اقتصاد برتر @eghtesadbartar Channel on Telegram

اقتصاد برتر

@eghtesadbartar


كانال رسمى گروه رسانه اى اقتصاد برتر

تماس: @aksed

این کانال از نظر وزارت ارشاد معتبر است.
http://shamad.saramad.ir/_layouts/ShamadDetail.aspx?shamadcode=1-2-3521-61-4-1

اقتصاد برتر (Persian)

اقتصاد برتر، کانال رسمى گروه رسانه اى معتبر است که به موضوعات مرتبط با اقتصاد می‌پردازد. این کانال توسط وزارت ارشاد تأیید شده و از آخرین اخبار و تحلیل‌های اقتصادی روز به‌روز اطلاعات ارائه می‌دهد. اگر به دنبال آمارهای اقتصادی، مقالات تخصصی یا تحلیل‌های عمیق در حوزه اقتصاد هستید، اقتصاد برتر بهترین انتخاب برای شماست. برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با مدیران کانال می‌توانید با آی‌دی @aksed تماس بگیرید. برای اطمینان از صحت و معتبر بودن این کانال، می‌توانید از لینک زیر به شناسنامه اینترنتی وزارت ارشاد دسترسی پیدا کنید: http://shamad.saramad.ir/_layouts/ShamadDetail.aspx?shamadcode=1-2-3521-61-4-1

اقتصاد برتر

12 Jan, 09:46


🛎️ | آسیب اقتصادی چند میلیارد دلاری آتش‌سوزی‌ها به کالیفرنیا

🔻آیا می‌دانستید که کالیفرنیا با جمعیتی حدود ۳۹.۵ میلیون نفر، پرجمعیت‌ترین ایالت ایالات متحده است؟ این ایالت با مساحت ۴۲۳,۹۷۰ کیلومتر مربع، سومین ایالت بزرگ کشور به شمار می‌رود.

🔻اقتصاد کالیفرنیا یکی از بزرگ‌ترین‌ها در سطح جهان است، با تولید ناخالص داخلی حدود ۳.۶ تریلیون دلار! صنایع مختلفی چون فناوری، کشاورزی و سرگرمی در این ایالت رونق دارند.

🔻اما کالیفرنیا تنها به زیبایی‌های طبیعی و اقتصادی‌اش محدود نمی‌شود. هزینه‌های مهار آتش‌سوزی‌ها در این ایالت به طور چشمگیری در حال افزایش است و در سال‌های اخیر به ۲,۴۸۶ میلیون دلار رسیده است.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

11 Jan, 09:44


🛎️پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول: رشد پایدار اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵

🔻صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵ رشد پایداری را تجربه کند و روند کاهش تورم ادامه یابد.

🔻کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول، روز جمعه در واشنگتن اعلام کرد که اقتصاد آمریکا عملکرد بهتری از حد انتظار داشته است. با این حال، او تأکید کرد که عدم قطعیت قابل توجهی در مورد سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، وجود دارد که می‌تواند فشارهای اقتصادی جهانی را افزایش دهد و نرخ‌های بهره بلندمدت را بالا ببرد.

🔻جورجیوا همچنین پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی در اتحادیه اروپا احتمالاً راکد خواهد ماند. او افزود که گزارش رسمی چشم‌انداز اقتصاد جهانی صندوق بین‌المللی پول در تاریخ ۱۷ ژانویه منتشر خواهد شد.

🔻صندوق بین‌المللی پول در گزارش قبلی خود در اکتبر ۲۰۲۴، رشد اقتصاد جهانی را برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به میزان ۳.۲ درصد پیش‌بینی کرده بود. این نهاد بین‌المللی همچنین انتظار داشت که تورم جهانی تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۳.۵ درصد کاهش یابد.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

04 Jan, 14:07


🛎️بازده دارایی‌های مختلف در سال ۲۰۲۴ @eghtesadbartar

اقتصاد برتر

28 Dec, 13:33


🛎️بی ارزش ترین پول های دنیا، ریال ایران دومين پول بی ارزش جهان!
@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

21 Dec, 13:37


🛎️بزرگترین اقتصادهای جهان، بزرگترین واردکنندگان دنیا هم هستند.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

19 Dec, 13:10


🛎️درآمد کشورها از گردشگران خارجی در سال ۲۰۲۳


🔻بیشترین درآمد از جذب گردشگران طی سال ۲۰۲۳ را کشورهای زیر داشته اند:
۱. آمریکا ؛ ۱۸۹ میلیارد دلار
۲. اسپانیا ؛ ۹۲ میلیارد دلار
۳. اسپانیا ؛ ۷۴ میلیارد دلار
۴. فرانسه ؛ ۷۱ میلیارد دلار
۵. ایتالیا ؛ ۵۶ میلیارد دلار
۶. امارات ؛ ۵۲ میلیارد دلار
۷. ترکیه ؛ ۵۰ میلیارد دلار


🔻درآمد این کشورها صرفاً از صنعت گردشگری بیش از درآمدهای نفتی ایران بوده است.


