صنعت و اقتصاد @industromy Channel on Telegram

صنعت و اقتصاد

@industromy


به روزترین مباحث تحلیلی، صنعتی و اقتصادی ایران و جهان

instagram.com/industromy
twitter.com/industromy

مشاوره در خصوص صنعت، معدن، تجارت و توسعه پایدار :
https://zil.ink/industromy

admin : @armahdieh

صنعت و اقتصاد (Persian)

صنعت و اقتصاد یک کانال تلگرامی است که به بررسی و بحث جدیدترین مباحث تحلیلی، صنعتی و اقتصادی در ایران و جهان می‌پردازد. این کانال منبعی ارزشمند برای هر کسی است که علاقه‌مند به یادگیری درباره تحولات جاری صنعتی و اقتصادی است. با پیوستن به این کانال می‌توانید از آخرین اخبار و تحلیل‌های قابل اعتماد در این زمینه‌ها آگاه شوید. علاوه بر این، در این کانال امکان مشاوره در رابطه با موضوعاتی همچون صنعت، معدن، تجارت و توسعه پایدار نیز وجود دارد. اگر به دنبال دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد و به‌روز در حوزه‌های صنعت و اقتصاد هستید، حتما به کانال تلگرامی صنعت و اقتصاد ملحق شوید. برای برقراری ارتباط مستقیم با مدیر کانال می‌توانید با آیدی @armahdieh تماس برقرار کنید.

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 11:01


🔴 درون جنگ ایلان ماسک علیه واشنگتن

👈 مجله تایم در اقدامی تحریک‌آمیز، تصویر ایلان ماسک را در پشت میز ریاست‌جمهوری در دفتر بیضی کاخ سفید روی جلد خود منتشر کرده است.

این حرکت می‌تواند تلاشی برای برانگیختن خشم دونالد ترامپ باشد و تایم در حالی این طرح را انتخاب کرده که ترامپ اختیارات گسترده‌ای را به ماسک در اداره بهینه‌سازی دولت داده است تا نیروی کار فدرال را دگرگون کند.

با این حال، برخی شکایت‌های قضایی در روزهای اخیر این روند را تا حدی متوقف کرده‌اند.

مقاله همراه این تصویر که توسط سایمون شاستر و برایان بنت نوشته شده، به سیاست‌های سخت‌گیرانه ایلان ماسک پرداخته که میلیون‌ها کارمند دولتی را تحت کنترل او قرار داده است.

در این مقاله آمده است که ماسک تنها به ترامپ پاسخگو است و با اختیاراتی که از او دریافت کرده، دولت را مطابق با خواسته‌های رئیس‌جمهوری تغییر می‌دهد. در این میان، اداره بهینه‌سازی دولت از پاسخ به سوالات تایم خودداری کرده و کاخ سفید نیز نظری ارائه نداده است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 10:27


🔴 سقوط بازار مسکن چین ادامه دارد

👈 قیمت خانه‌های نوساز در چین در ماه دسامبر 5.7 درصد کاهش یافت که نزدیک به بیشترین میزان در 10 سال گذشته بوده و قیمت خانه‌های موجود نیز 8.1 درصد کاهش یافت، که یکی از بزرگترین کاهش‌ها در حداقل 14 سال گذشته می‌باشد.

فروش خانه در چین بیش از 2 سال است که از زمان ترکیدن حباب بازار املاک در سال 2021 کاهش یافته و در همین حال، سرمایه‌گذاری‌های ملکی در سال 2024، 10.6 درصد کاهش یافت و بیشترین کاهش سالانه را به ثبت رساند.

با اشاره به ضعف بیشتر در آینده، فروش ملک و شروع ساخت و ساز جدید در چین، به ترتیب 12.9 و 23.0 درصد در سال گذشته کاهش یافته است.

#اقتصادجهان
#مسکن

@industromy

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 09:27


🔴 سود صنعت نیمه‌رسانا

👈 شرکت‌های آمریکایی و در راس آنها شرکت انویدیا، بیشترین سود را در صنعت نیمه‌رسانا به خود اختصاص داده‌اند و شرکت‌های تایوانی و کره‌ای در رتبه‌های بعدی هستند.

#تکنولوژی
#صنعت

@industromy

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 09:01


🔴 طلا، عنصر ثروت

👈 میزان تقاضای کلی جهانی برای طلا از سال 2010 تا سال گذشته نشان می‌دهد که تقاضای طلا پایدار بوده و تنش‌های ژئوپلیتیک و عدم قطعیت‌های اقتصادی دو عامل حرکت بانک‌های مرکزی به سمت طلا به عنوان دارایی استراتژیک خواهد بود.

شورای جهانی طلا معتقد است سال جدید میلادی میزان تقاضا به علل مختلف افزایش خواهد یافت و پیش‌بینی می‌شود سال جاری نوسان قیمت طلا بیشتر باشد و احتمالا عملکرد بازار نیز مثبت خواهد بود و طی روزهایی که از شروع سال جدید میلادی گذشته، قیمت طلا بیش از 250 دلار در هر اونس رشد کرده است.

#بازارسرمایه
#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 08:29


🔴 تاثیرات اقتصادی برجام

👈 در دوران برجام تولید ناخالص داخلی ایران 16.6 درصد رشد کرد و در دوران خروج ترامپ از برجام، رشد منفی 14.3 درصد، ثبت شد.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

09 Feb, 08:16


🔴 درصد وابستگی مشاغل به آب

👈 طبق گزارش توسعه جهانی آب سازمان ملل متحد در سال 2024، درصد وابستگی مشاغل به آب در کشورهای کم‌درآمد با پردرآمد تفاوت دارد و در کشورهای کم‌درآمد قریب به 80 درصد مشاغل به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به آب وابسته هستند.

در این میان بیش از 60 درصد مشاغل در این کشورها وابستگی مستقیم به آب دارند، اما در کشورهای با درآمد بالا شرایط متفاوت است و تنها 20 درصد مشاغل به صورت مستقیم وابسته به آب هستند.

باید در نظر داشت که ایران دارای تنش آبی بالایی می‌باشد و با اینکه جزو کشورهای پردرآمد نیست، جزو کشورهای پرمصرف آب در دنیا می‌باشد.

#محیط_زیست
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Feb, 09:55


🔴 تعطیلیسم !

👈 ما زمان زیادی هست که در تعطیلات خاصی هستیم که فقط طولانی نیستند و فقط دلایلی چون سرما و گرما و آلودگی هوا ندارند ..

ما در تعطیلاتی هستیم که معطلی خاصی دلیل آن است و خارج از اقتصاد و سیاست و صنعت هم معنا می‌شوند و می‌توان بیشتر بدان پرداخت ..

اینکه چرا اینقدر تعطيل هستیم ، ربط مستقیم به کارآمدی و بهره‌وری و صد البته توسعه و سازماندهی دارد که کم داریم و البته دلایلی هم نداریم که اینها را بیشتر داشته باشیم ..

ما دچار تعطیل گرایی شدیم که شاید اگر تعطیل باشیم مشکلات دیده نمی‌شوند و یا کمتر می‌شوند و نمی‌دانیم که چنین چالش‌هایی تا رفع نشوند ، حل نشده و نخواهند شد ..

ما از گذشته کمتر پند گرفتیم و حالی هم در حال‌حاضر نداریم که چاره کنیم و بیشتر دل به آینده بستیم که شاید اتفاقی بیفتد و کاستی‌ها محو شوند و دکان زندگیمان باز شود ..

و نمی‌دانیم که دکانی اگر باشد به جستن است و نه صرفا دویدن و به یافتن است و نه صرفا گفتن ..

که تعطیلیسم کار خاصی نمی‌کند و در روزگاری که در تعطیلی هم برق می‌رود، برقی نخواهد آمد و گازی روشن نمی‌شود و حاصل تعطیلی هم خاموشیست !

علیرضا مهدیه

#ایران
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 12:26


🔴 تامین‌کنندگان نفت خام چین

👈 در سال 2024، کشورهای روسیه، عربستان و مالزی که نفت تحریم شده ایران را به چین منتقل می‌کند، تامین‌کنندگان اصلی نفت خام چین بوده‌اند.

صادرات نفت روسیه و ایران به چین نسبت به سال 2023، رشد داشته ولی صادرات نفت عربستان در همین مدت، کاهش پیدا کرده است.

باید دید که با توجه به تحریم‌های جدید نفت روسیه و ایران، واردات نفت چین از این کشورها، چه تغییراتی خواهد داشت.

#نفت
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 12:19


🔴 سرمایه‌گذاری چین در پروژه‌های عربستان

👈 بین سال‌های 2005 تا ژوئن 2024، سرمایه‌گذاری چین در پروژه‌های زیربنایی در عربستان سعودی بالغ بر 53.8 میلیارد دلار بوده که 31.4 میلیارد دلار آن بین سال‌های 2016 تا 2024 اختصاص یافته است.

این ارقام نشان می‌دهد که بیشتر پروژه‌های زیربنایی و سرمایه‌گذاری چین در عربستان سعودی پس از راه‌اندازی برنامه چشم انداز 2030 و از آوریل 2016 و با هدف توسعه سیستماتیک پادشاهی سعودی آغاز شده است.

#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 12:16


🔴 سقوط املاک تجاری در هنگ‌کنگ

👈 قیمت املاک تجاری در هنگ‌کنگ نسبت به اوج خود در سال 2018، 40 درصد سقوط کرده و با افزایش درصد سهم املاک خالی مانده و کاهش نرخ اجاره، 80 میلیارد دلار وام املاک تجاری در خطر نکول قرار گرفته است.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 11:52


🔴 ارزش بازار بیش از 3 تریلیون دلاری انویدیا در مقایسه با ارزش 50 شرکت بزرگ معدنی جهان

#بازارسرمایه
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 11:42


🔴 ربات‌ها و جایگزینی معلمان

👈 در یک مطالعه جدید در نیجریه، دانش‌آموزان با استفاده از معلم‌های هوش مصنوعی در مدت شش هفته به همان اندازه دانش دو ساله با معلمان انسانی دست یافتند و نتایج نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند آموزشی عمل کند.

#تکنولوژی
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 09:21


🔴 ریسک‌های بزرگ بازارها در سال 2025

👈 از نگاه گلدمن ساکس، بزرگترين ریسک در سال 2025، جنگ تجاری جهانی می‌باشد و این نشان می‌دهد که نگرانی اصلی سرمایه‌گذاران، جنگ تجاری بین اقتصادهای بزرگ مانند آمریکا، چین و اتحادیه اروپا است.

دومین ریسک مهم، تنش‌های ژئوپلیتیکی است، زیرا در سال‌های اخیر جنگ روسیه و اوکراین، ناآرامی‌های خاورمیانه و رقابت آمریکا و چین، تأثیر زیادی بر اقتصاد جهانی گذاشته‌اند.

تورم و رکود نیز در رتبه سوم و چهارم جای دارند و جزو مواردی هستند که گلدمن ساکس در فهرست ریسک‌های اصلی سال 2025، عنوان کرده است.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 09:01


🔴 شکوفاترین دوره رونق اقتصادی ایران 

✍️ رضا احمدی



👈 شاه عباس اول در سال ۹۹۶ ق در قزوین تاجگذاری کرد. در این زمان شرق کشور در اشغال ازبکها و غرب و شمال غرب در اشغال عثمانی‌ها  بود. خرانه ی کشور تهی و دولت بازیچه ی سردارن قزلباش شده بود. شاه ابتدا قدرت نظامیان را محدود و و طی ده سال دولتهای متجاوز را از ایران بیرون راند. 

اقتصاد ایران
اقتصاد ایران در این دوره متکی بر گله داری و کشاورزی و صنایع روستایی بود. اراضی در بین سرداران قزلباس و مقامات کشوری و روحانیون تقسیم شده بود. و درآمد اندکی به خزانه می رسید. شاه این تیول داری را برچید و آن را به اراضی خاصه تبدیل نمود و برای همین درآمدهای دولت بیشتر گردید.

امنیت راهها
برای اینکه تجارت داخلی و خارجی را رونق بخشد، باید امنیت برقرار باشد، برای این‌ منظور شاه عباس حاکمان ایالات را مأمور کرد تا در هر ولایتی، راهزنان را دستگیر و نابود کنند.

زیرساخت ها
شاه عباس جاده ی شاهی عصر داریوش کبیر را بازسازی کرد. و نیز برای رونق اقتصادی جاده سنگفرش و کاروانسراهایی زیادی در مسیر راه ایجاد شد، شاه به این‌ منظور راه‌ها و پل ها را تعمیر و نگهداری می کرد. کاروانسراهای شاهی بین راه رایگان بود و مسافران تا هر زمان که می‌خواستند در آنجا اقامت می‌کردند. کاروانسراهای شهری نقش هتل و مرکز تجاری داشتند.

اقتصاد آب محور
در این زمان  مناطق روستایی و اقتصاد کشاورزی نیز مد نظر بود. بدین دلیل کشاورزی و صنایع روستایی گسترش یافت. تولیدات زراعی ایران با آب مصنوعی آبیاری می شد و بدین خاطر  طرحهای آبیاری به اجرا در آورده شد. شبکۀ آبیاری و کانال احداث شد، کاریزهای جدید ساخته و قنوات تعمیر شد.

سیاست مالیه
شاه برای رونق اقتصادی برخی از مالیات ها را لغو و دسته ی دیگر را کاهش داد. در این دوره خروج پول نقد (طلا و نقره‌ی مسکوک) از کشور ممنوع شد تا جلو خروج سرمایه را بگیرد. 

تجارت خارجی و رابطه با دنیا
تجارت و بازرگانی در این دوره توسعه‌ی شایانی یافت و اغلب شهرهای ایران از رونق اقتصادی برخوردار شدند. در این دوره علاوه بر گسترش تجارت خارجی، تجارت و صنعت داخلی نیز رشد قابل توجهی پیدا کرد. برخی از کاروانهای تجاری با ده هزار شتر از مرز سیستان وارد ایران و از اردبیل خار می شدند.

رونق صنایع
سیاست اقتصادی شاه عباس اول، از هنر و صنعت، بافتن پارچه‌های گران نساجی، توسعه‌ی زیادی یافت. شاه عباس برای تولید منسوجات مختلف در تمام شهرهای بزرگ کشور، کارخانه‌های شعربافی، زربافی و زرکشی ایجاد کرد. بهترین نوع پارچه‌های ابریشمی و زربافت و مخمل‌های طلایی را در کارگاه‌های بزرگ نساجی اصفهان، کرمان، یزد، کاشان، مشهد و شیراز می‌بافتند.

قالی صنعت ملی 
از مهم‌ترین فراورده‌های صنعتی و تجاری ایران در دوره‌ی صفویه، قالی بود و قالی ایرانی در این دوران به اوج شهرت خود در جهان رسید. فرش‌های ایران بیشتر از پشم گوسفند بافته می‌شدند و برای رنگ کردن پشم‌ها از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شد. با تأسیس کارگاه‌های قالی بافی در شهرهایی مانند اصفهان و کاشان، قالی بافی را به سطح صنعتی ملی در ایران رساند.
 
جذب کارشناس خارجی
شاه عباس برای توسعه کشور از کارشناسان مختلف کشورهای دیگر استفاده می کرد. برادران شرلی انگلیسی را برای تأسیس ارتش نوین به ایران آورد و برای رونق سفال سازی سیصد کوزه گر چینی را به همراه خانواده‌هایشان به ایران آورد و در ایران اسکان داد.

تولید ابریشم
مهم‌ترین محصولات ایران در این دوره، ابریشم طبیعی بود و در استان‌های شمالی تولید می‌شد. ابریشم مهمترین کالای صادراتی ایران بود و از این راه درآمد زیادی عاید کشور می شد. شهرهای اصفهان، هرمز و تبریز بورس ابریشم ایران بود. بازرگانان خارجی از کشورهای مختلف در ایران حضور و دفتر و نمایشگاه کالا داشتند. اصفهان بازار عمده‌ی ابریشم خاور زمین بود. تجارت ابریشم ایران، در دست ارامنۀ جلفا بود. ابریشم گیلان در تمام کشورهای اروپایی شهرت داشت و ایران را به ابریشم می شناختند.

تجارت خارجی
فعال شدن مسیر دریایی برای ایران بسیار مهم بود. شاه عباس در ۱۰۱۰ ق، هرمز، بحرین، قشم و بندرعباس را از اشغال پرتغالی ها خارج ساخت. بندر هرمز محل تجمع بازرگانان زیادی از شرق و غرب بود. توجه و احترام شاه عباس اول به مسیحیان منجر به توسعۀ روابط ایران و اروپا گردید و آنها در زمینه ی تجارت و بازرگانی فعال بودند.

عصر شاه عباس کبیر شکوفاترین دوره رونق اقتصادی ایران می باشد.

#اقتصادایران
#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 08:42


🔴 سنگینی بار تورم برای فقرا

👈 در دی ماه ۱۴۰۳، آمارها نشان می‌دهد که بار تورم برای دهک‌های پایین جامعه به شدت افزایش یافته و خانواده‌های کم‌ درآمد، بیشتر از سایرین تحت فشار تورمی قراردارند.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 08:33


🔴 متوسط ساخت ماهانه مسکن در تهران

👈 طی سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۴۰۳، متوسط ساخت مسکن در تهران کاهش داشته است.

#اقتصادایران
#مسکن

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 08:23


🔴 سقوط ارزش عیدی کارگران

👈 مقایسه ارزش عیدی سالانه کارگران بر اساس شاخص خرید طلا در ۱۴ سال گذشته نشان می‌دهد که ارزش حداقل عیدی کارگران به تنها ۲.۶ گرم طلا رسیده است.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Feb, 08:22


🔴 تفاوت عجیب در پرداخت وام‌ها

👈 بانک‌ها تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ بیش از ۲۲۹.۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده‌اند که معادل ۴۱.۷ درصد از وام‌های پرداختی به شرکت‌های وابسته به خودشان می‌باشد و بانک‌ها بجای حمایت از مردم، از شرکت‌های خودشان حمایت می‌کنند.

در همین مدت، بانک‌ها ۳۲۱ هزار میلیارد تومان به شرکت‌های مرتبط و وابسته وام داده‌اند؛ رقمی که باعث شده صف وام‌های حمایتی مثل ازدواج و فرزندآوری طولانی‌تر از همیشه شود.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Feb, 05:36


🔴 دیپ تا فیک !

👈 ما در دنیایی هستیم که هوش‌های مصنوعی نیز ممکن است مورد تردید قرار گیرند و برای ارزیابی آنها ، نیاز به داده‌های دقیق‌تر و سالم‌تر داریم ..

در جهانی هستیم که اطلاعات نادرست، یکی از چالش‌های حال و آینده است و آنهایی که مطالب نادرست و دستکاری شده را می‌سازند ، قدرت جدیدی به دست آورده‌اند ..

و ابزارهای دنیای فناوری و نوآوری نیز ممکن است در عمل چیز دیگری باشند و همانند رسانه‌های سوگیر ، بیشتر گمراهی بیاورند تا آگاهی ..

و سخت است که در این مصنوع هوشمند هم دچار شئ زدگی شویم، که شئ هم مربوط به زمان است و در جهان شئ زدگی محض ، انسان شئ تر می‌شود و هوش مصنوعی، نوع طبیعی خود را خواهد برد ..

و دو دوتا را هم پاسخی خواهد داد که خود می‌پسندند و از دیپ تا فیک و از عمق تا حقیقت و واقعیت را خود می‌سازد و تحمیل خواهد کرد ..

که شاید شئ در زمان آینده ، بیشتر از قبل خود ما باشیم و این هوش به ظاهر مصنوعی باشد که تبدیل به اشرف روزگار خود شده است ..

پس بیاییم و به هوش حقیقی باشیم و پرکاربردتر و نه باهوش ‌هایی با کمترین کارکرد ، دور خود بچرخیم و دنیا را بچرخانیم !

علیرضا مهدیه

#انسان
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

01 Feb, 13:32


🔴 مناطقی که دونالد ترامپ دوست دارد در چهار سال پیش‌رو به خاک آمریکا ضمیمه کند

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 07:38


🔴 نسل‌های جمعیت جهانی تا سال 2035

👈 با شروع سال 2025، نسل بتا وارد جهان خواهد شد و انتظار می‌رود تا سال 2035 ، 16 درصد از جمعیت جهانی را تشکیل دهد.

مقایسه‌ سهم جمعیت هر نسل فعلی و پیش‌بینی برای سال 2035 نشان می‌دهد که نسل بتا از سال 2025 تا 2039 متولد شده و این افراد در دنیایی پر از تحولات فناورانه و زیست‌محیطی بزرگ خواهند شد.

#انسان
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 07:25


🔴 سیاست‌های سختگیرانه در انتشار کربن

👈 سهم پاسخ‌دهندگان نشان می‌دهد که چینی‌ها فکر می‌کنند که در سال 2025، دولتشان اهداف سخت‌گیرانه‌تری برای انتشار کربن معرفی خواهد کرد.

اما پاسخ‌دهندگان اروپایی و آمریکایی نظر متفاوتی با چینی‌ها دارند و احتمال سیاست‌های سختگیرانه دولتشان را کمتر می‌دانند.

#محیط_زیست

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 06:08


🔴 رشد فروش تسلا

👈 شرکت تسلا که تولیدکننده خودروهای برقی می‌باشد، در سال 2024 و برای اولین بار، بیشتر از شرکت خودروسازی آئودی، خودرو فروخته است.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 05:53


🔴 نرخ بازده S&P 500 در طول تاریخ

#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 05:41


🔴 کاهش ظرفیت پالایشگاه‌های مستقل چین

👈 با تحریم‌های آمریکا علیه نفت‌کش‌های روسی، پالایشگاه‌های مستقل در شاندونگ مجبور شده‌اند تولید خود را 10 تا 20 درصد کاهش دهند و فعلا نفت عمان و ابوظبی را جایگزین نفت روسیه کرده‌اند که حاشیه سود کمتری را نسبت به نفت روسی خواهند داشت.

در حال‌حاضر ظرفیت تولید در پالایشگاه‌های مستقل چین از 63 درصد در سال گذشته، به 50 درصد کاهش پیدا کرده است که می‌تواند با شرایط فعلی، ادامه دار باشد.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 05:14


🔴 سودآورترین شرکت‌های جهان

👈 آرامکوی عربستان سعودی، سودآورترین شرکت جهان در سال 2024 بود و سال گذشته 120.7 میلیارد دلار سود به ثبت رساند و همچنین ششمین شرکت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار، با ارزش‌ترین ‌شرکت غیر آمریکایی بوده است.

هزینه‌های تولید در آرامکو، 3 دلار در هر بشکه نفت است که کسری از هزینه‌های تولیدکنندگان غربی می‌باشد و منجر به کسب سود بیشتر نسبت به سایر شرکت‌ها شده است.

در جایگاه دوم شرکت آمریکایی اپل قرار دارد و از فروش محصولاتی همچون آیفون، 97 میلیارد دلار سود کسب کرده است.

برکشر هاتاوی نیز با 96.2 میلیارد دلار سود، در جایگاه سوم قرار گرفته است و حالا شرکت تحت مدیریت وارن بافت توانسته به کلوپ یک تریلیون دلاری‌ها بپیوندد و در کنار غول‌هایی مانند اپل، مایکروسافت و انویدیا، قرار گیرد.

قابل تحلیل خواهد بود که از میان 50 شرکت برتر سودآور در سال 2024 ، 14 شرکت در صنعت مالی، 12 شرکت در انرژی، 8 شرکت در فناوری و 5 شرکت در صنعت خودرو فعالیت دارند.

#اقتصادمنطقه
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Jan, 04:14


🔴 رئیس‌جمهور امپریالیست

👈 اکونومیست در شماره جدید خود دولت دونالد ترامپ را یک دولت امپریالیستی خوانده که می‌خواهد آمریکا را از قید و بندها، از سیاست‌های صحیح، از بوروکراسی و در برخی موارد حتی از قانون، دور کند.

این نشریه بین‌المللی ترامپ را با ویلیام مک‌کینلی، بیست و پنجمین رئیس‌جمهور ایالات‌متحده مقایسه کرده که ایده‌های امپریالیستی داشت و هاوایی، گوام، فیلیپین و پورتوریکو را به قلمرو آمریکا اضافه کرد.

مک‌کینلی هم مدافع تعرفه بود و توسط غول‌های تجاری آن زمان مانند جی.پی. مورگان و جان دی. راکفلر حمایت می‌شد که در همان زمان حدود 8 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی او کمک کردند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 12:21


🔴 نابودي خاندان خسروشاهي

👈 به اتهام «تغییر ذائقه مردم از طریق تولید پفک و شیرخشک»!

✍️ قاسم خرمی


👈 از نسل عجايب صنعت اين سرزمين كه طي دو دهه 40 و 50 شمسي، چهره اقتصاد ايران را عوض كردند، يك و دو نفري بيشتر زنده نمانده اند؛ يكي از آنها حسن خسروشاهي مدیرعامل صنايع غذايي «مينو» است كه با حدود 85 سال سن، هم اكنون در كانادا زندگي مي كند. او را بايد آخرين بازمانده نسل اول كارآفرينان بزرگ در ايران دانست. نخست‌وزیر بریتیش کلمبیا در سال 2003 او را سخاوتمندترین خیر و حامی مردم معرفی کرد.

نام خسروشاهي ها، اينروزها با «دارا خسروشاهي» مدير عامل «اوبر» به عنوان بزرگترين شركت تاكسي هاي اينترنتي در جهان  بر سر زبان ها افتاده است كه اسنپ و تپ سي و غيره از روي كار آن الگو برداري كرده اند. اما خانواده خسروشاهي، از دوره قاجاريه در حوزه اقتصاد و تجارت ايران فعال بودند و جد آنها يعني حسن خسروشاهي بزرگ  از پايه گذاران اتاق بازرگاني تبريز بود.

حسن خسروشاهي 6 پسر داشت. علي خسروشاهي در اواخر دهه 30 شمسي گروه صنعتي مينو را راه اندازي كرد و  كاظم خسروشاهي در زمينه صنايع دارويي و بهداشتي فعال بود و شركت هاي «توليد دارو» و «تولي پرس» را تاسيس كرد و در دولت جمشيد آموزگار مدتي وزير بازرگاني شد.

علي خسروشاهي، به مرور امورات كارخانه مينو را به فرزند جوانش حسن خسروشاهي ( هم نام پدرش) سپرد و حسن شركت مينو را تبديل به بزرگترين و مشهورترين شركت توليد صنايع خوراكي در ايران مثل بيسكويت، ويفر، شكلات، تافي، پفك و غيره كرد. مردم ايران براي نخستين بار شكلات را با مينو شناختند و هنوز هم براي بسياري ازمردم، شكلات مترادف با مينو است.

با وقوع انقلاب اسلامي، اموال خسروشاهي ها مصادره شد. در كيفرخواست مصادره اموال علي و حسن خسروشاهي كه سر و سري در سياست نداشتند، آمده بود « «تغییر ذائقه مردم و ترویج فرهنگ آرایشی غرب از طریق تولید پفک، شیرخشک و لوازم آرایشی بهداشتی»!

اين پدر و پسر  بعد از مدتي دوندگي برای بازپس گیری اموال، نهايتا با نا اميدي كشور را ترك كردند و به كانادا رفتند.  علي خسروشاهي در دهه 70 درگذشت و حسن در كانادا فروشگاهي با عنوان «فيوچر شاپ» را تاسيس كرد كه در زمينه فروش قطعات الكترونيكي فعاليت داشت.

خسروشاهي با هوش و كوشش خود، بزودي اين فروشگاه را به بزرگترين فروشگاه زنجيره اي كانادا با 90 شعبه و حدود 8000 كارمند تبديل كرد و تبديل به يكي از بزرگترين سرمايه داران آن كشور شد.

در عوض، شركت مصادره شده و دولتی شده مينو، هر روز عقب تر رفت تا از رونق افتاد و ساختمان آن در جاده شهريار تبديل به انبار خودروهاي اسقاطي شد. طنز تاریخ اینجاست که همان کسانی که از اداره امور جاری شرکت بزرگ مینو ناتوان ماندند، خسرو شاهی را سرمایه دار وابسته و رانتی می دانستند که بی هیچ صلاحیتی و صرفا در زد و بند با حکومت، پولی انباشته و کارخانه ای راه انداخته است!

خسرو شاهی ثابت کرد که در بیرون از ایران هم کارآفرین بزرگی است و استعدادی که اكنون در خدمت جامعه  مرفه کاناداست چه بسا می توانست، مشکلی از جامعه گرفتار ایران حل کند. اين خاندان نه تنها ضديتي با انقلاب نداشتند بلكه در ابتداي سال 58 در تكاپوي توسعه و افتتاح فاز جديدي از كارخانه خود بودند! حتي كاظم خسروشاهي در هنگام مصادره اموال، براي عقد قرارداد تجاري جديد در خارج از كشور به سر مي برد.

تعدادی از نوادگان خسرو شاهی ها مثل علی و هادی پرتو در فیسبوک، دراپ باکس، زاپوش، ایر بی آن بی و دیگر استارتاپ ها سرمایه گذاری کرده و غولی در این صنعت شدند. امیر و کاوه خسروشاهی در حوزه بانکی در آمریکا فعالیت می کنند و از منتقدین جدی سیاست های ترامپ به حساب می آیند.

حسن خسروشاهي به عنوان نابغه كارآفريني مدتي است كه نابينا شده و مسلما دیگر به ثروت مصادره شده و اسقاط شده خود در ایران، نیازی ندارد ولی ای کاش تا زنده است از او که تمام داشته هایش ناشی از نبوغ و کار و شرافت بود، اعاده حیثیت شود.

