Dr.nariman @celiac_1402 Channel on Telegram

Dr.nariman

@celiac_1402


حامی بیماران سلیاک

حامی بیماران سلیاک (Persian)

با عرض سلام و ادب به همه دوستان عزیز. امروز ما می‌خواهیم به شما کانال تلگرامی فوق‌العاده جذاب و مفید "حامی بیماران سلیاک" را معرفی کنیم. این کانال توسط کاربر با نام کاربری @celiac_1402 تاسیس شده است و هدف اصلی آن حمایت از بیماران سلیاک بوده و اطلاعات به‌روز و معتبر در این زمینه را ارائه می‌دهد. nnاگر شما یکی از افرادی هستید که با صحبت‌های پزشکان و متخصصان سلامتی درگیر هستید یا خودتان یا عزیزانتان از این بیماری رنج می‌برید، حتما به کانال "حامی بیماران سلیاک" بپیوندید. اینجا مکانی است که شما می‌توانید با دیگران اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید، سوالات خود را مطرح کنید و از تجربیات دیگران استفاده کنید. این کانال به عنوان یک جامعه حمایتی برای بیماران سلیاک عمل می‌کند و همه افرادی که در این زمینه فعالیت دارند را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند. nnبا مطالعه مطالب و اطلاعات ارزشمندی که در این کانال به اشتراک گذاشته می‌شود، می‌توانید به بهبود و مدیریت بهتر بیماری خود کمک کنید. بیماری سلیاک ممکن است چالش‌های زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد کند، اما با دانش مناسب و حمایت از جامعه می‌توانید بهترین راهکارها را برای کنترل و مدیریت آن پیدا کنید. nnبنابراین، اگر به دنبال یک منبع معتبر و رسمی برای کسب دانش و اطلاعات درباره بیماری سلیاک هستید، بهترین گزینه برای شما کانال "حامی بیماران سلیاک" است. پس از اضافه کردن برای دوستان خود نیز پیشنهاد دهید تا از این منبع خوب و معتبر بهره‌مند شوند. همه ما می‌توانیم با همدیگر بهبود و راحتی بیشتری برای بیماران سلیاک ایجاد کنیم. امیدواریم که این کانال برای شما مفید باشد. با تشکر از حضور شما.

Dr.nariman

31 Aug, 12:56


🔻ﺳﻮﺍﻟﻰ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺧﻴﻠﻰ ﻫﺎ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﻣﻄﺮﺣﻪ ﺍﻳﻨﻪ که ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻨﻬﺎ ﻭ ﻣﻜﻤﻠﻬﺎﻯ ﻏﺬﺍﻳﻰ ﺭﻭ ﭼﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﺍﺯ ﺭﻭﺯ ﺑﺨﻮﺭﻳﻢ؟

١ . ﻛﻠﺴﻴﻢ :
- ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻜﻤﻠﻬﺎﻯ ﻛﻠﺴﻴﻢ، ﺷﺒﻬﺎﺳﺖ!ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﮐﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﺷﺐ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺑﯿﺪﻥ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ .
- ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺑﺎ ﺷﻴﺮ ﺧﻴﻠﻰ ﺑﻪ ﺟﺬﺏ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻤﻚ ﻣﻴﻜﻨﻪﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻧﻮﺷﯿﺪﻥ ﯾﮏ ﻟﯿﻮﺍﻥ ﺷﯿﺮ ﺷﺐ ﻫﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺧﻮﺍﺏ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻗﺮﺹ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻧﮑﻨﯿﺪ .
- ﭼﻮﻥ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺗﺎﺣﺪﻭﺩﻯ ﻳﺒﻮﺳﺖ ﻫﻢ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣﻴﻜﻨﻪ ﺑﻬﺘﺮﻩ ﺑﺎ ﺁﺏ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺑﺸﻪ

