نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

@alikalantarireview


نقد و معرفی فیلم های داخلی و خارجی
نقد مسائل روز در حوزه هنر
*نویسنده
*روزنامه نگار
*مننقد سینما
*عضو انجمن منتقدان
*پیج کاری

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

21 Jan, 00:14


🖊 در کتاب «فرهنگ علوم سیاسی» در تعریف واژه «لمپن» چنین آمده: گروه یا اقشار وازده جامعه است که معمولا ‌در حاشیه شهر‌های بزرگ جوامع صنعتی زندگی نموده و از ارتباط و اتصال با طبقات فعال و مولد جامعه بریده‌اند. این گروه که از جریان زندگی عادی به دورند، بدون شغل و حرفه‌ای مفید زندگی خود را در شرایط بسیار نامطلوب و سخت بسر می‌برند. اینان برای امرار معاش و گذران زندگی غالبا به‌کار‌های ناشایست و ضد انسانی تن می‌دهند.
همچنین در فرهنگ‌نامه‌های ایرانی از‌جمله فرهنگ دهخدا و معین، از واژه لمپن به معنای فرد بی‌کاره و ژنده پوش نام برده شده که برای به‌دست آوردن پول به هر کار نا‌پستدی تن می‌دهد.
این‌روز‌ها لمپنیسم رنگ و‌رویی دیگر به خودت گرفته و کاربرد این کلمه به‌صورت کلی عوض شده و کسانی که این واژه را به‌دنبال نام خود یدک می‌کشند، رنگ و‌رویی تازه به خود گرفته‌اند و سعی دارند با ایجاد تغییر و تحولات در شکل و ظاهر خود، کمی بیشتر با جامعه امروزی خود را اُخت بدهند و در دل جامعه جایی برای خود باز کنند.
چند سالی است که با گسترش فضای مجازی، راه برای اینگونه افراد باز شده و به‌اصطلاح عامیانه، لباس ژنده خود را عوض کرده‌اند و با لباسی نو مقابل دوربین‌های تلفن همراهشان ظاهر می‌شوند و با هر محتوا و شکل و شمایلی قصد دارند علاوه بر گدایی محبت و توجه، در‌نهایت سود و منفعت مالی فراوانی را به جیب خود هدیه بدهند.
اگر از کاربران فضای مجازی باشید لازم نیست برای دیدن یکی از این افراد کار خاصی انجام بدهید، کافی است اینستاگرام را باز کنید و به قسمت اکسپلور آن سری بزنید؛ تا چشم کار می‌کند اینگونه افراد در کف فضای مجازی یا در حال دلقک بازی هستند یا در حال انجام حرکات موزون به همراه همسر یا شریک عاطفی‌شان یا اینکه با ساخت کلیپ‌های سخیف سعی دارند صرفا با جلب توجهی آنی در فضای مجازی، خوراک درآمد آینده خودشان را بار بگذارند.
زمانی نه‌چندان دور، گم شدن یک عکس پرسنلی سه در چهار توسط یک دختر، به حدی برای خانواده ناگوار بود که تا مدت‌ها خانواده مذکور دچار مشکلات فراوانی می‌شد ولی الان قضیه فرق کرده، با ظهور لمپن‌های مجازی دیگر به تصویر کشیدن مادر و شوخی‌های دستی با پدر و انتشار ویدیوی همسر و خواهر در فضای مجازی به امری عادی تبدیل شده است و عده‌ای که حتی در فضای مجازی هم نیستند، چنین رفتاری را عادی تلقی می‌کنند و اعتقاد دارند که به اشتراک گذاشتن لحطه به لحظه از زندگی شخصی‌شان در شبکه‌های مجازی نه‌تنها ایراد ندارد بلکه باعث بالارفتن‌شان و شخصیت آنها و امروزی جلوه دادنشان می‌شود.
آدمی از این حجم از محتوای سخیف گاهی بنا می‌کند که سر به بیابان بگذارد. مشکل آنی نیست، مشکلی که هشدار آن چندین سال است به صدا درآمده؛ تغییر ذائقه و رفتار مردم در آینده‌ای نه‌چندان دور است. در جامعه‌ای که به‌راحتی در فضای مجازی به پدر و مادر هتک حرمت می‌کنند و آن را برای خنده به اشتراک می‌گذارند، در جامعه‌ای که انتشار ویدیویی از رقص شریک زندگی به یک ارزش تبدیل می‌شود، چه انتظاری می‌توان از نوجوانان آینده داشت؟
لمپنیسم و لمپن بودن در حال حاضر به منبعی برای درآمد در کشور ما تبدیل شده است و هرکس که در این مسیر پا می‌گذارد به احتمال قطع به بقین موفق خواهد شد. در جامعه‌ای که برای یک نوجوان ثابت شده که می‌تواند با اشتراک برخی ویدیو‌های شخصی در فضای مجازی بعد از مدتی با جمع کردن مخاطب، پول‌های هنگفتی به جیب بزند، چگونه می‌توان ثابت کرد که تحصیلات آکادمیک و تربیت و شعور و شخصیت باید ارزش قالب بر جامعه باشد؟
مسیری که هم‌اکنون اکثر نوجوانان و جوانان ما به آن دچار هستند، به‌هیچ‌عنوان مسیر مشخص و روشنی نیست. مسیری که به اختیار انتخاب شده و در‌نهایت راهی جز تباهی در پی ندارد.
فضای مجازی به محلی برای شوآف تبدیل شده و عده‌ای با عرض اندامِ مالی و‌ی عاطفی حال یا دروغین یا واقعی در این فضا، انگیزه برخی دیگر را به کل نابود می‌کنند و فرد احساس می‌کند هرچقدر هم که دست‌و‌پا بزند در‌نهایت نمی‌تواند جایگاهی همچون فردی که در اینستاگرام مشغول شوآف است، کسب کند. در صورتی که با‌توجه‌به تحقیقاتی که انجام شده بسیاری از زندگی‌هایی که در اینستاگرام به اشتراک گذاشته می‌شود همگی ساختگی هستند و صرفا برای کسب مخاطب سعی می‌کنند که چهره خوبی از خود به نمایش بگذارند.
درد لمپنیسم و لمپن بودن چند سالی است که جامعه ما را به خود گرفتار کرده و اگر هرچه زودتر فکری به حال این وضعیت نکنیم، قطعا در آینده‌ای نه‌چندان دور، لُمپن بودن به یک ارزش تبدیل می‌شود.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