#صنعت_ایران
#کارآفرینی

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 12:11


🔴 اهمیت تایوان برای ژاپن و کره

👈 تخمین زده می‌شود که 444 میلیارد دلار از تجارت خارجی ژاپن که شامل 32 درصد از واردات و 25 از درصد صادرات می‌گردد و نیز 357 میلیارد دلار از تجارت کره جنوبی که شامل 30 درصد از واردات و از 23 درصد صادرات می‌شود، از تنگه تایوان عبور می‌کند.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 12:10


🔴 افزایش ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای

👈 از میان 8 کشور برتر در تولید انرژی هسته‌ای، کشورهای چین، آمریکا و فرانسه، در رتبه‌های اول تا سوم ظرفیت‌های پیش‌بینی شده و فعلی می‌باشند.

بر اساس ظرفیت‌های فعلی، ایالات‌متحده بزرگترین تولیدکننده انرژی هسته‌ای در دنیاست و فرانسه و چین در رتبه‌های بعدی هستند.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 11:29


🔴 افزایش تولید مس در آفریقا

#کامودیتی
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 11:03


🔴 افزایش هزینه حمل نفت به چین

👈 پس از اینکه دولت آمریکا 160 نفتکش حامل نفت روسیه را تحریم کرد، هزینه حمل نفت با نفتکش‌های خیلی بزرگ از خاورمیانه به چین با رشدی 112 درصدی به 57589 دلار در روز رسیده و حمل از آمریکا نیز، 102 درصد رشد داشته است.

باید در نظر داشت که تقاضای نفت چین کاهش یافته است و باید دید که با توجه به چالش‌های واردات نفت از روسیه و ایران، چه تغییراتی در تامین نفت چین صورت خواهد گرفت.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 09:10


🔴 بی‌اعتمادی به رسانه‌های اصلی

👈 سهم پاسخ‌دهندگان در کشورهای آمریکا، فرانسه و اسپانیا نشان می‌دهد که بی‌اعتمادی به رسانه‌های جریان اصلی کم نیست و مردم این کشورها به رسانه‌های اصلی محل اقامت خود، اعتماد زیادی ندارند.

#رسانه

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Jan, 08:43


🔴 پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران و سایر کشورها در سال‌های 2025 و 2026

#اقتصادایران
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 19:59


🔴 امپریالیسم جدید دونالد ترامپ

👈 روزنامه فرانسوی اومانیته می‌نویسد رئیس دولت آمريکا که در 20 ژانویه کار خود را آغاز می‌کند، اهداف احتمالی الحاق کانادا، کانال پاناما و گرینلند را برای ایجاد سلطه ارضی و تجاری واشنگتن علیه روسیه و چین، تعیین می‌کند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 19:17


🔴 رشد توسعه‌دهندگان هندی

👈 جامعه توسعه‌دهندگان هند در حال رشد است و این کشور در رتبه‌بندی بزرگترین جمعیت توسعه‌دهندگان در GitHub، بعد از آمریکا و در رتبه دوم قرارگرفته و جایگزین چین شده است.

جمعیت توسعه‌دهندگان GitHub به گروهی از برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اشاره دارد که از پلتفرم گیت‌هاب برای همکاری، اشتراک‌گذاری و مدیریت پروژه‌های خود استفاده می‌کنند و این پلتفرم آمریکایی به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد کدهای خود را در یکجا ذخیره و مدیریت کنند و همچنین به صورت مشترک بر روی پروژه‌ها کار کنند و همکاری داشته باشند.

#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 19:04


🔴 سهم مراکز داده از مصرف برق ایالت‌های آمریکا

#تکنولوژی
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 13:12


🔴 پرش فروش خودروهای برقی

👈 در سال 2024، فروش خودروهای برقی در دنیا 25 درصد رشد داشته و این درحالیست که در چین به رشد 40 درصدی رسیده است.

فروش خودروهای برقی در آمریکا و کانادا نیز 9 درصد افزایش داشه ولی در اروپا، 3 درصد کاهش داشته و تنها منطقه دنیا بوده که رشد منفی داشته است.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 12:42


🔴 سقوط تاریخی الماس

👈 روند قیمت الماس کاهشی می‌باشد و به عنوان یک کالای سرمایه گذاری لوکس، در شرایط بدی سیر می‌کند.

#بازارسرمایه
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

22 Jan, 12:18


🔴 اوج گرفتن مازاد تراز تجاری چین

👈 در سال 2024، مازاد تراز تجاری چین رکورد زده و به عدد 1 تریلیون دلار رسید و از این 1000 میلیارد دلار، 360 میلیارد دلار، مازاد تجاری چین با آمریکا می‌باشد.

دولت ترامپ می‌خواهد با افزایش تعرفه‌ها، کسری تجاری ایالات‌متحده با چین را کاهش دهد اما این اتفاق می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های واردات آمریکا از چین شده و تورم ایجاد کند.

اعمال تعرفه‌های جدید باعث کاهش صادرات چین هم خواهد شد و تاثیر زیادی نیز بر رشد اقتصادی این کشور خواهد گذاشت که با تضعیف بخش املاک و مستغلات، در شرایط مطلوبی نیست و حدود 25 درصد از رشد اقتصادی چین، به صادرات وابسته است.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 10:37


🔴 فیلترینگ و آثار و تبعات منفی آن بر کسب ‌و کارها

✍️ حسن فروزان‌فرد


👈 فیلترینگ اینترنت، اگرچه ممکن است با اهداف مشخصی مانند حفظ امنیت ملی یا جلوگیری از انتشار محتوای نامناسب اجرا شود، ولی تبعات منفی گسترده‌‌‌ای بر کسب‌وکارها، به‌ویژه کسب‌وکارهای سنتی و خرد دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌‌‌پردازم.

یکی از تبعات مهم فیلترینگ اینترنت، کاهش دسترسی به اطلاعات و منابع آموزشی است. کسب‌وکارهای خرد و سنتی نیاز دارند تا به‌‌‌روزترین اطلاعات را درباره بازار، مشتریان و روندهای تجاری دریافت کنند. فیلترینگ محدودیت‌هایی بر سر راه دسترسی به این اطلاعات ایجاد می‌کند و در نتیجه، کسب‌وکارها نمی‌‌‌توانند به‌راحتی با تغییرات بازار و نیازهای مشتریان هماهنگ شوند.

فیلترینگ می‌‌‌تواند به کاهش اعتماد مشتریان منجر شود. وقتی مشتریان به‌راحتی نتوانند به وب‌سایت‌‌‌ها و خدمات آنلاین دسترسی پیدا کنند، اعتماد آنها به کسب‌وکارها کاهش می‌‌‌یابد. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکارهای خرد و سنتی که به‌سختی می‌‌‌توانند مشتریان جدید جذب کنند، بسیار مهم است. در نهایت، این موضوع ممکن است به از دست دادن بازار و کاهش درآمدهای کسب‌وکارها منجر شود.

کسب‌وکارهای سنتی و خرد برای تبلیغات و بازاریابی به‌شدت به اینترنت و شبکه‌‌‌های اجتماعی وابسته هستند. فیلترینگ باعث می‌شود که کسب‌وکارها نتوانند به‌راحتی از این ابزارها استفاده کنند و باید به روش‌های دیگری برای تبلیغات متوسل شوند که هزینه‌‌‌های بیشتری دارند. این افزایش هزینه‌‌‌ها می‌‌‌تواند فشار مالی زیادی بر کسب‌وکارهای کوچک وارد کند و به کاهش سودآوری آنها منجر شود.

یکی از تبعات مهم فیلترینگ، محدودیت در ایجاد و نگهداری ارتباطات بین‌المللی است. بسیاری از کسب‌وکارهای خرد و سنتی به واردات و صادرات کالاها و خدمات وابسته هستند. فیلترینگ باعث می‌شود که این کسب‌وکارها نتوانند به‌راحتی با شرکای تجاری خارجی ارتباط برقرار کنند و این موضوع ممکن است به کاهش تبادلات تجاری و کاهش درآمدهای آنها منجر شود.

فیلترینگ می‌‌‌تواند به کاهش نوآوری و خلاقیت در کسب‌وکارها منجر شود. کسب‌وکارهای خرد و سنتی نیاز دارند با تکنولوژی‌‌‌های جدید و روش‌های نوآورانه آشنا شوند و از آنها برای بهبود عملکرد خود استفاده کنند. فیلترینگ باعث می‌شود که این کسب‌وکارها نتوانند به‌راحتی به اطلاعات و منابع مربوط به نوآوری و تکنولوژی دسترسی پیدا کنند و در نتیجه، توانایی آنها در ایجاد محصولات و خدمات جدید کاهش می‌یابد.

به‌منظور درک بهتر تاثیرات منفی فیلترینگ می‌‌‌توان به نمونه‌‌‌های موفق بین‌المللی از کشورهایی که فیلترینگ اینترنت ندارند، اشاره کرد:

۱.آلمان: آلمان یکی از کشورهایی است که دسترسی آزاد به  اینترنت را تضمین می‌کند. شرکت‌های کوچک و متوسط در این کشور توانسته‌‌‌اند با استفاده از اینترنت و شبکه‌‌‌های اجتماعی، به‌سرعت رشد کرده و بازارهای جدیدی را فتح کنند. به‌عنوان مثال، شرکت‌های فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در آلمان توانسته‌‌‌اند با استفاده از اینترنت، محصولات و خدمات خود را به مشتریان جهانی معرفی کنند و به موفقیت‌‌‌های بزرگی دست یابند.

۲.سنگاپور:  سنگاپور یکی از کشورهای پیشرو در استفاده از فناوری‌‌‌های دیجیتال است. این کشور با ایجاد زیرساخت‌‌‌های مناسب و تضمین دسترسی آزاد به اینترنت، توانسته است محیطی فراهم کند که در آن کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بتوانند به‌سرعت رشد کرده و نوآوری‌‌‌های جدیدی را معرفی کنند.

۳.استونی: استونی با اجرای پروژه دولت الکترونیک و فراهم کردن دسترسی آزاد به اینترنت، توانسته است به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه فناوری‌‌‌های دیجیتال تبدیل شود. کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در استونی توانسته‌‌‌اند با استفاده از فناوری‌‌‌های نوین، به‌سرعت رشد کرده و بازارهای جدیدی را فتح کنند.

فیلترینگ اینترنت، ممکن است با اهداف مشخصی مانند حفظ امنیت ملی اجرا شود، ولی تبعات منفی گسترده‌‌‌ای بر کسب‌وکارها به‌ویژه کسب‌وکارهای سنتی و خرد دارد. کاهش دسترسی به اطلاعات و منابع آموزشی، کاهش اعتماد مشتریان، افزایش هزینه‌‌‌های بازاریابی، محدودیت در ایجاد و نگهداری ارتباطات بین‌المللی و کاهش نوآوری و خلاقیت از جمله این تبعات است. به‌عنوان اعضای اتاق بازرگانی، باید تلاش کنیم تا مسوولان و تصمیم‌گیران را به اهمیت دسترسی آزاد به اینترنت و کاهش محدودیت‌های فیلترینگ آگاه کنیم. تنها با دسترسی آزاد به اطلاعات و منابع دیجیتال است که می‌‌‌توانیم از ظرفیت‌‌‌های کامل فناوری‌‌‌های نوین بهره‌‌‌برداری کرده و کسب‌وکارهای خود را به سوی موفقیت هدایت کنیم.

#اقتصادایران
#ایران


T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 10:29


🔴 قیمت سنگ آهن در سال 2025

👈 برخی تحلیلگران معتقدند در سال 2025، افزایش عرضه احتمالی سنگ آهن موجب کاهش قیمت آن خواهد شد و حجم واردات چین جهت استفاده از قیمت‌های پایین، افزایش خواهد یافت.

قیمت سنگ آهن در سال 2024، بین 88 تا 144 دلار در نوسان بود و احتمالا در سال 2025 به محدوده 75 تا 120 دلار خواهد رسید.

#صنعت_فولاد
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 10:16


🔴 سهم تولید گاز طبیعی در جهان

👈 از سال 2010، سهم آمریکا در تولید گاز جهانی با رشد 32 درصدی، از 19.3 درصد به 25.5 درصد رسیده است.

این رشد تولید در ایالات‌متحده در صورتی اتفاق افتاده که سهم روسیه کم شده و از 18.4 درصد به 14.4 درصد، کاهش یافته است.

سهم تولید ایران نیز بعنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز افزایش داشته و از 4.3 درصد در سال 2010، به 6.2 درصد در سال 2023 رسیده است.

#انرژی
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 10:11


🔴 برترین صادرکنندگان دارو در جهان

👈 کشورهای آلمان، سوئیس و آمریکا، لیدرهای اصلی صادرات دارو در دنیا هستند و شرکت‌های آمریکایی در میزان درآمد و ارزش بازار، شاخص می‌باشند.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 08:22


🔴 سهم تکنولوژی در بازار سهام آمریکا

👈 رالی بازار سهام در سال 2024 و با رونق فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد شده و سهم فناوری اطلاعات در بازده کل S&P 500، به 43 درصد رسیده است.

#بازارسرمایه
#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 08:18


🔴 شرکت‌های بزرگ تولیدکننده نقره

👈 در سال 2024، شرکت مکزیکی و انگلیسی فرزنیلو، بزرگترین تولیدکننده نقره در سطح جهان بوده است.

#کامودیتی
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 07:40


🔴 اوج تحریم‌های چین در دوره بایدن

👈 تحریم‌های گسترده ایالات‌متحده علیه نهادهای چینی و به‌ویژه در دوران دولت بایدن، شکاف اقتصادی و فناوری میان دو اقتصاد بزرگ جهان را عمیق‌تر کرده است.

دولت بایدن پس از اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه چین در سال گذشته، اخیراً دو غول فناوری این کشور، Tencent و CATL را به عنوان شرکت‌های نظامی در لیست سیاه خود قرار داده است، این اقدام پس از تحریم‌های اخیر علیه شرکت‌هایی مانند SenseTime و Changxin Memory و یک تولیدکننده تراشه‌های حافظه انجام شده است.

در این دوران تغییراتی در سیاست‌های آمریکا رخ داده و ایالات‌متحده تمرکز خود را از تحریم‌های مرتبط با پیمانکاران نظامی به سمت شرکت‌های فناوری و صنعتی با کاربردهای نظامی معطوف کرده است.

این تحریم‌ها شامل شرکت‌هایی است که در بخش‌های حساس مانند نیمه‌رساناها، فناوری هوش مصنوعی، تراشه‌های حافظه و حمل‌ونقل فعالیت دارند، زیرا این بخش‌ها می‌توانند در تقویت قابلیت‌های نظامی چین تأثیرگذار باشند.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

12 Jan, 06:59


#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

11 Jan, 08:28


🔴 تجارت انسانیت !

👈 زمانی در فیلم عصر جدید ساخته چارلی چاپلین به این موضوع اشاره شده بود که انسان با صنعت و سرمایه‌گذاری به دنبال راهیست که به خوشبختی منجر شود و اما دیدیم که انسان بیشتر درگیر زمان و چرخدنده‌ بوده تا اینکه خوشبخت باشد ..

مجاهدت در راه خوشبختی راهیست که انسان در عصر جدید برای خود تعیین کرده و خط‌مشی بوده و هست که باید با تولید و تجارت به خرسندی برسد و لذت‌های مختلف را تا می‌تواند، ببرد ..

ولی در این راه بیشتر این خود انسان و تعاملات انسانیست که معامله می‌شوند و تجارت انسانیت، به چشم‌انداز اصلی زندگی بشر تبدیل شده است ..

راهی با ماموریتی بزرگ برای تولید سود و بزرگتر شدن بازار و سرمایه، که هرآنچه تولید کرد را باید فروخت و انسانی‌ که ابزار ساخته، ابزاری برای مصرف بالاتر هم خواهد بود ..

و در این راه جای ارزش‌های انسانی خالیست تا بشود تجارت انسانیت با هدف خوشبختی را به تجارت خوشبختی با هدف انسانیت تبدیل کرد و ارزش‌ ساخت و نه محصول !

که زمان در عصر جدیدتر هوش مصنوعی، کمتر و چالش‌برانگیزتر شده است و انسان در این نوع از تجارت ، بیشتر ابزار است تا ابزارساز !

علیرضا مهدیه

#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 13:00


🔴 حداقل دستمزد ماهانه نیروی کار ایران بر اساس قدرت خرید طلا

👈 حداقل دستمزد ماهانه نیروی کار معادل ۱.۲ گرم طلا در آذر ماه ۱۴۰۳ است، که کمترین میزان تاریخی آن است. شوکهای قیمت ارز و کاهش ارز دلار موجب سقوط ارزش دستمزد نیروی کار از سال ۱۳۹۷ شده است.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 12:49


🔴 کیفیت بسیار پایین اینترنت در ایران

👈 براساس گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، ایران از نظر کیفیت اینترنت در میان ۱۰۰ کشور برتر دنیا، در رتبه به شدت ضعیف ۹۸ قرار دارد و ایران در جدول رده‌بندی بعد از کوبا و ترکمنستان، از آخر جدول در رتبه سوم قرار دارد.

همچنین ایران و چین با بیشترین دامنه های فیلترشده در صدر این جدول در شاخص محدودیت‌های اینترنتی قرار گرفته‌اند.

#ایران
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 12:29


🔴 افزایش قیمت اقلام اساسی

👈 از تابستان سال۱۴۰۰ تا تابستان سال۱۴۰۳، برخی اقلام مانند برنج، مرغ، پیاز و گوشت، به میزان ۲۵۰ تا ۴۸۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 12:19


🔴 مسافران بی‌بازگشت

👈 تعداد فوت‌شدگان تصادفات رانندگی در سال ۱۴۰۲ تقریبا برابر با متوسط سالانه آمار شهدا در جنگ ایران و عراق است.

بیشترین تعداد فوت در حوادث رانندگی در استان‌های ایران، در استان فارس رخ می‌دهد و مطابق با آمار پزشکی قانونی ۱۶۱۰ نفر در سال ۱۴۰۲ جان خود را در حوادث رانندگی این استان از دست داده‌اند.

این مشاهده نیازمند توجه است و حائز اهمیت به نظر می‌رسد، چرا که این تعداد از آمار فوت، از استان‌های پرجمعیت‌تری مثل تهران، خراسان رضوی و اصفهان نیز بیشتر است.

به‌علاوه، این پدیده تنها مربوط به سال ۱۴۰۲ نیست. در سال‌های اخیر تعداد کشته‌های تصادف در استان فارس از دیگر استان‌های کشور بیشتر بوده است.

به طور متوسط ۵ درصد از کسانی که در حوادث رانندگی آسیب دیده و کارشان به پزشکی قانونی می‌کشد در کمتر از ۳۰ روز از دنیا می‌روند. این آمار در استان سیستان و بلوچستان نزدیک ۴ برابر متوسط کشوری است و فاصله آن با استان بعدی یعنی استان هرمزگان بیش از ۲ برابر است.

#ایران
#خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 12:03


🔴 چه کسانی مسیر توسعه صنعتی ایران را مسدود کردند؟

✍️ محمد طاهری



👈 21 سال پیش شرایط برای این‌که در مسیر توسعه صنعتی گام برداریم، مهیا بود. سیاستگذار دیپلماسی تصمیم‌های خوب می‌گرفت؛ قانون برنامه سوم توسعه ظرفیت خوبی ایجاد کرده بود، سرمایه‌گذار خارجی هم انگیزه داشت و اقتصاد هم به ثبات رسیده بود. اما یک چیز کم بود، نقشه راهی برای صنعتی شدن. ماموریت تهیه نقشه راه به مسعود نیلی سپرده شد که پس از نگارش برنامه سوم توسعه، از سازمان برنامه خارج شده بود و در دانشگاه حضور داشت.

نامش را «طرح استراتژی توسعه صنعتی کشور» گذاشتند و در بهمن 1379 مطالعات اولیه آن آغاز شد. 68 اقتصاددان و پژوهشگر به نیلی کمک کردند که نتیجه آن تدوین 11 پروژه مطالعاتی با مدیریت مسعود نیلی، محمد طبیبیان، حسن درگاهی، کورس صدیقی، فرید کیمرام، محمد مدرس و سعید کلانترنیا بود. سند مکتوب این طرح بزرگ در اوایل سال 1382 آماده و در 22 تیر 1382 در همایشی یک‌روزه رونمایی شد. اسحاق جهانگیری که در آن مقطع وزیر صنایع بود، این مطالعه را «سند برنامه کشور در 20 سال آینده» اعلام کرد.

آن روزها ایران مشخصات یک کشور نیمه‌صنعتی را داشت و تدوین‌کنندگان طرح ‌دنبال این بودند که اقتصاد ایران را با استفاده از مزایایی که در صنعت داشت در مسیر توسعه صنعتی قرار دهند. سندی که تهیه شد، سه ویژگی داشت؛ نکته اول این بود که تمرکز زیادی بر پارادایم توسعه صنعتی داشت؛ به این معنی که مشخص کرده بود با چه نگاهی باید به مسیر صنعتی شدن اندیشید و چه مسیری را برای رسیدن به آن باید انتخاب کرد.

این پارادایم، نوع نگاه نظام حکمرانی را به سه مقوله «جهان»، «دولت» و «بخش خصوصی» مشخص کرده بود. مشخص شده بود که اگر نظام حکمرانی دنیا را تهدید ببیند یا فرصت، چه دستاوردهایی عاید اقتصاد و جامعه می‌شود. همچنین مشخص کرده بود که اگر نظام حکمرانی دولت را سرمایه‌گذار ببیند یا هدایت‌کننده، یا بخش خصوصی را پیمانکار دولت ببینید یا محرک اصلی توسعه صنعتی، چه تغییری در وضعیت اقتصاد کشور ایجاد می‌شود. این سند باعث شد مرزبندی دقیق‌تری در رویکردهای اقتصادی، آینده کشور و مفهوم توسعه به وجود آید. به‌طور مشخص یکی از دستاوردها این بود که تفاوت‌ها در تفکرات اقتصادی و شیوه اداره کشور را مشخص کرد. اما چه چیزی باعث شد تفاوت‌ها آشکار شود؟

از همان روز رونمایی سند استراتژی توسعه صنعتی، مخالفت‌ها علنی شد. ساعاتی پس از برگزاری همایش، مسعود نیلی برای تشریح سند، به تلویزیون دعوت شد و فردی که کتاب استراتژی توسعه صنعتی را نخوانده بود و از محتویات آن اطلاعی نداشت، به مخالفت با رویکردهای آن برخاست.

از فردای رونمایی، تحلیل‌های تندی علیه سند و تهیه‌کنندگان آن منتشر شد و مدتی بعد هم نامه‌ای سرگشاده از سوی 10 استاد دانشگاه خطاب به رئیس‌جمهور وقت منتشر شد که نسبت به محتوای سند استراتژی توسعه صنعتی هشدار داده بود.

این نامه به امضای حسین پوراحمدی، احمد توکلی، محمد خوش‌چهره، پرویز داوودی، فرامرز رفیع‌پور، حسن سبحانی، عباس عرب‌مازار، محمدعلی کفایی، الیاس نادران و حسین نمازی رسید که همه آنها در دسته‌بندی‌های رایج یا مدافعان اقتصاد اسلامی بودند یا گرایش‌های چپ داشتند.

امضاکنندگان نامه معتقد بودند سند استراتژی توسعه صنعتی، «استقلال اقتصادی کشور» را نقض می‌کند. همچنین نسبت به این احتمال که «شرکت‌های فراملیتی و دولت‌های آنها بر مقدرات ملت سلطه پیدا کنند» هشدار داده شده بود. نویسندگان همچنین از این که «استراتژی مورد بحث بر مبنای الگوی آزادسازی اقتصادی نئوکلاسیک» تدوین شده و به دنبال «کاهش نقش دولت» در اقتصاد است، ابراز نگرانی کرده بودند.

فشارها باعث شد این سند از سوی دولت وقت کنار گذاشته شود و دیگر هرگز نمونه مشابه آن در دولت‌های بعد هم تهیه نشد.

21 سال از آن روزها می‌گذرد. جامعه ایران در این مدت به صورت مداوم رفاه خود را از دست داده و نرخ فقر بر اساس آمارهای رسمی، به بالای 30 درصد جمعیت ایران رسیده است. یعنی در حال حاضر از هر سه نفر ایرانی، یک نفر زیر خط فقر مطلق قرار دارد.

از میان 10 استادی که آن نامه را نوشتند و نظام حکمرانی را نسبت به استراتژی توسعه صنعتی بدبین کردند، هشت نفر در قید حیات هستند و خوب است یک‌بار مقابل نسل‌های جوان قرار گیرند و به این پرسش پاسخ دهند که چگونه حاضر شدند مسیر توسعه ایران را مسدود کنند و اگر به گذشته برگردند، باز هم آن نامه را می‌نویسند و امضا می‌کنند؟

#اقتصادایران
#صنعت_ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 11:59


🔴 شرایط فعلی کامودیتی‌‌ها

👈 نسبت فعلی کامودیتی‌ها به شاخص بورسی داوجونز به سطوحی بسیار پایین رسیده که پیش از رکود دهه 70 میلادی می‌باشد و شاید اگر تاریخ تکرار شود، شاهد سوپر سیکل‌های صعودی در تورم و رشد عجیب کامودیتی‌ها خواهیم بود.

#کامودیتی

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 11:46


🔴 بازار خوب خودروهای برقی در انگلستان

👈 فروش خودروهای تماما برقی در انگلستان با رشدی 21 درصدی به 381970 دستگاه خودروی سواری رسیده و این کشور با پیشی گرفتن از آلمان، به بزرگ‌ترین بازار خودروهای برقی اروپا تبدیل شده است.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 11:42


🔴 ظرفیت تولید انرژی فراساحلی

👈 کشور چین، قاره اروپا، قاره آسیا و کشور آمریکا، بیشترین ظرفیت تولید انرژی فراساحلی را در جهان دارند.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 11:17


🔴 شرکت TSMC بعنوان اولین شرکت فناوری آسیایی به ارزش بیش از 1.1 تریلیون دلار رسید

👈 ارزش بازار شرکت تایوانی TSMC پس از نتایج قوی سه ماهه سوم سال 2024 به 1 تریلیون دلار رسید و پس از اعلام نتایج مالی قوی سه ماهه سوم 2024، ارزش بازار این غول تراشه‌سازی به 1.07 تریلیون دلار افزایش یافت و امروز بیش از 1.1 تریلیون دلار ارزش دارد.

از سال 2010، ارزش بازار tsmc با نرخ رشد سالانه 24 درصد فزایش یافته و در مدت مشابه درآمد خالص و درآمد خالص سالانه نیز، 14 درصد افزایش یافته است.

حالا این شرکت تایوانی به اولین شرکت فناوری آسیایی تبدیل شده که به باشگاه تریلیون دلاری ها پیوسته است و منهای شرکت نفتی آرامکوی عربستان، هیچ شرکت غیر آمریکایی در این باشگاه حضور ندارد.

#بازارسرمایه
#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

08 Jan, 09:58


🔴 مقایسه نرخ دلار در ایران و اندونزی

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

07 Jan, 11:48


🔴 آغاز یک نسل جدید در سال 2025؛ پایان نسل آلفا و شروع نسل بتا

👈 با آغاز سال 2025، دوره نسل آلفا که از اوایل دهه 2010 آغاز شده بود، به پایان می‌رسد و نسل جدیدی به نام نسل بتا شکل می‌گیرد. نسل بتا شامل افراد متولد 2025 تا 2039 خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2035 حدود 16 درصد از جمعیت جهان را تشکیل دهد. نسل آلفا به‌عنوان «فرزندان فناوری» شناخته می‌شد و از همان کودکی با ابزارهای دیجیتال و آموزش آنلاین رشد کرد، اما نسل بتا به‌عنوان گروهی کاملاً یکپارچه با فناوری معرفی می‌شود.

ویژگی‌های نسل بتا

نسل بتا قرار است بیش از هر نسل دیگری به فناوری وابسته باشد. این نسل از فناوری‌های نوین همچون حمل‌ونقل خودکار، ابزارهای پوشیدنی برای مدیریت سلامت، و محیط‌های واقعیت مجازی به‌عنوان بخشی از زندگی روزمره استفاده خواهد کرد. نسل بتا بسیار کنجکاو خواهد بود و برای حل مشکلات زندگی به فناوری تکیه خواهد داشت. همچنین، استفاده گسترده‌تر از هوش مصنوعی و فناوری‌های خودکار، تجربیات روزمره این نسل را متحول خواهد کرد.

چالش‌های نسل بتا

نسل بتا علاوه بر پیشرفت‌های فناوری، با چالش‌های جهانی بزرگی نیز مواجه خواهد شد. تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که این نسل باید با آن روبه‌رو شود. برخلاف نسل‌های قبلی، اعضای نسل بتا این بحران را به‌طور ملموس‌تر احساس خواهند کرد و تأثیرات آن به شکل مستقیم بر زندگی آن‌ها سایه خواهد افکند. علاوه بر این، تغییرات اجتماعی و هنجارهای جدید، فرصت‌ها و چالش‌های تازه‌ای را پیش روی این نسل قرار خواهد داد.

مقایسه نسل بتا با نسل‌های قبلی

هر نسل با تجربیات خاصی از فناوری رشد کرده است. میلیِنال‌ها شاهد ظهور اینترنت بودند و نسل Z در دوران گسترش فناوری‌های دیجیتال زندگی کرد. نسل آلفا نیز که با عنوان «کودکان آی‌پد» شناخته می‌شود، از همان کودکی با فناوری‌هایی نظیر گوشی‌های هوشمند و آموزش آنلاین درگیر بود. با این حال، نسل بتا از همه این موارد فراتر می‌رود و دنیایی کاملاً دیجیتال را تجربه خواهد کرد. این نسل، اولین گروهی خواهد بود که فناوری‌های خودکار و یکپارچه را در ابعاد گسترده تجربه می‌کند.

