حقوق مهندسی گلستان @hoghughmohandesy Channel on Telegram

حقوق مهندسی گلستان

@hoghughmohandesy


اهداف کانال:
https://t.me/hoghughmohandesy/149

ادمین:
@ELMIRA_FARMANLOO

لینک مستقیم کانال:
https://t.me/hoghughmohandesy

حقوق مهندسی گلستان (Persian)

با خوش آمدگویی به کانال حقوق مهندسی گلستان! این کانال به بررسی مسائل و مشکلات مربوط به حقوق مهندسی می‌پردازد. اگر شما یک مهندس یا دانشجوی مهندسی هستید و نیاز به اطلاعات و آگاهی در زمینه حقوق مهندسی دارید، این کانال مناسب برای شماست. از منابع اعتباری و اطلاعات به روز در این زمینه برخوردار شوید. ادمین این کانال آماده پاسخگویی به سوالات شماست و لینک مستقیم کانال را می‌توانید از آدرس https://t.me/hoghughmohandesy مشاهده کنید. پس از عضویت در این کانال، به دنیای گسترده‌ای از اطلاعات و مطالب مفید در حوزه حقوق مهندسی وارد خواهید شد. فرصت را از دست ندهید و همین الان به کانال ما بپیوندید!

حقوق مهندسی گلستان

06 Oct, 10:01


گروه "حقوق مهندسی گلستان" به منظور طرح مسائل و مشكلات فنی ؛ حقوقی مهندسین ایجاد شده است

تاسیس 1395/4/3

لینک پیوستن به گروه

https://t.me/joinchat/CO4bJVKhbylFmXzBTOnRuw

آدرس کانال تلگرام

@hoghughmohandesy

آدرس اینستاگرام
https://instagram.com/hoghughmohandesy?utm_medium=copy_link

حقوق مهندسی گلستان

02 Oct, 01:13


دیوار برشی Shear wall

در مهندسی سازه ،دیوار برشی دیواری است که از قطعات مهاری(قطعات برشی) ساخته شده و وظیفه خنثی کردن اثر بارهای جانبی وارد شده بر سازه را بر عهده دارد.دیوار برشی برای مقابله با بارهای جانبی متداولی همچون بار باد و بار زلزله طراحی می شود. دیوارهای برشی نوعی از سیستم های سازه ای است که مقاومت جانبی ساختمان یا سازه را تامین می کند. بارهای جانبی در یک صفحه و در طول بعد قائم دیوار اعمال می شوند.
مراحل اجرا دیوار برشی :
آرماتوربندی افقی و عمودی
قالب بندی
بتن ریزی
مزایای دیوار برشی :
افزایش چشمگیر سختی ساختمان به نحوی که بر اثرات ثانویه نقش موثری دارد.
کاهش قابل ملاحظه خسارت به عناصر غیر سازه ای که در اکثر موارد هزینه آنها کمتر از هزینه اعضای سازه ای نیست.
شکل پذیری بالا
دیوارهای برشی قادرند حتی پس از پذیرش ترک های زیاد، بارهای ثقلی که برای آنها هم طراحی شده اند تحمل کنند.این پدیده را به طور کامل نمی توان از ستون ها انتظار داشت.
@hoghughmohandesy

حقوق مهندسی گلستان

08 May, 10:09


طرح پيشنهادي كميسيون عمران مجلس در خصوص إصلاح قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان كه در تاريخ ١٣٩٧/٤/٣ به تصويب كميسيون مذكور رسيده است
@hoghughmohandesy

حقوق مهندسی گلستان

08 May, 10:09


لايحه استاد مهندس حسن زاده مبني بر وجود إشكالات متعدد در طرح پيشنهادي كميسيون عمران مجلس در خصوص إصلاح قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان كه در تاريخ ١٣٩٧/٤/٣ به تصويب كميسيون مذكور رسيده است
@hoghughmohandesy

حقوق مهندسی گلستان

14 Dec, 19:31


پرسش شماره 131

☑️ با سلام و عرض خسته نباشید. من چند ماهی هست بعنوان ناظر تاسیسات مکانیکی مشغول بکار شدم، متاسفانه بدون گذارندن هیچ دوره ای و فقط با قبولی در آزمون اجازه انتخاب کار نظارت تاسیسات ساختمان رو گرفتم و اطلاعات و دانسته های من در حد همون کتابهای مباحث هستش. الان با ساختمان هایی مواجه میشم که کل کار رو تکمیل کردن و بدون اینکه بدونن نیاز به تایید و نظارت ناظر جهت تایید لوله کشی فاضلاب، آب باران ، بهداشتی.... است. الان من در گزارش مرحله ای ناظر شهرداری چه باید بنویسم ؟
متاسفانه در شهرهای کوچک هنوز مالک و لوله کش ها توجیه نشدن و اطلاع ندارن
چون یک سالی هست که این رویه شروع شده. کار کلا پایان یافته و امکان بررسی لوله کشی های پوشش شده وجود ندارد
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام، حسب ضوابط جاری تا زمانی که ناظر گاز تأییدیّۀ نهایی را ندهد شرکت گاز، جریان را وصل نمی کند. علی هذا توصیه می شود که مقررات ملی ساختمان به ویژه مبحث هفدهم را به خوبی مورد توجه و سرلوحۀ خود قرار داده هر حرکتی که انجام میدهید به صورت مستند و مستدل باشد، انشاءالله با این روش ضریب آسیب پذیریتان به سمت صفر میل می کند.