21 Jan, 00:04


🖊 ذاتِ آدمی عجین است با " ناراضی‌بودن "
خوب یا بد، باید اقرار کنیم که هست ، غیرقابل انکار و قابل تعمیم به تمامیِ اقوام، الوان و....
ننوشتم، نبودم، میلی به نوشتن نیست چون " ناراضیم " از چیزی که هست
درجه و نوعِ ناراضی بودن هرکس متفاوت و شکل و شمایلی کاملا مجزا دارد و نمی‌توان آن را به دیگری نسبت داد و یا حتی دیگری را از دریچه نگاه خود قضاوت کرد.
برخی راضی از "نفس کشیدنِ مُدام"، برخی ناراضی از "زیستِ معقول" و برخی کاملا خنثی و منفعل، بود یا نبودشان نه برای خود مهم است نه برای دیگری!
برخی "ناراضی بودن" را به "ناشکری" تعبیر می‌کنند و اعتقاد دارند اگر در هر شرایطی " وانمود به راضی بودن" کنیم، قطعا کائنات جوابِ این صبوریِ ساختگی را دو دستی کف دستتان می گذارند، ولی این جانب تا حد زیادی اعتقاد ندارم و بر این اصل اصرار می‌ورزم که "تلاش در کنار شانس" می‌تواند نقشه راهی درست برای مسیرِ ناهموارِ پیش‌رو باشد .
حتی با وجودِ اعتقاد به این اصل ذکر شده، گاهی چنان از شانس ضربه خواهی خورد که به اصل موجودیت و حتی "جبر و اختیار" هم شک خواهی کرد و همین موضوع دلیلی می‌شود برای سقوطِ افکار و تعفنِ تفکر و راکد ماندنِ تعقل!
نبودم، ننوشتم چون تعریفم از "راضی بودن" برایم تعریفِ متفاوتی است و دیدگاهم به زندگی و تعالی آن چیزی نیست که همگان به آن باور دارند.
شاید در حادثه‌ای کوچک و پیش‌پا افتاده همه به "زنده‌ماندن" راضی باشند ولی تفکر به مسیری که به آن حادثه انجامیده روحم را آزار می‌دهد. تفکر به چرایی حادثه و تفکر به ادامه راهی که به سختی برای بودن در آن دست و پا زدی و احساس می‌کردی که بالاخره بعد از سال‌ها به مسیر درست پا گذاشته‌ای.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 21:24


