گنجینه گپ روانشناسان @gp_ravanshenasan Channel on Telegram

گنجینه گپ روانشناسان

@gp_ravanshenasan


🎖بزرگترین کانال و گروه بحث و تبادل نظر تخصصی روانشناسی

🎓سوپر گروه روانشناسان حضور تمام متخصصین روانشناسی را گرامی میدارد

🎯سوپرگروه روانشناسان:
https://t.me/joinchat/A6PYqj10cp8PPwLSXSedsw

🎁آرشیو مباحث و هدیه گپ:
https://t.me/Arshive_gp_ravansh

گنجینه گپ روانشناسان (Persian)

با عضویت در کانال گنجینه گپ روانشناسان با نام کاربری @gp_ravanshenasan، وارد دنیایی از ببحث و تبادل نظر تخصصی در حوزه روانشناسی می شوید. این کانال بزرگترین منبع بحث و گفتگو در مورد مسائل روانشناسی است که توسط متخصصین این حوزه اداره می شود. سوپر گروه روانشناسان به حضور تمامی متخصصین روانشناسی افتخار می‌کند و اعضای خود را به فعالیت در این فضا دعوت می‌کند. nnبا پیوستن به سوپرگروه روانشناسان از آرشیو گنجینه گپ بهره‌مند شوید و به اشتراک گذاری مباحث و هدایای آموزشی آن بپردازید. برای ورود به سوپرگروه روانشناسان از لینک زیر استفاده کنید: nhttps://t.me/joinchat/A6PYqj10cp8PPwLSXSedswnnهمچنین برای دسترسی به آرشیو مباحث و گفتگوهای گپ روانشناسان از لینک زیر استفاده کنید: nhttps://t.me/Arshive_gp_ravansh

گنجینه گپ روانشناسان

04 Dec, 12:03


سلام دوستان عزیز خوبین خسته نباشید من پسری ۲۹ سالمه گونه هام مداوم گل میندازه و سرخه بخاطر این موضع خودم با دیگران مقایسه مکنم مگم چرا فقط من اینجورم خودم ضعیف مبینم احساس ناتوانی زشتی نامیدی مکنم حس مکنم موجود اضافیم عر روز خود کشی ب سرم میزنه لطفا کمکم کنید

گل انداختن گونه‌ها می‌تونه به دلایل مختلفی مثل مشکلات پوستی استرس و اضطراب، یا حتی واکنش‌های بدنی به شرایط محیطی باشه. این مسئله به هیچ وجه از ارزش شما کم نمی‌کنه و نباید باعث بشه که خودتون رو ناتوان یا بی‌ارزش ببینید.
ممکنه این مسئله به سادگی با مراجعه به پزشک و درمان قابل حل باشه. خیلی از مشکلات پوستی با دارو یا تغییر سبک زندگی بهبود پیدا می‌کنند.
حس‌هایی که توصیف کردید، مثل احساس ناامیدی یا فکر به خودکشی، نشانه‌های مهمی هستند که نیاز به توجه دارند. یک روان‌شناس می‌تونه به شما کمک کنن تا این افکار رو بهتر مدیریت کنید و راه‌های مثبتی برای مقابله با اونها پیدا کنید.
هر فردی ویژگی‌های خاص خودش رو داره. مقایسه باعث می‌شه که نقاط قوت خودتون رو نبینید. به جای تمرکز روی دیگران، روی پیشرفت خودتون کار کنید.
به خودتون یادآوری کنید که زیبایی و ارزش شما تنها به ظاهر نیست. کارهایی رو انجام بدید که باعث می‌شه احساس بهتری داشته باشید، مثل ورزش، مدیتیشن، یا وقت گذروندن با دوستانتون.
شما تنها نیستید، و راه‌های زیادی برای بهبود وجود داره. با جدیت این موضوع رو پیگیری کنید، چون سلامت جسم و روح شما خیلی مهمه.
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو جهت رزرو نوبت از ادمین دریافت کنید

#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

04 Dec, 11:53


‍ سلام وقت بخیر خسته نباشین...۱۷ سالمه مشکل عصبی دارم به شدتم درون‌گرا هستم اصن از محیط مدرسه بدم میات و اینکه وقتی سرگرمی ندارم به خودم صدمه وارد می کنم این صدمهم بیشتر تو موهام بود که ریشه موهام زد نابود کرد جلو موهام حالت تو خالی شده به شدت اعتماد به نفسم پایین بخصوص از وقتی که موهام اینجوری شد و گونه هام خودبه خود قرمز میشن بعد اینکه خودمو خیلی با اینو اون مقایسه می کنم و دوست دارم دیگرون شبیه من باشن نمیدونم چرا این حسو دارم
و اینکه به دلایل تپلیم و اینکه هورمون مردونه دارم و همکلاسیام متاهلن و بچه دار میشن مثلا وقتی بحث بچه دار شدن میش چون هورمون مردونه دارم و مطالبی که تو اینستا و اینترنت دیدم ترس کل بدنمو فرا می گیره که نکنه من تو حسرت بچه بمونم یا مثلا وقتی تو خانواده پدریم یکسری از مشکلات بچه دار شدنو می بینم بدتر اعتماد به نفسم نسبت به خودم میات پایین
اینم بگم رو هورمون مردونه برا اینکه خیالم راحت بشه رفتم ماما و تست داخلی دادم گفت همچیت خوبه که نگرانی ناراحتیت الکی اما بازم نگرانم دلشوره دارم
و اینکه رو درسم خیلی خیلی دلسرد شدم سال اخرمه باید سیع کنم درس بخونم درصورتی که میر معاون بهمون میگن دساتونو خوب بخونین که سال دیگ فرستاده نشین بزرگسالان اما بازم گوشت زن می کنم اینم بگماااا درس خونم اما این سال آخر نمیدونم چرا حوصله درسو ندارم
بعد هنگام درس فکرم عشقو عاشقی میش دست خودمم نیست هرچقدر میخام کنترلش کنم نمیتونم بعد اینجورم تمرکزمو نسبت به درس از دست میدم اصن نمیفهمم طرف چی توضیح داد چی درس داد خواستم بگین چطوری اینا کنترل کنم؟؟هیچکدومشونم دست من نیس


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

02 Dec, 19:52


📣🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 برای روانشناسان و مشاوران

🔥 عضویت رایگان در باشگاه گیلاسِ آبی 💙

⭕️ مزایا:

📍 تحلیل کیس های مختلف
📍 کوچینگ روانشناسان
📍 جلسات کتابخوانی
📍 جلسات آموزشی


لینک کانال آموزشی⬇️
📣 @GilaseAbiCom

  جهت عضویت در گپ ⬇️
👨‍👨‍👧‍👧 https://t.me/+FurwNzafKCdmYzU0

🎲 برای از دست ندادن جلسات در هر ۲ لینک، گروه و کانال حتما عضو باشید 💙

گنجینه گپ روانشناسان

02 Dec, 08:28


سلام وقت بخیر.
من در سوپر گروه روانشناسان عضو هستم و آیدیتون و از اونجا دیدم‌. تو گروه نمی شد پیام داد. اینجا پیام دادم..
دانشجوی سال آخر روانشناسی هستم. کارشناسی. برای پروژه دانشجویی به آزمون "میلون ۴ "نیاز دارم. نحوه ی نمره گذاری و تفسیر نتایج.
امکانش هست پیامم و داخل گروه بزارید شاید کسی داشته باشه بتونه کمک کنه.
ممنونم🌱💚

گنجینه گپ روانشناسان

01 Dec, 14:29


#سوال
ببخشید سوالی داشتم من ۳۰ سالمه ...۶سال داخل یه رابطه اشتباه بودم ک طرف دروغ بهم گف الان فهمیدم اصلا اکن کسی ک میگفته نیس....خیلی راحت گفت میخای بری برو .....من میترسم حالم خیلی بده ....خیلی ....خانواده سمی دارم ک منو وادار ب تصمیمات اشتباه کردن من نمیتونم زندگی کنم با خانوادم ....از طرفی سی سالمه و با بحران روحی و شکستی ک داشتم میترسم ب این زودیا نتونم کسیو ب زندگیم راه بدم از طرفی هم ناقوس در گوشمه ک دیگ وقتی نیس و باید سریعا ازدواج کنم اما با کی ؟من ک تمام فرصتامو فدای ادم اشتباه و روانی کردم و دست از سرم ور نمیداش...تهدیدم میکرد میترسوندم ...و بهم دروغ میگف خانوادمم سمی هستن مادرم مشکل روحی داشت و تا تونست اذیت ها و شکنجه های روحیم میکنه اعتماد بنفسم از دست دادم و میترسم از همه چیز و همه کس....احساس میکنم هیچ چیزی برای لذت و زندگی وجود نداره ....ب خودکشی فکر میکنم ....من ادم ضعیفی نبودم و نیستم از زمانی ک چشم باز گردم یا فحش شنیدم یا کتک خوروم یا تحقیر شدم ....من احساس پوچی میکنم و با این همه بحران نمیتونم کنار بیام بدون هیچ دلخوشی ...میترسم کار دست خودم بدم چون مدتهاست ک دارم بهش فکر میکنم ....نمیدونم چکار باید کنم از طرفی دلم برا خودم میسوزه و حودمو مستحق عشق و خوشبختی میدونم چون زجر کشیدم و هیچ بدی و ظلمی در حق کسی نکردم ....چکار کنم واقعا حالم خوب نیست ....


متأسفم که این همه فشار و سختی رو تحمل می‌کنید. احساسات شما کاملاً قابل درک هستند و شما در این لحظه تنها نیستید. این حجم از درد و رنج، به‌خصوص وقتی از طرف نزدیک‌ترین افراد یا کسانی که بهشون اعتماد داشتید، ایجاد می‌شه، می‌تونه هر کسی رو از پا در بیاره.

اینکه احساس پوچی و ناامیدی دارید و حتی به خودکشی فکر می‌کنید، نشونه اینه که باید به این وضعیت توجه ویژه داشته باشید. این افکار جدی‌هستن و نباید تنها باهاشون روبه‌رو بشید. لطفاً در اولین فرصت با یک روان‌درمانگر یا مشاور حرفه‌ای صحبت کنید. متخصصان می‌تونن به شما کمک کنن تا این فشارها رو مدیریت کنید و به شما ابزارهایی بدن تا دوباره کنترل زندگیتون رو به دست بگیرید.

احساس فشار برای ازدواج یا “رسیدن به یک جایگاه خاص” در زندگی کاملاً طبیعیه اما این فشارهای اجتماعی نباید شما رو به تصمیمات عجولانه برسونه. ازدواج یا وارد شدن به یک رابطه جدید وقتی هنوز زخم‌های رابطه قبلی التیام پیدا نکرده، ممکنه مشکلات بیشتری ایجاد کنه. الان مهم‌ترین اولویت، سلامت روان و آرامش درونی شماست.

زندگی با خانواده‌ای که به شما آسیب می‌رسونه، خیلی سخته. اگه امکان داره، فاصله فیزیکی یا عاطفی ایجاد کنید. اگر نمی‌تونید به‌طور کامل از اونا جدا بشید، حداقل سعی کنید مرزهای مشخصی برای خودتون تعریف کنید. این مرزها می‌تونن شامل کاهش تعامل یا نادیده گرفتن نظرات منفی اونا باشه.
با همه سختی‌ها، شما یک انسان ارزشمند هستید که شایسته عشق و احترامید. شروع به پیدا کردن کارهایی کنید که خوشحالتون می‌کنه، حتی اگه کوچیک باشه. نوشتن، پیاده‌روی، ورزش، یا یادگیری یک مهارت جدید می‌تونه کمک کنه حس بهتری پیدا کنید.
شما نیاز به کسی دارید که به شما کمک کنه زخم‌های گذشته رو التیام ببخشید و راهی برای آینده پیدا کنید. روان‌درمانگرها ابزارها و تکنیک‌هایی برای مدیریت این بحران‌ها دارن.
قرار نیست همه چیز یک‌شبه درست شود. هر روز قدم کوچکی بردارید و به خودتان اجازه دهید که اشتباه کنید،
شما تنها نیستید، و این وضعیت می‌تونه تغییر کنه.
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو از ادمین جهت رزرو نوبت دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

01 Dec, 11:58


#سوال
با سلام
من یک پسر ۱۶ ساله هستم  نمیدونم دقیقا چرا ولی داخل این یک سال اخیر خیلی نا امید به زندگی خودم  شدم  به طوری که ورزشی رو که که چندین سال رفته بودم رو ول کردم و نمرات  درس هام ضعیف شده  همش احساس میکنم از بقیه همسن و سال هام ضعیف ترم و نمیتونم مثل اونا باشم و  با خانواده که صحبت میکنم درست من رو نصیحت نمیکنن  کلیپ های انگیزشی هم زیاد  نگاه میکنم ولی اصلا کارساز نیست توروخدا راهکار بگید که از این حس نا امیدی در بیام و بتونم پیشرفت کنم

سلام
قبل از هر چیز باید بگم که احساساتی که داری، در این سن کاملاً طبیعیه. دوران نوجوانی پر از تغییرات جسمی، روحی و فکریه، و این می‌تونه باعث بشه گاهی احساس سردرگمی یا ناامیدی کنی. اما این شرایط موقتیه .
همه افراد نقاط قوت و ضعف دارن. به جای مقایسه خودت با دیگران، روی چیزهایی که خوب هستی تمرکز کن. مثلاً چه کارهایی قبلاً انجام دادی که باعث افتخارت شده؟
نوشتن دستاوردها و اهداف کوچیک می‌تونه کمک کنه ببینی چقدر توانایی داری.

به جای اینکه از خودت توقع داشته باشی یک‌دفعه همه چیز رو عالی کنی، اهداف کوچیکی برای خودت تعیین کن. مثلاً اگر در درس‌ها ضعیف شدی، شروع کن روزی فقط ۳۰ دقیقه به یک درس خاص توجه کردن.
وقتی به این اهداف کوچیک برسی، اعتمادبه‌نفس‌ت کم‌کم برمی‌گرده.
• وقتی افکار منفی به ذهنت میاد، سعی کن بهشون به‌عنوان «صداهایی بی‌اساس» نگاه کنی. مثلاً وقتی فکر می‌کنی «من از بقیه ضعیف‌ترم»، این رو به چالش بکش: «آیا واقعاً هیچ مهارتی ندارم؟ آیا هیچ پیشرفتی نداشتم؟»
با تمرین می‌تونی این افکار رو کم‌رنگ‌تر کنی.

هر شب قبل از خواب، سه تا اتفاق مثبتی که اون روز برات افتاده رو بنویس، حتی اگه خیلی کوچیک باشن. این تمرین کم‌کم کمک می‌کنه نگاه داشته باشی‌بدون که این حس‌ها گذراست و تو می‌تونی با قدم‌های کوچیک، زندگی‌ت رو به سمت بهتر شدن پیش ببری. تو تنها نیستی، و قدرت تغییر در دستان خودته!
نیاز به مشاوره بیشتر داشتی ایدی منو جهت رزرو نوبت از ادمین دریافت کن


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

01 Dec, 11:56


#سوال
سلام ظهرتون بخیر. لطفا پاسخ این دوست عزیزمون رو بدید👇👇👇

آقا هستم. ۳۶سالمه، مجردم و هیچی ندارم.
ب تازگی وکیل شدم و برای رسیدن ب اینجا خیلی اذیت شدم تاجایی که بخشی از سلامتی جسمی و روحیم و از دست دادم.
سوالم اینه ک من خیلی استرس دارم بخصوص تو این شغلمون که مستعد اضطرابم هست.
همیشه مورد تحقیر اطرافیانم بودم ولی الان که ب موفقیت رسیدم، همونا ازم کمک میگیرن بدون اینکه حتی تحسینم کنن یا حداقل عذرخواهی کنن از رفتارای زشتی ک باهام داشتن.
با وجود سختی ک کشیدم تا رسیدم اینجا، ولی اصلا خوشحال نیستم و حالمم بده.
نمیدونم چیکار کنم این نگرانی و استرسا رو از خودم دور کنم. هیچوقت حامی درستی هم نداشتم و اگرم در توانشون بود، کاری میکردن که به موفقیت نرسم.لطفا اگه راه حلی هس کمک کنید🙏


شغل وکالت به‌خودی‌خود استرس‌زاست حجم کارها رو با برنامه‌ریزی دقیق مدیریت کنید. وقتی اولویت‌بندی کنید، از فشار کاری‌تون کم می‌شه.
تکنیک‌های ذهن‌آگاهی مثل مراقبه و تمرینات تنفس عمیق می‌تونه بهتون کمک کنه آرامش بیشتری پیدا کنید.
صحبت با یک روان‌شناس می‌تونه بهتون کمک کنه روش‌های موثری برای مدیریت استرس یاد بگیرید و احساسات منفی رو بهتر پردازش کنید.

احساس نادیده گرفته شدن یا بی‌توجهی اطرافیان کاملاً طبیعی و قابل درکه.
نیازی نیست به افرادی که با شما رفتار ناعادلانه‌ای داشتند، فراتر از وظیفه و توانتون کمک کنید. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چه کسانی لایق حمایت شما هستند.

