یادداشت‌های اقتصادی @ecoraoofi Channel on Telegram

یادداشت‌های اقتصادی

@ecoraoofi


دکتر علی رئوفی
دکتری اقتصاد مالی دانشگاه علامه طباطبایی
مشاوره سرمایه گذاری در شرایط رکود و تحریم
#مسکن #بورس #طلا و #کسب_و_کار
ارتباط با ادمین
@raoofiali

یادداشت‌های اقتصادی (Persian)

با عضویت در کانال "یادداشت‌های اقتصادی" به دنیای اقتصادی و مالی ad در استراتژی‌های سرمایه‌گذاری و تجاری ad برای شما دسترسی پیدا کنید. این کانال توسط دکتر علی رئوفی اداره می‌شود، که دارای دکترای اقتصاد مالی از دانشگاه علامه طباطبایی است. وی تخصص خود را در مشاوره سرمایه‌گذاری در شرایط رکود و تحریم اثبات کرده است و در زمینه‌های مختلفی از جمله مسکن، بورس، طلا و کسب و کار تجربه‌ی گسترده‌ای دارد. با پیوستن به این کانال، می‌توانید از تحلیل‌ها، نکات و راهنماهای ارزشمند ایشان بهره‌مند شوید. برای ارتباط مستقیم با ادمین کانال می‌توانید به آی‌دی @raoofiali در تلگرام مراجعه کنید. پس دیگر وقت را ضایع نکنید و همین الان به کانال "یادداشت‌های اقتصادی" بپیوندید تا از آخرین تحلیل‌ها و توصیه‌های اقتصادی بهره‌مند شوید.

یادداشت‌های اقتصادی

05 Jan, 17:24


✔️ تحلیل طلا و دلار

شکل‌گیری حباب معلول انتظارات فعالان بازار از روند آتی یک دارایی است؛ به این معنی که اگر عمده افراد انتظار داشته‌ باشند که رشد قیمت یک دارایی ادامه‌دار خواهد بود، تمایل دارند که مبلغی بیش از ارزش ذاتی برای آن دارایی بپردازند. نمودار فوق حباب سکه امامی از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون را نشان می‌دهد. همانطور که مشاهده می‌کنید از نیمه سال ۹۹ تا نیمه ۱۴۰۱، حباب سکه به بازه صفر تا ۱۰ درصد سقوط کرده است و پس از آن مجدد به کانال ۱۰ تا ۲۵ درصد بازگشته است. در حال حاضر حباب سکه به کف کانال اخیر رسیده است. در این حالت تحلیل ما از آینده طلا و سکه چیست؟!

آیا حباب سکه به کانال قبل برمی‌گردد؟
بررسی تاریخی حباب سکه در بازه سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، پارامترهای بنیادی اجازه چنین کاهشی را داده‌اند. در آبان‌ماه ۱۳۹۹ و با روی کار آمدن دولت بایدن، دلار روند کاهشی گرفت و از محدوده ۳۳ هزار تومان به ۲۱ هزار تومان کاهش پیدا کرد! و تا مهرماه ۱۴۰۱ نتوانست به ۳۲ هزار تومان برسد. این مساله باعث شده بود حباب سکه نیز رفته رفته کاهش یابد. به عبارتی تقارن دو دولت میانه‌رو در ایران و آمریکا و از سرگیری مذاکرات باعث شده بود ریسک‌های سیاسی که منجر به ایجاد حباب سکه می‌شوند کاهش یابند.

آیا خبری در راه است؟
به صورت سنتی اینگونه بیان می‌شود که فعالان بازار طلا هوشمندتر از فعالان بازار دلار هستند. افزایش قیمت دلار در ماه‌های اخیر و عدم همراهی کامل طلا از آن، این گمانه را ایجاد می‌کند که فعالان طلا هنوز باور ندارند که از دو هفته دیگر که ترامپ بر مسند قدرت بنشیند، اوضاع وخیم‌تر از این شود و نااطمینانی‌های سیاسی افزایش یابد(به عبارتی نرخ دلار را چندان صعودی نمی‌بینند). کاهش بیشتر حباب سکه (ورود به کانال زیر ۱۰ درصد) این فرضیه را تقویت می‌کند که شاید خبری نهانی وجود داشته باشد که هنوز ما بی‌خبریم!

استراتژی ما چه باشد؟
توصیه همیشگی من به عنوان یک انسان عادی که مناسبات سیاسی را تعیین نمی‌کند و به ماورا و اطلاعات نهانی دسترسی ندارد این بوده که تحت هر شرایطی طلا را در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته باشید. نه برای کسب سود، که برای دفع ریسک‌های احتمالی. به هر حال محل زندگی ما آبستن تحولات بزرگ سیاسی و نظامی است و باید دید در ادامه، روزگار چه بر سرمان خواهد آورد. هر چند کاهش حباب سکه تا همینجا هم عجیب بوده و بعید هم نیست کاهش بیشتر آن حاوی اطلاعات نهانی باشد، اما با افق میان‌مدت من ترجیح می‌دهم نقاب خوشبینی را از صورت بردارم و جانب احتیاط را رعایت کنم. از دید من محدوده‌های فعلی برای ورود می‌تواند مناسب باشد.

کلام آخر
حباب سکه در چندین سال اخیر تنها زمانی به زیر ۱۰ درصد رسیده که شوک‌های سیاسی- اقتصادی کاهش یافته است و چشم‌انداز نرخ دلار چندانی صعودی نبوده است. امروز که این مطلب را می‌نویسم حباب سکه دقیقا در این محدوده ایساده و باید تکلیف خودش را برای ادامه کاهش یا شروع افزایش مشخص کند. رسالت این مطلب همین بود که این مساله را شفاف کند. از اینکه سیاست چه قرار است در کاسه ما بگذارد بی‌اطلاعم، اما بر اساس این تحلیلِ داده، حالا هر کس بر اساس سناریوی ذهنی خود (خوشبینانه یا بدبینانه) می‌تواند تصمیم بگیرد کدام سمت داستان می‌خواهد بایستد.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

04 Jan, 18:54


صندوق‌های #برتر از لحاظ بازده:
🔵بیشتر از بقیه، صنایع #شیمیایی‌ در سبد خود دارند.
🔴کمتر از بقیه، صنایع #فلزات_اساسی و #شرکتهای_چندرشته‌ای در سبد خود دارند.
🔻همانند بقیه در سبد خود #بانکی و #سرمایه‌گذاری دارند.

بررسی ترکیب دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری که بازده قابل قبولی کسب کرده‌اند، به شما کمک می‌کند تا بهتر تصمیم بگیرید در کدام صنایع سرمایه‌گذاری نمایید.

صنایع بالا همگی جزو صنایع برتری بوده است که در ترکیب دارایی صندوق‌های با بیشترین بازدهی وجود داشته است. با این حال صندوق‌هایی که درصد شیمیایی بالاتری داشته‌اند عملکرد موفق‌تری در این ماه ثبت کرده‌اند.

پ‌ن: عملکرد بازده صندوق‌ها در یک ماه اخیر مبنای محاسبه بوده است.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

04 Jan, 06:53


خدا رو شکر امروز بازار در اکثر نمادها مثبت است و در این شرایط پشت بازو گرفتن کار جالبی نیست. اما این پست (+) و پست بالا (+) را بخوانید و نگاهی به روند #ارزش_مسکن و #دانیک در ماه و روز جاری کنید.
این نمادها به دلیل داشتن دامنه نوسان ۱۰ درصدی کمک شایانی برای گرفتن بازده بیشتر از بازار در ماه‌های اخیر به من کرده‌اند.
البته این توضیحات اصلا به معنای سیگنال خرید نیست و دفعه قبل هم که از این صندوق‌ها نام بردم گفتم از آن خارج شده‌ام. این هفته هم در یکی دو روز آینده از آن خارج خواهم شد.
پ‌ن: بررسی روند نمادهایی مثل موج، پتروآبان و ... که در پست بالا معرفی شد نیز خالی از لطف نیست. غرض اینکه پست‌های من رو با دقت بخونید و اگر تمایل داشتید از ابزار هوشمند دیتاوست (+) استفاده کنید به پشتیبان‌های ما پیام ارسال نمایید:
@data_vest
@datavest_info

یادداشت‌های اقتصادی

02 Jan, 14:07


می‌دونم که خیلی از شما دوستان، از قدیم با من همراه هستید و من رو کم و بیش می‌شناسید (رزومه علی رئوفی +).
کمتر از شش‌ماهه که مجموعه #دیتاوست رو راه‌اندازی کردم. دیتاوست همانطور که از اسمش پیداست قراره با استفاده از تحلیل حجم زیادی از داده به سرمایه‌گذاری شما کمک کنه.
🟡ابزار هوشمند سرمایه‌گذاری دیتاوست یک ابزار مبتنی بر تحلیل داده و هوش مصنوعیه که کمک می‌کنه در بهترین صندوق‌ها (طلا، اهرمی، سهامی، درآمد ثابت و..) سرمایه‌گذاری کنید.
🟡با توجه به تنوع بالای صندوق‌ها شما می‌تونید در هر شرایطی سود کنید. مثلا اگر به هر دلیلی طلا بخواد رشد کنه ابزار هوشمند دیتاوست وزن زیادی از سرمایه شما رو به صندوق‌های طلا اختصاص می‌ده و اگه شرایط بورس خوب بشه و طلا درجا بزنه، سوییچ می‌کنه روی صندوق‌های اهرمی و... مهم اینه که در هر لحظه بهترین ترکیب از بهترین صندوق‌ها رو نگهداری می‌کنه.

حالا نکته جالب ماجرا اینجاست:
این کار متناسب با درجه ریسک و میزان سرمایه شما انجام می‌شه. یعنی کاملا شخصی‌سازی شده و مختص شماست. همه می‌دونیم که نمیشه سرمایه یک بازنشسته ۸۰ ساله رو همونطور مدیریت کرد که سرمایه یک فرد ۳۰ ساله.

اگر علاقه‌مندید جزییات بیشتری از این ابزار هوشمند بدونید، به پشتیبان‌های مجموعه پیام ارسال نمایید:
@data_vest
@datavest_info

تلفن تماس (در ساعات اداری):
۰۲۱-۹۱۶۹۴۱۱۲


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

01 Jan, 15:55


🔸 صندوق‌های طلایی | دلاری

در تصویر بالا صندوق‌های سرمایه‌گذاری که از طلا و دلار تاثیر می‌پذیرند آورده شده است.
غیر از دو صندوق آخر که مبتنی بر زعفران هستند، مابقی صندوق‌های طلا هستند. همانطور که مشاهده می‌کنید بین بهترین و بدترین صندوق مبتنی بر طلا در یک سال، ۲۰ درصد اختلاف بازده وجود دارد که قابل توجه است. بنابراین اهمیت دارد که شما کدام صندوق را خریداری می‌کنید.