✏️نقدی بر قسمت اول فصل سوم #زخم_کاری

زخمِ کاری سریال سازی بر پیکر محمدحسین مهدویان

🔺لینک دسترسی به سایت

🔺لینک دسترسی به فایل پی دی اف

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 21:23


✏️#عامه_پسند سهیل بیرقی را در سینمای آنلاین دیدم. با آن حواشی پیش آمده پیرامون پوستر وتبلیغاتی و بحث اکران و نصب پوستر سینمایی بدون تصاویر بازیگران، انتظار داشتم که فیلمی منسجم و دلچسب تر ببینم. نویسنده در عامه پسند صرفا به طرح موضوع و دغدغه ذهنی خود پرداخته بود و به هیچ وجه نتوانسته بود برای دغدغه ذهنی خود شاخ و برگی فراهم کند و یا حتی به آن چه که نسبت به آن وسواس فکری دارد، جواب درست و قانع کننده ای بدهد. طرح موضوعاتی پیرامون زنان مطلقه، مشکلاتی که پس اط طلاق گریبان بانوان را خواهد گرفت و نگاهِ عصر حجری به مساله زن در جوامع و شهرهای کوچک، دغدغه هایی بود که صرفا به تصویر کشیده بود و هیچ جوابی در پایان به آنها داده نشد. در بحث بازیگری و اکت نیز باید عرض کنم بانو فاطمه معتمد آریا یکی از ضعیف ترین بازی های چند سال اخیر خود را به نمایش گذاشته بود و اصلا در حد و اندازه های خوب نبود. تنها نکته مثبت عامه پسند بازی خوب هوتن شکیبا بود که به خوبی توانسته بود از نقش محول شده به او بربیاید .
در یک جمله عامه پسند اگر آن حواشی را هم نداشت آن مقدار کم هم در گیشه نمی فروخت .

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 21:22


#زخم_کاری

✏️ قسمت اول فصل سوم زخم کاری هم بعد از مدت‌ها جمعه گذشته از فیلیمو پخش شد. با این که مهدویان با جمع‌آوری المان‌ها و کاراکتر‌های فصل اول قصد داشت جذابیت را برای فصل سوم بخرد، ولی از دید بنده موفق نشد.
مهدویان با ساخت فصل دوم این سریال، تمام تصورات را نسبت به آن کارِ استخوان‌دار و با ریشه از بین برد و برای بازگشت به مسیر موفقیت در این فصل، به هر کاری هم دست بزند، بعید است مخاطب باهوشِ سریال بین، گولِ ظواهر را بخورد.
با بازگشت جواد عزتی شاید عده‌ای به دلیل علاقه شخصی، به تعریف و تمجید از سریال بپردازند ولی اگر واقع‌بین باشیم، الناز ملک، کامبیز دیرباز، جواد هاشمی و مهراوه شریفی نیا وصله‌های نا‌جوری برای زخم کاری هستند و در قاب این سریال نمی‌گنجند. علاوه بر فیلمنامه ضعیف فصل دوم، ترکیب بازیگری نیز می‌تواند از دلایلی باشد که زخم کاری را در دو فصل اخیر با افت مخاطبی محسوس مواجه کرده است.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 21:21


