کروکودیلی در بازار @crocodileinvesting Channel on Telegram

کروکودیلی در بازار

@crocodileinvesting


سعی می‌کنم ساده ولی مفصل و با جزئیات بنویسم.
ارتباط با من:
@SadeqAdineh

کروکودیلی در بازار (Persian)

با کانال تلگرامی کروکودیلی در بازار آشنا شوید! این کانال توسط کاربر crocodileinvesting اداره می‌شود و هدف اصلی آن ارائه اطلاعات مفید و دقیق در زمینه سرمایه گذاری و بازارهای مالی است. از طریق مطالب ساده اما جامع که در کانال ارائه می‌شوند، می‌توانید به روزترین اخبار و تحلیل‌های بازار مالی دسترسی داشته باشید. بنابراین اگر به دنبال راهنمایی‌های حرفه‌ای و موثق برای سرمایه گذاری هستید، به کانال crocodileinvesting بپیوندید. همچنین با ارتباط با کاربر @SadeqAdineh می‌توانید سوالات خود را مطرح کرده و بازخورد بگیرید. پس دیگر وقت تلف کردن نیست، بپیوندید و به دنیای جذاب سرمایه گذاری خوش آمدید!

کروکودیلی در بازار

02 Feb, 09:24


این رو احتمالاً همه‌مون قبول داریم که بیشتر پلتفرم‌های آنلاین ایرانی در زمینه بانک، بیمه و بورس واقعاً در طراحی داغون هستند، یعنی حتی بدیهیات رو هم رعایت نمی‌کنند. الان چند روزیه دارم فکر می‌کنم شاید بد نباشه یکسری ویدیو بسازم و مشکلات بعضی‌هاشون رو‌ بررسی کنم و نشون بدم که چطور طراحی بدشون باعث مشکلات جدی و ضرر مالی برای کاربر میشه. تهش ممکنه موثر واقع بشه، یعنی یه تیری در تاریکی.

برای اینکه فکر نکنید قراره از روی شکم حرف بزنم اینو بگم که من مدرک طراحی UI/UX از شرکت گوگل دارم (استعلام) که گرفتنش یک سال طول کشید. رشته دانشگاهیم هم علوم اعصاب شناختی (Cognitive neuroscience) بوده که یک فیلد بین رشته‌ای است و درباره‌ی فهمیدن مغز و ذهن آدماست.

کروکودیلی در بازار

31 Jan, 10:25


راه پول در آوردن در این دنیا چیه؟ حل کردن مشکلات دیگران‌

فرض کنید من قدری ماسه جلوی آپارتمان در حال ساختم دارم و نیازه که جابجا بشن. باید بار فرغون بشن و پنج متر اونطرف‌تر خالی بشن. این یک مشکله. کی این مشکل رو برام حل می‌کنه؟ یک کارگر و در عوضش پول میخاد. این شخص با یکی از ساده‌ترین روش‌ها، یعنی حمل بار (حمالی) داره پول در میاره. آیا پول زیادی در میاره؟ نه!

پزشک، بلاگرهای اینستاگرام، سلمونی، مکانیک ماشین، کارمند اداره‌ی تامین اجتماعی، سوپری، میوه فروش هر کسی که داره پولی در میاره بابت حل کردن یه مشکلی اون پول رو در میاره (البته تک و توک مثال نقض هم هست ولی در کل قاعده همینه).

ممکنه بپرسید چرا آدما برای حل مشکلات پول متفاوتی در میارن؟ واقعاً چرا یه پزشک بیشتر از یه حمال در میاره؟ دلیلش چیه؟ دو دلیل داره: ۱. چقدر اون مشکلی که دارند حل می‌کنند مشکل همگانی و رایجی در بین مردمه؟ یعنی چقدر مشتری دارند ۲. چقدر حل کردنش سخته؟ هر چقدر سخت‌تر باشه، تعداد ارائه دهندگان راه حل برای آن مشکل کمتر خواهند بود. یعنی رقبای کمتری دارند.

پنج مثال
۱. سوپری محل چه مشکلی رو حل می‌کنه؟ دسترسی به مواد غذایی که مشکل رایجی برای آدماست رو حل می‌کنه. حل کردن این مشکل نسبتاً ساده است: میره از منابع عمده تامین کالا، جنس میاره و میگذاره دم دست مردم.
۲. پزشک جراح کلیه چه مشکلی رو حل می‌کنه؟ درد کلیه مردم رو خوب می‌کنه که مشکلی به رایجی نیاز به مواد غذایی نیست پس مشتریانش طبیعتاً کمترند ولی از اون طرف راه‌حلی که داره ارائه میده به نسبت راه‌حل سوپری خیلی سخت‌تر و پیچیده‌تره پس کار هر کسی نیست که بتونه این راه حل رو ارائه بده. سالها و سالها درس خواندن و تجربه نیاز داره.
۳. بساز بفروش چه مشکلی رو حل می‌کنه؟ مشکل سرپناه داشتن که مشکل ۱۰۰ درصد آدم‌هاست رو حل می‌کنه. مشتری زیادی داره. راه‌حلی که ارائه میده البته نه به سختی راه‌حل پزشک ولی از اون طرفم نه به سادگی راه‌حل سوپریه. سختیش متوسط رو به پایینه.
۴. بلاگر اینستاگرامی چه مشکلی رو حل می‌کنه؟ بعضی از کسب و کارها مشکل تبلیغ و دیده شدن دارند، البته مشکل رایجی بین مردم نیست. بلاگر اینستاگرامی تلاش کرده، خلاقیت داشته، قریحه طنز داشته و ... تا تونسته مخاطب جذب کنه و الان توانایی این رو داره که مشکل رو برای کسب و کارها حل کنه. مشتریانش به نسبت قبلی‌ها خیلی کمترند و سختی کارش هم تقریباً همون متوسط رو به پایینه.
۵. کارخانه خودروسازی چه مشکلی رو حل می‌کنه؟ آدما نیاز دارند که جا به جا بشن. یه زمانی با قاطر و اسب، الان با دوچرخه، موتور، ماشین، قطار، هواپیما. کارخانه خودروسازی مشکل جا به جایی که مشکل ۱۰۰ درصد مردمه را حل می‌کنه. سختی راه حلش هم متوسط رو به بالاست.

