بهترشويم @drf_sh Channel on Telegram

بهترشويم

@drf_sh


🌿 بهتر شويم، كانالي برای اشتراک گذاری اطلاعات صحیح علمی پیرامون سلامت روان.

👩🏻‍⚕️دكتر فاطمه شايگان شريف
روانپزشك_رواندرمانگر
٠٩١٠٧٨٥٣٢٨٨
@dr_shaygan

بهترشويم (Persian)

بهتر شويم، كانالي برای اشتراک گذاری اطلاعات صحیح علمی پیرامون سلامت روان. این کانال توسط دکتر فاطمه شايگان شريف، روانپزشک و رواندرمانگر، تاسیس شده است. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید از تخصص و تجربه‌ی ارزشمند این متخصص در زمینه سلامت روان بهره ببرید. اطلاعات صحیح و علمی پیرامون موضوعات مختلفی مانند روانشناسی، روانپزشکی و رواندرمانی را در این کانال خواهید یافت. برای عضویت در کانال به آدرس @dr_shaygan مراجعه کنید و از تجربه‌ی منحصر به فرد این کانال بهره مند شوید.

بهترشويم

24 Dec, 05:31


#حرف_حساب


یک اصطلاح جذاب در زبان انگلیسی وجود دارد به اسم Sweet spot که معنی فارسی درخوری ندارد. مثلا نقطه‌ی شیرین یا نقطه‌ی مطلوب. که هیچ کدام این‌ها سوئیت‌اسپات نمی‌شود. بیشتر باید توصیفش کرد تا معنی. مثلا بهترین جای چوب بیس‌بال که با آن می‌شود به توپ ضربه زد. یا بهترین تنظیم لنز دوربین که شفافترین عکس را تحویل آدم می‌دهد. یا بهتر از آن، نقطه‌ای از گردن که بیشتر لذت را هنگام لمس شدن به آدم می‌دهد. تعمیمش می‌شود داد به همه چیز.

صد و پنجاه سال پیش، هدایت کاف توی وبلاگش از سوئیت اسپات گفته بود. نوشته بود که ویزای دانشجویی‌اش تا آخر سال منقضی می‌شود. از دو هفته‌ی پیش به این ور سه بار سرگیجه گرفته و خورده زمین و دکتر دانشگاه چند تا حدس ناجور گذاشته کف دستش. خیلی هم حوصله‌ تمام کردن درسش را ندارد و افق زندگی خاکستری است و فکرهای خطرناکی توی سرش می‌چرخد. بعد نوشته بود که شب‌ها می‌رود با بستنی‌فروش سر خیابان‌شان حرف می‌زند و همه‌ این‌ها را برایش ریسه می‌کند.

نوشته بود بستنی‌فروش سر خیابان سوئیت‌اسپات روابطش است. نه آن‌قدر از نظر عاطفی مثل برادر و مادر و دوست‌دخترش به او نزدیک بود که جرات نداشته باشد چیزی بهشان بگوید. از آن‌طرف هم مثل دکتر دانشگاه هم از او دور نبود که هدایت را به برگ چغندر فرض کند و هیچ نگرانی‌ای در چشم‌های زاغش موج نزند. بستنی‌فروش یک‌جایی بود وسط این طیف. همان که هدایت کاف به آن می‌گفت سوئیت‌اسپات.

بعد هم اصرار کرده بود که هر آدمی در طیف روابطش یک بستنی‌فروش و سوئیت‌اسپات می‌خواهد. کسی که آدم راحت روی صندلی روبرویش بنشیند و او را با سهمگین‌ترین طوفان‌های درونش بمباران کند و مطمئن باشد که به میزان مناسب نگران می‌شود. نه آنقدر زیاد که نگرانِ نگران‌شدنش باشد و نه آن‌قدر کم که حال آدم خوب نشود. همان سوئیت‌اسپات.

کانسپت قشنگی است. فاصله‌ مناسب در روابط، رمز اثربخشی‌شان است. درست مثل فاصله‌ زمین از خورشید. اگر دورتر یا نزدیک‌تر بشود، همه یا محکومیم به یخ‌زدن یا کباب‌شدن. اما افتاده روی سوئیت‌اسپات و میلیون‌ها سال خوش و خرم دارد دور خودش و او می‌چرخد.

قسمت تاسف‌بار ماجرا این است که از بین این همه سیاره، فقط یکی‌شان افتاده جای درست طیف. باقی، فقط هستند وگرنه حیات که نمی‌دهند.
یادش بخیر هدایت کاف. هزار تا رفیق داشت که با هم چای و کباب می‌خوردند و کوه می‌رفتند و فوتبال بازی می‌کردند و شب‌ها فیلم‌های هالیوود و بالیوود را شخم می‌زدند. به اندازه‌ یک قبیله هم فامیل داشت. دوست‌دخترش هم مجسمه‌ خوبی‌ها بود. وسط این‌همه آدم فقط یک بستنی‌فروش هندی نشسته بود روی سوئیت‌اسپات رفاقتش.
فقط یک نفر.



