حشره‌شناسی و مدیریت آفات @entomology2023 Channel on Telegram

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

@entomology2023


کانالی برای علاقه‌مندان به علم حشره‌شناسی

شناسایی و آموزش شناسایی حشرات 🦋🐛🪲

کنترل آفات 🦟🕸

https://t.me/Entomology2023 آدرس کانال

https://t.me/entomology20233 آدرس چَت کانال


ارتباط با مدیر
@Farhad_Eshraghi

حشره‌شناسی و مدیریت آفات (Persian)

با خوش آمدید به کانال 'حشره‌شناسی و مدیریت آفات' با نام کاربری '@entomology2023'. این کانال منحصر به فرد با هدف به اشتراک گذاری دانش و اطلاعات مربوط به حشره‌شناسی و مدیریت آفات برای علاقمندان، دانشجویان، پژوهشگران و افرادی که به موضوعات زیست‌شناسی علاقه‌مند هستند، راه‌اندازی شده است. این کانال منابع معتبر و جدیدترین اخبار و تحقیقات در زمینه حشره‌شناسی و روش‌های مدیریت آفات را ارائه می‌دهد. از مقالات علمی گرفته تا روش‌های کاربردی برای کنترل آفات، همه چیز در اینجا قابل دسترسی است. با پیوستن به این کانال، شما فرصت دسترسی به آخرین تحقیقات و دانش‌های روز حشره‌شناسی را خواهید داشت و می‌توانید به ارتقای دانش خود در این حوزه مهم علمی بپردازید. همچنین، امکان بحث و تبادل نظر با سایر اعضای کانال، شناخت افرادی با علاقه مشابه، و ایجاد ارتباطات حرفه‌ای و آموزشی وجود دارد. پس اگر علاقه‌مند به حشره‌شناسی، زیست‌شناسی و مدیریت آفات هستید، حتما این کانال را دنبال کنید و از اطلاعات ارزشمند آن بهره‌مند شوید. بیایید با هم به دنیای متنوع و جذاب حشرات پی ببریم و روش‌های مدیریت صحیح آن‌ها را بیاموزیم. همراه با ما باشید تا در دنیای شگفت‌انگیز حشرات، با اطلاعات علمی و کاربردی آشنا شوید و به جمع افرادی با علاقه مشترک به حشره‌شناسی و مدیریت آفات بپیوندید. وقت بهتری برای یادگیری و تبادل دانش نمی‌توانستید داشته باشید!

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

07 Feb, 06:17


تخم‌ها و پوره‌های سفیدبالک

تخم‌ها استوانه‌ای شکل و به صورت دایره‌ای گذاشته می‌شوند.

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

07 Feb, 05:47


لارو سوسک‌های دِرمستید‌ آفت مهم و اصلی کلکسیون‌ حشرات

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

31 Jan, 21:03


جهت پیشگیری از اثرات سوء اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون شونده تاکید‌ می گردد از اختلاط سموم مسی و روغن امولسیون شونده جداً خودداری شود و فاصله یک هفته ای بین روغن پاشی و سمپاشی با ترکیبات مسی رعایت گردد.

به منظور پیشگیری از خسارات آفات چوبخوار از جمله کرم‌خراط در باغات سیب، گلابی، و گردو ... همچنین افزایش مقاومت درختان به تنش های محیطی تاکید می گردد باغداران محترم نسبت به مدیریت تغذیه، آبیاری مناسب و بهداشت باغ با مشاوره و نظر کارشناسان ذیربط در فصل رشد اقدام نمایند.

بمنظور جلوگیری از اثرات سوء احتمالی سمپاشی ها روی زنبور عسل تاکید می شود قبل از مبارزه زمستانه به زنبورداران منطقه اطلاع رسانی شود تا نسبت به جابجایی کندوها و رعایت نکات ایمنی اقدام نمایند.

توجه به اطلاعات هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از سمپاشی مورد تاکید است.