🔻در کشور ما علیرغم وجود ظرفیت‌های متنوع بعلت فقدان دانش و سیاستگزاری اصولی ، سهم بخش گردشگری در اقتصادی بسیار ناچیز است.


🔻واقعاً سیاستگزاران چه تعریفی از "اقتصاد غیرنفتی" در ذهن دارند؟
با ظرفیت ترین بخشهای کشور خصوصاً بخش‌های کشاورزی ؛ معدن ؛ گردشگری و.... همه در پایین تر شرایط قرار دارند .


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

14 Dec, 11:23


🛎️عبور دلار از کانال ۷۴ هزار تومان/ منتظر دلار ۸۵ هزار تومانی باشیم؟

مسعود دانشمند، کارشناس اقتصادی :

🔻یک تقاضای اضافی وارد بازار شده که ناشی از عدم اطمینان به شرایط بازار است. طبیعی است که در چنین شرایطی رشد تقاضا باعث افزایش نرخ دلار در بازار شود.

🔻بانک مرکزی به بازار، ارز تزریق نمی‌کند و در نتیجه فاصله بین عرضه و تقاضا مرتب در حال افزایش است و این افزایش، قیمت دلار را افزایش می‌دهد.

🔻مردم سعی دارند که دارایی خود را به یک دارایی مطمئن که شامل ارز، طلا و مسکن است، تبدیل کنند تا از نوسانات بازار کمتر تاثیر بپذیرد. اگر دارایی به چیزی تبدیل شود که بیش از نرخ تورم رشد داشته باشد، در حقیقت از دارایی‌ها حراست می‌شود و مردم این را بلد هستند.

🔻بازار قابل پیش‌بینی نیست، اما اگر همین روال ادامه یابد، مطمئن باشید که قیمت دلار تا پایان سال به ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان می‌رسد.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

11 Dec, 11:34


🛎️ارزش SpaceX به ۳۵۰ میلیارد دلار
رسید
@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

10 Dec, 11:57


🛎️خسارت مالی آلودگی هوا از بودجه قانون هوای پاک بیشتر است
🔻سالانه ۷ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در تهران داریم


خسرو یزدان‌پرست، کارشناس محیط زیست و پژوهشگر:

🔻بی‌توجهی به آلودگی هوا بازی با جان مردم است

🔻هزینه‌ای که افزایش آلودگی روی دست دولت می‌گذارد خیلی بیشتر از بودجه‌ای است که برای اجرای قانون هوای پاک به آن احتیاج است

یوسف رشیدی، عضو هیات‌علمی دانشگاه شهید بهشتی:

🔻انتشار آلودگی باید کاهش یابد
راهکار مدیریت و کنترل آلودگی هوا برای هر منطقه متفاوت است

علیرضا پرداختی، استاد محیط زیست دانشگاه تهران:

🔻ذرات معلق همراه با خودشان آلاینده‌های متفاوتی را وارد بدن انسان می‌کنند

🔻علاوه بر رسوب در رگ‌ها، بسیاری از این آلاینده‌های آلی نظیر بنزن و نفتالین و بنزوای‌پیرین ضریب شیب سرطانی دارند یعنی به‌ عنوان عوامل سرطان‌زا شناسایی شده‌اند.
@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

09 Dec, 13:55


🛎️نه از بازار سوریه سود بردیم و نه …

🔻نه تنها از بازار سوریه چیزی نصیبمان نشد بلکه میلیاردها دلار هم از سوری ها طلب داریم!
🔻طبق گزارش ها، با مقایسه میزان صادرات ترکیه و ایران به سوریه در خلال جنگ داخلی این کشور، جمهوری اسلامی به رغم مناسبات تنگاتنگ با رژیم سوریه و داشتن قرارداد تجارت آزاد با این کشور بهره چندانی از دسترسی به بازار سوریه نبرده است.

