Dr.jahangiri @drmohammadjahangiri Channel on Telegram

Dr.jahangiri

@drmohammadjahangiri


Dr.jahangiri (English)

Introducing Dr.jahangiri - your go-to channel for all things related to health and wellness. Led by the renowned Dr. Mohammad Jahangiri, this Telegram channel provides valuable information, tips, and advice on how to live a healthy and fulfilling life. Dr. Mohammad Jahangiri is a well-respected medical professional with years of experience in the field. His expertise covers a wide range of topics, from nutrition and exercise to mental health and overall well-being. Through this channel, he shares his knowledge and insights with the aim of helping individuals make positive changes in their lives. Whether you're looking to improve your diet, start a new fitness routine, or simply learn more about health-related issues, Dr.jahangiri has got you covered. The channel features informative articles, videos, and resources that are carefully curated by Dr. Mohammad Jahangiri himself. Joining Dr.jahangiri on Telegram means gaining access to a wealth of valuable information that can help you make informed decisions about your health. By following the tips and advice shared on this channel, you can take proactive steps towards a healthier and happier life. Don't miss out on this opportunity to connect with a leading expert in the field of health and wellness. Join Dr.jahangiri on Telegram today and start your journey towards a better, healthier you!

Dr.jahangiri

09 Jan, 13:51


مراجعین گرامی ، در این مطب همواره تلاش شده حتی در روزهای پر ازدحام، تا حد امکان، یک سری بیماران، بدون وقت قبلی و بصورت بین مریض، ویزیت بشوند تا زمان طلایی درمان فرزندشان را از دست ندهند. در صورتیکه با اختیار خود می پذیرید که بین مریض مراجعه بفرمایید، با ما و سایر بیماران، رفتار و همکاری مناسب را داشته باشید و خود را برای انتظار طولانی بسیار بیشتر از یک ساعت، آماده بفرمایید. از پذیرش مراجعینی که برخورد نامناسب دارند و باعث سلب آرامش محیط مطب می شوند معذور خواهیم بود. با سپاس از حسن توجهتان 🌺

Dr.jahangiri

26 Dec, 17:12


📚برای کودکانتان قصه بگویید: قصه ها بهترین راه برای گفت و گو با کودکان در مورد سوء رفتارهایشان است. واضح است که منظور ما نصیحت و سرزنش به شکل مستقیم نیست. قصه ها حکم شربت شیرینی را دارند که با آن می توان تلخی دارو را به راحتی ، تحمل پذیر کرد. رفتارهای کودک ترسو و خجالتی، کودک پرخاشگر و قلدر، کودک حسود و ... را می توانید با قصه ها درمان کنید؛ البته با این شرط که رفتارها را زود تشخیص بدهید و دست به کار شوید. به خاطر داشته باشید نیازی نیست قصه گوی خوبی باشید یا چندین قصه از قدیم بلد باشید یا حتی کتاب های قصه خریداری کنید بلکه به راحتی با مشاهده یک رفتار اشتباه از کودک خود، به او بگویید یاد یک قصه افتادم در مورد خرس کوچولو... بهتر است شخصیت های داستان شما ، حیوانات باشند و یا اسم های آدم هایی که غیر از اسم های خانواده خودتان باشند. بعد آرام آرام مسیر داستان را به رفتار مورد نظر سوق دهید و در نهایت ، عواقبی که ممکن است متعاقب آن رفتار نادرست باشد را بیان کنید و حتما یک نتیجه گیری درست و دقیق از آن داستان در پایان داشته باشید. تحقیقات روان شناسی نشان می دهد، قصه گویی، بلند قصه گفتن هنگام خواب و نظم و ترتیب داشتن قصه گویی در دوران 2 تا 7 سالگی، همه از عوامل موثر و زمینه ساز زنده کردن فرهنگ مطالعه در کودکان است و در آینده از این کودکان، انسان های درستکار و خوانندگان خوب و ماهر می سازد.

Dr.jahangiri

26 Dec, 17:10


بالا بردن اعتماد به نفس کودکان: اغلب وسوسه می شوید که تمام کارهای خانه را خودتان انجام دهید، قطعا شما سرعت بیشتری دارید و بهتر از پس کارها بر می آیید و مجبور نیستید به هیچ کس دیگری هم یاد بدهید. اما برای بالا بردن اعتماد به نفس از سنین پایین شروع کنید و در کارهایی که می تواند با شما مشارکت داشته باشد از او کمک بگیرید. مثلا می توانید از کودک دو ساله تان برای آب دادن به گلها کمک بگیرید. و یا فرزند 8 ساله شما می تواند زمین یا میز تحریرش را تمیز کند، جارو بکشد و لباس های شسته شده را تا کرده یا در کمد آویزان کند. کودک دبستانی می تواند بند کفشش را خودش ببندد. در درست کردن سالاد، هم زدن تخم مرغ و درست کردن کیک و پوره کردن سیب زمینی به شما کمک کند و حتی در برخی موارد بر حسب تواناییش به خواهر یا برادر کوچک ترش غذا یا شیر دهد. متناسب با سن کودکتان او را شریک انجام کارها در خانه کنید، و به او مسئولیت بدهید. درست است که احتمالا روند انجام کارها زمان بیشتری می برد اما اگر در این زمینه کمی صبر و حوصله به خرج دهید ،روی آموزش مهارت مهم و ارزشمندی سرمایه گذاری کرده اید و کمی بعدتر نتیجه اش را می بینید.

