پرسش و پاسخ شرعی @anasislammm Channel on Telegram

پرسش و پاسخ شرعی

@anasislammm


ارتباط با استاد أنس
@anasislamm

پرسش و پاسخ شرعی (Persian)

با کانال تلگرام پرسش و پاسخ شرعی، شما می‌توانید به سوالات شرعی خود پاسخ دقیق و کامل پیدا کنید. این کانال توسط استاد أنس اداره می‌شود که در این حوزه تخصص دارد. اگر به دنبال اطلاعات دقیق و کاربردی در زمینه شریعت اسلامی هستید، این کانال مناسب برای شماست. از طریق این کانال می‌توانید با استاد أنس در ارتباط باشید و سوالات خود را مطرح کرده و پاسخ مورد نظر را دریافت کنید. بنابراین، اگر به توسعه دانش خود در حوزه شریعت اهتمام دارید، بهترین راه ارتباط با استاد أنس و کسب پاسخ به پرسش‌هایتان، از طریق این کانال در دسترس شماست. از این امکان منحصر به فرد استفاده کنید و اطلاعات موردنیاز خود را به‌روز کنید.

پرسش و پاسخ شرعی

07 Jan, 14:42


سلام
ما مسلمانان همه ی حیوانات حلال را ک میخوریم باید سرشان را ببریم یا ذبح بکنیم، ولی چرا ماهی را که از دریا میگیریم سرش را نمیبریم؟


جواب:
و علیکم السلام و رحمة الله و برکاته
الحمدلله
شریعت اسلام مردار ماهی را حلال کرده است و نیازی به ذبح ندارد و ما تابع شریعت الهی هستیم هر آن چه که امر به ذبح شده از جمله گاو و گوسفند و ... باید ذبح شوند و ذبح شرعی نشوند حلال نیست، اما حیوانات دریایی نیازی به ذبح ندارد و شریعت مردار آن ها را حلال کرده است و به ذبحشان امر نکرده است.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

07 Jan, 14:42


سلام استاد
درباره قسم به دروغ توضیح دهید؟


جواب:
و علیکم‌ السلام و رحمة الله و برکاته
الحمدلله
قسم دروغ جزو گناهان کبیره(بزرگ) است و خداوند متعال می فرماید:
وَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تَرَى الَّذِينَ كَذَبُوا عَلَى اللَّهِ وُجُوهُهُم مُّسْوَدَّةٌ ۚ أَلَيْسَ فِي جَهَنَّمَ مَثْوًى لِّلْمُتَكَبِّرِينَ
(الزمر ۶۰)
ترجمه: و روز قیامت کسانی را که بر خدا دروغ بسته اند، می بینی که چهره هایشان سیاه شده است، آیا در جهنم جایگاهی برای متکبران نیست؟!

و رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرمودند:
"مِنْ عَلَامَاتِ المُنَافِقِ ثَلَاثَةٌ: إِذَا حَدَّثَ كَذَبَ، وإذَا وَعَدَ أَخْلَفَ، وإذَا اؤْتُمِنَ خَانَ"
(صحیح مسلم ۵۹)
ترجمه: "از نشانه های منافق سه چیز است: وقتی حرف می‌زند دروغ می گوید، وقتی وعده می دهد خلاف وعده می کند و هنگامی که امانتی به او سپرده می شود در امانت خیانت می کند"

پس مسلمان آگاه باشد که دروغ گفتن، مخصوصا قسم به دروغ جزو صفات مومنان نیست و بلکه از صفات منافق و دورو می باشد و قیامت مسلمان را تباه می کند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

04 Jan, 18:55


مفتی های فیسبوک

زمان: ۱ دقیقه و ۱۹ ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

03 Jan, 20:02


سلام علیڪم
١) آیا رزق و روزى هر انسانى از قبل تعیین شده است و اگر تعيين شده، پس دعای ‌رزق و روزى چه فایده اى دارد؟
٢) آیا عمر انسان پیش از تولد مشخص شده است؟


جواب:
وعلیکم السلام و رحمة الله و برکاته
الحمدلله
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
"إن أولَ ما خلق اللهُ القلمَ فقال له: اكتبْ ، فجرَى في تلك الساعةِبما هو كائنٌ"
ترجمه: "در حقیقت آن چه را که خداوند متعال اول خلق کرد قلم بود، سپس به او گفت: بنویس، پس در آن ساعت به جریان افتاد آن چه را که حادث می شود"
(تاریخ طبری ۱/۳۲)

در روایت دیگر می فرماید تا ابد نوشته شد و هم چنین در حدیث دیگری رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
"إنَّ اللَّهَ عزَّ وجلَّ وكَّلَ بالرَّحِمِ مَلَكًا، يقولُ: يا رَبِّ نُطْفَةٌ، يا رَبِّ عَلَقَةٌ، يا رَبِّ مُضْغَةٌ، فإذا أرادَ أنْ يَقْضِيَ خَلْقَهُ قالَ: أذَكَرٌ أمْ أُنْثَى، شَقِيٌّ أمْ سَعِيدٌ، فَما الرِّزْقُ والأجَلُ، فيُكْتَبُ في بَطْنِ أُمِّهِ"
"خداوند متعال فرشته ای را در رحم زن وکیل می کند، می گوید: ای پروردگارا نطفه شود(جنین) ، پروردگارا خون بسته شده شود، پروردگارا تکه گوشتی شود، پس هنگامی که اراده کرد(جنین) را خلق کند می گوید: (خداوندا) پسر یا دختر؟ ، سعادتمند یا نگون بخت؟ ، وقت مرگ و رزق او چقدر است؟ پس در شکم مادرش برای او نوشته می شود"
(صحیح بخاری ۳۱۸)

با توجه به احادیث بیان شده رزق و عمر انسان تعیین شده است، اما سوالی که پیش میآید اینست که پس چرا تلاش می کنیم؟ در حالیکه رزق ما نوشته شده است؟ یا احادیث دیگری داریم که باعث افزایش و برکت رزق می شود یا باعث برکت در عمر می شود این احادیث را با احادیث بالا چگونه جمع کنیم؟
به طور خلاصه این چنین می گوییم خداوند متعال با علم بی نهایت خود می داند که فلان شخص زحمت می کشد و دعا می کند پس رزق او زیاد است و رزق فلانی که تلاشی نمی کند کم است و با توجه به این علم بی نهایت خداوند متعال، رزق او نوشته شده است، یعنی ما که خود نمی دانیم جزو کدامین دسته هستیم پس باید تلاش کنیم و دعا کنیم، و اما عمر شخصی ثانیه ای جلو یا عقب نمیافتد خداوند متعال می فرماید:
"وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ ۖ فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً ۖ وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ"
ترجمه: "و برای هر امتی زمان (و مدت معينی) است، پس هنگامی که اجلشان فرارسد نه لحظه ای (از آن) تأخير کنند و نه (بر آن) پيشی گيرند"
(اعراف ۳۴)

اما دعا و اعمال صالح باعث برکت در عمر می شود، همان طور که در احادیث آمده است.
البته قابل ذکر هم هست که رزق تنها مال نیست، سلامتی، داشتن فرزند همه این ها رزق محسوب می شوند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

03 Jan, 20:01


سلام علیکم و رحمه الله
جماعتی از ملحدین می گويند که اگر اسم الله رو اسلام معرفی کرده است، پس چرا اسم پدر پیامبر عبدالله بوده است؟ و همچنین می گويند اسم الله اسم یکی از بت های اعراب بوده است، لطفا توضیح دهید؟


جواب؛
وعليكم السلام و الرحمة الله و بركاته
الحمدلله
اگر این اشخاص همانند طوطی هر چیزی را میشنیدند تکرار نمی کردند و اول کمی مطالعه می کردند خیلی راحت جواب سوالهای خود را دریافت می کردند.
این سوال یا به خیال خودشان شبهه ای که مطرح می کنند، از بی اطلاعی آن ها نسبت به قرآن است در حالی که وقتی با هر کدام از این ملحدین حرف میزنید بیشترشان میگویند که ما تمام قرآن را خوانده ایم و حاشا و کلا که اینگونه باشد.
در قرآن خداوند متعال برای ما بیان میکند که مشرکان مکه به الله ایمان داشتند و خداوند متعال این را برای ما بازگو می کند:
"وَلَئِن سَأَلْتَهُم مَّن نَّزَّلَ مِنَ السَّمَاء مَاء فَأَحْيَا بِهِ الْأَرْضَ مِن بَعْدِ مَوْتِهَا لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ"
ترجمه: "و اگر از آنها(مشرکان قریش) بپرسی: «چه کسی از آسمان آبی را نازل کرد، آنگاه با آن (آب) زمین را بعد از مردنش زنده کرد؟ البته می گویند: «الله» بگو: حمد و ستایش مخصوص خداوند است» بلکه بیشتر آنها در نمی یابند"
(عنکبوت ۶۳)

مشکل مشرکان قریش این نبود که به الله ایمان نداشته باشند بلکه مشکل شریک قرار دادن برای الله بود و بت ها را تنها واسطه ای برای نزدیک شدن به الله قرار داده بودند همان طور که خداوند می فرماید:
"أَلَا لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ ۚ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَىٰ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ"
ترجمه: "آگاه باشید که دین خالص از آن خداست، و کسانی که به جای او معبودان (اولیایی) گرفتند(گویند:) ما آن ها را عبادت نمی کنیم بلکه تنها برای نزدیک شدن ما به الله است، بی گمان خداوند (روز قیامت) میان آنها در آنچه اختلاف داشتند داوری می کند، خداوند آن کسی که دروغگوی ناسپاس است هدایت نمی کند"
(زمر ۳)

و اما در مورد این که الله اسم یک بت بوده است، هر ادعایی نیاز به دلیل و مدرک دارد، در غیر اینصورت ادعا آسان است و روزانه از این ادعاهای بی اساس و بی سند و مدرک در فضای مجازی مشاهده می کنیم.
چیزی که در کتب تاریخی آمده است و نام بت ها را بیان کرده اسمی از بتی به نام الله نیامده است غیر از این که در بعضی کتب آمده که اسم (لات)که نام یکی از بت ها بوده و در قرآن هم آمده است، گویند که قصدشان اسم مونث الله بوده است که این قول هم چندان قوی نیست.
در هر صورت نام الله قبل اسلام هم بوده و همان الله که ما می پرستیم مشرکان قریش نیز بدان ایمان داشتند چون آن ها دین خود را همان دین ابرهیم و اسماعیل علیهماالسلام می دانستند و حتی داخل کعبه تصویر ابراهیم علیه اسلام را گذاشته بودند و آن ها نیز طواف کعبه را انجام می دادند.
تمام پیامبران برای دعوت به یگانگی و پرستش الله آمدند از زمان آدم علیه السلام تا زمان خاتم پیامبران محمد صلی الله علیه و آله و سلم اینطور بود.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

29 Dec, 19:00


سلام
من در خارج از ایران زندگی میکنم اکثر افراد سگ های خانگی خود را در خیابان ها یا گاهی در محل کارشان همراه خودشان میبرند، گاهی اوقات من را بو میکنند و احساس میکنم که دهان و بینی سگ ها به لباسم کشیده میشود، جایی مطالعه کردم که در مذهب امام مالک نجس نیست چکار کنم؟


جواب:
علیکم السلام
الحمدلله
۱. نزد مذهب مالکی سگ پاک است و حتی آب دهان او نیز نجس نیست.

۲. نزد مذهب شافعی و روایتی از احمد سگ کلا نجس است.

۳. نزد مذهب حنفی و روایتی از احمد تنها آب دهان او نجس است.

با توجه به قول جمهور(بیشتر فقها) آب دهان یا بینی سگ نجس است با توجه به حدیثی که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: 
طهور إناء أحدکم إذا ولغ فیه الکلب أن یغسله سبع مرات أولاهن بالتراب 
ترجمه: پاکی ظرف هر یک از شما وقتی که سگ آن را لیسید این است که هفت بار آن را بشوید، اولین بار با خاک
(مسلم)

اما در مورد سوالتان باید بگویم عادتا سگ انسان را بو می کند و به گونه ای نیست که لباس او را لیس بزند یا آب بینیش با لباس شخص برخورد کند.
به هر حال اگر شما آثار خیسی را بر روی لباس خود مشاهده نمی کنید نیازی به شستن نیست، در غیر این صورت تنها آن را یکبار بشویید کافیست.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

29 Dec, 19:00


سلام علیکم
کسی که صدقه میدهد باید حتماً بگوید در راه الله است؟  و اگر بگوید اين صدقه برای دفع بلا باشد گناه دارد؟


جواب:
وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
نیازی به گفتن ندارد مهم نیت است که شما در راه خداوند ببخشید، نه این که خدای نکرده برای ریا باشد.
صدقه فواید زیادی دارد و کسی که خالصانه صدقه ببخشد آثار همه این فواید را ان شاء الله خواهد دید از جمله؛
۱. باعث پاک شدن مال می شود، خداوند متعال در سوره توبه آیه ۱۰۳ می فرماید:
خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِم بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ ۖ...
ترجمه: از اموال آنها صدقه (و زکات) بگیر، تا بوسیله ی آن آنها را پاک سازی و تزکیه شان کنی...

