پرسش و پاسخ شرعی

@anasislammm


ارتباط با استاد أنس
@anasislamm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Oct, 11:13


السلام علیکم
چکار کنم ایمانم تقویت شود؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
انسان تا لحظه ای که اجلش فرا می رسد دائما توسط شیطان در خطر است چرا که او هرگز از اغوای انسانها ناامید نمی شود، و سعی می کند تا آخرین لحظه مرگش او را به سمت گناه و کفر بکشاند تا آخرتش را خراب کند.
پس ما نیز باید تا آخرین لحظه زندگی خود آماده باش باشیم و احساس امنیت نکنیم، و برای آنکه عاقبت بخیر شویم دعا کنیم و اسبابی را که شریعت برای رسیدن به آن فراهم ساخته را بکار ببندیم.
از جمله اسبابی که ما را در این مسیر نگه می دارد؛ پرهیز از گناهان است، چرا که با انجام هرگناهی جرائت بیشتری برای انجام گناه دوم و سوم پیدا می کنیم:
یکی از حکمای سلف فرموده: «گناه بعد از گناه جریمه و سزای گناه است، و نیکی بعد از نیکی ثواب و پاداش نیکی است». "صید الخاطر" (ص : 45).
پس باید مراقب بود و حتی برای یکبار هم آن گناه را مرتکب نشویم.
و سبب دوم انجام عبادات و طاعات به بهترین نحو و در سر وقت خود است؛ اینکار موجب تقویت ایمان می شود، و طبیعتا هرچه ایمان قوی تر شود دوری از گناه هم آسانتر خواهد بود.
عبدالله ابن مبارک رحمه الله فرمود: «هرکس در ادب کوتاهی کند با محروم شدن از سنتها مجازات می شود، و هرکس در انجام سنتها کوتاهی کند با محروم شدن از فرائض مجازات می شود، و هرکس در انجام فرائض کوتاهی کند با محروم شدن از شناخت و معرفت مجازات می گردد».
سبب مهم دیگر اینست که در انتخاب دوستان اطراف خود و همسر مورد نظرمان دقت کنیم، دوست و همسر نقش مهمی در دین و اخلاق یک نفر خواهد گذاشت.
اگر دوستان ما اهل تقوا باشند و جزو کسانی باشند که از گناه کردن اباء دارند، قطعا همراهی با آنها در تقویت ایمان ما موثر خواهند بود، چنانکه خدای متعال می فرماید:
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ»(توبه 119)
یعنی: ای کسانی که ایمان آورده‏اید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید، و با صادقان باشید!

پس به شما توصیه می کنیم که به دوروبر خود نگاه کنید و هر دوست و رفیقی که دیندار و متقی نیستند را کنار بگذارید و سراغ انسانهای با اخلاق و دیندار بروید. همنشینی با انسانهای فاسق و عاصی شما را در انجام گناه کمک می کند و به شما جرأت می دهد که گناه کنید و ناراحت هم نشوید! اما همنشینی با انسانهای صالح و متقی شما را در ترک گناه یاری می دهد.
نکته بعد: سعی نکنید که خود را در معرض گناه قرار دهید، و تمامی اسباب گناه را از خود دور کنید تا به آنها دسترسی نداشته باشید، هرگاه شیطان شما را وسوسه کرد بگوئید: "اعوذ بالله من الشیطان الرجیم".
نکته مهم دیگر اینکه: کاش می توانستید در مسجد در کلاس درس دینی شرکت می کردید و وقت فراغت خود را در منزل با دور کردن کتابهای خوانده شده سپری می کردید تا بیکار نمانید، زیرا بیکاری شما را وسوسه می کند که دنبال گناه روید.
و دعا را نیز فراموش نکنید، خصوصا دعای زیر را که در سجده و یا هر حالتی می توانید بخوانید:
«یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک» : «ای کسی که تغییر دهنده قلبها هستی، قلب مرا بر دینت ثابت گردان».

« رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنتَ الْوَهَّابُ» (آل عمران 8).
یعنی: «پروردگارا! دلهایمان را، بعد از آنکه ما را هدایت کردی، (از راه حق) منحرف مگردان! و از سوی خود، رحمتی بر ما ببخش، زیرا تو بخشنده‏ای».