نکته ۱: در هر کسب و کاری هم باز تفاوت درآمد هست. مثلاً همه‌ی میوه‌فروشی‌ها یا همه‌ی پزشکان و ... به اندازه همدیگه درآمد ندارند یکی رفته جایی زده که پاخور داره (سر خیابون اصلی) یا زمانی زده که هنوز کسی این راه‌حل رو در آن محله ارائه نمیداده و در نتیجه الان جا افتاده، یکی دیگه ولی جای خوبی نزده. پس درآمدشون متفاوته.

نکته ۲: چه کاری برای آدم پول خیلی خیلی زیاد میسازه؟ بنظر من کاری که برای مشکلات تقریباً رایج (بیشتر از ۴۰ درصد جامعه درگیرش باشند) راه‌حلی بده اونم به روش جدید و نوآورانه‌ای که بهینه‌تره و هزینه کمتری داشته باشه. ناگفته مشخصه که کار سختیه ولی احتمال موفقیتش بسیار بالاست.

نکته ۳: آدما کپی کارند. هر چیز موفقی را کپی می‌کنند. برای همینه که خیابان‌هایی داریم سراسر یک نوع کسب و کار. این لزوماً چیز بدی نیست. تمام فروشندگان پوشاک خیابان شاه‌آباد، لوازم برقی لاله‌زار و موبایلی‌های علاءالدین فروش دارند اگر نداشتند تابحال بسته بودند. نکته اینه که کپی کردن از دیگران باید بهینه‌تر و بهتر انجام بشه، حداقل یک قدم بهتر.

کروکودیلی در بازار

05 Jan, 18:07


کروکودیلی در بازار pinned «دوره رو که از کانال حذف کرده بودم، خودم دیگه روی تلگرام نداشتمش و حقیقت حوصله آپلود دوباره نداشتم. اما یکی از دوستان ظاهراً ذخیره کرده بود که امروز برام فرستاد که می‌تونید در پست‌های بالا دانلود و تماشا کنید. یا اگر دوست داشتید از سایت مگا در پارت‌های کوچک…»

کروکودیلی در بازار

05 Jan, 12:00


اگر دقیقاً سه ماه پیش سهم فارس رو خریده بودید امروز در ۸۲ درصد سود بودید ولی اگر سهم رفاه رو خریده بودید الان در ۲ درصد ضرر بودید. انتخاب سهم درست برای سرمایه‌گذاری اصلاً کار ساده‌ای نیست. شما برای اینکه بتونید سهم درست رو انتخاب کنید حتماً باید یکی از این ۲ مورد رو داشته باشید.

۱. رانت اطلاعاتی: یعنی چیزی رو بدونید که باقی بازار نمی‌دونه. البته جمله «من رانت دارم» را زیاد می‌شنویم ولی تعداد خیلی خیلی کمی واقعاً بهش دسترسی دارند که خب طبیعتاً جار هم نمی‌زنند. در کل دنبال رانت نباشید و هر کس هم ادعا کرد رانت داره جدی نگیرید.

۲. توانایی تحلیل: یعنی اطلاعاتی که در دسترس همه هستند رو بهتر از دیگران بتونید تحلیل کنید. شما باید در تحلیل بنیادی (صورت مالی) یا فنی (نمودار) یا کمی (آمار و ریاضی) مسلط باشید. باید بتونید در روز وقت زیادی رو صرف بازار کنید، اطلاعات رو جمع و تحلیل کنید. مسلط شدن در تحلیل واقعاً کار سخت و زمانبریه البته شدنیه ولی کار هر کسی نیست.

خب پس حالا تکلیف چیه؟ اولی که کمیابه دومی هم سخته. نظر من اینه: خیلی ساده شاخص رو بخرید و بفروشید. چطور؟ باید از طریق صندوق‌های شاخصی این کار رو بکنید مثلاً وبازار در سه ماه اخیر ۴۰ درصد سود داده (شاخص کل ۳۶ درصد). کنارش می‌تونید نقره و طلا هم سرمایه‌گذاری/معامله کنید. این بهترین پورتفولیوی نیمه فعالی هست که می‌تونید بسازید. دقیقاً برای کسانی هست که وقت زیاد و دانش خیلی عمیقی از تحلیل بازار ندارند ولی نمیخان از سود کلی بازار عقب بیافتند. شما کافیه تمایلات کلی بازار (Sentiment) رو دنبال کنید و بر اساس اون شاخص رو بخرید و بفروشید. توصیه من هم نیست، حضرت وارن بافت (دامت افاضاته) بارها فرمودند که این بهترین روش سرمایه‌گذاری برای اکثریت مردم عادی است.

کروکودیلی در بازار

29 Dec, 10:47


قیمت امروز

شمش با کیفیت NADIR در بازار اصفهان: ۹۲ میلیون تومن

شمش ایرانی از نقره بازیافتی در بورس کالا: ۹۸ میلیون تومن!

برای بورس کالا دوستان در پست قبل اشاره کردند که موقع تحویل باید مالیات بر ارزش افزوده و هزینه انبارداری هم بدید و احتمالاً به حول و حوش ۱۰۰ تومن میرسه.

انصافاً یک نفر که اینا رو میخره می‌تونه بیاد توضیح بده چرا واقعاً داره با این قیمت میخره؟ چه دلیلی داره؟ من این قیمت رو نمی‌فهمم.

کروکودیلی در بازار

25 Dec, 11:14


گمونم اصفهان بیشترین مصرف نقره رو در ایران داشته باشه. پس قیمت نقره در اونجا واقعی‌ترین قیمت ایران باید باشه.

این سایت یک نقره فروشی در اصفهانه. شمش یک کیلویی برند Nadir رو زده ۹۰ میلیون تومن. حتی یک میلیون تومن کمتر از محاسبات من.

پس محاسبات من درست هستند و قیمت شمس بورس کالا گرونه.

کروکودیلی در بازار

25 Dec, 10:58


تصویر بالا قیمت شمش نقره خالص از برند معروف NADIR در ترکیه است (فروشگاه رسمی شرکت).
نوشته اگر پرداخت مستقیم بانکی کنید به پول ما شمش یک کیلویی میشه ۸۰ میلیون تومن. اگر از طریق شبکه ویزا پرداخت کنید میشه ۸۳ میلیون تومن. من همین ۸۳ تومن رو در نظر میگیرم‌.