خبر گیاهپزشکی ایران

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

31 Jan, 21:02


ب- هرس صحیح و اصولی : رعایت موارد ذیل در هرس ضروری است!

حذف سرشاخه های شدیدا آلوده به آفت سپردار سفید توت؛
هرس سرشاخه های آسیب دیده درختان هلو و شلیل ناشی از خسارت آفت سرشاخه خوار هلو و بررسی دقیق تنه و شاخه های قطور درختان به منظور اطمینان از وضعیت آلوده بودن یا نبودن به آفاتی نظیر پوستخوار‌ها یا چوبخوارها نظیر کرم خراط بسیار مهم بوده که در صورت آلودگی به این آفات با روش مبارزه مکانیکی ( استفاده از سیم مفتولی و یا خمیر زئوزران یا آنتی تارلو) مبارزه انجام گردد.
سوزاندن شاخه های هرس شده خصوصا آلوده و جمع آوری میوه های ریخته شده درکف باغ و دفن آن در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک برای کاهش جمعیت زمستان گذران و عامل انتقال سال بعد تاکید می شود.
*درصورت مشکوک یا محرز بودن آلودگی برخی درختان باغ به بیماری های ویروسی، شبه ویروسی یا قابل‌ انتقال‌، ضدعفونی ابزارآلات مورد استفاده در عملیات هرس با موادی مانند وایتکس (هیپوکلریدسدیم) یا الکل و … با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی ضروری می‌باشد.

ج – در صورت گسترش آلودگی آفت سپردار توت روی سرشاخه ها، روغن پاشی با روغن امولسیون شونده استاندارد به میزان ۵/۱ تا ۲ لیتر روغن در ۱۰۰ لیتر آب حتی الامکان یک هفته قبل از باز شدن جوانه های گل مورد تاکید می باشد.

د- مبارزه زراعی شامل شخم سطحی و پابیل کردن سایه انداز درختان در این فصل با برهم زدن پناهگاه و محل زمستان گذران مرحله ای از زندگی آفت از جمله شفیره موجود در خاک به منظور کاهش جمعیت انتقالی در سال بعد برای آفاتی مانند مگس میوه مدیترانه ای، مگس گیلاس و یا تلفات آفات دیگر توصیه می‌گردد.

جهت کاهش جمعیت عوامل زمستانگذران بیماری های قارچی و باکتریایی نظیر لب شتری، لکه غربالی و شانکر باکتریایی درختان هسته دار هنگام تورم جوانه ها و قبل از بازشدن کامل گل ها (مشاهده قرمزی یا رنگ صورتی جوانه های گل) محلول پاشی با قارچکش های توصیه شده نظیر سموم ترکیبات مسی ( اکسی کلرور مس یا ترکیب بردو ) و … طبق دستورالعمل و برابر میزان توصیه شده تاکید می شود.

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

31 Jan, 21:01


جهت مبارزه و کنترل آفت سپردار سفید توت روی درختان سیاه ریشه مانند هلو، شلیل، گردو و یا درختان غیرمثمر در اطراف یا داخل باغات نظیر توت، بید و…. (به عنوان عامل انتقال این آفت به درختان مثمر ) روش های زیر توصیه می شود:
الف- مبارزه مکانیکی از طریق پاک نمودن تنه و شاخه های اصلی درختان آلوده با اسکاچ یا گونی آغشته به محلول روغن زمستانه (ولک) ۵/۲-۲ درصد

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

31 Jan, 20:56


مبارزه زمستانه با آفات و بیماری‌های درختان سیاه ریشه از نیمه دوم بهمن آغاز می شود!

مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نظر به اهمیت مبارزه زمستانه در کاهش جمعیت زمستانگذران آفات و بیماری های درختان میوه هسته دار (هلو، شلیل و …) و دانه دار (سیب و گلابی، .‌..) ، کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت درختان میوه استان مازندران توجه باغداران محترم اطلاعیه مدیریت و کنترل زمستانه آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه را منتشر کرد.