شما می‌توانید با تکیه بر ابزار هوشمند دیتاوست، لیست بهترین ترکیب از صندوق‌های سرمایه‌گذاری را دریافت نمایید.

⚠️ برای کسب اطلاعات بیشتر پیام ارسال نمایید:
@data_vest

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

01 Jan, 08:37


ترکیب دارایی صندوق‌های طلا منتهی به ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳

💫 شمش‌محورترین: گنج (۱۰۰٪ شمش)

💫 سکه‌محورترین: زر (۶۹٪ سکه)

💫 نقدترین: آلتون (۵.۵٪ نقد)

منبع: فاندبیس


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

31 Dec, 21:15


تعداد روزهای کاری در نه ماهه ابتدایی سال

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

31 Dec, 11:35


خبر درمانی یا واقعیت؟!

عبدالناصر همتی:
از رئیس جمهور محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع ‎
#FATF ، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت فرموده‌اند.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

اینستاگرام | تلگرام | وبسایت

یادداشت‌های اقتصادی

17 Dec, 07:19


⭕️ سرمایه‌گذاری هوشمند
با ابزار هوش‌مصنوعی #دیتاوست

ابزار هوشمند سرمایه‌گذاری دیتاوست جوری طراحی شده که بتونه به طور مداوم شرایط بازارهای مالی رو رصد و تحلیل کنه و بهترین ترکیب ممکن از صندوق‌های سرمایه‌گذاری رو متناسب با درجه ریسک‌پذیری شما و میزان سرمایتون بخره. به عبارتی پیشنهادهای سرمایه‌گذاری دیتاوست #شخصی‌سازی شده است و یک توصیه کلی نیست!!

اگر نشونه‌هایی از ریزش در بازارهای مالی دیده بشه، هوش مصنوعی دیتاوست به سرعت دست به کار می‌شه و با یه چرخش به سمت صندوق‌های درآمد ثابت، از سرمایه‌تون در برابر نوسانات و ریزش‌های احتمالی محافظت می‌کنه (میزان چرخش بستگی به درجه ریسک و سرمایه شما داره). یا در شرایطی که ریسک‌های ژئوپلیتیک افزایش پیدا می‌کنه، این ابزار به طور خودکار وزن صندوق‌های مبتنی بر طلا رو در سبد سرمایه‌گذاری‌تون افزایش می‌ده تا از سرمایه شما در برابر این ریسک‌ها محافظت کنه.

اینجوریه که، بدون نیاز به صرف زمان و انرژی برای رصد و تحلیل مداوم بازارها، می‌تونید با اعتماد کامل به هوش مصنوعی دیتاوست، مطمئن باشید که سرمایه‌گذاری‌هاتون به شکل هوشمندانه‌ای و با کمترین ریسک ممکن مدیریت می‌شه.

برای این ماه به صورت محدود ۲۰ ظرفیت جدید برای سرمایه‌های خُرد ایجاد کرده‌ایم. اگر می‌خواهید از رشد بازار جا نمانید همین الان پیام دهید تا جزییات برایتان ارسال شود 👇
🔖@data_vest


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Dec, 09:42


تو پرسش و پاسخ لایو دوستان یه سوال از #نقره پرسیدن که فراموش کردم پاسخ بدم. در قالب یه تحلیل به زودی بهش پاسخ خواهم داد.
ممنون از همه عزیزانی که در لایو حضور داشتن. 🌸🙏

یادداشت‌های اقتصادی

14 Dec, 09:40


Live stream finished (1 hour)

یادداشت‌های اقتصادی

14 Dec, 08:08


Live stream started

یادداشت‌های اقتصادی

14 Dec, 07:51


۱۰ دقیقه دیگه یه #لایو استریم فوری خواهیم داشت در همین تلگرام پیرامون وضعیت بازار.
ممنون میشم یه دوستانتون اطلاع بدید 👇

https://t.me/ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

12 Dec, 16:21


🔹رشد بورس با حذف دلار نیمایی

دلار نیمایی از شنبه ۲۴ آذرماه حذف خواهد شد و بازار توافقی ارز آغاز به کار می‌کند.

طبق اعلام بانک مرکزی از اول بهمن ماه هم شرکت‌های صادرات محور مثل فعلا و پتروشیمی، ارز خود را در بازار توافقی عرضه می‌کنند.

این خبر سیگنال مثبتی برای بورس است و روند مثبت بورس را برای مدتی دیگر تضمین می‌کند.

سرمایه‌گذاری با ابزار هوشمند دیتاوست


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

10 Dec, 08:54


عدم تمدید گواهی سپرده ۳۰ درصدی و چند نکته!

برای چندمین روز پیاپی، شاهد خروج سنگین پول از صندوق‌های درآمد ثابت بودیم. دو مساله می‌تواند باعث این اتفاق باشد. مساله اول جذاب شدن بازار سهام و خروج پول از درآمد ثابت‌ها به صندوق‌های سهامی و ... و مساله دوم احتمال کاهش سود درآمد ثابت‌ها به دلیل عدم تمدید گواهی سپرده‌های ۳۰ درصدی است.
🟡شنیده شده با نزدیک شدن به تاریخ انقضای گواهی سپرده ۳۰ درصدی، بانک مرکزی تمایلی به تمدید این نوع سپرده ندارد و ممکن است حداکثر نرخ ۲۶ درصد (ماهانه پرداخت) در دستور کار قرار گیرد.
🟡با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از دارایی‌های صندوق‌های درآمد ثابت در این سپرده‌ها است، با کاهش سود سپرده، سود صندوق‌ها هم احتمالا کاهش یابد. البته در صورت جذاب ماندن بازار سرمایه، این کاهش از طریق سودهای بدست آمده از سرمایه‌گذاری دارایی‌های صندوق در سهام جبران شود.
🟡در شرایطی که انتظارات تورمی تشدید شده و بازارهای مالی (ارز، طلا، مسکن و خودرو) در آستانه ملتهب شدن هستند، بعید است بانک مرکزی با کاهش نرخ سود سپرده‌های بلندمدت و خروج پول از بانک‌ها بخواهد به این التهاب دامن بزند مگر اینکه مقصد جدیدی برای آنها در نظر گرفته باشد!!
❗️نتیجه:
۱- به نظرم تصور دوستان در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد این باشد که با جذاب کردن بازار سرمایه، کاهش سود صندوق‌ها از محل صعودی ماندن بورس را جبران کنند. چرا که بخشی از دارایی این صندوق‌ها در سهام است. سود صندوق‌های درآمد ثابت از دید من در کوتاه‌مدت و میان‌مدت نمی‌تواند کاهش چندانی داشته باشد و حتی در صورت جذاب شدن بورس می‌تواند افزایش یابد، کما اینکه در رشدهای سال ۹۹، صندوق‌های درآمد ثابت سودهای بالاتری داشتند. اگر سرمایه‌گذاری ریسک‌گریز هستید، همچنان درآمد ثابت می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
۲- بورس تنها مقصد پول‌های سرگردان نیست. مدیریت جناب همتی نشان داده که استاد دلالی است! احتمالا به زودی مقاصد دیگر هم فعال می‌شوند. مثلا بلوکه کردن پول برای ثبت نام خودرو، افزایش عرضه سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ و ... یا مثلا پذیرش صندوق‌های قابل معامله رمز ارز در بورس و...


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

10 Dec, 06:40


🔴 قصه اصلی #بورس از فردا شروع می‌شه

🟡شاخص کل بالاخره به سقف تاریخی خودش رسید. تا اینجای کار، اکثر سهم‌ها زیر ارزش ذاتی خودشون معامله می‌شدن و انتخاب سهم خوب و بد کار سختی نبود. اما از اینجا به نظرم ممکنه راه بعضی از سهم‌ها از مابقی جدا بشه. بنابراین انتخاب درست می‌تونه نقش مهمی در سودسازی شما داشته باشه.
حواسمون باشه در تله حباب‌ها قرار نگیریم. به طور مثال در یک ماه گذشته من در سبدم صندوق ارزش مسکن و دانیک رو داشتم که رشد قابل توجهی هم داشتند، اما اول هفته از اون خارج شدم و امروز خبر بسته شدن نمادهای اون برای بررسی بیشتر توسط ناظر بسته شد.
🟡نکته بعد اینه که درسته دولت داره پول‌ها رو هدایت می‌کنه به بورس، اما باید توجه داشته باشید که ریسک‌های بین المللی و ژئوپولیتیک پابرجاست! رشد بدون پشتوانه خطرناک هست. بنابراین توصیه همیشگی من رو فراموش نکنید. به عنوان یک خاورمیانه‌ای همیشه در سبدتون #طلا داشته باشید، نه به خاطر کسب بیشترین بازده، به خاطر کم کردن ریسک سرمایه گذاری.
🟡در حال حاضر تنوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس بالاست ‌(اهرمی، درآمد ثابت، در سهام، مبتنی بر طلا و جدیدا نقره، بخشی، املاک و مستغلات و ...). اگر در این بازار تخصص کافی ندارید بهتره از این صندوق‌ها بخرید که ترکیب دارایی‌هاشون توسط کارشناسان بهینه می‌شه یا از ابزار هوش مصنوعی دیتاوست استفاده کنید که ترکیب بهینه‌ای از انواع صندوق‌ها رو براتون نگه می‌داره.


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

08 Dec, 10:36


⭕️ سرمایه‌گذاری هوشمند
با ابزار هوش‌مصنوعی #دیتاوست

ابزار هوشمند سرمایه‌گذاری دیتاوست جوری طراحی شده که بتونه به طور مداوم شرایط بازارهای مالی رو رصد و تحلیل کنه و بهترین ترکیب ممکن از صندوق‌های سرمایه‌گذاری رو متناسب با درجه ریسک‌پذیری شما و میزان سرمایتون بخره. به عبارتی پیشنهادهای سرمایه‌گذاری دیتاوست #شخصی‌سازی شده است و یک توصیه کلی نیست!!

اگر نشونه‌هایی از ریزش در بازارهای مالی دیده بشه، هوش مصنوعی دیتاوست به سرعت دست به کار می‌شه و با یه چرخش به سمت صندوق‌های درآمد ثابت، از سرمایه‌تون در برابر نوسانات و ریزش‌های احتمالی محافظت می‌کنه (میزان چرخش بستگی به درجه ریسک و سرمایه شما داره). یا در شرایطی که ریسک‌های ژئوپلیتیک افزایش پیدا می‌کنه، این ابزار به طور خودکار وزن صندوق‌های مبتنی بر طلا رو در سبد سرمایه‌گذاری‌تون افزایش می‌ده تا از سرمایه شما در برابر این ریسک‌ها محافظت کنه.

