پرسش و پاسخ شرعی @anasislammm Channel on Telegram

پرسش و پاسخ شرعی

@anasislammm


ارتباط با استاد أنس
@anasislamm

پرسش و پاسخ شرعی (Persian)

با کانال تلگرام پرسش و پاسخ شرعی، شما می‌توانید به سوالات شرعی خود پاسخ دقیق و کامل پیدا کنید. این کانال توسط استاد أنس اداره می‌شود که در این حوزه تخصص دارد. اگر به دنبال اطلاعات دقیق و کاربردی در زمینه شریعت اسلامی هستید، این کانال مناسب برای شماست. از طریق این کانال می‌توانید با استاد أنس در ارتباط باشید و سوالات خود را مطرح کرده و پاسخ مورد نظر را دریافت کنید. بنابراین، اگر به توسعه دانش خود در حوزه شریعت اهتمام دارید، بهترین راه ارتباط با استاد أنس و کسب پاسخ به پرسش‌هایتان، از طریق این کانال در دسترس شماست. از این امکان منحصر به فرد استفاده کنید و اطلاعات موردنیاز خود را به‌روز کنید.

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 17:00


به اندازه شایستگی به دیگران منزلت دهید

زمان: ۳۶ ثاتیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 16:29


سلام علیکم
آیا حقیقت دارد پیامبر را سحر و جادو کردند؟، اگر حقیقت دارد که این گونه پیامبر زیر سوال میرود، چون از پیامبر بالاتر کسی نبوده و همیشه اهل ذکر و قرآن بوده چطور جهدو بر او تاثیر گذاشته است؟





جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اصل بر این است شخصی که اهل نماز و ذکر و قرآن باشد سحر و یا چشم بر او تاثیری نگذارد و ما باید این ایمان و توکل را داشته باشیم که اهل عبادت هستیم و از این مسایل ترسی نداشته باشیم و وسوسه به خود راه ندهیم.
اما گاهی اوقات تقدیر الهی این چنین است که تو باید حتما گرفتار فلان بیماری شوید، حتی اگر خیلی هم مراقب باشید. همان گونه که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را سحر کردند و تا حد اندکی روی ایشان تاثیر گذاشت.

عایشه رضی الله عنها می فرماید:

*سُحِرَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ حَتَّى كَانَ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ أَنَّهُ يَفْعَلُ الشَّيْءَ وَمَا يَفْعَلُهُ , حَتَّى كَانَ ذَاتَ يَوْمٍ دَعَا , وَدَعَا ثُمَّ قَالَ : أَشَعَرْتِ أَنَّ اللَّهَ أَفْتَانِي فِيمَا فِيهِ شِفَائِي ؟ أَتَانِي رَجُلانِ فَقَعَدَ أَحَدُهُمَا عِنْدَ رَأْسِي وَالآخَرُ عِنْدَ رِجْلَيَّ , فَقَالَ أَحَدُهُمَا لِلآخَرِ : مَا وَجَعُ الرَّجُلِ ؟ قَالَ : مَطْبُوبٌ ؟ قَالَ : وَمَنْ طَبَّهُ ؟ قَالَ : لَبِيدُ بْنُ الأَعْصَمِ . قَالَ : فِيمَا ذَا ؟ قَالَ : فِي مُشُطٍ وَمُشَاقَةٍ وَجُفِّ طَلْعَةٍ ذَكَرٍ . قَالَ فَأَيْنَ هُوَ ؟ قَالَ : فِي بِئْرِ ذَرْوَانَ . فَخَرَجَ إِلَيْهَا النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ثُمَّ رَجَعَ فَقَالَ لِعَائِشَةَ حِينَ رَجَعَ : نَخْلُهَا كَأَنَّهُ رُءُوسُ الشَّيَاطِينِ . فَقُلْتُ : اسْتَخْرَجْتَهُ ؟ فَقَالَ : لا , أَمَّا أَنَا فَقَدْ شَفَانِي اللَّهُ , وَخَشِيتُ أَنْ يُثِيرَ ذَلِكَ عَلَى النَّاسِ شَرًّا , ثُمَّ دُفِنَتْ الْبِئْرُ*

*رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم سحر شدند تا جایی که خیال می کردند کاری انجام داده اند در حالی که انجام نداده بودند تا روزی دعا کردند، دعا کردند سپس فرمود: (عایشه) دانستی که خداوند من را آگاه کرد از آن چه که شفای من در آن هست؟ دو مرد نزد من آمدند یکی از آن ها کنار سر من نشست و دیگری کنار پاهایم نشست، پس یکی از آن ها به دیگری گفت: درد این مرد چیست؟ گفت: سحر شده است، گفت: و چه کسی او را سحر کرده است؟ گفت: لبید بن اعصم، گفت: در چه چیزی؟ گفت: در شانه و موی سر و ریش و در غلاف گل نخل نر است، گفت؟ پس آن کجا است؟ گفت: در چاه ذروان است. سپس رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به طرف آن چاه بیرون رفت و هنگامی که برگشت به عایشه فرمود: این گل نخل مانند سر شیطان بود، (عایشه می گوید) گفتم: آن ها را بیرون آوردید؟ فرمود: نه اما خداوند من را شفا داد، بیم داشتم که این کار میان مردم شر ایجاد کند، سپس آن چاه را پر کردند*

(متفق علیه)

و در روایات دیگر آمده که سحر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سبب نزول سوره فلق و ناس شد و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم علی رضی الله عنه را فرستاد که این سوره ها را بر سحر بخواند و باطل شود.

تقدیر الهی این چنین بود که سحر بر پیامبر تاثیر بگذارد تا این سوره ها نازل شود و امت هم بدانند برای علاج خود چکار کنند.

اما اصل بر این است که ما در نماز و اذکار خود پایبند باشیم و ترسی نداشته باشیم و اگر لا قدر الله روزی با توجه به رعایت کردن عبادت ها باز گرفتار شدیم صبر پیشه کنیم و آن را از حکمت الهی بدانیم و برای علاج خود بیشتر به قرآن و ذکر پناه ببریم.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

20 Nov, 16:28


سلام
اگر کسی نذری داشته باشد و نتواند آن را ادا کند باید چکار کند؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
قبل از هر چیز باید بدانیم که نذر کردن مکروه هست و پیامبر صلی الله علیه وسلم از نذر کردن نهی فرموده اند؛
عبدالله بن عمر می فرماید که پیامبر صلی الله علیه وسلم از نذر نهی کردند و فرمودند:

إِنَّهُ لَا يَرُدُّ شَيْئًا وَلَكِنَّهُ يُسْتَخْرَجُ بِهِ مِنْ الْبَخِيلِ
ترجمه: نذر چیزی را از شما دور نمی کند بلکه تنها باعث می شود شخص بخیل چیزی را بدهد.
صحيح البخاري ٦٦٩٣

پس نذر انجام ندهید، اما اگر کسی نذر کرد باید به وعد و نذر خود عمل کند زیرا که چیزی را بر خود واجب کرده است و همچنین به پروردگار وعده داده است، از صفات مومنان عمل به نذری هست که بر خود واجب کرده اند:
الله تعالی در سوره ی مومنون آیه ی ٨ می فرماید:
وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ
ترجمه: ( مومنان رستگار شدند) کسانی که امانتهای شان و عهد خود را رعایت می کنند.