#منهای_سینما

💢 همستر؛ آرزویی که بر جوانان عیب نیست
نویسنده : علی کلانتری

⬅️ تبِ ضربه زدن بر روی اسکرین گوشیِ همراه و نصبِ بازی «همستر»، آنقدر همه گیر شده که دیگر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و بزرگترهایی که در روزهایی نه چندان دور، فرزندانشان را برای اختصاص دادن ساعت‌ها وقت به تلفن همراه شماتت می‌کردند، این روزها گوشی به دست گرفتند و در حال جمع کردن سکه‌های بازی همستر با رویای پولدار شدن هستند.

❗️برای مطالعه گزارش اینجا کلیک کنید

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 19:34


🎞 هنوز اکرانِ آنلاین این اثر مهجور شروع نشده ، سر از کانال های تلگرامی درآورد . « کاپیتان» که با بی مهری به اکران در سینماها نرسید و یا بهتر است بگوییم که نگذاشتن که برسد ، این روزها مهمانِ اکران آنلاین بود تا بلکه با مقداری فروش در بخش آنلاین ، بخشی از هزینه های سنگین تولید جبران شود ولی امان از کانال های تلگرامی که مجال ندادند...

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 19:02


#پادکست

🎙 مقصرِ اصلی حضورِ شاخ‌های مجازی در عرصه سینما و تئاتر کیست ؟

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:59


🎬 کامران حجازی و عزتی ،ترکیب برنده‌ی این روزهای سینما
عزتی دیگر مرد بازنده نیست !

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:53


🎞 همشهری در گزارشی تفصیلی به بررسی فیلم «روشن» و سریال «دفتریادداشت» پرداخته و استقبال کمِ مردم از این دو اثر را را به‌پای رضا عطاران نوشته و اعتقاد دارد که رضا عطاران ستاره‌ای در حال خاموشی است!
عجیب است ! چطور می‌شود شرایطِ نامساعدِ اکران فیلم‌های اجتماعی در سینماهای کشور به دلیل سلطه کمدی‌های سخیف بر سالن‌ها را بر گردن بازیگر و کارگردانی بیندازی که در سال‌های اخیر سینما و تلویزیون مدیونِ آثار آن هستند؟!
استقبال کم از فیلم سینمایی روشن تقصیر شخص عطاران یا افول وی نیست؛بلکه تمام قصور آن متوجه مدیران بالادستی است که این گونه فیلم‌هارا به محاق می‌برند تا از عطاران ها، ستاره‌ای رو به خاموشی بسازند.در مورد دفتریادداشت هم باید عرض کنم که بدون شک این سریال یکی از بهترین‌های چند سال اخیر در ژانر خودش است. علاوه بر ریتم درست و پر کشش و تدوینی فراتر از سینمای ایران ، عطاران وزنه‌ای است برای سنگینی این سریال و مخاطبان بالای آن!
کاش بی‌غرض یا مغرضانه ادعایی را قبل از بررسی کامل مطرح نکنیم، چون علاوه بر تخریب خود، در صورت داشتن تریبون می‌توان بر روی افکار عمومی هم تأثیرگذار بود!

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:52


🎞 هیچ‌گاه به دیدنِ دوباره‌ی فیلم و سریالی راغب نبودم و اعتقاد دارم که یکبار برای همیشه، لذت دیدنِ یک اثر را چشیدن بسیار بهتر از لذت قطره چکانی است. در این یک دهه اخیر به‌غیراز متری شش و نیم و شاید ابد و یک روز هیچ اثر جشنواره‌ای را دوباره در سینما ندیدم و امسال قصد دارم دوباره روی عقاید پا بگذارم و یکی از آثار جشنواره را در سینما هم ببینم .
«تمساح خونی» ساخته جواد عزتی اثری است که به‌محض اتمام در کاخ جشنواره خداخدا می‌کردم اکران نوروزی داشته باشد تا توفیقِ دوباره دیدنش نصیبم شود. شد آن گونه که می‌خواستم؛ حالا کمتر از سه روز دیگر تمساح خونی روی پرده می‌رود و بی‌صبرانه برای دیدنش انتظار می‌کشم. اثری خوش‌ساخت که بدجور به جانِ آدمی رسوخ می‌کند.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:51