🔻بنابر این مقایسه که بازه زمانی آبان ۱۳۸۹ تا آبان ۱۳۹۹ را در برمی‌گیرد، ترکیه به رغم قطع مناسبات اقتصادی با سوریه و ممنوعیت صدور کالا به این کشور مجموعا ۱۴ میلیارد دلار صادرات به سوریه، همسایه جنوبی خود داشته است. این در حالی است که ایران در این مدت تنها یک میلیارد صادرات به سوریه داشته است.
و حالا طبق گفته حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس، اردیبهشت امسال اعلام کرد که سوریه ۳۰ میلیارد دلار بدهی به ایران دارد که مشخص نیست با سقوط بشار اسد آیا این بدهی بازپرداخت می‌شود یا نه.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

08 Dec, 12:21


🛎️سقوط بشار اسد به روایت علم اقتصاد.



🔻برای خوشبختی مردم یک کشور یک شاخص میتوان تعیین کرد که تا حد بسیار مناسبی میتواند کیفیت زندگی مردم آن کشور را تعیین کند و آن سرانه تولید ناخالص داخلی هست.
این عدد برای مردم سوریه در سال 2011، 1550 دلار بود و با شروع اعتراضات در سال 2012 به 1150 دلار رسید و با ادامه روند غلط دولت بشار اسد در سال 2021 به 750 دلار کاهش یافت.


🔻در دو سال متوالی هر سال منفی 26 درصد رشد اقتصادی داشت (سالهای 2012 و 2013). در واقع حکومت بشار اسد در این سالها ساقط گردید.


🔻تکیه بر نظامیان و گسترش فساد باعث شد در شاخص بین المللی ادراک فساد از رتبه 66 در سال 2003 به رتبه 177 از 180 کشور در سال 2023 برسد.


🔻این موضوع میتواند برای هر حکومتی نیز اتفاق بیافتد اگر نتواند، به موقع اصلاحات را انجام دهد.


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

02 Dec, 14:03


🛎️مسیری که کشورهای اسکاندیناوی رفتند چیست؟


🔻هیچ‌کدام از کشورهای اسکاندیناوی با ارائه خدمات رفاهی کنونی از فقر به‌در نیامده و ثروتمند نشده‌است. برعکس، هزاران سال این کشورها فقیر بوده‌اند و مردمانشان در فلاکت زندگی می‌کردند. مضافا ارائه خدمات رفاهی دولتی تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی این کشورها نداشته و نرخ کارآفرینی و خلق ارزش را در آنها کاهش داده است. شاید به‌‌همین دلیل اتفاقا کشورهای اسکاندیناوی درس‌های زیادی برای آموختن به ایران امروز داشته باشند. موضوع اینجا است که با تکرار داستان‌هایی که در آن اتاق تاریک تدوین شده و نسبت ناچیزی با حقیقت دارند درس نخواهیم گرفت و به جایی نخواهیم رسید.

🔻به‌عنوان نمونه، یکی از این درس‌ها اصلاحات و چگونگی خروج از نظام ناکارآمد و پرفساد مدیریت دولتی است. در دوره‌ای در دهه هفتاد و هشتاد سوئد به سمت سوسیالیسم حرکت می‌کرد. در نتیجه طولی نکشید که اقتصاد در سراشیبی افتاد و نهایتا مردم سوئد بودند که جلوی این روند را گرفتند؛ دولت به کاهش مخارج و کوچک شدن موظف شد. خصوصی‌سازی در دستور کار قرار گرفت و انبوه شرکت‌های دولتی ازجمله خط آهن ملی خصوصی شدند. انحصارات دولتی شکسته و مالیات‌های وراثت ملغی شدند و...

🔻با کاهش مالیات‌ها ساختار نظام بازنشستگی سوئد که ادامه آن ناممکن می‌نمود، اصلاح و خصوصی شد. در مدل فعلی نسبتی بین رونق اقتصادی و دریافتی بازنشستگان برقرار است و بهبود و رکود باعث افزایش یا کاهش دریافتی ایشان خواهد شد. در نتیجه، امروز در سوئد سیاستمداران اجازه و قدرت دخالت و دستکاری در تعهدات صندوق‌های بازنشستگی را ندارند. به‌خاطر داریم که در نمونه ایرانی، رئیس‌جمهور مردمی با یک کلمه تعهدات صندوق‌های بازنشستگی را تا ابد افزایش داد.