عده ای از علما گویند اگر شخصی نذر کرد و بعد توانایی اذای نذرش را نداشت، مثلا گفته که یکماه روزه می گیرم اما الان بیماری گرفته و نمی تواند دیگر ردزه بگیرد در این بر او واجب است که کفاره ی قسم را ادا کند وکفاره ی قسم طعام دادن به ۱۰ فقیر است.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:31


همدرد همدیگر باشیم

زمان: ۱ دقیقه ۸ ثاتیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:24


السلام عليكم
یک شخص اهل كتاب ميگويد كه شما مسلمانان به قرآن خود عمل نميكنيد؟ و از سنتی پيرو مي كنيد كه ابوحنيفه گفته؟ و می گويد پيامبر بر كدام مذهب بود كه چهار مذهب درست كرديد؟





جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال برای بشریت قرآن را فرو فرستاده است و برای رسانیدن کلام و وحی خود خاتم الانبیا محمد صلی الله علیه و آله و سلم را فرستاده است که قرآن را برای ما روشن کند، به همین دلیل خداوند متعال در بسیاری از آیات به ما دستور می دهد که از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم اطاعت کنیم، زیرا پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چیزی را از جانب خود نمی گوید؛

¤وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ، إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ¤

¤و(محمد) از روی هوای نفس سخن نمی گوید، این نیست جز آنچه به او وحی می شود (وبجز وحی چیزی نمی گوید)¤

[نجم ۳ و ۴‌]


و برای بهتر فهمیدن پیام خداوند متعال و فرمایشات رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ما به علمایی مراجعه می کنیم که در این زمینه تخصص دارند، در زمینه لغت عرب، اسباب نزول آیات قرآن، صحت و ضعف احادیث و...

و این را خداوند متعال در قرآن فرموده است؛

¤... فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ¤

¤...پس (ای مردم ) اگر نمی دانید از اهل علم بپرسید¤

(نحل ۴۳)



به هر حال ما برای فهم قرآن و سنت نیاز به اجتهادات و علم علمای گذشته از جمله امام ابوحنیفه رحمه الله داریم، اما این دیدگاه هم که تعصب داشته باشیم و هر چه امام ابوحنیفه رحمه الله فرموده صحیح است و بقیه باطل می باشد نیز اشتباه است، بلکه نظرات و اجتهادات همه علما از جمله ائمه چهار مذهب: امام ابوحنیفه رحمه الله، امام مالک رحمه الله، امام شافعی رحمه الله و امام احمد رحمه الله قابل احترام و تامل هستند و کسی غیر از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم معصوم نیست، همه در رای و نظرات دچار اشتباه می شوند.

و تقلید از این مذاهب بدین معنا است که ما توانایی فهم دقیق قرآن و سنت را نداریم، بدین معنا نیست که ما از این ائمه پیروی می کنیم و از قرآن پیروی نمی کنیم، بلکه عمل ما به اقوال این علما برای پیروی از قرآن است.

دین ما اسلام و تابع قرآن و سنت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هستیم.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

17 Nov, 11:24


با عرض سلام
آیا کسی که در قید حیاط وصیت نامه دست نویس نداشته باشد ولی زبانی در مورد اموالش هر بار چیزی متغییر بگوید و شاهدش هم آدم درستکار و راستگو و مورد اطمینان نباشد آیا گفته میت بعد از مرگ باید اجرا شود یا خیر؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
وصیت کردن در تقسیم میراث زبانی یا دست نویس بدان عمل نمی شود، غیر از یک سوم مال که اگر وارث شخص مالدار و ثروتمندی بود مشکلی نیست یک سوم یا کمتر از مالش را ببخشد یا وصیت کند و اگر شخص ثروتمندی نبود بهتر است این یک سوم را هم وصیت نکند و برای میراث برانش به جا گذارد، اما بقیه مال با توجه به قرآن و سنت تقسیم می شود و وارث نمی تواند با دلخواه خودش میان میراث بران تقسیم کند یا به دیگران ببخشد، خداوند متعال می فرماید:
¤وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَارًا خَالِدًا فِيهَا وَلَهُ عَذَابٌ مُّهِينٌ¤
¤و هر کس از خدا و پیامبرش نافرمانی کند و از حدود او تجاوز کند، وی را در آتشی وارد می کند که جاودانه در آن خواهد ماند، و برای او عذاب خوار کننده ای است¤
(نساء ۱۴)