اینجوریه که، بدون نیاز به صرف زمان و انرژی برای رصد و تحلیل مداوم بازارها، می‌تونید با اعتماد کامل به هوش مصنوعی دیتاوست، مطمئن باشید که سرمایه‌گذاری‌هاتون به شکل هوشمندانه‌ای و با کمترین ریسک ممکن مدیریت می‌شه.

برای این ماه به صورت محدود ۲۰ ظرفیت جدید برای سرمایه‌های خُرد ایجاد کرده‌ایم. اگر می‌خواهید از رشد بازار جا نمانید همین الان پیام دهید تا جزییات برایتان ارسال شود 👇
🔖@data_vest


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

07 Dec, 06:14


⚠️ افزایش فشار فروش در بازار

همانطور که انتظار می‌رفت، فشار فروش بعد از یک حرکت صعودی محتمل بود. تداوم ریسک‌های منطقه‌ای خصوصا در سوریه، جذاب بودن بازار رقیب(کریپتو)، رسیدن به سقف تاریخی و نیاز به اصلاح بعد از یک رالی صعودی از جمله تهدیدات این هفته بورس است. به عبارتی ما در یک محدوده پر پتاسنیل برای تغییر روند (Potential Reversal Zone) هستیم.
تعجب می‌کنم از عزیزانی که ادعا دارن سال‌ها تو این بازار هستن اما وقتی بعد از یک رشد نسبتا قابل توجه کسی حرف از اصلاح میزنه بهش حمله می‌کنن!! عامل خیلی از ریزش‌های بزرگ همین دوستان به ظاهر عاشق بورس هستند (دوستی خاله خرسه!). همین اصرار بیش از حد به یک کله بالا رفتن بورس باعث می‌شه در هر اصلاح جزیی سرمایه‌گذاران خرد به قول امروزی‌ها پنیک کنن.
اصلاح بازار اصلا ترسناک نیست. چیز بدی هم نیست. اصولا ذات بازار همینه. تنها چیزی که ترسناکه بازی خوردن سرمایه‌ها و بازارها از دست سیاست‌گذار نوسان‌گیره که در آینده به صورت مفصل‌تر راجع بهش صحبت خواهم کرد.

❗️در حال حاضر مدلسازی‌های من هشدار قابل توجهی را شناسایی نکرده و فعلا یک اصلاح جزیی ممکن است رخ دهد. در صورت بروز هر گونه هشدار جدی شما را در همین کانال مطلع خواهم کرد.

پ‌ن: برای دوستان کانال وی‌ای‌پی هشدارهای ریسکی از هفته گذشته صادر شده بود.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

07 Dec, 05:53


روز دانشجو مبارک!
تخفیف ۶۰ درصدی اکویونی
( ۴۰ درصد تخفیف + ۲۰ درصد اعتبار هدیه تا انتهای روز سه‌شنبه)


🔵دوره جامع آموزشی تئوری اقتصادسنجی (آمادگی برای کنکور دکتری اقتصاد)
🔴کارگاه آمار و اقتصادسنجی در پایتون
🔵کارگاه پایتون مالی
🔴کارگاه جامع مدلهای مارکوف سویچینگ
🔵دوره اکسل مالی
🔴کارگاه ارزیابی اقتصادی طرح ها
🔵کارگاه اکسل برای فعالان بازارهای مالی
🔴کارگاه اکسل برای بازار کار و تحصیل
🔵کارگاه آموزشی روش‌های غیرخطی TAR، STAR، PTAR و PSTAR
🔴آموزش روش مارکوف سویچینگ در نرم افزار Oxmetrics
🔵دوره روزنامه نگاری اقتصادی
🔴کارگاه آموزش ایویوز 11 (بخش مقدماتی)
🔵کارگاه آموزش ایویوز 11 (بخش سری زمانی)
🔴کارگاه ماکرونویسی در اکسل
🔵کارگاه تئوری اقتصادسنجی (مبانی اقتصادسنجی)
🔴کارگاه تئوری اقتصادسنجی (سری زمانی)
🔵کارگاه آشنایی و تحلیل شاخص های اقتصادی
🔴کارگاه تحلیل و پیش‌بینی بازار مسکن

🔻 کسب اطلاعات بیشتر
@eco_nomics

اکویونی- دانشگاه مجازی علوم اقتصادی
@ecouniir

یادداشت‌های اقتصادی

06 Dec, 14:02


🟡صیدی رئیس سازمان بورس:
ایلان ماسک و ترامپ تاجرند و به ارزش ذاتی بورس ما واقفند.

سایت بورسمون به انگلیسی 👆

#بدون_شرح


پ‌ن: یاد خاطره‌ای افتادم که شاید برای شما هم جالب باشه. توافق برجام که شده بود وزارت اقتصاد یک لیست از فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی منتشر کرده بود. مشکل اینجا بود که این لیست رو فقط به زبان فارسی منتشر کرده بودن! والا مشکل خودشون هست. برن فارسی یاد بگیرن بعد بیان سرمایه‌گذاری کنن!!


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

06 Dec, 11:25


🔴عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری

🟡 در یک ماه گذشته که بورس وضعیت مساعدی داشت، بیش از ۸۰٪ صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام، عملکرد ضعیف‌تری نسبت به شاخص کل داشته‌اند. این در حالی است که کمتر از ۶٪ آنها عملکرد درخشانی داشته‌اند.

بازده صندوق هوشمند دیتاوست در یک ماه اخیر: ۳۸.۴٪

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

01 Dec, 09:08


٪۷۰ تخفیف برای تمامی خدمات

فقط تا پایان #یکشنبه ۱۱ آذرماه

🔴خدمات سرمایه‌گذاری دیتاوست
🟡مدیریت سرمایه با هوش مصنوعی (دریافت کاتالوگ)

🔴خدمات آموزش دکتر رئوفی
🟡دوره جامع معاملات الگوریتمی با پایتون
🟡دوره علم داده و هوش‌مصنوعی در مالی
🟡دوره مدل‌سازی و پیش‌بینی با هوش‌مصنوعی
🟡دوره جامع بازار مشتقه و طراحی استراتژی با پایتون
🟡آموزش بهینه‌سازی سبد سهام با پایتون
🟡دوره یادگیری ماشین (machine learning)
🟡دوره پایتون مالی
🟡دوره تکنیکال هوشمند
🟡معاملات الگوریتمی با پایتون
🟡شیوه‌های نوین سرمایه گذاری در طلا

🔴خدمات مشاوره
🟡دریافت وقت مشاوره دکتر رئوفی (+)


🔖دریافت جزییات بیشتر
@data_vest


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

01 Dec, 06:50


#کارگزاری_مفید از دسترس خارج شده! کارگزاری که حدود یک پنجم کدهای معاملاتی روی اون هست. اونم تو چه روزی؟! روزی که برای بازار خیلی حساسه و احتمال اصلاح وجود داره. حالا هیچ کس دسترسی به سامانه معاملاتی نداره! هیچ کس هم پاسخگو نیست
عجیبه. تا یه خورده حجم معاملات تو بورس رفت بالا، هنگ کردن سیستم‌ و این فیلم‌ها شروع شد.
نکنید این کارا رو. مردم همینطوری هم اعتمادی ندارن به بورس!

یادداشت‌های اقتصادی

28 Nov, 08:28


همیشه یه عده تو سایه کمین می‌کنن، بعد که یه بازاری شروع به رشد کرد تبدیل می‌شن به متخصص و مشاور اون بازار!

این پست (+) رو اوایل مهر منتشر کردم با نام شمارش معکوس برای جهش بورس، این پست (+) هم نیمه آبان با نام رمزگشایی از زمان صعود منتشر کردم. قبل از اینکه رشد بورس شروع بشه.

راجع به طلا هم به خوبی می‌تونید بررسی کنید، از کی گفتم مناسبه و کی گفتم حباب نخر (+). مثلا از یه ماه پیش که این پست (+) رو منتشر کردم، ربع سکه حدود ۱۵ درصد کاهش ارزش داشته!

البته همه اینا به لطف تحلیل داده‌های بازارهاست که به کمک هوش‌مصنوعی انجام می‌دم. کسانی که از قدیم با من بودن می‌دونن که سبک تحلیل‌های من چطوره. سابقه کاری و تحصیلیم هم مشخصه. نه از ستاره‌شناسی کمک می‌گیرم نه از شانس و اقبال.

ممنون که من رو همراهی می‌کنید. 🌸🙏


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

27 Nov, 06:37


⚠️ از رشد بازارها جا موندی؟

عملکرد ابزار سرمایه‌گذاری هوشمند دیتاوست در مقابل بازده سایر دارایی‌ها در ۳ سال اخیر:

شاخص کل: ۵۵٪
درآمد ثابت فیروزا: ۱۱۰٪
صندوق اهرم: ۱۰۰٪
صندوق طلای کهربا: ۳۲۲٪
صندوق بی‌باک دیتاوست: ۳۵۸٪

به عبارتی اگر ۱۰۰ میلیون تومان در صندوق دیتاوست سرمایه گذاری کرده بودید، بعد از سه سال الان ۴۵۸ میلیون تومان سرمایه شما ارزش داشت.

در این مدت شما چقدر بازده به دست آوردید؟


پست جدید اینستاگرام رو ببینید تا با جزیییات این محصول بیشتر آشنا بشید:
آشنایی با ابزار هوشمند سرمایه‌گذاری دیتاوست (+)

❗️کلمه هوش رو کامنت کن تا کاتالوگ محصول برات ارسال بشه


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

26 Nov, 09:13


٪۷۰ تخفیف ویژه برای کلیه خدمات

مسیر موفقیت خود را با تخفیف‌های #بلک_فرایدی شروع کنید.
خدماتی که شامل تخفیف هستند:

🔴خدمات سرمایه‌گذاری دیتاوست
🟡مدیریت سرمایه با هوش مصنوعی (دریافت کاتالوگ)

🔴خدمات آموزش دکتر رئوفی
🟡دوره جامع معاملات الگوریتمی با پایتون
🟡دوره علم داده و هوش‌مصنوعی در مالی
🟡دوره مدل‌سازی و پیش‌بینی با هوش‌مصنوعی
🟡دوره جامع بازار مشتقه و طراحی استراتژی با پایتون
🟡آموزش بهینه‌سازی سبد سهام با پایتون
🟡دوره یادگیری ماشین (machine learning)
🟡دوره پایتون مالی
🟡دوره تکنیکال هوشمند
🟡معاملات الگوریتمی با پایتون
🟡شیوه‌های نوین سرمایه گذاری در طلا

🔴خدمات مشاوره
🟡دریافت وقت مشاوره دکتر رئوفی (+)


🔖دریافت جزییات بیشتر
@data_vest


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

24 Nov, 09:12


⭕️ خبرگزاری کیودو ژاپن خبر داد:

ژنو، میزبان مذاکره‌کنندگان ایران و اروپا


هیات‌های نمایندگی ایران و اتحادیه اروپا قرار است روز جمعه در ژنو دیدار کنند تا پس از دو سال وقفه، مذاکرات هسته‌ای را از سر بگیرند.