#فهیم_عطار


@drf_sh

بهترشويم

12 Dec, 15:59


#تریکوتیلومانیا


◽️ "شیوع" سالانه تریکوتیلومانیا، ۲-۱ درصد است و ابتلای زنان حدود ١٠ برابر مردان است.

◽️"شروع" این اختلال معمولا همزمان یا بعد از آغاز بلوغ است، هر چند که ممکن است در شیرخواران هم دیده شود.
رایج ترین سن شروع در نوجوانان و بزرگسالان جوان است، به طور متوسط، معمولا سن شروع بین ۹ تا ۱۳ است.


◽️ "دلایل" مشخصی برای تریکوتیلومانیا وجود ندارد، اما نگاه به تریکوتیلومانیا به عنوان یک بیماری روانپزشکی است. یک تئوری در سطح بیولوژیکی این است که در یک سیستم شامل پیام رسان های شیمیایی بین سلول های عصبی در قسمت هایی از مغز اختلال وجود دارد. همچنین ممکن است ترکیبی از عوامل از قبیل استعداد ژنتیکی، استرس شدید یا شرایطی مثل وجود بسیاری بیماری های دیگر وجود داشته باشد.


◽️ "سیر" تریکوتیلومانیا معمولا مزمن همراه با نوسان است و نواحی درگیر آن ممکن است در طی زمان تغییر کند،
به طور کلی، تریکوتیلومانیا یک شرایط مزمن است که اگر درمان نشود به صورت منقطع در زندگی فرد وجود خواهد داشت.

◽️ "درمان" این اختلال به شیوه دارويى و غیردارويى میتواند توسط روانپزشک و روانشناس انجام شود.
"داروها" می توانند علائم افسردگی و وسواس را که شخص احتمالا تجربه میکند را نيز کاهش دهند.
همزمان با دارو درماني برای جلوگیری از عود علائم، از رفتار درمانی نیز استفاده ميشود.
در "رفتار درمانی"، افراد یک روش ساختار یافته از نحوه پیگیری علائم و رفتارهای مرتبط، افزایش آگاهی از کشیدن(مو)، جایگزین کردن رفتارهای ناسازگار و چندین تکنیک دیگر با هدف از بین بردن عادت مو کندن را یاد میگیرند.


@drf_sh

بهترشويم

12 Dec, 15:59


#تریکوتیلومانیا

"اختلالات همراه" ممكن است وجود داشته باشد كه شامل دیگر رفتارهای تکرار شونده متمرکز بر بدن، نظیر؛ کندن پوست، جویدن لب، خوردن ناخن، مکیدن انگشت شست، کوبیدن سر، یا خاراندن اجباری و یا افسردگی اساسی، اختلال وسواسى اجبارى و... باشد.

@drf_sh

بهترشويم

06 Dec, 06:28


افكارتو تغيير بده...
🙋🏻‍♀️زندگيتو تغيير بده...



@drf_sh

بهترشويم

06 Dec, 06:28


#اختلال_وسواسي_اجباري


تفاوت تمیزی و نظافت با وسواس⁉️


تفاوت تمیزی و نظافت با وسواس را می‌توان در میزان وقتی که از فرد می‌گیرد و باعث اختلال در زندگی فرد می‌شود و یا پریشانی او دانست.

👈 اگر فرد چنان درگیر آداب خاص شستشو و یا چک کردن و یا … می‌باشد که امور دیگر زندگی او تحت‌الشعاع آن قرار می‌دهد و یا آنکه وقت و انرژی بسیاری از او می‌گیرد، می‌توان رفتارهای فرد را وسواسی دانست. اگر شما درباره نظم و ترتیب و تمیزی همواره نگران هستید و در انجام هرکاری اولویت شما این معیارها می‌باشد، باید در جهت بهبود خود کاری بکنید.

👈 تفاوت دیگر آن است که در فرد وسواسی، این افکار وسواسی هستند که کنترل زندگی فرد را به‌دست می‌گیرند و او را مجبور به انجام رفتارهای خاصی می‌کنند و در صورتی که فرد آن رفتارها را انجام ندهد، دچار پریشانی می‌شود. ولی کنترل زندگی فردی که به تمیزی و نظم اهمیت می‌دهد، در دست خود اوست و او احساس اجبار برای انجام رفتارهایی خاص ندارد و دچار اضطراب و پریشانی از انجام ندادن آن رفتار در مواقع خاص نمی‌شود.