٢ . ﺁﻫﻦ :
- ﺁﻫﻦ ﺭﻭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﻳﺎ ٢ ﺳﺎﻋﺖ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻏﺬﺍ ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻴﺪ !
ﺍﺻﻮﻻ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﻫﻦ ﺑﺎ ﻣﻌﺪﻩ ﺧﺎﻟﻰ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺭﻭﺵ ﻣﺼﺮﻓﻪ ! ﺍﻣﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺍﻳﻨﻜﺎﺭ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﭼﻮﻥ ﻗﺮﺹ ﺁﻫﻦ ﺧﻴﻠﻰ ﻣﺸﻜﻼﺕﮔﻮﺍﺭﺷﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﻓﺮﺩ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣﻴﻜﻨﻪ، ﻭ ﻧﻬﺎﻳﺘﺎ ﻓﺮﺩ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﻣﻴﺸﻪ ﺁﻫﻦ ﺭﻭ ﺑﺎ ﻏﺬﺍ ﺑﺨﻮﺭﻩ !
- ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﻗﺮﺹ ﺁﻫﻦ، ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺷﻴﺮ، ﻟﺒﻨﻴﺎﺕ، ﻧﺎﻥ،ﭼﺎﻯ،ﻓﻴﺒﺮ ﻭ ﻗﺮﺹ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﻯ ﻛﻨﻴﺪ ﺯﻳﺮﺍ ﻫﻤﮕﻰ ﺟﺬﺏ ﺁًﻫﻦ ﺭﺍﻛﺎﻫﺶ ﻣﻴﺪﻫﻨﺪ !

٣ . ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ C :
ﺩﻭ ﻧﻜﺘﻪ ﻣﻬﻢ ﺭﻭ ﺩﻗﺖ ﻛﻨﻴﺪ :
- ﺍﻳﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ،ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺏ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺁﻥ ﺑﺎ ﺩﯾﮕﺮ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻓﻘﻂ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﮐﻠﯿﻪ ﻫﺎ ﺩﻓﻊ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﻋﻠﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﺴﺐ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﻬﺘﺮ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺳﻪ ﻭﻋﺪﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﺩ .
- ﺩﻗﺖ ﮐﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻧﺒﺎﯾﺪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺧﻮﺍﺏ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﻧﺪ ﭼﻮﻥ ﻣﺎﺩﻩ ﺍﯼ ﻣﺤﺮﮎ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺷﺨﺺ ﺭﺍ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯽ ﺩﺍﺭﺩ .

٤. ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻨﻬﺎﻯ B :
ﻛﻠﻴﻪ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻨﻬﺎﻯ ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻭﻩ (B1 -B12) ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺑﻨﺪ ﭘﺲ ﺑﻬﺘﺮﻩ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﺧﺼﻮﺻﺎ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎﻣﻴﻮﻩ ﻭ ﺳﺒﺰﻳﺠﺎﺕ ﺧﻮﺭﺩﻩﺷﻮﻧﺪ .

٥ . ﺭﻭﻯ ‏( ﺯﻳﻨﻚ‏) :
به تاﺯﮔﻰ ﺯﻳﺎﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮﺍﺭﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﻛﻤﻚ ﻣﻴﻜﻨﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﻫﺶ ﺭﻳﺰﺵ ﻣﻮ ﻭ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺍﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪﻥ .
- ﺍﻳﻦ ﻗﺮﺹ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻌﺪﻩ ﺧﺎﻟﻰ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ
- ﺍﮔﺮ ﻗﺮﺹ ﺁﻫﻦ ﻣﻴﺨﻮﺭﻳﺪ، ٦ ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﻗﺮﺹ ﺭﻭﻯ
ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ ‏( ﺑﺎﻫﻢ ﺗﺪﺍﺧﻞ ﺩﺍﺭﻥ‏)
- ﻣﺼﺮﻑ ﻗﺮﺹ ﺭﻭﻯ ﺑﺎ ﺳﺎﻳﺮ ﺩﺍﺭﻭﻫﺎ ﺣﺪﺍﻗﻞ ٢ ﺳﺎﻋﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ

٦ . ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E :
- ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺭﻭﺵ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ، ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻏﺬﺍﺳﺖ، ﺯﻳﺮﺍ ﻳﻚ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﭼﺮﺑﻰ ﺍﺳﺖ
- ﻗﺮﺻﻬﺎﻯ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E ﺭﺍ ﺑﺎﻳﺪ ﻳﻜﺠﺎ ﻗﻮﺭﺕ ﺑﺪﻫﻴﺪ ! ﻧﺼﻒ ﻛﺮﺩﻥ، ﺣﻞ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﺎ ﺟﻮﻳﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﻗﺮﺹ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﺍﺳﺖ.

