מושג ירוק 🌵 @greenlogic Channel on Telegram

מושג ירוק 🌵

@greenlogic


מושג ירוק הוא ערוץ שעוסק בחשיבה רציונלית על נושאי סביבה, אקלים ואנרגיה.

מושג ירוק (Hebrew)

מושג ירוק הוא ערוץ שמתמקד בחשיבה רציונלית על נושאי סביבה, אקלים ואנרגיה. באמצעות פרסומי תוכן מקיף ומעודכן, הערוץ מציע מידע מועיל ומרתק על השפעת האדם על הסביבה וכיצד ניתן להשפיע על כדי ליצור עולם ירוק יותר. במהלך הצפייה בתכנים של 'מושג ירוק', יש באפשרותך להעשיר את הידע שלך, להבין מתוך פרספקטיבה חדשה את חשיבת הנושאים הסובבים את סביבתנו, ולהשפיע בצורה חיובית. לכל מי שמעוניין להצטרף לקהל המעוניין בשינוי חיובי ובהשפעה על סביבתו, מושג ירוק הוא הערוץ המושלם שישדרג את הידע והמודעות שלך לקראת עתיד טוב וירוק יותר.

מושג ירוק 🌵

09 Oct, 17:48


העזתי עוצ' ברבח' מסביר בדרכו הציורית שכשיש עננים יש פחות חשמל בעזה...

עוד מעט חורף יא עוצ'.
בהצלחה.

כדי להגיב לכתבה לחצו כאן

מושג ירוק 🌵

09 Oct, 17:48


מושג ירוק גרסת עזה מסביר את הבעייתיות של אנרגיה סולארית ליציבות רשת החשמל.

מושג ירוק 🌵

18 Sep, 14:55


נשבע בגרטה שאין לי קשר לזה. 🇮🇱

מושג ירוק 🌵

17 Sep, 18:04


אמרתי לכם שהסוללות ליתיום האלו מסוכנות!

מושג ירוק 🌵

09 Sep, 10:04


קישור לכרטיס בהנחה לחברי מושג ירוק והפורום:
https://tic.li/c/64586/eAm29ZrGvw

מושג ירוק 🌵

09 Sep, 10:02


כנס החירות ה-10 עולה לשדרות!
📅 22 בספטמבר
📍 מתנ"ס שדרות
🔥 נושא הכנס: מלחמה וחירות
🎤 מרצים מובילים:
* פרופ' יוני דובי - הפורום לרציונליות סביבתית
* עמית סגל
* ד"ר ירון ברוק - נשיא מכון איין ראנד העולמי
* ד"ר מיכאל שראל - לשעבר הכלכלן הראשי באוצר
* רותם סלע - מו"ל סלע-מאיר
ועוד רבים וטובים!

💪 בואו להיות חלק מהמסע לחירות ושגשוג בישראל

🔗 לפרטים והרשמה: https://tickchak.co.il/64586?ref=nwc

🚀 אל תפספסו - מספר המקומות מוגבל!

מושג ירוק 🌵

01 Sep, 14:30


הערב התכנית של ירון ברוק, בועז ארד ופרופ' יוני דובי ונעסוק בנושאי אנרגיה ועוד…
https://www.meetup.com/israeli-students-of-objectivism/events/303112175/?eventOrigin=group_upcoming_events
קישור הזום להצטרפות ישירות לשיחה הערב ב19:00
https://zoom.us/j/99604235046?pwd=c2xqgggkSeIJ9fulaOdGamYT37aSQC.1

מושג ירוק 🌵

01 Aug, 13:01


🐱 קאמבק מרשים של חתול הבר האיברי

הודעת ארגון IUCN שמנהל את המעקב אחרי מינים רגישים ובסכנה 📢:

החתול האיברי (Lynx Pardinus) שודרג מקטגוריית 'בסכנת הכחדה' (Endangered) לקטגוריית 'מין רגיש' (Vulnerable).

חתול הבר שעד המאה ה-19 היה נפוץ ברחבי ספרד ופורטוגל, כמעט ונעלם והיה בסכנת הכחדה חמורה בעיקר בגלל ציד, דריסות והידלדלות מקור המזון העיקרי שלו - הארנבת האירופאית. בשנת 2001 נותרו כ-62 פרטים בוגרים בלבד של החתול האיברי ונראה היה שגורלו נחרץ.