#پرسش_شماره_صد_و_سی_و_یک #پرسش_شماره_۱۳۱ #پرسش_شماره_131 #ناظر #تاسیسات_مکانیکی #آزمون #نظارت #ساختمان #اطلاعات #تایید #لوله_کشی #فاضلاب #آب #باران #گزارش_مرحله_ای #شهرداری #مالک
@hoghughmohandes
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

07 Dec, 11:22


پرسش شماره 130

☑️ پرسش : با سلام و عرض خسته نباشید
طبقه همکف ساختمانی در سال های قبل کامل شده همچنین اسکلت طبقه اول ان هم در همان زمان اجرا شده است.اکنون مالک درخواست ساخت طبقه اول را داشته.منم بعنوان ناظر طبقه اول نامه ای خطاب به شهرداری زدم و بیان داشتم بعلت اینکه طبقه همکف و اسکلت طبقه اول در زمان نظارت بنده نبوده هیچ گونه مسئولیتی را درقبال طبقه همکف و اسکلت طبقه اول را نمیپذیرم. متاسفانه شهرداری در جواب نامه زده شما بعنوان ناظر طبقه اول میبایست مسئولیت اسکلت طبقه اول را پذیرا باشید. حال از شما درخواست دارم منو راهنمایی کنید تا زیر بار مسئولیت کاری که در زمان نظارت بنده نبوده، نشوم
ممنونم
راستی در ان زمان ساختمان بخاطر اضافه بنا و اجرای اسکلت طبقه اول به کیمسیون ماده100شهرداری ارجاع شده است
اینم عکس رای کیمسیون👇👇👇👇👇👇
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
جناب مهندس با سلام ، اگر شما متعهد به تنظیم پایان کار نباشید پرواضح است که نباید متعهد بخشهای قبلی باشید امّا اگر قرار باشد که پایان کار بدهید و پایان کار هم ناظر به کل ساختمان است نه بخشی از آن بنابراین باید مسؤول تمامی ساختمان باشید، به همین دلیل قبل از پذیرش تعهد نظارت احراز کنید که عملیّات اجرایی قبلی مطابق تمامی استانداردها هست یا خیر، اگر نبود از پذیرش نظارت خودداری ورزید و اگر بود آنگاه بی دغدغه همه را متعهد شوید.

#پرسش_شماره_صد_و_سی #پرسش_شماره_۱۳۰ #پرسش_شماره_130 #همکف #ساختمان #اسکلت #اجرا #مالک #ناظر #شهرداری #نظارت #مسئولیت #کمیسیون #ماده_صد #پایان_کار #تعهد #عملیات_اجرایی #استاندارد
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

04 Dec, 18:39


پرسش شماره 129

☑️ پرسش : با سلام و احترام
ضمن سپاس بي كران از زحمات جنابعالي و همكران محترم
بنده سوالي داشتم در خصوص بحث مبايعه نامه واحدهاي نيمه تمام مسكن مهر شهر پرديس البته استاد گرامي چناچه سوال بنده مناسبت دارد با متون در كانال لطف كنيد پاسخ بنده را بدهيد در غيراينصورت بنده را عفو نموده و از پاسخ آن خودداري نماييد
سيستم نقل و انتقال مسكن مهر در پرديس در خصوص واحدهاي نيمه تمام به صورت وكالتي است و با انعقاد مبايعه نامه بين آخرين نفر انتقال دهنده و خريدار است سوال بنده اين است آيا سيستم وكالت انتقالي كه بصورت زنجير وار است وجهه قانوني دارد كه در پايان خريدار نهايي بتواند مراتب قانوني را زمان تحويل طي نمايد ؟
با سپاس فراوان
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام و آرزوي بهروزي شما، عرض كنم كه إعطاي وكالت از نظر قانونگذارما كاملاً به رسميًّت شناخته شده و قابل استناد مي باشد بنابراين از اين بابت ايراد و إشكالي نيست وليكن دغدغه أصلي در اين است كه اگر سازوكار محكم و قوي اَي دربين نباشد چه بسا يك ملك به چندين نَفَر به همين طريق واگذار شود و بدتر از آن اين است كه (دور از همه) يكي از طرفين(وكيل يا موكل) فوت كند كه در اين صورت، آغاز جنگ بنا نهاده مي شود زيرا وكالتنامه إعطائي باطل شده و خريدار اين معامله مشمول ضرب المثل "پيدا كنيد پرتقال فروش را" خواهد بود. كوتاه سخن ورود در آن گونه انجام معامله ريسك پذيري آشكار است.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_نه #پرسش_شماره_۱۲۹ #پرسش_شماره_129 #مبایعه_نامه #مسکن_مهر #نقل_و_انتقال #وکالت #خریدار #قانون #استناد #موکل #وکالتنامه #باطل #معامله
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

