کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران @campaignafg2020 Channel on Telegram

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

@campaignafg2020


Afghan Refugees Campaign in Iran
کمپین مهاجرین افغانستانی در راستای شناسایی و حل مشکلات امور اداری مهاجرین، کسب حقوق شهروندی و کاهش هزینه‌های خدمات کنسولی، پاسپورت و تذکره فعالیت می‌کند.

از همه دوستان انصار و مهاجر خواهان مشارکت فعال هستیم.

با تشکر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران، به نام کاربری @"campaignafg2020". این کانال به رهبری گروهی از افغانستانی‌های مقیم در ایران تاسیس شده است و هدف اصلی آن شناسایی و حل مشکلات امور اداری مهاجرین، کسب حقوق شهروندی و کاهش هزینه‌های خدمات کنسولی، پاسپورت و تذکره می‌باشد. این کمپین با استقبال گسترده از دوستان انصار و مهاجران، به تدریج در حال رشد و پیشرفت است. در اینجا از تمامی دوستانی که علاقمند به حمایت از افغانستانی‌های مقیم در ایران هستند، دعوت به مشارکت فعال داریم. با پیوستن به این جامعه محترم، شما نیز می‌توانید دستاوردهای بزرگی در راستای ارتقای شرایط زندگی مهاجرین افغانستانی در ایران انجام دهید. با تشکر از حضور شما.

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Dec, 13:18


اطلاعیه
به اطلاع عموم هموطنان و مراجعین گرامی بخش پاسپورت رسانیده می شود:
متقاضیان پاسپورتی که اسم شان در لیست می باشد  روز  پنجشنبه مورخ 1403/10/06 از  ساعت ۸ الی ١٢ همراه با اصل رسید پاسپورت الکترونیک و اصل تذکره (برای اطفال اصل گواهی ولادت) برای دریافت پاسپورت شان مراجعه نمایند.
قابل یادآوری است پاسپورت فقط به خود شخص تحویل داده می شود.


#پاسپورت_ماشین_خوان
#کنسولگری_افغانستان_در_مشهد


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 06:16


💢 ابهام در مرجع صدور کد مربوط به اتباع خارجی

کد هویتی اتباع خارجی در کشور، موسوم به کد فراگیر می‌باشد. متولی صدور این کد وزارت اطلاعات است. اتباع خارجی در کشور پس از دریافت این کد می‌توانند به‌صورت قانونی در کشور فعالیت نمایند. فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به موازات سامانه وزارت اطلاعات؛ سامانه‌ای را در این حوزه راه‌اندازی نموده است که داده‌های موجود در این سامانه به‌صورت انحصاری در اختیار فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. دلیل انجام این امر، عدم ارائه سرویس پایدار در سامانه مربوطه، به نهادهای ذی‌نفع توسط وزارت اطلاعات معرفی شد. براساس تحقیقات صورت گرفته اسناد بالادستی و مجوزهای قانونی ساخت و راه‌اندازی سامانه فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در اختیار نیست. چالش‌های موجود در سامانه فراجا و موازی‌کاری در تخصیص کد یکتای اتباع خارجی با وجود پیگیری‌های متعدد از سوی دستگاه‌های متفاوت و شورای عالی امنیت ملی مشکلات متعددی را برای اتباع خارجی و گردشگران در کشور ایجاد کرده است. از جمله مشکلات سامانه هویتی فراجا می‌توان به تعیین ظرفیت محدود استعلام هویت ارائه شده به سازمان و دستگاه‌های اجرایی و همچنین عدم پشتیبانی در برخی از زمان‌های خاص اشاره کرد. وزارت کشور نیز به موازات این دو نهاد، سامانه هویتی اتباع خارجی متفاوتی در کشور تأسیس نموده است. هدف از تأسیس این سامانه، گردآوری و تجمیع اطلاعات مربوط به تمام افراد حقیقی غیر ایرانی وارد شده به کشور از طریق مبادی قانونی در یک پایگاه داده و اعطای کد هویتی مانند کد ملی افراد حقیقی ایرانی به ایشان بود. هدف از این کار، ارائه تمام خدمات در کشور بر اساس دریافت و ثبت کد یکتا برای دریافت خدمات می‌باشد. این سامانه که تحت عنوان «سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی» فعالیت خود را در سال ۱۳۹۸ شروع کرد؛ همچنان به‌عنوان یکی از سامانه‌های موازی در این حوزه تلقی می‌شود. از مهم‌ترین ایرادات این سامانه می‌توان به مشکلات فنی آن اشاره کرد. لازم به ذکر است بر اساس نگاشت نهادی «تأمین کنندگان شناسه هویت معتبر» مصوب کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی کشور پیرو مصوبه جلسه ۵۹ شورای عالی فضای مجازی در خصوص نظام «هویت معتبر در فضای مجازی» وزارت کشور به‌عنوان متولی و تامین کننده اصلی شناسه معتبر برای مهاجرین و اتباع خارجی در لایه کاربرد تعیین شده است. شرایط موجود منجر به ایجاد سردرگمی در خصوص متولی اتباع خارجی در ایران شده است که نیازمند پیگیری برای یکپارچه‌سازی و صدور کارت ملی برای خارجیان ساکن در ایران توسط وزارت کشور می‌باشد.


مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
شماره مسلسل: 19376




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 06:12


گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درخصوص بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه (77): رصد و نظارت بر پروژه استقرار هویت هوشمند اشخاص حقیقی در دولت الکترونیک

تاریخ انتشار: 1402/8/17


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 06:09


💢 عکس کارت آمایش 18


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 05:44


💢 دیوارهای بانکی مقابل مهاجران/2

پایان کارت اقامت، پایان خدمات بانکی
🔹مهاجران افغانستانی در ایران با چالش‌‌‌های متعددی در حوزه خدمات بانکی روبه‌‌‌رو هستند که یکی از مهم‌ترین آنها محدودیت زمانی کارت‌‌‌های بانکی و اقامتی است. این کارت‌‌‌ها معمولا دارای اعتبار یکساله هستند و همزمانی پایان اعتبار آنها مشکلاتی جدی برای مهاجران ایجاد می‌کند. در صورتی که مهلت کارت اقامت مهاجران به پایان برسد، بانک‌ها از تمدید کارت بانکی یا ارائه خدمات مالی به آنها خودداری می‌کنند، چرا که تمدید کارت بانکی مشروط به اعتبار کارت اقامت است.

🔹فرآیند تمدید کارت اقامت مهاجران اغلب زمان‌بر است و ممکن است چند ماه طول بکشد. در این مدت، مهاجران از دسترسی به خدمات بانکی محروم شده و امکان انجام تراکنش‌‌‌های مالی، دریافت یا انتقال وجه و حتی تامین نیازهای روزمره خود را از دست می‌دهند. این وضعیت به‌‌‌ویژه برای خانواده‌‌‌هایی که تمام امور مالی خود را از طریق حساب‌‌‌های بانکی مدیریت می‌کنند، فشار مضاعفی ایجاد می‌کند. علاوه بر این، مهاجرانی که مشاغل کوچک دارند یا نیازمند دریافت حقوق و مزایا از کارفرمایان خود هستند، با مشکلات جدی مواجه می‌‌‌شوند، چرا که بدون حساب بانکی امکان دریافت حقوق یا انجام تراکنش‌‌‌های ضروری برای کسب و کارشان وجود ندارد.

🔹این معضل فراتر از جنبه‌‌‌های مالی است و تاثیرات اجتماعی و روانی قابل‌‌‌توجهی بر مهاجران بر جای می‌‌‌گذارد. عدم‌توانایی در مدیریت مالی، پرداخت اجاره، خرید اقلام ضروری یا حتی دریافت کمک‌‌‌های مالی از خانواده یا دوستان در خارج از کشور، می‌تواند به احساس ناامیدی و ناتوانی در میان مهاجران منجر شود. این شرایط همچنین باعث می‌شود که مهاجران نتوانند به‌‌‌درستی در جامعه میزبان ادغام شوند و نقش فعالی در اقتصاد محلی ایفا کنند.

🔹برای رفع این چالش‌‌‌ها، لازم است سیاستگذاران و نهادهای مرتبط در بخش بانکی و مهاجرت تدابیر ویژه‌‌‌ای بیندیشند. یکی از راهکارهای پیشنهادی می‌تواند ایجاد سیستم‌های موقت یا اضطراری باشد که به مهاجران اجازه دهد تا در دوره تمدید کارت اقامت، همچنان به خدمات بانکی دسترسی داشته باشند. همچنین، ارائه یک بازه زمانی مشخص برای تمدید کارت بانکی پس از پایان اعتبار کارت اقامت، می‌تواند راه‌‌‌حلی موثر باشد.

🔹همکاری میان بانک‌ها و نهادهای مربوط به امور مهاجران، مانند اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی، برای بهبود این فرآیند ضروری به نظر می‌‌‌رسد. علاوه بر این، اطلاع‌‌‌رسانی شفاف و به‌‌‌موقع به مهاجران درباره نحوه تمدید کارت‌‌‌ها و مهلت‌‌‌های مربوطه می‌تواند از بسیاری از مشکلات پیشگیری کند. البته ناگفته نماند که معضلات بانکی مهاجران به این مسائل ختم نشده و آنها پس از ایجاد حساب با فرض در نظر گرفتن حل تمام این مشکلات نمی‌توانند از همراه‌بانک، اینترنت‌بانک یا هر اپلیکیشن بانکی استفاده کنند.

دسترسی محدود به همراه‌بانک
🔹گفت‌وگو با مهاجران افغانستانی در ایران نشان می‌دهد که آنها پس از گذراندن مراحل بانکی در افتتاح حساب نمی‌توانند از همراه بانک برای خدمات مالی استفاده کنند و نظام بانکی ایران آنها را از خدمات دیجیتال بانکداری محروم کرده است. برای دسترسی به خدمات آنلاین بانکی، مشتریان باید هویتشان از طریق کد ملی و شماره شناسایی معتبر ثبت شود. از آنجا که مهاجران افغانستانی فاقد کد ملی ایرانی هستند و از کارت اقامت یا مدارک موقت شناسایی استفاده می‌کنند، سیستم‌های بانکی از شناسایی آنها ناتوان هستند. با وجود این سیاستگذار هیچ‌گونه برنامه‌ریزی در این خصوص نکرده است. بسیاری از سیستم‌های بانکی ایران هنوز تطبیق کافی با مدارک شناسایی مهاجران را ندارند. این باعث می‌شود مهاجران نتوانند پروفایل‌‌‌های بانکی دیجیتال فعال داشته باشند و از خدمات آنلاین بهره‌‌‌مند شوند. بانک‌ها به دلیل عدم‌اطمینان از ثبات حضور مهاجران در ایران و احتمال تغییر قوانین مربوط به اقامت و اشتغال آنها، از ارائه خدمات پیشرفته به مهاجران پرهیز می‌کنند.

🔹این محدودیت‌ها، مهاجران افغانستانی را در دسترسی به خدمات بانکی دیجیتال با مشکلات جدی مواجه کرده و آنها را مجبور به استفاده از روش‌های حضوری و سنتی بانکی می‌کند. در مجموع، با وجود تلاش‌‌‌های صورت‌‌‌گرفته، همچنان چالش‌‌‌هایی در زمینه دسترسی مهاجران افغانستانی به خدمات بانکی در ایران وجود دارد که نیازمند توجه و اقدامات بیشتر است.


🌐 منبع


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 05:43


💢 دیوارهای بانکی مقابل مهاجران/1

🔹گرچه ایران در پذیرش مهاجران افغانستانی موانع سختگیرانه‌ای اعمال نکرده، اما به نظر می‌رسد پیش از پذیرش آنها در کشور برنامه‌ای برای بهبود ارائه خدمات بانکی به آنها نداشته و اکنون آنها با چالش‌های زیادی از سوی نظام بانکی ایران مواجه هستند. گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با برخی از آنها نشان می‌دهد که این چالش‌ها گاهی ضربات جبران‌ناپذیری به آنها وارد کرده و سیاستگذاران باید برای آن چاره‌ای بیندیشند.

🔹به نظر می‌رسد با گسترش و ورود بیشتر مهاجران به ایران چالش‌های آنها در زمینه‌های مختلف از جمله نظام بانکی بیشتر شده و آنها در دریافت #خدمات_بانکی با مشکلات متعددی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند. از جمله این چالش‌ها باید به #کد_فراگیر و پذیرفته نشدن کد آنها در سیستم، محدودیت باز کردن حساب در بانک‌ها، نداشتن اینترنت‌بانک و همراه‌بانک، ‌‌‌مدت اعتبار کارت بانکی و سقف تراکنش آنها در روز و... اشاره کرد. در راستای این موضوع دنیای‌اقتصاد» با برخی از مهاجران افغانستانی برای پرده برداشتن از مشکلات آنها به گفت‌وگو پرداخت. چراکه گفت‌وگو و مصاحبه با آنها نشان می‌دهد که مشکلات بانکی از مهم‌ترین و پرچالش‌ترین مسائل مهاجران افغانستانی به شمار می‌رود.

عدم‌پذیرش کد فراگیر
🔹شماره اختصاصی یا کد فراگیر یا کد یکتا یک کد ۱۲ رقمی است که اتباع خارجی برای ارائه به اداره‌ها، بانک‌ها، بیمه‌ها، دانشگاه‌‌‌ها و سایر موسسات دولتی باید آن را دریافت کنند. به گفته برخی از مهاجران افغانستانی که در بهترین دانشگاه‌های ایران در حال تحصیل هستند، پس از دریافت #کد_فراگیر و مراجعه به بانک‌ها، سیستم بانکی کد فراگیر آنها را نمی‌پذیرد و این فرآیند گاهی از چند هفته تا چند ماه زمان می‌برد و بسیاری از آنها از دریافت خدمات بانکی محروم می‌شوند. این به آن معناست که سیستم‌های بانکی همچنان با ضعف‌هایی در برابر ارائه خدمات به مهاجران روبه‌رو است.

محدودیت شعبه
🔹یکی از مشکلات قابل‌توجهی که مهاجران افغانستانی در ایران با آن مواجه هستند، محدودیت‌های موجود در شعب بانکی برای ارائه خدمات است. بسیاری از این افراد از تجربیات ناخوشایندی در تعامل با کارکنان بانک‌ها خبر می‌دهند؛ برخوردهایی که به مراتب با سایر افراد جامعه تفاوت دارد و گاهی نشان‌‌‌دهنده تبعیض و رفتارهای قهرآمیز با آنهاست. علاوه بر این، برای دریافت خدمات بانکی، مهاجران مجبور به جست‌وجوی شعبی هستند که آماده ارائه خدمات به آنها باشند. این محدودیت در دسترسی به خدمات بانکی، مشکلات مالی آنها را پیچیده‌‌‌تر می‌کند. این وضعیت، بدون شک یک چالش جدی برای مهاجران به شمار می‌رود و نیازمند اقدامات فوری و راهکارهای اساسی برای رفع این معضل است.


🌐 منبع


ادامه مطلب در پست بعدی


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Dec, 04:23


💢 صدور کارت با شناسه 10 رقمی اقامت

🔹عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: قرار است با استفاده از بستر الکترونیک یک کارت صادر شود که یک روی آن کارت بانکی و روی دیگر آن مشخصات فرد مهاجر به همراه یک کد 10 رقمی اقامت چاپ شود.

🔹ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره لزوم ساماندهی اتباع، گفت: از سالیان قبل ما شاهد موج‌های مختلف مهاجرت به کشور بودیم اولین موج سال 1351 به کشور اتفاق افتاد تا الان که پنجمین موج مهاجرت را داریم.

🔹وی افزود: از آن زمان تا به حال 17 نوع کارت یا اوراق شناسایی برای مهاجران از سوی دستگاه‌های مختلف صادر شده است که به هیچ عنوان امکان رصد آنها وجود ندارد.

🔹عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: اما با طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت که در حال بررسی در کمیسیون شوراها است، قرار است با استفاده از بستر الکترونیک، همه این کارت‌ها را در یک کارت تجمیع کرده که یک روی آن کارت بانکی و روی دیگر آن مشخصات فرد مهاجر به همراه یک کد 10 رقمی اقامت چاپ می‌شود و این کارت از سوی یک سازمان صادر می‌شود.

🔹ابوترابی اضافه کرد: با این کارت تمام فعالیت‌های اتباع اعم از خرید، محل اقامت و... مشخص می‌شود.

🔹وی با بیان اینکه برای ساماندهی اتباع لازم است که ایرانی‌ها هم ساماندهی شوند، گفت: این یعنی اینکه باید برای آن ایرانی که خانه خود را به اتباع غیر مجاز اجاره می‌دهد، مجازات تعیین کنیم.

🔹وی افزود: همچنین باید برای آن ایرانی که به فرد غیرمجاز کار می‌دهد مجازات تعیین کرد، در حال حاضر در این زمینه خلا قانونی برای برخورد با این افراد وجود دارد.

🔹نماینده نجف آباد در مجلس با بیان اینکه به طور میانگین 11 کارت بانکی در جیب هر ایرانی وجود دارد، گفت: برخی از ایرانی‌ها از روی ترحم یا برای کسب درآمد دست به اقداماتی از جمله اجاره حساب‌های بانکی خود می‌زنند و یا کارت‌های خود را به اتباع خارجی اجاره می‌دهند که این کار خطرناکی هست که در این طرح باید برای این افراد مجازات تعیین شود تا دیگر شاهد چنین اقداماتی نباشیم.


🌐 منبع


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Dec, 18:42


هموطنان عزیز مراقب باشید مورد سوءاستفاده قرار نگیرید

مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، تنها مرجع قانونی و رسمی صدور کارت شناسایی اتباع و مهاجرین خارجی در ایران می باشد و هرگونه صدور کارت شناسایی توسط دیگر سازمان ها و ارگان ها فاقد اعتبار می باشد.

تنها مرجع صدور کارت شناسایی (مدرک معتبر اقامتی در ایران)، مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور می باشد که نوبتدهی و توزیع آن توسط دفاتر کفالت انجام می شود و هر شرکت و یا نهاد دیگری که اقدام به صدور نوبت و یا وعده صدور کارت هوشمند می نمايد، افراد کلاهبردار و سودجو می باشند.

لذا لازم است مهاجرین فقط به اطلاعیه های صادر  شده ی مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور توجه کنند و پول هایشان را به افراد سودجو و کلاهبردار با وعده هاي نوبت و يا كارت شناسایی ندهند.

لازم است به اطلاع مهاجرين بي مدرك و مهاجرين داراي برگه سرشماري رسانده شود که ثبت سیم کارت، کارت بانکی و بیمه نامه هايي که توسط بعضي از دفاتر پيشخوان دولت و بانك شهر براي هموطنان با اخذ مبالغی انجام می شود، هیچ ارتباطی با صدور کارت شناسایی ندارد.