Dr.jahangiri

04 Dec, 13:19


کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید! " نداریم، نیست، از پس مخارج بر نمیاییم، گرون میشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد می خواد قحطی بیاد!!" صحبت از "نداری" کودک را نا امن می کند. شاید باور نکنید امروزه دغدغه خیلی از بچه ها همینه که " بالاخره بابام پول داره یا نه؟!، پول بابام تموم شده؟!، اگه تموم شه چه اتفاقی برامون میفته؟!" پدر و مادر باید تفکر "فراوانی" را در خانه حاکم کنند. کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بی پولی و تحریم و ... شود. اولین ناامنی اقتصادی در خانواده ، ترویج تفکر "نداری" است. تفکر "فراوانی" به معنی خوش خیالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نیست. بلکه برای کودک ایجاد امنیت روانی است. کودک توان حل مشکلات مالی ما را ندارد. خودش را ضعیف و ناتوان می بیند و گاه حتی فکر می کند خودش عامل این بدبختی و شرایط است.

Dr.jahangiri

04 Dec, 13:19


فرزندان ما ناجی ما نیستند: اغلب می پنداریم فرزندی که خیلی به والیدینش توجه دارد فرزندی نمونه و وفادار است ولی چنین نیست. واقعیت این است که وقتی فرزندی همیشه نگران شماست یعنی خودش یک آسیب دیده واقعی است که مسئول آسیبش شمایید! یک والد خوب والدیست که ذهن فرزندش از او آسوده باشد و به فرزند ، توانایی و قدرت فاصله گرفتن را بدهد. وقتی فرزندتان از شما دور نمی شود، وقتی همیشه نگران شماست، وقتی تمام برنامه هایش را با شما تنظیم می کند، نه نشانه وفاداری او بلکه نشانه آسیب خوردگی اوست. توجه کنید وقتی مرتب با فرزندتان صحبت می کنید و در گفتگوها گوشزد می کنید که در این زندگی چقدر سختی و عذاب کشیده اید، چقدر رنج دیده اید و در واقع مرتب به فرزندتان القا می کنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی، او خودش را نجات دهنده شما تصور می کند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمی دهد ولی خبر ندارد این بار بسیار بسیار سنگین تر از آن است که او بتواند به دوش بکشد و غافل از این است که خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست می دهد. در قبال عشقی که به فرزندانمان می دهیم آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم. فراموش نکنیم ما خواستیم که آنها قدم به دنیا بگذارند پس مثل یک امانت الهی آنها را حفظ و نگهداری کنیم بدون هیچ چشمداشت و انتظار جبران از جانب آنها. به فرزندانمان کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.

Dr.jahangiri

04 Dec, 13:13


🟡🟣 قابل توجه مراجعین محترم:
در این مطب همواره تلاش شده حتی در روزهای پر ازدحام، تا حد امکان، یک سری بیماران بدون وقت قبلی و بصورت بین مریض مراجعه کنند تا زمان طلایی ویزیت و درمان فرزندشان را از دست ندهند. خواهشمندیم در صورتیکه با اختیار خودتان، می پذیرید که بین مریض مراجعه بفرمایید، با ما و" مراجعین وقتی" نهایت همکاری را داشته باشید و خودتان را برای انتظار طولانی آماده بفرمایید. هیچ ساعت مشخصی برای مراجعین بین مریض قابل ارائه نیست و چاره ای جز صبوری و انتظار نیست.
با سپاس از حسن توجهتان🟡🟣

Dr.jahangiri

04 Dec, 13:13


لطفا در نظر داشته باشید، برای ارائه جواب آزمایش، CD ، تصویر ذخیره شده در موبایل، بازخوانی نمیشود. حتما آزمایش را پرینت گرفته و روی کاغذ ارائه دهید.🧪

Dr.jahangiri

18 Nov, 07:27


دخالت دیگران در تربیت فرزند: هر چقدر هم تمامی اصول تربیتی را برای آموزش فرزندتان به کار بگیرید باز هم گاهی اوقات از فرزندتان رفتاری سر می زند که ممکن است در یک جمع خانوادگی باعث شرمنده شدنتان بشود. بدتر از همه وقتی است که پای دخالت شخص دیگری وسط می آید و با سرزنش یا تایید رفتار بیجای فرزندتان وارد حریم شخصی شما و او می شود. وقتی پدر و مادر اجازه دخالت دیگران(چه پدربزرگ و مادربزرگ چه سایر اقوام و آشنایان) را در تربیت فرزند ندهند با این کار احساس امنیت در فرزندشان بوجود می آورند. زیرا والدین برای فرزندشان مرجع قدرت هستند و اگر کسی قرار باشد در امر آموزش فرزندتان دخالت کند و مرجع قدرت شود شرایطی پیش می آید که کودک مجبور است در برابر این افراد "بله چشم" بگوید و هرگز نمی تواند شخصیت مستقل خود را شکل دهد. این را هم در نظر داشته باشید هرگز هنگام بروز خطا، فرزندتان را در حضور جمع تربیت یا سرزنش نکنید!

Dr.jahangiri

18 Nov, 07:24


#رفتار_اشتباه

🔺کودکان رو علی‌رغم میلشون مجبور نکنین که عمو خاله رو بغل کنن و ببوسن. اجبارهایی از این دست به کودک القا می‌کند که تو کنترلی روی بدن خودت نداری، و این در آینده ممکن است منجر شود که کودک به مالکیت بدن دیگران هم احترام نگذارد. به کودکان آداب معاشرت رو یاد بدیم اما بدون زور و اجبار.