نقدی بر برچسب‌های نسلی

اگرچه تقسیم‌بندی‌های نسلی می‌توانند به درک بهتر تغییرات اجتماعی کمک کنند، اما برخی پژوهشگران نسبت به آن‌ها انتقاد دارند. مؤسسه Pew Research اعلام کرده است که این برچسب‌ها گاهی به محتوای بازاریابی تبدیل شده و از دقت علمی برخوردار نیستند. این پژوهشکده استفاده از این برچسب‌ها را در تحقیقات خود متوقف کرده است، زیرا معتقد است این دسته‌بندی‌ها باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرند و نباید بر فردیت و تفاوت‌های شخصی سایه بیندازند.

نسل بتا و آینده

پیش‌بینی می‌شود نسل بتا به دلیل پیشرفت‌های پزشکی و فناوری، عمر طولانی‌تری داشته باشد و بسیاری از اعضای آن قرن 22 را نیز تجربه کنند. این نسل نه‌تنها در دنیایی به‌شدت دیجیتال رشد خواهد کرد، بلکه به‌عنوان نسلی که در دورانی از تغییرات سریع و چالش‌های جهانی به بلوغ می‌رسد، تأثیرات عمیقی بر آینده جهان خواهد گذاشت. از پیشرفت‌های فناوری گرفته تا مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی، نسل بتا در خط مقدم تحولات بزرگ قرار خواهد داشت.

#انسان
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 14:01


🔴 ساده اما عمیق

✍️ حسین سلاح‌ورزی



👈 موضوع «پیوستن یا نپیوستن به FATF»، که البته در مورد جزئیات دقت و اعتبار این تعبیر می‌توان و باید بحث کرد، تقریبا شبیه هر تصمیم مهم و حساسی که حاکمیت باید برای مدیریت و مواجهه کشور با بحرانها می‌گرفته، تبدیل به بحث درازدامن دل‌آزاری شده که تظاهر به درگیری مخالفان و موافقان با جزئیات فنی در آن، حاصلی جز اتلاف وقت ندارد. اما روشن کردن ماهیت آن از جهت تعیین تکلیف ملت و حاکمیت حقیقتا مفید است.

خلاصه مطلب در مورد FATF و تاثیر آن بر تجارت خارجی ایران این است که اگر احیانا کسی پیدا شود که با وجود فضای کسب‌وکار بسیار نامناسب در ایران و مخاطرات اقتصاد کلان ناشی از سیاستهای پولی و ارزی کشور، همچنان علاقه‌مند به کار کردن با فعالان اقتصادی ایرانی باشد و فرض کنیم این علاقه چنان شدید باشد که فرد مذکور فرضی آماده باشد مخاطرات ناشی از تحریمهای ایالات متحده و احتمال بازگشت تحریمهای شورای امنیت را به‌جان بخرد؛ باید (به تعبیر عزیزان نسل z ) بعنوان «غول مرحله آخر» با این معضل مواجه شود که ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت و تسویه بین‌المللی، حتی اگر تحریمهای آمریکا را نادیده بگیرند، بابت حضور ایران در لیست سیاه FATF، محدودیتهای بسیار شدیدی برای ارائه خدمات به ایرانیان و به طریق اولی برای کار کردن با نهادهای مالی ایرانی دارند.

موضوع خروج از لیست سیاه FATF البته نیازمند پیوستن ایران به برخی از معاهدات حقوقی بین‌المللی برای همکاری (قضایی و اطلاعاتی) در مبارزه با تامین مالی تروریسم و تکمیل اجرای توصیه‌های FATF در مورد تمهیدات ساختاری مبارزه با پولشویی در نظام بانکی کشور است. این البته شرط لازم است و شرط کافی نیست و در نهایت خروج از لیست سیاه، نه حسب یک تشریع متعین مبنی، بر انطباق شکلی وضعیت نظام بانکی و حقوقی کشور با مجموعه‌ای از شروط، بلکه بر اساس پذیرش ایران به عنوان کشوری با «رویکرد همکارانه» در مبارزه جهانی با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم، از سوی «اعضای گروه اقدام مشترک» است.

در واقع فروکاستن بحث پیوستن یا نپیوستن به FATF به صدور یک یا چند حکم حاکمیتی یا تصویب قانون در مجمع تشخیص یا مجلس یا هر نهاد حاکمیتی دیگر، نازل ساختن موضوع و بحث است.

اما چرا پذیرفته شدن در FATF بعنوان کشوری با رویکرد همکارانه مهم است؟ به طور خلاصه به این دلیل که عدم دسترسی به خدمات نهادهای مالی بین‌المللی، صرفا به معنای از دست دادن یک مکانیزم «تسویه به مثابه انتقال پول میان حسابها» نیست؛ بلکه مکانیزمهای مالی در جهان مدرن، در چارچوب رویکرد فرآیندی به تضامن، با مکانیزمهای تضامنی درهم‌آمیخته شده‌اند و استفاده از خدماتی مانند بازرسی فنی، حمل و انبارداری، بیمه و ... نیز بدون دسترسی به نهادهای مالی بین‌المللی امکانپذیر نیست. تجربه‌هایی شبیه تعریف خط اعتباری مبتنی بر وجوه ناشی از صادرات نفت ایران به چین و یا تلاش برای اتصال شبکه پرداخت و تسویه کشور به شبکه میر (شبکه پرداخت و تسویه روسیه) نشان داده که بدون حضور نهادهای مالی بین‌المللی در معاملات فعالان اقتصادی کشور با اهالی کشورهای (به‌اصطلاح) همسو، در این تعاملات نیز چاره‌ای جز اتکا به رویکردهای بدوی، مانند تهاتر، وجود ندارد و عاقبت آن معاوضه ثروتهای بین‌نسلی مردم ایران با خدمات و کالاهای نامرغوب «کشورهای دوست و برادر» به صورت اجباری است.

ماجرا بسیار ساده و در عین حال بسیار عمیق است. بازیگران عرصه اقتصاد و سیاست بین‌الملل، نظام حکمرانی ایران را به عنوان یک «بازیگر نرمال» به رسمیت نمی‌شناسند. می‌توان راجع به حق و باطل این رویکرد سالها به اطناب سخن راند و حتی می‌توان متوهمانه کوشید با استناد به فلان یادداشت تفاهم با هندوراس یا مشارکت در ساخت بهمان نیروگاه در اتیوپی، اصل این ادعا را زیر سوال برد؛ اما در عالم واقع فعالان اقتصادی ایرانی، حتی وقتی دیگر در ایران کار نمی‌کنند، هزینه ریسک سیاسی ناشی از این وضعیت را خیلی واضح در صورت سود و زیان خود می‌بینند و این حکمرانان هستند که در شرایطی که این بار واقعا «سخت و حساس» است؛ باید یکبار برای همیشه تصمیم بگیرند آیا می‌خواهند به این مسیر ادامه دهند و پاسخگوی مردم در برابر هزینه‌ای باشند که تصمیمات‌شان به ملت و کشور تحمیل می‌کند یا می‌خواهند یک بار هم که شده به حکم «عقل سلیم» گردن نهند.

#اقتصادایران
#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 13:18


🔴 برترین شرکتهای جهان براساس درآمد

👈 امروزه، غول‌های خرده‌فروشی آمریکا و به لطف دسترسی بین‌المللی و قدرت مصرف‌کننده‌های آمریکایی، بزرگ‌ترین شرکت‌ها از نظر درآمد در دنیا هستند.

ولی خارج از ایالات‌متحده، بسیاری از شرکت‌های پیشرو جهان با همین معیار در بخش انرژی هستند و شرکت‌هایی چون آرامکوی عربستان و نفت ملی چین، عمدتا دولتی می‌باشند.

ارقام کل درآمدهای سال مالی شرکت‌ها نشان می‌دهد که در سال 2024 والمارت، بزرگترین خرده فروش و کارفرمای خصوصی در آمریکا، با 648 میلیارد دلار، در رتبه اول مجموع درامدها قرار دارد.

قابل‌توجه است که والمارت در هر ساعت نزدیک به 74 میلیون دلار درآمد با میانگین 255 میلیون بازدید هفتگی از فروشگاه‌های خود ایجاد می‌کند.

ایالات‌متحده 68 درصد از کل فروش والمارت را تشکیل می‌دهد و درآمدهای داخلی از سال 2019 ، 36 درصد افزایش یافته است.

آمازون نیز با 575 میلیارد دلار درآمد در رتبه بعدی قرار دارد و طی پنج سال گذشته، درآمد آمازون بیش از دو برابر شده است که ناشی از خدمات رایانش ابری، آمازون پرایم و درآمدهای تبلیغاتی است.

در سال 2025، آمازون قصد دارد وسایل نقلیه خود را در بازار آنلاین خود در ایالات متحده بفروشد و دامنه محصولات خود را بیشتر از قبل گسترش دهد.

در جایگاه سوم شرکت چینی و دولتی استیت گرید با 546 میلیارد دلار قرار دارد که شرکت بزرگ خدمات عمومی است و در سال گذشته دو مجموعه از بزرگترین توزیع‌کنندگان برق شیلی را خریداری کرد و بیش از 50 درصد توزیع انرژی را در سراسر چین کنترل می‌کند.

علاوه بر این، شرکت استیت گرید با توجه به نقش حیاتی مس در زیرساخت های شبکه برق، به عنوان بزرگترین خریدار مس جهان فعالیت می‌کند.

آرامکوی عربستان سعودی در رتبه چهارم جهان است و شرکت‌های فولکس واگن و شل از اروپا در رتبه‌های یازدهم و سیزدهم بوده و تویوتا و سامسونگ، در رده‌های پانزدهم و سی‌ویکم بيشترين میزان درآمد در سال 2024 قرار دارند.

#اقتصادجهان
#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 12:39


🔴 کاهش نیروی کار در دنیا

👈 با توجه به‌ شرایط جمعیتی، انتظار می‌رود نیروی کار در چین، اروپا و ژاپن در مجموع 75 میلیون نفر نسبت به سال 2020 کاهش پیدا کند و این تعداد در سال 2050 به 264 میلیون نفر خواهد رسید.

#جهان
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 12:32


🔴 افزایش سهم آمریکا از بازار نیمه‌رسانا

#تکنولوژی
#صنعت

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 12:15


🔴 کاهش شدید درآمد مجلات از تبلیغات

👈 با رونق و توسعه تبلیغات دیجیتال، درآمد تبلیغات مجلات چاپی در آمریکا به شدت کاهش یافته است.

#رسانه
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 12:03


🔴 سقوط تولید خودرو در انگلستان

👈 انگلستان در ماه نوامبر، تنها 64200 خودرو سواری تولید کرده که 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر بوده و کمترین میزان تولید در 44 سال اخیر می‌باشد.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 11:52


🔴 بازده دارایی‌ها در سال 2024

👈 در سال 2024 بیت‌کوین و ایتریوم، بیشترین میزان بازده را ثبت کردند و نقره، بازار سهام نزدک و طلا در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

بعد از نزدک در میان بازارهای سهام، S&P500 جای گرفته و در میان کامودیتی‌ها و پس از نقره و طلا، آلومینیوم و مس قرار دارند.

در سال 2024، دلار آمریکا نیز بیشترین بازده را در بین ارزهای بین‌المللی کسب کرده است.

#بازارسرمایه
#کامودیتی
#ارزمجازی

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Jan, 11:10


🔴 مقایسه تغییرات در GDP ایران و اندونزی

👈 طی دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی ایران کاهشی و تولید ناخالص داخلی اندونزی، افزایشی بوده است.

#اقتصادایران
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 11:46


#جهان
#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 11:37


🔴 ضربه کرونا به اقتصاد چین

👈 ضربه کرونا و سیاست کووید صفر بر اقتصاد چین بسیار جدی بوده و فاصله تولید ناخالص داخلی این کشور با روند پیش از کرونا، به 10 درصد رسیده است.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 11:18


🔴 رضایت‌بخش‌ترین و مطمئن‌ترین خودروها

👈 در سال 2024، سه برند برتر از منظر رضایت‌بخشی ، ریویان آمریکایی، بی‌ام‌و آلمانی و تسلای آمریکایی بودند و سه برند برتر از منظر قابلیت اطمینان ، سوبارو، لکسوس و تویوتا بودند که هر سه ژاپنی می‌باشند.

برندهای هوندا، آکورا و مزدا نیز ژاپنی هستند و در رتبه‌های چهارم تا ششم بیشترین قابلیت اطمینان خودروهای سال 2024، جای گرفتند.

#صنعت_خودرو
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 11:17


🔴 جایگاه ثابتChatGPT

👈 هوش مصنوعیChatGPT تنها ابزار ثابت در چشم‌انداز هوش مصنوعی در حال تکامل است و سهم پاسخ‌دهندگان آمریکایی نشان می دهد که ابزارهای مختلف هوش مصنوعی، چه جایگاهی در برابر این ابزار محبوب دارند.

#تکنولوژی
#نوآوری

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 10:09


🔴 بازار جهانی LNG

👈 بازار جهانی گاز طبیعی مایع تقریبا به تعادل رسیده و صادرات آن با رشدی 0.4 درصدی به 414 میلیون تن رسیده است.

آمریکا با صادرات 87 میلیون تن، بزرگ‌ترین صادرکننده در سال 2024 بوده و چین با واردات 78 میلیون تن، بزرگ‌ترین واردکننده بوده است.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 09:19


🔴 بازار بزرگ و عجیب سهام در آمریکا

👈 در ایالات‌متحده 8 شرکت وجود دارد که ارزش بازاری بیشتر از یک تریلیون دلار دارند و در سال 2024، 6.2 تریلیون دلار به ارزش آنها افزوده شده است.

این در حالی است که ارزش بازار بقیه 490 سهم دیگر S&P500 ، تنها 3.6 تریلیون دلار رشد کرده است.

10 سهم برتر اکنون رکورد 40 درصد از ارزش بازار S&P500 را نشان می‌دهد و در سال 2024، این سهام بیش از 7 تریلیون دلار به ارزش بازار افزوده است و اکنون ارزش آن به رکورد 20.9 تریلیون دلار رسیده است.

برای مقایسه، ارزش کل بازار سهام اروپا 16 تریلیون دلار است و 4.9 تریلیون دلار کمتر از این مقدار می‌باشد.

#بازارسرمایه
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Jan, 09:00


🔴 مقایسه ذخایر ارزی ایران و اندونزی

👈 طی دهه گذشته، ذخایر ارزی ایران نزولی و ذخایر ارزی اندونزی، صعودی بوده است.

#اقتصادایران
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 12:06


🔴 مرگ جیمی کارتر

👈 جیمز ارل کارتر جونیور، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و برنده نوبل صلح ، با 100 سال سن در هنگام مرگ، مسن‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا بود و طولانی‌ترین عمر، دوران تاهل و دوره زندگی پس از ریاست‌جمهوری را در بین روسای جمهور آمریکا داشت.

او سی‌و‌نهمین رئیس‌جمهور ایالات‌متحده بود که زمان ریاستش در کاخ سفید، تحت‌تاثیر سیاست‌های اقتصادی و همچنین انقلاب ایران و رخدادهای آن، تنها به یک دوره منتهی شد.

جیمی کارتر دموکرات در آخرین روزهای حکومت شاه در تهران گفته بود که هیچ کشوری در جهان برای برنامه‌ریزی مشترک، به اندازه ایران به آمریکا نزدیک‌ نیست و هیچ کشور دیگری برای بررسی مشکلات منطقه‌ای، ارتباطی نزدیک‌تر از ایران با آمریکا ندارد.

ولی پس از انقلاب، دلیل انتخاب نشدن مجدد خود را عدم حمله نظامی به ایران دانست و گفته بود که من می‌توانستم ایران را نابود کنم ولی در این جنگ مردم بیگناه زیادی کشته می‌شدند.

جیمی کارتر معتقد بود که اکثر مخالفان شاه، کمونیست‌های هوادار شوروی بودند و آمریکا برای جلوگیری از روی کار آمدن حکومت کمونیستی، مجبور شد از یک حکومت مذهبی حمایت کند.

#جهان
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 11:53


🔴 کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در عربستان

👈 میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی در سه ماهه منتهی به سپتامبر، با کاهشی 8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به 4.8 میلیارد دلار رسیده است.

با این مقدار، خالص جریان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این کشور در نه ماه نخست سال جاری به 14.5 میلیارد دلار رسیده که تقریبا نصف 29 میلیارد دلار هدفگذاری شده برای سال 2024 می‌باشد.

کشور عربستان سعودی هدفگذاری جذب سرمایه‌گذاری 100 میلیارد دلاری را برای سال 2030 در برنامه توسعه اقتصادی خود دارد.

#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 11:30


🔴 مقاصد صادراتی نفت آمریکا

👈 ایالات‌متحده به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده و در سال 2024 ، هلند، کره جنوبی و انگلستان، مهم‌ترین مقاصد نفت این کشور بوده‌اند و آمریکا به چین نیز نفت ارسال کرده است.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 11:17


🔴 رشد فروش خودروهای برقی در چین

👈 انتظار می‌رود در چین فروش خودروهای برقی و پلاگین هیبرید در سال 2025، با رشدی 20 درصدی به 12 میلیون سواری برسد که تقریبا دو برابر 5.9 میلیون سواری در سال 2022 است.

همچنین انتظار می‌رود فروش خودروهای درون‌سوز با افتی 10 درصدی به 11 میلیون دستگاه سواری، کاهش پیدا کند.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 10:53


🔴 واردات آمریکا از کانادا و مکزیک

👈 درحال‌حاضر اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا، جایگزین چین در صادرات کالا به ایالات‌متحده شده‌اند.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 09:28


🔴 توسعه نیروگاه‌های کوچک آبی در اندونزی

👈 اندونزی با استفاده از نیروگاه‌های کوچک آبی، تحولی در انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است و این فناوری حتی در خانه‌ها قابل اجراست. فناوری میکروهیدرو هزینه‌ها را کاهش داده، محیط زیست را حفظ می‌کند و برای خانوارهای شهری و روستایی مناسب هستند.

نمونه‌ای از این نیروگاه‌های کوچک در این کشور اجرا شده و موفق بوده است. کشور اندونزی که از منابع طبیعی فراوانی برخوردار است؛ این کشور بار دیگر در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر رکورد جدیدی ثبت کرده است. در این کشور، تولید انرژی از نیروگاه‌های کوچک آبی با بهره‌گیری از منابع آبی آغاز شده است.

این ایده به دلیل کارآیی، صرفه‌جویی در هزینه و سازگاری با محیط‌زیست نسبت به روش‌های سنتی که طولانی و پرهزینه‌اند، مورد توجه قرار گرفته است. جالب‌تر این که فناوری مشابهی در خانه نیز قابل اجراست و می‌تواند استقلال انرژی در سطح خانگی را فراهم کند.

نیروگاه‌های کوچک آبی مدتی است که وجود دارند. هرچند استفاده وسیع از آن‌ها تا قبل از اندونزی مورد توجه قرار نگرفته بود. در روستای گونونگ‌هالو در غرب جاوه، نیروگاه آبی کوچکی با استفاده از جریان رودخانه چی‌پوتری نصب شده است. این نیروگاه با استفاده از جریان آب رودخانه، برق لازم برای روستا را تأمین می‌کند.

در نتیجه وابستگی به شبکه برق دولتی را کاهش می‌دهد. این تجربه موفق نشان می‌دهد که انرژی آبی می‌تواند منبعی قابل‌ اعتماد برای تأمین برق گروه‌های بزرگ و حتی خانوارها باشد.اصل فناوری نیروگاه‌های کوچک آبی ساده است:

آب از سمت پایین‌تر جریان می‌یابد و فشار ایجاد می‌کند. این فشار سپس توربین‌ها را به چرخش در می‌آورد و انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. فناوری ساده‌ای است و هر کسی که به منبع آبی دسترسی داشته باشد، می‌تواند از آن بهره‌مند شود. برای مثال، نیروگاه گونونگ‌هالو در اندونزی با کمک دولت محلی و همکاری جامعه محلی ساخته شد.

سیستم‌های مشابه را می‌توان در خانه‌ها نیز به کار برد تا آب جاری به منبعی برای انرژی تجدیدپذیر تبدیل شود.

فناوری میکروهیدرو نیز به دلیل تأثیر منفی کمتر بر محیط‌ زیست، نسبت به فناوری‌های دیگر برتری دارد. بسیاری از نیروگاه‌های بزرگ آبی فرآیندهای پیچیده‌ای دارند که اکوسیستم‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و زندگی مردم را تغییر می‌دهد. نیروگاه‌های کوچک آبی این‌چنین تاثیراتی نمی‌گذارند. در گونونگ‌هالو، برای حفظ منابع آبی پایدار، جنگل‌های محلی حفظ شده‌اند و بدین ترتیب با طبیعت نیز سازگاری داشته‌اند.

علاوه بر این، برق تولید‌شده این نیروگاه‌ها از دیگر انواع انرژی ارزان‌تر است. هزینه‌ برق تولیدی این روش،‌ نصف مقداری است که ساکنان برای برق دولتی پرداخت می‌کردند. سیستم‌های کوچک آبی علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، به حفاظت از محیط زیست نیز کمک می‌کنند و برای خانوارهای شهری و روستایی مناسب هستند.

با پیشرفت‌های فناوری، نصب سیستم‌های کوچک آبی در خانه‌ها نیز امکان‌پذیر شده است. برای کسانی که به جریان‌های آب، رودخانه‌ها یا دیگر منابع آبی ثابت دسترسی دارند، توربین‌های کوچک‌مقیاس می‌توانند برای تولید برق نصب شوند.مانند آنچه در گونونگ‌هالو صورت گرفته، این سیستم‌های خانگی می‌توانند برق کافی برای وسایل اساسی خانه فراهم کنند. روستاها با این‌ کار می‌توانند وابستگی به شبکه برق اصلی را کاهش دهند. هزینه‌های اولیه نصب بسیار بالا نیست و به دلیل وجود سیاست‌های مختلف دولتی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، می‌توان سرمایه‌گذاری اولیه را طی چند سال جبران کرد. این راهکار به افراد امکان می‌دهد که خودشان انرژی تولید کنند و در حفظ محیط‌زیست نیز سهیم باشند.

نیروگاه‌های کوچک آبی در اندونزی تنها آغازگر یک سری از موفقیت‌ها هستند. با گذر زمان و به دلیل سادگی و هزینه کم این فناوری، انتظار می‌رود که استفاده از آن در سطح جهانی افزایش یابد. میکروهیدرو می‌تواند راه‌حلی مناسب و ارزان برای کشورهای جهان‌سوم باشد که هنوز دسترسی کاملی به برق ندارند.در کشورهای توسعه‌یافته سادگی و قابلیت اطمینان این سیستم‌ها استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را آسان‌تر می‌کند.

چنین نوآوری‌هایی به این معناست که ممکن است در آینده نزدیک، انرژی آبی به عنوان یک منبع عادی در خانه‌ها در نظر گرفته شود. به طوری که مردم قادر به مدیریت منابع انرژی خود باشند و به مقابله با تغییرات اقلیمی کمک کنند.به این ترتیب، اندونزی با نوآوری در تولید انرژی از طریق آب، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را تقویت کرده است.

سیستم‌های کوچک آبی با کاربرد در جوامع و خانواده‌ها، استقلال انرژی را در آینده‌ای سبز و روشن نمایان می‌کنند. خواه در نزدیکی یک رودخانه زندگی کنید یا نه، ایده استفاده از آب برای تولید برق اکنون نزدیک‌تر از همیشه است.

#انرژی
#نوآوری

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 08:59


🔴 احساس ناامنی مسکن در ایران

👈 یافته‌ها نشان می‌دهد احساس ناامنی مالکیت زمین و مسکن در ایران ۴۸ درصد است و این درحالیست که میانگین جهانی ۲۳ درصد می‌باشد.

ایران نه تنها در میان کشورهای منطقه که در جهان نیز بیشترین احساس ناامنی خانه و کاشانه را دارد و شرایط ایران حتی بدتر از کشورهای جنگ‌زده‌ای چون اوکراین و افغانستان است.

#اقتصادایران
#مسکن

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 08:42


🔴 سونامی تعطیلی واحدهای تولیدی

👈 درحالی‌که سود سرمایه‌گذاری در بخش صنعت در ایران کمتر از میانگین منطقه‌ای و جهانی است، ناترازی برق و کاهش دسترسی فراگیر به برق موجب شده زیان بیشتری به صنایع ایران تحمیل شود.

روزانه در نتیجه قطع برق کارخانه‌ها، چیزی نزدیک به ۸هزار میلیارد تومان یا ۱۱۰میلیون دلار، زیان به بخش تولید کشور وارد می‌شود. به این مشکلات، افزایش فشار مالیات و رشد هزینههای تولید رو هم اضافه کنید.

ناترازی ‌روزانه چیزی بیش از ۱.۵برابر کل فروش نفت به کشور ضربه میزند و هر لحظه فشار را به دو بخش صنعت و معدن بیشتر می‌کند.

شدت تکانه وارد بر کل اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش صنعت ۲۳برابر بیشتر و بزرگ‌تر از تکانه وارده بر کل اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش عمده‌فروشی و خرده‌فروشی است.

برآورد کمیسیون صنعت اتاق ایران به حدی تکاندهنده است که صنعتگران هشدار دادهاند با تداوم وضع موجود و در صورتی که فکری برای قطع برق صنایع نشود، سونامی تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری در راه است.

#اقتصادایران
#صنعت_ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

31 Dec, 08:29


🔴 ابرچالش‌های نسل زد در ایران

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 08:27


🔴 گروه‌های ذی‌نفع چگونه دولت‌ها را تسخیر می‌کنند؟

✍️ میترا تقی‌زاده



👈 به دنبال برخی تغییرات در سیاست‌های اقتصادی دولت و به‌طور مشخص در «مدیریت بازار ارز»، افرادی شروع به اعتراض کرده‌اند. اعتراض‌ها نه‌تنها شامل تهدید به استیضاح وزیر اقتصاد می‌شود که او را تهدید به محاکمه نیز کرده‌اند.
این اعتراض‌ها تقریباً در همه بخش‌های اقتصادی کشور وجود دارد و نشان می‌دهد تغییر در سیاست‌ها چگونه می‌تواند عده‌ای را منتفع و عده دیگری را متضرر کند.

یکی از افرادی که مخالف سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم است و از قضا جزو تئوری‌پردازان دولت سیزدهم به شمار می‌رفت، در شبکه ایکس نوشته: «عده‌ای به دنبال استیضاح هستند. استیضاح مشکلی را حل نمی‌کند. قوه قضائیه به عنوان حافظ منافع مردم باید خائنینی چون همتی را به پای میز محاکمه بکشاند نه اینکه به لطف مجلس، پس از تخریب کشور، بگویند بفرمایید بروید.»

یک نفر هم در پاسخ به این تهدیدها نوشته: «یکی از دوستان می‌گفت که آقای ... در کار واردات لوازم آرایشی و بهداشتی هستند. امیدوارم ایشون تکذیب کنه و این بی‌تاب شدن‌ها ناشی از فهم اشتباهشون باشه و نه حذف اعطای رانت ارزی به واردات.»

به عقیده اقتصاددانان، آن‌کس که واردکننده لوازم آرایشی و بهداشتی است، در گذشته از طریق نفوذ به تصمیم‌گیری‌ها از رانتی برخوردار بوده که در شرایط فعلی حذف شده است و به این ترتیب خواستار بازگشت مجدد سیاست‌ها و محاکمه وزیر امور اقتصادی و دارایی شده است. تا اینجای کار مشکلی نیست و طبیعی است که گروه‌های زیادی تلاش می‌کنند تا جهت سیاست‌ها را به سود خود تغییر دهند اما اگر از این فراتر برویم و سیاست‌های یک دولت با لابی و فشار واردکننده‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و دیگر صنوف ذی‌نفع تغییر کند، آن‌وقت پدیده‌ای رخ می‌دهد که متخصصان اقتصاد سیاسی به آن «تسخیر دولت» می‌گویند. گروه‌های ذی‌نفع فرآیند تصمیم‌سازی را به تسخیر درمی‌آورند و جهت سیاست‌ها را به سود خود تغییر می‌دهند و اقتصاد را از مسیر اصلی خود منحرف می‌کنند.

اخیراً رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم گفت: «افراد در تصمیم‌گیری‌ها نفوذ دارند و به نوعی مسیر دولت را از اجرای ماموریت خود منحرف می‌کنند و به نفع خود تغییر می‌دهند.»
در حال حاضر در تدوین سیاست خارجی با نقش‌آفرینی کاسبان تحریم مواجهیم که نفعشان در تحریم ایران است. سیاست‌گذاری صنعتی هم توسط بنگاه‌هایی به تسخیر درآمده که نفعشان در تعرفه‌های بالا و ممنوعیت واردات است. سیاست تجاری را قاچاقچیان و منتفعان اقتصاد غیررسمی تحت تاثیر قرار می‌دهند و سیاست پولی هم توسط «پانزین‌ها» به تسخیر درآمده است. تصمیم‌گیری درباره انرژی تحت تاثیر گروه‌هایی قرار می‌گیرد که منتفع قاچاق سوخت و انرژی ارزان هستند و سیاست مالی هم از سوی نهادهای بودجه‌خوار به اسارت درآمده است.