02 Dec, 16:59


پرسش شماره 128

☑️ پرسش : عرض سلام وخسته نباشید خدمت اساتید کانال
درصورتی که مالک از عمد از مصالح غیر استاندار استفاده کند وبصورت شبانه آن را در زیر مصالح دیگر پنهان کند برای جلوگیری از این کار باید چه اقدامی انجام داد؟
آیا میتوان از دستور کاری کتبی با عنوان رویت مصالح قبل از استفاده از این کار مالک جلو گیری کرد ؟
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام و درود، نظر به اينكه ناظر حسب ضوابط و مقررات جاري داراي مسؤوليّت است لذا حق دارد كه در چهارچوب مقررات قانوني هر گونه كنترلي را اِعمال كندو چنانچه با مقاومتي مواجه شد به تمامي نهادهاي نظارتي گزارش بدهد.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_هشت #پرسش_شماره_۱۲۸ #پرسش_شماره_128 #مالک #مصالح #غیر_استاندارد #دستور_کار #ضوابط #مقررات #مسئولیت #گزارش
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

02 Dec, 16:06


🔸همایش "حقوق مهندسی" در سازمان نظام مهندسی همدان

💠مدرس: استاد ارجمند جناب آقای مهندس مهدی لایق

🔹زمان: سه شنبه ۱۳ آذر ماه ۹۷

حقوق مهندسی گلستان

26 Nov, 17:29


پرسش شماره 127

☑️ پرسش : سلام من تازه پروانه مجری پایه۳ معماری گرفتم و یک کارفرمایی تماس گرفته درخصوص قبول مجری و اعلام کرده ساختمان ۳طبقه بوده بدون مجری و ۲طبقه دیگه میخواد اضافه طبقه داشته باشه و ساختمان نیز در مرحله اسکلت است. مطمنا نقشه مصوب نخواهدبود و نقشه اجرایی خواهد بود با این توصیفات آیا مجری را قبول کنم؟و اگر قبول کنم نقشه اجرایی چون با نقشه مصوب نظام مهندسی تفاوت داره آیا مشکلی برایم نخواهد داشت؟
و اگر نکته ها و پیشنهاداتی دارید ممنون میشم بنده رو راهنمایی نمایید که در آینده مشکلی واسم پیش نیاد از هرنظر
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام و شب شما به خیر، در یک کلام خدمتتان عرض کنم که پذیرش چنین درخواستی به معنای ارتکاب فعل حرام است. حیثیّت و اعتبار حرفه ای خود را به بهای اندک نفروشید.
مهندس عزیز همیشه به خاطر داشته باشید که شما به عنوان یک حرفه مند مهندسی دارای دیواری هستید کوتاهتر از همۀ دیوارها و اگر خدای ناکرده کوچکترین اشکالی در کاری که میپذیرید به وجود بیاید اول شما را مورد هجوم قرار می دهند بنابراین اگر قرار است مسئولیّتی را بپذیرید تا تمامی زیر و بم های آن را درنیاورده و به تمامی جوانب آن اشراف و آگاهی نیافتید از پذیرش آن برحذر باشید.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_هفت #پرسش_شماره_۱۲۷ #پرسش_شماره_127 #پروانه #مجری #معماری #کارفرما #ساختمان #اسکلت #نقشه #مصوب #نظام_مهندسی #حرام #اعتبار #مسئولیت #آگاهی
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

24 Nov, 14:21


پرسش شماره 126

☑️ پرسش : با سلام. سوالی در ارتباط با مجمع سازمان نظام مهندسی داشتم از خدمتتون. در ماده 75 قانون تجارت آمده ، تمامی سهامداران در مجمع حق رای دارند و اصولا هر سهم یک رای دارد اما در ماده 77 قانون تجارت عنوان شده ذینفع حق رای ندارد. آیا طبق ماده 77 قانون تجارت در جایی که دستورجلسه مجمع تصویب بودجه است کارمندانِ مهندسِ عضو سازمان نظام مهندسی حق رای ندارند؟ آیا صرفا کارمندان ذینفع بحساب می آیند؟
بنظر بنده تمام مهندسینِ عضو سازمان(کارمندِ سازمان و غیرکارمند) ذینفع هستند و حق رای دارند حتی زمانی که موضوع تصویب بودجه باشد.
ممنون میشم شما استاد بزرگوار هم اعلام نظر بفرمایید
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام. به استناد منطوق صریح م 55 آیین نامۀ اجرایی ناظر به م 9 قانون هر عضو حقیقی سازمان استان دارای حق رآی است و چون واژۀ "تمامی" که در متن مادّۀ استنادی به کار رفته ظهور در عام دارد و هیچ مخصص منفصل یا متصلی آن را تخصیصی نزده لذا فارغ از محل کار، هر عضو سازمان استان حق رأی دارد.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_شش #پرسش_شماره_۱۲۶ #پرسش_شماره_126 #مجمع #سازمان #نظام_مهندسی #قانون #تجارت #سهامداران #حق_رای #ذینفع #صورتجلسه #تصویب #بودجه #کارمند #عضو
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