👈 شما می‌توانید معیارهای خود را با پرسش از اطرافیان خود و نحوه رفتار آنها درباره تمیزی و یا چک کردن و یا … مورد سنجش قرار دهید. به‌طور مثال، اگر دیگران در طول هفته بین ۱ تا ۳ بار حمام می‌روند و هربار به‌طور متوسط ۱۰ تا ۳۰ دقیقه وقت صرف می‌کنند و شما روزی ۲ بار و هربار ۱ ساعت؛ باید درباره وسواسی بودن خود ظنین شوید. و نکته آخر آنکه، اطرافیان فرد وسواسی رفتارهای فرد را غیرعادی می‌دانند و آنها را آزار می‌دهد. در اینصورت فرد باید در جهت بهبود خود اقدام کند.


@drf_sh

بهترشويم

06 Dec, 06:28


#اختلال_وسواسي_اجباري

همه افراد در مقاطعی از زندگی دچار افکار و اعمال وسواسی می‌شوند ولى برای آنکه آن را اختلال محسوب کنیم باید ویژگی‌های اصلی اختلال وسواسي اجباري را داشته باشند:
▫️وسواس‌های فکری یا عملی عود‌کننده یا تکراری هستند.
▫️آنها به‌شدت وقت‌گیر هستند و یا به پریشانی آشکار یا اختلال عملكرد منجر می‌شوند.
▫️فرد از غیرواقعی و غیرمنطقی بودن وسواس‌های خود، آگاه است و میکوشد تا این افکار یا تکانه‌ها را نادیده گرفته و یا سرکوب کند و یا آنها را با فکر یا عملی دیگر خنثی کند.

@drf_sh

بهترشويم

06 Dec, 06:27


بهترشويم pinned «#اختلال_وسواسي_اجباري تفاوت تمیزی و نظافت با وسواس⁉️ تفاوت تمیزی و نظافت با وسواس را می‌توان در میزان وقتی که از فرد می‌گیرد و باعث اختلال در زندگی فرد می‌شود و یا پریشانی او دانست. 👈 اگر فرد چنان درگیر آداب خاص شستشو و یا چک کردن و یا … می‌باشد که امور…»

بهترشويم

27 Nov, 15:18


#اختلالات_روانپزشكي
#تریکوتیلومانیا


👩🏻👨🏻آشنايى با اختلال تريكوتيلومانيا يا كندن مو!!


@drf_sh

بهترشويم

27 Nov, 15:18


#تریکوتیلومانیا


👨🏻👩🏻 علائم اختلال كندن مو:


◽️ "تريكوتيلومانيا يا كندن مو" ، اختلالی است که در آن، کندن مکرر موها در هر ناحیه ای که مو رشد می کند اتفاق می افتد و منجر به از دست دادن مو به شکل تنک شدن موها و یا مناطقی از طاسی کامل می گردد.
شایعترین مناطق آن؛ فرق سر، ابروها و مژه ها می باشد و مناطق کمتر شایع شامل زیر بغل، صورت، لگن و ناحیه اطراف مقعد است.

◽️ممکن است قبل یا حین کندن مو، فرد حالات مختلف هیجانی نظیر اضطراب یا خستگی یا ملال را تجربه کند و بعد انجام آن احساس تسکین، لذت و رضایت داشته باشند. کندن مو ممکن است با درجاتی از آگاهی هوشیارانه همراه باشد و در بعضی ها غیر ارادی و اتومات انجام شود، بسیاری از افراد هر دو حالت را گزارش می کنند.

◽️مبتلایان به این اختلال، اقدامات مکرر برای کاهش یا توقف کندن مو داشته اند که بی نتیجه مانده است.

◽️این اختلال موجب پریشانی قابل توجه یا نقص در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا زمینه های مهم دیگر می شود. پریشانی ممکن است شامل احساس از دست دادن کنترل، خجالت، یا شرم شود که این احساس خجالت ممکن است باعث اجتناب از کار، مدرسه، یا موقعیت های اجتماعی دیگر رخ دهد.

◽️کندن موها ممکن است با طیف مختلفی از رفتارها یا تشریفات همراه شود. برای مثال، افراد ممکن است نوع خاصی از مو را برای کشیدن جستجو کنند یا شاید موهایشان را به روش خاصی بیرون بکشند. همچنین بعد از کندن مو افراد ممکن است رفتارهای مختلفی با آن داشته باشند، به طور مثال آن را مشاهده و بررسی کنند یا به صورت های مختلف دستکاری کنند( مثلا لول کردن مو در بین انگشتان، کشیدن رشته های مو بین دندان ها، گاز گرفتن و ریز ریز کردن مو با دندان، یا بلعیدن مو).


