عباس شيرى

@drabasshiri


https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

30 Sep, 15:26


نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان؛ چالش ها و راهبردها

نوع مقاله : پژوهشی
نویسندگان
عباس شیری 1 سمیه عزیزی 2
1 دانشیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2 دانش آموخته دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
10.22034/CPS.2024.1276179.1618
چکیده
زمینه و هدف: بزهکاری زنان یکی از مهم‌ترین مسائل اجتماعی است که نیازمند بررسی و تحلیل از منظر کلان دارد. از این­رو در بستر نظام سیاستگذاری جنایی، موضوعات مختلفی در راستای پیشگیری از بزهکاری زنان به‌طور مستقیم و غیر مستقیم تأثیرگذار است. در این راستا هدف این پژوهش، واکاوی نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان، ترسیم چالش‌های نظام سیاستگذاری جنایی و ارائه راهبردهای لازم در جهت دستیابی به یک وضعیت مطلوب در این حوزه است.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش، تحلیلی-توصیفی است و مطالب، با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و بررسی اسنادبالادستی، جمع‌آوری و تحلیل شده‌ است.
یافته‌ها: یافته‌ها بیانگر آن است که نداشتن دانش سیاستگذاری، اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه، تعدد نهادی و اسنادی، ناهمگونی در اسناد و سیاست‌ها و عدم تناسب نظام سیاستگذاری جنایی با تحولات اجتماعی از جمله چالش‌های نظام سیاستگذاری جنایی ایران در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان است و گفتمان حمایت‌محور و مدل حمایتی دولت رفاه، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی زنان، اجرای نظام چندلایه تأمین اجتماعی، توسعه و تجهیز مراکز کاهش آسیب، پیشگیری اختصاصی و هدفمند، تدوین سند پشتیبان و پیوست اجتماعی سیاست‌ها، جمع‌آوری آمار و سنجش نرخ آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری زنان در قالب پنجره واحد اطلاعات، تهیه اطلس وضعیت زنان و خانواده به تفکیک هر استان، ارزیابی سیاست‌ها و به‌روزرسانی سیاست‌ها بر اساس مدل مدیریت نتیجه‌محور از راهبردهای تقویت پیشگیری از بزهکاری زنان است.
نتایج: نتایج بیانگر آن است که به‌منظور برون‌رفت از چالش‌های حاکم بر نظام سیاستگذاری جنایی در حوزه پیشگیری از بزهکاری زنان، اصلاح عوامل ساختاری بزهکاری زنان با رویکرد دولت سرمایه‌گذار اجتماعی، اتخاذ رویکرد عقلانیت محور در نظام سیاستگذاری و اهتمام در اجرای طیف وسیعی از تدابیر پیشگیرانه کنشی، ضروری به نظر می‌رسد.

http://cps.jrl.police.ir/article_102131.html

عباس شيرى

24 Sep, 07:47


سیاستگذاری جنایی درباره نظارت الکترونیکی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عباس شیری
دانشیار حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکدة حقوق و علوم سیاسى، دانشگاه تهران، تهران، ایران
10.22059/JPPOLICY.2024.98677
چکیده
پیامدهای منفی زندان، افزایش جمعیّت روز افزون زندان‌ها و افزایش هزینه‌های عمومی با توجه به نرخ بالای تورم، استفاده از نظارت الکترونیکی را در دستور کار سیاستگذاران جنایی قرار داده است. نظارت‌های الکترونیکی موجب تحقق بهتر اصل فردی‌کردن مجازات، متناسب با شخصیت بزهکار می‌شود. از دیدگاه سیاستگذاری پیش‌گیرانه نیز استفاده از ابزارهای نظارت الکترونیکی توجیه می‌شود و موجب کاهش جرم به ویژه در مورد بزهکاران حرفه‌ای می‌شود. زندان و سایر کیفرهای تنبیهی یا قرار تأمین منجر به بازداشت، موجب دریافت برچسب بدبودن و در نتیجه شکل‌گیری انحراف ثانویه در افراد می‌شود. نظارت الکترونیکی به عنوان شکل نوینی از اجرای کیفر یا جایگزین قرارهای تأمین، مانع از شکل‌گیری انحراف ثانویه در افراد می‌شود.
کلیدواژه‌ها
پیش‌گیری زندان ، سیاستگذاری جنایی ، قرار تأمین ، مجازات ، نظارت الکترونیکی ،هزینه‌های عمومی

https://jppolicy.ut.ac.ir/article_98677.html

عباس شيرى

17 Sep, 19:09


دیپ فیک یا همانند سازی صوتی یا تصویری غیر واقعی در حقوق کیفری

نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عباس شیری ورنامخواستی
دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران
10.52547/JLR.2023.230618.2451
چکیده
دیپ فیک یا همانند سازی صوتی ـ تصویری غیر واقعی، یک فناوری پیچیدة نوین در قلمروی هوش مصنوعی است. این فناوری، می‌تواند با استفاده از صدا و تصویر واقعی افراد یک کلیپ غیر واقعی از آن‌ها تولید نماید، به گونه‌ای که امکان تشخیص آن از صدا و تصویر واقعی، سخت و حتّی غیر ممکن است. ساخت دیپ فیک در مورد، سلبریتی‌ها، مقامات سیاسی و عادی گسترش یافته، زیرا می‌تواند مخاطبان را متقاعد سازد که این کلیپ‌های صوتی و تصویری واقعی هستند. دیپ فیک‌ها، مرز واقعیت با دروغ و خلاف واقع را از بین می‌برد، زیرا باورپذیری بالایی در مخاطبان ایجاد می‌کند. همة مصادیق دیپ فیک، واجد جنبة کیفری نیست. بلکه کاربردهای مشروع فراوانی به ویژه در بازی‌های اینترنتی، فیلم‌های سینمایی، تبلیغات، آموزش و غیره دارد. ولی، تأثیر و کاربرد وسیع و پیچیدگی این فناوری در مخدوش ساختن مرز حقیقت و دروغ موجب گردید، در قلمروی بزهکاری نیز با اهداف سیاسی، گمراه کنندگی عمومی، نژادی و تجاری، مورد استفاده قرار گیرد.