و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
{... إنَّ اللهَ قد أَعْطى كلَّ ذي حقٍّ حقَّه، وليس لوارثٍ وَصيَّةٌ...}
{به راستی که خداوند حق هر صاحب حقی را داده است پس وصیتی برای وارث نیست}
(ترمذی ۲۱۲۱)

اما در کل وصیت کردن به مسایلی خیر مانند نصیحت و توصیه ها به فرزندان و... مستحب است و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند که مسلمان سه شب نخوابد مگر وصیت او نوشته شده باشد.

و اگر بدهی یا حقی بر گردن دارد واجب است که وصیت کند یا وصیت خود را بنویسد که بعد مرگم این بدهی یا حق ها را به صاحبانش برگردانید.

و اما اگر کسی هم زبانی در مورد یک سوم مالش وصیت کند باید دو شاهد عادل مرد حضور داشته باشند و شهادت دهند یا دو زن و یک مرد عادل شهادت دهند، اگر عادل نباشند در قول صحیح مورد قبول نیست.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

14 Nov, 07:48


سلام علیکم
مادرم جمعه ها ما را دعوت میکند اما شوهرم نمی آید و خیلی خجالت میکشم و از شوهرم دلگیر میشوم خواهشا راهنمایی کنید؟ بین اجابت دعوت مادرم یا پیروی از شوهرم؟



جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
در حقیقت کار شوهر شما صحیح نیست و هیچ مردی نباید مانع رفت و آمد همسرش با نزدیکان، از جمله پدر و مادرش شود و صله رحم را قطع کند، پدر زن یا مادر زن همانند پدر و مادر مرد هستند و هم چنین پدر شوهر و مادر شوهر نیز همانند پدر و مادر زن هستند و احترام آن ها واجب است، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
{لَا يَدْخُلُ الجَنَّةَ قَاطِعٌ}
{قطع کننده رحم وارد بهشت نمی شود}
(صحیح مسلم ۲۵۵۶)

یعنی کسی که ارتباط خود را با نزدیکانش قطع کند وارد بهشت نخواهد شد و چه کسی از پدر و مادر نزدیکتر است؟ به همین دلیل امیدوارم شوهر شما این پیام من به دستش برسد و مانع شما نشوند و خودشان هم با کمال میل و احترام دعوت پدر زن و مادر زنش را اجابت کند که باز رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در حدیثی می فرماید:
{حَقُّ المسلمِ على المسلِمِ خمسٌ : ردُّ السَّلامِ ، و عيادةُ المريضِ ، واتَّباعُ الجنائزِ ، و إجابةُ الدَّعوةِ ، و تَشميتُ العاطسِ}
{حق مسلمان بر مسلمان پنج چیز است: جواب سلام و ملاقات بیمار و تشییع جنازه و قبول کردن دعوت و دعا کردن برای شخصی که عطسه کرد (اگر الحمدلله گفت، شما می گویید؛ یَـرْحَمُکَ الله)}
(بخاری ۱۲۴۰)

و اما توصیه من برای شما خواهرم اگر شوهرتان مانع رفتن شما نمی شود که شما بروید، اما اگر مانع می شود و دوست ندارد بروید فعلا به حرف شوهرتان گوش دهید و فعلا از او اطاعت کنید یا راضیش کنید که اگر او نمی آید حداقل به شما اجازه دهد و سعی کنید با اخلاق خوب و دعا کردن زیاد تلاش کنید که شوهرتان نظرش تغییر کند، چون بسیاری از علما فرمودند اطاعت زن از شوهر واجب تر است اگر چه کار مرد صحیح نیست اما حفظ بنیاد خانواده بسیار مهمتر است.
می توانید به گونه ای قضیه را به مادرتان برسانید که وضعیت شما را درک کند و خدای نکرده به دل نگیرد، حتما دعا کنید و برای اصلاح این اخلاق شوهرتان تلاش کنید، از خداوند متعال خواستارم که قلب شوهر شما را به سوی خیر و خوبی و ارتباط محبت آمیز با پدر زن و مادر زنش مایل کند. آمین