حالا طبق اعلام دولت واردات طلا و نقره نه مالیات داره نه عوارض گمرکی و از سال ۱۴۰۱ حتی میشه بصورت مسافری بدون ثبت سفارش هم وارد کرد. ولی از اونجایی که در جمهوری اسلامی بین حرف و عمل تفاوت زیاده من یه ۵ درصد برای مالیات و عوارض و هزینه حمل و نقل می‌کوبم رو ۸۳ تومن که میشه ۸۷ میلیون تومن.

دیگه چی؟ خب وارد کننده پولش رو مدتی در شمش خوابونده و طبیعتاً باید سودی هم بکنه. ۳ درصد سود خوبه؟ نه! باشه ۵ درصد. پس میشه ۹۱ میلیون تومن.

حالا امروز تو بورس کالا چند معامله شده باشه خوبه؟ ۹۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومن. اونم شمشی که از نقره بازیافتی شرکت صباباتری ساخته شده نه نقره معدنی.

برای طلا اینطور نیست و تفاوت خاصی با خارج از کشور وجود نداره. حتی در مواردی ارزون‌تره!!

نمی‌دونم یا اینا واقعاً دارن شمش نقره رو تو پاچه می‌کنند یا اینکه من یه چیزی رو این وسط از قلم انداختم.

کروکودیلی در بازار

17 Dec, 11:29


احتمالاً مقدار عرضه پول تا اسفند امسال به حدود ۱۱ بیلیارد تومان میرسه.

نمودار بالا عرضه پول رو از سال ۵۲ بر حسب میلیارد دلار نشون میده. در نمودار مشخصه که مقدار عرضه پول از سال ۸۴ به اینور هیچوقت پایین‌تر از ۱۰۰ میلیارد دلار نرفته. مواقعی که دلار جهش داشته حداکثر تا ۱۲۵ میلیارد دلار کاهش داشته. از اون طرف هر وقت دلار درجا زده تا حداکثر ۳۳۲ میلیارد دلار رفته.

اینا یعنی چی؟ من از این نمودار برای تخمین قیمت دلار استفاده می‌کنم (البته کار علمی نیست ولی خب جواب میده).

فرضاً عرضه پول تا اسفند به ۱۱ بیلیارد تومان میرسه:

اگر قرار باشه از اینور به ۳۳۲ میلیارد دلار برسه باید دلار حدوداً ۳۴ هزار تومن بشه (سناریو: آشتی‌کنان کامل و روبوسی با غربی‌ها)

اگر قرار باشه باز به کف ۱۲۵ میلیارد دلار برسه باید دلار ۸۸ هزار تومن بشه (سناریو: تنش‌هایی مشابه قبل، عمدتاً سیاسی، شورای امنیت، تحریم)

اگر قرار باشه به ۱۰۱ میلیارد دلار برسه باید دلار حدوداً ۱۰۹ هزار تومان بشه (سناریو: زدن تاسیسات هسته‌ای)

اگرم قرار باشه اون ۱۰۱ میلیارد دلار بشکنه که دیگه هیچی دلار ترمز نداره (سناریو: زدن سران نظام)

پ.ن: از بحث سیاسی خوشم نمیاد.

کروکودیلی در بازار

17 Dec, 11:28


طبق آخرین گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی در شهریور ماه سال ۱۴۰۳، مقدار عرضه پول¹ در کشور به عدد ۹,۰۷۰,۵۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان رسیده بود.

رسانه‌ها این عدد را به صورت ۹ هزار و ۷۰ هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان می‌نویسند که اگر خودشون بفهمند چی نوشتند ما هم می‌فهمیم، این عدد در مقیاس بزرگ (اروپایی) به صورت ۹ بیلیارد و ۷۰ بیلیون و ۵۱۰ میلیارد تومان خوانده میشه که خیلی قابل فهم‌تره، خصوصاً وقتیکه که قصد مقایسه این عدد با اعداد سال‌های قبل را داشته باشید.

در ایران به صورت آکادمیک روشی برای خواندن اعداد بزرگ انتخاب نشده. نه از مقیاس کوچک (آمریکایی) و از نه مقیاس بزرگ (اروپایی) استفاده نمیشه. تصویر بالا راهنمای استفاده از مقیاس بزرگه بنظرم بد نیست سعی کنیم همه جا ازش استفاده کنیم تا کم کم رایج بشه.

از این بگذریم، میخوام چیز دیگری بگم (ادامه در پست بعد)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. Money Supply

کروکودیلی در بازار

11 Dec, 09:43


چند روزیه که گواهی شمش نقره رو در بورس کالا معامله می‌کنند. بورس کالا شمش‌های نقره رو از شرکت «توسعه منابع انرژی توان» که همون صبا باتری باشه میخره. شمش‌ها از نقره بازیافتی تولید میشن. من نمی‌دونم صباباطری هر شمش رو دونه‌ای چند به بورس کالا می‌فروشه ولی بورس کالا داره دونه‌ای ۹۲ میلیون تومن تو بازار می‌فروشه!

قیمت نقره جهانی اینطور به دست میاد:
قیمت هر گرم نقره به دلار × قیمت دلار × ۱.۰۲

هزینه ورود طلا و نقره به کشور (عوارض گمرک، مالیات و حمل و نقل) بین ۲ تا ۵ درصده که برای لحاظ کردنش اون عدد ۱.۰۲ رو گذاشتم (البته در حقیقت مدتیه که عوارض و مالیات نمی‌گیرن فقط هزینه حمل و نقل داره).

پس داریم:
۱.۰۳×۷۳۰۰۰×۱.۰۲ = ۷۶,۶۹۳

قیمت بورس کالا الان گرمی ۹۲ هزار تومنه یعنی ۱۶ درصد بالاتر از ارزش ذاتی نقره.

بزار رندش کنیم ۷۷ هزار تومن، اصلا بگو برای سودشون ۳ هزار تومن هم بکشن روش ۸۰ هزار تومن. آقای بورس کالا ۸۰ هزار تومن کجا، ۹۲ هزار تومن کجا؟

برای طلا اگر حساب کنید تقریباً درست در میاد.
قیمت هر گرم طلای جهانی اینطور بدست میاد:
قیمت هر گرم طلا به دلار × (995/999) × قیمت دلار × 1.02

عیار طلای شمش بورسی با عیار طلای جهانی برابر نیست (عیار شمش‌ بورسی ۹۹۵ و عیار طلای جهانی ۹۹۹ است). پس باید قیمت طلا را در ۹۹۵/۹۹۹ ضرب کنیم.
هر گواهی شمش طلا برابر با ۰.۱ گرم طلاست، اگر قیمت هر گواهی رو می‌خواهید عدد بدست آمده رو باید تقسیم بر ۱۰ کنید.