22 Nov, 16:24


پرسش شماره 125

☑️ پرسش : سلام. یک پروژه که زمین بزرگی دارد کاری که به من معرفی شد حدود 1000 متر بود، الان اما کارفرما تغییر داد هم نوع کاربری را هم متراژ را (چند برابر شده)، و نظرش این است که شما ناظر نیستی برای این پروژه، در مرحله اجرایی فندانسیون است البته هنوز بتن نریخته است، آیا من باید گزارش رد کنم برای کار، با توجه به اینکه شروع به کار هم نیاورد است، من خودم از پروژه اطلاع دارم چون به محل کارها سعی میکنم سر بزنم. آیا باید خود را به بی اطلاعی بزنم، آیا با توجه به اینکه هیچ نقشه ای ندارم از کارجدید و اینکه نمیدانم متراژ در چه حد است که ممکن است از صلاحیت من خارج شود. چه راه حلی پیش رو دارم؟
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام، اگر پروانه ساختماني صادر شده و نام شما به عنوان ناظر در پروانه درج شده بنابراين شما مسؤوليّت داريد و نبايد اجازه بدهيد كه تخلف كند و تا زماني كه نقشه جديد آرائه نشده كه مصوب باشد اجازه هيچ تغييري به مالك ندهيد و فوراً گزارش خلاف به شهرداري، سازمان استان و اداره كل راه و شهرسازي استان بدهيد.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_پنج #پرسش_شماره_۱۲۵ #پرسش_شماره_125 #زمین #کارفرما #کاربری #ناظر #پروژه #فنداسیون #بتن #گزارش #شروع_بکار #اطلاع #نقشه #صلاحیت #پروانه #ساختمان #مسئولیت #تخلف #مالک #شهرداری #اداره_کل_راه_و_شهرسازی
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

18 Nov, 15:44


پرسش شماره 124

☑️ پرسش : من ناظر پروژه هستم و کارفرما در خصوص نقشه ها و جزییات با من همکاری ندارد با توجه به اینکه 80درصد پروژه انجام شده آیا من میتوانم انصراف بدهم و در نامه انصراف، دلیل انصراف را بیان کنم؟ آیا مسولیت کار های انجام شده با من خواهد بود؟ البته کارفرما هم دوست دارد که من انصراف بدهم یا این چنین نشان میدهد، با توجه به اینکه من گفتم تعویض ناظر کنید، اما آنها نظرشان انصراف از جانب من است، آیا این انصراف تبعاتی برای من خواهد داشت؟
هر چه نامه کتبی به کارفرما زدم در خصوص جزییات و نقشه ها، هیچ گونه اهمیتی نمیدهد، متاسفانه پروژه با اهمیتی می باشد و حتی در موارد رفع نقص همکاری خوبی ندارد و کم کاری کرده و نظرشان این است ایراد ندارد کار، و هر جا ایراد دارد بگو بشکافیم ببینیم و حتی اگر ایراد نداشت باید خسارت بدهی، آیا واقعا ناظر باید جای ایرادها را هم نشان دهد؟ کتبی مجری و ناظر هماهنگ کننده معرفی نشده است. درخصوص اینکه نقشه های مصوب در معماری تغییر کرده است و در گزارش رد شده، ایا باید به گرفتن نقشه چون ساخت به کارفرما نامه کتبی زد؟ ایا وظیفه ناظر است که حتما گوشزد کند؟
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام ، همكار گرامي از نوع گفتار شما اينگونه استنباط ميشود كه علي الظاهر كاملاً به چگونگي انجام وظيفه حرفه اي خود آشنايي نداريد كه البته اين امر در وهله نخست ناشي از بي التفاتي مديريت سازمان استاني هست كه شما عضو آن مي باشيد. علي ايُّحال خدمت شما عرض كنم كه شما به عنوان ناظر حسب تبصره ٧ ماده ١٠٠ قانون شهرداري و ماده ٣٠ قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان وظيفه داريد كه عمليات إجرائي را با :
١- مندرجات پروانه ساختماني.
٢- نقشه هاي مصوب
٣- محاسبات پيوست.
به صورت مستمر نظارت كرده در انتها پايان كار را گواهي كرده و اگر خلافي هم دارد آن خلاف را به موقع به شهرداري اطلاع دهيد، علي هذا شما بايد تخلف ارتكابي را با ذكر جزييّات اطلاع دهيد و صرف گزارش كلي مبني بر وقوع تخلف مسموع نيست. بعلاوه قرارداد خدمات مهندسي آنگونه نيست كه ناظر يا مالك به طور يكجانبه بتوانيد آن را فسخ كند و انصراف بدهد يا عزل كند. بنابراين نه شما ميتوانيد انصراف دهيد و نه مالك ميتواند شما را كنار بزند مگر آنكه مدت قرارداد به إتمام رسيده باشد.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_چهار #پرسش_شماره_۱۲۴ #پرسش_شماره_124 #ناظر #پروژه #کارفرما #نقشه #جزئیات #انصراف #نامه #مسئولیت #تعویض #رفع_نقص #خسارت #بدهی #ایراد #کتبی #مجری #هماهنگ_کننده #معماری #گزارش #چون_ساخت #قانون #شهرداری #نظام_مهندسی #عملیات_اجرایی #پروانه #محاسبات #نظارت_مستمر #پایان_کار #خلاف #قرارداد #خدمات_مهندسی #مالک #فسخ
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