پ‌ن: کاهش حدودا ۵۰۰ تومانی نرخ دلار در دقایق اولیه انتشار خبر

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Nov, 19:42


🔹تورم اجاره در مسیر کاهش

با رسیدن مقدار P/E مسکن به محدوده‌های تعادلی و تداوم رکود در بازار مسکن، تورم اجاره مسیر کاهشی به خود گرفته و بعد از مدت‌ها برای اولین بار به زیر ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. پیش از این هم اشاره کردم (+) که با اتمام فصل تابستان و کاهش نقل و انتقالات، رشد اجاره بها کاهش بیشتری را نیز تجربه خواهد کرد.

همچنین بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و لایحه بودجه ۱۴۰۴، #تورم در سال آینده حدود ۳۰ درصد پیش‌بینی شده است. برآوردهای من از افزایش اجاره‌بها در سال آینده، با توجه به رکود در بخش خرید #ملک و رسیدن نسبت قیمت به اجاره (P به R) به محدوده تعادلی، معادل ۲۵ تا ۳۵ درصد، بستگی به منطقه و ملک است. در دو سال گذشته تورم اجاره بیشتر از ملک بوده و تا حدودی عقب ماندگی اجاره از قیمت ملک جبران شده است. این مساله باعث می‌شود در صورتی که قیمت ملک تغییر قابل توجهی تا انتهای سال نداشته باشد، از عطش رشد اجاره‌بها کاسته شود. البته با توجه به شرایط اقتصادی، حتی رشد ۲۵ درصدی اجاره هم برای خانوارها دشوار است و چالشی بزرگ پیش روی آنهاست (بیشتر اینجا ببینید +).
البته این تحلیل‌ها تا زمانی صادق است که تا انتهای سال، دلار بیشتر از ۷۰ هزار تومان نشود و قیمت ملک هم ثابت بماند. در صورت افزایش قیمت دلار به بیش از ۷۰ هزار تومان، مالکان طلب اجاره بیشتری برای جبران هزینه‌های خود خواهند داشت.
در مورد وضعیت بازار مسکن هم انتظار یک افزایش تقاضا در نیمه دی‌ماه به بعد را خواهیم داشت. اما اینکه این افزایش تقاضا منجر به افزایش قیمت شود یا خیر، بستگی به سیاست‌های دولت تا آن زمان دارد. اگر سیاست‌های دولت چه در بعد اقتصادی و چه در بعد سیاسی منجر به دامن زدن به انتظارات تورم و افزایش نرخ دلار باشد، قطعا افزایش در قیمت مسکن هم رخ خواهد داد. توجه داشته باشید که رشدهای اخیر دلار، قیمت دلار مسکن به محدوده‌های تعادلی ۱۲۵۰ دلاری نزدیک شده است و هرگونه افزایش بیشتر در نرخ دلار، ارزندگی ملک را افزایش می‌دهد. ممکن است برخی از افراد بگویند قدرت خرید نیست. این صحبت از زوایای مختلف قابل نقد است، اما ساده‌ترین پاسخ به آن شاید این باشد که بازار راه تورمیرخود را خواهد رفت ولو به بهای رکودی سنگین‌تر!

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Nov, 18:25


🔹نشست کاربرد هوش‌مصنوعی در صنعت مالی

لینک ثبت‌نام: کلیک کنید (+)


🔖 هوش‌مصنوعی در صنعت مالی
@pyfinance

یادداشت‌های اقتصادی

23 Nov, 13:00


🔹افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

بررسی تعرفه‌های جدید و مقایسه آن با تعرفه‌های پیشین (قبل از مهر ۱۴۰۳) در ماههای غیرگرم نشان می‌دهد که میزان رشد تعرفه‌ها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی است.

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Nov, 08:53


🔴پرداخت حق‌الثبت مهریه الزامی می‌شود!

گفتم بین این همه خبر، شاید این خبر هم براتون جالب باشه!

طبق این طرح تا سقف ۱۴ سکه، حق ثبت به مهریه تعلق نمی‌گیره.
میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه، چهار دهم درصد قیمت سکه‌‌ها است.
میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲ درصد است.
از مهریه‌‌های ۲۰۰ سکه به بالا ، ۱۵درصد به عنوان حق ثبت اخذ می‌ شود.


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

21 Nov, 21:12


🔹بیانیه وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام

صدور دستور راه‌اندازی مجموعه‌‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته

این رویکرد سیاست زده، فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش می کند

همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس ادامه خواهد یافت

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

20 Nov, 18:33


🔴تکرار چرخه بحران و بی‌ثباتی
علی رئوفی- اقتصاددان (+)

افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا، هرچند از منظر اقتصادی ضروری به نظر می‌رسد، اما در شرایط فعلی سیگنالی برای تقاضای سرمایه‌ای و ورود به این بازار است.

در حالی که در دو سال گذشته (تا پیش از شروع پاییز ۱۴۰۳)، دلار ثبات نسبی داشت و فرصت مناسبی برای نزدیک کردن قیمت کارخانه به بازار در اختیار سیاست‌گذار قرار گرفته بود (چرا که تقاضای سرمایه‌ای از بازار خودرو حذف شده بود)، سیاست‌گذار هیچ اقدامی در این زمینه نکرد و قیمت کارخانه را برای حدود یک سال و نیم تثبیت کرد. اکنون با پررنگ‌شدن احتمال وقوع شوک‌های ارزی ناشی از روی کار آمدن ترامپ و افزایش هزینه‌های تولید، دولت به این صرافت افتاده که ادامه مسیر با فرمان قبلی ممکن نیست و به افزایش قیمت‌ها روی آورده است.

به عبارتی، دولت این تصمیم را زمانی گرفته که برای بقا، چاره‌ای جز این کار نداشته است. این نوع سیاست‌گذاری در سایر تصمیمات دولت نیز بارها مشاهده شده است. برای نمونه می‌توان به تصمیم دولت درباره افزایش قیمت حامل‌های انرژی اشاره کرد؛ تصمیمی که همیشه در شرایطی گرفته می‌شود که کارد به استخوان رسیده باشد. بنابراین، این قبیل تصمیمات نه از سر خرد و اعتقاد به مکانیزم بازار، بلکه نتیجه اجبار و فشار شرایط است. دولت، پس از عبور از بحران، همچنان تمایل دارد سلطه خود را بر بازارها حفظ کند و با نرخ‌های دستوری، به خیال خود، قیمت‌ها را کنترل کرده و رانت‌ها را بین ذی‌نفعان محدود توزیع کند!

برای مثال، وقتی در سال ۹۸ ادامه مسیر با نرخ‌های قبلی بنزین ممکن نبود و دولت در آبان‌ماه آن سال مجبور به افزایش قیمت شد، با وجود آن همه هزینه‌های جانی و مالی، پس از عبور از بحران، دوباره قیمت‌ها را تثبیت کرد و مکانیزم بازار را به فراموشی سپرد! تصمیم دولت در آن زمان این بود که: چون نمی‌شود با روند فعلی ادامه داد، فعلاً شما بنزین گران‌تر بخرید، اما همچنان همین خودروهای بی‌کیفیت دوستانمان را بخرید. و البته اگر باز هم کفگیر به ته دیگ خورد، دوباره به سراغتان خواهیم آمد و قیمت بنزین را بیشتر می‌کنیم!

بر همین مبناست که جامعه دست سیاست‌گذار را می‌خواند و هر افزایش قیمتی را نشانه‌ای از رسیدن کفگیر به ته دیگ تعبیر می‌کند. به همین دلیل، آن را سیگنالی برای بی‌ثباتی می‌داند. این نگرش باعث می‌شود که علاوه بر خودرو، قیمت دلار، سکه و سایر بازارها نیز در همین یکی دو روز افزایش یابد.

در حال حاضر نیز سیاست‌گذار به‌خوبی می‌داند که این اقدام اثری کوتاه‌مدت خواهد داشت و پس از مدت کوتاهی، فاصله قیمت کارخانه و بازار به همان نسبت قبل، و چه‌بسا بیشتر، بازخواهد گشت. دولت تنها به دنبال عبور موقت از بحران است. تا زمانی که نگاه دولت‌ها به این صورت باشد، هر گونه تصمیم این چونینی محکوم به شکست است و به‌عنوان یک اقتصاددان مدافع بازار آزاد، با آن موافق نیستم، چرا که این‌گونه اقدامات در واقع تکرار یک چرخه معیوب است. زمانی که دولت، به جای پایبندی به اصول بازار و ایجاد شرایط رقابتی، تنها زمانی به اصلاح قیمت‌ها تن می‌دهد که تحت فشار قرار گرفته باشد، پیام روشنی به جامعه ارسال می‌کند: دولت به جای بهره‌گیری از فرصت‌ها برای اصلاح پایدار و جلوگیری از ایجاد رانت، تنها زمانی که بحران به نقطه اوج رسیده باشد، تصمیمات دشوار را می‌پذیرد.

این رویه نه‌تنها به اعتماد عمومی آسیب می‌زند، بلکه موجب بی‌ثباتی‌های بیشتر در بازارها می‌شود؛ زیرا هر افزایش قیمت از سوی دولت، سیگنالی از بی‌ثباتی و ضعف مدیریت تعبیر می‌شود و سرمایه‌گذاران را به سمت رفتارهای سوداگرانه سوق می‌دهد. به عبارت دیگر، دولت به جای حل ریشه‌ای مشکلات، بحران‌ها را به تعویق می‌اندازد و هر بار جامعه و اقتصاد هزینه بیشتری پرداخت می‌کنند.

تا زمانی که دولت به اصول بازار آزاد و رقابت واقعی باور نداشته باشد و نتواند با برنامه‌ریزی بلندمدت به جای مدیریت بحران‌های مقطعی عمل کند، چنین تصمیماتی صرفاً چرخه بحران را تداوم می‌بخشد و اثرات تخریبی بیشتری به‌جا می‌گذارد. این رویکرد، نه‌تنها به بهبود اوضاع نمی‌انجامد، بلکه آینده‌ای پرهزینه‌تر و بی‌ثبات‌تر را رقم خواهد زد.