🔻نظام آموزش و پرورش سوئد نیز به سمت خصوصی‌سازی حرکت کرد و ووچرسیستم، ایده‌ای که میلتون فریدمن چند دهه در آمریکا پیگیرش بود، اما نهایتا به اجرا در نیامد، در سوئد عملی شد. هرچند دولت هزینه آموزش را از محل مالیات تامین می‌کند، اما هیچ دخالتی در مالکیت و اداره مدارس ندارد. در این مدل والدین تصمیم می‌گیرند که فرزندانشان را در کدام مدرسه خصوصی ثبت‌نام کنند و مدارس خصوصی برای دریافت ووچر والدین با یکدیگر رقابت می‌کنند. بسیاری از این راه‌حل‌ها برای خروج از بحران‌هایی که امروز در اقتصاد ایران با آنها مواجهیم قابل استفاده است. کافی است با چراغ روشن یا دست‌کم با چشم باز فیل را دریابیم.



@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

28 Nov, 07:56


🛎️شهروندان کدام کشورها در خاورمیانه و جهان بیشترین درآمد را در دارند؟


🔻بیشترین درآمد را شهروندان سوییس، لوکزامبورگ و ایالات متحده دریافت می‌کنند که در سال ۲۰۲۴ به ترتیب ۶۵۵۰ دلار، ۵۴۴۷ دلار و ۴۵۱۸ دلار درآمد دارند.



@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

25 Nov, 12:32


🛎️تولید ناخالص داخلی (GDP) سرانه ایران در مقایسه با کشورهای دیگر خاورمیانه در سال ۲۰۲۴:

۱. #قطر🇶🇦
۲. #اسرائیل🇮🇱
۳. #امارات🇦🇪
۴. #کویت🇰🇼
۵. #عربستان_سعودی🇸🇦
۶. #بحرین🇧🇭
۷. #عمان🇴🇲
۸. #ترکیه🇹🇷
۹. #ایران🇮🇷
۱۰. #عراق🇮🇶
۱۱. #اردن🇯🇴
۱۲. #مصر🇪🇬
۱۳. #لبنان🇱🇧
۱۴. #سوریه🇸🇾
۱۵. #یمن🇾🇪




@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

24 Nov, 14:03


🛎️افسانه‌های اقتصادی: افزایش مالیات دوایی برای کسری بودجه است!
🔻موری روتبارد



🔻مردمی که با نیّت خیر نگران کسری بودجه هستند متأسفانه راه‌حلی غیرقابل پذیرش پیشنهاد می‌دهند: افزایش مالیات‌ها. درمان کسری بودجه با افزایش مالیات‌ها مثل این است که بیماری برونشیت شخصی را با شلیک به او درمان کنیم. «درمانی» بسی وخیم‌تر از بیماری.

🔻یک دلیل، آن‌طور که بسیاری از منتقدان به آن اشاره کرده‌اند، این است که بالارفتن مالیات‌ها به دولت پول بیشتری می‌دهد و بنابراین سیاستمداران و بوروکرات‌ها علاقه‌مند می‌شوند هزینه‌ها را باز هم بیشتر کنند.

🔻پارکینسون همه این مطلب را در «قانون» معروف خود گفته است: «هزینه‌ها آن‌قدر بالا می‌رود تا با درآمد برابری کند.» اگر دولت قصد کند مثلاً ۲۰ درصد کسری بودجه داشته باشد، در اثر این درآمد بالا، هزینه‌ها چنان بالا می‌رود که به همان درصد کسری وفادار نمی‌ماند.

🔻اما حتی اگر از این استدلال در روان‌شناسی سیاسی هم بگذریم چرا باید کسی باور کند «مالیات» بهتر از قیمت بالا است؟ درست است که تورم گونه‌ای وضع مالیات است که در آن دولت و دیگر دریافت‌کنندگان ابتدایی پول جدید می‌توانند مالکیت اعضای جامعه‌ای را که درآمد آن‌ها بعداً در فرآیند تورم بالا می‌رود، سلب کنند، اما حداقل در وضعیت تورم مردم هنوز می‌توانند برخی از منافع مبادله را برداشت کنند.

🔻اگر نان قرصی ۱۰ دلار شود، مایه تأسف است اما «حداقل» شما هنوز می‌توانید نان بخورید، اما اگر مالیات‌ها بالا رود، پول شما به جیب سیاستمداران و بوروکرات‌ها می‌رود و شما بی هیچ خدمت یا منفعتی رها می‌شوید. تنها نتیجه آن خواهد بود که پول تولیدکنندگان به نفع آن بوروکراسی مصادره می‌شود که توهین را هم به آسیبی که می‌زند میفزاید و پولی که غصب کرده را برای پراکنده کردن مردم استفاده می‌کند.

🔻بنابراین تنها درمان برای کسری بودجه، درمانی ساده اما در واقع فراموش شده است: بودجه دولت را قطع کنید. کجا و چطور؟ همه جا و به هر طریق ممکن!