مصادیق بزهکارانه دیپ فیک تا کنون جرم‌انگاری نگردیده است. امکان تطبیق جرایم جعل رایانه‌ای، تولید محتوای مبتذل، مستهجن و هرزه‌نگاری، افتراء و نشر اکاذیب با دیپ فیک در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد.
کلیدواژه‌ها
افترا تصاویر مبتذل جعل رایانه‌ای جعل عمیق خبر دروغین
موضوعات
حقوق جزا و جرم شناسی

https://lawresearchmagazine.sbu.ac.ir/article_103260.html

عباس شيرى

16 Sep, 19:55


مجازات‌های تبعی در قتل

نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
عباس شیری
دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران
10.30513/CLD.2023.5039.1821
چکیده
مجازات‌های تبعی، به تبع ارتکاب جرم، علاوه بر مجازات اصلی به مرتکب تحمیل می‌شود. مجازات تبعی بر اساس اصل قانونی بودن مجازات‌ها، مستلزم پیش‌بینی در قانون است. در قتل عمدی، مرتکب از ارث اموال و دیه، و در قتل‌های شبه عمدی و خطای محض، از ارث دیه محروم می‌شود. در صورت وجود علل موجهۀ جرم مانند دفاع مشروع و حکم قانون، این مجازات در حق مرتکب اعمال نمی‌شود. ولی در موارد عوامل رفع مسئولیت کیفری مانند قتل توسط صغیر و مجنون، مکرَه، قتل در حال خواب، بیهوشی و قتل ناشی از اشتباه، مرتکب از ارث دیه محروم می‌شود. اعمال محرومیت در ارث محدود به مورّث نیست و امکان اعمال آن در مورد موصی، حاجب و معاون در قتل نیازمند بررسی است. محرومیت از ارث در صورت قتل، نوعی اقدام پیشگیرانه از وقوع قتل است تا افرادی که به طمع رسیدن به ماترک متوفی، مرتکب قتل می‌شوند، از ارتکاب آن خودداری نمایند.
کلیدواژه‌ها
مجازات تبعی , قتل عمدی ,قتل غیر عمدی ,محرومیت از ارث موصی ,حاجب ,معاون در قتل ,سقط جنین دیه

https://cld.razavi.ac.ir/article_1726.html

عباس شيرى

12 Sep, 17:52


بزه‌دیده‌شناسی قضایی با تأکید بر جرایم تجاوز و قتل (مطالعه تطبیقی ایران و آمریکا)

نوع مقاله : پژوهشی
نویسندگان
لیلا سلیمانی 1 عباس شیری 2 کریم صالحی 3
1 دانشجوی دکتری، گروه حقوق، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 دانشیار، گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. (نویسنده مسؤول)
3 استادیار، گروه حقوق، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
10.22034/JCCJ.2024.458720.1567
چکیده
«بزه‌دیده‌شناسی» به‌عنوان رویکردی مثبت‌نگر در حمایت از بزه‌دیدگان، یکی از ویژگی‌های برجسته آموزه‌های کیفری در توجه به جایگاه بزه‌دیده در عدالت کیفری می‌باشد. این رویکردِ نو، نه‌تنها به بررسی حقوق و حمایت از بزه‌دیدگان در یک نظام بزه‌دیده‌مدار، بلکه با گذر از دگرگونی اندیشه‌ها به رویکردی کلاسیک و سپس رویکردی جامعه‌شناسانه تبدیل شده است، به‌گونه‌ای‌که اگر حقوق کیفری به نیازهای بزه‌دیدگان توجه نکند، این نظام نمی‌تواند به حقیقت خود که کارآیی لازم در مبارزه با بزه و کنترل بزهکاری است، دست پیدا کند. در برخی بزهکاری‌ها مانند «قتل» و «تجاوز»، «بزه‌دیده‌شناسی» یکی از رهیافت‌های مهم سیاست جنایی شمرده می‌شود؛ در این رویکرد، الگوی مهمی باید در بُعد قضایی در حمایت از بزه‌دیدگان قتل و تجاوز صورت گیرد. در این پژوهش، بزه‌دیده‌شناسی قضایی در دو نظام حقوقی ایران و آمریکا بررسی خواهد شد؛ پرسش این است که بزه‌دیده‌شناسی قضایی در جرایم قتل و تجاوز در حقوق ایران و آمریکا از چه جایگاهی برخودار است. خواهیم دید که در هر دو نظام با وجود تفاوت‌هایی در سیاست‌های تقنینیِ حمایتی از بزه‌دیدگان، بزه‌دیده‌شناسی از بنیادی‌ترین حقوقِ کیفری بزه‌دیدگان در نظام عدالت جنایی به‌شمار می‌رود. ازاین‌رو حق جبران آثار بزه‌دیدگی و احترام به کرامت انسانی بزه‌دیده از بنیان‌های نظری الگوی چندگانه حمایت از بزه‌دیده تلقی می‌گردد.
کلیدواژه‌ها
بزه بزه‌دیده بزه‌دیده‌شناسی قربانیانِ جرم حمایت از بزه‌دیده عدالت جنایی

https://www.jccj.ir/article_204869.html

عباس شيرى

25 Aug, 12:27


🟥بنیاد حقوقی میزان برگزار می کند:

سلسله نشست‌های حقوق کودک (۷)

خرید و فروش نوزادان
همراه پخش مستند «آن شب» درباره خرید و فروش نوزادان

سخنرانان
دکتر عباس شیری دانشیار دانشگاه تهران
دکتر ابراهیم وثیقی قاضی ویژه دادگاه اطفال و نوجوانان معاون سرپرست مجتمع قضایی تهران
مبنا قاسمی زواره مستندساز

زمان سه شنبه 6 شهریور 1403 ساعت ۱۶ـ۱۹
مکان سهروردی شمالی خیابان خرمشهر پلاک ۶۳ طبقه دوم سالن اجتماعات بنیاد حقوقی میزان

