Albatross @dbalbatross Channel on Telegram

Albatross

@dbalbatross


کانالی برای نشر و تحلیل مباحث علمی و تکنولوژیک در حوزه‌ علوم نظامی هوایی، زمینی و دریایی

پست اول:
https://t.me/DBAlbatross/74

گروه مباحث :
https://t.me/+v3UhWiPfwjczNGU0

فهرست مطالب کانال:
@pkaero

Albatross (Persian)

با خوش آمدید به کانال Albatross با نام کاربری @dbalbatross. این کانال یک منبع فوق العاده برای نشر و تحلیل مباحث علمی و تکنولوژیک در حوزه‌ علوم نظامی هوایی، زمینی و دریایی است. اگر به علوم نظامی و تکنولوژی مرتبط با آن علاقه دارید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست. از آخرین دستاوردها و تحولات در این حوزه با خبر شوید و با تحلیل‌ها و مقالات ما اطلاعات عمیق‌تری کسب کنید. پست اول ما را می‌توانید در لینک زیر ببینید: https://t.me/DBAlbatross/74. همچنین می‌توانید در گروه مباحث ما عضو شوید تا با سایر اعضا به تبادل نظر و بحث در مورد مباحث علمی و تکنولوژی در حوزه نظامی بپردازید: https://t.me/+v3UhWiPfwjczNGU0. پس از عضویت در کانال Albatross، دنیای جذاب و پر از دانشی را کشف خواهید کرد. منتظر حضور گرم شما هستیم!

Albatross

14 Nov, 09:23


همچنین این نسخه جدید به کابین تمام شیشه ، سیستم تشخیص دوست از دشمن IFF مدرن تر ، سخت افزار دیتالینک جدید ، مجموعه اقدامات اخلال و جنگ الترونیک پیشرفته تر و یک سخت افزار معماری باز تجاری مجهز شده که توانایی تغییرات و بروزرسانی سریع نرم افزاری را برای کارفرما فراهم میکند.

نمونه Advanced Hawkeye حاصل تفکری کمال طلبانه و آینده نگرانه در جهت بازدارندگی و تامین امنیت در دنیایی است که تهدیدات روز افزون اش پایانی ندارند…

فرتور : سوخت گیری هوایی E2D از پهپاد سوخت رسان بویینگ MQ25 استینگری

پایان…

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:13


در نوامبر 2019 لاکهید مارتین با عقد قراردادی مامور به برنامه Advanced Hawkeye گردید که منجر به ساخت نسخه D هاوک ای شد. مجموعه سخت افزاری جدید و توسعه یافته شده توسط لاکهید، میتواند تمامی سیگنال های رادیویی تسلیحات را دقیق تر و سریعتر از گذشته کاوش ، رهگیری ، گونه شناسی و تعیین موقعیت کند و با قابلیت بروزرسانی آسان یکی از قوی ترین بانک های اطلاعاتی نیروی دریایی در گونه شناسی و تحلیل تمامی هواگرد ها ، موشک ها و پرتابه ها به شمار میرود.

فرتور : Advanced Hawkeye

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:12


همچنین موفقیت های این پرنده منجر به بازاریابی موفق پروژه و خرید توسط کشور هایی همچون سنگاپور ، اسرائیل ، ژاپن ، مکزیک ، فرانسه ، تایوان و مصر گردید.

فرتور : هاوک‌ای فرانسوی

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:09


گرومن در طول دو دهه گذشته با تغییر نیاز های نیرودریایی ، دست به توسعه نسخه های مدرن تر تحت عنوان E2D و C زد و هاوک ای را به دیده بان شماره یک ناوگان در تمامی عملیات های گشت دریایی ، تعیین مختصات حملات هوایی ، رهگیری هوایی ، بمباران ، نجات ، هشدار اولیه و ارتباطات ماهواره ای تبدیل کرده است. امروزه E2 علاوه بر مشارکت در وظایف سنتی خود ، به عنوان شبکه واسطه میان تمامی واحد های زمینی ، هوایی ، دریایی و زیرسطحی جهت برقراری تماس های ایمن رادیویی و متنی و مدیریت فرامین میدان نبرد فعالیت میکند. E2 علاوه بر نقش رزمی خود از فعال ترین پرنده های نیروی دریایی در جریان طوفان کاترینا بود و جان میلیون ها شهروند را نجات داده و در هدایت هزاران هواپیما و بالگرد فعال در عملیات تهیه تدارکات و نجات، همکاری داشت.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:07