والله اعلم

(برگرفته از سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت)


____
تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

23 Oct, 11:13


آیا جوانی که بیماری روحی دارد و خودکشی کند جهنمی هست؟



جواب:

الحمدلله
خودکشی از گناهان کبیره به حساب می آید، خداوند متعال در سوره ی بقره آیه ی ۱۹۵ می فرماید:
*وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ*
*خود را با دست خویش به هلاکت نیفکنید*

جندب بن عبدالله از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت می کند که فرمودند:
*کان فيمن کان قبلكم رجل به جرح فجزع، فأخذ سكينا و فحز بها يده، فما رقأ الدم حتى مات، قال الله تعالى: بادرني عبدي بنفسه، حرمت عليه الجنة*
(بخاری ۳۲۷۶)
*قبل از شما مردی بود که دچار جراحت شد و او را بی تاب کرد، پس چاقویی آورد و دست خود را قطع کرد، و خون او بند نیامد تا این که مرد، الله تعالی فرمود: بنده ام در مورد اجل خود عجله کرد و بهشت را بر او حرام کردم*

کسی که بیماری روحی داشته باشد، مانند جنون که اختیار از دستش خارج شود، چنین کسی دچار خودکشی شود بدون این که حواسش باشد یا اختیاری داشته باشد ان شاء الله معذرور است و بازخواست نخواهد شد، اما اگر بیماری در این حد نباشد و اختیار و حواس داشته باشد دچار چنین گناه بزرگی شده و بازخواست خواهد شد.

هر شخصی تا زمانی که مسلمان است و مسلمان از دنیا برود امید به بخشش او هست، به همین دلیل وظیفه بازماندگان دعای خیر و بخشش برای رفتگان است و در صورت توانایی هم می توان برای او صدقه و خیرات کرد.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Oct, 09:45


سلام علیکم
آیا ترشحاتی که از زنان خارج می شود نجس است؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اولا باید گفت که در فرج زن ممکن است سه مایع خارج شود:
1- منی
2- مذی
3- ترشحات یا رطوبت
منی دارای یک یا تمامی صفات زیر است:
- زرد و رقیق (آبکی) است. چنانچه در حدیث ثابت شده است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «إن ماء الرجل غلیظ أبیض ، وماء المرأة رقیق أصفر» مسلم (311) .
یعنی: منی مرد سفید و غلیظ است و منی زن رقیق و زرد است.
البته در برخی از زنان رنگ آن بجای زرد، سفید است.
- بوی آن شبیه بوی گرد شکوفه است و بوی گرد شکوفه نزدیک به بوی خمیر آرد است.
- با خروج آن حالت لذتی به شخص دست می دهد به عبارتی خروج آن همراه با لذت است.
اما باید این نکته را در نظر داشت که لازم نیست تا هر سه صفت بروز شوند تا حکم بر منی شود بلکه کافی است تا یکی از آن صفات ظاهر گردند تا حکم کنیم که مایع خارج شده منی است. چنانکه امام نووی رحمه الله اشاره کرده است. المجموع (2/141) .
اما مذی مایعی بی رنگ و شفاف و لزج است که در هنگام فکر کردن یا ملاعبت خارج می گردد، اما با لذت همراه نیست.
و رطوبت، ترشحاتی شفافی هستند که از رحم زن خارج می شود و گاهی خروج آن احساس نمی شود و در برخی از زنان زیاد و در برخی دیگر اندک است.

سوال: آیا خارج شدن ترشحات از فرج زن باعث باطل شدن وضو می شود؟
یک شخص خارج از دو حالت زیر نیست:
- یا اینکه گه گاه و فقط برخی اوقات از وی خارج می شود.
- یا اینکه بصورت مستمر و مکرر از او خارج گشته و به امری دائمی تبدیل گشته است.
حال با توجه به این دو حالت جواب سوال اینست که؛
اگر خارج شدن ترشحات دائمی نباشد بلکه فقط پاره ای از اوقات از وی خارج شود در اینصورت او با هر بار خارج شدن وضویش باطل می شود و لازمست تا برای نماز بعدی دوباره وضو بگیرد، بر این مبنا اگر در حین نماز خواندن نیز خارج شود باز وضویش باطل و لذا نمازش نیز باطل شده و بایستی دوباره وضو بگیرد و نماز خویش را از نو بخواند. و این قول جمهور علماست.
اما چنانکه خارج شدن ترشحات بصورت مستمر و مکرر وجود داشت، او حکم شخص مستحاضه یا کسیکه دچار سلس ادرار است را دارد و بایستی برای هر نمازی قبلا یک وضو بگیرد. فقط تنها فرقی که با حالت اول دارد اینست که اگر احیانا در حین نماز یا در فاصله ی اندک بین وضوی گرفته شده با نماز مربوطه از وی ترشحاتی خارج شد، وضویش باطل نمی شود و لذا می تواند نماز خود را کامل بخواند و نیازی نیست تا از نو وضو بگیرد و دوباره نماز بخواند، اما بیاد داشته باشد که برای نماز بعدی بایستی دوباره وضو بگیرد - چنانچه شیخ ابن باز رحمه الله بدان اشاره کرده است. مجموع فتاوی ابن باز (10/130) .
(برگرفته از سایت جانع فتاوای اهل سنت و جماعت)

تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

19 Oct, 09:45


سلام علیکم
چرا هرگاه که وضو میگیریم حس آمدن باد شکم را داریم و خشوع در نماز را از دست میدهیم؟





جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
این مسئله دو حالت دارد:

۱. گاهی اوقات تنها وسواس است، زیرا که در حدیث داریم پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید:
شیطان در دبر(مقعد) یکی از شما فوت می کند تا احساس کنید که بادی از شما خارج شده است، پس شما نماز خود را قطع نکنید تا بو یا صدایی را می شنوید.
بنابراین شخص باید با یقین بداند که چیزی از او خارج شده است و به این وسواس و حرکت هایی که احساس می کند اهمیت ندهد.

۲. شخص مریض است و نمی تواند وضوی خود را نگه دارد، در چنین حالتی شریعت می فرماید شخص هرگاه که می خواهد نماز خود را ادا کند وضو بگیرد و بلافاصله نمازش را بخواند و اگر در این هنگام چیزی هم از او خارج شد مشکلی ندارد و نمازش صحیح است، البته به شرطی که همان طور اشاره کرد بعد وضو بلافاصله نماز بخواند نه این که وضو بگیرد و بعد نیم یا یک ساعت نمازش را ادا کند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Oct, 10:11


السلام علیکم
نمازی به اسم نماز حاجت داریم؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
حدیثی در این مورد است که اهل علم در عمل به این حدیث اختلاف دارند به دلیل وجود شخصی در روایت این حدیث به اسم فائد بن عبد الرحمن الكوفي روایت کننده از عبد الله بن أبي أوفى که نزد محدثین متروک است و حدیث را ضعیف می دانند.
حدیث بدین صورت می باشد که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من كانت له إلى اللهِ حاجةٌ أو إلى أحدٍ من بني آدمَ فليتوضأْ وليحسنِ الوضوءَ ثم ليصلِّ ركعتين ثم ليثن على اللهِ وليصلِّ على النبيِّ صلى اللهُ عليهِ وسلَّمَ ثم ليقلْ لا إله إلا اللهُ الحليمُ الكريمُ سبحان اللهِ ربِّ العرشِ العظيمِ الحمدُ للهِ ربِّ العالمين أسألُك موجباتِ رحمتِك وعزائمَ مغفرتِك والغنيمةَ من كلِّ برٍّ والسلامةَ من كلِّ إثمٍ لا تدعْ لي ذنبًا إلا غفرته ولا همًا إلا فرجته ولا حاجةً هي لك رضًا إلا قضيتها يا أرحمَ الراحمين*
(سنن ترمذی ۴۷۹)
*کسی که نزد خداوند یا یکی از بندگان خداوند حاجتی دارد، وضو بگیرد و به نیکی وضو گیرد، سپس دو رکعت نماز بخواند،(بعد از تمام شدن نماز) سپس ستایش خداوند متعال را به جای آورد و بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم درود و سلام بفرستد، سپس بگوید: لا إله إلا اللهُ الحليمُ الكريمُ سبحان اللهِ ربِّ العرشِ العظيمِ الحمدُ للهِ ربِّ العالمين أسألُك موجباتِ رحمتِك وعزائمَ مغفرتِك والغنيمةَ من كلِّ برٍّ والسلامةَ من كلِّ إثمٍ لا تدعْ لي ذنبًا إلا غفرته ولا همًا إلا فرجته ولا حاجةً هي لك رضًا إلا قضيتها يا أرحمَ الراحمين*

خلاصه با توجه به این که حدیث از فضایل اعمال هست و عده ای از علما عمل بدان را جایز می دانند بنابراین کسی که این گونه و به این نیت چنین نمازی بخواند مشکلی ندارد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

12 Oct, 10:11


سلام علیکم
علت تعیین مهریه چیست؟ و آیا حتما مهریه را باید خانواده دختر تعیین کند؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
نزد جمهور فقها مهریه در هنگام ازدواج واجب است و جزو ارکان ازدواج نیست یعنی اگر تعیین هم نشود نکاح و ازدواج صحیح است، اما بعد از طلاق یا مرگ شوهر مهر المثل یعنی چیزی برای زن تعیین می شود و حق مهریه تنها برای زن هست و به کسی غیر زن داده نمی شود.

و علت آن هم حقی می باشد که خداوند برای زن تعیین کرده و برای گرامیداشت زن است و کسانی که می گویند مانند معامله است حرفی کاملا اشتباه می باشد، زیرا اگر معامله بود عقد ازدواج بدون مهریه صحیح نمی بود، در حالی که بدون مهریه هم عقد صحیح می باشد.