محسن جلال‌پور با اشاره به اینکه اغلب تصمیم‌های دولت به سود گروه‌های ذی‌نفع و قاچاقچیان و منتفعان اقتصاد غیررسمی تمام می‌شود، گفته: «نشانه‌های واضحی وجود دارد که گروه‌های فاسد و ذی‌نفعان رانت، به فرآیند تصمیم‌گیری رسوخ کرده‌اند و به بهانه حمایت از اقشار کم‌درآمد، راهکارهای زیان‌بار را به سیاست‌گذاران پیشنهاد می‌کنند. از جمله سیاست‌های غیراصولی می‌توان به قیمت‌گذاری، سرکوب بازار، تهدید مالکیت و سرکوب آزادی‌های اقتصادی برای گسترش عدالت و کاهش فقر نام برد که در پنج دهه گذشته نتایج زیان‌باری داشته اما همچنان تداوم پیدا کرده است.»

یکی دیگر از همین سیاست‌های اقتضایی و مفسده‌آمیز، دور زدن تحریم‌هاست که در یک دهه گذشته با هدف تامین نیازهای اساسی جامعه رواج پیدا کرده و روابط میان بازیگران اقتصاد و دستگاه‌های دولتی را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده و فساد زیادی را به کشور تحمیل کرده است.

در سال‌های گذشته شرایط کشور به گونه‌ای پیش رفته که جایگاه دولت از یک نهاد سیاست‌گذار به یک نهاد اجرایی منفعل تنزل یافته و گروه‌های ذی‌نفع موفق شده‌اند به نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز نفوذ کنند. در حال حاضر شکافی که میان بخش مهمی از جمعیت کشور با حکمرانی سیاسی به وجود آمده، خطرات زیادی را متوجه کشور کرده است. کم‌اثر شدن نقش دولت در تصمیم‌گیری‌ها که با گسترش دایره نفوذ ذی‌نفعان به سیاست‌گذاری تشدیدشده ناامید شدن اکثریت جامعه را به دنبال داشته است.

برخی معتقدند دولت چهاردهم فرصتی بسیار مناسب و شاید آخرین فرصت برای سالم‌سازی نظام تصمیم‌گیری از نفوذ گروه‌های ذی‌نفع است و فرصتی به شمار می‌رود که ایران از خطرهای بزرگ دور شود. آیا نظام حکمرانی، این فرصت را قدر می‌داند؟

#اقتصادایران
#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 07:59


🔴 محدودیت‌های کم و آزادی عمل بیشتر ترامپ

👈 تحلیلگران سیاسی معتقدند دونالد ترامپ در سال 2025 با اختیارات گسترده‌تری نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری خود به کاخ سفید باز خواهد گشت و اکثریت قاطع جمهوری‌خواهان در کنگره و تضعیف نهادهای نظارتی قانونی، شرایط را برای اجرای برنامه‌های جنجالی او هموارتر کرده است.

جمهوری‌خواهان با در اختیار داشتن 53 کرسی در برابر 47 کرسی دموکرات‌ها در سنا، موقعیت مستحکم‌تری نسبت به سال 2017 دارند. همچنین کسب 217 کرسی در مجلس نمایندگان، اگرچه با اختلاف اندک، راه را برای پیشبرد سیاست‌های ترامپ هموار می‌کند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند طرح‌های بحث‌برانگیز ترامپ مانند اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی، افزایش چشمگیر تعرفه‌های گمرکی و کاهش محدودیت‌های زیست‌محیطی، این بار با مقاومت کمتری در ساختار قدرت مواجه شود.

با این حال، برخی از سیاست‌های رئیس‌جمهور منتخب، از جمله مخالفت با واکسیناسیون اجباری و طرح اخراج خانواده‌های مهاجر که فرزندان آنها شهروند آمریکا هستند، می‌تواند با واکنش‌های گسترده اجتماعی روبرو شود.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیش از 60 درصد رای‌دهندگان آمریکایی، ثبات اقتصادی را مهم‌ترین اولویت خود می‌دانند و ترامپ در انتخابات توانست با وعده‌های اقتصادی، 56 درصد آرای طبقه کارگر را به خود اختصاص دهد.

با وجود اینکه دموکرات‌ها امیدوارند از پیامدهای منفی سیاست‌های ترامپ بهره سیاسی ببرند، اما اکثریت 6 به 3 محافظه‌کاران در دیوان عالی و نفوذ قدرتمند ترامپ در حزب جمهوری‌خواه، عملا دست مخالفان را در مقابله با برنامه‌های او بسته است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 07:16


🔴 پذیرش هوش مصنوعی

👈 در شاخص پذیرش هوش مصنوعی، شرایط ایران مطلوب نیست و از کشورهای عربستان، امارات و ترکیه، عقب مانده است.

#توسعه
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 07:06


🔴 ذخایر طلا و دلار چین

👈 ذخایر طلای چین در حال افزایش و ذخایر دلار این کشور، در حال کاهش می‌باشد.

#طلا
#دلار

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 06:22


🔴 توسعه خودروهای برقی در نروژ

👈 در سال 2017، نروژ هدف بلندپروازانه توقف فروش خودروهای نیازمند به سوخت فسیلی را در سال 2025 تعیین کرد و اکنون 90 درصد خودروهای نوی فروخته شده در این کشور، برقی می‌باشند.

با این برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، درحال‌حاضر حدود یک چهارم کل خودروهای در حال حرکت در جاده‌های این کشور اروپایی، برقی هستند.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 06:05


🔴 افزایش مصرف زغال‌سنگ

👈 آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین برآورد خو انتظار دارد که مصرف زغال‌سنگ در سال 2027، با رشدی یک درصدی نسبت به سال 2024، به 8.9 میلیارد تن برسد.

#انرژی
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 05:36


🔴 مهم‌ترین کالاهایی وارداتی آمریکا از چین

👈 گوشی‌های هوشمند، رایانه‌های همراه، باتری‌های لیتیوم یونی، اسباب بازی و کنسول‌های بازی ، 5 کالای برتر وارداتی ایالات‌متحده از چین در سال 2023 بوده‌اند و 27 درصد از واردات را تشکیل می‌دادند.

در این ميان و به دلیل افزایش تنش‌ها و جنگ تجاری، بسیاری از شرکت‌های چینی کارخانه‌های خود را به ویتنام منتقل کرده‌اند تا بازار بزرگ آمریکا را از دست ندهند.

بصورت کلی سهم ویتنام از بازار آمریکا رو به رشد می‌باشد و می‌تواند در بسیاری از بازارها، رقیب چینی‌ها و سایر کشورها باشد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Dec, 05:14


🔴 جستجوهای گوگل در سال 2024

👈 جستجوی جهانی در سال 2024 نشان می‌دهد که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و دونالد ترامپ، بیشترین افزایش را نسبت به سال 2023 و در بخش اخبار و افراد داشته‌اند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 11:31


🔴 کشتار غيرنظاميان در سوریه

👈 بیش از 230,000 غیرنظامی از سال 2011 در سوریه قربانی شده‌اند و تعداد تلفات ثبت شده توسط طرف‌ های درگیر و نیروهای کنترل‌کننده که از سال 2011 تا 2024 منتشر شده، شرایط وخیم غيرنظاميان را نشان می‌دهد.

#جهان
#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 10:35


🔴 صعود درآمد تبلیغات دیجیتال

👈 برآورد می‌شود که در سال جاری و برای اولین بار، درآمد صنعت تبلیغات به بیش از 1 تریلیون دلار برسد که 71 درصد از این درآمد مربوط به تبلیغات دیجیتال است.

و جالب است که در این صنعت پیش‌بینی می‌شود که تحت‌ تاثیر هوش مصنوعی، نيروهای کار بسیاری شغل خود را از دست بدهند.

#رسانه
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 10:12


🔴 ادامه سقوط قیمت مسکن در چین

👈 قیمت خانه‌های کارکرده در چین برای سی و نهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرده و نسبت به اوج خود در ماه جولای سال 2021، 30 درصد کاهش داشته است.

#اقتصادجهان
#مسکن

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 09:27


🔴 مقایسه بازده طلا، نقره و مس

👈 در سال 2024، بازده چشمگیر طلا و نقره و در مقایسه با بازده کمتر مس، ثبت شده است.

#کامودیتی
#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 09:05


🔴 مشتریان بزرگ انویدیا و هوش مصنوعی

👈 شرکت مایکروسافت با خرید 485 هزار تراشه Hopper، به بزرگ‌ترین خریدار انویدیا تبدیل شده و تقریبا دو برابر متا خرید داشته است.

مایکروسافت بیشتر از هر شرکتی در جهان پول صرف دیتاسنترهای هوش مصنوعی کرده است و شرکت‌های چینی ByteDance و Tencent نیز هر کدام 230 هزار تراشه Hopper از انویدیا خریده‌اند ولی این شرکت‌ها دسترسی به نسخه H20 دارند که نسخه ضعیف‌تری نسبت به رقبای آمریکایی می‌باشد.

#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 08:12


🔴 تحریم آمریکا توسط چین

👈 چین تسلط زیادی بر تولید ژرمانیوم، گالیوم، آنتیموان و گرافیت طبیعی دارد و در نظر دارد که در تقابل با رفتار تجاری ایالات‌متحده، صادرات برخی از مواد معدنی را به آمريکا ممنوع یا محدود نماید.

یک روز پس از اعمال محدودیت‌های گسترده‌ای توسط دولت بایدن بر فروش تراشه‌های رایانه‌ای پیشرفته به چین، چین صادرات گالیم، ژرمانیوم و آنتیموان را به ایالات‌متحده ممنوع کرد و به گفته وزارت بازرگانی چین، این تصمیم همچنین بررسی‌های دقیق‌تری درباره ارسال مواد گرافیتی به آمریکا، اعمال خواهد کرد.

چین مواد معدنی مهمی را که برای تولید خودروهای برقی، صنایع الکترونیک و تجهیزات نظامی کلیدی هستند را انتخاب کرده است و ممنوعیت تنها ژرمانیوم و گالیوم، می‌تواند تأثیری 3.4 میلیارد دلاری بر اقتصاد آمریکا داشته باشد.

آمریکا در داخل کشور آنتیموان، ژرمانیوم یا گالیوم تولید نمی‌کند، اما می‌تواند ضایعات ژرمانیوم را بازیافت نماید.

#اقتصادجهان
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

24 Dec, 07:26


🔴 پایین‌ترین قیمت‌های بنزین در جهان

👈 درحال‌حاضر ایران دارای پایین‌ترین قیمت بنزین در میان کشورهای جهان است و لیبی و ونزوئلا، در رتبه‌های بعدی می‌باشند.

شایان ذکر است که از میان کشورهای منطقه، کویت، ترکمنستان و بحرین نیز قیمت‌های پایینی برای بنزین درنظرگرفته اند و الجزایر و مصر نیز دارای بنزین ارزانی هستند.

#ایران
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Dec, 10:58


🔴 پاره کردنش

👈 نشریه انگلیسی گاردین ویکلی، با طرح جلد عجیبی به چالش‌ها و شرایط مخالفان دونالد ترامپ پرداخته است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Dec, 10:54


🔴 دارایی بیت‌کوین در کشورهای جهان

👈 در حال‌حاضر آمریکا، چین و انگلستان، بیشترین میزان بیت‌کوین را در بین کشورهای جهان دارند.

#ارزمجازی
#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Dec, 10:24


🔴 روند صعودی تولید زغال‌سنگ در چین

👈 تولید زغال‌سنگ چین در ماه نوامبر رکورد جدیدی ثبت کرده و استخراج زغال‌سنگ از سطح زمین به 428 میلیون تن رسیده است که 1.8 درصد از مدت مشابه سال قبل، بیشتر می‌باشد.

#محیط_زیست
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Dec, 10:20


🔴 سهم بورس آمریکا از بازار جهانی

👈 بازار سرمایه ایالات‌متحده، 65 درصد از بازار جهانی سهام را تشکیل می‌دهد که بالاترین وزن آن در تاریخ است و این میزان بیش از 11 برابر بزرگتر از دومین کشور از نظر ارزش بازار، یعنی ژاپن است که 5.5 درصد را در اختیار دارد.

#بازارسرمایه
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 12:07


🔴 ایران را از درون می‌پوسانید

محمد فاضلی



👈 اصرار بر اجرای قانون حجاب و عفاف، آگاهانه یا ناآگاهانه، اقدامی برای فرسودن و پوسانیدن ایران است. توضیح می‌دهم که چرا اجرای این قانون ایران را از درون فرسوده می‌کند. 

یک. محتوای این قانون، مردم ایران را رو در روی هم قرار می‌دهد. از راننده اسنپ تا صاحب مغازه و کسب‌وکار، مکلف شده‌اند با انتخاب‌کنندگان پوشش اختیاری درگیر شوند، فیلم و عکس آن‌ها را در اختیار فراجا قرار دهند، یا تن به جریمه شدن بدهند. 

شهروندان در چارچوب این قانون رو در روی هم می‌ایستند و برای نان‌شان مجبور به آدم‌فروشی می‌شوند.

تعجب نکنید! آدم‌فروشی واژه‌ای است که به سرعت با اجرای این طرح رایج می‌شود و آدم‌ها را درگیر عذاب وجدان می‌کند و از این‌که برای نان‌شان پنجه به صورت هم‌وطن خود می‌کشند، از درون حس بی‌اخلاقی خواهند کرد. 

دو. بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای، ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز شهروندانش در کنار یکدیگر است. مسائل را می‌توان با زندگی مسالمت‌آمیز حل کرد، همکاری را توسعه داد و در کنار هم برای زندگی بهتر تلاش کرد. این قانون مردم را رو در روی هم، و همگان را رو در روی نظام سیاسی قرار می‌دهد. 

این قانون به جای محبت، مولد نفرت است. نفرت همه آن چیزی است که برای به تخریب ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز نیاز است. 

سه. میلیون‌ها انسان برگزیده‌اند که گونه دیگری زندگی کنند. شمشیر قانون و چماق جریمه را بالای سر این میلیون‌ها انسان – عمدتاً از نسل جوان و آینده‌سازان این کشور – چرخاندن و لاف قدرت زدن، جز ناامید کردن، متنفر ساختن و پیام نشنیدن صدای جوانان دادن هیچ معنایی ندارد. این کار به معنای تشویق ایشان به مهاجرت است. نه فقط مهاجرت، بلکه فرار توأم با تنفر است. 

چهار. آن‌ همه جریمه که در قانون برای کسب‌وکارها در نظر گرفته شده تا آن‌ها را به همکاری در آدم‌فروشی وادار کند، دادن پیام بی‌ثباتی و ضدیت با توسعه کسب‌وکارهاست. سیاست‌گذار آشکارا به کسب‌وکارها پیام بی‌ثباتی و درافتادن با توسعه اقتصادی می‌دهد. 

پنج. وقتی جامعه‌ای با انواع مشکلات از خاورمیانه درگیر خون و آتش و تهدید، تا رکود و تورم، تا بحران ارزی، بانکی، محیط‌زیستی، ناترازی انرژی، خاموشی، مهاجرت و ... درگیر است؛ و سیاست‌گذار کلاً و فقط به ذهنش رسیده بر اجرای قانونی برای درگیر کردن مردم با یکدیگر متمرکز شود، پیام خیلی روشنش به نسل جوان، به مردم و به هر ایرانی این است که این سیاست‌گذار اصلاً و ابداً نگران وضعیت ایران است؛ دنبال منافع خودش است و شاید تشدید این وضعیت و زوال بیشتر را می‌طلبد. 

شش. اجرای این قانون، سرمایه اجتماعی دولت را می‌سوزاند و اندک امیدها برای شکل دادن به عزمی ملی برای همراهی در انجام اصلاحات ضروری اقتصادی را نابود می‌کند. 

نتیجه
ایرانی که آدم‌هایش رو در روی هم قرار بگیرند، کسب‌وکارهایش احساس بی‌ثباتی و ناامنی کنند، جوانانش با تنفر به دنبال مهاجرت باشند، و دولتش در فقدان اعتماد و سرمایه اجتماعی قادر به اجرای اصلاحات اساسی نباشد؛ ایرانی که در آن ظرفیت زندگی مسالمت‌آمیز کاهش یابد؛ از درون می‌پوسد. 

آن‌ها که این گونه ایده‌ها را مطرح و پیگیری می‌کنند، عاقبت ممنوعیت ویدئو، ماهواره، اینترنت و ... را دیده‌اند. می‌دانند چنین قوانینی اجرا نمی‌شوند. لذا با صراحت باید گفت این کار، هر چه هست، نادانی و از سر نادانی نیست.

#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:56


🔴 آلاینده‌ ترین کشورهای جهان

👈 درحال‌حاضر چین و با اختلاف زیادی، بیشترین میزان آلودگی‌های زیست‌محیطی را در جهان تولید می‌کند.

بعد از چین آمریکا و هند قراردارند که روند آلایندگی ایالات‌متحده کاهشی بوده ولی هند و همانند چین، روندی افزایشی دارد.

#محیط_زیست

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:44


🔴 کاهش واردات نفت چین

👈 واردات نفت خام چین کمتر شده و کاهش 3.4 درصدی را در 10 ماهه سال 2024، به ثبت رسانده است.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:33


🔴 تاثیر ترامپ بر بیت‌کوین

👈 با پیروزی دونالد ترامپ و افزایش قیمت بیت‌کوین، به طور خالص 6.2 میلیارد دلار پول جدید وارد ETF های بیت‌کوین در آمریکا شده و رکورد 6 میلیاردی ماه فوریه، شکسته شده است.

#ارزمجازی

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:23


🔴 تولید اورانیوم در جهان

👈 کشورهای قزاقستان، کانادا و استرالیا، بزرگترین تولیدکنندگان اورانیوم در دنیا هستند و در سال‌های گذشته میزان تولید این ماده معدنی و بعلت شرایط عرضه و تقاضا، کاهش یافته است.

#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 11:04


🔴 صادرات کانادا به آمریکا

👈 کانادا بعد از اتحادیه اروپا و مکزیک و قبل از چین، صادرکننده اصلی کالا به ایالات‌متحده است و انرژی، خودرو و کالاهای مصرفی، مهم‌ترین موارد صادراتی کانادا به آمریکا می‌باشد.

حالا دونالد ترامپ قصد دارد برروی اقلام وارداتی از کانادا و مکزیک، تعرفه 25 درصدی اعمال کند که می‌تواند بر میزان و شرایط صادرات کانادا و نیز مکزیک، تاثیرگذار باشد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

03 Dec, 10:48


🔴 کابل کشی اینترنت در دنیا

👈 بخشی از این کابل کشی توسط شرکت‌های بزرگی چون گوگل انجام می‌شود و جهت ترانزیت اختصاصی داده‌هاست تا اینگونه گوگل بتواند سرویس‌های باکیفیت‌تری را ارائه دهد.

شرکت متا هم می‌خواهد یک کابل کشی عظیم و پرظرفیت به طول 40 هزار کیلومتر در سراسر دنیا شروع کند تا بتواند ترانزیت و اولویت‌بندی ترافیک بهتری در جهان داشته باشد.

این پروژه که بودجه آن 10 میلیارد دلار است احتمالا از اوایل سال 2025 شروع می‌شود و نتیجه آن سرعت و ظرفیت بیشتر سرویس‌های متا مثل اینستاگرام و واتساپ و بقیه سرویس‌های این شرکت‌ها مثل خدمات سرور و رایانش ابری خواهد بود.

در نهایت درست است که این خطوط به شکل خصوصی برای این شرکت‌های آمریکایی استفاده می‌شوند ولی بخش بزرگی از سرویس‌های دنیا دارند از خدمات این شرکت‌ها استفاده می‌کنند، برای مثال سرویس‌های بزرگی امروزه بر بستر سرورهای گوگل هستن و سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در ترانزیت داده کمک زیادی به رشد اینترنت در دنیا می‌کند.

#تکنولوژی
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:33


🔴 مس، چالش‌های موجود و راهکارهای آینده

علیرضا مهدیه



👈 مس یک فلز اساسی و بسیار مهم است و انسان از دوران ماقبل تاریخ به آن وابستگی بسیاری داشته و به دلیل شکل‌ پذیری، چکش خواری و رسانا بودن، کاربردهای زیادی در صنایع قدیم و جدید داشته و دارد.

مس رسانای عالی جریان الکتریسیته بوده و هنوز هم هست و به عنوان یک ماده ضروری برای تولید و انتقال انرژی‌های پاک در نظر گرفته می‌شود.

تقریبا در تمامی فناوری‌هایی که مرتبط به گذار انرژی و صنعت سبز هستند و نیز صنایع جدید، کاربرد مس حیاتی و کلیدی است و از مس به میزان زیادی استفاده می‌شود.

تولید پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی، کامپيوتر، تلفن همراه و صنایع بزرگی چون صنعت برق، صنعت الکترونیک، صنعت ساختمان و صنعت خودرو، به مس اتکای زیادی دارند و برآورد شده که هر آمریکایی برای حفظ استاندارد زندگی خود، به ۱۲ پوند مس در سال نیاز دارد.

و اما با توجه به تغییرات در بازارهای جهانی و نیازهای فزاینده به انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های نوین، چالش‌های مختلفی در حال و آینده این صنعت راهبردی وجود دارد:

اول افزایش تقاضا می‌باشد که با گسترش صنایع الکتریکی و الکترونیکی و افزایش تولید خودروهای برقی، تقاضا برای مس به شدت افزایش یافته و افزایش بیشتری هم خواهد یافت.

تخمین زده شده که تقاضای مس برای رسیدن به هدف انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰، به میزانی است که تابحال تولید نشده و عجیب‌تر اینکه طی ۲۷ سال آینده، تقاضای مس دنیا تقریبا دو برابر حجمی خواهد بود که در ۳۰۰۰ سال گذشته تولید شده است.

دوم کاهش ذخایر قابل استخراج است و منابع با کیفیت در حال کاهش هستند و استخراج این ماده از ذخایر کم کیفیت، هزینه‌های فنی زیادی به همراه خواهد داشت.

در چشم‌انداز فعلی مس، مکان‌یابی و استخراج ذخایر به طور فزاینده‌ای چالش‌برانگیز شده و با یافتن ذخایر در اعماق زمین، دسترسی به منابع، پرهزینه‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و در نهایت بر قیمت مس، تأثیر مستقیم می‌گذارد. 

آخرین اکتشاف بزرگ که در سال ۲۰۲۰ انجام شد، در عمق ۶۰۰ متری قرار دارد، درحالیکه معدن بزرگ آندینا در شیلی که در سال ۱۹۵۵ کشف شد، اینگونه نبود و اکتشاف بزرگ اسکوندیدا نیز که در عمق نسبتا کم و تنها ۴۰ متر در سال ۱۹۸۱ یافت شد، به شدت با یافته‌های جدیدتر و عمیق‌تر مانند رزولوشن در آمریکا که در سال ۲۰۰۲ و در عمق ۱۲۸۰ متری کشف شده، در تضاد می‌باشد. 

سوم تاثیرات زیست‌محیطی و اینکه استخراج و فرآوری مس می‌تواند به آسیب‌های زیست‌محیطی منجر شود و فشارهای اجتماعی و سیاسی حال‌حاضر جهانیان و برای بهبود شرایط زیست‌محیطی، ممکن است هزینه‌های تولید را افزایش دهد.

هرچه به قیمت مس افزوده شود، شرایط پیچیده‌تر خواهد شد و تقابل ارزش مس و طلا که در بازارهای جهانی و بصورت منظم رصد می‌شود، توان این را دارد که بر بازار کامودیتی‌ها، تأثیر شدید بگذارد.

چهارم نوسانات سیاسی و اقتصادی در کشورهای تولیدکننده بزرگ مس مانند شیلی، پرو، کنگو و زامبیا است که شاخص‌های توسعه‌یافتگی بالایی نیز ندارند و می‌توانند بر بازار این ماده مهم معدنی، تأثیر زیادی بگذارند.

کشور شیلی با ۲۷ درصد تولید مس جهانی، بزرگترین تولید کننده مس در جهان است و پرو بر تولید ۱۰ درصد مس دنیا  تسلط دارد و سهم جمهوری دموکراتیک کنگو و زامبیا ۸ و ۴ درصد می‌باشد که برروی هم، حدود ۵۰ درصد بازار جهانی را در اختیار دارند.

و در آن سو، چین بزرگترین واردکننده مس در دنیاست و ۷۰ درصد مس مصرفی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده جهان از واردات تامین می‌شود و چالش فوق، به کل مردم دنیا لطمه خواهد زد.

و پنجم شرایط رقابت با سایر فلزات می‌باشد که با پیشرفت‌های تکنولوژیک، ممکن است بعضی از فلزات بعنوان جایگزین‌های مس مطرح شده و مورد استفاده قرار گیرند که می‌تواند تاثیرات مهمی بر عرضه و تقاضا داشته‌ باشد.

جایگزینی آلومینیوم به جای مس در چین نمونه خوبیست که طی آن شرکت چینی State Grid، بعنوان بزرگترین خریدار مس در جهان، خرید سیم مسی خود را در سال جاری کاهش داده و خرید سیم آلومینیومی که ارزان‌تر است را افزایش داده است.

اگرچه این موضوع واکنشی طبیعی به افزایش قیمت مس بوده، اما این تغییر بحثی را برانگیخته و احتمال جایگزینی در مقیاسی بزرگتر را هم نوید خواهد داد که هر کجا امکانش باشد، مس جایگزین داشته باشد.

ولی در قبال این چالش‌ها که گاها فرصت هم هستند، می‌شود راهکارهایی را هم مطرح کرد که تحول در فناوری‌های بازیافت و افزایش ظرفیت‌های بازیافت پذیری، یکی از آنهاست و بازیافت مس می‌تواند به کاهش تقاضا برای استخراج مس جدید یاری رساند و جذب نوآوری‌ها و دانش فنی‌های مرتبط، افزایش یابد.

متن کامل سرمقاله

#معدن
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:30


🔴 اخلال‌گر

👈 اکونومیست به خطراتی که ایلان ماسک می‌تواند برای ترامپ داشته باشد اشاره دارد و اعلام می‌کند که شاید هدف نهایی این ثروتمند معروف، حکومت آمریکا باشد.

در سال 2017، ایلان ماسک، دونالد ترامپ را فریبکار نامید ولی اکنون او در مارآلاگو به عنوان عمو ایلان شناخته می‌شود و در حلقه داخلی رئیس‌جمهور منتخب قرار دارد.

اتحاد این دو نفر می‌تواند قدرتی ایجاد کند که هر دو می‌خواهند از آن و برای یک اثر انفجاری استفاده کنند.

آمریکا نیازمند تعمیرات اساسی است اما آنچه ترامپ بدنبال آن است در هم ریختن آمریکاست و ایلان هم در کنار دونالد، نقش ارشد بهم ریزنده را بازی می‌کند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 08:22


🔴 تولید نفت آمریکا از زمین‌های خصوصی

👈 آمریکا بزرگترين تولیدکننده نفت دنیاست و تولید نفت ایالات‌متحده به 13.4 میلیون بشکه در روز رسیده و جالب است که 73.3 درصد این میزان نفت، از زمین‌های خصوصی و شخصی بدست می‌آید.

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 07:52


🔴 کاهش سهم خودروهای ژاپنی از بازار چین

👈 سهم خودروهای ساخت ژاپن از بازار چین کم شده و این برندها با خودروهای چینی و بویژه محصولات BYD، جایگزین شده‌اند.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:58


🔴 سقوط ارزش روبل

👈 پس از آنکه ایالات‌متحده گازپروم روسیه را برای دسترسی به پرداخت‌های بین‌المللی تحریم کرد، ارزش هر دلار آمریکا تا 107 روبل افزایش پیدا کرد و روبل در مقابل دلار، به کمترین میزان در 32 ماه اخیر رسید.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:34


🔴 بزرگترین دارندگان بیت‌کوین

👈 از بین 10 شرکت برتر دارنده بیت‌کوین و از لحاظ ارزش کل بیت‌کوین های موجود، شرکت MicroStrategy با اختلاف زیاد در رتبه اول قرار دارد.

این شرکت آمریکایی، بیش از 380 هزار بیت‌کوین با ارزش 31.6 میلیارد دلار در اختیار خود دارد و این مقدار حدودا 2 درصد از کل عرضه موجود حال‌حاضر می‌باشد.

ارزش بیت‌کوین در سال 2024 بیش از دو برابر شده و به لطف همین اتفاق، سهام MicroStrategy در مدت مشابه بیش از 500 درصد افزایش یافته است.

شرکت خودروسازی تسلا و با مالکیت عمده ایلان ماسک نیز جزو دارندگان مهم بیت‌کوین محسوب می‌شود و 9720 بیت‌کوین در اختیار دارد.

#ارزمجازی
#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

02 Dec, 06:11


🔴 رکورد در مسموم شدگان با متانول

👈 ایران از نظر تعداد افراد مسموم شده با متانول در پنج سال گذشته پیشتاز بوده و با اختلاف در رتبه اول جای دارد.

#محیط_زیست
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

01 Dec, 16:01


مشاور شما در حوزه تولید و خدمات نوآورانه

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 09:27


🔴 اثرات مخرب فیلترینگ

👈 پس از فیلترینگ در سال ۱۴۰۱، به میزان ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بر کسب‌وکارهای اینترنتی ایران، خسارت خورده است.

بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی، به ویژه آنهایی که به شبکه‌های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام، واتساپ و تلگرام متکی بودند، با افت شدید فروش و درآمد مواجه شدند.

گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی تخمین می‌زند که فروش آنلاین کسب‌وکارهای اینترنتی به طور متوسط ماهانه حدود ۳۷.۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، کمی بیش از ۵۷ درصد کسب‌وکارها برای فروش یا بازاریابی محصولات خود صرفا از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده کرده و تنها ۰.۸ درصد صرفا از شبکه‌های داخلی استفاده کرده‌اند.

شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، واتس اپ و تلگرام به ترتیب سه شبکه اجتماعی خارجی پرطرفدار در بین ایرانیان بوده‌اند که هر سه فیلتر شده و هنوز هم فیلتر هستند.

#اقتصادایران
#رسانه

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 09:04


🔴 ضرر ۱۰۶ میلیارد تومانی رورانه در دو شرکت دولتی خودروسازی در کشور

👈 بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی نشده، ایران‌خودرو و سایپا در ۶ ماهه نخست امسال مجموعا ۱۹ هزار و ۱۲۶ میلیارد تومان زیان خالص ساخته‌اند.

از این مقدار، حدود ۷.۳ همت آن مربوط به گروه سایپا و حدود ۱۱.۸ همت آن نیز مربوط به گروه ایران‌خودرو است. با این حساب، زیان خالص خودروسازان در ۶ ماهه امسال ماهانه ۳.۲ همت و روزانه ۱۰۶ میلیارد تومان بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد دو خو‌دروساز بزرگ دولتی تا پایان سال ۱۴۰۲ در مجموع بیش از ۲۱۱ همت زیان انباشته به ثبت رسانده‌اند. رقمی که در ۶ ماهه امسال برای ایران‌خودرو حدود ۱۲۲ همت و برای گروه سایپا هنوز نامشخص است.

بر اساس اطلاعات صورت مالی، دو شرکت خودروساز دولتی در سال‌های سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ و قبل از آن دارای سود انباشته بوده‌اند و عملا از سال ۱۳۹۱ وارد فاز زیان‌دهی شده‌اند.

زیان انباشته این دو خودروساز که تا سال ۱۳۹۶ به حدود ۱۵ همت رسیده بود، با شروع تحریم‌ها و قیمت‌گذاری دولت، در سال ۱۳۹۷ به ۳۳ همت، تا سال ۱۴۰۰ به ۱۱۸ همت و در پایان سال ۱۴۰۲ به عدد ۲۱۱ همت رسیده است.

#اقتصادایران
#خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 08:49


🔴 افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی

👈 بررسی تعرفه‌های جدید و مقایسه آن با تعرفه‌های پیشین و قبل از مهر ۱۴۰۳، نشان می‌دهد که میزان رشد تعرفه‌ها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی می‌باشد.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

30 Nov, 08:34


🔴 راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی دریایی جهان در چین

👈 بزرگ‌ترین پروژه خورشیدی دریایی جهان با توان 1 گیگاواتی در چین راه‌اندازی شد و این پروژه در آینده می‌تواند برق 2.67 میلیون خانه را تأمین کند.

این پروژه در 8 کیلومتری ساحل قرار دارد و مساحت آن نیز هزار و 223 هکتار است و انتظار می‌رود این پروژه با رسیدن به حداکثر توان خود برق 2 میلیون و 670 هزار خانه در چین را تأمین کند.

این پروژه که در منطقه دریای آزاد سواحل دونگینگ استان شاندونگ واقع شده است، در نوع خود بزرگ‌ترین پروژه در جهان است. این مزرعه را شرکت CHN Energy توسعه داده است و از 2 هزار و 934 سکوی خورشیدی استفاده می‌کند که روی پایه‌های خرپایی فولادی بزرگ قرار دارند و ابعاد هر سکو 60 متر در 35 متر است.

انتظار می‌رود این مزرعه خورشیدی دریایی پس از بهره‌برداری کامل، سالانه 1 میلیارد و 789 هزار کیلووات‌ساعت برق تولید کند و این پروژه تلاش خواهد کرد  تا اتکای چین به سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌ای را کمتر کند.

شرکت CHN Energy می‌گوید این پروژه می‌تواند در مصرف حدود 503 هزار تن زغال‌سنگ صرفه‌جویی کند و انتشار دی‌اکسید‌کربن را به میزان 1 میلیون و 3 هزار 447 تن کاهش دهد.

در این مزرعه خورشیدی علاوه‌بر تامین برق، پرورش ماهی نیز انجام می‌شود تا از فضای آن بتوان حداکثر بهره‌برداری را داشت.

در ماه گذشته چین از بزرگترین توربین بادی دریایی دنیا نیز رونمایی کرد که توانایی تولید 100 گیگاوات‌ساعت برق در سال را دارد و می‌تواند برق 55 هزار خانه را تأمین کند.

این میزان تولید برق معادل مصرف 30 هزار تن زغال‌سنگ است و می‌تواند میزان تولید CO2 را 80 هزار تن کاهش دهد.

چند ماه قبل نیز چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان را به شبکه برق شمال غربی سین‌کیانگ متصل کرد. این نیروگاه با وسعت بیش از 13 هزار هکتار می‌تواند در سال 6 میلیارد و 9 میلیون کیلووات‌ساعت برق تولید کند.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 11:47


#جهان
#رسانه

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 11:39


🔴 روند صادرات نفت ایران پس از خروج ترامپ از برجام

👈 صادرات نفت ایران پس از خروج ترامپ از برجام سقوط کرد ولی روند افزایش تدریجی تولید و صادرات در دولت بایدن ثبت شد و باید دید در دولت دوم دونالد ترامپ، نفت ایران چه سرنوشتی خواهد داشت.

#اقتصادایران
#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 11:34


🔴 نقش هوش مصنوعی در آمریکا

👈 72 درصد تصمیم‌گیران در بخش‌های مختلف ایالات‌متحده، حداقل هفته‌ای یک بار از هوش مولد استفاده می‌کنند و این درحالیست که این میزان در سال 2023, 37 درصد بوده است.

#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 10:53


🔴 توسعه انرژی خورشیدی در پاکستان

👈 واردات پنل‌‌های خورشیدی پاکستان در 9 ماه نخست سال جاری به 1.7 میلیارد دلار رسیده که معادل 17GW بوده و بیش از یک سوم کل ظرفیت برق این کشور را پوشش می‌دهد.

بسیاری از شهروندان و کشاورزان پاکستانی نیز در عمل شبکه توزیع برق دولتی را ترک کرده‌اند که این شبکه بین سال‌های 2014 تا 2023 با زیانی 8.6 میلیارد دلاری مواجه شده است.

دولت پاکستان برای توسعه شبکه برق، میلیاردها دلار از چین قرض گرفته و این بدهی‌ها برای دولت مشکل ساز شده و حالا شهروندان هم به دلیل هزینه بالا در حال رها کردن شبکه برق دولتی هستند.

دولت با هدف کاهش یارانه‌ها نسب به سال 2021 قیمت برق را سه برابر کرده و در حال‌حاضر با مشکل ترک خانوارها و کشاورزان از شبکه برق دولتی مواجه شده است.

هزینه‌های نصب پنل خورشیدی در پاکستان، در همان سال اول باز می‌گردد و نسبت به قبض‌های برق دولتی، پنل‌های خورشیدی 80 درصد ارزان‌تر هستند.

#اقتصادمنطقه
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 10:46


🔴 کاهش سرمایه‌گذاری ژاپنی‌ها در چین

👈 64 درصد شرکت‌های ژاپنی معتقد هستند وضعیت اقتصادی چین بدتر شده و از میانه سال 2021 سرمایه‌گذاری خود را در چین کاهش داده‌اند.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 09:15


🔴 بیشترین بازدهی در ارزهای دیجیتال

👈 با پیروزی دونالد ترامپ، رالی ارزهای دیجیتال آغاز شده و رمزارزها یکی پس از دیگری، رشدهای قابل‌توجهی را ثبت کرده‌اند.

در سال 2024، دوج کوین بیشترین بازدهی را با 310 درصد داشته و رشد شدید آن عمدتا به دلیل نفوذ گسترده ایلان ماسک در دولت جدید دونالد ترامپ می‌باشد.

شیبا، سولانا و بیت‌کوین نیز در رتبه‌های بعدی هستند و بیت‌کوین، 113 درصد بازدهی ثبت کرده است.

#ارزمجازی
#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Nov, 08:01


🔴 تحت تعقیب

👈 حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی و به دلیل جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه، صادر شده است و بسیاری از کشورها اعلام کرده‌اند که این حکم را اجرایی خواهند کرد.

#جهان
#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 18:12


🔴 ویتنام و تبدیل شدن به چین جدید

👈 آیا تعرفه‌های ترامپ، ویتنام را جایگزین چین در بازار بزرگ آمریکا خواهد کرد و ساخت ویتنام جدید، همان ساخت چین خواهد بود؟

چندین دهه است که ویتنام، کشوری در آسیای جنوب شرقی، درهای خود را به روی شرکت‌های بزرگی مانند اپل، سامسونگ و اینتل باز کرده است و اکنون آماده انجام تجارت بزرگتری می‌باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌گوید طرح او برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی به ایالات‌متحده، کسری بودجه فدرال و قیمت مواد غذایی را کاهش می‌دهد و مشاغل بیشتری در داخل کشور ایجاد خواهد کرد.

و در مسیر مبارزات انتخاباتی، ترامپ قول داده که کل صنایع را به ایالات‌متحده منتقل کند و گفته شما شاهد مهاجرت دسته جمعی تولید از چین به پنسیلوانیا، از کره به کارولینای شمالی و از آلمان به جورجیا خواهید بود.

اما بعید به نظر می‌رسد که چنین احیایی صورت پذیرد، البته نه در مقیاس و سرعتی که ترامپ می‌خواهد. در عوض، انتظار باید داشت که یک کشور را به عنوان یکی از ذینفعان اصلی سیاست‌های ترامپ دید: ویتنام.

جیسون میلر، استاد مدیریت زنجیره تامین در دانشگاه ایالتی میشیگان، در این خصوص به فوربس گفته است که اگر قبلا در چین ساخته می‌شد، حالا در ویتنام ساخته می‌شود و این تولید به آمریکا باز نمی‌گردد.

در طول دولت قبلی ترامپ، شرکت‌های بزرگ خارجی از جمله اپل، فاکسکان و اینتل به‌عنوان راهی برای تنوع بخشیدن به سبد تولیدی خود، به سمت ویتنام حرکت کردند و تنها دو ماه پیش، اسپیس ایکس از سرمایه‌گذاری 1.5 میلیارد دلاری در ویتنام خبر داد.

حتی سازمان ترامپ در حال سرمایه‌گذاری در این کشور است، با قراردادی که اخیرا به ارزش 1.5 میلیارد دلار برای املاک و مستغلات لوکس منتشر شده و اکنون، کشور جنوب شرق آسیا در موقعیت مناسبی قرار گرفته است تا حتی بیشتر از احساسات ضد چینی پیش‌بینی شده دولت آتی، سود ببرد.

به خصوص اگر ویتنام به سرعت در جهت ساده‌سازی مقررات و قوانین، به گونه‌ای عمل کند که مشاغل بتوانند به سرعت وارد عمل شوند.

ویتنام نسبت به سایر رقبای منطقه‌ای چون هند دارای تعدادی از برتری‌ها می‌باشد. اولا، ویتنام به عنوان یک دولت اقتدارگرای تک حزبی، می‌تواند سیاست‌های جدید تجاری دوستانه را به سرعت تنظیم کند. علاوه بر این، این کشور از نظر جغرافیایی موقعیت خوبی دارد.

در حال‌حاضر دارای 3 بندر از 50 بندر پرتردد جهان است و در مجاورت چین قرار دارد و تجارت و لجستیک بین دو کشور را آسان‌تر می‌کند و به طور حیاتی، ویتنام همچنین دارای یک توافق تجارت آزاد با اتحادیه اروپا می‌باشد.

و تنها کشور منطقه‌ای به جز سنگاپور است که چنین توافقی دارد و هند فعلا در حال مذاکره برای چنین توافقی است که واردات و صادرات بین اتحادیه اروپا و هندوستان را هموار سازد.

ویتنام همچنین به سرعت برای بهبود زیرساخت‌های مورد نیاز برای حمایت از پروژه‌های بزرگ، همانند فرمان جدید این کشور که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد انرژی سبز را از تولیدکنندگان انرژی خورشیدی خریداری کنند، در حال حرکت است.

این اقدام و جایگزین کردن انرژی سبز به جای انرژی‌های سنتی و دولتی، دستیابی به اهداف اقلیمی را برای شرکت‌ها آسان‌تر می‌کند و توسط اپل، سامسونگ و سفارت آمریکا در هانوی، مورد تشویق قرار گرفته است.

ترامپ در ماه‌های اخیر بارها گفته که می‌خواهد تولیدات آمریکایی را ارتقا دهد و واردات کالاهای خارجی را گران‌تر کند و به مکزیک و چین مشخصا اشاره کرده و در اوایل ماه گفته است که تعرفه‌هایی بین 25 تا 100 درصد را بر محصولات تولید شده در مکزیک اعمال خواهد کرد.

پیش از این نیز ترامپ گفته بود که بر کالاهای ساخت چین باید تعرفه 60 درصدی اعمال شود، در حالیکه هر چیزی که در خارج از آمریکا تولید می‌شود، باید 20 درصد تعرفه داشته باشد و از جمله در ویتنام.

متن کامل

#اقتصادجهان
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 15:30


🔴 روش حمل نفت ایران به چین

👈 طبق نظر بلومبرگ، نحوه انتقال نفت ایران به چین به این صورت است که تعویض نفتکش در چهل کیلومتری مالزی انجام می‌شود، جایی که به آن بازار سیاه نفت می‌گویند.

بلومبرگ با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای 5 سال اخیر اعلام کرده که ظاهرا نفتکش‌های قدیمی بدون بیمه در آن منطقه فعالیت دارند که نفت به آنها منتقل و بقیه راه را تا مقصد چین، حمل می‌کنند.

برآوردها مبنی بر این است که در 9 ماهه اول سال 2024، تقریبا 350 میلیون بشکه نفت در این منطقه و بصورت تعویض کشتی، منتقل شده است.

#ایران
#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 15:23


🔴 اهمیت زغال‌سنگ

👈 منبع یک سوم برق تولید شده در جهان زغال‌سنگ می‌باشد و سال گذشته تولید برق از زغال سنگ، 4.5 درصد رشد داشته و به بیشترین میزان تاریخی خود رسیده است.

در دنیا 6500 نیروگاه زغال‌سنگ وجود دارد که 2245GW برق تولید می‌کنند و در کنار آن، نیروگاه‌های زغالی سهمی 41 درصدی از تولید کل گازهای گلخانه‌ای را در جهان دارند.

#انرژی
#محیط_زیست
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 09:56


🔴 ادامه بحران در اقتصاد آلمان

👈 بحران در تولید و صنایع آلمان تنها به دلیل افزایش قیمت انرژی نبوده و بحران عمیق‌تر و ساختاری‌تر می‌باشد و برای مثال، اقتصاد آلمان تنها از کمبود نیروی کار ماهر، سالانه 146 میلیارد یورو آسیب می‌بیند.

همچنین مدل صادرات به چین هم که در دو دهه قبل کار می‌کرد، اکنون شکست خورده و حالا سهم چین از صادرات آلمان، تنها 6 درصد است که هم سطح کشور هلند می‌باشد.

آلمان در سال‌های اخیر تلاش کرده آمریکا را جایگزین چین کند ولی سیاست تعرفه‌ای ترامپ ممکن است این تلاش را نیز ناکام بگذارد و چالش‌ها، ادامه‌دار باشند.

بعلاوه آلمان نیاز به 600 میلیارد یورو سرمایه‌گذاری عمومی دارد و همزمان لازم است هزینه‌های دفاعی خود را به 2 درصد تولید ناخالص داخلی برساند که سیاست بودجه‌ای المان را با چالش‌های جدید مواجه خواهد کرد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 09:25


🔴 فروش خودرو در اروپا

👈 خرید خودروهای جدید در اروپا و در ماه اکتبر، پس از دو کاهش شدید در ماه‌های آگوست و سپتامبر، فقط 0.1 درصد افزایش یافته است.

رکود در فرانسه و ایتالیا، رشد در آلمان را خنثی کرده‌ و همچنین فروش خودروهای برقی تا ماه اکتبر، 1.7 درصد کاهش یافته است.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 09:18


🔴 کاهش هزینه‌های مالی چین

👈 مخارج مالی دولت چین که برای حفظ نرخ رشد اقتصادی این کشور می‌بایست 3 درصد نسبت به سال قبل رشد می‌کرد، حالا 1 درصد هم کمتر از سال قبل بوده است.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 08:37


🔴 صعود بازار سهام امارات

👈 ارزش کل بازار سهام امارات متحده عربی به 1 تریلیون دلار رسیده و ارزش آن از بازار سهام کشورهای اسپانیا و برزیل، جلو زده است.

#بازارسرمایه
#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 08:24


🔴 سهم بالای چین آلاینده در گذار انرژی

👈 چین بعنوان بزرگ‌ترین آلوده‌کننده جهان، معتقد است که ناجی آب و هوا می‌باشد و حدود 40 درصد از سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی پاک را بر عهده دارد.

مقامات چینی مدعی هستند که چین در زمره کشورهای در حال توسعه به شمار می‌رود و به طور تاریخی، سهم کمتری در تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای نسبت به اروپا و آمریکا داشته است و مهم‌تر اینکه چین بیشتر از هر کشور دیگری در جهان در انتقال به انرژی پاک سرمایه‌گذاری نموده است.

و باید اذعان کرد که چین در همه سطوح زنجیره تامین انرژی‌های پاک سرمایه‌گذاری دارد و قریب به 90 درصد از سرمایه‌گذاری جهانی در واحدهای فرآوری مواد خام و کارخانه تولیدی را در بازه 2018 تا 2023 انجام داده است؛ به اندازه کل تقاضای جهانی باتری لیتیومی برای خودروهای برقی تولید می‌کنند ، هشت پنل از هر ده پنل خورشیدی جهان در چین تولید می‌شود و باتکای اقتصاد معیار، قیمت چین بسیار رقابتی است.

چین علاوه بر عرضه، پیشتاز تقاضا در این فناوری‌ها نیز هست. علیرغم تامین نیمی از برق خود با زغال‌سنگ، این کشور در 2023 نزدیک به 300 گیگاوات ظرفیت جدید خورشیدی و بادی به شبکه خود افزوده که معادل دو سوم ظرفیت اتصال یافته در جهان است؛ بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان در غرب چین به تازگی افتتاح شده و در مقایسه با سایر کشورها، چین بیشترین نیروگاه اتمی در دست ساخت را داراست و از مجموع مخارج جهانی 1.8 تریلیون دلاری برای بکارگیری فناوری پاک در سال 2023 معادل 38 درصد آن در چین انجام پذیرفته است.

در این خصوص، چین دو مزیت مهم نسبت به سایرین دارد. با توجه به نرخ بالای پس‌انداز، قادر است در رشد اقتصادی بیش از مصرف بر سرمایه‌گذاری تکیه نماید. همچنین، دولت در چین قادر به هدایت سرمایه‌گذاری به سمت بخش‌های مطلوب خود است و در یک دهه گذشته نیز، به شکلی فزاینده بر انرژی‌های پاک تمرکز نموده است. 

چین، همچون ژاپن و آلمان، خرید برق تجدیدپذیر را در قیمتی بالاتر از بازار تضمین نموده است و همزمان، به شرکت‌ها اجازه انتشار اوراق قرضه سبز برای تامین مالی داده و بزرگترین بازار این اوراق به شمار می‌رود. نقش گسترده‌تر دولت در سایر رویکردها مشاهده می‌شود. به عنوان مثال، صندوق‌های هدایت سرمایه دولتی، به خرید سهم در واحدهای تحقیق و توسعه می‌پردازند و بانک‌های دولتی وام‌های کم‌بهره و دولت‌های محلی امتیازاتی مانند زمین ارزان و مالیات کمتر فراهم می‌کنند. به عنوان نمونه، خودروسازان برقی در فاصله سال‌های 2009 تا 2023 بیش از 231 میلیارد دلار یارانه دریافت نموده‌اند.

با این‌حال، چین با موانعی نیز در این حوزه مواجه است. دولت‌های محلی در ایجاد واحدهای مشابه از یکدیگر سبقت می‌گیرند که این مسئله منجر به ظهور مازاد ظرفیت تولید و افزایش بدهی دولت محلی گردیده است. مزیت قیمتی و تسلط چین بر این بازار منجر به مصنوعی شمردن قیمت پایین محصولات و وضع تعرفه علیه چین و حمایت از تولیدکنندگان داخلی در اروپا و آمریکا شده است.

این در حالی است که برتری چین ناشی از مولفه‌های متعددی است. تقاضای چین برای برق در حال افزایش است و بازاری مطمئن برای افزایش ظرفیت وجود دارد؛ چین به عنوان مرکز صنایع تولیدی جهان ظرفیت نیروی انسانی کافی در حوزه فنی و مهندسی تربیت کرده است. پیشگامی و نوآوری شرکت‌های بزرگی همچون CATL که بزرگترین تولیدکننده باتری می‌باشد و BYD که پیشتاز خودروسازی برقیست، نیز اثبات شده است.

سیاست‌های چین در حوزه انرژی‌های پاک در حال تحول است و با بلوغ صنایع مرتبط، دولت حمایت خود را کاهش داده است. همگام با رقابت‌پذیر شدن قیمت در مقایسه با سوخت فسیلی، خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از سال 2021 متوقف گردید و طرح‌های یارانه‌ای برای خرید خودروی برقی کاهش یافته‌اند.

حتی اگر چین برای انتشار خالص صفر گازهای گلخانه‌ای تا سال 2060 هدف‌گذاری نکرده بود، صرفه قیمتی انرژی تجدیدپذیر منجر به رواج و توسعه آن می‌شد. بعلاوه، رهبران چین به موجب نگرانی از وابستگی به واردات نفت و گاز، به دنبال افزایش تنوع در ترکیب انرژی خود هستند. از این روست که قریب به 40 درصد از رشد اقتصادی چین، ناشی از سرمایه‌گذاری در این حوزه بوده است.

براساس جمع‌بندی اکونومیست، شی‌ جین‌پینگ انرژی پاک را یکی از نیروهای جدید تولید یا فناوری‌های پیشتاز ضروری برای چین دانسته و به تعبیری، موفقیت انرژی‌های پاک اکنون با موفقیت شی پیوند خورده است. از این روست که اگر دنیا بگذارد، چین به تسهیل و تسریع گذار به انرژی‌های پاک ادامه خواهد داد.

#محیط_زیست
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Nov, 07:56


🔴 یک ایرانی دیگر در کنار ایلان ماسک

👈
ایلان ماسک در جدیدترین اقدام خود، محمودرضا بانکی، ایرانی شهروند آمریکا را به‌عنوان مدیر ارشد مالی شبکه اجتماعی ایکس منصوب کرده است.

یکی از نکات جالب‌ درمورد محمودرضا بانکی این است که او پیش‌ از این مشمول عفو ریاست‌جمهوری ترامپ شده بود و پیشتر به‌دلایلی مانند انتقال پول از ایران و نقض تحریم‌های آمریکا به زندان نیز محکوم شده بود.

محمودرضا بانکی، مدیر اجرایی سابق تلویزیون اینترنتی Tubi می‌باشد و دولت دونالد ترامپ در ژانویه 2021 با انتشار بیانیه‌ای ضمن عفو محمودرضا بانکی اعلام کرد که دکتر بانکی در سال‌های پس از محکومیتش خود را وقف جامعه‌اش کرده و عشق و احترام صادقانه‌ای به ایالات‌متحده نشان داده است.

کارشناسان انتصاب بانکی در سمت مدیر ارشد مالی ایکس را تلاشی برای جبران کاهش کاربران و بهبود عملکرد مالی این پلتفرم ارزیابی کردند.

#ایرانی

@industromy

صنعت و اقتصاد

21 Nov, 07:36


🔴 گازی که نداریم !

👈 هرچه نداشته باشیم، گاز بسیار داریم و ایران به ذخایر بزرگی از گاز دسترسی دارد که البته ندانسته و نمی‌دانیم با آن چه کنیم و چه ارزش‌و ثروت‌هایی، تولید نماییم !

تا حدی نمی‌دانیم که تقریبا گازی نداریم و نسبت تولید به مصرف، هر روز فاجعه‌بارتر می‌شود و دلیل جدیدی به مجمع‌الدلایل خود می‌افزاییم که گاز داریم ولی ناترازیم !

زیرساخت‌های معیوب شبکه تولید، انتقال و توزیع، نشت و هدر رفت، قدمت و عدم تعمیر و نگهداری مناسب شبکه تولید و توزیع، ناکارآمدی و عدم برنامه‌ریزی صحیح جهت تولید و ذخیره‌ سازی، عدم سرمایه‌گذاری متناسب در تحقیق و توسعه و نبود شفافیت در آمار همه موارد مطرح شده، از عمده دلایل کمبود گاز هستند ..

وجود تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری خارجی نیز کم تاثیر نبوده که البته در مدیریت‌های دولتی گاها تشدید و گاها تکذیب می‌شود که گاهی نمی‌توانیم و گاهی بهتر هم می‌توانیم !

ولی مدیریت منابع و مصرف، مهم‌ترین دلیل هست که مستقیما به تولید برق هم مرتبط است و گازی گر نباشد، برقی هم در کار نیست و با این روال، به زمستان بی برق و تابستان بی گاز هم خواهیم رسید !

علیرضا مهدیه

#ایران
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 11:32


🔴 طرح جلد نشریه نیویورکر و اشاره به شروع دوران جدید با دونالد ترامپ

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 11:26


🔴 قیمت انرژی در اروپا

👈 روند هزینه‌های نفت، گاز و برق در اروپا نشان از این مورد مهم دارد که قیمت نفت، گاز و برق، به سطوح قبل از جنگ اوکراین برگشته است.

#انرژی
#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 10:50


🔴 سهم طلا از پرتفوی آمریکایی‌ها

👈 با اینکه درحال‌حاضر طلا مورد توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران قرارگرفته، ولی سهم آن در پرتفوی بسیاری از سرمایه‌گذاران آمریکایی، همچنان پایین است.

#بازارسرمایه
#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 10:05


🔴 تعداد دفعات مراجعه مردم به پزشک

👈 میانگین مراجعه مردم جهان به پزشک و طی یک سال، نشان می‌دهد که مردم کشورهای کره جنوبی، ژاپن، اسلواکی، آلمان و مجارستان، بیشتر از سایر کشورها به پزشک رجوع می‌کنند.

شاید اینطور بنظر برسد که اگر تعداد مراجعه به پزشک بالا باشد، معنی آن این است که سطح سلامتی آن کشور ضعیف است، ولی الزاما اینطور نیست و در کشورهای آسیای شرقی همانند کره جنوبی یا ژاپن، مردم عادت دارند با کوچکترین احساس بیماری، به پزشک مراجعه کنند.

از طرفی دیگر، کره جنوبی خدمات بیمه بسیار قوی دارد که تا 70 درصد هزینه‌های درمان را پوشش می‌دهد و حالا برعکس این کشورها، آمریکایی‌ها علاقه کمتری به مراجعه به پزشک دارند و بصورت میانگین، تنها سالی 3 بار به پزشک مراجعه می‌کنند.

#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 09:16


🔴 چین و چالش بزرگ مسکن

👈 قیمت مسکن در چین بصورت کلی و طی چند سال گذشته کاهشی بوده و حالا برای شانزدهمین ماه متوالی است که نزولی می‌باشد و نسبت به مدت مشابه در سال قبل، 5.9 درصد کاهش داشته است.

#اقتصادجهان
#مسکن

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 06:17


🔴 افزایش سهم زنان از استارت‌آپ‌های ترکیه

👈 براساس گزارش سه‌ماهه سوم 2024 StartupCentrum، سهم استارتاپ‌هایی که به طور کامل توسط بنیان‌گذاران زن هدایت می‌شوند، به 14.29 درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده رسیده است.

این رقم بالاترین میزان در پنج سال گذشته بوده و نشان‌دهنده رشدی چشمگیر و الهام‌بخش نسبت به سال 2020 است که این رقم تنها 4.15 درصد بود.

این پیشرفت قابل‌توجه، بیانگر نقش مهم زنان در شکل‌دهی اکوسیستم‌های استارتاپی و نوآوری کشور ترکیه می‌باشد.

#زنان
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

20 Nov, 05:54


🔴 دو جهنمی

👈 نشریه آلمانی اشپیگل به نقشه‌های تاریک دونالد ترامپ و ایلان ماسک اشاره دارد و نشانه‌های بدی می‌بیند.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 10:32


🔴 نتانیاهو، برندۀ انتخابات آمریکا

مهدی تدینی


👈 بگذارید با این جملۀ مبالغه‌آمیز بحث را آغاز کنم که وقتی در آن دقیق شویم درمی‌یابیم چندان هم گزافه نیست: «اگر شخص نتانیاهو می‌خواست وزیر دفاعی برای دولت آمریکا انتخاب کند، گزینه‌ای بهتر از پیت هِگسِت نمی‌یافت!» و این پیت هگست دقیقاً کسی است که ترامپ برای وزارت دفاع خود زیر سر دارد؛ کهنه‌سرباز ارتش آمریکا که محافظه‌کارـ‌راست‌گرایی تمام‌عیار و چنان از هاروارد بیزار است که حتی مدرکش از این دانشگاه را پس فرستاد، زیرا اساساً معتقد است در دانشگاه‌های آمریکا به جای اینکه دربارۀ خطر افراط‌گرایی اسلامی صحبت کنند، دانشجویان را فرستاده‌اند دنبال نخودسیاه محیط‌زیست‌گرایی و مغز بچه‌های مردم را با نظریۀ انتقادی ــ بخوانید «نئومارکسیسم» ــ مسموم می‌کنند.