بخشیدن کسانی که بهتون آسیب زدند، می‌تونه باری از روی دوش‌تون برداره. این به معنای فراموش کردن نیست، به این معناست که اجازه ندید رفتار گذشته اون‌ها بر حال و آینده‌تون تأثیر منفی بذاره.
هر روز چند دقیقه وقت بذارید و به خودتون یادآوری کنید که چقدر مسیر سختی رو طی کردید و به کجا رسیدید.
در نهایت، بدونید که حال بد گذراست، اما با قدم‌های پیوسته می‌تونید کیفیت زندگی‌تون رو بهبود بدید.
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو از ادمین جهت رزرو نوبت دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 17:05


#سوال
دوستان روانشناس سلام وقتتون بخیر
یه سوال داشتم از حضورتون
اینکه دلایل ترس از مردم و دیگران چی می‌تونه باشه؟!
ترکیبی از چیزهایی مثل ترس، معذب بودن، تعارفی بودن، مقایسه کردن، اینکه دیگران در موردت چی فکر میکنن و اینا
این مورد ریشه در چه چیزی داره دوستان ؟!
کسی می‌تونه راهنماییم کنه؟!


ترس از مردم یا اضطراب اجتماعی (Social Anxiety) می‌تونه از ترکیب عوامل مختلف روانی، اجتماعی و زیستی ناشی بشه. این ترس شامل احساس معذب بودن، نگرانی از قضاوت دیگران، و ترس از اشتباه یا خجالت‌زدگی در موقعیت‌های اجتماعیه.
اگه فرد در گذشته در موقعیتی اجتماعی خجالت کشیده یا مورد تمسخر قرار گرفته باشه، ممکنه این تجربه در ذهنش تثبیت شده و باعث بشه از موقعیت‌های مشابه در آینده بترسه.
سبک فرزندپروری سخت‌گیرانه یا انتقادی می‌تونه به افزایش حساسیت نسبت به قضاوت دیگران منجر بشه. اگه والدین خودشون رفتارهای اضطرابی داشته باشن، کودک ممکنه این رفتارها رو یاد بگیره
افرادی که به شدت به نظر دیگران اهمیت میدن بیشتر در معرض ترس از اجتماع قرار می‌گیرن.
فردی که مدام خودش رو با دیگران مقایسه می‌کنه و احساس می‌کنه به اندازه کافی خوب نیست، دچار اضطراب اجتماعی میشه.
انتظار داشتن برای انجام هر کاری به بهترین شکل ممکن، می‌تونه ترس از اشتباه کردن و در نتیجه اضطراب اجتماعی روتقویت کنه.
در برخی فرهنگ‌ها، از جمله فرهنگ‌های شرقی، تاکید زیادی بر “حفظ ظاهر” و “رضایت دیگران” وجود داره که می‌تونه فشار زیادی به فرد وارد کنه.
انتظاراتی که جامعه برای رفتار در محیط‌های اجتماعی تعریف می‌کنه می‌تونه باعث اضطراب بشه، به ویژه اگر فرد احساس کنه نمی‌تونه این انتظارات رو برآورده کنه
ترس از مردم و موقعیت‌های اجتماعی امری رایجه اما با شناسایی ریشه‌های آن و به کارگیری راهکارهای مناسب میشه به تدریج مدیریتش کرد.

نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو جهت رزرو نوبت از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 11:52


سلام وقت بخیر
ببخشید یه راهکاری میخواستم برای پسر ۱۳ ساله ای که به مدت ۲ ماه خودش را در اتاق خواب با یک بازی که در گوشی خود نصب کرده مشغول و سرگرم کرده و جوری که حتی در این مدت ۲ماه حاضر به مدرسه رفتن هم نشده و در خانه هم فقط برای سرویس رفتن از اتاق خارج میشود و با التماس فراوان برای غذا میاد و در رنگ بیرون را هم به خودش ندیده و خانواده این پسر شدیدا نگران وضعیت این هستند.ممنون میشم راهنمایی کنید



وضعیتی که توصیف کردید می‌تونه به جنبه‌های مختلف روانی، رفتاری و اجتماعی نوجوان آسیب برسونه. این رفتار ممکنه نشونه ای از اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای یا حتی مشکلات عاطفی و روانی مثل اضطراب، افسردگی یا فرار از فشارهای محیطی (مثل مدرسه یا روابط اجتماعی) باشه.
اولین گام مراجعه به یک متخصص روانشناس یا روانپزشک کودک و نوجوان هست. این رفتار ممکنه ریشه در اضطراب اجتماعی، افسردگی، یا حتی اختلالات مرتبط با بازی‌های دیجیتال داشته باشه.

در صورت نیاز، روانپزشک ممکنه درمان دارویی رو برای مدیریت اضطراب یا افسردگی پیشنهاد بده.

به جای قطع ناگهانی دسترسی به بازی (که می‌تونه باعث مقاومت شدید و حتی بحران بشه)، میشه محدودیت‌های تدریجی در زمان بازی اعمال کرد. مثلا اول یک بازه زمانی مشخص برای بازی تعیین کنید (مثلا ۳ ساعت در روز) و به تدریج این زمان رو کاهش بدین.
با نوجوان به صورت مشترک روی یک برنامه توافق کنید. مثلا اگر زمان بازی محدود بشه، ایشون در چه زمینه‌هایی تشویق میشه.

• فعالیت‌های جایگزین پیدا کردن فعالیت‌هایی که بتونه جایگزین هیجان بازی شه مثل ورزش (مثلا فوتبال، بسکتبال)، کلاس‌های هنری، یا حتی فعالیت‌های گروهی باشگاه‌های اجتماعی.‌ به تدریج نوجوان رو به شرکت در فعالیت‌های اجتماعی با همسالان تشویق کنین شروع با فعالیت‌هایی که مورد علاقش می‌تونه موثر باشه.‌گاهی اوقات مشکلات مدرسه مثل فشار درسی، مشکلات با همکلاسی‌ها، یا حتی ترس از شکست می‌تونه باعث اجتناب از مدرسه بشه. با معلمان و مشاور مدرسه در تماس باشید تا علت اصلی رو پیدا کنید.
به جای اصرار برای بازگشت فوری، می‌تونید با حضور پاره‌وقت شروع کنید. مثلا ابتدا او فقط در کلاس‌های مورد علاقه‌اش شرکت کنه.


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 11:49


#سوال
سلام
وقت بخیر
در مورد کودکی که میل به برداشتن وسایل دیگران  (بدون داشتن نیاز واقعی به اونها) داره چه کنیم؟
شیوه فرزند پروری مادر سختگیرانه هست و انضباط غالب بر محبت هست
سایر ویژگی های این کودک پرخاشگری،میل به دروغگویی، میل به زورگویی رهبری و کنترل دیگران، هستش

مشکلات رفتاری که توصیف کردید، از جمله برداشتن وسایل دیگران، پرخاشگری، دروغگویی و میل به کنترل دیگران، می‌تونه تحت تأثیر سبک فرزندپروری سختگیرانه و محیط خونه شکل بگیره

سبک فرزندپروری سختگیرانه ممکنه باعث ایجاد حس عدم امنیت یا کمبود محبت در کودک بشه. این حس می‌تونه به رفتارهایی مثل برداشتن وسایل دیگران (به عنوان راهی برای جلب توجه یا احساس کنترل) منجر بشه.

میل به رهبری و زورگویی ممکنه پاسخی به محیط باشه که کودک در اون احساس کنترل نداره. او این رفتار رو در محیط‌های دیگه انجام میده
مادر باید سعی کنه انضباط رو با محبت و همدلی ترکیب کنه. ایجاد محیطی که در اون کودک احساس امنیت و پذیرش کنه، خیلی مهمه‌ به جای تمرکز روی تنبیه، والدین باید رفتارهای خوب رو تشویق کنن. برای مثال، وقتی کودک وسیله‌ای رو برمی‌گردونه یا رفتاری محترمانه نشون می‌ده، باید به صورت کلامی و غیرکلامی تحسین بشه.
کودک باید بفهمه که برداشتن وسایل دیگران یا زورگویی چه احساسی در اونا ایجاد می‌کنه. این کار از طریق گفت‌وگو و داستان‌سرایی می‌تونه انجام بشه
کودک باید بدونه که چه رفتاری قابل قبوله و چه رفتاری نه. مثلا “برداشتن وسایل دیگران بدون اجازه ممنوع است.”
اگر کودک وسیله‌ای رو بدون اجازه برداشت، پیامدش باید منطقی باشه، مثلا بازگردوندن وسیله و عذرخواهی.
تغییر رفتارهای کودک نیاز به صبر، تداوم و همکاری بین والدین و مربیان داره. اگه والدین بتونن محیطی امن و پذیرنده ایجاد کنن، بسیاری از این رفتارها به تدریج کاهش پیدا میکنه.


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 10:10


استفاده بیش از حد از گوشی‌های هوشمند می‌تواند پیامدهایی مانند اضطراب، کاهش تمرکز، و اختلالات خواب به همراه داشته باشد. در ادامه، از دیدگاه روان‌شناسی به بررسی علمی این موضوع و ارائه راهکارهای عملی می‌پردازیم:

1. چرا گوشی اعتیادآور است؟

دوپامین و حلقه‌های پاداش
استفاده از گوشی، به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی و بازی‌ها، باعث آزاد شدن دوپامین در مغز می‌شود. این هورمون، حس خوشایند کوتاه‌مدتی ایجاد می‌کند که فرد را ترغیب می‌کند بارها گوشی را چک کند.

ترس از دست دادن (FOMO)
یکی از دلایل اصلی وابستگی به گوشی، ترس از دست دادن اخبار، پیام‌ها، یا وقایع اجتماعی است. این موضوع باعث می‌شود فرد مدام گوشی خود را بررسی کند.

طراحی هوشمندانه برنامه‌ها
اپلیکیشن‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که با نوتیفیکیشن‌ها و الگوریتم‌های جذاب، فرد را برای استفاده بیشتر تحریک کنند.

2. پیامدهای روان‌شناختی استفاده مداوم از گوشی

کاهش تمرکز و بهره‌وری
استفاده زیاد از گوشی باعث کاهش توانایی تمرکز و بهره‌وری می‌شود، زیرا ذهن به چندوظیفه‌ای عادت می‌کند.

افزایش استرس و اضطراب
وابستگی به گوشی و قرار گرفتن مداوم در معرض اطلاعات، می‌تواند باعث افزایش استرس و حتی اضطراب اجتماعی شود.

اختلال در خواب
نور آبی صفحه نمایش، تولید ملاتونین (هورمون خواب) را کاهش داده و باعث بی‌خوابی یا خواب ناکافی می‌شود.

3. رویکردهای علمی برای ترک وابستگی به گوشی

الف) استفاده از روش CBT (رفتاردرمانی شناختی)

رفتاردرمانی شناختی می‌تواند به شما کمک کند افکار و رفتارهای وابسته به گوشی را شناسایی و تغییر دهید. مثلاً:

بازسازی شناختی: اگر فکر می‌کنید «بدون گوشی، همه چیز را از دست می‌دهم»، این فکر را به «استفاده کم از گوشی باعث آرامش و تمرکز بیشترم می‌شود» تغییر دهید.

ایجاد عادات جدید: به جای چک کردن گوشی، عادت‌های مثبت مثل خواندن کتاب یا انجام تمرینات تنفسی را جایگزین کنید.

ب) مدیریت زمان (Time Management)

• از تکنیک‌هایی مثل Pomodoro استفاده کنید. در این روش، 25 دقیقه کار متمرکز انجام دهید و سپس 5 دقیقه استراحت کنید؛ در این زمان‌ها گوشی را از دسترس خارج کنید.

ج) ذهن‌آگاهی (Mindfulness)

تمرین‌های ذهن‌آگاهی به شما کمک می‌کند لحظه حال را بدون حواس‌پرتی تجربه کنید. تمریناتی مثل مراقبه یا تمرکز بر تنفس می‌تواند وابستگی شما را کاهش دهد.

د) تنظیم محیط (Environmental Control)

• گوشی را از دسترس دور نگه دارید یا آن را در حالت هواپیما قرار دهید.
• نور صفحه گوشی را در شب کاهش دهید یا از فیلتر نور آبی استفاده کنید.

4. راهکارهای رفتاری برای تغییر عادت‌ها

ایجاد الگوهای رفتاری جدید

روزهای بدون گوشی: یک یا دو روز در هفته را به‌عنوان «روز بدون گوشی» تعیین کنید و این عادت را به تدریج گسترش دهید.

برنامه‌ریزی دیجیتال: به جای چک کردن مداوم گوشی، زمان‌های مشخصی برای بررسی پیام‌ها یا شبکه‌های اجتماعی تعیین کنید.

جایگزینی فعالیت‌ها
• فعالیت‌های لذت‌بخش و بدون تکنولوژی مثل ورزش، هنر، یا طبیعت‌گردی را جایگزین کنید.

تقویت پاداش‌های درونی
• به جای انتظار لایک یا پیام از دیگران، روی احساس رضایت درونی تمرکز کنید؛ مثلاً با اتمام یک کتاب یا یادگیری یک مهارت جدید.

5. برای روان‌شناسان و مشاوران: چطور کمک کنیم؟

آموزش مدیریت تکنولوژی: آموزش مراجعین درباره تاثیرات استفاده بیش از حد از تکنولوژی.
مشاوره گروهی: برگزاری جلسات گروهی برای کاهش وابستگی به گوشی و ایجاد حمایت اجتماعی.

پیشنهاد تکنیک‌های آرام‌سازی: مثل تمرینات تنفسی و کاهش استرس برای مقابله با اضطراب ناشی از قطع استفاده.


@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#اعتیاد_فضای_مجازی
#ترک_استفاده_گوشی

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 10:02


‍ #سوال

سلام من دخترم و دانشجوری ترم 1 هستم یه چند وقتیه منو و یه آقایی از،هم خوشمون اومده ولی خب خانوادم از وقتی که رفتم دانشگاه حساس شدن ونمیزارن حتی تنهایی پاشم برم بیرون چه برسه یواشکی باهاش باشم کلا رفتارهای تاکسیکشون داره اذیتم میکنه حتی چند سالیه که مامانم رو اکانتمه و همه چی و چک میکنع و چت منو دوستامو هم داره میخونه واقعا موندم چیکار کنم از همه طرف تو استرسم فکر میکنن که دارن ازم مراقبت میکنن ولی واقعا مراقبتشون برای من شکنجست و،حال روحیم اصلا خوب نیست کلا والدینم روی خیلی چیزا حساسن از،لحاظ ظاهری و این موارد آزادم اما خب رفتاراشون روی اعصابمه هر کاری که میکنم قبلش باید فکر کنم که والدینم چه فکری قراره راجب کاری که میکنم بکنن تا ارامشمو ارزیابی کنم یه وقت دوباره ماجرا یا دعوایی پیش نیاد حتی یه پروفایل ساده گذاشتن یا یه حرف و همین باعث شده اورتینک بشم و غیر اون همیشه ازم توقع داشتن عالی باشم و همینم باعث کمالگرا شدنم شده و الان فقط دلم میخواد یکاری کنم مستقل شم تا دیگه هیچ حرفی این وسط نباشه و انقد بکن نکن نشنوم و آزاد باشم و فکرم و روحم توی ارامش باشه و برای چیزای ساده و پیش پا افتاده انقدر فکرم درگیر نباشه حتی الان که این پیام هم میدم فکرم درگیره برای همین تو گروه میفرستم که شلوغ تره و فرصت چک کردنشو انشالله نداره
قبلا میتونستم برم بیرون اما این چند وقته که مادرم فهمیده من با اون هم بیرون بودم یعنی اکیپی بیرون رفتیم نمیزارن
موندم ارتباطمو چجوری با این اقا ادامه بدم واقعا


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

30 Nov, 09:16


‍ #سوال
سلام خسته نباشید
من می‌ترسم اتفاق بدی برام بیوفته
مثلا یه حادثه رخ بده با ماشین به یکی بزنم با اینکه رانندگیم خیلی خوبه
ولی شب موقع خواب میاد تو ذهنم و نمی‌تونم بخوابم
یا از بیمار شدن می‌ترسم همه احتمالات میاد تو ذهنم
مثلا می‌ترسم وقتی ناخنمو ترمیم می‌کنم ایدز یا هپاتیت یا بیماری‌های سخت بگیرم
هر چقدرم جای تمیز برم یا خودم حواسم باشه بازم میاد تو ذهنم
مثلا چندوقت پیش ویروس معده گرفتم و الان تو اینستاگرام پر شده که با خوردن ماکارونی ممکنه مسموم بشیم چندنفرم مردن و من واقعا می‌ترسم از اینکه بیماری بگیرم
آیا وسواسه؟ چون خانواده پدریم وسواس دارن همشون و من هم دارم
تا میرسم خونه باید گوشی و وسایلمو ضدعفونی کنم
با لباس بیرون رو تختم نمی‌شینم که میکروب نگیره
در دستشویی رو با دستمال باز و بسته می‌کنم یا با پشت دست
یا حس می‌کنم اسکاچ کثیفه و یبار دیگه لیوانمو با مایع میشورم
کسیو اذیت نمی‌کنه خودمم اوکیم باهاش حس می‌کنم خیلی وحشتناک نیست
ولی بیش‌تر افکارم اذیتم می‌کنه که می‌ترسم از اتفاقات بد