🔺صحنه‌ای آشنا که والدین به کودک اصرار می‌کنند تا خاله یا عمو رو ببوسه و کودک امتناع می‌کند. اگر والدین یا فرد متقاضیِ بوس رضایت دهد که هیچ، اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود. سناریوی بعدی توسط خاله یا عمو اجرا میشود؛ عمو با دو متر قد و سبیل، خودش رو میکوبه زمین و شروع میکنه گریه و زاری که من بوس میخوام، اگر بوس ندی من می‌میرم! کودک هاج و واج با بغض به صحنه خیره میشود. کودک احساس می‌کند اگر به خواسته‌های دیگران اهمیت ندهد باعث رنجش و ناراحتی و حتی «مرگ» آنها میشود. مفهوم مرگ برای کودکان بسیار پیچیده و استرس‌ آور است.
🔺 تصور کنید که ما برای گرفتن بوس و بغل چه فشاری به کودک وارد می‌کنیم. کودک می‌آموزد که برای خوشحال کردن دیگران باید به خواسته‌‌هاشون جواب مثبت دهد. بله، باورهای ما از درون چنین واکنش‌های رفتاری شکل می‌گیرند، از رفتار و برخوردهای ما بزرگسالان که قرار است کمک کنیم آینده‌ای بهتر برایشان بسازیم. ممکنه کودک در آخر عموی بی فکر رو ببوسه اما این رو هم یاد می‌گیرد که دفعه بعد اگر من هم بستنی خواستم حق دارم توی پاساژ جلوی مردم خودم رو بکوبم زمین و گریه کنم، چون برای عمو این تکنیک گریه و زاری برای گرفتن بوس جواب داد، چرا برای گرفتن بستنی برای من جواب نده! کودکان از ما می‌‌آموزند. هر لحظه و همه‌ جا.

Dr.jahangiri

17 Nov, 04:17


اگر از کودک شما خطایی سر بزند چه واکنشی نشان می دهید؟! فرض کنیم بچه ای لیوانش را بیندازد و بشکند. در درجه اول خیلی خوب است هول نکنیم و جیغ نکشیم چه از روی ترس چه از روی خشم. در خانواده های "آشفته" این حادثه ممکن است منجر به سخنرانی، خوردن سیلی و شاید تبعید بچه با چشمان اشکی به اتاقش شود ولی در خانواده "بالنده" به احتمال زیاد یک نفر خواهد گفت: "پسرم/دخترم لیوان شکست؟ ببینم انگشتت را هم بریده ای؟ من برایت یک چسب زخم می آورم بعد می رویم جارو می آوریم و تکه های شکسته را جمع می کنیم تا در دست و پایمان فرو نرود." حتی در برخی سنین ، کودک توانایی این را دارد که خودش جارو بیاورد و تکه ها را خودش جمع کند تا به اصطلاح خطای رخ داده را جبران کند. کودک از این طریق می آموزد که باید عواقب اشتباه خود را بپذیرد و برای جبرانش تلاش کند و در آینده، بخصوص در نوجوانی ،اگر دور از چشم والدین خطایی مرتکب شد به خانواده خود اعتماد دارد و آن را بدون ترس با پدر و مادرش مطرح می کند و می داند بجای تنبیه و سرزنش می تواند با کمی فکر، آن خطا را جبران کند. خانواده ی "بالنده" می داند زندگی آدمی و احساسات بشری و تاثیر آن روی آینده کودک از هر چیز دیگر مهم تر است.

Dr.jahangiri

17 Nov, 04:17


در حین مشاوره با اکثر والدینی که به دلیل اختلالات رفتاری مربوط به کودک خود مراجعه می کنند، کاملا آشکار است که کودک هیچ مشکلی ندارد و والدین نیاز دارند که مشکلات خود را حل و فصل کنند. سلامت روان کودک ، ارتباط مستقیمی با سلامت روان والدین دارد. کودکان در شرایط نا امن خانه، احساس ناامنی می کنند و رفتارهای نابهنجار از خود بروز می دهند. درک شرایط بد اقتصادی، بیماری، حجم مسئولیت والدین، اختلافات زناشویی، مشکلات والدین با محیط کارشان، تولد فرزند جدید و ... بسیار بسیار برای کودک دشوار بوده و هرگز کودک نمی تواند عمق آنها را لمس کند و بفهمد. در نتیجه برای تخلیه ناراحتی و حس ناامنی خود ممکن است رفتارهایی از خود بروز دهد که از نظر والدین، اختلال، تلقی شود؛ مثل پرخاش، خودزنی، ناسزاگویی،آزار جسمی اطرافیان،آسیب زدن به وسایل و اشیا، درس نخواندن و شانه خالی کردن از مسئولیتها، خوب غذا نخوردن، شب ادراری، اختلالات خواب، تیک های عصبی، ناخن جویدن و ... والدینی که حال خوشی ندارند و مدام در استرس ها و اضطراب های روزانه خود درگیرند، این حالشان را خواسته یا ناخواسته به کودک خود منتقل می کنند. توصیه ای که به این والدین داده می شود این است که برای مرتب شدن وضعیت خانه و بهبود حال فرزند خود، اول به خودشان برسند و مشکلات و درگیری هایشان را حل کنند و یا با کمک مشاور نحوه غلبه بر آنها را بیاموزند و به ذهن آشفته خود سرو سامان دهند. در این دنیای پر استرس و پر فشار، کنترل خشم و کنترل استرس مهارت هایی هستند که همه باید بیاموزند.