٧. ﺍﻣﮕﺎ 3 :
- ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﮕﺎ 3 ﺭﺍ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻭﻋﺪﻩ ﻏﺬﺍﯼ ﺍﺻﻠﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﺮﺩ ﺯﯾﺮﺍ ﻣﮑﻤﻞ ﺁﻥ ﻧﻮﻋﯽ ﺭﻭﻏﻦ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﺑﻬﺘﺮ ﺟﺬﺏ ﻣﯽﺷﻮﺩ .
- ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺩﭼﺎﺭ ﺿﻌﻒ ﺩﺭ ﭘﺎ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﻣﮑﻤﻞ ﺭﺍ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺧﻮﺍﺏ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﻨﺪ
- ﻗﺮﺹ ﺟﻮﻳﺪﻩ ﻳﺎ ﺣﻞ ﻧﺸﻮﺩ، ﻗﻮﺭﺕ ﺑﺪﻫﻴﺪ ‏( ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻭﻳﺘﺎمین ﺍﻯ‏)
- ﻣﺼﺮﻑ ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E ﺑﺎ ﺍﻣﮕﺎ 3 ﻣﻔﻴﺪ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺍﻳﻦ ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﺟﻠﻮﻯ ﺍﻛﺴﻴﺪﺍﺳﻴﻮﻥ ﻣﻀﺮ ﺍﻣﮕﺎ 3 ﺭﺍ ﻣﻴﮕﻴﺮﺩ
- ﻓﻘﻂ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺍﻣﮕﺎ ٣ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﻜﻤﻞ ﺁﻧﺮﺍ ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻫﻔﺘﻪ ﻛﻤﺘﺮ ﺍﺯ ٣ ﻭﻋﺪﻩ ﻣﺎﻫﻰ ﻣﻴﺨﻮﺭﻧﺪ ‏( ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ١٠٠ ﮔﺮﻡ ﻣﺎﻫﻰ ‏)

٨ . ﻓﻴﺒﺮﻫﺎ :
- ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﻓﯿﺒﺮ ﺧﻮﺭﺍﮐﯽ، ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻓﻊ ﯾﺒﻮﺳﺖ ﯾﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﺪ، ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺬﺏ ﺁﻥ ﺻﺒﺢ ﺍﺳﺖ
- ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻗﺮﺹ ﻫﺎﯼ ﻣﮑﻤﻞ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻨﯽ ﻭ ﺍﻣﻼﺡ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺁﻥ ﻣﯿﻞ ﻧﺸﻮﻧﺪ ﭼﻮﻥ ﻓﯿﺒﺮ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﭘﻮﺷﺸﻰ ﺑﺮﺍﻯ ﺭﻭﺩﻩ ﻋﻤﻞ ﻣﻴﻜﻨﺪ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺟﺬﺏ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.

٩ . ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A :
- ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﻣﻴﻞ ﺷﻮﺩ.

١٠ : ﻭﻳﺘﺎﻣﻴﻦ D :
- ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﻣﻴﻞ ﺷﻮﺩ.

١١ . ﭘﺮﻭﺑﻴﻮﺗﻴﻜﻬﺎ :
- ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻏﺬﺍ ﻭ ﮔﺎﻫﯽ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻏﺬﺍ ﻣﺨﺼﻮصٱ 20 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻏﺬﺍ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﻧﺪ ﭼﻮﻥ ﺟﺬﺏ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ بهتره

پیش از مصرف هر داروی از فاقد گلوتن بودن آن اطمینان حاصل فرمایید.

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

24 Aug, 07:25


ﺻﺎﺩﻕ هدایت در کتاب بوف کور از سیزده درد مشترک ایرانیان چنین مینویسد:

