Albatross @dbalbatross Channel on Telegram

Albatross

@dbalbatross


کانالی برای نشر و تحلیل مباحث علمی و تکنولوژیک در حوزه‌ علوم نظامی هوایی، زمینی و دریایی

پست اول:
https://t.me/DBAlbatross/74

گروه مباحث :
https://t.me/+v3UhWiPfwjczNGU0

فهرست مطالب کانال:
@pkaero

Albatross (Persian)

با خوش آمدید به کانال Albatross با نام کاربری @dbalbatross. این کانال یک منبع فوق العاده برای نشر و تحلیل مباحث علمی و تکنولوژیک در حوزه‌ علوم نظامی هوایی، زمینی و دریایی است. اگر به علوم نظامی و تکنولوژی مرتبط با آن علاقه دارید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست. از آخرین دستاوردها و تحولات در این حوزه با خبر شوید و با تحلیل‌ها و مقالات ما اطلاعات عمیق‌تری کسب کنید. پست اول ما را می‌توانید در لینک زیر ببینید: https://t.me/DBAlbatross/74. همچنین می‌توانید در گروه مباحث ما عضو شوید تا با سایر اعضا به تبادل نظر و بحث در مورد مباحث علمی و تکنولوژی در حوزه نظامی بپردازید: https://t.me/+v3UhWiPfwjczNGU0. پس از عضویت در کانال Albatross، دنیای جذاب و پر از دانشی را کشف خواهید کرد. منتظر حضور گرم شما هستیم!

Albatross

11 Dec, 19:04


🟥هروقت سوار هواپیما ها می شویم و از سطح زمین بالا و بالاتر می رویم ، از آسمان زمین را می نگریم و گاهی شاید سوال هایی در ذهن ما تداعی شود که چطور به آسمان دست پیدا کردیم؟ پس به دنیای آشنایی با هواپیماهای مسافربری خوش آمدید !

احتمالا برای شما هم سوال شده چگونه موتور هواپیما استارت می‌خورد ؟ ( لینک ) یا شاید برای شما سوال شده باشد شبکه تهویه هوای هواپیما چگونه از طریق موتور ها تامین می‌شود؟ ( لینک ) این ها فقط گوشه کوچکی از علمی بود که می‌توانید در کانال ما پیدا کنید !🚀

💛 در نهایت ما در این کانال تلاش میکنیم که پاسخ سوال های خودمان و شمارا که در حوزه هواگرد های آهنین بال غیر نظامی و مباحث مربوط به آنها هست را با شما به اشتراک بگذاریم و از بودن شما در اینجا خوشحالیم 🩶

💠 @Sky_Airlines

منتظر نظرات و پیشنهادات شما در گپ نیز هستیم

💠 @Sky_Airlines_GP

Albatross

11 Dec, 19:04


@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 19:04


@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 19:03


@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 19:01


در ادامه منابعی برای مطالعه تکمیلی علاقه‌مندان به موتور های راکتی سوخت جامد قرار خواهد گرفت.

#PKA
@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 19:00


بهره گیری از سوخت جامد با دانه های متعدد و طراحی های پیچیده با بهره گیری از صفحات حامل

این طراحی ها برای کاربرد های حساس مثل بوستر های سوخت جامد فضایی مورد بهره برداری قرار میگیرند و به دلیل وجود وزن مرده مرتبط با تیر ها و میله های حامل برای راکت های سبک انتخاب عاقلانه ای به شمار نمیآیند.

همچنین استفاده از دانه های متعدد با توجه به سادگی بیشتر ساخت هر دانه به افزایش اطمینان پذیری راکت های فضایی سوخت جامد کمک میکند.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:56


چند طراحی مرسوم سوخت و خطوط موازی رسم شده آنها

در این میان حفره مرکز دار هم مشاهده میشود که به دلیلی که گفته شد برای کاربری نظامی چندان محبوبیت ندارد.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:55


نمونه هایی از طراحی Grain

به شکل ساده و بدون محاسبات میتوانید صرفا با کشیدن خطوط موازی یکدیگر با فاصله یکسان به حسی از چگونگی تغییرات توان تولیدی در طراحی های مختلف دست پیدا کنید.

لازم به ذکر است که طراحی پیچیده‌تر سوخت میتواند موجب افزایش ریسک احتراق کنترل نشده شده و ایجاد حفرات پیچیده در راکت های کوچک و راکت های پر تعداد نظامی ممکن نیست.

اما در راکت های بزرگ با کاربری فضایی می‌توان با ایجاد صفحات و تیر های حامل فولادی از یکپارچگی سوخت در طی فرآیند احتراق اطمینان حاصل کرد.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:51


در عمده کاربرد های نظامی به تراست بالا در لحظات اولیه و پس از آن به تامین نیروی یکنواخت در ادامه مسیر به جهت حفظ سرعت نیاز است به همین دلیل الگو های مختلف ستاره ای و گلبرگی در سوخت ایجاد شده. این طراحی ها که اصطلاحا طراحی دانه یا Grain نامیده میشوند میتوانند سطحی از کنترل را برای پروفایل تولید نیروی راکت تامین کنند.

لازم به ذکر است که این کنترل بر خلاف راکت های سوخت مایع که به شکل فعال قابلیت کنترل دارند، صرفا به شکل از پیش طراحی شده ممکن است.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:46


توان تولیدی در سوخت جامد با Cavity استوانه‌ای

در مدل سوخت جامد با Cavity استوانه‌ای، یک حفره محوری در مرکز سوخت ایجاد می‌شود که سطح داخلی آن به عنوان سطح فعال احتراق عمل می‌کند. این طراحی به طور قابل‌توجهی سطح فعال را افزایش داده و توان تولیدی بیشتری ارائه می‌دهد.

توان تولیدی به عنوان تابعی از Cavity

1. سطح فعال احتراق:
مساحت سطح داخلی Cavity برابر است با:



A = 2 pi R{cavity} L

2. توان تولیدی:
با فرض آهنگ واکنش واحد (rate/A):



P ~ A ~ 2 pi R2 L

افزایش قابل‌توجه سطح فعال نسبت به مدل بدون Cavity.
توان بالاتر و در نتیجه تراست بیشتر.
طبیعیست که با پیشرفت واکنش و نتیجتا افزایش شعاع داخلی حفره، توان تولیدی به شکل متناسب با مساحت داخلی افزایش پیدا میکند.

نسبت به نداشتن Cavity به دلیل افزایش سطح فعال، توان تولیدی مدل با Cavity به‌مراتب بیشتر است.

پروفایل تراست: به‌طور کلی یکنواخت با افزایش نسبی

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:44


توان تولیدی در سوخت جامد بدون Cavity

در این مدل، فرض می‌شود سوخت جامد به شکل استوانه‌ای یکپارچه است و احتراق تنها از سطح مقطع انتهایی (A) انجام می‌شود. با فرض آهنگ واکنش ثابت (rate/A)،

1. توان تولیدی به عنوان تابعی از سطح مقطع تعریف شده و سطح فعال سوخت برابر با مساحت دایره انتهایی است:



A = pi R^2

P ~ A ~ pi R^2

با افزایش شعاع (R)، توان تولیدی افزایش می‌یابد، اما این طراحی به دلیل محدودیت سطح فعال، نمی‌تواند توان بالایی ارائه دهد.