Dr.jahangiri

17 Nov, 04:15


رفتارهای زشت و بی ادبانه، الفاظ تند و حتی کتک زدن این روزها توسط کودکان بسیار شایع شده است. کودکان از حدود 1 تا 2 سالگی با حرکات دست و صورت و گفتار والدینشان آشنا می شوند و مفهوم قانون را درک می کنند. همانطور که در مطالب قبل به ایجاد قانون نامه در خانه اشاره کردیم باید به دور از فضای دیکتاتوری ساعت تماشای تلویزیون، ساعت خواب و استراحت، زمان صرف غذا و تفریح و ... در خانه تعریف شود تا کودکان از همان اول با مفهوم نظم و احترام به حریم والدین آشنا شوند. اگر زمان تماشای تلویزیون به پایان رسیده و کودک مخالفت می کند و اصطلاحا رو در روی والدین قرار می گیرد، اگر والدین تسلیم شوند کودک می آموزد که اجازه دارد برای رسیدن به هدفش به گستاخی و زورگویی پناه ببرد.باید با اقتدار ولی به دور از خشم و الفاظ تهدید آمیز نشان دهید که به قانون پایبند هستید و بگویید " می دانم که ناراحت می شوی ولی اجازه نداری برای نشان دادن ناراحتی با بی ادبی با پدر یا مادرت صحبت کنی یا مثلا اگر اشیا را پرتاب می کند یا چیزی را می شکند به او بگویید که اجازه نداری به کسی یا چیزی آسیب بزنی!" ممکن است به کار خود ادامه دهد باید دست او را به گونه ای محکم نگهدارید که دردش نگیرد ولی در عین حال قادر نباشد دستش را به حرکت درآورد. این نشان می دهد که زور مامان یا بابا بیشتر است ولی قصد ندارد به او آسیب بزند. ممکن است این چالش تا دو هفته به طول انجامد ولی در نهایت کودک پی می برد که مامان و بابا به قانون پایبند هستند و زورگویی و پرخاش او هرگز به نتیجه نمی رسد. کودک گاهی از امتیاز جیغ کشیدن یا گریه کردن و به اصطلاح نق زدن برای رسیدن به هدف خود استفاده می کند بخصوص در سنین 1 تا 3 سالگی؛ در این زمان مادر و پدر نباید دستپاچه شوند و باید محکم اما بدون خشم و عصبانیت به او بگویند برو داخل اتاقت یا یک فضای دیگر و وقتی گریه ات تمام شد با هم حرف می زنیم. و باید در تمام طول مدت جیغ کشدن و گریه کردن کاملا ساکت و منتظر بمانند. اینطور مواقع والدین باید با پدر بزرگ و مادر بزرگ هماهنگ شوند تا مبادا آنان وارد عمل شوند و پروسه تمرین را بر هم بزنند، چون باز هم کودک یاد می گیرد کسی غیر از پدر و مادر هست که بتواند امتیازی که می خواهم به من بدهد. فراموش نکنید هر تمرینی می تواند دو هفته تا یک ماه زمان ببرد مهم نیست داخل مهمانی یا فروشگاه باشید هرگز با گریه و جیغ کودک آبروی خانوادگی نمی ریزد پس محکم باشید و به کاری که ایمان دارید بپردازید تا در آینده با چالش های کمتری در دوران دبستان و نوجوانی مواجه شوید.

Dr.jahangiri

17 Nov, 04:14


نکات مهم در تربیت ذهن کودک

۱.به کودکت نگو : بر دیوار خط نکش
بلکه بگو : بر ورق بنویس ، سپس آن را به دیوار میچسبانیم

۲.نگو : بلندشو و اتاق کثیفت را تمیز و منظم کن
بگو : دوست داری با یکدیگر اتاق را مرتب کنیم ، چون میدانم نظم را دوست داری

۳. نگو : بازی را تمام کن و درس بخوان زیرا درس خواندن مهمتر است
بگو : اگر دروست را به بهترین نحو تمام نمایی با همدیگر بازی خواهیم کرد

۴.هر کلام و حرکت ما بر روی شخصیت فرزندمان تاثیر بسزایی خواهد داشت .

۵. حرکات کودکمان انعکاس اعمال ماست

۶.همیشه فرزندت راباعنوانهای محترمانه وعاطفی چون آقا،خانم و...صدابزن
خانم مریم زیبا ،آقا علی با ادب ،عزیزِ مادر،فرشته ی منکوچک من و...

۷.حداقل روزی یکبار به فرزندت این جمله رابگو: عزیزدلم من به وجودت افتخارمیکنم

۸.به فرزندت بیشتراز یک مهمان احترام بگذار وبرای شخصیتش ارزش قائل باش.

۹-به فرزندت اعتماد کن تاهرچه را تو دوست نداری هیچ گاه انجام ندهد

۱۰-قبل ازهمه چیز اختلافات خودرا با همسرت در روشهای تربیتی رفع کن

۱۱-بیشتر برای فرزندت وحرف زدن بااو وقت بگذار وکمتراز کودک زیر هفت سالت دورباش

۱۲-جلوی فرزندت رابطه ات باهمسرت ازهمیشه بهتر باشد .

۱۳.فرزند ات راازصمیم قلب دوست بدار واین دوست داشتنت را همیشه ابراز کن‌.

۱۴.ازسه سالگی به بعد کم کم مسئولیت های فرزندت رابه خودش واگذار کن‌‌.

۱۵-اشتباهات فرزند ات را ببخش وبه اوفرصت بازگشت بده تامحرم اسرارش باشی(حتی گاهی فرصت اشتباه کردن و ریسک کردن به اوبده)

۱6-هرروز باکودک ات بازی کن.گاهی درمیان بازی کمی زیادتر بخندید.

۱7-روزهای مشخصی راصرف پیاده روی دو نفره بافرزندت کن.

۱8برای فرزندت مصداق واقعی صداقت،امانت داری،کنترل خشم و وفای به عهد باش.