🎞 مقصرِ اصلی اوضاع نابسامانِ سینمای مظلومِ کشورمان، امثال این آقایان به ظاهر محترم است. با کمترین سررشته از سینما و مارکتینگ و تهیه‌کنندگی به دلیل این که جیبِ پرپول دارد، دوست دارد به سینما ورود کند و داستانِ زندگی خود و زیست در جبهه‌های جنگ را بسازد!
ورود امثال فتح‌الله‌زاده به سینمای کشور باعث شده که هدف از ساخت اثری سینمایی تنها نفع مالی باشد. نه زیبایی، نه محتوا و نه حتی فُرم دیگر برایشان مهم نیست و فقط قصد دارند با ورود به این عرصه‌ی بی‌دروپیکر نامی برای خود دست‌وپا کنند و از قِبل آن پولی به جیب بزنند. متأسفانه تهیه‌کنندگان به‌نام در این بلبشو و هرکی‌هرکی خانه‌نشین شده‌اند و رغبتی برای ساخت اثر فاخر ندارند.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:50


🎞 «بیچارگانِ» یورگن لانتیموس چیزی فراتر از مابقی آثارش است. از آن دست فیلم‌هایی بود که پس از اتمامش در دل خدارا شکر کردم که زنده بودم و این اثر را دیدم! لانتیموس از آن دست کارگردان‌هایی است که یا جذب می‌کند یا پس می‌زند، هرکسی نمی‌تواند با آثارش ارتباط برقرار کند؛ ولی اگر طالبِ آثارش باشی قطعاً شیفته سبکِ فیلم‌سازی او خواهی شد .
«بیچارگان» روایتی است از تکامل، تکامل انسانِ بدوی و چشم گوش بسته به فردی دنیادیده و رنج‌کشیده، به‌تصویرکشیدن تمایلاتِ درونی انسان امروزی آن هم بی‌پرده و بدونِ خودسانسوری!
شاید عده‌ای فیلم را بدونِ محتوا و صرفاً اروتیک قلمداد کنند؛ ولی قطعاً اگر کمی با آثار قبلی لانتیموس ارتباط برقرار کرده باشید دغدغه انسانی را تک‌به‌تک سکانس‌های فیلم مشاهده خواهید کرد. پیشنهاد می‌شود حتماً دراسرع‌وقت ببینید.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:50


🎞 از اخبار منتشر شده دستگیرم شد که «فسیل» در اولین روز اکران آنلاین در فیلیمو، چیزی حدود هفت میلیارد تومان فروش داشته؛ عددی که حتی برای برخی فیلم‌های تراز اولِ ژانر اجتماعی در سینماها هم رویایی و غیرقابل‌دسترسی است. مبارکشان باشد، هیچ‌کس بخیل نیست و احدی برای فروش این فیلم کیسه ندوخته!
روی صحبت با عواملی است که گاه‌وبیگاه از بی‌مهری نسبت به این فیلم در فضای مجازی سخن می‌گویند و اعتقاد دارند که منتقدان نباید نسبت به این فیلم موضع خاصی می‌گرفتند!
سؤال اینجاست! چون فیلم به فضلِ دوستان فروش داشته نباید از لحاظ فُرم و محتوا مورد نقد قرار بگیرد؟ ذائقه مخاطبان را علاوه بر سودِ مالی در نظر می‌گیرید؟ بعید می‌دانم!