پس داریم:
۸۶.۵۲×۹۹۵/۹۹۹×۷۳۰۰۰×۱.۰۲ = ۶,۴۱۶,۴۸۴
یا به عبارتی برای هر گواهی شمش طلا ۶۴۱ هزار تومن. که الان تو بازار داره ۶۵۱ هزار تومن معامله میشه. حدوداً ۱.۵۳ درصد گرون‌تر از ارزش ذاتیش. که خب اگر بعنوان سود وارد کننده در نظرش بگیریم قابل قبوله.

نتیجه اینکه بنظر من بورس کالا داره نقره رو خیلی گرون می‌فروشه و ارزش خرید نداره. حتی تو بازار فیزیکی هم ارزون‌تر از قیمت بورس کالاست.

کروکودیلی در بازار

05 Dec, 17:35


بیت کوین امروز ۱۰۰ هزار دلار شد. شنبه ۱۴ دی‌ماه سال ۱۳۸۷ وقتی که اولین بلوک بیت‌کوین استخراج شد، من پیش دانشگاهی بودم و برای کنکور آماده می‌شدم. یک گوشی سونی اریکسون با اینترنت GPRS و اگر معجزه میشد گاهی اوقات EDGE داشتم و یک اینترنت خانگی دایل-آپ که هم کند بود هم گران، با ساعات استفاده محدود و البته مشغول شدن خط تلفن و عصبانیت مادرم. روحمم خبر نداشت که چیزی بنام بیت‌کوین وجود داره!

بعداً در دانشگاه دوستی داشتم که علوم کامپیوتر می‌خوند. یک روز با همکلاسی‌هاش در سلف دانشگاه راجع به بیت کوین صحبت می‌کردند من هم پیش‌شان نشسته بودم. گوش می‌دادم ولی قاطی بحث نشدم، پیش خودم می‌گفتم این قطعاً کلاهبرداریه. تا چند سال بعد هر از گاهی از این طرف و آن طرف چیزهایی راجع به بیت کوین می‌شنیدم ولی باز هم اهمیت نمی‌دادم.

عاقبت سودهای دیگران وسوسه‌ام کرد و حدوداً ۱۰ سال پیش، جمعه ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ در سایت بلاکچین یک کیف پول ساختم و بلافاصله یک بیت کوین از «فرهاد اکسچینج» خریدم، قیمتش حدوداً ۷۰۰ هزار تومن بود. نحوه خرید اینطور بود که مبلغ مورد نظر برای خرید را باید به شماره کارت قید شده در سایت واریز می‌کردید (درگاه پرداخت نداشت) بعد در کامنت‌ها، یک فرم شامل تصویر فیش واریزی، آدرس ولت‌تون را پر می‌کردید و منتظر می‌ماندید تا ان شا الله بیت کوین به ولت بیاد ((:

من فکر می‌کردم اگر مثلاً ۷۰۰ هزار تومنم بشه ۲ میلیون تومن سود خیلی خفنی کردم. اون موقع روزهای آخر دانشجوییم بود و هزینه زندگی رو بیشتر با ترجمه مقاله برای دانشجوها بدست می‌آوردم‌. امروز حدوداً ۱۰ سال گذشته و ۷۰۰ هزار تومنم شده حدوداً ۷ میلیارد و خرده‌ای ولی من به ولتم دسترسی ندارم ):

* اولین کامنت رو نگاه کنید

کروکودیلی در بازار

03 Dec, 16:46


داریم استارت کاری رو می‌زنیم که وقتی تکمیل و رونمایی بشه، از بیخ و بن تجربه معاملات آنلاین ایرانیان رو تغییر میده!

ما باور داریم هر کار بزرگ و متمایزی در قدم اول باید با یک تحقیق بسیار خوب شروع بشه و من می‌خوام قسمتی از این تحقیق رو در اینجا انجام بدم.

اگر واقعاً واقعاً دلتون میخاد یک تغییر اساسی در معاملات آنلاین ببینید، لطفاً چند دقیقه وقت بگذارید و به این ۲ سوال پاسخ بدید. پاسخ‌های شما به این سوالات، اساس کار ما خواهند بود.

۱. موقع معامله آنلاین در پلتفرم‌های معاملاتی چی دوست دارید داشته باشید ولی ندارید؟

۲. در پلتفرمی که معامله می‌کنید چه چیزیش اذیت‌تون می‌کنه؟

مثلاً من خودم همیشه دوست داشتم که ای کاش میشد بورس کالا و سهام رو یکجا تو یک پلتفرم معامله کنم. اخیراً یک پلتفرم این کار رو کرده که البته چنگی به دل نمیزنه. شما چی دوست دارید؟

امیدوارم این زیر ۵ هزار ۵۱۴ کامنت بخونم. هر چقدر هم طولانی‌تر و با جزییات‌تر باشند، بهتر.

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:36


دوره رو که از کانال حذف کرده بودم، خودم دیگه روی تلگرام نداشتمش و حقیقت حوصله آپلود دوباره نداشتم. اما یکی از دوستان ظاهراً ذخیره کرده بود که امروز برام فرستاد و می‌تونید در پست‌های بالا دانلود و تماشا کنید.

یا اگر دوست داشتید از سایت مگا در پارت‌های کوچک ۲۰۰ مگابایتی دانلود کنید.