او تور ا می بینید و فردا با مردم همانگونه که تو تربیتش کردی رفتار خواهد کرد. در نهایت مردم دعاگوی تو خواهند بود با این فرزند خوبی که تربیت کردی و به جامعه فرستادی

Dr.jahangiri

07 Nov, 12:16


هشدار: متاسفانه بسیاری از والدین از خوراندن قطره های ویتامین A+D و آهن در زمان تجویز پزشک به بهانه های مختلف امتناع می کنند. بهانه هایی از قبیل پس زدن دارو توسط کودک، برگردندان قطره از دهان، علاقه نداشتن و ... برای اطلاع این دسته از افراد لازم است عوارض ناشی از کمبود این ویتامین ها مطرح شود: کمبود ویتامین D باعث ایجاد ضعف سیستم ایمنی می شود که منجر به تشدید علائم آلرژی، ضعف بدن در برابر سرماخوردگی و سایر ویروس ها، پوسیدگی دندان، عدم تحمل فعالیت های ورزشی و در آینده بروز افسردگی، MS (ام اس)، و متاسفانه بالا رفتن ریسک انواع Cancer (سرطانها) و...می شود. کمبود آهن باعث کاهش اشتها، اختلال رفتاری مثل لج بازی، پرخاشگری، میل به خوراکیهای نامتعارف( PICA ) مثل هله هوله ها ، عدم تمرکز، کاهش قوه یادگیری و کاهش هوش اکتسابی و...می شود. لذا والدین محترم به جای امتناع از دادن داروها به کودک باید دنبال راه حل توسط پزشک درمانگر برای نحوه خوراندن دارو با توجه به قلق های کودک باشند.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:15


https://maps.google.com/maps?q=35.724729,51.310401&ll=35.724729,51.310401&z=16

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:15


☎️📱تلفنهای مطب برای تعیین وقت : 44950446 و 09354420876 ساعات پاسخگویی به تلفنهای فوق: شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 16 الی 20 و پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 13 در بقیه ساعات و در روزهای غیر کاری، تلفنها پاسخگو نیستند.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:13


در روزهای اول شروع غذای تکمیلی چه مقدار غذا به فرزندم بدهم؟ روزهای اول فقط و فقط، جهت آشنایی شیرخواران با انواع غذاهای جامد است. نگران این نباشید که خیلی کم غذا می خورد، فراموش نکنید که منبع اصلی غذای او در این مرحله از رشد، همچنان شیر مادر است و تغذیه تکمیلی تنها بعد از شیر مادر قابل ارائه است. هر روز با دو سه قاشق چایخوری شروع کنید و به فرزند خود اجازه دهید تا به شما بگوید چه زمان سیر شده است. زمانیکه سرش را از قاشق دور می کند و یا به راحتی حواسش به اطراف پرت می شود، زمانیست که سیر شده است. شیرخواران خیلی خوب متوجه سیری و گرسنگی بدن خود هستند.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:13


رفتار تغذیه ای سالم: غذا بطور منظم و در زمان ثابتی صرف شود، میزان غذایی که کودک می خورد باید کنترل شود، باید از رضایت کودک از صرف غذا اطمینان حاصل شود، غذاها باید با تنوع در طعم، ظاهر،رنگ و نوع تهیه شود، از مصرف غذاهای شکردار تا حد امکان پرهیز شود، اگر کودک به تعداد محدودی غذا علاقه دارد باید غذاهای جدید را برای او با غذاهای مورد علاقه اش ترکیب کردتا کم کم به آنها علاقه پیدا کند، نباید کودک اینقدر گرسنه شود که به عصبانیتش منجر شود. تعادل در مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات ،هیدروکربن ها و چربی ها طبق هرم غذایی باید برقرار باشد تا منجر به چاقی یا لاغری مفرط نشود.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:12


طوری برای کودکان برنامه ریزی کنید که هنگام غذا خوردن گرسنه باشند. بی برنامگی در خوردن میوه و تنقلات و رعایت نکردن فاصله وعده های غذایی و مناسب نبودن زمان صرف سه وعده، باعث می شود کودک نسبت به غذا بی اشتها شود.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:12


اصول رفتار با کودک 3 تا 5 ساله در امر تغذیه: باید کودک را با انواع غذاهای مختلف آشنا کرد. بهتر است غذای جدید را ابتدا فرد بزرگتر خانواده بخورد تا الگویی برای کودک باشد. نباید میان وعده ها آنقدر زیاد باشد که کودک نتواند غذای اصلی را بخورد بخصوص در مصرف مواد قندی، شیرینی، شکلات و تنقلات کم ارزش زیاده روی نشود چون بغیر از سوء تغذیه و چاقی سبب فساد دندان هم می شود. در صورتیکه کودک تمایلی به خوردن غذای جدید ندارد می توان او را تشویق کرد که مختصری از آن را بچشد، بو یا لمس کند تا پذیرش غذا برایش راحت تر شود، ضمنا بهترین زمان چشیدن غذای جدید زمانیست که کودک بسیار گرسنه باشد. امر و نهی و اعمال روشهای تربیتی در حین صرف غذا مناسب نیست. بی تحرکی و خواب ناکافی و بیماری هم ممکن است سبب کم اشتهایی کودک شود. غذا را به تکه های کوچک تقسیم کنید و محیط را جالب و با آرامش کنید. اجازه بدهید اگر غذای بیشتری می خواهد ابراز کند.ریخت و پاش غذا را تحمل کنید چون کودک دارد می آموزد که مستقل غذا بخورد. با کودک هنگام صرف غذا صحبت کنید البته در ابن کار زیاده روی نکنید. خوردن غذا با همسالان برای کودک جالب تر است.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:11


بسیاری از مادران گله می کنند که کودکشان بعضی از غذاها را دوست ندارد.الگوهای رفتاری خانواده نقش موثری در انتخاب غذا توسط کودکان دارد معمولا کودکان غذاهایی رو دوست ندارند که یکی از اعضای خانواده از خوردن آن امتناع می کند و یا اصلا آن غذا در سفره خانواده جایی ندارد. همچنین ممکن است جمله "من این غذا را دوست ندارم" یا "فلانی این غذا را دوست ندارد" را بارها از بزرگترهایش شنیده باشد در اینصورت فکر می کند این جمله نشانه شخصیت یا بزرگیست و حتی بدون چشیدن غذایی آن را رد می کند. کودک باید با طعم انواع غذاها مثل ماهی آب پز ، هویج پخته، کدو، پوره سبزیجات،غلات و حبوبات پخته و له شده آشنا شود و به آنها عادت کند. بهتر است مادر از چشیدن و تنظیم طعم غذا خودداری کند. اگر کودک غذایی را دوست نداشت به او چند روز مثلا تا دو هفته ندهد و بعد دوباره آن را امتحان کند.
کودک رفته رفته بزرگتر که می شود و منطقش شکل می گیرد می توان با او گفت و گو کرد و به او توضیح داد که گاهی در جاهایی هستیم که مجبوریم غذایی را که طعمش باب طبع ما نیست بخوریم و این به دلیل حفظ بقا و کسب انرژی و پیشگیری از بیماریست. در نتیجه کودک یاد می گیرد هر چند اندک از هر غذایی بخورد به شرطی که خود والدین هم به این عهد پایبند باشند.