همچنین در سال 86 هاوک‌ای چشمان فرماندهی عملیات دره ی الدورادو بر فراز لیبی بود که به بمباران موفق تمامی اهداف انجامید. در ادامه E2 با مشارکت فعال خود در جنگ اول خلیج فارس در جهت دهی و هدایت فرگ های پروازی زیادی مشارکت داشت و تمامی اطلاعات لحظه ای از تحرکات واحد های عراقی را در اختیار پرواز های ناوگان و نیروی هوایی قرار میداد. هاوک‌ای در طول این تنش موفق به هدایت مثبت یک فروند F-18 هورنت به سمت دو فروند Mig-21 عراقی و شکار هردو گردید.

فرتور : تامکت و هاوک‌ای در انتظار پرتاب از عرشه یو‌اس‌اس امریکا ، آتلانتیک.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:04


چشمان ناوگان؛ E1 و E2 ، در ادامه جنگ ویتنام در ماموریت های زیادی جهت کنترل عملیات هوایی دسته های بمب افکن ، رهگیر و پشتیبانی، مشارکت کردند. E2 همچنین در نقش شناسایی استحکامات زمینی و مختصات توپخانه ای نیز فعالیت داشت. پس از پایان جنگ ویتنام، هاوک ای با مشارکت فعال خود در عملیات تمامی ناوگان در تنش های مهمی همچون برخورد هوایی سال 1981 خلیج سیدرا در مدیترانه مشارکت داشت که منجر به شکار 2 فروند سوخوی لیبیایی توسط تامکت های اسکادران 41 ام جنگنده نیروی دریایی شد.

فرتور : چهار چشم نیروی دریایی E1 و E2

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 11:01


کامپیوتر جدید علاوه بر فلسفه لیتوگرافی جدید و خنک سازی شده تر ، از یک واحد control panel مجزا ، اسلات زخیره سازی طولانی مدت 8 کیلوبایتی ، سیستم نوشتار نوار و زخیره دیتای مگنتیک ، سه اسلات اتصال به رادار و سه پورت اتصال به مانیتور CRT بهره میبرد و میتوانست با ترمینال دو پورت دیتا لینک خود با NDTS ارتباط برقرار کند...همچنین این کامپیوتر برای همگام سازی بهتر با E2 به فشردگی حجمی کمتر از یک مایکرویو خانگی و جرمی حدود 200 کیلوگرم رسیده بود...الحاق L-304 به خط تولید هاوک ای منجر به ساخت نسخه جدید به نام E2B گردید که مشکلات سخت افزاری نسخه قبلی را برطرف میکرد.

فرتور: نمایش ساختار ماژول 8 کیلوبایتی


*ادامه دارد…
#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:59


لیتون دوال L304 ، رایانه ساخته شده ی شرکت لیتون برای کنترل هوابرد بود که از دو پردازنده 32بیت با توان پردازش 40 هزار حرف بهره میبرد و در شرایط پردازشی سنگین (Overclock) میتوانست این رقم را به 80 هزار کلمه برساند.

فرتور : رایانه جدید هاوک‌ای

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:57


با وجود عملیاتی شدن به موقع E2 برای جنگ ویتنام ، وجود مشکلاتی شرایط را برای گرومن سخت کرد. یکی از این موارد، اشکالات سیستم خنک کننده و پردازش سخت افزار الکترونیک پرنده بود که پس از ساخته شدن 50 فروند از هاوک‌ای، پروژه را تا مرز کنسل شدن کشاند. در نهایت گرومن با مرخص کردن کامپیوتر و حافظه درام قدیمی و جایگزینی آن با کامپیوتر دوپردازنده ای جدید و معرفی نسخه جدید، مشکلات را برطرف کرد.