16 Nov, 18:24


پرسش شماره 123

☑️ پرسش : با سلام. لطفا در ارتباط با این موضوع اعلام نظر بفرمایید : دوستان معمار ١٠٠ درصد جهت طراحي از مالك خواسته بشه به ثبت اسناد و املاك مراجعه كنن و سي دي عرصه رو بيارن و طبق همون طراحي كنن بخاطر اينكه يكي از مالكين از خدمات نقشه بردار استفاده كرده و فايل نقشه برداري رو جهت طراحي به مهندس معمار داده طي تشريفات اداري پس از ساخت و گذشت چهار سال متوجه شدن كه نقشه بردار عرصه موجود رو نقشه برداري كرده و داده طراح معمار هم طراحي كرده مالك از همه جا بي خبر هم شروع به ساخت كرده كه در اخر متوجه شدن پنج سانت از ابعاد اصلي خارج ساخته شده ساختمان كه در حال حاضر بخاطر همون پنج سانت تجاوز كه كلان هشتاد دسيمتر مربع ميشه در حال طي مراحل دادگاه هستن
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام به نظر بنده اين وظيفه مالك است كه ابعاد درست را به معمار بدهد، حال ميخواهد به اداره ثبت رفته از آنجا ابعاد بياورد و يا نقشه بردار با صلاحيّت اين كار را انجام داده باشد مع الوصف به سازمان استانتان مراجعه كرده از آنجا جويا شويد. مسؤوليّت متوجه آنهايي هست كه رعايت ضوابط نكرده موجب ضرر به ديگران ميشوند.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_سه #پرسش_شماره_۱۲۳ #پرسش_شماره_123 #معمار #طراحی #مالک #اداره_ثبت #عرصه #نقشه_بردار #مهندس #تشریفات_اداری #ساخت #ساختمان #تجاوز #دادگاه #وظیفه #صلاحیت #ضوابط #ضرر
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

16 Nov, 17:13


پرسش شماره 122

☑️ پرسش : سلام وقتتون بخیر. سوالی داشتم :
من به عنوان ناظر هماهنگ کننده هم به مالک در زمان کار دستور دادم که نقشه چون ساخت مورد تایید طراح را تهیه کند و همچنین به شهرداری گزارش دادم ولیکن مالک به کار خود ادامه داده و اکنون در مرحله ای می باشد که می خواهد کنتور گاز بگیرد و داخل ملک سکونت پیدا کند. مالک به میزان ۲ متر پیشروی داشته و کل سیستم سازه ای تغییر کرده و چون ناظر طبق قانون هیچگونه حقی از بابت تغییر نقشه ندارد و تایید سازه اجرا شده منوط به تایید طراح می باشد به این دلیل در خواست نقشه مورد تایید طراح را داشتم
راه کار برای من چیه؟
آیا میتوانم به اداره گاز نامه بزنم که کنتور بهش ندن؟و می تونم درخواست بدن آب و برق ساختمان قطع کنن؟
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
جناب مهندس، این اظهارات شما به معنای اقرار به عدم رعایت نظامات دولتی (مقررات ملّی ساختمان) بوده و مستوجب محکومیّت انتظامی است چرا که وفق نصّ صریح تبصرۀ 7 مادّۀ 100 قانون شهرداری گزارش ارتکاب تخلف را به موقع به مرجع صدور پروانه نداده اید. افزون بر این به دلیل آنکه علی الظاهر نظارتی بر عملیّات اجرایی نداشته اید زیرا وظیفۀ ناظر نظارت بر انطباق اجرا با نقشه هاست و در جایی که تغییرات اساسی اِعمال شده است، به فرض که طراح سازه نقشه های جدیدی بدهد، شما چگونه درخواهید یافت که عملیّات اجرایی عین همان نقشه های جدید بوده است؟ بنابراین اگر یقین دارید که اجرا عین نقشه های جدید محاسب میباشد، و محاسب آن را تأیید میکند به نظر می رسد که انعکاس موضوع به ادارۀ گاز منعی نداشته باشد، امّا اگر یقین ندارید، اعلام موضوع به شرکت گاز نوعی ریسک پذیری است که توصیه نمیشود انجام دهید، با وصف حال در نهایت تصمیم گیرندۀ نهایی شما هستید.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_دو #پرسش_شماره_۱۲۲ #پرسش_شماره_122 #ناظر #هماهنگ_کننده #مالک #دستور_کار #نقشه #چون_ساخت #تایید #طراح #شهرداری #گزارش #کنتور #گاز #سکونت #ملک #پیشروی #سیستم #سازه #اجرا #نظامات_دولتی #محکومیت_انتظامی #قانون #تخلف #مرجع_صدور_پروانه #عملیات_اجرایی #نظارت #محاسب
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