@drf_sh

بهترشويم

25 Nov, 18:26


#روانشناسي



🚺 خشونت علیه زنان چیست؟
با نگاهى مسئوليت پذيرانه از طرف زنان
:

🔸خشونت علیه زنان شبیه زنی‌ است که اگر دامادش دنیا را به نام دخترش بزند کم کاری کرده ولی اگر پسرش یک پراید قراضه چپی را به نام عروسش بزند بیراهه رفته و دخترک را پررو کرده!
🔸خشونت علیه زنان شبیه زنی است که اگر دخترش هفت قلم بزک می‌کند شیک و آراسته است و اگر عروسش ماتیک صورتی بزند پتیاره!
🔸خشونت علیه زنان شبیه زنی است که مهریه دخترش سکه به تعداد سال تولد است و مهریه عروسش به نام خانم فاطمه زهرا یک سکه!
🔸خشونت علیه زنان شبیه زنی است که اگر دخترش سفر برود و هزار تا دوست داشته باشد اجتماعی‌ست؛ اما عروسش با داشتن یک دوست سلیطه!
🔸خشونت علیه زنان شبیه زنی است که حقوق دخترش مال خودش است و حقوق عروسش باید در زندگی خرج شود!
🔸خیلی از ما زن ها در ظاهر شعار حمایت از هم میدهیم، سوالم این است پس مردانی که علیه زنان دست به خشونت از هر نوعی می زنند دست پرورده چه مادرانی هستند؟! یادمان باشد بخش زیادی از وضعیت جامعه نتیجه تربیت مادران است...

#شهلا_ظهوریان



🚹 آیا به دلیل خشونت زنان عليه زنان فکر کرده ایم ؟
با نگاهى مسئوليت پذيرانه از طرف مردان:

🔹كارل يونگ ميگويد: فردی که دارای سلامت روان است دیگران را هم تحت فشار روانی قرار نمی دهد؛ قاعدتا آن که زجر دیده است، ديگران را زجر ميدهد.
🔹توجه داشته باشيم كه سیستم روانی آدمها بیشتر از این که با محرک های اخلاقی و درست و بدی امور کار کند، گرفتار دردها و رنجهايش است.
🔹جریان استبداد مردانه که زنها رو به صورت تاریخی سرکوب کرده یک جریان پیوسته است و زنان را مورد آزار قرار داده است و حاصل این آزارها میشود، فریادی که مادر شوهر بر سر عروس میکشد ولی در حقیقت این بیانگر دردی است که او از نظام مردسالار دارد و خودش از ریشه درد خودش نا آگاه.
🔹در واقع اين آزارها موجب شده گاهی زنان، قربانیِ آزار زنان نسل قبل به رسم دیرینه شوند و اين چرخه معيوب ادامه مي يابد تا نهادینه کردن رفتاری بالغ در پذیرش همدیگر، راهی به طول نسل هاست...



🚺ما زنان براى كاهش خشونت عليه زنان ديگر چه كنيم؟

🔺به نظر قشنگترین نگاه این است که ما زنان به پر رنگ تر کردن نقش خود و کمتر تمرکز کردن روی نقش دیگران در این چرخه معیوب و کثیف خشونت توجه كنيم، یعنی "من" به عنوان يك زن چه کار هر چند کوچکی می‌کنم که نمیگذارم اين موضوع در سطح کلان کمی بهتر شود؟
🔺تغییر از همینجا و با همين سوالات از خود شروع میشود چون خشونت علیه زنان همون‌طور که گفتيم یک "چرخه" است.
🔺تغییر نقش من در باز توليد خشونت در مقاطع مختلف زندگی هم یک "حلقه" است (نقش عناصری که در هر لحظه در سطح خودشون نسبت به یک تغییر مثبت جزیی در مورد خودشون مقاومت می‌کنند و به بقای این شبکه معیوب کمک می‌کنند).
🔺نقش هر چند ناچیز "من" به عنوان زن در بقای وضع موجود است که دردناک است.
🔺اما وقتی یک زن نسبت به تغییر نقش خود در باز توليد چرخه خشونت آگاه میشود، آن را می‌شکند، اين زن آگاه، خشم گذشته خود را به عروس خود منتقل نميكند.
🔺هم شکستن چرخه هم شکستن حلقه و شبکه در سطح افراد دردناک است، چون باید خلاف جهت جامعه حرکت کرد.
🔺بزرگ شدن تهوع آور خشونت علیه زنان به خاطر فرار کردن از همین سوالات دردناک به ظاهر کوچك در ذهن تک تک خود ماست.