🌐 پست اینستاگرامی در این رابطه اینجا(+) مشاهده نمایید.

🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

20 Nov, 18:11


📚 ۱۰ کتاب اقتصادی و مالی که باید هر ایرانی بخواند!

خیلی از شما از من پرسیدید که چطور می‌تونیم درک بهتری از اقتصاد و شرایط پیچیده این روزها داشته باشیم. واقعیت اینه که بهترین راهش مطالعه کتاب‌های مفید و ساده‌ست. تو این پست، فهرستی از ۱۰ کتاب اقتصادی و مالی آماده کردم که مفاهیم پیچیده رو به زبون ساده توضیح میدن و به شما کمک می‌کنن که تصمیمات بهتری بگیرید و از ریسک‌ها و فرصت‌ها بهره‌مند بشید.


۱. تفکر سریع و کند (Thinking, Fast and Slow) – دانیل کانمن (۲۰۱۱)
این کتاب برنده جایزه نوبل، به بررسی نحوه‌ی تفکر انسان‌ها و تأثیر احساسات و پیش‌داوری‌ها بر تصمیمات مالی می‌پردازد.

۲. فریک‌انومیکس (Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything) – استیون لویت و استیفن دوبنر (۲۰۰۵)
این کتاب نشان می‌دهد که چگونه پدیده‌های اجتماعی اغلب از منظر اقتصادی قابل توضیح هستند.

۳. پوست در بازی: عدم تقارن‌های پنهان در زندگی روزمره (Skin in the Game: Hidden Asymmetries in Daily Life) – نسیم نیکلاس طالب (۲۰۱۸)
نسیم طالب در این کتاب به بررسی ریسک‌ها و مسئولیت‌های پنهان در زندگی می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه قرار دادن خود در معرض ریسک باعث مسئولیت‌پذیری بیشتر می‌شود.

۴. اصول اساسی: زندگی و کار (Principles: Life and Work) – ری دالیو (۲۰۱۷)
ری دالیو اصولی را معرفی می‌کند که به‌وسیله آن‌ها به موفقیت‌های مالی دست یافته است و نحوه تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده را توضیح می‌دهد.

۵. مردی به نام اوه (A Man Called Ove) – فردریک بکمن (۲۰۱۲)
این کتاب داستانی است با نگاهی به روابط انسانی و اهمیت تصمیم‌گیری‌های درست در زندگی. با وجود اینکه این کتاب در ابتدا به نظر ربطی به مسائل مالی ندارد، اما درس‌های بزرگی در خصوص مدیریت ریسک‌های زندگی، چالش‌ها و تصمیمات اقتصادی به‌طور غیرمستقیم ارائه می‌دهد.

۶. قوی سیاه: تأثیر اتفاقات بی‌نهایت غیرمحتمل (The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable) – نسیم نیکلاس طالب (۲۰۰۷)
طالب توضیح می‌دهد که چگونه رویدادهای نادر و غیرمنتظره می‌توانند تأثیرات عمده‌ای بر اقتصاد و زندگی افراد داشته باشند.

۷. روان‌شناسی پول- درس هایی ماندگار درباره ثروت، طمع و شادی (The Psychology of Money: Timeless Lessons on Wealth, Greed, and Happiness) – مورگان هاوسل (۲۰۲۰)
این کتاب در مورد رفتار انسان‌ها در برابر پول و سرمایه‌گذاری است و می‌آموزد که چگونه می‌توان تصمیمات مالی بهتری گرفت.

۸. پاد‌شکننده: چیزهایی که از بی‌نظمی بهره می‌برند (Antifragile: Things That Gain from Disorder) – نسیم نیکلاس طالب (۲۰۱۲)
در این کتاب، طالب به بررسی ایده‌ی "پاد‌شکنندگی" می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه برخی سیستم‌ها و انسان‌ها در برابر بحران‌ها رشد می‌کنند.

۹. "قدرت عادت (The Power of Habit) – چارلز دوهیگ (۲۰۱۲)
این کتاب به بررسی چگونگی شکل‌گیری عادات در زندگی و تأثیر آن‌ها بر موفقیت‌های مالی و اقتصادی می‌پردازد. دوهیگ در این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییر عادات فردی، به موفقیت‌های بزرگ مالی رسید و همچنین از عادات منفی که مانع پیشرفت مالی می‌شوند، رهایی پیدا کرد.

۱۰. چهار: دی‌ان‌ای پنهان آمازون، اپل، فیس‌بوک و گوگل (The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook, and Google) – اسکات گالووی (۲۰۱۷)
گالووی به تحلیل این چهار غول فناوری می‌پردازد و نشان می‌دهد که چرا این شرکت‌ها در دنیای دیجیتال موفق بوده‌اند.


این کتاب‌ها کمک می‌کنن تا درک بهتری از وضعیت اقتصادی و نحوه مدیریت مالی داشته باشین و استراتژی‌های مؤثرتری رو در زندگی روزمره و سرمایه‌گذاری به کار بگیرید.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

20 Nov, 12:24


پست جدید در رابطه با «خودرو» را ببینید 👇

https://www.instagram.com/reel/DCl4QWVNAI-/?igsh=cGxxNjJqODI2dTVj

حتما کپشن رو بخونید و نظرتون رو بگید.
شما موافقید یا مخالف؟!

یادداشت‌های اقتصادی

18 Nov, 21:12


🛢سیگنال افزایش قیمت بنزین در ۱۴۰۴

به نقل از رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی: رئیس جمهور هفته پیش در جمع اقتصاددانان گفت مجبور است قیمت حامل‌های انرژی را به اندازه نرخ تورم تعدیل کند.

🟡به نظرم اگر اتفاق نظر بین مسئولین در مورد افزایش نرخ بنزین رخ دهد، بیش از ۵۰ درصد در سال آینده افزایش نرخ خواهیم داشت. حداقل امیدوارم این بار دولت نرخ را شناور کند. هر بار یاد هزینه‌هایی که کشور در آبان ۹۸ داد و عزیزانی که از دست دادیم می‌افتم، یاد حماقت مسئولینی که علیرغم این همه هزینه مادی و معنوی، نرخ بنزین را در این سالها مجددا ثابت نگاه داشتند می‌افتم یک غم سنگین همراه با خشم وجودم را فرا می‌گیرد. حالا کشور مجددا مجبور است با یک جامپ قیمتی این مساله را جبران کند که تبعات اقتصادی و سیاسی قابل توجهی هم خواهد داشت. اما مساله این است که هر چه به تعویق بیفتد دردش بیشتر است!

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

18 Nov, 20:07


در حالی که در ایران مقامات تلاش می‌کنند دیدار نماینده ایران با ایلان ماسک را تکذیب کنند، یاسر الرمیّان رییس صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان در کنار ترامپ و ایلان ماسک به صورت فعالانه‌ای در رسانه‌ها ظاهر می‌شوند.

دوران ترامپ دوران «نه مذاکره میکنیم و نه جنگ می‌شود» نیست. کاش حداقل بالغانه سر میز مذاکره بروید و امتیاز بگیرید! جهان به وضوح به سمت دوقطبی شدن می‌رود. جنگ‌های تجاری آمریکا با چین تشدید خواهد شد، فشارها بر سر فروش نفت ایران به چین افزایش خواهد یافت، اروپا جنگ اوکراین را به خاک روسیه می‌کشاند تا ترامپ به راحتی نتواند به جنگ خاتمه دهد. همچنین با وجود تنش‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه، ایران با این همه مصیبت داخلی (ناترازی‌های آب و برق و گاز، بودجه و...) شرایط آسانی نخواهد داشت. در این شرایط لزوم داشتن دیپلماسی فعال و گرفتن امتیاز از شرق و غرب بسیار حایز اهمیت است. البته اگر مسئولان دست از شعار نه شرقی و نه غربی بردارند!

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

16 Nov, 19:36


🔴آینده بازار مسکن از دریچه ساخت و ساز

🟡طبق گزارش مرکز آمار نرخ رشد سالانه قيمت نهاده‌هاي مسكونی تهران منتهی به تابستان ۱۴۰۳، ۲۷.۹ درصد بوده است. این در حالی است که در همین بازه زمانی قیمت مسکن تنها حدود ۱۷ درصد رشد کرده است. یعنی چیزی حدود ۱۱ درصد از حاشیه سود سازندگان در یکسال اخیر کم شده است. البته دقت کنید که این آمار تا پایان تابستان است و افزایش‌های قیمت دلار در پاییز امسال و قطعی برق و گاز صنایع تولید نهاده‌های ساختمانی مثل فولاد و سیمان، قطعا بر قیمت نهاده‌های ساختمانی اثر افزایشی خواهد گذاشت و در صورت ثابت ماندن قیمت مسکن حاشیه سود کاهش بیشتری را نیز تجربه می‌کند.
🟡از سوی دیگر نرخ سود سالانه بدون ریسک به بیش از ۳۰ درصد رسیده است. حال شما تصور کنید یک سازنده برای ساخت، از مراحل کسب مجوز تا فروش، بیش از ۲ سال زمان نیاز دارد. پس این سازنده باید حاشیه سود بیش از ۷۵ درصد را بدست آورد تا ساخت و ساز برایش ارزنده باشد. در غیر این صورت می‌تواند بدون دردسر دریافت مجوز ساخت و استرس افزایش قیمت تیرآهن و سیمان و... و تنها با خرید اوراق بدون ریسک این سود را بدست آورد!! اما قطعا اکثر شما تصدیق می‌کنید که در بازار مسکن، با این قدرت خرید، خبری از این حاشیه سود نیست!
🟡نتیجه این اتفاق چیزی جز کاهش ساخت و ساز و کم شدن واحدهای مسکونی قابل عرضه نیست. این در حالی است که برآوردها نشان می‌دهد برای به تعادل رسیدن بازار مسکن به حدود ۴ میلیون واحد مسکونی نیاز است. تضعیف بخش عرضه چیزی جز فشرده شدن فنر بازار مسکن و آمده کردن آن برای جهش‌های بعدی در پی نخواهد داشت. بارها گفته‌ام (مثلا اینجا+ یا اینجا+) که در صورت عدم مداخله جدی دولت در بازار مسکن، جهش‌های بعدی قیمت رخ خواهد داد، حتی به بهای رکودهای عمیق‌تر!