11 Nov, 21:44


پرسش شماره 121

☑️ پرسش : سلام . سوال داشتم، در خصوص شروع مسولیت ناظر و مجری؟؟؟؟ در بعضی جاها گفته میشه، از زمان اخذ پروانه ساختمانی و در بعضی جاها گفته شده، شروع عملیات ساختمانی...
در محاکم قضایی و شورای انتظامی نیز سلیقه ای عمل می گردد و با توجه به اینکه در شیوه نامه تبصره ۲ ماده ۲۴، بند ج تاکید شده بر صورتجلسه تحویل زمین
شما در این خصوص بررسی داشتین ؟؟؟ اطلاعات دقیق
با سپاس
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام ، عرض کنم که چون قانونگذار در اصل 37 قانون اساسی اصل را بر برائت گذاشته و در ادبیّات حقوقی گفته می شود که ایجاد تعهد نیاز به نصّ دارد بنابراین تعهد ناظر زمانی شروع می شود که زمینۀ انتساب آن به ناظر فراهم شده باشد یعنی به طور یقینی بتوان مسجّل دانست که ناظر مسئول است و این وضعیّت زمانی محقق می شود که پروانۀ ساختمانی صادر شده باشد. در خصوص مجری امّا قضیّه متفاوت است با این توضیح که چون نام مجری در پروانۀ ساختمانی درج نمی شود لذا به مجرد انقاد قرارداد بین مالک و مجری و تحویل زمین به مجری مسئولیّت وی آغاز می گردد.
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس لایق ، پژوهشگر و حقوقدان :
بطور کلی مسؤلیت هر شخصی ,وقتی شروع میشود که تعهدی را در زمانی معین بر عهده گرفته باشد.چه اینکه انجام تعهد بواسطه ی قرارداد باشد یا بواسطه ی الزامی بودن رعایت نظامات دولتی(مقررات فنی مربوطه).
لذا در فرض سؤال,مسؤلیت ناظر با پذیرش نظارت از طرف وی و درج نام وی در پروانه ی ساختمانی,شروع میشود.و مسؤلیت مجری با انعقاد و مبادله ی قرارداد به انضمام تحویل زمین , شروع میگردد.اما با خاتمه ی قرارداد مهندس ناظر با مالک و جایگزینی شخص دیگر به جای وی (برقراری مسؤلیت شخص جایگزین)مسؤلیت وی خاتمه می یابد ولی مسؤلیت مجری در فرضی که تعهدات خود را در فرجه ی زمانی قرارداد بطور کامل انجام نداده است, منوط به زمان اجرای قرارداد نبوده و بدلیل عدم سقوط تعهدات, وی مکلف است تعهد خود را حتی در خارج از فرجه ی زمانی قرارداد انجام دهد.البته اینکه تاخیرات حاصله ناشی از عمل مالک است یا خودش,مسولیت مدنی متخلف یا عهد شکن را موجب میشود.
برای رعایت احتیاط و جلوگیری از تبعات نا خوشایند احتمالی آتی,گرچه وجود قرارداد و تحویل زمین, نقطه ی شروع مسؤلیت وی محسوب میشود,ولی بهتر است با درج نامش در پروانه که لابد مقدمه درج نام,قبولی مجری برای اجرای کار است,مراقب اقدامات کارگاه باشد.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست_و_یک #پرسش_شماره_۱۲۱ #پرسش_شماره_121 #مسئولیت #ناظر #مجری #پروانه_ساختمانی #شروع #عملیات_ساختمانی #محاکم_قضایی #شورای_انتظامی #سلیقه #شیوه_نامه #صورتجلسه #زمین #قانونگذار #برائت #ادبیات_حقوقی #تعهد #انتساب #قرارداد #مالک
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

10 Nov, 07:14


پرسش شماره 120

☑️ پرسش : سلام. من ناظر پروژه راهسازی هستم. پیمانکار پل را اجرا کرده ولی قرنیز پل را نساخته است و احتمال دارد ماشین به رودخانه سقوط کند. آیا درصورت بروز حادثه من مقصر هستم یا سرناظر پروژه و نماینده کارفرما یا مدیرعامل شرکت مشاور؟ آیا از چنین حادثه ای مصداقی سراغ دارید!؟
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
جناب مهندس با سلام نظر به این که شما در پروژه ای نظارت دارید که عملیّات آن مشمول قانون برنامه و بودجه مصوب 1351/12/10 می باشد بنابراین تابع ضوابط آن قانون و ضوابط سازمان برنامه می باشید و اقتضا دارد سریعاً حسب مواد 32 و 33 شرایط عمومی پیمان(نشریۀ 4311) و نیز شرایط عمومی قرارداد همسان مهندسان مشاور عمل کرده و اخطار لازم را به پیمانکار داده موضوع را به کارفرما منعکس کنید.