Dr.jahangiri

28 Oct, 04:11


نکات مهم در تغذیه سال دوم زندگی: 1)ادامه تغذیه با شیر مادر در صورت امکان2)دفعات تغذیه بغیر از شیر مادر 5 بار در روز3) نیاز کودک به کلسیم و پروتئین توسط شیر و ماست پاستوریزه تامین شود4) سفیده تخم مرغ کم کم شروع شود5)کودک خودش با قاشق یا دست در خوردن غذا فعالانه دخالت داشته باشد6)از غذای سفره خانواده تغذیه کند7)تنوع حبوبات افزایش پیدا کند8)هله هوله مثل پفک و چیپس و شکلات توصیه نمی شود بهتر است از بستنی، خرما، بیسکویت، بادام، پسته بعد از غذای اصلی بعنوان تنقلات استفاده شود.9) مصرف ویتامین های A+D و قطره آهن ادامه یابد.

Dr.jahangiri

20 Oct, 04:32


علائم و نشانه های اختلالات یادگیری در سنین 7 تا 9 سال که حتما باید جدی گرفته شود: در درک مطلبی که خوانده است یا مهارت های ریاضی ضعف دارد، در پاسخگویی به سوالات تشریحی مشکل دارد، در پاسخگویی به سوالات مرتبط با لغات مشکل دارد، خواندن و نوشتن را دوست ندارد و از روخوانی با صدای بلند اجتناب می کند، در یک متن واحد یک کلمه مشخص تکرار شده را به روش های متفاوت تلفظ می کند، مهارت های سازمان دهی ضعیفی دارد( تخت خواب، تکالیف مدرسه و میز او نامنظم و نامرتب است و توان نظم دهی به آنها را ندارد)، در دنبال کردن بحث های به هم پیوسته مشکل دارد. البته در نظر داشته باشید که شیطنت و حواس پرتی های کودکان باعث بروز گاه و بیگاه این مشکلات می شود ولی نباید فورا برچسب اختلال به آنها زد.این مشکلات اگر در اکثر مواقع بروز کند و مانع پیشرفت و یادگیری کودک شود ،در آن زمان باید ابتدا با مسئولین مدرسه مشورت کرد و بنا به تایید آنها با یک مشاور متخصص موضوع را مطرح کرد.

Dr.jahangiri

20 Oct, 04:31


اگر مایلید کودکتان را ختنه کنید،
باید بعد از سن یک ماهگی باشد که
سیستم انعقادی کودک کامل شده باشد.
روش ختنه زیاد مهم نیست ولی پزشکی
که این عمل را انجام می دهد
باید حاذق باشد.

Dr.jahangiri

10 Oct, 07:14


💙🦋اگر دختردار هستید...🦋💙

روزی هزار بار در گوشش آهنگِ "یه دختر دارم شاه نداره" را بخوانید؛
اتاقش را پُر کنید از خرس و قلب‌های شکلاتی؛
هر روز ببوسیدش و هر از گاهی حرفِ اول اسمش را با گلِ رز قرمز در جعبه‌ای بچینید...
آنقدر مهم بودنش را تاکید کنید که خودش هم به این باور برسد؛
که فقط زمانی جنسِ مخالف را واردِ زندگی‌اش کند که آن بخش از نیازِ محبت های دخترانه‌اش را فقط او بتواند تامین کند...

متوجهید چه میگویم؟
حیف است احساس دختری را که با جان و دل بزرگش کرده اید؛
یک غریبه که هنوز از راه نرسیده با چند خرس و شکلات و پاستیل دست خورده کند...
وقتی اینگونه باشید
با اولین دوستت دارم دل دخترتان نمی‌لرزد
...

💙💙روز 👼دختر👼 مبارک💙💙

🧠 @jaleb_doon

Dr.jahangiri

09 Oct, 05:04


بچه های بیش فعال از قربانیان درجه اول کتک خوردن می باشند. شما اگر فرزندتان تب کند او را دعوا می کنید؟ کتک می زنید؟ بیش فعالی هم یک نوع بیماریست که باید درمان شود. دقت کنید انگ بیش فعالی را نباید والدین یا فک و فامیل و دوستان و آشنایان به فرزند شما بزنند، این موضوع کاملا تخصصی است که باید توسط شخص متخصص به موقع تشخیص و درمان شود تا عواقب جبران ناپذیر بخصوص در ایام مدرسه و تعاملات اجتماعی به همراه نداشته باشد. والدین گرامی که بیماری کودک خود را انکار یا پنهان می کنید به یاد داشته باشید بزرگترین خیانت را به فرزند خود می کنید و روزی باید جوابگو باشید. خیلی از بیش فعالی ها و اختلالات رفتاری از قبیل جیغ زدن، لج بازی کردن، آسیب رساندن به خود و دیگران، پرخاشگری ، عدم تمرکز و ... می تواند به خاطر فقر آهن باشد که به راحتی توسط متخصص اطفال تشخیص و درمان می شود. پس نباید در همان مرحله اول فکر کنید کودکتان بیش فعال است. اگر بعد از تشخیص پزشک متخصص کودک مشکل جدی داشته باشد به یک روانشناس و در صورت لزوم روانپزشک معرفی می شود. پس در سنی که کودکتان نیاز به دریافت قطره آهن دارد به بهانه های مختلف که "دندانش سیاه می شود"، " هیچ نوع آهنی را نمی خورد"، " وقتی می خورد آن را بر می گرداند" و ... از دادن آهن به فرزندانتان طفره نروید. همه اینها راه حل دارد و با مشورت پزشک و کمی حوصله و صبر مشکل برطرف می شود.