در طراحی‌های با Cavity، مساحت سطح فعال (A) به جای یک سطح ثابت، شامل دیواره‌های داخلی Cavity است که با پیشروی احتراق تغییر می‌کند. این تغییر امکان تولید توان بالاتر و پروفایل تراست قابل تنظیم را فراهم می‌کند.

در نتیجه، طراحی بدون Cavity برای کاربردهایی با توان و تراست محدود و یکنواخت مناسب است، در حالی که طراحی‌های پیچیده‌تر با Cavity انعطاف بیشتری در عملکرد دارند.

این طراحی به دلیل اطمینان پذیری بالا و سادگی برای سیستم های کوچک و ابتدایی مثل راکت های آموزشی کوچک استفاده میشود و به دلیل توان پایین کاربرد گسترده ای در زمینه های حساس تر ندارد.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:43


در ادامه به جهت سادگی کار از تاثیر پیشرفت واکنش و همچنین طراحی نازل بر فشار محفظه احتراق صرف نظر میکنیم.

به این ترتیب سرعت واکنش فقط و فقط به سطح آزاد وابسته خواهد بود.

@DBAlbatross

Albatross

11 Dec, 18:37


با سلام و شب بخیر خدمت همراهان گرامی

در ادامه بحث مربوط به راکت های سوخت جامد به تاثیر Cavity بر تراست تولیدی این راکت ها میپردازیم.
و در نهایت چند مدل ساده را مرور میکنیم.

#PKA
@DBAlbatross

Albatross

09 Dec, 12:49


یکسری سوالات پر تکرار این روز ها وجود دارد، سوالات و گاها مباحثی که مخاطبین مطرح میکنند، صد البته مخاطبین آگاه کانال پاسخ بسیاری از سوالات مورد اشاره را معمولا میدانند اما بد نیست یکبار دیگر به این سوالات بپردازیم. سوال اصلی این است که چرا ج.ا به سوریه رفت؟ این سوال خود سوالات دیگری به دنبال دارد از جمله :

-آیا جهت حمایت از مردم سوریه این اقدام صورت گرفت؟

رژیم سوریه در حقیقت حکومت اقلیت علوی بر اکثریت سنی مذهب بود، یک حکومت خانوادکی یا موروثی که اساسا با کودتا بر سر کار آمد و سال ها به زور سر نیزه قدرت خودش را حفظ کرد پس در اینجا صحبت از مردم بی معنی است.

-آیا این حضور به دلیل دفاع از حرم زینب (س) بود؟

مسئله حرم و مدافع حرم در سوریه زمانی مطرح شد که مدت ها قبل از تشکیل گروه های تروریستی نظیر داعش و النصره و ....... بودف معارضینی که در آن زمان در عرصه میدانی بودند به تنها مسئله ای که کاری نداشتند اصولا حرم و سایر مراکز دینی بود. علاوه بر این وقتی امروز صحبت از سقوط اسد به میان می آید و مجددا مسئله دفاع از حرم مطرح میشود همان هایی که در گذشته ادعای دفاع از حرم داشتند بیان میکنند که مهم خط لجستیکی حزب الله است وگرنه حرم که مشتی آجر و مقداری سیمان است. چطور در گذشته اینگونه نبود؟ امروز حرم تا این حد تنزل یافته؟ نکته جالب توجه این است که در جریان نبردهایی که در نزدیکی حرم زینب (س) صورت گرفت، خود ارتش سوریه در یک یا دو مورد نسبت به بمباران هایی اقدام کرد که بخش هایی از حرم را همین بمباران ها تخریب نمود ولی آقایان این مسئله را به حساب طرف مقابل گذاشتند نه حرکت نیروی هوایی سوریه

-آیا به دلیل کسب منافع ملی ایران بوده؟

جواب این سوال را سید حسن نصرالله مدت ها پیش و در زمانی که در قید حیات بود داده است، ایشان فرمودند که ج.ا منافع ملی ایران را فدای منافع امت و مقاومت کرده است، این گفته بی بی سی و صدای آمریکا و فلان خارج نشین نیست، صحبت یکی از مهمترین مقامات محور موسوم به مقاومت است.

-آیا برای کسب منافع اقتصادی در سوریه حضور یافتیم؟

با نگاهی به وضعیت بازار سوریه و آمار به راحتی میتوان دریافت که ما به مراتب بیشتر از آن چیزی که میتوانستیم یا توانستیم در بازار سوریه حضور پیدا کنیم در جنگ داخلی این کشور هزینه کرده ایم، نسبت هزینه به فایده اکیدا معقول و منطقی نیست. علاوه بر این تسلط کامل ترکیه و محصولات آن در بازار سوریه نشان میدهد که در حوزه رقابت در بازار این کشور نیز ایران بازنده بزرگی بوده است.

-نبرد کوریدورها و دستیابی به مدیترانه؟

عشاق کوریدور و جنگ های کوریدوری معمولا اهمیت سوریه را از این جنبه و دستیابی ما به مدیترانه مطرح میکنند. در این میان سوالی که مطرح میشود این است که در جایی که ما از ظرفیت های جغرافیایی موجود در کشور نظیر خلیج فارس، دریای عمان، شمال اقیانوس هند و ........ استفاده صحیحی نبرده ایم، دستیابی به مدیترانه به جز شنا در آب های آن چه مزیتی برای ما خواهد داشت؟ آیا در بیش از یک دهه حضور ج.ا در سوریه جهت استفاده از ظرفیت های مدیترانه تلاشی صورت گرفت یا برنامه ای ارائه شد؟

آیا برای این رفتیم که جنگ به مرز های ما نرسد؟

وضعیت آشفته ای که در سوریه رخ داد و بستر ساز تشکیل و حضور گروه ها و گروهک های تروریستی شد، در مرحله نخست حاصل عملکرد رژیم اسد در برخورد با اعتراضات مردمی بود، مسئله ای که ج.ا با آن همراهی کرد.بسیاری از سران گروه های ترویستی را خود حکومت اسد در زمان اعتراضات از زندان آزاد کرد تا بهانه ای برای سرکوب خونین داشته باشد و همین مسئله باعث بر هم خوردن امنیت سوریه و وضعیت آشفته آن شد. در زمان اوج قدرت داعش، جنگ به نزدیکی مرز های ایران هم رسید با وجود اینکه ما در سوریه حضور داشتیم پس این مسئله نیز زیر سوال میرود.

پس در نهایت با چه هدفی در سوریه حضور یافتیم؟


پاسخ مشخص است، هدف ایدئولوژیک محو اسرائیل با ایجاد و تقویت گروه های نیابتی. سوریه هاب کمک رسانی به گروه های نیابتی بود و مسیر تنفس اصلی آن ها. هیچ کاربرد دیگری برای سوریه مد نظر ج.ا نبود که اگر بود در بیش از یک دهه حضور در این کشور ما شواهدی از آن را رویت میکردیم.