بعضي از دفاتر پيشخوان دولت و بانك شهر اقدام به ثبت سیم کارت، کارت بانکی و بیمه نامه هايي براي هموطنان بي مدرك و يا مهاجرين داراي برگه سرشماري مي نمايند؛ لازم است هموطنان به چند نكته درباره اين موضوع توجه نمايند:

١- برگه ها و یا کارت هایی كه با عكس متقاضي توسط اين دفاتر پيشخوان صادر مي شود از نظر اقامتي هيچ اعتبار قانوني ندارد.(در صورت دستگير شدن توسط پليس، اين برگه ها و یا کارت های دفاتر پيشخوان مانع ردمرز شدن نمي شود)

٢- براساس اطلاعيه مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران؛ وزارت کشور، تنها مرجع قانونی و رسمی در حوزه اتباع و مهاجرین خارجی می باشد که اقدام به ساماندهی، شناسایی، ثبت نام، صدور کارت شناسایی اتباع و مهاجرین خارجی در کشور می نمایند و هرگونه صدور کارت شناسایی توسط دیگر سازمان ها و ارگان ها فاقد اعتبار می باشد.

لازم به ذکر است اخیرا دفاتر پیشخوان دولت، اقدام به صدور کارت هویتی تحت عنوان ( رسید خدمات اتباع ) برای اتباع و مهاجرین خارجی نموده است، که این مدارک از نظر اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور معتبر نمی باشد و عواقب آن به عهده تبعه خارجی بوده و با آنها طبق قانون برخورد خواهد شد.

٣- با توجه به اينكه مرجع تاييد اقامت قانوني و هويت اتباع خارجي جهت ارائه خدمات مختلف با مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور مي باشد و اين سازمان در مورد اين خدمات هیچ گونه مسیولیتی را قبول نكرده است.

لطفا اطلاع رساني نمائيد تا هموطنان مورد سوءاستفاده افراد سودجو قرار نگيرند.

👇👇👇

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Dec, 14:09


https://DigiPostal.ir/ceuy6mz

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

18 Dec, 19:48


🌺روز جهانی مهاجران🌺
حسینی دره صوفی

سازمان ملل از نقش مهاجرین در توسعه جوامع و اقتصاد کشورها قدردانی کرد.

🔹وی روز چهارشنبه، ۲۸ قوس، با انتشار بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود، این روز را فرصت برای تأمل بر چالش‌هایی، از جمله تعصب، تبعیض، خشونت، سوءاستفاده و قاچاق انسان دانسته که مهاجران هنوز با آن‌ها روبه‌رویند.

بدون شک مهاجرین نقش زیادی در توسعه کشورهای مهاجر پذیر دارد‌ که به برخی اشاره میشود
1⃣ نیروی کار جوان
کشورهای که دچار نیروی کار هستند با پذیرش مهاجر این مشکل را به راحتی حیران میکنند
2⃣ نیروی کار ارزان
درکنار جوانی، ارزان بودن کارگران مهاجر مزیتی دیگری برای اقتصاد این کشورهاست است
3⃣ استفاده نظامی
در برخی از کشورها چنین استفاده ای نیز از مهاجران شده است
4⃣دریافت هزینه های نقدی از مهاجران
پول‌های که از مهاجران به بهانه های مختلفی دریافت میشود. مواردی چون تمدید مدارک، صدور کدهای مختلف و...
5⃣دریافت کمک از نهادهای بین المللی
کشور مهاجر پذیر از قبال مهاجران کمکهای از نهادهای بین المللی و همچنین نهادهای خیریه دریافت میکند
کمکهای از قبیل ساخت مدرسه، پارک، مرکز بهداشت و...
6⃣امکان استفاده از مهاجران به عنوان اهرم فشار
مثل فشار ترکیه به اروپا با آزاد کردن مرزهای خود جهت سرازیر شدن مهاجران به سمت آنان
7⃣کمک به ساخت و ساز و رونق بازار مسکن

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

16 Dec, 12:34


- بیانات سفیر ایراوانی: بسیاری از سایت‌های خبری از جمله سایت جماران با آدرس https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1643827
- میانگین درآمد و هزینه خانوار ایرانی: سایت‌های خبری از جمله اقتصاد آنلاین https://www.eghtesadonline.com/fa/news/2008941
- حد اقل حقوق اداره کار ۱۴۰۳: https://mohaseban.org/%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d8%b3%d8.../
- داستان ضرب المثل «بیله دیگ بیله چغندر» https://www.daneshchi.ir/%d8%a8%db%8c%d9%84%d9%87-%d8%af.../

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

16 Dec, 12:34


دیگ و چغندر
.
جناب امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت پیرامون وضعیت افغانستان گفته است: «بیش از شش میلیون افغانستانی که در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند، هزینه سالانه آن بیش از 10 میلیارد دلار است».
.
بیاییم روی این دو داده‌ آماری جناب سفیر اندکی درنگ و تأمل کنیم:
ابتدا دو تا «بیش» را فاکتور می‌گیریم. «بیش» شش میلیون مهاجر در برابر «بیش» از ده ملیارد دلار. بر این اساس، بنا را بر این می‌گذاریم که ده ملیارد دلار برای شش ملیون مهاجر مصرف و هزینه می‌شود.
خوب، ده ملیارد دلار را تقسیم می‌کنیم بر شش ملیون مهاجر.
ده ملیارد دلار تقسیم بر شش میلیون مهاجر می‌شود به ازای هر مهاجر: یک هزار و ششصد و شصت و شش دلار و هفت سنت.
اگر این مبلغ را به نرخ دلار آزاد امروز (۷۲۹۶۰ تومان به ازای هر دلار) حساب کنیم، به هر نفر سالانه یکصد و بیست میلیون و ششصد هزار تومان می‌رسد. یعنی ماهانه قریب ده میلیون و یکصد و سی و سه هزار تومان و روزانه قریب سیصد و سی و سه هزار و یکصد و پنجاه تومان.
یک خانواده پنج نفری را فرض می‌کنیم. با ضرب اعداد و ارقام حاصله، موارد ذیل به دست می‌آید:
سالانه: ششصد و هشت میلیون تومان،
ماهانه: قریب بیست میلیون و دویست و شصت و هفت هزار تومان،
روزانه: قریب یک میلیون و ششصد و شصت و شش هزار تومان.
.
تا این‌جا، داده‌های فوق، مخصوصا برای کسی که در ایران زندگی نمی‌کند و از سرانه دخل و خرج در ایران آگاهی ندارد، معنای خاصی ندارد. داده‌ها در صورتی معنا می‌یابد که این داده‌ها در کنار داده‌های دیگر قرار بگیرد:
- حد اقل دستمزد در سال ۱۴۰۳، روزانه قریب دویست و سی و نه هزار تومان و ماهانه قریب هفت میلیون و یکصد و شصت و شش هزار تومان است؛ یعنی در ایران در یک خانواده با یک نفر شاغل، درآمد هفت میلیون تومانی درآمد یک خانواده است و لابد حد اقل‌های نیاز یک خانواده را برآورده می‌کند. این در حالی است که طبق داده‌ جناب سفیر، به ازای هر فرد پناهجو، شاغل و غیر شاغل و کودک و پیر و جوان و زن و مرد، به طور متوسط، روزانه قریب سیصد و سی و سه هزار و یکصد و پنجاه تومان و ماهانه ماهانه قریب ده میلیون و یکصد و سی و سه هزار تومان فقط از جانب دولت هزینه می‌شود.
بله، داده‌های نجومی جناب سفیر نشان می‌دهد که لابد هر پناهجو یا هر خانوار پناهجو باید در ایران برای خودش «بشار الأسد»ی باشد و «کش و فش»ی داشته باشد؛ این در حالی است که پناهجویان افغانستانی در ایران کف جامعه ایران را تشکیل می‌دهند و بخش مهمی از آن‌ها (مهاجران غیر قانونی/ فاقد مدرک) از هیچ حقی، حتی حق شکایت و دادخواهی برخوردار نیستند (برای شکایت قضایی باید کد ثنا داشته باشی و برای کد ثنا باید کد فراگیر داشته باشی و برای کد فراگیر باید مدرک اقامتی (کارت مهاجرت یا اقامت) داشته باشی. آن بخش از مهاجران که قانونی هستند- که طبق این آمار، بخش کم‌تعدادتر پناهجویان را تشکیل می‌دهندو بسیاری از آن‌ها نسل دوم و سوم متولد ایران هستند- نیز با چالش‌های اساسی مواجه‌اند؛ از حق اشتغال در مشاغل دلخواه، تا هزینه‌های سنگین تحصیل و تا محرومیت از یارانه‌های هدفمند و دریافت کارت بانکی و قطع بی‌خبر و ناگهانی سیم‌کارت و کارت بانکی.
قابل یادآوری است که پناهجویان افغانستان هیچ یارانه مستقیمی دریافت نمی‌کنند و حتی افتادگان آنان از نهادهای حمایتی چون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی ره محروم اند. آنان سخت‌ترین مشاغل در کشور را عهده‌دارند و از کد یمین و عرق جبین خود روزگار می‌گذرانند.
ممکن است که بخشی از این هزینه‌ها نه در راستای رفاه که در راستای مدیریت پناهجویان صورت می‌گیرد؛ اما باید توجه داشت که بخش عمده هزینه‌های در قالب هزینه کارت کارگری و هزینه تمدید کارت آمایش و اقامت تا هزینه دستگیری و بردن به اردوگاه و تا هزینه اخراج اتباع غیر مجاز از خود آنان دریافت می‌شود.
.
بر این اساس، به نظر می‌رسد که یا داده‌های آماری جناب سفیر «غنی‌سازی» شده است و یا در مسیر هزینه‌ها «باگ»های بزرگ وجود دارد و اختلاس‌های نجومی و بزرگ در مسیر این هزینه‌ها قرار دارد. یک مورد غنی سازی آمار می‌تواند این باشد که فی المثل در باب یارانه نان، سهم ضایعات نان، دزدی آرد یارانه‌ای و مصرف نان برای خوراک دام نیز به پای اتباع حساب می‌شود- چنان که در یادداشت دیگری به این نکته توجه داده شد. بحث اختلاس می‌تواند به گفته‌های خانم سارا فلاحی مستند شود که چنین اتهامی را در باب مدیریت امور پناهجویان متوجه جهات رسمی دولتی کرد.
به هر حال، هر چه که باشد، هزینه ده میلیار دلار برای پناهجویان افغانستان باورپذیر نیست و «چغندر جناب سفیر بسیار بزرگتر از دیگ پناهجویان افغانستانی است»*.
---
* اشاره به ضرب المثل ترکی «بیله ذیگ بیله چغندر».

محمد رضا صادقی
منابع:
👇👇👇

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Dec, 13:57


️ اطلاعیه دادستانی کل کشور درباره هشدار به افرادی که موجبات ترس مردم را فراهم می‌آورند

متن اطلاعیه دادستانی کل کشور به این شرح است: دادستانی کل کشور با در نظر گرفتن شرایط حساس داخلی و منطقه‌ای از فعالان رسانه‌ای و مجازی کشور می‌‎خواهد از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند و موجب ترساندن مردم نسبت به شرایط می‌شود، پرهیز کنند.

همچنین به دستگاه‌های ذیربط دستور داده شده است ضمن رصد فضای مجازی، رسانه‌ها و یا افرادی که اقدام به شایعه‌پراکنی یا برهم زدن امنیت روانی جامعه می‌کنند به دستگاه قضایی معرفی شوند.

با افرادی که ضمن اظهارات غیرمسئولانه با انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین اقدام به بر هم زدن امنیت روانی جامعه کنند و باعث ترس مردم شوند، براساس قانون برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Dec, 12:42


موضوع مهاجرین امنیتی نیست!

جامعه‌ی مهاجر چه هزینه‌هایی برای انقلاب داده‌اند؟

چرا باید جلوی مهاجرهراسی گرفته شود؟

راهکار مناسب در موضوع مهاجرین چیست؟




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Dec, 10:26


اطلاعیه
لیست کامل تذکره های الکترونیکی موجود در جنرال قونسلگری افغانستان در مشهد که در سال های 1399 و 1400 چاپ شده بود که قبلا به اطلاع رسانیده شده بود یکبار دیگر تقاضا میگردد با اصل رسید تذکره جهت دریافت آن به این نمایندگی مراجعه نمايند.
قابل یاد آوری است که توزیع تذکره الکترونیکی جدید تا بحال در این نماینده گی آغاز نگردیده




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Dec, 16:01


به اطلاع عموم مراجعین محترم سفارت امارت اسلامی افغانستان مقیم تهران رسانیده می‌شود، با توجه به تعطیلات در جمهوری اسلامی ایران این سفارت، فردا چهارشنبه مورخ 21/09/1403  تعطیل می‌باشد.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Dec, 13:01


سخنگوی اداره ملی احصائیه و معلومات در گفتگو با آوا:
🛑 کار ایجاد سه مرکز توزیع تذکره الکترونیکی در ایران جریان دارد/ روند استخدام کارمندان رو به پایان است

🔸 سخنگوی اداره ملی احصائیه و معلومات در مصاحبه با خبرنگار آوا می گوید که کار ایجاد سه مرکز توزیع تذکره الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران برای مهاجرین افغانستانی جریان دارد و به زودی با مشخص شدن مکان و تکمیل استخدام کارمندان، کار عملی آن آغاز خواهد شد.

برای نمایش ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇👇👇
https://www.avapress.com/fa/news/302327/




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Dec, 11:11


یا منم بازی یا بازی خراب!
افشاگری بزرگ از جریان مهاجرستیزان!

چگونه شخصیت‌های دولتی توسط مافیای رسانه‌ای ترور می‌شوند؟
در کلاس‌های آنلاین مهاجرستیزان چه می‌‌گذرد؟

در کلیپ بالا پشت پرده‌‌‌ی توهین‌های جریان ضد مهاجر نسبت به رهبری با سندیت نمایش داده شده است.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

28 Nov, 05:08


دانشجویان افغانستانی، نخبه‌ترین دانشجویان بین المللی در ایران رئیس دانشگاه فردوسی: دانشجویان افغانستانی نخبه‌ترین و باهوش‌ترین دانشجویان بین المللی ما هستند.مسعود میرزایی شهرابی اظهار کرد: در طول سال‌های تدریس در دانشگاه دانشجویانی از ملیت‌های مختلف داشته که دانشجویان افغانستانی باهوش‌ترین و نخبه‌ترین‌ها بوده‌اند. وی افزود: در جلساتی که با مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و مسئولان وزارتخانه دارد تقاضایش این است که تعداد این دانشجویان از نظر کمی و کیفی افزایش پیدا کند، زیرا اگر کشور‌ها در کنار هم توسعه و پیشرفت حاصل کنند س‍.ود آن نصیب همه می‌شود.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

28 Nov, 04:56


درد دل یک مهاجر افغانستانی




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Nov, 18:16


کسی مخالف اخراج مهاجرین غیر قانونی نیست اما آیا این نحوه اخراج به درستی انجام میشه؟
آیا چنین برخوردهایی شایسته یک نظام اسلامی است؟
چرا 80 درصد مهاجرینی که اخراج می‌شوند شیعیان هستند؟
آیا عملکرد فراجا در بحث افغانی بگیرها مفید بوده؟
یک دقیقه و بیست ثانیه روشنگری که دیدنش خالی از لطف نیست



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Nov, 17:17


🔴اخراج به تنهایی راه حل نیست!

🔹چرا رد مرز و دیوارکشی به تنهایی معنا ندارد؟
🔹چرا راهکار جامعی در امر ساماندهی مهاجرین داده نشده است؟
🔹چه کسانی برای ایجاد معضلات امنیتی در کشور هزینه می‌کنند؟

🔺#علیرضا_کمیلی فعال عرصه بین‌المللی/ علل مهاجرت، فرهنگی، امنیتی، هویتی، همچنان موجود است و شاید تا اطلاع ثانوی وجود داشته باشد.
#ساماندهی_مهاجرین




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Nov, 15:26


مهاجر بی‌وطن‌

ایرانی‌گگ عبارتی‌است که محصول سیاست‌گذاری‌های غلط در قبال مهاجرین است، افرادی که نه در ایران به حقوق شهروندی می‌رسند و نه در جامعه افغانستان می‌توانند هضم‌ شوند لذا به حاشیه‌گزینی دوگانه روی می‌آورند. ‌

بهترین گزنیه هم همیشه برای این افراد رفتن به غرب از راه قاچاق است.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Nov, 15:23


سید علی حسینی فعال رسانه مهاجرین افغانستانی :


ما بارها تو جلسات پیشنهاد دادیم بعنوان یک کار مفید بیان اینهارا بلد بکنند به مردم بگویند ما اگر کمکی برای اتباع انجام میدیم.....

کلیپ را تا آخر بیبینید..




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

24 Nov, 08:28


اطلاعیه کنسولگری افغانستان در مشهد

لیست تعداد ۲۳۰جلد پاسپورت که متقاضیان جهت تمدید به دفاتر کفالت تحویل داده اند و جهت دریافت مراجعه ننموده اند صاحبان پاسپورت شخصا با دردست داشتن اصل تذکره برای دریافت پاسپورت هایشان به این نمایندگی مراجعه نمایند.


#کنسولگری_افغانستان_در_مشهد



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Nov, 10:57


معمای رشد جمعیت افغان‌ها در ایران

در مورد حضور و سکونت اتباع خارجی در یک کشور یک سؤال مهم مطرح است و آن اینکه سیاست مهاجرتیِ یک کشور با تمرکز بر منافع ملی، باید بر چه مبانی استوار باشد؟ این سؤال در نشست نقد و نظر گروه رسانه‌ایِ «دنیای اقتصاد» با حضور جعفر حق‌‌‌پناه (استاد مطالعات منطقه‌‌‌ای دانشگاه)، غلامعلی فرجادی (استاد اقتصاد توسعه) و نوذر شفیعی (استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران) به بحث گذاشته شده است.

غلامعلی فرجادی (استاد اقتصاد توسعه)
«افغانستانی‌ها سهم ما را نخوردند، سهم ما را نمی‌خورند، یارانه‌های ما را نمی‌خورند. می‌دانید چرا؟ [حضور آنها] اگر در حدی باشد که جامعه و اقتصاد اجازه می‌دهد، کاملاً به نفع‌اند. افغانی وقتی کار می‌کند مشمول تأمین اجتماعی نیست؛ ۲۳ ٪ هزینه‌اش کمتر است. بنابراین این لیوانی که تولید می‌شود ۲۳ ٪ ارزان‌تر دست من می‌آید. مصرف‌کننده هزینهٔ کمتری می‌دهد. تولیدکننده سود می‌برد. مصرف‌کننده هم سود می‌برد. اگر شما کل افغانستانی‌ها را از ایران بیرون کنید، مطمئن باشید که حداقل تورم ۵۰ ٪ است.» (65:58)

از: اکوایران (۱۴۰۳/۸/۲۵) |


https://t.me/CampaignAFG2020

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Nov, 09:05


ادعای نادرست سالار سیف‌الدینی دربارهٔ اعطای تابعیت ایرانی

سالار سیف‌الدینی در مناظره‌‌ای ادعا کرده است که در طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت آمده است که افغانستانی‌ها از طریق ازدواج شرعی (موقت) با زنان ایرانی می‌توانند تابعیت ایرانی دریافت کنند. (۱۴۰۳/۸/۲۴)

این در حالی است که قاسم روان‌بخش، نایب‌رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، در گفت‌وگو با خبرگزاری ملت با رد ادعای اعطای تابعیت گفته است: «در این طرح [سازمان ملی مهاجرت]، به موضوع اعطای اقامت و تابعیت به مهاجران اشاره شده است، مدت زمانی برای اقامت تعیین شده و اعطای اقامت دارای شرایط خاصی است و اگر مهاجری تمام شرایط را احراز کند، امکان اعطای اقامت دائم به آن شخص وجود دارد و در خصوص تابعیت، به طور کامل این موضوع منتفی شده و به مهاجران تابعیت داده نمی‌شود.» (۱۴۰۳/۸/۲۹)




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Nov, 08:51


شناسنامه‌ای مهاجرین افغانستانی





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Nov, 08:06


مهاجرستیزان با تصویر ایران در دنیا بازی می‌کنند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

22 Nov, 19:15


ببینید تناقضات و منطق طرفداران هشتگ اخراج افغان ها رو که تا امروز با همین منطق و با همین ماشین حساب های خراب، تعداد حضور و نوع حضور را به شمارش و انتقاد میگیرند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

22 Nov, 19:13


▶️ویژه برنامه کلکین مناظره ای با موضوع مهاجرین و فضای رسانه ای در ایران

کلکین: ویژه برنامه مسایل افغانستان
کاری مشترک از پایگاه خبری تحلیلی ایراف و رسانه تصویری آن

برنامه نخست: مناظره با موضوع وضعیت مهاجرین افغانستانی در فضای رسانه ای ایران با حضور خانم ندا شمس و آقای حمیدرضا بوالی

🔹 لینک




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

21 Nov, 06:20


استاندار کرمان گفت باید بپزیریم مهاجرین بخشی از واقعیت اقتصادی و اجتماعی امروز است

محمدعلی طالبی ظهر امروز ۳۰ آبان ماه در دیدار رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با طرح این سوال که چرا موضوع اتباع در ۴۵ سال گذشته حل نشده‌است؟ اظهار کرد: دلیلش این است که در این سال‌ها تا کنون نگاه موقتی به موضوع اتباع داشتیم و هیچگاه نخواستیم بپذیریم که اتباع بخشی از واقعیت اجتماعی و اقتصادی امروز کشور هستند.