با عنایت به شرایط آب و هوایی سال جاری و نوسانات دماهای روزانه در تحریک و بیداری زودرس برخی ارقام درختان سیاه ریشه، لذا با در نظر گرفتن نوع ارقام، وضعیت رشدی گیاه و اقلیم منطقه، محدوده زمانی مناسب برای شروع مبارزه زمستانه در باغات خصوصا باغات دارای سابقه آلودگی به آفات ‌و بیماری ها از نیمه بهمن ماه به مدت سه هفته تعیین و اعلام می گردد .

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

30 Jan, 06:44


حباب هایی که نمی‌ترکند!

پوره‌ زنجرک‌های تفی یا Spittlebugs، توده‌های حبابدار یا کف مانند را از طریق مقعد خارج می‌کنند که اطراف آن‌ها را احاطه کرده و یک محیط مرطوب دائمی ایجاد می‌کند. توده کف آلود در واقع ترکیبی از ادرار حشره و هوای خارج شده از شکم آن است.

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

28 Jan, 16:40


میزبان: نوعی شمشاد

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

28 Jan, 15:54


📣📣 گروه دانشجویی تنوع زیستی ایران با همکاری تشکل‌های دانشجویی و مردمی برگزار می‌کند:

📚 |مدرسه زمستانه آشنایی با حیات وحش ایران|

📌محورهای مدرسه:
- معرفی حیات‌وحش ایران (پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهیان آب‌های داخلی، گیاهان)
▪️چالش‌های حفاظت از حیات‌وحش ایران
▪️تجربه‌های موفق حفاظت از حیات‌وحش
▪️آشنایی با رفتارهای حیات‌وحش
▪️مدیریت و مشارکت برای حفاظت از حیات‌وحش

✅️ ویژه دانشجویان، کارشناسان، فعالان و محیط‌بانان

💻 مدرسه به صورت آنلاین و در پلتفرم اسکای روم برگزار خواهد شد.

📆 تاریخ برگزاری: ۱۵ بهمن الی ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

🔸 ۲۰ کارگاه آموزشی در ۷۵ ساعت
🔸تخفیف ویژه برای ثبت نام زودهنگام، دانشجویان، محیط بانان، جنگلبانان و همیاران
🔸 همراه با اعطای گواهینامه دوزبانه شرکت در مدرسه

📧 لینک فرم ثبت نام و اطلاعات تکمیلی مدرسه:
https://evnd.co/Q9Iw1

📞 شماره تماس پشتیبانی: ۰۹۹۰۱۹۱۳۴۱۲

🔸 جهت دریافت کد تخفیف به آیدی زیر پیام دهید:
@rahehaltalks_pr
-------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

25 Jan, 17:46


جزئیات

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

21 Jan, 07:34


استفاده گوشخیزک از سرسی‌ها برای گرفتن طعمه (جیرجیرک)

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

19 Jan, 15:22


تصویر کک با بزرگنمایی بالا از نمای جانب

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

17 Jan, 13:56


سطح زیرین برگ خیار

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

17 Jan, 11:01


https://payamema.ir/payam/124072

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

16 Jan, 22:00


معرفی خانواده شاپرک‌های بال‌شفاف (Sesiidae)

شاپرک‌های بال‌شفاف یا زنبورمانند حدود ۱٫۵٠٠ گونه در جهان و حداقل ۵۹ گونه از ایران گزارش شده است که ۱۳ گونه از آنان اندمیک ایران هستند. در میان گونەهای حاضر در ایران تعداد انگشت‌شماری آفت درختان صنوبر، سپیدار، چنار و بید مجنون محسوب می‌شوند، مثلا شاپرک گلزای صنوبر (Paranthrene tabaniformis)، شاپرک زنبورمانند قفقازی (Synanthedon caucasica) و Eusphecia pimplaeformis اما این شاپرک‌ها تهدیدی برای محصولات زراعی ندارند.