١ - ﺍﮐﺜﺮ ﻣﺎ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ‌ﻫﺎ ﺗﺨﯿﻞ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻔﮑﺮ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ‌ﺩﻫﯿﻢ.
٢ - ﺩﺭ ﻫﺮ ﺷﺮﺍﯾﻄﯽ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﺷﺨﺼﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ‌ﺩﻫﯿﻢ.
٣ - ﺑﺎ ﻃﻨﺎﺏ ﻣﻔﺖ ﺣﺎﺿﺮﯾﻢ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺭ ﺑﺰﻧﯿﻢ.
٤ - ﺑﻪ ﺑﺪﺑﯿﻨﯽ ، ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺧﻮﺵ ﺑﯿﻨﯽ ﺗﻤﺎﯾﻞ ﺩﺍﺭﯾﻢ.
٥ - ﻧﻮﺍﻗﺺ ﺭﺍ ﻣﯽ‌ﺑﯿﻨﯿﻢ ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﺭﻓﻊ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﻗﺪﺍﻣﯽ ﻧﻤﯽ‌ﮐﻨﯿﻢ.
٦ - ﺩﺭ ﻫﺮ ﮐﺎﺭﯼ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻓﻀﻞ ﻣﯽ‌ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻦ ‏« ﻧﻤﯽ‌ﺩﺍﻧﻢ‏» ﺷﺮﻡ ﺩﺍﺭﯾﻢ.
٧ - ﮐﻠﻤﻪ‌ﯼ ‏«ﻣﻦ ‏» ﺭﺍ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ‏« ﻣﺎ ‏» ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ‌ﺑﺮﯾﻢ.
٨ - ﻏﺎﻟﺒﺎً ﻣﻬﺎﺭﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺍﻧﺶ ﺗﺮﺟﯿﺢ ﻣﯽ‌ﺩﻫﯿﻢ.
٩ - ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﯽ‌ﺑﺮﯾﻢ ﻭ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﯽ‌ﮐﻨﯿﻢ.
١٠ - ﺍﺯ ﺩﻭﺭﺍﻧﺪﯾﺸﯽ ﻭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ﺭﯾﺰﯼ ﻋﺎﺟﺰﯾﻢ ﻭ ﺩﭼﺎﺭ ﺭﻭﺯﻣﺮﮔﯽ ﻣﯽ‌ﺷﻮﯾﻢ.
١١- ﻋﻘﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩﮔﯽ‌ﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮔﺮﺩﻥ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻭ ﺗﻮﻃﺌﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽﺍﻧﺪﺍﺯﯾﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺁﻥ ﻫﻢ ﻗﺪﻣﯽ ﺑﺮ ﻧﻤﯽ‌ﺩﺍﺭﯾﻢ.
١٢ - ﺩﺍﺋﻤﺎً ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻧﺼﯿﺤﺖ ﻣﯽ‌ﮐﻨﯿﻢ ، ﻭﻟﯽ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﯽ‌ﮐﻨﯿﻢ.
١٣ - ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺁﺧﺮﯾﻦ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻗﯿﻘﻪ آخر ﻣﯽ‌ﮔﯿﺮﯾﻢ.

Dr.nariman

26 Jul, 11:55


🔻تحقیقات جدید دانشگاه تامپره فنلاند پیشرفت هیجان انگیزی را در داروی جدید بیماری سلیاک نشان می دهد

در بیماری سلیاک، گلوتن باعث التهاب و آسیب به روده ها می شود. این به این دلیل اتفاق می افتد که گلوتن به پروتئین های خاصی در بدن به نام آنتی ژن های لکوسیت انسانی (HLA) متصل می شود. قبل از اینکه گلوتن بتواند به HLA متصل شود، آنزیمی در روده کوچک به نام ترانس گلوتامیناز 2 (TG2) ساختار گلوتن را از طریق فرآیندی به نام دآمیداسیون تغییر می دهد. در افراد مبتلا به بیماری سلیاک، این دآمیداسیون گلوتن را مضرتر می کند و منجر به آسیب و التهاب در روده کوچک می شود. داروی ZED1227 می تواند با مسدود کردن TG2، جلوگیری از تغییرات مضر گلوتن و کاهش آسیب روده کمک کند.  
در این مطالعه جدید، به 58 فرد مبتلا به بیماری سلیاک، هر روز 100 میلی گرم ZED1227 یا دارونما به مدت شش هفته در حالی که گلوتن مصرف می کردند، داده شد. پزشکان قبل و بعد از چالش گلوتن از روده آنها نمونه گرفتند. نتایج نشان داد که ZED1227 با موفقیت واکنش‌های ایمنی مضر ناشی از گلوتن را مسدود کرده و از آسیب و التهاب در روده جلوگیری می‌کند. 

لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

لینک گروه 👇🏼

https://t.me/hiwa_Gluten

Dr.nariman

08 Jun, 18:27


🔻ارتباط اگزما با گلوتن و سلیاک
اگزما به درماتیت آتوپیک (dermatitis atopic) نیز شناخته می شود که در آن پوست دچار خارش شده و پوسته پوسته می شود. علت دقیق اگزما مشخص نیست اما تحقیقات نشان می دهند گلوتن می تواند در برخی موارد عامل آن باشد. گلوتن پروتئین موجود در برخی غلات  به ویژه گندم است که در بعضی از مردم باعث ایجاد واکنش التهابی در بدن می شود.
حساسیت به گلوتن به ایجاد علائم گوارشی شناخته شده است اما ممکن است بر پوست نیز تاثیر بگذارد. اگزما در کسانی که دچار بیماری سلیاک هستند شایع تر از دیگران است.حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی ( کسانی که بدنشان به گلوتن واکنش نشان می دهد اما آزمایش سلیاک در آن ها منفی است.) نیز در تشدید اگزما می تواند نقش داشته باشد.
🔻 تأثیر گلوتن بر پوست
تأثیر گلوتن بر پوست در برخی افراد چیزی نیست که بر ما پوشیده باشد. مثلا گلوتن باعث ضایعات پوستی به نام درماتیت هرپتی فرم (dermatitis herpetiformis) در بیماران سلیاک می شود و رژيم غذايي کاملا بدون گلوتن باعث برطرف شدن این مشکل پوستی می شود. محرک های غذایی در افراد مختلف متفاوتند.
🔻 اگزما در بیماری سلیاک
مشخص نیست چه چیزی باعث ايجاد اگزما می شود اما این بیماری پوستی به نظر می رسد حاصل زمینه ژنتیکی و عوامل محیطی است. برخی از  پزشکان اگزما را یک بیماری خودایمنی محسوب می کنند، یعنی حمله سیستم ایمنی به بدن خودمان باعث آن می شود. محققان شیوع اگزما در کسانی که بیماری سلیاک دارند را با شیوع اگزما در گروه های کنترل (سالم) مقایسه کرده اند و دریافتند اگزما در بیماران سلیاک سه برابر بیشتر و در خویشاوندان بیماران سلیاک دو برابر بیشتر از دیگران بود که این احتمال ارتباط ژنتیکی بین این دو وضعیت را نشان می دهد.

لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

31 May, 10:04


🔻بیماری سلیاک و عدم تحمل لاکتوز

در بیماری سلیاک جدار روده کوچک آسیب می بیند و به همین خاطر ممکن است آنزیم لاکتاز به قدر کافی تولید نشود که به هضم لاکتوز کمک کند. لاکتوز قندی است که در شیر و انواع لبنیات وجود دارد. مبتلایان به سلیاک که دچار عدم تحمل لاکتوز هم باشند ممکن است در عین اینکه یک رژیم غذایی سفت و سخت بدون گلوتن را رعایت می کنند،  به لاکتوز هم حساسیت داشته باشند و لازم باشد در مصرف لبنیات نیز توصیه های لازم را رعایت کنند.

🔻درمان عدم تحمل لاکتوز چیست؟

اگر شما نمی خواهید مواد لبنی را رها کنید پس برای آن چند درمان طبیعی کمک کننده وجود دارد.

عدم تحمل لاکتوز را می توان با تغییرات ساده در رژیم غذایی درمان نمود. ساده ترین راه کاهش مقدار شیر یا محصولات روزانه لبنی در رژیم غذایی است. همچنین تقسیم شیر و محصولات لبنی روزانه به چند بخش  کوچک ومصرف  آنها با غذاهای دیگر نیز کمک کننده است. لبنیاتی مانند ماست و پنیر معمولا بهتر تحمل می شوند، چرا که لاکتوز آنها تاحدودی طی روند آماده سازی متابولیزه شده است.

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک میکروارگانیسم هایی هستند که وقتی مصرف شوند مزایای سلامتی را ارائه می دهند.

برخی از انواع پروبیوتیک ممکن است بیش از دیگر انواع برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز موثر باشد.

یکی از مفید ترین پروبیوتیک ها بیفیدوباکتریوم، که اغلب در ماست پروبیوتیک و بصورت مکمل یافت می شود.

استفاده از محصولات جایگزین لبنی: 

نوشیدن شیر سویا، برنج و یا بادام که از کلسیم و ویتامین D غنی می باشند. همچنین استفاده از بستنی های غیر لبنی، شکلات، پنیر، و ماست غنی شده (که همه ی این محصولات، به صورت غیر لبنی هم وجود دارند؛ مثل ماست سویا)

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

26 May, 19:47


نتایج جدید حاصل از کارآزمایی بالینی پیشرفت مداوم دارویی برای درمان بیماری سلیاک را نشان می دهد

این دارو فاز اول بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشت و وارد فاز دوم شد با وسعت بیشتر و افزایش شرکت کنندگان .
داروی این شرکت بر بازگرداندن تحمل طبیعی ایمنی گلوتن با هدف قرار دادن گیرنده های خاص روی کبد متمرکز است و مجموعه ای از رویدادها را به راه می اندازد که دوباره به سیستم ایمنی می آموزد که به گلوتن پاسخ ندهد. برخلاف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی گسترده این دارو تنها بخشی از سیستم ایمنی را هدف قرار می دهد که باعث بیماری سلیاک می شود.