فرتور : رابط کاربری نسخه های اولیه

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:51


ناتوانی تریسر در دوستی با تکنولوژی های جدید، در پایان منجر به ساخت E2 هاوک‌ای گردید و نیروی دریایی این پروژه را بدون چون و چرا پذیرفت. هاوک‌ای باهوش تر و مدرن تر از تریسر بود با این حال به تغییرات زیادی برای عملیات بر روی عرشه هواپیمابر نیاز داشت. گرومن موتور پیستونی را با موتور توربوپراپ الیسون جایگزین کرد و دم پرنده نیز از ساختار 2 فین به 4 فین تغییر کرده بود تا ناپایداری های ناشی از نصب بشقاب رادار را جبران کند، همچنین دماغه هواپیما کوچکتر شده بود تا دید خلبانان را افزایش دهد.

فرتور: E2 Hawkeye

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:49


سارا لانو، متخصص جنگ الکترونیک دربرابر کنسول سیستم داده تاکتیکی دریایی (NTDS) ، یو‌اس‌اس آبراهام‌لینکلن.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:45


شبکه NTDS یک سیستم یکپارچه توسعه یافته در دهه 50 میلادی جهت جمع آوری و طبقه بندی تمامی داده ها است که بر روی ناو های نیروی دریایی نصب شده و داده های خود را توسط سنسور ها ، رادار ها و حتی گزارشات رادیویی تمامی شناور های سطحی و زیرسطحی و پرندگان ناوگان دریافت میکند و در قالب یک نقشه ی متحد و تفکیک شده ، مجددا در اختیار این واحد ها قرار میدهد. این شبکه مدیریت دانش و اطلاعات، آگاهی مهره های ناوگان را جهت گونه شناسی ، موقعیت سنجی ، زمانبندی و ترتیب عملیات دربرابر تمامی اهداف به بالاترین سطح ممکن میرساند.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:42


در ادامه مقاله فرایند توسعه پرنده های هشدار اولیه هوابرد…

همزمان با موفقیت های تریسر در جنگ ویتنام ، گرومن در حال توسعه پرنده هشدار اولیه هوابرد جدیدی بود که میتوانست بهتر و بهینه تر با NTDS (Naval Tactical Data System - سامانه داده های تاکتیکی دریایی) همگام سازی شود….

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


در روز های آینده با تکمیل این مطلب تمرکز بیشتری بر طراحی هندسی سوخت جامد و تاثیر آن بر توان تولیدی موتور خواهیم داشت.

عکس: راکت هایدرا، طراحی نازل آن و آب بندی خروجی موتور



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


اما در صورت جذب فیزیکی گازی، ترکیب سوخت جامد دستخوش تغییر نمیشود. بلکه باعث میشود تا در اولین لحظه احتراق سوخت، تمام گاز جذب شده در سطح آزاد شود.

این میزان آزاد شدن گاز خنثی در لحظه آغاز موجب میشود تا میزان گاز سطح فعال(m) افزایش یافته و با توجه به خنثی بود گاز جذب شده، گرمای تولیدی جبهه احتراق(q) کاهش یافته و در بدترین حالت میتواند به توقف واکنش سطحی و در نتیجه خاموش شدن موتور منجر شود.

به همین جهت نگهداری راکت در شرایط انبارداری به خصوص در انواعی که دقت بالا از آنها انتظار می‌رود حائز اهمیت است.


#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


اما هنگامی که سطح آزاد درون حفره (Cavity) تعبیه شده در تماس با مولکول های گازی قرار گیرد، مولکول های گاز طی فرآیند جذب سطحی، سوخت را آلوده میکنند.
این جذب میتواند از دو نوع جذب فیزیکی و جذب شیمیایی بوده و حتی گاز نجیبی مثل آرگون با جذب فیزیکی به آلودگی سطحی سوخت می‌انجامند.

جذب سطحی (به خصوص جذب فیزیکی) تابعی از فشار گاز مذکور بر روی سوخت است و با کاهش فشار گاز (قرار دهی در محفظه با خلا نسبی) کاهش می‌یابد.