۲. باعث پاک شدن انسان از گناه می شود، خداوند متعال در سوره بقره آیه ۲۷۱ می فرماید:
إِن تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ ۖ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۚ وَيُكَفِّرُ عَنكُم مِّن سَيِّئَاتِكُمْ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ
ترجمه: اگر صدقه ها را آشکار کنید چه نیکوست، و اگر آنها را پنهان دارید و به تهی دستان بدهید، پس این برای شما بهتر است، و برخی از گناهان شما را می زداید، و خداوند به آنچه می کنید، آگاه است

٣. صدقه بلا و بیماری را دور می کند، طبرانی و بیهقی به صورت مرفوع و موقوف از انس رضی الله عنه روایت کردند که فرمود:
باكروا بالصدقة، فإن البلاء لا يتخطى الصدقة
ترجمه: در دادن صدقه پیشی بگیرید که بلا و مصیبت بر صدقه غلبه پیدا نمی کند

۴. صدقه باعث افزایش و زیاد شدن برکت در مال می شود، خداوند متعال در سوره حدید آیه ۱۸ می فرماید:
إِنَّ الْمُصَّدِّقِينَ وَالْمُصَّدِّقَاتِ وَأَقْرَضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا يُضَاعَفُ لَهُمْ وَلَهُمْ أَجْرٌ كَرِيمٌ
ترجمه: بی گمان مردان وزنان صدقه دهنده و(آنها که) به خداوند «قرض الحسنه» دهند, برایشان دوچندان می شود وبرای آنها پاداش ارجمندی است

۵. صدقه در روز قیامت که همه در عرق خود فرو رفتند سایه ای برای صاحبش می باشد، پیامبر صلی الله علیه و سلم می فرماید:
كلُّ امرئٍ في ظِلِّ صدقتِه حتَّى يُقضى بينَ النَّاسِ
ترجمه: هر شخصی در زیر سایه صدقه اش است تا زمانی که میان مردم قضاوت و حسابرسی می شود

۶. اهل صدقه در قیامت پاداش و درجات بالایی را کسب می کند، خداوند متعال در سوره بقره آیه ۲۶۲ می فرماید:
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ثُمَّ لَا يُتْبِعُونَ مَا أَنْفَقُوا مَنًّا وَلا أَذًى لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلا هُمْ يَحْزَنُونَ
ترجمه: کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می کنند سپس در پی آنچه اتفاق کرده اند، منت نمی گذارند و آزاری نمی رسانند، پاداش آنها برایشان نزد پروردگارشان (محفوظ) است. و ترسی بر آنان نیست و نه ایشان اندوهگین شوند

۷. باعث جلوگیر از خشم خداوند می شود، پیامبر صلی الله علیه و سلم می فرماید:
**إن الصدقة السر تطفىء غضب الرب تبارك و تعالى* *
ترجمه: صدقه پنهانی خشم خداوند پر برکت و والا مرتبه را فرو می نشاند

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

25 Dec, 12:32


سلام علیکم
اگر کسی هنگام خوندن نماز صدای اذان را بشنود و متوجه بشود که زودتر از اذان نماز را شروع کرده حکمش چیست؟


جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
اگر اذان تاخیر نکرده و در وقت خودش اذان می گوید، نماز خود را قطع کنید و دوباره نماز بخوانید، چون برای ادای نمازهای فرض باید وقت آن فرا برسد و نمی توان قبل از وقتش خواند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

25 Dec, 12:32


السلام علیکم و رحمةالله و برکاته
آیا معاشرت کردن (نشستن و برخاستن و آزادانه صحبت کردن یا سر سفره یک جا غذا خوردن) با شوهر خواهر اشکال شرعی دارد یا خیر؟ تا چه حدود معاشرت کرد؟


جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
خواهر شوهر جزو نامحرم محسوب می شود و در کل حکم اختلاط میان نامحرم جایز نیست و بدن شک نبود اختلاط بهتر است، اما در مناطقی که عرف و عادات در میان فامیل های نزدیک به این شیوه است به شرطی که حجاب و آداب شرعی رعایت شود و و باعث فتنه نمی شود ان شاء الله که مشکلی ندارد.
همان طور که در موسوعة الفقهية آمده است که اختلاط اگر در آن فتنه و نظر شهوت و بی حجابی وجود داشته باشد حرام است.
و در المنتقى شرح الموطأ آمده است که: ابوبکر ابهری گوید: امام مالک رحمه الله فرمودند سر یک سفره نشستن با نامحرم در صورت عدم وجود فتنه در آن منعی نیست.
و به احادیثی استدلال می کنند از جمله حدیثی که در بخاری ۳۷۹۸ هست و خلاصه حدیث بدین صورت است که یک صحابی مهمان رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را به خانه خود می برد و زنش می گوید که غیر از غذای بچه ها چیزی نداریم، سپس بدینصورت توافق می کنند که تنها برای مهمان خود غذا بکشند و در این هنگام به عمد چراغ را خاموش کنند که گویا خود چراغ خاموش شده و هنگام نشستن ردی سفره از ظرفهای خود صدا در میاورند تا مهمان فکر کند که آن ها نیز غذا می خورند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

24 Dec, 14:16


سلام علیکم
من خانه ام را اجاره داده ام ولی الان متوجه شدم که مستاجرم خرید و فروش مواد مخدر میکند من نمیدانم که آن کرایه ای که به من میدهد حرامست یا حلال؟ می‌خواهم بیرونش کنم درست است؟

جواب:
وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
قبل از هر چیز به او بگویید که خبر دارم شما چنین کاری انجام می دهید و نمی خواهم در خانه من کار حرام انجام شود و حتی اگر امکان داشت نصیحتش کنید و اگر ادامه داد آن ها را بیرون کنید.
و اما در مورد کرایه ای که می گیرید جایز است و این پول برای شما حلال است و برای خود شخصی که از این راه پول پیدا می کند حرام است.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

24 Dec, 14:15


سلام‌
وقتی که مردی زن خود را تنها میگذارد و به کشور دیگری میرود آیا زن از لحاظ اسلام میتواند در غیاب مرد از او طلاق بگیرد؟ یا اگر مرد معتاد باشد؟

جواب:
علیکم‌ السلام
الحمدلله
اگر مرد برای مدتی طولانی همسر خود را رها کند و زن به دلیل نگرفتن نفقه و نیاز به همبستری در خطر باشد می تواند برای درخواست طلاق به قاضی شرعی مراجعه کند، مدت زمان غیاب شوهر هم نزد فقها اختلاف است که کمترین آن شش ماه است، یعنی از شش ماه بیشتر زن به دلیل نداشتن نفقه و خطر وقوع در زنا می تواند درخواست طلاق کند.

در مورد شوهر معتاد از ابن عثیمین رحمه الله سوال شد که آیا زن می تواند درخواست طلاق کند؟
در جواب فرمودند، بله زن می تواند درخواست طلاق کند و برای او جایز میباشد.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

21 Dec, 19:30


سـلام علیـکم
طریقه خواندن صلاة التسبیح و فضیلتش را میخواستم؟

جواب:
وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
در مورد نماز تسبیح، برخی از علماء آنرا غیر مشروع میدانند، زیرا میگویند احادث وارده در مورد نماز تسبیح ضعیف میباشند، و از این علماء میتواند شیخ بن عثیمین از علماء معاصر نام برد، و بعضی دیگر آنرا مشروع میدانند زیرا میگویند که گرچه روایات ضعیفی  وارد شده است، ولی در مجموع این روایات حکم آنرا به مرحله "حسن" میرساند، و این مرحله جزو احادیث صحیح بشمار میرود، و از این علماء میتوان شیخ البانی از علماء معاصر نام برد، و مذهب شافعی و حنفی اعتقاد به صحت نماز تسبیح دارند.
در نتیجه اگر کسی اعتقاد به صحت این مسئله داشته باشد و آنرا بخواند اشکالی ندارد و اگر کسی اعتقاد به ضعف این موضوع داشته باشد و نخواند نیز اشکالی ندارد ولی نباید روی اشخاص دیگر انکار کند و عیب بگیرد.

و طریقه خواندن آن بدین صورت است:
چهار رکعت نماز میخواند، و در هر رکعت بعد از فاتحه و سوره 15 بار میگوید: "سُبْحَانَ اللَّهِ ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ ، وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ ، وَاللَّهُ أَکْبَرُ"، و سپس به رکوع میرود و 10 بار همان ذکر را تکرار میکند، و در قیامِ بعد از رکوع نیز 10 بار، و در سجود اول 10 بار، و در بین سجدتین 10 بار, و در سجود دوم 10 بار، و در بعد از سجود دوم کمی میشیند و 10 بار میگوید و سپس برای رکعت دوم بلند میشود و میایستد، و این را در هر 4 رکعت تکرار میکند، پس در هر رکعت 75 بار سُبْحَانَ اللَّهِ ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ ، وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ ، وَاللَّهُ أَکْبَرُ میگوید، و در مجموع 4 رکعت 300 بار این ذکر رامیگوید.
و این نماز را اگر بشود در هر روز یکبار، اگر نشد هر هفته یکبار، و اگر نشد هر ماه یکبار، و اگر نشد هر سال یکبار، و اگر نشد در عمر یکبار میخواند.

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
____
تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

21 Dec, 19:30


سلام
چرا نماز جمعه و جماعت تنها برای مردان واجبست، اما برای زن بهترست در خانه بخواند؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
خداوند متعال این قضیه را برای در مشقت و سختی نیفتادن و فتنه ای که امکان دارد برای او ایجاد شود قرار داده و این فضیلتی برای زن هست که خداوند متعال با توجه به اموراتی که زن در خانه و بچه داری دارد همان نمازش در خانه فضیلتش بسیار زیاد باشد، اما مرد نمازش در خانه مانند نماز زن فضیلت ندارد و باید به مسجد برود.
و اشتباه نکنیم که فکر کنیم ثواب زن از مرد کمتر است، بلکه رسول خدا برای زن می فرماید نماز زن در خانه فضیلتش بیشتر است.

خداوند متعال در مورد زن می فرماید:
إذا صلَّتِ المرأةُ خَمْسَها ، و صامَت شهرَها ، و حَفِظَت فرْجَها ، وأطاعَت زَوجَها ، قيل لها: ادخلي الجنَّةَ من أيِّ أبوابِ الجنَّةِ شئتِ
ترجمه: هنگامی که زن پنج فریضه نمازش را بجا آورد و ماه رمضان را روزه بگیرد و ناموسش را حفظ کند و از شوهرش پیروی کند به او گفته می شود: از هر کدام از درهای بهشت که میخواهی وارد شو
(احمد ۱۶۶۱)

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Dec, 12:19


سلام علیکم
من درمنطقه ای که شافعی مذهب هستند امام هستم و بدعتهای زیادی از قبیل جواب اقامه و ذکرهای جهری بعد صلاه مفروضه و مراسم مولودی و فاتحه خوانی و تلقین و ... انجام می شود، بنظر شما چکار کنم؟ اگر انجام ندهم شاید مرا اخراج کنند.

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
خداوند متعال به شما و تمامی مشایخ و دعوتگران علم نافع، عمل و اخلاص ببخشد.
مسایلی را که بیان کردید نمی توان به طور قطع گفت همه این ها بدعت هستند، چون بسیاری از موارد که امروزه با اسم بدعت در مورد آن جدال و بحث وجود دارد نزد علمای سلف، مذاهب، ائمه و اصحاب مذاهب فتواهایی وجود دارد بنابراین با توجه به قول هایی موجود نزد ائمه نمی توان مطلقا آنها را بدعت نامید، مثلا در مذهب شافعی در نماز صبح قنوت خوانده می شود در حالی که نزد احناف و حنابله خوانده نمی شود و مخصوصا عده ای از حنابله ان را بدعت می نامند، اما ایا می توان گفت این عمل بدعت است؟ در حالی که امام شافعی آن را سنت می داند و برای اقوال خودش احادیثی از پیامبر دارد که نزد برخی از محدثین صحیح است می داند و دلایلی از صحابی نقل می کند که قابل حجت هستند.
به هر حال توصیه من به شما اینست قبل از هر چیز با توجه به این که در جایی هستید که شافعی مذهب هستند تا می توانید در مذهب شافعی تحقیق کنید و کتاب های معتمد آن را بخوانید و با دلایلش آشنا شوید.
هم چنین اگر بدعتی هم انجام شود و شما یقین دارید که با انجام ندادن آن از مسجد شما را اخراج کنند صبر داشته باشید چون چه بسا که فرد دیگری را بجای شما بیاورند و ایشان تمامی بدعت ها را به راحتی انجام دهد و بدعت های دیگری را هم اضاف کند، بنابراین بسیار با حکمت با این قضایا برخورد کنید و برای برداشتن آن نیاز به زمان دارد که این هم نیاز به آگاهی از مسایل دعوی دارد.
اگر در مورد مسایلی که انجام می شود به این اطمینان رسیدید که در قرآن و سنت و مذاهب هیچ دلیلی ندارد و بدعت هست با حکمت پیش ببرید و هر روز مقداری از آن را کم کنید و مثلا به جاش بگویید میخواهم از امروز بعد فلان ذکر یا دعا حدیثی از صحیح بخاری یا مسلم را برای شما بگویم تا باحادیث رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و صحیح ترین کتاب بعد از قرآن هم آشنا شوید و این چنین پیش بروید تا کم کم چیزی را که واقعا بدعت هست حذف می کنید.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Dec, 12:19


سلام‌علیکم...
آیا واقعا بخت انسان از طریق جادو بسته میشود؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
چیزی به اسم بخت بستن نداریم، اما امکان داره چشم یا سحری باشد و سبب تاخیر ازدواج شخص شود و آن هم به سبب وسوسه هایی که شیطان درست می کند.
اصل بر این است شخصی که اهل نماز و ذکر و قرآن باشد سحر و یا چشم بر او تاثیری نگذارد و ما باید این ایمان و توکل را داشته باشیم که اهل عبادت هستیم و از این مسایل ترسی نداشته باشیم و وسوسه به خود راه ندهیم.
اما گاهی اوقات تقدیر الهی این چنین است که تو باید حتما گرفتار فلان بیماری شوید، حتی اگر خیلی هم مراقب باشید. همان گونه که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را سحر کردند و تا اندازه ای روی ایشان تاثیر گذاشت.
عایشه رضی الله عنها می فرماید:
*سُحِرَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ حَتَّى كَانَ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ أَنَّهُ يَفْعَلُ الشَّيْءَ وَمَا يَفْعَلُهُ , حَتَّى كَانَ ذَاتَ يَوْمٍ دَعَا , وَدَعَا ثُمَّ قَالَ : أَشَعَرْتِ أَنَّ اللَّهَ أَفْتَانِي فِيمَا فِيهِ شِفَائِي ؟ أَتَانِي رَجُلانِ فَقَعَدَ أَحَدُهُمَا عِنْدَ رَأْسِي وَالآخَرُ عِنْدَ رِجْلَيَّ , فَقَالَ أَحَدُهُمَا لِلآخَرِ : مَا وَجَعُ الرَّجُلِ ؟ قَالَ : مَطْبُوبٌ ؟ قَالَ : وَمَنْ طَبَّهُ ؟ قَالَ : لَبِيدُ بْنُ الأَعْصَمِ . قَالَ : فِيمَا ذَا ؟ قَالَ : فِي مُشُطٍ وَمُشَاقَةٍ وَجُفِّ طَلْعَةٍ ذَكَرٍ . قَالَ فَأَيْنَ هُوَ ؟ قَالَ : فِي بِئْرِ ذَرْوَانَ . فَخَرَجَ إِلَيْهَا النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ثُمَّ رَجَعَ فَقَالَ لِعَائِشَةَ حِينَ رَجَعَ : نَخْلُهَا كَأَنَّهُ رُءُوسُ الشَّيَاطِينِ . فَقُلْتُ : اسْتَخْرَجْتَهُ ؟ فَقَالَ : لا , أَمَّا أَنَا فَقَدْ شَفَانِي اللَّهُ , وَخَشِيتُ أَنْ يُثِيرَ ذَلِكَ عَلَى النَّاسِ شَرًّا , ثُمَّ دُفِنَتْ الْبِئْرُ*