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

23 Nov, 16:47


🛎️ایران به قله رسید اما در میزان تورم!
@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

14 Nov, 17:44


🛎️ابرتورم چیست ؟

عواقب چاپ بی رویه پول نقد چه میتواند باشد ؟


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

29 Oct, 07:42


🛎️گرجستان طی ۱۷ سال با کوچک کردن دولت، واگذاری شرکت‌های دولتی، شفاف‌سازی فساد سیاسی، کاهش تصدی دولت در رسانه‌ها، اصلاح نظام بانکی، حذف سیاست چند نرخی، اصلاح نظام مالیاتی، بهبود فضای کسب‌وکار، اصلاح سیستم قضایی، از رتبه ۱۸۵ فساد در جهان به ۴۴ رسید.
نتیجه؛ افزایش رفاه و درآمد مردم



@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

23 Sep, 06:31


🛎️نقش اعتماد در رشد اقتصادی


🔻
علم اقتصاد اشاره می‌کند جوامع با سطح بالاتر اعتماد باید ثروتمندتر و دارای رشد اقتصادی بالاتر باشند.

به این فکر کنید که هر زمان کسی معامله ای می‌کند ؛ نیازمند سطحی از اعتماد است:

🔻اعتماد می‌کنید که کالا و خدماتی که دریافت می‌کنید ارزشمند باشند.
🔻اعتماد می‌کنید که عرضه کننده مثلا تا یکسال آینده همچنان در حال بیزینس باشد.
🔻یا اگر به مشکلی برخوردید به شما کمک کنند.

وقتی اعتماد بالا باشد معمولا" فساد کمتر است و می‌توانید بیشتر به کیفیت مقامات و خدمات دولتی تکیه کنید و بازار سرمایه هم بهتر کار خواهد کرد...

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

31 Aug, 13:17


🛎️فاجعه دستکاری سیستمهای طبیعی



🔻در آمریکا صدها هزار گرگ‌ را کشتند تا گوشت بیشتری نصیب انسان شود و در چین میلیون‌ها گنجشک‌ قربانی شدند تا مردم غله بیشتری بخورند.

🔻نتیجه هردو نسل کشی فاجعه بود؛ در آمریکا گوزن‌ها آنقدر زیاد شدند که چیزی نماند تا این کشور را به بیابانی تبدیل کنند و در چین، جمعیت حشرات به قدری فزونی یافت که حتی ریشه غلات را هم خوردند. دخالت‌های دولت در اقتصاد دست کمی از به هم ریختن تعادل در چرخه طبیعت ندارد.

🔻سیاستمداران این حق را برای خود قائلند که در همه امور اقتصاد دخالت کنند. آنها بازار را سرکوب می‌کنند، قیمت‌ها را به بند می‌کشند، فضای رقابت را به هم می‌ریزند و تعادل‌ را از اقتصاد می‌گیرند.

🔻آنها گمان می‌کنند بازار، قیمت و رقابت، گرگ‌هایی هستند که باید کشته شوند تا عدالت به نفع افراد کم‌درآمد برقرار شود اما از این نکته غافلند که با این کشتارها در واقع تعادل‌های اقتصاد را به هم زده و زیان‌هایی به جامعه تحمیل کرده‌اند که در طول دهه‌های گذشته منجر به شکل‌گیری ابرچالش‌های اقتصاد ایران شده است.


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

21 Jul, 19:39


🛎️آخرین پیش بینی صندوق بین الملی پول از رشد اقتصادی قدرتهای بزرگ دنیا

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

06 Jul, 11:32


🛎️رشد اقتصادی کشورهای منطقه در ۵۰ سال گذشته📊


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

07 Jun, 11:59


🛎️کاسبی های عجیب


🔻شرکتها روش های زیادی برای پول در آوردن دارند ولی برخی شرکتهای بزرگ با روشهای عجیب و غیرتصور همگانی کسب درآمد می کنند که تعدادی از آنها بشرح زیر است:

🔻مک دونالد: آنها بیشتر از اینکه از فروش همبرگر پول دربیاورند، از فروش «حق امتیاز» شعبه های خود کسب درآمد می کنند. امروزه مک دونالد، یکی از موفق ترین کمپانی های حوزه املاک به شمار می رود.

🔻تویوتا: زمانی بود که بخش فروش قطعات و تجاری تویوتا بیشتر از فروش خودروهایش درآمد عایدش می کرد. مثلا اتوموبیل های مسابقه ای MG، هزینه قطعاتشان از خود خودرو بیشتر بود.