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

28 Nov, 06:31


‍ ‍ #سوال
سلام منم‌میتونم راهنمایی بگیرم؟
سوالمو‌مطرح میکنم بااجازه
من دانشجو ترم ۵ ام و خوب واقعا نمیکشم برم سرکلاس 🤦🏼‍♀تمام‌ روزای که کلاس دارم به زوره و واقعا متنفرم از این که بیرون برم
خارج شدن از خونه به هر جایی برام مثل‌مرگ‌میمونه‌
و انگار مکان امنومو از دست دادم
علاوه براون اضطراب مرگ‌ (والدین'خودم)
داره خفم‌میکنه افکاری به سراغ میاد که هر لحظه فکر میکنم ممکنه نه حمله پنیک‌ بهم دست بده🥲هیچ‌کار خاصی هم‌نمیکنم‌تو خونه بیشتر فقط میخابم
پنل میریزم برنامه میریزم ولی اصلا انجام نمیشه
کلی ام تایم میبره خسته شدم امیدوارم کمکم‌کنید
متشکرم🫠🙏🏻



سلام
مهمه که بدونید احساساتی که دارید، طبیعیه. اضطراب و ترس از خروج از خانه می‌تونه ناشی از شرایط خاصی باشه که در حال حاضر باهاشون مواجه هستید.
به جای خروج به مکان‌های شلوغ یا کلاس‌ها، ابتدا از خونه خارج بشید و قدم بزنید. می‌تونید با قدم زدن در حیاط یا محله‌تان شروع کنید. هدف اینه که به تدریج احساس راحتی بیشتری پیدا کنید.
برای خروج از خونه، زمان‌های کوتاه تعیین کنید. مثلاً فقط ۵ تا ۱۰ دقیقه بیرون برید و بعد به خونه برگردید.
تنفس عمیق و ذهن اگاهی میتونه کمک کننده باشه
بدونید که تغییرات زمان‌بر هست و مهمه که به خودتون زمان بدید
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو جهت رزرو نوبت از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی
عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

28 Nov, 06:31


‍ #سوال
یک کمک میخواستم ی پسر من از کلاسم با روش خیلی غیر اخلاقی بیرون کرد یعنی با استاد رفیق بود من از اون کلاس جا ب جا کردن چرا چون ما قبلا باهم بودیم ب مشکل برخوردیم الان بعد دوماه میتونم برگردم ب کلاسم بنظر شما برگردم یانه


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

28 Nov, 06:31


‍ #سوال
سلام منم‌میتونم راهنمایی بگیرم؟
سوالمو‌مطرح میکنم بااجازه
من دانشجو ترم ۵ ام و خوب واقعا نمیکشم برم سرکلاس 🤦🏼‍♀تمام‌ روزای که کلاس دارم به زوره و واقعا متنفرم از این که بیرون برم
خارج شدن از خونه به هر جایی برام مثل‌مرگ‌میمونه‌
و انگار مکان امنومو از دست دادم
علاوه براون اضطراب مرگ‌ (والدین'خودم)
داره خفم‌میکنه افکاری به سراغ میاد که هر لحظه فکر میکنم ممکنه نه حمله پنیک‌ بهم دست بده🥲هیچ‌کار خاصی هم‌نمیکنم‌تو خونه بیشتر فقط میخابم
پنل میریزم برنامه میریزم ولی اصلا انجام نمیشه
کلی ام تایم میبره خسته شدم امیدوارم کمکم‌کنید
متشکرم🫠🙏🏻


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

28 Nov, 06:31


‍ #سوال
کمکم کنید برای حذف همه آدم‌های سمی زندگیم چه کاری باید انجام بدم تا جایی که تونستم فاصله گرفتم سعی کردم تو شبکه های مجازی هم از این دوستان فاصله بگیرم اما متاسفانه بعضی وقتا اشتباه میکنم و مجدد برمیگردم
میخوام کلا از ذهنم همه رو پاک کنم


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

27 Nov, 11:28


#سوال
من یه خواستگاردارم ۱۵سال ازم بزرگتره زنش مرده سه تادخترداره بهش علاقمندشدم من ۲۸سالمه مجردم نمیدونم چکارکنم لطفاراهنماییم کنید


سلام
تصمیم‌گیری به‌ویژه وقتی که تفاوت سنی و شرایط خانوادگی وجود داره سخته.
آیا شما واقعاً به این شخص علاقه‌مند هستید یا این احساسات تحت تأثیر شرایط خاصی مثل دلسوزی یا جذابیت ایشون به عنوان یک پدر هست؟
فکر کنید که آیا شما با شرایط ایشون (وجود بچه‌ها، مسئولیت‌هاش و ...) راحت هستید و آیا این شرایط با آرزوها و اهداف شما سازگاره؟

تفاوت سنی ممکنه منجر به اختلاف در دیدگاه‌ها، ارزش‌ها و سبک زندگی بشه. این موضوع رو در نظر بگیرید و ببینید آیا این تفاوت‌ها برای شما قابل قبول هستند یا خیر.

فرد بزرگتر ممکنه تجربیات زندگی متفاوتی داشته باشه که می‌تونه به رابطه کمک کنه یا پیچیده‌تر کنه.
اگه احساس می‌کنید که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، ایدی منو جهت مشاوره و رزرو نوبت از ادمین دریافت کنید
در نهایت، مهم‌ترین نکته اینه که تصمیمی بگیرید که با ارزش‌ها و آرزوهای شما سازگار باشه!


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

26 Nov, 20:07


کلینیک روانشناسی و روانپزشکی رازینه
واقع در غرب تهران ،جهت تکمیل کادر تخصصی خود آماده همکاری با شما در زمینه:

-گفتاردرمانگر

-روانپزشک

-روانشناس آقا(ارشد_دکتری)

مدیریت کلینیک:خانم عبدالحسینی
۴۴۶۸۴۵۰۴
۰۹۳۸۵۲۶۳۴۷۰
۰۹۱۲۷۰۹۸۶۲۲
razine.psychology.clinic
Www.razineclinic.ir

گنجینه گپ روانشناسان

26 Nov, 11:55


‍ #سوال
من چند سالی هست که خیلی راحت اشکم درمیاد که از این اتفاق اصلا خوشم نمیاد. چون این گریه ها به مرور زمان باعث شده از نظر فکری و روحی ضعیف بشم. در اکثر اوقات هم قبل از خواب و وقتی به سختی هایی که تو زندگی گذروندم فکر می کنم دلم به حال خودم میسوزه و سریع اشکم سرازیر میشه. بعدش که حالم خوب میشه از این کارم کاملا پشیمون میشم.


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

21 Nov, 07:37


‍ #سوال
سلام تقسیم کار خانه با همسر چگونه باید انجام بشه؟
ما هر دو شاغلیم
شوهر بنده گاهی ظرف میشورن، گاهی جارو برقی مثلا دو بار در ماه یا در جمع کردن سفره کمک میکنند... همین رو میگن من خیلی کمک میکنم و وقتی میگم باید تقسیم کنیم مثلا همیشه تو ظرف بشوری یا در هفته یکبار شام بزاری که من کارهای دیگر و تمیز کاری کنم میگن تو منو تبدیل به زن خونه کردی!!!!!!
واقعا من هم خسته میشم 😢
چندبار سر این موضوع بحث داشتیم
من هفته ای یا ده روز یکبار تمیز کاری کلی دارم ، ایشون میگن وسواسی! آخه ببخشید سرویس بهداشتی رو من توقع داشته باشم دو بار در ماه با شوینده تمیز کنیم وسواسی هست؟
یا گاز رو هفته ای یبار تمیز کنیم یا یه شب در میون سینک رو یه دست بکشیم وسواسی هست؟😭
من که تمیز میکنم میگم بهش که یکم بعدش مراعات حال کنه...میگه باز تمیز کردی اومدی بگی ....
واقعا امروز صبح به این نتیجه رسیدم کلا هیچچچچچ کاری نکنه همون چندتا هم باعث شده ایشون به کار و بیزینس نرسه!!!! در حالی که یا در حال وبگردی یا بازی😔😔😔
من هم خب شاغل واقعا از دستش خسته شدم بهش میگم خودت باید بدونی بلند بشی نه من بهت بگم چایی خوردی بشور ظرف رو


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

21 Nov, 07:35


#سوال
سلام تقسیم کار خانه با همسر چگونه باید انجام بشه؟
ما هر دو شاغلیم
شوهر بنده گاهی ظرف میشورن، گاهی جارو برقی مثلا دو بار در ماه یا در جمع کردن سفره کمک میکنند... همین رو میگن من خیلی کمک میکنم و وقتی میگم باید تقسیم کنیم مثلا همیشه تو ظرف بشوری یا در هفته یکبار شام بزاری که من کارهای دیگر و تمیز کاری کنم میگن تو منو تبدیل به زن خونه کردی!!!!!!
واقعا من هم خسته میشم 😢
چندبار سر این موضوع بحث داشتیم
من هفته ای یا ده روز یکبار تمیز کاری کلی دارم ، ایشون میگن وسواسی! آخه ببخشید سرویس بهداشتی رو من توقع داشته باشم دو بار در ماه با شوینده تمیز کنیم وسواسی هست؟
یا گاز رو هفته ای یبار تمیز کنیم یا یه شب در میون سینک رو یه دست بکشیم وسواسی هست؟😭
من که تمیز میکنم میگم بهش که یکم بعدش مراعات حال کنه...میگه باز تمیز کردی اومدی بگی ....
واقعا امروز صبح به این نتیجه رسیدم کلا هیچچچچچ کاری نکنه همون چندتا هم باعث شده ایشون به کار و بیزینس نرسه!!!! در حالی که یا در حال وبگردی یا بازی😔😔😔
من هم خب شاغل واقعا از دستش خسته شدم بهش میگم خودت باید بدونی بلند بشی نه من بهت بگم چایی خوردی بشور ظرف رو


سلام
سعی کنید گفتگوی اروم و صادقانه با همسرتون داشته باشید. بهش بگیید که احساس خستگی و فشار دارید و اینکه تقسیم کار می‌تونه به هر دوی شما کمک کنه تا زندگی راحت‌تری داشته باشید.
لیست از کارهای خونه تهیه کنید و اولویت‌بندی کنید. این کار به شما کمک می‌کنه تا ببینید چه کارهایی باید انجام بشه و هر کدوم از شما چه مسئولیتی دارید.

وظایف رو به صورت مشخص تقسیم کنید. مثلاً یکی از شما می‌تونه مسئول شستن ظرف‌ها باشه و یکی دیگه مسئول تمیز کردن سرویس بهداشتی. این کار باعث می‌شه که هر کس بدونه چه وظیفه‌ای داره.

می‌تونید برای انجام کارهای خونه زمان مشخصی تعیین کنید. مثلاً روزهای خاصی رو برای تمیز کردن کلی خونه یا انجام کارهای خاص انتخاب کنید.
همسرتون ممکنه احساس کنه که تحت فشاره یا نمی‌خواد در نقش زن خونه قرار بگیره. سعی کنید به احساساتش گوش بدید و راهی برای همکاری پیدا کنید که هر دو احساس راحتی کنید.
وقتی همسرتون کاری انجام می‌ده، حتی اگر کوچیک باشه، تشویق و قدردانی کنید. این کار ممکنه انگیزه رو برای کمک بیشتر افزایش دهد.

در نهایت، مهمه که هر دو طرف درک کنید که این یک همکاریه و باید به همدیگه کمک کنید تا زندگی راحت‌تری داشته باشید.
مشاوره بیشتر نیاز داشتید ایدی منو جهت رزرو نوبت از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

20 Nov, 16:16


#سوال
سلام خسته نباشی بنده ۲۹ سالمه متاهل همش حسرت بقیه رو مخورم و خودم با دیگران مقایسه مکنم و حال روحی خودم ب شدتت آمده پایین لطفا در این مورد منو راهنمایی کنید.


سلام،
احساس مقایسه خود با دیگران و حسرت به زندگی اونا یکی از چالش‌های رایجه که خیلی از افراد باهاش مواجه هستن. این احساسات می‌تونن تأثیر منفی روی روحیه و زندگی روزمره شما داشته باشن.
اول مهمه که احساسات خودتون رو شناسایی و بپذیرید. بپذیرید که این احساسات طبیعیه و خیلی از افراد با اونا دست و پنجه نرم می‌کنن.
به جای تمرکز روی چیزایی که ندارید، سعی کنید روی نقاط قوت و دستاوردهای خودتون تمرکز کنید. لیستی از ویژگی‌ها، مهارت‌ها و موفقیت‌های خودتون تهیه کنید و هر روز بهش نگاه کنید.
رسانه‌های اجتماعی می‌تونن احساس مقایسه رو تشدید کنن. سعی کنید زمان خودتون رودر این فضاها محدود کنید و به جاش فعالیت‌هایی رو انتخاب کنید که به شما احساس رضایت می‌دن.
اهداف شخصی و حرفه‌ای برای خودتون تعیین کنید و روی اونا تمرکز کنید. این اهداف می‌تونن به شما انگیزه بدن و شما رو از مقایسه با دیگران دور کنن.
صحبت کردن با مشاور می‌تونه به شما کمک کنه تا احساسات خودتون رو بهتر درک کنید و راهکارهای جدیدی برای مدیریت اونا پیدا کنید
فعالیت‌هایی مثل ورزش، مدیتیشن، یا هنر می‌تونن به بهبود حال روحی شما کمک کنن. سعی کنید زمانی رو برای خودتون اختصاص بدید و به فعالیت‌هایی بپردازید که به شما لذت می‌دن.
هر فردی مسیر زندگی خاص خودش رو داره و مقایسه خودتون با دیگران فقط باعث ناامیدی می‌شه. بدونید که هر کسی چالش‌ها و مشکلات خاص خودش رو‌داره.
و تغییر در نگرش زمان‌بره و نیاز به تمرین و صبر داره. امیدوارم این نکات به شما کمک کنه تا احساس بهتری داشته باشید و با خودتون مهربون تر اگه نیاز به مشاوره بیشتر و بررسی دقیق تر داشتید ایدی منو از ادمین جهت رزرو نوبت دریافت کنید.


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

20 Nov, 16:14


‍ #سوال
سلام خسته نباشی بنده ۲۹ سالمه متاهل همش حسرت بقیه رو مخورم و خودم با دیگران مقایسه مکنم و حال روحی خودم ب شدتت آمده پایین لطفا در این مورد منو راهنمایی کنید.



#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

20 Nov, 12:09


با عرض سلام و وقت بخیر خدمت همگی
ببخشید من یه سوالی دارم
من دو ساله ازدواج کردم
به هیچ عنوان تمایل به ارتباط با خانوداه همسرم رو ندارم و دوست دارم کلا برای خودم زندگی کنم اما همسرم این وضع رو قبول ندارن و اصرار به ارتباط با خانوداشون رو دارن
به همسرم پیشنهاد دادم که دو نفری زندگی کنیم و من هم ارتباطم رو با خانواده خودم قطع میکنم ولی باز هم ایشون به هیچ عنوان
رضایت ندارن
الان همسرم دو تا پیشنهاد دادن یا اینکه جدا بشیم یا اینکه من خواسته ایشون یعنی ارتباط با خانوادشون رو بپذیرم
میخواستم بپرسم راهکار چیه؟ ممنون میشم راهنماییم بفرمایید


سلام
موضوعی که شما مطرح کردید، یکی از چالش‌های رایج در روابط زناشوییه و نیاز به توجه و بررسی دقیق داره.

سعی کنید با همسرتون یک گفتگوی صادقانه و آرام داشته باشید. احساسات و نگرانی‌های خودتون رو به وضوح بیان کنید و از اونم بخواید که احساساتش رو با شما در میون بذاره. این گفتگو می‌تونه به شما کمک کنه تا بهتر همدیگه رو درک کنید.
اگه شما تمایل به ارتباط با خانواده همسرتون ندارید، بهتره مرزهای خود تون رو مشخص کنید. به همسرتون بگید که چه نوع ارتباطی با خانواده‌اش برای شما قابل قبوله و چه نوع ارتباطی نیست.

شاید بتونید راه‌حل‌هایی پیدا کنید که به هر دو طرف رضایت بده. مثلاً می‌تونید توافق کنید که در برخی مواقع خاص با خانواده همسر ملاقات کنید، اما در سایر مواقع ارتباط رو محدود کنید.

همسرتون ممکنه نیاز به حمایت عاطفی و اجتماعی از خانواده‌اش داشته باشه. سعی کنید این نیاز رو درک کنید و ببینید آیا می‌تونید در این زمینه راهی برای حمایت از اون پیدا کنید؟؟.

• اگر این موضوع به تنش‌های بیشتری منجر شده ، ممکنه مشاوره خانوادگی گزینه خوبی باشه. یک مشاور می‌تونه به شما کمک کنه تا مسائل رو بهتر مدیریت کنید و راهکارهای مؤثرتری پیدا کنید.

به عواقب تصمیماتی که می‌گیرید توجه کنید. آیا جدایی واقعاً بهترین گزینه اس؟ یا اینکه می‌تونید با تلاش و همکاری مشکلات رو حل کنید؟
هر فردی ممکنه دیدگاه‌ها و نیازهای متفاوتی داشته باشه. احترام به این تفاوت‌ها و تلاش برای رسیدن به توافق می‌تونه به تقویت رابطه شما کمک کنه.
در نهایت، مهمه که هر دو طرف احساس کنند که نظرات و احساساتشون مورد توجه قرار گرفته. امیدوارم که با گفتگوی باز و صادقانه بتونید به یک راه حل مناسب برسید.

نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو جهت رزرو نویت از ادمین دریافت کنید

#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

20 Nov, 07:12


جرأت‌ورزی چیست؟

جرأت‌ورزی یا مهارت ابراز وجود، توانایی بیان افکار، احساسات، نیازها و حقوق خود به صورت مستقیم، صادقانه و محترمانه است، بدون آنکه به دیگران آسیب برسانید یا از حقوق آن‌ها عبور کنید. این مهارت باعث تقویت اعتمادبه‌نفس و بهبود کیفیت روابط می‌شود.