با تشكر از پزشكان بهمن ٧٨


@drf_sh

بهترشويم

25 Nov, 18:20


🔶به بهانه روزهای نارنجی🔶
" روز بين المللى مبارزه
با خشونت علیه زنان"


◻️در مواجهه با تروما، سه واکنش وجود دارد: فرار کردن، جنگیدن و یخ زدن

◻️اگر فواصل رخ دادن تروما طولانی باشد، هم بدن و هم روان ما فرصت کافی برای انتخاب از میان گزینه های واکنش را خواهند داشت.
برای مثال در مواجهه با خطر شروع به دویدن در جهت مخالف می کنیم.

◻️ولی اگر تروما پیوسته و با فواصل کوتاه رخ دهد، روان ما نیز همچون جسم مان گزینه یخ زدن را انتخاب می کند و از جنگیدن یا گریختن دست بر می دارد.

◻️کسانی که قربانیان خشونت خانگی، به خصوص زنان را، برای فرار نکردن یا نجنگیدن نکوهش می کنند باید یخ زدگی ناشی از تروما را در نظر بگیرند و به قربانی کمک کنند تا به واکنشهای فرار یا جنگیدن دست پیدا کند.

◻️تروما مساله ای روان تنی، عمیق و چندلایه است که شیوه های تشخیص و درمان آن نیاز به دانش عمیق از وجوه مختلف زندگی فرد دارد.


#مریم_طهماسبی


@drf_sh

بهترشويم

22 Nov, 06:43


#باورهاي_غلط درباره بيماري هاي اعصاب و روان

اختلالات روانى واقعي هستند،
حتى اگر ديده نشوند!!


@drf_sh

بهترشويم

20 Nov, 07:00


خیال نکن زندگی واسه مردا خیلی آسونه! اگه قوی باشی یه سِری مسئولیتِ سنگین رو سَرت آوار میشه. چون ریش داری، اگه نوازش بخوای یا گریه کنی همه بهت می‌خندن...


#اوریانا_فالاچی


@drf_sh

بهترشويم

10 Nov, 05:23


#روانشناسي_رابطه


👩‍❤️‍👨آسيب پذير بودن در رابطه !!


شايد فكر كنيم آسيب پذير بودن در رابطه خوب نباشد و بايد در رابطه هميشه از خودمان محافظت كنيم ولى آسيب پذيرى در روابط عاطفى موجب نزديك شدن افراد به هم ميشود تا تجربه رابطه صميمانه و عميق ترى داشته باشند.

صميميت از ملزمات هر رابطه عاطفى است و صرفا به معناى رابطه جنسى نيست ، بلكه به معناى آشنايى و پذيرش وجه آسيب پذير طرف مقابل است.

آسيب پذير بودن در رابطه يعنى:

▪️اگر اشتباه كرديم ، اشتباهمون رو بپذيريم.
▪️خاطراتمون رو گلچين نكنيم.
▪️در مورد ترس هامون صادق باشيم و بيان كنيم.
▪️نيازهامون را بگوييم و احساساتمون رو ابراز كنيم.
▪️افكار و عقايدمون رو آزادانه بيان كنيم.
▪️در حضور پارتنرمون بتونيم براحتى گريه كنيم.
و ….

ما ميخواهيم در رابطه بى نقص باشيم و با نقابى ظاهر ميشويم كه طرف مقابل به اطلاعات درونى ما دست پيدا نكند تا نتواند به ما آسيبى بزند. ما با بروز ندادن اين موارد ميخواهيم از خودمان حفاظت كنيم.

ولى توجه كنيد كه آسيب پذير بودن در رابطه به رشد رابطه و همدلى دو نفر كمك ميكند و براى رابطه بهتر بايد خطر آسيب پذير بودن را پذيرفت.

آلن دوباتن در كتاب آرامش ميگويد: "رابطه باید طوری باشد که طرفین کاملا آگاه باشند که ممکن است شریک زندگیشان در مورد مسائل خاصی آسیب پذیر باشد و مراقب باشند که با ظرافت با این موضوعات برخورد کنند. این یکی از دستاوردهای تحسین برانگیز و از تجلی های واقعی عشق است."


@drf_sh

بهترشويم

17 Oct, 09:02


📅 از ۲۸ مهر تا ۷ آبان ساعت ۹ تا ۱۳، برنامه غربالگری رایگان سرطان پستان با حضور پزشکان متخصص و کارشناسان سلامت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در محلات مختلف شهرداری شهر تهران برگزار می‌شود.

این غربالگری با هدف ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از سرطان پستان در مراکز نوشته شده در تصویر اجرا می‌گردد.