#سوریه
#بررسی

@SNTankograd

Albatross

08 Dec, 14:00


در نهایت مهم ترین علت سقوط برق آسا اسد، خود شخص بشار اسد هست. اینکه ارتش شما میلی به جنگیدن نداشته باشد و حتی در شهر های علوی نشین نیز ما شاهد پایین کشیدن مجسمه حافظ اسد توسط مردم محلی بودیم، نشان از محبوبیت فوق العاده پایین و نفرت سوری ها از اسد دارد که دلایلش روشن است و نیازی به گفتن نیست
Infected
@DBAlbatross

Albatross

08 Dec, 14:00


تحریر الشام  هم از نظر نظامی و هم از نظر دیپلماتیک عملکرد بسیار قوی ارائه کرد. عملکرد نظامی آن ها را میتوان هم در فرماندهی و تصمیم گیری های قوی و فوری در طول جنگ و هم سازماندهی نیروهای نظامی قبل جنگ خلاصه کرد. در طول نبرد برای گرفتن حما ما شاهد پیش روی سریع نیروها به سمت شهر، سپس عقب نشینی پس از رویت مقاومت نظامی در شهر، سازماندهی مجدد و سپس حمله مجدد این بار در جناحین شهر و محاصره نسبی و در نهایت گرفتن شهر بودیم که کل این پروسه تنها در عرض ۳ روز صورت گرفت که خود گویای نظم و سازماندهی بسیار بالا خصوصا برای یک گروه شبهه نظامی است.
اما موفقیت دیپلماتیک تحریر در انسجام گروه های مخالف، راضی کردن فرماندهان و سربازان دشمن به تسلیم و دور نگه داشتن SDF از جنگ هم تاثیر بسیار بالایی در موفقیت تحریر الشام داشت
Infected
@DBAlbatross

Albatross

08 Dec, 13:59


جنگ اخیر با اسراییل برای حزب الله بسیار گران تمام شد و خسارات جبران ناپذیری متحمل شد. تضعیف شدید حزب الله توسط اسراییل و همچنین تهدید های مکرر اسراییل، باعث محدود شدن کمک های محور مقاومت به اسد شد و به پیروزی مخالفین کمک شایانی کرد
Infected
@DBAlbatross

Albatross

08 Dec, 13:59


اردوغان را هم میتوان به واسطه کمک های اطلاعاتی و  تجهیزاتی از دلایل موفقیت مخالفان نامید
Infected
@DBAlbatross

Albatross

08 Dec, 13:59


یکی از دلایل موفقیت مخالفان ولودیمیر زلنسکی بود که با پافشاری بر ادامه جنگ در اوکراین، توان نظامی روسیه در سوریه ضعیف نگه داشت. فراموش نشود که حتی در اوایل جنگ سوریه نیز این نیروی هوایی روسیه بود که ورق را به نفع اسد برگرداند و باعث پیروزی های پی در پی وی شد. علاوه بر این اوکراین کمک هایی هم به تیپ شاهین(پهپادی) تحریر نیز کرده است
Infected
@DBAlbatross

Albatross

08 Dec, 13:58


شاید از بزرگترین کام بک های تاریخ بود که ظرف حدود دو هفته مخالفین اسد توانستند بعد از یک دهه شکست و عقب نشینی و تنها نگه داشتن ادلب و اطراف آن، دولت سوریه را ظرف دو هفته سرنگون کنند
اما از دلایل این سقوط برق آسا:
Infected
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:23


همچنین این نسخه جدید به کابین تمام شیشه ، سیستم تشخیص دوست از دشمن IFF مدرن تر ، سخت افزار دیتالینک جدید ، مجموعه اقدامات اخلال و جنگ الترونیک پیشرفته تر و یک سخت افزار معماری باز تجاری مجهز شده که توانایی تغییرات و بروزرسانی سریع نرم افزاری را برای کارفرما فراهم میکند.

نمونه Advanced Hawkeye حاصل تفکری کمال طلبانه و آینده نگرانه در جهت بازدارندگی و تامین امنیت در دنیایی است که تهدیدات روز افزون اش پایانی ندارند…

فرتور : سوخت گیری هوایی E2D از پهپاد سوخت رسان بویینگ MQ25 استینگری

پایان…

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:13


در نوامبر 2019 لاکهید مارتین با عقد قراردادی مامور به برنامه Advanced Hawkeye گردید که منجر به ساخت نسخه D هاوک ای شد. مجموعه سخت افزاری جدید و توسعه یافته شده توسط لاکهید، میتواند تمامی سیگنال های رادیویی تسلیحات را دقیق تر و سریعتر از گذشته کاوش ، رهگیری ، گونه شناسی و تعیین موقعیت کند و با قابلیت بروزرسانی آسان یکی از قوی ترین بانک های اطلاعاتی نیروی دریایی در گونه شناسی و تحلیل تمامی هواگرد ها ، موشک ها و پرتابه ها به شمار میرود.

فرتور : Advanced Hawkeye

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:12


همچنین موفقیت های این پرنده منجر به بازاریابی موفق پروژه و خرید توسط کشور هایی همچون سنگاپور ، اسرائیل ، ژاپن ، مکزیک ، فرانسه ، تایوان و مصر گردید.

فرتور : هاوک‌ای فرانسوی

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:09


گرومن در طول دو دهه گذشته با تغییر نیاز های نیرودریایی ، دست به توسعه نسخه های مدرن تر تحت عنوان E2D و C زد و هاوک ای را به دیده بان شماره یک ناوگان در تمامی عملیات های گشت دریایی ، تعیین مختصات حملات هوایی ، رهگیری هوایی ، بمباران ، نجات ، هشدار اولیه و ارتباطات ماهواره ای تبدیل کرده است. امروزه E2 علاوه بر مشارکت در وظایف سنتی خود ، به عنوان شبکه واسطه میان تمامی واحد های زمینی ، هوایی ، دریایی و زیرسطحی جهت برقراری تماس های ایمن رادیویی و متنی و مدیریت فرامین میدان نبرد فعالیت میکند. E2 علاوه بر نقش رزمی خود از فعال ترین پرنده های نیروی دریایی در جریان طوفان کاترینا بود و جان میلیون ها شهروند را نجات داده و در هدایت هزاران هواپیما و بالگرد فعال در عملیات تهیه تدارکات و نجات، همکاری داشت.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:07


همچنین در سال 86 هاوک‌ای چشمان فرماندهی عملیات دره ی الدورادو بر فراز لیبی بود که به بمباران موفق تمامی اهداف انجامید. در ادامه E2 با مشارکت فعال خود در جنگ اول خلیج فارس در جهت دهی و هدایت فرگ های پروازی زیادی مشارکت داشت و تمامی اطلاعات لحظه ای از تحرکات واحد های عراقی را در اختیار پرواز های ناوگان و نیروی هوایی قرار میداد. هاوک‌ای در طول این تنش موفق به هدایت مثبت یک فروند F-18 هورنت به سمت دو فروند Mig-21 عراقی و شکار هردو گردید.