وی با یادآوری تنش‌هایی که در کشور افغانستان بوده و نگاه برخی مسئولان تصریح کرد: برخی معتقد بودند که خود به خود مسئله حل می‌شود و این باعث شده که برنامه‌ریزی منسجم و پایداری در حوزه اتباع شاهد نباشیم.

به اعتقاد استاندار کرمان، باید واقعیت وجود اتباع را باید پذیرفت و بخش‌هایی از اقتصاد کشور وابسته به حضور اتباع است مگر اینکه تحولاتی در حوزه اقتصاد رخ دهد که این بخش‌ها سمت هایتک شدن و ... بروند. حتی برخی از مشاغل که سخت هم نیستند، اتباع در آنها حضور دارند.

وی افزود: وقتی که اتباع ساماندهی و توجه به قانون مدنظر قرار گیرد، آنگاه ورود یا عدم ورود اتباع مجاز قابل ‌مدیریت است و خیلی خوب می‌توانیم مدیریت کنیم که اتباع وارد چه مشاغلی شوند و بایستی مجلس شورای اسلامی با همکاری دولت قوانین مناسبی درباره اتباع تصویب کند.

«همه دنیا به سمت طرح کفالت رفته و مسئولیت همه کارهای تبعه خارجی برعهده آن فردی است که کفالت وی را در داخل کشور پذیرفته» این مطلب بخش دیگری از سخنان طالبی در این دیدار بود./ایسنا



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Nov, 11:52


مهاجرستیزان چگونه دولت‌ها را به تقابل می‌کشانند؟

دکتر حسام رضوی، کارشناس مسائل افغانستان با انتقاد از آمارهای عجیبی که از حضور مهاجرین افغان در کشور ارائه می‌شود، آن را جزئی از سازوکار مهاجرستیزان برای روبه‌روی هم قراردادن دولت‌های کابل و تهران می‌داند./هیواد تايمز



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Nov, 06:11


ایجاد بخش‌های توزیع تذکره الکترونیکی به منظور حل مشکلات هویتی مهاجرین مقیم ایران

فضل‌محمد حقانی سرپرست سفارت افغانستان در تهران با محمد نبی محمدی معاون ثبت احوال نفوس اداره ملی احصائیه و معلومات افغانستان دیدار کرد.

سه‌شنبه ( ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ ) فضل‌محمد حقاني برای ایجاد یک سازوکار بهتر براي تثبیت هویت مهاجرین افغان مقیم ج.ا. ایران، ایجاد بخش‌های توزیع تذکره الکترونیکی به منظور حل مشکلات هویتی ایشان و همچنین ایجاد تسهیلات ویژه در روند توزیع تذکره تابعیت برای دانشجویان افغان مقیم ایران رایزنی و گفتگو کردند.
و همچنین محمدنبی محمدی اطمینان داده است که در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام میدهند.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Nov, 14:39


مشکلات اتباع خارجی در ایران

با حضور کارشناسان
:
دکتر حسین میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

محمدرضا زهرایی، پژوهشگر حوزه مهاجرت

پیمان حقیقت طلب، پژوهشگر حوزه مهاجرت


فکرت؛ روایتگر اندیشه، پیشرو در گفتمان




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Nov, 14:37


🔺قانونمندکردن پناهجویان روی میز مجلس/ تابعیت ایرانی به مهاجران داده نمی‌شود


روان‌بخش نایب‌رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت:

🔹طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت و لایحه‌ای که از جانب دولت آمده، ادغام شد و به‌صورت طرح در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است که کلیات آن در نشست کمیسیون به تصویب رسید.

🔹در این طرح به موضوع اعطای اقامت و تابعیت به مهاجران اشاره شده است مدت زمانی برای اقامت تعیین شده و اعطای اقامت دارای شرایط خاصی است و اگر مهاجری تمام شرایط را احراز کند، امکان اعطای اقامت دائم به آن شخص وجود دارد و در خصوص تابعیت، به طور کامل این موضوع منتفی شده و به مهاجران تابعیت داده نمی‌شود.

🔹در طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت دیده شده که به‌هیچ‌وجه مهاجران حق ندارند به طریق غیرقانونی وارد کشورمان شوند.

🔹افرادی که به‌صورت قانونی به ایران بیایند، باید ضمانت ارائه کنند همچنین مجموعه و افرادی که خواهان به‌کارگیری مهاجران هستند، باید تعهدات و ضمانت‌های لازم را ارائه و مدت‌زمان همکاری با شخص مهاجر را نیز اعلام کند.

🔹سازمان‌های بین‌المللی جهت ساکن شدن مهاجرانی که به دلیل آوارگی و شرایط جنگی وارد کشوری می‌شوند، مبالغی را کمک می‌کنند، اما این مبالغ در مقابل هزینه‌هایی که توسط ۴ الی ۵ میلیون مهاجر بر کشور تحمیل می‌شود، بسیار ناچیز بوده و به کشور آسیب می‌زند این در شرایطی است که اسکان ۱۰ درصد جمعیت مهاجر به کشور مجاز بوده که باید نظام‌مند باشد.

🔹 ارزان‌بودن کالاهای اساسی و حامل‌های انرژی در ایران؛ مهم‌ترین علت مهاجرت به کشور است.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Nov, 14:29


مهاجر بی‌وطن‌

ایرانی‌گگ عبارتی‌است که محصول سیاست‌گذاری‌های غلط در قبال مهاجرین است، افرادی که نه در ایران به حقوق شهروندی می‌رسند و نه در جامعه افغانستان می‌توانند هضم‌ شوند لذا به حاشیه‌گزینی دوگانه روی می‌آورند. ‌

بهترین گزنیه هم همیشه برای این افراد رفتن به غرب از راه قاچاق است.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Nov, 06:07


صحبت‌های استاد رائفی پور در مورد مهاجر ستیزان




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید


کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

18 Nov, 17:00


این رسم پناهندگی نیست

فعالین مدنی و سیاسیِ اتباع حاضر در ایران کمک می‌خواهند

شهرزاد همتی

در یک روز نه‌چندان خنک پاییزی به دفتر آمدند. تصورم حضور یکی دو نفر بود. اما کسی گفت که حداقل ۱۰ نفر جلوی درِ روزنامه دنبالم می‌گردند، جمعی از فعالان سیاسی و مدنیِ افغانستان به همراه کارمندان عدلیه و نظامی‌ها و خبرنگارانی که پس از استقرار طالبان از کشور گریخته بودند و حالا ویزای آنها تمام شده و در معرض اخراج از ایران هستند. بیش از دو هفته از این گفت‌وگوی جمعی می‌گذرد. ما قرار گذاشتیم که تا گرفتن پاسخی از مراجع ذی‌صلاح دربارهٔ این گروه از اتباع، از انتشار این گزارش خودداری کنیم. اما تماس‌های مکرر ما با کمیسیاری عالی پناهندگان ملل متحد،‌ مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور و تلاش و درخواست برای گفت‌وگو با مدیرکل جدید امور اتباع و مهاجران خارجی سازمان ملی مهاجرت به جایی نرسید.

متن کامل را در اینجا بخوانید.

از: روزنامه شرق (۱۴۰۳/۸/۲۸) | #روایت

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

18 Nov, 14:17


مهاجرین که هیچوقت پذیرفته نشده است.!
علیرضا کمیلی




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Nov, 15:28


جرم انگاری در حوزه مهاجرستیزی

نفرت از مهاجر منجر به درگیری اجتماعی می‌شود، تحریک افکار عمومی در حوزه مهاجرین باید جرم انگاری شود تا جایی که کسی نتواند ما و همسایگانمان را درگیر کند.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Nov, 15:26


مهاجران و پناهندگان

سخنگوی دولت: مهاجرین غیرقانونی را می‌شود به عنوان پناهندگان لحاظ کرد/ ما مهاجران را از پناهندگان جدا می‌دانیم.
فاطمه مهاجرانی:
در همه دنیا مهاجرین باید قانونی باشند، مهاجرین غیرقانونی را در خوشبینانه‌ترین حالت می‌شود به عنوان پناهندگان لحاظ کرد.
ما در کشور مهاجران را از پناهندگان جدا می‌کنیم.
کاری به عنوان دیوارکشی در مرز شروع شده و فاز اول ۹۰ کیلومتری برنامه ریزی شده که تا نیمه اول سال آینده به پایان خواهد رسید.
اقدام دوم شناسایی و ساماندهی اتباع مجاز و اتباع غیرقانونی است که کار ساده‌ای نیست.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Nov, 14:56


ایرانیان و چالش مهاجران افغان (بخش دوم)

از ملی‌گرایی تا نژادپرستی

مناظره حسام سلامت و سالار سیف الدینی

حسام سلامت: وطن‌دوستی یک حساسیت اخلاقی ایجاد می‌کند نسبت به کسانی که در کشورمان مورد تبعیض و استثمار قرار دارند. برهه «زن، زندگی، آزادی» مقطعی بود که وطن‌دوستی را توانستیم در بالاترین درجه تجربه کنیم و در آن لحظه بود که نگران «کودک افغانی» هم بودیم.

سالار سیف‌الدینی:
افغانستان درگیر بحران‌های بی‌شماری است. این همسایگیِ ما با افغانستان کشور ما را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. مهاجران افغان در کشور مورد استفادهٔ گروه‌های مختلف قرار دارند، از جمله به‌عنوان نیروی کار ارزان، یا به‌عنوان نیروی تروریستی. این شرایط به‌ نفع کشور ما نیست.

بخش اول این مناظره را در اینجا ببینید.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Nov, 07:07


بالاتر از صنفِ ششم بیش از “هزار و صد و پنجاه روز” می‌شود که دختران در افغانستان تنها می‌توانند تا کلاس و صنف ششم ابتدایی درس بخوانند و بالاتر از آن برای‌شان ممنوع است. حتی تصور جامعه‌ی بدون دختران و زنان که در آن جامعه، دختران و زنان حذف شوند، وحشت‌آور و ترسناک است؛ چه رسد به اینکه امروز بیش از هزار و صد و پنجاه روز” از وجود چنین وضعیتی در گوشه‌ای جهان امروز که به عصر علم، تمدن، تکنولوژی و پیشرفت معروف است، می‌گذرد.این برنامه صفیرآرا می‌خواهد قلابِ فکر و جان‌تان را برای لحظات و دقایقی به سرنوشت دختران در افغانستان گره بزند و این موضوع مهم را در دریچه نگاه‌تان زوم نماید.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

16 Nov, 09:33


💢 همتی، وزیر اقتصاد: ورود مهاجرین تاثیری در میزان مصرف آرد و نان نداشته است


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Nov, 17:26


💢 تعارض منافع شدید بین دستگاه‌های مختلف کشور در مدیریت امور مهاجران

پیمان حقیقت‌طلب مدیر پژوهش انجمن دیاران و کارشناس حوزه مهاجران

متاسفانه در ایران در موضوع مدیریت امور مهاجران شاهد تعارض منافع شدیدی بین دستگاه‌های گوناگون امنیتی، انتظامی و اجرایی کشورمان هستیم، اظهار داشت: این تعارض منافع به قدری است که به عنوان مثال، لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت در اواسط دولت دوم روحانی به مجلس فرستاده شد و در دوره ریاست جمهوری رئیسی که دولت و مجلس هم‌سو بودند نیز این لایحه به تصویب نرسید و در حال حاضر سازمان ملی مهاجرت ایران بدون اساسنامه است! بنابراین رئیس‌جمهور بعدی کشورمان باید توجهی ویژه برای رفع این تعارض منافع داشته باشد تا امور مربوط به مهاجران در داخل با تشتت سیاست‌ها مواجه نشود.

وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر یک تبعه مجاز غیرایرانی ساکن ایران حدود ۲۰ نوع کد شناسایی دارد که هرکدام از آن‌ها را یک دستگاه مختلف صادر کرده است. در دولت قبل تلاش‌هایی برای تبدیل شدن این کدها به یک کد شناسایی واحد صورت گرفت، اما بازهم به دلیل تعارض منافع، این کار به صورت کامل اجرایی نشد. تعیین تکلیف مهاجران نسل دوم و سوم و چهارم، جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی، ایجاد ساز و کار رسمی شدن نیروهای کار مهاجر و برهم زدن تعادل شوم حال حاضر مبنی بر بهینه بودن غیرقانونی بودن مهاجرت، از جمله اقداماتی است که دولت آینده در مراحل بعدی باید برای ساماندهی وضعیت مهاجران افغانستانی در دست پیگیری قرار دهد./دیده‌بان ایران



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Nov, 15:26


💢 ابهام در مرجع صدور کد مربوط به اتباع خارجی

کد هویتی اتباع خارجی در کشور، موسوم به کد فراگیر می‌باشد. متولی صدور این کد وزارت اطلاعات است. اتباع خارجی در کشور پس از دریافت این کد می‌توانند به‌صورت قانونی در کشور فعالیت نمایند. فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به موازات سامانه وزارت اطلاعات؛ سامانه‌ای را در این حوزه راه‌اندازی نموده است که داده‌های موجود در این سامانه به‌صورت انحصاری در اختیار فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. دلیل انجام این امر، عدم ارائه سرویس پایدار در سامانه مربوطه، به نهادهای ذی‌نفع توسط وزارت اطلاعات معرفی شد. براساس تحقیقات صورت گرفته اسناد بالادستی و مجوزهای قانونی ساخت و راه‌اندازی سامانه فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در اختیار نیست. چالش‌های موجود در سامانه فراجا و موازی‌کاری در تخصیص کد یکتای اتباع خارجی با وجود پیگیری‌های متعدد از سوی دستگاه‌های متفاوت و شورای عالی امنیت ملی مشکلات متعددی را برای اتباع خارجی و گردشگران در کشور ایجاد کرده است. از جمله مشکلات سامانه هویتی فراجا می‌توان به تعیین ظرفیت محدود استعلام هویت ارائه شده به سازمان و دستگاه‌های اجرایی و همچنین عدم پشتیبانی در برخی از زمان‌های خاص اشاره کرد. وزارت کشور نیز به موازات این دو نهاد، سامانه هویتی اتباع خارجی متفاوتی در کشور تأسیس نموده است. هدف از تأسیس این سامانه، گردآوری و تجمیع اطلاعات مربوط به تمام افراد حقیقی غیر ایرانی وارد شده به کشور از طریق مبادی قانونی در یک پایگاه داده و اعطای کد هویتی مانند کد ملی افراد حقیقی ایرانی به ایشان بود. هدف از این کار، ارائه تمام خدمات در کشور بر اساس دریافت و ثبت کد یکتا برای دریافت خدمات می‌باشد. این سامانه که تحت عنوان «سامانه یکپارچه امور اتباع و مهاجرین خارجی» فعالیت خود را در سال ۱۳۹۸ شروع کرد؛ همچنان به‌عنوان یکی از سامانه‌های موازی در این حوزه تلقی می‌شود. از مهم‌ترین ایرادات این سامانه می‌توان به مشکلات فنی آن اشاره کرد. لازم به ذکر است بر اساس نگاشت نهادی «تأمین کنندگان شناسه هویت معتبر» مصوب کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی کشور پیرو مصوبه جلسه ۵۹ شورای عالی فضای مجازی در خصوص نظام «هویت معتبر در فضای مجازی» وزارت کشور به‌عنوان متولی و تامین کننده اصلی شناسه معتبر برای مهاجرین و اتباع خارجی در لایه کاربرد تعیین شده است. شرایط موجود منجر به ایجاد سردرگمی در خصوص متولی اتباع خارجی در ایران شده است که نیازمند پیگیری برای یکپارچه‌سازی و صدور کارت ملی برای خارجیان ساکن در ایران توسط وزارت کشور می‌باشد.


مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
شماره مسلسل: 19376




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Nov, 15:00


🎥 ایرانیان و چالش مهاجران افغان؛ از ملی‌گرایی تا نژادپرستی مناظره حسام سلامت و سالار سیف‌الدینی

سالار سیف‌الدینی:
چپ‌ها با برخی از سرمایه‌داران در یک ائتلاف پنهان بر ضد مردم هستند. با بهره‌کشی از کارگر افغانستانی، طبقه کارگر ایرانی تقریبا از بین رفته است. با طرح ایدئولوژی «نژادپرستی» می‌خواهند مکانیسم بهره‌کشی را نبینیم. طبق یک آمار ۵ میلیون و طبق آمار دیگر ۱۰ میلیون افغانی در ایران هستند. این یعنی بین ۹ تا ۱۸ میلیارد دلار در سال خرج آنها می‌شود، در حالی که خرج کشور خودشان ۳ میلیارد دلار است.

حسام سلامت:
دولت، رسانه، آموزش‌وپروش و... از انسان افغانستانی یک بیگانه ساخته‌اند و مشکلات اقتصادی، امنیتی و... را به آنها نسبت می‌دهند. این نوع مقصریابی حتما یکی از نشانه‌های نژادپرستی است. با تحلیل‌های شبه‌سوسیالیستی، کارگر ایرانی را در مقابل کارگر افغانستانی قرار می‌دهند، جالب آنکه فاشیسم هم نوعی ناسیونال سوسیالیسم است. آمارهایی را درباره افغانستانی‌ها ادعا و تفسیر می‌کنند تا مردم عصبانی شوند.
📎 AzadSocial




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

14 Nov, 14:48


⁉️تغییر بافت فرهنگی و جمعیتی توسط مهاجران افغانستانی و توهم توطئه

🎙 آرش نصراصفهانی





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Nov, 19:35


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: بسیاری از افغانستانی‌ها در ایران اصلاً مهاجر نیستند؛ این‌ها نسل دوم و سومی هستند که متولد ایران هستند

دکتر رسول صادقی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از نبود سیاستگذاری مهاجرت در کشور می‌گوید:

نگاه به مهاجرت این بود که موقت و یک پدیده گذراست و تمام می‌شود؛ اما الان ما با نسل سوم مهاجرین افغانستانی مواجه هستیم، حتی همان نسل دوم آنان از اینجا رانده و از آنجا مانده هستند.