خداوند متعال می فرماید:
*وَإِنْ أَرَدْتُمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَكَانَ زَوْجٍ وَءَاتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنْطَارًا فَلَا تَأْخُذُوا مِنْهُ شَيْئًا أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا، وَكَيْفَ تَأْخُذُونَهُ وَقَدْ أَفْضَى بَعْضُكُمْ إِلَى بَعْضٍ وَأَخَذْنَ مِنْكُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا*
(النساء ۲۱)
*واگر خواستید همسری (دیگر) به جای همسر ( پیشین خود) برگزینید ، و به یکی از آنان مال فراوانی (بعنوان مهریه) پرداخته اید،چیزی از آن را پس نگیرید، آیا آن(مال) را به بهتان و گناه آشکار باز پس می گیرید؟، و چگونه آن را باز پس می گیرید در حالی که شما با یکدیگر آمیزش نموده اید، وآنان (هنگام عقد ازدواج ) از شما پیمانی محکم و استوار گرفته اند؟!*

و تعیین مهریه حق زن و ولی او می باشد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Oct, 11:57


سلام
چرا وقتی من گناه کوچکی مرتکب می شوم تاوانش را فورا و به سختی دریافت میکنم؟ ولی افرادی را میبینم که بدترین گناهان را انجام می دهند و چیزی نمی شوند؟




جواب:

علیک السلام

الحمدلله
چیزی که شما می گویید بیانگر چیز خوبی برای شما است، وقتی کسی مرتکب گناهی می شود و در دنیا بلافاصله تاوان آن را می بیند زنگ خطری برای او هست که دوباره به طرف گناه نرود و خداوند جزای او را در دنیا می دهد تا پاک شود و در آخرت دچار عذاب شدید الهی نشود و قطعا عذاب آخرت بسیار سخت تر از عذاب دنیا است، خداوند متعال می فرماید:
*وَلا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأبْصَارُ*
(ابراهیم ۴۲)
*و گمان مبر که خدا ، از آنچه ستمکاران می کنند غافل است، (نه ، بلکه کیفر) آنها را برای روزی که چشمها در آن خیره می شوند، به تأخیر می اندازد*



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

09 Oct, 11:56


*سلام استاد گرامی ؛مادری ازبی حجابی دخترش هیچ عیبی نمیبیند متاسفانه او ادعا دارد حجاب زنان ما پلکهای مردان ماست میگوید نگاه که هرزه باشد اگر حجاب هم داشته باشیم مردان همان طورکه میخواهند تورا تصور میکنند آیا چنین چیزی درست است؟*

جواب :
و علیک السلام ؛
قضیه تنها ربطی به این ندارد که بگوییم چون مردها نگاه میکنند، در حقیقت هیچ زنی نمیتواند سر خودش کلاه بگذارد ، برای مثال شما یک زن بی حجاب را در بیرون تصور کنید با یک زن باحجاب، اگر مردی بخواهد مزاحمت ایجادکند برای کدام زن مزاحمت ایجاد میکند صددرصد به طرف آن کسی میرود که بی حجاب است چون میداند آن زنی که با حجاب است شخصی متدین است و احتمال دارد جوابش را اصلا ندهد یا حتی احتمال دارد با او برخورد کند.
مسئله دیگر: فرمان الهیست؛ خداوند فرموده زن ها حجاب داشته باشند حالا من بگویم به عقل من اینگونه و آنگونه است مگر من نعوذ بالله میخواهم عقل خودم را با خداوند مقایسه کنم این چه حرفی است؟! خداوند فرموده زن حجاب داشته باشد اگر میخواهی به حرف خدا گوش بدهی باید حجاب داشته باشی ولی اگر میخواهی گوش ندهی هر چقدر تاویل و توجیه بیاوری برای خودت پیش خداوند دلیل حساب نمیشود چون خداوند فرمان داده به زن ها که حجاب داشته باشند.

والله اعلم

🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

08 Oct, 11:49


سلام علیکم
اگر دختری از چهره خواستگارش زياد خوشش نيايد ولی از رفتار و دينداري و پاک بودن و خانواده خوب خواستگارش خوشش بيايد چکار کند؟






جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
*تُنْكَحُ الْمَرْأَةُ لِأَرْبَعٍ : لِمَالِهَا ، وَلِحَسَبِهَا ، وَلِجَمَالِهَا ، وَلِدِينِهَا ، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ*
(بخاری ۴۸۰۲)
*به خاطر چهار چیز زن برای ازدواج انتخاب می شود: به سبب مالش و نسبش و زیباییش و دینش، پس دیندار را انتخاب کند دستهایت به خاک آلوده شود(کنایه از فقیر شدن)*