ترجمه: *رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم سحر شدند تا جایی که خیال می کردند کاری انجام داده اند در حالی که انجام نداده بودند تا روزی دعا کردند، دعا کردند سپس فرمود: (عایشه) دانستی که خداوند من را آگاه کرد از آن چه که شفای من در آن هست؟ دو مرد نزد من آمدند یکی از آن ها کنار سر من نشست و دیگری کنار پاهایم نشست، پس یکی از آن ها به دیگری گفت: درد این مرد چیست؟ گفت: سحر شده است، گفت: و چه کسی او را سحر کرده است؟ گفت: لبید بن اعصم، گفت: در چه چیزی؟ گفت: در شانه و موی سر و ریش و در غلاف گل نخل نر است، گفت؟ پس آن کجا است؟ گفت: در چاه ذروان است. سپس رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به طرف آن چاه بیرون رفت و هنگامی که برگشت به عایشه فرمود: این گل نخل مانند سر شیطان بود، (عایشه می گوید) گفتم: آن ها را بیرون آوردید؟ فرمود: نه اما خداوند من را شفا داد، بیم داشتم که این کار میان مردم شر ایجاد کند، سپس آن چاه را پر کردند*
(متفق علیه)

و در روایات دیگر آمده که سحر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سبب نزول سوره فلق و ناس شد و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم علی رضی الله عنه را فرستاد که این سوره ها را بر آن جادو بخواند و باطل شود.
تقدیر الهی این چنین بود که سحر بر پیامبر تاثیر بگذارد تا این سوره ها نازل شود و امت هم بدانند برای علاج خود چکار کنند.
اما اصل بر این است که ما در نماز و اذکار خود پایبند باشیم و ترسی نداشته باشیم و اگر لا قدر الله روزی با توجه به رعایت کردن عبادت ها باز گرفتار شدیم صبر پیشه کنیم و آن را از حکمت الهی بدانیم و برای علاج خود بیشتر به قرآن و ذکر پناه ببریم.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

17 Dec, 16:45


عاقبت ظلم
زمان: ۱ دقیقه و ۲۸ ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

16 Dec, 07:56


سلام علیکم
اگر خواب بد دیدیم، چکار کنیم اتفاق نیفتد؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
دیدن خواب بد یا خوب آداب خود را دارد، حال این خواب هر موقعی از روز یا شب باشد.
خواب خوب:
وقتی فرد مسلمان خواب خوشی را می بيند، آن را برای كسی بازگو کند كه به علم و دين و نيك کرداری ‏وی اطمينان دارد.
پیامبر صلی ‏الله عليه و سلم فرموده اند:
*إن الرؤيا تقع على ما تعبر به،‎ ‎و مثل ذلك مثل رجل رفع رجله فهو ‏ينتظر متى يضعها، فإذا رأى أحدكم رؤيا فلا يحدث بها‎ ‎إلا ناصحاً أو عالماً‎ ‎*
*( در عالم واقع) خواب برطبق آنچه تعبير می شود اتفاق می افتد، مثال كسی كه خواب را ديده ‏مانند فردی است كه قدم خود را بلند کرده و منتظر است تا چه وقت آن را بر زمین بگذارد، پس هرگاه كسی از ‏شما خوابی ديد آن را برای فردی غیر از یک شخص خیرخواه و دلسوز يا عالم بازگو ننمايد*
(الجامع الصغير السیوطي 1995 )

خواب بد یا کابوس:
در ‏صحيح مسلم روايت شده است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند:
*و إذا رأى أحدكم الرؤيا يكرهها‎ ‎فليبصق عن يساره ثلاثاً، ‏و ليستعذ بالله من الشيطان ثلاثاً، و ليتحول عن جنبه الذي‎ ‎كان عليه‎*
*هرگاه يکی از ‏شما خوابی را ديد که از آن بدش می آيد، پس بايد که سه بار به طرف چپ خود آب دهان بیندازد (فوت کند، طوری که ترشحات خیلی ریز از آب دهان هم به همراه داشته باشد) ‏و سه بار از شيطان به خداوند پناه ببرد ( یعنی بگوید اعوذبالله من الشیطان الرجیم) و بايد روی طرفی که خواب بوده به پهلوی ديگر ‏برگردد*
(أخرجه مسلم 2262 )

پيامبر‎ ‎صلى الله عليه و سلم در جای ديگر می فرمايد:‏
*...لا يحدثَنَّ أحدكم بتلعب ‏الشيطان به منامه*
*...كسی از شما خوابش را که بازی دادن او توسط شیطان است بازگو نکند ( کنایه از این است که خواب بد بازی دادن شیطان است)*
(صحيح مسلم 2268 )

خلاصه:
شخصی که خواب خوبی دید، برای هر شخصی تعریف نکند مگر کسی که تعبیر خواب می داند و شخصی دلسوز است، یعنی به خواب او حسادت نمی ورزد.
و شخصی که خواب بدی دید، در همان لحظه که از خواب پرید سه بار بگوید *اعوذبالله من الشیطان الرجیم* و هر بار به طرف چپ خود فوت کند( همراه مقدار خیلی اندک از ترشحات آب دهان) و این خواب را برای کسی بازگو نکند، باذن الله این خواب باطل می شود و زیان نمی رساند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

16 Dec, 07:55


السلام علیکم
آیا آرزو کردن و دعا کردن برای مال دنیا گناه است؟

جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
نه گناه نیست، خداوند متعال می فرماید:
«وَمِنْهُم مَّن يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً...»
«و از آنان کسانی هستند که می گویند: « پروردگارا! به ما در دنیا نیکی عطا کن، و در آخرت (نیز) نیکی(عطا فرما)... »
(بقره ۲۰۱)

در حدیث آمده که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
«لِيَسألْ أحدكمُ ربَّهُ حاجتَهُ كلَّها ، حتَّى يَسألَ شَسعَ نعلِهِ إذا انقَطعَ»
«هر یک از شما از خداوند متعال نیازش را بخواهد، حتی هنگامی که بند کفشش پاره شده است آن را از خداوند متعال بخواهد»
(الترمذي ۳۶۰۴ و صحیح ابن حبان ۸۹۴)

و امام نووی می فرماید در مذهب ما جایز است که در نماز برای هر آن چه از مسایل دنیا و آخرت است دعا کرد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Dec, 12:01


سلام علیکم
چطور بعضی از ساحران از آینده خبر می‌دهند و درست هم از آب در میاید؟ در صورتی که الله میگوید کسی از غیب خبر ندارد؟

جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
رفتن نزد ساحر از گناهان کبیره است، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
«اجْتَنِبُوا السَّبْعَ الْمُوبِقَاتِ، قَالُوا: یَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَا هُنَّ؟ قَالَ: الشِّرْکُ بِاللَّهِ، وَالسِّحْرُ، وَقَتْلُ النَّفْسِ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ، وَأَکْلُ الرِّبَا، وَأَکْلُ مَالِ الْیَتِیمِ، وَالتَّوَلِّی یَوْمَ الزَّحْفِ، وَقَذْفُ الْمُحْصَنَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ الْغَافِلَاتِ»
«از هفت هلاک کننده دوری کنید؛ پرسیدند: ای پیامبر! آنها چه هستند؟ فرمودند: شرک به الله، سحر، کشتن فردی که الله تعالی قتل او را حرام کرده است مگر به حق، خوردن ربا، خوردن مال یتیم، فرار از جنگ در حال رویا رویی با دشمن و تهمت زدن به زنان مؤمن پاک دامن بی خبر!‌»
(صحيح البخاري 6857)

اما چگونه آن ها گاهی اوقات از آینده درست خبر می دهند؟!
اولا، این اشخاص ترفندهایی دارند و به گونه ای حرف می زنند که شخص احساس می کند او درست گفته است، مثلا می گویند مشکلی دارید و گشایش برای شما نزدیک است یا در چند روز آینده مالی به دست می آوری و... یعنی از جملاتی استفاده می کنند که ممکن است برای هر کسی رخ دهد.
دوما؛ گاهی اوقات واقعا چیزی را از آینده می گویند که درست است و این قضیه هم نادرا اتفاق می افتد و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم برای ما بیان فرمودند که از کجا می فهمند:
«از عایشه روایت است؛ که گروهی از پیامبر صلی الله علیه وسلم درباره‌ی غیب گوها سوال کردندذو فرمودند:
لَیْسُوا بِشَیْءٍ
آنان چیزی نیستند
گفتند: ای رسول خدا! گاهی اوقات این ها چیزهایی را به ما می‌گویند که حقه و مطابق با واقعیت است، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموند:
تِلْکَ الْکَلِمَةُ مِنْ الْحَقِّ یَخْطَفُهَا الْجِنِّیُّ فَیَقُرقِرُهَا فِی أُذُنِ وَلِیِّهِ، قَرَّ الدَّجَاجَةِ فَیَخْلِطُونَ فِیهَا أَکْثَرَ مِنْ مِائَةِ کَذْبَةٍ
آن چیز کلمه‌ای از حق است که فرد جنی[از آسمان‌ها] ربوده است و در گوش دوست خود زمزمه کرده است سپس آن سخن راست را با بیش از صد دروغ مخلوط می‌کند»
بخاری ش/7561

بنابراین گاهی اوقات و آن هم بسیار نادر کلمه ای را می گویند و با دروغ های زیادی قاطی می کنند و تحویل مردم ناآگاه می دهند.
به هر حال ما باید بدانیم گناه رفتن نزد این اشخاص چه مقدار بزرگ است و هیچگاه وسوسه نشویم ایمان خود را به خطر بیندازیم و نزد چنین اشخاصی برویم و همیشه اشخاصی که عادت کردند نزد این گونه ساحران و فالگیران بروند فتنه و شیاطین وارد زندگیشان شده است و به همین دلیل دائما ناآرامی در زندگی خودشان بیشتر وجود دارد.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Dec, 12:01


السلام علیکم
من یک دختر دانشجو هستم و دانشگاهم در یک شهر دیگری است، آیا درست نیست بدون محرم با اتوبوس سفر کنم؟؟

جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
در چند حدیث با روایت های مختلف پیامبر صلی الله علیه و سلم از مسافرت زن بدون محرم نهی فرمودند از جمله این حدیث:
*لا يحل لامرأة تؤمن بالله واليوم الآخر أن تسافر مسيرة يوم إلا مع ذي محرم*
*برای زنی که به خداوند و روز آخرت ایمان دارد حلال نیست که مسیر یک روز را بدون محرم مسافرت کند*
(البخاري 1038،  مسلم 1339)
با توجه به این حدیث عده ای از فقها و مذاهب می فرمایند سفر زن بدون محرم مطلقا جایز نیست و می توان گفت این مذهب احناف و حنابله و ظاهری است.
اما عده ای مانند مذهب شافعی و مالکی اجازه سفر زن را بدون محرم داده اند اگر زن از فتنه ایمن باشد مثلا طوری که با عده ای از زنان همراه باشد و راه خطری نداشته باشد، این رای شیخ الاسلام هم است.
عدی بن حاتم طائی می گوید پیامبر صلی الله علیه و سلم به من فرمود اگر عمر تو دوام داشته باشد زن مشاهده می شود که بدون هیچ ترسی و هراسی مسافرت می کند و به طواف کعبه می آید.
( صحيح البخاري 3595 )
با توجه به این حدیث عده ای گویند دلیل حرام بودن مسافرت زن بدون محرم ایمن نبودن راه و ترس از فتنه برای زن می باشد و عده ای هم گویند این چنین نیست و این حدیث بالا تنها اخباری از آینده است که پیامبر صلی الله علیه و سلم بیان کردند و نفرمودند که این کار جایز است.
خلاصه: زن، مخصوصا زن جوان اگر ضرورتی نیست تنهایی سفر نکند با توجه به احادیثی که در این زمینه آمده است.
اما اگر ضرورتی باشد مانند دانشگاه و ... و از امنیت راه و نیفتادن در فتنه اطمینان دارد با توجه به رای عده ای از فقها ان شاءالله مشکلی ندارد و از شیخ ابن جبرین حفظه الله هم سوال شد که: حکم زن با هواپیما در صورت ضرورت با توجه به این که شخص در فرودگاه سوار می شود و در فرودگاه مقصد پیاده می شود و دنبال او می آیند چیست؟
در جواب فرمودند: مشکلی ندارد اگر این گونه باشد و ...