پ‌ن: حالا در این بین برخی از دوستان هم پیام‌های نوستراداموس‌های اینستاگرامی را برایم ارسال می‌کنند که سال ۲۰۲۵ سال سقوط ملک است. انشالله زنده باشیم ببینیم با همین دست فرمان دولت در اداره امور سیاسی و عدم مداخله جدی در مسکن، حرف بنده درست در می‌اید یا پیشگویان روی هوا حرف بزن! یادمان باشد، آرزوهایمان را جای تحلیل اشتباه نگیریم.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Nov, 18:38


زیر پست آخر کلمه «حباب» رو کامنت کنید تا لینک «کانال تخصصی تحلیل طلا» براتون ارسال بشه

🌐 مشاهده پست آخر (+)


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Nov, 12:53


⚠️طریقه محاسبه حباب انواع سکه

خیلی از سایت‌ها برای اینکه بهتون بگن حباب سکه چقدره ازتون حق اشتراک و ... میخوان. ما میخوایم یه راه آسون بهتون نشون بدیم که حباب سکه رو در کمتر از ۱۰ ثاینه محاسبه کنید.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Nov, 08:45


💸چرا در حال حاضر خرید بیت‌کوین توصیه نمی‌شود!

آموزش:
💻شاخص ترس و طمع بیت‌کوین (Bitcoin Fear & Greed Index) ابزاری است که احساسات و هیجانات بازار رمز ارزها را با ترکیب داده‌های مختلف ارزیابی می‌کند و به صورت عددی از ۰ تا ۱۰۰ نشان می‌دهد. این شاخص به کاربران کمک می‌کند تا بفهمند آیا بازار در حالت ترس (Fear) و یا طمع (Greed) قرار دارد.

* ترس زیاد (۰-۲۵) نشان‌دهنده نگرانی و ترس شدید در بازار است و معمولاً به معنای فروش بالا و قیمت‌های پایین‌تر است.
* طمع زیاد (۷۵-۱۰۰) نشان‌دهنده هیجان خرید در بازار و احتمال تشکیل حباب قیمتی است.

این شاخص برای تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران مفید است تا تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند و از رفتارهای احساسی پرهیز کنند.

تحلیل:
❗️در حال حاضر میزان این شاخص در محدوده ۹۰ (طمع زیاد) قرار دارد و معمولا در پیک‌های قبلی هر وقت به این محدوده رسیده ، قیمت اصلاح کرده است.
تنها استثنایی که علیرغم بالا بودن شاخص ترس و طمع، بیت‌کوین همچنان به مسیر صعودی خود ادامه داده، سال ۲۰۲۰ است. در این سال به دلایل سیاست‌های پولی انبساطی و چاپ پول ناشی از کووید، افزایش پذیرش بیت‌کوین توسط موسسات مالی و هاوینگ بیت‌کوین در می ۲۰۲۰، علیرغم بالا بودن این شاخص، قیمت بیت‌کوین همچنان به صعود خود ادامه داد.

به صورت تکنیکالی هر چند ممکن است قیمت بیت کوین تا محدوده ۹۷ هزار دلار هم افزایش یابد، اما ریسک سرمایه‌گذاری در آن بسیار بالاست و نسبت ریسک به ریوارد آن منطقی نیست.

توصیه:
🔴معمولا پس از تثبیت قیمت بیت‌کوین در سقف‌های جدید، رشد آلت‌کوین‌ها آغاز می‌شود. در صورت تمایل به سرمایه‌گذاری در این بازار توصیه می‌کنم تمرکز خود را روی شناسایی آنها بگذارید!


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

11 Nov, 16:01


🚨 همین الان یه پست جدید از مسکن گذاشتم که به نظرم از دستش ندید 👇👇

https://www.instagram.com/reel/DCO-Wg5txF5/?igsh=OHg3NG8zbjV1Mjg0


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

11 Nov, 14:30


چرا قیمت مسکن کاهش نمی‌یابد؟!

مجموع یکسال حقوق پایه در سال ۱۴۰۲ به اندازه یک متر مسکن در تهران هم نیست! به عبارتی با یکسال حقوق پایه نهایتا می‌توانستیم ۰.۸۴ متر خانه بخریم. این کمترین قدرت خرید مسکن از سال ۷۰ است!!

این نسبت در سال ۷۸ حدود ۲.۵ متر بوده است. جهش‌های پیاپی قیمت طی سال‌های گذشته در کنار عدم رشد حقوق‌ها به اندازه آن، باعث شده قدرت خرید تقریبا یک سوم شود و خرید مسکن سه برابر سخت‌تر شود.
اما چرا قیمت مسکن کاهش پیدا نمی کند؟

با توجه به تقاضای انباشته شده ناشی از ورود پیک جمعیتی به بازار مسکن، هر گاه قدرت خرید بهبود پیدا کند، قیمت مسکن نیز جهش می‌یابد. علت این امر محدود بودن سمت عرضه است. در سال‌های اخیر روند اخذ مجوز پروانه‌های ساختمانی در شهر تهران به شدت کاهش پیدا کرده است به نحوی که مجموع ساخت و سازها در ده سال اخیر از واحدهای ساخته شده در سال‌های ۱۳۹۰ و ۹۱ هم کمتر بوده است! کاهش در روند ساخت و ساز، (کاهش عرضه)، مانع از کاهش قیمت می‌شود و به دلیل وجود تقاضای انباشت، به محض ترمیم قدرت خرید قیمت‌ها مجدد جامپ می‌کند. به طور مثال در سال ۱۳۹۵ بعد از تحولات برجام و بهبود قدرت خرید، نسبت مذکور به محدوده ۲.۲ رسید و تقاضا و قیمت به شدت افزایش یافت.
بنابراین هر چند کاهش قدرت خرید بازار مسکن را به رکود می‌برد، اما وجود تقاضای انباشت و افزایش هزینه‌های مصالح و دستمزد نیروی کار به دلیل تورم بالا مانع از کاهش قیمت مسکن می‌شود.

چرا عرضه کاش یافته است؟
نرخ‌های بهره بدون ریسک (حدود سالانه ۳۰ درصد) و تورم بالا باعث می‌شود سازندگان حداقل سود سالانه ناشی از ساخت و ساز را بیش از ۳۰ درصد در نظر بگیرند. به عبارتی سازندگان برای ساخت و فروش واحدهایی که حدود دو سال طول می‌کشد توقع حاشیه سود بیش از ۱۰۰ درصدی دارند! با توجه به بالا رفتن قیمت‌های و کاهش قدرت خرید، امکان چنین حاشیه سودی برای سازندگان وجود ندارد و ساخت و ساز ارزنده نیست!


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

09 Nov, 12:06


🟡 تصاویر منتشر شده از سکه‌های ۱۴۰۳

🟡طبق اعلام بانک مرکزی ربع سکه‌های ضرب امسال وارد مرکز مبادله شده و امروز برای اولین بار این ربع سکه‌ها عرضه می‌شوند.

🟡تصاویر منتشر شده از ضرب این سکه‌ها نشان می‌دهد که از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سکه‌های سال ۱۳۸۶ ندارد و فقط سال ضرب آن ۱۴۰۳ حک شده است.

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

08 Nov, 19:25


🔴محاسبه گمرکی آیفون ۱۶ اعلام شد

🟡گمرک ایران، محاسبات گمرکی گوشی تلفن همراه آیفون ۱۶ و حقوق ورودی ۱۵ و ۳۰ درصد و مالیات و سایر موارد پرداختی در رویه تجاری بر اساس نرخ ارز ETS (۲۸۵۰۰۰ ریال) و محاسبه قیمت تمام شده را اعلام کرد.


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

08 Nov, 14:22


عرضه ربع سکه با تاریخ جدید
کاهش بیشتر حباب ربع سکه!

🔹اولین عرضه ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ روز شنبه ۱۹ آبان ماه صورت می‌گیره. این اقدام باعث میشه حباب ربع سکه کاهش پیدا کنه!! بنابراین خیلی مهمه که تصمیم درستی بگیری!

🌐 تحلیل جدید رو از دست ندید (+)

❗️پست رو بفرست برای اونی که فکر می‌کنی بهش نیاز داره!


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

08 Nov, 11:49


🔴فردا قراره ربع سکه با تاریخ ضرب ۱۴۰۳ عرضه بشه

می‌دونید چه تاثیری رو حباب سکه داره؟ کدوم نوع سکه بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیره؟
می‌دونید چطور می‌تونید سکه های جدید رو بخرید؟

تا یک ساعت دیگه یه پست تو اینستاگرام منتشر می‌کنم در این باره

آدرس پیج اینستاگرام:
https://www.instagram.com/ecoraoofi/

علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

04 Nov, 21:36


🔹اتمام سند چشم‌انداز ۱۴۰۴

خوب این هفته هم عمر سند چشم‌انداز ۲۰ ساله تمام میشه و ما موندیم و …

خبر کوتاه بود و جانکاه!


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

04 Nov, 18:12


✔️ بورس در آتش

تحلیل خودم رو در کپشن ویدئوی زیر نوشتم

🌐 مشاهده ویدئو (+)


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

01 Nov, 16:08


🏠تورم اجاره در سال آینده چقدر است؟

بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و لایحه بودجه ۱۴۰۴، #تورم در سال آینده حدود ۳۰ درصد پیش‌بینی شده است.
❗️برآورد من از افزایش اجاره در سال آینده را در این پست ببینید 👇

https://www.instagram.com/reel/DB1Hw-At8lW/?igsh=OTY4ZjF6ZzM0bm5v


علی رئوفی - دکتری اقتصاد مالی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

01 Nov, 10:00


آمریکایی عزیز:
اگه برای شما تجربه است، برای ما خاطره است!

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

29 Oct, 12:25


زیر این پست کلمه «طلا» رو کامنت کن و پیج رو فالو داشته باش تا ۴ صندوق برتر طلا که می‌تونی در هفته آینده سرمایه‌گذاری کنی برات ارسال بشه 👇

📷مشاهده پست و معرفی صندوق‌های طلا (+)

هوش مصنوعی دیتاوست 👇
من و تیمم محصولی رو توسعه دادیم که به شما کمک می‌کنه در هر زمان، در کدوم بازار سرمایه گذاری کنید.

🔻 برای کسب اطلاعات بیشتر به @data_vest پیام ارسال نمایید.


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

29 Oct, 09:11


طی دو سه روز اخیر تقریبا هر آنچه طلا و دلار اصلاح کرده بود جبران شد و هیجان بورس هم تخلیه شد و امروز به مدار منفی بازگشت. تا انتخابات آمریکا در هفته آینده، همین آش و همین کاسه است.
تاسف اینجاست که برخی از دوستان علیرغم این توصیه‌های واضح رفتن صندوق اهرمی و... خریدن و حالا پیام میدن چیکار کنیم.
فعلا فقط طلا و درآمد ثابت! (علاوه بر این وویس دلی (+)این پست رو هم بخونید +)
کوتاه‌تر و واضح‌تر از این نمی‌شه گفت که.