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

14 Nov, 07:48


سلام علیکم
مگر نجاست سگ و خوک در قرآن نیامده است؟ پس چرا پس در مورد نجاستش میان علما اختلاف است؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
نجاست سگ در قرآن نیامده است و در حدیث هم نفرموده که سگ نجس است، تنها رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:

{طَهُورُ إناءِ أحَدِكُمْ إذا ولَغَ فيه الكَلْبُ، أنْ يَغْسِلَهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ أُولاهُنَّ بالتُّرابِ}
/مسلم ۲۷۹/

{پاکی ظرف هر یک از شما وقتی که سگ آن را لیسید این است که هفت بار آن را بشوید، اولین بار با خاک}

و علما در مورد قضیه سگ اختلاف دارند که تنها آب دهان سگ نجس است یا همه بدن آن نجس است.

اما خوک به صراحت در قرآن آمده و در مورد نجاست اختلافی نیست، خداوند متعال می فرماید:
{قُلْ لَا أَجِدُ فِي مَا أُوحِيَ إِلَيَّ مُحَرَّمًا عَلَى طَاعِمٍ يَطْعَمُهُ إِلَّا أَنْ يَكُونَ مَيْتَةً أَوْ دَمًا مَسْفُوحًا أَوْ لَحْمَ خِنزيرٍ فَإِنَّهُ رِجْسٌ... }
/انعام ۱۴۵/

{بگو: «در آنچه بر من وحی شده است، (چيز) حرامی را که خوردن آن بر خورنده ای حرام باشد؛ نمی يابم، بجز اينکه مردار باشد يا خون ريخته شده يا گوشت خوک که پليد است...}




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

13 Nov, 15:59


در آنچه که بدان علم نداری نظر نده

زمان: ۱ دقیقه و ۳۰ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

12 Nov, 10:18


سلام علیکم
حکم تتو یا خال کوبی در اسلام چیست؟

جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
دو نوع تتو یا خالکوبی وجود دارد؛
۱. خالکوبی که حرام است و پیامبر صلی الله علیه و سلم کسانی که این کار را انجام می دهند لعنت کرده است:
*لَعَنَ َالْوَاشِمَةَ وَالْمُسْتَوْشِمَةَ...*
*پیامبر صلی الله علیه وسلم زنی که خالکوبی می کند و خواستار خالکوبی است را لعنت کرده است...*
( بخاری (4886 و مسلم 2122-2125 )
و این نوع خالکوبی با سوزن و داخل پوست انجام می شود.
۲. نوعی دیگر مانند چسب زدن و رنگ
کردن روی پوست است که نمی‌توان گفت حرامست، اما به شرطی که شکل جاندار کشیده نشود و اگر به گونه ای باشد که مانع رسیدن آب به پوست شود باید هنگام وضو آن را پاک کرد و اگر مانند حنا است و آب از آن می گذرد وضو هم صحیح است.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Nov, 10:18


سلام
وقتی شخصی مرتکب عمل حرامی شود چقدر طول میکشد تا فرشته ها گناهش را بنویسند؟

جواب:

علیک السلام
الحمدلله
اما در مورد این که فرشتگان بلافاصله گناهان را می نویسند یا با تاخیر؟ چنین مسایلی از امورات غیبی هستند و نمی توان چیزی را گفت مگر دلیلی در قرآن و سنت داشته باشیم، چیزی که در قرآن و سنت برای ما ثابت است ظاهرا بعد از ارتکاب گناه بلافاصله نوشته شود، چون در حدیثی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در مورد انجام دادن گناه می فرماید؛.. فَإِنْ عَمِلَهَا، فَاكْتُبُوهَا...
اگر گناه را انجام داد برای او نوشته می شود.