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Nov, 13:50


سلام علیکم
کسی که برای غیر خدا ذبح کند مرتکب گناه شده است، وقتی حجاج بازمیگردند یا عروسی میشود گوسفند را قربانی می کنند پس گوشت آن گوسفند را نباید خورد؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
ذبح یا قربانی برای غیر خداوند جایز نیست و حتى فرد را مرتکب گناه شرک میکند، اما کسی که برای حجاج یا عروسی ذبح کند در این نوع ذبح باید اول بدانیم به چه نیتی است؟ اگر ریختن خون را دلیلی برای قصد دفع بلا و چشم زخم و... است که این‌ کار حرام است، اما اگر تنها جهت خوشحالی یا شکر گزاری خداوند و صدقه برای برگشت حجاج یا مراسم عروسی است مشکلی ندارد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Nov, 13:50


سلام علیکم
آیا کسی که نماز نمی خواند جایز است که به عنوان شاهد عقد ازدواج انتخاب شود؟



جواب:

علیک السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
قبلا در مورد حکم ترک کننده نماز سخن گفتیم و عرض کردیم اگر از روی تنبلی باشد و به نماز اعتقاد دارد، نزد جمهور فقها فاسق محسوب می شود و نزد جمهور فقها از جمله مذهب شافعی شهادت فاسق برای ازدواج صحیح نیست، تنها در نزد احناف شهادت فاسق صحیح میباشد.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Nov, 20:54


السلام علیکم
آیا اهدای عضو گناه است؟ اگر بله چرا؟



جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اهدای عضو شخص زنده اگر برای او خطری نداشته باشد مشکلی ندارد، اهدای عضو شخص مرده هم با اجازه میت یعنی وصیت خود میت یا اولیای او عده ای از علما جایز دانستند مخصوصا هنگامی که سبب نجات شخص زنده ای شود.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Nov, 20:54


آیا پدر و مادری که برای فرزندشان که از دنیا رفته است اگر گریه کنند، اشک آنها برای میت مثل زغال آتیش هست حقیقت داره؟


جواب:

الحمدلله
در حدیث مسلم۹۷۶ از ابوهریرة روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم قبر مادرش را زیارت نمود، سپس گریه کرد تا جایی که تمام افراد پیرامون پیامبر صلی الله علیه وسلم گریه کردند، همچنین در حدیث بخاری۷۳۷۷ و مسلم۹۲۳ از اسامة بن زید ثابت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم برای یکی از دخترهایش که فوت کرده بودند، گریه کردند، سعد بن عبادة عرض کرد: این چه می باشد ای رسول خدا؟ فرمود: این رحمت الهی هست که پروردگار در دل بنده هایش قرار داده است و همانا پروردگار به بندگان دل رحیم خود، رحم می کند.

و اما حدیثی که در مسلم۹۲۷ از ابن عمر روایت هست که فرمود: پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: میت به سبب گریه ی بازماندگانش عذاب داده می شود.
امام نووی رحمه الله و همچنین علمای دیگر می فرمایند، در اینجا منظور گریه ای هست که در آن داد و فریاد و نوحه خواندن بر میت و ناشکری باشد، اما تنها گریه و اشک ریختن از ناحیه ی شرعی مشکلی ندارد.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 17:00


به اندازه شایستگی به دیگران منزلت دهید

زمان: ۳۶ ثاتیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 16:29


سلام علیکم
آیا حقیقت دارد پیامبر را سحر و جادو کردند؟، اگر حقیقت دارد که این گونه پیامبر زیر سوال میرود، چون از پیامبر بالاتر کسی نبوده و همیشه اهل ذکر و قرآن بوده چطور جهدو بر او تاثیر گذاشته است؟





جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اصل بر این است شخصی که اهل نماز و ذکر و قرآن باشد سحر و یا چشم بر او تاثیری نگذارد و ما باید این ایمان و توکل را داشته باشیم که اهل عبادت هستیم و از این مسایل ترسی نداشته باشیم و وسوسه به خود راه ندهیم.
اما گاهی اوقات تقدیر الهی این چنین است که تو باید حتما گرفتار فلان بیماری شوید، حتی اگر خیلی هم مراقب باشید. همان گونه که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را سحر کردند و تا حد اندکی روی ایشان تاثیر گذاشت.

عایشه رضی الله عنها می فرماید:

*سُحِرَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ حَتَّى كَانَ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ أَنَّهُ يَفْعَلُ الشَّيْءَ وَمَا يَفْعَلُهُ , حَتَّى كَانَ ذَاتَ يَوْمٍ دَعَا , وَدَعَا ثُمَّ قَالَ : أَشَعَرْتِ أَنَّ اللَّهَ أَفْتَانِي فِيمَا فِيهِ شِفَائِي ؟ أَتَانِي رَجُلانِ فَقَعَدَ أَحَدُهُمَا عِنْدَ رَأْسِي وَالآخَرُ عِنْدَ رِجْلَيَّ , فَقَالَ أَحَدُهُمَا لِلآخَرِ : مَا وَجَعُ الرَّجُلِ ؟ قَالَ : مَطْبُوبٌ ؟ قَالَ : وَمَنْ طَبَّهُ ؟ قَالَ : لَبِيدُ بْنُ الأَعْصَمِ . قَالَ : فِيمَا ذَا ؟ قَالَ : فِي مُشُطٍ وَمُشَاقَةٍ وَجُفِّ طَلْعَةٍ ذَكَرٍ . قَالَ فَأَيْنَ هُوَ ؟ قَالَ : فِي بِئْرِ ذَرْوَانَ . فَخَرَجَ إِلَيْهَا النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ثُمَّ رَجَعَ فَقَالَ لِعَائِشَةَ حِينَ رَجَعَ : نَخْلُهَا كَأَنَّهُ رُءُوسُ الشَّيَاطِينِ . فَقُلْتُ : اسْتَخْرَجْتَهُ ؟ فَقَالَ : لا , أَمَّا أَنَا فَقَدْ شَفَانِي اللَّهُ , وَخَشِيتُ أَنْ يُثِيرَ ذَلِكَ عَلَى النَّاسِ شَرًّا , ثُمَّ دُفِنَتْ الْبِئْرُ*

*رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم سحر شدند تا جایی که خیال می کردند کاری انجام داده اند در حالی که انجام نداده بودند تا روزی دعا کردند، دعا کردند سپس فرمود: (عایشه) دانستی که خداوند من را آگاه کرد از آن چه که شفای من در آن هست؟ دو مرد نزد من آمدند یکی از آن ها کنار سر من نشست و دیگری کنار پاهایم نشست، پس یکی از آن ها به دیگری گفت: درد این مرد چیست؟ گفت: سحر شده است، گفت: و چه کسی او را سحر کرده است؟ گفت: لبید بن اعصم، گفت: در چه چیزی؟ گفت: در شانه و موی سر و ریش و در غلاف گل نخل نر است، گفت؟ پس آن کجا است؟ گفت: در چاه ذروان است. سپس رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به طرف آن چاه بیرون رفت و هنگامی که برگشت به عایشه فرمود: این گل نخل مانند سر شیطان بود، (عایشه می گوید) گفتم: آن ها را بیرون آوردید؟ فرمود: نه اما خداوند من را شفا داد، بیم داشتم که این کار میان مردم شر ایجاد کند، سپس آن چاه را پر کردند*

(متفق علیه)

و در روایات دیگر آمده که سحر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سبب نزول سوره فلق و ناس شد و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم علی رضی الله عنه را فرستاد که این سوره ها را بر سحر بخواند و باطل شود.

تقدیر الهی این چنین بود که سحر بر پیامبر تاثیر بگذارد تا این سوره ها نازل شود و امت هم بدانند برای علاج خود چکار کنند.

اما اصل بر این است که ما در نماز و اذکار خود پایبند باشیم و ترسی نداشته باشیم و اگر لا قدر الله روزی با توجه به رعایت کردن عبادت ها باز گرفتار شدیم صبر پیشه کنیم و آن را از حکمت الهی بدانیم و برای علاج خود بیشتر به قرآن و ذکر پناه ببریم.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 16:28


سلام
اگر کسی نذری داشته باشد و نتواند آن را ادا کند باید چکار کند؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
قبل از هر چیز باید بدانیم که نذر کردن مکروه هست و پیامبر صلی الله علیه وسلم از نذر کردن نهی فرموده اند؛
عبدالله بن عمر می فرماید که پیامبر صلی الله علیه وسلم از نذر نهی کردند و فرمودند:

إِنَّهُ لَا يَرُدُّ شَيْئًا وَلَكِنَّهُ يُسْتَخْرَجُ بِهِ مِنْ الْبَخِيلِ
ترجمه: نذر چیزی را از شما دور نمی کند بلکه تنها باعث می شود شخص بخیل چیزی را بدهد.
صحيح البخاري ٦٦٩٣

پس نذر انجام ندهید، اما اگر کسی نذر کرد باید به وعد و نذر خود عمل کند زیرا که چیزی را بر خود واجب کرده است و همچنین به پروردگار وعده داده است، از صفات مومنان عمل به نذری هست که بر خود واجب کرده اند:
الله تعالی در سوره ی مومنون آیه ی ٨ می فرماید:
وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ
ترجمه: ( مومنان رستگار شدند) کسانی که امانتهای شان و عهد خود را رعایت می کنند.

عده ای از علما گویند اگر شخصی نذر کرد و بعد توانایی اذای نذرش را نداشت، مثلا گفته که یکماه روزه می گیرم اما الان بیماری گرفته و نمی تواند دیگر ردزه بگیرد در این بر او واجب است که کفاره ی قسم را ادا کند وکفاره ی قسم طعام دادن به ۱۰ فقیر است.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:31


همدرد همدیگر باشیم

زمان: ۱ دقیقه ۸ ثاتیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:24


السلام عليكم
یک شخص اهل كتاب ميگويد كه شما مسلمانان به قرآن خود عمل نميكنيد؟ و از سنتی پيرو مي كنيد كه ابوحنيفه گفته؟ و می گويد پيامبر بر كدام مذهب بود كه چهار مذهب درست كرديد؟





جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال برای بشریت قرآن را فرو فرستاده است و برای رسانیدن کلام و وحی خود خاتم الانبیا محمد صلی الله علیه و آله و سلم را فرستاده است که قرآن را برای ما روشن کند، به همین دلیل خداوند متعال در بسیاری از آیات به ما دستور می دهد که از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم اطاعت کنیم، زیرا پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چیزی را از جانب خود نمی گوید؛

¤وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ، إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ¤

¤و(محمد) از روی هوای نفس سخن نمی گوید، این نیست جز آنچه به او وحی می شود (وبجز وحی چیزی نمی گوید)¤

[نجم ۳ و ۴‌]


و برای بهتر فهمیدن پیام خداوند متعال و فرمایشات رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ما به علمایی مراجعه می کنیم که در این زمینه تخصص دارند، در زمینه لغت عرب، اسباب نزول آیات قرآن، صحت و ضعف احادیث و...

و این را خداوند متعال در قرآن فرموده است؛

¤... فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ¤

¤...پس (ای مردم ) اگر نمی دانید از اهل علم بپرسید¤

(نحل ۴۳)



به هر حال ما برای فهم قرآن و سنت نیاز به اجتهادات و علم علمای گذشته از جمله امام ابوحنیفه رحمه الله داریم، اما این دیدگاه هم که تعصب داشته باشیم و هر چه امام ابوحنیفه رحمه الله فرموده صحیح است و بقیه باطل می باشد نیز اشتباه است، بلکه نظرات و اجتهادات همه علما از جمله ائمه چهار مذهب: امام ابوحنیفه رحمه الله، امام مالک رحمه الله، امام شافعی رحمه الله و امام احمد رحمه الله قابل احترام و تامل هستند و کسی غیر از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم معصوم نیست، همه در رای و نظرات دچار اشتباه می شوند.

و تقلید از این مذاهب بدین معنا است که ما توانایی فهم دقیق قرآن و سنت را نداریم، بدین معنا نیست که ما از این ائمه پیروی می کنیم و از قرآن پیروی نمی کنیم، بلکه عمل ما به اقوال این علما برای پیروی از قرآن است.

دین ما اسلام و تابع قرآن و سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هستیم.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:24


با عرض سلام
آیا کسی که در قید حیاط وصیت نامه دست نویس نداشته باشد ولی زبانی در مورد اموالش هر بار چیزی متغییر بگوید و شاهدش هم آدم درستکار و راستگو و مورد اطمینان نباشد آیا گفته میت بعد از مرگ باید اجرا شود یا خیر؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
وصیت کردن در تقسیم میراث زبانی یا دست نویس بدان عمل نمی شود، غیر از یک سوم مال که اگر وارث شخص مالدار و ثروتمندی بود مشکلی نیست یک سوم یا کمتر از مالش را ببخشد یا وصیت کند و اگر شخص ثروتمندی نبود بهتر است این یک سوم را هم وصیت نکند و برای میراث برانش به جا گذارد، اما بقیه مال با توجه به قرآن و سنت تقسیم می شود و وارث نمی تواند با دلخواه خودش میان میراث بران تقسیم کند یا به دیگران ببخشد، خداوند متعال می فرماید:
¤وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَارًا خَالِدًا فِيهَا وَلَهُ عَذَابٌ مُّهِينٌ¤
¤و هر کس از خدا و پیامبرش نافرمانی کند و از حدود او تجاوز کند، وی را در آتشی وارد می کند که جاودانه در آن خواهد ماند، و برای او عذاب خوار کننده ای است¤
(نساء ۱۴)

و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
{... إنَّ اللهَ قد أَعْطى كلَّ ذي حقٍّ حقَّه، وليس لوارثٍ وَصيَّةٌ...}
{به راستی که خداوند حق هر صاحب حقی را داده است پس وصیتی برای وارث نیست}
(ترمذی ۲۱۲۱)

اما در کل وصیت کردن به مسایلی خیر مانند نصیحت و توصیه ها به فرزندان و... مستحب است و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند که مسلمان سه شب نخوابد مگر وصیت او نوشته شده باشد.

و اگر بدهی یا حقی بر گردن دارد واجب است که وصیت کند یا وصیت خود را بنویسد که بعد مرگم این بدهی یا حق ها را به صاحبانش برگردانید.