عباس شيرى

12 Aug, 14:39


دادن زمين و خريد زمان
به بهانه معرفي كابينه پزشكيان
معرفي كابينه با واكنش هاي شديدا منفي مشاركت كنندگان در انتخابات و حاميان پزشكيان روبرو شده است .برخي از نخبگان و فعالان اصلاح طلب برآشفته شده و در حال إبراز برائت و حتي توبه به جهت دعوت مردم براي شركت در انتخابات هستند . پنجاه درصد كه نيامدند و بيست و پنج درصد هم كه در حال ندامت از راي دادن هستند . اينها اخبار خوبي براي افراطيون و تند روهاي بي منطق خواهد بود كه نه دغدغه ملت دارند نه ايران . چون دولت پزشكيان را به دولتي مستعجل تبديل مي نمايد و بعيد است حتي دوره اول را تمام كند . هر چند بعيد است فرد با تجربه و كهنه كاري مثل پزشكيان اين ها را نداند . غير از سه مورد بقيه كابينه را مي توان با تسامح ، پذيرفت . شايد پزشكيان ، سياست دادن زمين و خريدن زمان را انتخاب كرده و آن را به نفع كشور دانسته است . واگذاري بخشي از كابينه ( غير از سه مورد غير قابل دفاع ) و خريدن زمان ، داراي فوايد زيادي است . در قدم اول سايه جنگ را از سر كشور دور مي كند . ( خبري بد براي اسراييل ، نفوذي ها و إفراطي ها ) در قدم دوم ، امكان مذاكرات برجامي را مساعد تر مي كند ، كاري كه عراقچي توان آن را دارد و ظريف رنجيده خاطر ، ميهن پرست و با شرف هم ، به خاطر مردم و ايران كمك خواهد كرد . ( خبري بدتر براي همان افراد قبلي ) در قدم سوم مقدمات پذيرفتنFATF فراهم مي شود و انشالله گشايش اقتصادي . ( باز هم خبري بد براي دشمنان ملت و كشور ) . قدم هاي بعدي هم مثل انحلال گشت به اصطلاح ارشاد و حفظ حرمت و كرامت زنان ، رفع فيلترينگ و بقيه هم با خريدن زمان حاصل مي شود . پس اگر پزشكيان با استراتژي اين كابينه را معرفي كرده ، مي توان آن را پذيرفت . اگر همين طوري و بي هدف ، تسليم شده و برنامه اي ندارد، دولتش مستعجل است و سرنوشتش معلوم . و صد البته هرگز ديگر كسي نمي تواند با هيچ ترفندي مردم را به پاي صندوق هاي راي بازگرداند ، بعد از وي دولتي حداقلي با ده تا پانزده درصد آراي مردم روي كار خواهد آمد . آن دولت هم نوش جان خود حق پنداران و كساني كه معتقدند : اكثر مردم نادانند . البته عمر آن دولت حداقلي ، هم خيلي طولاني نخواهد بود .

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

08 Aug, 18:05


به بهانه ترور إسماعيل هنيه (٥)
مهم ترين دليل مشاركت اكثر كساني كه به پزشكيان راي دادند ، به ويژه در دور دوم ، ترس از جنگ بود . تقريبا ،بسياري از آنان مي دانند كه انتخابات در ايران تاثير زيادي در تغيير اوضاع ندارد . تغيير در سه سطح در ايران دشوار يا غير ممكن است ؛ سياست هاي كلان ، ساختارها و اشخاص . بعدا در اين باره مستقلا خواهم نوشت. اما، چرا بعضي افراد ، كاملا آگاه به اين موضوع ، مانند نخبگان، روشنفكران و دانشگاهيان ، از جمله ؛ سروش ، رناني ، فاضلي ، زيبا كلام ، زيد آبادي ، برهاني و بسياري ديگر از اساتيد رنجيده خاطر و بعضا تعليق شده ، اخراج شده و زنداني ، يا هنرمندان معترض مانند پرستويي ، در انتخابات شركت كردند و مردم را هم دعوت به مشاركت كردند . چرا زندانيان سياسي و عقيدتي مانند تاج زاده يا محصوران و معترضان به نتايج انتخابات ٨٨ مانند مير حسين موسوي و زهرا رهنورد ، يا افراد رد صلاحيت شده ، مانند لاريجاني ، جهانگيري و غيره انتخابات را تحريم نكردند ؟ همه اين ها به خوبي پزشكيان را مي شناختند كه تابع سياست هاي كلي نظام است ، ( پزشكيان هم صادقانه گفته بود ، مطيع رهبري است و تابع سياست هاي كلي إبلاغي رهبري و قانون برنامه هفتم است . ) وجه اشتراك تمام اين ها فقط ترس از سايه جنگي بود كه با آمدن جليلي ، احتمالش زياد بود . اگر قالي باف و پزشكيان رقابت مي كردند ، هرگز اين اتفاق نمي افتد ، مشاركت به زير سي درصد مي رسيد و قالي باف به سادگي رئيس جمهور مي شد .اثبات اين نظريه ، اكنون دشوار است ، و شايد كسي آن را نپذيرد ، ولي گذر زمان آن را إثبات خواهد كرد . اگر جنگي آغاز شود ، ديگر ، نمي توان مردم را پاي صندوق هاي راي آورد . يادمان باشد ، كه كمتر از پنجاه درصد در انتخابات شركت كردند ، كه فقط حدود ٢٥ درصد به پزشكيان راي دادند . اين موضوع براي كساني كه جمهوريت نظام را مي خواهند ، هشدار مهمي است. و كساني كه فقط با حذف مردم ، مي توانند در قدرت بمانند ، نويد خوشايندي است كه مردم را بيشتر از قبل دلسرد كنند ، و دوباره به قدرت بازگردند . اكثر جوانان ، به ويژه دختران و زنان را كه قبلا ، دفع كرده اند ، افراد ميان سال و بالاتر را كه اكثريت راي دهندگان در انتخابات رئيس جمهوري را تشكيل داده اند ، هم با وقوع جنگ دلزده خواهند شد . اقليتي با حداكثر ١٥ درصد آرا مردم ، در قدرت باقي خواهند ماند ، حكومت اقليت ، هم نه توان برخورداري از مشروعيت را دارد نه كارآمدي لازم براي حل مشكلات كشور . آنان دير يا زود هم مقابل اكثريت مردم قرار خواهند گرفت و ناچارند تسليم راي اكثريت شوند . فرماندهان عزيز سپاه افراد شجاع ، صادق و دلسوزي هستند . آنان بايد ابعاد قضيه را از نظر سياست هاي داخلي نيز مد نظر قرار دهند و مانع افرادي شوند كه با تفكر حجتيه اي و خوارج گونه ، سعي در كشاندن كشور به دام استعماري جنگ خانمان سوز دارند ، با اين توهم كه جنگ با اسراييل و آمريكا ، از مقدمات ظهور است . امروز ، صبر راهبردي ، و يافتن راه كارهاي ديگري غير از جنگ مستقيم با اسراييل جنايتكار بايد مد نظر قرار گيرد . بدون شك اسراييل بايد تاوان جناياتش در شهادت پاسداران عزيز ما در سوريه و لبنان و تجاوز به خاك ايران را بدهد، ولي : المومن كيس ،
همان طور كه پيامبر ص ، صلح حديبيه با أبو سفيان را پذيرفت ولي ، خيلي زود : يدخلون في دين الله أفواجا بعد از آن محقق شد .
امروز هم آتش بس در غزه و لبنان و پايان جنگ ، موجب سقوط نتانياهوي جنايتكار و تحولات مهمي در منطقه خواهد شد . انشالله