🔻کمپانی Best Buy: که ظاهرا در حوزه فروش وسایل الکترونیکی فعالیت دارد، حاشیه سود بسیار کمی از این کار می برد. در عوض، عمده سود کمپانی از بخش مالی، گارانتی های طولانی مدت، بیمه، و تعمیرات حاصل می شود.

🔻شرکت های هواپیمایی ارزان قیمت: معمولاً از فروش بلیت، حتی زیان هم می کنند. ولی با استفاده از فروش غذا در هواپیما، هزینه حمل چمدان اضافه، و سیستم رزرو صندلی کسب درآمد می کنند.

🔻آمازون: از فروش کتابخوان های کیندل، سود بسیار کمی دارد. سود اصلی اش از فروش «محتوا» برای کیندل هاست که خود آمازون، اصلی ترین فروشنده ی آن است.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

15 May, 12:30


🛎️بادكنك "فريدمن" در اقتصاد ايران


🔻دلار بخريم يا مسكن؟ سكه چقدر بالا مي رود؟ جهش بعدي كي اتفاق مي افتد؟ اينها سؤالاتي است كه اين روزها بين مردم رواج دارد. نفس طرح چنين پرسش هايي نشان از آن دارد كه در اقتصاد ايران يك جاي كار مي لنگد.

🔻اما ريشه التهاب هاي نوبتي در بازارهاي ايران چيست؟ پاسخ را مي توان با مثال بادكنك ميلتون فريدمن توضيح داد. اين اقتصاددان، اقتصاد تورمي را به بادكنكي تشبيه مي كرد كه كه چاپ پول بدون پشتوانه يا افزايش پايه پولي همانند دميدن باد در بادكنك عمل مي كند.

🔻سطح بادكنك را مي توان به سطح قيمتها تشبيه كرد كه با دميدن باد (پول بدون پشتوانه) اين قيمتها افزايش مي يابد. اما نكته اينجاست كه در اين فرآيند، كنترل دولت روي گروه خاصي از قيمتها همانند فشار دست روي سطوح خاصي از بادكنك عمل مي كند. به عبارت ديگر، اگرچه اين فشار از متورم شدن سطوحي خاص جلوگيري مي كند اما باعث انتقال تورم بيشتر به سطوحي ديگر مي شود.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

09 May, 15:31


🛎️بدهکارترین کشورها به صندوق بین المللی پول

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

04 May, 15:45


🛎️مقایسه نمودار تورم و دزدی

🔻هرچی تورم رفته بالا دزدی زیادتر شده است.

🔻مثلا در سال ۱۳۹۶ که نرخ تورم حدود ده درصد بوده است ۵۹۷ هزار فقره دزدی اتفاق افتاده است ؛ اما درسال ۱۴۰۱ که نرخ تورم اعلامی حدود ۴۷ درصد بوده است ۹۰۳ هزار دزدی اتفاق افتاده است !


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

27 Apr, 19:19


🛎️افسانه‌های اقتصادی: افزایش مالیات دوایی برای کسری بودجه است!
✍🏻 موری روتبارد



🔻مردمی که با نیّت خیر نگران کسری بودجه هستند متأسفانه راه‌حلی غیرقابل پذیرش پیشنهاد می‌دهند: افزایش مالیات‌ها. درمان کسری بودجه با افزایش مالیات‌ها مثل این است که بیماری برونشیت شخصی را با شلیک به او درمان کنیم. «درمانی» بسی وخیم‌تر از بیماری.

🔻یک دلیل، آن‌طور که بسیاری از منتقدان به آن اشاره کرده‌اند، این است که بالارفتن مالیات‌ها به دولت پول بیشتری می‌دهد و بنابراین سیاستمداران و بوروکرات‌ها علاقه‌مند می‌شوند هزینه‌ها را باز هم بیشتر کنند.

🔻پارکینسون همه این مطلب را در «قانون» معروف خود گفته است: «هزینه‌ها آن‌قدر بالا می‌رود تا با درآمد برابری کند.» اگر دولت قصد کند مثلاً ۲۰ درصد کسری بودجه داشته باشد، در اثر این درآمد بالا، هزینه‌ها چنان بالا می‌رود که به همان درصد کسری وفادار نمی‌ماند.

🔻اما حتی اگر از این استدلال در روان‌شناسی سیاسی هم بگذریم چرا باید کسی باور کند «مالیات» بهتر از قیمت بالا است؟ درست است که تورم گونه‌ای وضع مالیات است که در آن دولت و دیگر دریافت‌کنندگان ابتدایی پول جدید می‌توانند مالکیت اعضای جامعه‌ای را که درآمد آن‌ها بعداً در فرآیند تورم بالا می‌رود، سلب کنند، اما حداقل در وضعیت تورم مردم هنوز می‌توانند برخی از منافع مبادله را برداشت کنند.