و اما اگر کسی هم زبانی در مورد یک سوم مالش وصیت کند باید دو شاهد عادل مرد حضور داشته باشند و شهادت دهند یا دو زن و یک مرد عادل شهادت دهند، اگر عادل نباشند در قول صحیح مورد قبول نیست.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

14 Nov, 07:48


سلام علیکم
مادرم جمعه ها ما را دعوت میکند اما شوهرم نمی آید و خیلی خجالت میکشم و از شوهرم دلگیر میشوم خواهشا راهنمایی کنید؟ بین اجابت دعوت مادرم یا پیروی از شوهرم؟



جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
در حقیقت کار شوهر شما صحیح نیست و هیچ مردی نباید مانع رفت و آمد همسرش با نزدیکان، از جمله پدر و مادرش شود و صله رحم را قطع کند، پدر زن یا مادر زن همانند پدر و مادر مرد هستند و هم چنین پدر شوهر و مادر شوهر نیز همانند پدر و مادر زن هستند و احترام آن ها واجب است، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
{لَا يَدْخُلُ الجَنَّةَ قَاطِعٌ}
{قطع کننده رحم وارد بهشت نمی شود}
(صحیح مسلم ۲۵۵۶)

یعنی کسی که ارتباط خود را با نزدیکانش قطع کند وارد بهشت نخواهد شد و چه کسی از پدر و مادر نزدیکتر است؟ به همین دلیل امیدوارم شوهر شما این پیام من به دستش برسد و مانع شما نشوند و خودشان هم با کمال میل و احترام دعوت پدر زن و مادر زنش را اجابت کند که باز رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در حدیثی می فرماید:
{حَقُّ المسلمِ على المسلِمِ خمسٌ : ردُّ السَّلامِ ، و عيادةُ المريضِ ، واتَّباعُ الجنائزِ ، و إجابةُ الدَّعوةِ ، و تَشميتُ العاطسِ}
{حق مسلمان بر مسلمان پنج چیز است: جواب سلام و ملاقات بیمار و تشییع جنازه و قبول کردن دعوت و دعا کردن برای شخصی که عطسه کرد (اگر الحمدلله گفت، شما می گویید؛ یَـرْحَمُکَ الله)}
(بخاری ۱۲۴۰)

و اما توصیه من برای شما خواهرم اگر شوهرتان مانع رفتن شما نمی شود که شما بروید، اما اگر مانع می شود و دوست ندارد بروید فعلا به حرف شوهرتان گوش دهید و فعلا از او اطاعت کنید یا راضیش کنید که اگر او نمی آید حداقل به شما اجازه دهد و سعی کنید با اخلاق خوب و دعا کردن زیاد تلاش کنید که شوهرتان نظرش تغییر کند، چون بسیاری از علما فرمودند اطاعت زن از شوهر واجب تر است اگر چه کار مرد صحیح نیست اما حفظ بنیاد خانواده بسیار مهمتر است.
می توانید به گونه ای قضیه را به مادرتان برسانید که وضعیت شما را درک کند و خدای نکرده به دل نگیرد، حتما دعا کنید و برای اصلاح این اخلاق شوهرتان تلاش کنید، از خداوند متعال خواستارم که قلب شوهر شما را به سوی خیر و خوبی و ارتباط محبت آمیز با پدر زن و مادر زنش مایل کند. آمین


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

14 Nov, 07:48


سلام علیکم
مگر نجاست سگ و خوک در قرآن نیامده است؟ پس چرا پس در مورد نجاستش میان علما اختلاف است؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
نجاست سگ در قرآن نیامده است و در حدیث هم نفرموده که سگ نجس است، تنها رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:

{طَهُورُ إناءِ أحَدِكُمْ إذا ولَغَ فيه الكَلْبُ، أنْ يَغْسِلَهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ أُولاهُنَّ بالتُّرابِ}
/مسلم ۲۷۹/

{پاکی ظرف هر یک از شما وقتی که سگ آن را لیسید این است که هفت بار آن را بشوید، اولین بار با خاک}

و علما در مورد قضیه سگ اختلاف دارند که تنها آب دهان سگ نجس است یا همه بدن آن نجس است.

اما خوک به صراحت در قرآن آمده و در مورد نجاست اختلافی نیست، خداوند متعال می فرماید:
{قُلْ لَا أَجِدُ فِي مَا أُوحِيَ إِلَيَّ مُحَرَّمًا عَلَى طَاعِمٍ يَطْعَمُهُ إِلَّا أَنْ يَكُونَ مَيْتَةً أَوْ دَمًا مَسْفُوحًا أَوْ لَحْمَ خِنزيرٍ فَإِنَّهُ رِجْسٌ... }
/انعام ۱۴۵/

{بگو: «در آنچه بر من وحی شده است، (چيز) حرامی را که خوردن آن بر خورنده ای حرام باشد؛ نمی يابم، بجز اينکه مردار باشد يا خون ريخته شده يا گوشت خوک که پليد است...}




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

13 Nov, 15:59


در آنچه که بدان علم نداری نظر نده

زمان: ۱ دقیقه و ۳۰ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

12 Nov, 10:18


سلام علیکم
حکم تتو یا خال کوبی در اسلام چیست؟

جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
دو نوع تتو یا خالکوبی وجود دارد؛
۱. خالکوبی که حرام است و پیامبر صلی الله علیه و سلم کسانی که این کار را انجام می دهند لعنت کرده است:
*لَعَنَ َالْوَاشِمَةَ وَالْمُسْتَوْشِمَةَ...*
*پیامبر صلی الله علیه وسلم زنی که خالکوبی می کند و خواستار خالکوبی است را لعنت کرده است...*
( بخاری (4886 و مسلم 2122-2125 )
و این نوع خالکوبی با سوزن و داخل پوست انجام می شود.
۲. نوعی دیگر مانند چسب زدن و رنگ
کردن روی پوست است که نمی‌توان گفت حرامست، اما به شرطی که شکل جاندار کشیده نشود و اگر به گونه ای باشد که مانع رسیدن آب به پوست شود باید هنگام وضو آن را پاک کرد و اگر مانند حنا است و آب از آن می گذرد وضو هم صحیح است.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Nov, 10:18


سلام
وقتی شخصی مرتکب عمل حرامی شود چقدر طول میکشد تا فرشته ها گناهش را بنویسند؟

جواب:

علیک السلام
الحمدلله
اما در مورد این که فرشتگان بلافاصله گناهان را می نویسند یا با تاخیر؟ چنین مسایلی از امورات غیبی هستند و نمی توان چیزی را گفت مگر دلیلی در قرآن و سنت داشته باشیم، چیزی که در قرآن و سنت برای ما ثابت است ظاهرا بعد از ارتکاب گناه بلافاصله نوشته شود، چون در حدیثی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در مورد انجام دادن گناه می فرماید؛.. فَإِنْ عَمِلَهَا، فَاكْتُبُوهَا...
اگر گناه را انجام داد برای او نوشته می شود.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

11 Nov, 18:51


**برای فرزاندانتان الگو باشید**

زمان: ۵۳ ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

10 Nov, 09:48


سلام
اگر کسی بخواهد کار حرامی را انجام دهد ولی شرایطش فراهم نشود آیا گناه برایش نوشته می شود؟

جواب:
علیک السلام
الحمدلله
در حدیثی قدسی رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم این را برای ما بیان کردند که در واقع بیانگر رحمت خداوند متعال است، می فرماید:
*إِنَّ اللَّهَ كَتَبَ الْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ ثُمَّ بَيَّنَ ذَلِكَ فَمَنْ هَمَّ بِحَسَنَةٍ فَلَمْ يَعْمَلْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً فَإِنْ هُوَ هَمَّ بِهَا فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ عَشْرَ حَسَنَاتٍ إِلَى سَبْعِ مِائَةِ ضِعْفٍ إِلَى أَضْعَافٍ كَثِيرَةٍ وَمَنْ هَمَّ بِسَيِّئَةٍ فَلَمْ يَعْمَلْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً فَإِنْ هُوَ هَمَّ بِهَا فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ سَيِّئَةً وَاحِدَةً*
*به راستی که خداوند خوبی ها و بدی ها را نوشته است سپس آن ها را بیان فرموده است، پس کسی که قصد کار نیکی را داشته باشد و آن را انجام ندهد خداوند متعال نزد خود پاداش یک نیکی کامل برای او می نویسد و اگر کسی قصد کار خوبی کند و آن را انجام دهد خداوند متعال نزد خود ده تا هفتصد برابر و بیشتر از این نیز پاداش نیکی برای او می نویسد و اگر کسی قصد کار بدی کند و بعد آن را انجام ندهد خداوند متعال یک نیکی کامل برای او می نویسد و کسی که قصد کار بدی کند و آن را انجام دخداوند متعال تنها یک بدی برای او می نویسد*
( روى البخاري في صحيحه6491 )

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

10 Nov, 09:47


السلام علیکم
آیا اگر یک نفر ما را اذیت کرد و بگوییم الهی خوشی نبیند درست است؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
هر انسانی حدود و عزت خود را بداند و آن را حفظ کند، در دین اسلام جواب بدی با بدی نیست اما زمانی که شخص سوءاستفاده می کند از چنین اشخاصی باید فاصله گرفت، زیرا مسلمان باید هوشیار و بیدار باشد و اجازه ندهد به راحتی با احساسات او بازی شود.
زمانی که شخصی در حق ما ظلم و بدی کرد، این را بدانیم که ما در حق او دعای بد کنیم یا نکنیم خداوند متعال تاوان ظلم و گناه او را می دهد، در مقابل هم بدانیم وقتی ما کسی را نبخشیم و در حق او دعای بد کنیم درسته که آن شخص تاوان خود را می بیند اما چیزی هم دستگیر ما نمی شود، اما وقتی به خاطر رضای الله بخشیدیم خداوند در مقابل این اخلاق به ما اجر و پاداش می دهد و اینجا است که ما خود را با ارزش و دارای عزت می کنیم و پاداش هم کسب کردیم.
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
{... وما زاد الله عبدًا بعفو إلا عزًّا...}
{... عفو و بخشش چیزی غیر از عزت را برای بنده زیاد نمی کند... }

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Nov, 16:29


**مومن در آشکارا و نهان تقوای الهی دارد**

زمان: ۱دقیقه و هست ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

09 Nov, 09:56


سلام
طلاهایم را گم کرده ام، آیا پیش کسی بروم دعایی بخواند گناه کرده ام؟


جواب:
وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
خداوند متعال به شما کمک کند و آن ها را پیدا کنید، به هیچ عنوان نزد دعا نویس واین اشخاص نروید و ایمان خودتان را به خطر نیندازید و خودتان را گناهکار نکنید زیرا که این اشخاص اکثرا جادوگر و فریب کار هستند و با شیاطین در ارتباط می باشند، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
*من أتى عرافاً فسأله عن شيء لم تقبل له صلاة أربعين ليلة*
*کسی که نزد جادوگر(فالگیر) برود و از او در مورد چیزی بپرسد چهل روز نماز او قبول نمی شود*( صحيح مسلم 2230 )
توصیه می کنم زیاد دعا کنید و زیاد این ذکر را تکرار کنید؛
{لا حول ولا قوة الا بالله}
هم چنین قبل از هر چیز، هنگامی که شخص، مالی یا چیزی را از دست داد، در سنت هست که در هنگام وارد شدن مصیبت، حال مصیبت جانی یا مالی باشد، این دعا را بخواند:
*إنا لله وإنا إليه راجعون اللَّهُمَّ أْجُرْنِي فِي مُصِيبَتِي ، وَاخْلُفْنِي خَيْرًا مِنْهُ*
*همانا از خداوند هستیم و به سوی او نیز باز می گردیم پروردگارا در این مصیبت به من پاداش بده و بهتر از این را برای من جایگزین بفرما*
در میان سلف نیز این اثر را از ابن عمر رضی الله عنه روایت می کنند، که می تواند این کار نیز بعد از دعای بالا انجام داد👇
ابن عمر رضی الله عنه فرمودند، کسی که چیزی را گم کرد، وضو بگیرد و دو رکعت نماز بخواند، سپس این دعا را بخواند:
*اللَّهُمَّ رَبَّ الضَّالَّةِ، هَادِيَ الضَّالَّةِ، تَهْدِي مِنَ الضَّلَالَةِ، رُدَّ عَلَيَّ ضَالَّتِي بِقُدْرَتِكَ وَسُلْطَانِكَ مِنْ عَطَائِكَ وَفَضْلِكَ*
*پروردگارا، صاحب گمشده، هدایت کننده به سوی آن گمشده، پروردگاری که از گمراهی هدایت می کنی، گمشده ام را با قدرت و سلطه ی خویش و از فضل و بخششت به من برگردان*
(ابن أبي شيبة 30338 )

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Nov, 09:56


سلام علیکم ورحمه الله
آیا کمک کردن به زنی که شوهرش معتاد و دزد باشه جایزه ؟


جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
بله، اما کمک به خود زن داده شود که برای خودش و فرزندانش خرج کند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

07 Nov, 15:25


همیشه مثبت اندیش باش

زمان: ۱دقیقه و ۲۳ ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

07 Nov, 15:21


السلام علیکم
راه تشخیص ربا چیست؟ مثلا ده هزار تومن بدهید و بابت این پول سی هزار تومن بهت داده بشود این ربا است یا نه؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
ربا یعنی زیادی در چیزی که از یک جنس هستند مانند طلا با طلا، پول با پول و... خداوند متعال می فرماید:
{وَمَا آتَيْتُم مِّن رِّبًا لِّيَرْبُوَ فِي أَمْوَالِ النَّاسِ فَلَا يَرْبُو عِندَ اللَّهِ ۖ...}
/روم ۳۹/
{و آنچه (به قصد) ربا می دهید تا در اموال مردم فزونی یابد، نزد خدا فزونی نخواهد یافت...}
بنابراین وقتی شخصی ده هزارتومان به شخص دیگری می دهد با این قرار که بعدا سی هزارتومان برگرداند این عمل ربا است و حرام می باشد.
اما این که شخص بدهکار بعدا خودش به عنوان هدیه چیز بیشتری به طلبکارش برگرداند به سبب این که در حق او این خوبی را کرده و بهش پول قرض داده است مشکلی ندارد، این کار زمانی حایز نیست که طرف به این نیت و قصد به دیگران پول بدهد و زیادی بگیرد.
البته ربا انواع دیگری دارد که با توجه به سوال نیازی نیست و وارد این مباحث نمی شویم.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

07 Nov, 15:20


السلام علیکم
آیا رقصیدن در مجالس زنانه حرام است؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
رقص زن ها در میان همدیگر مباح است، به دلیل حدیثی که زن های حبشی می رقصیدند و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم عایشه را روی شانه خود گذاشت تا آن ها را نگاه کند و ببیند، حدیث را ترمذی با رقم ۳۶۹۱ روایت کرده است.
حکم خود رقص مباح است حال اگر محرمات دیگری وجود داشته باشد یا باب فتنه و... را باز کند در این حالت حکم آن می تواند تغییر کند.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Nov, 11:00


السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
من سر کار وضو میگیرم و پاهای خود را مسح میکنم، آیا وضو من جایز میباشد؟ و صحت دارد که می‌توان روی کفش یا جوراب مسح کرد؟

جواب:

وعلیکم السلام و رحمةالله و برکاته
الحمدلله
در مورد مسح روی جوراب و کفش؛
حدیثی که به صورت مرفوع از رسول الله صلی الله علیه و سلم روایت شده که روی كفش مسح کردند ضعیف است، اما از علی و عده ای صحابه رضی الله عنهم ثابت است که روی کفش مسح کرده اند و این را ابن حجر در فتح الباری (1/286) نقل می کند و هم چنین می فرماید ابوداود و عده ای دیگر حدیثی را از مغیره بن شعبه بصورت مرفوع روایت می کنند که عبدالرحمن بن مهدی و ائمه آن را ضعیف می دانند(1/269).
ائمه مسح بر کفش را مخالف با نصوص صریح در قرآن و سنت می دانند.
عده ای علما گویند عمل مسح بر کفش از مسایل فقهی است که اجتهاد در آن وارد است و عمل علی رضی الله عنه و صحابه از اجتهاد خودشان بوده است.
امام احمد رحمه الله می فرماید اگر شخص با طهارت جوراب بپوشد و روی آن هم کفش پا کند در این حالت مشکلی ندارد مسح کند.
(مسائل الإمام أحمد برواية ابنه عبد الله 1/34)

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Nov, 10:59


السلام عليكم
اگر كسی فال از روی فنجان قهوه بگيرد حكمش چيست؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
فال گرفتن جایز نیست، کسی غیر خداوند سبحانه و تعالی از آینده و غیب خبر ندارد و رفتن نزد چنین اشخاصی از گناهان بزرگ است.


رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
"من أتى عرافاً فسأله عن شيء لم تقبل له صلاة أربعين ليلة"
یعنی: *کسی که نزد جادوگر(فالگیر) برود و از او در مورد چیزی بپرسد چهل روز نماز او قبول نمی شود*
( صحيح مسلم 2230 )


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

26 Oct, 12:09


السلام علیکم
آیا گفتن: "خدا کنه بمیرم بهتره از اینست که گناه کنم در این دنیا" صحیح میباشد؟



جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
*خيرُ النَّاسِ من طال عمرُه وحسُن عملُه*
(ترمذی ۲۳۲۹)
*بهترین مردم کسی است که عمرش طولانی باشد و عمل نیکی داشته باشد*

هم چنین رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
*لا يَتَمَنَّى أَحَدُكُمْ الْمَوْتَ , وَلا يَدْعُ بِهِ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَهُ ، إِنَّهُ إِذَا مَاتَ أَحَدُكُمْ انْقَطَعَ عَمَلُهُ ، وَإِنَّهُ لا يَزِيدُ الْمُؤْمِنَ عُمْرُهُ إِلا خَيْرًا*
(مسلم ۲۶۸۲)
*کسی از ‌ما طلب مرگ نکند، و آن را قبل از رسیدن اجلش درخواست نکند، زیرا که وقتی فوت کرد اعمالش قطع می شود، و به راستی که عمر برای مومن غیر از خیر زیاد نمی کند*

اما اگر مسلمانی به سبب فتنه و ترس از دینش به جایی رسید که چاره ای جز دعا ندارد و زیر سختی و فشاری است به گونه ای که ایمانش در خطر است، این چنین دعا کند که در حدیث می فرماید:
*لا يَتَمَنَّيَنَّ أَحَدُكُمْ الْمَوْتَ مِنْ ضُرٍّ أَصَابَهُ , فَإِنْ كَانَ لا بُدَّ فَاعِلا فَلْيَقُلْ : اللَّهُمَّ أَحْيِنِي مَا كَانَتْ الْحَيَاةُ خَيْرًا لِي , وَتَوَفَّنِي إِذَا كَانَتْ الْوَفَاةُ خَيْرًا لِي*
(بخاری ۵۶۷۱)
*کسی از شما به سبب ضرری که به او رسیده تمنای مرگ نکند، و اگر چاره ای جز این ندارد بگوید؛ خداوندا من را زنده نگه دار اگر زندگی برای من خیر است، و من را بمیران اگر وفات برای من بهتر و خیر است*



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

26 Oct, 12:08


سلام علیکم
آیا کسی که همسرش را دوست دارد در بهشت همسرش را به او بازمیگردانند؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
قبل از هر چیز باید بدانیم یکی از بزرگترین نعمت های بهشت بعد از مشاهده خداوند تبارک و تعالی، رضایتی است که خداوند به بندگان می بخشد، یعنی خداوند متعال بهشتیان را راضی می کند به گونه ای که وقتی خداوند متعال می خواهد خود را به بهشتیان نشان دهد و می فرماید نعمت بزرگی را برای شما آماده کرده ام همه گویند؛ خداوندا این همه نعمت به ما بخشیدی و ما راضی شدیم یعنی چه نعمتی والاتر از این ها است، در این هنگام الله سبحانه و تعالی پرده میان خود و بندگان را برمی دارد و بزرگترین و زیباترین نعمت بهشت را که رؤیت خداوند متعال است را دریافت می کنند.

به هر حال یقین داشته باشیم در بهشت خداوند بنده را راضی می کند و نگرانی ما تنها ورود به بهشت باشد و غصه این افکار را نداشته نباشیم، زیرا خالق تمام هستی به ما وعده داده است که شما را در بهشت به رضایت کامل می رسانم.
در حدیث قدسی خداوند متعال می فرماید:
*أعْدَدْتُ لِعِبادِي الصَّالِحِينَ ما لا عَيْنٌ رَأَتْ، ولا أُذُنٌ سَمِعَتْ، ولا خَطَرَ علَى قَلْبِ بَشَرٍ*
(بخاری ۷۴۹۸)
*برای بندگان صالحم آن چه را که چشم ندیده، و گوش نشنیده و به قلب بشری خطور نکرده است آماده کردم*

و زن و شوهری که هر دو اهل بهشت باشند پیش همدیگر هستند و زن خودش از تمامی خدمتکارها یعنی حوری هایی که آن جا هستند زیباتر است و برای شوهرش عزیزتر می باشد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Oct, 11:13


السلام علیکم
چکار کنم ایمانم تقویت شود؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
انسان تا لحظه ای که اجلش فرا می رسد دائما توسط شیطان در خطر است چرا که او هرگز از اغوای انسانها ناامید نمی شود، و سعی می کند تا آخرین لحظه مرگش او را به سمت گناه و کفر بکشاند تا آخرتش را خراب کند.
پس ما نیز باید تا آخرین لحظه زندگی خود آماده باش باشیم و احساس امنیت نکنیم، و برای آنکه عاقبت بخیر شویم دعا کنیم و اسبابی را که شریعت برای رسیدن به آن فراهم ساخته را بکار ببندیم.
از جمله اسبابی که ما را در این مسیر نگه می دارد؛ پرهیز از گناهان است، چرا که با انجام هرگناهی جرائت بیشتری برای انجام گناه دوم و سوم پیدا می کنیم:
یکی از حکمای سلف فرموده: «گناه بعد از گناه جریمه و سزای گناه است، و نیکی بعد از نیکی ثواب و پاداش نیکی است». "صید الخاطر" (ص : 45).
پس باید مراقب بود و حتی برای یکبار هم آن گناه را مرتکب نشویم.
و سبب دوم انجام عبادات و طاعات به بهترین نحو و در سر وقت خود است؛ اینکار موجب تقویت ایمان می شود، و طبیعتا هرچه ایمان قوی تر شود دوری از گناه هم آسانتر خواهد بود.
عبدالله ابن مبارک رحمه الله فرمود: «هرکس در ادب کوتاهی کند با محروم شدن از سنتها مجازات می شود، و هرکس در انجام سنتها کوتاهی کند با محروم شدن از فرائض مجازات می شود، و هرکس در انجام فرائض کوتاهی کند با محروم شدن از شناخت و معرفت مجازات می گردد».
سبب مهم دیگر اینست که در انتخاب دوستان اطراف خود و همسر مورد نظرمان دقت کنیم، دوست و همسر نقش مهمی در دین و اخلاق یک نفر خواهد گذاشت.
اگر دوستان ما اهل تقوا باشند و جزو کسانی باشند که از گناه کردن اباء دارند، قطعا همراهی با آنها در تقویت ایمان ما موثر خواهند بود، چنانکه خدای متعال می فرماید:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ»(توبه 119)
یعنی: ای کسانی که ایمان آورده‏اید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید، و با صادقان باشید!

پس به شما توصیه می کنیم که به دوروبر خود نگاه کنید و هر دوست و رفیقی که دیندار و متقی نیستند را کنار بگذارید و سراغ انسانهای با اخلاق و دیندار بروید. همنشینی با انسانهای فاسق و عاصی شما را در انجام گناه کمک می کند و به شما جرأت می دهد که گناه کنید و ناراحت هم نشوید! اما همنشینی با انسانهای صالح و متقی شما را در ترک گناه یاری می دهد.
نکته بعد: سعی نکنید که خود را در معرض گناه قرار دهید، و تمامی اسباب گناه را از خود دور کنید تا به آنها دسترسی نداشته باشید، هرگاه شیطان شما را وسوسه کرد بگوئید: "اعوذ بالله من الشیطان الرجیم".
نکته مهم دیگر اینکه: کاش می توانستید در مسجد در کلاس درس دینی شرکت می کردید و وقت فراغت خود را در منزل با دور کردن کتابهای خوانده شده سپری می کردید تا بیکار نمانید، زیرا بیکاری شما را وسوسه می کند که دنبال گناه روید.
و دعا را نیز فراموش نکنید، خصوصا دعای زیر را که در سجده و یا هر حالتی می توانید بخوانید:
«یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک» : «ای کسی که تغییر دهنده قلبها هستی، قلب مرا بر دینت ثابت گردان».

« رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنتَ الْوَهَّابُ» (آل عمران 8).
یعنی: «پروردگارا! دلهایمان را، بعد از آنکه ما را هدایت کردی، (از راه حق) منحرف مگردان! و از سوی خود، رحمتی بر ما ببخش، زیرا تو بخشنده‏ای».



والله اعلم

(برگرفته از سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت)


____
تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Oct, 11:13


آیا جوانی که بیماری روحی دارد و خودکشی کند جهنمی هست؟



جواب:

الحمدلله
خودکشی از گناهان کبیره به حساب می آید، خداوند متعال در سوره ی بقره آیه ی ۱۹۵ می فرماید:
*وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ*
*خود را با دست خویش به هلاکت نیفکنید*

جندب بن عبدالله از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت می کند که فرمودند:
*کان فيمن کان قبلكم رجل به جرح فجزع، فأخذ سكينا و فحز بها يده، فما رقأ الدم حتى مات، قال الله تعالى: بادرني عبدي بنفسه، حرمت عليه الجنة*
(بخاری ۳۲۷۶)
*قبل از شما مردی بود که دچار جراحت شد و او را بی تاب کرد، پس چاقویی آورد و دست خود را قطع کرد، و خون او بند نیامد تا این که مرد، الله تعالی فرمود: بنده ام در مورد اجل خود عجله کرد و بهشت را بر او حرام کردم*

کسی که بیماری روحی داشته باشد، مانند جنون که اختیار از دستش خارج شود، چنین کسی دچار خودکشی شود بدون این که حواسش باشد یا اختیاری داشته باشد ان شاء الله معذرور است و بازخواست نخواهد شد، اما اگر بیماری در این حد نباشد و اختیار و حواس داشته باشد دچار چنین گناه بزرگی شده و بازخواست خواهد شد.

هر شخصی تا زمانی که مسلمان است و مسلمان از دنیا برود امید به بخشش او هست، به همین دلیل وظیفه بازماندگان دعای خیر و بخشش برای رفتگان است و در صورت توانایی هم می توان برای او صدقه و خیرات کرد.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Oct, 09:45


سلام علیکم
آیا ترشحاتی که از زنان خارج می شود نجس است؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اولا باید گفت که در فرج زن ممکن است سه مایع خارج شود:
1- منی
2- مذی
3- ترشحات یا رطوبت
منی دارای یک یا تمامی صفات زیر است:
- زرد و رقیق (آبکی) است. چنانچه در حدیث ثابت شده است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «إن ماء الرجل غلیظ أبیض ، وماء المرأة رقیق أصفر» مسلم (311) .
یعنی: منی مرد سفید و غلیظ است و منی زن رقیق و زرد است.
البته در برخی از زنان رنگ آن بجای زرد، سفید است.
- بوی آن شبیه بوی گرد شکوفه است و بوی گرد شکوفه نزدیک به بوی خمیر آرد است.
- با خروج آن حالت لذتی به شخص دست می دهد به عبارتی خروج آن همراه با لذت است.
اما باید این نکته را در نظر داشت که لازم نیست تا هر سه صفت بروز شوند تا حکم بر منی شود بلکه کافی است تا یکی از آن صفات ظاهر گردند تا حکم کنیم که مایع خارج شده منی است. چنانکه امام نووی رحمه الله اشاره کرده است. المجموع (2/141) .
اما مذی مایعی بی رنگ و شفاف و لزج است که در هنگام فکر کردن یا ملاعبت خارج می گردد، اما با لذت همراه نیست.
و رطوبت، ترشحاتی شفافی هستند که از رحم زن خارج می شود و گاهی خروج آن احساس نمی شود و در برخی از زنان زیاد و در برخی دیگر اندک است.