تلفن نوبت دهی:
021-88641398
021-88791207
---

📱لطفاً کانال‌ها و صفحاتی را که قبلاً معرفی شده‌اند ببینید و اگر مفید هستند آن‌ها را به دیگران هم معرفی کنید:
📱 t.me/moarrefi

🌱 شما هم اگر کانال‌ها و گروه‌های احتمالاً مفیدی را در تلگرام یا صفحات مفیدی را در اینستاگرام می‌شناسید لینکشان را بفرستید تا معرفی شوند.

🆘 لطفاً این پیام را بازنشر بفرمابید.

بهترشويم

16 Sep, 08:58


حرفهایی که گفتنشون سخته!!
ولی باید جرات گفتنش رو تمرین کنیم
و انجام بدیم.


@drf_sh

بهترشويم

16 Sep, 08:58


باران....
پاییز یا بهارش فرقی نمیکند
هروقت ببارد، ترانه باز بارانِ
کودکیها در گوش وجانِ
آدم طنین انداز میشود
باران اعجاز خاطرات است
هیچوقت بی دلیل نمیبارد!

#نرگس_صرافیان


@drf_sh

بهترشويم

16 Sep, 08:58


#مهارتهاي_زندگي
#رفتار_قاطعانه


🔮 چگونگی "نه گفتن"، در سه گام‼️



1️⃣ گام اول:
اینكه تصمیم بگیرید كه كدام پاسخ به نفع شماست (تصمیم گیری)


2️⃣ گام دوم:
اینكه علت تصمیم خود را بگویید ( قول آن را به كسی دادم یا برنامه دیگری دارم)


3️⃣ گام سوم:
همدلی و درك احساسات دیگران
باعث می شود كه پاسخ منفی شما را راحتتر بپذیرند (می دانم كه تو به آن نیاز داری و یا البته وضع تو را درك می كنم)



@drf_sh

بهترشويم

15 Sep, 15:58


#روانشناسي
#درمان_پذيرش_تعهد


☑️ همه ما، ناامیدی، یاس، طرد، فقدان و شکست را تجربه کرده ایم. همه ما با مرگ خودمان و عزیزانی که دوستشان داریم مواجه خواهیم شد. همچنین احساسات دردناکی را مکررا تجربه میکنیم: ترس، غم، نفرت، شرم، خشم!

☑️ لحظاتی را تجربه کرده ایم که در شرایط شادی، ذهنمان به سمت خاطره ناخوشایند منحرف شده است. بخاطر "تحریف ذهن"، حتی بهترین زندگیهای انسانی بناچار درگیر هيجان هاي منفي و دردهای معناداری هستند.

☑️ انسان معمولا با دردش، بطور غیرموثری برخورد میکند. اغلب وقتی حس های بدنی دردناکی را تجربه میکنیم، جوری برخورد میکنیم که در دراز مدت "خودتخریب گر" است، بجای برخورد و حل کردن منطقی مسائل، از آنها به گونه ای فرار (اجتناب) میکنیم یا باور داریم عقاید ما تغییر ناپذیر و بخشی از وجود ما هستند.

☑️ هيجانها در طول تكامل انسان براي مقصود خاصي ايجاد شده اند، آنها ما را به سوي اعمالي پيش مي برند كه به بقا كمك مي كنند.
هيجانات منفي و دردناك به ما خبر مي دهند كه برخي چيزها اشتباه يا تهديدكننده هستند و ما را وادار به مقابله مي كنند.
هيجانها مفيدند، آنها به ما كمك مي كنند تا در صورت رويارويي با مشكلاتي كه ثبات زندگي مان را تهديد مي كند سازگار شويم يا به مشكلات پايان بخشيم.

☑️ احساس ها، هر چقدر هم شديد يا ناراحت كننده باشند، شبيه "موج" هستند، آنها شروع مي شوند، اوج مي گيرند و نهايتاً فروكش مي كنند.
در نظر گرفتن هيجانات و احساسات مانند موج، به ما كمك مي كند تا به جاي عمل كردن و رفتار كردن تحت تاثير احساس، منتظر بمانيم تا به پايان برسند.

☑️ برای زندگی بهتر، نیازمند یادگیری مهارتهای حل مساله، شناسایی احساسات و هیجانات هستیم. اگر به شکلی غیر موثر با موضوعات دردناک زندگی برخورد میکردیم، نوبت آن رسیده که به نوعی دیگر برخورد کنیم.


@drf_sh

بهترشويم

15 Sep, 15:58


#كليپ

🙋🏻‍♀️انسان جان‌سخت‌تر از آن است که تصور می‌کند.