🔻اگر نان قرصی ۱۰ دلار شود، مایه تأسف است اما «حداقل» شما هنوز می‌توانید نان بخورید، اما اگر مالیات‌ها بالا رود، پول شما به جیب سیاستمداران و بوروکرات‌ها می‌رود و شما بی هیچ خدمت یا منفعتی رها می‌شوید. تنها نتیجه آن خواهد بود که پول تولیدکنندگان به نفع آن بوروکراسی مصادره می‌شود که توهین را هم به آسیبی که می‌زند میفزاید و پولی که غصب کرده را برای پراکنده کردن مردم استفاده می‌کند.

🔻بنابراین تنها درمان برای کسری بودجه، درمانی ساده اما در واقع فراموش شده است: بودجه دولت را قطع کنید. کجا و چطور؟ همه جا و به هر طریق ممکن!


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

13 Apr, 11:35


🛎️در جهان امروز ثروتمندان دارند ثروتمندتر می‌شوند و فقرا هم دارند... ثروتمند می‌شوند!

🔻براستی موتور محرک فرآیند تولید ثروت چیست؟ و چطور می‌توان افراد بیشتری را از فقر مطلق نجات داد؟



@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

12 Apr, 07:08


🛎️مقایسه دستمزد ۲۰۲۴ در ایران و چند کشور منطقه بر اساس دلار/ کمترین دستمزد برای ایران ثروتمند!

ایران : ۱۸۰
فلسطین : ۷۷۸
ارمنستان : ۵۴۱
آذربایجان : ۴۹۴
اردن : ۵۹۹
عراق : ۵۸۳
ترکمنستان : ۶۵۴
کویت : ۱۸۵۴
بحرین : ۱۷۲۸
عربستان : ۱۷۸۸
ترکیه : ۸۹۳
@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

05 Apr, 10:18


🛎️حکمرانی خوب چیست؟

نمونه: کشور سوئیس

🔻در سال ۱۹۵۸ وقتی اصلاحیه قانون اساسی سوئیس در موضوع عدالت اجتماعی در حال بررسی بود، رییس مجلس قانون اساسی در رستورانی شاهد داستان زیر بود که مسیر بررسی را تغییر داد و امروز سوئیس بالاترین سطح عدالت اجتماعی را در دنیا برای ملت خود یدک میکشد

🔻او میگوید؛ در میز مجاور من مردی يک ساندويچ برای دوتا پسر كوچيكش گرفت؛
گذاشت روی ميز،
به اولی گفت: "تو نصف كن!"
و به دومی گفت: "و تو انتخاب كن!"
مات و مبهوت نحوه ی تربيت وعدالت اين مرد شدم!!

🔻يعنی اگه اولى يک وقت عمدا نامساوى نصف كند، دومى حق داشته باشد كه اول انتخاب كند!

🔻فهمیدم "که قانون پدر است " دولت "پسر اول "و ملت "پسر دوم" و تا امروز این تجربه در همه ارکان سوئیس حاکم است...


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

13 Mar, 07:39


🛎️بیشترین محدودیت اینترنت در کدام کشورهای جهان است؟

🔻رقابت تنگاتنگ هند میانمار اتیوپی و ایران برای کسب رتبه نخست

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

29 Feb, 13:44


🛎️منحنی لافر؛ مالیات کمتر، درآمد مالیاتی بیشتر

🔻اگر مالیات‌ها از اندازه خاصی بیشتر شود، درآمد دولت کاهش می‌یابد؛ چرا که با افزایش بیش از حد مالیات، انگیزه برای کار کاهش یافته و تولید نیز کاهش می یابد.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

26 Feb, 14:23


🛎️ایران بدترین وضعیت درآمد سرانه در بین کشورهای آسیایی را دارد. جایگاه ۱۹ از بین ۲۰ کشور. درآمد سرانه در کشورهای حاشیه خلیج فارس هم ۱۰ تا ۱۲ برابر بیشتر از ایران است.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

15 Feb, 09:52


🛎️آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان شد

🔻ژاپن جای خود را به آلمان داد تا این کشور تا پایان سال ۲۰۲۳ از نظر تولید ناخالص داخلی به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.

🔻بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط دولت ژاپن ، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۳ به حدود ۴.۲۱ تریلیون دلار رسیده است.