سوال: آیا خارج شدن ترشحات از فرج زن باعث باطل شدن وضو می شود؟
یک شخص خارج از دو حالت زیر نیست:
- یا اینکه گه گاه و فقط برخی اوقات از وی خارج می شود.
- یا اینکه بصورت مستمر و مکرر از او خارج گشته و به امری دائمی تبدیل گشته است.
حال با توجه به این دو حالت جواب سوال اینست که؛
اگر خارج شدن ترشحات دائمی نباشد بلکه فقط پاره ای از اوقات از وی خارج شود در اینصورت او با هر بار خارج شدن وضویش باطل می شود و لازمست تا برای نماز بعدی دوباره وضو بگیرد، بر این مبنا اگر در حین نماز خواندن نیز خارج شود باز وضویش باطل و لذا نمازش نیز باطل شده و بایستی دوباره وضو بگیرد و نماز خویش را از نو بخواند. و این قول جمهور علماست.
اما چنانکه خارج شدن ترشحات بصورت مستمر و مکرر وجود داشت، او حکم شخص مستحاضه یا کسیکه دچار سلس ادرار است را دارد و بایستی برای هر نمازی قبلا یک وضو بگیرد. فقط تنها فرقی که با حالت اول دارد اینست که اگر احیانا در حین نماز یا در فاصله ی اندک بین وضوی گرفته شده با نماز مربوطه از وی ترشحاتی خارج شد، وضویش باطل نمی شود و لذا می تواند نماز خود را کامل بخواند و نیازی نیست تا از نو وضو بگیرد و دوباره نماز بخواند، اما بیاد داشته باشد که برای نماز بعدی بایستی دوباره وضو بگیرد - چنانچه شیخ ابن باز رحمه الله بدان اشاره کرده است. مجموع فتاوی ابن باز (10/130) .
(برگرفته از سایت جانع فتاوای اهل سنت و جماعت)

تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Oct, 09:45


سلام علیکم
چرا هرگاه که وضو میگیریم حس آمدن باد شکم را داریم و خشوع در نماز را از دست میدهیم؟





جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
این مسئله دو حالت دارد:

۱. گاهی اوقات تنها وسواس است، زیرا که در حدیث داریم پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید:
شیطان در دبر(مقعد) یکی از شما فوت می کند تا احساس کنید که بادی از شما خارج شده است، پس شما نماز خود را قطع نکنید تا بو یا صدایی را می شنوید.
بنابراین شخص باید با یقین بداند که چیزی از او خارج شده است و به این وسواس و حرکت هایی که احساس می کند اهمیت ندهد.

۲. شخص مریض است و نمی تواند وضوی خود را نگه دارد، در چنین حالتی شریعت می فرماید شخص هرگاه که می خواهد نماز خود را ادا کند وضو بگیرد و بلافاصله نمازش را بخواند و اگر در این هنگام چیزی هم از او خارج شد مشکلی ندارد و نمازش صحیح است، البته به شرطی که همان طور اشاره کرد بعد وضو بلافاصله نماز بخواند نه این که وضو بگیرد و بعد نیم یا یک ساعت نمازش را ادا کند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Oct, 10:11


السلام علیکم
نمازی به اسم نماز حاجت داریم؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
حدیثی در این مورد است که اهل علم در عمل به این حدیث اختلاف دارند به دلیل وجود شخصی در روایت این حدیث به اسم فائد بن عبد الرحمن الكوفي روایت کننده از عبد الله بن أبي أوفى که نزد محدثین متروک است و حدیث را ضعیف می دانند.
حدیث بدین صورت می باشد که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من كانت له إلى اللهِ حاجةٌ أو إلى أحدٍ من بني آدمَ فليتوضأْ وليحسنِ الوضوءَ ثم ليصلِّ ركعتين ثم ليثن على اللهِ وليصلِّ على النبيِّ صلى اللهُ عليهِ وسلَّمَ ثم ليقلْ لا إله إلا اللهُ الحليمُ الكريمُ سبحان اللهِ ربِّ العرشِ العظيمِ الحمدُ للهِ ربِّ العالمين أسألُك موجباتِ رحمتِك وعزائمَ مغفرتِك والغنيمةَ من كلِّ برٍّ والسلامةَ من كلِّ إثمٍ لا تدعْ لي ذنبًا إلا غفرته ولا همًا إلا فرجته ولا حاجةً هي لك رضًا إلا قضيتها يا أرحمَ الراحمين*
(سنن ترمذی ۴۷۹)
*کسی که نزد خداوند یا یکی از بندگان خداوند حاجتی دارد، وضو بگیرد و به نیکی وضو گیرد، سپس دو رکعت نماز بخواند،(بعد از تمام شدن نماز) سپس ستایش خداوند متعال را به جای آورد و بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم درود و سلام بفرستد، سپس بگوید: لا إله إلا اللهُ الحليمُ الكريمُ سبحان اللهِ ربِّ العرشِ العظيمِ الحمدُ للهِ ربِّ العالمين أسألُك موجباتِ رحمتِك وعزائمَ مغفرتِك والغنيمةَ من كلِّ برٍّ والسلامةَ من كلِّ إثمٍ لا تدعْ لي ذنبًا إلا غفرته ولا همًا إلا فرجته ولا حاجةً هي لك رضًا إلا قضيتها يا أرحمَ الراحمين*

خلاصه با توجه به این که حدیث از فضایل اعمال هست و عده ای از علما عمل بدان را جایز می دانند بنابراین کسی که این گونه و به این نیت چنین نمازی بخواند مشکلی ندارد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Oct, 10:11


سلام علیکم
علت تعیین مهریه چیست؟ و آیا حتما مهریه را باید خانواده دختر تعیین کند؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
نزد جمهور فقها مهریه در هنگام ازدواج واجب است و جزو ارکان ازدواج نیست یعنی اگر تعیین هم نشود نکاح و ازدواج صحیح است، اما بعد از طلاق یا مرگ شوهر مهر المثل یعنی چیزی برای زن تعیین می شود و حق مهریه تنها برای زن هست و به کسی غیر زن داده نمی شود.

و علت آن هم حقی می باشد که خداوند برای زن تعیین کرده و برای گرامیداشت زن است و کسانی که می گویند مانند معامله است حرفی کاملا اشتباه می باشد، زیرا اگر معامله بود عقد ازدواج بدون مهریه صحیح نمی بود، در حالی که بدون مهریه هم عقد صحیح می باشد.

خداوند متعال می فرماید:
*وَإِنْ أَرَدْتُمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَكَانَ زَوْجٍ وَءَاتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنْطَارًا فَلَا تَأْخُذُوا مِنْهُ شَيْئًا أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا، وَكَيْفَ تَأْخُذُونَهُ وَقَدْ أَفْضَى بَعْضُكُمْ إِلَى بَعْضٍ وَأَخَذْنَ مِنْكُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا*
(النساء ۲۱)
*واگر خواستید همسری (دیگر) به جای همسر ( پیشین خود) برگزینید ، و به یکی از آنان مال فراوانی (بعنوان مهریه) پرداخته اید،چیزی از آن را پس نگیرید، آیا آن(مال) را به بهتان و گناه آشکار باز پس می گیرید؟، و چگونه آن را باز پس می گیرید در حالی که شما با یکدیگر آمیزش نموده اید، وآنان (هنگام عقد ازدواج ) از شما پیمانی محکم و استوار گرفته اند؟!*

و تعیین مهریه حق زن و ولی او می باشد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Oct, 11:57


سلام
چرا وقتی من گناه کوچکی مرتکب می شوم تاوانش را فورا و به سختی دریافت میکنم؟ ولی افرادی را میبینم که بدترین گناهان را انجام می دهند و چیزی نمی شوند؟




جواب:

علیک السلام

الحمدلله
چیزی که شما می گویید بیانگر چیز خوبی برای شما است، وقتی کسی مرتکب گناهی می شود و در دنیا بلافاصله تاوان آن را می بیند زنگ خطری برای او هست که دوباره به طرف گناه نرود و خداوند جزای او را در دنیا می دهد تا پاک شود و در آخرت دچار عذاب شدید الهی نشود و قطعا عذاب آخرت بسیار سخت تر از عذاب دنیا است، خداوند متعال می فرماید:
*وَلا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأبْصَارُ*
(ابراهیم ۴۲)
*و گمان مبر که خدا ، از آنچه ستمکاران می کنند غافل است، (نه ، بلکه کیفر) آنها را برای روزی که چشمها در آن خیره می شوند، به تأخیر می اندازد*



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Oct, 11:56


*سلام استاد گرامی ؛مادری ازبی حجابی دخترش هیچ عیبی نمیبیند متاسفانه او ادعا دارد حجاب زنان ما پلکهای مردان ماست میگوید نگاه که هرزه باشد اگر حجاب هم داشته باشیم مردان همان طورکه میخواهند تورا تصور میکنند آیا چنین چیزی درست است؟*

جواب :
و علیک السلام ؛
قضیه تنها ربطی به این ندارد که بگوییم چون مردها نگاه میکنند، در حقیقت هیچ زنی نمیتواند سر خودش کلاه بگذارد ، برای مثال شما یک زن بی حجاب را در بیرون تصور کنید با یک زن باحجاب، اگر مردی بخواهد مزاحمت ایجادکند برای کدام زن مزاحمت ایجاد میکند صددرصد به طرف آن کسی میرود که بی حجاب است چون میداند آن زنی که با حجاب است شخصی متدین است و احتمال دارد جوابش را اصلا ندهد یا حتی احتمال دارد با او برخورد کند.
مسئله دیگر: فرمان الهیست؛ خداوند فرموده زن ها حجاب داشته باشند حالا من بگویم به عقل من اینگونه و آنگونه است مگر من نعوذ بالله میخواهم عقل خودم را با خداوند مقایسه کنم این چه حرفی است؟! خداوند فرموده زن حجاب داشته باشد اگر میخواهی به حرف خدا گوش بدهی باید حجاب داشته باشی ولی اگر میخواهی گوش ندهی هر چقدر تاویل و توجیه بیاوری برای خودت پیش خداوند دلیل حساب نمیشود چون خداوند فرمان داده به زن ها که حجاب داشته باشند.

والله اعلم

🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

08 Oct, 11:49


سلام علیکم
اگر دختری از چهره خواستگارش زياد خوشش نيايد ولی از رفتار و دينداري و پاک بودن و خانواده خوب خواستگارش خوشش بيايد چکار کند؟






جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
*تُنْكَحُ الْمَرْأَةُ لِأَرْبَعٍ : لِمَالِهَا ، وَلِحَسَبِهَا ، وَلِجَمَالِهَا ، وَلِدِينِهَا ، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ*
(بخاری ۴۸۰۲)
*به خاطر چهار چیز زن برای ازدواج انتخاب می شود: به سبب مالش و نسبش و زیباییش و دینش، پس دیندار را انتخاب کند دستهایت به خاک آلوده شود(کنایه از فقیر شدن)*

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم در حدیث چهار چیز را نام می برند که برای مرد هم به گونه ای شامل می شود که دختر نیز با یکی از این دلایل خواستگار خود را انتخاب می کند، ذکر این چهار چیز بیانگر اهمیت همه آن ها است اما بالاتر و مهمتر از همگی دین می باشد، وقتی گفته می شود دیندار یعنی تمام خصلت های دینی را در بر داشته باشد مانند تقوا، اخلاق، شرافت و پاک دامنی و ...
به هر حال خواهران و برادران مسلمان همیشه گزینه دینداری را در اولویت قرار دهید وقتی طرف مقابل با اخلاق و با خانواده است از مسایل دیگر می توان چشم پوشی کرد، البته به گونه ای هم نباشد که طرف مقابل اصلا هیچ جذابیتی برای تو نداشته باشد و به هیچ عنوان به ظاهر یا قیافه او اشتیاق نداشته باشید چون در این صورت هم مشکل ساز است، اما وقتی که در نظر تو متوسط است و حالا شاید آن چیزی نباشد که انتظارش را نداشته بودی یا بهتر و زیباتر از این را می خواستی، اما گزینه مهمتر که دین و اخلاق اوست یقینا در زندگی عشق و علاقه و زیبایی را بیشتر می کند، چون زیبایی ظاهری بعد مدتی عادی می شود و تنها چیزی که عادی نمی شود و روز به روز علاقه و عشق را در زندگی بیشتر می کند دین و اخلاق است.
توصیه من به شما خواندن نماز استخاره است و بعد اگر خانواده ات راضی هستند و آن چنان که گفتید طرف شخص با خانواده و خوبی هستند ازدواج کنید.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

08 Oct, 11:49


سلام علیکم
در مورد فشار قبر مطلب بزارید و اینکه واقعیت دارد؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
بله داقعیت دارد، عایشه رضی الله عنها می فرماید که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود:
*إِنَّ لِلْقَبْرِ ضَغْطَةً وَلَوْ كَانَ أَحَدٌ نَاجِيًا مِنْهَا نَجَا مِنْهَا سَعْدُ بْنُ مُعَاذٍ*
(رواه أحمد 6/55 ،98)
*براستی که برای قبر فشاری است که اگر قرار بود کسی از آن نجات پیدا کند سعد بن معاذ بود*

فشار قبر وجود دارد و ما به آن ایمان و یقین داریم اما کیفیت آن چگونه است جزو مسایل غیبی است و ما نمی دانیم، پروردگار عذاب و فشار قبر را بر ما آسان کند(آمین).
البته امید است که برای انسان مومن مانند مادری باشد که محکم فرزندش را بغل کند، اما پناه بر خدا برای اهل جهنم به گونه ای است که استخوان پهلوی چپ به طرف راست و پهلوی راست به طرف چپ می رود.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Oct, 07:35


سلام
آیا مش کردن مو جایز نیست چون شبیه زنان کافر هست؟ و آیا آمبره سامبره کردن مو هم مثل مش جایز نیست؟



جواب:

علیک السلام

الحمدلله
مش کردن یا آمبره، سامبره کردن همگی نوعی رنگ کردن مو است و نمی توان به هیچ کدام از این ها گفت جایز نیست، چون دلیلی بر ناجایز بودن آن نیست، تنها اختلافی که وجود دارد در استفاده از رنگ سیاه برای زن است، که عده ای همانند مردان می گویند رنگ سیاه برای زن هم جایز نیست با توجه به نهی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از رنگ سیاه و عده ای گویند این حکم تنها به مردان اختصاص دارد.