אבל מאמצי שימור מרוכזים של שני עשורים שכלל טיפול בגורמי האיום על החתול האיברי והארנבת האירופאית הביאו לתוצאות מדהימות. בשנת 2022 עלה ל-648 פריטים, וסה"כ האוכלוסייה מוערכת במעל 2,000 פריטים מדובר בניסיון השימור המוצלח ביותר של מין חתולי. די מדהים.

הערכות הן כי בקצב השיקום הנוכחי, אוכלוסיית החתול האיברי תחזור לאכלס את כל הנישות האקולוגיות שאכלסה לפני השפעה אנושית ותהיה בת קיימא בכולן - תוך 100 שנים (Fully Recovered Species Status). זה חתיכת קאמבק.

אחלה, חתול ספרדי חמוד. אבל מה הסיפור הגדול פה?

אלו חדשות טובות ומשמחות מהסוג שלא שומעים הרבה בנושאי סביבה. במיוחד משמעותי כי מדובר ביונק טורף גדול יחסית - מהסוג שעומד בפסגת שרשרת המזון באקולוגיה שלו, ולכן הוא הפגיע ביותר להידרדרות אקולוגית. העובדה שטורף זה משגשג מעידה על בריאות האקולוגיה האזורית כולה, והמינים שמתחתיו. כמובן שזה נוגד את הנרטיב שאנחנו בקריסה אקולוגית, הכחדה המונית, משבר קוד אדום וכו'.

הסוד לשיקום אקולוגי: לוקיישן לוקיישן לוקיישן

החתול האיברי הוא עוד סיפור הצלחה מרשים ביותר, ואפשר להעמיק בדיוק בפרטים הטכניים של איך הצליחו להחזיר אותו מסף הכחדה למין שמספריו עולים במהירות. האמת היא שהפרטים הספציפיים פחות חשובים, כי הסיבה המרכזית שהחתול האיברי ישרוד היא - שהוא חתול איברי, ולא נניח חתול קונגולזי, או אנגולי או סרי לנקי.

המציאות במאה ה-21 היא שבעלי חיים, עצים וצמחים שחיים לצד אנושות עשירה ומשגשגת - נמצאים בהכללה במצב יותר טוב היום מאשר היו לפני 50, 100 ו-200 שנים. כי לבני אדם עשירים ושבעים אין צורך הישרדותי לכרות יערות, או לצוד חיות בר באופן חסר בקרה. הם גם נוטים לקדם ערכי טבע וסביבה וזה בא לידי ביטוי בחינוך, במוסדות, בתרבות, בחקיקה ובאכיפה, ומשקיעים משאבים כלכליים ומדעיים שמופנים לטובת העניין. כמובן שלא בכל מקום ולא בכל מצב... אבל לאורך זמן בהכללה זה נכון. וככל שמצב האנושות משופר, גם מצב הטבע שנמצא בממשק מול אותה אנושות.

וההפך.

מצבם וגורלם של בעלי חיים, ואקולוגיות שמתקיימות לצד החלק העני ונואש יותר של האנושות - גרוע הרבה יותר. כשאתה אפריקאי/אסייתי שחי בעוני מייאש, שכל יום מחדש חייב להאבק כדי שהילדים שלך יאכלו משהו - אתה תהיה מוכן לכרות יערות גשם, ולהרוג את גורילת ההרים האחרונה בלי לחשוב פעמים בשביל כמה גרושים.

▪️דובי הקוטב, וזאבים אשר חיים לצד אנושות עשירה -משתקמים ומשגשגים.

▪️קרנפים וגורילות אשר חיים לצד אנושות אומללה - בסכנת הכחדה מתמשכת.

מי שאכפת לו מהסביבה הטבעית שיבין שהמשימה הגדולה של המאה ה-21 אינה ניסיון בלתי אפשרי לשלוט בטבע, או להגביל את השגשוג האנושי, אלא בדיוק להפך: להרים את האנושות שנותרה מאחור.

מושג ירוק 🌵

01 Aug, 10:24


🌾מדהים.

עוד דוגמא קטנה לכך שהרבה מהבעיות הגדולות שמעסיקות אותנו בסוף מתנקזות לבעיה ציווילציונית של חוסר דמיון לגבי מה אפשר לעשות עם קצת רצון ויכולת.