برای این بخش، ایرانیزه شدن اتفاق افتاده است. این‌ها اصلاً مهاجر نیستند، این‌ها متولد ایران هستند.

در دنیا این بحث مطرح است که اگر نخبه‌ات رفت، نخبه جایگزین آن کنید، اما سیاست‌های مهاجرتی ما در ایران به ضرر نخبگان افغانستانی است؛ آیا یک فرد افغانستانی که در ایران تحصیل کرده است و به مدارجی رسیده است، آیا می‌تواند در کشور مشغول به کار شود؟

وقتی این خلأ از سوی دولت وجود دارد، از سوی حوزه سیاستگذاری این خلأ جبران نشود، جایش را فضای رسانه‌ای پر می‌کند، فضای رسانه‌ای که یک دو قطبی و یک برساخت اجتماعی از مسئله افغانستانی‌ها ایجاد کرده است.

در این کشور هر روز جرم یا قتل اتفاق می‌افتد، ولی اگر در این جرم یا قتل اگر فرد افغانستانی باشد بسیار روی آن مانور می‌دهند و در کشور بسیاری از تفکرات و ذهنیات را تحت تأثیر خودش قرار می‌دهد. ذهنیت بسیاری از ما ایرانی‌ها هم از این فضا متأثر است.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Nov, 06:27


غریب‏‌نوازى‏ یا غربی‌نوازی؟


پس از صرف شام در یک میهمانی که با حضور چند خانوادهٔ دانشجوى ایرانى در استرالیا برگزار شده بود، طبق روال معمول، مردان در کناری گرد آمدند و به بحث‌های سیاسی و اقتصادی و ارائهٔ راهکار برای حل مسائل جهانی پرداختند و زنان در کناری دیگر به مسائل مربوط به فرزندان، حراج در فروشگاه‌ها و نهایتاً شکایت از شوهران!  اما این بار موضوع جدیدی نیز بین زنان مطرح بود و آن پیداکردن راه‌هایی برای ماندن در استرالیا.

در بین تمامىِ زنان حاضر در آن جلسه، فقط همسر یكى از دانشجویان تمایل آشكارى به بازگشت به ایران داشت و آن هم خانمى آمریكایى بود!

هنگامى كه او تعجب همهٔ ما را در واکنش‌ها و چهره‌های‌مان مشاهده كرد، گفت كه در ایران براى او احترامى فوق‏‌العاده قائل‌اند. خانواده‏‌هاى پولدار براى این‏كه او به فرزندان‌شان درس خصوصىِ انگلیسى بدهد برایش سرودست می‌شكنند و چند برابر پولى را كه به یک لیسانس یا فوق‏‌لیسانس زبان انگلیسى ایرانى می‌دهند به او مى‏‌پردازند، به این دلیل كه مى‏‌خواهند فرزندان‌شان با لهجهٔ آمریكایى زبان انگلیسى را حرف بزنند. او درآمد خوبى از این راه عایدش مى‏‌شود. در آموزشگاه زبانى نیز كه او تدریس زبان انگلیسى را برعهده دارد بین والدین براى ثبت‏‌نام فرزندان‌شان در كلاسِ او رقابت برقرار است. از همه اینها گذشته، فامیل شوهرش او را خیلى بیش از عروس‏‌هاى دیگرشان دوست دارند. ضمناً دو فرزندش نیز در دبستان از توجه و علاقهٔ بیشترى، هم از جانب اولیاى مدرسه و هم از طرف سایر دانش‏‌آموزان برخوردارند.

این خانم آمریكایى سپس چنین ادامه داد: من و فرزندانم چگونه مى‏‌توانستیم در آمریكا از این همه توجه، محبت و رفاه برخوردار باشیم؟ ما همگى به او حق دادیم كه بخواهد به وطن ما برگردد! چرا كه هركدام از ما هم اگر در چنین موقعیتى قرار داشتیم دل‌مان مى‏‌خواست به وطن‌مان برگردیم.

این خانم، كه زبان فارسى را به‌خوبى صحبت مى‏‌كرد، به ما گفت كه سایر دوستان‌شان در ایران و فامیل شوهرش از این‏كه مى‏‌بینند او فارسى حرف مى‏‌زند و پختن غذاهاى ایرانى را یاد گرفته و به آداب و رسوم ما آشنا شده و حتى تعارفات ما را فرا گرفته، او را مى‏‌ستایند. او آن شب از غریب نوازی ما بسیار تعریف کرد و همگی ما از شنیدن آن خوشحال شدیم.

در راه برگشت از میهمانی دو سؤال به ذهنم رسید. یکی اینکه چرا وقتى یک خانم ایرانى با یک مرد خارجی ازدواج مى‏‌كند و به زبان او حرف مى‏‌زند و آداب و رسوم آنها را یاد مى‏‌گیرد، ما او را به باد انتقاد می‌گیریم و به پشتِ‌پا زدن به اصل و نسب و آداب و رسوم آبا و اجدادى و نهایتاً به غرب‏‌زدگى متهمش مى‏‌كنیم. اما در حالت عكس، نه اتهام شرق‏‌زدگى در كار است و نه انتقادى و هر چه هست تحسین است و تقدیر.

آیا علت این نیست كه در ذهن و باور ما یكى «كوچكى» است كه تشبث به بزرگان و تقلید از آنان مى‏‌نماید و این مذموم است و دیگرى «بزرگى» است كه فروتنى مى‏‌كند كه این خود زیباست و پسندیده؟

و سؤال بعدی اینکه آیا اگر این خانم از افغانستان، پاکستان یا عربستان با یک هم‌وطن ازدواج‌ کرده و به کشور ما آمده بود با او همین‌گونه رفتار و برخورد می‌شد؟ به‌طور حتم، جواب این سؤال منفی است و، به این ترتیب، می‌توان نتیجه گرفت که ما نه «غریب‌نواز» که «غربی‌نواز»یم!

طاهره شیخ‌الاسلام
سیدنی ۱۳۷۴




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Nov, 04:58


حجت الاسلام آقای سید نور احمد مبارز
در مراسم تجلیل از خادمین مهاجر افغانستانی
#موکب_سیدالشهدا علیه السلام :
عده ای که افغانستانی ها و ایرانی ها می‌شناسند تلاش می‌کنند تفرقه اندازی کنند و امنیت اجتماعی مهاجرین را از بین ببرند.... .


استان قم فرهنگسرای جوان





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Nov, 14:24


ساماندهی اتباع خارجی وظیفه وزارت کشور و ورود قانونی آنان مربوط به وزارت خارجه است

سخنگوی وزارت خارجه:
موضوع ساماندهی اتباع خارجی در حیطه وظایف وزارت کشور است و چیزی که مربوط به وزارت خارجه است حضور قانونمند اتباع خارجه در کشور است.

در چارچوب قانونی اتباع خارجی مشکلی برای رفتن به کشورهای ثالث نخواهند داشت.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Nov, 14:24


🎥 نشست نمایش و گفتگو پیرامون مستند "تارهای ممنوعه" پنجشنبه ۱۷ آبان در عمارت بلخ برگزار گردید

حسام سلامت با بیان اینکه مفهوم واژه "غریبه" در جامعه شناسی نیز بسیار جا افتاده است گفت تعریف این واژه به معنای کسی که روی مرز "درون و بیرون" ایستاده و در یک وضعیت معلق و بلاتکلیف به سر می برد، به نوع زندگی افغانستانی ها در ایران بسیار شبیه است.

حسن نوری کارگردان تارهای ممنوعه اظهار کرد که چیزی که این این سالها در قالب مهاجر ستیزی در جامعه شاهد هستیم حاصل چهار دهه نامرئی کردن مهاجران در جامعه ایران و خالی ماندن عرصه مقاومت در برابر مهاجرستیزی است.

این نشست با نمایش مستند تارهای ممنوعه به موضوع محدودیت ها و چالش های مهاجران در جامعه ایران پرداخت.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر۰

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Nov, 10:19


چهل سال پیوند؛ حضور پر رنگ تاجران افغان در تجارت ایران


بیش از چهل سال از حضور پررنگ تاجران افغان در ایران می‌گذرد؛ حضوری که نه تنها نشان‌دهنده قدرت اقتصادی، بلکه پیوندهای عمیق فرهنگی و اجتماعی میان دو ملت است.
از بازارهای مشهد تا قلب تهران و فراتر از مرزها، این تاجران با تلاش و همت خود، نماد دوستی و همبستگی شده‌اند.
داستانی که تنها با تجارت آغاز نشده، بلکه با همدلی و همکاری ادامه یافته است.
«شیرآقا حبیبی»، تاجر با سابقه افغان، از تجربیات خود و اهمیت تجارت میان دو کشور سخن می‌گوید.
داستان او روایتگر تلاش‌ها، چالش‌ها و امیدهایی است که نشان از دوستی و هم‌افزایی ملتی فراتر از مرزها دارد.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Nov, 08:27


🎥همه چیز تقصیر مهاجرینه!!!



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Nov, 14:13


بهره‎گیری از نیروی مهاجر در راستای رونق اقتصادی

💬 مسعود بختیاری (رئیس سندیکای صنایع کنسرو):

چرا ما باید در بسیاری از زمینه‌ها با دنیا متفاوت باشیم؟

چرا ما نباید از نیروی مهاجرمان در راستای رونق اقتصادی کشورمان بهره ببریم؟

در کشورهای حاشیه خلیج فارس، تعداد جمعیت بومی‌شان چقدر است و تعداد جمعیت مهاجرشان؟

کدام‌یک از این جمعیت‌ها توانسته نیروی محرکه توسعهٔ صنعت، بازرگانی و گردشگری‌شان باشد؟

قطعاً نیروی مهاجر.

چرا وقتی ما یک کشور مهاجرپذیری هستیم از یکی از همسایه‌های شرقی خود‌مان، چرا نمی‌گذاریم آنها به‌طور رسمی وارد [بازار کار شوند]؛ یک مهاجر رسمی باشد، کارت مهاجرت صادر بشود، بتوانند شغل داشته باشند، بیمه داشته باشند، کارت بانکی داشته باشند و از همه خدمات یک شهروند عادی برخوردار باشند؟



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Nov, 05:48


سرمایه گذاری سه میلیارد دالری بازرگانان افغانستان در ایران

بر اساس اظهارات محمود سیادت رئیس اتاق تجارت مشترک ایران افغانستان بیشترین شرکت‌های تجارتی ثبت شده در ایران را شرکت‌های افغانی تشکیل می‌دهد وی با نقل قول مستقیم خان جان الکوزی عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان تایید می‌کند که مردم افغانستان در ایران بیش از سه میلیارد دالر سرمایه گذاری کرده اند




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

09 Nov, 17:30


جریمه 18 هزار یورویی یک سیاستمدار آلمانی از سوی دادگاه این کشور به دلیل سخنان نژادپرستانه در برابر افغانستانی ها

دادگاه شهر هاله (زاله) در آلمان دتلف گورت، نماینده پیشین پارلمان ایالت زاکسن-آنهالت و عضو حزب دموکرات مسیحی را به دلیل توهین به شهروندان افغانستان به 18 هزار یورو جریمه کرد.

این دادگاه با صدور حکمی گفت، که این سیاستمدار تا 90 روز آینده، هر روز باید 200 یورو جریمه بپردازد؛ اما دتلف گورت می‌گوید که به حکم دادگاه اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر کرده است.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

09 Nov, 05:44


سازوکار اخلاقیِ مواجهه با مهاجران

فاطمه بهروزفخر:

«ما که با حضور همهٔ افغانستانی‌ها مشکلی نداریم، ما فقط می‌گیم مهاجرهای غیرقانونی اخراج بشن.»
این جمله اگرچه در ظاهرش اندکی رواداری و انصاف در خودش دارد، اما آیا واقعاً رگه‌هایی از اخلاق در آن به‌ چشم می‌خورد؟ به ‌گمان من، چنین جمله‌ای (بدون اینکه گوینده‌اش از آن اطلاع داشته باشد) اخلاقی نیست و حالا دلایلم را هم می‌گویم.

ترم پیش و این ترم، شانس آشنایی و دوستی با دانشجویان اتباع را داشته و دارم. بدیهی است که تمام دانشجویانِ مهاجر قانونی‌اند؛ با پاسپورت و ویزا در ایران اقامت دارند که هر سال آن را تمدید می‌کنند، شهریهٔ دانشگاه را کامل پرداخت می‌کنند، برخی از آن‌ها صاحب شغل‌هایی هم هستند و تمام اطلاعات آن‌ها در سامانه‌های مربوطه ثبت شده است.

در عموم گفت‌وگوها و گپ‌وگفت‌های‌مان چیزی بین روایت‌های آنها مشترک است: ترس و دلهره در مواجهه با مأموران انتظامی که از آنها کارت شناسایی می‌خواهند. و عموماً همهٔ آنها در چنین موقعیت‌هایی، تجربه‌های یکسانی دارند که من بارها آن را از زبان‌شان شنیده‌ام:

+ وقتی ازمون کارت شناسایی می‌خوان، حتی مهلت یا مجال نمی‌دن که ما زنگ بزنیم و برامون بیارن. حتی در این حد بهمون فرصت نمی‌دن که بتونیم از توی کیف‌مون دربیاریم. تا بخوایم حرفی بزنیم یا دفاعی هم بکنیم، ما رو با خودشون می‌برن. گاهی تا چند روز اونجا می‌مونیم. تا بالاخره زنگ بزنیم و کارت شناسی رو بیارن که نشون‌شون بدیم.
+ گاهی هم حتی از ترس، کارت شناسایی رو به خودِ اون مأمور انتظامی نشون نمی‌دیم. باهاشون تا کلانتری می‌ریم حتی. برای اینکه وقت‌های زیادی پیش اومده که تا مدرک یا پاسپورتی نشون دادیم، اون رو با عصبانیت زیاد پاره کردند. از ترس پاره‌شدن تنها مدرک‌هایی که ثابت می‌کنه ما اقامت قانونی داریم، مجبوریم باهاشون بریم. تا در وضعیت آروم‌تری مدرک رو نشون بدیم.
در شرایطی که سازوکارهای اصولی، اخلاقی و قانونی در مواجهه با مهاجران وجود ندارد، همهٔ مهاجران شرایط یکسانی را تجربه نمی‌کنند. و خب، حتی رقم‌خوردن چنین تجربیاتی برای مهاجر غیرقانونی هم غیراخلاقی و غیرانسانی است.

درحالی‌که شواهد و روایت‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از مأموران و کارمندان بخش‌های دولتی که با مهاجران سروکار دارند به اصول اخلاق فردی و حرفه‌ای پایبند نیستند، گزاره‌ای که از آن یاد کردم عملاً رنگ‌وبویی از انصاف ندارد؛ چراکه زمانی می‌شود خواستار رد مرز مهاجران افغانستانی غیرقانونی بود که سازوکارها و برخوردها شأن انسانی و حقوق آنها را تمام‌وکمال رعایت کند. در چنین سیستمی که گاهی حقوق خودِ شهروندان هم با بی‌اخلاقی و بی‌تعهدی پایمال می‌شود، می‌توان انتظار داشت که رد مرز مهاجران با روش اصولی و با درنظرگرفتن  اخلاقی فردی و اجتماعی انجام شود؟

دوستی تعریف می‌کرد که پدر خانواده را رد مرز کرده بودند؛ درحالی‌که همسر جوان و فرزند کوچکش در ایران تنها مانده بودند.

وقتی هنوز هیچ سازوکارِ قانونی و اخلاقیِ درستی برای رد مرز وجود ندارد و خوشایند و ناخوشایند مأموران بالادستی و اعمال سلیقه‌های شخصی‌شان تعیین‌کننده است، می‌توان باز هم گزاره «رد مرز مهاجران غیرقانونی» را در چنین بستری اخلاقی و در راستای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی دانست؟

به‌ گمانم، قبل از مطالبه برای سازماندهیِ اتباع، همهٔ آنهایی که پای‌بند اصول اخلاقِ اجتماعی‌اند باید از دست‌اندرکاران سیاست‌گذاری‌ها و بخش‌هایی که با مهاجران سروکار دارند بخواهند که طبق سازوکارهای اخلاقیِ قانون اقدام به هر کاری کنند. زیادی ایدئال‌گرایانه و خوش‌خیالانه است؛ می‌دانم. اما تا زمانی که شأن انسانیِ مهاجران در مواجهه با مأموران نیروی انتظامی یا در اردوگاه‌هایی مثل عسکرآباد و ... نادیده گرفته می‌شود، چطور می‌توان خواستار سازماندهی اتباع بود؟



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

08 Nov, 20:02


علی‌اکبر رائفی پور

‏نکته اول : تقریبا برای هر انسان عاقلی واضح و‌مبرهن است که پروژه مهاجرین یک طراحی امنیتی صهیونیستی برای درگیر کردن ایران در داخل و همزمان مرزهای شرقی خود به نفع اسرائیل است.
نکته دوم: در اینکه باید مهاجرت سازمان یافته، اصولی ، تحت نظر و متناسب با لحاظ نمودن منافع ملی باشد هیچ تردیدی وجود ندارد و این اوضاع بی در و پیکر را هیچ حکومتی تحمل نمی کند.
اما دستگاه امنیتی حتما باید هرچه سریعتر با این جریان مشکوک که رسما ایده نسل کشی می دهند هرچه سریعتر برخورد نماید.
علاوه بر اینکه چنین سخنان سخیف و محرکی غیر انسانی و غیر شرعی است می تواند در مجامع جهانی  و حقوق بشری مورد سو استفاده دشمنان قرار گیرد.


مشاهده‌ای این 👈 توییت



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

08 Nov, 19:29


آیا افغان‌ها به ایران حمله کردند ؟






ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

08 Nov, 18:34


«تحریک به ارتکاب جنایت علیه بشریت»

واکنش محسن برهانی به هتاکی یک نفرت‌پراکن

✍🏻 محسن برهانی:
«صرف‌نظر از اقدامات حاکمیتی، نحوهٔ برخورد شهروندان با مهاجران افغان معیاری برای ارج نهادن به انسانیت است. این دعوت خطرناک، غیرانسانی و غیرشرعی مبنی بر عقیم‌سازیِ اجباریِ زنان افغانستانی در حقوق بین‌الملل می‌تواند مصداق تحریک به نسل‌کشی و یا تحریک به ارتکاب جنایت علیه بشریت باشد.»




