 رکورد در مسموم شدگان با متانول

👈 ایران از نظر تعداد افراد مسموم شده با متانول در پنج سال گذشته پیشتاز بوده و با اختلاف در رتبه اول جای دارد.

#محیط_زیست
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

01 Dec, 16:01


مشاور شما در حوزه تولید و خدمات نوآورانه

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 09:27


🔴 اثرات مخرب فیلترینگ

👈 پس از فیلترینگ در سال ۱۴۰۱، به میزان ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بر کسب‌وکارهای اینترنتی ایران، خسارت خورده است.

بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی، به ویژه آنهایی که به شبکه‌های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام، واتساپ و تلگرام متکی بودند، با افت شدید فروش و درآمد مواجه شدند.

گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی تخمین می‌زند که فروش آنلاین کسب‌وکارهای اینترنتی به طور متوسط ماهانه حدود ۳۷.۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، کمی بیش از ۵۷ درصد کسب‌وکارها برای فروش یا بازاریابی محصولات خود صرفا از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده کرده و تنها ۰.۸ درصد صرفا از شبکه‌های داخلی استفاده کرده‌اند.

شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، واتس اپ و تلگرام به ترتیب سه شبکه اجتماعی خارجی پرطرفدار در بین ایرانیان بوده‌اند که هر سه فیلتر شده و هنوز هم فیلتر هستند.

#اقتصادایران
#رسانه

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 09:04


🔴 ضرر ۱۰۶ میلیارد تومانی رورانه در دو شرکت دولتی خودروسازی در کشور

👈 بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی نشده، ایران‌خودرو و سایپا در ۶ ماهه نخست امسال مجموعا ۱۹ هزار و ۱۲۶ میلیارد تومان زیان خالص ساخته‌اند.

از این مقدار، حدود ۷.۳ همت آن مربوط به گروه سایپا و حدود ۱۱.۸ همت آن نیز مربوط به گروه ایران‌خودرو است. با این حساب، زیان خالص خودروسازان در ۶ ماهه امسال ماهانه ۳.۲ همت و روزانه ۱۰۶ میلیارد تومان بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد دو خو‌دروساز بزرگ دولتی تا پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع بیش از ۲۱۱ همت زیان انباشته به ثبت رسانده‌اند. رقمی که در ۶ ماهه امسال برای ایران‌خودرو حدود ۱۲۲ همت و برای گروه سایپا هنوز نامشخص است.

بر اساس اطلاعات صورت مالی، دو شرکت خودروساز دولتی در سال‌های سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ و قبل از آن دارای سود انباشته بوده‌اند و عملا از سال ۱۳۹۱ وارد فاز زیان‌دهی شده‌اند.

زیان انباشته این دو خودروساز که تا سال ۱۳۹۶ به حدود ۱۵ همت رسیده بود، با شروع تحریم‌ها و قیمت‌گذاری دولت، در سال ۱۳۹۷ به ۳۳ همت، تا سال ۱۴۰۰ به ۱۱۸ همت و در پایان سال ۱۴۰۲ به عدد ۲۱۱ همت رسیده است.

#اقتصادایران
#خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 08:49


🔴 افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی

👈 بررسی تعرفه‌های جدید و مقایسه آن با تعرفه‌های پیشین و قبل از مهر ۱۴۰۳، نشان می‌دهد که میزان رشد تعرفه‌ها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی می‌باشد.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 08:34


🔴 راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی دریایی جهان در چین

👈 بزرگ‌ترین پروژه خورشیدی دریایی جهان با توان 1 گیگاواتی در چین راه‌اندازی شد و این پروژه در آینده می‌تواند برق 2.67 میلیون خانه را تأمین کند.

این پروژه در 8 کیلومتری ساحل قرار دارد و مساحت آن نیز هزار و 223 هکتار است و انتظار می‌رود این پروژه با رسیدن به حداکثر توان خود برق 2 میلیون و 670 هزار خانه در چین را تأمین کند.

این پروژه که در منطقه دریای آزاد سواحل دونگینگ استان شاندونگ واقع شده است، در نوع خود بزرگ‌ترین پروژه در جهان است. این مزرعه را شرکت CHN Energy توسعه داده است و از 2 هزار و 934 سکوی خورشیدی استفاده می‌کند که روی پایه‌های خرپایی فولادی بزرگ قرار دارند و ابعاد هر سکو 60 متر در 35 متر است.

انتظار می‌رود این مزرعه خورشیدی دریایی پس از بهره‌برداری کامل، سالانه 1 میلیارد و 789 هزار کیلووات‌ساعت برق تولید کند و این پروژه تلاش خواهد کرد  تا اتکای چین به سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کمتر کند.

شرکت CHN Energy می‌گوید این پروژه می‌تواند در مصرف حدود 503 هزار تن زغال‌سنگ صرفه‌جویی کند و انتشار دی‌اکسید‌کربن را به میزان 1 میلیون و 3 هزار 447 تن کاهش دهد.

در این مزرعه خورشیدی علاوه‌بر تامین برق، پرورش ماهی نیز انجام می‌شود تا از فضای آن بتوان حداکثر بهره‌برداری را داشت.

در ماه گذشته چین از بزرگترین توربین بادی دریایی دنیا نیز رونمایی کرد که توانایی تولید 100 گیگاوات‌ساعت برق در سال را دارد و می‌تواند برق 55 هزار خانه را تأمین کند.

این میزان تولید برق معادل مصرف 30 هزار تن زغال‌سنگ است و می‌تواند میزان تولید CO2 را 80 هزار تن کاهش دهد.

چند ماه قبل نیز چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان را به شبکه برق شمال غربی سین‌کیانگ متصل کرد. این نیروگاه با وسعت بیش از 13 هزار هکتار می‌تواند در سال 6 میلیارد و 9 میلیون کیلووات‌ساعت برق تولید کند.

#انرژی

@industromy