اگر جذب شیمیایی گاز بر روی سطح سوخت از حدی بیشتر باشد از طریق کاهش A یا اکتیویته سوخت موجب کاهش توان تولیدی به خصوص در مراحل اول احتراق میشود.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


باید توجه داشت که ضخامت بخش حفره (Cavity) نباید از میزانی کمتر باشد تا خروج گاز ناشی از احتراق خللی در واکنش بخش هایی از سوخت ایجاد نکرده و حتی به طور موضعی جبهه احتراق در فاصله تعادلی از سطح سوخت جامد باقی بماند.

به علاوه معمولا حفره ایجاد شده در بخش نزدیک به نازل (بخش عقبی راکت) ضخامت بیشتری داشته که علاوه بر ایجاد تراست بیشتر در لحظات اولیه، از سوختن کامل بخش عقبی و در نتیجه جابجا نشدن مرکز جرم اطمینان حاصل می‌کند.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


با توجه به موارد گفته شده، اگر سوخت جامد به شکل یک استوانه یکپارچه بکارگیری شود، احتراق صرفا در مقطعی افقی انجام شده و به شکل طولی پیشروی میکند.

این شکل احتراق با اینکه زمان نسبتا طولانی ادامه پیدا میکند، اما میزان تراست تولیدی تابع ضخامت محفظه سوخت شده و نیروی بیشتر صرفا با ضخیم تر کردن راکت امکان‌پذیر است.
به همین جهت در راکت ها و موشک های سوخت جامد، حفره ای طولی در میانه سوخت جامد ایجاد میشود که احتراق در سطح داخلی آن انجام شده و در قطع استوانه سوخت پیشروی کند.
به این ترتیب میزان تراست تولیدی به طول بخش سوخت مرتبط میشود.

به علاوه میتوان با تغییر شکل حفره ایجاد شده، تغییرات میزان تراست در زمان را در راکت را طراحی و مهندسی کرد.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


در این وضعیت به واکنشی شیمیایی میرسیم که از نظر سینتیکی به آن "کنترل شده توسط نفوذ پایدار فیلم گازی محصول" گفته می‌شود.

در این واکنش ها سرعت واکنش فقط و فقط به دو پارامتر وابسته است(فارغ از ثوابت سینتیکی).

Rate~k(A,gα)

که این دو پارامتر یکی A یا اکتیویته سطحی که تابع ترکیب شیمیایی سوخت است و gα که تابعیت سرعت واکنش به سطح هندسی انجام واکنش را نشان می‌دهند.
همین امر باعث شده تا سرعت احتراق سوخت جامد و در نتیجه آن فشار و حجم گاز تولیدی و پس از آن تراست مورد انتظار از موتور سوخت جامد در طول زمان احتراق فقط به مساحت سطح مشتعل سوخت وابسته باشد.


#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


در احتراق سوخت جامد مشابه چیزی که در سوختن هیدروکربن ها مثل پارافین رخ می‌دهد با دو صفحه متفاوت به نام های سطح فعال و جبهه احتراق مواجه هستیم.

سطح فعال به نزدیکترین سطح بخش جامد سوخت به بخش داغ و جبهه احتراق به صفحه ای با بیشترین حرارت گفته می‌شود.

بخش قالبی از واکنش شیمیایی لازم برای تولید حرارت و گاز (و نتیجتا تراست) در جبهه احتراق انجام می‌شود و بخشی از گرمای ناشی از احتراق شیمیایی با تحت تاثیر قرار دادن سطح فعال موجب تولید گاز بیشتر برای تغذیه جبهه احتراق خواهد شد.

تصعید بیشتر سوخت در سطح فعال و در نتیجه آن افزایش فشار فیلم گازی بین جبهه احتراق و سطح آزاد موجب افزایش فاصله این دو صفحه از یکدیگر شده و این افزایش فاصله باعث کاهش تاثیر گرمای احتراق بر سطح آزاد و نتیجتا کاهش این فاصله میشود.
به همین ترتیب فاصله جبهه احتراق از سطح آزاد به میزانی تعادلی رسیده تا اثر میزان گاز تصعید شده تولیدی (m) و حرارت بازگشتی (q) با یکدیگر به تعادل برسند.



#PKA
@DBAlbatross