پارت ۱ | پارت ۲ | پارت ۳ | پارت ۴ | پارت ۵ | پارت ۶ | پارت ۷ | پارت ۸ | پارت ۹ | پارت ۱۰ | پارت ۱۱ | پارت ۱۲ | پارت ۱۳

به جای قلب از اون ستاره‌هاتون بکوبید زیر پست ((:

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۴ - خرید مصنوعی اختیار خرید

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۵ - استراتژی معاوضه

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۶ - استراتژی معاوضه معکوس

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۷ - مورفینگ

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۷ - بک اسپرد با اختیار فروش

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۱ - مقدمه

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۲ - استراتژی استرادل خرید

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


بخش هفتم - استراتژی‌های غیر جهت‌دار 👇

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۴ - استراتژی استرادل فروش

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۳ - استراتژی استرانگل خرید

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۵ - استراتژی استرانگل فروش

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۶ - استراتژی آیرن باترفلای

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۷ - استراتژی آیرن باترفلای معکوس

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۸ - استراتژی آیرن کندر

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۹ - جمع‌بندی

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


بخش هشتم - استراتژی‌های مصنوعی 👇

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۱ - مقدمه

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۲ - خرید مصنوعی سهم

کروکودیلی در بازار

27 Nov, 18:33


۳ - فروش استقراضی سهم

کروکودیلی در بازار

15 Nov, 06:59


۱۰۸ روز در بیمارستان قلب تهران بالای سر پدرم بودم. امید داشتم که خوب بشه و با هم برگردیم خونه. نشد. ۲۵ مهر فوت شدند.
دوستان زیادی پیام دادند و ابراز همدردی کردند. از همگی تشکر می‌کنم. امیدوارم خودتون و عزیزان‌تون هرگز دردی که پدرم و ما تحمل کردیم رو تجربه نکنید.

سعی می‌کنم کم کم دوباره فعال بشم. قبلاً قول دادم که چند دوره منتشر کنم، تلاش می‌کنم که به قولم عمل کنم. دوره آپشن رو احتمالاً مجدداً ضبط کنم و محتواش رو آپدیت کنم. یک دوره کریپتو هم منتشر خواهم کرد.

کروکودیلی در بازار

07 Nov, 16:14


یک حرامزاده‌ای با اسم، آی‌دی و تصویر من به دوستان پیام داده و ازشون درخواست تتر کرده!

من هرگز از کسی چه در مجازی و چه در غیر مجازی درخواست پول نکردم، نمی‌کنم و نخواهم کرد.

آی‌دی رو حذف کرده ولی ممکنه مجدداً بسازه. لطفاً مراقب باشید.
@SadegAdineh

کروکودیلی در بازار

07 Aug, 16:55


من از دهم تیرماه بخاطر بیماری پدرم در بیمارستانی در تهران هستم. الان بیشتر از یک ماه شده. ۲۷ تیرماه عمل سنگینی داشتند ولی متاسفانه بعد از عمل به هوش نیومدند. در کما بودند. وضعیت طوری بود که پزشک‌شون بخاطر سن و شرایط جسمانی‌شون قطع امید کرده بودند که به هوش بیاد.

اما چهارشنبه هفته پیش ۱۰ مرداد، بعد از ۱۴ روز چشماشون رو باز کردند البته تا چند روز هوشیاری پایینی داشتند. امروز اما یکباره خیلی خیلی بهتر شدند. هم تنفس هم هوشیاری و هم حرکات دست و پا.

آنقدر بابت این موضوع خوشحالم که تمام خستگی و فشار روانی که این مدت تحمل کردم، یکباره رفع شد. فقط کسی که بیمار بدحالی در بیمارستان داشته می‌دونه چی میگم و الان چقدر خوشحالم.

چیزی که میخام بگم اینه: در این شرایط پر استرس چند روز پیش پیام‌ها و رفتارهایی از بعضی اعضای کانال دیدم که واقعاً بهم فشار آورد. آنقدر عصبانیم کردند که دوره رایگان آپشن رو که در کانال گذاشته بودم بعد از دو سال حذف کردم و با خودم عهد کردم که هرگز دیگه چیزی به این صورت ارائه نکنم. یعنی رایگان و بی‌منت و بابتش فحش و توهین هم بشنوم. دوستانی که از قدیم من رو می‌شناسند می‌دونند تابحال برای بازار آپشن چکار کردم و محدود به این دوره آپشن هم نبوده. اما دروغ چرا این نوع رفتارها همیشه اذیتم کرده خصوصاً وقت‌هایی که از نظر روحی تحت فشار بودم.

امروز بعد از این تغییر خوب ولی حقیقتش کمی نرم‌تر شدم و فکر کردم چند نفر آدم عقده‌ای بی‌ارزش نباید باعث بشن که همه محروم بشن. احتمالاً دوره رو دوباره بزارم، نمی‌دونم شاید حتی چند دوره جدید هم ضبط کنم‌. من از اواخر ۱۴۰۰ درگیر چندین بیماری پدرم هستم. این چند سال آنقدر فشار روم بوده که حتی به زحمت گاهی فرصتی شده و معامله‌ای کردم. ولی از این مشکلات که رها بشم و وقتم آزاد بشه می‌تونم دوره‌هایی در موضوعات مختلف بازارهای مالی ضبط و منتشر کنم حالا یا کاملاً رایگان یا با مبلغ بسیار کمی (که زیر اون عهدم هم نزده باشم).

فقط خواستم این رو بنویسم که دوستان در خصوصی جویای دوره نشن.

ارادت 🌹

کروکودیلی در بازار

08 Jul, 17:31


#پزشکیان_افکت که بعضی‌ها در بوق و کرنا کرده بودند دو روز هم دوام نیاورد!

در گرماگرم روزهای «انتخابات» من در دو پست موقت توضیح دادم که مشکل بورس و بورسی‌ها چیه ولی بعضی‌ها بابت آن مطالب آنچیزی که لایق خودشون و خانواده‌هاشون هست رو در کامنت‌ها و خصوصی به من نسبت دادند.

دوباره هم می‌نویسم که یادآوری بشه یا اگر کسی نخونده بود بخونه، مشکل بورس و بورسی‌ها اینه که در یک حباب اطلاعاتی هستند و به اطلاعات خارج از این حباب، توجه نمی‌‌کنند. به چیزهایی که اهمیت خاصی ندارند از جمله «انتخابات»، به صورت وسواسی می‌پردازند و چیزهایی که بشدت مهم هستند را بایکوت می‌کنند مثل جنگ جاری در خاورمیانه.

پ.ن: مخاطب می‌تونه با این حرف من مخالف باشه و مخالفتش رو‌ هم توضیح بده این فرق داره با اینکه به من توهین کنه. از اونجایی که این روزها حال و حوصله ندارم هر کس حرف بی‌مورد بزنه درجا بن میشه.