🔻منبع👇🏼

https://www.beyondceliac.org/research-news/new-results-from-clinical-trial-shows-continued-progress-for-a-drug-to-treat-celiac-disease/


🔻لینک کانال ما👇🏼


https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

25 May, 19:27


🔻چه کسانی باید از نظر بیماری سلیاک تست شوند؟
افرادی که در یکی از دسته های زیر قرار دارند باید آزمایش تشخیصی انجام دهند:
-کودکان بیشتر از سه سال و یا بزرگسالانی که یکی از اقوام درجه یک انها مبتلا به سلیاک می باشد.
- نازایی و سقط مکرر
-دیابت نوع 1
-بیماری خود ایمنی تیروئید
-سندوم روده تحریک پذیر(IBS)
- آسم
- مولتیپل اسکلروزیس(MS)
- سیروز اولیه صفراوی(PBC)
- سندروم داون
-سندروم ترنر
- سندروم ویلیامز
- سندروم هاشیموتو
- بیماری میاستنی گراویس
البته علایم و بیماری های دیگری نیز وجود دارند که در صورت مشاهده باید از نظر بیماری سلیاک بررسی شوند مانند مشکلات گوارشی، اختلالات استخوانی، تغییر در رنگ و مینای دندان،خستگی و...


🔻آزمایشهای تشخیص اولیه سلیاک.

Total IgA

Anti TTG IgA,IgG

Anti Gliagiadin IgA,IgG

Anti Endomysial IgA,IgG




🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

21 May, 14:25


🔻آفت دهان

بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک نِکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می‌آورَد. علت آن ناشناخته است ولی ممکن است خودایمنی باشد.متوسط شیوع آن ۲۰٪ است. در زن‌ها برتری نسبی دارد.
آفْت، یک عفونت ویروسی نیست و قابلیت سرایت هم ندارد، اما عامل ژنتیک در بروز آن بسیار مؤثر است.
دورهٔ آن حدود یک ماه است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود می‌یابد. درمان آن اغلب علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهان‌شویه یا قطره استفاده می‌شود.مواردی به‌عنوان علل زمینه‌ساز برای آن معرفی شده‌اند؛ مانند
زمینهٔ ارثی،
استرس،
اختلالات آسیب‌شناختی (ایمونولوژیک)، عوامل هورمونی،
کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی، سیگار و
کمبود ویتامین c وحساسیت‌های غذایی.علامت اصلی درد یا سوزش در محل آفْت است. ممکن است درد با بعضی غذاها و آشامیدنی‌ها (مانند اسیدها) تشدید شود. با بهبود زخم، درد نیز کاهش می‌یابد.

🔻نکته مهم :
افرادی که مرتباً و به تعداد زیاد آفْت می‌زنند یا آفْت آن‌ها بزرگ بوده و التیام آن‌ها زمان زیادی طول می‌کشد، جهت شناسایی عامل و بیماری‌های زمینه‌ایِ مستعدکننده ( مثل سلیاک، کرون  و بیماری بهجت ) می بایست تحت معاینات و آزمایش‌های کامل‌تری قرار گیرند.

🔻پیشگیری
کمبود عنصر روی در افراد مبتلا به آفْت عودکننده گزارش شده‌است.
استفادهٔ منظم از نخ دندان و مسواک، مصرف ویتامین ب، حفظ بهداشت دهان و استفاده از دهان‌شویه‌های مناسب و آب‌نمک از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.

کمبود آهن نیز میتواند علت بروز افت باشد.

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

20 May, 07:31


Dr.nariman pinned «🔻هیوا در شبکه های اجتماعی🔻 🔻لینک گروه هیوا در تلگرام 👇🏼 https://t.me/hiwa_Gluten 🔻لینک کانال هیوا در تلگرام 👇🏼 https://t.me/glutentest 🔻لینک کانال معرفی داروهای بدون گلوتن👇🏼 https://t.me/Hiwa_group 🔻لینک گروه هیوا در ایتا 👇🏼 https://eitaa.co…»

Dr.nariman

19 May, 05:21


سلام خدمت شما دوستان

صبح با دلپذیر و رامک صحبت کردم

دلپذیر در مورد سس فرانسوی گفتن مواد گلوتنی نداره و سالنش هم جداست
در مورد سس قرمز سوال کردم که روش نوشته نشاسته گفتن ذرت هست.