تا سال ۲۰۲۱، طبقەبندی این خانوادە بە این صورت بودە است کە بە دو زیرخانواده، ۱۶۵ جنس، ۱٫۵۲۵ گونه و ۴۹ زیرگونه تقسیم شدەاند که بیشتر گونەها متعلق به نواحی بارانی هستند. بالغان روزپرواز هستند و شب‌ها جذب نور نمی‌شوند اما به تلەهای فرومونی واکنش نشان می‌دهند. در قسمت‌هایی از بال اعضاء این خانواده شاهد فقدان پولک هستیم که منجر بە شفافیت بال آن‌ها می‌شود. رنگ بدن عموما زرد و سیاه با جلای آبی است زیرا برجستەترین ویژگی اکثر این شاپرک‌ها میمیک بیتیسی است، بەعبارت دیگر، این شاپرک‌های کاملا بی‌آزار در فرآیند تکاملی شبیه به گونەهایی خطرناک (زنبورها) شدەاند. بە همین دلیل، شباهت رفتاری و ظاهری بسیاری با انواع مختلف زنبورها دارند اما فاقد نیش هستند. درنتیجە، وجود طیف رنگی زرد و سیاە کاملا متداول است. شباهت این خانواده با بال‌غشائیان محدود به رنگ نیست، در برخی گونه‌ها دسته‌ای مو روی پاها هست که شبیه گرده گیاهانی است که توسط زنبورها حمل می‌شود، پرواز برخی نیز صدای شبیه ویزویز پرواز زنبورها ایجاد می‌کند. برای تفکیک ظاهری این خانواده از زنبورها می‌توان در نگاه اول به شکل آنتن (شاخک) و در دیدی دقیق‌تر به اندازه سر، تفاوت قطعات دهانی، بال‌ها و پاها دقت کرد.
آنتن در بسیاری از گونەها تیره، ضخیم و خمیده رو به عقب است. بال‌ها غالبا در مرکز فاقد پولک است و رگ‌بال‌ها مشخص هستند درحالی کە حاشیە بال‌ها با پولک‌های تیرە پوشیدە شده است، البته در ابتدای خروج از شفیرگی پوشش پولکی بال کامل است که بسیاری از پولک‌ها با نخستین پرواز از دست می‌رود. شکم اکثرا باریک، کشیده، دارای نوارهای حلقەای رنگی و پرزهای مقعدی است. پاها بلند، نازک و اغلب رنگی و در برخی گونه ها پاهای عقبی درازتر از معمول هستند.
زیستگاه این گونەها مناطق جنگلی، درختزارها و مناطق پر بارش است، بەهمین علت تنوع آنان در شمال کشور بیشتر از سایر نواحی ایران است.
لارو فاقد رنگدانه است و بخش‌های قفسه سینه آن‌ها تا حدودی بزرگ شده است. لاروها که ممکن است دوره فعالیتشان چندین سال طول بکشد از بخش‌های گوناگون درختان و گیاهان گلدار تغذیه می‌کنند ولی بالغان از شهد و عصاره گیاهان استفاده می‌کنند و مانند زنبورها، نقشی اساسی در گردەافشانی گل‌ها دارند.


تصویر ۱: Paranthrene tabaniformis
تصویر ۲: Synanthedon caucasica
تصویر ۳: Eusphecia pimplaeformis
تصویر ۴: Synanthedon tipuliformis
تصویر ۵: Bembecia transcaucasica
تصویر ۶: Pyropteron minianiformis xerxes
تصویر ۷: Paranthrene diaphana
تصویر ٨: مقایسه ظاهری با زنبورها

نگارش: محمدامین غفاری
#خانواده_های_شاپرک
#بالپولکداران_ایران

حشره‌شناسی و مدیریت آفات

16 Jan, 22:00


معرفی خانواده شاپرک‌های بال‌شفاف (Sesiidae)