ویژگی‌های افراد جرأت‌ورز

1. صراحت در بیان
احساسات و نیازها:

بدون دور زدن موضوع، نظرشان را به‌طور شفاف مطرح می‌کنند.

2. احترام به خود و دیگران:
حقوق خود و دیگران را به یک اندازه محترم می‌شمارند.

3. اعتمادبه‌نفس بالا:
از قضاوت دیگران نمی‌ترسند.

4. مهارت گوش دادن:
به صحبت‌های دیگران توجه می‌کنند و بازخورد می‌دهند.

5. حل تعارض به شیوه سالم:
با گفتگو و احترام مشکلات را حل می‌کنند.

فواید جرأت‌ورزی

1. تقویت اعتمادبه‌نفس.
2. کاهش استرس و احساس خشم یا کینه.
3. بهبود ارتباطات و افزایش صمیمیت در روابط.
4. پیشگیری از سوءاستفاده دیگران.
5. افزایش کنترل بر زندگی شخصی.

رفتارهای جرأت‌ورزانه (Assertive Behaviors):

• استفاده از جملات مثبت و مستقیم: «من این کار را نمی‌پذیرم» به جای «شاید نشه».
• حفظ تماس چشمی در هنگام صحبت.
• زبان بدن باز و آرام.
• لحن محکم و در عین حال دوستانه.

تفاوت جرأت‌ورزی با دیگر سبک‌های رفتاری

1. منفعلانه:
• نادیده گرفتن نیازها و خواسته‌های خود برای رضایت دیگران.
• احساس قربانی بودن و انباشت خشم.

2. پرخاشگرانه:
• نادیده گرفتن حقوق دیگران برای رسیدن به خواسته‌های خود.
• ایجاد فاصله و تنش در روابط.

3. جرأت‌ورزانه:
• بیان نیازها با احترام به حقوق دیگران.
• تعادل بین نیازهای خود و دیگران.

تکنیک‌های تقویت جرأت‌ورزی

1. استفاده از جملات “من”:
به جای سرزنش دیگران، احساسات خود را توضیح دهید. مثلاً:
• به‌جای «تو همیشه دیر می‌کنی!»، بگویید: «من وقتی منتظر می‌مانم ناراحت می‌شوم.»

2. نه گفتن مؤدبانه:
یاد بگیرید بدون عذرخواهی یا احساس گناه، با احترام “نه” بگویید.

3. تمرین زبان بدن:
صاف بایستید، تماس چشمی را حفظ کنید و با لحن مطمئن صحبت کنید.

4. مدیریت استرس:
اگر بیان نظر برایتان سخت است، ابتدا نفس عمیق بکشید و سپس صحبت کنید.

5. بازخورد مؤثر:
به دیگران با احترام بازخورد دهید؛ نه بیش از حد انتقاد کنید


@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#جرات_ورزی

گنجینه گپ روانشناسان

19 Nov, 16:23


سلام. خدمت دوستان و عزیزان گرامی.
این گروه مختص  علاقه‌مندان  به دروهمی های فیلم و کتابخوانی است:

https://t.me/+WFm-YXdxPVwzNWU0

گنجینه گپ روانشناسان

19 Nov, 09:22


‍ #سوال
سلام خسته نباشید
چطور و به چه روشی میتونیم ریشه ی تروماهامون و یک سری از ضعف هاو آسیب های روحیمون رو پیداکنیم و درمانشون کنیم؟ باید تست بدیم؟


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

19 Nov, 07:24


‍ #سوال
سلام به همه دوستان🌺
اسفند امتحان ارشد دارم.ولی از درس خوندن خوشم نمیاد.
همش سرم توی گوشیه.یا بازی می‌کنم یا چت میکنم.
چیکار کنم که به درس خوندن علاقه مند بشم؟
لطفا راهنمایی کنید.
ممنون🌺


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

18 Nov, 17:38


‍ #سوال
سلام من خیلی از اینده میترسم میشه منم راهنمایی کنین🙏


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

18 Nov, 15:45


https://t.me/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=vtLmqRsa

گنجینه گپ روانشناسان

18 Nov, 12:16


خودآگاهی چیست؟

خودآگاهی (Self-awareness) توانایی شناخت و درک احساسات، افکار، و رفتارهای خود در لحظه است. این مهارت به فرد کمک می‌کند تا نقاط قوت، ضعف، ارزش‌ها، و تأثیر رفتارهایش بر دیگران را بهتر بشناسد و مدیریت کند.

ابعاد خودآگاهی:

1. خودآگاهی درونی:
شناخت عمیق از احساسات، نیازها، باورها، و اهداف شخصی.
• مثال: دانستن اینکه چرا در یک موقعیت خاص عصبانی می‌شوید.
2. خودآگاهی بیرونی:
توانایی درک اینکه دیگران شما را چگونه می‌بینند.
• مثال: متوجه باشید که رفتار شما چگونه بر روابط یا کار تیمی تأثیر می‌گذارد.

مزایای خودآگاهی:

• بهبود روابط بین‌فردی
• افزایش هوش هیجانی
• تصمیم‌گیری بهتر
• مدیریت بهتر احساسات
• کاهش تعارضات و استرس

راه‌های تقویت خودآگاهی:

1. بازتاب روزانه:
هر روز چند دقیقه وقت بگذارید تا درباره اتفاقات روز، احساسات و واکنش‌هایتان فکر کنید.

2. نوشتن احساسات و افکار:
یادداشت روزانه به شما کمک می‌کند الگوهای فکری و رفتاری خود را شناسایی کنید.

3. بازخورد گرفتن از دیگران:
از دوستان یا همکاران خود بخواهید صادقانه درباره تأثیر رفتارهای شما نظر دهند.

4. تمرین ذهن‌آگاهی (Mindfulness):
لحظه‌حال را بدون قضاوت تجربه کنید و روی احساسات و افکار خود متمرکز شوید.

5. تحلیل رفتارها:
در موقعیت‌های مختلف به دنبال پاسخ این سوال‌ها باشید:
• چرا اینطور احساس می‌کنم؟
• چه چیزی باعث این واکنش شد؟
• چه رفتاری می‌توانست بهتر باشد؟

یادآوری:
خودآگاهی یک مهارت است که با تمرین و زمان رشد می‌کند. هر چه بیشتر خودتان را بشناسید، بهتر می‌توانید زندگی‌تان را مدیریت کنید.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#خودآگاهی

گنجینه گپ روانشناسان

18 Nov, 06:44


📌اعتماد به نفس از دیدگاه روان‌شناسی

اعتماد به نفس (Self-confidence) به معنای باور و اطمینان به توانایی‌ها، تصمیم‌ها و ارزش‌های خود است. این ویژگی به افراد کمک می‌کند تا با احساس مثبت به توانایی‌هایشان، چالش‌های زندگی را مدیریت کنند و روابط موفقی بسازند.

ویژگی‌های افراد دارای اعتماد به نفس:

1. آگاهی از نقاط قوت و ضعف:
افراد با اعتماد به نفس خود را همان‌طور که هستند می‌شناسند و قبول دارند.
2. جرأت تصمیم‌گیری:
بدون ترس از شکست، تصمیم‌های خود را می‌گیرند و مسئولیت آن را می‌پذیرند.
3. انعطاف‌پذیری:
در برابر مشکلات انعطاف نشان می‌دهند و به جای ناامیدی، راه‌حل پیدا می‌کنند.
4. عدم نیاز به تأیید دیگران:
برای احساس ارزشمندی، منتظر تایید یا نظر دیگران نیستند.

عوامل مؤثر بر اعتماد به نفس:

1. تجارب دوران کودکی:
محیط خانواده، نوع تربیت و حمایت والدین نقش بزرگی در شکل‌گیری اعتماد به نفس دارد.
2. محیط اجتماعی:
روابط اجتماعی، نوع تعامل با دیگران و بازخوردهایی که دریافت می‌کنیم، تأثیر زیادی بر اعتماد به نفس دارد.
3. موفقیت‌ها و شکست‌ها:
تجربه‌های موفقیت یا شکست و نحوه مواجهه با آن‌ها، اعتماد به نفس فرد را تقویت یا تضعیف می‌کند.

تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس:

اعتماد به نفس: به باور فرد نسبت به توانایی‌های خاص در انجام کارها اشاره دارد.
عزت نفس: به احساس کلی فرد نسبت به ارزش خود به عنوان یک انسان برمی‌گردد.

چطور اعتماد به نفس را تقویت کنیم؟

1. بر اهداف کوچک تمرکز کن:
با دست‌یابی به هدف‌های ساده، احساس موفقیت و اطمینان را تقویت کن.
2. مهارت‌های خود را توسعه بده:
با یادگیری و رشد، توانایی‌های جدید به دست بیاور و به قابلیت‌های خود اطمینان پیدا کن.
3. خودگویی مثبت داشته باش:
با تغییر گفت‌وگوهای درونی منفی، به خودت انرژی بده و افکار مثبت را جایگزین کن.
4. پذیرش شکست‌ها:
به جای ترس از شکست، از آن‌ها درس بگیر و به مسیرت ادامه بده.

نکته روان‌شناسی:
اعتماد به نفس، ویژگی‌ای نیست که ناگهانی به دست بیاید؛ بلکه نتیجه تلاش مداوم برای شناخت و توسعه فردی است.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#اعتماد_به_نفس

گنجینه گپ روانشناسان

17 Nov, 16:33


https://t.me/DropeeBot/play?startapp=ref_zp7IERL4z_Y

گنجینه گپ روانشناسان

17 Nov, 10:02


‍ #سوال
سلام
یا یک جلسه صحبت و تست شخصیت میشه تشخیص داد کسی پارانویید داره؟
و آیا پارانویید درمان داره؟


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

17 Nov, 10:01


‍ #سوال
سلام دوستان
کنجکاو بودم و همیشه ضربه خوردم از بالای کنجکاویم همیشه آدم ها برای خود خصوصی هایی دارند که لازم نیست سر در بیاری
من سر در آوردن همان وضربه خوردن همان
پس بشین سر جات
بذار مردم برای خودشان خصوصی هایی که دارند داشته باشند وارد نشوووو
کنجکاو نباش
لازم باشه به وقتش سر در میاری
من واقعان از این حسم به تنگ آمدم دیگه
میخام بذارم کنار ولی بازم هست با من
چکار کنم ؟!؟!


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

16 Nov, 14:55


سلام و وقت بخیر
دوستان یه سوال
بنظرتون کیسی که همزمان در وضعیت پارانویید است و هم MDD (افسردگی)
سیستم افکار و مدل رفتار و نوع باورهاش چطوریه ؟


سلام
کسی که همزمان دچار پارانویا (وضعیت پارانویید) و افسردگی (MDD) است، ممکنه با الگوهای فکری و رفتاری خاصی روبه‌رو باشه
ممکنه نسبت به دیگران شک داشته باشه و احساس کنه که دیگران در حال توطئه‌چینی یا قضاوت اون هستن. این افکار می‌تونن باعث افزایش احساس تنهایی و انزوا بشن.
ممکنه دائماً احساس کنه که به اندازه کافی خوب نیست و به خاطر این احساس، فرد رو سرزنش کنه. این موضوع می‌تونه به افسردگی عمیق‌تر منجر بشه

این افراد ممکنه نتونن به دیگران اعتماد کنن و در نتیجه روابط اجتماعی‌ شون محدود و آسیب‌پذیر باشه.
خستگی، بی‌علاقگی به فعالیت‌هایی که قبلاً لذت‌بخش بودن و احساس ناامیدی از علائم دیگه افسردگیه
به دلیل احساسات منفی و ترس از قضاوت دیگران، ممکنه از تعاملات اجتماعی دوری کنن.
ترکیب این دو تا وضعیت می‌تونه چالش‌های خاصی رو تو زندگی روزمره ایجاد کنه و نیاز به درمان و حمایت داره.
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی، روان درمانگر، روابط موثر

گنجینه گپ روانشناسان

16 Nov, 09:07


#سوال
سلام با دلتنگی بعد از جدایی چه کنیم؟
شب ها تو بغلش خوابم میبرد الان نیست اختلال خواب پیدا کردم نمیخوام به قرص خواب عادت کنم راهکاری بجز دارو هستش که اختلال خوابم بهبود پیدا کنه؟

سلام
وقت بخیر
شما باید دوره سوگ رو طی کنید اگر از این دوره عبور نکنید نمیتوانید وارد رابطه جدید و یا حتی وارد روال عادی زندگی شوید.

برای پاسخ کامل تر نیاز به اطلاعات بیشتری است.
مثل مدت ارتباط
علت تمام شدن رابطه
مدتی که رابطه تمام شده
و...
آیدی من را از ادمین محترم دریافت کنید تا اطلاعات بیشتر و پاسخ کاملتری داده شود.


#پاسخ جناب آقای یاراحمدی مشاور خانواده، زوجین، ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

14 Nov, 07:20


#سوال

سلام. وقت همگی بخیر. آیا زنانی که تمیز و منظم هستند از نظر روحی قدرتمندتر هستند؟

سلام
نظم و تمیزی می‌تونه روی روحیه و سلامت روان تأثیر مثبت بذاره. زنانی که محیط منظم‌تری دارن، معمولاً احساس کنترل بیشتری روی زندگی خودشون دارن و این می‌تونه به افزایش اعتماد به نفس و روحیه مثبت کمک کنه. یک فضای مرتب می‌تونه باعث کاهش استرس و اضطراب بشه البته هر فرد ویژگی‌ها و رویکردهای خاص خودش رو داره اما نظم می‌تونه ابزاری مفید برای تقویت روحیه باشه


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

13 Nov, 16:27


#سوال
سلام وقتتون بخیر
مدت دو‌ساله خیلی حواس پرت شدم و مدام چیزهای ساده رو طوری فراموش میکنم که اصلا اینکه انجامش دادم رو‌هم منکرش میشم،مثلا فیلم هایی که میبینم رو جوری فراموش میکنم که وقتی مجددا نگاهش میکنم تا آخر فیلم انگار بار اوله که دیدمش و حس میکنم هر چی میگذره داره بدتر میشه وضعیتم .یک ماهی هم هست که هر شب کابوس های وحشتناک میبینم و نمیتونم درست و زیاد بخوابم.ممنون میشم راهنماییم کنین


سلام
متوجه‌ام که شرایط خیلی سختی رو تجربه می‌کنین. فراموشی، عدم تمرکز و کابوس‌ها می‌تونن نشانه‌هایی از استرس یا مسائل روحی باشن.
پیشنهاد می‌کنم با یک روانشناس یا مشاور صحبت کنین.
تمریناتی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق می‌تونن به کاهش استرس کمک کنن
سعی کنین که یک روال خواب منظم داشته باشین، مثلاً زمان مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن انتخاب کنین.
از استفاده از وسایل الکترونیکی قبل از خواب خودداری کنین.
نوشتن درباره‌ی کارها و تجربیات روزانه‌ به یادآوری کمک میکنه.

تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم هم می‌تونه به بهبود وضعیت روحی و جسمی شما کمک کنه.
نیاز به مشاوره بیشتر داشتید ایدی منو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

11 Nov, 06:12


‍ #سوال
سلام در چه نوع اختلال شخصیتی همسر دوست ندارد هیچ کسی به همسرش نزدیک شود اعم از دوست آشنا خانواده یعنی فکر میکنه فقط همسرش مال خودشه و هرکسی که بهش نزدیک بشه مورد تخریب شخصیتی قرار میگیره


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 18:49


#سوال
سلام در چه نوع اختلال شخصیتی همسر دوست ندارد هیچ کسی به همسرش نزدیک شود اعم از دوست آشنا خانواده یعنی فکر میکنه فقط همسرش مال خودشه و هرکسی که بهش نزدیک بشه مورد تخریب شخصیتی قرار میگیره


سلام
رفتارهایی که توصیف کردین ممکنه به برخی نوع‌های اختلالات شخصیتی مرتبط باشه. یکی از این اختلالات، اختلال شخصیت وابسته است که می‌تونه باعث ایجاد احساس مالکیت و کنترل روی شریک زندگی بشه. و ممکنه به اختلال شخصیت ضد اجتماعی یا مرزی هم مرتبط باشه.