کروکودیلی در بازار

03 Jul, 17:28


امروز یه کم احساس سلبریتی بودن کردم، باحال بود :))

یه چند روزه پدرم رو برای عمل جراحی آوردم تهران. عصری تو کافه‌ی هتل نشسته بودم. یه آقایی هم اونورتر نشسته بود، یکی دو بار نگاهم کرد بعد یهو گفت «ارادت جناب آدینه» مخم هنگ کرده بود که این کیه؟ فهمید که تعجب کردم یه Hint بهم داد، گفت «ضهرم‌هامون رفتن تو ضرر چه کنم؟»

یهو کانکشن‌ها تو ذهنم جرقه زدن فهمیدم ماجرا چیه. فیروزه آسیا یه رویدادی در مرکز همایش هتل گذاشته بود و امروز تابلوهاش رو دیده بودم، پیش خودم گفتم این دوستمون بورسی هست و احتمالاً برای همایش اومده.

خارج از محیط مجازی یه غریبه آدم رو بشناسه یجورایی باحاله. گمونم تاثیر اون مصاحبه‌های چند سال پیش با رسانه‌های بورسیه.

بنظرتون برم بادیگارد بگیرم یا هنوز زوده؟ :))

کروکودیلی در بازار

26 Jun, 04:53


بالاخره نسخه بتا از وب اپ این پروژه بالا اومد و در دسترس هست. فرق این پروژه با باقی پروژه‌ها در اینه که به کاربرانش مستقیماً توکن واقعی Shin میده نه سکه بازی.

همچنین یکسری چالش‌هایی داره و به برندگان چالش رمزارز TON داده میشه. برای مثال چالش فعلی ۱۶ TON معادل حدوداً ۷ میلیون تومن جایزه داره.

آی‌دی ربات @ShinCoinBot اینه. باید حتماً در کانال Shin هم عضو بشید. اگر ایرادی در وب اپ دیدید در کامنت‌های کانال Shin به سازنده منتقل کنید.

کروکودیلی در بازار

20 Jun, 06:08


این چارت جالبیه، اسمش نمودار رنگین‌کمانی بیت‌کوینه (Bitcoin rainbow chart) و معمولاً برای بررسی ترند طولانی مدت بیت‌کوین استفاده میشه.

اولین بار سال ۲۰۱۴ کاربر AZOP در شبکه اجتماعی رددیت این چارت ر‌و طراحی و منتشر کرد. چند سال بعد در سال ۲۰۱۹ شخصی دیگه نسخه بهبودیافته‌ای از نظر نحوه محاسبه و نمایش رو توسعه داد و در سایتش گذاشت که همین نسخه در حال حاضر فراگیر شده.

البته سال ۱۹۹۷ شخصی به اسم Mel Widner چارتی به همین نام توسعه داده بود ولی نوع محاسبه، کارکردش و نحوه نمایشش متفاوت بود. ممکنه اون کاربر رددیت از کار ایشون الهام گرفته باشه، یا شایدم نه. نمی‌دونم.

به هر حال، اگر از بحث اینکه کِی و کجا ساخته شده بگذریم. خود چارت از نظر طراحی و سهولت انتقال اطلاعات واقعاً چارت خوبیه. داده‌ها خیلی خوب به کاربر ارائه شدن و براحتی میشه با چارت ارتباط گرفت. طبیعتاً اینکه داده‌هایی که میده آیا کاربردی هم هستند یا نه مثل هر چارت دیگه‌ای اما و اگر داره ولی اینجا منظورم اینه که به نحوه ارائه اطلاعات توجه کنید که بنظرم بسیار جالبه.

کروکودیلی در بازار

18 Jun, 11:02


از قدیم گفتن مردم با پاهاشون رای میدن نه در برگه‌های کاغذی، یعنی با مهاجرت از جای بد به جای بهتر‌ نشون میدن که انتخاب‌شون واقعاً چیه. بنظرم در دنیای دیجیتالی فعلی لزوماً حتی پا هم نمیخاد درگیر بشه تا انتخاب‌مون رو نشون بدیم، با جابجایی سرمایه هم میشه نشون بدیم. مثلاً من مدتیه بصورت جدی دارم فکر می‌کنم که بازار کریپتو محل مناسبی برای مهاجرت سرمایه از بورس داخلی است.

از مزایای واضحش مثل خفت نشدن برای مالیات، امن‌تر بودن از جهت تاثیرپذیری از نزاع‌های خاورمیانه، در دسترس بودن سرمایه‌تون اگر هر لحظه بخواهید به کشور دیگری برید، رهایی از تصمیمات یکهویی تصمیم‌گیران بازار، ابزارهای مشتقه بسیار فعال و غیره که بگذاریم، یکسری روش‌های متنوع سرمایه‌گذاری هم پیش روی شما می‌گذاره که بسیار جالب‌اند. در این بازار ترید کردن، تنها روش کسب درآمد نیست. چندین روش برای کسب درآمد غیرفعال هم وجود داره.

۱. معروفترین اما نه پرسودترین روش که اکثراً باهاش آشنا هستیم استخراج کریپتو یا همون ماینینگه. بسته به نوع کریپتوی مورد نظرتون باید یک نوع ماینر تهیه کنید. همچنین باید برق مفت و جایی برای ماینرها (مثلاً زیرزمین شرکت بورس) هم در نظر بگیرید. اگر اینها رو ندارید، میشه در استخرهای ماینینگ شرکت کنید (ماینر بصورت آنلاین اجاره کرد). بیت‌کوین (BTC)، لایت‌کوین (LTC) و مونرو (XMR) برای استخراج مناسب‌اند ولی بازدهی استخراج به عوامل زیادی بستگی داره: قیمت اون کریپتو، سختی استخراجش، مقدار پاداش استخراج، هزینه برق، هزینه تجهیزات و ...

۲. استیک کردن کریپتو یعنی شما مقدار مشخصی از ارز دیجیتال‌تون را در یک کیف پول یا صرافی برای مدت مشخصی قفل می‌کنید که با این کار به انجام تراکنش‌های شبکه کمک می‌کنید و در ازاش کارمزد تراکنش‌ها و پاداش‌های شبکه را دریافت می‌کنید. هر چه مقدار بیشتری استیک کنید، پاداش بیشتری کسب خواهید کرد. اتریوم (ETH)، کاردانو (ADA) و پولکادات (DOT) ارزهای مشهوری برای استیک کردن هستند.
از نظر بازدهی بالقوه، بسته به ارز دیجیتال و پارامترهای شبکه، پاداش‌های متفاوتی میشه بدست آورد. همچنین باید به مدت زمان قفل شدن و نوسانات قیمت اون رمزارز هم توجه کرد. اگر کسی آگاهانه کار کنه، از بازده اوراق داخلی می‌تونه بسیار بیشتر باشه.