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

03 Aug, 10:30


🟥بنیاد حقوقی میزان برگزار می‌کند:
سلسله نشست های حقوقی- جرم شناختی قتل (9)

قتل خانوادگی- همسرکشی

بررسی چند پرونده قتل توسط افراد زیر 18 سال و بزرگسال

سخنرانان:
دکتر عباس شیری دانشیار دانشگاه تهران
دکتر علی دلداری قاضی دادگاه کیفری یک استان تهران (ویژه قتل)
مهری درویشی بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب (ویژه قتل) تهران (ویژه نوجوانان) تنها بازپرس زن در کشور
فاطمه گلزار وکیل دادگستری

🔴زمان: یکشنبه 14 مرداد 1402 ساعت 17-19
مکان: خیابان سهروردی شمالی- خیابان خرمشهر- پلاک 62- طبقه دوم- سالن همایش ها

حضور برای عموم آزاد و رایگان است.

عباس شيرى

03 Aug, 09:21


به بهانه ترور اسماعيل هنيه (٤)
اسراييل در گرداب افكار عمومي جهاني
افكار عمومي جهاني به جهت جنايات بي سابقه در غزه و لبنان عليه اسراييل ، قرار دارد . مردم آزاده سراسر جهان ، نفرت خود از اين جنايات را با تظاهرات چند صد هزار نفري به نمايش گذاشته اند . احتمال پيروزي دمكرات ها در آمريكا ، اسراييل را وحشت زده كرده است . ديوان كيفري بين المللي مصمم به تعقيب كيفري مقامات ارشد اسراييلي و نخست وزير آن است و نخست وزير جديد انگلستان نيز ، چراغ سبز را در اين رابطه نشان داده است ، بقيه دولت ها ( غير از آمريكا ) ، با اقدامات دادستان ديوان ، نيز همراهي كرده يا حداقل مخالفت نكرده اند . تروريست هاي حاكم بر اسراييل، هراسان و شتاب زده ، به دنبال تنفس مصنوعي ، و راه نجات از اين بحران مشروعيت كم سابقه جهاني هستند . ترامپ هم در نظر سنجي ها از رقيب خود عقب افتاده و به دنبال راه نجات است . پيروزي غير منتظره پزشكيان و بازگشت اصلاح طلبان و شخص دكتر ظريف ، بر وحشت آنها افزوده است . ترور إسماعيل هنيه ( كه هنوز از إبهامات زيادي برخودار است ) فرصت طلائي براي نتانياهو و ترامپ فراهم كرده است كه خود را از بن بست خارج كرده و معادلات را تغيير دهند. اين ترور ، فاقد ظرفيت لازم ، براي توجيه حقوقي دفاع مشروع وفق منشور سازمان ملل و اسناد بين المللي ، در عرصه جهاني است . بار اول هم نيست كه اسراييل ، دست به عمليات تروريستي زده است . نمي توان ترور شهيد فخري زاده و شهيدان هسته اي و موشكي را كم اهميت تر از ترور هنيه دانست ، كه صدها برابر مهم تر هم هست . در چنين موقعيتي ، حمله نظامي ايران به اسراييل ، موازنه را در عرصه افكار عمومي به نفع اسراييل و بعد ترامپ و تند روهاي آمريكايي مورد حمايت صهيونيست جهاني ، تغيير مي دهد . إثبات اين نظريه ، زمان طولاني لازم ندارد . با معرفي سريع تر كابينه و تعيين وزير خارجه ، مي توان كنش فعال تري را در عرصه بين المللي به كار بست . دوران گذار دولت قبل به دولت جديد، بلاتكليفي سفيران و نمايندگان سياسي كشور در سطح جهان ، فرصت مناسبي براي اسراييل ايحاد كرده است . اولويت دولت ، بايد روشن كردن موتور خاموش دستگاه ديپلماسي كشور باشد . بستن دكمه هاي آخر و پوشيدن لباس مشكي و شركت در مراسم عزاداري و ريختن اشك و سر دادن ناله ، كنش ديپلماتيك نيست . سفيران و نمايندگان ما ، بايد به دنبال انجام وظيفه تخصصي خود باشند . بايد راه كارهاي حقوقي لازم را شناخت و ظرفيت هاي كشور را در اين ارتباط به كاربست . افراد ملي و متعهد و دلسوز و البته متخصص را ، بيشتر از قبل ، به كار گرفت و هر راهي غير از جنگ را ، به رسميت شناخت. غير از متخصصان حقوق و روابط بين الملل ، بايد از متخصصان علوم ارتباطات كه در باره افكار عمومي صاحب نظر هستند ، نيز استفاده كرد . آيا واكنش نظامي ايران ، مي تواند افكار عمومي جهاني را قانع كند يا خير . نمي توان نقش افكار عمومي را در اين باره ناديده گرفت . نشستن در اطاق هاي دربسته و تصميم گيري كردن ، بدون توجه به إبعاد پيچيده معادلات جهاني ، در راستاي منافع ملي نيست .