מונחים מלתוסיאנים קשיחים כמו 'כושר נשיאה' לא קיימים באמת במציאות.

(תודה לגונן ששלח את זה)

מושג ירוק 🌵

31 Jul, 13:47


🪱תולעת גינאה: 0 מקרים מדווחים מתחילת 2024

מחלת תולעת גינאה (Dracunculiasis - Guinea Worm) היא מחלה טפילית הנגרמת על ידי התולעת Dracunculus medinensis. המחלה מועברת דרך שתיית מים מזוהמים המכילים סרטנים זעירים הנושאים את זחלי התולעת.

מדובר באחת המחלות הטרופיות הנוראיות, בעלת פגיעה קשה בחולים ובעלת השפעות קשות על פיתוח הון אנושי וכלכלי באיזורים הקשים בעולם - בעיקר במדינות אפריקאיות טרופיות.

זרעי התולעת נכנסים לגוף דרך מי שתייה מזוהמים, והתולעת גדלה בתוך גופו של החולה ויכולה להגיע לאורך של מטר! לאחר שנה היא מנסה לפרוץ החוצה דרך העור, היא גורמת לכאבים עזים, דלקות וזיהומים שיכולים להמשך חודשים בהם החולה מוגבל לחלוטין בתנועה. כ-1% מהמקרים כרוכים בסיבוכים שמובילים למוות. חסכתי מכם את התמונות, אבל אפשר למצוא אינסוף בחיפוש תמונות בגוגל, לא ממליץ.

אין חיסון, הדבקה לא מייצרת חסינות מהדבקה חוזרת, הפצעים הפתוחים מדבקים מאד את הסביבה המשפחתית והכפרית, ואין טיפול תרופתי יעיל לאחר כניסת התולעת לגוף. באמת מחלה טרופית מהגיהינום.

ההשפעות ההיסטוריות של המחלה על מגמות חברתיות וכלכליות באזורים הנכשלים של העולם דרמטית ביותר. היסטורית התולעת הביאה לאובדן שנתי של מיליארדי ימי עבודה מקהילות עניות שחיות בעוני נוראי - לרוב חקלאים, ציידים ודייגים. כמו כן, נזקי התולעת היו גורם לפערי חינוך גדולים למיליוני ילדים בשנה. גורם מעכב למיגור אנאלפביתיות ובערות בפינות העניות ביותר של היבשת האפריקאית.

עדויות למחלת תולעת גינאה קיימות מימי יוון העתיקה. הערכות הן כי בראשית המאה ה-20 מעל 48 מיליון בני אדם סבלו מהתולעת, ומספר זה ירד ככל שאיכות החיים והמים במדינות המתועשות השתפר. בשנת 1986 מרכז קרטר השיקה תוכנית בינ"ל להתמודדות עם התולעת. מאז במאמץ ממוקד הנגישו פתרונות פשוטים וזולים לטיהור מים לאוכלוסיות החלשות ביותר ביבשת אפריקה. התוצאות לא פחות ממדהימות.

▪️בשנת 1986 תועדו כ-3.5 מיליון מקרים ב-21 מדינות.
▪️בשנת 2019 - 108 מקרים!
▪️בשנת 2020 - 27 מקרים!
▪️בשנת 2023 נרשמו... 14(!) מקרים בלבד. ירידה של מעל 99.99% תוך 37 שנים!
▪️ברבעון הראשון של 2024 נרשמו לראשונה אפס מקרים של תולעת גינאה בעולם!

וואו, איזו הצלחה מדהימה.

אבל רגע, הבטחתם לנו יותר טפילים ומחלות טרופיות!


ההצלחה המדהימה של מיגור תולעת גינאה מדגים את כוחה של הקדמה הטכנולוגית והמאמץ האנושי המרוכז לפתור בעיות. הצלחה זו מצטרפת להצלחות רבות נוספות של האנושות מול מחלות נוראיות שפקדו אותה מאז ומקדם. ולמרות שבכל שנה מתים פחות אנשים ממחלות, עדיין בכל שנה ממשיכים לצאת איומים אמורפיים על כך ש'משבר האקלים' יביא לעלייה בהתפשטות מחלות וטפילים בגלל התחממות או בגלל עלייה באסונות, הצפות וכו'.