۳. وام دادن ارزهای دیجیتال‌تون در پلتفرم‌های وام‌دهی و کسب سودش هم روش دیگه‌ایه. کامپاوند (Compound)، آوه (Aave) و میکردائو (MakerDAO) سه پلتفرم غیرمتمرکز مشهور برای این کار هستند. بازدهیش اغلب از وام‌های سنتی بیشتره. ریسکش اینه که اگر پلتفرم خوبی انتخاب نکنید و اون پلتفرم وام گیرنده‌ها رو درست ریسک‌سنجی نکنه و وثیقه نگیره و غیره، ممکنه با درصدی نوسان در بازار، وام گیرنده نکول کنه.

۴. روش چهارم، سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال با پرداخت سود دوره‌ای است. توکن رو‌ خریداری و در کیف پولی که از مکانیزم توزیع سود پشتیبانی می‌کنه، نگهداری می‌کنید. شرکت سازنده توکن از سود کسب و کارش به صورت دوره‌ای سودی رو به دارندگان توکن پرداخت می‌کنه. نئو (NEO)، کوکوین (KCS) و ویچین (VET) سه تا از توکن‌هایی هستند که این ویژگی رو دارند. بازده بالقوه این روش بستگی به سودآوری پروژه و سیاست توزیع سود اون پروژه داره. ریسکش هم اینه که پروژه نتونه وعده‌هاش رو محقق کنه، موقع نگهداری نوسان قیمت داشته باشه و‌ .... قبل از سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال با پرداخت سود دوره‌ای ارزیابی اصولی پروژه ضرورت داره.

۵. روش آخر هم شرکت در استخرهای نقدینگی است. استخرهای نقدینگی زیربنای صرافی‌های غیرمتمرکز هستند و نقدینگی لازم برای انجام تراکنش‌های کارآمد و به موقع را در این پلتفرم‌ها فراهم می‌کنند. وقتی در یک استخر نقدینگی مشارکت می‌کنید در ازاش بهتون پاداش داده میشه. یونی‌سواپ، پنکیک‌سواپ و سوشی‌سواپ سه صرافی غیر متمرکز مشهوری هستند که میشه توشون در استخرهای نقدینگی مشارکت کرد. بازده این روش بستگی به شرایط بازار، فعالیت معاملاتی و محبوبیت پلتفرم متفاوته.

کروکودیلی در بازار

15 Jun, 13:18


این نمودار «تعداد سهامدار فعال» به صورت هفتگی است. برعکس ظاهرش نمودار خیلی مهمیه.
بعضیا روزانه بهش دسترسی دارند ما بدبخت بیچاره‌ها که کسی رو تو سازمان نداریم هر هفته باید بریم لای خبرهای خبرگزاری سازمان بورس پیداش کنیم.

هر هفته هم عنوان خبرش رو عوض می‌کنند و نمیشه از سرچ سایت استفاده کنیم چون نمی‌دونیم این هفته چه عنوانی زدند. اینکه چرا در سایت خبرگزاری منتشر میشه و نه در قسمت داده‌های خود سایت سازمان هم احتمالاً سوال بی‌ربطیه.

علی ای حال، همینطور که مشاهده می‌فرمایید از یک مملکت ۸۰ میلیون نفری در طول یک هفته قبل فقط ۱۶۹ هزار نفر حقیقی و حقوقی در بازار سهام دست به معامله زدند، همین اسفندماه تا ۶۳۰ هزار نفر هم رفته بود ولی الان وضعش اینه. یه بازار فیزیکی یه پاساژ یه مال رو تصور کنید که کسی سمتش نمیره. مغازه‌هاش بازن ولی سوت و کوره. رونقی نداره. چرا؟ احتمالاً چون بنظر مردم جاهای بهتری برای خرید کردن هم هست.
آدم که بیاد تو یه بازاری چارتا هم اونو میبینن و دنبالش میان، پول میاد تو بازار، میشه معامله کرد و چار قرون سود کرد. الان پولی تو این بازار نیست.

کروکودیلی در بازار

15 Jun, 06:59


بیت کوین (لیدر بازار) چند روزه منفیه، ولی TON نه تنها مثبته بلکه داره سقف قیمت می‌زنه. جل الخالق.

من TON را روی ۴۲۰ تومن خریده بودم دیروز سقف زد. فعلاً نگه میدارم و نمیفروشم، انتظار رشد بیشتری دارم. حقیقت Staking هم کردم بخوام هم نمیتونم بفروشم :))

کروکودیلی در بازار

14 Jun, 20:04


یکی از دوستان داره یک توکن در بستر بلاکچین TON راه اندازی می‌کنه. یک مینی اپ هم در تلگرام در دست ساخت داره. پروژه هنوز کامل نشده ولی می‌تونید از اینجا تستش کنید.

توکن قراره در صرافی غیرمتمرکز stonfi لیست بشه که صرافی سخت‌گیری هم هست. مقدار قابل توجهی TON از صاحب پروژه قفل می‌کنه چندین مرحله صحت سنجی هم داره. الان ظاهراً در آخرین مرحله نیاز به پرداخت مبلغ دیگری هم هست که دوستمون بودجه کم آورده. به همین خاطر امکان پیش فروش ۱۰۰ میلیون توکن رو بصورت محدود مهیا کرده.

اگر کسی تمایل داشت می‌تونه به ایشون پیام بده (انگلیسی یا فارسی یا ترکی یا عربی فرق نداره، همه رو بلده) و قیمت مورد نظر خودش رو پیشنهاد بده. برای پروژه زحمت زیادی کشیده و احتمالاً به نتیجه‌ی خوبی هم برسه.