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

08 Nov, 15:58


آیا قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران برای حفظ آرامش در فضای مجازی و حقیقی، وارد میدان خواهد شد و با مهاجرستیزان برخورد قانونی خواهد کرد تا دو ملت کنارهم زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند؟

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

08 Nov, 14:21


💢 بدون شرح


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

07 Nov, 14:37


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: طرح مربوط به ساماندهی اتباع با هماهنگی مجلس و دولت تهیه شده است و درباره اصل موضوع لزوم ساماندهی اتباع بیگانه در کشورمان، هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.
نجابت در گفتگو با مهر: هماهنگی دولت و مجلس برای «ساماندهی اتباع»/ هیچ اختلاف نظری نداریم
زهرا علیدادی
روح الله نجابت در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اهمیت ساماندهی اتباع بیگانه، گفت: ما نه موافق حفظ وضع موجود در کشور در خصوص اتباع و نه موافق اخراج آنان از کشور هستیم، بلکه معتقدیم اتباع حاضر در کشورمان باید ساماندهی شوند.
وی ادامه داد: باید ابعاد موضوع ساماندهی اتباع با دقت بررسی و همچنین سازوکاری ایجاد شود تا همه اتباع خارجی حاضر در کشورمان به صورت کامل شناسایی و رصد شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همان طور که فعالیت همه مردم ایران از مسیرهای مختلفی مانند دارا بودن کارت ملی، کد پستی، فعالیت بانکی، اقتصادی و اجتماعی قابل ردیابی و ارزیابی است، این موضوع باید درباره اتباع بیگانه نیز مورد توجه قرار گیرد و با توجه به اینکه اتباع حاضر در ایران جمعیت قابل توجهی هستند، باید اطلاعات هویتی آنان کاملاً مشخص باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «طرح ساماندهی اتباع خارجی» به دنبال آن است که اتباع بیگانه حاضر در ایران کاملاً شناسایی شده و عملکرد آنان در حوزه‌های مختلف مانند اقتصادی و اجتماعی قابل رصد و ارزیابی باشد.
نجابت ادامه داد: بعد از شناسایی کامل وضعیت اتباع بیگانه در کشورمان، اگر تصمیم بر این شد که آن دسته از افرادی که به صورت غیرمجاز در کشورمان زندگی و فعالیت می‌کنند اخراج شوند، باید این اتفاق بیفتد. از سوی دیگر اگر قرار بر این است که از ظرفیت‌های اتباع بیگانه در کشورمان استفاده شود، این کار باید مطابق با یک سازوکار دقیق و بر اساس نظم و نسق باشد.
وی با بیان اینکه ساماندهی اتباع در کشورمان بسیار مهم و یکی از پایه‌ها و زیرساخت‌های مهم جهت تأمین امنیت کشور است، اظهار کرد: «طرح ساماندهی اتباع خارجی» که با هماهنگی میان مجلس شورای اسلامی با دولت قبل و دولت فعلی دنبال شده، طرح بسیار خوبی است. ممکن است در برخی جزئیات اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، اما در اصل موضوع که لزوم ساماندهی اتباع بیگانه در کشورمان است، هیچ اختلاف نظری در کشور وجود ندارد.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

06 Nov, 14:58


اطلاعیه آموزش و پرورش درباره فوت دانش آموز افغانستانی

آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران درباره علت مرگ یک دانش آموز در شهرستان ری اطلاعیه صادر کرد.
آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران در اطلاعیه‌ای درباره علت مرگ یک دانش آموز در شهرستان ری اعلام کرد : عصر روز یکشنبه - ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - یکی از دانش‌آموزان دختر تبعه ساکن شهر، پس از ترک مدرسه، اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی. شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان و با وجود تلاش های تیم پزشکی، جان خود را از دست داد.

این اطلاعیه می‌افزاید: هنوز انگیزه و تصمیم قطعی این اقدام از سوی دانش‌آموزان مشخص نشده و موضوعی از سوی آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران و نهادهای دیگر ذی‌ربط در حال مطالعه و بررسی است.

اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران ضمن اثبات تأسف و همدردی، فقدان تلخ این دانش آموز عزیز را به خانواده، همکلاسی‌ها و دوستان وی تسلیت گفت و از مخاطبان خواست تا اخبار صحیح و پرورش استان را صرفاً از پایگاه اطلاع‌رسانی این اداره کل دریافت کنند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

06 Nov, 14:54


نقشه‌ی ناامنی در شرق ایران

دشمن برای ناامنی در مرزهای شرقی ایران برنامه دارد...
مردم ایران، مردم افغانستان آگاه باشید بحث ساماندهی باید درست انجام شود؛ مسئولین ما آگاه باشند، تصمیمات نسنجیده اقتصادی نگیرند.
افشاگری استاد #رائفی‌پور، از جنگ داخلی در افغانستان تا مهاجرهراسی در ایران را در کلیپ بالا مشاهده کنید.
#ساماندهی_مهاجرین
#رائفی_پور




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

06 Nov, 14:48


 اطلاعیه سفارت در مورد اخذ تذکره غیابی

اطلاعیه!

به اطلاع مراجعین محترمی که درخواست تذکره کاغذی عیابی دارند؛ رسانیده میشود که بر اساس مصوبه شماره 30 مورخ 1444/9/19 کابینه جمهوری اسلامی افغانستان در مورد قیمت (اخذ اصلاح و تأیید و دریافت کارت تولد چنین فیصله به عمل آمده است:

1 قیمت اخذ تذکره کاغذی غیابی برای هر شخص مبلغ 200$ دوصد دالر.

2 قیمت اخذ مثنی تذکره کاغذی مبلغ 200$ دوصد دالر.

3 قیمت اخذ کارت تولد غیابی مبلغ 200$ دوصد دالر.

4 قیمت تأییدیه ترجمه در وزارت خارجه  و نمایندگی های آن در افغانستان به صورت عادی مبلغ 480AF چهارصد و هشتاد افغانی و بصورت عاجل VIP که فقط درکابل انجام شود مبلغ 960AF نه صد و شصت افغانی.

5 قیمت تأییدیه کارت تولد به صورت عادی مبلغ 320AF سه صدوبیست افغانی و بصورت عاجل VIP که فقط در کابل انجام میشود مبلغ 640AF شش صد و چهل افغانی.

قابل ذکر است : برای اخذ تذکره کاغذی غیابی در اداره ملی احصائیه و معلومات و تأیید ترجمه آن در وزارت خارجه واقع در کابل حضور یکی از اقارب اصولی (پدر، برادر، کاکا، پدرکلان، خواهر، عمه، و همسر، با نکاخط تأیید شده) و اصل تذکره شان الزامی میباشد.

مدارک مورد نیاز برای تذکره کاغذی غیابی:

کاپی و اسکن مدارک معتبر شخص متقاضی.

6 قطعه عکس شخص متقاضی.

مراحل اداری اخذ تذکره غیابی:

عریضه عنوانی اخذ تذکره غیابی در اداره ملی احصائیه معلومات(واقع در ناحیه 7 جنگلک کابل).

اخذ حکم ریس عمومی اداره ملی معلومات در عریضه.

بعد از اخذ حکم مراجعه به ریاست ثبت احوال نفوس جهت صدور تذکره (واقع در ناحیه چهارم گذشته از چهار راهی تهیه مسکن نرسیده به سرای شمالی کابل).

مراجعه به دارالترجمه قضایای دولت و سپس تأیید ترجمه وزارت امور خارجه کابل.

نوت قابل ذکر است : که اخذ تذکره کاغذی غیابی و تأیید تذکره کاغذی در وزارت خارجه فقط با حضور اقارب اصولی امکان پذیر بوده و تذکره غیابی صرفآ کاغذی میباشد.

توجه؛ این طی مراحل فقط در کابل قابل اجرا میباشد.
مراجعین محترم مطلع باشند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

06 Nov, 06:42


دونالد ترامپ ۲۷۰ رأی الکترال کسب کرد و رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شد

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حد نصاب ۲۷۰ رأی الکترال برسد و پیروزی را از آن خود کند




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

05 Nov, 04:22


اهمیت امنیت روانی جامعه

مقام معظم رهبری: بعضی‌ها از روی غرض تحلیل‌های غلط ارائه می‌دهند؛ همه چیز را در فضای مجازی نباید پخش کرد.

پخش شایعات دروغ از مهاجرین افغانستانی، با چه اهدافی صورت می‌گیرد؟

در کلیپ بالا با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری به مسئله امنیت روانی در جامعه پرداخته شده است.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

31 Oct, 15:47


در پیام ربیعی آمده است:
کارهای زشت نژادپرستانه در قبال مهاجرین غیرقابل توجیه بوده و با فرهنگ و روحیه ⁧ ایرانی⁩ نیز سازگار نیست.
همانگونه که اگر یک دختر ایرانی در اثر ظلم، متحمل رنج شود، قلبمان می‌لرزد؛ دیدن سیلی خوردن ⁧ دختران افغانستانی⁩ هم باید موجب درد و تأسف شود.

‏مسئله پناهجویان صرفاً در چارچوب منطقی و از طریق برنامه ریزی و سیاست‌گذاری قابل بررسی و تصمیم‌گیری است.

‏انسان در هرجای دنیا که باشد باید کرامت انسانی‌اش حفظ شود.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

30 Oct, 20:41


💢 بررسی لایحه ساماندهی مهاجرین در مجلس

🔸️مرتضی محمودی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس ایران گفت: دولت تحت تأثیر عوامل و دلایلی، می‌خواهد لایحه ساماندهی مهاجران را پس بگیرد.

🔹️وی افزود اگر دولت لایحه را پس بگیرد، مجلس طرح جایگزین ارائه می‌کند که مفاد آن بهتر از لایحه دولت است. مجلس و دولت باید به سرعت موضوع ساماندهی مهاجران را در دستور کار قرار دهد.

🔹️وی تأکید کرد با ساماندهی مهاجران، هر تبعه خارجی مثل یک شهروند ایرانی ملزم به پرداخت مالیات و عوارض خواهد شد.

🔹️محمودی افزود: ساماندهی اتباع به معنای اخراج تمام اتباع نیست؛ همان‌طور که به معنای حضور همه اتباع هم نیست و باید مشخص شود چه میزان به اتباع خارجی در کشور نیاز داریم و چه بخشی از اتباع و با چه رویکردی حضورشان به نفع منافع جمهوری اسلامی، پیشرفت کشور، مشارکت در امور کشور در حوزه صنعت، تولید، کشاورزی، مسکن و حوزه‌های متعدد است و چه میزان می‌توانند برای کشور موثر باشند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

30 Oct, 16:28


یادداشت گلایه‌آمیز یک زن افغانستانی کارآفرین؛ «افغانی حق نداره پشت سیستم بشینه»

علارغم همه‌ی تلاش‌هایی که سعی شد مهاجرین در حد کارگر غیر ماهر و بی‌سواد نگهداشته شوند، این افراد طی سالیان دراز در شغل و حرفه‌ی خود ماهر شدند. با وجود همه‌ی موانعی که بود نسل دوم و سوم تا سطح دانشگاه تحصیل کردند. از جایی به بعد تعداد افراد ماهر و تحصیل کرده در بین‌مان زیاد شد. اما ما همچنان اجازه بهره‌برداری از این پتانسیل را نداریم.

گل اندام صفری: با توجه به اینکه مهاجرین از خدمات بانکی محروم هستند و گهگاه تعداد کمی، مقطعی حق استفاده از این خدمات را دارند. باتوجه به اینکه مسولین و مدیران بخش‌های رسمی و دولتی افغانی‌ها را به عنوان صاحبین اصلی کسب و کار به رسمیت نمی‌شناسند و ده‌ها و صدها عامل ریز و درشت و پیدا و ناپیدای دیگر، مهاجرین ماهر و متخصص به سمت بازار کار غیر رسمی سوق داده می‌شوند. 

در بخش کشاورزی افراد زیادی تمام کارهای مربوط به کشت، داشت، برداشت و فروش را انجام می‌دهند. صد در صد کار از صفر تا تحویل محصول به مشتری عمده توسط فرد مهاجر افغانی انجام می‌شود اما به خاطر دلایل فوق در تمام ادارات رسمی و دولتی مثل بیمه، وزارت کار، جهاد کشاورزی و… مالک زمین که ایرانی هست عامل اصلی انجام کار شناخته می‌شود.

حتی ممکن است مبلغ حاصل از فروش محصول نیز به حساب بانکی مالک‌ زمین واریز گردد،  چه خسارتها و گزندها که کشاورز از این محل نمی‌بیند! از آنجا که مالکین همه کاره معرفی می‌شوند از تمام امکانات و امتیازاتی که به واسطه‌ی کار ایجاد می‌شود استفاده می‌کنند. مثل گرفتن وام، بیمه کردن افراد خانواده، کسب شهرت و اعتبار. ممکن است نتیجه کار کشاورز افغانی و محصول او شایسته‌ی تقدیر و تجلیل تشخیص داده شود؛ این تقدیر و تجلیل از مالک زمین به عمل می‌آید! 

مالکین هم مبلغ رهن و اجاره ماهانه را می‌گیرند، هم به واسطه گردش حساب حاصل از کار افغانی مستحق وام و تسهیلات بانکی می‌گردند و هم از تسهیلات مربوط به بخش کشاورزی استفاده می‌کنند و در آخر بابت کاری که نکرده اند از آنها تجلیل می‌شود! به همین خاطر مالکین چه در بخش کشاورزی و چه در بخش صنعت زیر بار قراردادهای رسمی نمی‌روند. در اکثر موارد حتی همان قرارداد غیر رسمیِ غیر قابل اتکا هم وجود ندارد! چون آنها خوب می‌دانند که با چنین قراردادی از امتیاز های ذکر شده و بسیاری از امتیازهای مرئی و نامرئی دیگر محروم می‌شوند.


در بخش صنعت هم اوضاع بر همین منوال است. من و همسرم تولیدکننده قارچ هستیم. اکثر آشنایان و دوستان مان هم در همین صنعت مشغول هستند. می‌دانم که در این صنعت هم اکثریت با قراردادهای غیر رسمی و گاها با توافق شفاهی ثبت نشده کار می‌کنند.
سالها پیش زمانی که با یکی از دوستان شریک بودم و حسابداری مجموعه به عهده بنده بود، چندین بار مامور بیمه، کارشناس وزارت‌ کار، مامورین نیروی انتظامی به کارخانه آمدند و مدیر عامل مجموعه ما کارت کارگری داشت و همیشه خودش را به عنوان یکی از کارگران معرفی می‌کرد، یک بار اسم بنده را هم به عنوان نیروی کار غیر مجاز نوشتند، مامور وزارت کار چندین بار در دفتر مالک کارخانه با خشم تکرار کرد (افغانی حق نداره پشت سیستم بشینه) در مجموعه‌های خودمان هم اوضاع بر همین منوال است.

اما من نمی‌توانم ساکت بنشینم و برای یک موضوع که اتفاقا از تعهدات موجر است بارها خواهش کنم تا لطف کرده و مثلا پروانه تولید کارخانه را بگیرد، من تلاش می‌کنم خودم با قرارداد اجاره‌ای که در دست دارم به ادارات مربوطه بروم و به عنوان تولید کننده بخواهم امور اداری کارم انجام شود.

این اما برای مالک‌ کارخانه بسیار ناخوشایند بوده و چندین بار با الفاظ نامناسب، فحاشی و داد و فریاد سعی کرده اند مانع رفت و آمد بنده به ادارات‌ گردند. تاکید شدید دارند که جهاد کشاورزی، نظام مهندسی، بانک و… ندانند که کارخانه دست بنده اجاره است. وقتی دیدند بنده برخلاف اکثریت جامعه مهاجر سرم را نمی‌اندازم‌ پایین و چشم نمی‌گویم؛ خواسته‌ است کارخانه را تخلیه کنیم!

درحالیکه ۴ سال از مدت قرارداد باقی مانده است. مالک و نمایندگانش مدام و به طرق مختلف ما را تهدید می‌کنند. مانع کارمان می‌شوند و گفته‌اند پروانه تولید را نمی‌گیرند. گاز را وصل نمی‌کنند و احازه نمی‌دهند از سهمیه گازوییل کارخانه استفاده کنیم. چند روز پیش به بنده گفتند به همه‌ی ادارات سپرده‌ایم کارت را انجام‌ ندهند! آیا ادارات به دستور مالکین عمل می‌کنند؟

ادامه مطلب در پست بعدی

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

30 Oct, 16:28


ادامه پست قبلی

جو ضد مهاجر موجود و افغانی ستیزی که راه افتاده مالکین و کارفرمایان ایرانی را جری تر کرده است.آنان قبلا از خلاء های موجود برای پیش بردن خواسته‌های نامشروع شان بهره می‌بردند اما اکنون به پشتوانه‌ی حمایت مردمی نهاد های رسمی قلدری می‌کنند.

کارخانه‌ی مذکور نوساز است و با پول ما تجهیز شده و به بهره‌برداری رسیده است. اما اکنون می‌گویند می‌توانیم کارخانه را فلان مقدار رهن و فلان مبلغ ماهانه اجاره بدهیم.

اجاره شما کم است! اصلا به روی مبارک ‌نمی‌آورند که این کارخانه با پول چه کسانی به این مرحله رسیده است. این کارخانه به دلیل تاخیر در پرداخت وام‌ها در شرف مصادره بوده. در واقع اگر ما پول تزریق نمی‌کردیم و چرخ تولیدش را روشن نمی‌کردیم الان کارخانه‌ در مالکیت موجر مان نبود! 

سخن رو با کلامی از جناب دکتر حسام سلامت به پایان می‌رسانم. به نظرم این تشبیهِ نسبتا دقیقی است از کسب و کار مان. ایشان می‌گویند؛ افغانستانیا دقیقا همیشه نقش یه جور سایه را داشتن



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

30 Oct, 09:19


⭕️ تلاش برای فهماندن رنج های مهاجر بودن ...

ابتکار خانم قنبری(مدیر مدرسه فکرورزی ضمیر) برای گفتگوی بچه ها پیرامون مهاجران در یکی از کلاس ها:
📌در قالب یک بازی، برچسب مهاجر افغانستانی بر پیشانی یکی از دانش آموزان زده شد تا واکنش همکلاسی ها را ببیند....


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

29 Oct, 11:35


بیانیه حزب الله به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحیم
بر اساس ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی و پایبندی به اصول و اهداف حزب الله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل موافقت شد.

وی با حمل پرچم متبرک حزب الله در این راه، از خداوند متعال میخواهيم موفقيت وی در رهبری حزب الله و مقاومت اسلامی آن ياری كند.

برای خداوند متعال و روح والاترین و گرانقدرترین شهیدمان جناب سید حسن نصرالله و شهدای رزمندگان مقاومت اسلامی و مردم ثابت قدم، صبور و وفادارمان عهد ميكنيم که برای رسیدن به اصول حزب الله و اهداف راه آن با هم تلاش ميكنيم و شعله مقاومت را روشن و پرچم آن را برافراشته نگه داریم تا پیروزی حاصل شود و با فرمان خداوند پیروز ميشويم.

سه شنبه 29/10/2024
25 ربیع الثانی 1446ق

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

29 Oct, 11:20


ادامه پست قبلی

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با انتقاد از فشار به نمایندگان درخصوص ساماندهی اتباع اظهار کرد: گاهی فشارهایی از رسانه‌ها به مجموعه‌های قانون‌گذار وارد می‌شود. گاهی به‌صورت پیامکی پیام‌هایی ارسال می‌شود. به نظرم این فشارها، پیامک‌ها و پیغام‌ها و فضاسازی‌هایی که حتی در رسانه‌ها هم مطرح می‌‌شود، از سوی جریانی خاص است و این فشارها به‌صورت خودجوش و به نفع مردم نیست. محمودی درخصوص آخرین وضعیت سامان‌دهی اتباع گفت: هنوز لایحه سامان‌دهی را به دولت برنگردانده‌ایم؛ دولت درخواست داده اما ما هنوز جوابی نداده‌ایم. احتمالا طی روزهای آینده این موضوع را بررسی می‌کنیم. بعد از جلسه‌ای که برای سامان‌دهی اتباع در مشهد داشتیم، طرح را به کمیته مربوطه بازگرداندیم و در دو یا سه بند مشکلات جدی داشتیم که قرار شد کمیته، بررسی دقیقی انجام دهد. به نظر می‌رسد بررسی‌های کمیته مربوط به سامان‌دهی اتباع به پایان رسیده است و به زودی طرح سامان‌دهی به صحن کمیسیون می‌آید.