قرار نیست در این نوشته افکار این وزیر دفاع جوان و جبهه‌دیده را مرور کنم؛ فقط می‌خواهم نشان دهم او چقدر هوادار صهیونیسم است. چند نمونه می‌آورم: هگست در ۲۰۱۸ در سخنرانی خود در جشن «شورای ملی اسرائیل جوان» ــ یک نهاد یهودی آمریکا ــ در نیویورک گفت: «صهیونیسم و امریکنیسم خطوط مقدم تمدن غربی و آزادی در دنیای امروزی ما هستند.» باور به صهیونیسم را صریح‌تر از این می‌شود صورت‌بندی کرد؟

اما هگست از آن دست اسرائیل‌دوستان است که معتقد به حمایت کامل از تل‌آویو است. در همان سال ۲۰۱۸ در کنفرانسی که در هتل کینگ داوید در بیت‌المقدس/اورشلیم برگزار می‌شد، همه‌چیزِ اسرائیل را «معجزه» خواند و مشتاقانه از اعجازهای بعدی سخن گفت. در سخنان پرشوری که با تشویق حضار روبرو بود می‌گفت: ۱۹۱۷ معجزه رخ داد (صدور بیانیۀ بالفور که در آن انگلستان قول یک خانه یا میهن را به یهودیان داد)، در ۱۹۴۸ معجزه رخ داد (وقتی اسرائیل اعلام موجودیت کرد)، در ۱۹۶۷ معجزه رخ داد (شکست اعراب در جنگ شش‌روزه و تصرف بیت‌المقدس/اورشلیم توسط اسرائیل). البته ۲۰۱۷ نیز به اعتقاد او معجزۀ دیگری رخ داده بود، وقتی ترامپ اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. و در نهایت نتیجه گرفت معجزات دیگری هم رخ خواهد داد و معبد یهودیان دوباره برپا خواهد شد؛ البته با کمک همه‌جانبۀ آمریکا ــ و البته هگست چیزی تحت عنوان «کرانۀ  باختری» نمی‌شناسد. از نظر او آن منطقه یهودا و سامره و بخشی از اسرائیل است.

هگست همین‌قدر که صهیون‌دوست است، با مخالفان صهیون نیز دشمن است. به همین خاطر در دور پیشین ریاست‌جمهوری ترامپ معتقد بود آمریکا باید انبارهای تسلیحاتی ایران را بمباران کند، حتی اگر در مراکز فرهنگی قرار داشته باشند. هنوز شک دارید که اگر نتانیاهو می‌خواست وزیر دفاعی برای آمریکا انتخاب کند، همین هگست را انتخاب می‌کرد؟

اما برویم سراغ وزیر خارجۀ ترامپ: مارکو روبیو؛ سیاستمدار نومحافظه‌کار کوبایی‌تبار که چندان با آن دولتِ انزواگرا که انتظار می‌رفت ترامپ بچیند، جور درنمی‌آید، زیرا روبیو مانند نئوکان‌ها معتقد است آمریکا باید در جهان مداخله کند. روبیو منتقد سرسخت اوباما و بایدن بود؛ چه در سیاست داخلی و چه خارجی. از نظر او، اوباما مقصر وضعیت سوریه بود، زیرا در سرنگونی اسد تعلل کرد. او اوباما را به دلیل گشایش‌هایی که برای کوبای کمونیست انجام داده بود سخت ملامت می‌کرد.

اجازه دهید در مورد روبیو هم بسنده کنم به دیدگاه‌هایش دربارۀ اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران. بعید است فرق چندانی میان روبیو و هگست باشد. بهتر است زیاد راه دور نروم و همین ماه‌های اخیر را یادآوری کنم. پس از حملۀ موشکی ایران به اسرائیل، روبیو از اسرائیل خواست با قدرت به این حملات پاسخ دهد. او در بیانیه‌اش گفت اسرائیل حق دارد به گونه‌ای نامتناسب به این تهدید پاسخ دهد ــ در اینجا تعبیر «نامتناسب» مفهوم کلیدی است. او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «اسرائیل باید همان‌گونه به ایران پاسخ دهد که اگر کشوری ۱۸۰ موشک به سمت ما شلیک کند، آمریکا پاسخ می‌دهد.» نظر او دربارۀ درگیری با حزب‌الله هم همین‌قدر بی‌مماشات است. روبیو به سخره می‌گفت بایدن با ایران مانند «دیپلمات‌های بلژیکی در سازمان ملل» رفتار می‌کند. نتیجۀ روشنی که از دیدگاه‌های روبیو می‌توان گرفت این است که او در مقام وزیر خارجۀ آمریکا نه تنها جلوی دست دولت اسرائیل را نمی‌گیرد، بلکه پشتیبانی بی‌پروا هم خواهد بود.

هشت نُه ماه پیش نوشتم نتانیاهو جنگ را ادامه می‌دهد تا ترامپ را به کاخ سفید برگرداند، زیرا این جنگ در هر حال باعث ریزشی دوـ‌سه‌درصدی در رأی هریس می‌شد (و همین کمک بزرگی به ترامپ بود). البته نه فقط نتانیاهو،  بلکه طبق نظرسنجی‌ها قریب هفتاد درصد اسرائیلی‌ها طرفدار ترامپ‌اند. حال با این ترکیب دولت او، تصور گشایش در مذاکره با آمریکا متوهمانه به نظر می‌رسد، در حالی که از دیگر سو، بده‌بستانی هم میان پوتین و ترامپ سر اوکراین در راه است که بازندۀ آن نیز احتمالاً ایران است.

#جهان
#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 10:05


🔴 عربستان و استفاده از بازار آفریقا در جهت تقویت اقتصاد غیر نفتی

👈 بانک صادرات و واردات سعودی (Saudi EXIM) و شرکت مالی آفریقا (AFC) تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری در زمینه افزایش صادرات عربستان به کشورهای عضو AFC امضا کردند. این تفاهم‌نامه که در حاشیه نشست‌های سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی امضا شد، بر تبادل اطلاعات، تخصص فنی و دانش میان دو مؤسسه نیز تمرکز دارد.

هدف از این تفاهم‌نامه، حمایت از پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های عربستانی و کشورهای عضو AFC ، تسهیل صادرات غیرنفتی عربستان به بازارهای آفریقا و در نهایت تقویت اقتصاد غیرنفتی عربستان است. بانک صادرات و واردات عربستان سعودی و شرکت مالی آفریقا (AFC)، که پیشرو در ارائه راه حل‌های زیرساختی در آفریقا است، تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری در ابتکاراتی به منظور تقویت صادرات در هر دو کشور عربستان سعودی و کشورهای عضو AFC امضا کردند.

این تفاهم‌نامه که در حاشیه‌ نشست‌های سالانه‌ صندوق بین‌المللی پول (IMF) و بانک جهانی در سال 2024 امضا شد، همچنین تبادل اطلاعات، تخصص فنی و اشتراک دانش را بین هر دو مؤسسه ترویج خواهد کرد. وزیر دارایی عربستان سعودی، در اظهاراتی اعلام کرد: تفاهم‌نامه با AFC در راستای تعهد بانک برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین‌المللی منعقد شده است. مطابق این توافقنامه، همکاری در حوزه‌های مختلفی از جمله بررسی فرصت‌های حمایت از پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های عربستان سعودی و کشورهای عضو AFC با ارائه راهکارهای اعتباری برای حمایت از شرکت‌ها و موسسات در تمامی اندازه‌ها و فعالیت‌ها صورت خواهد گرفت.

وزیر دارایی در ادامه گفت: همچنین این توافقنامه زمینه را برای سرمایه‌گذاران محلی برای بهره‌مندی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری امیدوارکننده در آفریقا فراهم می‌کند و در نتیجه جریان صادرات غیرنفتی عربستان سعودی را برای گسترش به بازارهای مختلف آفریقا تقویت می‌کند. این موارد در راستای تقویت اقتصاد ملی غیرنفتی و ایجاد اقتصاد متنوع و فراگیر در راستای چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی است.

سامیلا زوبایرو، رئیس و مدیرعامل AFC، در خصوص این همکاری اظهار داشت: شراکت‌های استراتژیک برای تحول اقتصادی حیاتی هستند و در دنیای امروز، هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی به توسعه پایدار دست یابد. به همین منظور، AFC از همکاری با بانک صادرات و واردات عربستان بسیار خرسند است.

این همکاری یک نقطه عطف مهم در تقویت روابط بین آفریقا و عربستان سعودی محسوب می‌شود. با بهره‌گیری از تخصص و منابع مشترک، هدف ما مشارکت قابل توجه در پیشبرد صنعتی‌سازی، تسهیل تجارت و ایجاد فرصت‌های شغلی برای یک اکوسیستم اقتصادی پویا است که به نفع هر دو منطقه خواهد بود.

شایان ذکر است که بانک صادرات و واردات سعودی یک بانک توسعه‌ای وابسته به صندوق توسعه ملی است که با هدف کمک به تنوع‌بخشی به پایه اقتصادی عربستان سعودی، افزایش کارایی سیستم صادرات محصولات و خدمات غیرنفتی ملی، رفع شکاف‌های مالی و کاهش ریسک‌های صادراتی فعالیت می‌کند. این اقدامات از رشد اقتصاد ملی غیرنفتی در راستای چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی حمایت می‌کنند.

مأموریت اصلی AFC ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای آفریقا در بخش‌های کلیدی انرژی، منابع طبیعی، حمل‌ونقل و لجستیک، صنایع سنگین و فناوری است. این شرکت متعهد به اجرای پروژه‌های تحول‌آفرین در سراسر آفریقا، از جمله پروژه‌های زیرساختی مانند مزرعه بادی دریای سرخ در جیبوتی، مناطق صنعتی آرایز IIP و کریدور حمل‌ونقل لوبیتو است که در حال تغییر چشم‌انداز، تقویت توسعه پایدار برای جوامع محلی و تغییر مسیر اقتصادی کشورها هستند.

#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 09:07


🔴 شتاب در افزایش نرخ نیما

👈 حواله دلار در سامانه نیما به روند صعودی خود ادامه داده و با افزایش ۱۳۰ تومانی به بیش از ۵۰ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.

#اقتصادایران
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 07:37


🔴 ماراتن خرید خودرو

👈 بررسی قیمت ۱۵ خودروی داخلی، مونتاژی و وارداتی از اواخر دهه ۸۰ تاکنون و با در نظر گرفتن حداقل دستمزد در این بازه، نشان می‌دهد که زمان انتظار خرید خودروی اول از سال۸۹ تاکنون، رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.

در سال۸۹ میانگین زمان انتظار برای خرید یک خودروی ارزان‌قیمت مانند پراید با تخصیص تمام حقوق پایه ۲۵ ماه بوده حال آنکه در سال جاری این رقم برای خودروی اقتصادی به بیش از ۴ سال رسیده است.

استطاعت خرید خودرو طی این سال‌ها به‌شدت به وضعیت تحریم‌های بین‌المللی علیه کشور گره خورده است. اما در کنار تحریم، موضوع دیگری که به‌صورت دومینووار تشدید بحران در بازار خودرو را تقویت کرده، سیاست‌های اجرایی نادرست در این سال‌ها بوده است.

به‌خصوص توقف واردات خودرو طی پنج سال پیش و همچنین تشدید قیمت‌گذاری دستوری که خودرو را وارد فاز بحران کرده است.

#اقتصادایران
#خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 07:11


🔴 وام‌های بانک‌های خصوصی به خودشان

👈 بانک ذی‌نفعان مستقیم دیگری هم مانند شرکت‌ها و کسب‌وکارهای زیرمجموعه خود دارد که جمع وام پرداختی به آنها از سوی ۱۲ بانک خصوصی و موسسه مالی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸۵ هزار میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی اعلام شده است.

نکته مهم اینجاست که براساس آئین‌نامه بانک مرکزی، مجموع خالص تسهیلات و تعهدات به کل اشخاص مرتبط نباید از ۴۰ درصد سرمایه پایه بانک بیشتر شود اما بررسی‌ سرمایه پایه هر بانک و تطبیق آن با آئین‌نامه بانک مرکزی نشان می‌دهد برخی بانک‌های خصوصی از میزان مجاز اعلام شده تخطی کرده‌اند و گاهی تا بیش از ۱۲ برابر حد مجاز به زیرمجموعه‌های خود تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Nov, 06:54


🔴 زنگ خطر ازدواج و طلاق در ایران

#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 19:54


🔴 داستانِ ترامپ

✍️ آرش رئیسی‌نژاد



👈 گفته بود که «آمریکا را دوباره بزرگ می‌کنیم!» هشت سال پیش به جنگ نهادهای اصلی قدرت (Establishment) ‌رفته بود. این بار اما کاری آسان‌تر در پیش داشت. پیروزیش نه تنها بر سیاست داخلی سرریز خواهد داشت، بلکه پیش‌درآمد جریان سومی در سیاست خارجی خواهد بود: ضد بین‌الملل‌گرایی⁩

علل چندی را می‌توان در پسِ ظهور ترامپ در یک دهه گذشته برشمرد. با این حال، ‌دوپارگی⁩ جامعۀ آمریکایی در مرکز این عوامل جای دارد؛ عاملی که به وجود شکاف میان دو جامعۀ ناهمسان در یک کشور اشاره دارد: جامعۀ بین‌المللی⁩ و ‌جامعۀ ملی⁩؛ ‏ترامپ هم برآمده و هم تعمیق‌دهندۀ دو‌پارگی آمریکایی‌ست!

جامعۀ بین‌المللی⁩ در شهرهای بزرگ شمال شرق و کالیفرنیا هستند، از تحصیلاتی بالاتر برخوردارند و حامی حقوق زنان و اقلیت‌ها و باورمند به ارزش‌های لیبرال‌اند. آمریکا را کشوری ‌جهان‌روا⁩ می‌دانند و اتحاد با اروپا را ضامن این جهان‌روایی.
هالیوود⁩ دهه‌هاست که این چهرۀ آمریکا را نشان داده است.

جامعۀ ملی⁩ در شهرهای کوچک هستند و حامی ارزش‌های محافظه‌کارانهِ دین‌مدارِ خانواده‌محور. تحصیلاتی پایین‌تر دارند و باورمند به برتریِ سفیدپوستانِ مردانه. نگاهی منفی به مهاجرینِ لاتین تبار دارند و سوظنی ژرف به اسلام. بر آمریکایی بودن تأکید دارند و حتی خودروی آمریکایی را ترجیح می‌دهند!

این جامعه از بحران اقتصادی زیان بسیار دیده‌اند. از این رو، واژۀ کلیدی در شعار «آمریکا را دوباره بزرگ می‌کنیم» که MAGA نیز خوانده می‌شود، نه «آمریکا» و نه «بزرگ» است، بلکه واژۀ «دوباره» است؛ چرا که اشاره به دوران طلایی آمریکا AmericanDream دارد؛ امری که ترامپ بفراست دریافته بود!

جای شگفتی نبود که ترامپ ۲۰۱۶ بر دشمنان سه‌گانه تمرکز کرد: کشور شغل‌خراب کُن (چین)، زامبی‌های از مرز گذر کُن (مهاجرین لاتین) و لولوی فرهنگی (اسلام رادیکال). ترسیم چنین دشمنانی با تکیه بر خطرات اقتصادی و هویتی شکل گرفت. در ۲۰۲۴ آنچه افزوده شد ناتوانی سیستم در حل بحران‌های بیرونی بود.

برخلاف ادعای خیل عظیم مدعیان آمریکاناس، انزواگرایی⁩ پیامد شعار ترامپ AmericaFirst نخواهد بود. انزواگرایی جریانی بود که مخالف دخالت آمریکا در جهان و مخالف دخالت اروپاییان در قارۀ امریکا بود؛ جریانی که در ‌دکترین مونرو⁩ متجلی گشت. انگاره ژئوپلتیکی ‌آلفرد ماهان⁩ و جنگ‌طلبی ۱۸۹۸ ‌تئودور روزولت⁩ ضرباتی کارا بر این جریان زدند.

بین‌الملل‌گرایی لیبرال⁩ موقتاً با ‌وودرو ویلسون⁩ و سپس با ‌فرانکلین دلانو روزولت⁩ و پیروزی آمریکا در جنگ جهانی دوم به جریان نیرومند در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شد؛ جریانی که با پایان جنگ سرد به نقطۀ اوج رسید. نماد اصلی این جریان را می‌توان در دورۀ ‌بیل کلینتون⁩ در حملات ناتو به یوگسلاوی یافت.

این جریان امنیت و منافع آمریکا را درهم‌تنیده با رخدادهای جهان می‌داند. دوم، این جریان جویای بهانه‌های هنجاری، مانند حقوق بشر، برای توجیه دخالت آمریکاست. سوم، این جریان حامی ‌ چندجانبه‌گرایی⁩ آمریکا است بگونه‌ای که دخالت آمریکا باید همراه با موافقت متحدین و نهادهای بین‌المللی باشد.

جریان نیرومند بین‌الملل‌گرایی لیبرال⁩ با رویکرد ‌ یکجانبه‌گرا⁩ در هجوم به عراق ۲۰۰۳ و سپس بحران اقتصادی ۲۰۰۸ ناتوان گشت و برآمدن ‌باراک اوباما⁩ نیز جسد از رمق‌افتاده‌اش را جانی نبخشید. از ۲۰۱۶ اما جریان سومی بنام ‌ ضد‌ِّ بین‌الملل‌گرایی⁩ برآمد که در پیام ‌دونالد ترامپ⁩ نمایان گشته است.

ترامپ زبان انزواگرایی را بکار می‌برد («آمریکا پلیس جهان نیست») اما غافل از اهمیت رخدادهای جهان نیست؛ رویکردی یک‌جانبه‌گرا دارد تا چندجانبه‌گرا؛ سودای جنگ ندارد ولی ضربه می‌زند و به سرعت عقب می‌نشیند، وارد اتحادهای دائم نمی‌شود و از اتحادهای قدیمی خارج شده و یا از هزینه‌هایش می‌کاهد.

این جریان خود بازتابی است از شخصیت سرکش و هماوردجوی ترامپ؛ مردی که خود را اپوزیسیون سیستم خواند و وعدۀ «کشیدن سیفون در واشینگتن» داد؛ فردی که در ۲۰۱۶ با تک‌واژۀ ساده ولی ژرف همچو Fake News قدرت هالیوود و رسانه‌های سنتی را به چالش کشید و در ۲۰۲۴ با نبوغِ ایلان ماسک⁩ آنان را درهم‌کوبید.

رهبری که تحلیل‌های پیچیدۀ نهادهای آمریکایی را به ریش‌خند می‌گیرد و در عوض، به حلقه‌ای کوچک از وفادارنش گوش می‌دهد؛ و برخلاف سیستم Establishment که روسیه را دشمن می‌بینید، چین را خطر اصلی امریکا می‌خواند. ترامپ، استثنایی زودگذر نیست، بلکه آغازگر جریان سومی است که سویه‌هایش را خواهید دید!

#جهان

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 19:44


🔴 ترامپ مدیر صنعت نفت و گاز را به عنوان وزیر انرژی آمریکا انتخاب کرد

👈 دونالد ترامپ اعلام کرد که کریس رایت، مدیر صنعت نفت و گاز و مدافع سرسخت استفاده از سوخت های فسیلی، گزینه وی برای رهبری وزارت انرژی ایالات‌متحده می‌باشد.

کریس رایت، موسس و مدیرعامل Liberty Energy، یک شرکت خدمات میدان نفتی مستقر در دنور کلرادو است و انتظار می‌رود که او از طرح ترامپ برای به حداکثر رساندن تولید نفت و گاز حمایت کند و به دنبال راه‌هایی برای تقویت تولید برق باشد که تقاضا برای آن افزایش یافته است.

رابت همچنین احتمالا پیرو مخالفت ترامپ با همکاری جهانی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی خواهد بود و با فعالان تغییرات آب و هوایی مخالف بوده و تلاش های دموکرات ها برای مبارزه با گرمایش زمین را به کمونیسم سبک شوروی تشبیه کرده است.

کریس رایت در ویدیویی که سال گذشته در لینکدین خود منتشر کرد، گفته بود که هیچ بحران آب و هوایی وجود ندارد و ما در جریان گذار انرژی نیز قرار نداریم.

#انرژی
#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 19:25


🔴 ضربات ترامپ به اقتصاد جهانی

👈 اکونومیست معتقد است که دونالد ترامپ می‌خواهد جریان جهانی کالا، سرمایه و نیروی کار را تغییر دهد و این نشریه به این سوال که ترامپ چگونه ممکن است به اقتصاد جهانی ضربه بزند، در سه مرحله پاسخ می‌دهد و توضیح اول را به اهداف ترامپ اختصاص داده است.

تعهد ترامپ به مقررات‌زدایی ممکن است برای رشد خوب باشد اما همه چیز به آسانی وعده دادن نیست و ممکن است گروه دیگر از وعده‌هایش کاملا در تضاد با اهداف اقتصادی باشد، مانند اخراج گسترده مهاجران. 

از سوی دیگر ترامپ وعده آزادی هوش مصنوعی از بند مقررات دست‌وپاگیر را داده است و با این حال بدیهی است اجرای این سیاست‌ها، آنقدرها هم ساده نیست.

قسمت دوم جواب اینجاست که دولت او قادر به عمل به وعده‌ها و اعمال تغییرات به یکباره نخواهد بود. به عنوان مثال اعمال تعرفه‌های جهانی فرآیند زمانبری دارد، زیراکه به تایید کنگره یا استفاده از اختیارات ریاست‌جمهوری نیاز دارد.

و در نهایت، همه‌چیز به منش خاص رئیس‌جمهور برمی‌گردد و نحوه گزینش ترامپ امضای خاص خودش را دارد و او به انتخاب گزینه‌های موردعلاقه و سپس دور انداختن آنها معروف است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 19:16


🔴 افزایش رتبه اعتباری آرژانتین

👈 موسسه رتبه‌بندی Fitch، رتبه اعتباری آرژانتین را با یک درجه ارتقا، به CCC رسانده و دلیل آن را افزایش ذخایر ارزی این کشور و با درنظرگرفتن معافیت‌های مالیاتی سرمایه‌گذاری خارجی و ورود دلار اعلام کرده که این‌ شرایط امکان بازپرداخت بدهی‌های ارزی آرژانتین را فراهم خواهد کرد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 19:09


🔴 کاهش علاقه رانندگان هندی‌ به خودروهای دوستدار محیط‌ زیست

👈 سهم پاسخ دهندگان هندی نشان می‌دهد که تعداد کسانی که می‌گویند سازگاری با محیط‌ زیست و در هنگام خرید خودرو بسیار مهم است، رو به کاهش است.

#صنعت_خودرو
#محیط_زیست

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 18:56


🔴 افزایش شاخص دلار پس از انتخاب ترامپ

#دلار

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 18:43


🔴 بازار سهام جهانی

👈 بازار جهانی سهام به پنج بخش عمده تقسیم شده و نشان می‌دهد که فقط 500 شرکت برتر بازار سهام آمریکا، 51 درصد از ارزش سهام جهانی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

کل بورس آمریکا 59 درصد از ارزش بازار جهانی را تشکیل می‌دهد و بعد از ایالات‌متحده، اقتصادهای توسعه‌یافته همچون ژاپن، انگلستان، کانادا، فرانسه و سوئیس،‌ عمده ارزش بازار را با 30 درصد، دارند.

قابل‌توجه است که چین تنها 3 درصد از بازار سهام جهانی را دارد و اقتصادهای نوظهور شامل هند، تایوان، برزیل و عربستان سعودی، سهم 8 درصدی دارند.

#بازارسرمایه
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Nov, 18:15


🔴 محل زمین‌لرزه‌های رخ داده در ‎ایران

#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 14:05


🔴 طرح روزنامه واشینگتن پست پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 13:18


🔴 ادامه کاهش تورم در آرژانتین

👈 سیاست‌های سختگیرانه خاویر میلئی، رئيس‌جمهور آرژانتین در کاهش چاپ پول توانسته‌ نرخ تورم این کشور را از رکورد ماهی 25 درصد به نزدیک ماهی 3 درصد، کاهش دهد.

#اقتصادجهان
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 13:13


🔴 باارزش‌ترین ‌شرکت‌های هوش مصنوعی

👈 این فهرست شامل آخرین‌ ارزش‌گذاری، میزان کلی جذب سرمایه، محصول، حوزه فعالیت شرکت، سال تاسیس و سرمایه‌گذاران می‌باشد.

همچنان OpenAI در صدر فهرست هست و با جذب سرمایه 6.6 میلیارد دلاری، ارزشش به 157 میلیارد دلار رسیده و تاکنون بیشترین جذب سرمایه را با نزدیک به 18 میلیارد دلار داشته است.

نکته جالب افزایش سرمایه‌گذاری مجدد ایلان ماسک در xAI و افزایش ارزش ان به 40 میلیارد دلار است و مدل زبانی Mistral هم جذب سرمایه جدیدی داشته که ارزشش را به 6.4 میلیارد رسانده است.

#بازارسرمایه
#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 13:02


🔴 چشم‌انداز انرژی‌های پاک

👈 پایین‌تر بودن بازده سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک نسبت به انرژی‌های فسیلی موجب شده که سرمایه‌گذاران منابع خود را از این حوزه خارج کنند و آمدن ترامپ هم احتمالا فشار بیشتری به این نوع سرمایه‌گذاری‌ها وارد خواهد کرد.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 12:57


🔴 بیت‌کوین از 90 هزار دلار عبور کرد

#ارزمجازی

@industromy

صنعت و اقتصاد

14 Nov, 12:56


🔴 تاثیر ترامپ بر طلا

👈خروج پول از بزرگترینETF طلا و پس از انتخاب دونالد ترامپ صورت گرفته که در دو سال اخیر، بی‌سابقه بوده است.

#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 13:10


🔴 ایران هیچ دوستی ندارد!

صلاح‌ الدین خدیو


👈 پیامدهای استراتژیک حملەی اسرائیل به ایران چیزی نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. یکی از پیشرفته ترین نیروهای هوایی جهان از آسمان باز عراق و سوریه گذشت و به فهرستی از اهداف نظامی در ایران هجوم برد.

تدارکات، اطلاعات، دقت و شدت این حملەی حساب شده بیانگر نوعی همکاری بین المللی گسترده با طرف مهاجم و ناترازی فاحش قدرت نظامی آن نه تنها با ایران بلکه به نوعی تمام کشورهای منطقه است.

این امر ایران را در موقعیتی بغایت دشوار قرار داده است.
اگر تلافی کند، مارپیچ تصاعد بالاتر خواهد رفت و دشمن که هر بار حمایت بیشتری از آمریکا دریافت می کند، سطح و دامنەی درگیری را افزایش می دهد و به صرافت اجرای دکترین ضاحیه می افتد.

دکترین ضاحیه یک مرتبه از تخریب هسته ای پایین تر است.
مقابسەی بمباران شهر درسدن آلمان با حملەی اتمی به شهرهای هیروشیما و ناگازاگی به روشن شدن این مقایسه کمک می کند.

مضاف بر این مزیت های بازدارندگی ایران در منازعەی نامتقارن از طریق آسیب دیدن توانمند ترین بازوی خارجی آن یعنی حزب الله لطمه خورده است.

همچنین با پدیدار شدن دورنمای مداخلەی مستڤیم آمریکا در یک تبادل آتش ادامه دار، از هم اکنون بی میلی و یا ناتوانی دوستان فرضی ایران در پکن و مسکو برای کوچک ترین حمایت از ایران هویدا شده است.

اگر هم توپ در همین نقطه و در زمین ایران باقی بماند، مخاطرەی لطمه خوردن به بازدارندگی کشور وجود خواهد داشت. طبعا از تبعات استراتژیک این فقره هم نباید به سادگی گذشت.

با این اوصاف چه باید کرد؟
یک ابتکار عمل سیاسی قدرتمند بین المللی که بتواند نقطەی پایانی بر تنش در این نقطه بنهد، به صورت موقت می تواند کارساز باشد.

ابتکار عملی که با مشارکت قدرت های بین المللی و منطقه ای از طریق برقراری نوعی آتش بس ضمانت شده میان ایران و اسرائیل، به صورت رسمی به حملات متقابل پایان دهد.
آتش بس فرضی مذکور لزوما نباید به خاموش شدن آتش سلاح ها در جبهه های غزه و لبنان که طیفی پیچیده و متنوع از مسائل در آنها وجود دارد گره بخورد و با مشتعل شدن آنها دوباره ایران را درگیر سازد.

اما می تواند شامل حوثی های یمن و پایان حملات آنها به کشتی ها در دریای سرخ شود، مشابه روندی که برای تنش زدایی با عربستان اتفاق افتاد.

در میان مدت اما تدابیر بزرگ تر و مهم تری مورد نیاز است. درس تلخ حوادث اخیر برملا شدن ناکامی و بیهودگی سیاست خارجی نگاه به شرق و نادیده گرفتن غرب است.
یک مثال تاریخی در این زمینه عبرت آموز است.

چین در دهەی شصت میلادی پیگیر یک سیاست خارجی انقلابی و بغایت آرمان گرایانه بود. به علت بروز اختلاف و جدایی ایدئولوژیک با شوروی، پکن با هزینەای مضاعف سیاست ضد آمریکایی و ضد غربی خود را ادامه می داد.

در همین برهه اختلافات با شوروی متحد و همرزم ایدئولوژیک سابق مشتعل و رشته ای از درگیری های مرزی و مرگبار رخ داد. نبردهایی که علیرغم ایستادگی پکن به علت ناترازی عظیم میان طرفین و قدرت آتش برتر شوروی به زیان چین تمام شد.