🔻بعد سوال کردم در چه محصولی از آرد یا نشاسته گندم استفاده میکنید گفتن در کنسرو مواد ماکارونی و لوبیا و عدس و سالن جدا دارن

🔻و گفتن در کنسرو های آب نمکی مثل ذرت و نخود از نشاسته یه آرد استفاده نمیشه

🔻این ها رو برای یکی از اعضا و اطلاعات خودم سوال کردم و بدون تست به کسی پیشنهاد مصرف نمیدم و حتما هم از محصولات دارای لیبل استفاده کنید مگر در محصولی که نمونه لیبل دارش موجود نباشه اونم بعد تست معتبر مصرف کنید

🔻قراره این سری پنیر خامه ای رامک تست بشه جهت اطمینان از نداشتن گلوتن و آلودگی خط تولید باهاشون صحبت کردم اونها هم ادعا داشتن که در خط تولید لبنیات گلوتن استفاده نمیشه این هم پیشنهاد به مصرف نیست و فقط جهت استعلام برای تست بود


🔻باز هم تکرار میکنم اولویت مصرف محصول دارای لیبل بدون گلوتن هست به بهانه کمی تفاوت در طعم و مزه محصول فاقد گلوتن و استاندارد از محصولات غیره استفاده نکنید همیشه هم خودم محصولی که تولید کننده بدون گلوتن داره راضی نبودم که تست بشه و بهش رای ندادم هم برای سلامتی شما دوم برای حمایت از تولید کننده بدون گلوتن.

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

18 May, 04:42


اسامی دیگر گندم که در صورت مشاهده در مواد تشکیل دهنده روی محصولات غذایی باید از مصرف آن اجتناب کنید :
Durum flour
Farina
Graham flour
Kamut
Spelt
Semolina

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

17 May, 10:31


آیا می توانم شربت گلوکز بخورم؟

شربت گلوکز فاقد گلوتن است. می توان آن را از گندم به دست آورد، با این حال روش های تولید شامل سطح بالایی از هیدرولیز است، به این معنی که محتوای گلوتن قابل توجهی در قندها وجود ندارد.
ماده نهایی بدون گلوتن است و غذاهای حاوی شربت گلوکز برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک قابل مصرف است

مرجع 🔻

https://www.coeliac.org.uk/frequently-asked-questions/can-i-eat-glucose-syrup/

🔻لینک کانال ما👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

17 May, 05:59


طبق نظر دکتر داتیس خرازیان

لیست مواد غذایی که احتمال دارد با گلوتن قابلیت واکنش پذیری متقاطع داشته باشند عبارتند از:🔻

کیسئین (پروتئین شیر)

ذرت

جو دوسر حتی از نوع بدون گلوتن آن

برخی از مارکهای قهوه ی فوری

این بدین معنی است که سیستم ایمنی بدن ممکن است آنها را گلوتن تلقی کند زیرا پروتیئنهای تشکیل دهنده ی این مواد از نظر ساختاری شباهت زیادی با پروتئینهای گلوتن دارند.


🔻لینک کانال ما👇🏼


https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

16 May, 19:07


یه مبحث تحقیقی مهم در مورد حساسیت به گلوتن اینه که

طبق یافته ها ساختار گلوتن به برخی پروتئین های خوراکی دیگه شباهت داره و احتمال اینکه افرادی که به گلوتن حساسیت دارن به این پروتئینها هم حساسیت داشته باشن وجود داره... به چنین واکنش ایمنی در بدن واکنش متقاطع گفته میشه

بخاطر همینه در برخی کتابها و مقاله ها و تحقیقات نوشته میشه افرادی که به گلوتن حساسیت دارن ممکنه به لبنیات کینوا جو دوسر، ... و حتى كنجد هم حساسیت داشته باشن

ممكنه علت اصلی اینکه برخی افراد که سلیاک دارن با حذف گلوتن تنها به نتیجه ی خوبی نمیرسن همین باشه.


