آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) اعلام کرد، تعداد درخواستهای پناهندگی در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به همراه نروژ و سوئیس در سال گذشته با کاهش ۱۲ درصدی روبرو بوده و به یک میلیون و ۸ هزار مورد رسیده است. این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۳ حدود یک میلیون و ۱۴۰ هزار درخواست بوده است.
بر اساس آمار منتشر شده، بیشترین متقاضیان پناهندگی همچنان از مناطق بحرانزده شناخته شده هستند. سوریه با ۱۵ درصد در صدر قرار دارد و پس از آن افغانستان با ۸.۷ درصد، ونزوئلا با ۷.۳ درصد و ترکیه با ۵.۵ درصد بیشترین قرار میگیرند.
در آلمان نیز تعداد درخواستهای اولیه پناهندگی کاهش یافته است. اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان (BAMF) اعلام کرد که در سال گذشته ۲۲۹ هزار و ۷۵۱ درخواست اولیه پناهندگی ثبت شده که نسبت به سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ هزار مورد کمتر بوده و کاهشی ۳۰.۲ درصدی را نشان میدهد.
با این حال، آلمان همچنان در صدر کشورهای اتحادیه اروپا از نظر تعداد درخواستهای پناهندگی قرار دارد و پس از آن اسپانیا، فرانسه و ایتالیا قرار میگیرند. مجارستان با تنها ۲۹ درخواست جدید پناهندگی در کل سال ۲۰۲۴ در انتهای این فهرست قرار دارد.
در سال گذشته، اتحادیه اروپا اقدامات متعددی را برای کاهش تعداد درخواستهای پناهندگی به اجرا گذاشت. این اقدامات شامل افزایش کنترلهای مرزی در منطقه شنگن، تقویت حفاظت از مرزها با استفاده از سیستمهای نظارتی جدید و حصارکشی، و همچنین توافقنامههای مهاجرتی با کشورهای ترانزیت مهم مانند تونس و مصر بوده است. اتحادیه اروپا قصد دارد به زودی دو توافقنامه مهاجرتی دیگر با اردن و مراکش نیز امضا کند.