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم در حدیث چهار چیز را نام می برند که برای مرد هم به گونه ای شامل می شود که دختر نیز با یکی از این دلایل خواستگار خود را انتخاب می کند، ذکر این چهار چیز بیانگر اهمیت همه آن ها است اما بالاتر و مهمتر از همگی دین می باشد، وقتی گفته می شود دیندار یعنی تمام خصلت های دینی را در بر داشته باشد مانند تقوا، اخلاق، شرافت و پاک دامنی و ...
به هر حال خواهران و برادران مسلمان همیشه گزینه دینداری را در اولویت قرار دهید وقتی طرف مقابل با اخلاق و با خانواده است از مسایل دیگر می توان چشم پوشی کرد، البته به گونه ای هم نباشد که طرف مقابل اصلا هیچ جذابیتی برای تو نداشته باشد و به هیچ عنوان به ظاهر یا قیافه او اشتیاق نداشته باشید چون در این صورت هم مشکل ساز است، اما وقتی که در نظر تو متوسط است و حالا شاید آن چیزی نباشد که انتظارش را نداشته بودی یا بهتر و زیباتر از این را می خواستی، اما گزینه مهمتر که دین و اخلاق اوست یقینا در زندگی عشق و علاقه و زیبایی را بیشتر می کند، چون زیبایی ظاهری بعد مدتی عادی می شود و تنها چیزی که عادی نمی شود و روز به روز علاقه و عشق را در زندگی بیشتر می کند دین و اخلاق است.
توصیه من به شما خواندن نماز استخاره است و بعد اگر خانواده ات راضی هستند و آن چنان که گفتید طرف شخص با خانواده و خوبی هستند ازدواج کنید.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

08 Oct, 11:49


سلام علیکم
در مورد فشار قبر مطلب بزارید و اینکه واقعیت دارد؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
بله داقعیت دارد، عایشه رضی الله عنها می فرماید که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود:
*إِنَّ لِلْقَبْرِ ضَغْطَةً وَلَوْ كَانَ أَحَدٌ نَاجِيًا مِنْهَا نَجَا مِنْهَا سَعْدُ بْنُ مُعَاذٍ*
(رواه أحمد 6/55 ،98)
*براستی که برای قبر فشاری است که اگر قرار بود کسی از آن نجات پیدا کند سعد بن معاذ بود*

فشار قبر وجود دارد و ما به آن ایمان و یقین داریم اما کیفیت آن چگونه است جزو مسایل غیبی است و ما نمی دانیم، پروردگار عذاب و فشار قبر را بر ما آسان کند(آمین).
البته امید است که برای انسان مومن مانند مادری باشد که محکم فرزندش را بغل کند، اما پناه بر خدا برای اهل جهنم به گونه ای است که استخوان پهلوی چپ به طرف راست و پهلوی راست به طرف چپ می رود.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Oct, 07:35


سلام
آیا مش کردن مو جایز نیست چون شبیه زنان کافر هست؟ و آیا آمبره سامبره کردن مو هم مثل مش جایز نیست؟



جواب:

علیک السلام

الحمدلله
مش کردن یا آمبره، سامبره کردن همگی نوعی رنگ کردن مو است و نمی توان به هیچ کدام از این ها گفت جایز نیست، چون دلیلی بر ناجایز بودن آن نیست، تنها اختلافی که وجود دارد در استفاده از رنگ سیاه برای زن است، که عده ای همانند مردان می گویند رنگ سیاه برای زن هم جایز نیست با توجه به نهی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از رنگ سیاه و عده ای گویند این حکم تنها به مردان اختصاص دارد.

به هر حال این نوع رنگ کردن های مو اگر رنگ سیاه نیست مشکلی ندارد تا زمانی که ضرری ندارد.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

06 Oct, 07:35


السلام علیکم
برای شفای بیمار چه دعاهایی بخوانیم؟




جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال پدر شما و تمام بیماران را شفای عاجل بدهد، خداوند متعال در سوره إسراء می فرماید:
*وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ...*
(اسراء ۸۲)
*و از قرآن آنچه را که شفا و رحمت برای مؤمنان است؛ نازل می کنیم...*

مفسرین می فرمایند این شفایی که خداوند برای قرآن بیان فرمودند هم جسمی و هم معنوی است، بنابراين توصیه می کنم به قصد شفای پدرتان روزانه برای ایشان و در کنارشان قرآن تلاوت کنید، اگر خودشان می توانند قرآن بخوانند خودشان روزانه بخوانند خیلی بهتر است.