فرتور : تامکت و هاوک‌ای در انتظار پرتاب از عرشه یو‌اس‌اس امریکا ، آتلانتیک.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

14 Nov, 09:04


چشمان ناوگان؛ E1 و E2 ، در ادامه جنگ ویتنام در ماموریت های زیادی جهت کنترل عملیات هوایی دسته های بمب افکن ، رهگیر و پشتیبانی، مشارکت کردند. E2 همچنین در نقش شناسایی استحکامات زمینی و مختصات توپخانه ای نیز فعالیت داشت. پس از پایان جنگ ویتنام، هاوک ای با مشارکت فعال خود در عملیات تمامی ناوگان در تنش های مهمی همچون برخورد هوایی سال 1981 خلیج سیدرا در مدیترانه مشارکت داشت که منجر به شکار 2 فروند سوخوی لیبیایی توسط تامکت های اسکادران 41 ام جنگنده نیروی دریایی شد.

فرتور : چهار چشم نیروی دریایی E1 و E2

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 11:01


کامپیوتر جدید علاوه بر فلسفه لیتوگرافی جدید و خنک سازی شده تر ، از یک واحد control panel مجزا ، اسلات زخیره سازی طولانی مدت 8 کیلوبایتی ، سیستم نوشتار نوار و زخیره دیتای مگنتیک ، سه اسلات اتصال به رادار و سه پورت اتصال به مانیتور CRT بهره میبرد و میتوانست با ترمینال دو پورت دیتا لینک خود با NDTS ارتباط برقرار کند...همچنین این کامپیوتر برای همگام سازی بهتر با E2 به فشردگی حجمی کمتر از یک مایکرویو خانگی و جرمی حدود 200 کیلوگرم رسیده بود...الحاق L-304 به خط تولید هاوک ای منجر به ساخت نسخه جدید به نام E2B گردید که مشکلات سخت افزاری نسخه قبلی را برطرف میکرد.

فرتور: نمایش ساختار ماژول 8 کیلوبایتی


*ادامه دارد…
#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:59


لیتون دوال L304 ، رایانه ساخته شده ی شرکت لیتون برای کنترل هوابرد بود که از دو پردازنده 32بیت با توان پردازش 40 هزار حرف بهره میبرد و در شرایط پردازشی سنگین (Overclock) میتوانست این رقم را به 80 هزار کلمه برساند.

فرتور : رایانه جدید هاوک‌ای

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:57


با وجود عملیاتی شدن به موقع E2 برای جنگ ویتنام ، وجود مشکلاتی شرایط را برای گرومن سخت کرد. یکی از این موارد، اشکالات سیستم خنک کننده و پردازش سخت افزار الکترونیک پرنده بود که پس از ساخته شدن 50 فروند از هاوک‌ای، پروژه را تا مرز کنسل شدن کشاند. در نهایت گرومن با مرخص کردن کامپیوتر و حافظه درام قدیمی و جایگزینی آن با کامپیوتر دوپردازنده ای جدید و معرفی نسخه جدید، مشکلات را برطرف کرد.

فرتور : رابط کاربری نسخه های اولیه

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:51


ناتوانی تریسر در دوستی با تکنولوژی های جدید، در پایان منجر به ساخت E2 هاوک‌ای گردید و نیروی دریایی این پروژه را بدون چون و چرا پذیرفت. هاوک‌ای باهوش تر و مدرن تر از تریسر بود با این حال به تغییرات زیادی برای عملیات بر روی عرشه هواپیمابر نیاز داشت. گرومن موتور پیستونی را با موتور توربوپراپ الیسون جایگزین کرد و دم پرنده نیز از ساختار 2 فین به 4 فین تغییر کرده بود تا ناپایداری های ناشی از نصب بشقاب رادار را جبران کند، همچنین دماغه هواپیما کوچکتر شده بود تا دید خلبانان را افزایش دهد.

فرتور: E2 Hawkeye

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:49


سارا لانو، متخصص جنگ الکترونیک دربرابر کنسول سیستم داده تاکتیکی دریایی (NTDS) ، یو‌اس‌اس آبراهام‌لینکلن.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:45


شبکه NTDS یک سیستم یکپارچه توسعه یافته در دهه 50 میلادی جهت جمع آوری و طبقه بندی تمامی داده ها است که بر روی ناو های نیروی دریایی نصب شده و داده های خود را توسط سنسور ها ، رادار ها و حتی گزارشات رادیویی تمامی شناور های سطحی و زیرسطحی و پرندگان ناوگان دریافت میکند و در قالب یک نقشه ی متحد و تفکیک شده ، مجددا در اختیار این واحد ها قرار میدهد. این شبکه مدیریت دانش و اطلاعات، آگاهی مهره های ناوگان را جهت گونه شناسی ، موقعیت سنجی ، زمانبندی و ترتیب عملیات دربرابر تمامی اهداف به بالاترین سطح ممکن میرساند.

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

13 Nov, 10:42


در ادامه مقاله فرایند توسعه پرنده های هشدار اولیه هوابرد…

همزمان با موفقیت های تریسر در جنگ ویتنام ، گرومن در حال توسعه پرنده هشدار اولیه هوابرد جدیدی بود که میتوانست بهتر و بهینه تر با NTDS (Naval Tactical Data System - سامانه داده های تاکتیکی دریایی) همگام سازی شود….

#Dementor
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


در روز های آینده با تکمیل این مطلب تمرکز بیشتری بر طراحی هندسی سوخت جامد و تاثیر آن بر توان تولیدی موتور خواهیم داشت.

عکس: راکت هایدرا، طراحی نازل آن و آب بندی خروجی موتور



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


اما در صورت جذب فیزیکی گازی، ترکیب سوخت جامد دستخوش تغییر نمیشود. بلکه باعث میشود تا در اولین لحظه احتراق سوخت، تمام گاز جذب شده در سطح آزاد شود.

این میزان آزاد شدن گاز خنثی در لحظه آغاز موجب میشود تا میزان گاز سطح فعال(m) افزایش یافته و با توجه به خنثی بود گاز جذب شده، گرمای تولیدی جبهه احتراق(q) کاهش یافته و در بدترین حالت میتواند به توقف واکنش سطحی و در نتیجه خاموش شدن موتور منجر شود.

به همین جهت نگهداری راکت در شرایط انبارداری به خصوص در انواعی که دقت بالا از آنها انتظار می‌رود حائز اهمیت است.


#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


اما هنگامی که سطح آزاد درون حفره (Cavity) تعبیه شده در تماس با مولکول های گازی قرار گیرد، مولکول های گاز طی فرآیند جذب سطحی، سوخت را آلوده میکنند.
این جذب میتواند از دو نوع جذب فیزیکی و جذب شیمیایی بوده و حتی گاز نجیبی مثل آرگون با جذب فیزیکی به آلودگی سطحی سوخت می‌انجامند.

جذب سطحی (به خصوص جذب فیزیکی) تابعی از فشار گاز مذکور بر روی سوخت است و با کاهش فشار گاز (قرار دهی در محفظه با خلا نسبی) کاهش می‌یابد.

اگر جذب شیمیایی گاز بر روی سطح سوخت از حدی بیشتر باشد از طریق کاهش A یا اکتیویته سوخت موجب کاهش توان تولیدی به خصوص در مراحل اول احتراق میشود.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:36


باید توجه داشت که ضخامت بخش حفره (Cavity) نباید از میزانی کمتر باشد تا خروج گاز ناشی از احتراق خللی در واکنش بخش هایی از سوخت ایجاد نکرده و حتی به طور موضعی جبهه احتراق در فاصله تعادلی از سطح سوخت جامد باقی بماند.

