طبق اعلام هیات تدوین استانداردهای مالی FASB دارایی های دیجیتال در زمره «دارایی نامشهود» قرار می گیرد و باید طبق الزامات استاندارد حسابداری ۳۵۰ آمریکا (دارایی نامشهود) با آن برخورد شود.
هیئت تدوین استانداردهای حسابداری مالی (FASB) در سپتامبر ۲۰۲۴، قوانین جدیدی برای شرکتهایی که در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری میکنند، تصویب کرد. بر اساس این قوانین، شرکتها میتوانند از سال ۲۰۲۵، «ارزش منصفانه» داراییهای دیجیتال خود را در گزارشهای حسابداری منتشر کنند.
این تغییرات راه را برای اضافه شدن بیتکوین و سایر رمزارزها به ترازنامه شرکتها باز میکند و شرکتها میتوانند بیتکوین یا سایر رمز ارزها را خریداری کنند.
تا به امروز هیات استانداردهای بین المللی IASB تصمیم خود را اعلام نکرده است...
و در ایران هم ما هیچ استانداردی در این زمینه نداریم....
لازم به ذکر است که طبقهبندی ارزهای دیجیتال بهعنوان دارایی نامشهود بر اساس استانداردهای حسابداری ایالات متحده (GAAP) از مدتها قبل انجام شده بود...
ولی FASB رسماً این موضوع را در استاتدارد ۳۵۰ ارائه کرد:
ASC 350 (Accounting Standards Codification 350-ASC 350-60 - Intangibles - Goodwill and Other)
قبل از ۲۰۱۹ بسیاری از شرکتها ارزهای دیجیتال را بهطور غیررسمی بر اساس راهنماییهای کلی GAAP آمریکا بهعنوان دارایی نامشهود گزارش میکردند.
در سال ۲۰۱۹ FASB بهطور رسمی تأییدا کرد که ارزهای دیجیتال باید تحت استانداردهای داراییهای نامشهود (ASC 350) ثبت شوند.
در سال ۲۰۲۳ اما FASB پیشنهاد تغییر روش حسابداری ارزهای دیجیتال از بهای تمامشده و کاهش ارزش به ارزش منصفانه را بررسی کرد.
و در نهایت استاندارد جدید FASB در سپتامبر ۲۰۲۴ تصویب شد که اجازه میدهد از سال مالی ۲۰۲۵ ارزهای دیجیتال به عنوان دارایی نامشهود شناسایی و بر اساس ارزش منصفانه از طریق درج تغییرات ارزش منصفانه در سود و زیان دوره ارزیابی شوند...(در اکتبر ۲۰۲۲ تصمیمی آزمایشی برای استفاده از روش «ارزش منصفانه» در حسابداری داراییهای دیجیتال اتخاذ کرد. این تصمیم در مارس ۲۰۲۳ بهصورت رسمی پیشنهاد شد و پس از بررسی و دریافت نظرات، در سپتامبر ۲۰۲۴ به تصویب نهایی رسید)
لازم به ذکر است که انجمن حسابداران رسمی آمریکا (AICPA) راهنمای عملی خود را در ژانویه ۲۰۲۵ بهروزرسانی کرده است تا به حسابداران در درک استانداردهای جدید FASB در مورد داراییهای دیجیتال کمک کند. این راهنما شامل سؤالات و پاسخهای متداول در این زمینه است.
لینک:
https://www.journalofaccountancy.com/news/2025/jan/update-digital-assets-practice-aid-addresses-new-fasb-standards.html?utm_source=chatgpt.com
موسسه حسابرسی دیلویت هم پرسش و پاسخ هایی در خصوص سوالات متداول بابت نحوه حسابداری دارایی های دیجیتال بر اساس تغییرات FASB منتشر کرده است که در این لینک می توانید ببینید:
https://dart.deloitte.com/USDART/home/publications/deloitte/heads-up/2024/faq-fasb-crypto-assets-standard-asu-2023-08?utm_source=chatgpt.com
منبع اولیه این خبر کانال مدیریت تدوین استانداردها بوده است که اطلاعات تکمیلی به آن اضافه گردید