Dr.jahangiri

09 Oct, 05:03


لزوما نباید هر کودکی را که شیطنت های آزار دهنده و غیر قابل کنترل دارد، پرخاشگر است و به افراد یا اشیا آسیب می رساند، "بیش فعال" یا "هایپراکتیو" نامید.در وهله اول با پزشک متخصص مشورت کنید زیرا در اغلب موارد نیاز به بررسی ذخیره آهن و فقر آهن می باشد. بسیار دیده شده که با آهن درمانی تحت نظر پزشک قسمت عمده ای از این مشکلات برطرف می شود. علت دیگری که می تواند در این مساله دخیل باشد رفتار نامناسب والدین با یکدیگر و یا با فرزند می باشد که متاسفانه اکثرا والدین منکر می شوند و متوجه اختلال رفتاری خود نیستند و توهم داشتن رفتار درست و ایده آل را دارند؛ که در این صورت با دریافت مشاوره تخصصی از یک کارشناس و با کمی صبر و تمرین و صرف وقت می توانند در جهت رفع مشکل به درمان کودک کمک کنند.

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:22


☎️📱تلفنهای مطب برای تعیین وقت : 44950446 و 09354420876 ساعات پاسخگویی به تلفنهای فوق: شنبه، یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه از ساعت 16 الی 20 و پنجشنبه از ساعت 10 صبح الی 13 در بقیه ساعات و در روزهای غیر کاری، تلفنها پاسخگو نیستند.

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:20


توجه: مطب از روز سه شنبه 2 مرداد 1403 در آدرس جدید کار خود را آغاز کرده است. آدرس و تلفنهای تماس قبلا هم در کانال تلگرام هم در پیج اینستاگرام بارها اطلاع رسانی شده است. جهت توقف خودروی شخصی می توانید هم از حاشیه بزرگراه ستاری و هم از خیابان ابراهیمی جنوبی استفاده بفرمایید. همچنین در برخی ساعات روز، پارکینگ عمومی مجتمع فرهنگی امام علی در ضلع شمالی بلوار فردوس قابل استفاده میباشد.توجه داشته باشید طبق قوانین رانندگی و رعایت حقوق شهروندی، توقف جلوی درب پارکینگ ساختمانها ممنوع می باشد. بنابراین خواهشمندیم حتی برای یک ثانیه جلوی درب پارکینگ مطب توقف نفرمایید. این ساختمان و ساختمانهای مجاور، اداری تجاری هستند و دائما ورود و خروج به پارکینگها انجام میشود. توقف هر خودرو حتی برای یک لحظه نه تنها باعث شکایت همسایگان شده بلکه باعث ایجاد ترافیک در خیابان اصلی میشود. سپاس از حسن توجه و همکاری شما🙏

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:19


https://maps.google.com/maps?q=35.724729,51.310401&ll=35.724729,51.310401&z=16

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:16


[🔎 یک نکته که باید مراجعین محترم رعایت کنند تا امنیت بهداشتی خودشان و کادر درمانی مطب تضمین شود ، این است که هر نوزاد و یا کودک فقط و فقط با یک نفر همراه برای معاینه وارد اتاق پزشک شود. اگر برای حاضر کردن نوزاد نیاز به کمک دارد، قبل از ورود به اتاق معاینه و قبل از رسیدن نوبت ویزیت، با کمک همراه دوم، نوزاد را حاضر کرده، وسایل اضافه را تحویل همراه دوم دهد و بعد خودش با نوزاد برای معاینه ، وارد اتاق پزشک شود. در انتها هم می تواند برای تمرکز بر گفته های دکتر و تجویزهای لازم، نوزاد یا کودک را پس از معاینه به همراه دوم بسپارد و خود، نسخه و توضیحات پزشک را دریافت کند. در بحران ویروسهای کرونا و آنفلوآنزا و ... پوشیدن ماسک را هم ضروری بداند. با این پروتکل، هم از ازدحام داخل فضای کوچک مطب جلوگیری می شود ، هم ریسک انتقال انواع بیماری کاهش می یابد و هم صرفه جویی در مدت زمان معاینه می شود و زمان انتظار سایر بیماران کاهش می یابد. با تشکر از حسن توجهتان

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:16


🔵🔴🔵 دوستان عزیز و همراهان گرامی، به خاطر داشته باشید در صورت پر بودن وقتهای مطب، بین مریض زمانی پذیرفته می شود که ۱) بیمار مذکور در مطب پرونده داشته باشد و پزشک از سوابق او مطلع باشد، ۲) بیمار مذکور نوزاد تازه متولد شده باشد و نیاز به ویزیت بعد از تولد داشته باشد. برای موارد دیگر حتما باید بیمار مورد نظر ، وقت ثابت داشته باشد که از قبل تعیین شده باشد. لطفا اگر قصد معرفی دوستان و بستگان خود را دارید، از قبل ، قوانین را برای ایشان شرح دهید و لینک کانال تلگرام مطب و یا پیج اینستاگرام را در اختیارشان قرار دهید.

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:11


در زمان شیردهی مادر همه چیز می تواند بخورد به جز قهوه، نسکافه، نوشابه(کولا و کافئین) ، سیر خام و پیاز خام. چون این اقلام طعم شیر را برای نوزاد ناخوشایند می کند. مادر در زمان شیردهی اگر عرق رازیانه بخورد هم باعث افزایش شیر می شود و هم نفخ نوزاد را کاهش می دهد.