#پرسش_شماره_صد_و_بیست #پرسش_شماره_۱۲۰ #پرسش_شماره_120 #ناظر #پروژه #راهسازی #پیمانکار #پل #اجرا #قرنیز #ماشین #رودخانه #سقوط #حادثه #مقصر #سرناظر #نماینده_کارفرما #مدیرعامل #شرکت_مشاور #نظارت #قانون_برنامه_و_بودجه #ضوابط #سازمان #شرایط_عمومی_پیمان #قرارداد #کارفرما
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

08 Nov, 12:04


پرسش شماره 119

☑️ پرسش : سلام دوستان. راهنمایی میخوام. یک ساختمان روکه من ناظرش هستم بدون فرم شروع عملیات ساختمانی احداث شده و به پایان رسیده و حالا مالک میخواد فرم شروع و پایان رو باهم امضا کنم.ساختمان تخلف اجرایی داره. لطفا راهنمایی کنید.
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام و درود خدمت شما حرفه مند مهندسي ساختمان، در پاسخ به اين سؤال شما، ابتدا مقدمه اَي عرض كرده سپس نظر خودم را بيان ميدارم(هرچند كه شما هيچ اجباري به قبول نظر بنده و اقدام بر أساس آن نداريد و حق آن است كه آرائه طريق عزيزان ديگر را هم جويا شويد) علي هذا خدمت شما عرض كنم كه چون در انجام خدمات مهندسي ساختمان در ادبيات حقوقي سه نوع مسؤوليّت قابل تصوّر است كه عبارتند از:
١- مسؤوليّت انتظامي
٢- مسؤوليّت مالي ( اعم از آنكه ناشئ از قرارداد باشد كه مسؤوليّت قراردادي گفته مي شود يا غير قراردادي باشد كه اصطلاحاً مسؤوليّت مدني ناميده مي شود مانند مسؤوليّت مهندسي كه سبب ورود خسارت به بهره بردار به دليل عدم رعايت وظائف قانوني و يا مقررات ملي ساختمان، مي شود)
٣- مسؤوليّت كيفري.
نظر به اينكه از ظاهر نوشتار شما اينگونه فهميده ميشود كه به وظيفه نظارتي خود طبق بايسته هاي قانوني عمل نكرده أيد، لذا بي ترديد مسؤوليّت انتظامي شما محرز و روشن است و اگر موضوع به هر طريقي به شوراي انتظامي منعكس شود مشمول محكوميّت انتظامي خواهيد شد. از اين كه بگذريم در حال حاضر شما مواجه با درخواست مالك هستيد كه ميفرماييد كار وي داراي أشكال و ايراد است حال اگر
الف- به درخواست وي تن در بدهيد علي الظاهر قضيّه حل است و عجالتاً مشكل برطرف مي شود اما اگر در آينده خدای ناکرده اتفاقی رخ بدهد و آسیب مالی و جانی به وقوع بپیوندد که ناشی از همان اشکال و ایرادهایی باشد که اشاره کردید به قطع یقین مرجع قضایی شما را نیز احضار کرده و اگر بین حادثه و عملکرد شما رابطه سببیّت بيابد شما را مسؤول و ضامن دانسته حسب مورد داراي مسؤوليّت مدني و كيفري قرارداده و مشمول پرداخت خسارت و نيز تحمل مجازات خواهيد شد.
ب- اما اگر به خواست مالك تن در نداده و پايان كار را به وي ندهيد و از وي بخواهيد تا با استفاده از وجود أشخاص صاحب صلاحيٌت در امر مقاوم سازي، مقاومت ساختمان را احراز كنند و از حيث تأسيسات ميكانيكي و برقي أشخاص با صلاحيّت اطمئنان لازم را داده و صحت عمليّات إجرائي را تأييد كنند، هرآينه از تبعات بعدي در أمان خواهيد بود. أمّا اگر مالك حاضر به اقدام گفته شده نشد شما فقط مشمول مجازات انتظامي شده دست كم دغدغه إيجاد مسؤوليّت مدني و يا كيفري يا هردوي اينها را نخواهيد داشت.
در هر صورت اتخاذ تصميم در خصوص موضوع فوق بستگي نامّ فقط به نظر خود شما داشته و بقيّة فقط نظر مشورتي به شما ميدهند. سرافراز و سربلند باشيد.