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:50


✏️ چند روزی به اقتضای جَبر در خدمت شما دوستان نبودم. مشغله کاری و پروسه طولانی سم‌زدایی از اتفاقاتِ جشنواره فجر باعث شد که کمی دست و دلم به کار نرود و مدتی از این فضا دور باشم. در این مدت برخی از دوستان و بزرگان و رفقا احوالپرس بودند که واقعاً از پیگیری‌هایشان سپاسگزارم و برخی هم کلاً نبودمان را احساس نکردند که دم آن‌ها هم گرم! حال با این شرایط دوباره تصمیم دارم از امروز کم‌وبیش در خدمتتان باشم و به‌اصطلاح عامیانه «مُختان را کار بگیرم!» ؛ امیدوارم بتوانم در این بلبشویِ سینمایی اندکی مثمرثمر باشم!

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:37


🎞 فیلم «کیکِ محبوب من» ساخته بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم که در حالِ حاضر نماینده ایران در جشنواره برلین است را ندیده‌ام و قطعاً هرگونه قضاوت درباره این فیلم پیش‌داوری و غیرمنصفانه است. ولی با اندک تجربه‌ای که دارم روا می‌دانم نسبت به سکانس‌هایی که از این فیلم در فضای مجازی وایرال شده، اظهارنظر کنم .
کیکِ محبوب من در این چند سکانس مثابه فرزند ناخلفِ خانواده‌ای است که بعد از عمری محدودیت، احساس استقلال می‌کند. به‌رخ‌کشیدن آزادی با صحنه‌هایی از خوردنِ شراب و ردوبدل‌شدن نگاه‌های عاشقانه میان دو کاراکترِ زن و مرد که در سینمای ایران سال‌هاست امری محال بود، نمی‌تواند معیارهای یک فیلمِ درست و منسجم باشد. بازی‌ها افتضاح، دیالوگ‌ها افتضاح‌تر و حتی میزانسن هم با فضای نمایان در سکانس هیچ همخوانی ندارد. در کل از جشنواره برلین غیر از انتظاری نمی‌رود، جشنواره‌ای که سال‌هاست بویی از هنر نبرده و صرفاً سیاست معیار جوایز این فستیوال بین‌المللی است.

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:36


#منهای_سینما
با نهایتِ احترام به شخصیتِ ایشان ، از زمانِ انتشارِ این خبر تا به الان به شدت دچارِ سردردِ عصبی شده‌ام . این‌که فردی با کمترین و یا شاید هیچ سابقه سیاسی و مدیریتی و در یک کلام «نامناسب» ، صلاحیت حضور در مجلس و تصمیم‌گیری برای مردم را پیدا می‌کند ، هیچ توجیه عقلانی ندارد . کسی که در کارِ خود که ادعا دارد در مسیرِ درست مشغول به انجام آن است ،ناموفق و ورشکست است چگونه می‌تواند سکان هدایت یک پُست به این حساسیت را دست بگیرد ؟!
البته شاید ما در اشتباهیم و مجلس آن‌گونه که برایمان دیکته شده نیست ، هرکسی که راه پیدا کرد خوش به حالش است ، می‌خورد می‌خوابد ،پول پارو می‌کند و به ریش مردمی که به او رای دادند می‌خندد . اگر اوضاع سیاسی این‌روزهای ایران سیرک نباشد ، قطعا سریالی کُمدی است که به این زودی‌ها قسمت آخرش پخش نخواهد شد .

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:30


✏️ #یادداشت
نگاهی به «شب، داخلی، دیوار» !