Dr.jahangiri

05 Oct, 05:09


دوران شیردهی: سعی کنید زمانیکه نوزاد میل دارد به او شیر بدهید و اصلا اورا از خواب برای شیر دادن بیدار نکنید. این باور اشتباه است که حتما سر ساعت بچه بیدار شود و شیر بخورد. خواب خوب به اندازه تغذیه خوب تاثیر بسزایی در رشد بچه دارد. بعد از شیردهی یک ربع تا 20 دقیقه نوزاد را بغل کنید تا آروغ بزند. اگر خواب بود و امکان بلند کردنش وجود نداشت او را بعد از شیر خوردن، روی پهلوی راست بخوابانید. توجه داشته باشید که لزوما نباید صدای آروغ شنیده شود. یک ربع زمان برای دفع باد گلو کافیست. بچه ای که شیر مادر می خورد 6 تا 10 بار در روز ممکن است شکمش کار کند و مدفوعش در اغلب اوقات شل و زرد رنگ است و گاهی ممکن است سبز باشد که کاملا طبیعی است.👨‍⚕️

Dr.jahangiri

29 Sep, 06:01


علائم و نشانه های اختلالات یادگیری در سنین 7 تا 9 سال که حتما باید جدی گرفته شود: در درک مطلبی که خوانده است یا مهارت های ریاضی ضعف دارد، در پاسخگویی به سوالات تشریحی مشکل دارد، در پاسخگویی به سوالات مرتبط با لغات مشکل دارد، خواندن و نوشتن را دوست ندارد و از روخوانی با صدای بلند اجتناب می کند، در یک متن واحد یک کلمه مشخص تکرار شده را به روش های متفاوت تلفظ می کند، مهارت های سازمان دهی ضعیفی دارد( تخت خواب، تکالیف مدرسه و میز او نامنظم و نامرتب است و توان نظم دهی به آنها را ندارد)، در دنبال کردن بحث های به هم پیوسته مشکل دارد. البته در نظر داشته باشید که شیطنت و حواس پرتی های کودکان باعث بروز گاه و بیگاه این مشکلات می شود ولی نباید فورا برچسب اختلال به آنها زد.این مشکلات اگر در اکثر مواقع بروز کند و مانع پیشرفت و یادگیری کودک شود ،در آن زمان باید ابتدا با مسئولین مدرسه مشورت کرد و بنا به تایید آنها با یک مشاور متخصص موضوع را مطرح کرد.

Dr.jahangiri

29 Sep, 05:59


https://t.me/drmohammadjahangiri/1973

Dr.jahangiri

29 Sep, 05:59


https://t.me/drmohammadjahangiri/1974

Dr.jahangiri

29 Sep, 05:58


اضطراب جدایی: اضطراب جدا شدن از مادر یک امر کاملا طبیعی است بخصوص در سالهای اول زندگی. به خاطر داشته باشید کودک چیزی را که با چشم می بیند باور می کند و هیچ درکی از دنیای انتزاعی و نادیده ذهن ما ندارد. پس سخت است از کودک انتظار داشته باشیم وقتی قرار است او را برای یکی دو ساعت تنها بگذاریم او درک کند زیرا او فقط صحنه نبود مادر را می بیند و باور یا تصوری از این موضوع ندارد که مثلا مادر رفته خرید یا سر کار و بالاخره بر می گردد. برای کمک به درک کودک و آموزش به او باید صبور باشید و زمان صرف کنید. در صورتیکه مجبور به ترک خانه اید، هرگز و هیچگاه به صورت پنهانی و با فریب دادن کودک و یا سرگرم کردن او با یک شخص ثالث، خانه را ترک نکنید زیرا آثار مخرب روحی در پی خواهد داشت و دشواری های زیادی هم برای مادر هم کودک به وجود می آورد و از همه مهم تر اعتماد کودک از شما سلب می شود. ممکن است کودک گریه کند حتی دقیقه ها و ساعتها نق بزند و بی قراری کند ولی این گریه آسیب کمتری وارد می کند تا اینکه کودک همیشه در این وحشت به سر ببرد که مبادا به صورت ناگهانی ترک شود. مغز کودک در این هنگام پیامی منتشر می کند که همه این جهان فریب و دروغ است و فرزند شما همه عمر خود با سوء ظن و شک و در نتیجه اضطراب سپری خواهد کرد. برای شروع تمرین جدایی با بازی" قایم باشک" شروع کنید، این بازی باعث می شود کودک متوجه این واقعیت بشود که هر چیزی که از دید ما خارج شد، لزوما به معنای از بین رفتن آن نیست و می تواند مجددا دیده شود و با این روش اضطراب کودک کاهش می یابد. در مراحل بعد از زمانهای یک ربع و نیم ساعت برای ترک خانه شروع کنید و این زمان را کم کم افزایش دهید . قبلش با کودک صحبت کنید و دقیقا توضیح دهید مثلا برای خرید نان می روید و زود بر می گردید. یا مثلا برای او تصویر زیبایی از بازگشت خود بسازید و بگویید" وقتی برگردم با هم لگو بازی می کنیم." کم کم کودک به این باور می رسد که مادر به قولش عمل می کند و بر می گردد و دیگر جای نگرانی نیست. کودکان از حدود 4 سال تا حدی مفهوم زمان و عقربه های ساعت را درک می کنند. می توانید از روی ساعت به او نشان دهید که مثلا "من الان که عقربه بزرگه روی 2 هست می روم خرید و وقتی به 6 برسد بر می گردم "و حتما سر قول خود بمانید.

Dr.jahangiri

22 Sep, 05:03


۶ صبحانه سالم با ۳۵۰ کالری 🥞

برای روزهای مدرسه و دانشگاه، کاملترین و پر انرژی ترین صبحانه رو اماده کنید

🔗 @MoallemanNews