הנה תזכורת מדוע תחזיות אלו חסרות בסיס.

▪️העולם התחמם קצת מעל 1C במאה האחרונה, ובמקביל ראינו את השיפור הגדול ביותר בבריאות האדם, כולל הפחתה/הכחדה של מחלות שעשו שמות באנושות מראשיתה. (לדוגמא מלריה בהודו).
▪️כזכור קור הורג בממוצע פי 10 מחום. אז אם תמותה וסבל אנושי הוא מה שמטריד אותנו - אנחנו בכיוון ממש טוב, תודה.
▪️האיום להשפעה השלילית התאורטית של התחממות עתידית על תפוסה של מחלות וטפילים מניח שהכלכלה והטכנולוגיה שלנו יישארו כפי שהם היום, שלא ננסה לפתור בעיות באמצעות טכנולוגיה ומשאבים. ברור שזה לא נכון.
▪️שינוי אקלימי יכול להחמיר בעיה בכמה אחוזים לאורך עשרות שנים. שיפור טכנולוגי יכול לשפר בעיה בעשרות אחוזים תוך כמה שנים - לפעמים גם 100%. ולעשות את זה תוך הפרעה כלכלית מינימלית.
▪️בעולם עשיר ושבע יש כסף וזמן ורצון טוב לשפר את החיים של האנשים העניים בעולם.

הבעיה היא לא האקלים, אלא עוני ותת פיתוח.

מושג ירוק 🌵

22 Jul, 05:48


על תינוקות דמיוניים ומודלים אקלימיים

"כל המודלים טועים. חלקם שימושיים." - ג'ורג' בוקס

תקציר מנהלים:
1. העולם עומד בפני נקודת מפנה דמוגרפית: שיעור הפריון הגלובלי עשוי לרדת מתחת לרף ההחלפה של 2.1 ילדים לאשה. זה קורה מוקדם בהרבה מהתחזיות שנעשו לאורך השנים.

2. תחזיות אוכלוסין משתנות דרמטית, אבל מודלים אקלימיים לא ממש מתעדכנים בהתאם.

3. המודלים האקלימיים המרכזיים של ה-IPCC עדיין משתמשים בתחזיות דמוגרפיות מיושנות וגבוהות מהמציאות, מה שמוביל לתחזיות אקלימיות מוגזמות.

4. ירידה באוכלוסייה צפויה להוביל לירידה בצפי הפליטה העתידי ובכך למתן את אפקט ההתחממות האנושי. אבל יהיו לכך השלכות קשות אחרות, וכנראה חמורות בהרבה מהתחממות שולית.

קריאה מהנה!

מושג ירוק 🌵

13 Apr, 21:44


עוקבים יקרים,

ברגעים מתוחים אלו, בעוד נחילי כטב"מים וטילי שיוט איראנים עושים דרכם לשטחנו, ואנחנו ככל הנראה נכנסים למלחמה איזורית עם מעצמת סף גרעינית - אסור לשכוח כי האיום הגדול ביותר שצריך להעסיק אותנו באובססיה לאומית הוא כמובן 'משבר האקלים'.

תשמרו על עצמכם, ותקשיבו להוראות פיקוד העורף, ותשתדלו מאד לפלוט פחות פד"ח - כי ברור שזה מה שיגמור אותנו בסוף.

לילה טוב.

🇮🇱💪

מושג ירוק 🌵

10 Apr, 08:45


🚨זהירות: קונספציית בטחון אנרגטי מזכוכית

בחסות האפשרות למלחמה גדולה בצפון אנחנו שומעים עכשיו הרבה על חשש מתרחישי עלטה. אנחנו שומעים המלצות להיערך לימים ללא חשמל, והציבור קונה גנרטורים בקצב מסחרר.

הקונספציה הרווחת בימים האחרונים - שפאנלים סולאריים = בטחון אנרגטי.

זו מנטרה שאנחנו שומעים לאחרונה - לדוגמא מנשיא המדינה וכל מיני בכירים למיניהם בפורומים ופאנלים בנושא משק האנרגיה. הטיעון הוא שהם מוסיפים לרשת ביזור, והם מטרה גדולה שקשה להרוס.

זהירות - קונספציה מזכוכית.