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

02 Aug, 17:06


به بهانه ترور إسماعيل هنيه ٣
پيروزي شكست آميز (١)
مبناي اينكه ، گفته مي شود بايد به اسراييل حمله نظامي كرد، نظريه بازدارندگي است . يعني اگر ما حمله نكنيم ، اسراييل جري تر شده و به حملات خود ادامه مي دهد . همين نظريه ، دليل اصلي حماس ، در حملات خود در ٧ اكتبر ٢٠٢٣ ( سيصد روز پيش ) به اسراييل بود . رهبران حماس معتقد بودند ، با اين حمله و گروگان گيري مي توانند ، مانع اسراييل شوند . آن روز غزه را ملاحظه كنيد ، صدها هزار نفر در آرامش و رفاه ، زندگي مي كردند ، اما بعد از حمله و از آن تاريخ تا الان ، آيا اسراييل ماشين جنگي خود را متوقف كرد ؟ آمار و ميزان جنايت هاي ارتكابي را در غزه و جنوب لبنان ملاحظه كنيد . در اين مدت ؛ ده ها هزار نفر كشته با مجروح شده اند، صدها هزار نفر با تخريب منازل خويش آواره شده اند ، اكثر مدارس ، بيمارستان ها ، ساختمان هاي إداري ، تأسيسات آب و برق نابود شده اند. ، بيش از پنجاه درصد غزه نابود شده و بيش از پنجاه درصد مردم ، كشته ، مجروح و آواره شده اند ، اكثرا خانه و مأوايي ندارند و كسي هم نمي تواند براي اين مظلومان بي پناه ، كاري كند، آن وقت دايما تكرار مي شود ، فلسطيني ها پيروز شده اند و اسراييل شكست خورده است . ياد اين عبارت افتادم ؛ از ارسيوس نقل است ؛ اگر دوباره به چنین پیروزی برسم، بدون هیچ سربازی به اپیروس باز خواهم گشت. يا به تعبير پلوتارك ؛ اگر در یک نبرد دیگر با رومیان پیروز شویم، به کلی نابود خواهیم شد.
این عبارت از نقل قولی از پادشاه پيرهوس اهل اپيروس سرچشمه می‌گیرد که پیروزی او بر روميان ٢٧٩ سال قبل از ميلاد ، موجب شد كه بسياري از نیروهایش كشته شوند . شكي نيست كه بازنده اخلاقي و معنوي اين جنگ در طول تاريخ ، اسراييل خواهد بود و اين خون هاي به ناحق ريخته شده ، گريبان جنايت پيشه گان صهيونيست را خواهد گرفت، ولي بحث در آثار مادي جنگ و سرنوشت مردم مظلوم غزه و لبنان است . كه در حال نابودي هستند.
اسراييل به دنبال تكرار اين جنايات در ايران است . ترديدي در اينكه ايران مي تواند ، ضربات مهلكي بر اسراييل وارد كند ، وجود ندارد . بنابر اين لازم نيست ،چنين قدرتي به نمايش گذارده شود . قتل عام مردم بي دفاع غزه و جنوب لبنان و يمن و غيره ، نشان از زبوني اين رژيم ددمنش دارد . اما سوال اين است ، بعد از حمله نظامي ايران ، چه اتفاقي مي افتد ؟ آيا اسراييل سكوت كرده و پاسخ نمي دهد ، آيا ضربات آن قدر كاري خواهد بود كه اسراييل را فلج كرده و ناتوان از پاسخ دهي مي كند ؟ بديهي است ، هرگز اين چنين نخواهد بود و اسراييل با كمك آمريكا ، قطعا به اين حمله ها پاسخ مي دهد . حتي اگر اسراييل نابود هم بشود ، آمريكا و اروپا ، انتقام اين نابودي را خواهند گرفت . ابتدا برخي از تأسيسات هسته اي ايران را مورد حمله قرار خواهند داد . با توجه به بن بست ايجاد شده در مذاكرات هسته اي ، فرصت طلائي براي اسراييل و آمريكا براي حمله به اين تأسيسات فراهم شده است . البته ، حمله محدود به اين مراكز نخواهد بود و متناسب با ميزان آسيب هاي وارده به اسراييل و عصبانيت ناشي از وسعت و تاثير اين حملات ، به تأسيسات صنعتي ، فرودگاه ها، پالايشگاهها ، تأسيسات دريايي و غيره ، حملات ادامه خواهد داشت ، البته با كمك آمريكا و انگليس و شايد بقيه كشورها ، اين حملات انجام خواهد شد. اين كه تصور شود ، پاسخي داده نمي شود ، يا توان پاسخ وجود ندارد ، يا پاسخ ها قابل كنترل است ، نظريه اي است كه بطلان آن ، موجب خسارتهاي غير قابل جبران خواهد شد ، اي كاش دوستان ، كتاب تاريخ بي خردي نوشته تاكمن را تورقي بكنند ، تا عبرت بگيرند . ( ما اكثر العبر و اقل الاعتبار ) . حمله نظامي به اسراييل ، دقيقا كمك به تحقق آرزوي ديرين جنايتكاران صهيونيست در حمله به تأسيسات هسته اي و صنعتي ايران خواهد بود . روش مناسب ، كنترل إحساسات ناشي از ترورهاي مكرر و يافتن راه حل هاي ديگر با كمك اهل فن مي باشد .
پاورقي :
پیروزی پیرهی( Pyrrhic victory) یا پیروزی شکست‌آمیز که به «پیروز شدن به سبک پیرهوس» هم شناخته می‌شود، پیروزی است که چنان خسارت زیادی بر فرد یا گروه پیروز وارد می‌کند که با شکست فرق چندانی ندارد. چنین پیروزی هرگونه حس واقعی موفقیت را نفی می‌کند یا به پیشرفت بلندمدت آسیب می‌زند.
https://t.me/drabasshiri

