« پیشکش به هموطنان مسیحی، به مناسبت سال نو میلادی»
«ازدواج و مسأله مهارت های زندگی»
رفتار انسانها، توسط شخصیت شان راهبری می شود و شخصیت آنها تحت تأثیر سه مولفه قرار دارد: وراثت، خود و محیط.
رحم مادر اولین محیطی است که جنین آن را تجربه می کند و بعد از تولد نیز، هر آنچه که در پیرامون انسان در جریان است مانند خانواده، مدرسه، فرهنگ، شرایط اقتصادی، سیاست، رسانه ها و نظایر آن در غالب عوامل محیطی، در ساخت و پرداخت شخصیت انسان نقش بازی می کنند.
در هر دوره تاریخی، طی یک تعامل پیچیده بین وراثت، خود و محیط، شخصیت خاص آن دوره ساخته میشود و این شخصیت، از یک سو نگرش، عادات، افکار و رفتار های خاص خود را دارد و از سوی دیگر نیازمند به دانش، بینش و مهارت هایی است که به کمک آنها بتواند با چالشهای زندگی اجتماعی و خانوادگی خود بصورت موثری مقابله کند.
عدم مجهز بودن به این مهارتها موجب میشود تا افراد نتوانند با مسأیل و چالش های زندگی مواجهه موثری داشته باشند. در زندگی متاهلی، یکی از عوامل موثر بر عدم مدیریت تعارضات و در نتیجه افزایش آمار طلاق، عدم مجهز بودن نسل جوان کشور به این مهارت ها است.
هر نسلی برای خوب زیستن نیازمند دانش، بینش و مهارتهای خاص خود است. همچنان که مسأیل نسل جوان با نسل های گذشته متفاوت است، راه حل گذشتگان نیز چندان بکار جوانان نمی آید. البته این به معنای موثر نبودن تجارب و افکار و نگرش والدین نیست، اما واقعیت این است که باید طرحی نو در انداخت و نسل جوان را برای بهتر زیستن به امکاناتی مجهز کرد که شاید والدین به آنها نیاز نداشتند. به همین دلیل هم امام علی علیه السلام فرمودند که فرزندانتان را متناسب با زمانه خودشان تربیت کنید.
توانمندی سازی جوانان و نوجوانان در این زمینه، باید توسط نظام تربیت رسمی و غیر رسمی انجام شود، که متاسفانه نهاد تربیت در ایران در این زمینه بسیار، بسیار کم کار است. آموزش و پرورش ایران، بنا به گفته وزیر محترم، نماز خواندن و اذان گفتن را که جزو کارکرد های مساجد بوده را اولویت خود قرار داده است.
دانشگاههای کشور نیز در بهترین حالت مشغول تربیت کارمند و مهندس برای ادارات و سازمان ها و آماده کردن افرادی هستند که بتوانند بعد از اتمام تحصیلات، در صورت امکان در سازمانی استخدام شوند. صدا و سیما نیز پیگیر اولویتهای سیاسی خویش است و در این میان توسعه و تقویت مهارت هایی که جوانان و نوجوانان برای مقابله موثر با چالش های زندگی بشدت به آنها نیاز دارند، مورد غفلت جدی قرار گرفته است.
نتیجه منطقی چنین وضعیتی، این است که پسران و دختران بعد از آشنایی و حتی استفاده از خدمات روان شناختی و تشخیص این که آنها می توانند در کنار هم زندگی خوبی را بسازند، بعد از مدت کوتاهی درگیر اختلافات و مسأیلی می شوند که دانش و مهارت لازم برای مقابله موثر با آنها را ندارند و در نتیجه، درگیر مشکلات و نهایتاً طلاق می شوند.
سازمان یونسکو، هفت سواد و سازمان جهانی بهداشت، ده مهارت را برای بهتر زیستن در دنیای مدرن به مردم پیشنهاد داده است. حال که نظام تربیت رسمی و غیر رسمی کشور، به آموزش آنها چندان توجه ای ندارد، شایسته است که خود دختران و پسران ایرانی از طریق مطالعه و یا شرکت در دوره های آموزشی به یادگیری آنها اقدام کنند تا بتوانند زندگی خانوادگی بهتری را تجربه کنند.
موفق باشید.
دوستدار سعادت مردم ایران، ایزدی
@Hastiyadgirandeh