به علاوه معمولا حفره ایجاد شده در بخش نزدیک به نازل (بخش عقبی راکت) ضخامت بیشتری داشته که علاوه بر ایجاد تراست بیشتر در لحظات اولیه، از سوختن کامل بخش عقبی و در نتیجه جابجا نشدن مرکز جرم اطمینان حاصل می‌کند.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


با توجه به موارد گفته شده، اگر سوخت جامد به شکل یک استوانه یکپارچه بکارگیری شود، احتراق صرفا در مقطعی افقی انجام شده و به شکل طولی پیشروی میکند.

این شکل احتراق با اینکه زمان نسبتا طولانی ادامه پیدا میکند، اما میزان تراست تولیدی تابع ضخامت محفظه سوخت شده و نیروی بیشتر صرفا با ضخیم تر کردن راکت امکان‌پذیر است.
به همین جهت در راکت ها و موشک های سوخت جامد، حفره ای طولی در میانه سوخت جامد ایجاد میشود که احتراق در سطح داخلی آن انجام شده و در قطع استوانه سوخت پیشروی کند.
به این ترتیب میزان تراست تولیدی به طول بخش سوخت مرتبط میشود.

به علاوه میتوان با تغییر شکل حفره ایجاد شده، تغییرات میزان تراست در زمان را در راکت را طراحی و مهندسی کرد.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


در این وضعیت به واکنشی شیمیایی میرسیم که از نظر سینتیکی به آن "کنترل شده توسط نفوذ پایدار فیلم گازی محصول" گفته می‌شود.

در این واکنش ها سرعت واکنش فقط و فقط به دو پارامتر وابسته است(فارغ از ثوابت سینتیکی).

Rate~k(A,gα)

که این دو پارامتر یکی A یا اکتیویته سطحی که تابع ترکیب شیمیایی سوخت است و gα که تابعیت سرعت واکنش به سطح هندسی انجام واکنش را نشان می‌دهند.
همین امر باعث شده تا سرعت احتراق سوخت جامد و در نتیجه آن فشار و حجم گاز تولیدی و پس از آن تراست مورد انتظار از موتور سوخت جامد در طول زمان احتراق فقط به مساحت سطح مشتعل سوخت وابسته باشد.


#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


در احتراق سوخت جامد مشابه چیزی که در سوختن هیدروکربن ها مثل پارافین رخ می‌دهد با دو صفحه متفاوت به نام های سطح فعال و جبهه احتراق مواجه هستیم.

سطح فعال به نزدیکترین سطح بخش جامد سوخت به بخش داغ و جبهه احتراق به صفحه ای با بیشترین حرارت گفته می‌شود.

بخش قالبی از واکنش شیمیایی لازم برای تولید حرارت و گاز (و نتیجتا تراست) در جبهه احتراق انجام می‌شود و بخشی از گرمای ناشی از احتراق شیمیایی با تحت تاثیر قرار دادن سطح فعال موجب تولید گاز بیشتر برای تغذیه جبهه احتراق خواهد شد.

تصعید بیشتر سوخت در سطح فعال و در نتیجه آن افزایش فشار فیلم گازی بین جبهه احتراق و سطح آزاد موجب افزایش فاصله این دو صفحه از یکدیگر شده و این افزایش فاصله باعث کاهش تاثیر گرمای احتراق بر سطح آزاد و نتیجتا کاهش این فاصله میشود.
به همین ترتیب فاصله جبهه احتراق از سطح آزاد به میزانی تعادلی رسیده تا اثر میزان گاز تصعید شده تولیدی (m) و حرارت بازگشتی (q) با یکدیگر به تعادل برسند.



#PKA
@DBAlbatross

Albatross

10 Nov, 05:35


با سلام و صبح بخیر خدمت همراهان گرامی

در ادامه با توجه به مقدماتی که در ارتباط با شرایط نگهداری موشک های سوخت جامد گفته شد، به چگونگی عملکرد موتور های راکتی سوخت جامد خواهیم پرداخت.

در این مطلب به بخش های زیر اشاره خواهد شد:
۱. مکانیزم احتراق سوخت جامد
۲. اهمیت و دلیل وجود فضای خالی (Cavity) در استوانه سوخت
۳. تاثیر آلودگی سطحی سوخت در مقیاس اتمی و چرایی نگهداری در شرایط خلا
۴. بررسی شکل Cavity یا طراحی گرین (Grain) با دید سینتیک شیمیایی
۵. بدست آوردن فرم کلی نمودار شتاب-زمان(تراست-زمان) برای مثال های ساده

باید توجه داشت که در این مطلب صرفا به سوخت جامد ساده همگن اشاره خواهد شد و برای ساده سازی مطلب از موتور های هیبریدی و سوخت جامد ناهمگن گذر میکنیم.


#PKA
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:41


با این پیش‌زمینه درخصوص نگهداری موشکها میشه تخمین زد عمر حدودی یک موشک بالستیک در شرایط نگهداری چقدر هست.
.
واقعیت اینه که جزییات فنی در دسترس نیستن و همگی براساس تخمین هست(تخمین براساس کمترین عمر برای حساسترین قطعه)

اما بطور کلی در کمترین حالت و بدترین شرایط عمر کمتراز ۵ الی ۱۰ سال برای سوخت‌های جامد موردانتظار نیست. چون موشک‌ها نقریبا تماسی با هوا ندارن...(حدس شخصی: بیشتراز حتی ۱۰ ساله)
درخصوص موشکهای سوخت مایع بدلیل حساسیت کمتر احتمال قریب به یقین عمرها بسی بالاتر هستن.

پایان
#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:37


سادگی قسمت تانکر در موشکهای خانواده شهاب
.
البته اگر دقت کنید متوجه وجود گیج‌ها و اجزایی نظیر والوها و پمپ‌ها(که در تصویر نیستن) میشید که باید تحت حفاظت قرار بگیرن اما نسبت به موشکهای بالستیک سوخت جامد اساسا حساسیت کمتره

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:31


و درنهایت سرهای جنگی
.
تقریبا میشه گفت تمام سرهای جنگی بدلیل وجود بخشی درون اونها موسوم به قفسه هدایت و کنترل دارای اجزای بسیار حساس الکترونیکی هستن.
خود ماده منفجره هم مزید علت.
وجود سنسورهای مختلف هم حساسیت موضوع رو دوچندان میکنه
در اکثریت موارد میشه گفت کلاهکها هم نگهداری در شرایط کم فشار و محافظت شده رو دارن

نکته: چون از طراحی دقیق تمام کلاهکها و ساخت اونها و جزییات اونها اطلاع دقیق نداریم استفاده از لفظهایی نظیر "تمام" برای این حوزه غیردقیق و غیرفنی هست. ممکنه ما کلاهکهایی ساخته باشیم که به روشهای کم هزینه‌تر هم امکان نگهداری داشته باشن که نویسنده در این خصوص مطلع نیست. بنابراین تعمیم به کل نمیکنیم.