عباس شيرى

02 Aug, 08:52


به بهانه ترور إسماعيل هنيه ٢
يكي از دلايل فروپاشي شوروي سابق و بلوك شرق را ، درگيري هاي دائمي نظامي و افزايش هزينه هاي نظامي دانسته اند . خاطرات منتشره مقامات ارشد آمريكايي نشان مي دهد كه عمده اين جنگ ها با هدايت جاسوسان غربي رخ داده است . در هنگام حمله نظامي روسيه به اكراين هم ، همين موضوع عنوان شده است . حمله نظامي صدام به ايران هم با هدايت غربي ها و با هدف تضعيف انقلاب اسلامي و نظام نوپاي جمهوري اسلامي بوده است . اين بازي كهنه غرب عليه مخالفان خودش در دهه هاي اخير بوده است . كشورها را درگير جنگ هاي پياپي مي كنند ، آنان را از مسير پيشرفت و آباداني باز مي دارند ، آنان را وادار به افزايش قدرت نظامي خود به بهانه حفظ كشور مي كنند ، بعد از گذشت چند دهه ، كشور درگير مشكلات عظيم اقتصادي و صنعتي مي شود و در نهايت فرو مي پاشد يا با وضعيت ناگوار ، شورش هاي پياپي ، فقط اوضاع را كنترل مي كند . نسخه هاي تكراري شفابخش دولت هاي استعماري عليه ملت هاي تحت ستم ، كماكان نظريه اصلي آنان است . همراه ساختن اين سياست ها با تحريم هاي ناجوانمردانه ، اوضاع را بدتر مي كند و مردم را فقير تر و ناتوان تر مي سازد . هر دولت و ملتي گرفتار اين گرداب هولناك شود ، سرنوشتش معلوم است . سخنراني رهبري در روز تنفيذ نشان مي دهد، ايشان عمق اين سياست استعماري را شناخته است ، به همين جهت اولويت را بر اقتصاد دانسته و حتي آن را بر مسايل اجتماعي و فرهنگي رجحان دادند . اسراييل كه مرگ خود را در پايان جنگ مي بيند ، بر شدت جنايات خود افزود ، كه هر طور شده پاي ايران را به جنگ باز كند و مانع از راهبرد نوين ايران در تمركز بر اصلاحات اقتصادي گردد . او مي داند كه اگر ايران وارد جنگ شود ، چند سال آينده ، حتي قادر به تامين آب و برق و نان و آب ، مردم هم نخواهد بود ، چه رسد به توسعه . اين در حالي است كه عربستان ، قطر و بقيه متحدان غرب ، به شدت گام هاي بلند توسعه را بر مي دارند. در روايت است كه مومن از يك سوراخ ، دوبار گزيده نمي شود . تجربه دوران دفاع مقدس ، به ما آموخته است كه دولت هاي استعماري ، اجازه پيروزي در جنگ را نمي دهند ، پايان همه جنگ ها با آتش بس همراه خواهد شد و ملت هاي درگير جنگ ، بايد دهه هاي طولاني تاوان آن جنگ را بدهند . اگر كسي ترديد دارد ، سري به خوزستان بزند ، ببيند ، با گذشت نزديك به ٣٦ سال از پايان جنگ ، هنوز بحران آب ، برق ، بيكاري و … بيداد مي كند يا نه ، وضع كارون را ببيند ، بندر خرمشهر را ببيند و غيره . اميدوارم ، دولت پزشكيان و فرماندهان دلسوز و شجاع نظامي ما ، مراقب حيله آنان باشند و كشور را وارد جنگ ويران گر نكنند.

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

01 Aug, 17:44


در باره ترور إسماعيل هنيه در تهران (١)
شواهد و قرائن نشان از وجود يك عمليات بسيار پيچيده اطلاعاتي و امنيتي براي ترور إسماعيل هنيه نمي نمايد . احتمالا اين عمليات ، يك عمليات ساده تروريستي در بين صدها عمليات خنثي شده دشمن است .تا كنون مشخص نشده ،اين حادثه تروريستي به چه طريقي رخ داده است ؛ بمب گذاري در اطاق ( احتمال بيشتر با توجه به تصاوير منتشره در مورد انفجار، در صورت صحت تصاوير ) ، اصابت موشك با استفاده از پهپاد با كواد كوپتر( احتمال خيلي كمتر ) و يا وسايل ديگر . جايگاه بالاي إسماعيل هنيه براي ايران و حماس و نقش او در جنگ هاي اسراييل و فلسطين ، باعث شده ، عمده تحليل ها ، احساسي و بدون بررسي همه جانبه باشد . به گونه اي تبليغ مي شود كه گويا سيستم اطلاعاتي ايران بسيار ناتوان و ضعيف، و اسراييل عميقا در همه جا نفوذ كرده است . در حالي كه احتمالا اين ترور ، يك حادثه تروريستي ساده ، بوده است . زيرا إسماعيل هنيه بارها ، به طور علني به ايران سفر كرده و به طور متوسط هر يكي دو ماه يكبار به إيران مي آيد . از تلفن همراه استفاده مي كند ( نا امن ترين وسيله ارتباطي ) و به راحتي در مراسم هاي عمومي مانند راهپيمايي روز قدس ، مراسم تشييع ، نماز جمعه و غيره نيز، حاضر مي شده است . محل أقامت وي در قطر هم مشخص بوده است . حتي احتمالا محل أقامت او هم در طول سفرهاي مكررش به ايران ، ثابت بوده است .پس با مختصر كار اطلاعاتي ، امكان شناسايي محل اقامتش براي جاسوسان معمولي هم امكان پذير بوده است . معمولا هم از فرودگاه هاي عمومي مانند فرودگاه امام براي تردد استفاده مي كرده است . اين گونه افراد دور از تير راس دشمن نيستند و به آساني ، امكان ترور آنها وجود دارد . حمله بي جهت به سازمان هاي اطلاعاتي ايران و تضعيف آن ها ، بازي در زمين دشمن و آدرس غلط دادن است . بايد در فرصت مناسب تر ، اين موضوع بررسي شود. اسراييل ، هم از آب گل آلود ماهي گرفته و مي خواهد با تحريك إحساسات ، سياست هاي جنگ طلبانه اش را در منطقه توسعه داده و پاي ايران و لبنان را هم به جنگ ويرانگرش بكشاند. در شرايط كنوني ، خويشتن داري و كنترل إحساسات بايد در اولويت قرار گيرد و به جاي پاسخ هاي آني نظامي ، به دنبال راه حل هاي موثر تر و پايدارتر بود . اسراييل حيات خود را در گسترش جنگ و جنايت جستجو مي كند و چون به بن بست كامل رسيده است ، بايد آمريكا را هم وارد جنگ كند . در حالي كه ادامه وضع كنوني ، اسراييل را وادار به عقب نشيني و پذيرش آتش بس خواهد كرد . واكنش نظامي آني و فوري در حال حاضر راه حل مناسبي نيست .ضمن اينكه شرايط اقتصادي حاكم بر كشور تحمل ورود به جنگ و درگيري گسترده را نيز ندارد . و دولت جديد را در شروع به كار خود ، از مسير اصلاحات ساختاري اقتصادي كه اولويت اصلي كشور است ، نيز باز خواهد داشت .راهبرد اصلي رهبري در بيش از سه دهه گذشته نيز پرهيز از ورود به جنگ بوده است . بايد قدري تحمل و تامل كرد و راه حل هاي ديگر را بررسي كرد.