آیدی ایشون

پی‌نوشت: عزیزان توکن ساختن واقعاً خرج داره، خرج هنگفتی هم داره. هم مالی هم زمانی.
تیم‌های فنی، هزینه زیرساخت مینی اپ، هزینه‌های صرافی، تبلیغات و ... اگر اولش خوب حساب کتاب نکنی مجبوری وسطش اینطوری توکن را پیش‌فروش کنی.

کروکودیلی در بازار

12 Jun, 14:45


دوستام که نات کوین فروختن و من که به یاد پرتفوی بورسیم افتادم.

#شوخی

پ.ن: متن این آهنگی که روش گذاشتن هم به ویدئو می‌خوره 😁
I used to float, now I just fall down
I used to know but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?

کروکودیلی در بازار

11 Jun, 16:05


وقتی از کسی می‌پرسم از دوره آپشن من چی یاد گرفتی؟ پاسخ درست اینه:

اوائل که اومدم تو بازار فکر می‌کردم فقط وقتایی که قیمت سهم‌هام پایین میرن منم ضرر می‌کنم.
بعداً با فروش استقراضی آشنا شدم، پیش خودم گفتم اوه پس وقتی که قیمت سهم‌هام بالا میرن هم می‌تونم ضرر کنم.
الان با آپشن آشنا شدم و فهمیدم که حتی اگر قیمت سهم تکون هم نخوره بازم من می‌تونم ضرر کنم.

#شوخی

کروکودیلی در بازار

11 Jun, 05:45


دوستان می‌نشینند و تحلیل‌های بلند و چند وجهی می‌کنند که چرا دامنه نوسان ۲ درصد مونده و‌ چرا این کار اشتباهه. یا بعضاً مستقیم به عشقی دستور میدن که «یالا درستش کن، علاف تو که نیستیم.»

عرضم به حضورتون که الکی خودتون رو خسته نکنید. پشت این جور تصمیمات عجیب، معمولاً منطق از اون جنسی که شما فکر می‌کنید وجود نداره. اینطور نیست که شما بگی به این دلیل به این دلیل به این دلیل محدودیت به نفع بازار نیست و منطقیه که بازش کنند و اونها هم بگن آره. منطق شما اینجا کلاً شخم تصمیم گیران بازار هم نیست.

اینجا یه نوع منطق دیگه‌ای در ذهن این عزیزان هست که مختص بوروکرات‌هاست: عشقی میخاد با عدد شاخص یه «کارنامه» برای خودش بسازه. احتمالاً بزودی جایگزین میشه و باید بتونه بگه شاخص رو ۱/۴۰۰ گرفتم و با ۶۰۰ هزار واحد رشد در ۲ تحویل دادم. همین. داره سعی می‌کنه این ۲ رو حفظ کنه که بزاره تو کارنامه‌ش.

پ.ن: البته حدس اولم اینه، دو حدس دیگه هم دارم که در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند ولی دارک‌تر هستند. چون کامنت‌ها سیاسی میشن ذکرشون نمی‌کنم.

ختم منبر

کروکودیلی در بازار

09 Jun, 15:56


یکی از دلائل علاقه من برای دنبال کردن پروژه همستر اینه که مدتی قبل با دوستی به فکر ساختن یک توکن مشابه بودیم اما بخاطر مشکلات شخصی و نداشتن نیروی انسانی جلو نرفت.

یکی از ایده‌هامون برای این پروژه این بود که ضربان قلب، تنفس یا قدم‌های کاربر را براش تبدیل به سکه کنیم (به جای تپ تپ کردن) که هر کدوم از این اعمال تعداد سکه متفاوتی تولید می‌کردند. اگر این ایده انتخاب می‌شد اسم پروژه رو می‌گذاشتیم فیت کوین.

کارهای جالب و جدید زیادی میشه در این حوزه انجام داد. پول‌های بسیار بزرگی هم میشه بدست آورد. البته در عمل چالش‌های فنی وجود داره ولی با یک تیم خوب قابل حل هستند. تیمی که بتونه کارهای برنامه‌نویسی بلاک‌چین، ثبت شرکت و کارهای حقوقی‌ش در امارت، جذب سرمایه اولیه، طراحی UX پروژه، احیاناً حتی اگر نیاز باشه تولید دیوایس‌های پوشیدنی لازم مثل پالس اکسیمتر بلوتوث‌دار، تبلیغات، مذاکره با پلتفرم‌ها و صرافی‌ها و ... رو انجام بده در انتها جایزه بسیار بسیار بزرگتری از آنچه در تصور هست رو می‌تونه بدست بیاره.

شخصاً فکر می‌کنم در سال‌های آینده توکن‌ها را به شکل بسیار گسترده‌ای در بسیاری از جنبه‌های زندگی خواهیم دید. هر کس از این فرصت استفاده کنه و توکنی بسازه و در حیطه‌ای جا بیاندازه، تا چند نسل بعدش رو مولتی میلیاردر کرده.

کروکودیلی در بازار

08 Jun, 11:26


شیر میتونه یه موش رو شکار کنه، ولی انرژی‌ای که براش صرف می‌کنه بیشتر از انرژی‌ای هست که به دست میاره. اگه شیر کل روز دنبال موش باشه، آخرش گرسنه می‌مونه. شیر به شکار بزرگتری مثل آهو احتیاج داره که خب گرفتنش سخت‌تره، ولی جایزه خیلی بیشتری داره (بیشتر سیرش می‌کنه).

مسئله اینه: همیشه باید بین مقدار سرمایه مالی و زمانی که برای یک کار صرف می‌کنیم با مقدار سودی که تخمین می‌زنیم از اون کار به دست خواهد آمد، تعادلی برقرار کنیم.

شما در روز سرجمع وقت بسیار ناچیزی، کمتر از ۱۰ دقیقه صرف بازی همستر و شرکت در ایردراپ خواهید کرد. بسیار کمتر از زمانی که یک ایرانی میانگین برای دنبال کردن حواشی سلبریتی‌ها هر روز در اینستاگرام صرف می‌کنه. احتمال اینکه بابت این زمان اندک سود معقول (و نه خیلی بزرگ و قابل توجهی) کسب کنید واقعاً هست. پس فعالیت منطقی است.

پ.ن: بچه‌ها از پشت صحنه اشاره داشتن که آقا دیگه این بحث که کی راجع به ایردراپ همستر در اشتباه هست کی نیست رو بس کن. بنظرم راست میگن. این احتمالاً آخرین پستم راجع به این موضوعه.