و هم چنین می توانید این دعاها را روی پدرتان بخوانید:

دعا برای بیمار مستحب است، در بخاری و مسلم است هنگامی که پیامبر صلی الله علیه وسلم سعد بن ابی وقاص را که مریض بود عیادت کردند دست خود را روی پیشانی او گذاشت و با دست صورت شکم او را مسح کرد سپس فرمود: اللَّهُمَّ اشْفِ سَعْدًا
پروردگارا سعد را شفا بده

همچنین از ابن عباس رضی الله عنهما روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود:

مَنْ عَادَ مَرِيضًا لَمْ يَحْضُرْ أَجَلُهُ فَقَالَ عِنْدَهُ سَبْعَ مِرَارٍ : أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظِيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ ، إِلاَّ عَافَاهُ اللَّهُ مِنْ ذَلِكَ الْمَرَضِ

ترجمه: کسی که بیماری را عیادت کرد در حالی که اجل او فرا نرسیده بود هفت مرتبه بگوید:
*أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظِيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ*
مگر این که پروردگار او را از بیماریش شفا می دهد.
(رواه أبو داود (3106) وصححه الألباني في " صحيح أبي داود )

همچنین در حدیث دیگری از عایشه رضی الله عنه روایت است که می فرمود: هر گاه پیامبر صلی الله علیه وسلم به عیادت بیماری می رفتند یا این که بیماری را نزد او می آوردند می فرمود:

*اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ ، مُذْهِبَ البَأسِ ، اشْفِ أَنتَ الشَّافي ، لا شافي إِلاَّ أَنْتَ ، شِفاءً لا يُغادِر سَقَماً*
(رواه البخاری)


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

03 Oct, 10:02


دیدگاه شما اهل سنت برادران در مورد امام زمان چیست؟ آیا او از جانب خدا فرستاده میشود؟ زاده شده است یا هنوز به دنیا نیامده؟



جواب:

الحمدلله
در نزد اهل سنت شخصی نیست که مهدی موعود یا منجی نامیده شود، بلکه نزد اهل سنت منجی قران و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم هست و تمام مسایل دین و دنیا و آخرت را برای ما روشن ساختند.

البته از نشانه های بزرگ قیامت ظهور عیسی علیه السلام هست که در آن مسلمانان به اوج قدرت و ناز و نعمت می رسند و همچنین قبل از عیسی علیه السلام شخص دیگری به اسم محمد بن عبدالله(اسمش مثل اسم پیامبر و پدرش نیز مثل اسم پدر پیامبر است) به دنیا می آید و باعث تقویت دین می‌گردد او هفت سال حکومت را بدست می‌گیرد و زمین را به جای ظلم و ستم پر از عدل و داد می‌کند در این مدت مردم به نعمتهای بی‌سابقه می‌رسند.
زمین سرسبز و پربرکت و نزولات آسمانی فراوان می‌گردند و مال و نعمت فراوانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
ابن کثیر می‌گوید: «در زمان او میوه‌ها و محصولات زراعتی زیاد می‌شوند. و همچنین مال وافر، سلطان قاهر، دین استوار، دشمن ذلیل و خیر و برکت در ایام او مداوم می‌گردد»
(النهایة / الفتن و الملاحم (1/31) تحقیق د. طه زینی)

البته خاطر نشان شوم که این شخص یک انسان عادی هست و مانند تمام انسان ها به دنیا می آید و با مهدی که اهل تشیع بر آن معتقد هستند فرق می کند، مهدی در نزد تشیع در غیبت کبری هست و معصوم می باشد و از جانب پرودگار است.
اما این محمد بن عبدالله هنوز به دنیا نیامده و معصوم نمی باشد و وحی یا دستوری از جانب خداوند بر او نازل نمی شود بلکه تنها شخص مومنی است که الله تعالی به وسیله ای او دین را دوباره به تقویت خود می رساند.
آمدن محمد بن عبدالله(مهدی اهل سنت) از نشانه های آخر زمان هست و بعد از او کم کم قیامت فرا می رسد.




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

03 Oct, 10:01


سلام عليكم
کدام ذکر است که اگر قبل از خواب خوانده شود همه گناهان بخشیده میشوند؟



جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
احادیث وارده برای قبل خواب به این صورت هستند؛

ابوهریرة رضی الله عنه روایت می کنند که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من قال حين يأوي إلى فراشِه : لا إلهَ إلا اللهُ ، وحده لا شريكَ له ، له الملكُ ، وله الحمدُ ، وهو على كلِّ شيءٍ قديرٌ ، ولا حولَ ولا قوةَ إلا باللهِ ، سبحان اللهِ ، والحمدُ للهِ ، ولا إلهَ إلا اللهُ ، واللهُ أكبرُ . غُفِرَتْ له ذنوبُه...*
(ابن حبان ۵۵۲۸)
*کسی که به بستر خواب خود می رود و گفت: لا إلهَ إلا اللهُ ، وحده لا شريكَ له ، له الملكُ ، وله الحمدُ ، وهو على كلِّ شيءٍ قديرٌ ، ولا حولَ ولا قوةَ إلا باللهِ ، سبحان اللهِ ، والحمدُ للهِ ، ولا إلهَ إلا اللهُ ، واللهُ أكبرُ، گناهان او بخشیده شد...*

در روایتی دیگر می فرمایند گناهان او بخشیده شد اگر اندازه کف روی آب دریا باشد.