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

19 Jul, 10:50


از نظريه حكومت دينى تا دين حكومتي(١)
به بهانه عزاداري دختران كرجي:

با پيروزي انقلاب اسلامي در سال ١٣٥٧، نظريه حكومت ديني، در عرصه سياسي معاصر ظهور كرد. فارغ از بحث‌هاي نظري، اين نظام سياسي تلاش كرد بين جمهوريت و اسلاميت ارتباط بر قرار كند. حكومت ديني در مدل جمهوري اسلامي، مبتني بر دو ركن جمهوريت و إسلاميت استوار گرديد. رفته رفته، عده‌ای تلاش كردند، اين نظريه را به دين حكومتي هم تعميم دهند؛ بدين توضيح كه فقط قرائت رسمي از دين را موجه دانسته و ساير برداشت‌ها را نفي كنند. البته در اين امر ناكام ماندند. متفكران ديني مستقل از حكومت، به تبيين انديشه‌های ديني پرداختند و در بين دانشگاهيان و حتي بخش‌هايي از جامعه، به ويژه جوانان هم موفق‌تر از سخنرانان و روحانيون حكومتي بودند. روحانيون نو انديش هم كم نبودند كه توانستند، بر خلاف قرائت رسمي به تبيين انديشه‌هاي ديني بپردازند. هر چند برخی، به جهت اظهار نظراتشان با مشكلاتي هم روبرو شدند. ولي اتفاق جديدتر اين است كه جوانان و حتي نوجوانان به ويژه دختران و زنان هم كم كم در حال ورود به اين كارزار هستند.

در مراسم محرم امسال، در مجالس عزاداري امام حسين(ع)، زنان و دخترانی بدون حجاب شرعی و پسرهایی با ظاهر متفاوت مشاهده شدند كه براي سالار شهيدان عزاداري مي‌كردند؛ در دسته‌هاي عزاداري زنجير مي‌زدند؛ ايستگاه صلواتي داير مي‌كردند؛ نذري مي‌دادند و از عزاداران حسين بن علي (ع) پذيرايي مي‌كردند؛ در ماشين‌هاي خود به جاي موسيقي، نوحه‌هاي عزاداري گوش مي‌دادند و صداي آن را هم بلند مي‌كردند و بر درب منازل خود پرچم‌هاي يا ابوالفضل و يا حسين نصب مي‌كردند.
لذا شاهد ظهور پديده‌اي نو در مراسم مذهبي هستيم. با احضار و بگير و ببند هم اين رويكرد متوقف نخواهد شد؛ زیرا ،رفته رفته جامعه در حال پذيرش اين واقعيت است كه حساب مقامات دولتي را از اصل دين جدا كند و به دليل مخالفت با آن‌ها، به مخالفت با دين نپردازد. و اين اتفاق بزرگي در عرصه فرهنگ عمومي جامعه مي‌باشد.

اين نوجوانان و جوانان، با هر ظاهري در مجامع ديني حاضر شوند، با محتواهاي معارف ديني آشنا خواهند شد و تحول خواهند پذيرفت. روشفنكران ديني و روحانيون نو انديش نيز، با تبيين آموزه‌هاي اسلام رحماني منبعث از قران و سنت و انديشه‌هاي عرفان اسلامي و بهره‌گيري از محتواي غني مثنوي مولانا، غزليات حافظ و غيره، محتواي طلعت دل آراي دين (به تعبير استاد حسن زاده آملي) را توليد و ارائه خواهند كرد. قوي‌ترين و پرمحتوا ترين بخش آموزه‌هاي ديني در ادبيات و عرفان اسلامي توليد شده است. امروز، جهان و ايران، بيشتر از قبل، نيازمند اخلاق و معنويت است، كه دانش اين حوزه، در اختيار سخنرانان هميشگي و تكراري و برخوردار از امكانات رسمي موجود نيست. آنان، نه داراي توان علمي بالا، و نه شخصيت‌هاي اخلاقي و معنوي تاثير گذار هستند. دخالت‌هاي بجا و بي‌جاي آنان در سياست و دفاع از دولتمردان با تاريخ مصرف، به شدت آنان را در عرصه افكار عمومي بي‌اعتبار ساخته است. آنان، مجالس ديني را به طرح مباحث سطحي و تكراري سياسي تبديل كرده و جز فرياد زدن بالاي منبر يا تظاهر به گريه، هنر چنداني هم ندارند. آنان نه تنها قادر به جذب جوانان نيستند كه روز به روز هم بر نفرت آنان از دين افزوده‌اند. آنان به جاي تبليغ حقيقت دين‌، اخلاق و معنويت، نوعي اسلام سياست‌زده و خشن را تبليغ مي‌كنند .

اكنون، روزنه‌هايی در جامعه باز شده كه نشان از إقبال گروهي از نوجوانان و جوانان به شعائر اسلامي دارد. به اميد آنكه با تحجر و قشري‌گري، اين آخرين روزنه‌ها، مسدود نشود .
آبادی بتخانه ز ویرانی ماست
جمعیت کفر از پریشانی ماست
اسلام به ذات خود ندارد عیبی
هر عیب که هست از مسلمانی ماست

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

10 Jul, 10:15


تاخير در شروع به كار رييس جمهوري منتخب ( ٢ )
اصل برتري قانون اساسي ، بر تمام قوانين و مقررات كشور ، در حقوق ايران پذيرفته شده است . شوراي نگهبان قانون اساسي ، اين وظيفه مهم را بر عهده دارد كه مانع تصويب قوانين مغاير قانون اساسي شود . هم چنين در موارد ضروري لازم است با تفسير به موقع اصول قانون اساسي ، مانع صاحبان قدرت و نفوذ ، از إبهامات قانون اساسي و نقض حقوق ملت شود ، هر چند إبهامي در منطوق اصل ١٣١ قانون اساسي وجود ندارد . در حال حاضر ، مجلس شوراي اسلامي ، برگزاري مراسم تحليف را به تاخير انداخته و ظاهرا ، بهانه آن را هم ، شركت روسا يا نمايندگان كشورهاي ديگر در مراسم تحليف و احتمالا شركت در مراسم عزاداري اعلام كرده است . اين دلايل براي نقض آشكار قانون اساسي قانع كننده نيست . لذا شوراي نگهبان نيز ، نبايد چنين تأخيري را روا پندارد. شايد ، بعدا ، بهانه ديگر بياورند و ماهها اجراي مراسم تحليف را بخواهد به تاخير بيندازد. آيا مجلس مي تواند هر وقت بخواهد چنين كاري را انجام دهد . رياست مجلس نيز ، نبايد در چنين نقض آشكاري همراهي كند . رييس جمهور نيز وظيفه اجراي قانون اساسي را بر عهده دارد كه در حال حاضر ، ظاهرا اين اختيار به معاون حقوقي رييس جمهور تفويض شده است . لذا اين معاونت نيز ، كه در فرايند انتخابات ، موضع بي طرفي خود را حفظ كرده ، لازم است موضع را پي گيري نموده و از تاخير بي جهت شروع كار رئيس جمهوري و نقض آشكار قانون اساسي و بدعتي خطرناك جلو گيري نمايد.