یادداشت‌های اقتصادی

29 Oct, 08:05


🥇سرمایه‌گذاران آینده طلا را چگونه می‌بینند؟

نمودار فوق چشم انداز سرمایه گذاران از طلای جهانی را تا سال ۲۰۳۰ نشان می‌دهد. اطلاعات این نمودار از قراردادهای آتی اونس جهانی استخراج شده است.

پ ن: قطعا افزایش سطح نااطمینانی‌ها در دنیا و یا کاهش تنش‌ها بر پیش‌بینی سرمایه‌گذاران اثر می‌گذارد.

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

26 Oct, 08:34


⚠️ تحلیل از دلار، طلا و بورس


این وویس رو امروز صبح برای دوستانم در کانال شخصی منتشر کردم. گفتم برای شما هم می‌تونه مفید باشه.

توصیه میکنم حتما گوش بدید و هیجانی عمل نکنید.

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

24 Oct, 15:47


🟢 ثبت بالاترین بازدهی طلا در قرن ۲۱

🔹 در سال ۲۰۲۴، طلا بهترین عملکرد سالانه خود را در قرن جاری به ثبت رسانده است. قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و تا اواخر اکتوبر به بالاترین قیمت تاریخی خود، حدود ۲۷۵۰ دلار در هر اونس، رسیده است.

🔸 این رشد عمدتاً به دلیل افزایش نقدینگی و تورم در اقتصاد جهانی، به‌ویژه در ایالات متحده است که معمولاً با افزایش قیمت طلا همبستگی دارد. همچنین، بانک‌های مرکزی، به‌ویژه در اقتصادهای نوظهور، در مقیاس های بزرگ اقدام به خرید طلا می کنند، هرچند با سرعتی کمتر نسبت به سال ۲۰۲۳. این تقاضای زیاد برای طلا به عنوان یک محافظ در برابر تورم و ریسک‌های ژئوپلیتیکی، قیمت‌ها را به رکوردهای جدیدی رسانده است.

🔸چشم‌انداز قیمت طلا در ماه‌های آینده سال ۲۰۲۴ همچنان مثبت و صعودی است و این روند تحت تأثیر عواملی مانند تنش‌های ژئوپلیتیکی، تقاضای بانک‌های مرکزی، و انتظار برای سیاست‌های پولی تسهیلی‌تر است. انتظار می‌رود که کاهش نرخ‌های بهره توسط فدرال رزرو آمریکا، که باعث کاهش بازده واقعی اوراق خزانه‌داری و تضعیف دلار آمریکا می‌شود، همچنان از قیمت طلا حمایت کند و آن را برای خریداران خارجی ارزان‌تر کند.

🔸 همچنین تقاضای طلا به عنوان یک دارایی امن به دلیل نگرانی‌های ژئوپلیتیکی مانند جنگ اوکراین و تنش‌های خاورمیانه قوی باقی خواهد ماند. از طرفی، محدودیت‌های عرضه و افزایش هزینه‌های تولید نیز فشار صعودی بیشتری بر قیمت طلا وارد می‌کند. برخی از پیش‌بینی‌های بلندمدت حتی نشان می‌دهند که قیمت طلا در صورت تداوم روندهای فعلی می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ به بالای ۳۰۰۰ دلار برای هر اونس برسد.


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

24 Oct, 07:58


👑 وبینار شیوه‌های نوین سرمایه‌گذاری در طلا

#آخرین_فرصت

🔴آیا الان موقعیت مناسبی برای خرید طلاست؟
🔴شیوه‌های مطمئن خرید طلا کدومه؟
🔴چه نوع طلایی برای خرید طلا مناسبه؟

🎁 ۱۰۰ هزار تومان #هدیه
صندوق سرمایه‌گذاری طلای آسمان آلتون

(برای دریافت هدیه #طلا را ارسال نمایید: @data_vest)

علاوه بر هدیه، ما در این وبینار به سوالات شما پاسخ میدیم و «بهترین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در طلا» را در قالب چندین سناریو بررسی می‌کنیم.

🗓 پنجشنبه، ۳ آبان | ساعت ۱۶ تا ۱۹

⚠️ کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
🔻 @data_vest


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Oct, 13:08


🔸ارزش دلاری بورس و یک توصیه طلایی!

با رشد دلار در چند روز اخیر و ریزش‌های پی در پی قیمت سهام، ارزش دلاری بورس به سال‌های قبل از سال ۹۸ بازگشته است.

هر بار که ارزش دلاری بازار به این محدوده (۱۰۰ میلیارد دلار) رسیده، بازار سهام رشد شارپی داشته است. اما این بار داستان فرق دارد. در حال حاضر تا ریسک‌های سیاسی و ژئوپولیتیک و سیاست‌های انقاضی دولت (فروش اوراق) کاهش پیدا نکند، فعلا امیدوار به رشد بازار نیستم.

☕️ توصیه من در حال حاضر (با افق سه ماهه) ترکیبی از صندوق‌های درآمد ثابت و طلا است. راجع به صندوق‌های طلا این مدت زیاد صحبت کردم، اما با ورود قیمت طلا به محدوده‌های بحرانی، صندوق‌های درآمد ثابت یا دارایی‌های با نقدشوندگی بالا را جدی بگیرید. به هر حال یادتان باشد، ساده‌ترین اصل در بازارهای مالی این است:
همه تخم مرغ‌ها را در یک سبد قرار ندهید!! خصوصا آن سبدی که همه به سمت آن هجوم برده‌اند!⭐️


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Oct, 11:08


💰اعداد مهم بودجه

دیروز دولت لایحه بودجه را به مجلس ارائه داد.
خلاصه بودجه پیشنهادی:

افزایش حقوق کمتر از تورم،
اخذ مالیات بیشتر،
تداوم انتشار اوراق
--

🔴حداقل حقوق شاغلان دستگاه‌های دولتی: ۱۲ م‌ت
🔵حداق حقوق بازنشستگان، ۱۰م و ۸۰۰ه‌ت
🔴افزایش ۲۰٪ حقوق بازنشستگان در سال آینده
🔵افزایش ۲۰٪ حقوق همه گروه‌ها
🔴مالیات خودروهای بالغ بر ۵ میلیارد تومان، ۱٪


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

23 Oct, 09:07


🟢 کدام صندوق‌های طلا مناسب‌اند؟!

نمودار بالا مقایسه عملکرد صندوق طلای مبتنی بر هوش مصنوعی دیتاوست با صندوق درآمد ثابت فیروزا، شاخص کل و نماد اهرم است.

ما در دیتاوست، یک هوش‌مصنوعی توسعه داده‌ایم که به طور پیوسته با بررسی شرایط صندوق‌های طلا، بهترین‌ها را انتخاب می‌کند.

🔵ترکیب این صندوق در هفته‌ای که گذشت به صورت زیر بوده است:
🟡کهربا🟡مثقال🟡ناب🟡آلتون🟡طلا

🔖می‌توانید برای دریافت #اشتراک صندوق طلا مبتنی بر هوش ‌منصوعی به پشتیبان مجموعه پیام ارسال نمایید:
🔻@data_vest

همچنین در وبینار پیش‌رو (دریافت جزییات وبینار ) ترکیب بهینه صندوق‌های طلا در هفته آتی معرفی خواهد شد.


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

21 Oct, 11:39


همچنان باید طلا خرید؟!

الان می‌تونیم با قطعیت بگیم که اونس جهانی طلا محدوده ۲۷۰۰ دلار رو با قدرت رد کرده. بالاترین نرخ حقیقی دلار در ۱۰۰ سال اخیر هست! اما همچنان طلا صعود می‌کنه یا باید منتظر کاهش قیمتش باشیم؟!

اگر شما هم مثل خیلی‌ها نمی‌دونید تصمیم درست چیه، ما می‌خوایم به شما ۱۰۰ هزار تومان طلا🥇#هدیه بدیم و علاوه بر اون بهتون بگیم که تو این شرایط چیکار می‌شه کرد.

برای دریافت جزییات بیشتر به پشتیبان پیام ارسال نمایید

🔖@data_vest

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

20 Oct, 14:00


📊 آیا واقعا ترامپ پیش افتاده؟!

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ترامب از رقیب خود هریس در اغلب ایالات پیش افتاده است. اما معمولا #نظرسنجی‌ها با درصد خطای قابل توجهی همراهند. این خطا به چندین دلیل رخ می‌دهد که در اینجا فرصت پرداختن به آن نیست. تقریب بهتر از نتایج را می‌توان در #شرط‌بندی‌ها مشاهده نمود. در تصویر فوق احتمال پیروزی ترامپ و هریس از سایت‌های مختلف شرط‌بندی گردآوری شده است. همانطور که مشاهده می‌شود ترامپ نسبت به رقیب خود پیش است و طی هفته‌های اخیر این اختلاف بیشتر نیز شده است.

پ‌ن: نمودار، متوسط نتایج شرط‌بندی‌ها را نشان می‌دهد.

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

19 Oct, 12:10


🚨رکورد ارزش معاملات صندوق‌های طلا شکسته شد!

ارزش معاملات صندوق‌های طلا در یک ماه اخیر دائما افزایش داشته و امروز به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در روز رسید!

دریافت مشاوره و شرکت در وبینار سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا

🔻 @data_vest


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

18 Oct, 05:47


بعد از تحولاتی که در چند روز اخیر رخ داده و احتمالا هممون در جریان هستیم، قیمت حقیقی اونس جهانی طلا به بیشترین حد در تاریخ رسیده،

یعنی هیچ بحرانی در ۱۰۰ سال اخیر (شاید هم بیشتر، چون دیتا در دسترس نبود) قیمت طلا رو تا این حد بالا نبرده.

آخرین بار که طلا این قیمت رو به خودش دیده، ناشی از انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق بوده که عرضه نفت به شدت مختل شده بود.

بنابراین دنیا در حال حاضر به بی‌ثباتی‌های فعلی جهان (اقتصادی و سیاسی) به اندازه بدترین اتفاق صد سال اخیر وزن می‌ده.

علاوه بر جنگ‌هایی که در جریان هست، نگرانی از ایجاد جنگ‌های جدید و چشم انداز رکود تورمی در دنیا اوضاع رو وخیم‌تر کرده.

به نظر ‌دنیا در حال تغییرات گسترده است و از اینجا به بعد هر اتفاقی بیفته نباید سوپرایز بشیم!