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:27


اما درخصوص موشکهای بالستیک سوخت مایع قضایا اندکی متفاوت هست.
در این موشکها عملا بوستر(بدون کلاهک) چیزی جز موتور و دو تانکر خالی نیست. بنابراین حساسیت موشک نسبت به تغییرات دمایی بیرون و واکنش با هوا و گرد و غبار وجود نداره
تنها جز حساس موتور هست که امکان پوشوندن اون با روشهای کم هزینه‌تر ممکن هست مثل تصاویر

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:22


تمام اینهارو گفتیم تا به این نکته برسیم:
در موشکهای بالستیک سوخت جامد و در موشکهای کروز، بنا به دلایل مختلفی احتیاج داریم موشک رو در خلا قرار بدیم.
.
در هر موشک سوخت جامد بدلیل یکپارچگی سوخت و موتور و سازه موشک، سوخت جزئی از موشکه درواقع. از طرف دیگه اجزای بسیار حساسی درون موتور وجود دارن مثل سنسورهای مختلف که در معرض گرد و غبار و اکسید شدن قرار دارن
بنابراین این دسته از موشکها بعد از تولید میرن برای نگهداری طولانی مدت تحت شرایط خلا

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

07 Nov, 08:18


جعبه‌ها و مخازن تحت فشار خارجی بطور کلی تجهیزاتی هستن که درون اونها فشار هوا کمتراز فشار هوای بیرون( 1 اتمسفر) هست.
اینکه چقدر کمتره یک طیف هست که در تصاویر نشون داده شده. بعبارتی کلمه خلا خودش از نظر فنی معنای دقیق داره
اما بطور کلی فشار درون از فشار بیرون کمتره. بهمین علت لزوم استفاده از حلقه‌های تقویت‌کننده دور اونها رو ایجاد میکنه درصورتیکه این حلقه‌ها استفاده نشن جعبه بدلیل فشار خارجی مثل یک قوطی نوشابه که با دست اون رو فشار میدیم، مچاله میشه!

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:54


با تشکر از توجه شما

فهرست مطالب کانال
#PKA
@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


برای حل این مشکل در رهگیر رادار گریزی مثل F-22 پوششی [احتمالا] از همان سرامیک اکسید قلع ایندیوم بر روی کانوپی اعمال شده تا علاوه بر جذب بخشی از امواج، از بازتاب لمبرتی امواج رادار به سمت فرستنده جلوگیری شود.

لازم به ذکر است که در این موارد نیز در دید خلبان تداخلی ایجاد نمیشود.(به دلیل موقعیت مشخص خلبان)

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


بازتاب امواج از سطوح کدر میتوان به دو شکل بازتاب براق یا لمبرتی باشد که شماتیک آن‌ها قابل مشاهده است.

در بازتاب لمبرتی فارغ از جهت تابش پرتو اولیه، بازتاب در تمام جهات قابل مشاهده است. این امر با توجه به ذات پلیمری شیشه کانوپی، تا حد زیادی اجتناب ناپذیر بوده و اثر منفی بر سطح مقطع راداری می‌گذارد.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


اما در برخی جنگنده ها رنگ زرد بسیار براق تر به چشم می‌آید. و به نظر میرسد که پوششی بازتاب دهنده بر روی کانوپی پلیمری اعمال شده است.

برای توضیح چرایی اعمال این پوشش ابتدا باید اشاره کوتاهی به انواع مختلف بازتاب امواج از سطوح جامد داشته باشیم.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


به همین دلیل در برخی جنگنده ها که کانوپی دو بخشی استفاده می‌کنند برای بخشی که پیچیدگی ساخت کمتری داشته (در نتیجه عیوب کمتری در فرآیند ساخت در آنها ایجاد میشود) از اضافه شدن اکسید قلع ایندیوم صرفنظر می‌شود.

به همین دلیل در عکسی مشابه فکس بالا از اف ۱۶ های بحرینی بخش پشتی کانوپی شفاف و بخش جلویی حاله ای از زرد در خود دارد.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


این افزایش فرم پذیری باعث کاهش میزان عیوب ساختاری ناشی از فرآیند تولید(نظیر میکرو ترک ها) شده و به شکلی غیر مستقیم طول عمر مفید کانوپی را افزایش میدهد.

در مقابل حاله ای زرد در کانوپی ایجاد میکند که در برخی زوایای خاص بزرگنمایی می‌شود.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


آلیاژ سازی پلیمر PMMA برای تولید کانوپی جنگنده ها با ذرات سرامیک کمپلکسی به نام
ITO(Indium Tin Oxide)
با هدف بهبود فرم پذیری پلیمر مذکور در طول تولید انجام می‌شود. به علاوه اکسید قلع ایندیوم به میزان کمی خواص جاذب امواج راداری دارد.

خواص جذب موج این سرامیک با توجه به میزان اضافه شدن آن به PMMA اندک است اما حداقل میتوان مطمئن بود که تاثیر مخربی بر سطح مقطع راداری نمی‌گذارد.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


رنگ کانوپی میتواند ناشی از پوشش اعمال شده و یا اضافه شدن ترکیبی ثانویه به PMMA در طول فرآیند ساخت باشد.

هر دو این عوامل باعث تغییر رنگی میشوند که شدیدا وابسته به زاویه تابش دید و نسبت آن به جهت نور است.

در این مواقع خلبان به دلیل مکان مشخص سر درون کانوپی این رنگ را مشاهده نمیکند و اضافه شدن اصولی پوشش یا آلیاژ شدن پلیمر تداخلی در دید بصری خلبان ندارد.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:53


شیشه کانوپی جنگنده ها و هواپیماهای تجاری بر خلاف استفاده از لفظ شیشه در حقیقت از پلیمری شفاف به نام پلی متیل متاکریلات (PMMA) ساخته میشوند.

این پلیمر در مواجهه طولانی مدت با نور خورشید دچار فرسایش شده و حاله زرد خفیفی روی آن ایجاد می‌شود. اما میزان تغییر رنگ ناشی از فرسایش نوری این پلیمر به میزانی نخواهد بود که به شکل مشخصی در عکس ها قابل مشاهده باشد.

به علاوه اینکه همانند عکس بالا بعضا بخش های مختلف کانوپی به میزان متفاوتی رنگ زرد داشته و با توجه به یکسانی تابش نور خورشید به بخش های مختلف گویای دلیلی اضافه بر فرسودگی کانوپی است.

@DBAlbatross

Albatross

03 Nov, 17:52


در جنگنده های مختلف برخی اوقات (و نه همیشه) رنگ زردی به میزان های مختلف در شیشه کانوپی مشاهده می‌شود.

در ظاهر ممکن است این رنگ به فرسودگی کانوپی تعبیر شود و برخی تحلیل های فارسی هم از این تغییر رنگ تعبیر به فرسودگی ادوات میکنند.

در مطلب امروز صحت این دید و دلیل رنگ زرد کانوپی را بررسی میکنیم.