ترجمه و صدا: ایمان فانی

@drf_sh

بهترشويم

15 Sep, 15:58


همه ما احساسات دردناکی را مکررا تجربه میکنیم: ترس، غم، نفرت، شرم، خشم!
اين احساسات دردناك، هر چقدر هم شديد يا ناراحت كننده باشند، شبيه "موج" هستند، آنها شروع مي شوند، اوج مي گيرند و نهايتاً فروكش ميكنند.
در نظر گرفتن هيجانات مانند موج، به ما كمك مي كند تا به جاي عمل كردن و رفتار كردن تحت تاثير آن، منتظر بمانيم تا به پايان برسند.


@drf_sh

بهترشويم

26 Aug, 16:18


https://doi.org/10.1002/alz.13853

🔵 ضدافسردگی ها و دمانس

🔅 از بزرگترین معضل های روزمره در کلینیک حافظه، متقاعد کردن بیماران به مصرف داروهای ضدافسردگی است. برخی بر این باورند که این داروها موجب افزایش احتمال ابتلا به دمانس خواهد شد. این در حالی است که تداوم خلق پایین و کاهش انگیزه فعالیت و مشارکت اجتماعی موجب کاهش کیفیت زندگی و احتمالا افزایش سرعت افت شناختی بیماران افسرده خواهد شد.

🔅 در یک مطالعه جدید ، 35200 فرد مبتلا به افسردگی ماژور، با سن 55 سال و بیشتر به مدت متوسط 3.2 سال ( از اول ژانویه 2000 تا اول ژوئن 2022) پیگیری شدند.بیماران بطور متوسط 4 سال داروی ضدافسردگی گرفته بودند. نتایج مطالعه نشان می دهد که مصرف داروهای ضد افسردگی ( اعم از SSRI وSNRI و dopamine reuptake inhibitor) با افزایش خطر دمانس آلزایمر همراه نیست.

دکتر موسی عطازاده
🌿

بهترشويم

21 Aug, 19:31


مرسی از توجه و دقت نظر شما🥰

سلام و شب خوش خانم دکتر
.... هستم و حدوداً چهار ماه پیش شما مرا ویزیت کردید و دارو تجویز کردید
خدا را شکر حالم خیلی بهتره و و به گفته شما دارو ها را هم به مرور کم کرده‌ام
الان تست افسردگی ا که در کانال گذاشته بودید انجام دادم و امتیازم ۱۶ شد .
خیلی تست خوبی بود و سوالاتی بود که من دقیقاً پارسال باهاشون مواجه بودم
اما در حال حاضر با کمک دارو ی کم اوضاع روحیم خوب . رضایت بخش است
سپاس از شما
ایام بکام ❤️❤️❤️💚💚💚💚🌳🌳🌳🙏🏻🙏🏻🙏🏻

بهترشويم

21 Aug, 18:25


#افسردگي

📝پرسشنامه افسردگی بِک.

▪️لطفا یک کاغذ کنار خودتان بگذارید و پاسخ سوالات را با ذکر عدد روی کاغذ یادداشت کنید.
▪️در انتها اعداد را با هم جمع بزنید.
▪️اگر امتیاز شما بالاتر از ۱۷ بود با روانپزشک و روانشناس مشورت کنید.


@drf_sh

بهترشويم

21 Aug, 18:11


#افسردگي

يكي از دام هاي افسردگي پناه بردن به رختخواب است.
براي فرد افسرده كه قدرت تصميم گيري ندارد خواب يك گريز است او فكر مي كند خواب فرصتي براي فرار از فكر و عقب انداختن كارهاي اوليه زندگيست ولی با این کار شدت افسردگی را بیشتر میکند.

راه درمان فعال سازی رفتاری است.


@drf_sh

بهترشويم

21 Aug, 17:57


‏به نظرم بهترین تصویر از افسردگی رو تولستوی تو کتاب «اعتراف من» داده

«حتی اگر غول چراغ جادو هم می آمد و از من می خواست هر آرزویی دارم بکنم تا برآورده سازد، باز هم نمی دانستم چه چیزی از او بخواهم.»


@drf_sh

بهترشويم

09 Jul, 09:57


سلام عزيزان

گاهى با علايم اضطراب، افسردگى، عدم تمركز، نااميدى، عدم تصميم گيرى و افكار خودكشى و ... به روانپزشك مراجعه ميكنيد و درخواست درمان و دارو داريد و اين خيلي خوبه كه متوجه بيمارى روانى شديد و براى درمانش اقدام كرديد🙂

ولى انتظار معجزه دارين و ميگين من هفته ديگه يه امتحان مهم دارم چطورى درس بخونم، چطورى تو اين امتحان قبول بشم🙃

اينجاست كه شكستگى روانى خودتون رو درك نكردين، چطور ميشه با يك پاي شكسته مسابقه دو داد!!؟؟
با يك ذهن شكسته هم نميشه درس خوند، بايد دوره درمانى طي بشه تا دوباره عملكرد مغز مثل قبل بشه

پس صبور باشين تا مغزتون درمان بشه💫

بهترشويم

03 Jul, 05:49


در زمان افسردگى چون قدرت تصميم گيرى كم ميشه، تصميم گيرى هاى مهم زندگيتون رو به زمانى موكول كنيد كه افسردگى درمان شده باشد.