چه کسانی کارت اشتغال می‌گیرند؟
علی اصغر نخعی‌راد، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نیز گفت: کمیسیون شوراها درخصوص بخشی از مواد طرح سامان‌دهی اتباع نظر داشت و قانع نشد؛ به همین دلیل این طرح به کارگروه مربوطه ارجاع شده است. کارگروه، نظراتی را که در جلسات کمیسیون مطرح شده است، بارگذاری می‌کند و سپس طرح را به کمیسیون برمی‌گرداند. او درخصوص نظرات مطرح شده در کمیسیون امور داخلی کشور درخصوص طرح سامان‌دهی اتباع ادامه داد: کار جدیدی درخصوص اتباع می‌خواهد انجام شود و در طرح، بحث کارت اقامت اتباع مطرح است. دامنه کار خیلی زیاد است؛ برای مثال در طرح آمده است که به اتباع کارت اقامت یک‌ساله، سه‌ساله و هفت‌ساله بدهیم. اما نباید به هر تبعه خارجی اجازه اقامت دهیم، بلکه باید به کسانی که سابقه حضور در کشور را دارند و ۱۰ تا ۲۰ سال است که رسوب کرده‌اند، اقامت بدهیم و کسی را که جدید می‌آید، برگردانیم. این مسائل برای نمایندگان دغدغه است؛ بر همین اساس طرح به کارگروه برگردانده شده است تا این موارد مدنظر قرار گیرد که وقتی طرح در صحن مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد، همه اعضای کمیسیون یکپارچه از آن حمایت کنند.

این نماینده مجلس، به مساله مورد بحث دیگر طرح در کمیسیون اشاره و خاطرنشان کرد: در طرح پیش بینی شده است که اتباع به میزان نیاز کارت اشتغال بگیرند. اما اگر اتباع جدید را به میزان نیاز گرفتیم و به آنها کارت دادیم، اتباعی را که از سال‌های گذشته حضور دارند، باید از کشور بیرون کنیم؛ چون باید به مقدار نیازمان اتباع در کشور داشته باشیم. اما چه لزومی دارد وقتی برخی از این افراد در کشور حضور دارند که رسوب کرده‌اند، اتباع جدید بیاوریم؟ اگر قرار است کارت اقامت بدهیم، باید به کسانی بدهیم که در کشور حضور دارند.نخعی راد ادامه داد: همچنین یکی دیگر از دیدگاه‌هایی که در کمیسیون وجود دارد و قرار است در کارگروه در خصوص آن تصمیم گیری شود، این است که وقتی اقامت اتباع در کشور به ۱۰سال رسید، باید تکلیفشان را روشن کنیم که چه کار کنند. برای مثال بیرون کردن کسی که ۱۶سال است که در کشور بوده، کار سختی است که باید در این خصوص تصمیم بگیریم.

این بحث‌ها موجب شد که این طرح به کارگروه ارجاع داده شود تازمانی که طرح سامان‌دهی اتباع در صحن مطرح می‌شود، بتوانیم نمایندگان دیگر را قانع کنیم. او درخصوص نظر دولت درباره سامان‌دهی اتباع خاطرنشان کرد: نمایندگان دولت از تمام وزارتخانه‌ها به‌صورت مستقل در هنگام بررسی طرح سامان‌دهی اتباع در کمیسیون حضور دارند. از جمله نماینده سه وزارتخانه اطلاعات، امورخارجه و وزارت کشور و همچنین نماینده اطلاعات سپاه و نمایندگانی از شوراهای مختلف کشور در هنگام بررسی طرح در کمیسیون حضور دارند. این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، به روند بررسی سامان‌دهی اتباع اشاره و تصریح کرد: ابتدا دولت لایحه‌ای برای سامان‌دهی اتباع به مجلس ارسال کرد و بعد از آن نمایندگان طرحی را مطرح کردند که در حال حاضر این دو همراه با هم رسیدگی می‌شود.

در حال حاضر ما به دنبال تعیین ضوابط حضور اتباع در کشور هستیم. دولت باید اساسنامه سازمان اتباع را به مجلس ارائه کند؛ اما ضوابطی را که این سازمان نسبت به اتباع باید داشته باشد، ما مشخص می‌کنیم که سازمان بداند چه اقدامی باید انجام دهد. نخعی‌راد یادآور شد: ما درباره اتباع، بی سیاستی در کشور داشتیم؛ در واقع سیاست‌هایی وجود داشته که راهبرد آن روشن نبوده و الان ما می‌خواهیم راهبرد و مسیر را روشن کنیم. این کاری است که در ۴۰سال اخیر انجام نشده و کار سخت و زمانبری است. به نظر می‌رسد تصویب این طرح در صحن مجلس حداقل ۶ماه طول می‌کشد.

منبع این مطلب


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

29 Oct, 11:18


طرح سامان‌دهی اتباع زیر ذره‌بین

دنیای اقتصاد-شیرین جمشیدیان: سامان‌دهی اتباع غیر مجاز در کشور اگرچه بحث جدیدی نیست، اما هنوز سرنوشت آن نامشخص است. تا پیش از این در مجلس طرحی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور برای سامان‌دهی اتباع پیگیری می‌شد که باتوجه به دیدگاه‌های نمایندگان برای بررسی بیشتر به کمیته مربوطه ارجاع شد. این درحالی است که در برنامه هفتم توسعه، تشکیل سازمان ملی مهاجرت پیش‌بینی شده بود و به تصویب نمایندگان رسید؛ اما بررسی جزئیات آن لایحه که برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع داده شده بود، در مجلس یازدهم به اتمام نرسید و بر همین اساس مجددا در مجلس دوازدهم در دستور کار قرار گرفت.
از سوی دیگر اساسنامه سازمان ملی مهاجرت که باید از سوی دولت به مجلس تقدیم شود، هنوز آماده نشده است. با این حال کمیسیون شوراها لایحه دولت و طرحی را که در مجلس مطرح شده بود، به‌صورت همزمان بررسی می‌کند. اما خبرهایی از درخواست دولت برای بازگشت لایحه به دولت مطرح است که هنوز از سوی کمیسیون شوراها پاسخی به این درخواست داده نشده است و اخیرا هم وزیر کشور اعلام کرد که در قانون برنامه هفتم آمده است که سازمان ملی مهاجرت تشکیل شود. بر این اساس وزارت کشور با همکاری شورای عالی امنیت ملی لایحه تشکیل این سازمان را آماده کرد که تقدیم دولت شد که در موعد مقرر این لایحه تقدیم مجلس خواهد شد تا سازمان ملی مهاجرت به‌صورت یکپارچه با اختیارات جامع کار خود را آغاز کند. این درحالی است که یک نماینده مجلس از این لایحه اظهار بی اطلاعی کرد و تاکید کرد که بر سامان‌دهی اتباع مصر هستیم. مرتضی محمودی، نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور، درخصوص لایحه‌ای که وزیر کشور اعلام کرده با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی تدوین‌شده اعلام بی‌اطلاعی کرد.
پیشنهاد دولت چیست؟
مرتضی محمودی، نماینده تهران و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با بیان اینکه طرح سامان‌دهی اتباع در دستور کار کمیسیون شوراها قرار دارد، تاکید کرد: این‌گونه نیست که این طرح از دستور کار خارج شده باشد. دولت در قالب لایحه، سامان‌دهی اتباع را به مجلس تقدیم کرده بود؛ اما در حال حاضر پیشنهاد کرده است که این لایحه را پس بگیرد. این لایحه پیش از این از سوی دولت سیزدهم به مجلس ارسال شده بود؛ اما دولت چهاردهم درخواست بازگشت لایحه را دارد. او تاکید کرد: وضعیت اتباع یکی از معضلات و مشکلات کشور است و جزو دغدغه‌های امروز مردم قرار گرفته است. پیشنهاد کردیم حتی اگر دولت لایحه سامان‌دهی اتباع را پس بگیرد؛ ما در قالب طرح، مسیر را ادامه دهیم؛ چون ضرورت دارد که موضوع اتباع در شرایط حساس کنونی، شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی به سرعت سامان‌دهی شود.

باید تکلیف همه اتباع مشخص شود. البته این به معنای برخورد قهری با همه اتباع کشورهای خارجی نیست و به معنای سامان‌دهی وضعیت پذیرش اتباع در جمهوری اسلامی ایران است. این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تصریح کرد: باید بفهمیم چه تعدادی، چه کسانی و از کدام ملیت با چه هدف و رویکردی در جمهوری اسلامی ایران اقامت دارند و در اینجا چه‌کار می‌کنند و به چه میزان از منافع جمهوری اسلامی ایران بهره‌مند هستند. همچنین باید بررسی کرد که چه میزان حضورشان به منافع جمهوری اسلامی آسیب می‌زند. جمع‌بندی تمام این موارد سامان‌دهی اتباع است.
سامان‌دهی به معنای اخراج تمام اتباع نیست؛ همان‌طور که به معنای حضور همه اتباع هم نیست. محمودی ادامه داد: باید مشخص شود چه میزان به اتباع خارجی در کشور نیاز داریم و چه بخشی از اتباع و با چه رویکردی حضورشان به نفع منافع جمهوری اسلامی، پیشرفت کشور، مشارکت در امور کشور در حوزه صنعت، تولید، کشاورزی، مسکن و حوزه‌های متعدد است و چه میزان می‌توانند برای کشور موثر باشند. کشورهای دیگر هم زمانی اتباع را پذیرش می‌کنند که آن تبعه و فردی که وارد کشورشان می‌شود بتواند در راستای حل مشکلات کشور قدم بردارد و مورد نیاز باشد.
سامان‌دهی اتباع در دستور کار مجلس
او در پاسخ به اینکه چرا دولت می‌خواهد لایحه سًامان‌دهی اتباع را پس بگیرد، اظهار کرد: از دلایل این درخواست دولت بی‌اطلاع هستم؛ اما برداشتم این است بعضی فضاسازی‌ها و فشارها وجود دارد. متاسفانه درباره موضوع سامان‌دهی اتباع، صدای واحد در کشور وجود ندارد. در سال‌های گذشته حاشیه سود و منفعتی از حضور اتباع برای برخی ایجاد شده است و شاید این سامان‌دهی حاشیه‌های سود و منفعت را از برخی‌ها می‌گیرد که مخالفت‌های جدی وجود دارد. محمودی یادآور شد: نمی‌دانیم این فشار از کجاست؛ اما دلایل متعددی متصور است از جمله دلایل بین‌المللی، همسایگی، داخلی، امنیتی، اقتصادی و انتظامی. بنابراین عوامل متعددی در موضوع اتباع مداخله دارند. باید دید کدام بخش با چه پیش فرضی از سامان‌دهی اتباع ممانعت می‌کند.

ادامه مطلب👇

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

29 Oct, 08:32


سخنگوی دولت: اتباع غیرمجاز خیلی بیشتر از مجاز هستند

وزارت کشور در حال ساماندهی و خارج کردن اتباع غیرمجاز و دیوارکشی در مرزهاست.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

26 Oct, 08:36


دو شهید در حمله دیشب رژیم صهیونیستی به ایران

اطلاعیه ارتش جمهوری اسلامی ایران:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً

ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت ایران زمین و جلوگیری از آسیب به ملت و منافع ایران دو تن از رزمندگان خود را در شب گذشته حین مقابله باپرتابه‌های رژیم جنایتکار صهیونیستی فدا نمود.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

26 Oct, 04:11


اطلاعیه قرارگاه پدافند هوایی ایران


به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند، باوجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش‌زا، نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد این حادثه در دست بررسی است.

در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ همبستگی و آرامش درخواست می‌شود اخبار مربوط به این حوادث را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانه‌های دشمن توجه ننمایند.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Oct, 21:12


آمار جمعیت ۱۷ میلیون نفری افغانستانی‌ها در ایران، نادرست است

🔹چندی قبل یک نماینده مجلس گفت جمعیت افغانستانی‌ها در ایران ۱۷ میلیون نفر است. این ادعا بی‌اساس است. آخرین اعلام و برآورد رسمی ایران، این آمار را حدود ۵ میلیون نفر و برآورد رسمی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تابستان ۲۰۲۴ نیز چهار و نیم میلیون نفر می‌داند.

👈 در فکت‌نامه بخوانید




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Oct, 08:26


مشکل کمبود ظرفیت مدارس ناشی از حضور کودکان مهاجر نیست

پیمان حقیت طلب( نشست تحصیل کودکان مهاجر در ایران چالش‌ها و فرصت‌ها):
چالش‌ها و فرصت‌ها):

۱ -روند تعداد کودکان مهاجر ثبت‌نام‌شده‌ در مدارس دولتیِ ایران در طول ۳۰ سال اخیر همواره افزایشی بوده. این رقم در اوایل دههٔ ۷۰ حدود ۱۲۰ هزار نفر بود و در سال‌های اخیر به حدود ۶۰۰ هزار نفر رسید. این افزایش تعداد ثبت‌نام کودکان مهاجر شاید به افزایش تعداد مهاجران در ایران نسبت داده شود. بله، یکی از دلایل همین است. اما در کنار افزایش مهاجران در ایران، ما شاهد حضور نسل‌های دوم و سوم و چهارم هم هستیم و بسیاری از این جمعیت در حقیقت کسانی هستند که در ایران متولد شده‌اند و تنها نام کودک مهاجر به آنان اطلاق می‌شود. متأسفانه آماری هم وجود ندارد که دقیقاً چه تعداد از این ۶۰۰ هزار نفر متولد ایران هستند و چه تعداد کودک مهاجر، اما مسئله‌ اینجاست که خیلی از این کودکان متولد ایران، طبق قوانین تابعیت ایران می‌توانند ایرانی نامیده شوند. ما قوانین را دربارهٔ آنان اجرا نمی‌کنیم و بعد هم در آمارها می‌گوییم که اینها کودک مهاجر و سربار ما هستند.

۲- نکته دوم دربارهٔ استان‌هایی است که بیشترین مواجهه با کودکان مهاجر را دارند. در این استان‌ها هم کمبود ظرفیت مدرسه وجود دارد و هم کمبود معلم. اما داده‌های کتاب نشان می‌دهند که اگر هیچ‌کدام از کودکان مهاجر در مدارس این استان‌ها ثبت‌نام نشوند، باز هم مشکل کمبود معلم و کمبود ظرفیت مدرسه پابرجا خواهد بود و، در حقیقت، مشکل کمبود ظرفیت‌ها ناشی از حضور کودکان مهاجر نیست. درحقیقت، به‌خاطر ضعف برنامه‌ریزی و مدیریت خودمان است و حضور کودکان مهاجر فقط دارد این مشکلات را بهتر نشان‌مان می‌دهد. اما متأسفانه عده‌ای، به‌جای حل مسئله، دلیلش را به حضور مهاجران در ایران نسبت می‌دهند و به‌راحتی از بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند.

۳- عموماً مطرح می‌شود که دلیل بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر، کمبود ظرفیت مدارس و ثبت‌نام‌نشدن آنان از سمت مدارس است. در‌حالی‌که خیلی از معلمان و مدارس از اهمیت تحصیل کودک فارغ از تابعیت آگاه هستند. در حقیقت، این موانع بوروکراتیک مانند مدارک هویتی است که مانع تحصیل کودکان مهاجر می‌شود. متأسفانه دولت از تحصیل کودکان مهاجر به‌عنوان اهرم فشار بر خانواده‌های مهاجر برای بازگشت به کشورشان استفاده می‌کند. یک بار این کار را در اواسط دههٔ ۸۰ انجام داد و ممنوعیت تحصیل ایجاد کرد. اما بعد از آن همواره این اهرم در ذهن سیاست‌مداران ما وجود داشته، بدون اینکه به اثرات مخرب آن در میان‌مدت و بلندمدت برای کشور ایران فکر کنند.

۴- مسئلهٔ بعدی ممنوعیت از تحصیل دختران بالای ۱۲ سال در افغانستان تحت حکومت طالبان است که به نظر من اثرات بلندمدت آن کاملاً به ضرر ایران خواهد بود. این دختران در افغانستان از تحصیل محروم می‌شوند. مجبور می‌شوند که در سن پایین ازدواج کنند. تعداد فرزندآوری‌شان بیشتر می‌شود، چون خودشان بی‌سوادند، بچه‌های‌شان هم احتمالاً بی‌سواد خواهند شد. به دلیل ازدواج در سن پایین، مطمئناً جمعیت افغانستان به‌سرعت افزایش خواهد یافت. با توجه به توسعه‌نیافتگیِ این کشور، که ادامه‌دار هم خواهد بود، این به معنای افزایش مهاجرت‌ها به ایران است. مهاجرانی که خواهند آمد باسواد و ماهر نخواهند بود و این یعنی اینکه در میان‌مدت آنان باری بر دوش کشور ما خواهند شد. باید از همین الان به این فکر باشیم که دختران افغانستانی بی‌سواد نمانند. کاری که از ما در ایران برمی‌آید این است که تحصیل دختران افغانستانی را در اولویت قرار بدهیم و نگذاریم که هیچ دختر افغانستانی بازمانده از تحصیل شود.

از: روزنامه شرق (۱۴۰۳/۷/۳۰)



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

25 Oct, 04:54


صحبت های شنیدنی پدر مازندران دکتر حسین اسلامی باستان شناس تاریخ دان مورخ و نویسنده بزرگ در مورد اتحاد بین پارسی زبان ها




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 15:27


توهین نژادپرستانه به یک مهاجر ایرانی

سعیدیسم : به جای فرد ایرانی یک افغانستانی را بگذارید، فرقی در اصل قضیه ایجاد نمی‌شود.

در ویدئوی بالا توهین نژادپرستانه به یک ایرانی مهاجر و عکس العمل مردم را بببنید.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 05:16


امتیازات ویژه به مهاجرین و دری که روی یک پاشنه می‌چرخد


ادامه پست قبل؛


با این حال، بخش‌هایی از جزییات پیش‌نویس تاسیس این سازمان در فضای مجازی منتشر شده و موجی از انتقادات را در پی داشته است. در این پیش‌نویس امتیاز‌های ویژه‌ای از جمله دادن «کارت ملی ویژه اتباع خارجی» برای مهاجرین در نظر گرفته شده که پس از انگشت‌نگاری و ثبت اطلاعات می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. در این پیش‌نویس همچنین اقامت‌های یک، سه، پنج و هفت‌ساله برای افغانستانی‌های ساکن در ایران در نظر گرفته شده است. همچنین طبق این طرح، «خارجی‌های علاقه‌مند به انقلاب اسلامی که در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و تامین منافع جمهوری اسلامی اقدامات شایانی انجام داده‌اند» می‌توانند مشمول اقامت دائم شوند.

ازدواج اتباع افغان با زنان ایرانی و دریافت اقامت؟!