ובכן, בשוליים של הרשת זה נכון, כפתרון מערכתי מרכזי זו טעות. ביזור זה אכן עקרון חשוב ברשת, אבל צריך להיות ביזור של יחידות ייצור אמינות ורציפות אותן ניתן להקשיח ולהגן קרקעית ואווירית כנכס אסטרטגי.

לא משנה כמה פאנלים סולאריים נתקין - הם יספקו רק כמה שעות ביום, (עלטה זה בלילה, כן?), ויצטרכו גיבוי רציף זמין בכל מקרה. כלומר במקרה הטוב יחסכו גז/פחם, אבל לא את הצורך בתחנות גז ופחם שיעבדו חצי כוח. כלומר זה רק קצפת על העוגה, אבל עדיין צריך עוגה.

זה פתרון שולי לישראל כי היכולת הפיסית להתקין פאנלים בישראל מוגבל - כי אין שטח. והולכה זמינה משטחים פתוחים לריכוזי אוכלוסייה יש עוד פחות. שתי המגבלות האלו מעכבות את קצב שילוב המתחדשות בישראל, וכנראה שאנחנו מתקרבים במהירות לרף עליון של יכולת לפרוש פאנלים ולהוליך אותם לרשת. רכיב מרכזי במקום הקמת תחנות כוח מרכזיות? זה לא הכיוון של ישראל. מספיק לקרוא את הניתוחים שנעשו במשרד האנרגיה ורשות החשמל לדעת שפוטנציאל ה-PV האמיתי בישראל מוגבל למדי, ולא יהיה רכיב מרכזי בייצור החשמל שלנו.

אבל אגירה! עזבו שזה כרגע כמעט לא קיים בסקיילים רלוונטיים לרשת. הניסיון לאגור חשמל לכמה שעות בתחנות אגירה גדולות בטכנולוגיות לתיום-יון קיימות - יקר להחריד, ובעיקר מסוכן במיוחד בתרחישי מלחמה. פגיעת רקטה בתחנת אגירה תהיה אסון בטיחותי וסביבתי כבד שמחייב פינוי אוכלוסייה מעשן ליתיום רעיל ושריפות שלא ניתן לכבות ימים.

עוד עניין - פאנלים סולאריים למי שלא מכיר - לא קשה להרוס. התמונות של שדות פאנלים מנופצים מברד כולנו מכירים - בסוף מדובר בזכוכיות שזרוקות בשטח. נכון שרקטות זה לא דרך טובה להרוס שדה סולארי, אבל אם אנחנו מנסים לחשוב מה יקרה פה בתרחישי מלחמה - ראוי לזכור שכמה ילדים בני 12 עם גישה לאבנים יכולים להשבית שדה סולארי בלילה אחד.

האמת שלא צריך לדמיין - זה קורה בארצנו כל הזמן, פשוט קוראים לזה 'טרור חקלאי'. חקלאים, מושבים וקיבוצים בצפון ובדרום שלא משלמים פרוטקשן לשכנים - מגלים שהפאנלים החדשים שלהם לא שורדים יותר מדי וחבל על הכסף. בטחון אנרגטי שחבל על הזמן.

קונספציה אחת כבר הביאה אותנו לבור הבטחוני שאנחנו נמצאים בו. קונספציית 'הפאנלים הם הבטחון שלנו' תפיל אותנו לבור של חנק אנרגטי.

עד לפני כמה חודשים מכרו פאנלים בטענה שזה אנרגיה ירוקה וזולה. ובכן זה לא ירוק, זה לא באמת זול כשעושים חשבון מלא - וזה בקושי אנרגיה. עכשיו רוצים להמשיך למכור לנו אינסוף פאנלים בטענה שזה בכלל בטחון לאומי - אז גם זה לא.

מדינה רצינית צריכה לחשוב ברצינות על אנרגיה - רציפה, אמינה, בטוחה וכזאת שעמידה במציאות הביטחונית הישראלית. זה אומר שעמוד השדרה המרכזי עם כושר ייצור של 100% מדרישת המשק - מבוסס גז עם ביזור תחנות ויחידות ייצור. מה שייתן הסולאר ביום נתון זה קצפת. בנוסף יש לשמר כושר ייצור פחמי לחירום במידה ויש לנו כשל מתמשך באספקת הגז.