ضربەای استراتژیک که به منزلەی قسمی بیدارباش ایدئولوژیک عمل کرد. چین از بیم توسعه طلبی شوروی که در هیات خصمی استراتژیک نمایان شده بود، پندارهای ایدئولوژیک و ستیزه جویی علیه " دشمن طبقاتی " یعنی امپریالیسم آمریکا را رها کرد.

این نقطه عطفی تاریخی و یک جراحی دردناک در نگاه چین به جهان بود. تا سالها پکن لفاظی های سابق را ادامه داد، اما عملا در شراکتی استراتژیک با غرب قرار گرفت و جرقەی معجزەی اقتصادی آن زده شد.

درست نیم قرن پس از آن روزها چین ثروتمند و قدرتمند شده به صرافت رقابت با آمریکا و پایان سلطەی غرب بر جهان افتاده است. برای ایران هم زمان یک بازاندیشی سرنوشت ساز فرا نرسیده است؟!

#ایران
#جهان

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 11:30


🔴 چرخه آب کره زمین، برای اولین‌ بار در تاریخ بشر، از تعادل خارج شده است

👈 گزارشی تازه نشان می‌دهد چرخه آب در جهان، برای اولین‌ بار در تاریخ بشر، از تعادل خارج شده است و این اتفاق به فاجعه آبی فزاینده‌ای دامن می‌زند و این رویداد می‌تواند اقتصاد، تولید غذا و زندگی را مختل کند و زندگی میلیاردها نفر را تحت تأثیر قرار دهد.

کارشناسان هشدار داده‌اند دهه‌ها استفاده مخرب از زمین و سوءمدیریت آب با بحران آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های انسان همراه شده است تا فشار بی‌سابقه‌ای بر چرخه آب جهانی وارد کند.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد اختلالات چرخه آب عمیقا با تغییرات آب‌وهوایی مرتبط است و فعالیت‌های انسانی چرخه آب در کره زمین را از حالت تعادل خارج کرده است.

چرخه آب به سیستم پیچیده‌ای گفته می‌شود که آب را اطراف زمین به حرکت درمی‌آورد. آب از سطح زمین، ازجمله دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و گیاهان تبخیر می‌شود و به اتمسفر بالا می‌رود و رودخانه‌های بزرگی از بخار آب تشکیل می‌دهد که می‌توانند قبل از سرد و متراکم شدن و بارش به‌صورت باران یا برف، مسافت‌های طولانی را طی کنند.

اختلال در این چرخه زندگی میلیاردها انسان را تحت‌تأثیر قرار داده است. حدود 3 میلیارد نفر با کمبود آب مواجه‌اند و محصولات کشاورزی دارند خشک‌ می‌شوند. همچنین شهرها به‌علت خشک‌ شدن آب‌های زیرزمینی درحال فرونشست هستند.

بدون اقدامی فوری، عواقب این اتفاق می‌تواند بدتر هم بشود. این گزارش نشان می‌دهد بحران آب بیش از 50 درصد تولید جهانی غذا را تهدید می‌کند و به‌طور متوسط 8 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها را تا سال 2050 کاهش خواهد داد.

رئیس مشترک کمیسیون جهانی اقتصاد آب و نویسنده گزارش، دراین‌باره می‌گوید: برای اولین‌ بار در تاریخ بشر، داریم چرخه آب جهانی را از تعادل خارج می‌کنیم. دیگر نمی‌توان به بارندگی به‌عنوان منبع تمام آب‌های شیرین اعتماد کرد.

به عقیده استاد علوم آب‌وهوا در دانشگاه ریدینگ انگلستان، این بحران تنها از طریق مدیریت بهتر منابع طبیعی و کاهش گسترده آلودگی ناشی از گرمایش سیاره قابل‌حل است.

#محیط_زیست
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 10:22


🔴 نظر کشورهای جهان در مورد چین

👈 کماکان نظر کشورهای مختلف جهان نسبت به چین بیشتر نامطلوب است تا مطلوب و اصولا کشورهای غربی، نظرات منفی در خصوص چین دارند.

کشورهای ژاپن، استرالیا، سوئد و آمریکا، با بیش از 80 درصد، نظر منفی زیادی نسبت به چین دارند و این درحالیست که بیشترین میزان تایید چین در کشور تایلند بوده که میزان آن نیز کمتر از عدم تایید، در کشورهای فوق است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 09:41


🔴 معاینات منظم پزشکی در دنیا

👈 سهم پاسخ دهندگان در کشورهای منتخب که تحت معاینات منظم‌ پزشکی قرار می‌گیرند، نشان می‌دهد که کشورهای کره جنوبی، اسپانیا و برزیل، شرایط بهتری نسبت به سایرین دارند و عادی‌سازی معاینات، صورت گرفته است.

#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 09:09


🔴 سهامداران اصلی کوکاکولا

👈 غول‌های سرمایه‌گذاری برکشر هاتاوی، ونگارد و بلک راک، سهامداران اصلی شرکت کوکاکولا می‌باشند.

#بازارسرمایه

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 08:44


🔴 چین قبل از تایوان، واردکننده بیش از نیمی از ماشین‌آلات تولید نیمه‌رساناها در سطح جهان است

#تکنولوژی
#صنعت

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 07:23


🔴 هزینه‌های هر آمریکایی در طول عمر

👈 یک آمریکایی تا آخر عمرش، برای خرید خانه، خودرو، ازدواج، بچه‌دار شدن، خرج تحصیل و دانشگاه فرزندان، تفریح، بازنشستگی و مرگ خویش، به هزینه‌های زیادی نیاز دارد که حدودا به 4 میلیون و 400 هزار دلار می‌رسد که از متوسط درآمد یک فرد با مدرک لیسانس که برای آقایان 3.3 میلیون و خانم ها 2.4 میلیون دلار است، بیشتر می‌باشد.

20 سال بازنشستگی در ایالات‌متحده، به حدودا 1.6 میلیون دلار پس‌انداز نیاز دارد و داشتن یک خانه، دومین هزینه بزرگ است که حدود 930 هزار دلار برآورد می‌گردد.

با فرض داشتن دو فرزند، هزینه بزرگ کردن آنها تا سن 18 سالگی و هزینه 4 سال دانشگاه، 832 هزار دلار می‌شود و امروزه 36 درصد از آمریکایی‌های زیر 50 سال بچه‌دار نمی‌شوند و دلیل اصلی این زوج‌ها، هزینه‌هاست.

همچنین هزینه دانشگاه از سال 1963 تاحالا، 748 درصد افزایش داشته است و هزینه ازدواج و برگزاری مراسم، به بیش از 44 هزار دلار می‌رسد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

29 Oct, 06:59


🔴 دنیای جنگ

👈 نشریه آمریکایی فارن افرز می‌گوید که بررسی و توصیف هر جنگی در هر لحظه از زمان به طرز شگفت‌آوری دشوار، پیچیده و غافلگیر کننده است.

#جهان
#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 10:53


🔴 دردسر بی‌پایان یک بحران مزمن

احمد زیدآبادی



👈 حملۀ جنگنده‌های اسرائیلی به خاک ایران با واکنش‌های متفاوتی در سطح منطقه و جهان روبه‌رو شده است. عموم کشورهایی که این حمله را محکوم کرده و یا از محکوم کردن آن خودداری کرده‌اند، بر لزوم پیشگیری از تشدید جنگ و پایان دادن به چرخۀ فزایندۀ درگیری تأکید کرده‌اند. در واقع، اکنون نگاه‌ها به تهران دوخته شده است تا واکنش آن را نسبت به حملۀ جمعه شب اسرائیل به برخی مراکز نظامی دریابند.

تا لحظۀ نگارش این یادداشت، هنوز از سوی نهادهای مسئول در جمهوری اسلامی دربارۀ نحوۀ واکنش به حملۀ هوایی اسرائیل موضع صریحی گرفته نشده است و به نظر می‌رسد قرار است برای مدتی «سیاست ابهام» در این زمینه ادامه داشته باشد. اگر ایران به حملۀ متقابل سریع و فوری در برابر حملۀ اسرائیل مبادرت نکند، در آن صورت، حوادث اخیر در صحنۀ جنگ خاورمیانه را می‌توان تا اندازه‌ای در جهت برنامۀ دولت بایدن ارزیابی کرد.

دولت آمریکا بر محدود بودن اهداف حملۀ نظامی اسرائیل به ایران تأکید داشت؛ به‌طوری‌که این حمله سبب واکنش نظامی سریع نیروهای نظامی ایران نشود و بدین‌وسیله، روند جنگ در منطقه تحت کنترل در آید. بعد از اعلام پایان عملیات جنگی اسرائیل علیه ایران، مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که زد و خورد مستقیم بین ایران و اسرائیل باید در همین نقطه پایان یابد.

ظاهر این جمله بدان معناست که از نگاه دولت بایدن، اگر قرار است منازعه بین دو طرف ادامه پیدا کند، حملات متقابل باید از هدف قرار دادن مستقیم به درگیری غیرمستقیم تقلیل پیدا کند یعنی بازگشت به همان شرایطی که پیش از حملۀ موشکی ایران به اسرائیل جریان داشت.

این در حالی است که بازگشت به شرایط گذشته هم دیگر مقدور به نظر نمی‌رسد. از زمان نخستین حملۀ موشکی ایران به اسرائیل در بهار امسال، توازن قوا بر روی زمین دستخوش تغییرات جدی شده است. دولت آمریکا به هم خوردن توازن قوا به‌خصوص در لبنان را به نفع پیشبرد برنامۀ دیپلماتیک خود برای منطقه می‌داند و ظاهراً امیدوار است که جمهوری اسلامی با خویشتن‌داری در برابر حملۀ جمعه شب اسرائیل، با این برنامه به نحوی همراه شود.

رئوس نقشۀ آمریکا برای نظم جدید در خاورمیانه به ترتیب زیر است: استقرار آتش‌بس در نوارغزه و آزادی اسیران اسرائیلی، سپردن نوارغزه به یک نیروی عربی برای اداره و بازسازی آن بدون حضور حماس، اجرای شدید و غلیظ قطعنامۀ ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل در لبنان به قصد عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به شمال رودخانۀ لیطانی و رفع خصومت دائمی بین لبنان با اسرائیل با تمام لوازم و ضروریات آن، ترسیم نمایی از وعدۀ تشکیل کشور مستقل فلسطینی با محدودیت‌های مشخص در آینده‌ای نامشخص از طریق عادی‌سازی رابطۀ عربستان و دیگر کشورهای عرب و مسلمان با اسرائیل است.

روشن است که در نظم مورد نظر دولت بایدن که عملاً از حمایت کامل یا نسبی یا مشروطِ سازمان ملل، اروپا، کشورهای عرب، چین و حتی روسیه نیز برخوردار است، نقشی برای تداوم سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی و اقدامات مسلحانۀ گروه‌های متحد آن در خاورمیانه در نظر گرفته نشده است. از این رو، از نگاه آنان، جمهوری اسلامی یا باید با تغییر پاره‌ای از سیاست‌های خود، با نظم در حال ظهور همراه شود و یا با ایستادگی در مقابل آن تحت فشارهای فزایندۀ اقتصادی و دیپلماتیک و انزوای بی‌سابقه قرار گیرد.

از آنجا که رویارویی نظامی و مستقیم ایران و اسرائیل می‌تواند ثبات کل منطقه را به هم بزند و تا اطلاع ثانوی جایی برای استقرار هر نوع نظم و پیشبرد هر گونه طرح دیپلماتیک در خاورمیانه باقی نگذارد، بنابراین، استفاده از ابزارهای غیرنظامی در مواجهه با ایران، اولویتِ مورد نظر آمریکا و متحدان آن است. طبق این طرح، ابزارهای نظامی عمدتاً باید علیه آنچه «بازوهای مسلح» جمهوری اسلامی در سراسر منطقه نامیده می‌شود، به کار گرفته شود تا نهایتاً به راه‌حل سیاسی تن در دهند. در چارچوب سیاست دولت بایدن، اگر گروه‌های مسلح همسوی ایران در منطقه با طرح دیپلماتیک مورد نظر همراه شوند، آنگاه جمهوری اسلامی نیز با آن همراه خواهد شد.

این روند اما با مسیری بسیار سخت و ناهموار روبه‌روست. در درجۀ نخست، بلوک راستگرای افراطی حاکم بر اسرائیل همچنان با هرگونه «تصویرسازی» از یک کشور مستقل برای فلسطینی‌ها مخالف است. این بلوک افراطی در انتظار پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکاست تا با کمک آن، مسیری کاملاً یک‌طرفه به سمت عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان و دیگر کشورهای عرب گشوده شود. همین مسئله عربستان را نسبت به ورود به این مسیر مردد و متزلزل می‌کند. 

بدین ترتیب، حملۀ اسرائیل به خاک ایران نه آغاز فصل تازه‌ای به نظر می‌رسد و نه پایان فصلی را رقم می‌زند. فعلاً این حمله اقدامی در میانۀ یک بحران مزمن و طولانی و پر از دردرسر است که انتهای آن هنوز قابل رؤیت نیست.

#ایران
#جهان

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 10:19


🔴 امید نتانیاهو به انتخاب مجدد ترامپ

👈 در حالیکه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به روزهای سرنوشت‌ساز خود نزدیک می‌شود، گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، امیدوار به پیروزی دونالد ترامپ است.

به گزارش تحلیلگران سیاسی، روابط نزدیک نتانیاهو و ترامپ در دوره قبلی ریاست‌جمهوری آمریکا، دستاوردهای چشمگیری برای اسرائیل به همراه داشته است.

انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و برقراری روابط دیپلماتیک با سه کشور عربی، از جمله این دستاوردها به شمار می‌رود.

خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌های ایران از دیگر اقدامات دولت ترامپ بود که موقعیت نتانیاهو را در داخل اسرائیل تقویت کرد. این در حالی است که روابط نتانیاهو با بایدن چندان گرم نبوده و رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، رویکرد محتاطانه‌تری در قبال اقدامات اسرائیل در پیش گرفته است.

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد 68 درصد شهروندان اسرائیل معتقدند ترامپ بهترین گزینه برای تامین منافع اسرائیل است و این در حالی است که تنها 14 درصد از کامالا هریس حمایت می‌کنند.

آویو بوشینسکی، رئیس دفتر سابق نتانیاهو در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد: تجربه همکاری با جمهوری‌خواهان همواره مثبت بوده و دست اسرائیل را برای اقدامات مورد نظرش بازتر گذاشته است.

#جهان
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 10:07


🔴 کابوس ۱۴۲۰

سید احسان مرعشی



👈 در آخرین روز کاری سال ۱۳۹۹ ، شورایعالی انرژی سندی را تحت عنوان "سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور تا افق ۱۴۲۰" به تصویب رساند که شاید تاکنون آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته‌است.

براساس این سند، تراز گاز کشور، حتی با فرض اعمال سیاست‌های بهینه‌سازی و صرفه‌جویی مصرف گاز، در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ منفی خواهد بود. به این معنی که مصرف گاز از تولید پیشی خواهد گرفت. منفی بودن تراز گاز کشور تا بعد از سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد یافت تا اینکه در سال ۱۴۱۰ به دلیل به ثمر رسیدن پروژه‌های افزایش تولید گاز از میادین گازی دوباره تراز گازی کشور مثبت خواهد شد.

تراز گاز کشور دوباره در سال ۱۴۲۰ منفی خواهد شد و مصرف به اندازه ۱۱۱ میلیون متر مکعب در روز از تولید بیشتر خواهد شد. به‌عبارت دیگر، هر چند با اجرای پروژه‌های افزایش تولید برای مدت ۱۰ سال (۱۴۱۰ تا ۱۴۱۹) تولید با میزان مصرف تقریباً برابر خواهد شد اما در نهایت، تولید از مصرف گاز عقب خواهد ماند.

راهبردهای کلی برای سیاست بهینه‌سازی مصرف انرژی، طبق این سند، عبارتند از:

۱. سیاست‌های فرهنگ‌سازی در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز طبیعی

۲. سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش ساختمان (خانگی-تجاری-اداری)

۳. سیاست‌های مدیریت تقاضای انرژی در بخش صنعت

۴. سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف گاز در نیروگاه‌های حرارتی و توسعه نیروگاه‌های اتمی، تجدیدپذیر و زغال‌سنگ‌سوز

۵. سیاست‌های مرتبط با حمایت از توسعه شرکت‌های دانش‎بنیان، استارتاپ‌ها و شرکت‌های خدمات انرژی

هرچند در خصوص این سیاستها، توضیحاتی در متن سند ارایه شده اما دقیقا مشخص نشده که مسئولیت نظارت، پیگیری و اجرای این سیاستها با کدام نهاد یا ارگان می‌باشد.

همچنین، در سند مشخص نیست در صورت عدم اجرای سیاست‌های اعلام‌شده (که به‌احتمال خیلی زیاد هم اجرا نخواهند شد)، وضعیت تراز گاز طبیعی تا ۱۴۲۰ چگونه خواهد شد.

شکل پیوست، بخشی از جدول ارایه شده در این سند می‌باشد که وضعیت دو بخش تولید و عرضه را تا سال ۱۴۲۰ نشان داده است.

#ایران
#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 09:36


🔴 آینده اقتصادی آمریکا

👈 طبق نظر اکونومیست، اقتصاد آمریکا آینده خوبی دارد، به شرطی که سیاست‌های جدید سیاستمداران، عکس آن عمل نکند.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 09:22


🔴 کاهش سهم چین از تقاضای فولاد جهان

👈 انجمن جهانی فولاد پیش‌بینی می‌کند که سهم چین از تقاضای جهانی فولاد در سال 2025، مجددا و بعد از شش سال، به زیر 50 درصد خواهد رسید.

#صنعت_فولاد

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 09:10


🔴 کاهش تولید گاز شیل در آمریکا

👈 برای اولین بار رشد تولید گاز شیل در آمریکا منفی شده و تولید گاز شیل ایالات‌متحده در نه ماهه سال 2024 به روزانه 81 میلیارد متر مکعب کاهش یافته که نسبت به سال قبل 1 درصد، کمتر است.

شایان ذکر است که ‏بهای تمام شده تولید گاز شیل در آمریکا، حدودا 9 سنت است و قیمت فعلی هنری‌هاب 8.8 سنت می‌باشد.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 08:16


🔴 نقره در اوج قیمت 12 ساله

👈 نقره در بالاترین سطح قیمت 12 ساله خود قرارگرفته ولی هنوز در مقایسه با طلا، یکی از کم ارزشترین فلزات تاریخ باقی مانده و نسبت طلا به نقره، هنوز 83 می‌باشد.

#کامودیتی
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 07:57


🔴 شرایط بد دولت‌های محلی چین

👈 وضعیت دولت‌های محلی در چین خوب نیست و در حال حاضر 60 نوع محصول غیراستاندارد مرتبط با دولت‌های محلی و به ارزش 800 میلیارد دلار وجود دارد که در خطر نکول با مشکل بازپرداخت قرار دارند و این میزان 20 درصد از سال گذشته، بیشتر است.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

28 Oct, 07:51


🔴 خطر بازگشت ترامپ !

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 09:04


🔴 تاثیرات انتخاب ترامپ بر خاورمیانه

👈 تحلیلگران معتقدند در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری، سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا بیشتر بر مقابله با ایران و گسترش عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی متمرکز خواهد شد تا حل مناقشه فلسطین.

در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، توافق ابراهیم به امضا رسید که طی آن چندین کشور عربی بدون حل مسئله فلسطین، روابط خود را با اسرائیل عادی کردند. رابرت گرین‌وی، از مشاوران ترامپ، تأکید می‌کند منافع اصلی آمریکا در خاورمیانه بر سه محور استوار است: ثبات در بازارهای جهانی، جلوگیری از گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و مبارزه با تروریسم.

ترامپ که همواره خود را متحد سرسخت اسرائیل نشان داده، از دولت بایدن به دلیل درخواست آتش‌بس و محدود کردن عملیات نظامی اسرائیل در غزه انتقاد کرده و به نظر می‌رسد در صورت بازگشت او به کاخ سفید، اسرائیل در اقدامات نظامی خود آزادی عمل بیشتری خواهد داشت.

نکته قابل‌توجه این است که با وجود سیاست‌های سختگیرانه ترامپ علیه ایران در دوره قبل که به فشار حداکثری معروف شد، او همواره تمایل خود را برای دستیابی به توافق‌های بزرگ با ایران نشان داده است. این رویکرد نشان می‌دهد ترامپ فارغ از تنش‌های دیرینه ژئوپلیتیک، به دنبال دستاوردهای سیاسی چشمگیر هم هست.

تحلیلگران بر این باورند که در صورت پیروزی ترامپ، سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بیشتر بر راهبردهای کلان منطقه‌ای متمرکز خواهد شد و مسئله صلح میان اسرائیل و فلسطین در اولویت‌های بعدی قرار خواهد گرفت. مسئله فلسطین که زمانی محور اصلی سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا بود، در دوران ترامپ به حاشیه رانده شد و به نظر می‌رسد در صورت بازگشت او به قدرت، این روند همچنان ادامه خواهد یافت.

#جهان
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 08:30


🔴 اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2035 به میزان زیادی کاهش نیابد، فاجعه جهانی اجتناب‌ناپذیر است

👈 گزارش جدید سازمان ملل نشان می‌دهد که افزایش گازهای گلخانه‌ای و تغییرات اقلیمی، به شدت بر زندگی انسان‌ها و اکوسیستم‌ها تأثیر می‌گذارد و این سازمان هشدار می‌دهد که اگر اقدامات فوری انجام نشود، عواقب فاجعه‌بار در انتظار بشر خواهد بود.

دانشمندان و کارشناسان سالها هشدار داده‌اند که اگر میانگین دمای کره زمین در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن، 3 درجه سانتی‌گراد افزایش یابد، برای مردم سراسر جهان فاجعه‌بار خواهد بود.

اکنون پس از یک سال رکورد در انتشار گازهای گلخانه‌ای، سازمان ملل متحد هشدار می دهد که تنها 10 سال برای تغییر چشمگیر سیاست ها برای جلوگیری از بدترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی وجود دارد. 

در گزارش جدیدی که منتشر شده، سازمان ملل هشدار داد که جهان اکنون در زمان بحران آب و هوا قرار دارد، زیرا گازهای گلخانه‌ای که گرما را در جو به دام می‌اندازند، میزان دمای را بالا می‌برند.

سازمان ملل که این گزارش را یکی از فوری‌ترین هشدارهای آب و هوایی تا به امروز خوانده است، اعلام کرد که بشریت اکنون تنها چند سال فرصت دارد تا بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی را به حداقل برساند. 

سازمان ملل گفت اعداد تصویر واضحی را نشان می‌دهند و برای حفظ انتشار گازهای گلخانه‌ای زیر هدف تعیین شده 1.5 درجه در پاریس و در سال 2015، کشورها باید انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا سال 2030 به طور کلی 42 درصد کاهش دهند و تا سال 2035 به کاهش 57 درصدی دست یابند.

برای چندین دهه، دانشمندان هشدار داده‌اند که میانگین دمای کره زمین در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن که افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای وجود داشت، نباید بیش از 1.5 درجه سانتیگراد باشد.

#محیط_زیست
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 07:54


🔴 کاهش چاقی در آمریکا

👈 برای اولین بار از سال 1980، نرخ چاقی در ایالات‌متحده کاهش پیدا کرده و بین سال‌های 2020 تا 2023، 2 درصد کاهش داشته است.

گزارشاتی اعلام کرده‌اند که کاهش چاقی در آمریکا، تحت تاثیر نسل جدید داروهای لاغری مثل Ozempic و Wegovy بوده است.

#نوآوری

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 07:16


🔴 صعود ارزش بازار شرکت tsmc

👈 درحال‌حاضر این شرکت تایوانی به غول تولید تراشه‌ها و نیمه‌رساناها در جهان تبدیل شده و باارزش‌ترین شرکت قاره آسیا می‌باشد.

#بازارسرمایه
#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 07:04


🔴 روند کاهش ذخایر طلای بانک‌های مرکزی

👈 در سال 1970، 40 درصد ذخایر بانک‌های مرکزی جهان طلا بود که در سال 2008 به تنها 6 درصد رسید و حالا با تمام افزایش ذخایر طلای بانک‌ها، به حدود 11 درصد رسیده است.

#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 06:42


🔴 نابرابری درآمد در دنیا

👈 سطح نابرابری درآمد در جهان و براساس ضریب جینی نشان می‌دهد که اروپا شرایط خوبی دارد ولی در آمریکای لاتین، جنوب و مرکز آفریقا، شرایط خوبی دیده نمی‌شود و اختلاف طبقاتی زیادی وجود دارد.

#اقتصادجهان
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

26 Oct, 06:02


🔴 شانس بیشتر هریس

👈 طبق نظرسنجی نیویورک تایمز، کامالا هریس شانس بیشتری برای رسیدن به عدد طلایی 270 رای الکترال دارد.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 09:48


🔴 چطور حکمرانی را فشل کنیم

شهریار عامری


1. چندی پیش سندی در فضای مجازی وایرال شد که دستورالعملی بود از طرف سرویس اطلاعاتی انگلیس برای جاسوس های نفوذی به دشمن. در این سندِ سال های1940، با جزئیات و به تفصیل اشاره شده بود که چطور می شود با عملیات خرابکارانه سیستم  حکمرانی کشور دشمن را به هم ریخت. من در آغاز به مستند بودن آن دستورالعمل شک کردم ولی بعد از جستجو اصل سند را پیدا کردم و تعجبم بیشتر شد. برای کوتاهی سخن، آن دستورالعمل را در پنج اصل زیر خلاصه کرده ام:

1. مراکز تصمیم گیری را تا می توانید افزایش دهید
2. برای هر کاری یا تصمیمی یک کارگروه، کمیته، شورا و .. تشکیل دهید و تعداد اعضا را تا می توانید افزایش دهید
3. کارها و تصمیمات مهم و بنیادی را معطل و بجای آن به امور روزمره و کم اهمیت بپردازید
4. با هر نوع تغییر و بهبودی مخالفت کنید و زمان تصمیم گیری را به تعویق بی اندازید و تصمیم نهایی را به مشورت بیشتر و نظرات کارشناسی دیگران منوط کنید
5. افراد همراه، بله قربان گو، کیف کش و .. را ارتقا دهید و صاحب نظران و افراد برجسته را به کارهای بی اهمیت و کوچک وادارید یا حذف کنید  

2. مهمترین شاخص تعیین موفقیت و یا شکست کشورها در طول زمان، مقایسه تولید ناخالص داخلی (GDP) آنها است. تولید ناخالص ملی یا داخلی ایران در سال 1976، قبل از شروع خیزش های انقلابی 68 میلیارد دلار بوده است (به روایت آمار بانک جهانی). در همین سال GDP کشورهای اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی، به ترتیب 16، 51 و 30 میلیارد دلار بوده است. در سال 2023 بانک جهانی GDP همان سه کشور اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی را به ترتیب 513، 1130، 1713 میلیارد دلار اعلام کرده است. بدون در نظر گرفتن اینکه منابع ایران با هیچ یک از این سه کشور قابل مقایسه نیست و با فرض مساوات، با بستن یک تناسب ساده می شود گفت که اگر بنا بود GDP ایران با روند ترکیه رشد کند در 2023 باید به 1506 میلیارد و با رشد مساوی با اسرائیل 2180 و با رشد مساوی با کره 3883 میلیارد دلار می شد. ولی بر اساس گزارش متورم شده ارسالی (نرخ تسعیر واقعی و دولتی) از ایران به بانک جهانی حجم اقتصاد ایران 370 میلیارد دلار است. یعنی بین یک چهارم تا یک دهم آنچه می باید باشد. یعنی انقلاب شکوهمند اسلامی، اقتصادی را که 1.3 برابر ترکیه، 2.3 برابر کره جنوبی و 4.25 برابر اسرائیل غاصب بوده تحویل گرفته و بعد از 45 سال اقتصادی که یک سوم ترکیه، یک پنجم کره جنوبی و هفت دهم اسرائیل است را تحویل داده است.
   
3. در مورد بحث بالا باید از چه سازمان یا مقامی در ج. ا پرسش کرد؟ از وزارت اقتصاد؟ سازمان برنامه و بودجه؟ از رئیس های ادوار بانک مرکزی؟ از وزرای ادوار نفت و نیرو؟  از معاونین ادوار رئیس جمهور؟ از خود رئیس های جمهور؟ از نمایندگان ادوار مجالس؟ از کمیسیون های ادوار مجالس؟ از رئیس های ادوار مجالس؟ از شورای نگهبان؟ از دیوان محاسبات؟ از بازرسی کل کشور؟  از مجمع تشخیص مصلحت؟ از دیوان عدالت اداری؟ از دیوان عالی کشور؟ از رئیس های ادوار قوه قضاییه؟ از مجلس خبرگان؟ از یکی از صدها شورای عالی؟ از اندیشکده ها، پژوهشکده ها، از دانشگاه های بی شمار؟ از کارشناسان و متخصصانی که هر روز از گوشه و کنار می رویند؟

4. دیروز بودجه سال 1404 (خاطرتان هست که سال 1404 قرار بود ما کجا ها باشیم) تسلیم مجلس محترم شد. کمیسیون محترم تلفیق بودجه بناست این بودجه که صدو هفتاد و هفت صفحه دارد را بررسی کند و به دولت بگوید کجاهای بودجه را چاق کند و از کجاهایش بزند. این کمیسیون بیش از چهل عضو دارد! ریز و درشت، بدون در نظر گرفتن کوچکترین ارزیابی صلاحیت اظهار نظر در یک موضوع اقتصادی، بدون گرفتن یک درس 101 در زمینه میکرو یا ماکرو اقتصاد، همینطور دورهمی باید در مورد امر خطیر بودجه کشور تصمیم بگیرند (اینکه خود بودجه با چه وضعی نوشته می شود، بماند). معلوم نیست چطور بناست تقسیم کار کنند، فرآیند کارشان چیست، انتظار از ایشان چیست؟ در راس شان هم همان نماینده محترمی ست که در زمان آقای روحانی برجام را زیر سوال برد و طرحی را علیه عضویت در برجام به قانون تبدیل کرد.