🔻لینک کانال ما👇🏼


https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

13 May, 15:30


امروز مجدد با میهن تماس گرفتم
در مورد بستنی و شیرهای ساده
سوال کردم در مورد چندین بستنی که خودمون و قبلا انجمن تست کرده سوال کردم و اطمینان دادن که مواد گلوتنی استفاده نمیشه
در این محصولات جز بستنی های که نان داره
پیشنهاد مصرف نیست این سوال جهت اطلاعات خودم بود و جهت استعلام برای تست محصولات.
برای مصرف حتما از محصولات تست شده تاریخ جدید استفاده کنید.

Dr.nariman

06 May, 09:52


روغن های این شرکت ها که در گزارش اومده رو مصرف نکنید

روغن های
آفتاب
خروس
تبرک
ممتاز
حیات
میگلا
گلناز
تارا
نرگس
نینا

Dr.nariman

06 May, 09:26


.
🔻توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی + اسناد

بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند.

این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش آن در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

علیرغم‌ گزارش‌های رسمی درباره‌ مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند.

در این مدت که روغن‌ها در گمرک بود، تاریخ انقضا روغن ها به پایان رسیده بود اما با یک صورتجلسه تاریخ انقضاء محموله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۶ به مدت ۶ ماه تمدید و سپس محموله ترخیص شد.

در این گزارش اسامی شرکت هایی که روغن مایع آلوده و مسموم به آنها واگذار شده آمده است.

👈 متن گزارش

@yashar_soltani | یاشار سلطانی

Dr.nariman

03 May, 14:51


یک شرکت داروسازی ژاپنی، اخیراً نتایج دلگرم کننده از یک مطالعه غیر بالینی روی DONQ52، یک داروی تجربی برای بیماری سلیاک منتشر کرده است. این یافته ها پتانسیل DONQ52 را برای مسدود کردن پاسخ ایمنی به گلوتن در بیماری سلیاک بدون تأثیر بر بقیه سیستم ایمنی را نشان می دهد.  
یک کارآزمایی بالینی جداگانه و برای اولین بار در انسان که DONQ52 را بر روی افراد مبتلا به بیماری سلیاک مطالعه می کند، در حال حاضر با حمایت بنیاد بیماری سلیاک در جذب و غربالگری بیمار، در حال انجام است. در صورت موفقیت آمیز بودن، این دارو می تواند یک پیشرفت قابل توجه در درمان بیماری سلیاک باشد. 
محققان آنتی بادی جدیدی به نام DONQ52 ایجاد کردند که برای هدف قرار دادن یک کمپلکس ایمنی طراحی شده است که مشخص است در هنگام مصرف گلوتن در افراد مبتلا به بیماری سلیاک علائم ایجاد می کند. برای تعیین اینکه آیا DONQ52 می تواند به طور انتخابی پاسخ ایمنی به گلوتن را در بیماری سلیاک مسدود کند، آنها یک سری آزمایشات in vitro و in vivo انجام دادند. In vivo به آزمایش‌هایی اطلاق می‌شود که در یک موجود زنده (در این مطالعه، موش‌ها) انجام می‌شود، در حالی که in vitro به آزمایش‌هایی اطلاق می‌شود که خارج از یک موجود زنده، معمولاً در یک ظرف آزمایشگاهی یا لوله آزمایش انجام می‌شود.  
نشان داده شد که DONQ52 با موفقیت واکنش ایمنی به گلوتن را در موش ها مسدود می کند، در حالی که بقیه سیستم ایمنی را دست نخورده باقی می گذارد. محققان دریافتند که DONQ52 می تواند اشکال مختلف پروتئین های گلوتن را تشخیص دهد. این مطالعه همچنین مزایای بالقوه DONQ52 را نسبت به سایر آنتی‌بادی‌های مشابه TCR (گیرنده سلول T) در هنگام هدف قرار دادن HLA-DQ2.5 در مورد اثربخشی فارماکوکینتیک (جذب بدن، توزیع، متابولیسم و ​​دفع داروها) و ایمنی نشان می‌دهد.  

منبع👇🏼

https://celiac.org/about-the-foundation/featured-news/2024/01/whats-new-in-celiac-disease-news-chugai-pharmaceutical-publishes-non-clinical-research-results-on-donq52-for-celiac-disease/

🔻لینک کانال ما 👇🏼

https://t.me/Celiac_1402

Dr.nariman

28 Apr, 18:33


🔻 تشکر فراوان از دوستان عزیزم در
ارگانیک کده هستی همایش خوب و مفیدی بود.
امیدوارم در شهرهای دیگه هم از این کارها انجام بشه 🔻


https://t.me/manvatobaseliac