(וכשייגמר הגז עוד 30 שנים - כדאי שיהיו פה כורי חשמל מתקדמים.)

מושג ירוק 🌵

03 Apr, 17:28


🚨חוק האקלים עבר בקריאה ראשונה בכנסת

תגובות נבחרות:


▪️השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: חוק האקלים מגן על הציבור, בריאותו ורווחתו, וגם שומר על הדורות הבאים. החוק מציב יעדים ותוכניות לצמצום פליטות גזי חממה והיערכות המשק והכלכלה להשפעות האקלים.

▪️ערוץ מושג ירוק: חוק גרוע ומסוכן שיערער את הבטחון האנרגטי של מדינת ישראל, את כלכלתה ואת יוקר המחייה. יש לנו צרות אמיתיות לפתור פה, קצת יותר דחופות מ"משבר" דמיוני. בזיון שהצביעו על חוק כזה בחסות מלחמת קיום אמיתית של עם ישראל מול איום קיומי אמיתי ומיידי שידרוש את מלואו המשאבים והמחוייבות הלאומית. ישראל היא 0.14% מפליטות העולם, המשמעות בפועל של החוק לאקלים תהיה אפס - אבל אם ייושם העלות והנזק יורגשו בכל בית בישראל. בכייה לדורות. כמה חבל שעידן במילואים ואין לו זמן למלחמות האקלים מול הח"כים, הוא היה לפחות עושה להם שיימינג. נקווה שדובי יגיב כמו שצריך.

▪️פרופ' דובי: מדובר על חוק מסוכן וטיפשי, אוזלת יד של הממשלה וכניעה לכוחות פרוגרסיביים גלובליסטים. חוק שיעלה מיליארדים. חוק שאינו משפר בכלום את מצבם של אזרחי מדינת ישראל, רק מטיל עליהם מעמסה כלכלית, מעמסה רגולטורית ומעמסות בירוקרטיות. זהו חוק שיעלה את יוקר המחיה והוא אינו תורם כלום. תחילת החוק באמירות חסרות שחר, המשך החוק באמירות חסרות שחר. ואני מקווה שהכנסת תתעשת ותבין שבתקופה כזו שמדינת ישראל צריכה כל שקל שיש לה לכוון אותו למקום המדויק והנכון".

▪️החברה להגנת הטבע לקחה את זה במיוחד קשה והוציאה את התגובה המוגזמת הבאה, רק מהצד השני של הרציונאליות:
"אותה ממשלה שמקדמת את הצעת חוק האקלים, היא הממשלה שלפני שבוע, אישרה פיתוח מזהם של פצלי שמן בנגב, היא הממשלה שמחלקת רישיונות קידוחי גז חדשים בים ומעודדת חיפושי נפט ביבשה, היא הממשלה שמחרבת את מערכת התכנון בישראל ומקדמת פיתוח פרברי ויישובים חדשים, המביאים לשימוש גובר ברכבים פרטיים, פולטי גזי חממה ולפגיעה קשה בטבע ובשטחים הפתוחים, היא הממשלה שפועלת, באמצעות קצא"א, להעברת כמויות נפט אדירות, דרך מפרץ אילת ואשקלון ומסכנת את התושבים ואת ערכי הטבע המיוחדים של שונית האלמוגים, היא הממשלה שמקדמת כרייה נוספת של פוספטים מזהמים, ללא בחינה מעמיקה על הצורך בהם, היא הממשלה שתוקעת את היוזמה המבורכת של מס פחמן ועוד ועוד. הגיע הזמן, שהממשלה סוף סוף תחליט - האם היא רוצה להיות חלק מפתרון משבר האקלים והתמודדות איתו, או חלק מהבעיה עצמה".

אם זה מנחם פה מישהו - כל האקלימיסטים ממש שונאים את החוק. הם כמובן קיוו להעביר משהו הרבה יותר סמכותני שידרוס עוד יותר את ריבונות המדינה לנהל לעצמה את משק האנרגיה לטובת אזרחי ישראל. כאחד שהתעסק בחוק הזה מהרגע הראשון - אכן היה יכול להיות הרבה יותר גרוע והמעורבות והצפת הסיכונים בהחלט השפיעה מאד. חצי נחמה זה גם משהו בימינו. עדיין גרוע.