خجل‌م از این‌که «شب،داخلی،دیوارِ» وحید جلیلوندِ بزرگ را نه بر روی پرده‌ی نقره‌ای و سالنِ سینما ،بلکه در خانه و در قابِ تلویزیون به نظاره نشستم . اگر حرمتِ همسایگی زیرِ سوال نمی‌رفت ساعت‌ِ ۲۰ دقیقه‌ی بامداد ، ۲۰ دقیقه ایستاده و با صدایِ بلند برای چنین اثری کف می‌زدم و هورا می‌کشیدم.
به جرات وحیدِ جلیلوند در «شب،داخلی،دیوار» ،رویِ دیگری از خود را نشان داد ، رویی که نمونه‌اش در سینمای ایران بی‌نظیر یا بهتر است بگوییم کم‌نظیر است . جلیلوند اثری به جا گذاشته که از دلِ تاریکی برایِ مخاطب قصه می‌گوید ، اثری که همراه با بیانِ درد به دنبال درمان می‌گردد، اثری که در عین پیچیدگی، نه مانند «تفریقِ» مانی‌حقیقی مغلطه می‌کند و سفسطه می‌چیند نه به راحتی از کنار قضایا عبور می‌کند .
مثالِ این اثر حداقل در ۱۵ سالِ اخیر سینمای ایران وجود نداشته و با این دست‌فرمانِ کج و سیستم بیمارگونه و برهوتِ فیلم و فیلم‌نامه بعید است به این زودی‌ها در قابِ سینمایِ ایران به‌وجود بیاید .
من به جای مدیرانِ وقت پس از دیدن «شب،داخلی،دیوار» غبطه می‌خورم که چرا چنین اثر درخشانی نباید باعثِ رونقِ سینمای اجتماعی کشور شود و به جای اکرانِ پرشور در سینماها در کانال‌های تلگرامی دست به دست شود ؟!
جشنواره‌فجر را دیدیم ، دریغ از یک فیلم‌نامه‌ی قابل بحث ، فیلم‌هایی که حتی داوران هم یکی‌شان را لایق سیمرغ بهترین فیلم‌نامه ندانستند . این اتفاقات در حالی می‌افتد که وحیدِ جلیلوند و تفکرش سانسور شده و اثر او را لایق تیغِ بی‌رحم سانسور می‌دانند .
وحید جلیلوند و علی جلیلوند بزرگوار ، من به جایِ مدیران وقت خجل‌م که چنین اثر درخشان و بی‌نظیری راهی به پرده‌ی سینماهای زه‌وار در رفته و کمدی‌زده ایران راه نیافت و بسیار خرسندم که زیستم تا چنین شاهکاری را یکبار حتی از قابِ کوچک تلویزیون نظاره کنم .

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:22


#بغض
خوب نبودن و به معنای واقعی کلمه افتضاح بودن در آنچه که ادعایِ برتری در آن را داریم ، عین بلاهت است !

✏️ https://t.me/alikalantarireview

نقدِ سینمای روز ؛ علی کلانتری

20 Jan, 18:20


🎞 نامزدهای بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر

بهترین کارگردان اول:
علی ثفقی «پرویزخان»
مرتضی حسین علی‌زاده
مهدی شامحمدی «مجنون»
جواد عزتی «تمساح خونی»
علی طاهرفر «آپاراتچی»

نقش مکمل مرد:
پیام احمدی نیا «شور عاشقی»
بهزاد خلج «مجنون»
داوود فتح علی‌بیگی «صبح اعدام»
رامین ناصرنصیر «پروین»
رصا یزدانی بهت «تبهکاران»

نقش اول مرد:
سجاد بابایی برای «مجنون»
پرویز پورصمیمی «پرویزخان»
شهرام حقیقت‌دوست «قلب رقه»
ارسطو خوش‌رزم «صبح اعدام»
علی شادمان «تابستان همان سال»
جواد عزتی «تمساح خونی»

بهترین بازیگر زن:
مارال بنی آدم «پروین»
سارا حاتمی «آبی روشن»
سحر دولتشاهی «نبودنت»
ساره رشیدی «احمد»
شهره موسوی «شور عاشقی»

بهترین کارگردانی:
بهروز افخمی برای «صبح اعدام»
علی ثقفی برای «پرویزخان»
جعفری جوزانی «بهشت تبهکاران»
مهدی شامحمدی «مجنون»
محمود کلاری «تابستان همان سال»
جواد عزتی «تمساح خونی»

✏️ https://t.me/alikalantarireview