5. یعنی خلاصه به عنوان یک شهروند از کجا باید فهمید تصمیماتی که منجر به چنین فاجعه ی عظیم اقتصادی در یک کشور شده از کجا آمده است؟ چه کسی یا کسانی مسئولند؟ 700 میلیارد دلار درآمد نفت زمان آن مرد محترم کجا رفت، زیان قطع رابطه با جهان چند تریلیون دلار بوده است؟ چه کسی این زیان های نسلی را به مردم بر می گرداند؟ چه کسی برای ما جنگ تجویز می کند؟ ما را به انتظار وا می دارد؟ چه کسی حواس مردم را از بدبختی های بزرگی که به سرشان آمده پرت می کند و به فیلتر و حجاب مشغول شان می کند؟

#ایران
#توسعه

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 09:43


🔴 برای اسرائیل جنگ لبنان روزانه 134 میلیون دلار هزینه دارد و هزینه‌ها در حال افزایش است

👈 گسترش جنگ در جبهه شمالی از سپتامبر سال جاری تاکنون نزدیک به 7 میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته است و وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرده که کسری بودجه در ماه سپتامبر 2.34 میلیارد دلار بوده است.

در دوازده ماه گذشته کسری بودجه به 8.5 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته و در سال 2023 کسری بودجه اسرائیل 4.2 درصد بوده است.

طبق گزارشات، هزینه‌های جنگ برای اسرائیل که از 7 اکتبر سال 2023 آغاز شده، به 28 میلیارد دلار رسیده است.

#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 09:38


🔴 کشف معدن عظیم لیتیوم در آمریکا

👈 پژوهشی جدید از سوی سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده (USGS) به کشف یک منبع عظیم لیتیوم در جنوب غربی ایالت آرکانزاس منجر شده است و طبق این تحقیق، تخمین زده می‌شود که این منبع لیتیوم بین 5 تا 19 میلیون تن ذخیره دارد که در صورت استخراج، می‌تواند ذخایر کل آمریکا را چندین برابر کند.

ذخایر لیتیوم در این منطقه به اندازه‌ای است که می‌تواند نیاز جهان تا سال 2030 و برای تولید باتری خودروهای برقی را تا 9 برابر پوشش دهد.

این کشف در منطقه‌ای به نام سماک‌اوور (Smackover Formation) در جنوب غربی آرکانزاس انجام شده است. این منطقه که از زمان‌های گذشته به دلیل منابع نفت و برومین شناخته شده بود، اکنون با کشف ذخایر لیتیوم توجه بیشتری به خود جلب کرده است.

با این حال، لیتیوم به صورت خالص در این منطقه وجود ندارد و به صورت محلول در آب‌های بسیار شور یافت می‌شود و استخراج آن، فرایندی پیچیده است که با نگرانی‌های زیست‌محیطی همراه خواهد بود.

اما در صورتی که استخراج بهینه از این ذخایر امکان‌پذیر باشد، می‌تواند نقشی کلیدی در کاهش وابستگی آمریکا به واردات لیتیوم داشته باشد.

#معدن
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 09:33


🔴 تفاوت شرکت‌های اروپایی با آمریکایی

👈 شرکت‌های اروپایی کوچک‌تر بوده و سود کمتری نسبت به شرکت‌های آمریکایی دارند.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 08:21


🔴 روند افزایش درآمد TSMC

👈 در سال‌های اخیر شرکت تایوانی tsmc، به باارزش‌ترین شرکت قاره آسیا تبدیل شده و این تولیدکننده بزرگ تراشه و نیمه‌رسانا، افزایش درآمد و سود خالص بالایی را به ثبت رسانده است.

#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 08:00


🔴 شاخص نوآوری در کشورهای جهان

#نوآوری
#توسعه

@industromy

صنعت و اقتصاد

25 Oct, 07:47


🔴 حسادت دنیا

👈 طبق نظر اکونومیست، اقتصاد آمریکا، دیگر کشورهای ثروتمند را در گرد و غبار رها کرده و حالا اقتصاد ایالات‌متحده از همیشه بهتر شده است، ولی سیاست‌هایی که این کشور در پیش می‌گیرد، بسیار مهم خواهد بود و حتی باعث خواهد شد که این اقتصاد از اوج، فرود بيايد.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 19:38


#جهان
#انسان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 06:49


🔴 پایانه‌های نفتی در خلیج فارس و دریای عمان

#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 06:43


🔴 تاثیر ترامپ بر اقتصاد اروپا

👈 آمار نشان می‌دهد که صادرات اروپا به ایالات‌متحده در دوران بایدن بیشتر شده و پیروزی ترامپ می‌تواند صادرات را کاهش داده و باعث کاهش رشد اقتصادی اروپا گردد.

این درحالیست که اروپا شرایط خیلی سخت‌تری نسبت به دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ دارد و مدیران کسب‌وکارهای اروپایی اعتقاد دارند که تهدید تعرفه‌ها، روی مخارج مصرف‌کننده‌ها نیز تاثیر خواهد گذاشت.

علاوه بر رشد اقتصادی، کارشناسان انتخاب ترامپ را خطری برای افزایش تورم هم می‌دانند، زیرا با تضعیف یورو در برابر دلار، تورم می‌تواند از محل گران شدن کالاهای وارداتی، افزایش پیدا کند.

#اقتصادجهان
#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 06:15


🔴 کاهش صادرات سوخت‌های فسیلی روسیه

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 05:54


🔴 کندی رشد اقتصادی در چین

👈 رشد اقتصادی چین در فصل سوم 2024 نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.6 درصد بوده که کمترین میزان در 6 فصل اخیر است و شاخص ضمنی تولید ناخالص داخلی چین نیز برای ششمین فصل متوالی، منفی می‌باشد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 05:44


🔴 روند رشد طلا در 2024

👈 در سال 2024 طلا به اوج خود رسیده است و شاهد هجوم سرمایه‌گذاران به بازارهای امن بوده‌ایم و به دنبال افزایش رقابت فشرده در انتخابات آمریکا و تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، اوج بیشتری نیز ثبت شده است.

#بازارسرمایه
#طلا

@industromy

صنعت و اقتصاد

23 Oct, 05:37


🔴 چرا رشد اقتصادی در زندگی مردم دیده نمی شود؟

محمدرضا یوسفی



👈 مرکز آمار ایران گزارشی از رشد اقتصادی بهار امسال را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که در سه ماهه اول سال جاری، رشد تولید ناخالص داخلي با نفت 4.6 درصد و تولید ناخالص داخلي بدون نفت 2.8  درصد بوده است. در مورد رشد بخشهای اقتصادی آمده است، بخش كشاورزي 2.3، استخراج نفت خام و گاز طبيعي  10.2 ، ساير معادن 2.3، صنعت 1.8، توزيع گاز طبيعي 6، تامين آب و برق 4.4 ، ساختمان 2.2 و  گروه خدمات نیز 3.1  درصد نسبت به سه ماهه اول 1402 رشد داشته اند. 

هر گاه آمارهای رشد اقتصادی اعلام می شود، این پرسش در اذهان عمومی مطرح می شود که چرا اثر این رشد اقتصادی در زندگی ما مردم احساس نمی شود. از این رو گروهی، این آمار را نادرست می دانند.  جورج اورول نیز در کتاب قلعه حیوانات نقل می کند که اسکوئیار اعلام کرد که تولیدات مزرعه پانصد درصد رشد کرده است اما حیوانات این آمار را درک نمی کردند آنان احساس می کردند به غذا نیاز دارند نه به آمار.

با وجود این، از آنجا که علم اقتصاد یک علم داده محور است و در صورت کنار گذاردن داده های رسمی، مبنایی برای تحلیل و توصیف نخواهد داشت از این رو اقتصاددان بالاجبار به آمار اعتماد می کند. در این صورت، باید به این سوال پاسخ داد که چرا رشد اقتصادی اعلام شده در زندگی مردم احساس نمی شود. از چند منظر می توان پاسخی به این پرسش داد. 

اول، فرض کنیم فردی به چاهی به عمق صد متر سقوط کرده است و مدت زمانی است که در این وضعیت به سر می برد، به مرور زمان چشمان او به تاریکی چاه و شرایط عادت می کند. حال اگر او یک متر بالا بیاید، آیا احساس رضایتمندی و تغییر خواهد کرد؟ به ویژه اینکه اگر نااطمینانی نسبت به تداوم خروج از چاه داشته باشد. هر چند تغییر در وضعیت او رخ داده ولی این میزان تغییر نمی تواند احساس خوشایندی را به وی منتقل کند و او هنوز خود را در چاه می بیند.

اقتصاد ایران نیز پس از تحریم سال 90، در طول یک دهه متوسط نرخ رشد نزدیک به صفر را تجربه کرده است و درآمد سرانه کشور نزدیک به سی درصد کاهش یافته است. طبیعی است کاهش شدید سطح زندگی و تداوم آن موجب شده است تا رشدهای کوچک، احساس تغییر را منتقل نکند.

منظر دوم به روند رشد اقتصادی بخشهای اقتصادی و مقایسه آن با سه ماهه پایانی سال 1402 توجه دارد. به عنوان مثال روند رشد اقتصادی بخش کشاورزی در سال 1402، رشد منفی با نرخ کاهنده را به ترتیب شش ماهه اول سال منفی 4.4 درصد بوده و در نه ماهه به منفی 2.9 درصد کاهش یافته و در پایان سال به منفی 2.4 درصد کاهش یافت.

حال طبیعی است که اقتصادی که رشدهای منفی را تجربه کرده، با رشد 2.3 درصدی، موجب احساس افزایش رفاه نمی شود.  

منظر سوم، ترکیب رشد بخشهای اقتصادی است. بخش های کشاورزی 2.3 ، صنعت 1.8 و ساختمان2.2 و معادن غیرنفتی 2.3 درصد شد داشته اند که همگی از رشد کل کمتر بوده و همه این بخش ها که بیشترین ارتباط پیشین و پسین را دارند، رشد مناسبی نداشته اند. این در حالی است که بخش خصوصی عمدتا در بخش یادشده  فعال هستند. بنابراین چنانچه تسنیم گزارش می دهد، فرصت های شغلی ایجاد شده در سه ماهه نخست سال جاری کمتر از 25 هزار نفر بوده اند ( تسنیم، 27 / 6 / 1403). در واقع مهمترین عامل رشد اقتصادی به عامل نفت و گاز با 10.2 درصد تعلق دارد که عمدتا به دلیل خام فروشی است از این رو صادرات این بخش نیز بالاترین رشد در میان اجزاء تقاضای کل را داراست.

بنابراین چرایی عدم احساس بهبودی زندگی را می توان از این سه منظر توضیح داد. به نظر می رسد کاهش مخارج دولتی در سه ماهه نخست سال، افزایش نرخ بهره بین بانکی که اخیرا اتخاذ شد؛ سیاستی انقباظی بوده که به همراه   روند کاهشی رشد بخش نفت، کاهش رشد اقتصادی را در پی خواهد داشت و زندگی را برای مردم همچنان سخت می کند.

#اقتصادایران
#ایران

T.me/industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 11:20


🔴 انزوای اسرائیل

👈 نشریه انگلیسی گاردین ویکلی با طرح جلدی کنایه‌ آمیز، اعلام کرده که مقامات غربی به اسرائیل گفته‌اند که شما تنها نیستید، اما جنگ یکساله، اسرائیل را منزوی کرده است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 11:06


🔴 بیکاری جوانان در سطح جهانی

👈 جوانان به افراد بین 15 تا 24 سال اطلاق می‌شود و براساس گزارش سازمان بین‌المللی کار (ILO)، بیکاری جوانان در سال 2023 با 13 درصد، به پایین‌ترین سطح خود در 15 سال گذشته رسیده است.

این نشان‌دهنده بهبود اوضاع، طی نرخهای اشتغال بالا در طول همه‌گیری COVID-19 است و با این‌حال، ارقام بیکاری به طور قابل‌توجهی براساس منطقه جغرافیایی متفاوت می‌باشد.

نقشه نرخ بیکاری جوانان و براساس منطقه جغرافیایی در سال 2023 نشان می‌دهد که جوانان در کشورهای عربی با 28.6 درصد، بیشترین میزان بیکاری را دارند و آمریکای شمالی با 8.3 درصد، کمترین میزان بیکاری جوانان را دارد.

کشورهای عربی متشکل از کشورهایی چون عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و یمن، بالاترین نرخ بیکاری جوانان را در سطح جهان به ثبت رساندند و منطقه شمال آفریقا شامل کشورهایی مانند الجزایر، مصر و مراکش، با 22.5 درصد، در رتبه بعدی هستند.

باید در نظر داشت که افزایش بیکاری در بین جوانان چینی نیز به شدت افزایش داشته و به رکورد بیش از 20 درصد رسیده است.

#اقتصادمنطقه
#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 11:05


🔴 افزایش تولید گاز شیل در چین

👈 در سال 2010 چین عمده نیاز خود به گاز طبیعی را با استخراج 94 میلیارد متر مکعب از منابع متعارف داخلی برآورده کرده و تنها 15 درصد تقاضا به وسیله واردات تأمین می‌شد، اما محدودیت در افزایش برداشت از منابع گاز طبیعی چین، به مرور موجب شد که سهم واردات افزایش یافته و به 42 درصد در سال 2023 برسد.

در این بين، از سال 2013 دو شرکت نفت ملی چین (CNPC) و شرکت ملی نفت و شیمی چین (Sinopec) به دنبال آن بوده‌اند تا با استخراج گاز از منابع غیرمتعارف شیل، در کنار افزایش تولید از منابع متعارف، به افزایش تولید داخلی گاز طبیعی کمک کنند.

در سال 2023 تولید داخلی گاز طبیعی چین به 232 میلیارد متر مکعب رسیده است که 12 درصد از این مقدار را گاز شیل تشکیل می‌دهد و همچنین این مقدار نسبت به سال 2022 افزایش تولید 12 میلیارد متر مکعبی را نشان می‌دهد که 2 میلیارد مکعب آن متعلق به افزایش تولید گاز شیل می‌باشد.

#انرژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 09:29


🔴 تاثیر نظرات سیاسی ماسک بر تسلا

👈 فعالیت‌های سیاسی ایلان ماسک و حمایت از ترامپ، ظاهرا به ضرر تسلا تمام شده و محبوبیت خودروساز برقی در نزد رای‌دهندگان دموکرات و مستقل کاهش پیدا کرده و در بین جمهوری‌خواهان نیز، رشد چندانی نداشته است.

#صنعت_خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 09:15


🔴 میزان سود بانک‌های بزرگ آمریکا

👈 درآمد و سود بزرگ‌ترین بانک‌های آمریکایی در فصل سوم سال 2024، نشان‌دهنده تاثیر نرخ بهره بر شرایط این بانک‌ها می‌باشد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 09:02


🔴 افزایش صادرات نفت ایران از جاسک

👈 بر اساس داده‌های کپلر، صادرات نفت ایران از پایانه جاسک افزایش یافته و اتکای ایران به جزیره خارک، خلیج فارس و تنگه هرمز کاهش یافته است.

ترمینال جاسک در سواحل دریای عمان است و با اینکه در اواسط سال 2021 افتتاح شده، هنوز در حال ساخت می‌باشد و ظرفیت ذخیره‌سازی عملیاتی 5 میلیون بشکه را دارد و انتظار می‌رود که پس از تکمیل، به ظرفیت 10 میلیون بشکه برسد.

#اقتصادایران
#نفت

@industromy

صنعت و اقتصاد

19 Oct, 08:47


🔴 ترامپی شدن سیاست آمریکا

👈 اکونومیست مجددا به عواقب انتخاب مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پرداخته و خطرات آنرا گوشزد کرده است.

#جهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

18 Oct, 14:34


🔴 سه‌گانه‌های از دست رفته !

👈 بحث در مورد سه جزیره همیشه ایرانی بوموسی و تنب‌های بزرگ و کوچک، که در خلیجی هستند که همیشه فارس بوده و هست، شاید به سه‌گانه دیگری هم مربوط باشند که از دست داده‌ایم !

اول ؛ از دست رفتن موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک ایران که با تمام اینکه قرنها دروازه مهمی در جهان بوده و تجارت و قدرت را در مرکز دنیا مدیریت می‌کرده، به اینجا رسیده که مهم‌ترین بندر و فرودگاه کشور، به غیر مهم‌ترین مراکز جهانی پیوسته است !

دوم ؛ از دست رفتن بازار نفت برای ایران، که با داشتن سومین ذخایر و زیرساخت‌های مهم نفتی، جزو ده کشور اول صادرکننده نفت هم نیستیم و بازار را به آنانی داده‌ایم که خاک ما را می‌خواهند !

سوم ؛ از دست رفتن بازار گاز برای ایران که با داشتن دومین و به تعبیری اولین ذخایر گاز دنیا، نیازمند واردات گاز هم هستیم و به جابجایی گاز و نه صادرات آن، دلخوشیم !

باری، جزایر سه‌گانه‌، ایرانی هستند و خواهند بود ولی سه‌گانه و چندگانه‌ های دیگری هم داریم که از دست می‌دهیم و فرصت‌هایی که می‌بینیم که می‌سوزند و فقط هزینه‌های آنها هستند که توسط ایران، پرداخت می‌شوند !

علیرضا مهدیه

#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 17:09


🔴 بزرگترین صادرکنندگان نفت خام جهان

👈 عربستان، روسیه، کانادا، آمریکا، عراق، امارات، کویت، نروژ، نيجريه و قزاقستان، 10 کشور اول صادرات نفت خام در دنیا می‌باشند.

دیده می‌شود که ونزوئلا و ایران، با تمام ذخایر فراوان و به دلیل تحریم‌ها، در بین 10 کشور اول صادرکننده نفت نیز حضور ندارند.

#نفت
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 16:56


🔴 سقوط نرخ باروری زنان

#زنان

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 12:09


🔴 تاثیر هوش مصنوعی بر بازار سرمایه

👈 ارزش بازار شرکت‌های بزرگ فناوری از زمانی که ChatGPT معرفی شده است، 8.2 تریلیون دلار افزایش پیدا کرده است.

#بازارسرمایه
#تکنولوژی

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 11:54


🔴 هزینه‌های نظامی در کشورهای منطقه

👈 طی دو دهه گذشته، هزینه‌های نظامی اسرائیل نسبت به ایران، مصر و حتی ترکیه، افزایش بسیار بیشتری داشته است.

#جهان
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 11:02


🔴 چین قصد دارد که از ثروتمندان، مالیات بر عایدی سرمایه‌گذاری در خارج از کشور بگیرد

👈 دولت چین بر مالیات ثروتمندان افزوده و بر سود سرمایه‌گذاری در خارج از کشور نظارت بیشتری خواهد کرد و افراد ثروتمند را در یک درخواست نادر احضار کرده است.

اکنون چین فرآیندهای مالیاتی که مدتها نادیده گرفته شده بود را بر سود سرمایه‌گذاری در خارج از کشور ثروتمندان، آغاز کرده است.

دولت به برخی از افراد ثروتمند در شهرهای بزرگ و در ماه‌های اخیر گفته که ارزیابی‌های خود را انجام دهند، بعضی از ثروتمندان نیز توسط مقامات مالیاتی برای ارزیابی پرداخت‌های احتمالی و از جمله پرداخت‌های معوقه، احضار شده‌اند.

باید در نظر داشت که شرایط اقتصادی چین به هیچ‌وجه همانند قبل نیست و بیشترین میزان مهاجرت ثروتمندان متعلق به کشور چین است و سختگیری بیشتر بر تولید و سرمایه‌گذاری‌ها، می‌تواند باعث کاهش سرمایه‌گذاری و حتی خروج بیشتر سرمایه و سرمایه‌داران گردد.

#اقتصادجهان

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 10:30


🔴 منابع آگاهی‌بخش برای نسل جوان

👈 نسل Z یا افرادی که بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹ به دنیا آمده‌اند، یکی از گروه‌های جمعیتی مهم در مصرف رسانه و اطلاعات به حساب می‌آیند. ویژگی‌ها و رفتارهای این نسل در مصرف محتوای رسانه‌ای به شکل قابل‌توجهی با نسل‌های قبلی متفاوت است.

این نسل به طور گسترده از اینترنت و پلت‌فرم‌های دیجیتال برای دسترسی به اطلاعات استفاده می‌کند. شبکه‌های اجتماعی، مانند اینستاگرام و تیک‌تاک، به عنوان منبع اصلی دریافت اخبار و اطلاعات روزمره شناخته می‌شوند.
ترجیح آنها به سمت استفاده از محتواهای ویدیویی کوتاه و تأثیرگذار است که بتواند به‌سرعت اطلاعات مورد نیازشان را انتقال دهد.

تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها ابزار اصلی دسترسی آنها به رسانه‌ها هستند. بیش از ۷۵ درصد از مصرف محتوای این نسل از طریق دستگاه‌های موبایل انجام می‌شود.

نسل Z به اصالت و صحت اطلاعات اهمیت زیادی می‌دهد و از منابعی استفاده می‌کند که از نظر آنها قابل اعتماد و معتبر باشند. این ویژگی باعث شده که آنها به اینفلوئنسرهایی که ارتباط نزدیک و واقعی با مخاطبان دارند، اعتماد بیشتری کنند.

#ایران
#رسانه
#آینده

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 10:22


🔴 اختلاف طبقاتی وحشتناک در ایران

👈 بررسی‌ آماری توزیع درآمد سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نابرابری در مناطق شهری کل کشور معادل ۳۸.۲ درصد بوده و نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

بیشترین سطح نابرابری در استان سیستان و بلوچستان و با ضریب جینی ۴۱.۹۸ درصد بوده و در رتبه بعد استان تهران و با ضریب‌جینی ۴۰.۸۵ درصد، می‌باشد.

#اقتصادایران
#ایران

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 10:14


🔴 تعداد معادن سنگ آهن کشور

👈 تعداد معادن دارای مجوز بهره‌برداری و در حال استخراج سنگ آهن ایران، در مجموع ۲۵۴ معدن می‌باشد.

#صنعت_فولاد
#معدن

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 07:50


🔴 بنگاه‌های دولتی با بیشترین زیان

#اقتصادایران
#خودرو

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 07:44


🔴 سهم مسکن در سبد هزینه‌ خانوارها

👈 ‏به طور متوسط ۴۲ درصد از درآمد ایرانی‌ها صرف هزینه مسکن می‌شود که این عدد برای استان تهران ۵۶ درصد و شهر تهران تا حدود ۷۰ درصد است.

استاندار جهانی این عدد ۳۰ درصد است و مقدار بیشتر از آن باعث افت کیفیت زندگی می‌شود و لازم به ذكر است که تا اوایل دهه ۹۰، متوسط هزینه مسکن در ایران ۳۰ درصد بوده است که افزایش داشته است.

#مسکن
#تورم

@industromy

صنعت و اقتصاد

17 Oct, 07:41


🔴 مقایسه صادرات غیرنفتی امارات با ایران

👈 امارات متحده عربی ۳۸۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته و ایران تنها به ۲۳ میلیارد دلار دست یافته است.

کشور امارات دارای تنها ۹ میلیون نفر جمعیت است و با حدود یک‌دهم جمعیت ایران، ۱۷ برابر ایران صادرات غیرنفتی دارد.

#اقتصادایران
#صادرات
#اقتصادمنطقه

@industromy

صنعت و اقتصاد

16 Oct, 18:41


🔴 چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟

👈 رازهای نهادهای اقتصادی در کسب جایزه نوبل اقتصاد 2024

حسین سلاح‌ ورزی


امروز جایزه نوبل اقتصاد به سه محقق برجسته، دارون عجم‌اوغلو، سایمون جانسون، و جیمز رابینسون اهدا شد.

این تیم اقتصاددانان و دانشمندان علوم سیاسی به خاطر تحقیقات خود در مورد اهمیت نهادهای اقتصادی و سیاسی و نقش آن‌ها در تعیین سرنوشت ملت‌ها موفق به کسب این جایزه شدند. مطالعات آنها به شکلی جذاب و روشن، توضیح می‌دهد که چرا برخی کشورها به توسعه و رفاه می‌رسند و برخی دیگر در فقر و ناکامی فرو می‌مانند.

چهره‌های پشت تحقیقات
دارون عجم‌اوغلو، استاد دانشگاه MIT و زاده استانبول، یکی از پرآوازه‌ترین اقتصاددانان جهان است. او با همکاری سایمون جانسون و جیمز رابینسون، کتاب مشهور "چرا ملت‌ها شکست می‌خورند" را نوشت که به تحلیل عمیق تفاوت‌های نهادی بین کشورها پرداخته و یکی از آثار کلیدی در عرصه اقتصاد توسعه به‌شمار می‌رود. جانسون و رابینسون نیز، هر یک در موسسات پیشرو مانند MIT و دانشگاه شیکاگو مشغول به فعالیت‌های پژوهشی و تدریس هستند.

نهادها: کلید موفقیت یا ناکامی کشورها
اساس تحقیقات این سه اقتصاددان نشان می‌دهد که نهادهای فراگیر اقتصادی و سیاسی پایه‌های اصلی برای توسعه پایدار یک کشور هستند. اگر نهادهای یک کشور به‌گونه‌ای طراحی شده باشند که حقوق و فرصت‌ها را به‌طور عادلانه توزیع کنند و از بهره‌کشی و تمرکز ثروت جلوگیری شود، اقتصاد آن کشور می‌تواند به رشد و شکوفایی برسد. در مقابل، نهادهای استثماری و متمرکز که حقوق مردم را محدود و ثروت را در دست گروه‌های خاصی متمرکز می‌کنند، منجر به فقر و رکود اقتصادی می‌شوند.

یک نمونه‌ی روشن از تحقیقات آن‌ها، مقایسه‌ی دو نیمه‌ی شهر "ناگالس" است که یکی در آمریکا و دیگری در مکزیک واقع شده است. با وجود اینکه این دو منطقه از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی تقریباً یکسان هستند، تفاوت اصلی در نهادهای سیاسی و اقتصادی آنهاست. نهادهای فراگیر و کارآمد در بخش آمریکایی، فرصت‌های بیشتری برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی فراهم کرده است، در حالی که نهادهای ضعیف‌تر در بخش مکزیکی منجر به محدودیت در توسعه شده‌اند​.

ارتباط با اقتصاد ایران: درس‌هایی برای اصلاحات نهادی
تحقیقات این سه اقتصاددان می‌تواند چراغ راهی برای سیاست‌گذاران ایرانی باشد.

تاریخچه اقتصاد ایران نشان داده است که نهادهای متمرکز و ناکارآمد در طول زمان مشکلات بزرگی برای رشد اقتصادی کشور ایجاد کرده‌اند. این نهادها که اغلب به نفع گروه‌های محدودی عمل کرده‌اند، فرصت‌های رشد و توسعه را برای بسیاری از مردم محدود کرده‌اند.

ایران به‌عنوان کشوری با منابع فراوان و ظرفیت‌های عظیم، همچنان با چالش‌هایی از جمله نابرابری اقتصادی، فساد نهادی و توزیع ناعادلانه منابع روبرو است. تحقیقات عجم‌اوغلو و همکارانش نشان می‌دهد که بدون اصلاحات عمیق در نهادهای اقتصادی و سیاسی، رسیدن به رشد پایدار و رفاه عمومی ممکن نخواهد بود.

برخی از اصلاحات پیشنهادی شامل تقویت حاکمیت قانون، افزایش شفافیت در فرآیندهای تصمیم‌گیری و توزیع عادلانه‌تر فرصت‌های اقتصادی است. نهادهایی که بتوانند از مشارکت عمومی حمایت کنند و حقوق همه اقشار جامعه را تضمین نمایند، می‌توانند زمینه‌ساز رشد پایدار و کاهش نابرابری‌ها در ایران شوند. همچنین، حرکت به‌سوی نهادهای فراگیر می‌تواند موجب ایجاد انگیزه در کارآفرینان و سرمایه‌گذاران شود که از پتانسیل اقتصادی ایران بهره‌برداری کنند و کشور را به سوی توسعه و رفاه هدایت کنند​.

جمع‌بندی
جایزه نوبل اقتصاد 2024 به‌وضوح اهمیت نهادها را در مسیر توسعه کشورها به نمایش گذاشته است. این نظریه‌ها، نه تنها در بررسی تفاوت‌های تاریخی بین کشورهای توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته کاربرد دارد، بلکه برای کشورهایی مانند ایران که با مشکلات نهادی و اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بسیار حیاتی است. اصلاحات نهادی می‌تواند کلید توسعه پایدار و عبور از بحران‌های اقتصادی باشد و تحقیقات این سه برنده نوبل، نقشه‌ی راهی برای سیاست‌گذاران ارائه می‌دهد تا مسیری برای شکوفایی و کاهش فقر پیدا کنند.

ایران با توجه به ظرفیت‌های بالای خود، اگر بتواند نهادهایش را اصلاح کند، می‌تواند به یکی از اقتصادهای پویا و باثبات منطقه تبدیل شود. همان‌طور که تحقیقات عجم‌اوغلو و همکارانش نشان داده‌اند، آینده اقتصادی هر کشور در گرو نهادهای آن است.

#توسعه
#ایران

T.me/industromy