@DBAlbatross

Albatross

01 Nov, 09:34


اگر این مطلب به شناخت شما از دنیای موشکهای بالستیک کمک کرد با به اشتراک گذاشتن اون با دوستانتون مارو در بهبود فعالیت و محتوای کانال یاری کنید

با تشکر🌹
#ققنوس

Albatross

01 Nov, 09:31


استفاده از الگوی شطرنجی در موشک بالستیک سارمات روسیه

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

01 Nov, 09:31


استفاده از صفحات شطرنجی در موشک هواسونگ ۱۹ کره
در همین تیزر تبلیغاتی از این پرتاب آزمایشی دقت کنید دو نقطه فیلمبرداری مشاهده میشه
این نقاط تعداد زیادی دارن و در زوایای مختلف و فواصل و ارتفاعات مختلفی قرار دارن.

#ققنوس
#DBAlbatross

Albatross

01 Nov, 09:29


استفاده از صفحه شطرنجی در بخشی از استراکچر موشک هواسونگ کره‌ای جهت ارزیابی سازه‌ای و سینماتیکی

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

01 Nov, 09:27


General nonparametric imaging model
GNIM
یک الگوریتم پردازش تصویر هست که با استفاده از صفحات شطرنجی امکان کالیبراسیون دوربین‌های پرسرعت و لیدار رو فراهم میکنه
بهمین علت روی بدنه خیلی از موشکها حین پرتابهای آزمایشی صفحه شطرنجی میبینید.

در ادامه چند نمونه از کاربرد این فناوری در تلمتری استراکچر موشک بالستیک رو ملاحظه کنید:

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

01 Nov, 09:25


تقریبا از سه دهه پیش ضبط تصاویر پرواز موشک از چند نمای متفاوت و ارتفاع متفاوت، با استفاده از دوربین‌های سرعت بالا
یا همان
High speed camera
گسترده شد.
استفاده از این دوربین‌ها این امکان رو به طراحان و سازندگان موشک میده که با ضبط دقیق تصاویر عملکرد صحیح سازه موشک رو حین پرتاب و پرواز اندازه‌گیری کنن.
امروزه با استفاده از تکنولوژی‌های جدید نظیر پردازش تصویر و لیدار، این امکان بهتر فراهم شده و امکان حتی اندازه‌گیری تغییرات در زاویه (برای جسم متحرک) درحد میکروثانیه هم فراهم شده! که مقدار بسیار زیاد و دقیقی هست.

#ققنوس
@DBAlbatross

Albatross

11 Nov, 15:21


🇷🇺🇺🇦ژنرال والری زالوژنی ، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه ای گفته که جنگ اوکراین همانند جنگ جهانی اول به بن بست رسیده. سوالی که مطرح است این است که در صورت آتش بس و صلح در شرایط فعلی ، کدام طرف را میتوان برنده و کدام طرف را بازنده دانست
https://youtu.be/uCc4ByCenbY?si=vzIoESlI4iYSxcgh

Albatross

22 Oct, 19:06


یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل امشب در نشستی در مرکز فرماندهی نیروی هوایی اسرائیل گفت: «این باید آخرین مانور ما در غزه باشد، به این دلیل ساده که بعد از آن حماس وجود نخواهد داشت. این عملیات یک ماه، دو ماه، سه طول خواهد کشید، اما در نهایت حماس وجود نخواهد داشت.»


🖊 Fury

@TAITA_FALCON

Albatross

22 Oct, 11:49


اما تبادل زمان برای تلفات پایین هم بدون ضرر نیست.
طولانی شدن نبرد غزه هم میتواند به مرور حمایت افکار عمومی غرب از اسراییل را مورد ضربه قرار دهد و هم میتواند به سایر نیروهای محور مقاومت مثل حزب الله ، فرصت ضربه زدن به اسراییل و تجدید قوا را بدهد .

طولانی تر شدن جنگ حتی روی افکار عمومی در داخل هم میتواند تاثیر بگذارد و حمایت عمومی از جنگ را کاهش دهد.

اگر حماس بتواند مدت طولانی در غزه مقاومت کند. شاید در نهایت طرف اسراییلی را راضی به آتش بس کند و حداقل بخشی از غزه را نگه دارد

نتیجه گیری که میتوان کرد این است که جنگ غزه احتمالا طولانی خواهد بود اما کفه ترازو از حیث نظامی به طرف اسراییل سنگینی میکند و اگر مشکلات خارج از غزه مثل فشار افکار عمومی  و طرف های سیاسی نتواند اسراییلی ها را از ادامه جنگ منصرف کند، احتمالا اسراییل بتواند حماس را شکست دهد
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:48


وجود ساختمان های فراوان و تونل ها در زیر شهر به این معنی است که اسراییلی ها اگر‌ نخواهند مورد کمین واقع شوند و تلفات بالایی را متحمل شوند باید آهسته پیش روی کنند و از پاکسازی منطاقع تحت کنترل خود و امن بودن جناحین اطمینان حاصل کنند. فراموش نکنید که حتی ساختمان ویران شده هم میتواند سطحی از اختفا و حفاظت را ایجاد کند و همین از دلایل مشکل بودن جنگ شهریست
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:48


اما بپردازیم به نقاط قوت حماس و چالش های اسراییل
جدای از برتری های کلاسیک حماس به عنوان نیروی مدافع در جنگ شهری  مثل استفاده از سلاح های ضدتانک در بالای ساختمان برای هدف قرار دادن نیروهای مهاجم، دو نقطه قوت دیگر هم دارد

اولی شبکه تونل های زیرزمینی در زیر شهر که حماس میتواند از آن برای جا به جایی نیروهای خود از یک نقطه به نقطه دیگر که میتواند برای کمین زدن به نیروهای اسراییلی و حمله از مکانی که انتظار آن را ندارند مورد استفاده قرار بگیرد

دومی ، استفاده از مولتی روتور ها مسلح به نارنجک یا کلاهک های خرج گود دو مرحله ای برای حمله به نیروهای اسراییلیست. این مولتی روتور ها در جنگ اوکراین موفقیت های زیادی کسب کردند و به عنوان یک سلاح جدید، بسیار ارزان و در عین حال کارآمد شناخته میشوند
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:47


بنابراین اسراییلی ها میتوانند هر ساختمانی را که نیروهای حماس از آن استفاده میکنند در مدت کوتاهی مورد هدف قرار دهند، اگرچه حتی خرابه های ساختمان هم میتواند به عنوان استحکامات مورد استفاده قرار گیرد که از علت های مشکل بودن جنگ شهریست
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:46


از حیث آموزش هم حتی نیروهای اسراییلی در وضعیت بسیار بهتری قرار دارند. اسراییل زیرساخت های لازم برای آموزش نیروهای خود از جمله نیروهای بسیج شده را دارد و برای آمادگی رزمی نیروهای خود را ۳ ماه آموزش میدهد. در حالی که نیروهای حماس زیرساخت های بسیار محدودی برای آموزش دارد و به غیر از چند هزار نفر، مابقی از حیث آموزش سطح بسیار پایینی را دارند، خصوصا اگر اقدام به بسیج عمومی بکند ، نیروهای بسیج شده را نمیتواند در مدت کوتاهی آموزش دهد و حتی مسلح کردن آن ها و آموزش بسیار حداقلی هم جای سوال دارد.
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:44


📌اسراییل و حماس هردو نقاط قوتی دارند که به هردوی آن ها خواهیم پرداخت.