در این بین، «ابوالفضل ابوترابی»، عضور کمیسیون شوراهای مجلس که تشکیل سازمان موسوم به ملی مهاجرت را به طور ویژه در مجلس پیگیری می‌کند، اخیرا اظهاراتی در مورد جزییات این طرح داشته که موجب نگرانی‌هایی شده است. این نماینده مجلس تلاش می‌کند که حل بحران مهاجرین در کشور را به راه‌حل‌هایی از جمله دریافت مالیات از آن‌ها تقلیل دهد. به عبارت بهتر، پیشبرد این طرح با این دست‌فرمان، در نهایت با اسم رمز «ساماندهی»، به رسوب و تثبیت حدود ۱۰ میلیون مهاجر در ایران منجر خواهد شد.
سازمان ملی مهاجرت، متشکل از یک اساس‌نامه و ادغام ۵ طرح ارائه‌شده در طول سال‌های گذشته است. به عبارت بهتر، استرداد لایحه تشکیل «سازمان مهاجران اتباع خارجی» از مجلس، در نهایت دردی از درد‌های منتقدان تاسیس سازمان مهاجرت دوا نمی‌کند. این در حالی است که رسیدگی ویژه به وضعیت بحران مهاجرین در کشور، از وعده‌های اصلی انتخاباتی مسعود پزشکیان بود. اما به نظر می‌رسد، با انتقال قدرت در پاستور نیز، در همچنان روی همان پاشنه می‌چرخد و اراده محکمی برای کنترل وضعیت کنونی در قوه مجریه دیده نمی‌شود.

نویسنده
سینا جهانی




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 05:15


ابهام‌های نامه پزشکیان به قالیباف | دولت لایحه سازمان مهاجرت را از مجلس پس گرفت؟


اسنادی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد «مسعود پزشکیان»، با ارسال نامه‌ای به «محمدباقر قالیباف»، ۹ لایحه دولت را از مجلس پس گرفته است. بر اساس این نامه، لایحه «تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی»، از دستور بررسی مجلس خارج خواهد شد.

لایحه تشکیل «سازمان مهاجران اتباع خارجی» در ظاهر با «سازمان ملی مهاجرت» متفاوت است. به همین دلیل، استرداد این لایحه از مجلس، آن هم در حالی که «اسکندر مومنی»، وزیر کشور دولت چهاردهم یک ماه پیش دستیار ویژه‌اش را برای «تشکیل هرچه سریعتر» سازمان مللی مهاجرت منصوب کرده، ابهاماتی را در مورد سرنوشت این سازمان موسوم به «ملی مهاجرت» ایجاد کند. قصه این سازمان‌ها از کجا شروع شد و چه تفاوتی با هم دارند؟

اقامت دائم ویژه خارجی‌های علاقمند به انقلاب اسلامی

مساله مهاجرین افغانستان، از اوایل دهه ۹۰ خورشیدی به یکی از مسایل اصلی نظام حکمرانی ایران بدل شده است. از اواخر این دهه اما، شیب افزایش تعداد اتباع افغانستان در ایران تندتر شد و به همین جهت، توجه دولت‌ها را نیز بیش از پیش به خود جلب کرد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم اما، افزایش تصاعدی تعداد مهاجرین از ۳ میلیون به حدود … میلیون نفر تنها در ۳ سال، مساله را به بحران تبدیل کرد.

سازمان ملی مهاجرت از کجا سبز شد؟!

طی تمام این سال‌ها، دولت و مجلس بار‌ها در صدد «ساماندهی و نظارت» بر امور مهاجرین افغانستانی مقیم ایران برآمده‌اند. طرح‌های متنوع با نام‌های رنگارنگ، در سال‌های اخیر بین راهرو‌های دولت، مجلس و شورای نگهبان سرگردان بوده‌اند. با این وجود، طرحی منسجم که بتواند افزایش بی‌وریه مهاجرین را مهار کرده و شمار موجود در کشور را به خوبی ساماندهی کند، تا کنون از سوی هیچ‌یک از قوای سه‌گانه به مرحله اجرا در نیامده است.

اختیارات سازمان ملی مهاجرت گسترده است | ساختار تغییر می‌کند

اردیبهشت‌ماه ۹۷، شورای اداری کشور با پیشنهاد تشکیل سازمان ملی مهاجرت از سوی وزارت کشور دولت دوازدهم موافقت کرد و این، نخستین ورود رسمی دولت به مساله افغانستانیها در ایران و نخستین مصوبه تشکیل سازمان ملی مهاجرت بود. این لایحه در ابتدا با تمرکز بر«ساماندهی امور اتباع و مهاجرین خارجی و پناهندگان» به تاسیس سازمانی مستقل تاکید کرد بود و قصد داشت با «گردآوری بانک اطلاعاتی و سامانه‌ای منسجم»، خدمات دریافتی اتباع را مدیریت کند. وزارت کشور موظف شده بود که لایحه تشکیل این سازمان را ظرف مدت سه ماه تهیه و برای سیر مراحل تصویب، به هیأت وزیران ارائه کند، اما این اقدام به دلایل نامشخصی به سرانجام نرسید.

دو طرح، یک صورت مساله

دو سال بعد در شهریورماه ۹۹، تکلیف مصوبه پیشین تعیین نشده بود که دولت دوازدهم بار دیگر با پیشنهاد هیأت وزیران، لایحه «تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی» را به مجلس برد. بررسی این لایحه در مجلس یازدهم بی‌نتیجه ماند. دو سال بعد، برخی نمایندگان مجلس با تلفیق مصوبه تاسیس سازمان ملی مهاجرت و لایحه سازمان مهاجران اتباع خارجی، طرح خود را با عنوان طرح راه‌اندازی سازمان ملی اقامت» تصویب کردند. این طرح نیز هرگز از فیلتر کمیسیون‌ها رد نشد و به صحن مجلس هم نرسید. اداره تدوین قوانین به نمایندگان مجلس پیشنهاد داده بود که این طرح را در لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی «ادغام» کنند.

سال ۴۰۲، دولت سیزدهم لایحه تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» را، پس از حدود ۵ سال، این‌بار در قالب ماده ۸۶ برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه داد و مجلس در نهایت، در ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲، وزارت کشور را به راه‌اندازی این سازمان مکلف کرد. تکمیل پیش‌نویس این لایحه در دولت سیزدهم ناتمام ماند و وظیفه نهایی به دولت مسعود پزشکیان موکول شد. وزیر کشور دولت چهاردهم سوم مهرماه سال جاری، دستیار ویژه‌اش را با تاکید بر تشکیل هرچه سریع‌تر این سازمان منصوب کرد.

ادامه در‌ست بعد



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

23 Oct, 03:38


🔴 مؤلفه‌های تغییر دیدگاه به مهاجرین افغانستانی در ایران

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ دکتر «محمد جمعه امینی» پژوهشگر و کارشناس حوزه مهاجرت در نشست تخصصی «تحلیل روند مهاجرت جوانان شیعه افغانستان» به بیان مؤلفه‌های ضروری برای تغییر دیدگاه به مهاجرین افغانستانی در ایران، پرداخت



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

22 Oct, 10:31


طرح جامع ساماندهی اتباع و مهاجران خارجی در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و نهایی شدن است

انتظار مردم از نمایندگان مجلس دوازدهم ، تسریع در تصویب این طرح و ساماندهی مهاجران در کشور است.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

21 Oct, 04:14


⭕️سرمایه گذاری بیش از ۶۰ میلیون دلاری یک مهاجر افغان در ایران | مهاجرین فرصت یا تهدید!؟

در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی، محمدسلیم نوجوانی که با آرزوهای بزرگ به ایران مهاجرت کرد، داستانی الهام‌بخش از عزم و تلاش را رقم زد.

او با پشتکار و اشتیاق به تجارت، به یکی از چهره‌های موفق در این عرصه تبدیل شد.

آقای قناویزیان، با سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه‌اش، نه تنها به رشد صادرات ایران کمک کرده بلکه به نمادهایی از همبستگی فرهنگی و تجاری بین دو کشور تبدیل شده است.

این موفقیت نشان‌دهنده پتانسیل بالای افغان‌ها در ایجاد فرصت‌های تجاری و کمک به اقتصاد ایران است.

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

21 Oct, 04:07


فاشیست نباشیم! از کدام یارانه به مهاجرین افغانستانی صحبت می‌کنیم؟!

محمد سمیع‌پور، کارشناس مسائل افغانستان و مستندساز: افغانستانی‌ها هم پول می‌دهند سوار مترو می‌شوند؛ چه کنند؟ پیاده بروند؟ این چه رویکرد نژادپرستانه‌ای است که عکس‌شان را در مترو می گیرند و می گویند مگر اینجا قندهار است؟

چرا یک مقام محلی ما باید بگوید افغانستانی‌ها نمی‌توانند از نانوایی نان بخرند؟ مگر دهه شصت میلادی آمریکا است؟

یارانه‌ای که مهاجرین مصرف می‌کنند یک بخشی از آن بنزین و بخشی آرد است؛ در حوزه های دیگر با سیاست‌های تعدیل اقتصادی که همه چیز دارد آزادسازی قیمت می‌شود.[پس یارانه‌ای وجود ندارد که مهاجر بخواهد از آن استفاده کند]

در مورد بنزین، ببینید چقدر افغانستانی‌ها ماشین شخصی دارند؛ خیلی آمار پایین است. اینکه آمار شفاف اعلام نمی‌شود به خاطر منافع شخصی است.

این حرف‌هایی که بعضاً زده می‌شود کاملاً با آرمان‌های انقلاب اسلامی در تضاد است، کاملاً با فرهنگ ایرانی، اسلامی ما در تضاد است.

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

20 Oct, 16:32


🔴 افغانستانی‌ها بزرگ‌ترین تجار دنیا ....

🔹مهندس حسین محمدیان: آیا واقعاً همه‌ی افغانستانی‌ها مجرم اند؟!

🔹صحبت‌های شنیدنی مهندس حسین محمدیان، رییس کمیسیون توسعه صادرات و عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی خراسان رضوی، درباره مهاجرین افغانستانی را در کلیپ بالا ببینید.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

19 Oct, 10:09


مدرسه‌ افغانستانی‌ در تهران که هیچ کدامتون ندیدید





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 16:04


پذیرش مهاجران قانونی فرصتی برای ایران

سیدمحمد بحرینیان:

مسئلهٔ سیاست‌های پذیرش مهاجران موضوع امروز و دیروز ایران نیست. فقط هم مسئلهٔ ایران نیست و تقریباً تمام کشورهایی که در مقایسه با همسایگان، از آرامش و رفاه بیشتری برخوردارند مقصد مردم مهاجر کشورهای همسایه خود خواهند بود، به‌طوری‌که دغدغه‌های حوزهٔ پذیرش مهاجر در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به‌شدت پررنگ است.

سیاست پذیرش مهاجر پیش از هر موضوع دیگر یک مسئلهٔ جمعیتی است و با سیاست‌های جمعیتی باید تناسب و تطبیق داده شود. اگرچه در چند سال گذشته و به‌ویژه پس از وقوع چند مورد جنایت از سوی مهاجران، مسئله رنگ‎وبوی امنیتی و پلیسی گرفت، اما مسئلهٔ مهاجرت دارای ابعاد گسترده است.

بعد اول آنکه کشور ما با سرعت به سمت پیرسالی حرکت می‌کند و با تداوم وضعیت پیش رو، ما برای تأمین نیروی کار، آن‌هم نه صرفا کارگر ساده بلکه در سطوح کارشناسی و میانی به پذیرش مهاجر نیاز داریم. جالب است برخی رسانه‌ها و چهره‌هایی که معمولاً علیه مهاجرین از کشورهای همسایه موضع می‌گیرند پیش ‌از این با سیاست‌های تبلیغ افزایش جمعیت و فرزندآوریِ ایرانیان هم موافق نبوده‌اند. طبیعی است که این دو قابل‎جمع نیست و تنها رشد جدی جمعیت و بالارفتن نرخ جانشینی در خانواده‌های ایرانی است که می‌تواند ایران را از مهاجران تا حدی بی‌نیاز کند. به‌ عبارت‌ دیگر، با تداوم وضع فعلی در حوزهٔ جمعیت، در آینده پذیرش مهاجر نه‌تنها قابل‌ممانعت نیست، بلکه باید برای جذب مهاجران به کشور تسهیلات بیشتری هم در نظر گرفته شود.

غیر از مسئلهٔ جمعیت، بُعد دیگر اقتصاد است. ما کشوری با سیاست‌های یارانه‌ای گسترده نادقیق هستیم. یعنی چه؟ به‌‎عنوان‌ مثال، دولت ما یک کیلو گندم را به قیمت ۲۰ هزار و پانصد تومان از گندمکاران می‌خرد و آرد می‌کند، ولی آرد را به قیمت کمتر از کیلویی هزار تومان به نانوایی‌های دولتی عرضه می‌کند. در حوزهٔ برق و بنزین و غذا و بسیاری از کالاها و خدمات دیگر هم همین اتفاق افتاده است. این یارانه خوب است، به‌شرط آنکه عادلانه و در میان شهروندان ایرانی و مهاجران قانونی توزیع شود، نه آنکه از بیت‌المال و منابع مردم ایران، سالانه مبلغ بالایی صرف مهاجران بی‌ضابطه شود. [...]

بعد از پرداختن به دو بُعد اجتماعی و اقتصادی، می‌توان به مسائل امنیتی رسید. قطعاً باید سیاست‌های انتظامی دقیقی، از جمله دیوار در مرز شرقی، را با جدیت پیگیری کرد، اما باید متوجه بود که چنین اقداماتی زمانی راهگشاست که با سیاست‌های داخلیِ درستی همراه باشد. مهاجرپذیری اساساً مسئله‌ای اجتماعی و اقتصادی است و چنین مسائلی راه‌حل‌های اجتماعی و اقتصادی دارند. ابعاد انتظامی هم تکمیل‌کننده خواهند بود.

دقت شود که نکتهٔ پیش‌گفته به معنی تقلیل جایگاه فراجا یا دستگاه‌های مشابه نیست، بلکه بدان معناست که پلیس و وزارت کشور در موضوع مهاجران نباید تنها بماند و حل ریشه‌ای چنین موضوعی، به زنجیره‌ای از تصمیمات درست اجتماعی، اقتصادی و نهایتاً امنیتی نیاز دارد.

نتیجه بندهای پیشین آن است که سیاست‌های پذیرش مهاجران و بازگشت مهاجران غیرقانونی، باید با آرامش و تدبیر پیگیری شود و نمی‌تواند دستمایهٔ بحث‌های رسانه‌ای و محفلی باشد. ما باید به سمتی پیش برویم که در برابر مهاجر غیرقانونی بایستیم اما توأمان تلاش کنیم که ایران بهشت مهاجران قانونی شود. همین حالا هم بیشترین ورود سرمایه از مهاجران دو همسایهٔ غربی و شرقی ما نشأت می‌گیرد. تقریباً تمام قدرت‌های جهانی یا نوظهور در دنیا تلاش می‌کنند درهای کشورشان تا حد امکان برای مهاجران قانونی، سرمایه‌گذار و مفید تا حد امکان گشوده باشد.

برخی از سخنان نسنجیده فعلی که نقل محافل هم هست، منجر به شکاف بین ملت‌هاست و نمی‌تواند به صلاح باشد. ضمن آنکه، بر اساس قانون برنامه هفتم، دانشگاه‌های ایران باید در پایان دوره میزبان ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی باشند که قطعاً سیاست درستی است. مهاجران برای ما دریای ظرفیت‌اند و باید تعادل را در سیاست‌های متناظر با آنها برقرار کرد. یعنی به همان میزان که تلاش می‌کنیم مهاجرت با حساب و قانونی باشد و مهاجر غیرقانونی به کشور مبدأ بازگردانده شود، به همان میزان تلاش کنیم دانشگاهیان، نیروی کار ماهر و سرمایه‌گذاران، ایران را به‌عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب کنند.

متن کامل را در اینجا بخوانید.

از: روزنامه رسالت (۱۴۰۳/۷/۲۵)



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 08:34


برخورد با مهاجران افغانستانی باید بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد کارشناس مذهبی ، سیاسی ، فعال فرهنگی و رسانه ای افغانستانی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی افغانستان را جزئی از جبهه مقاومت می دانند بنابراین برخورد با مهاجران افغانستانی باید بر اساس منویات ایشان باشد.حجت الاسلام دکتر سید بصیر احسانی در گفت و گو با برنامه انعکاس رادیو دری در مورد دیدار جمعی از بزرگان و شخصیت های افغانستانی و اعضاء و مسوولان شورای هماهنگی هیآت مذهبی افغانستانی مقیم استان قم ایران با حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی تولیت حرم حضرت امام خمینی (ره) و اینکه وی تاکید کرده درب حرم حضرت امام خمینی (ره) همواره به روی مهاجران افغانستانی باز بوده و از این پس هم باز خواهد بود و اینکه تبلیغات بی دلیلی علیه مهاجران افغانستانی شکل گرفته که باید خنثی شود اظهار کرد: نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی هم به افغانستانی ها نگاه ویژه ای است.


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

17 Oct, 03:56


اکانت سعیدیسم هم به میدان مبارزه منطقی با مهاجرستیزان افراطی آمده و حرف های خوبی زده...