ואין משבר אקלים... אבל אם נמשיך בכיוון הזה תכף יהיה משבר מדיניות אקלים.

מושג ירוק 🌵

01 Apr, 14:17


🚨נשיא גיאנה מתפוצץ על עיתונאי BBC שמנסה להטיף לו על אקלים. לא לפספס.

גיאנה היא מדינה טרופית ענייה בדרום אמריקה עם אוכלוסייה זעירה של 800K. כ-87% משטחה מכוסה יער גשם עתיק. ב-2015 התגלה במים הטריטוריאליים שלה מאגר נפט מהגדולים שהתגלו בעשורים האחרונים בעולם. שווי המאגר מוערך בכ-$150B, סכום עצום למידה שהתל"ג שלה הוא $20B בסה"כ. גיאנה היא היום הכלכלה עם קצב הצמיחה הגבוה בעולם, וצפויה להמשיך להתעשר בקצב מהיר בזכות הכנסות הנפט.

נשיא גיאנה אירפאן עלי, התראיין לפני כמה ימים ל-BBC. הכתב הבריטי המנותק שואל האם זה לא חסר אחריות מצד גיאנה להפיק את הנפט הזה שיהיה שווה ערך לפליטת 2 ג'יגהטון פד"ח (😱). נשיא המדינה פשוט מתפוצץ עליו.

ציטוטים נבחרים:
▪️אתה לא תטיף לנו על אקלים, אנחנו נטיף לכם על אקלים!
▪️גיאנה משמרת יערות גשם בשטח השווה לכל אנגליה וסקוטלנד - שווה ערך ל-19.5 ג'יגהטון פד"ח מקובע. יש לנו את קצב ביעור היערות הנמוך בעולם. מי משלם לנו על שימור היערות שלנו והמגוון הביולוגי שכל העולם נהנה ממנו?
▪️גם אם נפיק את כל הנפט שמצאנו, עדיין נהיה מאופסים פחמנית.
▪️מי משלם לנו את עלות האדפטציה לשינוי האקלים? חומות ים, תשתיות ניקוז והשקייה - מי ישלם את העלות הזאת? גרינפיס? המערב? אף אחד (מלבדנו) לא ישלם על זה. יש לנו את המשאב הטבעי הזה ואנחנו נפתח אותו בנחישות וללא דיחוי לטובת פיתוח המדינה שלנו.

👈הראיון המלא (החלק הרלוונטי בדקה 14:55)

נשיא גיאנה - 1
אג'נדת האקלים האליטיסטית - 0

מושג ירוק 🌵

22 Mar, 12:04


🚨 מושג ירוק הסרט!

טוב, השם האמיתי הוא "אקלים: הסרט", והוא לא באמת של מושג ירוק, אלא סרט שהפיק טום נלסון, מגדולי הפודקאסטים הלוחמים בחזית הרציונלית.

אבל זה בהחלט יכול להיות "מושג ירוק הסרט".

אני נעלמתי לי לשירות מילואים ארוך ולצערי אין לי זמן לכתוב כמו פעם, ובוודאי לא להפיק סרטים... אבל מזל שיש עוד אנשים טובים שמפיקים תוכן מעולה.

ממליץ לראות, סרט מעולה ששווה גם לשתף עם חברים סקרנים. עובר על הרבה מאד חומר ומופיעים בו הרבה מאד מהתותחים הכבדים והבכירים מהקהילה המדעית הרציונלית. כולל ניר שביב שלנו.

כרגע אין כתוביות בעברית אבל פניתי אליהם בבקשה שיעלו גרסה עם תרגום בעברית. אם יש מישהו שמוכן לסייע בתהליך התרגום בבקשה להגיב בתגובות.

מקווה להחיות את הערוץ האהוב והחשוב הזה מתישהו, אחרי שהחיים איכשהו יחזרו למסלולם.

שבת שלום וחג שמח!

עידן

https://twitter.com/wattsupwiththat/status/1770825878567596394?t=4ExdMu0wRO5pUKd0yai5kg&s=19

https://www.climatethemovie.net/

מושג ירוק 🌵

04 Mar, 23:57


השתרבבה לו המילה "אולי" לכותרת... (יוני דובי). https://www.bizportal.co.il/energy/news/article/824317