افرادی که این احساسات رو دارن ممکنه دچار عدم امنیت یا ترس از از دست دادن باشن و به همین دلیل تلاش می‌کنن همسرشون رو از سایرین دور کنن.
بهتر است در این شرایط با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنین تا کمک بهتری دریافت
کنین.
تمایل به رزرو نوبت داشتین ایدی منو از ادمین دریافت کنین


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 18:45


#سوال
سلام.ببخشید یه سوال دارم ممنون میشم راهنمایی کنید دانش آموز کلاس هفتم مادر اوقات بیکاریشو میره داخل اتاق و در رو میبنده و تنها با عرسکاش بازی میکنه.لباس های مختلف میپوشه بازی میکنه.به نظرم طبیعی نیست.
توان یادگیری هم خیلی ضعیف


سلام
طبیعیه که بچه‌ها در این سن به تخیل و بازی‌های خیالی علاقه‌مند باشن. بازی با عروسک‌ها و پوشیدن لباس‌های مختلف می‌تونه به تقویت مهارت‌های اجتماعی و خلاقیت اونا کمک کنه.
اما اگر نگران هستین که این رفتارها بیش از حد باشه یا باعث انزوا بشه، می‌تونین باهاش صحبت کنین سعی کنین فعالیت‌های گروهی یا بازی‌های تیمی رو بهش پیشنهاد بدین تا تعاملات اجتماعی بیشتری داشته باشه.
خوبه که به علایقش گوش بدین و ببینین آیا چیز خاصی وجود داره که اونو به این نوع بازی جذب کنه ؟؟اگه نگرانی های بیشتری دارین ایدی منو از ادمین جهت رزرو نوبت دربافت بفرمایید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 18:35


‍ #سوال
سلام.ببخشید یه سوال دارم ممنون میشم راهنمایی کنید دانش آموز کلاس هفتم مادر اوقات بیکاریشو میره داخل اتاق و در رو میبنده و تنها با عرسکاش بازی میکنه.لباس های مختلف میپوشه بازی میکنه.به نظرم طبیعی نیست.
توان یادگیری هم خیلی ضعیف


#پاسخ جناب آقای یاراحمدی مشاور خانواده، زوجین، ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 17:59


‍ #سوال
سلام با عرض خسته نباشيد من يک مشکل اساسى دارم که واقعا من رو از زندگى واقعى دور کرده و اون هم اينه که من با خودم گفتگو هاى ذهنى زيادى دارم(البته درون گرا هستم) و اين گفتگو ها در حالت دعوا يا تنش با شخص ديگرى هست (عصبانيت درونيم زياده ) و يا بعضا با خانواده و اين عصبانيت(گاهى براى احساس کثيفى هم هست) باعث سر درد هاى خفيف و کوتاه مدت ميشه بعضا و اينکه انرژى زيادى از من ميگيره متاسفانه من وسواس در نظافت و وسواس فکرى دارم مثل (آيا نماز رو 4رکعت خوندم يا آيا فلان کار رو کردم) و کمالگرايى هم دارم کارى رو که شروع ميکنم تا 40 روز حداکثر بيشتر نمى تونم ادامه بدم و خود به خود اون کار رو راه ميکنم و يکى از دلايلش نا اميدى هست. نمى دونم برم پيش رزان پزشک يا نه؟ ميترسم مجبور شم تا آخر عمرم پشت سر هم دارو بخورم. ممنون ميشم راهنماييم کنيد🙏


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 12:36


درود سوال داشتم و نیاز به کمکتون دارم
سوالم اینه که من یه پسریو دیدم که از همه لحاظ شبیه خودمه
از فکراش بگیر تا سلیقه و علاقه اش و وقتی چنین آدمیو ببینی بیشتر از قبل کور میشی

و مشکل اینه که:
یبار بهم گفت همزمان با سه نفر بوده بدون اینکه هیچکدوم بفهمند

و من الان سر این حرفش نمیتونم بهش اعتماد کنم که نزدیک تر بشم
حتی اگه بخوام باهاش دوست بمونم حس میکنم یه ممانعت ذهنی دارم حتی برای یه دوستی ساده

درنتیجه نمیدونم‌ چیکار کنم
حس میکنم اگه باهاش وارد رابطه شم احتمال اینکه اذیت شم و خیانت ببینم هست با اینکه خودش میگه عوض شده و وفاداره و خیلی اینو بیان میکنه

یا حتی فکر میکنم که اگه دوستش هم بمونم این موضوع قراره رو من تاثیر بذاره و میترسم اونقدر کنجکاوی کنم که منم به چنین روابطی دست بزنم تا بتونم فقط درکش کنم


خیلی اوقات یه بحثایی پیش میاد درباره خیانت و همیشه خودشو پس میکشه و میگه وای چقدر بدم میاد از این آدما که اینطورین ما که اینطوری نیستیم و اینا یجورین
و بعد میرم تو فکر که گذشته تو که پر آشوب تر بوده

اما یه مشکل که ایشون داره اینه که گذشته اش رو کامل دوست داره حتی اگه توش نابود شده و گذشته تاریکی هم داشته
و همونطور که گفتم
این شخص که اینقدر گذشتشو دوست داره احتمال تکرار این کارشم هست با اینکه میگه نه دیگه میخوام فقط با یه نفر باشم

و اخیرا اینو بهم گفته:
""بعد از آسیب و زجرای زیاد و روابطی که برام سودی نداشتن و پر از دردسر بودن؛
به این برداشت رسیدم که عشقی که قراره تجربه اش کنم آخرین عشقی باشه که باید داشته باشم
آدمی که با اومدنش و موندنش تنها چیزی که میتونه جداش کنه ازم مرگ باشه و قرار نیست آسون انتخاب بشه""

الان من نمیدونم با این دوست بمونم یا قطع ارتباط کنم منظورم رل زدن نیست ، دوستی ساده هم برام سواله ‌...


سلام
وضعیتی که توضیح دادی پیچیده و حساسه. مشخصه که حس و هیجان‌های زیادی نسبت به این شخص داری، اما نگرانی‌هات هم کاملاً قابل درکن.
به نظر می‌رسه که همون‌طور که گفتی، این علاقه و شباهت‌ها می‌تونه باعث بشه که راحت‌تر به هم نزدیک شین، اما گذشته این فرد و رفتاراش هم می‌تونن به رابطه اثر منفی بذارن.
خوبه بخوای باهاش بمونی، ولی اول باید مطمئن بشی که احساساتت رو مدیریت می‌کنی و به خاطر گذشته‌اش آسیب نمیبینی. آیا مایل به پذیرش این فرد با تمام جنبه‌هاش هستی؟
اگه بتونی باهاش درمورد احساسات و نگرانی‌هات صادق باشی، ممکنه بهت کمک کنه تا بهتر درکش کنی. بدون قضاوت درمورد گذشته‌اش، احساسات خودت رو بیشتر بیان کن.
مشخص کن که چه چیزهایی رو در دوستی قبول داری و چه چیزی رو نه. اگر احساس کردی که امکان داره اون شخصیت تو رو تحت تأثیر منفی بذاره، شاید بهتر باشه فاصله‌ات رو حفظ کنی.

مهمه که با خودت رو راست باشی و اجازه ندی که رفتارهای دیگران (حتی به دلیل شباهت) تو رو به سمت رفتارهایی ببره که نمی‌خوای.

هرچی بیشتر به خودت و احساساتت احترام بذاری، تصمیم بهتری میگیری.
اگه فکر می‌کنی که دوستی با اون فرد فقط تو رو به یاد مسایل منفی یا خیانت میندازه، شاید بهتر باشه زمان بذاری و فضای بیشتری برای بررسی احساساتت داشته باشی.
اگه نیاز به مشاوره بیشتر داشتی جها رزرو نوبت ایدی منو از ادمین دریافت کن


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 12:34


#سوال

درود سوال داشتم و نیاز به کمکتون دارم
سوالم اینه که من یه پسریو دیدم که از همه لحاظ شبیه خودمه
از فکراش بگیر تا سلیقه و علاقه اش و وقتی چنین آدمیو ببینی بیشتر از قبل کور میشی
و مشکل اینه که:
یبار بهم گفت همزمان با سه نفر بوده بدون اینکه هیچکدوم بفهمند
و من الان سر این حرفش نمیتونم بهش اعتماد کنم که نزدیک تر بشم
حتی اگه بخوام باهاش دوست بمونم حس میکنم یه ممانعت ذهنی دارم حتی برای یه دوستی ساده
درنتیجه نمیدونم‌ چیکار کنم
حس میکنم اگه باهاش وارد رابطه شم احتمال اینکه اذیت شم و خیانت ببینم هست با اینکه خودش میگه عوض شده و وفاداره و خیلی اینو بیان میکنه

یا حتی فکر میکنم که اگه دوستش هم بمونم این موضوع قراره رو من تاثیر بذاره و میترسم اونقدر کنجکاوی کنم که منم به چنین روابطی دست بزنم تا بتونم فقط درکش کنم


خیلی اوقات یه بحثایی پیش میاد درباره خیانت و همیشه خودشو پس میکشه و میگه وای چقدر بدم میاد از این آدما که اینطورین ما که اینطوری نیستیم و اینا یجورین
و بعد میرم تو فکر که گذشته تو که پر آشوب تر بوده

اما یه مشکل که ایشون داره اینه که گذشته اش رو کامل دوست داره حتی اگه توش نابود شده و گذشته تاریکی هم داشته
و همونطور که گفتم
این شخص که اینقدر گذشتشو دوست داره احتمال تکرار این کارشم هست با اینکه میگه نه دیگه میخوام فقط با یه نفر باشم

و اخیرا اینو بهم گفته:
""بعد از آسیب و زجرای زیاد و روابطی که برام سودی نداشتن و پر از دردسر بودن؛
به این برداشت رسیدم که عشقی که قراره تجربه اش کنم آخرین عشقی باشه که باید داشته باشم
آدمی که با اومدنش و موندنش تنها چیزی که میتونه جداش کنه ازم مرگ باشه و قرار نیست آسون انتخاب بشه""
الان من نمیدونم با این دوست بمونم یا قطع ارتباط کنم منظورم رل زدن نیست ، دوستی ساده هم برام سواله ‌...

درود همراه عزیز
بیان کردید که ایشون از همه لحاظ شبیه شما هستن، از نظر طرز فکر ، علائق و‌سلیقه ها .
دو سوال اینجا مطرحه : یکی اینکه چه مدت از آشنایی شما میگذره ، چطور با اطمینان میگید که شباهت خیلی زیادی به ایشون دارید؟چطور به این حد از شناخت رسیدید ؟ . دوم وقتی شنیدید که ایشون همزمان با دوسه نفر در ارتباط بوده و طور دیگری وانمود میکرده ، شدیدا دچار تردید و بی اعتمادی شدید . این موضوع نشون دهنده اینه که ارزشها و انتظارات شما از رابطه با ایشون متفاوته.
اشاره کردید با گذشته تاریک شون مشکلی ندارن اما الان دنبال یه فرد خاص هستن که باهاش ادامه بدن .
اگر صرفا به صحبتهای ایشون اعتماد کنید، احتمال زیاد بازی می خورید . به نظر میرسه ایشون با مهارت زیاد هیجانات شما رو درگیر کردن و چشمتون توان دیدن برخی حقایق رو نداره . اگر در حال حاضر نمی تونید از این شخص بگذرید ، نهایتا یک رابطه دوستی معمولی رو شروع کنید با حفظ حد و‌مرزها و اینکه هیجانات تون بر منطق تون پیشی نگیره. بعد چند ماه با شناخت بیشتری که از ایشون به دست آوردید ، اگر دیدید قابل اعتمادن و سبک ارتباطی شفاف و سالم تری رو در پیش گرفتن ، اون وقت میتونید به رابطه عاطفی و یا آشنایی قبل ازدواج فکر کنید.
در صورت هماهنگی قبلی با ادمین ، برای مشاوره حضوری یا غیر حضوری در کنار تون خواهم بود


#پاسخ سرکار خانم نیره آزادی نقش
کارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه علامه طباطبایی
روانشناس | مشاور خانواده و ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

10 Nov, 12:17


https://t.me/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=vtLmqRsa

گنجینه گپ روانشناسان

09 Nov, 17:53


‍ #سوال
سلام
درمان کسی که مدام خودشو با بقیه مقایسه میکنه و جوری که در حد جنون میبرتش چیه؟ درحدی که باعث میشه پنیک بشه؟


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

09 Nov, 17:51


#سوال
سلام خسته نباشید
منو پارتنرم مشکلات و اختلافات زیادی داریم تراپی‌رو شروع کردیم یک جلسه رفتیم ولی به معرفی و صحبت راجب مشکلات گذشت قراره جلسه بعدی جواب تست شخصیت بیاد و راجب راه حل صحبت کنیم
یکبار پیش یک مشاور دیگه رفتیم پارتنرم اصلا حرفاشو قبول نکرد در صورتی خیلی حاذق بود
مشاور جدید هم باهام صحبت کرد گفت قابل حله اما پارتنرم کلا ادمیه که خودشو قبول داره بهش امروز گفتم باید هر چی مشاور گفت انجام بدیم
گفت بایدی وجود نداره
منم گفتم طرف علمشو داره یاد میده چطور برخورد کنیم
گفت اگر ببینم انجام بدی منم انجام میدم
ولی می‌بینم تمایلی نداره و الکی میگه
من چیکار باید کنم
دوستش دارم و دلم میخواد باهاش باشم
همه چیزو بسیار بزرگ میکنه هر حرفی میزنم از حرف من یک چیزی در میاره به خودش برچسب میزنه مثلا میگم تو یکماه اخیر بعضی وقتا بد صحبت کردی
عصبی میشه داد میزنه میگه تو گفتی هیچوقت کاری نکروم ولی من همه کار کردم تو نمیبینی اما من اصلا همچین حرفایی نزدم بهش
کلا همه چیزو برعکس برداشت میکنه دلش میخواد دعوا کنه اگر ایرادی بگیرم عصبی میشه میگه تو کارای منو نمیبینی ولی واقعا بدرفتاری میکنه
بابت دعوا ها نسبت به قبل دور تر شدیم ام اداشتیم تلاش میکردیم بهتر بشیم منم گفتم ازم دوری نکنی و گارد گرفت گفت من تلاش میکنم کلی قربون صدقت رفتم اخر ابنو میگی
بعددو دقیقه بعدش گفت فکر کردی حال من خوبه قربون صدقت میرم نه اینطوریا نیست 🫠 یعنی همه حرفاش و کاراش در تضاد همه وقتی بهش میگم میگه نه من کلی قربون صدقت رفتم وقتیم میگم باشه میگه فکر کردی من خیلی خوبم
خب من متوجه میشم یچیزی درست نیست و ما سرد شدیم
لجبازی بسیادی میکنه مثلا بهش میگم متاسفم
سریع حرف منو تکرار میکنه منم برای تو متاسفم
یا میگم ناراحتم
میگه فکر کردی من خوشحالم منم ناراحتم
یا میگم من از این بدم میاد دعوا کنیم اینطوری
میگه منم حالم بهم میخوره از این وضعیت
کلا هر چی میگم یچی پشت سرش میگه کم نیاره
تو رفتار های دیگه هم همینه
مثلا زنگ زدم بوق خورد قطع کرد
گفت نه من نکردم
منم گفتم ولی بوق خورد عصبی شد گفت میخوای اسکرین بدم
میتونست اروم بگه نه من قطع نکردم خطم مشکل داره
۵ دقیقه بعدش خدافطی کردیم
دوباره که زنگ زدم گفت من خدافظیو نشنیدم
گفتم تو اسانسور بودم
ادای منو دراورد گفت ولی من نشنیدم
منم ناراحت شدم ادامو در میاره
کلا هما رفتاراش همینه
و من نمیدونم با ادمی که میگه دوستم داره و منو میخواد ولی مثل بچه ها رفتار میکنه چیکار کنم که حتی مشاورم بزور میاد


سلام. درود برشما
بهترین کاری که انجام می دهید همان گرفتن پاسخ تست ‌‌شخصیت شناسی است که در آن مشخص می شود آیا باهم تناسب دارید یانه درسته علاقه دارید ولی مهم این است که درکنار هم آرامش داشته باشید و به تفاهم برسید چون علاقه هم با مشاجره های زیاد کم رنگ می‌شود بتدریج تمام می‌شود پس نگران نباشید و بعداز مشخص شدن تست در صورت همکاری نکردن تصمیم درست بگیرید
موفق باشید


#پاسخ سرکار خانم فرزانه زبیحی فرد ارشد مشاوره خانواده

گنجینه گپ روانشناسان

09 Nov, 14:22


‍ #سوال
‍ سلام وقت بخیر
امیدوارم سوالی که مطرح میکنم براش پاسخی پیدا کنم چند بار مشاوره حضوری رفتم نتیجه بخش نبوده...
مشکل درباره کودک آزاری هست.
بنده در سن ۵و ۶ سالگی بمدت چندین بار مورد آزار قرار گرفتم و چون ایشان از افراد ساکن منزل بود بنده تمامی عمر تا خود بیست وچند سالگی در عذاب و استرس بودم.
البته همان زمان کودکی وقتی برای چندمین بار تکرار شد من برخورد کردم و دیگر ایشان ترسید کمی و دیگر در دوران بزرگسالی پیش نیامد اما همیشه سایه نگاه کثیف مرا آزار میداد و من مجبور به پوشیدن لباس های پوشیده بودم ....

اینکه چرا همان بار اول و و دفعات بعد برخورد نداشتم و گذاشتم تکرار شود، واقعا هم نمی‌دانستم چه اتفاقی می افتد و هم میترسیدم....

بهر حال تمام مسیر زندگی من را دچار تغییر کرد و تصمیماتی که میگرفتم در نهایت به دلیل فرار از نا امنی منزل بر میگشت...

حالا خدارو صدهزار مرتبه شکر از آن محیط خارج شدم و توانستم ازدواج کنم ...
اما دیگر سایه سیاه آن زمان ها از سرم نمی‌رود....
اتفاقات بدی که در زندگی ام رقم خورد... ناتوانی ها و تصمیمات غلط گذشته همه چون ابر سیاه به دنبالم می آیند.....
الان زندگی آرام است اما من در ته دل خیر ...
مشاوره در جلسات آخر گفت بیا تصور کن این اتفاق زائده تخیلات کودکیس و بیا ازین جا به بعد به ان فکر نکن روی خودت کار کن.....