موضوع مهاجرین افغانستانی مقیم ایران خیلی حواشی داشته است. این ویدئوی سعیدیسم، خیلی منطقی ابعادی از موضوع را بیان کرده که خیلی وقتها بیان نمی‌شود.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Oct, 05:35


ادامه پست قبلی

اما اگر این مسئله مدیریت نشود و بدون قانون باشد (اتفاقی که الان می‌افتد نزدیک به این است)، ما آسیب‌ها و ضررهایش را به بیشترین شکل ممکن می‌بینیم و از فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که این موضوع دارد نمی‌توانیم استفاده کنیم، یعنی دو سر باخت می‌شود؛ بنابراین ما باید به یک چهارچوبی برای مواجهه با مسئله اتباع برسیم که اولاً اخلاقی باشد، دوما" در راستای منافع ملی باشد، سوما" دچار «افغان ستیزی، افغان هراسی و بازی کردن در این پازل دمیدن در شکاف‌ها و گسل‌های هویتی و اجتماعی» نباشد، چهارما" از طرفی فانتزی و رمانتیک و بدون در نظر گرفتن اقتضائات واقعی هم نباشد. این چهار مورد چهارچوب مواجهه ما با این مسئله است؛ بنابراین حضور اتباع اگر با سیاست گذاری فرهنگی، اجتماعی دقیق و درست همراه باشد می‌تواند فرصتی برای گسترش تمدن فارسی گرا برای افزایش دسترسی ما به اهداف منافع ملی‌مان در ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی باشد.
از طرفی این مسئله چالش‌هایی هم دارد که این چالش‌ها قابل مدیریت و حل شدن است، به شرطی که از آن نترسیم و عقلانی بتوانیم مسئله را مدیریت کنیم.
به عنوان مثال اینکه جامعه مهاجر افغان به صورت کلونی یعنی به صورت متمرکز زندگی کند، این مانع از این می‌شود که سیاست‌های ادغام اجتماعی بتواند به وجود بیاید و ممکن است یک مهاجر ۸-۷ سال در ایران زندگی کند ولی همچنان مانند روز اول باشد؛ بنابراین ما باید کاری کنیم که تمرکز حضور افغان از بین برود، به جای اینکه در یک مدرسه از ۳۰۰ دانش آموز ۲۹۰ دانش آموز افغان باشند باید این ۲۹۰ نفر در سراسر شهر پخش شوند و در هر مدرسه ما یک دانش آموز افغان داشته باشیم. پس این نیاز به یک آموزش ویژه دارد هم به خود دانش آموز افغان و خانواده‌اش برای اینکه ادغام اجتماعی را بپذیرد و کم کم بیایند و در جامعه ایرانی حل شود و از طرفی به والدین، معلمان و دانش آموزان دیگری که میزبان هستند تحقیر و توهین نکنند و وی را  به عنوان یک دوست بپذیرند، کم کم با وی ارتباط برقرار کنند، او را درون این زیست فرهنگی حل کنند و عضوی از خودشان بدانند؛ بنابراین مسئله حضور اتباع افغان نیاز به یک آموزش و تدبیر دارد و باید بدانیم این برای ما یک فرصت است و غرامت فرهنگی دارد 
 
یادداشت: صابر اکبری خضری




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

15 Oct, 05:34


حضور مهاجران افغانستانی در ایران نباید به شکل تهدید کلی و سراسر بحران دیده شود

 
به گزارش تابناک از استان البرز، حضور مهاجران افغانی در ایران یک مسئله و حضور غیرقانونی، کنترل نشده و به دور از شناخت و برنامه ریزی مهاجران افغان در ایران یک مسئله دیگر است. اما این دو با هم یکی شده و البته اختلاط این دو مسئله با همدیگر هم ناشی از کم دقتی علمی ما در شناخت و تعریف مسئله است، یعنی مسئله شناسی ما اختلال دارد.
از نظر من دو عامل بیرونی این مسئله را تشدید می‌کند، اول روحیه نژاد پرستانه‌ای که در برخی از اقشار در جامعه ایرانی رواج دارد و خودش را برتر می‌داند و احساس می‌کند که با تحقیر دیگران می‌تواند آلام خود را تسکین دهد. هویت ایرانی یک «دیگری ای» در طول تاریخ داشته، به عنوان مثال در دوران هخامنشیان روم یا غرب بوده است و در یک دوران مغول و در دوران دیگر هم ترک‌ها بودند و این به فراخور تاریخ تغییر کرده است.
حالا این متکثر است و برخی در حال تلاش هستند که بگویند دیگری ایرانی عرب است و لقب به آنها می‌دهند و با تحقیر اعراب می‌خواهد هویت خود را بسازد.
دیگری بخشی از جامعه غرب است، حالا با عناوین مختلف یعنی تقابل ایران و غرب، اسلام و غرب، شرق و غرب عالم همچین دوگانه‌هایی دارد.
برای بخشی از جامعه ایرانی هم آن «دیگری» دارد تبدیل می‌شود به افغان، چرا؟ چون هیچ کس دیگری را نمی‌تواند تحقیر کند و حتی نسبت به اعراب کم کم احساس عقب ماندگی می‌کند بالاخره تنها کسی که می‌شود تحقیرش کرد و نسبت به وی احساس برتری کرد در حال حاضر افغان است.
بنابراین، این یک عامل بیرونی است که این مسئله را تشدید می‌کند تا اولا ما منصفانه و عقلانی به عنوان یک مسئله اجتماعی با موضوع حضور اتباع افغان مواجه نشویم بلکه سریع به یک مواجهه احساسی، هراس گونه و غیر عقلانی بغلتیم.
عامل دوم حتما مداخله و دستکاری رسانه‌ای از طرف بعضی از جریان‌های معاند و معارض جامعه ایرانی است، یعنی یکی از پروژه‌های امنیتی برای ایجاد گسل‌های اجتماعی و گسل‌های هویتی و فعال کردن شکاف‌های بالقوه در جامعه ایرانی از طرف رسانه‌های خارجی حتماً این است که این شکاف‌ها، گسل‌ها و این دوگانه‌ها را در جامعه ایرانی تقویت کنند.
همانطور که می‌خواهند گسل شیعه و سنی را تقویت کنند، همانطور که دو قطبی انقلابی و غیر انقلابی، با حجاب بی حجاب را بیشتر و تنش و درگیری ایجاد کند.
یکی دیگر از آن دوگانه‌های بالقوه‌ای که برای جبهه مبارز قابل سرمایه‌گذاری است دوگانه ایرانی-افغانی است و در این موضوع با انواع و اقسام مختلف ترفند‌ها می‌دمد. از طرفی به ایرانی‌ها می‌گویند افغان‌ها شما را بدبخت کرده و مشاغل شما را گرفتند، ایجاد ناامنی، تجاوز، قتل و غارت می‌کنند و شما را کم کم از خانه‌ها یتان بیرون می‌کنند، همان کاری که اسرائیل با فلسطین کرد را اینها به سر شما می‌آورند.
از طرف دیگر هم به جامعه افغان چه مهاجر و چه افغانی که در خود افغانستان ساکن است می‌گویند که ایرانی‌ها از شما بهره کشی می‌کنند، شما را تحقیر کرده و آدم حساب نمی‌کنند، شما نوکری آنها را می‌کنید و چیزی گیرتان نمی‌آید و همیشه زندگی تان مشکل دارد و مدام در این شکاف می‌دمند، پس ما باید مراقب باشیم که در این سیاست دوگانه بازی نکنیم.
این دوگانه‌ای است که یک طرفش افغان هراسی، افغان ستیزی، سراسر آسیب و تهدید دانستن و در واقع مواجهه غیر اخلاقی با این موضوع و یک طرف دیگر یک جور نگرش فانتزیِ مثبت اندیشیِ خامِ بدون عقلانیت و بدون در نظر گرفتن اقتضائات و چالش‌های ممکن اجتماعی است. ما باید از این دو رویکرد فاصله بگیریم.
حضور مهاجران نه فقط افغان بلکه همه کشور‌ها در یک کشور مقصد، اگر درست مدیریت شود نه تنها مشکل نیست بلکه به شدت فرصت بسیار خوبی برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی امنیتی آن جامعه است.
یعنی اگر ما بتوانیم سیاست ادغام اجتماعی را پیگیری کنیم، کم کم این جامعه مهاجر در دل جامعه ایرانی حذف می‌شود، فرهنگ جامعه ایرانی را کاملاً قبول می‌کند حتی مذهب و زبانشان تغییر می‌کند. (البته مهاجرانی که وارد ایران می‌شوند زبان فارسی دارند) و در واقع کاملاً یک ایرانی می‌شود و خود این مسئله عامل قدرت ما می‌شود، اگر مدیریت شود حتی در اقتصاد هم به ما کمک می‌کند.

ادامه مطلب در پست بعدی

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

14 Oct, 08:17


🔴 سید حسن در سیبل مهاجرستیزان

🔹به دنبال تأکید سید حسن خمینی، مبنی بر ضرورت مقابله با موج #مهاجر_ستیزی علیه #شیعیان_افغانستانی، اکانت‌های مهاجرستیز سراغ وی رفته تا به زعم خود به تخریب وی بپردازند.

در مورد ادعای این اکانت باید عرض کنیم، شما هنوز به دنیا نیامده بودی که مشتاقان و مریدان حضرت روح‌الله پای انقلاب وی ایستاده و هنوز نیز به آن ارادت دارند... به همان میزان بیت ایشان نیز از اخلاص و محبت و مودت #مهاجرین_افغانستانی به حضرت امام(ره) و آرمان‌های انقلاب اسلامی مطلع هستند...



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

13 Oct, 04:44


📼 فیلم کوتاه «صادره»

فیلم «صادره» روایتی از شرایط زندگی مهاجرین افغانستانی در داخل ایران است و جمعی از مهاجرین افغانستانی نیز در عوامل تولید پشت صحنه و جلوی صحنه فیلم، نقش دارند.

خلاصه داستان:
داستان فیلم با معرفی شخصیت اصلی، رضا، آغاز می‌شود. رضا یک معلم ایرانی است که به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به ترک شغل خود شده است. او تصمیم می‌گیرد به مهاجران افغانستانی کمک کند و مدرسه‌ای راه‌اندازی کند. با کمک چند نفر از مهاجران افغانستانی، رضا موفق می‌شود یک خانه قدیمی را به مکتب تبدیل کند. مهاجران افغانستانی با تمام وجود تلاش می‌کنند تا این مکتب را حفظ کنند اما ...

🎬کارگردان: محمد کارت
🖍نویسنده: محمد کارت
🇮🇷محصول کشور: ایران



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Oct, 16:38


🎥 نظری: مردم و فرهنگ افغانستان نیازمند تعریف دقیق‌تری در ایران هستند

⭕️ در نشست شعرخوانی شاعران ایران و افغانستان که به مناسبت بزرگداشت حافظ در عمارت بلخ برگزار شد، فاضل نظری، شاعر و ادیب ایرانی، بر ضرورت تعریف دقیق‌تر مردم و فرهنگ افغانستان در ایران تأکید کرد.

فاضل نظری:
این کشور نیازمند توجه بیشتری از سوی همسایگانش است و باید روایت‌های درستی از مردم افغانستان در ایران ارائه شود.
بلافاصله پس از ورود به افغانستان، احساس نزدیکی و تعلق به سرزمینش را تجربه کردم. «هنوز یک ساعت از ورودم به افغانستان نگذشته بود که احساس کردم در وطن خود هستم.»


🔺 بیشتر بخوانید
ایراف



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

12 Oct, 14:22


سید حسن خمینی : عقل و عقلانیت در همه جا لازم است / حجم تبلیغات بی‌دلیلی علیه مهاجران افغانستانی شکل گرفته

علی‌رغم ممانعت‌هایی که بعضا می‌شود، درب حرم امام همیشه به روی دوستان افغانستانی باز بوده و از این به بعد هم حتما همین طور خواهد بود.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 17:10


افزایش ۴۰ درصدی بازگشت اتباع افغانستان از مرز دوغارون

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری، ۲۷۰ هزار مهاجر افغانستان از طریق مرز دوغارون به افغانستان بازگردانده شده‌اند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.

حسین شرافتی‌راد، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی، در سفر به تایباد بیان کرد که ۲۷۰ هزار نفر از اتباع افغان در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ از طریق مرز دوغارون به افغانستان بازگشته‌اند.

وی افزود که این تعداد در ۱۱ استان شناسایی و به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

شرافتی‌راد تأکید کرد که بازگرداندن شهروندان افغانستان از استان خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی همچنین اشاره کرد که شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز و اخراج آنان به کشورهای خودشان تا پایان امسال یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت کشور است.

وی تصریح کرد که هیچ شهروند افغانستان، چه مجاز و چه غیرمجاز، حق سکونت و اشتغال در هفت شهر مرزی استان خراسان رضوی را ندارند.

شرافتی‌راد همچنین از تحصیل ۶۰ هزار دانش‌آموز و دانشجوی خارجی مجاز در این استان خبر داد و افزود که پنج هزار دانش‌آموز به‌دلیل تکمیل نبودن مدارک تحصیلی هنوز موفق به ثبت‌نام نشده‌اند.

گفته می‌شود که دستکم 400 هزار مهاجر دارای مدرک و اقامت در مشهد حضور دارند.



ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 17:06


🔴 خون چه کسانی پای آرمان انقلاب اسلامی است؟!

☑️ بیش از هزاران شهید افغانستانی در دفاع مقدس و دفاع از حریم اهل بیت(ع)

🔺 این‌ها بخشی از هزینه‌هایی است که مهاجرین افغانستانی پای آرمان‌های انقلاب اسلامی داده‌اند.

○هر ندایی که بوی دوئیت و تفرقه بدهد، حیله دشمن انقلاب است.





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 16:56


🔹 برای آقایان در پلیس فتا| دیشب ساعت ۹ در اردبیل چه اتفاقی افتاده است؟

🔹پلیس فتا نشر اخبار دروغ در فضای مجازی را برهم زننده امنیت روانی مردم و مصداق عمل مجرمانه دانسته و می‌گوید عامل یا عاملان آن به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

🔹ساعت ۹ دیشب، پنج‌شنبه ۱۹ مهر در اردبیل چه اتفاقی افتاده است؟!

🔹آیا این توئیت مصداق شایعه‌پراکنی و دروغ نیست؟ شما به جای اردبیلی‌ها باشید نمی‌پرسید چه شده است و این زنگ خطر چطوری به صدا درآمده؟!

🔹متن سراسر توهین‌آمیز به شهروندان همسایه هم که جای خود... دریغ از ذره‌ای ادب، نزاکت و انسانیت...

🔹این گوی و این هم میدان آقای #فراجا و بزگواران در #پلیس_فتا ببینیم از حرف تا عمل چقدر فاصله است...

🔹آیا می‌توانید این موجود را برای لجن‌پراکنی مداوم و نشر اکاذیب، پاسخگو کنید




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

11 Oct, 16:55


🍁 پلیس فتا: بازنشر اخبار کذب و شایعه نیز عمل مجرمانه است

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا به کاربران توصیه کرد: از انتشار و بازنشر هرگونه خبری که از منبع، صحت و سقم آن اطمینان ندارند خودداری نمایند تا افراد فرصت‌طلب نتوانند با ترفند شایعه‌سازی در جامعه موجب ایجاد ناراحتی و تشویش اذهان عمومی شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، وی از برخورد قانونی با عوامل تولید یا انتشار شایعات و اخبار کذب در فضای مجازی که موجب تشویش اذهان عمومی می‌شوند خبر داد و گفت: پلیس فتا در راستای وظایف ذاتی و مأموریت‌های محوله خود جهت پیشگیری و مقابله با این پدیده مجرمانه، همواره با رصد و تجزیه و تحلیل فضای مجازی به‌دنبال تأمین امنیت این فضا بوده و انتشاردهندگان و بازنشرکنندگان شایعه و اخبار کذب را به محاکم قضایی معرفی خواهد کرد. (ایسنا؛ ۱۴۰۳/۷/۱۹)





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Oct, 05:29


🇮🇷 اتوپیای ایران، منهای دیگر ملیت‌ها سرابی بیش نیست

🇮🇷 هر ایرانی باید یک‌بار جدی از خود بپرسد که این ایران که جان‌فدایش است، در آینده چه شکلی خواهد بود، یا به چه شکلی باید باشد؟ این جغرافیا که برایش مقدس است، چگونه به بهشت و آرمانشهر تبدیل می‌شود؟

رویای ایران، در محدوده مرزهای ایران خلاصه نمی‌شود. این مرزها، مرزهای جغرافیایی و اعتباری  هستند لتعارفوا. اگر ایرانِ آینده در این محدوده تصور شود، ایرانی محدود خواهد بود. واقعیت‌ها و تاریخ به این مرزهای سایکس-پیکو محدود نیست. تخیل محدود راجع به آینده ایران، یک کشوری ضعیف خواهد ساخت؛ ملتی که خیلی از ظرفیت‌ها را از دست داده‌است. اتوپیای ایران در آینده  اگر بر مدار تخیلی محدود و شونیستی استوار شود، ایرانی خواهد بود که از خودش و اطرافیانش متنفر خواهد بود.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

10 Oct, 05:11


⭕️ و اما نگاه مردم افغانستان به ایران!

صحبت‌های شنیدنی مردم افغانستان در مورد حملات موشکی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

09 Oct, 12:12


شکایت جمعی از خانواده های شهدای فاطمیون از کوروش غدیری، فریبا فریبایی و ندا شمس به دلیل توهین و افترا

جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم افغانستانی لشکر فاطمیون از کوروش غدیری، فریبا فریبایی و ندا شمس به دلیل توهین و افترا در دادسرای عمومی و انقلاب استان تهران شکایت کردند.




ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

09 Oct, 12:12


🔴وقتی پای حق و حقوق به میان می‌آید!!!

🔹روزنامه شرق، گزارشی از #مریم_لطفی را کار کرده که در آن به مسئله توهین‌های عمومی و نسبت‌های دروغ یک #مهاجر_ستیز که تمام مهاجرین افغانستانی را دزد و تروریست خوانده بود، اشاره شده است.
🔹در این گزارش گفته شده است که #مهاجرین_افغانستانی می‌توانند از این فرد شکایت کرده و وی را نسبت به هتاکی‌های آشکارش از سوی #دستگاه_قضایی مورد تعقیب و بازخواست قرار دهند.
🔹این هم واکنش این فرد به گزارش #روزنامه_شرق... وقتی پای حق و حقوق و پاسخگویی می‌رسد...





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر

کانال کمپین مهاجرین افغانستانی در ایران

09 Oct, 03:26


⭕️ موج مهاجرهراسی گروهی را هدف قرار داده که صدایی از خود ندارند

به گزارش ایراف، عبدالله اسماعیلی، نویسنده کتاب زباله گرد در خصوص مهاجرهراسی‌های گسترده در ایران اذعان کرد: اخبار کذب و غیرواقعی بدون حقیقت سنجی به سرعت منتشر می شوند و تکذیبیه‌های آن هیچ‌گاه به صورت عمومی دیده نمی‌شوند.

عبدالله اسماعیلی در پاسخ به این سئوال که چگونه می‌شود، بازنمایی درست و صحیحی مطابق با واقعیت مهاجران داد، گفت: خود حقیقت بهترین بازنمایی است.

او افزود: بهترین راه نشان دادن واقعیت جمعیت مهاجران نشان دادن حقیقت است. در شبکه‌های اجتماعی جمعیت مهاجران تا ۱۷ میلیون هم شنیده شده که این معادل حدود نصف جمعیت افغانستان است! آیا این می‌تواند درست باشد؟

⭕️موج مهاجرهراسی گروهی را هدف قرار داده که صدایی از خود ندارند
نویسنده کتاب زباله گرد درباره آمار اغراق‌آمیز جرائم مهاجران که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود گفت: این آمار و ارقام به صورت بسیار مبالغه‌آمیز ذکر می‌شود. هیچ اجتماعی بدون جرم نیست اما بنابر آمار، میزان جرائم مهاجرین کمتر از میانگین هر جامعه‌ای است.

این فارغ التحصیل ادبیات درباره دغدغه‌اش گفت: دغدغه من برای نوشتن اندیشه و زندگی انسان است که در کتاب نخست به آن پرداختم و شاید دلیلی که به نوشتن برای کودکان پرداختم این بود که چیز امیدوار کننده ای در زندگی بزرگسالان پیدا نکردم و ناخودآگاه به نوشتن برای کودکان پرداختم.

این نویسنده درباره ایده نوشتن “زباله گرد” اظهار کرد: نمی‌دانم ایده‌ها از کجا می‌آیند. ایده زباله گرد شاید از این فکر بوجود آمد که اندیشه و افکار آدمی را همچون زباله‌های مغز پنداشتم و در این کتاب هم به اندیشه‌های مخربی که انسان مدرن تولید کرده از زبان یک زباله گرد پرداختم.

وی درباره کتاب دومش اظهار کرد: کتاب دومم که در مراحل پایانی تصویرگری است یک داستان کودک است. داستان در جغرافیای شمالی زمین و در مناطق شفق قطبی رخ می‌دهد و موضوع داستان نیز همین است.

او درباره نویسندگان الهام بخش خود گفت: نویسندگان مورد علاقه ام، نویسندگان اهل جمهوری چک، بهومیل هرابال و فرانتس کافکا و نویسندگان دیگری همچون آلبر کامو، ریچارد براتیگان، همینگوی و جی دی سالینجر هستند.

🔗 از ایراف





ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کانال تلگرام | گروه تلگرام | کانال گنجه در تلگرام | توییتر