همچنین ابوسعید خدری رضی الله عنه روایت می کند که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
*من قال حينَ يأوي إلى فراشهِ : أستغفرُ اللهِ الذي لا إله إلا هو الحيّ القيومُ ، ثلاثَ مراتٍ ، غُفرَ لهُ ذُنُوبهُ وإن كانت مثلَ زبدِ البحرِ ، أو عددَ رملٍ عالجٍ ، أو عددَ ورقِ الشجرِ ، أو عددَ أيام الدنيا*
(البغوی شرح السنة ۳/۱۱۶)
*کسی که به بستر خواب خود برود و بگوید: أستغفرُ اللهِ الذي لا إله إلا هو الحيّ القيومُ، سه مرتبه، گناهان او بخشیده شد اگر اندازه کف روی دریا باشد، یا اندازه شن های شنزار باشد، یا اندازه برگ های درخت باشد یا تعداد روزهای دنیا باشد*


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

02 Oct, 11:07


سلام علیکم
آیا گرفتن تسبیح یا ذکر شمار موقع تهلیل و تسبیحات جایز است؟ چون می گویند باید با انگشتان دست ذکر و تسبیحات انجام داد.



جواب:

علیک السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
سنت است كه با دست راست ذكر انجام دهيد ولی از بعضی از صحابه روایت شده است که با غیر دست مثلا با سنگ یا دانه های خرما، ذکر انجام داده اند.
پس جایز است از غیر دست مثلا ذکر شمار یا تسبیح برای ذکر کردن استفاده کنید.
امام شوکانی این مساله را در کتاب نيل الأوطار (2/602) بیان کرده اند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

02 Oct, 11:05


سلام جناب استاد
دعای مهر و محبت میخواستم؟

🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Oct, 10:07


سلام عليكم
لطفا طریقه دعا کردن بوسیله اسماء خداوند بیان کنید و چند مورد را انتخاب کنید با معنی آن ذکر کنید؟



جواب:

علیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
خداوند متعال می فرماید:
*وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ*
(الاعراف ۱۸۰)
*وبرای خدا, نامهای نیک است, پس به آن (نامها) اورا بخوانید, وکسانی را که در نامهایش تحریف (وکجروی) می کنند, رها کنید, بزودی آنها کیفر آنچه را می کردند, خواهند دهد*

مثلا بگویید خداوندا تو رزاق هستی پس به من روزی بابرکت ببخش، خداوندا تو ستار هستی پس گناهان من را بپوشان و ببخش و....

و در حدیث آمده که:
*سمع النبيَّ صلَّى اللهُ عليهِ وسلَّم رجلًا يقول : اللهمَّ إني أسألُك بأني أشهدُ أنك أنت اللهُ الذي لا إله إلا أنتَ ، الأحدُ الصمدُ ، الذي لم يَلِدْ ولم يُولَدْ ، ولم يَكُنْ له كُفُوًا أحَدٌ ، فقال : قد سأل اللهَ باسمه الأعظمِ ، الذي إذا سُئِلَ به أَعْطَى ، وإذا دُعِيَ به أجاب*
(ابوداود ۱۴۹۳)
*پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم شنیدند که مردی می گفت: خداوندا به راستی که من از تو می خواهم بوسیله این که در حقیقت تو خداوندی هستی که معبودی غیر از تو نیست، یگانه و بی نیاز هستی، نه زاده و زاده شده هستی وهیچ کس همانند و همتای تو نبوده و نیست، پس پیامبر فرمود: به راستی که با نام بزرگ خداوند، از او درخواست کرد نامی که اگر با آن از او خواسته شود بمی بخشد و اگر با آن دعا شود اجابت می کند*

بنابراین این دعا بسیار مهم است و می توانید با این اسمایی که در حدیث وجود دارد دعا کنید و این را بخوانید و بعد چیزی را که از خداوند می خواهید در خواست کنید.
*اللهمَّ إني أسألُك بأني أشهدُ أنك أنت اللهُ الذي لا إله إلا أنتَ ، الأحدُ الصمدُ ، الذي لم يَلِدْ ولم يُولَدْ ، ولم يَكُنْ له كُفُوًا أحَدٌ*



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

01 Oct, 10:07


با عرض سلام
آیا از شیرگرفتن کودک باید در ۲ سالگی انجام شود؟




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته

الحمدلله
اهل علم واجب می دانند که مادر تا دو سالگی فرزندش را شیر دهد، خداوند متعال می فرماید:
*۞ وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ ۖ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ...*
(بقره ۲۳۳)
*و مادران (باید) فرزندان خود را دو سال تمام شیر دهند. (این دستور) برای کسی است که بخواهد دوران شیر خوارگی را تکمیل کند...*

مگر عذری داشته باشد مانند نگرفتن شیر مادر و....