چه کنم به تازگی بفکر نوروفيدبک افتاده ام

#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

09 Nov, 12:41


#سوال
سلام دوستان یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
یه خانم وآقایی مجازی آشناشدن وهمدیگه رو دوس داشتن بعدازچندماه که همودیدن آقازیادمثل قبل نبوده چندروزپیشم بازهمومیبینن دیشب آقابه خانم گفته که من همه چیزتودوس دارم قیافت، هیکلت، اخلاقت و... اماچشماتونگاهت شبیه مادرهمسرسابقمه واین منواذیت می‌کنه ازدورباهات مشکلی ندارم ولی همین که پیش همیم هیچ حسی بهت ندارم در واقع انرژی مثبتی ازت نمی‌گیرم حالانمیدونن چکارکنن آقامیگه خیلی دوستم دارم ازدورهمه چی عالیه ولی همین که کنارهمن هیچ حسی نداره و بااین قضیه نمیتونه کنار بیادلطفاراهنمایی کنین که چکارکنن🙏🌷


سلام
این زوج باید به صراحت در مورد احساساتشون صحبت کنن. ممکنه که خانم احساس کنه که آقا احساس خوبی نسبت بهش نداره، و این می‌تونه باعث ایجاد تنش بشه. صراحت در بیان احساسات کلید حل مسئله هست.
آقا باید تلاش کنه تا بفهمه چرا احساس مثبت هنگام نزدیک بودن به خانم نداره. ممکنه یادآوری‌هایی از گذشته بهش فشار بیاره. گفتگو در مورد این احساسات می‌تونه به شفاف‌سازی کمک کنه.
شاید بهتر باشه مدتی از هم فاصله بگیرن و ببینن آیا این احساسات تغییر می‌کنن یا نه؟؟گاهی وقتا فاصله می‌تونه به وضوح دید کمک کنه.

ممکنه که تجربه‌های جدید و محیط‌های متفاوت می‌تونه حس خوبی بینشون ایجاد کنه. رفتن به مکان‌های جدید یا فعالیت‌های مشترک می‌تونه به ایجاد حس مثبت کمک کنه.
هر دو باید به خودشون توجه کنن تا ببینن چی باعث می‌شه این حس رو پیدا نکنن. ممکنه نیاز به مشاوره یا کمک حرفه‌ای داشته باشن.
به یاد داشته باشن که زمان می‌تونه به رفع احساسات منفی کمک کنه. اجازه بدن که رابطه به طور طبیعی خودش پیش بره..
مشاوره بیشتر نیاز داشتین ایدی منو از ادمین دریافت کنین


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

09 Nov, 06:47


💢ما نباید برای راضی نگه داشتن دیگران نیازهای خودمان را نادیده بگیریم، وقتی این را یاد بگیریم خشم یا رنجش کمتری انباشته خواهیم کرد و میتوانیم از روابط لذت بیشتری ببریم

💢اینطور نیست که همه ما را درک کنند یا از ما خوششان بیاید. هر چقدر بیشتر خودمان را بشناسیم کمتر درگیر این موضوع میشویم که دیگران چه فکری درباره ما میکنند

💢افراد زندگی‌های سختی دارند هر چند ممکن است از بیرون موفق به نظر برسند. اما بهتر است باور داشته باشید که هر کسی با مشکلات مخصوص به خودش دست و پنجه نرم میکند

💢رنج بهایی است که برای زندگی
معنادار میپردازیم
، هیچ راهی وجود ندارد که در آن زندگی را بدون غم و اندوه تجربه کنیم.

💢برای اینکه از تنها فرصتی که برای زندگی به ما داده شده است بهترین بهره را ببریم باید دست از این عادت برداریم که هر ساعت از عمرمان را به رشد و شکوفایی اختصاص دهیم. کمی از «شدن» فاصله بگیریم و «بودن» را تجربه کنیم.

💢صحبت کردن فقط ما را تا جایی از مسیر میرساند. ما نیاز به تحرک، موسیقی، هنر، طبیعت، کتاب، دوستی، گردش و غذای خوب و... داریم.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan

گنجینه گپ روانشناسان

07 Nov, 18:52


📌 فولدری با کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی
تدریس ها و جزوات رایگان دکتری و ارشد، کارگاههای رایگان دکتر صاحبی، دکتر اوحدی، دکتر مکری، خودشناسی، خودشکوفایی، کتاب های صوتی، ترجمه مقالات، روان درمانی مثبت نگر، نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی، صفر تا صد وزارت بهداشت، تکنیک های درمانی، آموزش مصاحبه بالینی...

کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنید 👇
https://t.me/addlist/dWcfzjqob6M0NzY0

گنجینه گپ روانشناسان

07 Nov, 10:33


#سوال
سلام من نامزد کردم و یکی دیگرو دوس دارم ولی این شرایطش بهتره وبرام بهتره اونم توذهنمه نمیدونم چیکارکنم؟


سلام
این وضعیت گیج‌کننده اس. احساساتت رو بررسی کن
ببین هر کدوم از این افراد چه احساسی در تو ایجاد می‌کنن.
ببین چه ویژگی‌هایی در هر دو نفر وجود داره که برای تو مهمه و کدوم یکیشون به این ویژگی‌ها پاسخ می‌ده.
باید ببینی میتونی با یکی از این دو نفر آینده‌ات رو تصور کنی؟
و بهتره از مشاور حتما کمک بگیری‌در نهایت، تصمیمی که می‌گیری باید بر اساس شادی و آرامش تو باشه.

اگر نیاز به مشاوره بیشتر داشتی ایدی منو از ادمین دریافت کن


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 18:53


https://t.me/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=vtLmqRsa

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 14:50


#سوال
سلام من تازه وارد دبیرستان شدم نمیدونم چرا همش از خودم بدم میاد و حس میکنم داره زندگیم به نابودی کشیده میشه همش خودم رو با همسن های خودم مقایسه میکنم و پیش خودم میگم اونا موفق میشن ولی من نه خیلی ذهنم درگیره توروخدا راهکار بگید از این ناامیدی از خودم در بیام با تشکر


سلام
دلایل زیادی وجود داره که ممکنه احساس ناامیدی کنی، اما خوبه بدونی که این احساسات معمولاً گذرا هستن و خیلی‌ها در این مرحله از زندگی این احساسات رو تجربه می‌کنن.

هر کسی مسیر خودش رو طی می‌کنه و موفقیت‌ها و شکست‌های مختلفی داره. به جای مقایسه با دیگران، تمرکز کن روی پیشرفت‌های خودت. یادداشت کن که چه چیزهایی رو به خوبی انجام می‌دی.
سعی کن وقت‌هایی رو به کارهای مورد علاقه‌ات اختصاص بدی. ورزش، مطالعه، یا حتی هنر می‌تونه کمک‌کننده باشه. این کارها می‌تونه روحیه‌ات رو بالا ببره.

به جای این که به موفقیت‌های بزرگ فکر کنی، اهداف کوچیک و دست‌یافتنی تعیین کن. هر بار که به یکی از این اهداف می‌رسی، حس موفقیت به تو انگیزه بیشتری می‌ده.
دوستات و خانواده‌ات می‌تونن حامی های خوبی برات باشن‌...
به اشتباهاتت به چشم فرصت یادگیری نگاه کن. هیچ‌کس کامل نیست و همه ما در مسیر یادگیری هستیم.

اگه احساسات منفی ادامه پیدا کردن، با مشاور یا روانشناس صحبت کن. یادت باشه که تو تنها نیستی و این احساسات گذرا هستند. با صبر و تلاش می‌تونی از این مرحله عبور کنی. به خودت زمان بده .
برای مشاوره بیشتر اگر تمایل داشتی ایدی منو از ادمین دریافت کنید

#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 14:05


#سوال
سلام وقت بخیر
دخترخانمی ۲۲ ساله
بعداز اتمام رابطه ی عاطفی ای ک داشتن،حس خنثی بودن راجع ب همه چیز دارن...
میگن ک ن چیزی خوشحالشون میکنه
ن ناراحت

هیچی انگار روشون تاثیرنداره،درواقع فک میکنن کسی جای اون شخص رو نخاهد گرعت
بیش فکری یا اورتینگ هم دارن....میشه بفرمایید باید چکارکنن؟

سلام
ایشون در حال تجربه‌ی یک وضعیت احساسی سخت هستن که ممکنه نشون ‌دهنده‌ی افسردگی یا خستگی عاطفی باشه.

بهترین و موثرترین راه گفت‌وگو درباره‌ی احساسات با یک رواندرمانگر می‌تونه خیلی کمک‌کننده باشه.

نوشتن در مورد اون چیزی که احساس می‌کنه می‌تونه به تحلیل بهتر احساسات و شفاف‌سازی افکارش کمک کنه.
بهتره شرکت تو فعالیت‌ها یا سرگرمی‌های جدید رو شروع کنه باعث ایجاد تغییرات مثبت تو روحیه‌اش میشه.
ورزش،مدیتیشن خیلی میتونه بهش کمک کنه
تنهایی و موندن تو انزوا براش توصیه نمیشه
اگر نیاز به مشاوره داشتن جهت رزرو نوبت میتونن ایدی منو از ادمین بگیرن

#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 14:03


#سوال
سلام وقت بخیر
دخترخانمی ۲۲ ساله
بعداز اتمام رابطه ی عاطفی ای ک داشتن،حس خنثی بودن راجع ب همه چیز دارن...
میگن ک ن چیزی خوشحالشون میکنه
ن ناراحت
هیچی انگار روشون تاثیرنداره،درواقع فک میکنن کسی جای اون شخص رو نخاهد گرعت
بیش فکری یا اورتینگ هم دارن....
میشه بفرمایید باید چکارکنن؟


سلام وقت بخیر
وقتی مدتی از اتمام رابطه میگذره ، ممکنه فرد دلایل اصلی که منجر به قطع رابطه شده رو در نظر نگیره و با مرور خاطرات خوشایند و ویژگیهای مثبت طرف مقابل ، احساس کنه که او فرد خاصی بوده که جایگزینی نداره .همین موارد منجر به خودسرزنشی و اشتغال ذهنی بیش از حد میشه. توصیه میکنم مشکلات رابطه و دلایل اصلی که منجر به اتمام رابطه شد رو در نظر بگیرن تا بتونن به برداشت واقع بینانه تری برسن. روتین و سبک زندگیشون رو بهبود ببخشن . زندگی هدفمند ، پیگیری علائق ، ورزش منظم، روابط دوستانه مفید و سرگرم کننده ، تفریحات سالم و دریافت مشاوره از متخصص میتونه کمک کننده باشه . در صورت تمایل به رزرو وقت مشاوره، آیدی من رو از ادمین دریافت کنید

#پاسخ سرکار خانم نیره آزادی نقش
کارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه علامه طباطبایی
روانشناس | مشاور خانواده و ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 11:15


سوءاستفاده عاطفی با چندین مهارت زندگی کلیدی مرتبط است که به افراد کمک می‌کند از خودشان محافظت کرده و از ورود به چنین روابطی اجتناب کنند یا از آنها خارج شوند. برخی از این مهارت‌ها عبارتند از:

1. خودآگاهی و خودشناسی: آگاهی از ارزش‌ها، احساسات و نیازهای خود، به فرد کمک می‌کند در موقعیت‌های ناراحت‌کننده به مرزها و نیازهای خود احترام بگذارد. وقتی فرد بداند چه احساسی دارد و چه می‌خواهد، راحت‌تر می‌تواند تفاوت‌های سالم و ناسالم در رفتار دیگران را تشخیص دهد.

2. مرزگذاری: یکی از مهارت‌های مهم در پیشگیری از سوءاستفاده عاطفی، تعیین مرزهای شخصی است. فردی که مرزهای قوی و واضح دارد، می‌تواند به راحتی “نه” بگوید و از ورود به روابطی که به ضررش است، خودداری کند.

3. مهارت‌های ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مؤثر، شفاف و محترمانه، به فرد کمک می‌کند احساسات و نیازهای خود را به وضوح بیان کند و از سوءتفاهم‌ها و سوءاستفاده‌ها جلوگیری کند.

4. عزت نفس و خودارزشمندی: افرادی که عزت نفس بالاتری دارند، کمتر احتمال دارد در روابطی بمانند که به آن‌ها آسیب می‌زند، زیرا احساس ارزشمندی شخصی و اعتماد به نفس، مانع از پذیرش رفتارهای سوءاستفاده‌آمیز می‌شود.

5. مهارت حل تعارض: توانایی مدیریت و حل مشکلات و تعارض‌ها به شیوه‌های سالم، می‌تواند جلوی پویایی‌های ناسالم در روابط را بگیرد و به افراد کمک کند به جای تحمل رفتارهای آسیب‌زا، در جهت تغییر شرایط تلاش کنند یا در صورت لزوم رابطه را پایان دهند.

6. همدلی و هوش هیجانی: این مهارت به فرد کمک می‌کند به جای پذیرش احساسات و تجربیات منفی دیگران به خود، احساسات خود را مدیریت کرده و با دیگران به شکلی متوازن ارتباط برقرار کند

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#سوء_استفاده_عاطفی

گنجینه گپ روانشناسان

06 Nov, 07:16


تعریف عزت نفس
عزت نفس یعنی درک و ارزیابی مثبت از خود و احساس ارزشمندی نسبت به آنچه که هستیم. فردی که عزت نفس بالایی دارد، احساس شایستگی، خودپذیری، و اعتماد به توانایی‌های خود می‌کند. این حس ارزشمندی درونی به افراد کمک می‌کند که در موقعیت‌های مختلف، با اطمینان رفتار کنند و به نیازها و اهداف خود احترام بگذارند.

📌راه‌های تقویت عزت نفس

1. خودآگاهی: شناخت بهتر از خود و آگاهی از نقاط قوت و ضعف باعث می‌شود که با دید واقعی‌تری به خود نگاه کنیم.

2. پذیرش خود: پذیرش ویژگی‌ها، اشتباهات و ضعف‌هایمان، بدون خودسرزنش‌گری، به ایجاد عزت نفس کمک می‌کند.

3. تعیین اهداف کوچک و قابل دستیابی: با موفقیت در این اهداف، فرد حس رضایت و خودباوری را تجربه می‌کند.

4. مراقبت از جسم و روان: ورزش، تغذیه سالم، و خواب کافی نقش موثری در بهبود حال روحی و عزت نفس دارد.

5. افزایش مهارت‌ها: یادگیری مهارت‌های جدید، اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد و فرد احساس می‌کند توانایی رسیدن به چیزهای بزرگتر را دارد.

6. تفکر مثبت: تغییر الگوهای منفی فکری و تمرکز بر نقاط مثبت، به ایجاد نگرش مثبت نسبت به خود و دیگران کمک می‌کند.

📌معرفی کتاب
یکی از کتاب‌های ارزشمند برای تقویت عزت نفس، «عزت نفس» نوشته ناتانیل براندن است. براندن در این کتاب به تعریف دقیق عزت نفس و راهکارهای افزایش آن می‌پردازد. او توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و انجام تمرین‌های عملی، اعتماد به نفس و عزت نفس را تقویت کرد. این کتاب یکی از منابع کاربردی برای افرادی است که به دنبال خودشناسی و تقویت روحیه مثبت هستند.


@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#عزت_نفس

گنجینه گپ روانشناسان

05 Nov, 18:41


#سوال

سلام وقت بخیر
من دانشجوی پزشکی هستم و تو بیمارستان کلی پسر دور و برم هستش و پیشنهادهایی مستقیم یا غیرمستقیم بهم میشه و تصمیم گرفتم به یکی شون جواب مثبت بدم
ولی آدمی نیستم که بخوام یکی یکی آدما رو امتحان کنم و رابطه های متعدد داشته باشم
دلم میخواد یکیو انتخاب کنم که تا آخر باهاش بمونم
قبل از شروع رابطه چه معیارهایی رو مدنظر داشته باشم که احتمال موندگاری رابطه مونو بالا میبره؟


سلام وقت بخیر
قبل از جواب دادن به این سوال که چه کسی کیس مناسب هست!
بهتره این سوال پرسیده بشه که شما از رابطه چی میخواید؟
بعد میتونید به سوالات زیر فکر کنید...
۱. همون اول ماجرا (یکی دو ماه اول )خیلی چشم و گوش باز باید ببینی آیا با دوستاش و خانوادش و حتى طبيعت و حيوانات رفتار خوبی داره؟
و بدون دخالت احساسات برگردی به گذشته و به یه سری سوالات جواب بدی؛ مثلا آیا اون مهربونه؟ محترمه؟ صبوره؟ باملاحظه است؟ تو تعامل باهاش احساس راحتی میکنی؟ میتونید کنار هم راحت بخندید؟ آیا شوخ طبعه؟ آیا تو رو رو به وجد میاره؟

اگه خوش رفتاره و این خوش رفتاری در طول زمان حفظ شد و نسبت به روزای اول کم رنگ‌تر نشده بود (اصطلاحا نقش بازی نمیکرد) و الان که دو ماهه گذشته همون آدم هفته اوله بدون که این الگوی اون آدمه و تو رابطه با تو هم به احتمال زیاد همونقدر مهربون و محترم خواهد موند؛ اما اگه اینقدر خوب اون رو نمیشناسی که بعد دو ماه هنوز نمیتونی به این سؤالها جواب بدى يا
بيشتر جوابات منفيه نشون میده در آینده رابطه شما پیچیده خواهد بود و فعلا با صبر بیشتر بشناسش...