🔻خبرگزاری کیودو ژاپن گزارش داد: تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۲۳ بالغ بر حدود ۴.۴۶ تریلیون دلار است.

🔻تولید ناخالص داخلی ژاپن به سبب ضعف پول ملی کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت، در حالی که در پس قیمت های جهانی، آلمان شاهد رشد در این زمینه خواهد بود.

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

23 Jan, 08:59


🛎️ارز دیجیتال، ارز رمزنگاری‌شده و ارز مجازی را اشتباه نگیریم!


🔻ارز دیجیتال (Digital Currency):

به آن پول دیجیتال، پول الکترونیکی یا ارز الکترونیکی نیز می‌گویند. چنین ارزی همانطور که از اسم آن پیداست تنها در فرم دیجیتال وجود داشته و فرم فیزیکی( مانند سکه و اسکناس) ندارند. با داشتن چنین ارزهایی می‌توانید به صورت آنلاین اجناس مورد نیاز خود را از سایت‌هایی مانند PayPal خریداری کنید.


🔻ارز رمزنگاری‌شده (Cryptocurrency):
ارز رمز نگاری شده یا رمزارز شکل نوینی از پول و یا ذخیره ارزش است بدون هیچ مرجعیتی برای کنترل یا تصمیم گیری. اعتماد، مشخصه بارز این سیستم است که براساس ریاضیات و قواعد رمزنگاری شکل گرفته و افراد در آن دخالتی ندارند. در این نوع ارزها هیچ گونه مرجعیت مرکزی مانند بانک یا مراجع قانونگذاری برای کنترل و تصمیم‌گیری دخالت ندارند.


🔻ارز مجازی (Virtual Currency):
قدمت این نوع ارزها از ارزهای رمزنگاری شده بیشتر بوده و برای سرگرمی‌های آنلاین در دنیای مجازی از آن‌ها استفاده می‌شده است. در واقع واژه‌ی “مجازی” برای چنین ارزهایی به این معناست که در دنیای واقعی کاربردی نداشته و تنها برای دنیای مجازی و سرگرمی‌های آنلاین کاربرد دارند! بعنوان مثال شما نمی‌توانید با این نوع ارزها کالایی خریداری کنید اما در دنیای بازی‌ها می‌توانید از آن استفاده کنید!


@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

16 Jan, 10:15


🛎️ایران در انتهای جدول آزادی اینترنت! در رعایت حقوق شهروندان بدترین کشور اینترنتی دنیا هستیم!

🔻کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی اعلام کرد: وب سایت (Net the on Freedom) در سال ۲۰۲۳ میلادی ۷۰ کشور را از حیث دسترسی آزادانه به اینترنت (با شاخص هایی مانند نقض حقوق کاربر، موانع دسترسی و محدودیت در محتوا) بررسی کرد.

🔻ایران پس از میانمار و چین در بدترین وضعیت از دسترسی آزادانه به اینترنت در میان ۷۰ کشور است.

🔻البته در زیرشاخص های همین بررسی، ایران در مولفه ی رعایت حقوق شهروندان، بدترین کشور (با رتبه یک) و در شاخص محدودیت (سانسور) محتوا در اینترنت رتبه چهارم را در ميان كشورها داشته است

@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

10 Jan, 11:30


🛎️بیست مرکز مالی بزرگ جهان:

🔻دو بازار مهم مالی نیویورک دارای 40 درصد ارزش بازار کل بازارهای مالی جهان است.

🔻لندن پس از نیویورک در رتبه دوم بزرگترین مرکز بانکداری جهان است.

🔻سنگاپور هم رتبه سوم است.



@eghtesadbartar

اقتصاد برتر

04 Dec, 13:52


🛎️اروپایی‌ها در پایان ماه چقدر پول ذخیره می‌کنند؟
آلمان؛ بالاترین نرخ پس‌انداز را دارد
🔻
در اتحادیه اروپا، آلمان با بالاترین نرخ پس‌انداز ناخالص (۱۹/۹۱) به رتبه اول رسید، هلند با ۱۹/۴۴ رتبه دوم و لوکزامبورگ رتبه سوم (۱۸/۱۴) را به دست آورد. دو کشور با نرخ پس‌انداز منفی در وضعیت قرمز قرار دارند؛ آنها بیشتر از درآمدشان خرج می‌کنند. آنچه آنها به دست می‌آورند برای تأمین مالی مصرف‌شان کافی نیست، بنابراین آنها وام می‌گیرند یا از پس‌اندازهایی که در گذشته انباشته کرده‌اند استفاده می‌کنند. این دو کشور لهستان و یونان هستند.

@eghtesadbartar