بهترشويم

02 Jul, 12:00


#روانشناسي_رابطه


👩‍❤️‍👨آسيب پذير بودن در رابطه !!


شايد فكر كنيم آسيب پذير بودن در رابطه خوب نباشد و بايد در رابطه هميشه از خودمان محافظت كنيم ولى آسيب پذيرى در روابط عاطفى موجب نزديك شدن افراد به هم ميشود تا تجربه رابطه صميمانه و عميق ترى داشته باشند.

صميميت از ملزمات هر رابطه عاطفى است و صرفا به معناى رابطه جنسى نيست ، بلكه به معناى آشنايى و پذيرش وجه آسيب پذير طرف مقابل است.

آسيب پذير بودن در رابطه يعنى:

▪️اگر اشتباه كرديم ، اشتباهمون رو بپذيريم.
▪️خاطراتمون رو گلچين نكنيم.
▪️در مورد ترس هامون صادق باشيم و بيان كنيم.
▪️نيازهامون را بگوييم و احساساتمون رو ابراز كنيم.
▪️افكار و عقايدمون رو آزادانه بيان كنيم.
▪️در حضور پارتنرمون بتونيم براحتى گريه كنيم.
و ….

ما ميخواهيم در رابطه بى نقص باشيم و با نقابى ظاهر ميشويم كه طرف مقابل به اطلاعات درونى ما دست پيدا نكند تا نتواند به ما آسيبى بزند. ما با بروز ندادن اين موارد ميخواهيم از خودمان حفاظت كنيم.

ولى توجه كنيد كه آسيب پذير بودن در رابطه به رشد رابطه و همدلى دو نفر كمك ميكند و براى رابطه بهتر بايد خطر آسيب پذير بودن را پذيرفت.

آلن دوباتن در كتاب آرامش ميگويد: "رابطه باید طوری باشد که طرفین کاملا آگاه باشند که ممکن است شریک زندگیشان در مورد مسائل خاصی آسیب پذیر باشد و مراقب باشند که با ظرافت با این موضوعات برخورد کنند. این یکی از دستاوردهای تحسین برانگیز و از تجلی های واقعی عشق است."


@drf_sh

بهترشويم

01 Jul, 13:00


بهترشويم pinned «🌟🌟🌟 سه ستاره يعنى خيلي مهم !!! 💊 نگران نام "دسته دارويى" خود نباشيد چون اكثر داروهاى روانپزشكى كاربرد چندگانه دارند. هر سوالى پيش اومد از گوگل كمك نگيريد ، من هستم 😀»

بهترشويم

30 Jun, 16:20


https://t.me/drf_sh

سلام سلام 🩵

میشه لطفا کسانی که اکانت پریمیوم دارند کانال منو boost کنند؟ کمک بزرگی خواهد بود‌‌.

از کمک خواستن برای امکان ادامه دادن نباید ترسید✌🏻...

بهترشويم

30 Jun, 16:16


#حرف_حساب


یکی از زیباترین هدایایی که در جهان وجود دارد، موهبت تشویق و دلگرمی دادن است. وقتی کسی شما را تشویق میکند، آن فرد به شما کمک میکند که از آستانه ای عبور کنید که شاید خودتان به تنهایی هرگز قادر به عبور از آن نبودید.

زمانهایی در زندگی وجود دارد که همه چیز به شدت مبهم است و عدم قطعیت بر همه ابعاد زندگی سایه افکنده است.

تنها ماندن در چنین زمانه ای سبب میشود که احساس نا امیدی و گیجی ما را همچون وزنه ای پایین بکشد.

در این حال است که وقتی دوستی با کلمات دلگرم کننده به سراغ ما می آید، نور و سبکی را حس میکنیم. سپس کم کم از پلکان صعود کرده و درب خروج از تاریکی را پیدا می کنیم.

احساس دلگرمی که حاصل شده تنها به خاطر کلمات دیگری نیست، بلکه «حضور» اوست که به ما کمک میکند درب پنهان روشنایی را پیدا کنیم.


جان ا‌دانیهیو


@drf_sh