به هر حال این نوع رنگ کردن های مو اگر رنگ سیاه نیست مشکلی ندارد تا زمانی که ضرری ندارد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Oct, 07:35


السلام علیکم
برای شفای بیمار چه دعاهایی بخوانیم؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال پدر شما و تمام بیماران را شفای عاجل بدهد، خداوند متعال در سوره إسراء می فرماید:
*وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ...*
(اسراء ۸۲)
*و از قرآن آنچه را که شفا و رحمت برای مؤمنان است؛ نازل می کنیم...*

مفسرین می فرمایند این شفایی که خداوند برای قرآن بیان فرمودند هم جسمی و هم معنوی است، بنابراين توصیه می کنم به قصد شفای پدرتان روزانه برای ایشان و در کنارشان قرآن تلاوت کنید، اگر خودشان می توانند قرآن بخوانند خودشان روزانه بخوانند خیلی بهتر است.

و هم چنین می توانید این دعاها را روی پدرتان بخوانید:

دعا برای بیمار مستحب است، در بخاری و مسلم است هنگامی که پیامبر صلی الله علیه وسلم سعد بن ابی وقاص را که مریض بود عیادت کردند دست خود را روی پیشانی او گذاشت و با دست صورت شکم او را مسح کرد سپس فرمود: اللَّهُمَّ اشْفِ سَعْدًا
پروردگارا سعد را شفا بده

همچنین از ابن عباس رضی الله عنهما روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود:

مَنْ عَادَ مَرِيضًا لَمْ يَحْضُرْ أَجَلُهُ فَقَالَ عِنْدَهُ سَبْعَ مِرَارٍ : أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظِيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ ، إِلاَّ عَافَاهُ اللَّهُ مِنْ ذَلِكَ الْمَرَضِ

ترجمه: کسی که بیماری را عیادت کرد در حالی که اجل او فرا نرسیده بود هفت مرتبه بگوید:
*أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظِيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ*
مگر این که پروردگار او را از بیماریش شفا می دهد.
(رواه أبو داود (3106) وصححه الألباني في " صحيح أبي داود )

همچنین در حدیث دیگری از عایشه رضی الله عنه روایت است که می فرمود: هر گاه پیامبر صلی الله علیه وسلم به عیادت بیماری می رفتند یا این که بیماری را نزد او می آوردند می فرمود:

*اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ ، مُذْهِبَ البَأسِ ، اشْفِ أَنتَ الشَّافي ، لا شافي إِلاَّ أَنْتَ ، شِفاءً لا يُغادِر سَقَماً*
(رواه البخاری)


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

03 Oct, 10:02


دیدگاه شما اهل سنت برادران در مورد امام زمان چیست؟ آیا او از جانب خدا فرستاده میشود؟ زاده شده است یا هنوز به دنیا نیامده؟



جواب:

الحمدلله
در نزد اهل سنت شخصی نیست که مهدی موعود یا منجی نامیده شود، بلکه نزد اهل سنت منجی قران و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم هست و تمام مسایل دین و دنیا و آخرت را برای ما روشن ساختند.

البته از نشانه های بزرگ قیامت ظهور عیسی علیه السلام هست که در آن مسلمانان به اوج قدرت و ناز و نعمت می رسند و همچنین قبل از عیسی علیه السلام شخص دیگری به اسم محمد بن عبدالله(اسمش مثل اسم پیامبر و پدرش نیز مثل اسم پدر پیامبر است) به دنیا می آید و باعث تقویت دین می‌گردد او هفت سال حکومت را بدست می‌گیرد و زمین را به جای ظلم و ستم پر از عدل و داد می‌کند در این مدت مردم به نعمتهای بی‌سابقه می‌رسند.
زمین سرسبز و پربرکت و نزولات آسمانی فراوان می‌گردند و مال و نعمت فراوانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
ابن کثیر می‌گوید: «در زمان او میوه‌ها و محصولات زراعتی زیاد می‌شوند. و همچنین مال وافر، سلطان قاهر، دین استوار، دشمن ذلیل و خیر و برکت در ایام او مداوم می‌گردد»
(النهایة / الفتن و الملاحم (1/31) تحقیق د. طه زینی)

البته خاطر نشان شوم که این شخص یک انسان عادی هست و مانند تمام انسان ها به دنیا می آید و با مهدی که اهل تشیع بر آن معتقد هستند فرق می کند، مهدی در نزد تشیع در غیبت کبری هست و معصوم می باشد و از جانب پرودگار است.
اما این محمد بن عبدالله هنوز به دنیا نیامده و معصوم نمی باشد و وحی یا دستوری از جانب خداوند بر او نازل نمی شود بلکه تنها شخص مومنی است که الله تعالی به وسیله ای او دین را دوباره به تقویت خود می رساند.
آمدن محمد بن عبدالله(مهدی اهل سنت) از نشانه های آخر زمان هست و بعد از او کم کم قیامت فرا می رسد.




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

03 Oct, 10:01


سلام عليكم
کدام ذکر است که اگر قبل از خواب خوانده شود همه گناهان بخشیده میشوند؟



جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
احادیث وارده برای قبل خواب به این صورت هستند؛

ابوهریرة رضی الله عنه روایت می کنند که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من قال حين يأوي إلى فراشِه : لا إلهَ إلا اللهُ ، وحده لا شريكَ له ، له الملكُ ، وله الحمدُ ، وهو على كلِّ شيءٍ قديرٌ ، ولا حولَ ولا قوةَ إلا باللهِ ، سبحان اللهِ ، والحمدُ للهِ ، ولا إلهَ إلا اللهُ ، واللهُ أكبرُ . غُفِرَتْ له ذنوبُه...*
(ابن حبان ۵۵۲۸)
*کسی که به بستر خواب خود می رود و گفت: لا إلهَ إلا اللهُ ، وحده لا شريكَ له ، له الملكُ ، وله الحمدُ ، وهو على كلِّ شيءٍ قديرٌ ، ولا حولَ ولا قوةَ إلا باللهِ ، سبحان اللهِ ، والحمدُ للهِ ، ولا إلهَ إلا اللهُ ، واللهُ أكبرُ، گناهان او بخشیده شد...*

در روایتی دیگر می فرمایند گناهان او بخشیده شد اگر اندازه کف روی آب دریا باشد.

همچنین ابوسعید خدری رضی الله عنه روایت می کند که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من قال حينَ يأوي إلى فراشهِ : أستغفرُ اللهِ الذي لا إله إلا هو الحيّ القيومُ ، ثلاثَ مراتٍ ، غُفرَ لهُ ذُنُوبهُ وإن كانت مثلَ زبدِ البحرِ ، أو عددَ رملٍ عالجٍ ، أو عددَ ورقِ الشجرِ ، أو عددَ أيام الدنيا*
(البغوی شرح السنة ۳/۱۱۶)
*کسی که به بستر خواب خود برود و بگوید: أستغفرُ اللهِ الذي لا إله إلا هو الحيّ القيومُ، سه مرتبه، گناهان او بخشیده شد اگر اندازه کف روی دریا باشد، یا اندازه شن های شنزار باشد، یا اندازه برگ های درخت باشد یا تعداد روزهای دنیا باشد*


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

02 Oct, 11:07


سلام علیکم
آیا گرفتن تسبیح یا ذکر شمار موقع تهلیل و تسبیحات جایز است؟ چون می گویند باید با انگشتان دست ذکر و تسبیحات انجام داد.



جواب:

علیک السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
سنت است كه با دست راست ذكر انجام دهيد ولی از بعضی از صحابه روایت شده است که با غیر دست مثلا با سنگ یا دانه های خرما، ذکر انجام داده اند.
پس جایز است از غیر دست مثلا ذکر شمار یا تسبیح برای ذکر کردن استفاده کنید.
امام شوکانی این مساله را در کتاب نيل الأوطار (2/602) بیان کرده اند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

02 Oct, 11:05


سلام جناب استاد
دعای مهر و محبت میخواستم؟

🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Oct, 10:07


سلام عليكم
لطفا طریقه دعا کردن بوسیله اسماء خداوند بیان کنید و چند مورد را انتخاب کنید با معنی آن ذکر کنید؟



جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال می فرماید:
*وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ*
(الاعراف ۱۸۰)
*وبرای خدا, نامهای نیک است, پس به آن (نامها) اورا بخوانید, وکسانی را که در نامهایش تحریف (وکجروی) می کنند, رها کنید, بزودی آنها کیفر آنچه را می کردند, خواهند دهد*

مثلا بگویید خداوندا تو رزاق هستی پس به من روزی بابرکت ببخش، خداوندا تو ستار هستی پس گناهان من را بپوشان و ببخش و....

و در حدیث آمده که:
*سمع النبيَّ صلَّى اللهُ عليهِ وسلَّم رجلًا يقول : اللهمَّ إني أسألُك بأني أشهدُ أنك أنت اللهُ الذي لا إله إلا أنتَ ، الأحدُ الصمدُ ، الذي لم يَلِدْ ولم يُولَدْ ، ولم يَكُنْ له كُفُوًا أحَدٌ ، فقال : قد سأل اللهَ باسمه الأعظمِ ، الذي إذا سُئِلَ به أَعْطَى ، وإذا دُعِيَ به أجاب*
(ابوداود ۱۴۹۳)
*پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم شنیدند که مردی می گفت: خداوندا به راستی که من از تو می خواهم بوسیله این که در حقیقت تو خداوندی هستی که معبودی غیر از تو نیست، یگانه و بی نیاز هستی، نه زاده و زاده شده هستی وهیچ کس همانند و همتای تو نبوده و نیست، پس پیامبر فرمود: به راستی که با نام بزرگ خداوند، از او درخواست کرد نامی که اگر با آن از او خواسته شود بمی بخشد و اگر با آن دعا شود اجابت می کند*

بنابراین این دعا بسیار مهم است و می توانید با این اسمایی که در حدیث وجود دارد دعا کنید و این را بخوانید و بعد چیزی را که از خداوند می خواهید در خواست کنید.
*اللهمَّ إني أسألُك بأني أشهدُ أنك أنت اللهُ الذي لا إله إلا أنتَ ، الأحدُ الصمدُ ، الذي لم يَلِدْ ولم يُولَدْ ، ولم يَكُنْ له كُفُوًا أحَدٌ*



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Oct, 10:07


با عرض سلام
آیا از شیرگرفتن کودک باید در ۲ سالگی انجام شود؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اهل علم واجب می دانند که مادر تا دو سالگی فرزندش را شیر دهد، خداوند متعال می فرماید:
*۞ وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ ۖ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ...*
(بقره ۲۳۳)
*و مادران (باید) فرزندان خود را دو سال تمام شیر دهند. (این دستور) برای کسی است که بخواهد دوران شیر خوارگی را تکمیل کند...*

مگر عذری داشته باشد مانند نگرفتن شیر مادر و....

و بیشتر از دوسال شیر دادن به بچه مشکلی ندارد اگر در آن مصلحتی است، اما اگر قصد این است که با این کار کم کاری و شیر ندادن قبل از دوسالگی را برای فرزندش جبران کند، این دو قضیه بهم دیگر ارتباطی ندارند و چنین تصوری اشتباه است.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Sep, 19:23


سلام علیکم
آیا حدیثی داریم که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرموده باشند از ظرف شکسته استفاده نکنیم؟



جواب:

علیک السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
خوردن در ظرف شکسته اشکالی ندارد بدلیل حديث أنس رضی الله عنه؛
*أن رسول الله صلى الله عليه وسلم كان عند بعض نسائه، قال: أظنها عائشة، فأرسلت إحدى أمهات المؤمنين مع خادم لها بقصعة فيها طعام، قال: فضربت الأخرى بيد الخادم فكسرت القصعة نصفين، قال: فجعل النبي صلى الله عليه وسلم يقول: غارت أمكم، قال: وأخذ الكسرتين فضم إحداهما إلى الأخرى فجعل فيها الطعام، ثم قال: كلوا فأكلوا، وحبس الرسول والقصعة حتى فرغوا، فدفع إلى الرسول قصعة أخرى وترك المكسورة مكانها*
(صحیح بخاری ۲۴۸۱)
*از انس روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم نزد بعضی از همسرانش بود "گفت گمان می‌کنم که عایشه بود" یکی از أمهات مؤمنین یک بشقاب غذا در دست خادمش داد تا به پیامبر دهد، گفت: یکی دیگر از أمهات مؤمنین (عایشه) به دست خادم زد و بشقاب دو نیم شد و شکست، پیامبر اکرم صلی الله علیه می فرمود: مادرتان را غیرت گرفت، گفت: پیامبر صلی الله علیه و سلم آن دو قطعه را برداشت و به هم چسباند و غذا را در آن گذاشت سپس گفت بخورید پس خوردند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم آن بشقاب را گذاشت تا اینکه غذاشون را کامل خوردند و یک بشقاب سالم به آن خادم داد و بشقاب شکسته را سر جای خودش گذاشت*

با توجه به حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم و اصحابش در همون بشقاب شکسته غذا خوردند و بعد هم دستور ندادند که بشقاب را پرت کنند، بلکه گذاشت تا از آن استفاده کنند.
اما این در خوردن است ولی در آشامیدن از ظرف شکسته مکروه است بدلیل؛
*عن أبي سعيد الخدري أنه قال: نهى رسول الله صلى الله عليه وسلم عن الشرب من ثلمة القدح، وأن ينفخ في الشراب*
(سنن ابوداود ۳۷۲۲)
*از ابی سعيد خدری روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم از نوشیدن جای شکسته شده ظرف نهی کردند و همچنین از فوت کردن در نوشیدنی نهی کردند*
و ابن حبان آنرا صحيح دونسته و سیوطی هم حسن دونستند. همان طور که فقها گفتند نهی تنزیهی است یعنی تحریمی نیست و تنها کروه است، همان طور که امام ابن عبد البر بیان می کند.




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Sep, 19:22


سلام علیکم
شخصی تصادف کرده و خودش راننده بوده تو تصادف بچه خودش و شخص دیگری فوت شد، میخواهد بدانم مقصر بوده؟ چون سرش تو گوشی بوده است.




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
I
الحمدالله
این شخص ظاهرا مقصر بوده و بر او کفاره هست و باید دوماه پیاپی روزه بگیرد و اگر بیشتر از پنجاه درصد او در این حادثه مقصر بوده دیه آن شخص دیگر بر گردنش است مگر این که خانواده شخص به او ببخشند.

در این حالت ان شاء الله چیزی بر گردن او نمی ماند و برای رفتگان دعای خیر کند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

1,305

subscribers

94

photos

895

videos