و بیشتر از دوسال شیر دادن به بچه مشکلی ندارد اگر در آن مصلحتی است، اما اگر قصد این است که با این کار کم کاری و شیر ندادن قبل از دوسالگی را برای فرزندش جبران کند، این دو قضیه بهم دیگر ارتباطی ندارند و چنین تصوری اشتباه است.



والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Sep, 19:23


سلام علیکم
آیا حدیثی داریم که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرموده باشند از ظرف شکسته استفاده نکنیم؟



جواب:

علیک السلام و رحمة الله و برکاته

الحمدلله
خوردن در ظرف شکسته اشکالی ندارد بدلیل حديث أنس رضی الله عنه؛
*أن رسول الله صلى الله عليه وسلم كان عند بعض نسائه، قال: أظنها عائشة، فأرسلت إحدى أمهات المؤمنين مع خادم لها بقصعة فيها طعام، قال: فضربت الأخرى بيد الخادم فكسرت القصعة نصفين، قال: فجعل النبي صلى الله عليه وسلم يقول: غارت أمكم، قال: وأخذ الكسرتين فضم إحداهما إلى الأخرى فجعل فيها الطعام، ثم قال: كلوا فأكلوا، وحبس الرسول والقصعة حتى فرغوا، فدفع إلى الرسول قصعة أخرى وترك المكسورة مكانها*
(صحیح بخاری ۲۴۸۱)
*از انس روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم نزد بعضی از همسرانش بود "گفت گمان می‌کنم که عایشه بود" یکی از أمهات مؤمنین یک بشقاب غذا در دست خادمش داد تا به پیامبر دهد، گفت: یکی دیگر از أمهات مؤمنین (عایشه) به دست خادم زد و بشقاب دو نیم شد و شکست، پیامبر اکرم صلی الله علیه می فرمود: مادرتان را غیرت گرفت، گفت: پیامبر صلی الله علیه و سلم آن دو قطعه را برداشت و به هم چسباند و غذا را در آن گذاشت سپس گفت بخورید پس خوردند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم آن بشقاب را گذاشت تا اینکه غذاشون را کامل خوردند و یک بشقاب سالم به آن خادم داد و بشقاب شکسته را سر جای خودش گذاشت*

با توجه به حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم و اصحابش در همون بشقاب شکسته غذا خوردند و بعد هم دستور ندادند که بشقاب را پرت کنند، بلکه گذاشت تا از آن استفاده کنند.
اما این در خوردن است ولی در آشامیدن از ظرف شکسته مکروه است بدلیل؛
*عن أبي سعيد الخدري أنه قال: نهى رسول الله صلى الله عليه وسلم عن الشرب من ثلمة القدح، وأن ينفخ في الشراب*
(سنن ابوداود ۳۷۲۲)
*از ابی سعيد خدری روایت شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم از نوشیدن جای شکسته شده ظرف نهی کردند و همچنین از فوت کردن در نوشیدنی نهی کردند*
و ابن حبان آنرا صحيح دونسته و سیوطی هم حسن دونستند. همان طور که فقها گفتند نهی تنزیهی است یعنی تحریمی نیست و تنها کروه است، همان طور که امام ابن عبد البر بیان می کند.




والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

پرسش و پاسخ شرعی

30 Sep, 19:22


سلام علیکم
شخصی تصادف کرده و خودش راننده بوده تو تصادف بچه خودش و شخص دیگری فوت شد، میخواهد بدانم مقصر بوده؟ چون سرش تو گوشی بوده است.




جواب:

وعلیکم السلام و رحمه الله و برکاته
I
الحمدالله
این شخص ظاهرا مقصر بوده و بر او کفاره هست و باید دوماه پیاپی روزه بگیرد و اگر بیشتر از پنجاه درصد او در این حادثه مقصر بوده دیه آن شخص دیگر بر گردنش است مگر این که خانواده شخص به او ببخشند.

در این حالت ان شاء الله چیزی بر گردن او نمی ماند و برای رفتگان دعای خیر کند.


والله اعلم
🖋جواب توسط استاد یونس خیاطی(أنس)


تلگرام
https://t.me/anasislammm


اینستاگرام
https://www.instagram.com/anasislammm

1,345

subscribers

97

photos

887

videos