📍از نقطه قوت اسراییل باید گفت که اسراییل در این نبرد هم برتری عددی هم قدرت آتش دارد.
اسراییلی ها با بسیج ۳۶۰ هزار نفر، مجموع نیروهای نظامی خود را به نزدیک نیم میلیون نفر خواهند رساند ، در حالی که گردان های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، احتمالا چیزی کمتر از ۵۰ هزار نفر نیروی غیر بسیج شده دارد و حتی با بسیج عمومی هم احتمالا در مدت زمان کوتاه نتواند بیش از ۱۵۰ هزار نفر را مسلح کند.

📍از حیث تجهیزات هم ارتش اسراییل مجهز به انواع تانک، توپخانه و نیروی هوایی مدرن و مجهز است در حالی که توپخانه حماس به راکت انداز های ارزان و خمپاره های سبک محدود است و تانکی ندارند. برتری آتش مطلقا با اسراییل است

Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:43


تا به امروز  با وجود پیشرفت های تکنولوژیکی در حوزه نظامی، جنگ شهری بدون استفاده از سلاح های نامتعارف، هنوز هم یک چالش محسوب میشه.

نبرد اول و دوم‌ گروزنی در جنگ اول و دوم چچن  در دهه ۹۰ میلادی و نبرد ۴ ساله حلب در جنگ داخلی سوریه بین ۲۰۱۲-۲۰۱۶ از نمونه هایی هستند که نیروی مهاجم ، تلفات بالایی را متحمل شده و یا زمان زیادی را صرف کرده
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:41


شاید بارز ترین مثال برای جنگ شهری تاثیرگزار، نبرد استالینگراد در سال ۱۹۴۲ در جنگ جهانی دوم بود که در آن نیروهای آلمانی مهاجم، تلفات زیادی را در جنگ شهری متحمل شدند و وقت زیادی را از دست دادند که در نهایت باعث محاصره شدن ارتش ششم آلمان و نابودی اون شد
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:40


اما انقلاب صنعتی یک نتیجه دیگه هم داشت و اون هم گسترش ساختمان سازی و شهرسازی بود. شهر های بزرگ با ساختمان های چند طبقه که سطح بالایی از حفاظت و اختفا را برای مدافعین به وجود می آوردند، چالش جدیدی رو برای نیروی نظامی مهاجم به وجود آوردند
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:40


با این حال مهندسان با طراحی دیوار های جدید مثل قلعه های ستاره ای، راهکار های جدید و موثری  برای مقابله با توپ ها ارائه میدادند. رقابت تنگاتنگ بین دیوار و توپ تا انقلاب صنعتی  ادامه داشت که در نهایت با وقوع انقلاب صنعتی و فراگیر شدن توپخانه های مدرن تر در تعداد بالا، بلاخره دیوار ها برای همیشه عقب افتادند
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:40


تا قبل از عصر باروت ،بشر برای حفاظت از شهر های خود در برابر دشمن ، اقدام به احداث دیوار میکرد. عصر باروت، موثر بودن دیوار هارو به چالش کشید و شاید  معروف ترین مثال آن نبرد قسطنطیه و استفاده نیروهای عثمانی از توپ برای گشودن دیوار های این شهر بود که با موفقیت عثمانی به اتمام رسید
Infected
@DBAlbatross

Albatross

22 Oct, 11:40


ارتش اسراییل اعلام کرده آماده انجام یک عملیات زمینی در نوار غزه برای نابودی حماس است. اما غزه یک منطقه شهری با مساحت ۳۶۵ کیلومتر مربع است و حماس هم شبکه ای از تونل های زیرزمینی رو زیر آن کنده‌ است و جایی هم برای عقب نشینی ندارد. سوال اینجاست آیا واقعا اسراییل میتونه موفق بشه؟

قبل از پاسخ به این پرسش، بد نیست مروری کنیم به تاریخ جنگ شهری
Infected
@DBAlbatross

Albatross

15 Oct, 20:22


@DBAlbatross

Albatross

15 Oct, 20:21


در ده ساله گذشته برای رفع بحران آب آشامیدنی در نوار غزه و کرانه باختری منابع مالی گسترده ای از طرف ایالات متحده، کمیسیون اروپا و سازمان ملل برای ساخت زیرساخت جدید انتقال آب، احداث مراکز تصفیه آب و آب شیرین کن و نوسازی شبکه آب هزینه شده.
در یک مثال کشور اتریش هزینه احداث تصفیه خانه در نوار غزه را به عهده گرفته بود که گزارش ۲۰۱۵ سازمان ملل و هدف‌گذاری از آینده برنامه آب غزه را میتوانید مشاهده کنید.(آینده نسبت به تاریخ گزارش یعنی ۲۰۱۵)

این دست استفاده ها از زیرساخت آب برای مصارفی که خلاف منافع مستقیم سیاسی و اقتصادی تامین کننده مالی این برنامه هاست طبیعتا در رویکرد این کشور ها و تحت نفوذ آنها نهاد های مسئول برآورد های بشردوستانه منطقه تغییرات فاحشی ایجاد میکند

@DBAlbatross

Albatross

15 Oct, 20:21


یکی از مواردی که صدمه جدی به گروه های فلسطینی و حتی تلاش های جهانی برای کمک های بشر دوستانه به مراکز جمعیت فلسطینی شده، استفاده نظامی از تجهیزات و زیرساخت اهدایی کشور های توسعه یافته است.

در کلیپ بالا که توسط حماس منتشر شده به وضوح بیرون کشیدن لوله های آب با وضعیت نه چندان فرسوده برای پوسته راکت مشاهده می‌شود.

این لوله ها از کجا آمده؟

@DBAlbatross

Albatross

09 Oct, 13:58


هر کس گفته قلم از شمشیر قوی‌تر است هرگز در مقابل آتش سلاح اتوماتیک قرار نگرفته است.

ژنرال داگلاس مک‌آرتور

Albatross

09 Oct, 13:57


وقتی شرکت کنندگان فستیوال موسیقی را در اسرائیل شعر، موسیقی و رقص نجات نداد. شاید شعرشان قوی نبوده است.😑

Albatross

07 Oct, 20:15


معمولا جنگ هایی که یک نیروی ضعیف،  دشمن بسیار قوی تر از خود را شکست میدهد در دو حالت اتفاق میافتد: یا طرف ضعیف در موضع دفاع از عوارض طبیعی و مصنوعی به خوبی بهره برداری میکند، یا در حمله موفق میشود غافلگیری را بدست بیاورد. این مسئله مختص به تاریخ اسراییل نیست و بارها و بارها تکرار شده اگرچه کم بودن عمق استراتژیک اسراییل، این کشور را بیشتر در برابر غافلگیری نسبت به کشور های مثل ایران و ترکیه آسیب پذیر میکند
از دلایل احتمالی موفقیت پایین گنبد آهنین هم ممکن است کمبود خدمه به علت تعطیلات عید در اسراییل در کنار عدم انتظار آن ها برای حمله همه جانبه حماس باشد
این که فلسطینی ها چگونه توانستند به همچین غالفگیری برسند، موضوعی است که نمی توان فعلا نظری داد
Infected
@DBAlbatross