🔴شرکت در وبینار طلا (+)

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

16 Oct, 13:02


👑 طوفان طلا!

سکه شد ۵۱ میلیون تومان!

طلای جهانی هم امروز یه افزایش قابل توجه داشت و به مرز ۲۷۰۰ دلار نزدیک شد!

قبلا در این ویدئو (+) گفته بودم که محدوده ۲۷۰۰ دلار خیلی برامون مهمه.

حالا چی می‌شه؟! باز هم طلا افزایش پیدا میکنه؟ خبری در راهه؟!

تو وبینار طلا (+) می‌خوایم با یک تحلیل حرفه‌ای و مبتنی بر داده و اطلاعات بررسی کنیم. این فرصت رو از دست ندید.

🔹کد تخفیف ۵۰ درصد:
✔️ gold-50

پشتیبان جهت دریافت زمان مشاوره و شرکت در وبینار
🔻 @data_vest

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

16 Oct, 08:37


👑 وبینار شیوه‌های نوین سرمایه‌گذاری در طلا

بی‌ثباتی‌ها در حال افزایشه و طلا دائما داره صعود می‌کنه. تو این شرایط خیلی‌ها سوالات مهمی تو ذهنشون دارند:

🔴آیا الان موقعیت مناسبی برای خرید طلاست؟
🔴شیوه‌های مطمئن خرید طلا کدومه؟
🔴روش‌های پرسود سرمایه‌گذاری در طلا چیه؟

🎁 ۱۰۰ هزار تومان #هدیه
صندوق سرمایه‌گذاری طلای آسمان آلتون

(برای دریافت هدیه #طلا را ارسال نمایید: @data_vest)

علاوه بر هدیه، ما در این وبینار به سوالات شما پاسخ میدیم و بهترین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در طلا را در قالب چندین سناریو بررسی می‌کنیم.

🗓 پنجشنبه، ۳ آبان | ساعت ۱۶ تا ۱۹

📉 تخفیف ۵۰ درصدی فقط تا سه‌شنبه اول آبان‌

⚠️ برای ثبت‌نام روی لینک زیر کلیک کنید:
🔻 https://datavest.ir/?p=11682

🔖 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
🔻 @data_vest

یا در روزهای کاری از ساعت ۹ تا ۱۷ تماس بگیرید:
📞 021-91694112

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Oct, 11:59


👑 برندگان جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۴

"دارون عجم اوغلو، سیمون جانسون و جمیز رابینسون برای مطالعه درباره‌ی چگونگی شکل‌گیری نهادها و تاثیر آن بر رفاه" موفق به دریافت جایزه نوبل اقتصاد شدند.


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

14 Oct, 09:30


🔴کی گفته پول خوشبختی نمیاره؟!

به قول یکی، اگر پول خوشبختی نیاره، بی پولی حتما بدبختی میاره!

یک بررسی نشون می‌ده که:
🟡بیش از ۹۰ درصد برندگان جایزه نوبل در خانواده‌ای ثروتمند به دنیا اومدن.
🟡بیش از ۹۵ درصدشون هم در خانواده‌هایی با تحصیلات بالا به دنیا اومدن.
🟡خانم‌های برنده جایزه نوبل نسبت به مردها به طور متوسط در خانوارهای ثروتمندتر و با تحصیلات بیشتر متولد شدند. این یعنی ثروت و تحصیلات خانوادگی برخی از موانع پیش روی زنان رو کاهش داده.
🟡 نکته امیدوار کننده اینه که از سال ۱۹۰۰ تاکنون، فرصت برای طبقات پایین‌تر اقتصادی و اجتماعی ۲ برابر شده. یعنی امروز، احتمال اینکه یک نفر از طبقات پایین‌تر بتونه برنده جایزه نوبل بشه ۲ برابر بیشتر از ۱۰۰ سال پیشه، که نشان از بهبود در عدالت آموزشی هست.
🟡 متولدین آمریکا فرصت‌های بیشتری برای برنده شدن نسبت به سایر کشورها دارن، حتی اگر خانواده‌هاشون از رتبه کمتری از ثروت و تحصیلات بهره‌مند باشن. این نشان می‌دهد که در آمریکا نسبت به سایر نقاط جهان، جامعه فرصت‌های بیشتری برای رشد به شما می‌ده.
🟡 پدر ۱۵ درصد از برندگان جایزه نوبل اقتصاد، صاحب بیزینس، ۱۱ درصد پزشک و ۸ درصد سیاست‌مدار بوده.

❗️مخلص کلام اینکه، این تصور که آدم‌های موفق همگی از فقر شروع کردن و با کارگری به جایی رسیدن درست نیست. نمی‌شه نقطه‌ای که افراد از اون شروع می‌کنن و امکاناتی که در اختیار دارن برای رشد رو نادیده بگیریم. کسی که در کودکی معلم زبان، موسیقی و ورزش داشته، برای تحصیل و سلامتیش هزینه شده، پدر مادرش دغدغه نان شب نداشتن و البته وقت بیشتری رو برای تربیت فرزندان گذاشتن، احتمال موفقیتش قاعدتا بیشتره. بنابراین به نظر می‌رسه این جمله برای افراد موفق که «در خانواده‌ای فقیر چشم به جهان گشود» بیش از حد برامون بزرگ‌نمایی کردن و فقط برای برخی استثناها مصداق داره.
افراد در طبقات پایین‌تر اقتصادی و اجتماعی، باید تلاش دوچندانی داشته باشند تا نقطه شروع اولیه رو جبران کنن. با برنامه و هدف زیست کنن.

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

13 Oct, 11:40


🏠 وام مسکن ارزان شد

اگر می‌خواید امسال ملک بخرید قبل از دی‌ماه خرید کنید.
دلایلش رو در کپشن و ویدئویی که تازه منتشر کردم توضیح دادم.

🌐 پست جدید اینستاگرام (+)


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

09 Oct, 18:06


👑 چرخش پول‌ها به سمت طلا

🌐 پست جدید اینستاگرام (+)


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

09 Oct, 10:29


🔴ما در میانه آتش هستیم
آیا خرید طلا را توصیه می‌کنیم؟!

🔵طلا در نقطه‌ای بحرانی قرار دارد، همین چند روز پیش قیمت حقیقی طلا به سقف تاریخی خودش رسید اما علیرغم تنش‌های بین ایران و اسراییل نتوانست از آن عبور کند (پیش از این هم در این پست اشاره کرده بودم). حالا پرسش خیلی‌ها این است که آیا طلا سقف قبلی خود را میشکند و به فراتر از ۲۷۰۰ دلار در هر اونس می‌رسد یا خیر؟! از دید من فارغ از اینکه طلا تا کجا خواهد رفت، باید بخشی از سبد دارایی خود را به #طلا اختصاص دهیم. نه برای کسب سودهای قابل توجه بلکه برای فرار از ریسک!
🔵تنش‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی در سراسر جهان در حال افزایش است. رشد اقتصادی چین محدود شده و رکود بر سر اقتصاد دنیا سایه افکنده، هزینه استخراج طلا از معادن افزایش یافته است و بانک‌های مرکزی دنیا دائما در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند و...
🔵ما هم در میانه آتش هستیم! هرجای دنیا هر اتفاقی بیفتد، اگر لبنان و اسراییل درگیر شوند، چین با تایوان وارد جنگ شود، روسیه با اروپا درگیر شود و... پای ایران هم در میان است!! به هر حال اینجا خاورمیانه است و ما هم ایرانیم!
🔵چنین شرایطی ایجاب می‌کند طلا را جدی‌تر از هر جای دیگری در نظر بگیریم. باز هم تاکید می‌کنم نه برای کسب سود، بلکه برای مدیریت سرمایه و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری‌ها. حتی اگر تصور کنیم رویکرد حاکمیت در تحولات اخیر، دوری از تنش و پرهیز از جنگ فراگیر بوده باشد اما مع‌الاصف تصمیم ‌گیرنده بازی ما نیستیم! باید دید بزرگان بازی چه نقشه‌ای برای ما در سر دارند.

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
🌐@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

08 Oct, 11:40


⚠️#استخدام

#حضوری - #تهران

با توجه به اینکه در حال توسعه خدمات در حوزه مشاوره، سرمایه‌گذاری و آموزش تحت برند #دیتاوست هستیم، به تعدادی نیرو در زمینه‌های زیر نیازمندیم:
🟡 پشتیبانی و ارتباط با مشتری
🟡کارشناس تولید محتوا
🟡بازاریابی محتوا و سناریو (کپی‌رایتر)
🟡کارشناس سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت

❗️همچنین در صورت علاقه‌مندی به کارآموزی در دیتاوست با مدیریت دکتر علی رئوفی، پیام خود را با هشتگ #کارآموز ارسال نمایید تا شرایط کارآموزی خدمتتان ارسال گردد.

اگر علاقه‌مند به کار در یک محیط استارتاپی و پویا هستید همین الان به ما پیام دهید:
🔻@data_vest

افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

07 Oct, 11:43


🔹بلاتکلیفی نسل جوان و حیف از فرصتی که از دست رفت

مرکز آمار:
۲۶ درصد از جوانان کشور نه درس می‌خوانند نه دنبال شغلند

۲۶ درصد از جوانان در سن ۱۵ تا ۲۴ ساله کشور به دنبال تحصیل، مهارت‌آموزی و یا حتی شغل نیستند!

🔻 کاش مسئولین دو روز نیان سر کار و به کارای زشتشون فکر کنن. نیروی جوانی که می‌تونست موتور محرک اقتصاد و جامعه ایرانی باشه، اینطور بلاتکلیف و سردرگم هست. انشالله یه مدت دیگه با همین فرمون ادامه بدن پنجره جمعیتی هم بسته میشه‌ و …

@ecoraoofi

یادداشت‌های اقتصادی

07 Oct, 09:05


📹 آیا ایران پاسخ نظامی دریافت خواهد کرد

تاسیسات نفت و گاز برای اقتصاد ایران اهمیت بسیار بالایی دارد. زیرساخت‌هایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس و جزیره خارک و عسلویه به عنوان شریان‌های حیاتی اقتصاد کشور محسوب می‌شوند. ایران به شدت به درآمدهای حاصل از این منابع وابسته است. با این حال، به نظر می‌رسد که با توجه به بحران‌های اقتصاد جهانی و احتمال افزایش شدید قیمت نفت و مشتقات آن، حمله نظامی به این تاسیسات کم‌احتمال باشد.

💬 ادامه تحلیل در ویدئو و کپشن این پست (+)


افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
🌐@ecoraoofi