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

11 Nov, 18:51


**برای فرزاندانتان الگو باشید**

زمان: ۵۳ ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

پرسش و پاسخ شرعی

10 Nov, 09:48


سلام
اگر کسی بخواهد کار حرامی را انجام دهد ولی شرایطش فراهم نشود آیا گناه برایش نوشته می شود؟

جواب:
علیک السلام
الحمدلله
در حدیثی قدسی رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم این را برای ما بیان کردند که در واقع بیانگر رحمت خداوند متعال است، می فرماید:
*إِنَّ اللَّهَ كَتَبَ الْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ ثُمَّ بَيَّنَ ذَلِكَ فَمَنْ هَمَّ بِحَسَنَةٍ فَلَمْ يَعْمَلْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً فَإِنْ هُوَ هَمَّ بِهَا فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ عَشْرَ حَسَنَاتٍ إِلَى سَبْعِ مِائَةِ ضِعْفٍ إِلَى أَضْعَافٍ كَثِيرَةٍ وَمَنْ هَمَّ بِسَيِّئَةٍ فَلَمْ يَعْمَلْهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ عِنْدَهُ حَسَنَةً كَامِلَةً فَإِنْ هُوَ هَمَّ بِهَا فَعَمِلَهَا كَتَبَهَا اللَّهُ لَهُ سَيِّئَةً وَاحِدَةً*
*به راستی که خداوند خوبی ها و بدی ها را نوشته است سپس آن ها را بیان فرموده است، پس کسی که قصد کار نیکی را داشته باشد و آن را انجام ندهد خداوند متعال نزد خود پاداش یک نیکی کامل برای او می نویسد و اگر کسی قصد کار خوبی کند و آن را انجام دهد خداوند متعال نزد خود ده تا هفتصد برابر و بیشتر از این نیز پاداش نیکی برای او می نویسد و اگر کسی قصد کار بدی کند و بعد آن را انجام ندهد خداوند متعال یک نیکی کامل برای او می نویسد و کسی که قصد کار بدی کند و آن را انجام دخداوند متعال تنها یک بدی برای او می نویسد*
( روى البخاري في صحيحه6491 )

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

10 Nov, 09:47


السلام علیکم
آیا اگر یک نفر ما را اذیت کرد و بگوییم الهی خوشی نبیند درست است؟

جواب:
علیکم السلام و رحمه الله و برکاته
الحمدلله
هر انسانی حدود و عزت خود را بداند و آن را حفظ کند، در دین اسلام جواب بدی با بدی نیست اما زمانی که شخص سوءاستفاده می کند از چنین اشخاصی باید فاصله گرفت، زیرا مسلمان باید هوشیار و بیدار باشد و اجازه ندهد به راحتی با احساسات او بازی شود.
زمانی که شخصی در حق ما ظلم و بدی کرد، این را بدانیم که ما در حق او دعای بد کنیم یا نکنیم خداوند متعال تاوان ظلم و گناه او را می دهد، در مقابل هم بدانیم وقتی ما کسی را نبخشیم و در حق او دعای بد کنیم درسته که آن شخص تاوان خود را می بیند اما چیزی هم دستگیر ما نمی شود، اما وقتی به خاطر رضای الله بخشیدیم خداوند در مقابل این اخلاق به ما اجر و پاداش می دهد و اینجا است که ما خود را با ارزش و دارای عزت می کنیم و پاداش هم کسب کردیم.
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
{... وما زاد الله عبدًا بعفو إلا عزًّا...}
{... عفو و بخشش چیزی غیر از عزت را برای بنده زیاد نمی کند... }

والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Nov, 16:29


**مومن در آشکارا و نهان تقوای الهی دارد**

زمان: ۱دقیقه و هست ثانیه

استاد یونس خیاطی (أنس)

همراه با زیرنویس فارسی و عربی

1,341

subscribers

95

photos

897

videos