۲) وقت‌هایی که اتفاق ناخوشایندی میفته اون دیگران رو سرزنش میکنه یا سهم خودش رو هم پیدا میکنه!؟ تو مشکلاتش با خونواده یا دوستاش خودش هم مسئولیتی می‌پذیره؟ تو روابطش صادقه یا فقط توجیه میکنه؟ رازداره یا بلافاصله بعد از خداحافظی با خانواده و دوستاش شروع به غیبت میکنه؟ يادتون باشه که افراد شخصیت اصلی خودشون رو تغییر نمیدن؛ اگه اون به نزدیکانش وفادار نیست، با احتمال بسیار بالایی برای شما هم ارزشی قائل نخواهد شد.

۳) آیا اون ذهنی باز داره یا بسته و متعصبه!؟ به قولش عمل میکنه و به متعهد بودن اهمیت میده؟ آیا به راحتی تو اختلاف نظرها واكنش‌هاش رو مدیریت میکنه یا بیشتر آتیش بیار معركه میشه؟

۴) آيا حرف‌ها و اعمالش یکی هستن؟ آیا به قولی که میده عمل میکنه؟ به شما اعتماد داره یا سوء‌ظن؟ آیا به ظاهر میگه به شما اعتماد داره اما تا تنها میشه سراغ گوشیتون میره و کیفتون رو چک میکنه؟ دوستان یا خانواده شما رو میپذیره یا ازشون ایراد میگیره و می‌خواد همه رو کنار بذارید و فقط با اون باشید؟

۵) بجز اخلاق ظاهر هم مهمه! آیا جذابیت و کششی به ظاهرش دارید؟ شاید به نظر عجیب بیاد. اما اگه بین شما دو نفر هیچ کشش جنسی وجود نداره مطمئن باشید در طول رابطه جادویی رخ نخواهد داد. موضوع مهمی که باید به اون توجه داشت اینه که هر کسی نمیتونه هورمون‌های شما رو آزاد و حالتون رو سرخوش کنه.

اگه این حال خوش اول رابطه اتفاق نيفتاده بهتره زمان و انرژی خودتون رو هدر ندید. بیولوژی چیزی نیست که به مرور زمان تغییر کنه، شاید کنارش از تنهایی در بیایید؛ اما تا زمانی که تحت تاثير جذابیت ظاهری اون قرار نگیرید خشنود نخواهید بود. یه رابطه خوب ترکیبی از کشش ذهنی، دلی و ظاهریه
در صورت مشاوره بیشتر، آیدی منو از ادمین بگیرید.


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

05 Nov, 18:30


#سوال

سلام وقت بخیر
من دانشجوی پزشکی هستم و تو بیمارستان کلی پسر دور و برم هستش و پیشنهادهایی مستقیم یا غیرمستقیم بهم میشه
و تصمیم گرفتم به یکی شون جواب مثبت بدم
ولی آدمی نیستم که بخوام یکی یکی آدما رو امتحان کنم و رابطه های متعدد داشته باشم
دلم میخواد یکیو انتخاب کنم که تا آخر باهاش بمونم
قبل از شروع رابطه چه معیارهایی رو مدنظر داشته باشم که احتمال موندگاری رابطه مونو بالا میبره؟


سلام
انتخاب یک نفر برای شروع یک رابطه جدی تصمیم مهمیه.
مطمئن شو که شخصیت‌ها و علایقتون با هم هم‌خونی داره. هر دو باید احساس راحتی داشته باشین.
بررسی کنین که اهداف و آرزوهای زندگی شما چقدر با هم هماهنگه. این شامل مسیر شغلی، خانواده، و ارزش‌هاست.
رابطه‌ای پایدار بر پایه احترام متقابل و حمایت از همدیگه بنا شده. مطمئن باش که هر دو طرف همدیگه رو حمایت می‌کنن.
خوب گفت و گو کردن و حل مسائل به صورت سالم خیلی مهمه. بررسی کن که چقدر می‌تونید به راحتی با هم صحبت کنین و مشکلات رو حل کنین.
ببین که فرد با چه تجربیاتی تو روابط قبلی خودش بوده و چطوری اونا رو مدیریت کرده.
درباره اهمیت تعهد و وفاداری برای هر دو طرف حرف بزنین. مطمئن بشین که هر دو به دنبال یک رابطه جدی هستین.
بررسی کنین که آیا هر دو برای ایجاد یک رابطه زمان و فضای کافی دارین یا نه.
ببینین خانواده و دوستان چه نظری درباره فرد دارن. حمایت اونا می‌تونه در موفقیت روابط مهم باشه.
با توجه به این معیارها، می‌تونی تصمیم بهتری بگیری.
اگه نیاز به مشاوره بیشتر داشتی ایدی منو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

05 Nov, 18:30


#سوال
من اکثر مواقع که صبح بیدار میشم میل به انجام کار دارم ولی بعد انجام اون کار همین اول زده میشم بی انرژی و افسرده میشم قبلا آریپیپرازول مصرف میکردم که بخاطر تپش قلب شبانه دکتر بهم ولبان تجویز کرد آیا راهکاری هست از این بی میلی و بی انرژی بودن در بیام


سلام
فکر میکنم مشکلاتی که داری می‌تونه مرتبط با چند تا عامل باشه.
سعی کنین زمان خواب و بیداری خودتون رو ثابت نگه‌دارین. خواب کافی و باکیفیت می‌تونه به افزایش انرژیتون کمک کنه.
مصرف غذاهای مغذی و پرانرژی مثل: میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های سالم می‌تونه به بهبود حالتون کمک کنه.
حتی یک پیاده‌روی کوتاه یا ورزش‌های سبک می‌تونه روحیه‌تون رو بالا ببره و انرژی تونو افزایش بده.
به جای اینکه کارهای بزرگ رو یکجا انجام بدین، سعی کنین فعالیت‌هاتونو‌ به قسمت‌های کوچیک تقسیم کنین تا احساس موفقیت و پیشرفت کنین.
تمرین مدیتیشن یا یوگا به کاهش استرس و بهبود حال روحی کمک می‌کنه.
اگر احساس بی‌انگیزگی ادامه داره، بهتره با یه مشاور یا روانشناس صحبت کنین. ممکنه نیاز به تغییر دارو یا درمان باشه.
نیاز به مشاوره‌ بیشتر داشتین ایدی منو از ادمین دریافت کنین

#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

04 Nov, 12:02


#سوال
چطور قدرتش و داشته باشیم و نه بگیم؟

نه گفتن می‌تونه چالش‌برانگیز باشه، دلیل خودتون رو به‌طور مختصر و واضح بیان کنین.
از عبارات مودبانه استفاده کنین: "متأسفم، اما نمی‌تونم."
نشون بدین که درک می‌کنین این پاسخ ممکنه چه احساسی ایجاد کنه.
اگه ممکنه، راه‌حل‌های دیگه ای رو ارائه کنین.
راحت و طبیعی صحبت کنین.
یادتون باشه، مهمه که به خودتون احترام بذارین.


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، روان درمانگر و تسهیلگر مهارت های زندگی

گنجینه گپ روانشناسان

04 Nov, 09:05


“هر آن چه فکر می‌کنی باور نکن” نوشته‌ی جوزف انگوین است. این کتاب به بررسی چگونگی تأثیر افکار بر تجربه‌ی زندگی و ایجاد رنج درونی می‌پردازد و به مخاطبان کمک می‌کند که با هجوم افکار منفی و استرس‌زا مقابله کنند.


موضوعات اصلی کتاب شامل:

• شناخت ماهیت افکار و تفاوت آنها با واقعیت
• تمرینات و تکنیک‌هایی برای جدا کردن خود از افکار منفی
• آموزش تمرکز بر لحظه‌ی حال و آگاهی از افکار بدون قضاوت
• ایجاد فضایی از آرامش و رهایی در ذهن، به جای وابستگی به افکار مزاحم


📌این کتاب مناسب افرادی است که می‌خواهند با ذهن‌آگاهی و تفکر مثبت، بر اضطراب و افکار منفی خود غلبه کنند و به آرامش ذهنی برسند.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#معرفی_کتاب

گنجینه گپ روانشناسان

01 Nov, 18:50


https://t.me/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=vtLmqRsa

گنجینه گپ روانشناسان

01 Nov, 07:33


https://t.me/tonstationgames_bot/app?startapp=ref_atq5g7e5tywmvcy8z8owgk

گنجینه گپ روانشناسان

01 Nov, 07:03


#سوال
سلام وقت بخیر خواهر من ۲۷ سالس و میگ میخاد این هفته بره خونه یکی از دوستانش بخوابه خانواده این موضوع احازه نمیدن و میگن خوب نی و باعث اختلاف شده میشع راهنمایی کنید ک خانواده در جوابش باید چی بگن و چیکار کنن

سلام
این موضوع می‌تونه حساس باشه و نیاز به گفتگو و همدلی داره. خانواده می‌تونن با خواهر شما به صورت آرام و منطقی صحبت کنن. خانواده باید نگرانی‌های خودشون رو به خواهرتون توضیح بدن. مثلاً اینکه چرا اجازه نمیدن… و چه نگرانی‌هایی دارن...
مهمه که احساسات اون هم شنیده بشه. بهتره خانواده بگن که به احساساتش احترام می‌ذارن و درکش میکنن.
شاید خانواده بتونه پیشنهاد جایگزین بده که مثلا دوستات رو تو خونه دعوت کن. این کار می‌تونه زمینه‌ساز دوستی‌های سالم‌تر بشه و فضای آسوده‌تری ایجاد کنه.
اگر اجازه دادن به رفتن خواهرتون برای خانواده مهم نیست، شاید بهتر باشه با تعیین بعضی محدودیت‌ها مثل ساعت برگشت، این اجازه داده بشه.
خانواده باید تأکید کنند که اعتماد به خواهرتون برای اونا خیلی مهمه و این موضوع می‌تونه در نحوه ارتباط‌های آینده تأثیر مثبت داشته باشه.

امیدوارم این راهکارها کمک‌کننده باشه🌱اگر نیاز به مشاوره ببشتر داشتین ایدی منو از ادمین دریافت کنید🤍


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی، روان درمانگر، روابط موثر

گنجینه گپ روانشناسان

31 Oct, 18:25


‍ #سوال
ببخشید من بایپولار(دوقطبی) هستم
و سابقه بستری دارم و دارو میخورم
شوک مغزی هم همین امروز بهم زدن
اما حالم تغیر نمیکنه ...
سوالم اینه ما در علم مرگ خودخواسته نداریم
یعنی به طرف حق بدن که زندگیش هر لحظه رنج و درده و بهش کمک کنن راحت خلاص شه؟


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

31 Oct, 18:24


‍ #سوال
سلام من از یکی از نزدیکانم قبل فوتشون یه دلخوری تو دلم موندکه روز مراسم تدفین با خودم گفتم هر گله ایی ازشون دارم رو همین جا دفن میکنم و این دلخوری رو با خودم حمل نمیکنم اما متاسفانه آثار بدی ایشون هر از چند گاهی گریبان زندگی من رو میگیره ومن اون خاطره بد رو دوباره بیاد میارم از اونجایی که این شخص یکی از نزدیکان من هستن من دوست ندارم این وضعیت رو یعنی دلم میخواد به کل موضوع رو فراموش کنم اما همانطور که گفتم هر از گاهی اثری توی زندگیم داره و من هیچ کششی برای رفتن به مزار ایشون ندارم و اگر هم یه زمانی ناچارابرم ته دلم صاف نیست لطفا منو راهنملیی کنید چطور میشه از گناه شخصی که حضور فیزیکی الان نداره میشه گذشت دوست دارم سر مزارشون هم برم اما دوست دارم حضورم آرامشم رو بهم نزنه


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

31 Oct, 12:50


#سوال
سلام من پسرم عاشق ی پسری شدم ۲۶سالشه و نامزده ی تایمی باهم بودیم از وقتی جدا شدیم با من سرد شد منم یمدت افسردگی گرفتم ولی قبول کردم ک رفته ولی از ذهنم نمیره چیکار کنم


سلام بیان کردید که عاشق یه فرد هم جنس تون شدید ولی گویا گرایش جنسی اون فرد با شما متفاوت بوده و حالا نامزد هست و به نظر میرسه برای حفظ رابطه فعلیش تمایلی به ادامه ارتباط با شما نداره .

پیشنهاد میکنم به کمک متخصص دوره سوگ عاطفی رو بگذرونید ، چون اگر رفتنش رو قبول کرده و به مرحله پذیرش رسیده بودید ، در حال حاضر دچار درگیری ذهنی نمی شدید.
در صورت تمایل به هماهنگی وقت مشاوره ، آیدی من رو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم نیره آزادی نقش
کارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه علامه طباطبایی
روانشناس | مشاور خانواده و ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

30 Oct, 17:50


‍ #سوال
سلام دوستان
یسوال دارم من عاشق اقایی هستم ایشون به من بی محلی میکنه و من رو عصبانی میکنه و منم بی احترامی میکنم.
نه میره از زندگیم نه درست میشه
منم اصلا نمیتونم رابطه رو تموم کنم منتظرم اون تموم کنه.
نمیدونم چکار کنم


#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

27 Oct, 08:44


سلام
برای رهایی از افکار منفی و تشویق شدن به افکار مثبت آیا راهی وجود داره؟
کلا افکار منفی از ذهن بیان بیرون و خوش‌بینی جاش بیاد


سلام
ذهن ما هنوز اونقدر هوشمند نشده که شما انتظار دارین کلا افکار منفی رو از خودتون دور کنید و افکار مثبت رو فقط جایگزین کنین!… افکار هم مثبت هم منفی ازادانه به ذهن ما ورود پیدا میکنن و ما میتونیم اونها رو مدیریت کنترل کنیم
اگر تمایل به مشاوره بیشتر داشتین برای رزرو نوبت ایدی منو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم مهسا سروش
کارشناس ارشد روان شناسی، روان درمانگر، روابط موثر

گنجینه گپ روانشناسان

26 Oct, 08:36


🔶ترميم و التيام شكست عاطفى

برای ارزیابی از این که آیا جراحت حاصل از رابطه قبلی التیام پیدا کرده است یا نه، به ۳ علامت باید توجه شود:

1⃣ احساس خشم و انزجار از پارتنر: اگر هنوز نسبت به کسی که در رابطه با او شکست خورده‌اید احساس نفرت، خشم و انزجار می‌کنيد، به این معنی است که او هنوز در قلب شما مطرح است و هنوز هیجانات و احساسات شما درگیر با او و خاطره او هستند و ذهن شما را اشغال کرده است. لذا وجود شما آماده پذیرایی از فرد دیگر نیست و نباید به رابطه‌ی دیگری تن دهید.

2⃣ احساس گناه و مسئولیت: دومین علامتی که نشان می‌دهد شما هنوز درگیر رابطه پیشین و زندگی قبلی خود هستید؛ احساس گناه نسبت به عملکرد خود و همچنین احساس مسئولیتی که به او دارید بر می‌گردد. یعنی هنوز رابطه عاطفی قبلی شما پایان نپذیرفته است. لذا تا احساس گناهتان پایان نگرفته و احساس مسئولیت می‌کنید، تصمیم به ازدواج با فرد جدیدی نگیرید، چون اثر رابطه قبلی، رابطه جدید شما را تهدید می‌کند.

3⃣ احساس رنجش و آزردگی: اگر احساس می‌کنید دلزده و غمگین هستید و احساس رنجش و آزردگی از وی می‌کنید مطمئن باشید که او به عنوان یک طرف رابطه در دل شما زنده است، چون هنوز قادر‌است رنجش را به شما تحمیل کند و آزارتان دهد. لذا تا اتمام این احساس، وارد رابطه‌ی جدیدی نشوید.


@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#شکست_عاطفی

گنجینه گپ روانشناسان

25 Oct, 10:30


.
🎁شروع دوره مکالمات روانشناسی به زبان انگلیسی از هفته آیندهـ سه شنبه 8 آبان ماه

      🍃🌸💐🍃🌸💐🍃🌸💐🍃🌸

✴️یک ترم در 6 جلسه- موضوعات جلسات:👇

1⃣ Ethical Considerations in Psychology:

ملاحظات اخلاقی در روانشناسی

2⃣ Social Anxiety Disorder (Social Phobia):

اختلال اضطراب اجتماعی (ترس از اجتماع)

3⃣ Generalized anxiety disorder (GAD):

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

4⃣ Bipolar Disorder:

اختلال دوقطبی

5⃣ Psychosexual Disorders:

اختلالات روان‌جنسی

6⃣ Psychology of Colors:

روانشناسی رنگ‌ها

فقط ویژه روانشناسان، مشاوران و دانشجویان رشته های مرتبط
📶سه شنبه شبها ساعت 20:30 ـ آنلاین

❇️ قابل تمدید به 2 و 3 ترم
استاد مدرسی

@MLA_ID : اطلاعات تکمیلی و ثبت نام

🏵 آکادمی زبان مدرس ⬇️

@Modarres_Language_Academy

گنجینه گپ روانشناسان

24 Oct, 10:53


https://t.me/catsdogs_game_bot/join?startapp=61069482

گنجینه گپ روانشناسان

24 Oct, 10:51


https://t.me/tonstationgames_bot/app?startapp=ref_atq5g7e5tywmvcy8z8owgk

گنجینه گپ روانشناسان

23 Oct, 18:31


📌 فولدری با کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی
تدریس ها و جزوات رایگان دکتری و ارشد، کارگاههای رایگان دکتر صاحبی، دکتر اوحدی، دکتر مکری، خودشناسی، خودشکوفایی، کتاب های صوتی، ترجمه مقالات، روان درمانی مثبت نگر، نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی، صفر تا صد وزارت بهداشت، تکنیک های درمانی، آموزش مصاحبه بالینی...

کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنید 👇
https://t.me/addlist/6Wk3wPE51LExN2Y0

گنجینه گپ روانشناسان

23 Oct, 10:57


‍ #سوال
سلام وقت همگی بخیر
من دوس داشتم گرافیک بخونم بعد دوسال کنکور دادن و امسال قبول شدم اما همه اون شوق و ذوقم رفته نمیدونم چیکار کنم
واقعا خسته شدم 🙏🫠
چیکار کنم


#پاسخ سرکار خانم هلیا رستم پور کارشناس ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه تهران، درمانگر فردی بزرگسال

گنجینه گپ روانشناسان

22 Oct, 15:48


https://t.me/tonstationgames_bot/app?startapp=ref_atq5g7e5tywmvcy8z8owgk

گنجینه گپ روانشناسان

20 Oct, 18:30


📌 فولدری با کلی ویدئو و فایل‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف روانشناسی
تدریس ها و جزوات رایگان دکتری و ارشد، کارگاههای رایگان دکتر صاحبی، دکتر اوحدی، دکتر مکری، خودشناسی، خودشکوفایی، کتاب های صوتی، ترجمه مقالات، روان درمانی مثبت نگر، نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی، صفر تا صد وزارت بهداشت، تکنیک های درمانی، آموزش مصاحبه بالینی...

کافیه دکمه‌ی ADD رو بزنید و این فولدر تخصصی رو در تلگرام خود ذخیره کنید 👇
https://t.me/addlist/Sq-Rw01mkKM4Yzhk

گنجینه گپ روانشناسان

19 Oct, 16:36


https://t.me/fadewalletbot/app?startapp=06d775a020b44ebf97d70ea73aac20bf

گنجینه گپ روانشناسان

19 Oct, 10:43



Dialectical Behavior Therapy"
رفتار درمانی دیالکتیکی یک رویکرد درمانی مبتنی بر درمان شناختی ــ رفتاری (CBT) است که با تلاش برای درمان اختلالات شخصیت و تعارضات بین فردی آغاز شد.

رویکرد DBT در دهه 1980 توسط مارشا_لینهان، روانشناس آمریکایی توسعه یافت، که به ویژه برای افرادی که احساسات شدیدی تجربه می‌کنند، اقتباس شده است.

این رویکرد به افرادی که در تنظیم عواطف مشکل دارند یا رفتارهای خود آسیب رسان از خود بروز می‌دهند (مانند اختلالات خوردن و اختلالات مصرف مواد و.. ) کمک می‌کند.
همچنین گاهی اوقات برای درمان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) نیز مؤثر است.

درمان شناختی ــ رفتاری (CBT) یک رویکرد درمانی است که به افراد کمک می‌کند بفهمند افکار چگونه بر احساسات و رفتارها تأثیر می‌گذارند. به مردم، زندگی در "لحظه‌‌ی حال" را می‌آموزد و راه های سالم برای کنار آمدن با استرس، کنترل و تنظیم احساسات و بهبود روابطشان با دیگران ایجاد کنند.

✧ شواهد نشان داده است که DBT می‌تواند در درمان :
~ اختلالات خلقی
~ افکار خودکشی

~ برای تغییر الگوهای رفتاری مانند آسیب به خود
~ و مصرف مواد،
مفید باشد.

رویکرد DBT به فرآیندی تبدیل شد که در آن درمانگر و مراجع با استراتژی‌های «پذیرش» و «تغییر» کار کرده و در نهایت آنها را متعادل و ترکیب می‌کنند.

هدف اصلی رفتار درمانی دیالکتیکی «ایجاد زندگیست که ارزش زیستن را داشته باشد.» و مقصود نهایی کمک به شماست به طوری که:
احساسات دشوار خود را درک کرده، بپذیرید و مهارت های مدیریت آنها را بیاموزید.
سپس قادر به ایجاد تغییرات مثبتی در زندگی خود باشید.


دیالکتیک
رویکرد درمانی DBT شامل یک فرایند فلسفی به نام «دیالکتیک» است.

دیالکتیک بر اساس این مفهوم استوار است که همه چیز از تضاد ایجاد می‌شود و اینکه تغییر زمانی اتفاق می‌افتد که "گفتگویی" بین نیروهای مخالف ایجاد ‌شود.

در اصطلاحات آکادمیک، دیالکتیک را می‌توان به عنوان تز، آنتی تز و سنتز خلاصه کرد.
این فرایند سه فرضیه اساسی دارد:
~ همه چیز با هم ارتباط دارند.
~ تغییر، ثابت و اجتناب ناپذیر است.
~ می‌توان مخالفان را ادغام کرد و تقریب نزدیک تری از حقیقت را شکل داد.


در حالت کلی دیالکتیک به معنای تلاش برای درک شرایطی است که چگونه دو چیز به صورت کاملا متضاد، اما درست باشد.
برای مثال، پذیرش خود و تغییر رفتار ممکن است متناقض باشد.
اما DBT می‌آموزد که این امکان برای شما وجود دارد که به این دو هدف با هم دست یابید.

✧ سه مهارت بین فردی که DBT بر روی آنها متمرکز شده است عبارتند از:
احترام به خود، رفتار با "با دقت، علاقه، اعتبارسنجی و احترام" با دیگران و قاطعیت.

✔️در نظر بگیرید رفتار درمانی دیالکتیکیDBT یک نوع اصلاح شده از درمان شناختی رفتاری (CBT) است.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#DBT

گنجینه گپ روانشناسان

19 Oct, 10:37


رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT) چیست ؟

رفتاردرمانی دیالکتیکی یک رویکرد شناختی- رفتاری است
که بر جنبه های روانی-اجتماعی درمان تاکید می‌کند. نظریه مبنای این رویکرد می‌گوید برخی از افراد مستعد آن هستند که به برخی از موقعیت‌های هیجانی به شیوه ای شدید و نا معمول واکنش نشان دهند. موقعیت‌هایی که بیشتر در روابط عاطفی، خانوادگی یا دوستانه یافت می‌شوند. نظریه DBT می‌گوید سطح برانگیختگی برخی افراد در چنان موقعیت‌هایی و در مقایسه با میانگین مردم سریع‌تر افزایش پیدا می‌کند، به سطح بالاتری از تحریک هیجانی می‌رسد و مدت زمانی بیشتری طول می‌کشد تا به سطح برانگیختگی پایه باز گردد.

افرادی که در آن‌ها اختلال شخصیت مرزی تشخیص داده می‌شود نوسان‌های شدیدی در هیجاناتشان تجربه می‌کنند، دنیا را سیاه و سفید می‌بینند و به نظر می‌رسد که از یک بحران به بحران دیگری وارد می‌شوند. افراد قلیلی در اطراف فردی که چنین وضعیت هیجانی خاصی دارد این واکنش‌ها را درک و فهم می‌کنند. در واقع بسیاری از آن‌ها که متوجه نیستند خانواده شخص و همراهان دوران کودکی او هستند و هیجانات فرد را بی اعتبار می‌کنند. این شرایط باعث می‌شود تا فرد مذکور برای مقابله با آن نوسان‌های شدید و ناگهانی هیجان راهی برای مقابله نداشته باشد. رفتاردرمانی دیالکتیکی شیوه ای است که در آن مهارت‌های لازم برای حل این مسئله به فرد آموزش داده می‌شود.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#رفتار_درمانی_دیالکتیک
#DBT

گنجینه گپ روانشناسان

18 Oct, 20:30


«هر روانشناسی در این کشور باید شاعر باشد»

دانشگاه بین المللی شعر ساده ترین مسیر را با متد جدید جهت آموزش همه فارسی زبانان مهیا کرده است
جهت آموزش وارد گروه تلگرام شوید و بسیار ساده اما حرفه ای آموزش ببینید
در دانشگاه شعر صفر تا صد یعنی فنون و جنون شعر را تنها در بیست ساعت یاد بگیرید
@Amoozeshesheer

همه شما می توانید ساعت چهارم کارگاه غزل بنویسید
برای اولین بار در تاریخ ادبیات فارسی،
آموزش شعر در دانشگاه بین المللی شعر

#دانشگاه_بین_المللی_شعر
@Amoozeshesheer

گنجینه گپ روانشناسان

16 Oct, 06:58


‍ #سوال
سلام من ۳۵ سالمه و بشدت وابسته مادر و برادرم هستم و بخاطر ماموریت باید برم شهر دیگه،استرس گرفتم جوری که اشتها ندارم،بی خوابم و حالم خوب نیست و عرق سرد میکنم وابستگی به شهر خانواده اذیتم میکنه،لطفا راهنمایی بفرمایید.ضمنا مجرد هستم



#پاسخ جناب آقای ابوالفضل دادخواه کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، درمانگر شناختی/رفتاری

گنجینه گپ روانشناسان

14 Oct, 06:32


#سوال
من اهورا ۲۰ ساله هستم از ۷ سالگی برای سرگرمی شطرنج بازی میکنم اما یک مشکلی باعث تلخ شدن این سرگرمی میشه این مشکل استرس هست باعث میشه بجای فکر کردن به حرکت بهتر درگیر کنترل استرس بشم (دست و سرم میلرزه، تپش قلبی میگیرم، نفس هام صدا دار میشه) که در این موضوع موفق نیستم و حرکاتی رو در شطرنج انتخاب میکنم که برای یک بچه هم آشکار هست این حرکت اشتباه هست، میدونم استرس هم نیازه و نمیشه از بین ببریمش ولی چطور میشه در این شرایط تا حد ممکن کنترل کرد


سلام همراه عزیز
بیان کردید برای سرگرمی شطرنج بازی می کنید اما به نظر میرسه این بازی و داشتن عملکرد بی نقص و بردن براتون تا حدی جدی هست که دچار استرس میشید و روی عملکردتون تاثیر منفی میگذاره . تلاش برای کنترل یا سرکوب اضطراب و استرس به شما کمک نمیکنه و حتی میتونه نتیجه برعکس داشته باشه. سعی کنید افکاری که در شرایط استرس بازی از ذهنتون عبور میکنه رو شناسایی و یادداشت کنید. چون افکار و باورهای شما مستقیما بر احساسات و عملکرد شما تاثیرگذار هستن . تکنیک های مختلفی میتونه در این زمینه به شما کمک کنه خصوصا تکنیک های ذهن آگاهی که اگر تمایل به مشاوره داشته باشید میتونیم در موردشون صحبت کنیم .

#پاسخ سرکار خانم نیره آزادی نقش کارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه علامه طباطبایی
روانشناس | مشاور خانواده و ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

13 Oct, 14:41


https://t.me/notpixel/app?startapp=f61069482_s573790

گنجینه گپ روانشناسان

13 Oct, 12:45


اگه شما هم درگیر بیش‌فکری یا اورثینک (Overthinking) هستید و نمی‌دونید چطور میشه این مغز پرسروصدا رو برای لحظاتی خاموش کرد!،


تو این پست قراره که ۱۴ روش کوتاه، موثر و مبتنی بر شواهد واسه غلبه کردن به این مشکل رو با هم مرور کنیم.

۱. با خود نظارتی ببین کی!، کجا و تو چه شرایطی بیشترین میزان فکر و خیال میاد سراغت! و در لحظه مچ خودت رو بگیر؛ مثل اینکه یهو به خودت بیای و بگی "اوه، باز دارم به چیزهای بیخود فکر می‌کنم".

📌روش دوم؛ افکارت رو به چالش بکش. ببین واقعاً کمکی هم بهت می‌کنن!

۳. نفس عمیق بکش: اجازه بده کورتیزول و نوراپی‌نفرین بدنت بیاد پایین و بدن از حالت جنگ و گریز خارج شه و در حالت آرامش قرار بگیره.

۴. یه وقت‌هایی دنبال راه حل باش. مثلاً به جای اینکه بگی "چرا این اتفاق افتاد؟"، بپرس "الان چیکار می‌تونم بکنم؟"...

۵. با قلم و کاغذ رفیق باش! یه چند لحظه از روز رو که متوجه شدی بیشترین میزان فکر و خیال رو تو اون لحظات داری انتخاب کن، بشین هرچی به ذهنت می‌رسه رو بیار روی کاغذ…✍🏻.

۶. ذهن‌آگاهی و ریلکسیشن رو تمرین کن؛ یعنی سعی کن تو لحظه حال زندگی کنی و تمرکزت رو ببر روی حواس
پنج‌گانه‌ت…

۷. به مغزت قول فکر کردن سر یه ساعت مشخص رو بده!. مثلاً وقتی افکار اومدن سراغت خودآگاهانه بگو؛ الان وقتش نیست، می‌نویسم روی کاغذ که حوالی ۸ شب به این افکار بپردازم🧠.

۸. وقتی دیدی فکرها ول کنت نیستن!، پاشو یه کاری بکن. قدمی بزن!، مشغول صحبت
شو...

۹. به تصویر بزرگ‌تر زندگیت نگاهی بنداز!، ببین این مسئله ۵ سال دیگه چقدر مهمه!؟، کجای زندگیته اصلا!

۱۰. از زاویه دیگه به افکارت نگاه کن: سعی کن فکر و خیال‌ها رو از دید یه آدم دیگه ببینی. اون به جای تو بود چی می‌گفت!، چیکار می‌کرد!...

۱۱. خودشفقتی رو تمرین کن و با خودت مهربون باش و یه وقت‌هایی خودت رو بغل کن. مثل والدی که عاشقانه بچه‌ش رو در اغوش می‌گیره و میگه؛ همه اشتباه می‌کنن، مهم اینه که ازش درس بگیری و تکرارش نکنی.

۱۲. منتقد درونت رو بشناس؛ این رو تو درسنامه عزت نفس کامل بازش کردم.

۱۳. کمک بگیر؛ یه روان امن پیدا کن و از افکارت حرف بزن. نذار بمونن تو سینه‌ت و تبدیل به اضطراب‌هات شن.

۱۴. حواست به خوابت، خوراک، تحرک بدنی و اطرافیانت بیشتر باشه. چیزهایی که شاید اهمیت ندی ولی، به شدت روی ما اثر دارن...

📌مخلص کلام اینکه؛

”بیش‌فکری یا اورثینک غیر از اینکه خواب رو از چشمات و سلامت روان رو از زندگیت بگیره!، چیزی به زندگیت اضافه نمی‌کنه!، ببین کدوم راه حل برات بیشتر جواب میده و خاموشش کن!، تا قبل از اینکه فرسوده‌ت کنه“.

📌دکتر امانی

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#اورتینکینگ
#بیش_فکری

گنجینه گپ روانشناسان

13 Oct, 11:50


💢چند ویژگی از زنانی که به دلیل طرحواره محرومیت هیجانی محبت بی تناسب دارند:

🔹زنانی که محبت بی تناسب دارند اغلب متعلق به خانواده های ناسالم و بدکارکردی هستند که نیاز های احساسی شان مرتفع نگردیده است.


🔹وقتی به اندازه کافی محبت نمی بینید و مورد توجه قرار نمی گیرید، نیاز ارضاء نشده خود را با محبت کردن بیش از اندازه به ویژه به مردانی که به شکلی محتاج به نظر می رسند، جبران می کنید.

🔹تحت تاثیر ترس از تنها ماندن و ترک شدن به هر کاری تن می دهید تا روابطتان متلاشی نشود در مورد مرد مورد نظر تان، هر اندازه تلاش کنید زیاد نیست، هر اندازه وقت بگذارید مهم نیست، هر اندازه خرج کنید باز کم خرج کرده اید.

🔹بیش از ۵۰ درصد مسئولیت، احساس گناه و تقصیرات مربوط به روابط را خود بر عهده می گیرید.
خود را مستحق خوشبختی نمی دانید. به جای آن احساس می کنید که باید حق لذت بردن از زندگی را به شما بدهند.


🔹شما از آن جهت که در کودکی امنیت خاطر نداشته اید به شدت نیاز دارید که مردان و روابط خود با آنها را کنترل کنید و شما در پس نقاب «مفید و یاور بودن» می خواهید اشخاص را در زندگی تان کنترل کنید.

@gap_ravanshenasan
@gp_ravanshenasan
#طرحواره_های_ناسازگار
#طرحواره
#طرحواره_درمانی

گنجینه گپ روانشناسان

13 Oct, 09:11


#سوال
سلام وقتتون بخیر
من یه چند ماهی هست که دچار اضطراب شدم یعنی حتی یه صحبت ساده میخوام انجام بدم اضطراب و استرس میگیرم نمیتونم صحبت بکنم
چیکار باید بکنم که برطرف بشه؟؟


سلام وقت بخیر
نیاز به پرسش سوالات بیشتری هست برای بررسی سابقه ، زمینه و علائم اضطراب و استرسی که تجربه میکنید و اینکه علاوه بر مورد صحبت کردن ، آیا در سایر موضوعات و فعالیت ها هم این اضطراب و استرس وجود داره یا خیر . در صورت تمایل به هماهنگی وقت مشاوره ، آیدی من رو از ادمین دریافت کنید


#پاسخ سرکار خانم نیره آزادی نقش کارشناس ارشد مشاوره از دانشگاه علامه طباطبایی
روانشناس | مشاور خانواده و ازدواج

گنجینه گپ روانشناسان

11 Oct, 15:34


https://t.me/memefi_coin_bot/main?startapp=r_bca8135ac7