#پرسش_شماره_صد_و_نوزده #پرسش_شماره_۱۱۹ #پرسش_شماره_119 #ساختمان #ناظر #فرم #شروع_عملیات_ساختمانی #مالک #تخلف_اجرایی #خدمات_مهندسی #مسئولیت #محکومیت_انتظامی #سببیت
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

07 Nov, 09:06


پرسش شماره 118

☑️ پرسش : سلام . سوال داشتم، در خصوص شروع مسولیت ناظر و مجری؟؟؟؟ در بعضی جاها گفته میشه، از زمان اخذ پروانه ساختمانی و در بعضی جاها گفته شده، شروع عملیات ساختمانی...
در محاکم قضایی و شورای انتظامی نیز سلیقه ای عمل می گردد و با توجه به اینکه در شیوه نامه تبصره ۲ ماده ۲۴، بند ج تاکید شده بر صورتجلسه تحویل زمین
شما در این خصوص بررسی داشتین ؟؟؟ اطلاعات دقیق
با سپاس
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
با سلام ، عرض کنم که چون قانونگذار در اصل 37 قانون اساسی اصل را بر برائت گذاشته و در ادبیّات حقوقی گفته می شود که ایجاد تعهد نیاز به نصّ دارد بنابراین تعهد ناظر زمانی شروع می شود که زمینۀ انتساب آن به ناظر فراهم شده باشد یعنی به طور یقینی بتوان مسجّل دانست که ناظر مسئول است و این وضعیّت زمانی محقق می شود که پروانۀ ساختمانی صادر شده باشد. در خصوص مجری امّا قضیّه متفاوت است با این توضیح که چون نام مجری در پروانۀ ساختمانی درج نمی شود لذا به مجرد انقاد قرارداد بین مالک و مجری و تحویل زمین به مجری مسئولیّت وی آغاز می گردد.

#پرسش_شماره_صد_و_هجده #پرسش_شماره_۱۱۸ #پرسش_شماره_118 #مسئولیت #ناظر #مجری #پروانه_ساختمانی #شروع #عملیات_ساختمانی #محاکم_قضایی #شورای_انتظامی #سلیقه #شیوه_نامه #صورتجلسه #زمین #قانونگذار #برائت #ادبیات_حقوقی #تعهد #نص #انتساب #قرارداد #مالک
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ

حقوق مهندسی گلستان

04 Nov, 15:27


پرسش شماره 117

☑️ پرسش : سلام آیا ممانعت از انجام وظایف مهندس ناظر توسط مالک و جلوگیری از ورود وی به کارگاه مشمول ماده 607 قانون مجازات اسلامی میباشد؟ به عنوان تمرد نسبت به مامورین دولتی زیرا ناظر ماموریت دارد به شهرداری و نظام مهندسی و اداره راه و شهرسازی و ادره کار تخلفات را گزارش دهد و پروانه اشتغال وی را دولت صادر می‌کند
@hoghughmohandesy
پاسخ استاد مهندس حسن زاده وکیل پایه یک دادگستری :
سلام ، پاسخ منفی است چرا که مهندس ناظر مأمور دولت تلقی نمی شود، به این دلیل که دولت به عنوان یک واژۀ کلی دارای سه مصداق است که یکی از آنها قوّۀ مجریه است که شامل مؤسسات و نهادهایی می باشد که وفق نصّ م 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386/7/8 دستگاه اجرایی نامیده می شوند بعلاوه که شهرداری در همان قانون یکی از افراد دستگاه اجرایی به شمار می آید. از سوی دیگر هرچند مهندس ناظر گزارش بازدید و نظارت خود را به مرجع صدور پروانه باید بدهد ولیکن این اقدام به معنای مأموربودن ناظر از طرف شهرداری تلقی نمی شود. به بیانی دیگر از آنجایی که مأمور دستگاه اجرایی همان کارمند وی به شمار می آید و مادّۀ7 قانون مرقوم کارمند را تعریف کرده که شامل مهندس ناظر نمی شود علی هذا ممانعت مالک از ورود ناظر جهت انجام وظایف نظارتی مشمول م 607 قانون مجازات اسلامی نبوده از آن ضابطه خروج موضوعی دارد.

#پرسش_شماره_صد_و_هفده #پرسش_شماره_۱۱۷ #پرسش_شماره_117 #وظایف #مهندس #ناظر #مالک #کارگاه #تمرد #مامور_دولتی #ماموریت #شهرداری #نظام_مهندسی #اداره_راه_و_شهرسازی #اداره_کار #تخلفات #گزارش #پروانه_اشتغال #قوه_مجریه #قانون_مدیریت_خدمات_کشوری #دستگاه_اجرایی #نظارت #کارمند #ممانعت
@hoghughmohandesy
↘️
♦️جهت طرح پرسش🔻
https://telegram.me/joinchat/CO4bJUwzEktdm_dJQeBeBQ