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد .

عباس شيرى

09 Jul, 18:22


تاخير در شروع به كار رئيس جمهور منتخب:
طبق اصل ١٣١ قانون اساسي ، در صورت فوت رييس جمهور ، معاون‏ اول‏ رئیس‏ جمهور با موافقت‏ رهبری،‏ اختیارات‏ و مسئولیتهای‏ وی‏ را بر عهده‏ می‏گیرد و شورایی‏ متشکل‏ از رئیس‏ مجلس‏ و رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏ و معاون‏ اول‏ رئیس‏ جمهور موظف‏ است‏ ترتیبی‏ دهد که‏ حداکثر ظرف‏ مدت‏ پنجاه‏ روز رئیس‏ جمهور جدید انتخاب‏ شود.
طبق اطلاق اصل ياد شده ، شوراي موقت رياست جمهوري ، فقط براي ٥٠ روز تشكيل مي شود و بعد از مدت ياد شده ، فاقد هر نوع اختيار هستند . تمديد مدت يادشده ، در قانون اساسي مسكوت است و اصل بر عدم تمديد است . معناي اين اصل اين نيست كه فقط انتخابات بايد در ظرف مدت ٥٠ روز برگزار شود ، بلكه منظور اينست كه كليه فرآيندهاي انتخابات ، شامل برگزاري انتخابات ، تاييد توسط شوراي نگهبان ، تحليف و تنفيذ ، بايد در ظرف مدت مذكور انجام شود . تاخير در شروع به كار رئيس جمهور ، خلاف إطلاق اصل ياد شده است . البته معاون اول رئيس جمهور بعد از مدت ٥٠ روز ، ( و ساير مقامات إجرائي بعد از مدت ياد شده ) در حدود اختيارات قانوني ، صلاحيت ادامه كار دارند ، ولي فاقد اختيارات رئيس جمهور بوده و دوره شوراي موقت رئيس جمهوري بعد از مدت ياد شده ، خود به خود پايان يافته تلقي مي شود .
بديهي است ، در موارد ضروري بايد معاون اول ، طبق اصل ١١٠ قانون اساسي از رهبري كسب اجازه نمايد تا بتواند از اختيارات خاص رييس جمهور استفاده كند.

https://t.me/drabasshiri
این کانال اختصاص به انتشار فایل های صوتی ، تصویری ، سخنرانی ها ، مقالات انتشار یافته و نوشته های کوتاه عباس شیری دارد ۰

عباس شيرى

16 Jun, 17:31


به بهانه حبس دكتر صادق زيبا كلام
استاد تمام دانشگاه تهران ، رفيقي با مرام ، استادي عزيز و مهربان ، متعهد ، متدين ، دلسوز ، مودب ، متين ، ميهن پرست كه هم صادق است و هم زيبا كلام ، مدتي است به جهت انتقاد از برخي سياست هاي دست اندركاران ، محكوم به حبس و در زندان است . در باره صحت صدور حكم صادره و تشريفات دادرسي آن ، به دليل عدم اطلاع از جزيئات آن بحثي ندارم كه در زمان مقتضي و اطلاع از مفاد راي ، به تحليل آن ، به عنوان معلمي كه بيش از سي سال اشتغال به تدريس حقوق كيفري داشته ام ، قطعا خواهم پرداخت . ولي مطابق آيين نامه ها و بخشنامه هاي إبلاغي رييس قوه قضاييه ، اعزام به زندان كسي كه ٧٧ سال سن دارد و مبتلا به بيماري صعب العلاج و تحت شيمي درماني است ، فاقد وجاهت حقوقي است . قانون مجازات اسلامي و قانون آيين دادرسي كيفري ، با تبعيت از نظريات علمي و فقهي ، نهادهاي حقوقي انسان دوستانه اي را جايگزين مجازات حبس نموده اند و اختيارات زيادي را به دادگاه ها در صدور حكم و به دادستان در نحوه اجراي مجازات تفويض كرده اند . مجازات ، به دنبال انتقام جويي از مرتكبان نيست و حقوق كيفري بشر دوستانه امروز از جايگاه ممتازي ، نسبت به نظريات انتقامي و تنبيهي برخوردار است ، در كتاب عدالت ترميمي به تفصيل مباني آن را شرح داده ام و در كتاب در دست انتشارم ، تحت عنوان مجازات / جلد اول ، بيشتر سخن گفته ام . از شخص رييس قوه قضائيه عاجزانه استدعا دارم ، به مسؤولان تحت امر تاكيد كنند ، به مفاد قوانين لازم الأجرا و آيين نامه ها و بخشنامه هاي إبلاغي توجه نمايند . باقي ماندن دكتر زيبا كلام ، استادي با سواد و متعهد كه تمام عمرش را در بهترين دانشگاه هاي كشور صرف تربيت فرزندان اين مرز و بوم نموده است و هزاران جوان اين مملكت را در مقاطع كارشناسي و كارشناسي أرشد و دكترا ، تربيت نموده ، خلاف اخلاق و انسانيت است . زيبا كلام مرد بزرگي است و از سرمايه هاي ملي است ، هر چند من در برخي مسايل با وي اختلاف نظر دارم، ولي نمي توانم تاثير اين بزرگ مرد را در تربيت نسل جوان ناديده بگيرم . بسياري از استادان فعلي دانشگاه ها ، دانشجوي اين استاد هستند ، لطفا كمي أنصاف پيشه كنيد و آزادش كنيد.

https://t.me/drabasshiri

3,351

subscribers

129

photos

11

videos